Ostin/Myin -pörssikaupankäyntiketju -

PE 11 historian huonoimpana vuotena, makron puolesta, ja oletus 15-20% tuloskasvu 5v+ eteenpäin, jota träcki tukee. "Ei siis hirveän halpa", OK. 

 

Ostettu hieman Stockmann lisää @2.27. Sekään ei kyllä ole hirveän halpa pe 4, jos bangladeshin tehtaat ei saa vaatteita liikkeelle ja jos maailman ihmisiltä loppuu rahat sähkölaskujen takia ja firma jää loppuelämän ajaksi tähän markkinatilanteeseen surprise

Näytä koko viesti
Witted Megacorp -

Hakim avasi keissiä loistavasti.

En epäile 150M LV tavoitetta, mutta EBITA en usko hetkeäkään. Käytännössä tässä voittaa itseohjautuvat konsultit, jotka pystyy hoitamaan omat hommansa firmassa kun firmassa ja valitsee palkan takia Wittedin. Tällöin kuitenkin eurot valuu tekijöiden tilille eikä osakkeen omistajille. Mielenkiintoista nähdä miten tämä lähestymistapa muutaman vuoden päästä alalla ja alan yhtiöiden arvostuksissa palkitaan. Olen kiinnostunut omistamaan heti jos saan viitteitä, että viivan alle voi jäädä yli 5%.

edit: 13min kohdalla kysytään suoraan konkreettisista askelmerkeistä millä 10% marginaaliin päästään https://www.inderes.fi/fi/videot/witted-q222-vahvaa-kasvua "Kun liiketoiminta päätyy sinne vaiheeseen, että kasvu alkaa olemaan hitaampaa niin operointimalli vaihtuu myöskin siihen kannattavuuden optimointiin". Tässä ei kuitenkaan ole mitään konkreettista. Ei sitä niin vain optimoida jos marginaalipaine tulee tekijöiden palkoista eikä kasvupanostuksista, kuten wittedin tapauksessa tietääkseni.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin -pörssikaupankäyntiketju -

Tankattu: Remedy 24.07, Harvia 26.90 & Qt 71.36.

Näytä koko viesti
Tekninen analyysi -

Noinhan se menee kuten big bad bear yllä kertoi. Vähänkin paremmissa kuvaajissa tosin voi sitten määrittää mitä haluaa tarkastella.. Default taitaa usein olla "Chart" -tyyppinen mikä on kyllä kovasti harhaanjohtava. Eli nordneti kuvassa katsot "Moving Averagea" etkä "1day Moving Averagea".

 

 

Näytä koko viesti
PYN Elite rahasto - tuottoa Kaakkois-Aasiasta -

Eipä se hyökkäys täältä suomesta käsin seurattuna näytä liian todennäköiseltä, mutta jos samaa kysyisi vaikka ukrainalaisilta, niin fiilis voisi olla toinen. Ystäväni ukrainalaisessa firmassa on mm. Ukrainalaisille asiakkaille viestitty tällä viikolla, että "nyt kun sota alkaa" -- eli viesti on hyvin selkeä.

 

Toivon ettei sotaa tule, mutta luulen PYN skenaarioiden perustuvan ihan rehelliseen oletukseen eikä Velhon maineen tavoitteluun. 

Näytä koko viesti
Laskentaekonomin sijoituspäiväkirja -

Näinhän sen toivoisi menevän, 73-83 rahaa olisi hyvä nähdä käytännössä. Tämä ei kuitenkaan vielä näy track recordista ihan noin selkeänä; LV kasvanut snadisti, marginaali taas ei. Softa vaatii jatkuvaa kehitystä ja henkilöstöä ja gross profit sivuuttaa ne. Toki 73-83 on vähemmän kuin 93, mutta miten päädyt juuri tuohon haarukkaan? Jos tosiaan myynti skaalaa tulosta noin kauniisti niin kyseessä on erinomainen case. Itse suhtaudun vaan tosi skeptisesti ennen kuin oikeasti näkee myydyn lisäeuron tuoman hyvän viivan alle. Edit. Kvartaalien tulosten perusteella kyllä skaalautuu kauniisti, mutta silti kiinnostaa onko 73-83 takana jotain tarkempaa tietämystä.

Näytä koko viesti
Laskentaekonomin sijoituspäiväkirja -

Hirveää downside riskiä tässä ei myöskää kanna, kun EV/EBIT on alhainen vain 13. Mediaani teknofirman treidatessa yli 50 EV/EBIT toteutuneella tuloksella.

Minkälaista kasvuodotusta asetat tuleville vuosille LV ja Ebit osalta? +62% kasvuhan pohjautui suurilta osin viime vuoden huonoon vertailuneljännekseen sekä tämän vuoden edeltävältä neljännekseltä siirtyineisiin toimituksiin. Jos siis verrataan mediaani teknoon, niin onko myös kasvuodotukset mediaaniteknon tasolla? Äkkiseltään historiaan peilaten, bisneksestä enempää ymmärtämättä, en pystyisi valuoimaan yli 10% kasvua konservatiivisessa skenaariossa ja sillä tuo ev/ebit 13 näyttää suht neutraalilta. Toki jos on tietämystä, että kasvu tulee olemaan ihan muuta kuin historiassa niin teesini voi samantien lytätä. Tai onko bisnessmalli sellainen, että upside voi skaalautua oikeasti hyvin, kuten yllä mainostat? (vs. vaikka IT-palvelusektori, missä samanhintaista yli 10% kasvunäkymillä on tarjolla useita)

 

 

Näytä koko viesti
Osakekisa III - Yksi long ja yksi short osake mista tahansa 7.9-31.12 -

#Mesut Özil#Harvia#HARVIA.HE#LONG#46.00#

#Mesut Özil#Snowflake Inc.#SNOW#SHORT#303.86#

Näytä koko viesti
Inderes -

Kaikki likvidi kiinni mitä löytyy. Firmassa ymmärretään varallisuuden luonti suhteellisen hyvin ja pitkässä juoksussa omistajat kyllä hyötyvät.

Näytä koko viesti
TietoEVRY -

tietoEvry itse esittää hienoilla nettisivuillaan kuinka työntekijämäärät ovat laskeneet https://www.tietoevry.com/fi/Sijoittajille/Taloustietoa/tunnuslukumonitori/ 

Aika hyvin palkkaa. Kasvuala. Huomenna irtoaa osinko.

1. Palkkaa hyvin, mutta ei pysty pitämään kiinni. Ovi käy enemmän ulospäin.
2. Kasvuala, jossa tietoEvry näyttää miten kasvetaan toimialaa hitaammin.
3. Irtoaa osinko, eli hyvä myydä nyt, välttää osinkovero, ja ostaa tämän jälkeen takaisin.
 

Mainoslauseessa seitsemän sanaa ja kolme hyvää syytä olla ostamatta cheeky

Näytä koko viesti