Olet täällä

Nordnet Smart rahastot - 15.9.2020 10.52

Smarttien logiikka on oikeastaan suunniteltu juuri väärin päin. Osakepainoa kannattaisi myymisen sijaan lisätä, kun osakkeet halpenevat riittävästi.

Näytä koko viesti
Titanium - 29.8.2020 12.23

Arvo-osake, tasaista kasvua ja melkoista osinkoa on ollut tarjolla halvalla.

Näytä koko viesti
Viafin Service - 29.8.2020 12.19

Inderes nosti tavoitehintansa 14 euroon. Hyvää viikonloppua 😊

Näytä koko viesti
Mitä mieltä seuraavasta strategiasta? - 22.8.2020 06.43

>Sinänsä ajatuksena tuo pienyhtiöihin sijoittaminen kuulostaa ihan loogiselta.

Pienyhtiöt ovat tuoneet "kautta aikojen" ylituottoa isoihin yhtiöihin nähden. Googlaamalla löytyy paljon tästä. Jos on pitkällä sijoitusikkunalla liikkeellä, niiden painottaminen omassa salkussa on tällä perusteella houkuttelevaa. Sinänsä sama mitä kautta niitä ottaa. Kovakuluisen rahaston kautta osa tuotoista tosin voi valua rahastonhoitajalle, joten palkkiotaso kannattaa tsekata. Etf puolella on myös tarjontaa.

Itse suosin pohjoismaisia yhtiöitä, joista suomalaiselle on saatavilla paljon tietoa ja toisaalta ulkolaisten preesenssi on vähäistä yhtiöissä, jotka eivät ole vielä lyöneet isosti läpi.

Inderesin kavereita pidän hyvän tason ammattilaisina, jotka analysoi osakkeita aika hyvällä osunatarkkuudella leipätyökseen. Ovat parhaimmillaan juuri pienyhtiöissä, imo.

Näytä koko viesti
Mitä mieltä seuraavasta strategiasta? - 21.8.2020 10.17

RahatonMies kirjoitti:

Minulla on pari tonnia nordnetissä ja tonni seligsonin rahastoissa. Koska mennään jo puolivälissä kolmea kymppiä, tekisi mieli vauhdittaa varallisuuden kertymistä vivulla. Ajattelin tällaista hyvin yksinkertaista strategiaa. 100e/kk seligsonin rahastoihin. 500e/kk nordnetin rahastoihin, josta tavoite että maksimissaan puolet sijoituksista vivulla.

.....

Omistukset Seligsonilla:

Global Top 25 Brands ja Global Top 25 Pharmaceuticals 50/50.

Nordnetissä:

Handelsbanken USA (tavoite nostaa 40%)

Indeksirahastot Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska (tavoite 12,5%) kaikki. Lisäksi Nordnet kehittyvät indeksirahasto 10%.

Tuon esille omia ajatuksia "vivun" hakemisesta sijoitustuottoihin, joka ei vaadi velan ottoa eikä markkinan tiivistä seurantaa tai maagisia osakkeiden analysointitaitoja. Näitä suht simppeleitä teesejä olen nyt jonkun aikaa noudattanut ja saanut selvästi indeksiä parempaa tuottoa.

1)

Sijoittaminen pohjoismaisiin pienyhtiöihin on tarjonnut erinomaista tuottoa pitkällä aikavälillä. Siihen on ainakin näitä syitä: isot sijoittajat eivät voi sijoittaa näihin vähäisemmän vaihdon vuoksi. Kielimuuri vaikeuttaa ulkomaisten sijoittajien mahdollisuuksia seurata yhtiöitä (pienyhtiöt raportoivat vähemmän englanniksi kuin isot yhtiöt). Joten pienyhtiöissä on useammin epätehokasta hinnoittelua kuin isoissa. Pienyhtiöissä itse peesaan Inderesin mallisalkun poimintoja (5 v. +150 %) suomi-osakkeissa ja Redeyen mallisalkkua (5 v. +370%) ruotsalaisissa osakkeissa. Näihin saa ilmoitukset sähköpostiin kun salkkupäivityksiä tulee, mikä on käytännöllistä ihmiselle, joka ei seuraa pörssiä jatkuvasti. Inderes ilmainen, Redeye maksaa kolme kymppiä kuussa. Hyvin edullisesti pohjoismaiden parhaiden analyytikkojen poimimat salkut, ja tuotot puhuu puolestaan! Lisäksi olen ostanut tukholman pörssistä Svolderia, jolla on salkku pienyhtiöitä. Uskon hyvään hajautukseen, koska ykisttäisiä hutejakin tulee väistämättä.

2)

Sijoitusyhtiöihin sijoittaminen on toinen niche sijoitustyyli, joka on toiminut hyvin. Itse olen suunnannut katseet tässäkin ruotsin puolelle, missä on monia menestyneitä sijoitusyhtiöitä (Latour, Investor, Lundbergs, Svolder, jne), jotka ovat antaneet huikeaa tuottoa yli 30 vuoden ajan. Tässä on mahdollisuus ostaa ammattimaisesti hoidettu sijoitussalkku ilman kovia kuluja, loistavalla track recordilla. Nordnetista voi ostaa myös rahastoa, Spiltan Aktiefond Investmentbolag, joka koostuu juuri näistä tukholman järeimmistä sijoitusyhtiöistä. Tuotto rahaston alusta saakka, yllätys yllätys, pieksee selvästi helsingin ja tukholman indeksituoton. Ruotsi(/Suomi) -indeksirahastoihin varatut rahat laittaisin ennemmin sinne. https://www.morningstar.fi/fi/funds/snapshot/snapshot.aspx?id=F00000NBM7

Myös nuo Seligsonin Global Top -rahastot ovat hyviä ja uskon niihin pitkällä aikavälillä, ja siksi pieni määrä löytyy omastakin salkusta.

Näytä koko viesti
Viafin Service - 11.8.2020 11.55

Hyvää yhteenveto, kiitos siitä. Kasvatin myös hienon osarin jälkeen yhtiön yhdeksi isoimmista omistuksistani. Yleensä on hyvä merkki kun tarina etenee junan lailla. Koska osake ei kiinnosta vielä juuri ketään, niin saa lisäillä kohtuu hintaan. Meni kyllä ohi nuo sisäpiiriostot keväällä. Silloin olisi päässyt tankkaamaan huippuhintaan. Ei tuo reilu kymppi noin hyvän tuloksen jälkeen silti kalliilta tunnu.

Olisi hienoa jos tästä saataisiin pitkä kasvutarina. Toivottavasti LV tavoite 100 m€ 2022 saa jatkoa, kun se jossain vaiheessa saavutetaan. Osaatteko arvioida, mihin kokoluokkaan Viafinillä voisi olla rahkeita kasvaa esim. 10 vuoden perspektiivillä?

Näytä koko viesti
Sampo - 6.8.2020 11.29

Sampohan treidaa tavallisesti osiensa summan päällä, nyt alennus on ollut poikkeuksellinen.

Yhtiöstä tulee myös taas kasvuyhtiö useammaksi vuodeksi kun koronasta toivutaan plus hastings. 2011-2018 tulos nousi keskimäärin 5% vuodessa. 2019 oli heikko lähinnä Nordean takia.

Näytä koko viesti
Sampo - 5.8.2020 09.45

Markkinaa pelottaa usein kaikki uusi, niin nytkin, mikä näkyy isona reaktiona. Ihan hyvä hinta tulosta tekevästä yhtiöstä, jonka toimiala on Sampon leipälaji. Eiköhän pöly tästä laskeudu. Lisääntyvät koronatartunnat voi tosin tuoda oman mausteensa osakkeiden hinnoitteluun jos tartuntamäärät nousee tätä vauhtia.

Näytä koko viesti
Mistä lähteä liikkeelle kun ei tajua - 4.8.2020 10.06

Henna, Seligson on hyvä valinta! 

Global Top 25 Brands on mielestäni heidän ehkä paras rahasto, jossa on pelkkiä globaaleja markkinajohtaja yhtiöitä ja joka on myös tuottanut hyvin.

Näytä koko viesti
Sijoituslainalla vauhtia salkun rakentamiseen, vinkkejä? - 3.8.2020 10.51

Hyvä pointti!

30 pinnan tappiot tulivat yhdellä osakkeella joten koko vuoden tulos saattoi olla vielä paljon rumempi.

Nagamorich, kiitos. Itselläni ei ole bulletista kokemuksia koska siitä hyviä tarjouksia ei tullut. 25v lainassa lyhennys on aika pieni ja lainan uudelleen neuvottelu keväällä (lisää  fyrkkaa koronassa) meni helposti ja maksoi vain 120 euroa. Jos pystyt hieman lyhentämään lainaa, niin voi olla vaihtoehto bulletille. 

Näytä koko viesti