Olet täällä

Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 8.1.2020 04.19

Kiitos vastauksista!

 

Tuli tilaisuus jonotella verottajan puhelinpalveluun tässä iltapäivästä ja siellä ollut henkilö vahvisti ylläolevat näkemykset oikeiksi yes

 

Tokikaan mitään mustaa-valkoisella minulla ei ole tästä, joten jos kuitenkin joutuisi tilanteeseen jossa tämä ei pädekään, ei löydy vipua.. Mutta onneksi kyse on melko pienistä jutuista wink Vaikuttaa kuitenkin siihen etten ainakaan heti sulje lasten arvo-osuustilejä vaan mahdollisesti myyn mummoilta saatuja muutamia osakelahjoja parissa erässä.

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 8.1.2020 09.19

Sattuisikos joku tietämään lonkalta kun en löytänyt OST artikkeleista tahi mainoksista smiley

 

Eli jos henkilöllä on OST jolla tekee jokusen määrän kauppoja vuodessa, ei nosta ulos kuitenkaan rahaa, niin voiko silti myydä arvo-osuustililtä verottomasti 1000€lla vuodessa?

 

 

Näytä koko viesti
Tammiralli - 17.12.2019 09.50

Mielenkiintoista kyllä aina spekuloida näistä vuodenvaihteen käyrien suunnista.

Itse taidan yrittää saada nousun hyödyksi panostamalla vapaana kelluvat lanttini arvoyhtiöihin / hyviin osingonmaksajiin, ainakin suurimmaksi osaksi, perusteena osakesäästötili. Epäilen suurimman osan tilinavaajien haluavan kyseisiä osakkeita tililleen, joita sitten mahdollisesti sinne ostavat nopeahkostikin vuodenvaihteen jälkeen..

 

Mutta toki täytyy vielä seurailla mikäli jonkun pienemmän seuraamani yhtiön kurssin "mukavasti" laskisi tän vuoden puolella.

Exel/Fsecure/Telia/Glaston/Apetit

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 22.10.2019 02.40

Ehkäpä saan kuulla kysymättäkin wink mutta onko Akilla näkemystä uudesta toimarista?

 

Jotenkin ajatus siirtyy jo kohti vuodenvaihdetta ja pohdin ottaisiko verotusmielessä kuraa sisään Lehdosta, Oravasta vai peräti molemmista... Saahan niitä sitten ostettua takaisinkin mutta se on aina henkisesti vaikeampaa laugh

 

Näytä koko viesti
Aspire Global - 29.8.2019 10.31

Mitä ihmettä.. Miksi laskee vielä?

Ostin 35ssä lisää ja nyt on jo 30ssä, koskahan puukkoon kannattaa tarttua seuraavan kerran..? En oikein keksinyt selvää syytä  tän viikon lähes 10% liukumäkeen. Anyone?

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 13.8.2019 09.16

Hesarissa peräti kaksi krittiikkiä Veikkauksen touhuista/automaateista:

Mielipide Kelan lääkäriltä:

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006202281.html

Ja kolumni:

https://www.hs.fi/urheilu/art-2000006202419.html

 

Henk. koht. en koe veikkausta suurena piruna, kerättyjen rahojen (jotka kansa luultavasti johonkin vastaavaan kuitenkin syytäisi) käyttö vaan pitäisi saada paremmin hyötykäyttöön, eikä politiikkaan.. Kolikkoautomaatit olisi kyllä syytä poistaa kokonaan.

Näytä koko viesti
Glaston - 31.5.2019 12.56

Onkos kukaan muu palstalla seuraillut tätä lappua?

 

Itse holdailin pientä erää aika pitkää ja aivan puhtaasti tuurilla kyllästyin viikon alussa ja myin puolet veks. Nyt kun sitten hinta putosi niin Akin mallia "kun halvemmalla saa" mukaillen alkoi jälleen kiinnostamaan wink

 

Lähinnä tässä yritän miettiä kumpikohan kannattaisi..

1) ostaa nyt lisää lappuja ja lunastaa niistä saaduilla oikeuksilla vielä lisää

vai 

2) odotella merkintäoikeuksien tuloa myyntiin ja ostaa suoraan niitä

 

Tän hetken kurssilla merkintäoikeuksien hinta lienisi jossain 1,60 - 0,89 = 0,71€ huitteilla.

Itsellä ei oikein ole näistä kokemusta, kumpi yleensä "tehoikkailla" markkinoilla on osoittautunut paremmaksi lähestymistavaksi?

 

Jälkimmäisessä tietenkin ehtii saada vielä lisää informaatiota ennen ostopäätöstä yes

Näytä koko viesti
Telia - 4.2.2019 04.13

Seuraileekos kukaan Teliaa? Joko SaiPan matsit näkyy? laugh

Tartuin tähän herkkuun taas pitkästä aikaa kun mielestäni halvalla sai 3,76.. Ihan menettelevästä tuloksesta syntyi aika kova reaktio. Ulos kun seilaa taas takaisin sinne neljän päälle. Ja/tai mahdollisesti osinkoja välissä..

Näytä koko viesti
Outokumpu - 6.9.2018 10.11

Kiiitos näistä "vertaistukiryhmän" ajatuksista smiley  Ehkäpä otan lusikalla nyt "että tulee seurattua.." vai miten se Aki asian muotoilikaan (ja oli enersense ketjussa tähän käytäntöön tyytyväinen cheeky ) ja tulevien uutisten pohjalta sitten enemmän perusteltuna lisää, jos siltä alkaa näyttämään..

 

Näytä koko viesti
Outokumpu - 5.9.2018 03.50

Outokumpu keskustelu on ollut hiljaisella liekillä viime aikoina..

Hinta on tullut alas merkittävästi, joko tätä pelilappua kohta uskaltaisi/kannattiaisi ostaa? Q2 tulos kai oli ihan ok mutta riskejä ilmassa loppuvuodelle.

Onko näkemyksiä koska tähän teräsjättiin kannattaisi tarttua? Itse ole sillä aiemmin tehnyt pienen voiton mutta nyt ei ole oikein käsitystä missä mennään.

 

Näytä koko viesti