Olet täällä

Kamux - 12.8.2022 02.48

Käsi pystyyn virheen merkiksi 🤦‍♂️
 

En ollut aikeissakaan ottaa Kamuxia mutta kun tuli ”panos” rahaa ja sitä niin kovasti hehkutettiin niin minäpä otin beesaus periaatteella pieneen kuoppaa. Sitten tulikin isompi kuoppa ja nyt odotellaan josko kuitenkin business vielä lähtisi nousuun 😬

 

Kai keissi näytti ihan OKlta mutta enitenhän näissä harmittaa se ettei ole noudattanut omia periaatteitaan 🙄

 

Akille hatunnosto suunnitelmassa/päätöksissä pysymisestä muiden vouhkatessa 👌

Näytä koko viesti
Evolution Gaming Group - 22.7.2022 12.30

Hehe, mikähän tämän listan ykkössijasta on sijoitustietolaisten osuus?

Private Banking -asiakkaiden netto-ostetuimmat ulkomaiset osakkeet kesäkuussa 2022:

Kuvan upottaminen ei näköjään tällä ATK-osaamisella onnistunut joten linkkiä vaan crying

https://www.nordnet.fi/blogi/nain-nordnetin-rikkaimmat-asiakkaat-sijoittavat/

 

 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 14.7.2022 12.38

Pieni erä Lead Deskiä sisään

Paljon tekis mieli ostella kaikkea mutta rahat riittää vain vähään laugh

Näytä koko viesti
Aspire Global - 18.5.2022 11.34

Nordealtakin tuli kirjepostia ja pääsi sitten sen saavuttua hyväksymään tarjouksen..

Kirjeessä luki maksupäivä 25.5. viimeinen vastauspäivä 23.5.. En nyt lähde henkeä vielä ensi viikolla pidättämään rahojen toivossa laugh

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 11.5.2022 03.49

Laitoit Aki kuvan Tanskan finaalipöytäläisistä viime kolumniisi. Onko siinä jokin kuvakulmavinoutuma vai onko ne kaikki tanskalaiset vaan noin pitkiä? 🤔 Eikös sunkin varrella oo kuitenkin keskivertoa enempi mittaa?

Näytä koko viesti
Aspire Global - 10.5.2022 01.58

Kysyin Nordeasta kanssa asiaa ja vastasivat ripeästi:

 

"Alisäilyttäjä ei ole toimittanut meille tarkempia tietoja. Heti kun meillä tiedossa, kirjeet lähtevät postitse. Hyväksynnän voi antaa myös puhelimella kun kirje on tullut.

Valitettavasti meillä ei ole antaa tarkempaa tietoa."

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 22.4.2022 11.06

Eilen otin pienet erät

EVOa (alkaa olemaan oma limitti tätä täynnä)

Netflixiä "seuranta erän"

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 12.4.2022 10.43

Ehkä jotain osakesäästäjien peruskursseja alkuun?

https://www.osakeliitto.fi/

Sijoitussuosituksiahan ei saa antaa ja niitä on näin nimimerkkien takaa olla aivan turha kuunnellakin wink  Jos olisi varma 100% varma keino tehdä hyvää tuottoa tässä tai missään tilanteessa niin sitä varmasti kaikki käyttäisivät.

 

Mutta sanoisin että lue/kuuntele perustietokursseja & vaikka aiemmin mainittuja "helppoja" taloustietäjiä ja tee sitten oma suunnitelmasi. Älä hätäile päätöksen teossa ja tosiaan kaikkea ei tarvitse heti laittaa kerralla johonkin kiinni. Oli toteutus sitten pankin palvelujen kautta tai itse sijoittamalla, pitkällä aikavälillä osakemarkkinat ovat tuoneet pääomalle tuottoa.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 12.4.2022 08.46

Hei Helena,

 

Toivoit kommentteja niin annan omani wink 

Kuulostaa aika kovilta kuluilta kuin myös aika kovilta tuotto-odotuksilta tähän markkinatilanteeseen. Niin kuin varmasti olet lukenutkin kulujen hallinta sijoituksissa on hyvinkin ratkaisevaa lopputuloksen kannalta ks korkoa korolle ilmiö.

Oma näkemykseni osakemarkkinoista (muihin noista en osaa edes ottaa kunnolla kantaa) on ettei sinulla nyt varsinaisesti ole mikään kova kiire työntää kaikkia rahoja markkinoille per heti. Monet ennustavat markkinoiden jopa vielä laskevan tai etenevän vaakasuunnassa nyt lähitulevaisuudessa (mutta kukaanhan ei tiedä, ei edes pankki wink)

Jos aloitat vaikka sijoittamalla tietyn summan tai %-osuuden pääomasta kuukaudessa niin saat samalla hiukan ajallista hajauttamista ja ehdit tutustua sijoittamisen maailmaan. Monet rahoituslaitokset tarjoavat varsin vähäkuluisia (indeksi)rahastoja tai ETFiä, joilla saat hajautusta taas eri yhtiöiden/maiden/alojen välille ilman että tarvitsee itse poimia yksittäisiä osakkeita.

Riippuen vähän miten pitkän ajan sijoitushorisontista on kyse mutta esimerkiksi monesti mainittu OsakeSäästöTili voisi olla hyvä paikka minne itse valikoi jollakin %-osuudella pääomasta osakkeita ja siten tutustuu kyseisiin firmoihin ja osakepoiminnan saloihin. Tekemällä oppii ja aloittaminen on tärkeintä :) Huomaat siten jonkin ajan kuluttua mikä strategia sopii sinulle itselle parhaiten ja paljonko haluat asiaan uhrata aikaa. Täysin pätevä tapa (ehkä jopa paras) on laittaa rahat aiemmin mainittuihin vähäkuluisiin/kuluttomiin rahastoihin ja antaa niiden hoitaa koko sijoitustoiminta puolestasi (Martin Paasin tapa, kannattaa kuunnella/lukea/katsoa julkaisujaan).

Ei ole kytköksiä firmaan Nordnet mutta mm. heidän podcastejaan (rahapodi/traders club/titaanien taisto) kuuntelemalla saa monista termeistä ja ilmiöistä varsin kansantajuisen selityksen ja samalla kuulee heidän asiantuntija näkemyksiä markkinoiden tilanteesta. Samoin omaa käsitystään voi laajentaa myös Inderesin Vernerin vartista ja eri yhtiö analyyseistä/haastatteluista.

En tiedä oliko tästä apua.

disclaimer kaikkeen kirjoittamaani smiley

Opinions are like assholes. Everybody has one and they all stink..

Näytä koko viesti
Nokian Renkaat - 21.3.2022 12.36

Nokian renkaat taas alamäessä, tosin kun firma lähtee tälläisessä tilanteessa markkinanvaltaus kulma edellä tiedottamaan näkymistä:

https://www.hs.fi/talous/art-2000008694620.html

Niin täytyy sanoa että sen verran ottaa itseä aivoon etten aio seuraavaan 10v hankkia Nokia Renkaita (jos niitä olisi saatavillakaan).

 

Osakkeella treidaamiseen en ota kantaa, itselle liian riskistä touhua, mutta pääsimpä avautumaan että itse tuotetta päätin boikotoida angry

Näytä koko viesti