Olet täällä

Pohjan tunnusmerkkejä - 8.4.2020 09.36

Puisia jalkalistoja johtourallahan saa jos ja vaikka minkälaisia. Jos nykyinen toteutus häiritsee, niin varsin pieni remontti korjata. 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 8.4.2020 02.16

Tuossa juuri oli toisella foorumilla viestiä kaverilta joka oli tilannut Volvon jokin aika sitten ja nyt saanut ilmoituksen että koko loppuvuoden tuotanto on peruttu, palataan asiaan 2021 jos vielä kiinnostaa.

e: lisäys ja täsmennys: kyseessä S60 T8 hybrid, ja 2020 MALLIvuoden tuotanto on peruttu, 2021 MALLIvuosi on seuraava jota saa sitten kun saa.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 8.4.2020 10.06

Tuolla systeemillä ei kännykkäapseistakaan ole paljon iloa.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 7.4.2020 01.55

pulletti kirjoitti:

https://www.youtube.com/watch?v=-SwO54FXNm0

Pekka Reinikaisella todempaa asiaa.

Ei vaan pysty ottamaan miestä kovin vakavasti: "Reinikaisen mielestä maailma on 6000 vuotta vanha".

Näytä koko viesti
Stockmann - 7.4.2020 11.47

Tinggeli kirjoitti:

Länisväylältä tullessa joudut kuitenkin ajamaan kantakaupungin läpi. Melko tukkoista joka reittiä pitkin.

Nyt en ymmärrä. Puhutaanko edelleen hallista? Länsiväylän päästä joutuu ajamaan muutaman sata metriä (en mitannut, mutta joka tapauksessa alle 1km) Porkkalankatua ja Ruoholahdenkatua. Onhan siinä joskus ruuhkaa, mutta vain pahimpina aikoina. Eikä siinä ole kuin yksi järkevä reitti.

Näytä koko viesti
Stockmann - 7.4.2020 11.21

Tinggeli kirjoitti:
Tuli mieleeni, kuinkahan paljon Stokkan Aleksin ongelmiin on johtanut Helsingin liikennepolitiikka? Potentiaaliset asiakkaat kuitenkin haluavat kuljettaa isot hankinnat mielummin autolla kuin kantaen kävelykaduilla ja/tai julkisilla.

Stokkan halliin pääsee kahdesta eri sisäänajosta (ja useammastakin jos sompailee keskustan huoltotunnelia pitkin), joten se on autoilijalle oikeastaan todella kätevä. Varsinkin Länsiväylää tuleville. Viime aikoina siellä on ollut myös aina reilusti tilaa, jopa (pysäköintihintaan sisältyville) sähköauton latauspaikoille on päässyt aina halutessaan.

Näytä koko viesti
Stockmann - 7.4.2020 10.48

petteri kirjoitti:

Yrityssaneerauskonkurssi tai velkasaneerauskonkurssi termien laajempi käyttö selkeyttäisi tätä tilannetta.

Useimmat ymmärtänevät sanan "saneeraus" siten että siitä voidaan vielä nousta ja sanan "konkurssi" siten että se on lopullinen.

Nuo sanat ovat siis vähän samaa kuin "sairastumiskuolema" - ollaanko vielä hengissä vai ei?

En pidä noita termejä ollenkaan hyvinä.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 7.4.2020 10.26

Ostin näköjään vahingossa eilen yhden EUNN ja yhden IS3N -osuuden (Nordnetin salkkuun oli unohtunut muutama kymppi käteistä ja kun kk-säästösopimus on edelleen voimassa, se riitti juuri nohin) blush

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 7.4.2020 09.58

Tinggeli kirjoitti:

 

joni_k kirjoitti:

niin miten siinä muka kuukausia menee.

 

Koska kyseessä olisi julkishallintovetoinen hanke. Niissä tuppaa aikataulut venymään.

Julkishallinto ei välttämättä ole kovin ketterää sovelluskehityksessäkään. Veikkaisin, että ensin tarvitaan komitea pohtimaan mitä voidaan ja mitä ei voida tehdä. Sitten toinen pohtimaan ja kirjoittamaan "täydelliset" speksit. Sitten kilpailutus valituskierroksineen. Sen jälkeen toteutus kankeine muutoshallintoineen. Sitten testaus, bugien korjaus ja hyväksyntä. Siinä vaiheessa kun softa saadaan laajaan jakeluun on koko korona muisto vain.

Tällaisessa hankkeessa kaikki tuo pitää unohtaa. Halukkaat voivat toimittaa omat ehdotuksensa protoina lyhyine toimintaperiaatteen kuvauksineen. Pari asiantuntijaa tutustuu ja valitsee parhaan (tai muutaman), jo(t)ka otetaan nopeasti pilottiin ja pilotin aikana bugit ja tietoturvapuutteet hierotaan nopeasti pois ja sitten pistetään laajaan jakeluun. Tuotantokäytön aikana mahdollisimman suoraviivainen ja kevyt bugiraportti-korjaus-testaus-päivitys -sykli (uusi versio tarvittaessa joka päivä). Samalla voi miettiä ja kehitttää parannuksia ja uusia ominaisuuksia jos niitä tarvitaan.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 7.4.2020 09.50

En pääse enää muokkaamaan tuota omaa postiani (sovelluksen toimintaperiaatteesta), joten täydennän tänne: jos joku on huolissaan siitä, että kohdattuja puhelinnumeroita hillotaan puhelimen muistiin, ne voi helposti korvata yksilöllisellä generoidulla id:llä siten, että vain serveri osaa yhdistää id:n puhelinnumeroon.

Näytä koko viesti