Olet täällä

Osakekisa III - Yksi long ja yksi short osake mista tahansa 7.9-31.12 - 30.9.2021 09.10

#Mesut Özil#Harvia#HARVIA.HE#LONG#46.00#

#Mesut Özil#Snowflake Inc.#SNOW#SHORT#303.86#

Näytä koko viesti
Inderes - 27.9.2021 08.43

Kaikki likvidi kiinni mitä löytyy. Firmassa ymmärretään varallisuuden luonti suhteellisen hyvin ja pitkässä juoksussa omistajat kyllä hyötyvät.

Näytä koko viesti
TietoEVRY - 23.9.2021 09.58

tietoEvry itse esittää hienoilla nettisivuillaan kuinka työntekijämäärät ovat laskeneet https://www.tietoevry.com/fi/Sijoittajille/Taloustietoa/tunnuslukumonitori/ 

Aika hyvin palkkaa. Kasvuala. Huomenna irtoaa osinko.

1. Palkkaa hyvin, mutta ei pysty pitämään kiinni. Ovi käy enemmän ulospäin.
2. Kasvuala, jossa tietoEvry näyttää miten kasvetaan toimialaa hitaammin.
3. Irtoaa osinko, eli hyvä myydä nyt, välttää osinkovero, ja ostaa tämän jälkeen takaisin.
 

Mainoslauseessa seitsemän sanaa ja kolme hyvää syytä olla ostamatta cheeky

Näytä koko viesti
Drawdown-riski – ja mikä sen määrittää - 22.9.2021 11.19

Drawdown-riski (valitulla sijoitusasteella) minimoidaan ensisijaisesti maksimoimalla Sharpe ratio

Miksi tämä kuulostaa mun korvaan ihan pöhköltä, eikö oo vähän munakana ongelma? Jos salkun X sharpe = 3 ja markkinat romahtaa, niin mukanahan menee myös hyvän sharpen portfolio ja drawdown toteutuu isosti muun paniikin mukana. Tämä vaikka ajanjaksolla T+n portfolio X taas yliperformoisi ja Sharpe palautuisi hetkellisestä notkahduksesta. Drawdown riskin minimoiminen sharpe maksimoimalla vaatisi nimenomaan 'jatkuvaa' maksimointia, mikä ei kuitenkaan ole realistinen oletus. Tämä on vähän kun sanoisi "Laskun välttämiseksi parasta on omistaa osakkeita kun ne nousevat". Eikö maksimi drawdownin voisi ajatella 'black swan' tyyppiseksi tapahtumaksi, mikä jo itsessään poistaa tyypillisiin jakaumiin perustuvat ennustukset/simulaatiot? 

Tunnustan, etten kaikkea lukemaani sisäistänyt vaan normaaliin tapaan takerruin tuloksiin.

Näytä koko viesti
Laskentaekonomin sijoituspäiväkirja - 20.9.2021 07.09

Missä hinnassa olet valmis ostamaan takaisin Vincitin osakkeita? Satuin itsekin myymään 10-11 hinnoissa omani, sillä koin hinnan hieman kireäksi. Valuoin ~10% marginaalilla enkä halua rakentaa positiota 12%+ ennusteelle, kun en koe sitä kestäväksi. Ostin nyt kuitenkin osan jo takaisin kun tulikin yllättäen 25% alamäki avg.myyntihinnasta. Tarkoitus oli katsoa ensi vuoden puolelle, mutta tähän hintaan olen jo valmis kantamaan hieman pidempään riskiä.

 

Mikä hinta sulla oli mielessä, jolla osakkeeseen voisi päästä uudestaan kiinni 'kannattavuuspettymyksen' jälkeen?

Näytä koko viesti
Avidly - 7.9.2021 02.06

Onko Avidlyn osalla jatkuva laskutus = korkea marginaalista ARR ja jopa kasvava marginaalista? Vai onko se verrattavissa enemmänkin IT-palvelutalon jatkuvaan laskutukseen eli ylläpitodiileihin? Ja kuinka stickystä on kyse?

Jos ensimmäistä niin tuo voi näkyä myös valuaatiossa (SaaS/ARR hype), mutta jos jälkimmäistä niin se tuo sijoittajalle lähinnä turvaa eikä juurikaan näy valuaatiossa.

 

En siis tunne Avidlyä sijoituskohteena kovinkaan hyvin enkä heidän jatkuvalaskutuksesta edes sen vertaa, tietääkö muut? Käytännön kokemuksia? edit. Ainakin firma itse antaa sellaista kuvaa (minun silmiin), ettei mistään korkeamarginaalisesta SaaS LV:stä ole kyse. Eikä siis millään verrattavissa SaaS kentän firmoihin vaan enemmänkin IT-palvelutaloihin.

Näytä koko viesti
Aallon Group - 16.8.2021 10.53

Suhtaudun myös positiivisesti Aalloniin, mutta en ole kyllä yhtään varma, että inderesin ennustamaan kasvuun päästään ilman noita yrityskauppoja. Nyt kun orgaanisen kasvun track on ollut aika laimeaa, niin miellän epäorgaanisen sisältyvän hieman noihin ennusteisiin. En siis hehkuta posaria heti kun 10% tulee liikevaihtoa yrityskaupoista syksyllä.

 

Kaikki paukut on erinomaiseen tuottoon, mutta melko odottavainen fiilis tästä on päälimmäisenä.

Näytä koko viesti
Osakekisa I - Helsingin porssi 15.6-23.7 - 21.6.2021 02.56

#Mesut Özil#21.6.2021#REMEDY.HE#KAMUX.HE#VINCIT.HE#

Näytä koko viesti
Inflaatio - 9.5.2021 01.10

Miltä näyttää uusien asuntojen hintakehitys Suomessa? Veikkaan, että mennään paljon lähempänä muiden käyriä kun mitä tuossa näkyy. Suorastaan 0 informaatio suomalaisten perspektiivistä, ellei jopa tarkoituksenmukaista 'hämäämistä'. 

Näytä koko viesti
Fondia - 8.4.2021 12.19

Firma on pörssin houkuttelevempia, jos ajattelee tuotto/riski -suhdetta. Downside pitäisi olla rajattu ja upsidea on vaikka mihin. Haluaisin omistaa isosti, mutta omiin silmiin täysin osaamaton johto ja surkea kyky edistää bisnestä sekä allokoida pääomia hillitsee ostoa. Juuri ne tärkeimmät asiat firman pitkänajan kannattavaan kehitykseen.

 

Jos tekemiseen tulee tolkkua niin voin ostaa alta 10€ ongelmitta.

Näytä koko viesti