Olet täällä

Eurotehdas

Eurotehdas

  • Liittynyt 9.1.2019
  • 6 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Nordea - 22.2.2019 9.27

Nordeaa on jonkin verran. Ei ole euromääräisesti salkun suurin omistus mutta taitaa tuottaa suurimmat osingot yksittäisestä yhtiöstä. Oma keskihinta on 8,23 joka tuntuu näihin nykyisiin kurssiliikkeisiin aika ylihintaiselta. Tosin ajattelin ostaessani että tästä tulee sitä salkun kivijalkaa ja että tätä ei aleta veivaamaan. Pidän possan jos Nordea vain pystyy säilyttämään nykyisen osingon tason. Lisään vain korkeintaan minimaalisesti ja vain jos aletaan menemään alle 7 euron tason. Sijoittussuunnitelman kannalta on parempi tehdä lisäostot firmoihin joiden markkinarvot eivät ole kymmeniä miljardeja. Ja toisaalta yöunien kannalta haluan rajata mahdolliset tappiot tämän kanssa nykyisen kokoiseen positioon. En tosin usko että suurempia ongelmia tulisi, jos ei tajunnan räjäyttävää kasvuakaan. Vaikka keskihinta kismittää niin average downia en ala tämän kanssa ottamaan.

Verkkokauppa.com - 13.2.2019 17.20

Verkkikseltä tulosvaroitus, käyttökate onkin aikaisemmin ohjeistetun haarukan sisässä. Viimeistä neljännestä koskeva järjestelmävirhe olisi aiheuttanut aikaisemman väärän ohjeistuksen 10,2 miljoonan käyttökatteesta. Ajattelin jo hetkisen luopua viime viikolla @3,79 ostetuista verkkiksistä mutta ostolaita on jo laskenut 4,12 tasoille. Taidan pidellä omani vielä ainakin vähän aikaa. Jos tämä jatkuva varoittelu nyt ei herätä valtavasti luottamusta firmaa kohtaan niin tämä viimeinen antaa kuitenkin vähän tukea noille alle neljän euron ostoille. Saa nähdä painaako ulkolaiset taas kurssin pohjamutiin..

Talenom - 4.2.2019 13.49

Ohjeistus vuodelle 2019:

Yhtiön liikevaihdon kasvun arvioidaan jatkuvan samalla tasolla kuin vuonna 2018 (18,0%). Liikevoittoprosentin liikevaihdosta (17,5% 2018) odotetaan edelleen hieman parantuvan vuoteen 2018 verrattuna. 

 

2018 epsi 0,93

 

Hyvä meininki. Kurssi ottaa vähän etukenoa mutta enpä taida kevennellä.

Sijoitustiedon kysymysketju - 18.1.2019 21.44

Verkkokauppa.comin ketjussa sivuttiin välittäjäkaaviota. Eli siis kaaviota josta näkee eri välittäjien netto-ostot/myynnit tietyltä ajanjaksolta. Näitä on näkynyt muutamissa eri postauksissa eri tahoilta. Tietääkö kukaan löytyykö tuollaista dataa mistään ilmaispalvelusta? Itselläni on tunnukset Investing.comiin josta olen tykännyt pyöritellä kynttilöitä mutta tuota välittäjästatistiikkaa en ole sieltä löytänyt. Fokusyhtiöissä olen seuraillut yhtiöiden omilta sivuilta suurimpien omistajien myyntejä ja ostoja mutta tuo välittäjäkaavio auttaisi silloin tällöin ostopäätösten teossa.

Talenom - 13.1.2019 15.42

Itsellä ja muilla perheenjäsenillä tämä on suurin omistus. Koitan laitella jotain pointteja miksi olen ostanut tätä vielä 18 euron hinnoissakin.

 

https://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/nyt-meni-ict-hanke-nappiin-liiketoimi...

”Viimeistä vaihetta uudesta kirjanpitolinjasta vielä tehdään, ja siitä saadaan teknologisia hyötyjä irti. Näiden hyötyjen suhteellinen koko ei kuitenkaan ole enää niin suuri kuin tähän mennessä jo saatujen hyötyjen. Teemme vielä kirjanpitoteknologiaan liittyen pääkirjaan ja aineistovarastoon liittyvää kehitystyötä”, Paaso kertoo.

Kirjanpitolinjan tehoja pitäisi vielä pystyä parantamaan. Eli olisin varovaisen toiveikas että ensi vuodelle olisi liikevaihdon kasvun lisäksi vielä luvassa parempaa kannattavuutta. 

 

https://www.talenom.fi/sijoittajat/tiedotteet/talenom-oyjlle-uusi-franch...

https://www.talenom.fi/sijoittajat/tiedotteet/talenom-oyjlle-uusi-franch...

Franchising ketju laajentunut vuonna 2018 14:sta 26:teen yrittäjään.

 

Viimeisimmän posarin jälkeen 2018 tulos pitäisi olla aika selkeä. Oma laskutaito on melko hataralla pohjalla mutta Inderesin eps arvioon voinee tässä tapauksessa luottaa. 0,94 eps tekee 19,80 kurssilla n. 21 p/e:een. Ei halpa mutta mielestäni tällä yhtiöllä on oikeasti kilpailuetu alallaan. Lisäksi tilitoimistoalan konsolidaatiosta on puhuttu paljon ja luulisin franchisingin laajenevan hitaammin mikäli yrittäjät näkisivät Talenomissa jotain perustavanlaatuista vikaa.

Kurssihan voi tehdä mitä vaan. Olen ostanut itselleni sillä ajatuksellla että istun possan päällä 30 vuotta ja nostelen kasvavia osinkoja. Mitään uuttahan tässä julkaisussa ei tule esille, halusin keräillä omasta mielestäni Talenomin omistamista tukevia pointteja. Jos joku keksii jotain syitä miksi tätä ei kannattaisi ostaa pitkään salkkuun niin kuuntelen mielelläni. 

Sijoitustiedon kirjakerho - 9.1.2019 11.53

Aluksi, kiitoksia mukavasta sivustosta. Sijoitustiedon keskustelujen lukeminen on mukavasti avartanut aloittelevan sijoittajan näkemyksiä arvopapereiden liikkeistä. Reilun vuoden olen sivustoa lueskellut ja nyt sitten päätin alkaa itsekkin osallistumaan omien kykyjen mukaan. 

Daytrayder suosittelikin tätä omassa ketjussaan eli Trading In The Zone, Mark Douglas.

Vaikka oma sijoitushorisontti onkin pääsääntöisesti pitempi kuin päivän sisäinen, oli kirjassa paljon hyvää tekstiä siitä miten markkinoiden liikkeisiin pitäisi suhtautua. Jos omaa vahvoja oletuksia tai ennakkoluuloja kurssiliikkeistä jollain aikavälillä, voi stressi todellakin tehdä sijoittamisesta tuskallista.