Opiskelemaan rahoitusta vai taloustiedettä -
Sienimies kirjoitti:

Riippuu mitä tarkoitat hyödyllisellä ja mitkä ovat motiivisi opiskeluun. Toisinaan tehdään karkea jako generalistikoulutuksen ja spesialistikoulutuksen välillä. Spesialistikoulutus pyrkii valmentamaan tiettyihin tehtäviin kun taas generalistikoulutuksesta saa ehkä enemmän yleisiä eväitä elämää ja työuraa varten.

Meinaa kyllä itsessä olla hieman tuota generalistin vikaa eli tässä vaiheessa kaikki meinaa kiinnostaa ja siksi päätöskin hieman haastava. Toki ymmärrän, että ei tässä lukita eläkeuraa ja lopulta kontaktit ja työkokemus (ja sattumukset) ohjaavat lopulta urapolkua tätä valintaa enemmän. 

Tässä vaiheessa jo työelämässä olleena ja vähän elämää nähneenä tavoittelee sitä, että pääsisi joskus tekemään työkseen sellaista mitä tekisi mielellään vaikka vapaa-ajallaankin. Omassa tapauksessa siis sijoittaminen (varsinkin pienyhtiöt) ja yrityksen hallitustyöskentely tai taloushallinto (mielellään osakkaana). Ja tietenkin, että sillä pysyisi vähintään nykyisessä ansiotasossa (saavutettua etua ei luovuteta :D). Hyödyllisellä tässä tarkoitin, että valinnallani avaisin (tai jättäisin ainakin sulkematta) mahdollisimman paljon ovia jatkon suhteen. Esimerkiksi johtamisella kuulostaa olevan hieman "pehmeä" maine kun taas rahoitusta ja laskentatoimea perinteisinä arvostetaan korkeammalle. Lopulta kuitenkin uskon, että koulusta haen enemmänkin kontakteja ja todistuksen kyvystä sisäistää asioita. Varsinkin nyt etäopintoja tehneenä koen, että oppiminen ja tiedonhaku onnistuu ilman koulunpenkkiäkin.

Näytä koko viesti
Opiskelemaan rahoitusta vai taloustiedettä -

Herätetääs hieman tätä keskustelua vielä.

Itse painin tällä hetkellä pääainevalinnan kanssa, joka tulee ensi viikolla aiheelliseksi. Vuorotöiden ja perhe-elämän ohella olen käynyt vaadittavat perusopinnot ja vähän extraa (57op valmiina, 12op tentit vielä nyt keväällä) Avoimen väylän kautta hakemiseen. Parin vikan tentin tulokset vaikuttavat peruskurssien keskiarvoon, mutta worst case 4,50 ja mahdollisuudet saada 5,00, joten pääaineen valinta ei pitäisi olla numeroista kiinni.

Päivätöiden kannalta eniten kiinnostaisi talousjohdon tehtävät, mutta osakesijoituksia harrastavana toki yrittäjyys, hallitustyöskentely ja private equity. Töitä on totuttu tekemään kovasti, mutta mm. kv-vaihto on poissuljettu perhesyistä. Ikääkin jo reilu 30v, joten aikaa ei ole ihan yhtäpaljon tuhlattavaksi kuin lukiolaisella :D 

Nyt asiaa pohtineena ykkösvaihtoehtona olisi pääaineeksi pohjalle rahoitus ja sivuaineena mausteena tieto- ja palvelujohtamista (ISM) tai johtamista. Nämä johtamiseen liittyvät vähän jännittää ovatko oikeasti hyödyllisiä kuitenkin jo esimieskokemusta hieman omaavalle. ISM kuitenkin hieman teknisempää, joten se näistä kiinnostavampi. Laskentatoimesta ja yritysjuriidikasta (eniten kiinnostaa sopimusjuridiikka) jotain yksittäisiä kursseja voisi ottaa vielä lisäksi vähintään yleissivistyksen puolesta.

Ongelma siis se, että käytännössä kaikki kiinnostaa (vähiten markkinointi), mutta haluisi tehdä jotain konkreettista työtä myös tulevaisuudessa. Akateeminen ura ei kiinnosta ja taloustiede pääaineena on myös listan alapäässä.

Ajatuksia?

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -

Toistan taas itseäni, mutta näin hypoteettisesti, jos salkussasi olisi noin 35% käteistä niin näkisitkö tämän hetkisen markkinatilanteen aivan vääräksi tehdä ensimmäisen osto PYN Eliteä, jolloin PYN:in kokonaispaino salkussa olisi oston jälkeen noin 20%?

Ymmärrän toki, että suoranaisia neuvoja ei täällä kukaan saa antaa, mutta olen tässä alkukesän istunut käteisen päällä ja tarkkaillut turbulenssin kehitystä maailman osalta ja yrittäny arvioida sen vaikutusta Vietnamiin. Joidenkin uutislähteiden mukaan Vietnam saattaisi olla lyhyellä aikavälillä harvoja hyötyjiä kauppasodassa ja jonkin verran tuotantoa ilmeisesti on jo siirretty Kiinasta Vietnamiin.

Sijoitusaika on toki kymmeniä vuosia ja elämän alkupuoliskolla vielä ollaan, joten siltä kannalta osta-ja-unohda olisi varmaan paras vaihtoehto. Myöskään riskiä ei ole tarkoitus liiemmin kaihtaa. Hemmingin keskiviikkona kirjoittama teksti herätti vielä lisää varovaisia ajatuksia. Käteisen kanssa istuminen on tietenkin myös riski ja FOMOa pukkaa. Norwegian kun ei enään maksa kuin 0,75%. Kultaa myös pohtinut, mutta ei vielä kokemusta futuureista, joita mainitsitte itse omistavanne.

Lopulta vastaan ehkä itse itselleni, että kai ajoittamisyrityksistä kannattaisi tällaisessa tilanteessa luopua, koska horisontti on kaukana. Ja vaikka tässä tapauksessa tulisi 50% lyhyellä aikavälillä takkiin, puhutaan summasta, joka on säästettävissä alle 6kk palkkatuloista elintasoa muuttamatta.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -

Vieläkö Daytraderin salkusta löytyy Vestasia vai menikö jo myyntiin? Kesästä asti oli melko tasaista ja nyt osarin molemmin puolin näyttää nousevan reippaasti. Osarista en nyt löytänyt näillä tiedoilla ja taidoilla mitään aivan mullistavaa. Markkinoille riitti kun palvelutoiminta kasvoi ja kannatti mukavasti sekä tilauskanta rikkoo vieläkin ennätyksiä? Itse en kyllä nähnyt sitä yllätyksenä, mutta taisinkin olla markkinaa reippaasti optimistisempi.

2019 Outlookista en huomannut muuta kuin maininnan, että liikevaihdon odotetaan kasvavan verrattuna vuoteen 2018.

Omalla kohdalla kyllä pitää paikkansa, että ostaminen on helpompaa kuin myyminen.. Ainakaan kun seuraava paikka rahalle ei ole vielä tiedossa. Siitäpä aasinsiltana mitä ajatuksia Intrum herättää?

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset -

https://www.youtube.com/watch?v=nisSeC81u2M

Ei sisällä mitään uutta ja mullistavaa, mutta Akin kirjoitukset kansalaisten todennäköisyyksien hahmotuskyvystä tuli mieleen, joten jakoon.

Näytä koko viesti
Talenom -

Tällä (ehkä varteenotettavimmalla) foorumilla hiljaista Talenomin osalta. Onko näin että Sijoitustiedon viisaat kaikki kiertävät lapun kaukaa eikä edes harkinnasta ole jäänyt tänne merkintöjä (Akin aloituspostausta lukuunottamatta)? Lapulla liian pieni vaihto? Yhtiöllä liikaa velkaa? Yhtiössä jotain muuta mätää?

Itsellä tuli hankittua vuosi sitten hieman alle 12e hinnalla ja nyt pyöritelty ajatuksissa position puolittamista kun paino salkussa alkaa lähestyä 14%. Vielä en ole keksinyt muuta syytä myydä kuin tuo painoarvo salkussa. Kasvaa ja kannattaa kuitenkin hyvin ja positiivista tulosvaroitusta vuosi vuodelta..

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -

Lisäys vielä aiempaan viestiin.

Vestasia kevyellä painolla ajatuksena lisäillä, jos jatkaa laskettelua vai arveluttaako tämän vuoden kehitys firman numeroissa?

Lasketko Vestasin salkusi pitkiin sijoituksiin?

Kiitos ja pahoittelut useammasta viestistä.. pädillä en osannut editoida vanhaa...

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -

Kiitokset mielenkiintoisesta sisällöstä täältä myös!

Näin pari kolme vuotta sijoittamiseen perehtyneenä heräsi pari kysymystä ja toive tilannepäivityksestä koskien PYN Eliteä. Salkussa nyt ensimmäisen epäonnistuneen poiminnan hyväksymisen ja tappiolla myymisen johdosta käteistä melkeenpä 40%, joten seuraavaa kohdetta etsitään. Hitaita liikkeitä tehdään ja pitkällä tähtäimellä, joten tutkin rauhassa. Sait minut aikanaan jo kiinnostumaan PYN Elitestä ja sitä on nyt tullut seurailtua.

Mahdollisen kauppasodan/makron negatiivisten käänteiden vaikutukset Vietnamiin/PYN Eliteen. Uskotko että vaikuttaa mitenkään ko. rahaston yritysten tuloksiin? Matalat tulospohjaiset arvostukset luulisi vähentävän downsideä.

Oletettavasti PYN painotuksen muutos salkussasi Q2:lla johtuu rahaston tämän vuoden heikosta kehityksestä ja muuten salkkusi vihertämisestä eikä itse rahaston keventelystä?

Itselle vielä PYN jää todennäköisesti haaveeksi ensimmäisen 10k minimisijoituksen vuoksi, koska noin 30% paino salkussa ja lähes kaiken pelivaran sitominen ei innosta. Seurantaan vielä jos ensi vuoden puolella sitten..

Toisena case Vestas, joka päätyi tekstisi perusteella harkintalistalle. Mistä näkisit 2017 loppuvuoden voimakkaamman notkahduksen johtuvan? Syyksi tähän ainakin nopealla vilkaisulla tarjottiin Trumpia ja hänen vaikutusta Jenkkien energiapolitiikkaan.Vai näetkö, että tuulivoiman myyntihinnan kehitys sai aikaan lopulta myyntiaallon?  En vielä ehtinyt perehtyä vasta kuin pintapuolisesti markkinaan, mutta vuosittaisen tuulivoiman kapasiteetin uusasennukset näyttävät vähentyneen parin viime vuoden ajan ( http://gwec.net/wp-content/uploads/2018/04/Global-Annual-Installed-Wind-Capacity-2001-2017.jpg ). Vaikuttaa selvältä, että uusiutuvien suuntaan pidemmän päälle maailman on mentävä eli tämä uusasennusten suunta olisi tilapäinen? Lähteen luotettavuutta en osannut suoraan arvioida.

"What does all this mean for wind markets in 2018-2022? Well, from where we sit at the end of March 2018, it will mean a more or less flat market for 2018, a return to rapid growth in 2019 and 2020, and tapering off a bit after that, following the rush to install prior to the various deadlines coming up in key markets in 2020. Will there be unforeseen surprises? Probably. Will Russia and Saudi Arabia finally begin to reach their potential and provide rapidly growing major new markets for the industry? Perhaps. What about the Vietnam, the Philippines and the rest of the Southeast Asia? The only thing that we can say for certain is that the increase in the rate of change in energy markets will continue to accelerate in the coming years." http://gwec.net/global-figures/market-forecast-2012-2016/

Saatat olla lähtenyt jo Juhannuksen viettoon joten hyvät Jussit!

Näytä koko viesti
Standby ammukset tuottamaan -
pullero kirjoitti:

Tarkoittaako tama etta pitaa asua ja olla osoite suomessa jotta saa tilin avattua?

Kyllä näin kertoivat.

Näytä koko viesti
Standby ammukset tuottamaan -
El_Tiempo kirjoitti:

Ok, laita vaan viestiä kun vastaavat tuohon koron maksuun.

Vastasivat, että korko lasketaan päivittäin, mutta saldo tilille päivittyy aina kuun lopussa. Pankki ilmoittaa korkotuoton Verohallintoon automaattisesti.

Itsellä vielä tuli mutkia tilin avaamisessa turvakiellon takia. Pitäisi tilailla Väestörekisteriote todisteeksi.

Näytä koko viesti