Olet täällä

Loma-asunto (mökki) sijoituksena - 17.1.2021 09.39

Onkos täällä muuten ketään muuta, joka vuokraa yhtä tai useampaa mökkiä? Voisi olla hyödyllistä vaihtaa ajatuksia vaikka privaatisti?

Näytä koko viesti
Loma-asunto (mökki) sijoituksena - 13.1.2021 06.20

Tinggeli kirjoitti:

Oleko nostanut mökin vuokraushintaa? LV kasvanut kovasti vaikka vuokrapäivissä ei ole juurikan kasvua.

Onko vuokrauksen kuluissa jotain investoinetja kun on kasvanut merkittävästi? Se laituri?

Vuokraushinta koostuu varsinaisesta vuokrasta ja loppusiivouksesta. Vuokra on vuorokautta kohti sitä kalliimpi, mitä lyhyempi vuokraus on kyseessa. Koska vuokrausjaksot ovat olleet keskimäärin lyhyempiä, nostaa tämä liikevaihtoa. 

Siivouksen osalta jouduin vaihtamaan 2019 lopussa erittäin halvan siivoojan huomattavasti kalliimpaan. Tämä nostaa kuluja, ja tämän takia myös loppusiivouksen osuutta vuokraushinnasta kasvatettiin hieman, mikä nostaa myös liikevaihtoa. Lisäksi tietysti loppusiivousten määrän kasvu nostaa sekä siivouskuluja että liikevaihtoa.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 12.1.2021 03.56

Tinggeli kirjoitti:

Paljonko ne bonukset ovat?

Max 5c/litra (ennen oli max 5%, mutta polttoaineen hinnannousun myötä muuttivat siten, että tankkausbonus on max 5c, vaikka muuten bonus on max 5%; https://www.abcasemat.fi/fi/h/abc-ketju/uutiset/abc-siirtyy-tankkausbonu...)

Lisäksi jos maksaa S-kortilla, saa 0,5% maksutapaedun.

Näytä koko viesti
Loma-asunto (mökki) sijoituksena - 12.1.2021 02.55

Laskin vuosien 2018-2020 "tuloslaskelmat". Näitä ei ole laskettu siten kuin verottaja laskee verotettavan tuloksen (jossa tyhjilläänoloajan kulut ovat kokonaisuudessaan vähennyskelpoisia tai vähennyskelvottomia riippuen tietyistä ehdoista, ks. osa 4 yllä), vaan näissä on tyhjilläänoloajan kulut jaettu omaan käyttöön ja vuokrakäyttöön samassa suhteessa kuin ko. käyttöä on ollut.

Saa kysyä ja kommentoida. Sekä tietysti huomauttaa jos havaitsee virheen

e: tässäkin liikevaihto on komissioiden jälkeen, ts. komissiot eivät näy sen enempää liikevaihdoissa kuin kuluissakaan.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 12.1.2021 02.41

Tinggeli kirjoitti:

Bonuksien kustannuksien leipominen myytävän tuotteen hintaan näkyy parhaiten polttoainemyynnissä. ABC on aina vähintään bonuksien verran kalliimpa polttoainetta kuin viereisellä kilpailevalla asemalla.

Itse kuulun ryhmään joka seuraa polttoaineiden hintoja ja lisäksi osaa myös laskea mikä on oikeasti halvempaa (joskus harvoin voi myös olla tilanne, jossa näennäisesti kalliimpi ostos nostaa kaikkien ostojen bonusprossaa sen verran, että se kannattaakin). Tältä pohjalta voin vakuuttaa, että edellä mainittu (ks. boldaus) ei pidä paikkaansa, ainakaan jos on isoimmassa bonusbracketissä.

Mökkipaikkakunnalla on läpiajotien varressa kolme asemaa peräkkäin: Teboil, ABC ja ST1 (vähän kauempana on myös Neste, joka on kutakuinkin aina kallein). Yleensä näistä kolmesta Teboil ja ST1 ovat noin 3 senttiä halvempia kuin ABC. Tuolla ABC:n käyttö kannattaa käytännössä aina isoimmissa bonusbracketeissä oleville eikä juuri koskaan pienemmissä oleville.

MIttarihinnaltaan halvin ABC on harvoin, mutta joskus se on sitäkin.

Tankille.com on hyvä apuväline (parempi kuin polttoaine.net)

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 12.1.2021 10.56

Jeans kirjoitti:

 Kirjoittelen tätä just Malediiveillä overwater villan terassilla.

Oliko matkustamisen kanssa mitään hankaluuksia? Meidänkin piti lähteä Malediiveille kuun lopussa, mutta reissu peruuntui kun hotelli (Outrigger Konotta) sulki ja sopivaa korvaavaa kohdetta ei löytynyt - ja toki joulukuussa kun päätös tehtiin oli paljon muitakin epävarmuuksia; mm. lentoaikataulut olivat jo muuttuneet paljon hankalammiksi.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 9.1.2021 06.42

Covid19 kirjoitti:

Professorit alkavat hiljalleen siirtyä minun linjoilleni.

Professorit ovat varmasti keskimäärin fiksuja ihmisiä, mutta jos kyseessä ei ole virologian/epidemiologian (tai edes lääketieteen) professori (niin kuin ei tässä tapauksessa ole), niin lause on ihan yhtä merkityksellinen kuin "asianajajat alkavat hiljalleen siirtyä minun linjoilleni" tai "siltainsinöörit alkavat hiljalleen siirtyä minun linjoilleni". Ja tietysti monikon käyttö edellyttäisi mielellään edes kahta, ellei peräti huomattavasti useampaa professoria.

Lisäksi, jos joku siirtyy jonkun linjoille, niin siinäkin on järkeä vain jos ko. henkilö on tietoinen näistä linjoista. Onko Scheinin mahdollisesti perehtynyt kirjoituksiisi ja tullut siihen tulokseen että nyt on aika siirtyä Covid19/Stonen linjoille? Vai onko hän mahdollisesti ollut koko ajan suunnilleen tuota mieltä, ja nyt päättänyt julkistaa mielipiteensä (missä tapauksessa kukaan ei ole siirtynyt mihinkään, ei hiljalleen eikä vauhdikkaammin)

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 9.1.2021 11.31

Casteliero kirjoitti:

Tuosta voit esim katsoa miltä ne siirrot näyttää Ethereum-ketjussa: https://etherscan.io/
(voit klikata 0x alkuista tekstiä tuosta latest transactions rivistä heti Tx kuvakkeen vierestä. Se kertoo kaiken tiedon, mitä ketjussa on siirrosta ja mitä kukakin näkee siitä)

Mielenkiintoista. Asiaan vihkiytymätön ihmettelee mikä järki on siirrossa, jossa on siirretty 0 taalaa, mutta siirtokustannus on 3,64 taalaa: https://etherscan.io/tx/0x1fbb1b67938d6e743334654ea752d2ff84efb8852851de...

Näytä koko viesti
Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute - 8.1.2021 02.06

Ainakaan minulla ei vielä ole tiedossa mitään mekanismia, jolla mikään foorumi pysyisi toiminnassa ilmaiseksi. Ja jos joku maksaa, se pitää rahoittaa. Vaihtoehtoja ovat mm.

- mainokset

- jäsen-/käyttömaksut

- lahjoitukset (foorumin ylläpitäjien ja/tai käyttäjien)

Itse en vastusta foorumin mainoksia. Sen sijaan, kuten olen aiemminkin todennut, vastustan idioottimaisesti toteutettuja mainoksia, jotka saavat verenpaineen nousemaan. Siksi päädyin lopulta adblockkiin.

Näytä koko viesti
Ilkka - 8.1.2021 11.10

hömelö kirjoitti:

Illan verran mietin, mitä nyt pitäisi tehdä.

Vaihtaa tuttavia?

Näytä koko viesti