Harvia -

Isoa sisäpiirimyyntiä, kun Rainer Kunz myynyt 450k eur (tiedote). 

Kuitenkin: 28.9.2023 Harvia tiedotti, että Rainer Kunz, EOS Groupin toimitusjohtaja ja Harvian johtoryhmän jäsen, on päättänyt jättää tehtävänsä Harvia-konsernissa. Kunz jatkaa työskentelyä Harviassa maaliskuun 2024 loppuun saakka.

Eli ei yllätys ja myynyt pikku hiljaa aiemminkin. Hyvän hinnan kyllä saanut 33,2 keskihinnalla.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) -

ArnoP wrote:

Mistäs Ovaron suurimmat omistajat näkee nykyään?

Täältä

Näytä koko viesti
Berkshire Hathaway -

Osakeportfolio 354 + Kraft Heinz 12 + Occidental 15 + käteinen 168 + operatiivinen tulos x 12 (12 x 37,4 = 449)

Yhteensä 998

Katsoin luvut aika nopeasti ja saattaa olla virheitä. Osakeportfoliolle voisi lisäksi varmaan antaa jonkun varovaisuuskertoimen ja verovaikutuksia voi huomioida jne. Tarkoitus on vain hyvin karkeasti katsoa onko yhtiön arvostus karannut suuntaan tai toiseen. Markkina-arvo on nyt 906, eli aika hyvin linjassa, kuten tuppaa melkein aina olemaankin.

Vakuutusliiketoiminnoilla oli huikea vuosi, mutta muilla liiketoiminnoilla normaalia heikompi. Nämäkin voi karkeasti netottaa nollaan, jos haluaa operatiivista tulosta normalisoida.

Kyydissä ollaan ja kyytiin jäädään. Ja juna kulkee. Burlington Northern Santa Fe (BNSF) -tytäryhtiöllä kirjaimellisesti ja osakkeen osalta kuvainnollisesti.

Kannattaa muuten lukea Buffettin vuotuinen kirje osakkeen omistajille. Hieno ja liikuttava tribuutti Charlie Mungerille - The Architect of Berkshire Hathaway.

Näytä koko viesti
Citycon -

Joo yllättävän hyvät ehdot on saatu aikanaan neuvoteltua tuohon. Velkojat katsoo hieman nenänvartta pitkin jos noita ei callata, mutta tässä tilanteessa pitäisi kyllä painaa enemmän tuo edullinen rahoitus.

Näytä koko viesti
Valmet -

A-PP wrote:

On spekuloitu, että Solidium jatkaisi osakemyyntejä ja Valmet voisi olla seuraavien exitien joukossa. 
En osaa sanoa innostaisiko tuollainen arvuuttelu joitain tahoja avaamaan shortteja.

Vaikka toimarin osaamattomuus onkin hyvä syy shortata, niin pidän itsekin tätä ehkä vähän todennäköisempänä. Vaikea keksiä mitä niin dramaattista toimarista olisi keksitty, että pitää shortata (vaikutuksetkin näkyisi vasta pitkän ajan saatossa, jos olisivat oikeassa). Ostaa shortit sitten kiinni valtion nopeutetusta tarjousmenettelystä. Konepajasektori on lähtenyt aika paljon karkuun teollisuuden ostopäällikköindeksejä, mikä voisi olla yksi syy lisää shortata, mutta Valmet on kai ennemminkin jäänyt sektorin kehityksestä kuin karkeloinut mukana.

Näytä koko viesti
Citycon -

KepilläJäätä wrote:

Toivotaan että eräpäivättömien hybridien annetaan olla rauhassa, vaikka niillä hintaa on, niin näin turbulentissa velkakirjamarkkinassa ei missään tapauksessa pitäisi niitä lyhentää ja sitä kautta joutua alhaisella kurssilla antikierteeseen. Mieluummin maksaa pienestä määrästä lainapääomaa vähän enemmän, pitää luottoluokituksen kunnossa ja maksaa siitä isosta vpo:n ehtoisesta potista sitten vähemmän. 

Tässä on vähän se ongelma, että call-päivän jälkeen korko resetoituu ja on luokkaa 5y swap + marginaali (en muista ehtoja ulkoa, mutta tämä aika standardi), ja aika merkittävästi kalliimpaa kuin nykyisellään. Etenkin nousseiden swap-korkojen myötä yhtiöillä on yleensä kyllä ihan hyvä insentiivi maksella nämä takaisin. Uusi hybridi tulisi tietysti myös olemaan kallista, mutta ehkä kiinteistökirjasta löytyy vielä jotain mistä saa järkevää hintaa myydessä?

Näytä koko viesti
Citycon -

varatonnit wrote:

Nyt tuli tiedote onnistuneesta annista 4,05 euron merkintähinnalla. 

https://www.citycon.com/fi/uutishuone/sisapiiritieto-citycon-oyj-toteutti-onnistuneesti-suunnatun-osakeannin-jossa-laskettiin-liikkeelle-119-miljoonaa-uutta-osaketta-keraten-482-miljoonaa-2024

 

"...onnistuimme myös lisäämään omistajapohjaamme useita vakaita pitkäaikaisia sijoittajia". Muutaman tunnin päästä nähdään miten nämä vakaat pitkäaikaiset sijoittajat myyvät alfan perässä kaiken mikä ostetaan yli eilisen ostohinnan?

"...Yhtiö sitoutuu, tietyin tavanomaisin poikkeuksin, olemaan liikkeeseen laskematta tai myymättä Yhtiön osakkeita 90 päivän ajan Osakeannin toteuttamisen jälkeen." En nyt muista mikä mahtaa olla normaali käytäntö, mutta tämä lause ei varsinaisesti herätä kuin kysymyksen, että tarvitaanko 3kk päästä uusi anti, tai aiemmin jos tulee "tietty tavanomainen poikkeus".

Aika puljaus.

Näytä koko viesti
Incap -

Incapilta hyvä tulos ja heikko ohjeistus. Ohjeistus taitaa ajaa tärkeydessä edelle, etenkin kun mietitään koska Victron Energyn liikevaihto palaa, vai palaako. Liikevaihto-ohjeistus alle 222m kun konsensus on ollut lähellä 250m. Yhtiön tiedotteesta ei myöskään oikein tule ilmi, että Victron olisi palaamassa ostolaidalle lähiaikoina. Ennemmin niin, että kasvua olisi saatavilla vasta sitten, kun Victron ei enää ole kvartaalikohtaisissa vertailuluvuissa mukana. Tosi vaikea arvioitava miten aurinkopaneelikysyntä tulee jatkossa menemään. Olen nähnyt hurjia kuvaajia valtavasta kysynnän kasvusta, mutta Kiina-vetoisen kasvun toimittajat ovat varmaan pääosin kiinalaisia. Tietääkö joku, mihin kaikkialle Victron toimittaa?

Nyt kun ollaan enemmän ja enemmän riippuvaisia muista kuin Victronista, niin level resetin jälkeen tämä voisi taas olla kiinnostava Victron-optiolla.

Tiedote

Näytä koko viesti
Atria Oyj -

Atrialta heikko raportti. Sian supersykli on ohi, kun kotimainen kuluttaja ei pysty enää ostamaan lihaa. Liikevaihto laski, kannattavuus oli merkittävästi odotettua heikompi ja osinkohaukatkin olivat nähneet aika paljon enemmän omistajien palkitsemista, kuin mitä yhtiö toimittaa. Lisäksi ohjeistetaan heikkenevää liikevoittoa kun konsensus on odottanut melkein 20 % kasvua. Huhhuh :)

https://tools.eurolandir.com/tools/Pressreleases/GetPressRelease/?ID=44…

Näytä koko viesti
Marimekko -

Ehdin vihdoin päivittää ajatuksia Marimekon viimeviikon tuloksen pohjalta. Herääkö muille ajatuksia? Mielestäni ei muutoksia aiemmin kommunikoituun - ohjeistus on ehkä vähän pehmeä, mutta selittyy osittain investoinneilla.

Näytä koko viesti