Olet täällä

Ostin/Myin tänään - 28.5.2020 03.22

Sammot laitettu tänään kiertoon 33,1€ jollekin viisaammalle..(?)  Aika näyttää ja kiva nousu kuitenkin saatu omaankin taskuun, kiitos vaan kirjoittajille yescool

 

Jostain syystä vaikeampi luopua yhtä suuresta Nordea positiosta vaikka molempien nousu taitaa parin viime viikon ajalta olla aika samalla käyrällä. Ehkä se on sitten toi jaettava osinko joka on se suurempi muutos..

Näytä koko viesti
Miten peesata menestyviä sijoittajia? - 12.5.2020 01.50

Parin vuoden tikanheiton jälkeen olen nyt n. 8v sijoituskokemuksella päätynyt peesaukseen ja huomannut omalle tuulipuvulleni ainoaksi järkeväksi tavaksi sijoittaa wink Rahastosijoittaminen laskettaneen myös peesaamiseksi..

 

Kaksi alle kouluikäistä lasta, oma kiireinen työ aivan eri alalla, isohko remontti menossa kotona.. Koita siinä nyt sitten käyttää tuntitolkulla aikaa erilaisiin tulos-alanyyseihin, joiden perusteella sitten biittaat alan ammattilaiset vieläpä avaamalla mobiilisti kauppapaikan max muutamia kertoja päivässä laugh

 

Siksipä tällä hetkellä ERITTÄIN kiitollisena luen Pyysingin/Mäkisen/Ahon/co "put your money where your mounth is" tyyppisiä perusteltuja kolumneja firmoista, joihin ovat  siis itse sijoittaneet/joissa näkevät potentiaalia. Sen lisäksi seurailen Sharevillessä muutamaa rauhakseen mutta tuloksellisesti lähinnä osakkeilla kauppaa tekevää tahoa. Näiden perusteella suhteutan suositellut ostot omille pennosilleni vastaamaan valitsemaani riskitasoani ja mieltymystä (lue: mutu). 

 

Podiumille tällä ei pääse eikä ole tarkoituskaan, mutta jos nyt keskiarvoisesti edes varallisuus vähän pääsisi karttumaan vuosien vieriessä..

Kiitoksia siis kolumnisteille viitseliäisyydestä sivistää kaltaisiani epä-ekonomisteja sekä ajatusten avaamisesta kirjoittamalla!  yescool

Näytä koko viesti
Talenom - 26.2.2020 01.55

Olet oikeassa.. Olisi pitänyt tajuta, niinhän se usein on kun jokin vaikuttaa jo liian hyvältä.. 

Näytä koko viesti
Talenom - 26.2.2020 01.30

Vaikuttaisi oston paikalta defensiivisessä Talenomissa.. 

Varovasti laskettuna hintatasolta 38€

anti

38€ / 5 = 7,6  - osinko (0,75) = 6,85

osake nyt 6,4€ (6,4€ x 5 =32€

Ajattelin kevyesti omistaa tätä puulaakia päivän lopuksi.

 

Onko tälle muita näkemyksiä / seuraajia?

 

Näytä koko viesti
Airbnb-vuokrananto - 29.1.2020 12.43

Helsingissä tosiaan vedetty aika tiukka linja:

https://www.hel.fi/static/rakvv/ohjeet/Majoitustoiminta-asunnoissa.pdf

Tuli vastaan kun kaverin  uudessa taloyhtiöstä pelkästään airbnb käyttöön ostettuihin asuntoihin haluttiin puuttua. Taloyhtiöillä on halutessaan aika tehokkaat keinot estää vakituinen toiminta.. Helsingissä ainakin..

 

Voi tulla yllätyksenä monelle toimintaa aloittavalle..

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 8.1.2020 04.19

Kiitos vastauksista!

 

Tuli tilaisuus jonotella verottajan puhelinpalveluun tässä iltapäivästä ja siellä ollut henkilö vahvisti ylläolevat näkemykset oikeiksi yes

 

Tokikaan mitään mustaa-valkoisella minulla ei ole tästä, joten jos kuitenkin joutuisi tilanteeseen jossa tämä ei pädekään, ei löydy vipua.. Mutta onneksi kyse on melko pienistä jutuista wink Vaikuttaa kuitenkin siihen etten ainakaan heti sulje lasten arvo-osuustilejä vaan mahdollisesti myyn mummoilta saatuja muutamia osakelahjoja parissa erässä.

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 8.1.2020 09.19

Sattuisikos joku tietämään lonkalta kun en löytänyt OST artikkeleista tahi mainoksista smiley

 

Eli jos henkilöllä on OST jolla tekee jokusen määrän kauppoja vuodessa, ei nosta ulos kuitenkaan rahaa, niin voiko silti myydä arvo-osuustililtä verottomasti 1000€lla vuodessa?

 

 

Näytä koko viesti
Tammiralli - 17.12.2019 09.50

Mielenkiintoista kyllä aina spekuloida näistä vuodenvaihteen käyrien suunnista.

Itse taidan yrittää saada nousun hyödyksi panostamalla vapaana kelluvat lanttini arvoyhtiöihin / hyviin osingonmaksajiin, ainakin suurimmaksi osaksi, perusteena osakesäästötili. Epäilen suurimman osan tilinavaajien haluavan kyseisiä osakkeita tililleen, joita sitten mahdollisesti sinne ostavat nopeahkostikin vuodenvaihteen jälkeen..

 

Mutta toki täytyy vielä seurailla mikäli jonkun pienemmän seuraamani yhtiön kurssin "mukavasti" laskisi tän vuoden puolella.

Exel/Fsecure/Telia/Glaston/Apetit

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 22.10.2019 02.40

Ehkäpä saan kuulla kysymättäkin wink mutta onko Akilla näkemystä uudesta toimarista?

 

Jotenkin ajatus siirtyy jo kohti vuodenvaihdetta ja pohdin ottaisiko verotusmielessä kuraa sisään Lehdosta, Oravasta vai peräti molemmista... Saahan niitä sitten ostettua takaisinkin mutta se on aina henkisesti vaikeampaa laugh

 

Näytä koko viesti
Aspire Global - 29.8.2019 10.31

Mitä ihmettä.. Miksi laskee vielä?

Ostin 35ssä lisää ja nyt on jo 30ssä, koskahan puukkoon kannattaa tarttua seuraavan kerran..? En oikein keksinyt selvää syytä  tän viikon lähes 10% liukumäkeen. Anyone?

Näytä koko viesti