Olet täällä

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 4.3.2021 10.53

Olen vuosikausia seurannut kolumnejasi näillä molemmilla foorumeilla (pokerin puolella tosin nykyisin vähemmän) ja jopa hyötynyt taloudellisestikin lukemisestani, lämpimät kiitokset sekä huvista että hyödystä!!

Olen erittäin iloinen että kirjoittaminen ja valistaminen (hyvässä mielessä) ovat intohimojasi smiley Kumpa löytäisin itsellenikin tuota "atteen paloa" johonkin vastaavasti!

 

 

Näytä koko viesti
Nanoform - 17.2.2021 04.09

Seuraakos tätä kukaan? 

Onnekkaastikin jäin pienen alkupanokseni kanssa tätä holdailemaan salkun sivussa ja viime pari kk kehittyi vihdoin ihan mukavasti. Omassa luokittelussa nämä pienet lääketiedesidonnaiset yhtiöt kuuluu lähinnä arpalippu-kategoriaan. 

Nyt ei oikeen ole mitään käryä mitä tällä tekisi laugh Lunastaako pienet voitot vai holdailla lisää. Mahtaako olla muillakaan mutta jos ajatuksia niin mielellään kuulisin? Ehtiihän tässä vielä tapahtua kun 26.2. vasta itse avaavat mennyttä vuotta.

Näytä koko viesti
Lyhyeksimyynti, eli shorttaaminen - 4.2.2021 09.00

Kiitos linkistä, erittäin mielenkiintoinen artikkeli vaikka en itse shorttaa tai vastaavasti yrittänyt olla GME nousuissa mukana.

Oletko Aki livahtanut ulkomaille vai miten tähän aikaan (06:57) kirjoittelet? laugh

 

Näytä koko viesti
Smart Eye Ab - 28.1.2021 11.23

Miksiköhän tää laskee? Tankkauksen vai tyhjennyksen aika?

Näytä koko viesti
Apua aloittelijalle, kun oma tieto ei vielä riitä - 21.1.2021 03.46

Prosentti pääomatuloissa vaihtelee seuraavasti:

https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot/pa...

Jos tuo vaikuttaa asiaan niin 4% on jo aika paljon.. Ja tietenkin voi jättää vielä jonkin osan nostettavaksi 1k/vuosi mikäli suunnitelma on holdata & ostaa lisää, eikä varsinaisesti jatkuvasti treidata osakkeita. Kannattaa muistaa myös, että jos nostat voittoja vaikka 29 900€ vuoden alussa sijoitat uudelleen ja saat keväällä osinkoja 500€, Padam! raja on ylitynyt siltä vuodelta ja 30k€ ylimenevästä osasta menee 34%.. wink Kannattaa jättää liikkumavaraa kun vuoden alussa touhuilee.

Joskus tietenkin, jos on hyvä uusi sijoitus kiikarissa tai muu näkemys asiaan saattaa kannattaa maksaa enemmän verojakin surprise 

Jakamalla nostot parille vuodelle niin samalla tulee väkisin vähän ajallista hajautusta uusiin sijoituksiin. Ja kun on useampi kuukausi aikaa opiskella sijoittamisen maailmaa ennen kuin tyrkkää kaikki rahansa kiinni saattaa välttyä muutamalta suodenkuopalta mitä niitäkin on aina tarjolla. Ehtii myös hioa sijoitussuunnitelmansa haluamakseen.

Niinkuin monesta mittarista näkee viime kesästä on ollut hurjaa nousua ja vähän joka osake on kiitänyt, ja vaikka näkymät edelleen positiiviset, täytynee tilanteen normalisoitua jossain vaiheessa ja silloin ralli väkisinkin hiljenee ellei käänny lasketteluksi. Yleisesti kai mitä korkeampi riski sitä tiuhemmin/tiukemmin kannattaa sijoituksiaan seurailla.

Itse pyrin siihen että aina kun "vapautan" rahaa jostain olen joko katsonut sille paremman kohteen tai tullut siihen tulokseen ettei nykyinen kohde enää tule tuottamaan.  Jos ei heti toisaalle niin jää talteen odottamaan uutta kohdetta tai ehkä vaikkapa takaisinosto mahdollisuutta halvemmalla.

Lisänä vielä että ehkäpä ainakin osa kannattaa laittaa OST tilille jos aiot suoria osakesijoituksia harrastaa, silloin osingot/voitot verotetaan vasta joskus sitten silloin nosto vaiheessa. Vero-osuuskin kerryttää tällöin sinun osuuttasi siihen asti.

 

 

 

Näytä koko viesti
Suominen - 24.11.2020 11.00

Koville ottaa ostaa osaketta joka on äskettäin tuplannut arvonsa mutta luettuani analyysejä, muitakin kuin yllä olevat wink (Kiitos niistä)  tulin samaan tulokseen eli kyllä tässä pitäisi olla varaa vielä nousta. Ostin omaan, jonkun verran hiljaittain tyhjentelemääni mutta pienehköön salkkuun, merkittävän ~7% osuuden osaketta. 

 

Tosin aikomus ei ole tällä hevosella luultavasti auringonlaskuun ratsastaa mutta jos se nyt jonkun euron tuottaisi.. Ja ainakin siksi aikaa pidettäväksi kunnes tulee vastaan sopivia muita kohteita.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 3.9.2020 09.39

Hartwallin kevyt inkivääri-lonkero, suosittelen kokeilemaan. Tuntui sopivan erityisen hyvin kesän raikkaaksi juomaksi mutta miksei syssynkin. Edellyttää kuitenkin luultavasti että pitää inkivääristä.. ja lonkerosta laugh

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 1.7.2020 12.51

Huvittava yksityiskohta Ovaron sivuilla hallituksen ja johtoryhmän esittelyissä on että vain Akin ja Herra Niemisen kohdalla on mainittu omistusten määrä. Vaikka esim toimarillakin kuitenkin ihan hyvä siivu firmaa..

Näytä koko viesti
Finnair - 26.6.2020 09.37

Arvoisat veroasiantuntijat smiley

 

Pölhön kaverin puolesta kyselen.. Osti Finnairin merkkareita useammassa erässä ja keskihinnaksi kaupankäynnin sulkeutuessa jäi koko tälle erällä n. 2,05€ per merkkari. Merkkarikaupan sulkeutuessahan merkkarin kurssi taisi olla jotain 1,74€..

 

Pystyykö tätä tappiota jotenkin osoittamaan ja vähentämään verotuksessa? Vaikka ei siis myynyt oikeuksia vaan käyttää ne..

 

Kysyn vaikka pahoin pelkään että ei.. Se olisi liian makoisaa  laugh

Näytä koko viesti
Finnair - 25.6.2020 02.52

Käsittääkseni Mr. Manner myi tänään 10k merkkaria hintaan 1,54€.. Uhka vai mahdollisuus..? 

Aina vähän hälytyskello pirisee kun johto myy.. Tässä tapauksessa Topi on kuitenkin 30. suurimman omistajan joukossa ja hänellä vanhan listauksen mukaan on 64k oikeuksia käytössä, ehkä ihan perusteltua vähän laimentaa omistustaan.. Mutta vielä ehtii tietysti luopua enenmmästäkin.. Mutta en nyt kuitenkaan vielä täysin luovuta hankkimieni merkkarien suhteen.. wink

Näytä koko viesti