Olet täällä

mzone

mzone

  • Liittynyt 7.8.2017
  • 14 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Sijoituslainalla vauhtia salkun rakentamiseen, vinkkejä? - 14.4.2018 13.34

Nyt on hakemukset sisässä 7 pankissa.

FinnishDGI, se mitä sanoit yllä on varmasti hyvän suuntainen avaus. Voisi esittää lisäksi perusteluina, että

- hyville asiakkaille omistusasuntojen marginaalit tällä hetkellä tasoilla 0,4-0,5%

- sijoitusasuntojen marginaalit 0,8-1,0%

- asunnon vakuusarvosta käytetään vain 50% ja sen vuoksi uusi laina on pankille yhtä riskitön kuin tavallinen asuntolaina

- olen siitä huolimatta valmis maksamaan osakesijoituslainasta kohtuullisen preemion ja esitän marginaalia 1,2%

Katsotaan nyt ensin mitä tarjouksia muualta tulee, mutta tuossa runkoa neuvottelutaktiikalle näillä tiedoilla ja heitto marginaalista jonka kanssa voisi varmaan elää.

Sijoituslainalla vauhtia salkun rakentamiseen, vinkkejä? - 13.4.2018 23.11

Kuinka alas tulonhankkimislainan marginaalin voi normi piensijoittaja saada? Ainahan ne sanoo etteivät voi myöntää asuntolainan hinnalla ja niin sanoi nytkin. Toin kyllä esiin, että kilpailutan kysymällä useasta pankista. Jos sillä ei saa ton alempaa marginaalia, niin onko muita keinoja? Asuntolainaa tinkasin aikoinaan heittämällä "kaverit saaneet tämän 0,4 marginaalin, sitä ylempää en hyväksy" ja se tehosi heti mutta tässä mulla ei oikeasti ole verrokkia tiedossa niin se kortti on vielä jäänyt käyttämättä.

Se jäi ylempänä sanomatta, että asuntolainan marginaali nousisi nykyisestä 0,4 -> 0,6 Nooassa.

Täytyy vloppuna iskeä satsi uusia hakemuksia eri pankkeihin.

Sijoituslainalla vauhtia salkun rakentamiseen, vinkkejä? - 13.4.2018 21.04

Pankin henkilö edellytti lainaneuvottelua konttorilla ja olin itsekin työrintamalla kiireinen joten emme löytäneet heti yhteistä aikaa. Sitten pankin henkilö sairastui mikä vielä pitkitti vähän tapaamista.

Lainat yhteensä noin 50% asunto-osakkeen arvosta, kaksio helsingin etelä haagassa, myyntiarvo ainakin ~200k€.

Kyselen vielä lisää tarjouksia, nyt kun pää on auki. Haluaisin ensi sijaisesti sen bulletin ja jospa tuosta marginaalista pääsisi lähemmäs 1,5%. Mulla ei ole ihan tarkkaa näppituntumaa, mikä olisi tiukka marginaali osakesijoituslainalle näillä vakuuksilla ja reilun 4k bruttopalkalla + pari sataa osinkoja kuussa. Enemmän löytyy tietoa sijoitusasuntojen marginaaleista. Haettava tulonhankkimislaina on 60 000 ja vanhaa asuntolainaa on 40 000.

Varsin maltillinen tuo lainamäärä vakuuteen nähden ainakin on.

Sijoituslainalla vauhtia salkun rakentamiseen, vinkkejä? - 12.4.2018 19.37

Sijoituslainakysely päivitys

SP Nooa: marginaali 1,85% + 12 kk euribor

Vakuutena asunto-osake ja käyttötilin siirto Nooaan.

Bullet ei onnistu, 15 v. lyhennysaika.

Sijoituslainalla vauhtia salkun rakentamiseen, vinkkejä? - 25.3.2018 23.01

Laitoin lainahakemuksen vetämään Säästöpankkiin. Kilpailutan nykyiset lainat ja lisäsin bulletin/kotijouston uutena lainana. Katsotaan, minkälaista tarjousta sieltä tulee...

Sijoituslainalla vauhtia salkun rakentamiseen, vinkkejä? - 25.3.2018 20.50

Taas on tullut suunniteltua vivun lisäämistä sijoittamisessa.

Tutustuin tuohon ketjussakin näköjään aiemmin mainittuun Nordean AsuntoJoustoon, mikä on 10 v bullet-laina, vakuutena asunto ja toimii kuin limiitti:

- Siirrämme koko AsuntoJousto-lainan kerralla AsuntoJousto-tilillesi ja saat tilille samaa korkoa kuin maksat lainastasi. Voit itse päättää milloin käytät AsuntoJoustoa tililtäsi.

- Tilille voit myös tehdä talletuksia vapaasti.

- Voit maksaa lainan pois milloin vain.

- Maksamme AsuntoJousto-tilillesi samaa talletuskorkoa kuin sinä maksat AsuntoJousto-lainastasi.

- Lainan koron voit vähentää verotuksessasi, jos laina kohdistuu vakituisen asuntosi peruskorjaukseen tai tulonhankkimiseen.

Tuohan sopisi kuin nenä päähän. Ainoa mistä kiikastaa on hinnoittelu

- Avausmaksu 500 €

- AsuntoJoustolainan ja -tilin korko 24.10.2013 alkaen Nordea Prime + 2,20 % (Nordea Prime nyt 0,80%)

Eli kolme pinnaa pitäisi maksaa. Toki koska toi on limiitti, niin maksetaan vain siitä summasta minkä on nostanut tililtä, eli eihän tuo mahdoton korko olisi jos ostaisi tuolla limiitillä osakkeita silloin kun veri virtaa pörssissä. Mutta korot voivat nousta ja pörssissä on kunnon alennusmyyntejä aika harvoin, enkä tavallisesti haluaisi antaa ihan 3% verran pois tuotosta (nykykorkotasolla).

Kellään kokemuksia AsuntoJoustosta ja pitäisikö ennemmin yrittää neuvotella tavallinen bullet pienemmällä marginaalilla ja euriboriin sidottuna. Onko kukaan ottanut bulletia viime aikoina, korko kiinnostaisi? Olen pohtinut 50 000 - 80 000 suuruista lainaa.

 

 

Sijoituslainalla vauhtia salkun rakentamiseen, vinkkejä? - 10.8.2017 14.15

Jep, noin se yleensä menee, pankki haluaa ottaa omansa jos lainoja neuvotellaan uusiksi.

Sijoituslainalla vauhtia salkun rakentamiseen, vinkkejä? - 10.8.2017 13.24

Dharma, okei täytyy tuumata tuota taktiikkaa. Sen verran varmaan joutuu pankille sanomaan että aikooko ostaa toisen kämpän vai onko kyse vanhan remontoinnista. 

Sijoituslainalla vauhtia salkun rakentamiseen, vinkkejä? - 10.8.2017 12.11

KepilläJäätä, juurikin noin, vivun kanssa pitää olla fiksu. Omissa ajatuksissani on ollut sijoituslainan "aktivointi" vasta, jos merkittävämpi korjausliike on joskus tulevaisuudessa toteutunut. Odottavan aika voi tosin olla pitkä :) joten tuohon tapahtumaan ei kannata välttämättä koko sijoitusstragiaansa perustaa.

Bondien korvikkeena käytän itse tällä hetkellä jo pariin otteeseen mainitsemaani BN:ää. Tällä hetkellä en löydä parempaa riskitöntä instrumenttia.

Dharma, asuntolainan ottaminen on hyvä ajatus. Mutta tietääkseni se edellyttää, että laina käytetään asunnon hankkimiseen tai remonttiin. Jos on pokkaa, sitä voi kysyä ja käyttää muuhun tarkoitukseen jos saa lainan. En tiedä, onko itselläni riittävästi. :) Kuitenkin harmaalla alueella siinä liikutaan. Oletko sinä tai joku muu ottanut asuntolainaa ja käyttänyt sijoittamiseen? Olisi kiinnostavaa kuulla kokemuksia. Sinänsä itsekin sijoitan koko ajan asuntolainalla, olenhan laittanut lyhennykset tauolle ja sekin raha menee sijoituksiin. 

Balon de Fortuna, laitan sinulle viestiä. :) Olen muuten itse Sharevillessä nimimerkillä mohhi, jos joku haluaa sitä kautta kirjoittaa.

Sijoituslainalla vauhtia salkun rakentamiseen, vinkkejä? - 8.8.2017 23.21

Hauturi ja Hömelö,

kiinnostavaa kuulla, että eri pankeissa ilmeisesti suhtaudutaan aika eri tavoin sijoituslainan myöntämiseen. Sinänsä se on erikoista, että lainaa ei myönnettäisi, vaikka vakuudet on kunnossa. Ehkä täytyy itse lähestyä joskus kokeeksi jotain pankkia ja katsoa minkälainen vastaus tulee. Sinänsä asia ei ole juuri nyt ihan akuutti, vaikka olisihan se hienoa olla sijoituslaina valmiiksi neuvoteltuna ja tilillä. Jos korko olisi lähellä Norwegian Bankin 1,7% "rahaparkin" tasoa, niin lainahan olisi vielä lähes ilmainen, noh inflaatio toki jotain rokottaisi. Mutta voipa olla, että sellaisella marginaalilla ei sijoituslainaa pankeista tipu.

Ehkä on helpompaa saada maltillisen kokoinen laina läpi, joten voisi olla fiksua kysyä aluksi sellaista ja jos tulee vihreää valoa, voisi varovaisesti tunnustella, minkä kokoisessa haarukassa voidaan liikkua.

Edit: Hauturi, olisi kiinnostavaa kuulla mistä pankista on kyse jostain kerroit. Jos ei voi julkisesti kertoa, niin vaikka priva-viestillä (onko täällä semmoista?)