Olet täällä

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 18.10.2021 09.01

Himo hyvä toi viimeisin kolumni, selkeetä ja ytimekästä tekstiä! Tuskin mikään tosin tulee voittamaan kirjoittamaasi Tove -arvostelua.

"...kun Björn Wahlroos heilutti vielä punalippua." Jos viittaan joskus johonkin kaukaiseen aikaan, vaadin että saan käyttää tuota! 😃

Näytä koko viesti
Inderes - 17.9.2021 08.35

Harkitsen osallistumista, pitkäaikaiseksi omistajaksi. Jäsenenä oltu jo vuoden päivät.

Näytä koko viesti
Efecte: kasvuhakuisuutta SaaS-bisneksellä - 7.9.2021 08.20

Nostetaas Efecte taas pinnalle. Kela valitsi Efecten palvelunhallinnan ohjelmistoratkaisun toimittajaksi.

https://www.kauppalehti.fi/porssitiedotteet/efecte-oyj-kansanelakelaitos...

Harvoin näistä kaupoista pörssitiedotetta tulee mutta lieneekö sen verta iso tai merkittävä kauppa että päätti tiedotteen pistää. Sopimuksen arvo ilman optioita n. 3,4 milj euroa viiden vuoden hankintakauden aikana, sopimuken kesto 5v ja jatkuu sen jälkeen toistaisena. Ihan mielenkiintoinen, ja hyvä homma tämä tietenkin.

Kukaan kyytiin sattunut hyppään tai ollut jo jonkin aikaa mukana?

Näytä koko viesti
TV-Viihde ja elokuvat - 22.8.2021 06.03

No niinpäs oli, kiitos korjauksesta. 👍 Himo hyvä näyttelijä muuten!

Näytä koko viesti
TV-Viihde ja elokuvat - 22.8.2021 05.13

Astrix kirjoitti:

Tämä on semmoinen must-see jokaiselle sijoittajalle että linkkaanpa tänne, eli dokumentti Omahan oraakkelista. Katsoin itse HBO:lta mutta löytyy näemmä myös youtubesta

Luulin viestin kirjoitushetkellä että mainitsen tästä dokkarista ensimmäisenä, mutta Aki olikin ottanut tämän jo pari vuotta takaperin puheeksi. No, tätä dokkaria sopiikin ehkä mainostaa useasti.

Katsoin ihan hiljattain alkuperäisen Mielensäpahoittajan, jossa päätähtenä Antti Lilja. Sittemmin lueskelin, että myöhemmin julkaistu - Iloisia aikoja, Mielensäpahoittaja - olisi paljon parempi kuin edeltäjänsä ja näyttelijäsuorituksetkin omaa luokkaa, varsinkin päähenkilön jota esittää Liljan sijasta Heikki Kinnunen. Sanotaan että pidin 70% todennäköisyydellä toista versioita parempana, joten katsoin. Väärin meni, toinen versio oli yhtä tyhjää jauhamista ekaan verrattuna, vaikka tietenkin ihan katsottava. Huumori oli laimeampaa ja näyttelijäsuoritukset ärsyttäviä, mutta olihan se ensimmäinen leffa ihan ylivertainen, ei siinä. Tämä toki vain oma mielipide. Mutta kuitenkin, kaikki ei ole sitä miltä pintapuolisin näyttää.

Juuri esim tutustuin erääseen työpaikkaan, joka ei vaikuttanut hakuilmoitustekstin perusteella hirveän houkuttelevalta, mutta osoittautuikin todella mielenkiintoiseksi paikaksi haastattelussa. Eli aina ei kannata vetää johtopäätöstä alkumutuilun perusteella eikä varsinkaan muiden puheiden perusteella. Jonkinlainen itsenäinen ja puolueeton syväanalyysi täytyy aina tehdä, ennenkuin voi antaa oman tuomionsa tai tehdä päätöksen. Tämä pätee sijoittamiseen todella hyvin.

Näytä koko viesti
Berkshire Hathaway - 11.8.2021 01.48

Kyllä sinä ensisijaisesti ostat vakuutusbisnestä ja rautatietä jos ostat BRK:ta, sitten tulee mm Applea ja energiaa, joten Apple ei määrää BRK:n suuntaa. Näin siis käsittääkseni. Osakeportfolio yleensäkin on yhtiöllä sivuharrastusta ydinbisneksen rinnalla. Itse lähtisin tuolla ajatuksella liikkelle.

Näytä koko viesti
Harvia - 13.7.2021 09.20

Kieltämättä erikoista että Aki on käyttänyt sanaa pomminvarma, vaikka ennustajaakaan ei saa uskoa jos hän on asiastaan varma. Tosin Aki saattoi myös tarkoittaa "(markkinoiden mielestä) pomminvarmasti kasvamattomalle...".

Oli miten oli, en pyri muistelemaan mitä ihmiset ovat olleet milloin mistäkin osakkeesta mieltä aikoinaan. Ensinnäkin joudumme tekemään isoja sijoituspäätöksiä käsittämättömän pienten tiedonmurusten avulla (tiedon, joka kertoo onko tämä hyvä sijoitus vai ei). Aina. Tilinpäätökset ja raportit ovat täynnä faktaa, mutta harmillisesti se koskee usein mennyttä aikaa. Viime kvartaalin luvut ovat menneitä. Sijoittajalle sen sijaan millään ei ole merkitystä paitsi tulevaisuudella. Sieltä löytyy tuotot (ja tappiot). Menneisyys, yks hailee. Oliko yritys eilen voittaja vai konkurssikypsä, sillä ei ole mitään väliä. Tecnotree teki uskomattoman käänteen jota tuskin kukaan odotti, ja jonka piti mennä tyyliin nurin. Sijoitamme yrityksiin, joiden tulevaisuudesta ja miljoonista oleellisista asioita emme tiedä mitään. Edes yhtiön oma johtokaan harvoin tietää, onko heidän johtamansa yhtiö hyvä vai huono sijoitus. Ja meneehän sitä, sijoituksia metsään kaiken aikaa parhaimmillakin ammattilaisilla. Mutta tämä on pelin henki, ja siksi tätä voidaan pitää myös spekulointina. Siksi tämä onkin niin mielenkiintoista! Tämä on peliä, vedonlyöntiä. Toisekseen; sijoittamisessa, jos missä, on tavoiteltava kyky, suorastaan elinehto osata kääntää takkia, koska äärimmäisen haavoittuvaiset mutta sitäkin tärkeämmät asiat muuttuvat ja elävät kokoajan, joista riippuu tulevaisuus. Voin sanoa tänään etten koske suksisauvallakaan bitcoiniin. Huomenna voin ostaa sitä läjäpäin. Ja se on ihan Ok.

Joten sanaa pomminvarma ei kannata käyttää. Joku saattaa ruveta nimittäin muistelemaan että käytit tuota sanaa joskus.

Näytä koko viesti
Efecte: kasvuhakuisuutta SaaS-bisneksellä - 13.7.2021 09.28

https://otp.tools.investis.com/clients/fi/efecte2/omx/omx-story.aspx?cid=2334&newsid=72904&culture=fi-FI

EFECTE OYJ -- SISÄPIIRITIETO -- 13.7.2021 KLO 9.00

Positiivinen tulosvaroitus: Efecte Oyj tarkentaa vuoden 2021 ohjeistustaan ja julkaisee ennakkotietoja SaaS-liikevaihdon kasvusta ja käyttökateprosentista

Odotamme SaaS-liikevaihdon kasvavan 21-24 % ja käyttökateprosentin olevan 1-6 % vuonna 2021, aiemmin ohjeistetun 20-24 % SaaS-liikevaihdon kasvun ja 1-4 % käyttökateprosentin sijaan. 

SaaS-kasvulle annetun haarukan kaventuminen heijastaa yksinkertaisesti parempaa näkyvyyttä koko vuoden ennusteeseen, joka meillä on ensimmäisen vuosipuoliskon jälkeen. Käyttökateprosentille annetun haarukan laajeneminen puolestaan perustuu hyvään ensimmäisen vuosipuoliskon kannattavuuteen ja toiselle vuosipuoliskolle suunniteltujen kasvuinvestointien ajoitukseen liittyvään epävarmuuteen.

Alustaviin tietoihin perustuen arvioimme, että SaaS-liikevaihto kasvoi noin 23 % kaudella 4-6/2021 ja 25 % kaudella 1-6/2021. Käyttökateprosentin arvioimme olleen 6 % kaudella 4-6/2021 ja 5 % kaudella 1-6/2021. Julkaisemme puolivuotiskatauksemme, mukaan lukien tarkemmat taloudelliset tiedot kaudelta 1-6/2021 perjantaina 16.7.2021 arviolta klo 8.30.

Uusi ohjeistus vuodelle 2021 (13.7.2021 alkaen):

Vuonna 2021 SaaS-liikevaihdon odotetaan kasvavan 21-24 % ja käyttökateprosentin olevan 1-6 %.

Aikaisempi ohjeistus vuodelle 2021 (25.2.2021-13.7.2021):

Vuonna 2021 SaaS-liikevaihdon odotetaan kasvavan 20-24 % ja käyttökateprosentin olevan 1-4 %. 
- - - 

Aika vaatimaton posari oikeastaan mutta pääasia tietenkin että juna kulkee oikeaan suuntaan. Tykkään myös että yhtiö infoilee heti tarkempia tietoja sijoittajille kun mahdollista, oli ne luvut sitten hyviä tai huonoja. Tässä kavennettiin liikevaihdon kasvun haarukkaa alhaalta päin ja laajennettiin käyttökatteen haarukkaa ylöspäin. Nyt kun puolivuotiskatsauksen numerot on ulkona ei perjantaille jäänyt paljon jännitettävää, no kuunnellaan perjantaina yhtiön muita kommentteja sitten. Skaalautuvuus alkaa mitä ilmeisimmin puskea läpi :)

Näytä koko viesti
TV-Viihde ja elokuvat - 3.7.2021 09.50

Tämä on semmoinen must-see jokaiselle sijoittajalle että linkkaanpa tänne, eli dokumentti Omahan oraakkelista. Katsoin itse HBO:lta mutta löytyy näemmä myös youtubesta

Becoming Warren Buffett 2017 HBO Documentary Films - YouTube

Jos on valmiiksi totaalinen Buffett-fani, ei tämä varmaan mitään hirveän uutta tietoa tuo kokista hörppivästä miehestä. Mutta sitä enemmän dokkari varmaan miellyttääkin mitä enemmän herraa fanittaa. Mää tykkäsin kovasti. Buffett puhui tosi paljon perheenjäsenistään, arvoistaan jne mutta tuli sieltä sitten perus osaamisalue/vallihauta -settiäkin herralta eli normisettiä. Miehen huumorintaju on ällistyttävä. Varmaan pysyy kunnossa elämällä kuin eräät urheilijat kieltäytymällä totaalisesti kokiksesta (ja manipuloiden yhtiön markkina-arvoa) sun muusta, mutta kukaan ei voi kiistää Buffettin olevan kunnossa ikäisekseen, joka ajaa varmaan joka päivä mäkin autokaistan läpi töihin (ja ostaa dollarin halvemman burgerin jos markkinat laskee...). Kyllä se pitkän iän salaisuus piilee varmaan myös osin siellä, että nauttii ja tuntee intohimoa mitä tekee, ja osaa nauraa ja heittää vitsiä. Hän kertoo mm menevänsä joka päivä "tanssahdellen" töihin ja kehoittaa jokaisen ihmisen tekemään sitä mitä rakastaa, ihan sama mitä sillä tienaa. Berkshiren toimistolla niinikään vaalitaan viihtyisyyttä, pelataan vaikka pelejä, kunhan hommat tulee tehtyä. -Mitään- ei tehdä muodon vuoksi. Kaikki rakastaa olla osa tiimiä. Ei ihme että Berkshiren johto on Amerikan vanhinta, ja ei ihme että hommat toimii. Jokaisen työpaikan pitäisi ottaa hitto vie mallia tuosta. Tyytyväinen henkilöstö on avain menestykseen. Mitä hänen henkilökohtaiseen menestykseen tulee, hän kokee olevansa vain hyvin onnekas. Hän kokee joka päivä onnekkuutta.

Mutta kyllä isoin propsi täytyy antaa tuosta hyväntekeväisyyshommasta. Mies ei itse koe tarvitsevansa rahaa, valtava omaisuus on vain "suorituskortti" joten miksei vain täytä edesmenneen vaimon toivetta ja anna lähes kaikkea pois. Kuka tietää, tuntevatko ihmiset Buffettin sadan vuoden päästä menestyneimpänä sijoittajana vai suurimpana hyväntekijänä.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 22.6.2021 11.34

Kirjauduin vain sisään heittääkseni peukun Akin kommentille. Mutta kommentoidaan nyt samalla. Elin vielä 15min sitten elämää, etten tiennyt edes kuka on Mikki K. Tämä asia todistaa loistavasti sen, että nettikirjoittelun asian paikkansapitävyyteen ei voi luottaa vaikka kirjoittaja olisi kuinka esillä oleva "hyvää tarkoittava". Ja on ihmisiä jotka tekee hyviä tekoja, ja ihmisiä jotka tekee kaikkensa että näyttää tekevänsä hyviä tekoja. Siinä on vissi ero. Tuohan on Egotripin laulaja. Nehän laulaa että lapselle pitäisi antaa selkää koivuherra-biisissä. Mitä mitä... Osakkeet laskee nyt todella lujaa, tuon Mikin ja tuon bändin.

Mutta ei anneta mennä ihon alle. Jatka Aki samaa rataa!

Näytä koko viesti