Olet täällä

Sijoitusnoviisien osakevalinnat vuodelle 2021 - 23.12.2020 11.28

CDON @259SEK

Näytä koko viesti
Meltwater B.V. - 22.12.2020 04.22

aliisan_avaimet kirjoitti:

Täyttä bullshittia näyttää olevan, mutta selvästi onnistuvat myymään käärmeöljyä.

 

Tavallaan bullshittiä, mutta nykymaailmassa ihan rahanarvoista tietoa joillekin yrityksille. Käsittääkseni esim. kerää dataa forumeilta ja mistä lie kustakin firmasta ja firma voi sitten maksaa X määrän rahaa saadakseen 'insightia' siitä mitä heistä puhutaan mediassa. Mitä voisi tehdä toisin tai vaikka miten jokin tuote on otettu vastaan markkinoilla. Onko jokin ominaisuus todettu paskaksi jnejne, jotta osaavat reagoida järkevästi. 

 

Joku voisi ajatella asiakaspalautteen keräämisen tuottavan samaa tietoa paremmissa raameissa, mutta mene ja tiedä... Lisäksi kun huomioi trollejen yms määrän netissä niin 'insightien' hyöty vähän riippuu. 

Edit: Hyvää siis, että poimii tietoja paikoista, joissa tuotteista puhutaan. Vaikka redditin hissifoorumi, jossa voidaan käydä kiivasta Kone keskustelua ja Kone ei tätä itse tajua. Huonoa se ettei oikein yksiselittäistä onko tämän informaation arvo millainen. 

 

En omista osaketta enkä ole ikinä aikeissa ostaa.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 13.10.2020 09.03

Båth kirjoitti:

https://www.sijoitustieto.fi/sijoitusartikkelit/haastattelu-jens-kyllonen-sijoitustiedon-osakkaaksi

 

#pyysinggate tiimoilta saattaisi olla kommentoinnin paikka myös Jensille mikäli on eri mieltä kohua herättäneestä aiheesta.

 

Ei nyt sotketa hyvää blogia turhalla paskalla, millä ei oo mitään tekemistä blogin kirjoittajan kanssa.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 8.10.2020 06.47

Vaikuttaa, että kandi valmiiksi on sun elämän isoin +EV tällä hetkellä. Miten et nää tätä ja toimi sen mukaan? Paskaakaan väliä miten pelit menee tai osakkeet kulkee parin viikon ajan, jos saat kandin pois stressaamasta ja ahdistamasta. Eikö kyllästytä kaikki noi tekosyyt? Alotat huomenna ja oot kuun loppuun mennessä valmis. Oli aihe mikä tahansa niin kykenet kirjottamaan 1-2 sivua per päivä josta ~30% on kuvia, taulukoita, kaavoja yms. Eikö ois kiva saada yks asia maaliin ja siirtää sit fokus seuraavaan? Jos on ok ettet saa ite maaliin niin maksat jollekin 1000€ ja se tekee sun puolesta.

Näytä koko viesti
Mietteitä talousjärjestelmistä, markkinoista, yrityksistä ja ihmisistä - 29.8.2020 12.14

Jos firman valuaatio on valmiiksi 80mill ja LV 12.3 tai 13.7mill, miten näet näiden vaikutuksen nykyarvoon? Paljon osakkeen fair value olisi eri toteumilla? Vaikka olisit kuinka uskovainen ja johto tekisi hyviä asioita, niin kai valuaatio täytyy johonkin asettaa. Et ota hintaan lainkaan kantaa. Kuvitellaan LV kasvavan 30mill saakka 5v aikana, paljonko osakkeen kuuluisi tällöin olla?

Näytä koko viesti
Mitä mieltä seuraavasta strategiasta? - 17.8.2020 09.00

Vaikuttaako sijoituskäyttäytymiseesi, tai henkiseen hyvinvointiisi mikäli osakkeet laskevat 10%, seuraavana vuonna 20% ja sitä seuraavana 30%? Pystytkö systemaattisesti lisäämään joka KK rahaa ja olemaan välittämättä Velasta salkussasi, joka tekee tappiota?  Tuntuuko mielekkäältä lisätä palkasta jäävä ylimääräinen rahasi tappiota tekeviin osakkeisiin? Panostaa koko varallisuutesi tappiota tekeviin osakkeisiin? Jos olet tämän suhteen OK, niin mahdollisesti olet lopulta voitolla ja velkavipu on tuottanut hyvää. Jos taas näet itsesi stressaamassa sijoitusvarojesi perään ja tämä vaikuttaa myös muuhun elämääsi, niin ei kannata ainakaan vivuttaa. Ei pakolla kannata laittaa edes niin paljoa omaa pääomaa mitä nyt suunnittelit...

 

Velkavipu on hyvästä, jos kehitys on positiivista kuten olettaa saattaa. Lisätuotto ei kuitenkaan ole sen arvoista, jos henkinen kantti (ja talous) ei riitä.

Näytä koko viesti
Aallon Group - 1.6.2020 10.56

Lyyrikko kirjoitti:

Niin näyttää, samoin ex-TJ Elina Pienimäki. Harmi, sillä olin pilkkimässä näitä myyntejä 8.xx mutta sain vain keräilyeriä. Nyt harmittaa kun olisi pitänyt vain ostaa reippaasti laidasta. 

 

Onko 10€ liian kallis? Omissa papruissa Aallon on helsingin halvimpia kasvuyhtiöitä ja halvin(?) jos suhteuttaa kuviteltuun riskiin. Ainoita mitä raaskii tällä hetkellä ostaa.

Näytä koko viesti
Korkosuojaus arvopaperilla - 25.5.2020 10.43

lee2sos kirjoitti:

Toinen mikä tuli mieleen oli ihan vain kiinteistöjen shorttaaminen. Jos euriborit nakuttaisi vaikka kolmea prosenttia iskisi se heti asuntojen hintoihin ikävästi, koska vivuttavilla kiinteistösijoittajilla ei olisi varaa sijoittaa samaan malliin. Jotenkin tämä tuntuu vähän elegantimmalta ratkaisulta, koska kullan hinta on omaan makuun vähän turhan volatili. Varsinaisia sijoitustuotteita ei ole tähän hätään tullut vielä katsottua - mahtaako niitä edes löytyä kovin helposti?

 

Entäs kun inflaatio lähtee laukalle ja korot nousevat tämän vuoksi? Tällöin voi hyvinkin asuntojen nimellisarvo nousta.

Näytä koko viesti
TietoEVRY - 5.5.2020 03.45

Arthur kirjoitti:

Mutuilen, että Business Finlandin myöntämästä kehitysrahoituksesta saattaa mennä hyvä siivu yritysten verkkoliiketoiminnan ja ohjelmistojen kehittämiseen. Ohjelmistofirmat saattavat yllättää positiivisesti loppuvuodesta. Mikäs näistä pörssin alan firmoista olisi vahvoilla tässä? TietoEVRY vai jokin muu?

 

Tokkopa BF rahat vaikuttaa minkään pörssifirman liikevaihtoon merkittävästi, saatika kannattavasti. Puhutaan niin pienistä summista. Pörssilafkat eivät ota edes vastaan noita diilejä kun ei voi laskuttaa 200% sovitusta, toisin kuin Julkkaripuolella jne.

On kyllä ihan rohkea veto Tiedolta ennustaa vain 2-5% vaikutusta liikevaihtoon. Jos vuosi oli jo myyty suht täyteen niin silloin ymmärrettävää ja toisaalta, onhan iso osa asiakkaista valtavia... Silti odotan kyllä kovempaa hittiä loppuvuodelle.

Näytä koko viesti
Miksi kurssit nousevat, vaikka työttömyys kasvaa räjähdysmäisesti ja talous sakkaa? – Ilmainen baari on auki. - 14.4.2020 10.18

Rogue kirjoitti:

Asuntovelallisena tullut pähkäiltyä tota korko/infla -casea myös. Eikö se missä määrin infla "syö" velkaa pois riipu osin inflaan liittyvistä detaljeista. Inflaatiohan kuvaa jotain keskimääräistä rahan ostovoiman heikkenemistä/hintatason nousua. Mutta tähän ostovoiman keskimääräiseen heikkenemiseen voidaan kulkea monia polkuja. Jos esim. jaellaan helikopterirahaa jengille vaikka niin paljon että nimellinen kansantulo pysyy vakiona tuotannon samalla supistuessa, kysyntää on aiempaa enemmän suhteessa tarjontaan ja hintataso  nousee = inflaatio. Mutta jos tätä helikopterirahaa jaetaan valikoivasti siten, että sitä annetaan lähinnä niille, joiden tulot putosivat koronan myötä, en oikein näe miten tälla tavalla syntynyt inflaatio välttämättä juurikaan söisi velkaani suhteessa omiin entisellään pysyneisiin tuloihini (jos siis itse jäisin vaille helikopterirahaa, koska tuloni eivät koronan myötä tipahtaneet). 

Eli voisiko käydä niin, että infla syntyisi esim tällaisen kohdistetun QE:n myötä, jolloin monella velallisella nimellistulot ja velan nimellisarvo voisivat pysyä entisellään, mutta samalla niistä nimellistuloista entistä suurempi osa menisi välttämättömiin kuluihin (ruoka, laskut ym) ja lisäks lainan korko ehkä nousisi, jolloin taloudellinen tilanne alkaisi muodostumaan melko nihkeäksi?

 

Täällä Hep. Kilpailutin lainan ja reagoin tilanteeseen pohdittuani samankaltaisia asioita. Näin karkeasti 3 skenaariota:
1. Ei tapahdu radikaalia muutosta, vaan korot jatkavat 0% paikkeilla -> peruslaina paras vaihtoehto (Korko n.0.4%)
2. Lainakorot nousevat ja samaten inflaatio (palkkatulot mukaanlukien) pitäen reaaliarvon +/-0 -> korkoputki tai kiinteälaina +EV
3. Lainakorot nousevat helikopterirahan seurauksena, mutta ei heijastu palkkoihin -> korkoputki tai kiinteälaina +EV samalla poistaen huolen taloudellisesta ahdingosta.

Saaduista tarjouksista valitsin 10 vuoden korkoputken (0.6%-1.42%, marginaali mukana). Ts. maksan 0.2% korkeampaa pohjakorkoa, minkä taloudellinen vaikutus allekirjoittaneelle täysin marginaalinen. Samalla aukeaa potentiaalinen paikka hyötyä, ja tuli suljettua henk.koht taloudellinen ahdinko pois yhtälöstä.

Oletus, että lainan nimellisarvo menee käsikädessä palkkainflaation kanssa (verot huomioituna), tai jää jälkeen, on mielestäni kapeakatseista. Ei kukaan tiedä mitä tulee tapahtumaan eikä edes miten eri toimet vaikuttavat toisiinsa.

Näytä koko viesti