Olet täällä

Avidly - 18.9.2021 06.39

Inderesin uusin päivitys

"Toistamme Avidlyn 7,0 euron tavoitehinnan ja nostamme suosituksen osta-tasolle (aik. vähennä). Avidly on toteuttanut ripeää muutosta käänneyhtiöstä kasvuyhtiöksi viimeisen puolentoista vuoden aikana, mistä elokuun lopussa raportoidut Q2-luvut antoivat jälleen näyttöjä. Yhtiö onkin viimeisen vuoden aikana näyttänyt kykynsä hallittuun kasvuun. Markkinan elpyminen koronakuopasta on tukenut lyhyen tähtäimen kasvua, mutta näemme Avidlyn asemoituneen hyvin myös markkinan pitkän aikavälin kasvun kannalta. Eteenpäin katsoen ja tuloskasvuun luottaen yhtiön arvostus näyttää kurssilaskun (-14 %) jälkeen jälleen houkuttelevalta (2023e oik. P/E 12x)."

Disclaimer:salkun suurin omistus. 

Näytä koko viesti
Terveystalo - 18.9.2021 06.34

Inderesin päivitetty raportti.

"Toistamme Terveystalon tavoitehintamme 13,0 euroa ja osta-suosituksemme. Terveystalon Q3 on dataanalyysimme perusteella sujunut toistaiseksi vahvassa ja pitkälti odotustemme mukaisessa tahdissa. Osake on sen sijaan niiannut mm. Hartwall Capitalin myyntien seurauksena ja laadukkaan yhtiön saa poimittua salkkuunsa mielestämme hyvin edullisesti verrattuna historiallisiin arvostuskertoimiin sekä kv-verrokkeihin."

Tuli hypättyä taas mukaan Hartwall Capitalin myyntien jälkeisessä dipissa. Myin kyllä avaukseen lyhyeksi, mutta otin kiinni melko flättinä kun ei tuntunut laskevan mihinkään. Pulkkamäkihän toki alkoi kun itse oli sulkenut shortit ja oli longina. No, nää on näitä. 

Näytä koko viesti
Inderes - 18.9.2021 04.48

aliisan_avaimet kirjoitti:

 

Tyyne kirjoitti:

Miksi ei olisi?

 

Julkisen pörssilistauksen tulisi minun oikeustajuni mukaan olla julkinen. Ts. kaikille saatavissa ilman ylimääräisiä rajoituksia.

Rajoitus vain esim. yhtiön asiakkaisiin kuulostaa perin kummalliselta. En muista ensimmäistäkään antia jossa olisi ollut lisärajoituksia.

Nordnetin yleisöanti oli vain asiakkaille. 

Näytä koko viesti
EcoUp Oy - 17.9.2021 04.34

Ylimerkitty ja merkintäaika keskeytetty. 

Näytä koko viesti
Exel Composites - 16.9.2021 03.46

Exel Composites : Exel Composites laskee ohjeistustaan vuoden 2021 oikaistun liikevoiton osalta
 

Exel Composites laskee aiemmin julkaisemaansa ohjeistusta vuodelle 2021 oikaistun liikevoiton osalta, jonka yhtiö arvioi nyt laskevan vuodesta 2020. Samaan
aikaan yhtiö nostaa ohjeistustaan liikevaihdon osalta, jonka yhtiö arvioi nyt kasvavan merkittävästi vuodesta 2020. Aiemmin yhtiö arvioi sekä liikevaihdon että
oikaistun liikevoiton kasvavan vuodesta 2020. 

"Exelin tilauskertymä ja liikevaihto ovat kasvaneet merkittävästi tämän vuoden aikana ja olemme saavuttaneet ennätyskorkeita tasoja. Kannattavuutemme on
kuitenkin heikentynyt muutamien tekijöiden negatiivisen yhteisvaikutuksen takia. Ensinnäkin raaka-aineiden saatavuus on heikentynyt ja sekä materiaali- että
logistiikkakustannukset ovat nousseet. Samaan aikaan eräiden suurivolyymisten tuulivoima-asiakastoimialan hiilikuitutuotteiden kannattavuus on ollut alhainen
tuotannon ylösajovaiheessa. Tuotannon tehokkuuden ja kannattavuuden parantaminen ovat ykkösprioriteettejamme ja kohdistamme niihin kaikki toimemme. Odotamme
tilanteen paranevan loppuvuotta kohden ja palautuvan raiteilleen vuonna 2022", sanoo toimitusjohtaja Riku Kytömäki.

Päivitetty ohjeistus:

"Exel Composites arvioi, että vuonna 2021 liikevaihto kasvaa merkittävästi vuodesta 2020 ja että oikaistu liikevoitto laskee vuodesta 2020."

Aiemmin julkaistu ohjeistus:

"Exel Composites arvioi, että vuoden 2021 liikevaihto ja oikaistu liikevoitto kasvavat vuodesta 2020."

Exel Composites julkaisee liiketoimintakatsauksensa tammi-syyskuulta 2021 torstaina 4.11.2021 noin klo 9.00.

Näytä koko viesti
Nordea - 16.9.2021 02.51

Nordean hallitus päättää 1. lokakuuta 2021 varsinaisen osingon maksamisesta vuoden 2021 varsinaisen yhtiökokouksen antaman valtuutuksen mukaisesti.

Euroopan keskuspankki ilmoitti 23. heinäkuuta 2021, että pankkien osingonmaksun rajoittamista koskevan suosituksen voimassaolo päättyy 30. syyskuuta 2021. Näin ollen Nordean hallitus päättää 1. lokakuuta varsinaisen osingon maksamisesta vuoden 2021 varsinaisen yhtiökokouksen antaman valtuutuksen mukaisesti. Vuoden 2021 varsinainen yhtiökokous valtuutti hallituksen päättämään enintään 0,72 euron varsinaisesta osingosta (0,33 euroa tilikaudelta 2019 ja 0,39 euroa tilikaudelta 2020), joka maksettaisiin syyskuun 2021 jälkeen. Osingon täsmäytyspäivä on 5. lokakuuta 2021 ja aikaisin mahdollinen maksupäivä on 12. lokakuuta 2021.

'Olemme tyytyväisiä siitä, että Nordea voi pian taas jatkaa normaalia osingonmaksua. Tiedämme, että Nordean osakkeenomistajat, mukaan lukien eläkeyhtiöt ja yli 500 000 yksityishenkilöä Pohjoismaissa, arvostavat vakaata ja säännöllistä osinkotuottoa. Osingonmaksut, joista hallitus päättää ensi kuussa, ovat näin ollen suureksi hyödyksi pohjoismaisille talouksille ja yhteiskunnille', Nordean konsernijohtaja Frank Vang-Jensen sanoo.

Osingonmaksun vahvistumisesta tiedotetaan sen jälkeen kun hallitus on tehnyt siitä päätöksen.

 

Eikä siinä vielä kaikki: 

Nordea Bank Oyj on saanut Euroopan keskuspankilta (EKP) luvan omien osakkeiden takaisinostoihin enintään 2 miljardilla eurolla. Takaisinosto-ohjelman on suunniteltu alkavan vuoden 2021 kolmannen neljänneksen tulosjulkistuksen jälkeen.

EKP on tänään hyväksynyt Nordean hakemuksen omien osakkeiden hankkimisesta enintään 2 miljardilla eurolla. Takaisinosto-ohjelman on suunniteltu alkavan sen jälkeen, kun Nordea on julkistanut vuoden 2021 kolmannen neljänneksen tuloksensa 21. lokakuuta. Jos takaisinosto-ohjelma olisi ollut käynnissä 30. kesäkuuta 2021, se olisi pienentänyt konsernin ydinvakavaraisuussuhdetta (CET1) noin 1,3 prosenttiyksikköä. Ohjelma ja sen aloituspäivä edellyttävät vielä Nordean hallituksen lopullista päätöstä.

Nordea on sitoutunut vuonna 2019 asettamiinsa pääomatavoitteisiin ja osingonmaksuperiaatteisiin. Niiden mukaisesti Nordea tavoittelee tehokasta pääomarakennetta sekä vakaata tuottoa osakkeenomistajilleen. Nordea julkisti tänään myös suunnitelmansa vuosilta 2019-2020 jakamatta jääneiden osinkojen maksamisesta. Näin ollen osakkeenomistajille jaetaan lokakuusta 2021 alkaen varoja yhteensä noin 4,9 miljardia euroa eli 1,2 euroa osakkeelta.

Nordean tavoitteena on, että osinkoa maksetaan 60-70 prosenttia vuotuisesta nettotuloksesta. Osakkeiden takaisinostoja on tarkoitus käyttää pääomarakenteen optimointiin. EKP:ltä nyt saadun takaisinostoluvan ansiosta osakkeiden takaisinostot muodostavat keskeisen osan Nordean pääomarakenteen hallintaa.

Samassa yhteydessä Nordea on aloittanut keskustelut EKP:n kanssa myös takaisinosto-ohjelman mahdollisesta jatkosta, joka edellyttää erillistä lupaa EKP:ltä. Nordea suunnittelee tekevänsä virallisen hakemuksen toisesta ohjelmasta vuoden 2022 alussa varsinaisen yhtiökokouksen 24. maaliskuuta 2021 hallitukselle antaman valtuutuksen mukaisesti.

 

Näytä koko viesti
Swedish Match - 15.9.2021 11.07

Eilinen tiedote:

"Swedish Match today announced that it intends to separate its cigar business via a spin-off to shareholders and to completely exit the manufacturing of combustible tobacco products. Swedish Match has initiated preparations for a separation and a subsequent listing on a major US securities exchange, with a final decision on execution subject to various considerations. The separation is expected to be completed during the second half of 2022, at the earliest." 

Kurssi +3.5% atm, uudet huiput korkattu tänään. 

"After conducting a thorough strategic review of its businesses, today’s announcement of the planned separation of the US cigar business marks the next chapter in this transformation, where smokefree products such as nicotine pouches and snus will play the leading role in building a stronger Swedish Match in line with societal trends. " 

Vaikuttaa hyvältä liikkeeltä omaan silmään. 

Näytä koko viesti
Avidly - 10.9.2021 05.05

Uusimmassa tekstissä käyty hieman omia Avidly-touhuja läpi. Työntekijöiden/johdon Linkedin ollut kovassa seurannassa, lisäksi kävin viime syksynä rekrypäivässä fiilistelemässä miltä touhu vaikuttaa. Positiivinen fiilis jäi tuostakin tapahtumasta. 

Näytä koko viesti
TietoEVRY - 8.9.2021 11.04

Aki Pyysing kirjoitti:

Otin hiljan juustohöyläämäni TietoEvryt kaikki aamunavauksesta takaisin @29,08. Näin kalliilla en ole lappua ostanutkaan.

Tosin odottamalla jatkuvaa kaupankäyntiä olisi saanut halvemmalla😒.

Toisaalta halvemmalla takaisinostamisriippuvainen sai fixinsä. Ei voi muten ostaa myytyjä halvemmalla takaisin, jos ei koskaan myy mitään.

Pohdiskelin, että jos iso omistaja myy koko läjänsä, voisi tie olla sitten myöhemmin paremmin auki. Toki 29,12 ostaneet pitää ensin ostaa pois tieltä, ja tähän menee joka tapauksessa aikaa, joten raketin ainesta ei vanhassa Tietotehtaassa ole.

Minä otin aiemmin myydyt kalliimmalla takaisin, no nähtiinpä tämäkin ettei ainakaan myyntihintaan ankkurointi ollut esteenä. Tie on varmaan paremmin auki nyt mutta tosiaan raketin vaaraa tuskin on. 

Näytä koko viesti
Bioactive Bone Substitutes - Kaikkien arpalappujen isä - 7.9.2021 05.52

BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj:n johto on tänään 7.9.2021 hyväksynyt loppuraportin lampailla tehdyn eläinkokeen tuloksista.

Kokeen tulokset vahvistavat poronluuproteiiniuutetta sisältävän Artebone® Pasten toimivuuden ja niiden perusteella yhtiö pystyy vastaamaan positiivisesti viranomaisten esittämiin vaatimuksiin. Loppuraportin mukaan Artebone® Paste saa luun paranemaan nopeammin kuin verrokit (keraami ja uute yksinään).

Toimitusjohtaja Ilkka Kangasniemi:
“Eläinkokeen tulokset olivat odotustemme mukaisia sekä kliinisesti merkittäviä. Positiiviset tulokset ovat yhtiöllemme tärkeä edistysaskel ja vähentävät osaltaan CE-merkinnän saamiseen liittyviä riskejä merkittävästi. Tiedotamme myöhemmin syyskuun aikana erikseen CE-merkintähakemuksen jättämisen aikataulusta tarkemmin.”

Eläinkoe toteutettiin viranomaisten vaatimuksesta täydentämään CE-merkintähakemuksen dokumentaatiota. Kokeella pyrittiin osoittamaan, että Artebone® Paste voidaan luokitella lääkinnälliseksi laitteeksi ja että sen teho on hyväksyttävällä tasolla.

Yhtiö on kertonut CE-merkinnän hakuprosessista ja siihen liittyneistä viiveistä tarkemmin julkaistussa 25.8.2021 puolivuosikatsauksessaan.

 

Karon pörssissä olikin viikko sitten CE-merkinnästä asiaa. 

"Viime viikolla eli elokuussa 2021 BBS kertoi: "Ensimmäisen puolen vuoden aikana ja sen jälkeen on ilmennyt toimitusten viivästymisiä, poikkeamia ja laitevikoja, jotka ovat viivästyttäneet CE-merkintähakemuksen jättämistä. Yhtiön arvio CE-merkintähakemuksen jättämisen aikataulusta ei julkaisuhetkellä ole vielä tarkentunut, mutta siitä tullaan tiedottamaan mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään syyskuun loppuun mennessä."

Näytä koko viesti