Olet täällä

Admicom - 19.8.2020 06.55

Mitäs tämä yt herättää porukalla mieltä? https://www.arvopaperi.fi/uutiset/admicom-aloittaa-yt-neuvottelut-tehostaakseen-toimintaansa/efe349a5-cc98-4177-8778-a8777c039054

Inderesin foorumilla lähti semmoinen kuhina tästä käyntiin etten viitsinyt edes omaa näkemystä siellä antaa. Tottakai tässä on selkee viesti että kysyntä on vaikeutunut koronan takia. Mutta on siinä neuvottelujen takana muutakin. Minä näen tämän osittain myös johdon nopeana reagointina tilanteeseen. Lisäks ei se yt aina paha homma ole sijoittajien kannalta, olihan Efectelläkin just yt:t ja sitten tuli posari ja odotettua parempi kannattavuus. Täytyy tosiaan muistaa, ettei se yt ole se myrkky yhtiölle vaan ne syyt miksi ne pidetään. Mitä ajatuksia muilla?

 

Näytä koko viesti
Efecte: kasvuhakuisuutta SaaS-bisneksellä - 11.8.2020 04.20

Efecte nostaa kasvuohjeistuksen alalaitaa ja aikaistaa tulosjulkistusta https://otp.tools.investis.com/clients/fi/efecte2/omx/omx-story.aspx?cid=2334&newsid=70867&culture=fi-FI

Uusi ohjeistus 2020: SaaS-liikevaihto kasvaa 20-25%. Vanha ohjeistus: SaaS kasvaa 15-25%. Lisäks yhtiö arvioi, että kuluvalla vuodella SaaS on kasvanut 22%. Vaikkei mikään ihan tajuton uusi ohjeistus, oli tämä tiedote ihan kohtuu tervetullut, kun meinasi yhtiön kulku mennä vähän sumuun koronan myötä. Tästä voitaisiin päätellä, että ei yhtiö ainakaan häviäjien leiriin kuulu pandemian aikana. Voisin kuvitella, että yhtiö on jonkinnäköisen jalansijan löytänyt markkina-alueeltaan.
 

Puolivuotiskatsauksen julkaisupäivä muuttui tosiaan 18.8. ---->

Näytä koko viesti
TV-Viihde - 16.7.2020 04.16

Exit oli kyllä Ylen sarjaksi verrattain hyvä. Ihmettelin vain, miten ne pojat ehtivät hoitaa rahastojansa kun kamaa piti vetää vähän väliä :D Kai se jotenkin on onnistunut, perustuihan toi tositapahtumiin. Mutta en spoilaile sen kummemmin. Keistähän pörssihaista toi sarja on tehty?

Areenassa on myös kaksosainen dokkari Bezos ja Amazonin valta. Ihan mielenkiintoinen jos yhtiön toiminta kiinnostaa. Tokihan sitä sais raflaavan dokkarin kyhättyä vaikka Coca-Colasta tai Applesta, mutta silti ihan katsomisen arvoinen. Onko yhtiön monopolille pantava stoppi vai onko yhtiön toiminta vain kapitalismia...

Netflixin Black List -sarjalle oon yrittänyt lämmetä mutta ihan vielä en ole koukussa.

 

Näytä koko viesti
Wärtsilä - 16.7.2020 04.05

Huomenna tulee Wärtsilän Q2 tulos. Rumaa raporttia sieltä tullee, mutta mielenkiinnolla odotan kuinka rumaa. Itseä kiinnostaa kovasti tilauskertymä sekä varsinkin yhtiön markkinakommentit sekä se että annetaanko yleensä mitään kommenttia näkymistä. Toki myös tuloksella on merkitystä mutta näissä konepajoilla saattaa iskeä kriisin pahin pohja ylä- sekä alariviin hieman viiveellä. Mutta en spekuloi enempää.

Wärtsilässä on useita pitkän aikavälin positiivisia ajureita, mikä tekee minun mielestä Wärtsilästä ihan mielenkiintoisen ja houkuttelevan sijoituskohteen. Luulen tosin, että tämä korona vähän taas vei positiivisia ajureita eteenpäin. Muutokset esim energiantuotannossa, mihin Wärtsilä positioituu parhaansa mukaan, kehittyvät muutenkin hitaasti, mutta kehittyy jokatapauksessa. Maailma muuttuu silti kokoajan ja parempi olla valmiudessa nyt kuin sitten kun muutos on jo kovaa vauhtia käynnissä. Sijoittajilta tämä tosin vaatii pitkäjänteisyyttä.

Markkinanäkymiä tosiaan kaipailisin. Wärtsilä on toistaiseksi yksi joka toisesta suuresta yhtiöstä, joka pihtaa näkymiä. Tämä on todella epäedullista piensijoittajille.

Inderesin ennakkokommentia https://www.inderes.fi/fi/uutiset/wartsila-q2-perjantaina-ei-heikkohermoisille

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 3.7.2020 05.05

En oikein tiedä oliko Päivin huutelun "taide ja kulttuuri halvaantuvat ilman Veikkausta" motiivina säätää Veikkauksen rahahanat enemmän taiteen ja kulttuurin puoleen vai saada ihmiset pelaamaan lisää. Niin tai näin, mielestäni jokseenkin vaarallista huudella julki tuommoisia. Veikkaus tosin myös itsekin tekee kaikkensa että suomalainen pitäisi kolikonpelaamista jonain hyväntekeväisyytenä. Suomalaiset pelaavat euronkiilto silmissä sehän on selvä, mutta varmasti sekaan mahtuu myös niitä jotka luulevat tekevänsä hyvän teon laittaessaan kauppareissun vaihtokolikot automaattiin ajatuksella "jos ei voittoa tule, tulipahan harrastettua hyväntekeväisyyttä sekä tuettua hyvän asian puolesta toimivia tahoja". 

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 3.7.2020 04.33

Oikein mieltä lämmitti tänään kun Aamulehdessäkin puhutaan totuuksia Veikkauksesta.

Mikko Gynther:
"Veikkauksen monopoli tuhoutuu väistämättä jonain kauniina päivänä. Hyvää tekevien kolmannen sektorin toimijoiden rahoitus voidaan varmasti turvata jatkossakin julkisista varoista. Veikkauksesta riippuvaisten muiden yhteisöjen on hyvä alkaa miettiä, miten ne pystyvät toiminaan myös tulevaisuudessa. Katastrofin huutelu ei ole ratkaisu. Sen sijaan taide, kulttuuri ja urheilu voisivat alkaa kehittää ihan omaa varainhankiintansa. Liikkeellä kannattaisi olla mielummin ajoissa kuin sitten, kun lehmä on lypsetty kuiviin. Jos jokin taho ei tule toimeen ilman ongelmapelaajia, ei sen tarvitse olla pystyssä lainkaan."

Aamulehden toimittaja ainakin osittain viittasi tuossa Taiken johtajan Paula Tuovisen kommenttiin "täydellisestä katastrofista" taiteelle ja kulttuurille, jos Veikkauksen rahan määrä laskisi merkittävästi. Olen Gyntherin kanssa samoilla linjoilla että huutelu ei paljon auta, eikä surkuttelu kuinka joku toiminta saadaan pidettyä pystyssä kun ongelmapelaajat eivät ole päässet pelikoneiden ääreen. Sen sijaan rakentava ongelman ratkaisu voisi olla paikallaan huutelun sijaan - miten Veikkauksesta riippuvainen toiminta pysyisi hengissä jatkossakin jos rahaa ei tulisikaan jostain syystä tarpeeksi tai jopa ollenkaan ongelmapelaajien kukkaroista.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 2.5.2020 09.50

Mitäs mieltä porukka on täällä siitä kun Veikkaus ilmoittaa tilinpäätöksissä liikevaihdon olevan 3mrd mutta todellinen liikevaihto on 12,8mrd, kun pelikoneiden pelikate muutetaan liikevaihdoksi? Mielestäni vähän linssiin sahaamista kun ei puhuta asioista oikeilla nimillä. Ja yhdessä liikevaihdon ilmoittamisessakin on epäkohtia vaikka muille jakaa että oikein ihmetyttää. Miksi näytetään loton ynm liikevaihto ja pelikoneiden pelikate samassa kuvaajassa, saaden pelikoneiden osuus näyttämään pienemmältä? Miksei voida puhua todellisesta liikevaihdosta ihan suoraan, vaan maalaillaan pelikatteesta liikevaihto ja sotketaan nimitykset, jotka tarkoittavat kaksi eri asiaa? Miksei yhtiö infoa erikseen pelikatetta ja liikevaihtoa? Jokainen toki voi arvata itse vastaukset näihin :|

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 30.4.2020 09.57

En huomannut ainakaan, että tätä blogia olisi linkattu tänne, joten linkataan pois, hyvän tekstin jakaminen on aina...noh, hyvä juttu.

https://www.viisasraha.fi/N%C3%A4k%C3%B6kulma/Korona-on-lottovoitto-yli-...

Tuo uutinen ei varsinaisesti tuo mitään uusia yllätyksiä varmaankaan tämän ketjun aktiivisille seuraajille, mutta kiva että Veikkauksesta kirjoitetaan myös Viisas raha -sivulla hyvinkin paljastavasti. Aiheena siis tämä korona ja pelikoneet.

Pelikoneisiin valuu satoja euroja kuukaudessa yli sadaltatuhannelta suomalaiselta, en osaa edes kuvitella, kuinka paljon kokonaisuudessaan positiivisia vivahduksia peliongelmaiset ja näiden läheiset kokevat, kun ne eurot eivät pääsekään tipahtamaan kolikkoautomaattiin. Ja ei voida tietenkään olla huomiomatta yhtä seikkaa; ketkä mahtaa rahoittaa viimekädessä näiden peliongelmaisten pelit, tai ainakin osan siitä?

Mietin myös tuota asiaa, mikä otettiin tekstissä esille, että Veikkaus aikoo vähentää pelikoneita 20%:lla. Mahtaakohan käydä kuitenkin niin, että ne kaikista vähiten tuottavat koneet lähtee rivistä. Parhaimmat rahakoneet, mistä ne isoimmat hillot valuu järjestölle, jää kiltisti kauppaan. Eikö olisi vain helpoin hakea kaikki koneet pois kaupoista? Toivottavasti tämä poikkeustilanne vähän vauhdittaa pelikoneiden lopullista kaatumista julkisilta paikoilta.

Näytä koko viesti
Efecte: kasvuhakuisuutta SaaS-bisneksellä - 29.4.2020 06.05

Nostetaas ketju pinnalle, jos tästä vaikka saataisiin jotain keskustelua!

Efecteltä tuli tänään liiketoimintakatsaus, missä oli myös tämän vuoden ohjeistus. Yhtiöhän otti tilinpäätöksen yhteytessä tämän vuoden ohjeistuksen takaisin, mutta piti pitkän aikavälin ohjeistuksen ennallaan. Tämän vuoden ohjeistus siis oli: SaaS kasvaa 15-25% ja kannattavuus paranee viime vuodelta. Käsittääkseni aiempi ohjeistus oli aikalailla samankaltainen, joten tämän suhteen ei mitään dramaattista muutosta, päinvastoin.

Eli 1-3/2020

Liikevaihto 3,7meur
SaaS kasvoi 21%
Käyttökate -0,3meur
Liikevoitto% parani -15%:sta -11%:iin.
Ja sitten yyteet tuli vielä päälle

Toimari puhui taloudellisen tilanteen vaikuttavan erityisesti palveluliiketoimintaan. Palveluliiketoiminnan myyntikate on positiivista, joten kannattavuus on myös tämänkin takia paineessa. Yhtiön SaaS-tuotot raksuttaa edelleen ja yhtiö on siirtynyt kokonaan etätoihin, joten sikäli pyörät pyörivät, mutta uusmyynti hidastunee todella paljon ja lisäksi nämä palvelut jäähtyy paljon. Asiakkaan on vähän paha irtisanoa Efecten sopimuksia ja ottaa toimintansa kannalta mahdollisesti kriittisiä ratkaisuja pois käytöstä, mutta ei-pakollisista palveluista voi aina tinkiä. Eli mielestäni vähän kaksjakoinen tilanne nyt yhtiöllä. Pyrin kuitenkin katsomaan casea myös hieman kriisin ylitse. Ja toi ohjeistus antaa vähän pohjaa onneksi tälle vuodelle.

Tämä case on vähän muuttunut pörssitaipaleen ajan. Huomasin että olin ekassa viestissä kirjoittanut, että yhtiöltä odotetaan 2021 jo positiivista tulosta, mutta kyllä näyttänee siltä että ensi vuosi mennään ainakin niukasti tappiolla vielä. Yhtiö odottaa edelleen tekevän strategiakauden jälkeen kaksinumeroista liikevoittoa. Ja eikä siinä sillein mitään jos tekee nollatulosta vaikka 10 vuotta, jos yhtiöllä on omistajien kannalta tuottavampia asioita mielessä kuin jakaa osinkoa. Mutta katsotaan miten tämän kanssa käy. Toivotaan ettei yhtiö joudu turvautuun osakeantiin kasvun rahoittamiseksi tai ajaudu muuten mihinkään kriisiin, että nykyinen kassa riittäisi. Näillä näkymin tämän suhteen ei pitäisi olla suurempaa pelkoa.
 

Näytä koko viesti
Taloudellinen ajattelu – taloudellisen hyvinvoinnin perusta - 27.4.2020 12.13

Hei! Hyvä tuo viimeisin blogiteksti, T.A.

Allekirjoitan tuon kohdan että joku suunta tai suunnitelma täytyy olla elämässä. Ei ihmisen ole hyvä mennä sokkona eteenpäin ilman mitään suunnitelmaa, siinä äkkiä päätyy johonkin missä ei olekaan hyvä olla. "Jos et tiedä mihin olet menossa, päädyt todennäköisesti aivan muualle". Jotkut taivaanrannan maalarit voivat onnistuakin elämässä menemällä minne nokka sattuu näyttämään, virran mukana, mutta itse en siihen pystyisi. Tarvitsen suunnitelman, suorastaan janoan sitä!

Onnellisuus ei välttämättä löydy sieltä periltä. Ehkäpä onnellisuus löytyy sen matkan aikana. Toivo päästä johonkin. Onnellisuus = toivo. Matka jonnekin saattaa olla mukavampi kuin itse päämäärä. Näin jotkut sanovat, ja voin kyllä uskoa tuon. Olen hieman kateellinen ihmisille, joilla on elämässä selkeä päämäärä. Itselläkin on aina ollut jokin suunta, mutta tuntuu että mieleen on alkanut tulla muitakin asioita mieleen. Mitä jos alkaisinkin tekemään jotain muuta. Mutta niin tai näin, taidan ruveta lukemaan tekstejäsi aktiivisesti tästä lähin.

Näytä koko viesti