Olet täällä

hauturi

hauturi

  • Liittynyt 25.6.2014
  • 377 viestiä
  • 3 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Aallon Group - 23.3.2019 16.40

Sanokaas mikä on tilitoimistojen tulevaisuus noin yleensä? Luulisi ettei mene kovinkaan kauaa siihen, kun lähes kaikki tilitoimistojen hommat voidaan automatisoida. 

9A ja ulkomaan luovutusten ilmoittaminen verottajalle - 16.3.2019 15.29

Kyllä verottajalle yleensä kelpaa se, että lomakkeella on esim. yhteissummat ja liitteenä on sitten muu luotettava selvitys mistä ne summat tulevat.

Nordea - 14.3.2019 15.32

En ole itse Nordean kanssa tekemisissä, joten ei ole mitään suoraa tietoa aiheesta. Mitään huhujakaan en ole kuullut, en ole kyllä erikseen kysellytkään. 

Nordea - 14.3.2019 14.59

Temenos on tuotteena ihan hyvä pankkijärjestelmä siinä missä moni muukin. Tuollaiset projektit onnistuvat tai epäonnistuvat sen mukaan miten niitä vedetään. Temenoksen intialaisilla koodareilla on merkitystä oikeastaan vain jos itse tuotteeseen tarvitsee tehdä räätälöintejä Nordean takia (ja eiköhän suunnilleen kaikilla intialaisilla koodareilla ole suunnilleen sama meno - kukaan ei tee mitään ilman selkeää käskyä ja pilkuntarkkoja ohjeita). Isompi kysymys on miten integraatiot muihin järjestelmiin rakennetaan ja miten hyvin tuote ylipäänsä sopii Nordean liiketoimintaan - jälkimmäisen suhteen en usko että mitään isompia ongelmia on.

Nokian Renkaat - 8.3.2019 12.15

Jos ajatellaan mistä siinä "brändilisässä" maksetaan, niin sehän on renkaiden paremmat ominaisuudet (ajettavuus, turvallisuus eri osa-alueineen, melu, vierintävastus -> polttoaineenkulutus, kulutuskestävyys jne). Osa näistä on sellaisia, että autonomisen autoilun teknologia poistaa tarpeen niille ja osa taas ei (ja osa on keskenään ristiriidassa, esim. yleisellä tasolla mitä paremmat ajo-ominaisuudet ja pito niin sitä huonompi kulutuskestävyys). Rengasmarkkina tulee varmasti muuttumaan autonomisen autoilun myötä, mutta miten ja ketkä selviävät muutoksesta voittajina ja ketkä häviäjinä, on vielä toistaiseksi vaikeasti ennustettavissa.

Kauanko menee muuten siihen, että autolla ajaminen on kiellettyä? 

(kas, tämähän olikin tuon linkatun jutunkin aiheena, klikkasin linkkiä vasta tämän kirjoitettuani)

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 5.3.2019 11.10

Uppaus on ongelma, foorumin pitäisi tukea liitteitä. Muualle upatuista kuvista hajoaa linkit kumminkin ennen pitkää.

Macissä vastaava kuin snipping tool on muuten sitten shift+cmd+4 tai ctl+shift+cmd+4 riippuen siitä haluaako kuvan fileen vai leikepöydälle. Ja uusimmassa käyttisversiossa (jota en ole vielä asentanut), shift+cmd+5 avaa näköjään valikon josta voi valita eri vaihtoehtoja.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 15.2.2019 16.09

Peltinen kirjoitti:

Miksei sillä summalla voisi saada samalla esim. sähköosuuskunnan jäsenyyttä?

Se tulisi sitten sen liittymän hinnan päälle, kyllä se liittymän rakentaminenkin jotain maksaa.

Tottahan sekin jotain maksaa, mutta tuossa aiemmassa Elenia-esimerkissä ne rakennetut liittymät ovat mukana siellä 2mrd taseessa. Eikä se luultavasti maksa läheskään niin paljon kuin mitä siitä veloitetaan.

Peltinen kirjoitti:
et voi velvoittaa ketään omistamaan sähkönsiirtoyhtiötä vain siksi, että saisi kotiinsa sähköä

Paljonhan suomessa on vesiosuuskuntiakin, jos ne ovat ok niin miksei sähköosuuskunnat?

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 15.2.2019 13.53

Peltinen kirjoitti:

Toinen hyvä esimerkki ovat luonnolliset monopolit, esim. sähkönjakeluverkko. Näitä ei toki tarvitse hoitaa julkisin varoin, mutta esim. sähkönkäyttäjistä muodostuva osuuskunta olisi huomattavan paljon järkevämpi kuin ulkomainen pääomasijoittaja.

Sähkönjakeluverkon ongelma on siihen sitoutunut pääoma. Esim. Elenian tasearvo on 2 miljardia euroa. Eihän se toki ole kuin 5000,- / asiakas, mutta on se iso raha "sähköosakkeelle". Jonnet ei enää muista muinaisia puhelinosakkeita (eli puhelinosuuksia, osuuskuntiahan nämä olivat). Niistä jouduttiin luopumaan kun osuuden omistaminen ei kelvannut enää perusteeksi halvemmalle laskutukselle. 

 

Muistan puhelinosakkeet. Enkä näe mitä ihmeellistä tuossa pääomassa on, sähköliittymästä joutuu kuitenkin monessa tapauksessa maksamaan paljon enemmänkin kuin tuon. (Toki isommissa taloyhtiöissä asuntoa kohden vähemmän, mutta toisaalta Elenian asiakkaina lienee myös paljon muitakin kuin asuinkiinteistöjä).Miksei sillä summalla voisi saada samalla esim. sähköosuuskunnan jäsenyyttä?

Esim. Elenian liittymähinnasto: https://www.elenia.fi/sites/www.elenia.fi/files/Liittymishinnasto%201.7....

Halvimmillaan pääsee toki 2419 eurolla, mutta jo vähän isompi omakotitalo vähän syrjemmällä (mutta kuitenkin enintään 600m lähimmästä jakelumuuntamosta) on 7349€. Ja minun kokemukseni mukaan nuo Elenian hinnat ovat aika edullisia, esim. Loisteella halvin vaihtoehto on 4000€.

e: Elenian taseessa taitaa olla puolisen miljardia liikearvoa

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 14.2.2019 10.38

Julkisen sektorin pienentäminen on ehkä hyvä yleislinjaus, mutta kannattaa pitää mielessä, että ihan kaikkea ei välttämättä kannata yksityistää, eikä ainakaan ensimmäisellä mieleen tulevalla tavalla. Viimeaikainen hoivapalvelukeskustelu on hyvä esimerkki siitä, minkälaista harkintaa tarvitaan. En väitä, etteikö hoivapalvelujakin voida yksityistää järkevästi, mutta silloin myös ostajapuolella täytyy olla homma hanskassa (ja nyt ei ole), eikä pääministerin älyttömät lausunnot auta - yksityinen yritys pyrkii maksimoimaan voittonsa, ja jos ostajat ovat niin kädettömiä, että se on mahdollista tehdä tarjoamalla paskaa laatua, niin myös tapahtuu. Toinen hyvä esimerkki ovat luonnolliset monopolit, esim. sähkönjakeluverkko. Näitä ei toki tarvitse hoitaa julkisin varoin, mutta esim. sähkönkäyttäjistä muodostuva osuuskunta olisi huomattavan paljon järkevämpi kuin ulkomainen pääomasijoittaja.

Jos julkinen sektori osaa järjestää palvelun riittävän tehokkaasti, sen kannattaa myös tehdä se. Muuten tarvitaan lähes aina "ylimääräinen" osto- ja valvontakerros. Tämä siis lähtien siitä olettamuksesta, että yhteiskunta tarjoaa tiettyjä palveluja asukkailleen. Jos halutaan siirtyä malliin, jossa jokainen järjestää esim. oman vanhuutensa aikaisen hoivan ihan itse eikä asia kuulu yhteiskunnalle mitenkään, niin se on sitten toinen juttu.

Mieskirjoittajat pääsevät helpommalla - 1.2.2019 18.54

Itse käyttäisin tällaisissa yhteyksissä keskiarvon sijasta mediaania, mutta kukin tyylillään.