Olet täällä

Stockmann - 18.11.2022 07.34

Inderesin uunituore näkemys Stockmannista.

https://www.inderes.fi/fi/tavaratalot-edelleen-murheenkryyni

Tavoitehinta 2 euroa.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 2.11.2022 08.42

Kuntosaliharrastukseen liittyen, oletko koskaan harkinnut ottaa leuanvetoa ohjelmaan? Tuli tuosta ylätaljasta mieleen.

Näytä koko viesti
Stockmann - 23.7.2022 12.06

Saneerauksen edetessä ja tuloksen kohentuessa kvartaali kvartaalilta riskitkin pienenevät koko ajan asteittain. Toki kurssikin on noussut, mutta alle 3 euroa tuntuu vielä kohtuullisen edulliselta. Lindex on hyvässä vedossa ja tavaratalot lähellä nollaa.

Näytä koko viesti
Työskentely+sijoittaminen oman yhtiön kautta - 4.4.2022 12.47

Ok, kiitos Haddock! Mulla on kyseessä nykyinen työnantaja.

Onkohan sillä merkitystä, jos yrityksellä on muutakin toimintaa esim. tuo sijoitustoiminta? Silloin voisi perustella myös sitä kautta, että yritys on perustettu useampaan tarkoitukseen eikä pelkästään vanhan työn muuttamiseksi laskutusmuotoiseksi.

Oman työskentely muuttunut epäsäännöllisemmäksi, tuntityösopparin tekeminen tuolla on hyvin hankalaa ja jäljellä tuo yritysmuotoinen optio.

Näytä koko viesti
Jos Venäjä hyökkää Suomeen? - 4.3.2022 08.49

von Fyrckendahl kirjoitti:

 

Karo Verhunen kirjoitti:

Mitä käytännössä tapauhtuisi, jos Venäjä päättäisi hyökätä Suomeen aseellisesti?

 

Syttyisi sota, jonka Suomi todennäköisesti häviäisi, jollei olisi liittoutunut. Venäjä on sotilaallisesti ylivoimainen, jos se panostaa riittävästi voimaa Suomea vastaan eikä lähde soitellen sotaan.

Suomi saisi todennäköisesti kumppaneiltaan vahvaa tukea ainakin varusteluun, cyber vaikuttamiseen, tiedusteluun, poliittiseen vaikuttamiseen ja rahaa yhteiskunnan rattaiden pyörittämiseen. Se lisäisi Suomen resilienssiä ja nostaisi hyökkääjän maksamaa hintaa.

Näytä koko viesti
Kamux - 29.1.2022 11.18

Kamuxin kohdalla ei taida olla merkkejä siitä, että yhtiö ei pystyisi toteuttamaan strategiaansa omien tavoitteidensa mukaisesti? Nyt kun ohjeistuskin ylitettiin, mikä osoittaa bisneksen resilienssiä. Siinä valossa pidän jonkinlaisena uhkapelinä ennustaa, että tilanne olisi muuttumassa nyt tai ihan lähiaikoina. Uusien autojen alhaiset valmistusmäärät on väliaikainen riesa ja Kamux tuskin kärsii siitä eniten kun verrataan kilpailijoihin.

Trend is your friend ja Kamuxin liiketoiminnan trendi ei minusta vielä näytä kääntyneen kaakkoon.

Näytä koko viesti
Kamux - 13.8.2021 03.03

>Kasvu yli odotusten, mutta kannattavuus jäi selkeästi, eikä tähän tunnu löytyvän äkkiseltään selkeää selitystä. Integroitujen palvelujen suosio laskussa. Taitaa tulla reipasta miinusta?

Ruotsi ja Saksa muodostaa jo yli 40% liikevaihdosta. Kun ne kasvavat paljon nopeammin, kuin Suomi, (Q2 ~100% vs 30%) kannattavuus on  paineessa, kun ulkomailla kate-% on toistaiseksi pienempi kuin suomessa. Tässä ainakin yksi selittävä tekijä. Toinen on se, että lisäpalvelut ovat pitkälti autokohtaisia ja kun autojen keskihinta nousee, lisäpalveluiden osuus liikevaihdosta laskee.

Sinänsä ihan strategian mukaista mennä nyt kasvu edellä.

Näytä koko viesti
Sijoituslainalla vauhtia salkun rakentamiseen, vinkkejä? - 10.8.2021 11.32

Sijoitusvarallisuus korkkasi 500 keur. Lisäksi oma asunto ja lainaa jäljellä noin 130 keur, jota ei ole kiire maksaa pois. Ei mennyt sitten 20 vuotta päästä tähän asti.

Näytä koko viesti
Stockmann - 23.7.2021 02.29

>EPS samalla kaavalla: 2,63 * 75 101 769/154 436 944 = 1.28 euroa.

>Toistaiseksi se on ollut kutistumassa (1-12/2020 2,90 laimentamattomana).

Oliko kyseessä osakekohtainen pääoma eikä EPS?

Näytä koko viesti
TietoEVRY - 21.7.2021 07.04

Minulla oli aiemmin kaksi tuttua töissä Tiedossa perus työntekijöinä. Toinen koodarina ja toinen hallinnossa. Heidän kertomansa perusteella oli silloin ylhäältä alas kulttuuria ja ei niin hyvin organisoitua tekemistä. Molemmat vaikuttivat tyytyväisiltä kun pääsivät muihin ympyröihin.

No isommissa corporaatioissa se fiilis valitettavasti on usein tämän kaltaista.

Kuulemani on vaikuttanut jonnin verran sijoitusintoon osakkeessa.

Näytä koko viesti