Olet täällä

Ovaro (os. Orava) - 1.7.2020 12.51

Huvittava yksityiskohta Ovaron sivuilla hallituksen ja johtoryhmän esittelyissä on että vain Akin ja Herra Niemisen kohdalla on mainittu omistusten määrä. Vaikka esim toimarillakin kuitenkin ihan hyvä siivu firmaa..

Näytä koko viesti
Finnair - 26.6.2020 09.37

Arvoisat veroasiantuntijat smiley

 

Pölhön kaverin puolesta kyselen.. Osti Finnairin merkkareita useammassa erässä ja keskihinnaksi kaupankäynnin sulkeutuessa jäi koko tälle erällä n. 2,05€ per merkkari. Merkkarikaupan sulkeutuessahan merkkarin kurssi taisi olla jotain 1,74€..

 

Pystyykö tätä tappiota jotenkin osoittamaan ja vähentämään verotuksessa? Vaikka ei siis myynyt oikeuksia vaan käyttää ne..

 

Kysyn vaikka pahoin pelkään että ei.. Se olisi liian makoisaa  laugh

Näytä koko viesti
Finnair - 25.6.2020 02.52

Käsittääkseni Mr. Manner myi tänään 10k merkkaria hintaan 1,54€.. Uhka vai mahdollisuus..? 

Aina vähän hälytyskello pirisee kun johto myy.. Tässä tapauksessa Topi on kuitenkin 30. suurimman omistajan joukossa ja hänellä vanhan listauksen mukaan on 64k oikeuksia käytössä, ehkä ihan perusteltua vähän laimentaa omistustaan.. Mutta vielä ehtii tietysti luopua enenmmästäkin.. Mutta en nyt kuitenkaan vielä täysin luovuta hankkimieni merkkarien suhteen.. wink

Näytä koko viesti
Valtionyhtiöt pörssissä - koulukiusaajien suosikkikohde - 1.6.2020 01.41

Hieno ja viihdyttävä kolumni (jälleen kerran)!

 

Aki sivusi Fortumin osalta omaa kiinnostustani lähellä olevaa energiapolitiikkaa ja pääsempä  sillä aasinsillalla avautumaan (pienesti). Jaksan aina ihmetellä meinikiä. Siis WTF niinkuin nuoriso ehkä sanoi joskus 10v sitten. Miten voidaan välillä mennä niin yksipuolisesti ja perse edellä puuhun, puhutaan hyvin luultavasti kuitenkin erikseen jokaisen valtion ja yhteensä koko maapallon tärkeimmästä asiasta!

 

Onhan se toki erinomaisen tärkeää että Jasper saa perhoilleen syöjiä ja vaikkapa "maltillinen Kongon demokratia" hupenevalle koboltilleen käyttäjiä, jotta voidaan huomata ettei se Tesla sitten pelastanutkaan maailmaa vaikka on kyllä niin veikeä.. "Melkein" kaikille riitti sähköautot, loput sitte pyöräilee pimeässä..

 

Mitäpä oikeasti ilmastonkehityksiin vaikuttavista asioista, vaikeista päätöksistä, epäoleelliset pikkujutut (ja nekin vielä  usein omasta näkökulmastani heikompaan suuntaan päätettynä) otsikoihin, niin kansa taas äänestää oikein!

 

Mieliala putoaa tän kohdalla herkästi..

 

 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 28.5.2020 03.22

Sammot laitettu tänään kiertoon 33,1€ jollekin viisaammalle..(?)  Aika näyttää ja kiva nousu kuitenkin saatu omaankin taskuun, kiitos vaan kirjoittajille yescool

 

Jostain syystä vaikeampi luopua yhtä suuresta Nordea positiosta vaikka molempien nousu taitaa parin viime viikon ajalta olla aika samalla käyrällä. Ehkä se on sitten toi jaettava osinko joka on se suurempi muutos..

Näytä koko viesti
Miten peesata menestyviä sijoittajia? - 12.5.2020 01.50

Parin vuoden tikanheiton jälkeen olen nyt n. 8v sijoituskokemuksella päätynyt peesaukseen ja huomannut omalle tuulipuvulleni ainoaksi järkeväksi tavaksi sijoittaa wink Rahastosijoittaminen laskettaneen myös peesaamiseksi..

 

Kaksi alle kouluikäistä lasta, oma kiireinen työ aivan eri alalla, isohko remontti menossa kotona.. Koita siinä nyt sitten käyttää tuntitolkulla aikaa erilaisiin tulos-alanyyseihin, joiden perusteella sitten biittaat alan ammattilaiset vieläpä avaamalla mobiilisti kauppapaikan max muutamia kertoja päivässä laugh

 

Siksipä tällä hetkellä ERITTÄIN kiitollisena luen Pyysingin/Mäkisen/Ahon/co "put your money where your mounth is" tyyppisiä perusteltuja kolumneja firmoista, joihin ovat  siis itse sijoittaneet/joissa näkevät potentiaalia. Sen lisäksi seurailen Sharevillessä muutamaa rauhakseen mutta tuloksellisesti lähinnä osakkeilla kauppaa tekevää tahoa. Näiden perusteella suhteutan suositellut ostot omille pennosilleni vastaamaan valitsemaani riskitasoani ja mieltymystä (lue: mutu). 

 

Podiumille tällä ei pääse eikä ole tarkoituskaan, mutta jos nyt keskiarvoisesti edes varallisuus vähän pääsisi karttumaan vuosien vieriessä..

Kiitoksia siis kolumnisteille viitseliäisyydestä sivistää kaltaisiani epä-ekonomisteja sekä ajatusten avaamisesta kirjoittamalla!  yescool

Näytä koko viesti
Talenom - 26.2.2020 01.55

Olet oikeassa.. Olisi pitänyt tajuta, niinhän se usein on kun jokin vaikuttaa jo liian hyvältä.. 

Näytä koko viesti
Talenom - 26.2.2020 01.30

Vaikuttaisi oston paikalta defensiivisessä Talenomissa.. 

Varovasti laskettuna hintatasolta 38€

anti

38€ / 5 = 7,6  - osinko (0,75) = 6,85

osake nyt 6,4€ (6,4€ x 5 =32€

Ajattelin kevyesti omistaa tätä puulaakia päivän lopuksi.

 

Onko tälle muita näkemyksiä / seuraajia?

 

Näytä koko viesti
Airbnb-vuokrananto - 29.1.2020 12.43

Helsingissä tosiaan vedetty aika tiukka linja:

https://www.hel.fi/static/rakvv/ohjeet/Majoitustoiminta-asunnoissa.pdf

Tuli vastaan kun kaverin  uudessa taloyhtiöstä pelkästään airbnb käyttöön ostettuihin asuntoihin haluttiin puuttua. Taloyhtiöillä on halutessaan aika tehokkaat keinot estää vakituinen toiminta.. Helsingissä ainakin..

 

Voi tulla yllätyksenä monelle toimintaa aloittavalle..

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 8.1.2020 04.19

Kiitos vastauksista!

 

Tuli tilaisuus jonotella verottajan puhelinpalveluun tässä iltapäivästä ja siellä ollut henkilö vahvisti ylläolevat näkemykset oikeiksi yes

 

Tokikaan mitään mustaa-valkoisella minulla ei ole tästä, joten jos kuitenkin joutuisi tilanteeseen jossa tämä ei pädekään, ei löydy vipua.. Mutta onneksi kyse on melko pienistä jutuista wink Vaikuttaa kuitenkin siihen etten ainakaan heti sulje lasten arvo-osuustilejä vaan mahdollisesti myyn mummoilta saatuja muutamia osakelahjoja parissa erässä.

Näytä koko viesti