Olet täällä

Swedish Match - 30.9.2022 11.07

Elliott lisännyt taas. 

SWEDISH MATCH: ELLIOTT FLAGGAR FÖR 7,25%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Aktivistfonden Elliott Investment Management kontrollerar 7,25 procent av röster och kapital i Swedish Match.

Det framgår av ett flaggningsmeddelande.

Under torsdagen flaggade Elliott för att den kontrollerade 5,53 procent, något som då gjorde den till största ägare i Swedish Match.

Koncernen kontrollerar totalt 7,25 procent av rösterna i Swedish Match via Elliott International, Elliott Associates och The Liverpool Limited Partnership.

Näytä koko viesti
Sinch AB - 29.9.2022 08.29

"Sinch announces Softbank’s divestment of its full ownership stake in Sinch."

Sinch AB (publ) (“Sinch” or the ”Company”) has been informed that the existing investor SoftBank is selling its stake in the Company to Neqst D2 and co-founder/interim CEO Johan Hedberg. The stake in the Company being sold amounts to approximately 5.01 per cent of outstanding shares, and following the sale SoftBank holds no shares in Sinch. Upon completion of the transaction, Neqst D2, which is already the largest shareholder of the Company, will hold approximately 18.6 per cent of the Company’s outstanding shares.

The transaction will be disclosed through a shareholder notification (Sw. flaggning) and reported to the Swedish Financial Supervisory Authority’s PDMR register.

 

 

Näytä koko viesti
Inderes - 26.9.2022 05.25

Negarihan sieltä sitten tuli. 

Inderes alentaa näkymiään tilikaudelle 2022

Inderes alentaa näkymiään tilikaudelle 2022 johtuen virtuaalitapahtumaliiketoiminnan odotettua heikommasta projektimyynnistä. Yhtiö arvioi virtuaalitapahtumaliiketoiminnan liikevaihdon laskevan, kun aiemmin sen arvioitiin säilyvän vakaana. Tällä on suora vaikutus koko konsernin projektiliikevaihtoon ja kannattavuuden näkymiin. Jatkuvan liikevaihdon kasvun arvioidaan säilyvän yli 20 % tasolla vuonna 2022.

”Epäonnistuimme näkemään virtuaalitapahtumaliiketoiminnan käänteen laskuun kahden nopean kasvun vuoden jälkeen. Syyskuun projektimyynti jäi selvästi ennusteistamme ja uudet asiakkuudet ovat käynnistymässä odotettua hitaammin, minkä vuoksi olemme alentaneet myös loppuvuoden ennusteitamme. Projektiliikevaihdon heikkous näkyy suoraan kannattavuudessamme, sillä edistämme samaan aikaan listautumisen jälkeen käynnistettyjä kasvuhankkeita”, toteaa toimitusjohtaja Mikael Rautanen.

Virtuaalitapahtumaliiketoiminnan tilannepäivitys

Virtuaalitapahtumaliiketoiminta kasvoi erittäin voimakkaasti vuosina 2020–2021, mutta vuonna 2022 markkinatilanne on heikentynyt. Liikevaihto on jatkanut kasvua pääkohderyhmässä pörssiyhtiöasiakkaissa vuonna 2022, mutta pörssin ulkopuolisissa asiakassegmenteissä myynti on heikentynyt merkittävästi. Pörssin ulkopuolisten asiakkaiden osuuden liikevaihdosta arvioidaan painuvan alle 5 %:iin vuonna 2022, kun vuonna 2021 sen osuus oli yli 10 %.

Päivitetyt näkymät vuodelle 2022

Ohjeistus tilikaudelle 2022:

  • Liikevaihdon arvioidaan olevan 12,8–13,5 miljoonaa euroa
  • EBITA-liikevoiton arvioidaan olevan 1,0–1,6 miljoonaa euroa
Näytä koko viesti
Fortum - 20.9.2022 04.13

KAUPANKÄYNNIN KESKEYTYS: FORTUM OYJ

Kaupankäynti Fortum Oyj:n osakkeilla ja johdannaisilla keskeytettiin Nasdaq
Helsingissä tänään kello 16:02. Yhtiö julkistaa asiaa koskevan tiedotteen
myöhemmin.

Tiedotetta odotellessa. 

 

Näytä koko viesti
Fortum - 20.9.2022 02.19

Kauppalehti uutisoi: "Saksan hallitus on päättänyt kansallistaa energiayhtiö Uniper SE:n, Bloomberg kertoo viitaten lähteisiinsä. Uutistoimiston nimettömien lähteiden mukaan Saksan hallitus Uniper ja sen pääomistaja Fortum ovat päässeet asiasta sopimukseen." 

Näytä koko viesti
Entinen meklari tutkimusmatkalla tuntemattomaan - 20.9.2022 12.31

Nyt alkaa olla jo reippahanlaisesti hedgefundeja kyydissä Swedish Matchissa. Elliott on toki hääränny mukana jo aiemmin kesällä, nyt on muutkin liittyneet leikkeihin. Mikäs tässä toiveikkaana odotellessa josko tarjoushinta vaikka hieman nousisi. 

Näytä koko viesti
Sinch AB - 16.9.2022 12.39

Huomasin kyllä itsekin vasta tänään, mutta Sinch tippumassa Euro Stoxx 600-indeksistä

"Effective as of the opening of European markets on September 19, 2022, the following stocks will be added to and deleted from the index and its respective size and sector indices."

Näytä koko viesti
Lifa Air Oyj - 15.9.2022 09.48

Lifa Air Oyj:n puolivuosikatsaus 1.1.–30.6.2022 (tilintarkastamaton) – Liikevaihto ja tulos laskeneet

Suluissa esitetyt luvut viittaavat edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon, ellei toisin ilmoiteta.

Tammi-kesäkuu 2022 lyhyesti

Liikevaihto oli 2 912 (15 644) tuhatta euroa
Käyttökate oli -2 455 (8 318) tuhatta euroa
Liiketulos oli -3 125 (7 984) tuhatta euroa
Osakekohtainen tulos -0,44 (0,80) euroa
Tulokseen vaikuttavat kertaluonteiset kulut olivat 1 576 tuhatta euroa

 

Ihan ei tiedä pitäskö itkeä vai nauraa. 

Näytä koko viesti
Avidly - 7.9.2022 09.30

Aki Pyysing kirjoitti:

Villu. Unohdin hyväksyä Avidlyn ostotarjouksen. Nyt täytyy odotella pakkolunastusta. Molemmilla kioskeilla, joissa miun piti vastata, on limari jo käytössä. Kyllä mie oon sellane proo, että oksat pois.

"Tarjotakseen myös jäljellä oleville osakkeenomistajille mahdollisuuden hyväksyä Ostotarjous, Tarjouksentekijä on päättänyt aloittaa jälkikäteisen tarjousajan Ostotarjouksen ehtojen mukaisesti (”Jälkikäteinen Tarjousaika”). Jälkikäteinen Tarjousaika alkaa 12.9.2022 klo 9.30 (Suomen aikaa) ja päättyy 26.9.2022 klo 16.00 (Suomen aikaa)." 

Jälkikäteistä pukkaa niin ei tarvi ootella pakkolunastusta. 

Näytä koko viesti
Entinen meklari tutkimusmatkalla tuntemattomaan - 31.8.2022 11.10

Kilppari kirjoitti:

Jos kirjoitukseen jotain vinkkiä, niin itseäni häiritsee semmoinen kun luokitellaan virheeksi joku myynti kun hinta olisi vielä noussut. Tai päinvastoin osto liian kalliilla. Kai noissa treideissäkin on joku pelikirja jonka mukaan niitä arvotaan. Ei kai silloin ole virhe jos on noudatettu pelikirjaa vaikka turskaa olisi tullutkin?

Ja jos haluaa saada lukijat oikein kuumiksi, niin kerrotaan vähän niistä pelikirjan spekseistä. Siitä myytiinkö tai ostettiinko jotain liian aikaiseen tai myöhään ja tuliko turskaa vai voittoa tuskin monikaan lämpenee.

Kiitos palautteesta! Joo treideissä toki asia erikseen miten tai mitä arvotaan ja ei ole välttämättä aina virhe jos tulee turskaa. Jos tää siis viittas millään tavalla tohon Avidly-tekstiin niin siis siinä kyllä meni moni asia pieleen itellä. Siis toi lock up-asia erityisesti. En nyt muista ulkoota määriä mutta oliko jotain ensimmäiset 100k tuutattu ulos niin siinäkään kohtaa ei vielä kellot soinu ylä- eikä alapäässä. Ja lapun treidaamisella viittasin siihen että pyörittäisi edes osaa aktiivisemmin. 

Suhtaudun useimmiten vähän skeptisesti siihen että kerrotaan pilkuntarkasti mitä tehdään, milloin ja miksi. Ja samaten kun joku kertoo kovin varmana mitä tehdä ja milloin niin en oikein lämpene. Useamman pitkään ammatikseen treidanneen kanssa kun puhuu asioista niin sieltä ei lähtökohtaisesti kuule "tää menee näin"-osaston faktaa. Varmaan meni kyllä sun pointin ohi mutta tuli vaan mieleen. Toki monella treidauskursseja tms myyvällä on valmiit setupit joka asiaan, ja näähän toimii tietysti aina. 

Näytä koko viesti