Olet täällä

Talenom - 1.8.2019 12.38

Jep. Ynnäilin nopeasti, että vielä 15% eps-kasvulla seuraavan viiden vuoden (2020-2024) aikana osake antaisi kokonaistuottoa noin 9-10 pinnaa vuodessa (kurssi nyt n. 35 euroa), mikä on lähellä pörssin keskimääräistä tuottoa. Sekin jo kelpaisi.

1,27€ (2019e) x 1,15^5 x 19 (pe) + osingot = 49 € + 5 € = 54 € -> 54% kokonaistuotto.

Jos nykyinen eps:n kasvuvauhti (n. 30%) jatkuisi vielä vuosia, niin osakkeen tuotto kehittyy selvästi paremmin.

Näytä koko viesti
Talenom - 30.7.2019 10.12

Talenomilta Ihan kelpo H1. Liikevoitto parani luokkaa 26%. Ruotsissa on tarkoitus aloittaa myyntityö keväällä 2020.

Taitaa Suomen ja Ruotsin yhteenlasketusta markkinasta Talenomin markkinaosuus olla noin 2%.

Kasvunäkymää siis piisaa, varsinkin jos myynti puree Ruotsissa kuten on tehnyt Suomessa. Ihmeen vähän tästä on keskustelua eri palstoilla. Ei ole tainnut moni hypätä kyytiin. Itsekin ehdin vasta 32 eurossa vaikka olin kytännyt jo 12 eurossa ensimmäisen kerran.

Oman possan pe tälle vuodelle pyörii 25 paikkeilla loppuvuoden kehittyessä suunnilleen samaa vauhtia. Tuloksen tuplaantuessa päästäänkin jo pe 12 tuntumaan. Nykyvauhdilla tuota pitäisi odottaa muutama vuosi ja jos kasvu hidastuu niin sitten vähän kauemmin. Koska kasvu skaalautuu, markkinaa ei tarvitse vallata ihan samaa vauhtia. Näen hyvänä mahdollisuutena, että tästä voi tulla pidempi kasvutarina, ja vaikka kaikki ei menisi kuin saduissa, niin osakkeella on ok tuotto-odotus vähän hitaammallakin kasvu-uralla kärsivälliselle sijoittajalle. Ei tämä halpa ole, mutta harva yhtiö on samanlaisessa saumassa niin hyvällä kilpailuedulla, kuin Talenomilla on juuri nyt.

Näytä koko viesti
Sijoituslainalla vauhtia salkun rakentamiseen, vinkkejä? - 29.6.2019 12.32

Näköjään avauksessani salkun tilanne oli 50 k€ sijoitussalkku ja 30 k€ käteistä. Nyt tilanne on 160k€ ja 20 k€. Mukavasti on sijoitettu pääoma kasvanut vajaassa kahdessa vuodessa. Kysyin silloin, onko sijoituslainan ottaminen järkevää ja nyt voin todeta idean kantaneen tavoitteiden mukaisesti. Pitää tietysti huomioida että (onneksi) uudesta sijoitetusta pääomasta kaikki ei ole lainaa vaan osa.

Näytä koko viesti
Sijoituslainalla vauhtia salkun rakentamiseen, vinkkejä? - 29.6.2019 12.23

Sulla Kinski taitaa sitten olla mukavat kuukausitulot :) Oma sijoitussalkku on nyt 180k€, josta pari kymppiä on käteistä. Nordnetin luotot on vielä käyttämättä takataskussa, josko joskus tulee tarve ostaa osakkeita kaikella minkä irti saa.

Jossain 7k€ kieppeillä pyörii tuloutuva osinkosumma ennen veroja. Osa salkusta on osakerahastoja jotka maksaa osingon rahastoon eikä tilille.

Näytä koko viesti
Sijoituslainalla vauhtia salkun rakentamiseen, vinkkejä? - 26.6.2019 12.26

Päädyin reilu vuosi sitten S-pankin lainaan yllä olevin ehdoin. Neuvottelut menivät hyvin ja suoraviivaisesti. Sijoituslainan ottaminen on tähän mennessä ollut hyvinkin kannattava liike. Vuoden aikana olen päätynyt sijoittamaan koko lainan eQ:n ja Titaniumin kiinteistörahastoihin. Tuotto ennen veroja on ollut 7-8%. Vaihdan hevosta asteittain osake puolelle, jos osakkeet jossain välissä halventuu ja sopivia kohteita tulee eteen.

Lainani 12kk euribor päivittyi tässä kuussa ja eiköhän vuoden kuluttua olla myös nollan tuntumassa, joten vähintään pari vuotta tässä on huippuhalpaa lainaa edelleen tarjolla. Sijoituslainani korko on hieman yli 0,8% , kun euribor on hieman miinuksella. Korot saa myös vähentää.

Otin vuoden lyhennysvapaan lainan alkuun, joten lyhennykset alkaa pyörimään ensi kuusta.

Näytä koko viesti
Sijoituslaina - Mistä edullista velkavipua ja millä ehdoilla? - 3.5.2018 10.56

Oliko tuo 0,70-0,80 siis asuntolainan, ei sijoituslainan marginaali?

S-pankista 0,99 marginaali sijoituslainalle, se alkaa olla jo ihan hyvä. Asuntolaina 0,50. Nordea tinkasi 2,0 % : iin, mutta on se vaan julmetun korkea marginaaliksi.

Näytä koko viesti
Sijoituslainalla vauhtia salkun rakentamiseen, vinkkejä? - 3.5.2018 03.07

Jatkan yksinpuhelua :)

S-pankilta lainatarjous sähköpostiin puolessa tunnissa. 25-v laina-ajalla 0,99% marginaali. Ehkä tulee sittenkin lyhennettävä laina. Toimitusmaksukin tähän mennessä alhaisin. Osanostot sijoituslainaan maksaa 10€/kerta. Särmin tarjous tähän mennessä, odottelen vielä OP:n laskelman.

Mites muuten, onko bullet-lainat yleisesti marginaaliltaan kalliimpia kuin lyhennettävät? Joutuuko maksamaan preemiota.

Näytä koko viesti
Sijoituslainalla vauhtia salkun rakentamiseen, vinkkejä? - 2.5.2018 12.42

Paras tarjous nyt Aktialta, bullet ja marg. 1,5% + 12 kk euribor.

Nordealta tinkailujen jälkeen marginaali 2,0%.

Parilta pankilta laskelmat vielä saamatta.

Jotenkin on fiilis, että ei se ehkä tuosta Aktian tarjouksesta enää parane. Kun pankki kuulee lainan otettavan osakemarkkinoita varten, niin kunnon lisäkerroin siihen marginaaliin näyttää heti lävähtävän. Saa toki korjata jos on onnistunut neuvottelemaan alhaisen marginaalin.

 

 

Näytä koko viesti
Sijoituslaina - Mistä edullista velkavipua ja millä ehdoilla? - 25.4.2018 07.10

Sain myös Nordeasta sysipaskan tarjouksen, 2,39 marginaali, ei käy bullet vaan lyhennettävä. Ehkä haluavat päästä minusta eroon.

Näytä koko viesti
Sijoituslainalla vauhtia salkun rakentamiseen, vinkkejä? - 14.4.2018 01.34

Nyt on hakemukset sisässä 7 pankissa.

FinnishDGI, se mitä sanoit yllä on varmasti hyvän suuntainen avaus. Voisi esittää lisäksi perusteluina, että

- hyville asiakkaille omistusasuntojen marginaalit tällä hetkellä tasoilla 0,4-0,5%

- sijoitusasuntojen marginaalit 0,8-1,0%

- asunnon vakuusarvosta käytetään vain 50% ja sen vuoksi uusi laina on pankille yhtä riskitön kuin tavallinen asuntolaina

- olen siitä huolimatta valmis maksamaan osakesijoituslainasta kohtuullisen preemion ja esitän marginaalia 1,2%

Katsotaan nyt ensin mitä tarjouksia muualta tulee, mutta tuossa runkoa neuvottelutaktiikalle näillä tiedoilla ja heitto marginaalista jonka kanssa voisi varmaan elää.

Näytä koko viesti