Olet täällä

Fodelia - 19.11.2019 10.49

Kun en ole pahemmin näitä seurannut,  niin meneekö allokaatio yleensä jotenkin niin, että kaikki saavat min(x, haluttu määrä) + y*max(haluttu määrä - x, 0)?

Jos menee, niin haluaako kukaan esittää enemmän tai vähemmän valistunutta arvausta mihin x ja y asettuvat yleisöannissa (tai vaikka muissakin, itseäni kiinnostaa yleisö kun en ole instituutio enkä henkilökuntaa)

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 19.11.2019 09.14

Tämä nyt ei suoraan liity mihinkään (tai vähän Veikkaukseen), mutta olen havainnut että kun seikkailee lähinnä pokeri- ja sijoitustiedossa, tulee eläneeksi mm. todennäköisyyksien ym.  matematiikan ymmärryksen suhteen aikamoisessa kuplassa. Konkreettisen esimerkin sain kun eräällä keskustelupalstalla yksi ihan täyspäisen oloinen keskustelija totesi tiivistettynä suunnilleen näin "Veikkauksen jokerissa arvonnan täytyy olla epärehellinen, koska voi mennä viikkojakin ilman yhtään täysosumaa".

Pelkään pahoin, että useimmilla ymmärryksen taso on samaa luokkaa myös muissa rahapeleihin liittyvissä asioissa.

Näytä koko viesti
Global Gaming - 13.11.2019 06.34

Suomessa on kaksi tai kolme, riippuen kummasta haarasta puhutaan:

hallinto-oikeus - korkein hallinto-oikeus

käräjäoikeus - hovioikeus - korkein oikeus

Sitten on vielä erityistuomioistuimet, kuten markkinaoikeus, työtuomioistuin jne. 

https://oikeus.fi/tuomioistuimet/fi/

Ruotsin systeemiä en valitettavasti tiedä, mutta google varmaan tietäisi.

e: tuolta Ruotsin systeemi: https://sv.wikipedia.org/wiki/Allm%C3%A4nna_domstolar (niillä on kolme tasoa hallintoasioissakin)

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 8.11.2019 02.59

ok, tulkitsin, että sellaisesta olisi ollut jotain huhua tms. Minäkin tiedän kymmeniä tai satoja syitä, jotka aiheuttaisivat siirtymisen muualle, jos sellaista tapahtuisi. Onneksi mitään niistä ei tietääkseni ole odotettavissa.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 7.11.2019 10.06
luxa kirjoitti:
jos ilmainen ETF kuukausisäästäminen loppuu ja kk maksu tulee

Koskas tällainen on odotettavissa?

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 7.11.2019 10.04
Jeans kirjoitti:

Hauturille: Etätyönä voisi teoriassa varmaan tehdä jo hyvin iso osa monen työtehtävistä, mutta miten se käytännössä onnistuisi on eri asia. Tulee olemaan mielenkiintoista seurata kehitystä tällä saralla.

Itse koin valaistumisen, kun ensin vaihdoin firmaa sellaisesta, jossa etätyötä kyllä jonkun verran tehtiin, mutta aina vähän karsastettiin, sellaiseen, jossa siihen jos nyt ei suoraan kannusteta, niin ainakin suhtaudutaan hyvin myönteisesti. Alkuun tosin tein paljon töitä asiakkaalle, joka toivoi läsnäoloani, mutta sen asiakasprojektin loputtua olen nyt tehnyt jonkin aikaa n. 80% ajasta etänä - ja ollut itsekin hämmästynyt miten hyvin se onnistuu. Oma näkemykseni on, että tietysti välineiden pitää olla kunnossa, mutta se ei paljon vaadi; sen jälkeen lähes kaikki on kulttuurista kiinni. Lisäksi, projektissa missä on porukkaa eri puolilta maailmaa ei muutenkaan ole järkevää lennättää kaikkia samaan paikkaan, ja jos palaverissa yksikin on etänä, voivat käytännössä kaikki olla.

e: ala ei tosin ole rahoitusala, vaan tietotekniikka, mutten usko että siinä loppupelissä on paljon muuta eroa kuin se kulttuuriero - joka siis on alan sisälläkin yritysten välillä. Asiakkaat on kyllä finanssisektorilta.

Näytä koko viesti
Pihlajalinna - 6.11.2019 09.14
Erik kirjoitti:

Snadisti kyseenalaista journalismia, että Huomenta Suomessa Leena Niemistö esitellään hallitusammattilaisena ja enkelisijoittajana, kun on/(jätetään kertomatta) Pihliksen vara-TJ, hallituksen vara-PJ ja omistaa 700k osaketta.

Kerrottiin, että on Dextran perustaja ja myynyt sen Pihlikselle ja sen jälkeen toiminut varatoimarina ja hallituksessa (ei kerrottu että VPJ). Osakemäärää ei kerrottu.  Tämä kaikki kerrottiin kyllä vasta ensimmäisen kysymyksen yhteydessä, ei esittelyssä.

 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 5.11.2019 10.26

Äkkiseltään nuo ovat (lähes) kaikki asioita jotka voisi ratkaista hvvin ilman fyysisesti samassa paikasta olemista, ja esim. tietotekniikan alalla toimivat yritykset useimmiten hoitavatkin ihan vastaavantyyppisiä asioita myös etätyönä. Mutta, jos kaikki ovat tottuneet siihen että ollaan paikan päällä ja esim, kirjoitellaan kommentteja paperiin eikä word-dokumenttiin, niin eihän se äkkiä muutu.Ja jos kaikki ovat tyytyväisiä, niin ei tietysti tarvitsekaan muuttua.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 5.11.2019 07.18
Erik kirjoitti:

FaceTime ei Suomessa niin tärkeää kuin New Yorkissa /Lontoossa, mutta kyllä officella pitkiä tunteja tehdään. 

Asiasta mitään ymmärtämätön luulisi, että työ on (lähes) täysin paikkariippumatonta. Johtuuko officella notkuminen siitä, ettei olekaan, vai siitä että, alalla on sellainen kulttuuri? Vai maksetaanko todellisuudessa sittenkin vain menetetystä vapaa-ajasta?

Toki joissain hommissa tavataan myös asiakkaita, eivätkä kaikki asiakkaat halua pitää skype-palavereja, mutta silti.

Näytä koko viesti
DNA - 1.11.2019 01.19

Eli tästäkö puhutaan: https://www.apple.com/apple-tv-plus/? Näyttäisi olevan tänään alkava palvelu, joten ei siis ihmekään etten ole kuullut.

Ja näköjään tuo 12kk ilmaiseksi -tarjous on tullut 10.9.: https://www.idownloadblog.com/2019/09/10/free-apple-tv-plus-new-hardware-buy/

Näytä koko viesti