Olet täällä

Citycon - 10.7.2020 05.06

Kannattaa erottaa ne palvelut jotka sopii nettiin ja mitkä ei niin sovi. Molempiin riittänee ainakin kasvukeskuksissa asiakkaita. Riippuu tarkoitetaanko nuorisolla teinejä vai yli 2 kymppisiä.

Varmasti jotain vaatteita tai puhelinkrääsää esim ostetaan netistä. Ostanhan itsekin under armourin kalsarit amazonista kuten myös kirjat. 

Mutta ei ne nuoret jaksa kerrostalo  boksissa ittekseen istua tai kirjastoon sopia miittejä vaan mennään vaikka kahville tai syömään. Täysikäiset afterworksille jne. Samalla pistäydytään hm:ään.

 

Näytä koko viesti
Citycon - 10.7.2020 03.42

segesege kirjoitti:

Eikä ne vaatteetkaan tosiaan niin yksinkertainen juttu ole. Jotkut farkut tai paidat on suht helppo tilata netistä jos tietää kokonsa, mutta kyllä itsekin nahkatakin tai kengät käyn mieluummin liikkeessä sovittamassa kuin lähettelen palautuksia ympäri maailmaa moneen kertaan.

Olen tilannut netissä samoja housuja samalla koolla jotka löytyy jo kaapista ja kummasti mitoissa on heittoa. En ole jaksanut palauttaa vaikka jostain on sitten vähän kiristänyt. Kaupassa kun sovittaa, ei tule näitä ongelmia.

Näytä koko viesti
Citycon - 10.7.2020 02.32

PikkuPro kirjoitti:

Yleisesti en ihan ymmärrä, miksi netti olisi kauppakeskustuotteissa kuten vaatteet parempi jakelukanava kuin oldschool...

Netti EI ole ylivoimainen jakelukanava kaikissa tuotteissa, sellaisissa toki on mitkä semi harvinaisia ja semipieniä.

Jep! Lisäksi kauppakeskuksissa on nykyään paljon palveluita, joissa ihmiset voi viettää aikaa yhdessä ja harrastaa. Syömistä, leffateattereita, keilausta, jopa surffausta.

Sellainen tulevaisuuden kuva, missä ihmiset tekee kaiken koneella kotoa ei mielestäni ole realistinen. Ihmiset haluaa nähdä muita ihmisiä, harrastaa ja nähdä tavaroita muuallakin kuin ruudussa ennen ostopäätöstä. Onhan se nähty tässä koronassakin, minkälaista henkistä tuskaa kotona pyöriminen on monelle aiheuttanut. Netti ei tule poistamaan ihmisten sosiaalisia tarpeita ja se on kauppakeskuksille positiivista.

Näytä koko viesti
Citycon - 10.7.2020 01.38

Paahtopaisti kirjoitti:

Tämä ei poista kuitenkaan sitä tosiasiaa että esim vaatekauppa on ollut todellisessa free fallissa

Sopivien vaatteiden löytäminen on riittävän hankalaa, kun käy liikkeissä sovittamassa. En pysty kuvittelemaan, että tilaisin vaatteeni netistä, koska varmaan 1/10 vaatteesta istuisi.

Jos ottaa Cityconin 2-3 vuodeksi salkkuun, en usko että siinä ajassa netin ja kivijalan voimasuhteet kovin paljoa muuttuu, mutta koronan ratkeaminen on nyt se isoin riskitekijä ja vaikein ennustettava lähitulevaisuudessa.

Jos yli 90% ihmisistä on palannut näin pian keskuksiin ja kertaostokset ovat kasvaneet, se kertoo ennemmin siitä, että netin kautta ei edes poikkeusaikana ole saatu hankittua kaikkea tarvittavaa vaan ostoksia on jäänyt holdiin. Vaikka nettikaupat koko ajan tarjolla.

Näytä koko viesti
Citycon - 9.7.2020 10.44

Pohjoismaissa ja Virossa korona-tilanne on nyt hyvä ja Ruotsissakin paranee. Siinä mielessä näyttää hyvältä. Toisaalta etenkin Usan päinvastainen tilanne voi hermostuttaa jenkkisijoittajat jossain vaiheessa ja jos niin käy, citycon korjailee alas muun pörssin mukana.

Siksi lyhyellä perspektiivillä lappu voi nousta 20% (kurssi 7,5 euroa) tai laskea 20% (kurssi 5 euroa) sen mukaan miten korona täällä ja maailmalla lähiaikoina kehittyy ja toisaalta minkälainen Q2 tuloskausi tulee olemaan, joka voi heiluttaa pörssejä suuntaan tai toiseen. Pitkällä aikavälillä tilanne on toinen, koska lienee todella epätodennäköistä että korona muuttaisi pysyvästi ihmisten ostoskäyttäytymisen pois kauppakeskuksista, vaikka tännekin tulisi toinen aalto. Luulisi osakkeen korjaavan 8-9 väliin viimeistään muutamassa vuodessa. Silloin sijoittaja olisi voitolla 50-70% kun osingot lasketaan mukaan.

Tietysti on skenaario, että virukseen ei keksitä rokotetta ja se jää pyörimään uudeksi riesaksi pysyvästi. Cityconille ja sen osakkeelle se olisi selkeästi negatiivininen asia, mutta varmaan viruksen kanssa pakon edessä jotenkin opittaisiin pärjäämään niin, että ihmisten ilmoilla voidaan silti liikkua ja shoppailu elämäntapaa jatkaa muuallakin kuin netissä. Osittain on jo ehkä opittukin, ellei täälläkin tartunnat lähde uuteen nousuun.

Jos johonkin osakkeeseen pitäisi laittaa iso paino, cityconin tuotto-riski suhde ei tunnu parhaalta, kun korona-riippuvuus korostuu tässä. Silti lisäsin vähän, koska asiakkaat ovat palanneet ja viimeistään 2-3 vuoden perspektiivillä osake on todennäköisesti kelpo alennuksessa.

Näytä koko viesti
Sijoituslainalla vauhtia salkun rakentamiseen, vinkkejä? - 28.5.2020 11.34

Ketju on näköjään vielä hengissä, joten päivitetään oma tilanne.

- Osakkeet 175 000

- Kiinteistösijoitukset 73 000

- Käteinen 15 000

- Oma asunto 210 000

- Lainaa 145 000 (marginaali 0,8%)

Uuden asunnon osto ja vanhan jättäminen vuokralle lisäisi kassavirtaa, mutta olisiko siinä sitten korviaan myöten veloissa...

 

 

 

 

Näytä koko viesti
Miksi kurssit nousevat, vaikka työttömyys kasvaa räjähdysmäisesti ja talous sakkaa? – Ilmainen baari on auki. - 12.4.2020 12.39

Shuko kirjoitti:

Tällä hetkellä jokaisella on oma arvaus tulevasta. Mikäli uskotaan vanhaa sanontaa, että pörssi katsoo eteenpäin, niin eikö silloin pitäisi jossain määrin olla tulosnotkahdukset jo sisällä? 

Pörssi saattaa yrittää katsoa eteenpäin. Toisaalta läheskään kaikki faktat eivät ole vielä tiedossa, joten tulevaisuus on sumun peitossa. Markkinat eivät tässäkään kriisissä ole vaikuttaneet kovin tehokkaan oloisilta. Osa tulosnotkahduksista on sisällä koska kurssit ovat alempana mutta siitä ei voi päätellä, millä tasolla kurssit ovat jatkossa. Itseasiassa nyt on todella hankalaa veikata mitään. Mielestäni on viisautta varautua kaikille vaihtoehdoille.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 10.4.2020 01.09

PikkuPro kirjoitti:

Itseni kohdalla luulen, että pokeritausta vaikuttaa, se on opettanut niin itsekriittiseksi. Koskaan ei oikeastaan ole tyytyväinen päätöksiinsä.

Luulen että tuo on melkein kaikilla osakepoimijoilla. Laskee - miksi ostin. Pysyy paikallaan - miksen ostanut tuota mikä nousee. Nousee - miksi ostin näin vähän.

Tällaisina aikoina palstat on myös täynnä ihmisiä, joita harmittaa kun eivät osuneet pohjaan. (ostin liian aikaisin, liian myöhään, en ollenkaan)

Näytä koko viesti
Citycon - 7.4.2020 11.00

Kiitos tiedosta. Niinhän se taisikin olla, että pitää saada 90% omistus ennen kuin voi lunastaa loput pois. Eli tarjouksen pitää olla sen verran kohtuullinen, että pääsee noille havinoille. Luin myös pari sivua taaempaa viestit, mitkä vastasikin hyvin omiin pohdintoihini.

Näytä koko viesti
Citycon - 7.4.2020 10.28

Tullut ostettua näitä läjä 5,6 euron tuntumasta. Jos tästä tulisi ostotarjous pääomistajalta (jonka omistus ylittää 50%) vaikkapa tämän vuoden aikana, niin onko käypä ostotarjous 12 edellisen kuukauden osakkeen hinnan keskiarvo eikä sen päälle tarvitse maksaa preemiota?

Eli toisin sanoin, voiko tuossa tilanteessa jäädä luu käteen?

Edit: korjattu lunastustarjous -> ostotarjous

Näytä koko viesti