Olet täällä

Venäjän tilanne - 3.10.2022 06.26

petteri kirjoitti:

Haluaako Venäjä käyttää taktisia ydinaseita vaikka 500k asukkaan Kurskin esikaupungeissa?

Ei, vaan esim. Kiovassa.

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 3.10.2022 01.44

Tinggeli kirjoitti:
Rynnäkkökivääristä taitaa tulla manuaalinen kertatuliase, jos kaasuputki on ruostunut puhki? Tälläisiä aseita Venäjä kuitenkin jakaa mobilisoiduille. Varmaan kasvattaa motivaatiota. Yhdessä kuvassa näytti lukkokin kyllä olleen ruosteessa...

Lippaallinen kertatuli sentään, ja lipaskin on aika iso.

Vieläkös noihin voi kiinnittää pistimiä? Kävis edes lähitaisteluaseena. Jos ei niin pitää sitten ottaa toisesta päästä kiinni ja käyttää nuijana.

Näytä koko viesti
Hauturin matkakertomuksia - Euroopan ytimessä - 1.10.2022 10.30

Artsipappa kirjoitti:

Onko kelloissa nyt sama tilanne kun sähköautoissa? Myydessä saa enemmän kun mitä kaupassa maksaa? 🤔

Joissain kelloissa on. Ei toki läheskään kaikissa.

edit: koskee siis niitä ns. arvokelloja, joihin on pitkät jonot. Omaani olin varautunut jonottamaan n. vuoden, ja yllätys oli melkoinen kun saankin sen muutamassa viikossa. Suomessa kuulemma ei välttämättä pääse enää edes jonotuslistalle. Tässä yksi esimerkki (ei se mikä minulle tulee): Rolex Submariner lienee yksi halutuimmista Rolexin malleista. Jono voi olla useita vuosia. Sitten kun sellaisen saa, joutuu perusmallista maksamaan valtuutetulle jälleenmyyjälle 8700€. Chrono24:ssä näitä myydään (uudet, fullset) 15000€ kahta puolta olevilla pyynneillä. Ja kauppa käy.

Näytä koko viesti
Hauturin matkakertomuksia - Euroopan ytimessä - 1.10.2022 12.57

Unohdin mainita, että kehitys näköjään kehittyy:

hauturi kirjoitti:

Rahan siirto suomalaisesta pankista luxemburgilaiseen kesti vaatimattomasti torstaiaamusta keskiviikkoiltapäivään, eli käytännössä viisi pankkipäivää.

Siirsin tällä viikolla tuota aiemmin mainitsemaani kellokauppaa varten hieman rahaa Suomesta Luxiin. Nyt siirrossa kesti melko lailla kaksi minuuttia (eikä ollut pika- vaan normisiirto)

Näytä koko viesti
Hauturin matkakertomuksia - Euroopan ytimessä - 30.9.2022 11.15

Kas, tässä onkin mennyt jo kuukausi viime päivityksestä.

Syksy on kylmennyt, ja kaasun hinta nousee n. 80% vajaan kahden tunnin päästä. Toistaiseksi ei ole pahemmin pistetty lämpöjä päälle, mutta kohta varmaan pitää. Kolmikantaneuvotteluissa (hallitus, ammattiliitot ja työnantajajärjestöt) päädyttiin asettamaan energian hinnalle katto, jonka ylimenevän osan maksaa valtio. Lisäksi alvia laskettiin (kai) prosentilla. Indeksikorotuksia palkkoihin on lykätty ensi vuoden huhtikuuhun, käsittääkseni kaikki indeksikorotukset on kuitenkin tarkoitus toteuttaa, vaikkakin viivästetysti.

Sijoitusrintamalla olen vielä odotellut käteisen kanssa, mutta kohta luultavasti rupean ostelemaan jotain. Varovaisena miehenä luultavasti liian myöhään. Tosin ostin kyllä kellon, jonka arvo nousee n. 40% heti kun saan sen (viikon päästä lauantaina). Luultavasti en kuitenkaan myy, vaan otan käyttöön. Myöhemmästä arvonkehityksestä ei ole takeita, mutta ostinkin sen koska pidän siitä, en sijoituksena.

Inflaatiosta Nalle kirjoitti muistaakseni, että kaikkien euroalueiden inflaatio on sama, joten on harhaista puhua eri maiden inflaatiosta. Nalle varmaan tietää paljonkin minua paremmin, mutta jos inflaatio tarkoittaa kuluttajahintojen muutosta, niin voin todeta, että vuosi sitten tänne muuttaessani Saksan ja Suomen hinnat olivat monelta osalta Luxemburgia (hieman) halvemmat. Nyt tilanne on se, että hyvin harvat tuotteet ovat naapurimaissa tai Suomessa halvempia. Toki asuminen (kämppien hinnat ja vuokrat, ei asumiskustannukset) on täällä edelleen hyvin kallista, mutta muuten melkein kaikki on esim. Saksaa ja Suomea halvempaa. Esim. elintarvikkeista tulee äkkiseltään mieleen kolme, joita saa muualta halvemmalla: olut (halvempaa Saksassa), voi ja lohi (halvempia Suomessa). Muitakin varmasti on, mutta pääsääntöisesti jos käy kerran kuussa Saksassa hakemassa oluet eikä juurikaan syö lohta vaan jotain kymmenistä muista saatavilla olevista kalalajeista, niin aika halvalla pääsee.

Toistaiseksi en kaipaa muualle.

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 30.9.2022 05.38

Eiköhän seuraava narratiivi ole että nyt sieltä NATO-joukot hyökkää Venäjän (ennen Ukrainan) alueelle ja pitää laittaa kokonainen liikekannallepano.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 30.9.2022 12.58

Aki Pyysing kirjoitti:

Koska olen ensisijaisesti metsästämässä Liectenstein lippua

Luxemburgin lippuja ei näköjään ole jaossa, mutta kerrohan sitten kun tulet Spahan hakemaan Belgian lippua.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 30.9.2022 12.18

Hynägrande kirjoitti:

 

Aki Pyysing kirjoitti:

Lämmin kaveri ja ainoa agro pöydässä survoo 12BB, menetettyään jättistäkkinsa juuri hiljan. Napilta pappa, joka edellisessä jaossa splittasi AJ vs A7 ottaa 8bb nipulla. Miulla on QJs ja päädyn ottamaan, koska a) tarvitsen triploja kuumeisesti b) voin tiputtaa papan ja pankittaa 150 CHF c) riidini mukaan kummallakaan ei ole mitään isoa paria, joskaan tuskin ihan kuraakaan d) peliaikaa jäljellä 45 min, jonka jälkeen pussitetaan, mutta ei rahoille. Vastassa T9o ja KJo, not very nice. T9o vie.

Koska olen ensisijaisesti metsästämässä Liectenstein lippua, pidän maksuani vieläkin kelvollisena. Joskin oli borderline, QJo:n olisin kipannut. En tosin tykkää old school -pelurina yhtään maksaa itseäni poikki. Muita näkemyksiä?

 

Mä olisin varmaan kipannut, mutta olenkin weak-tight paisti :)

Sama täällä. Jäin tosin ihmettelemään mistä riidattiin ettei papalla ole isoa paria? Otsaluun asennosta?

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 28.9.2022 08.29

Kaipa se sitten on loogista, että Nato tuhoaa putken vasta sitten, kun siinä ei kulje enää mitään, eikä näkyvissä olevassa tulevaisuudessa tule kulkemaankaan. En tosin itse näe siinä logiikkaa, mutta aina ei voi voittaa.

Näytä koko viesti
Nordstream kaasuputkihanke. Katsaus menneeseen. - 28.9.2022 01.37

Kilppari kirjoitti:

 

hauturi kirjoitti:
Jos venäjällä on vaihtoehtoina polttaa kaasua vs puskea sitä putkeen ja ulos reiästä, niin jälkimmäisestä on käsittääkseni enemmän 

 

Eiköhän kaikkein järkevin vaihtoehto ole käyttää kaasua itse ja myydä sitä muualle. Ei se nyt yhtäkkiä muutu arvottomaksi vaikka sitä ei Eu:lle haluttaisikaan myydä.

Jostain syystä sitä on ymmärtääkseni kuitenkin poltettu soihtuna pidemmän aikaa. Jos sitä riittää siihen, saman voinee pumpata putkeen kiusaamaan länttä.

Näytä koko viesti