Olet täällä

Sijoituslainalla vauhtia salkun rakentamiseen, vinkkejä? - 13.11.2020 11.38

Sijoitukset ja velkavipu päivitys

  • Osakkeet 300 000
  • Kiinteistörahastot eQ ja Titanium 54 000
  • Omistusasunto 210 000
  • Lainaa 160 000
Näytä koko viesti
Viafin Service - 13.11.2020 06.29

Ei ollut yllätys, että loppuvuodestakin tulee mainio. Inderes arvioi firmaa vähän varovasti, mutta ei se mitään, koska kivempihan se on nousevia tavoitehintapäivityksiä katsoa kuin laskevia. :)

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 6.11.2020 02.45

ScatterBrain kirjoitti:

Pelkästään perinteisten medioiden ja sosiaalisten medioiden puolueellisuuden on sanottu maksaneen Trumpille 15 pistettä.

Jos negatiivisia uutisia Bidenistä sensuroidaan ja ei käsitellä ollenkaan, ja vastaavasti Trumppia demonisoidaan jatkuvasti, niin onhan sillä merkitävä vaikutus asiaan tuntemattomalle äänestäjälle.

Jep. Ja mitä kaiken tuon takana on?

Eikös tässä vain toteudu se, että jos kaveri on ikävä ihminen, se jossain vaiheessa kääntyy häntä vastaan. Trump on haukkunut mm. mediaa fake newsiksi, rähjännyt ja näyttänyt keskaria 4 vuoden aikana suurin piirtein kaikille. Itseään pitää täydellisenä.

Nyt se negatiivisuus palaa sinne mistä se lähti. Sitä saa mitä tilaa, niinhän se sanonta meni. Hänestä varmaan kirjoiteltaisiin mukavampia juttuja, jos olisi antanut siihen aihetta.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 23.10.2020 08.54

Merta kirjoitti:

Biden kyllä ihan uskomattomalla tavalla onnistui vesittämään imagoaan tänään. Jos ajatellaan, että olisi ollut vain hiljaa ja naureskellut, kuten ensimmäisessä väittelyssä, niin homma olisi paketissa ja Joesta tulisi presidentti. Nyt kämmäili ihan ihmeellisesti, kuten:

- Jenkit ja Hitler hyvissä väleissä ww2:ssa? Mikä kommentti edes tuohon paikkaan? Ei muuta kuin hävittävää

- Ajetaan öljy alas

- Suljetaan talous koska covid

- Lupaillaan tekemättömiä liiaksi, Trump lyö vastapalloon

- Kiistetään ihan selkeitä faktoja

- Ei kyetä väittelemään saati haastamaan

Biden teki lähes mahdottomasta mahdollista ja päästi Trumpin vielä peliin mukaan. Kaikki mitä siihen vaadittiin oli se, että Biden joutui ottamaan kantaa omaan historiaansa ja puhumaan omalla suullaan ennalta opeteltujen kameraa syleilevien korulauseiden sijaan.

Tämä on vähän miten sen ajattelee. Trumphan puhuu koko ajan saissea ja mokailee, ei Biden siinä häviä. Trumppi vaan on maailman paras puhumaan itsensä  mokailusta ulos hyökkäämällä välittömästi muiden kimppuun. Toisaalta Trump vetoaa ihmisiin, joille ei ole niin tarkkaa mitä sanotaan. Kunhan löydetään yhteiset viholliset ja syylliset omiin ongelmiin, niin ääni tulee.

Biden on noista kahdesta selvästi presidenttimäisempi ja tolkumpi ihminen. Hänellä on myös joitakin silloin tällöin ulospäin näkyviä heikkouksia, jotka toisaalta tekee hänestä inhimillisemmän. Ei olisi kyllä vaikea valita, jos itse pitäisi äänestää.

Näytä koko viesti
Miten peesata menestyviä sijoittajia? - 10.10.2020 02.54

madgecko kirjoitti:

Jos taas seuraa jotain hitaampaa salkkua, niin Inderesin mallisalkun beesaus lienee tämän maan ylivoimaisesti suosituin beesaustapa. Siinä on helppo päästä melko lähes samaan tuottoon kuin Inderes pääsee, mutta toki menneisyys ei tässäkään ole tae tulevasta. Usein toki pakko ostaa ja myydä 5-10% kalliimmalla kuin Inderes ainakin jos tekee kaupat heti, kun saa tiedon inderesin kaupasta. Ellei sitten saa jotenkin tietoa ensimmäisten joukossa. Inderes effekti on voimakas ja nostaa sen salkkuun ostettuja osakkeita ja laskee sieltä poistuneita. 

Tämä. Ja jos haluaa hajauttaa vielä lisää tätä riskiä "menneisyys ei tässäkään ole tae tulevasta" niin ottaa toiseksi salkuksi Redeyen top picksin. Joka tosin on maksullinen. Samalla saa hajautuksen myös tukholman sijoitusuniversumiin, missä on paljon kiinnostavia yhtiöitä.

Pieni viive mallisalkun peesauksessa ei ole vähän kauppaa tekevässä pitkässä salkussa kovin merkittävä tekijä tuotolle, toki aavistuksen vaikuttaa. Oman lyhyehkön kokemuksen perusteella RE:n mallisalkku muutokset ei heiluta kursseja ihan inderes-efektin lailla.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 5.10.2020 06.15

Peesasin ja myin kaikki cityconit ja aspire takaisin salkkuun. Perusteena yksinkertaisesti se, että pidän aspirea vähemmän riippuvaisena koronan kehityksestä kuin cityconia. Myös tuo RE:n ennustama eps-kehitys on äärimmäisen kovaa toteutuessaan (2020E 0.28€, 2021E 0.37€, 2022E 0.49€).

 

 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 28.9.2020 07.08

Albertsons on nyt avattu Nordnetiin. Jos olisi rahaa, olisi kyllä houkutteleva arvostus tarttua.

Näytä koko viesti
Nordnet Smart rahastot - 15.9.2020 10.52

Smarttien logiikka on oikeastaan suunniteltu juuri väärin päin. Osakepainoa kannattaisi myymisen sijaan lisätä, kun osakkeet halpenevat riittävästi.

Näytä koko viesti
Titanium - 29.8.2020 12.23

Arvo-osake, tasaista kasvua ja melkoista osinkoa on ollut tarjolla halvalla.

Näytä koko viesti
Viafin Service - 29.8.2020 12.19

Inderes nosti tavoitehintansa 14 euroon. Hyvää viikonloppua 😊

Näytä koko viesti