Olet täällä

Talenom

Käyttäjän Aki Pyysing kuva
Liittynyt: 16.12.2013, 13:48
Viestejä: 2894

Osastossa kaatunutta maitoa. Katselin eilen eli perjantaina Talenomia uutuusostokohteena tammirallisalkkuun. Mie en vaan pysty ostamaan ath:ssa kuin kännissä enkä ainakaan uutta osaketta, joka ilman uutista nousee. Sormi oli liipaisimella vielä 18.25, mutta puristava tai edes nykäisevä laukaus ei irronnut.

Firmahan on tilitoimisto, joka treidaa jotain P/E 20. Mutta tilitoimisto jos joku on defensiivinen ja korkeat kertoimet jonkun verran paremmin perusteltuja kuin jossain konepajassa.

Miulla oli vieläpä sisäpiiritietoa yhtiöstä: Käytän yhdessä osakkuusyhtiössä Talenomin palveluja ja olen ollut tyytyväinen.

 

Arvopaperi antoi ennen markkinoiden avautumista uutisen: "Vuoden 2018 alun ostopaperit: Talenom ja Rovio.", sisällöllä 

"Viidestä kuumasta osakkeesta kuumimmat ovat Talenom ja Rovio, joille analyytikot antavat pelkkiä ostosuosituksia."

Kurssi tietysti ylös vielä kolme pinnaa lisää ja nyt jo tiedän, miksi kurssi nousi vuodenvaihteessa. En kuitenkaan kirjoita ylös, ettei tule kunnianloukkaussyytöksiä.

 

 

Käyttäjän SJ kuva
SJ
Liittynyt: 14.3.2016, 17:06
Viestejä: 11

Tällä (ehkä varteenotettavimmalla) foorumilla hiljaista Talenomin osalta. Onko näin että Sijoitustiedon viisaat kaikki kiertävät lapun kaukaa eikä edes harkinnasta ole jäänyt tänne merkintöjä (Akin aloituspostausta lukuunottamatta)? Lapulla liian pieni vaihto? Yhtiöllä liikaa velkaa? Yhtiössä jotain muuta mätää?

Itsellä tuli hankittua vuosi sitten hieman alle 12e hinnalla ja nyt pyöritelty ajatuksissa position puolittamista kun paino salkussa alkaa lähestyä 14%. Vielä en ole keksinyt muuta syytä myydä kuin tuo painoarvo salkussa. Kasvaa ja kannattaa kuitenkin hyvin ja positiivista tulosvaroitusta vuosi vuodelta..

Käyttäjän Buddha kuva
Liittynyt: 19.9.2018, 19:15
Viestejä: 4

Talenom on erittäin mielenkiintoinen kohde

A) Tilitoimistojen asiakasuhteet kestävät pidempään kuin suomalainen avioliitto. Asiakkaat on totutettu surkeaan palveluun, eli jos pystyt hoitamaan talouspalvelut edes 6/10 suoritustasolla, perälauta ei juurikaan vuoda. 

B) Modernit toimistot tarjoavat nettipohjaisen ohjelmistot osana palvelua. Näiden osalta markkina jakautuu kahteen: 1) toimistoihin, joilla nämä softat ovat omia ja 2) toimistoihin, jotka hyödyntävät 3. Osapuolien ohjelmistoja. Talenom ja Accountor sekä Admister kuuluvat lohkoon 1. Rantalainen ja käytännössä kaikki pienemmät sähköisiä palveluja tarjoavat toimistot menevät lohkoon 2. Näistä vahvoilla porukka 1, koska käynnissä on merkittävä tulonjaon siirtymä palveluista ohjelmistoalustoille, ts jos hyödynnät muiden softia, robotisaation tuottamat hyödyt valuvat softatoimijoille. Jo nyt esim Netvisorin osuus saattaa olla jopa 30 % loppuasiakkaan veloituksesta ja sitä hyödyntävän toimiston 70 %. Perinteisessä toimistossa softien osuus on alle 10 %, mutta silti toimistot ovat jatkossa pakotettuja siirtymään digialustoille, jotka keräävät hyödyt manuaalisen työn automatisoinnista. Tähän ajaa asiakkaiden vaatimukset nettipohjaisuudesta / halvemmista hinnoista. Selvää on se, että mitä suuremmat volyymit alustalla ovat, sitä suuremmat rahantekomahdollisuudet. 

C) ohjelmistot ovat loppuasiakkaille enemmän tai vähemmän samankaltaisia. Kun katsotaan pellin alle, Talenomin ratkaisu näyttää olevan erittäin vahva viimeaikaisten lukujen pohjalta. Työntekijämäärä on onnistuttu pitämään samana, vaikka business on kasvanut merkittävästi ( En jaksa nyt tarkistaa lukuja, mutta Inderesin Talenom-videoista voi tarkistaa faktat). Alalla yleisesti ei ole otettu tuollaista tuottavuushyppyä esim Netvisoria tai Procountoria hyödyntävissä puulaakeissa. Oulun pojat ja tytöt ovat mahdollisesti onnistuneet saamaan uusia läpimurtoja automaatioasteessa tai sitten osaavat vain hyödyntää softaa paremmin (kirjanpitäjät ja devaajat samassa talossa).

D) Talenomin markkinaosuus Suomessa on edelleen mitätön, 5 prosentin nurkilla. Kasvuvaraa.

E) Jos myynti väliaikaisesti sakkaisi, aina voi ostaa tilitoimistoja. Sopivia potentiaalisia kohteita on helposti 1000 kpl (yhteensä toimistoja alalla n 4000 kpl, joista valtaosa aivan pieniä). Kaunista tässä on se, että ostot suoritetaan hinnalla P/S 0,4 - 0,7. Talenomin oma kerroin lähempänä kolmosta. Ostat siis miljoona euroa vaihtoa, joka muuntuu useaksi miljoonaksi suurempana markkina-arvona. Tosin Talenomin ei kannata ottaa integraatiohärdellejä, jos orgaaninen kasvu kunnossa. Mutta tämä vaihtoehto olemassa aina työkalupakissa.

D) kun seuraava romahdus tulee, en äkkiseltään keksi yhtään paremmin suojassa olevaa yhtiötä listalta. Ok, kurssi tulee laskemaan, mutta business ei ota osumaa. Palkat, alvit ja raportit on hoidettava.

Osakkeen Hinta on miinus, mutta aika korjaa tämän ongelma kannattavan kasvun jatkuessa.

Käyttäjän Mesut Özil kuva
Liittynyt: 29.12.2017, 22:08
Viestejä: 4

Osake takoo salkussa rahaa isoimpana omistuksena. Antaa takoa jatkossakin. Ei tätä viitsi edes spekuloida tällä hetkellä ja siksi hiljaista.

Käyttäjän Eurotehdas kuva
Liittynyt: 9.1.2019, 11:43
Viestejä: 6

Itsellä ja muilla perheenjäsenillä tämä on suurin omistus. Koitan laitella jotain pointteja miksi olen ostanut tätä vielä 18 euron hinnoissakin.

 

https://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/nyt-meni-ict-hanke-nappiin-liiketoimi...

”Viimeistä vaihetta uudesta kirjanpitolinjasta vielä tehdään, ja siitä saadaan teknologisia hyötyjä irti. Näiden hyötyjen suhteellinen koko ei kuitenkaan ole enää niin suuri kuin tähän mennessä jo saatujen hyötyjen. Teemme vielä kirjanpitoteknologiaan liittyen pääkirjaan ja aineistovarastoon liittyvää kehitystyötä”, Paaso kertoo.

Kirjanpitolinjan tehoja pitäisi vielä pystyä parantamaan. Eli olisin varovaisen toiveikas että ensi vuodelle olisi liikevaihdon kasvun lisäksi vielä luvassa parempaa kannattavuutta. 

 

https://www.talenom.fi/sijoittajat/tiedotteet/talenom-oyjlle-uusi-franch...

https://www.talenom.fi/sijoittajat/tiedotteet/talenom-oyjlle-uusi-franch...

Franchising ketju laajentunut vuonna 2018 14:sta 26:teen yrittäjään.

 

Viimeisimmän posarin jälkeen 2018 tulos pitäisi olla aika selkeä. Oma laskutaito on melko hataralla pohjalla mutta Inderesin eps arvioon voinee tässä tapauksessa luottaa. 0,94 eps tekee 19,80 kurssilla n. 21 p/e:een. Ei halpa mutta mielestäni tällä yhtiöllä on oikeasti kilpailuetu alallaan. Lisäksi tilitoimistoalan konsolidaatiosta on puhuttu paljon ja luulisin franchisingin laajenevan hitaammin mikäli yrittäjät näkisivät Talenomissa jotain perustavanlaatuista vikaa.

Kurssihan voi tehdä mitä vaan. Olen ostanut itselleni sillä ajatuksellla että istun possan päällä 30 vuotta ja nostelen kasvavia osinkoja. Mitään uuttahan tässä julkaisussa ei tule esille, halusin keräillä omasta mielestäni Talenomin omistamista tukevia pointteja. Jos joku keksii jotain syitä miksi tätä ei kannattaisi ostaa pitkään salkkuun niin kuuntelen mielelläni. 

Käyttäjän Accounting 101 kuva
Liittynyt: 28.7.2018, 11:36
Viestejä: 125

Accountorin ja fortnoxin (Briox suomessa) uhka lähinnä tulee mieleen, että ei tuo ihan sininen meri ole.

Käyttäjän -Koga- kuva
Liittynyt: 28.3.2018, 14:26
Viestejä: 19

Talenomille myös epäorgaaninen kasvu tulee kokoajan houkuttelevammaksi. Tehokkaan ja pitkälle automatisoidun kirjanpidon tuotantolinjan ansiosta toiminta skaalautuu hyvin ja yritysostot voivat olla erittäin kannattavia kunhan tehdään järkevillä kertoimilla.

Myös lisäarvopalvelut on mukava pieni optio jos alkavat vetämään hyvin.

Käyttäjän Eurotehdas kuva
Liittynyt: 9.1.2019, 11:43
Viestejä: 6

Ohjeistus vuodelle 2019:

Yhtiön liikevaihdon kasvun arvioidaan jatkuvan samalla tasolla kuin vuonna 2018 (18,0%). Liikevoittoprosentin liikevaihdosta (17,5% 2018) odotetaan edelleen hieman parantuvan vuoteen 2018 verrattuna. 

 

2018 epsi 0,93

 

Hyvä meininki. Kurssi ottaa vähän etukenoa mutta enpä taida kevennellä.

Kaupallinen yhteistyö: Cargotec
Jarkko Aho (Random Walker) 3/2019: Cargotec – Älykkään kuormankäsittelyn edelläkävijä
Lue kirjoitus