Olet täällä

Verkkokauppa.com - 9.8.2019 12.29
Anton kirjoitti:

Pitäisi saada tuotteita joita muilla ei ole, mutta valitsivat urheiluvälineet joka on suomessa xxl,intersport,stadium ja ulkomaalaisten toimijoiden takia hyvin kilpailuttu alue.. 

Panu voisi väistyä ja tilalle joku joka on nälkäinen ymmärtää markkinat/asiakkaat ja miten kasvaa kannattavasti hakee oikeat kontaktit/sopimukset ja katsoo pidemälle tulevaisuuteen.

 

Tuotteiden pitäisi istua hyvin yhtiön logistiikkaketjuun. Kivijalkakaupan ei pitäisi antaa myytävälle tuotteelle mitään lisäarvoa ja tuotteen toimittamisen pitäisi olla halpaa ja helppoa. Myös palautusprosentin pitäisi olla alhainen. 

Omasta mielestäni Panun esiintyminen on ollut luottamusta herättävä tekijä. Tämäkin on vain mielipide ilman sen suurempaa kykyä arvioida hänen ammattitaitoaan.

Näytä koko viesti
Verkkokauppa.com - 9.8.2019 12.17

Eipä jäänyt paljon mitään viivan alle. Hiipuva markkina ja kilpailu painaa liikevoittoprosenttia. Liikevaihtomassaa alkaa kuitenkin olla sen verran että jos yhtiö pääsisi omaan tavoitteeseensa (muistaakseni 3-5% ebit) olisi epsi jo 3,5% ebitillä n. 0,30 eur. Roe olisi yli 30%. Ja nämä nyt omasta vanhasta laskentataulukosta jonka lukuihin ei muitten kannata paljonkaan luottaa. Mutta itse olen edelleen ymmärryksessä että yhtiön tulospotentiaali on hyvällä tasolla suhteessa nykykurssiin. Milloin tätä aletaan ulosmittaamaan on sitten eri asia. Vähän syyhytti lisätä mutta jätin kuitenkin ostamatta. Loppuvuodelle on tulosohjeistuksen osalta reipas kiriminen enkä ole edelleenkään luottavainen etteikö joku taho dumppaisi osaketta vuoden lopussa vieläkin alemmas. Katsellaan rauhassa miten kurssin suunta kehittyy. Oman position kanssa aioin vielä istua, nousevista vatsahapoista huolimatta.

Näytä koko viesti
Verkkokauppa.com - 5.8.2019 08.23
Runner kirjoitti:

Voisiko näissä uusissa tuotekategorioissa olla pelastusta katteisiin. Inderes kovin huolissaan tuloksen laahaamisesta. Osake tullut tänään alas niinkuin olisi tulosvaroitus tullut. Pakko oli vähän lisätä, kun kesän aikana näkynyt vilinää Verkkokaupassa aina käydessäni ostoksilla.

Toimari sanoi konffapuhelussa muistaakseni että uusilla tuotekategorioilla haetaan lähinnä uusia asiakkaita verkkiksen sivuille. Suurta volyymiä noista ei vissiin odoteta.

Kurssi mörnii alaspäin. Ei ole moni tänä vuonna ostanut voitolla tässäkään. Katselen laskeeko vuoden loppua kohti lisää ja varmaan lisäilen jos on näissä hinnoissa tai alempana. Voipi tulla tappioiden realisointeja vuoden lopulla tai sitten ei.

Näytä koko viesti
Talenom - 31.7.2019 06.20

Joo, hiljaista on ollut vaikka tulostrendi ja tulevaisuuden näkymät ovat aika jäätävät. Arvostus alkaa olla sitä luokkaa että pitää vähän alkaa mietiskelemään missä vaiheessa kasvu alkaa hidastumaan. Jos hyväksyttävä p/e laskee nykytasoilta niin se tasaa ihan jonkin verran tuloskasvun tuomaa nousuvaraa. Tämä tuskin on ihan tämän hetken dilemma mutta hyvä pitää mielessä. Niinkuin edellisessä todettiinkin niin markkinaosuus on kuitenkin vielä pieni. Toivotaan kaikkea hyvää Talenomin porukalle ja omalle salkulle samalla.

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kirjakerho - 26.6.2019 04.05

Jos haluaa kevyttä kesälukemista patongin seuraksi piknikille tai vaikkapa mökille ulkohuussiin niin kannattaa kokeilla Kalle Isokallion Lontoon lampaita. Tuli kuunneltua äänikirja ja ihan hauskaa tekstiä oli pörssikaupasta ja monesta muusta aiheesta. Nordean kurssikin jopa nousi tarinassa hetkellisesti.

Näytä koko viesti
Treidaaminen ja aktiivinen kaupankäynti - 29.5.2019 06.20

Ok. Eli jos haluan keventää positiota useamman oston jälkeen niin katson vain position keskihintaa enkä mieti erien ostohintoja.

Näytä koko viesti
Treidaaminen ja aktiivinen kaupankäynti - 28.5.2019 09.32

Pahoittelut yksinkertaisesta kysymyksestä mutta pakko on kysyä kun tämä on mieltä askarruttanut. Jos alennetaan keskihintaa esimerkin omaisesti vaikka nordean osakkeella:

1. osto 5000kpl kurssiin 8e

2. osto 5000kpl kurssiin 7,5e

3. osto 5000kpl kurssiin 7e

Positio on 15 000kpl ja 112 500e eli keskihinta 7,5e. Jätetään kulut esimerkistä pois.

Kurssi elpyy 7,8e tasolle. Positio on nyt 0,3e voitolla eli yhteensä 4500e. Olen usein lukenut miten kokeneemmat konkarit "keventelevät" ja "tankkailevat" positioitaan kurssien liikkuessa. Jos tässä 7,8e tasossa myytäisiin koko possa, realisoituisi tuo 4500e voitto. Mutta jos kevennetään vaikka 5000kpl, eikö myyntiin lähde tuo ensimmäinen ostoerä jonka keskihinta on 8e? Tällöin kevennys realisoi 5000kpl * 0,2e = 1000e tappion. Minusta tässä olisi myytävä valtaosa positiosta että keventämällä päästäisiin voitolle. Aloittavatko average downin harrastajat ostot pienillä erillä ja kasvattavat kpl määriä laskeviin kursseihin vai miten saatte homman toimimaan?

Näytä koko viesti
Nordea - 26.5.2019 10.29
Marraskuu kirjoitti:

Nordean osaketta kannattelee korkea osingonjakosuhde. Osinko on kuitenkin vain osakkeessa olevien varojen siirtämistä osakkeen "taskusta" omistajan omaan "taskuun" siten, että verottaja vielä ottaa tästä siirrosta lähes kolmanneksen. Miksi ylipäätään ostaa osaketta ja saada sen arvo takaisin osinkoina vähennettynä osinkoveroilla?

 

Ylisuuri osingonjakosuhde ei mielestäni lupaa hyvää yhtiölle pitkällä aikavälillä. Paras tilanne on jos johto pystyy sijoittamaan liiketoiminnan tuotot sijoittajaa tehokkaammin. Olen sijoittanut esim. Taaleriin alhaisen jakosuhteen takia (ei pelkästään sen) koska uskon että yhtiön johto löytää voitoille jatkossa houkuttelevia tuottomahdollisuuksia ja tämä ajansaatossa kasvattaa yhtiön kassavirtoja. Korkea osingonjakosuhde kertoo että näitä investointikohteita ei ole ja toiminnan kasvattaminen jatkossa on hankalaa. Tietysti se mikä on korkea jakosuhde riippuu liiketoiminnan pääomaintensiivisyydestä yms. Esimerkiksi kirjanpitolinjan ajaminen isommalla kuormalla vaatii vähemmän lisäinvestointeja kuin uuden paperikoneen ylösajo.

 

Toinen juttu on se miten kukaan valitsee salkkuunsa yhtiöitä. Olen itse Oksaharjun kanssa samoilla linjoilla siinä että yhtiöiden tuloksia ja niiden kehittymistä on helpompi ennustaa kuin markkinan käyttäytymistä. Yhtiöiden tuloksista on myös saatavilla paremmin tietoa kuin markkinatoimijoiden mielenliikkeistä. Tosin sijoitustiedon ketjuissa on ilahduttavasti mainittu myös esim. rahastojen suurista myynneistä. Salkkua rakentaessani koitan hahmotella osinkojen määrää x vuosien päähän. Otan kasvavia yhtiöitä esim. Talenom koska se kasvattaa tulostaan ja osinkoaan vaikkei mikään osinkoyhtiö olekaan. Toisaalta ostin esim Nordeaa koska siitä saa kassavirtaa heti. Nämä "osinkoyhtiöiden" lähempänä olevat osinkotuotot tasaavat mielestäni salkkuni riskiä siitä että ammun kasvuyhtiöiden osalta ohi. Maailma muuttuu ja 10 vuoden päähän ennustettu liikevoitto voi jäädä haaveiluksi. Vaikka hahmotan salkun tuottoja osingon kautta, arvioin tietysti yhtiöitä joka kantilta. 

 

Nordea on tulokseensa nähden arvostettu maltillisesti. Samoin omiin pääomiin. Kun osake treidaa alle oman pääoman, on sijoittajan tuotto yhtiön oman pääoman tuottoa korkeampi. En tiedä mitä tulosta nordea jatkossa tekee, uhkakuvia on ilmassa mutta korkea osinko palauttaa pääomia sijoittajalle joka kevät ja tasaa riskiä. Olettaen ettei näitä rahoja sijoiteta takaisin yhtiöön ja yhtiö mene nurin. Itse sijoitan nordean osingon jonnekin muualle. 

Näytä koko viesti
Nordea - 26.5.2019 08.32

Jos ajatellaan että Nordean tulos on paineessa vielä pari kolme vuotta it-uudistusten toimeenpanon ja irtisanomisista johtuvien kustannusten takia niin osingonjakosuhde nousee varmaankin väkisin ainakin 100%:iin.

Onko täällä viisaammilla esittää arviota minkä verran nordealla on oikeasti varaa palauttaa pääomia omistajilleen? Ajatellaan että osinkoa kasvatettaisiin sentillä per vuosi siihen asti kunnes (mahdollisesti..) tulos korjaa ylöspäin.

Näytä koko viesti
Verkkokauppa.com - 13.5.2019 09.44

Vaikuttaisi olevan homma hallussa toimivalla johdolla. Samoja ajatuksia logistiikasta ja tuotekategorioista kuin Amazonilla aikanaan. Inderesin tavoitehinnan lasku tuskin antaa tulitukea kurssille mutta tuntuma on että nyt aletaan olla aika realistisilla tasoilla ennusteissa. 

 

Tätä voi miettiä sitäkin kautta että jos omistaisi giganttia tai poweria Suomessa niin mitä ajattelisi verkkiksestä kilpailijana. Voi olla pitkät vuodet edessä istua possan päällä ja odotella Suomen talouden uutta ylämäkeä. Varmaan vasta siinä vaiheessa aletaan nähdä reilumpaa tuloksen kasvua. Mutta liiketoiminta on terveellä pohjalla, joten mikäpä tässä on odotellessa.

Näytä koko viesti