Olet täällä

Joutomiesten vertaistukiryhmä - 31.1.2021 12.48

Bear skenaario oli se että osakemarkkinalle tulee vähintään 5 vuoden karhumarkkina, jolloin osakkeista saa enintään pientä osinkoa. 10% tuotto lienee pörssin keskimääräinen vuosituotto tai aavistuksen ylikin. 

Tuli sitten kirjoitettua epäselvästi kun joku onnistui tuonkin käsittämään väärin 😜

> Niin, bull olisi kolminumeroinen. 

Bull on vaikka 15% ja kaikki siitä ylöspäin. Viime vuonna tuli 50% mutta yhtä hyvin tänä vuonna voi tulla selkäsauna, jos markkina hermostuu. Kuplaantumisen merkkejä näkyy.

Näytä koko viesti
Joutomiesten vertaistukiryhmä - 30.1.2021 08.06

Isoja salkkutavoitteita monella. Johtaja palkoilla toki tavoitteet nousevat isomman kassavirran kautta helposti korkeammalle. Itse olen laskenut että 500k nykyrahassa mahdollistaa jo aika hyvin palkkatyön muuttumisen vapaaehtoiseksi. 400k osakkeissa ja 100k muissa sijoituksissa, joissa ei ole osakeriskiä. Jos tulisi pitkä karhumarkkina, osakkeista voisi arvioida pessimistisesti osinkoja 1,5% joka on 6 tonnia. Pakollisten menojen ollessa 20k vuodessa, 100k muut sijoitukset piisaisivat noin 7 vuodeksi ennen kuin osakesijoituksia tarvitsee myydä.

Toki jos muut sijoitukset tuottavat jotain tai osinkovirta on vuolaampi, niin rahat riittää vielä kauemmin. Mutta tsunamin iskiessä kaikki omaisuusluokat voivat kärsiä vähintään jonkin verran.

Tämä on bear skenaario. Jos osakesalkku tuottaa 10% ja muut sijoitukset 5%, tuo salkku takoo 45 tonnia vuodessa. Tietysti alkuun olisi hyvä saada yksi tai kaksi hyvää vuotta, jotta pääoma kasvaisi satkun tai pari, niin saisi lisää turvamarginaalia touhuun.

Oma ajatus on jatkaa toistaiseksi asiantuntijana tuntihommissa. Aion tiputtaa tehtyjä tunteja reippaasti ja jatkossa keskittyä enemmän sijoittamiseen ja muun elämän projekteihin. Palkkatyöstä ei enää tarvitse säästää sijoituksiin.

Näytä koko viesti
Joutomiesten vertaistukiryhmä - 9.1.2021 12.44

Kuura kirjoitti:

Itsellä ikää noin 23v, käyn 8-16 päivätöissä ja viimeiset 2,5vuotta olen tienannut sijoitustoiminnalla suunnilleen saman verran kuukausi tasolla kuin itse päivätöistä. Ihmeellistä kylläkin vaikken vielä ole taloudellisesti täysin vapaa, koen päivittäin olevani vapaa tekemään juuri niitä asioita mitä itse haluan ilman pienintäkään huolen häivää. En käy töissä palkan takia, käyn töissä sen takia että kun olen tuon pätkän poissa kotoa, se mahdollistaa itselle tuottavan sijoitustoiminnan kun elämä pysyy rytmissä ja päätökset hyvinä. Suurimmat tappiot mitä olen tehnyt, olen tehnyt kun olen halunnut kokeilla miten oma elämä pyörisi ilman päivätyötä, noh, ei se pyörinyt. Tottakai suosin omasta mielestä joustavia "kukkienkastelutöitä" missä mahdollista nollata päätä. En pysty sanoin kuvailemaan miten onnellinen olen jokaisena aamuna kun herätyskello soi ja tiedostan että tällä kaikella on todella suuri merkitys omassa kokonaisuudessani.

Voisin hyvin vähentää työn tekoa niin, että palkkatyöstä tulisi tonni kuussa. Juuri tuollaisia kukkien kastelu duuneja olen pohdiskellut osa-aikaisena tai sitten yrittämistä. Kuura jos sulla on hyviä vinkkejä, niin olen kuulolla. :)

Näytä koko viesti
Smart Eye Ab - 9.12.2020 04.16

>Itse ajavat autot on toinen hype joka viimein laantunut. Sellaisia ei ole ihan heti tulossa julkisiin tiloihin. Erikois alueille kyllä kuten varastoihin ja halleihin.

Ei ne tulekaan hetkessä vaan vaiheittain. Kokonaan itseajavat autot yleistyvät vasta joskus 2030 tai jopa 2040 luvuilla. Siirtymävaiheessa autot osaavat ajaa tietynlaisissa olosuhteissa ja kuskin valvonnassa (level 1-4). Tämä kehitys etenee 2020 luvulla. Tämän mahdollistamiseksi siirrytään kamerapohjaisiin DMS järjestelmiin lähivuosina.

Ei autonvalmistajat huvikseen laita rahaa autojen itseohjautuvuuteen vaan kyllä niillä halutaan myös tehdä rahaa kaupallistamalla sitä tekniikkaa nyt ja lähitulevaisuudessa eikä sitten joskus.  Auto joka vaikka osaa pitää itsensä kaistalla mootttoritiellä kuskin valvonnassa on eri asia kuin kokonaan itse ajava auto ilman valvontaa.

Näytä koko viesti
Smart Eye Ab - 9.12.2020 03.27

>Nämä ovat auton liike rataa ja ohjaus välineitä tarkkailevia välineitä. Esim. Volvolla ja mersulla on sivuillaan niistä esittelyt. Silmää tarkkailevan järjestelmän pakollisuus on scifiä. Saatika sitten ajoa estävä toiminta. 

Noissa on se ongelma että eivät tunnista jos kuski käyttää vaikka puhelinta. Level 1-4 autonomous driving vaatii sen että kuski seuraa liikennettä joten nuo vanhat tekniikat joutavat lähivuosina museoon.

Kannattaa lukea se ketju jos haluaa perehtyä aiheeseen syvemmin.

Näytä koko viesti
Smart Eye Ab - 9.12.2020 03.00

EU on jo säätänyt että väsymyksen ja tarkkaavaisuuden seuranta tulee pakolliseksi 2022-2024 välisenä aikana uusiin autoihin vaiheittain. Kamerat näyttää olevan paras teknologia tuon toteuttamiseen. Todellisuutta on eikä scifiä.

https://tekniikanmaailma.fi/auto-varoittaa-pian-kuljettajaa-ylinopeudest...

Jos 8 eurolla saa IP arskat, niin samalla rahalla saa taatusti myös ei-IP lasit joita voi säilyttää autossa. Ei kovin kallis investointi. 

 

Näytä koko viesti
Smart Eye Ab - 8.12.2020 05.00

>Ylivoimaisesti paras (ainakin kotimainen) yksittäinen postaus aiheeseen liittyen löytyy Jeanssin blogista sivulta 85. Eilen kirjotettu.

Olihan se tosi hyvin tiivistetty paketti, mutta se oikea huippuduuni on kyllä tehty tuolla inden palstalla, missä on muun muassa soiteltu SmartEyen ja pääkilpailijan CEOt läpi jne. Sieltä löytyy kaikki tieto. En ole vielä aiemmin millään foorumilla, missään ketjussa tuon tason penkomiseen törmännyt.

Näytä koko viesti
Sijoituslainalla vauhtia salkun rakentamiseen, vinkkejä? - 13.11.2020 11.38

Sijoitukset ja velkavipu päivitys

  • Osakkeet 300 000
  • Kiinteistörahastot eQ ja Titanium 54 000
  • Omistusasunto 210 000
  • Lainaa 160 000
Näytä koko viesti
Viafin Service - 13.11.2020 06.29

Ei ollut yllätys, että loppuvuodestakin tulee mainio. Inderes arvioi firmaa vähän varovasti, mutta ei se mitään, koska kivempihan se on nousevia tavoitehintapäivityksiä katsoa kuin laskevia. :)

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 6.11.2020 02.45

ScatterBrain kirjoitti:

Pelkästään perinteisten medioiden ja sosiaalisten medioiden puolueellisuuden on sanottu maksaneen Trumpille 15 pistettä.

Jos negatiivisia uutisia Bidenistä sensuroidaan ja ei käsitellä ollenkaan, ja vastaavasti Trumppia demonisoidaan jatkuvasti, niin onhan sillä merkitävä vaikutus asiaan tuntemattomalle äänestäjälle.

Jep. Ja mitä kaiken tuon takana on?

Eikös tässä vain toteudu se, että jos kaveri on ikävä ihminen, se jossain vaiheessa kääntyy häntä vastaan. Trump on haukkunut mm. mediaa fake newsiksi, rähjännyt ja näyttänyt keskaria 4 vuoden aikana suurin piirtein kaikille. Itseään pitää täydellisenä.

Nyt se negatiivisuus palaa sinne mistä se lähti. Sitä saa mitä tilaa, niinhän se sanonta meni. Hänestä varmaan kirjoiteltaisiin mukavampia juttuja, jos olisi antanut siihen aihetta.

Näytä koko viesti