Random Walkerin matka osakemarkkinoiden maailmassa -

2023 Gurujen sjoitusvalinnoissa kerroit Jarkko silmäilleesi Olvia. Olisi kiinnostavaa kuulla viimeisimpiä ajatuksiasi osakkeesta.

Näytä koko viesti
Stockmann (Lindex) -

Inderesin uunituore näkemys Stockmannista.

https://www.inderes.fi/fi/tavaratalot-edelleen-murheenkryyni

Tavoitehinta 2 euroa.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset -

Kuntosaliharrastukseen liittyen, oletko koskaan harkinnut ottaa leuanvetoa ohjelmaan? Tuli tuosta ylätaljasta mieleen.

Näytä koko viesti
Stockmann (Lindex) -

Saneerauksen edetessä ja tuloksen kohentuessa kvartaali kvartaalilta riskitkin pienenevät koko ajan asteittain. Toki kurssikin on noussut, mutta alle 3 euroa tuntuu vielä kohtuullisen edulliselta. Lindex on hyvässä vedossa ja tavaratalot lähellä nollaa.

Näytä koko viesti
Työskentely+sijoittaminen oman yhtiön kautta -

Ok, kiitos Haddock! Mulla on kyseessä nykyinen työnantaja.

Onkohan sillä merkitystä, jos yrityksellä on muutakin toimintaa esim. tuo sijoitustoiminta? Silloin voisi perustella myös sitä kautta, että yritys on perustettu useampaan tarkoitukseen eikä pelkästään vanhan työn muuttamiseksi laskutusmuotoiseksi.

Oman työskentely muuttunut epäsäännöllisemmäksi, tuntityösopparin tekeminen tuolla on hyvin hankalaa ja jäljellä tuo yritysmuotoinen optio.

Näytä koko viesti
Jos Venäjä hyökkää Suomeen? -
von Fyrckendahl kirjoitti:

 

Karo Verhunen kirjoitti:

Mitä käytännössä tapauhtuisi, jos Venäjä päättäisi hyökätä Suomeen aseellisesti?

 

Syttyisi sota, jonka Suomi todennäköisesti häviäisi, jollei olisi liittoutunut. Venäjä on sotilaallisesti ylivoimainen, jos se panostaa riittävästi voimaa Suomea vastaan eikä lähde soitellen sotaan.

Suomi saisi todennäköisesti kumppaneiltaan vahvaa tukea ainakin varusteluun, cyber vaikuttamiseen, tiedusteluun, poliittiseen vaikuttamiseen ja rahaa yhteiskunnan rattaiden pyörittämiseen. Se lisäisi Suomen resilienssiä ja nostaisi hyökkääjän maksamaa hintaa.

Näytä koko viesti
Kamux -

Kamuxin kohdalla ei taida olla merkkejä siitä, että yhtiö ei pystyisi toteuttamaan strategiaansa omien tavoitteidensa mukaisesti? Nyt kun ohjeistuskin ylitettiin, mikä osoittaa bisneksen resilienssiä. Siinä valossa pidän jonkinlaisena uhkapelinä ennustaa, että tilanne olisi muuttumassa nyt tai ihan lähiaikoina. Uusien autojen alhaiset valmistusmäärät on väliaikainen riesa ja Kamux tuskin kärsii siitä eniten kun verrataan kilpailijoihin.

Trend is your friend ja Kamuxin liiketoiminnan trendi ei minusta vielä näytä kääntyneen kaakkoon.

Näytä koko viesti
Kamux -

>Kasvu yli odotusten, mutta kannattavuus jäi selkeästi, eikä tähän tunnu löytyvän äkkiseltään selkeää selitystä. Integroitujen palvelujen suosio laskussa. Taitaa tulla reipasta miinusta?

Ruotsi ja Saksa muodostaa jo yli 40% liikevaihdosta. Kun ne kasvavat paljon nopeammin, kuin Suomi, (Q2 ~100% vs 30%) kannattavuus on  paineessa, kun ulkomailla kate-% on toistaiseksi pienempi kuin suomessa. Tässä ainakin yksi selittävä tekijä. Toinen on se, että lisäpalvelut ovat pitkälti autokohtaisia ja kun autojen keskihinta nousee, lisäpalveluiden osuus liikevaihdosta laskee.

Sinänsä ihan strategian mukaista mennä nyt kasvu edellä.

Näytä koko viesti
Sijoituslainalla vauhtia salkun rakentamiseen, vinkkejä? -

Sijoitusvarallisuus korkkasi 500 keur. Lisäksi oma asunto ja lainaa jäljellä noin 130 keur, jota ei ole kiire maksaa pois. Ei mennyt sitten 20 vuotta päästä tähän asti.

Näytä koko viesti
Stockmann (Lindex) -

>EPS samalla kaavalla: 2,63 * 75 101 769/154 436 944 = 1.28 euroa.

>Toistaiseksi se on ollut kutistumassa (1-12/2020 2,90 laimentamattomana).

Oliko kyseessä osakekohtainen pääoma eikä EPS?

Näytä koko viesti