Olet täällä

Coeus Invest GRIT -erikoissijoitusrahasto - 21.5.2022 11.14

Tinggeli kirjoitti:

 

hauturi kirjoitti:

Ei kai ajokortti kelpaa tunnistusasiakirjana oikein missään vakavassa yhteydessä

 

Ainakin pääsen sotilasalueelle ajokorttia näyttämällä, onko se sitten vakava yhteys näinä aikoina  wink

En tiedä, omat kokemukset on lähinnä tuolta pankkitoiminnan puolelta, ja aika hintsusti kelpaa ajokortti nykyään.

Tuollaisen löysin googlaamalla, en tiedä onko miten hyvin paikkansa pitävä: https://www.vertaaensin.fi/blog/henkilokortti-ajokortti-passi

Sotilasalueille en ole pahemmin pyrkinyt sen jälkeen kun vuonna -87 päästivät pois.

Näytä koko viesti
Coeus Invest GRIT -erikoissijoitusrahasto - 21.5.2022 07.48

Ei kai ajokortti kelpaa tunnistusasiakirjana oikein missään vakavassa yhteydessä

Näytä koko viesti
Kyttäruutu - 9.5.2022 02.08

GHearst kirjoitti:

Kohteena on postilaatikkoryhmästä vain ja ainoastaan tämä kyseinen postilaatikko, mutta tallentuneista kuvista huolimatta tekijän henkilöllisyys ei ole selvinnyt. Sabotööri on joko huomannut kameravalvonnan, tai osaa sellaista epäillä, koska jonkinlainen kommandopipo päässä.

Jos se autolla tulee, pitäisi löytää kameralle uusi paikka jossa näkyisi auto rekisterinumeroineen. Tuskin siellä viikonloppuöisin älyttömästi autoja liikkuu, ja jos kaverilla sattuu olemaan jo valmiiksi kommandopipo päässä niin helpottaa oikean auton tunnistamista.

Näytä koko viesti
Kyttäruutu - 9.5.2022 10.54

Useinhan haja-asutusalueellakin postilaatikot ovat ryhmissä. Tuhotaanko vain tämä yksi postilaatikko, vai muitakin? Jos tihutyö on satunnaista, voi tekijän löytäminen olla vaikeaa. Sen sijaan jos kohteena on vain ja ainoastaan tämä tietty postilaatikko, lienee motiivi henkilökohtainen, ja epäiltyjen joukko pienempi.

Postin ovellekanto/lähilaatikko etc -palvelut tullevat paitsi kalliiksi, koskevat myös vain postin jakelua, nykyäänhän jakelufirmoja on useampia.

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 27.4.2022 09.20

Tinggeli kirjoitti:

varainsiirtovero 4% asunnon hinnasta

Asunnosta 2%, kiinteistöstä 4%

Näytä koko viesti
Hauturin matkakertomuksia - Euroopan ytimessä - 23.4.2022 08.10

Eilen kohtasin sellaisen älynväläyksen, ettei ole tullut aiemmin vastaan. Tilasin nimittäin aiemmin saksalaisesta verkkokaupasta lattiatelineen televisiolle, kun makuuhuoneessa ei ole oikein järkevää paikkaa telkkarille - suoraan sänkyjen edessä on iso ikkuna johon telkkaria ei voi kiinnittää. Koska minulla on edelleen DHL:n appi ja voin tilata tuotteita Saksassa oleviin pakettiautomaatteihin ja sovelluksella saan noudettua ne sieltä, tilasin tuotteen lähimpään Moselin toisella puolella olevaan automaattiin. No, torstaina tuli tieto, että paketti ei mahtunut automaattiin, ja se on seuraavana päivänä noudettavissa lähi(asiamies)postista. Perjantaina työpäivän päätyttyä suuntasinkin sinne.

Postimestari etsi pakettiani hetken, ja löysikin sen sitten rullakosta. Paketti oli kooltaan n. 150cm x 50cm x 50cm, mikä ihmetytti minua suuresti. Se oli kuitenkin kääritty oikean verkkokaupan muoviin ja päällä oli nimeni, joten kannoin sen autoon ja ajoin kotiin. Tänään sitten ryhdyin purkamaan tuota, ja sisältä paljastui:

- suunnaton määrä pakkausmateriaalia

- n. 90cm x 40cm x 10cm valmistajan pahvilaatikko (kuten olin alunperin odottanutkin)

Joku oli siis, sen sijaan että olisi käärinyt tuon alkuperäisen pahvilaatikon muoviin ja lätkäissyt päälle osoitelapun, etsinyt ensin ison pahvilaatikon johon tuo mahtui, sitten täyttänyt puoli kuutiota tyhjää tilaa pakkausmateriaaleilla ja lopuksi käärinyt koko komeuden muoviin ja laittanut päälle osoitelapun. Ei voi ymmärtää.

Näytä koko viesti
Hauturin matkakertomuksia - Euroopan ytimessä - 22.4.2022 10.49

varatonnit kirjoitti:

 

hauturi kirjoitti:

Joskus tuolta on saanut ihan järkeviäkin vastauksia, mutta ei näköjään tässä tapauksessa. Olisi hauska tietää voiko johonkin antaa palautetta (luultavasti ei)

 

Täältä löytyy ihan pätevältä vaikuttava palautelomake. Luetaanko palautetta tai reagoidaanko siihen? Se onkin sitten eri asia, mutta ainakin pääsee purkamaan tuntojaan laugh 

https://www.vero.fi/tietoa-verohallinnosta/yhteystiedot-ja-asiointi/kysy...

Kiitos vinkistä. Pidin äsken tunnin verran Teams-palaveria kansainvälisiä tilanteita hallitsevan johtavan veroasiantuntijan kanssa, ja selvitimme nämä kansainväliset tilanteet suhteellisen perusteellisesti. Samassa yhteydessä ilmaisin tyytymättömyyteni puhelinneuvonnasta saamiini neuvoihin. Uskoakseni palaute meni perille tätäkin kautta.

e: mm. selvisi, että vaikka verosopimuksen mukaisena asuinvaltiona pidettäisiin Luxemburgia, niin nimenomaan Suomen ja Luxemburgin välisessä verosopimuksessa on samanlainen kolmen vuoden pykälä kuin rajoitetusti verovelvolliseksi siirtymisen pääsäännössä, joten verosopimuksen soveltaminen ei minun tapauksessani muuttaisi käytännössä mitään.

 

Näytä koko viesti
Arctic Blue Beverages - 21.4.2022 08.28

Aki Pyysing kirjoitti:

Arctic Blue Giniä sen sijaan maistan kyllä, jos vastaan tulee. Saattaa olla jopa yhtä hyvää kuin Teerenpelin PyyGin. Jos ihan tarkkaan otetaan, en erota gineissä juuri makueroja, joskin kulutukseni on varsin maltillista, koska en kaipaa tonickaloreitakaan. Juon gininikin yleensä vissyn kanssa tai raakana. Tonicilla olisi tosin yleensä paremman makuista.

Osta light-tonicia.

Tänään saksalaisessa marketissa giniä ostaessani havaitsin kymmenien ginien seassa ainakin kaksi erilaista alkoholitonta giniä - niille jotka juovat giniä ainoastaan maun vuoksi. Onneksi en vahingossa poiminut sellaista ostoskärryyni.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 20.4.2022 10.40

Kuulin tänään hieman surullisen tarinan venäjän ulkopuolella asuvasta ja työskentelevästä venäläisestä, jonka Venäjällä asuvat sukulaiset ovat varoitelleet häntä kulkemasta ulkona tai puhumasta venäjää, koska hän on heidän mukaansa hengenvaarassa, koska venäläisiä vainotaan muualla Euroopassa. Tämä henkilö on yrittänyt vakuutella sukulaisilleen, että hänellä ei ole mitään hätää, mutta suku on nyt vakuuttunut että hänet on aivopesty ja hän on pettänyt Venäjän ja siksi enemmän tai vähemmän katkaissut välinsä häneen.

Näytä koko viesti
Loma-asunto (mökki) sijoituksena - 20.4.2022 06.16

Vähennykset tehdään sen vuoden verotuksessa kun ne on maksettu. Eli 2021 maksetut kulut vähennetään 2021 tuloista, eli nyt tehtävässä veroilmoituksessa. 2022 tehdyt matkat vähennetään 2022 tuloista, eli 2023 tehtävässä veroilmoituksessa.

Periaatteessa mökin kirjanpito voi tietysti olla maksu- tai suoriteperusteinen, millä on vaikutusta jos esim. lasku tulee loppuvuodesta ja maksetaan vasta alkuvuodesta. Maksuperusteinen on varmaan yksinkertaisempi.

Matkakulut voi vähentää toteutuneiden mukaan, jos haet mökille polttopuita niin siitä voi vähentää matkakulut.

Näytä koko viesti