Olet täällä

Digital Workforce - 15.5.2022 06.11

Inderesin seurantaan tämäkin kioski, suositus "lisää" tavoitehinnalla 4,50e. Kovin juhlava ei tämän(kään) vähän aikaa sitten listautuneen kurssikehitys ole ollut. 

Näytä koko viesti
Witted Megacorp - 15.5.2022 06.03

Inderesin seurantaan, suositus "osta" ja tavoitehinta 6,80e. Räkäerä jäi itselläkin tätä kyytiin, lähinnä pohdin saisiko mahdollinen seurannan aloitus jonkun pienen nousun aikaiseksi. Kattellaan hetki ja kamat ulos jos ei ole lähteäkseen. 

Näytä koko viesti
Swedish Match - 11.5.2022 11.32

sijoituskilpikonna kirjoitti:

En edes yritä arvata onko tuo hyvä vai huono hinta, mutta henkilökohtaisesti hieman riipaisee.

Jos kaupat tulee, niin ikuisuusholdiin ja uskollisesti tankatut swma:t on mennyttä. 20-30% salkusta likvidoituu.

Tietysti kohtuullisella tuotolla ja seteleillähän on hyvä kuivata kyyneliä.

Ottaisin joka tapauksessa mieluummin PM:n osakkeita kuin käteistä.

 

Oma näkemys "oikeasta" hinnasta samaten melko näkemyksetön. Seteleillä on kiva kuivata kyyneliä, mutta samaten hiuksenhieno harmitus kun ostetaan pois. Tosin mieluummin käteistä kun PM osakkeita. Osakkeisiin ei pidä ihastua, mutta lievää ihastumista ollut tämän osalta. Varsinkin kun oli ensimmäinen osake jota ikinä ostin. Kiekon kyljestä katselin onkos tämä firma pörssissä, onneksi oli. 

Näytä koko viesti
Swedish Match - 10.5.2022 11.29

Tästä yksi näkemys (mahdolliseen) ostotarjoukseen. 

"The management team are uninspiring utility execs whose dick got kissed by a rainbow. They are busy selling the rainbow.

They should all be fired for considering this deal.

We own 15.1 million shares." 

Varsinaisia innostujia ei Twitteristäkään löytynyt. Huomenna Q1-raportti, saa nähdä tuleeko virallinen tarjous samalla vai saako odottaa. 

 

Näytä koko viesti
Swedish Match - 9.5.2022 07.43

Philip Morris International in Talks to Acquire European Smokeless Tobacco Rival, WSJ:n sivuilla juttua aiheesta. 

"A deal would be substantial, as Swedish Match is currently valued at about 117 billion Swedish krona, or almost $12 billion. With a typical premium, it could be valued at about $15 billion or more. Philip Morris has a market value of about $154 billion."

Swedish Match vahvistaa huhun omassa tiedotteessaan.

"The Board of Directors of Swedish Match AB has noted the recent speculation and confirms that discussions with Philip Morris International Inc. regarding a possible public takeover offer for Swedish Match are ongoing.

There can be no certainty that an offer will be made, nor as to the terms of any such potential offer."

Näytä koko viesti
Entinen meklari tutkimusmatkalla tuntemattomaan - 4.5.2022 10.21

"Hieman yksinkertaistaen, ostaminen on toiminut hyvin, myynnit taas eivät. Useammalla lapulla aamun pohjat on poimittu hyvin, ja istuttu tyytyväisenä nousuun. Kun pitäisi myydä, on jääty iloisena limuttelemaan vielä muutamaa tikkiä ylös." 

Iloinen poikkeus tähän tänään, myynnit ok kohdalleen ja ulos. Ehkä isoin pointti (taas) oli se, että kone kiinni päivällä ja salille. Pientä räpläystä päälle iltapäivällä. 

Incap aamun pohjia hakiessa, NON myi suht reippaasti, eli tästä kyytiin ja ulos. SBB dipin syytä en tiedä, melko varovasti vähän kamaa sisään. Nojoo anyway, ehkä olennaista se, että osasi myydä suht ok ja sitten päivällä muihin hommiin. 

Näytä koko viesti
Entinen meklari tutkimusmatkalla tuntemattomaan - 2.5.2022 12.08

Uutta tekstiä ulkona, huhtikuuta hieman käyty läpi. Kuukausi plussalla, mutta ei ole oikein riittävän hyvin kulkenut tästä huolimatta. Aikamoinen flash crash tänään Helsingissä ja Tukholmassa. Kohta nokka kohti Turkua ja keikalle. 

Näytä koko viesti
Entinen meklari tutkimusmatkalla tuntemattomaan - 24.4.2022 09.07

Teemu Åkerblom kirjoitti:

Tekstiä taasen ulkona.

"Pienempien kioskien osalta olen ottanut talteen tarjouskirjoja, mikäli ruudulle ilmestyy huomattavasti tavallisesta suurempaa ostoa tai myyntiä. Tyyliin joku vilauttaa suhteellisen rivon kokoista ostoa, ja saatuaan osan sisään poistaa loppuosan orderista. Kohde ja välittäjä tarkempaan seurantaan, isommat ostajat harvemmin ovat kurssikehityksen esteenä."

EAB herättänyt mielenkiintoa isomman oston vilauttelun osalta ja samalla seurannut paljonko tavaraa kerätään. Keskimäärin kaupankäynti on SSWMn ja Lagon läpsyttelyä keskenään, mutta muutakin kauppaa vaihteeksi näkynyt nyt kuukauden sisään. Hyvä se on päissään vähän spekuloida mihin tavara päätyy, vaikka mitään kovin monimutkaisia teorioita tuskin kannattaa viritellä. 

Ostojen osalta metsään mentiin, mutta perstuntuma siitä että jotain ehkä tapahtuu oli oikea. Perjantaina tiedotettiin, että Evli ja EAB selvittävät yhdistymistä. Seurantaerään jäi oma positio (vajaa 5K osaketta), mutta pientä kivaa anyway. MSE oli muuten tyyliin ainoa isompi myyjä tämän kuun aikana, eli siellä taputellaan itseään selkään varmasti melko railakkaasti. Mallikkaasti kyllä möin itsekin parin vko sisään alempaa ostettuja ennen tiedotetta, mutta näitähän sattuu paremmissakin piireissä. 

Näytä koko viesti
Entinen meklari tutkimusmatkalla tuntemattomaan - 24.4.2022 07.46

Astrix kirjoitti:

”Oli pelikenttä sitten jazzklubi tai pörssi, nuotteja pitää osata lukea.”

Tuossa voi olla vinha perä. Sanoihan Seppo Saariokin pörssiraamatussaan, että hän voi oman elämänkokemuksen perusteella vahvistaa taitavimmilla sijoittajilla olevan kyvyn kuunnella markkinoiden musiikkia. :-) Pörssin sykkeen aistiminen lienee hänen mukaansa menestyneimpien sijoittajien tärkein ominaisuus.

Nimenomaan näin. Sijoittaja tai treidaaja niin markkinoiden musiikkia pitää osata kuunnella ja samalla kunnioittaa sitä. Erittäin ohuesti aihetta sivuten, markkinan kuuntelu ja riskienhallinta. Mielenkiintoinen Rogue Traderin haastattelu osui juuri silmiin, leffan katsoinkin joskus mutta haastatteluja en ole aiemmin katsonut. 

Näytä koko viesti
Entinen meklari tutkimusmatkalla tuntemattomaan - 22.4.2022 12.37

Pohdin uusimmassa tekstissä hieman jazzin ja pörssin yhtäläisyyksiä. 

Näytä koko viesti