Olet täällä

TV-Viihde - 17.9.2019 05.07

Minua ei yllätä yhtään, että nuorempi väestönosa ei diggaa Downton Abbeyä. Itse olen sen verran vanhempi parta, että voin hyvin tunnustaa pitäväni sitä ehkä parhaana televisiodraamasarjana koskaan. Ei siksi, että aihe tai juoni olisi erityisen kiinnostava, vaan siksi että se on niin laadukkaasti tehty. Lisäksi sitä kannattaa katsoa jo pelkästään Maggie Smithin näyttelijäsuorituksen takia. Leffa on vielä näkemättä, mutta se on to do -listalla.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 16.9.2019 11.19

Muistan olleeni silloisen Rahiksen kanssa palaverissa tunnistautumisen teknisistä ratkaisuista melko tarkkaan kymmenen vuotta sitten (ehkä vähän ylikin). Aika vähän on näköjään menty eteenpäin siinä ajassa.

Näytä koko viesti
Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute - 10.9.2019 09.58
hauturi kirjoitti:
Sijoitustieto kirjoitti:

Uusimpaan lukemattomaan viestiin siirtyminen toimii vihdoin sisäänkirjautuneilla käyttäjillä.

Pitääkö tehdä jotain, esim. kirjautua ulos ja takaisin sisään? Ihan suoraan ei nimittäin toiminut.

e: vai onko se niin, ettei se toimi blogeissa?

yp: pitäisi toimia blogeissakin. ylläpidon testitunnuksilla toimii nyt kaikkialla. saattaisikohan välimuisti tehdä vielä tepposia? pitää jatkaa testailua siis...

Päivitys: ei toimi pöytäkoneella, jossa MacOS & Chrome. En ole vielä tutkinut auttaako välimuistin putsaus. Sen sijaan toimii kannettavalla, jossa MacOS & Firefox. Jatkan eri vaihtoehtojen tutkimista.

Näytä koko viesti
Airbnb-vuokrananto - 4.9.2019 09.35

Jatkoa edelliseen: kysäisin kuitenkin heidän contact centeristään, että mistäs moinen. Ensin tuli suomeksi viesti, että asiantuntija palaa asiaan, ja sitten englanniksi viesti "support case is closed".

Eipä tarvitse enää pohtia tuota mökin tarjoamista AirBnB:n kautta.

Näytä koko viesti
Airbnb-vuokrananto - 4.9.2019 07.47

Tämän ketjun innoittamana rupesin miettimään uudestaan mökin laittamista myös AirBnB:hen. Siellä ei tosin järkevästi voi laittaa sopivaa hinnoittelurakennetta eikä siellä ole mökkivuokraukseen sopivia peruutusehtoja, mutta ajattelin koittaa.

1. kompastuskivi oli, etten löytänyt mistään miten tehdään esittelytekstit useammalla kielellä. Kyllä se siellä jossain varmasti on, mutta en vaan keksinyt missä. No, ajattelin tehdä ensin suomeksi ja lisätä englanninkieliset sitten kun löydän paikan.

2. kompastuskivi oli, että vaikka toin toimivan ical-linkin google-kalenteriin, ei kalenteri silti päivittynyt. Olin jo julkaissut ilmoituksen, mutta jouduin ottamaan sen pois siksi aikaa kun selvittelin kalenterilinkkiä

3. kompastuskivi oli kuvien lisääminen. Etusivukuva meni kivuttomasti, mutta myöhemmin yritin lisätä reilut 30 kuvaa kohteesta. Kuvasivulle ne menivät nätisti, mutta kun palasin takaisin sieltä, niin ekalla kertaa tallessa ei ollut yhtään, ja toisella kerralla oli yksi. Molemmilla kerroilla yli 30 kuvaa jäi jonnekin. Luultavasti ne olivat yhä siirtymässä, mutta eipä tuo käyttöliittymä sitä kertonut, ja kun siirryin eteenpäin, homma ilmeisesti keskeytyi varoittamatta.

Tässä vaiheessa lähdin käymään kaupassa, ja ajattelin tehdä homman loppuun illemmalla. Takaisin tullessani sähköpostissani oli viesti:

My name is Jerry, and I'm a Trust and Safety specialist at Airbnb

This is a message from Airbnb regarding a listing that was recently activated on your account. We have determined that your listing was either created as a test or activated by accident. As such, we have removed the listing. We apologize if this presents an inconvenience to you, and encourage you to create a new listing if your intent is to list a space on Airbnb.

Aika hyvin, koska ilmoitus oli piilotettu, eikä siitä puuttunut kuin kuvat. 

Voipi olla, etten palaa asiaan.

Näytä koko viesti
Airbnb-vuokrananto - 4.9.2019 12.59

Tämä nyt ei suoraan liity AirBnB:hen, mutta aihepiiriin yleensä: https://www.sijoitustieto.fi/sijoituskeskustelu/sijoitusblogit/loma-asun...

Näytä koko viesti
Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute - 3.9.2019 08.12

Ai niin: kaikki linkit saisivat aueta uuteen välilehteen. Tämä on käytäntö lähes kaikkialla muualla, joten kun tulee klikattua linkkiä ja hypättyä ulkoiselle sivulle, niin poistuessa painaa refleksinä ruksia ja sulkee välilehden. Ainoa vaan, että Sijoitustiedossa olisikin pitänyt muistaa painaa backiä.

Kannattaa huomata, että toisin päin tämä ei ole ongelma: jos on tottunut painamaan backiä, ja uusi sivu aukeaakin yllättäen uuteen välilehteen, on back disabloitu, joten ei voi vahingossa painaa väärin.

Näytä koko viesti
Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute - 3.9.2019 08.07
Slice kirjoitti:

Kehitysehdotus: dharman blogi auki. Kiinalaisten armeijan invaasio on piakkoin odotettavissa Hong Kongiin. 

Hieman poikkeava kehitysehdotus: kun Dharma seuraavan kerran pyytää bloginsa auki, niin siihen ei suostuta. Säästytään "kirjoitan tänne 30 viestiä päivässä" - "vaihdan nickiä joka päivä" - "enpäs kirjoitakaan kun olette ikäviä" - "kirjoitan sittenkin" - "sulkekaa blogini" -rumbalta.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 30.8.2019 05.20
Nordnet Suomi kirjoitti:
Mobiilivarmenne on tosiaan hiljattain otettu käyttöön. Se on kaksivaiheista tunnistautumista tietoturvallisempi. Nordnet ei veloita Mobiilivarmenteen käytöstä eikä saa operaattoreilta tuottoja – mobiilivarmenne on operaattoreiden tarjoama palvelu, joka toimii myös yli 20 000 muussa palvelussa, joissa voit hoitaa asioita sähköisesti. Mobiilivarmenne on maksuton yritysliittymissä sekä Telialla. DNA:lla ensimmäiset 12 kk ja Elisalla 3 kk ovat ilmaisia.

Niin, eli DNA:lla ja Elisalla se on käytännössä maksullinen. Pahin ongelma on kuitenkin se, että jos on firman liittymä, eikä firma salli mobiilivarmennetta, niin sitten sitä ei saa, ei ilmaiseksi eikä rahalla.

Nordnet varmaan toteaa tähän, että ainahan voi hankkia toisen liittymän. Ei taida kannattaa pelkästään Nordnetiä varten.

Tietääkö joku jonkun muun palvelun, jossa ainoa tapa tietoturvalliseen tunnistautumiseen on mobiilivarmenne? 

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 30.8.2019 11.06
mattis kirjoitti:
petteri kirjoitti:

Milloinkohan Nordnet on ajatellut laittaa tietoturvan kuntoon?

Vahva tunnistautuminen: https://www.nordnet.fi/mobiilivarmenne

Voisivat tietysti tarjota jonkin tavan joka on käytettävissä mm. niilläkin, joilla on firman liittymä. Ja joka on ilmainen myös muille kuin Telian asiakkaille.

Näytä koko viesti