Olet täällä

Aallon Group - 1.6.2020 10.56

Lyyrikko kirjoitti:

Niin näyttää, samoin ex-TJ Elina Pienimäki. Harmi, sillä olin pilkkimässä näitä myyntejä 8.xx mutta sain vain keräilyeriä. Nyt harmittaa kun olisi pitänyt vain ostaa reippaasti laidasta. 

 

Onko 10€ liian kallis? Omissa papruissa Aallon on helsingin halvimpia kasvuyhtiöitä ja halvin(?) jos suhteuttaa kuviteltuun riskiin. Ainoita mitä raaskii tällä hetkellä ostaa.

Näytä koko viesti
Korkosuojaus arvopaperilla - 25.5.2020 10.43

lee2sos kirjoitti:

Toinen mikä tuli mieleen oli ihan vain kiinteistöjen shorttaaminen. Jos euriborit nakuttaisi vaikka kolmea prosenttia iskisi se heti asuntojen hintoihin ikävästi, koska vivuttavilla kiinteistösijoittajilla ei olisi varaa sijoittaa samaan malliin. Jotenkin tämä tuntuu vähän elegantimmalta ratkaisulta, koska kullan hinta on omaan makuun vähän turhan volatili. Varsinaisia sijoitustuotteita ei ole tähän hätään tullut vielä katsottua - mahtaako niitä edes löytyä kovin helposti?

 

Entäs kun inflaatio lähtee laukalle ja korot nousevat tämän vuoksi? Tällöin voi hyvinkin asuntojen nimellisarvo nousta.

Näytä koko viesti
TietoEVRY - 5.5.2020 03.45

Arthur kirjoitti:

Mutuilen, että Business Finlandin myöntämästä kehitysrahoituksesta saattaa mennä hyvä siivu yritysten verkkoliiketoiminnan ja ohjelmistojen kehittämiseen. Ohjelmistofirmat saattavat yllättää positiivisesti loppuvuodesta. Mikäs näistä pörssin alan firmoista olisi vahvoilla tässä? TietoEVRY vai jokin muu?

 

Tokkopa BF rahat vaikuttaa minkään pörssifirman liikevaihtoon merkittävästi, saatika kannattavasti. Puhutaan niin pienistä summista. Pörssilafkat eivät ota edes vastaan noita diilejä kun ei voi laskuttaa 200% sovitusta, toisin kuin Julkkaripuolella jne.

On kyllä ihan rohkea veto Tiedolta ennustaa vain 2-5% vaikutusta liikevaihtoon. Jos vuosi oli jo myyty suht täyteen niin silloin ymmärrettävää ja toisaalta, onhan iso osa asiakkaista valtavia... Silti odotan kyllä kovempaa hittiä loppuvuodelle.

Näytä koko viesti
Miksi kurssit nousevat, vaikka työttömyys kasvaa räjähdysmäisesti ja talous sakkaa? – Ilmainen baari on auki. - 14.4.2020 10.18

Rogue kirjoitti:

Asuntovelallisena tullut pähkäiltyä tota korko/infla -casea myös. Eikö se missä määrin infla "syö" velkaa pois riipu osin inflaan liittyvistä detaljeista. Inflaatiohan kuvaa jotain keskimääräistä rahan ostovoiman heikkenemistä/hintatason nousua. Mutta tähän ostovoiman keskimääräiseen heikkenemiseen voidaan kulkea monia polkuja. Jos esim. jaellaan helikopterirahaa jengille vaikka niin paljon että nimellinen kansantulo pysyy vakiona tuotannon samalla supistuessa, kysyntää on aiempaa enemmän suhteessa tarjontaan ja hintataso  nousee = inflaatio. Mutta jos tätä helikopterirahaa jaetaan valikoivasti siten, että sitä annetaan lähinnä niille, joiden tulot putosivat koronan myötä, en oikein näe miten tälla tavalla syntynyt inflaatio välttämättä juurikaan söisi velkaani suhteessa omiin entisellään pysyneisiin tuloihini (jos siis itse jäisin vaille helikopterirahaa, koska tuloni eivät koronan myötä tipahtaneet). 

Eli voisiko käydä niin, että infla syntyisi esim tällaisen kohdistetun QE:n myötä, jolloin monella velallisella nimellistulot ja velan nimellisarvo voisivat pysyä entisellään, mutta samalla niistä nimellistuloista entistä suurempi osa menisi välttämättömiin kuluihin (ruoka, laskut ym) ja lisäks lainan korko ehkä nousisi, jolloin taloudellinen tilanne alkaisi muodostumaan melko nihkeäksi?

 

Täällä Hep. Kilpailutin lainan ja reagoin tilanteeseen pohdittuani samankaltaisia asioita. Näin karkeasti 3 skenaariota:
1. Ei tapahdu radikaalia muutosta, vaan korot jatkavat 0% paikkeilla -> peruslaina paras vaihtoehto (Korko n.0.4%)
2. Lainakorot nousevat ja samaten inflaatio (palkkatulot mukaanlukien) pitäen reaaliarvon +/-0 -> korkoputki tai kiinteälaina +EV
3. Lainakorot nousevat helikopterirahan seurauksena, mutta ei heijastu palkkoihin -> korkoputki tai kiinteälaina +EV samalla poistaen huolen taloudellisesta ahdingosta.

Saaduista tarjouksista valitsin 10 vuoden korkoputken (0.6%-1.42%, marginaali mukana). Ts. maksan 0.2% korkeampaa pohjakorkoa, minkä taloudellinen vaikutus allekirjoittaneelle täysin marginaalinen. Samalla aukeaa potentiaalinen paikka hyötyä, ja tuli suljettua henk.koht taloudellinen ahdinko pois yhtälöstä.

Oletus, että lainan nimellisarvo menee käsikädessä palkkainflaation kanssa (verot huomioituna), tai jää jälkeen, on mielestäni kapeakatseista. Ei kukaan tiedä mitä tulee tapahtumaan eikä edes miten eri toimet vaikuttavat toisiinsa.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 31.3.2020 10.11

Kuitenkin muualla maailmassa tulee päivittäin enemmän ja enemmän kuolemia. Eiköhän vielä mene aikaa oikeisiin huippuihin, ei olla lähelläkään. Yksittäisen datapisteen perusteella pandemian kääntyminen laskuun ei oikein vakuuta. Intiassa tulee miljoona+ kuolemaan ja tällä hetkellä markkinat hinnoittelee että oltaisiin jo nähty huiput,Ok. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 26.3.2020 08.53

petteri kirjoitti:

Iranissa tilanne oli pitkään stabiili ja mentiin tasamaata, mutta nyt vähän näyttää, että tartunnat ovat lähdössä uudelleen nousuun. Ilmeisesti kansan huolestuminen on vähentynyt. Tämä on vähän erilainen toinen aalto.

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/iran/

Paikallisen lääkärin mukaan kaikki luvut alakanttiin ja todellisuus paljon pahempi. Kielletty uutisoimasta totuutta ja verkkoliikennettä seurataan. 

Näytä koko viesti
Revenio Group - 15.3.2020 10.39

Hankala uskoa, että tosiaan joutuisi 'lopettamaan'. Onko centervuen tuotteiden tuotanto tuolla italiassa vai mitä kaikkea headquarters pitää sisällään? Varastossa varmaan tuotteita joksikin aikaa. Mahdoton haarukoida vaikutusta ennen kun reve itse kommentoi 19.3? Pre-centervue osake oli 15€/kpl

Näytä koko viesti
Tammiralli - 17.1.2020 11.34

Aika kovaa menoa tämä on. Jää vuodenvaihderalli kakkoseks. Kestääkö kuun loppuun saakka, siinä vasta pulma..

Näytä koko viesti
Inission - 8.11.2019 02.43

Päädyin irrottamaan kaiken.

1. Turvamarginaali poistunut eikä enää täysin nutsikkaan oloinen

2. Toimialana itselle hieman no no

3. Bossi mainitsi hidastuneen talouden alkaneen näkymään. Ei vielä tulokseen juurikaan vaikuttanut enkä tiedä vaikuttaako jatkossakaan, mutta en turhaan lähde sotimaan syklisen bisneksen sykliä vastaan. Nimittäin jos nyt ollaan syklin huipulla niin kyllä alaspäin tullaan vaikka johto ja firma olisi kuinka hyvä kyseisellä alalla.

Voi olla että tässä meni ihan päin honkia myynti, mutta valuoin itse mielummin 6% marginaalille kuin 10%. Ja 6% ei riitä ostoon 100SEK päältä.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 9.10.2019 01.53

Juha kirjoitti:

Kamuxia kevennelty. Yllättävänkin äkäisesti lähti ylös kun instikkamyynnit loppui ja hype kylkeen.

Kevennyksen ylimmäisenä syynä oikeastaan se, että Digiaa teki mieli 3,5 euron tuntumasta.

Myös pikkulisäys ÅAB.

 

Tismalleen sama Kamux ja Digia osalta.

Näytä koko viesti