Olet täällä

Sijoitustiedon kirjakerho - 8.9.2019 09.09

Astrix kirjoitti:

Onko kukaan jo sattunut lukemaan Oksaharju & Co uusinta opusta Pikkuguru - näin löydät tulevaisuuden tähdet? https://blogi.nordnet.fi/uutuuskirja-pikkuguru-on-nyt-ennakkotilattavissa-nordnetista/

Eritoten kiinnostaisi mitä yhtiöitä kirjassa ollaan avattu. Jos joku on kerinnyt jo lukemaan, vinkkaa ihmeessä mimmoinen oli! Tässä olisi Akille kolumnin aihetta, jos Aki aikoo kirjan lukaista. Olisi sikäli kiva lukea se kirja tuoreeltaan kun olisi kaikki esille otetut faktat ja luvutkin ajantasalla. Saattaa olla, että menen kauppaan tutkimaan kirjaa ja mahdollisesti sitten ostan sen, kun se kauppoihin ilmestyy.

Luin tänään, arvio huomenna.

Hah hyvä, hienoa =D kyllä tämä kirja lähtee nyt meikäläisellä ostoskoriin.

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kirjakerho - 6.9.2019 08.29

Tilasin kirjan ennakkoon, mutta ei ole näkynyt. Toimitus luvattiin elo-syyskuun vaihteeseen, joten toivottavasti perillä viimeistään perjantaille. Kirjassa pitäisi olla mm Jarkko Ahon kommentteja Exel compositesista, joita lukisin mielelläni.

Tuliko kirja? ::) kävin muistaakseni viime viikolla Kirjakaupasta katseleen, ei ollut sinne tullut. Huhujen mukaan tässä kuussa tulisi kauppoihin. Täytyy mennä tässä joku päivä uudestaan tsekkaan jos satun esim Ideaparkissa käymään. 

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kirjakerho - 6.8.2019 10.08

Onko kukaan jo sattunut lukemaan Oksaharju & Co uusinta opusta Pikkuguru - näin löydät tulevaisuuden tähdet? https://blogi.nordnet.fi/uutuuskirja-pikkuguru-on-nyt-ennakkotilattavissa-nordnetista/

Eritoten kiinnostaisi mitä yhtiöitä kirjassa ollaan avattu. Jos joku on kerinnyt jo lukemaan, vinkkaa ihmeessä mimmoinen oli! Tässä olisi Akille kolumnin aihetta, jos Aki aikoo kirjan lukaista. Olisi sikäli kiva lukea se kirja tuoreeltaan kun olisi kaikki esille otetut faktat ja luvutkin ajantasalla. Saattaa olla, että menen kauppaan tutkimaan kirjaa ja mahdollisesti sitten ostan sen, kun se kauppoihin ilmestyy.

Näytä koko viesti
Efecte: kasvuhakuisuutta SaaS-bisneksellä - 6.8.2019 09.58

Efecte solminut asiakassopimuksen Hotelplan Groupin kanssa https://article.efecte.com/news/fi/sveitsil%C3%A4inen-matkailualan-j%C3%...

Hotelplan ottaa käyttöön Efecten palvelunhallintajärjestelmän.

Efecte on antanut aiemmin ohjeistuksen tälle vuodelle: Vuonna 2019 SaaS-liikevaihdon odotetaan kasvavan yli 20% ja kannattavuuden parantuvan vertailukaudesta.

Viime vuosi oli tosiaan vähän nihkeä kasvun osalta, ja varsinkin Saksan markkinoilta ollaan odotettu tuulta siipien alle. Tämä sopimus ainakin osittain vahvistaa Efecten omaavan tuotteissaan kilpailukykyä. 21.8. yhtiö julkistaa osarin, katsotaan mitä sillon yhtiöllä on kerrottavaa.

Onko täällä muita Efecteen sijoittaneita ja/tai perehtyneitä?

Näytä koko viesti
Fellow Finance - 6.8.2019 09.48

Onko nämä pankkien vakuudettomat kulutusluotot tuorekin ilmiö? Mitenköhän helposti normi kivijalkapankista saa nostettua vakuudetonta lainaa? Saattaahan se olla, että pankit eivät kovin helpolla myönnä vakuudettomia lainoja, mikä antaa hyvää markkinarakoa Fellowille. Mutta sanomattakin on selvää, että kilpailu kiristyy tulevaisuudessa, kun kivijalkapankitkin rupeavat vastaamaan alan murrokseen. Saa nähdä, miten käy.

Fellowin mukaan niiden palvelusta lainaa hakeneiden suomalaisten lainansaajista noin joka toisella on asuntolaina. Mitä tämä tarkoittaa? Heille on myönnetty iso asuntolaina pankista. Miksei he eivät saa/ole hakenut pienempää kulutusluottoa samasta pankista? Ehkä vastaus löytyy sieltä Fellowin ketteryydestä ja nopeudesta, mihin lainanhakijan pankki ei ole taipunut, tai sitten kyseinen pankki pihtaa kulutusluoton antamisen kanssa tms.

Fellow itse sanoo kilpailevansa perinteisten pankkien kanssa nopeudella ja asiakasystävällisyydellä. Itsekin olen kokeillut Fellowin lainanhakuprosessia. Näppärä ja nopea se kieltämättä oli. Ajattelin kans saavani muutaman tonnin lainan >>helposti>>, mutta eihän ne myöntänyt edes koko haettavaa lainasummaa, tonnin otti pois myönnettävästä summasta. Sitä en muista monta tähteä luottoluokitukseni sai. Kyllä minä ainakin luotan Fellowin lainaseulaan melko hyvin. He itsekin tietävät, että luotettava/toimiva lainaseula on edellytys saada luottamus lainasijoittajilta. Jos sivustolla on lainasijottajilla tapana saada salkkuunsa kestämätön määrä luottotappioita ja sijoittajilta katoaa luottamus palveluun, yhtiön kasvutarina tyssää helposti siihen.

Näytä koko viesti
Viisas raha lukee Viisasta Rahaa ja Taloustaitoa - 9.6.2019 11.10

Sait Aki kolumnillasi ainakin yhden jäsenen lisää osakeliittoon. Pistin nimittäin tiedot menemään. Menin vielä heittämällä "nuorena osakesäästäjänä" (alle 30 vuotiaat, itsellä vuosia 26...) ja hinta oli 10 euroa. Välillä koen itseni jollain tasolla vanhaksi mutta kiva että osakesäästäjien liitto pitää meikäläistä vielä nuorena. Eiköhän tuo kymppi vuodessa ihan kohtuu hyvä sijoitus ole, hinta/laatusuhteesta puhumattakaan. Odotan innolla tulevaa Viisasta rahaa.​​​​​​ Nyt on hyvä fiilis =-) 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 6.5.2019 08.49

Avasin position Nokiassa @4,7xx, osarin jälkeisenä päivänä. Jos kerta Q1ssä kaikki meni pieleen, niin tarviiko seuraavassa kvartaalissa edes jotain mennä oikein että kurssi nousee? Tämä voi toki mennä jo spekuloinnin puolelle, ja tavoitteena olisi kyllä pidempään holdata. En kyllä tässäkään tunne omaavani mitään edgeä markkinoihin nähden, ja Nokian omistajat saattavat taas jännitellä kvartaalista toiseen missä mennään, mutta tähän sekä pienehköihin takapakkeihin olen pyrkinytkin varautumaan tässä keississä...

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 9.4.2019 03.25

Möin Nordean ja Wärtsilän eilen pois. Ihan semi hyvät pikavoitot viikon ja kuukauden holdaamisella vaikkei pikavoitto ollutkaan taka-ajatuksena. Nordeasta lyhyesti että uskon olevan hyvä pidemmän aikavälin keissi, mutta Sampoa on tällä hetkellä sen verta salkussa että ei siihen Nordea oikein mahdu nykyisessä maailmanmenossa. Haluaisin muutenkin vähän hajautusta salkkuun.

 

Wärtsilä kans varmasti hyvä sijoituskohde pitkällä aikavälillä ja semmoinen turvasatama, mutta ajattelin tämän vuoden jäävän aika laimeaksi siitä saatavan tuoton osalta. Ja sain siitä kuitenkin reilu 8% tuoton kuukaudessa. Mietin, että katselen Wärtsilää vähän sivusta ja jos Q1 on liian laimea markkinoille ja kurssi ottaa hittiä voisin hypätä takas mukaan ehkä. Katsotaan. 

Näytä koko viesti
Nordea - 4.4.2019 01.35

Kiitos vastauksesta. En usko omaavani mitään informaatiota yhtiöstä mitä markkinat eivät tietäisi, enkä niinikään välitä kauheasti varsinkaan ylipainottaa pankkiosakkeita salkussa mutta ostin silti uutena osinkodipissä @6,83. 

Ensinnäkin, osake on myös mielestäni ainakin osittain syyttä lyöty halvaksi, joissain määrin jopa naurettavan halvan oloiseksi ja tämä vaikutti hyvin ainutlaatuiselta tilaisuudesta hypätä mukaan, silloin kun uutisvirta on negatiivisimmillaan ja rahanpesuhommat sekä taantuma jokaisen korvilla, ja voi olla että kuittaankin vain pikavoiton mikäli mahdollisuus tulee. 

Mutta en pelkäisi omistaa tätä pidempäänkin, mm noiden asioiden takia mitä mainitsit. It-projektista en osaa sanoa juuta enkä jaata. Sammon johdolla ja markkinoilla on hyvin eriävät näkemykset projektin onnistumisesta, Stadigh taisi sanoa odottavansa Nordean tekevän >12% ROEta tulevaisuudessa, tämän toteutuessa olisi tuloskunto kyllä eri tasolla kuin nyt. Itsekään en ole kyllä kauhean optimistinen ainakaan vielä sen suhteen että tulos nousisi sille tasolle kuin mitä Sammon johto odottaa. Mieluusti en taantuman aikaan omistaisi tätä, vaikka varmasti on hyvä taantumakestävyys, mutta uskon ~0,7 euron osingon olevan kohtuullinen korvaus riskien kantamisesta sekä hyvä pohjatuotto, sekä optiona tietenkin pieni mahdollisuus tosiaan tuloksen nousuun. 

Sitä en tiedä kuinka alas kurssi voi vielä tulevaisuudessa vajota, enkä tosiaan tiedä kauan tätä holdailen, mutta uskon kyllä nukkuvan yöni hyvin vaikkei tästä pikavoittoja kuittaisikaan.

Näytä koko viesti
Nordea - 4.4.2019 08.52

Pientä lisäystä että mikäli Akia tunnen yhtään niin mikään lappu ei siis sujahda mitenkään automaattisesti pitkään holdailuun :D mutta ymmärtänet noin suurinpiirtein mitä hain takaa? Uskon kuitenkin että olet perillä casesta joten pieniä fundamentaalisia puolia olisi kiva kuulla

Näytä koko viesti