Olet täällä

Kenellä on isoin? (Osakesäästötili) - 14.3.2020 01.14

Juha kirjoitti:

Tästä ketjusta saadaan varmaan ihan hauska, joskaan ei alkuperäisessä hengessä...

36k/50k atm...

Joo, tulee ihan uusi perspektiivi tähän sijoittamiseen.

Oma os-tili näköjään -29,8%. Jatkan samaan turskakasaan painamista taas ensi viikolla.

 

Sijoittaminen on kyllä pitkäjänteistä hommaa. Myin käytännössä kaikki osakkeet 2018 syksyn dipin alussa ja kaikki nykyiset positiot on ostettu sen jälkeen. Ajattelin että ao-tili olisi tämän viikon jäljiltä reilusti ruvella mutta yllätyksekseni se on vielä 7% plussalla. Ei varmaan pitkään enää muttei tästä ainakaan vielä pääse panikoimallakaan kaikkea pääomaa tuhoamaan.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 2.1.2020 11.35

Eurotehdas kirjoitti:

En saanut siirrettyä lapsen os-tilille (valtakirjalla) rahaa sisäisellä siirrolla. Lapsen ao-tilillä on saldoa. Kun menen kännykällä sisäiset siirrot sivulle, lapsen ao- tai os-tili ei näy valikossa. Oman ao- ja os-tilin välillä siirto toimi ilman ongelmia. Onko muilla tätä ongelmaa?

 

Sain nordnetin asiakaspalvelun kiinni, itse itselleni vastaten:

Valtakirjalla olevien tilien välillä ei toimi sisäiset siirrot. Asiakaspalveluun vapaamuotoinen viesti johon ilmoitetaan miltä tililtä mille tilille rahaa siirretään ja minkä verran. Pitäisi toimia suoraan lapsen ao-tililtä lapsen os-tilille.

Siirto suoritetaan muutamassa päivässä.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 2.1.2020 11.06

En saanut siirrettyä lapsen os-tilille (valtakirjalla) rahaa sisäisellä siirrolla. Lapsen ao-tilillä on saldoa. Kun menen kännykällä sisäiset siirrot sivulle, lapsen ao- tai os-tili ei näy valikossa. Oman ao- ja os-tilin välillä siirto toimi ilman ongelmia. Onko muilla tätä ongelmaa?

Näytä koko viesti
Nordea - 14.12.2019 07.05

Aki Pyysing kirjoitti:

Juustohöyläsin vähän @6,90. Nordea-projektissa on tullut osoitetuksi, että average down kannattaa ainacool.

Tämä jälkimmäinen lause oli huumorivitsi. Näinä vastuullisuuden ja tahallaan väärinymmärtämisen aikoina on parempi täsmentää, ettei joku innostu tekemään avrage downia iloisesti konkkaa kohti kulkevissa kioskeissa.

Mutta Nordean tämän vuoden kurssikäyrästä voi kurkata, että osta & unohda ei ole kerran kerrasta optimistrategia.

Nordeassa on maksettu oppirahoja tänä vuonna. Hyvä opetus siitä että kun muutaman sijoitusvuoden jälkeen luulee tietävänsä kaiken tarpeellisen niin kannattaisi olla vaan entistä avoimempi uusille ajatuksille. 

Itse hirttäydyin omaan tavoitehintaan, Nordean ylikapitalisaatioon ja "kestävään" osinkoon. Ostot kasin ylä- ja alapuolella kahteen erään ja niin isolla painolla että lisäyksiin ei jäänyt uskallusta. Sitten hikoillen seuraamaan kurssin laskettelua, kommentteja pankkien tuloksien muuttumisesta syklisemmiksi, osinkoennusteiden laskuja yms.

Ihan pelkästään Akin tekstejä lukiessa ymmärsin että kun olisi vaan ostanut vähän kerrallaan, myynyt kun kurssi nousee edellisen ostoerän yli, ostanut taas ja jatkanut tätä = olisi omakin Nordea tarina ollut keskihinnaltaan alhaisempi ja kannattavampi sijoitus.

Ei tässä nyt sinänsä isoa monttua tullut, mutta sen verran kyllä että ensi kerralla isoa firmaa laskuun ostaessa muistaa harkita ostojen jakamista pieniin eriin. Teknistä puoltakin pitäisi jaksaa katsella enempi.

Enempi sijoittaneille tietysti peruskauraa mutta näin vuoden lopulla Akille peukku ylös että jaksaa sivistää meitä aloittelijoitakin. Voin ainakin itse myöntää että aloitin itseoppien niin nollista kuin voi ja välillä on hankala hahmottaa missä omat taidot ovat puutteellisia.

Mutta, kohti tuottoisia tulevia vuosia!

Näytä koko viesti
Korkosuojaus arvopaperilla - 18.11.2019 11.19

Olen joskus itsekkin miettinyt miten esim. asuntolainan korkojen nousulta voisi suojautua. Ajattelin aikaisemmin että ostaa vain pankkien osakkeita mutta tietysti sitten tulee ne yhtiöriskit mukana. Ehkä joku pankki-etf voisi tavallaan sopia, mutta sitäkin olisi seurattava ja oltava vähän perillä mitä markkina hinnoittelee pankkeihin sisään. 

Ainakin oman pankin korkosuojatuote on sen verran hinnakas että sen sai unohtaa saman tien asuntolainatarjousta lukiessa. 

Näytä koko viesti
Stora Enso - 30.9.2019 07.56

Inderesin puolella analyytikon kommentissa mainittiin ettei Enso ainakaan vielä maininnut että metsiä arvostettaisiin uudelleen taseeseen. Vaikutus olisi lähinnä kirjanpitotekninen kun puuhuolto on kuitenkin oltava ja metsäomaisuutta tuskin lähdetään myymään. Tämä siitä huolimatta että Ruotsissa on tehty metsäkauppoja huomattavasti Enson tasearvostusta korkeammilla hehtaarihinnoilla. Kaippa nuo kaupat lienevät isoja ja todella vertailukelpoisia, metsämaan myynnissähän tilakoko vaikuttaa jonkin verran hehtaarihintaan. Isot tilat ja tilakokonaisuudet menevät toimijoille jotka vaativat kovempaa tuottoa metsäomaisuudelle, pienemmillä tiloilla on ostajille muutakin arvoa ja tuottovaateet voivat olla matalampia. 

 

Ymmärtääkseni metsien käyvät arvot ovat kohonneet viime aikoina. Lämpösumma on kasvanut ja talouskäytössä olevat metsät ovat varmaan jakautuneet kehitysluokkajakaumassa vahvemmin nuoriin metsiin jotka kasvavat vanhoja nopeammin. Tuo tukin latvaläpimitan nosto tuskin ainakaan ilahduttaa metsänomistajia ja varmaan kaikki minkä myyjät saavat muille myytyä menee sitten Ensolta ohi. Ainakin aikaisemmin  ruohonjuuritasolla Enson toiminta vaikutti verrokkeja huonommin organisoidulta. Jos nyt joskus harkitsen metsäsektorin yhtiötä salkkuun niin Ensosta en ole valmis maksamaan samoja kertoimia kuin Umpista tai Boardista. Olen jonkun kommentin kuullut että Enson osaketta pitäisi suosia koska se on verrokkejaan halvempi mutta ainakin oma mutu on että se on sitä syystäkin ja tilanne tuskin tulee ihan heti muuttumaan.

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kirjakerho - 5.9.2019 07.10

Adaptive Markets: Financial Evolution at the Speed of Thought

Kirjailija Andrew W. Lo

 

Markkinat eivät ole täysin tehokkaat tai tehottomat vaan pikemminkin jatkuvassa sopeutumisen ja kehittymisen tilassa. Aika ajoin markkinoille saapuu toimijoita jotka löytävät jonkin ylituoton lähteen joka toimii aikansa. Nämä toimijat sitten paisuvat ja mikäli eivät pysty sopeutumaan ympäristönsä muutoksiin, kaatuvat ensimmäisenä markkinahäiriön yllättäessä. Markkinat ovat äärimmäisen monimutkaisia ja kaupankävijäosapuolet harvoin pystyvät optimoimaan toimiaan viimeiseen asti, pikemminkin haetaan sitä "riittävän hyvää" lopputulemaa jotta päätöksentekoprosessi kestää hyötysuhteeltaan tuottavana. 

 

Todella innostava ja ajatuksia herättävä teos, kannattaa lukaista

Näytä koko viesti
Verkkokauppa.com - 9.8.2019 12.29

Anton kirjoitti:

Pitäisi saada tuotteita joita muilla ei ole, mutta valitsivat urheiluvälineet joka on suomessa xxl,intersport,stadium ja ulkomaalaisten toimijoiden takia hyvin kilpailuttu alue.. 

Panu voisi väistyä ja tilalle joku joka on nälkäinen ymmärtää markkinat/asiakkaat ja miten kasvaa kannattavasti hakee oikeat kontaktit/sopimukset ja katsoo pidemälle tulevaisuuteen.

 

Tuotteiden pitäisi istua hyvin yhtiön logistiikkaketjuun. Kivijalkakaupan ei pitäisi antaa myytävälle tuotteelle mitään lisäarvoa ja tuotteen toimittamisen pitäisi olla halpaa ja helppoa. Myös palautusprosentin pitäisi olla alhainen. 

Omasta mielestäni Panun esiintyminen on ollut luottamusta herättävä tekijä. Tämäkin on vain mielipide ilman sen suurempaa kykyä arvioida hänen ammattitaitoaan.

Näytä koko viesti
Verkkokauppa.com - 9.8.2019 12.17

Eipä jäänyt paljon mitään viivan alle. Hiipuva markkina ja kilpailu painaa liikevoittoprosenttia. Liikevaihtomassaa alkaa kuitenkin olla sen verran että jos yhtiö pääsisi omaan tavoitteeseensa (muistaakseni 3-5% ebit) olisi epsi jo 3,5% ebitillä n. 0,30 eur. Roe olisi yli 30%. Ja nämä nyt omasta vanhasta laskentataulukosta jonka lukuihin ei muitten kannata paljonkaan luottaa. Mutta itse olen edelleen ymmärryksessä että yhtiön tulospotentiaali on hyvällä tasolla suhteessa nykykurssiin. Milloin tätä aletaan ulosmittaamaan on sitten eri asia. Vähän syyhytti lisätä mutta jätin kuitenkin ostamatta. Loppuvuodelle on tulosohjeistuksen osalta reipas kiriminen enkä ole edelleenkään luottavainen etteikö joku taho dumppaisi osaketta vuoden lopussa vieläkin alemmas. Katsellaan rauhassa miten kurssin suunta kehittyy. Oman position kanssa aioin vielä istua, nousevista vatsahapoista huolimatta.

Näytä koko viesti
Verkkokauppa.com - 5.8.2019 08.23

Runner kirjoitti:

Voisiko näissä uusissa tuotekategorioissa olla pelastusta katteisiin. Inderes kovin huolissaan tuloksen laahaamisesta. Osake tullut tänään alas niinkuin olisi tulosvaroitus tullut. Pakko oli vähän lisätä, kun kesän aikana näkynyt vilinää Verkkokaupassa aina käydessäni ostoksilla.

Toimari sanoi konffapuhelussa muistaakseni että uusilla tuotekategorioilla haetaan lähinnä uusia asiakkaita verkkiksen sivuille. Suurta volyymiä noista ei vissiin odoteta.

Kurssi mörnii alaspäin. Ei ole moni tänä vuonna ostanut voitolla tässäkään. Katselen laskeeko vuoden loppua kohti lisää ja varmaan lisäilen jos on näissä hinnoissa tai alempana. Voipi tulla tappioiden realisointeja vuoden lopulla tai sitten ei.

Näytä koko viesti