Olet täällä

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 13.7.2019 05.48

Toistan taas itseäni, mutta näin hypoteettisesti, jos salkussasi olisi noin 35% käteistä niin näkisitkö tämän hetkisen markkinatilanteen aivan vääräksi tehdä ensimmäisen osto PYN Eliteä, jolloin PYN:in kokonaispaino salkussa olisi oston jälkeen noin 20%?

Ymmärrän toki, että suoranaisia neuvoja ei täällä kukaan saa antaa, mutta olen tässä alkukesän istunut käteisen päällä ja tarkkaillut turbulenssin kehitystä maailman osalta ja yrittäny arvioida sen vaikutusta Vietnamiin. Joidenkin uutislähteiden mukaan Vietnam saattaisi olla lyhyellä aikavälillä harvoja hyötyjiä kauppasodassa ja jonkin verran tuotantoa ilmeisesti on jo siirretty Kiinasta Vietnamiin.

Sijoitusaika on toki kymmeniä vuosia ja elämän alkupuoliskolla vielä ollaan, joten siltä kannalta osta-ja-unohda olisi varmaan paras vaihtoehto. Myöskään riskiä ei ole tarkoitus liiemmin kaihtaa. Hemmingin keskiviikkona kirjoittama teksti herätti vielä lisää varovaisia ajatuksia. Käteisen kanssa istuminen on tietenkin myös riski ja FOMOa pukkaa. Norwegian kun ei enään maksa kuin 0,75%. Kultaa myös pohtinut, mutta ei vielä kokemusta futuureista, joita mainitsitte itse omistavanne.

Lopulta vastaan ehkä itse itselleni, että kai ajoittamisyrityksistä kannattaisi tällaisessa tilanteessa luopua, koska horisontti on kaukana. Ja vaikka tässä tapauksessa tulisi 50% lyhyellä aikavälillä takkiin, puhutaan summasta, joka on säästettävissä alle 6kk palkkatuloista elintasoa muuttamatta.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 8.11.2018 01.23

Vieläkö Daytraderin salkusta löytyy Vestasia vai menikö jo myyntiin? Kesästä asti oli melko tasaista ja nyt osarin molemmin puolin näyttää nousevan reippaasti. Osarista en nyt löytänyt näillä tiedoilla ja taidoilla mitään aivan mullistavaa. Markkinoille riitti kun palvelutoiminta kasvoi ja kannatti mukavasti sekä tilauskanta rikkoo vieläkin ennätyksiä? Itse en kyllä nähnyt sitä yllätyksenä, mutta taisinkin olla markkinaa reippaasti optimistisempi.

2019 Outlookista en huomannut muuta kuin maininnan, että liikevaihdon odotetaan kasvavan verrattuna vuoteen 2018.

Omalla kohdalla kyllä pitää paikkansa, että ostaminen on helpompaa kuin myyminen.. Ainakaan kun seuraava paikka rahalle ei ole vielä tiedossa. Siitäpä aasinsiltana mitä ajatuksia Intrum herättää?

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 23.10.2018 04.12

https://www.youtube.com/watch?v=nisSeC81u2M

Ei sisällä mitään uutta ja mullistavaa, mutta Akin kirjoitukset kansalaisten todennäköisyyksien hahmotuskyvystä tuli mieleen, joten jakoon.

Näytä koko viesti
Talenom - 18.9.2018 08.44

Tällä (ehkä varteenotettavimmalla) foorumilla hiljaista Talenomin osalta. Onko näin että Sijoitustiedon viisaat kaikki kiertävät lapun kaukaa eikä edes harkinnasta ole jäänyt tänne merkintöjä (Akin aloituspostausta lukuunottamatta)? Lapulla liian pieni vaihto? Yhtiöllä liikaa velkaa? Yhtiössä jotain muuta mätää?

Itsellä tuli hankittua vuosi sitten hieman alle 12e hinnalla ja nyt pyöritelty ajatuksissa position puolittamista kun paino salkussa alkaa lähestyä 14%. Vielä en ole keksinyt muuta syytä myydä kuin tuo painoarvo salkussa. Kasvaa ja kannattaa kuitenkin hyvin ja positiivista tulosvaroitusta vuosi vuodelta..

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 23.6.2018 11.24

Lisäys vielä aiempaan viestiin.

Vestasia kevyellä painolla ajatuksena lisäillä, jos jatkaa laskettelua vai arveluttaako tämän vuoden kehitys firman numeroissa?

Lasketko Vestasin salkusi pitkiin sijoituksiin?

Kiitos ja pahoittelut useammasta viestistä.. pädillä en osannut editoida vanhaa...

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 21.6.2018 11.56

Kiitokset mielenkiintoisesta sisällöstä täältä myös!

Näin pari kolme vuotta sijoittamiseen perehtyneenä heräsi pari kysymystä ja toive tilannepäivityksestä koskien PYN Eliteä. Salkussa nyt ensimmäisen epäonnistuneen poiminnan hyväksymisen ja tappiolla myymisen johdosta käteistä melkeenpä 40%, joten seuraavaa kohdetta etsitään. Hitaita liikkeitä tehdään ja pitkällä tähtäimellä, joten tutkin rauhassa. Sait minut aikanaan jo kiinnostumaan PYN Elitestä ja sitä on nyt tullut seurailtua.

Mahdollisen kauppasodan/makron negatiivisten käänteiden vaikutukset Vietnamiin/PYN Eliteen. Uskotko että vaikuttaa mitenkään ko. rahaston yritysten tuloksiin? Matalat tulospohjaiset arvostukset luulisi vähentävän downsideä.

Oletettavasti PYN painotuksen muutos salkussasi Q2:lla johtuu rahaston tämän vuoden heikosta kehityksestä ja muuten salkkusi vihertämisestä eikä itse rahaston keventelystä?

Itselle vielä PYN jää todennäköisesti haaveeksi ensimmäisen 10k minimisijoituksen vuoksi, koska noin 30% paino salkussa ja lähes kaiken pelivaran sitominen ei innosta. Seurantaan vielä jos ensi vuoden puolella sitten..

Toisena case Vestas, joka päätyi tekstisi perusteella harkintalistalle. Mistä näkisit 2017 loppuvuoden voimakkaamman notkahduksen johtuvan? Syyksi tähän ainakin nopealla vilkaisulla tarjottiin Trumpia ja hänen vaikutusta Jenkkien energiapolitiikkaan.Vai näetkö, että tuulivoiman myyntihinnan kehitys sai aikaan lopulta myyntiaallon?  En vielä ehtinyt perehtyä vasta kuin pintapuolisesti markkinaan, mutta vuosittaisen tuulivoiman kapasiteetin uusasennukset näyttävät vähentyneen parin viime vuoden ajan ( http://gwec.net/wp-content/uploads/2018/04/Global-Annual-Installed-Wind-Capacity-2001-2017.jpg ). Vaikuttaa selvältä, että uusiutuvien suuntaan pidemmän päälle maailman on mentävä eli tämä uusasennusten suunta olisi tilapäinen? Lähteen luotettavuutta en osannut suoraan arvioida.

"What does all this mean for wind markets in 2018-2022? Well, from where we sit at the end of March 2018, it will mean a more or less flat market for 2018, a return to rapid growth in 2019 and 2020, and tapering off a bit after that, following the rush to install prior to the various deadlines coming up in key markets in 2020. Will there be unforeseen surprises? Probably. Will Russia and Saudi Arabia finally begin to reach their potential and provide rapidly growing major new markets for the industry? Perhaps. What about the Vietnam, the Philippines and the rest of the Southeast Asia? The only thing that we can say for certain is that the increase in the rate of change in energy markets will continue to accelerate in the coming years." http://gwec.net/global-figures/market-forecast-2012-2016/

Saatat olla lähtenyt jo Juhannuksen viettoon joten hyvät Jussit!

Näytä koko viesti
Standby ammukset tuottamaan - 22.4.2016 07.53
pullero kirjoitti:

Tarkoittaako tama etta pitaa asua ja olla osoite suomessa jotta saa tilin avattua?

Kyllä näin kertoivat.

Näytä koko viesti
Standby ammukset tuottamaan - 16.4.2016 08.27
El_Tiempo kirjoitti:

Ok, laita vaan viestiä kun vastaavat tuohon koron maksuun.

Vastasivat, että korko lasketaan päivittäin, mutta saldo tilille päivittyy aina kuun lopussa. Pankki ilmoittaa korkotuoton Verohallintoon automaattisesti.

Itsellä vielä tuli mutkia tilin avaamisessa turvakiellon takia. Pitäisi tilailla Väestörekisteriote todisteeksi.

Näytä koko viesti
Standby ammukset tuottamaan - 15.4.2016 08.17
El_Tiempo kirjoitti:

Kaikki muut täyttyy, mutta kotiin päin en ole vielä kokeillut siirtää. Op:sta Norwegianiin menee se 1-2 pankkipäivää, joten olettaisin saman myös toiseen suuntaan.

Laittelin juuri s-postia eilen tuonne Norwegianille näihin kysymyksiin liittyen. Muuten varmistavat kaikki, mutta siirroissa saattaa kuulemma kestää 2-4 pankkipäivää. Jatko s-postiin liittyen korkojen maksuun en saanut vielä vastausta.

Näytä koko viesti
ASP+omistusasunto vs. "sotakassa" - 24.3.2016 04.58

Kiitoksia vastauksista!

Keskustelu painottuu enemmän näköjään ASP-lainaan, mutta alkuperäinen kysymys sisältääkin enemmän arvauksia kuin faktaa :) Hyvää tietoa kuitenkin myös ASP -lainasta.

Faktat tarkistettava siis pankista, mutta yhteenvetona:

Oma esimerkki. Ostettavan asunnon hinta 250 000e. Alueella max. ASP-korkotukilaina 115 000e (noussut näköjään viimekerrasta tai pankkivirkailija oli pihalla). Omasäästöosuus asunnon hinnasta min. 10% = 25 000e. Valtio takaa max. 50 000e ja tästä maksettava 2,5% takausmaksu = 1250e, ellei Valtio anna korkotukea, joka ei toteudu ennen kuin lainan kokonaiskorko ylittää 3,8%. Lisäksi pankin tulisi myöntää ASP-korkotukilaina matalammalla korolla kuin normaali ensiasunnon ostoon otettava laina.

Käytännössä säästettävä itse ASP:ille 25 000e (omasäästöosuus). Saadaan 115 000e ASP-lainaa. Otettava lisälainaa 110 000e. ASO:sta vapautuu 30 000e muuttovaiheessa. Tästä ei ole varmuutta saako tätä käyttää omasäästöosuutena kokonaan/osittain. Tällä voidaan myös vähentää lisälainan tarvetta ainakin osittain. Jos asuntolaina pysyy näin halpana niin kannattaa varmaan koko ASO-maksu pitää itsellään, jos mahdollista ja ottaa mahdollisimman paljon asuntolainaa.

Vakuuksista. Lainaa yhteensä 225 000e, josta Valtio takaa 50 000e. Ostettava asunto vakuutena max. 70% asunnon hinnasta = 175 000e. Lisävakuuksia ei näin tarvita. Tässä tilanteessa ASO-maksu 30 000e jää itselle esim. sijoitettavaksi ja muuttokuluja kattamaan.

Tuotot. 1% vuosittaista korkoa ASP-säästölle (omasäästöosuus) + 4% korko ostohetkellä omasäästöosuudelle (25 000e omasäästöosuudella tämä hyöty oikeastaan kumoutuu Valtiolle maksettavan takausmaksun takia). Tuotot verottomana.

Kikkailut. Ei mahdollista ottaa kahta ASP-korkotukilainaa yhteen asuntoon. Jos omasäästöosuudesta laskettavaa 4% tuottoa ei ole rajoitettu edellä mainittuun 15% asunnon hinnasta niin mahdollista olisi säästää mahdollisimman iso omasäästöosuus, jotta saataisin ostovaiheessa isoin tuotto. Tämä tietenkin veisi pidemmän aikaa. 25 000e säästäminenkin omassa tilanteessa 2-3 vuoden aikana on myös kova puristus, mutta pitäisi olla mahdollinen

Näihin lähteenä aiempien linkkien lisäksi https://www.ovikoodi.fi/asuntolainat/ .

Itsellä ei tosiaan hirveästi vielä ole kokemusta laina-asioista eikä taloudestakaan. Ajatuksena, että en näe saavani ASP:ista hyötyä verrattuna pitkäaikaissijoittamiseen. ASP:n vuosituotto 1% ja 4% ostohetkellä (joka oikeastaan kumoutuu takausmaksun takia) eivät oikestaan kiehdo vaikka ovatkin verottomia. JOS en hae ASP-lainaa negatiivisena puolena on vakuuksien kasaaminen ja mahdollisesti ulkopuolisia vakuuksiakin tarvitaan. Yhtenä vaihtoehtona nyt salkun kasaaminen, jotta lopulta niistä löytyy riittävät vakuudet. Ilman ASP-lainaa ja ASO-maksu omasäästöosuutena vakuuksia tullaan tarvitsemaan todennäköisesti n. 45 000e. Tämä pitäisi löytyä 3-4 vuoden päästä käteisenä/sijoituksina, jos säästötavoitteissa pysytään.

Aikaisemmassa viestissä mainitsemani suunnitelma ASP:in avaamisesta, mutta kuitenkin pääasiassa käteisen säästämisestä voisi olla vieläkin sopiva välimallin ratkaisu. Jos seuraisi tilannetta tämä ja ensi vuosi miten asuntojen hinnat, lainakorot ja maailmantalous heiluu. Kiirettä ei varmaan ole vielä tehdä isoja päätöksiä, mutta ASP:in avaaminen jo nyt nopeuttaisi liikkeitä, jos tilanne sellaiseksi muotoutuu. Tärkeimpänä nyt se, että ei harrasteta sitä Akin mainitsemaa "possun notkeaa katkeamista joka kuukausi" vaan rahaa laitetaan säästöön mahdollisimman tehokkaasti :)

 

Näytä koko viesti