Olet täällä

Tekoäly - 29.1.2023 09.58

mskomu kirjoitti:

Nyt kehittyneimmätkin tekoälyt ovat todella alkeellisia - liekö edes koiran tasolla?

Jaa, kuulostaa hieman erikoiselta väitteeltä. Toki koira osaa (osin jo käsittämättömän hajuaistinsa takia) paljon asioita, joita tekoäly tuskin koskaan hallitsee, mutta kyllähän tekoälykin nyt hallitsee huomattavan monimutkaisia asioita.

Tai ehkä meillä on vain erilainen määritelmä tekoälylle.

Näytä koko viesti
Akin pokeriblogi - 27.1.2023 12.03

Aki Pyysing kirjoitti:

Poliisihallinnossa on joku, joka ei ymmärrä, on toki totta.

Oman kokemukseni ja näkemykseni mukaan ongelma on lähinnä se, että se joka ei ymmärrä, ei ymmärrä ettei ymmärrä, vaan luulee ymmärtävänsä. Sellaiselle on vaikea onnistuneesti selittää mitään.

Näytä koko viesti
Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute - 27.1.2023 09.52

Tällä hetkellä tuo jako "Aktiivinen keskustelu" ja "Blogit" ei vaikuta oikein toimivalta. Aktiivisissa keskusteluissa on paljon blogeja, jotka eivät vaan satu olemaan "Sijoitusblogit" osiossa. Mahdollisia ratkaisuja:

- selvennetään osioita ja mikä kuuluu mihinkin kategoriaan etusivulla

- muutetaan jako kokonaan esim. "Sijoitusaiheet" - "Muut kuin sijoitusaiheet". Tämäkin toki vaatinee vähän myös osioiden tarkastelua ja säikeiden siirtelemistä osiosta toiseen

- poistetaan jako kokonaan ja listataan kaikki sisältö yhdessä listassaTätä tosiaan pitää miettiä. -yp

Näytä koko viesti
Investors House - 26.1.2023 12.58

Pitisikö sen olla Investor's House vai Investors' House?

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 25.1.2023 08.24

Paikallisesta radiosta olin kuulevinani, että aika iso osa saksalaisista kuitenkin vastustaa panssarien lähettämistä. Tarkka prosenttiluku meni valitettavasti ohi.

Näytä koko viesti
Terveystalo - 23.1.2023 07.23

Yleensähän nuo voi perua esim. vuorokautta ennen. Tässä tapauksessa aika oli ehkä samalle päivälle. Siitä huolimatta tietysti olisi oikein ja kohtuullista hyväksyä samantien tehty peruutus.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 20.1.2023 10.17

keely kirjoitti:

Täällä lienee asiantuntemusta arpajaislaista.

Minulla on harrastuksena syntynyt e-urheiluun liittyvä verkkosivusto, johon ulkomainen bookkeri haluaisi mainoshimmelinsä. Sivusto on englanninkielinen ja kansainvälinen. Palvelimet Irlannissa (AWS). Ainoa suomalainen asia olen minä, yksityisyrittäjä.

Onko minun laillista näyttää kyseisiä mainoksia?

Oma tulkintani on, että jos sivusto on aidosti kansainvälinen, eikä mikään erityisesti viittaa Suomeen, niin asiassa ei ole ongelmaa. Kyllä suomalainen edelleen saa tehdä haluaamaansa bisnestä ulkomailla, ulkomaalaisten kanssa ja ulkomaalaisille suunnattuna, vaikka sen aihepiiri olisikin jotain Suomen arpajaislain alaista.

Näytä koko viesti
TV-Viihde ja elokuvat - 19.1.2023 02.49

Aki Pyysing kirjoitti:

Jukka Lindströmin Sivuhistoria on satiirinen mokumentti kaikesta siitä, mistä 2020-luku tulevaisuudessa muistetaan. Tulevaisuuden dokumentaristin tarkan suurennuslasin alle joutuvat poliittiset puolueet ja keskeiset poliittiset henkilöt, mutta myös ajan ilmiöt.

Parin jakson perusteella katson kaikki. Poliittinen yhdistettynä tosi-tv satiiriin oli parasta viihdettä. Ultra Bran kappale "Luovuta Pekka Haavisto" soi korvissa edelleen. Katsoin siis ensin sattumalta seiskan (joo katsoin tv:tä livenä, olen brontosaurusten brontosaurus) ja sitten aloitin ykkösestä Yle Areenalta. Onhan se nyt aika erikoista, että Ylellä tehdään pilaa virheistä.

Tämä on loistava, tosin nämähän esitettiin ensimmäistä kertaa jo joskus vuosi sitten tjsp. (saattoi olla kauemminkin)

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 19.1.2023 11.16

Eipä olisi ensimmäinen PoHan toimi jossa ei ole mitään järkeä. Ei varmaankaan (valitettavasti) myöskään viimeinen.

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 19.1.2023 10.51

tonza kirjoitti:

 

mskomu kirjoitti:

Edit. Lisätään vielä, että Pohjois-Koreakin taitaa toimia jonkinlaisena esimerkkinä. Sehän on pyörinyt sotataloutta muistuttavassa systeemissä jo vuosikymmeniä ja kansa näyttää vaivatta kestävän sellaista kurjuutta, josta Venäjällä tuskin nähdään edes painajaista. Vallan vaihtumista tai kansan nousemista kapinaan on vaikea nähdä sitäkään. Mutta ei mikään näistä tarkoita, että siellä saataisiin armeija modernisoitua. Taitaa sikäläinen kalusto olla priimaa ajalta, kun miehet oli rautaa, vaikka ihan varmasti sielläkin on aidosti koitettu saada modernimpaa kalustoa ja jotain pieniä määriä sellaista saattaa ollakin. Toki Pohjois-Korea on vielä äärimmäisempi esimerkki, kuin Venäjä, mutta mielestäni eräänlainen datapiste siitä huolimatta.

Pohjois-Korea on ihan oma kokonaisuutensa, joka ei ole vertailukelpoinen oikeastaan minkään muun maan kanssa. PK on moninkerroin suljetumpi kuin esimerkiksi Venäjä ja se aivopesee väestönsä kapaloista asti tavalla, jota ei voi verrata Venäjään. Aivopesuissakin on eronsa. 

Tämä on varmasti historiallisesti totta, mutta kyllähän Venäjä ottaa pitkiä askelia samaan suuntaan.

Näytä koko viesti