Olet täällä

Rovio

Käyttäjän Anssi A kuva
Liittynyt: 29.3.2015, 10:02
Viestejä: 71

Rovion osakeanti alkaa ensi viikon maanantaina (18.9). Pörssissäkin kauppa alkaa jo oletettavasti 3.10. Mitään ajatuksia osakeannista? Aiemmat peliannit ovat tarjonneet hyviä pikavoittoja, joten varmasti kiinnostusta löytyy, mutta toisaalta Roviolla ei oikeastaan ole saatu aikaan muuta kuin Angry Birds, joka on aika loppuunkulutettu brändi ja melko iso osa vanhoista työntekijöistä vissiin siirtynyt vuosien saatossa muualle.

Käyttäjän SaIkunhoitaja kuva
Liittynyt: 30.12.2015, 17:29
Viestejä: 34

Aika iso pulju tämä. Onko vaaraa/mahdollisuutta, että tämä pompsahtaa omxh25 indeksiin seuraavana tarkistuspäivänä (1.2.2018)? Jos näin käy niin tuollahan voisi pelata ku rahastot "joutuu" ostaan helmikuussa. Olenko ihan kujalla tässä asiassa?

Käyttäjän Acumen kuva
Liittynyt: 7.4.2016, 15:10
Viestejä: 389

Markkina-arvoltaan toki suhteellisen iso mutta tuossa OMXH25 indeksissä painotetaan vaihtoa/hyvää likviditeettiä. Se jää nähtäväksi millaiseksi alkuhuuman jälkeen vaihdanta muodostuu. Oheisesta linkistä lisäinformaatiota:

"A share can qualify as an Index share even though it has not been listed on NASDAQ Helsinki during the whole Control Period if the daily median turnover most likely, in the opinion of the Exchange, will continue to be ranked amond the top 25 shares."

https://indexes.nasdaqomx.com/docs/Methodology_OMXH25.pdf

Käyttäjän Anssi A kuva
Liittynyt: 29.3.2015, 10:02
Viestejä: 71

Huolestuttavaa, että ratikkapysäkin mainostaulussa on Rovion listautumismainos.

Käyttäjän cempaired kuva
Liittynyt: 14.3.2017, 12:31
Viestejä: 17

Voin jo kuulla tuulipuvun kahinan merkintäpaikoilla...

Käyttäjän bikerjean kuva
Liittynyt: 21.3.2017, 04:54
Viestejä: 8

Rovion osakkeiden yleisöanti on keskeytetty ylimerkinnän johdosta.

Ylimerkinnän suuruudesta ei tietoa, ilmeisesti kaikki saavat tuon minimin 100kpl ja sen jälkeen merkintöjen suhteessa vai kaikille sama määrä? ​​​​​​

Käyttäjän bikerjean kuva
Liittynyt: 21.3.2017, 04:54
Viestejä: 8

Rovio julkaisi infot:

Tarjottavien osakkeiden lopullinen hinta listautumisannissa on 11,50 euroa tarjottavalta osakkeelta.

Yleisöannissa tekemät sitoumukset hyväksytään kokonaan 100 Tarjottavaan Osakkeeseen saakka ja tämän ylittävältä määrältä noin 50,0 prosentin osalta annetuista merkintäsitoumuksista.

Yleisöannissa annetut osakkeet odotetaan kirjattavan hyväksytyn sitoumuksen antaneiden sijoittajien arvo-osuustileille ensimmäisenä pankkipäivänä hinnoittelun jälkeen, eli arviolta 29.9.2017.

Kaupankäynnin Osakkeilla odotetaan alkavan Nasdaq Helsingin prelistalla arviolta 29.9.2017 ja Nasdaq Helsingin pörssilistalla arviolta 3.10.2017.

 

Käyttäjän TotaaliPaisti kuva
Liittynyt: 29.9.2017, 14:08
Viestejä: 20

Rovioon tuli tutustuttua jossain määrin ja kovasti harkitsin merkitsemistä, mutta päätin jättää väliin. Selvää oli, että tämä tultaisiin ylimerkitsemään kuten kävikin ja mietin, että pitäisikö merkata pikavoittojen toivossa, mutta päätin jättää välistä. Yllättävän vähän tuo on noussut tässä ensimmäisen pörssipäivän aikana. Ehkä muutkin tulivat samaan johtopäätökseen ja harvempi jättää pitempään holdiin.

Vaikka hinta oli halvempi mitä etukäteen spekuloitiin niin hinta perustuu silti suurin kasvunäkymiin joihin en jaksa uskoa ellei jotai uutta hittipeliä saada puskettua ulos, mutta niinhän se on monella pelifirmalla. Aikamoista lottoamista jos minulta kysytään. Angry birds brändin tunnettavuutta kovasti mainostettiin, mutta en usko sen olevan jatkossa enää samanlainen rahasampo. Aika näyttää olinki väärässä, mutta houkuttelevimpiakin yrityksiä on ollut tarjoilla.

Käyttäjän chickenlittle kuva
Liittynyt: 22.5.2017, 16:11
Viestejä: 11

Aika venytetyllä valuaatiolla meni pörssiin, mikä näkyikin ekan trading-päivän performanssissa. Olisi varmaan jäänyt alle IPO-hinnan päivän päätteeksi, jos Danske ei olisi tehnyt tukiostoja (ainakin nordnetin mukaan Danske oli iso ostaja päivän loppupuolella juuri tuohon IPO-hintaan = oletettavasti tukiostoja). Toisaalta > 5 % tuottoon täytyy olla tyytyväinen, kun myi yli 12 eurolla. 

Käyttäjän Krenjuussa kuva
Liittynyt: 27.10.2016, 12:13
Viestejä: 147

Miten paljon uskotte dansken tukiostoja tekevän? ja mihin hintaan uskotte tukiostojen rajoittuvan. Tuntuisi houkuttelevalta ajatukselta shortata osaketta pieni siivu maanantaina perjantain kurssinousun jälkeen?

 

 

Käyttäjän Aki Pyysing kuva
Liittynyt: 16.12.2013, 13:48
Viestejä: 2580
Krenjuussa kirjoitti:

Miten paljon uskotte dansken tukiostoja tekevän? ja mihin hintaan uskotte tukiostojen rajoittuvan. 

Näitä kutsutaan  vakauttamisostoiksi ja maksimimäärä ja -hinta (merkintähinta yleensä) selviävät listautumisesitteistä, joskin vähän vaivalloisesti.

Nyt niitä ei enää tehdä, kun vakauttamisjakso päättyi. Kurssi on aavistuksen merkintähinnan (11,50) alapuolella. Marraskuun 23.11. voi liikauttaa  osaketta aika äreästi.

Näissä leikkipeliyhtiöissä on hilpeää, että markkinoilla on paljon relevanttia infoa tarjolla, kuten suosikkilistat yms. Lisäksi voi itse pelailla uutuuspelejä ja arvailla kelpaako muillekin. Miun on parempi pysytellä oikean rahan pelien parissa, kun irtoaikaa leikkipelien pelaamiseen ei oikein kalenterissa ole.

Käyttäjän kahvi kuva
Liittynyt: 21.7.2017, 13:47
Viestejä: 75
Aki Pyysing kirjoitti:

Nyt niitä ei enää tehdä, kun vakauttamisjakso päättyi. Kurssi on aavistuksen merkintähinnan (11,50) alapuolella. Marraskuun 23.11. voi liikauttaa  osaketta aika äreästi.

Eka osari tänään, kurssi -22%. Osakkeen hinta on nyt 9,21 euroa, firman hinta 921 milj.eur.

Todella paljon on laitettu panoksia pelaajahankintaan. Mielenkiintoista on seurata AB Matchin kulkua.

Näillä tiedoilla firman markkina-arvon voisi olettaa käyvän 750 milj.eur. paikkeilla.

 

 

 

Käyttäjän Varaton kuva
Liittynyt: 4.12.2017, 13:01
Viestejä: 2

Mielenkiintoista on kyllä seurata näitä osakkeiden hintoja, näkyy olevan näin aloittelijalle paljon mahdollisuuksia päästä eroon rahoistaan cheeky. Tosin ei se näytä olevan helppoa muidenkaan ajoittaa ostojaan, Rovion tiedotteen mukaan sisäpiiriläinen ostanu 20000kpl 11,50€ kurssiin eli rapiat 45k€ turskaa vajaassa viikossa vai ymmärsinkö taas jotain väärin? 

Käyttäjän Joonas85 kuva
Liittynyt: 11.9.2017, 14:34
Viestejä: 17

Jaahas, taas näyttää tulevan komeasti alas. -33% tällä hetkellä. Omasta mielestä osake on edelleen kallis, koska ei Roviolla näyttäisi olevan mitään erikoisen hyviä ajureita kasvattamassa bisnestä. Jo listautuessa ajattelin, että tästä voisi maksaa ehkä 3€ per lappu. Saas nähdä mihin tämä lopulta menee

Käyttäjän Aki Pyysing kuva
Liittynyt: 16.12.2013, 13:48
Viestejä: 2580

Kauppalehden mukaan Roviota seuranneilla kaikilla neljällä analyytikolla oli Roviosta osta- suositus koko pörssihistorian. Melko rohkeaa. Mie uskallan tällaisista kovaan hintaan arvostetuista yhden pelin ihmeistä sanoa yleensä korkeintaan, että melko kallista on, mutta voi kallistua lisääkin. Riski on nimittäin siinä, että kaikenlaiset laidaltahuutelijat aktivoituvat, kun tulee vähän lunta tupaan. 

Käyttäjän TotaaliPaisti kuva
Liittynyt: 29.9.2017, 14:08
Viestejä: 20

-45% tällä hetkellä. Aika komeaa pudotusta. Olenkin pitänyt tuon hintaa todella naurettavana. Isot odotukset kasvun suhteen hinnassa ollut, mutta mihin ihmeeseen ne perustuvat? Angry Birds ei ole kuitenkaan brändina enää ainakaan omasta mielestäni se kaikkein parhain. Nythän he ennustavat, että tulos ja liikevaihto tulee pysymään aika samoissa kuin viime vuonnakin. Firmalla arvoa tällä hetkellä 434m ja voittoa pitäisi tulla se 30m taas eli alkaahan tuo P/E luvun perusteella olemaan jo vähän järkevämmissä hinnoissa. Mitä mieltä?

Käyttäjän Jmakela kuva
Liittynyt: 9.11.2017, 17:46
Viestejä: 186

On ollut jo mielestäni pitkään selvää että ei Angry Birds enään kauaa "elätä" Roviota vaan pitäisi tulla uusi peli joka menestyy mutta se on helpommin sanottu kuin tehty. On se rajua kilpailua tuo mobiilipeliala kun alkaa miettiä: Candy crush tuli ja meni parissa vuodessa, Pokemon Go kesti isossa kuvassa ehkä vuoden päivät ja Angry Bird oli kova sen pari vuotta. Supercell on vielä plussalla peleissä mutta kohta pitää tulla jo uusi hitti tai alkaa sielläkin rahahanat tyrehtyä.

Eläkeyhtiöt ottavat nyt takkiin ja isosti Roviosta ja asiakkaat kiittää... No kassasta ei rahat loput....

Käyttäjän Matteus kuva
Liittynyt: 24.8.2015, 11:55
Viestejä: 21

Rovion arvosta on haihtunut 47% tänään. Onko Suomessa koettu koskaan samanlaista arvonlaskua tämän kokoluokan yrityksien kohdalla yhdessä päivässä (marketcap noin 1miljardi)?

Käyttäjän Farseer kuva
Liittynyt: 20.7.2016, 19:14
Viestejä: 152

Ensin poronluuimplantit ja nyt vähän jälkijunassa Rovion lintujen kananlento tehokkaasti jäähdyttämässä listautumisten ylikuumenemista. Toki listautuminen tehtiin hyvään aikaan (omistajien näkökulmasta).

Eihän tuo toki kaatumassa ole, eli suomalaisilla pelifirmoilla on kohtuullisen hyvä pohja toimia edelleen.

Käyttäjän Saapasmono kuva
Liittynyt: 9.7.2014, 15:37
Viestejä: 33
Jmakela kirjoitti:

Candy crush tuli ja meni parissa vuodessa, Pokemon Go kesti isossa kuvassa ehkä vuoden päivät ja Angry Bird oli kova sen pari vuotta.

Tuota. Activision Blizzard osti 2015 Kingin, joka teki Candy Crushin. Jenkeissä pyörii CC:n ympärillä oleva TV-kisailusarja. Mobiilipuoli tuo tällä hetkellä yli puolet Activision Blizzardin tuloksesta. King myöskin tunki putkesta nopeasti CC:n tyylisiä pelejä paljon ja ne tuottavat AB:lle järkyttävästi rahaa. Kingillä on 290 miljoonaa aktiivista pelaajaa kuukausittain, jotka pelaavat keskimäärin 37 minuuttia päivässä ja on täysin naurettavaa sanoa että Candy Crush tuli ja meni. Se on edelleen jenkkien App Storen tuottavin peli ja jatkaa kasvuaan neljättä quarteria putkeen. Candy Crush ja Kingin muut pelit tuottavat paljon. Pokemon Gon kovin piikki kesti kuusi viikkoa, osa pelaa sitä vieläkin. Ei toki tuota samoissa määrin rahaa.

Angry Birds on brädiarvoltaan maailmalla kovinkin korkealla. Jos en väärin muista, niin tunnettuus ollut testeissä yli 98%. Rovion Battle Bay on nosteessa ja ensimmäisiä onnistuneita Angry Birdsin ulkopuolelta. Se, että Rovio päätti vaihtaa crossmarketingista uusasiakashankintaan näkyy tuloksessa. Mainostaminen ei ole niin halpaa, mutta markkinointi-investoinnit ovat olleet mielestäni onnistuneita. Vajaan 74 millin lv:llä firma teki kuitenkin 10,4 milliä voittoa. ARPDAU on tuplaantunut Q4:lla. Koko alalla uusasiakashankinta on vaikein osa-alue ja Rovio pärjää siinä hyvin.

Listaantumisessa en tykännyt hinnasta ja näytti vahvasti rahastukselta. Pitää kuitenkin ottaa huomioon Rovion kyvykkyys maailmanluokan brändituotantoon, sekä heidän tehokkaaseen uusasiakashankintaan. Vaikka rahaa menee nyt Hatchin kehittämiseen ja markkinointiin, näyttää silti firma tekevän voittoa ihan kiitettävästikin. Hatch on mielenkiintoinen projekti ja varmasti pitkässä juoksussa Roviolle todella kattava platform. 30% liikevoitto ei todellakaan ole mikään mahdottomuus jo ensi vuoden loppuun. Angry Birds 2 -leffa on tulossa ensi vuonna ja se boostaa myös Brand Licensing -tuottoja. Rovio teki mm. Super Bowlissa näyttävisti yhteistyötä NFL:ssä ja harva firma tuohon pystyy. Helsinkiä pidetään maailman mobiilipelimarkkinan pääkaupunkina ja ulkomaillakin varmasti Rovion seurantaa jatketaan. Nyt sopulit vetäsivät sen verran vauhdikkaasti kalliolta, että osake taisi halventua jo liikaa.

Osake alkaa hinnaltaan olemaan omaan silmään sitä luokkaa, että ajattelin siihen sijoittaa. Listautumisen fiilikset näyttivät olleen oikeessa ja onneksi ei tuota lappua vielä löydy salkusta. Kohta meinaan löytyy.

Käyttäjän PitkäJuoksija kuva
Liittynyt: 18.3.2018, 12:08
Viestejä: 5

Olen haeskellut seuraavaa osaketta salkkuun ja jotenkin se tämä Rovio nyt laskun jälkeen on alkanut kutkutella. Näyttää olevan Nordnetissa ostetuimpien listalla, joten selvästi on herättänyt ostokiinnostusta piensijoittajien keskuudessa. Ostaako vaiko eikö ostaa? Mielipiteitä? Tuo Hatch vaikuttaa hyvältä idealta, joskaan n. viittä lausetta enempää en ole siitä lukenut saatika itse nähnyt / kokenut. cheeky

Käyttäjän Saapasmono kuva
Liittynyt: 9.7.2014, 15:37
Viestejä: 33
PitkäJuoksija kirjoitti:

Tuo Hatch vaikuttaa hyvältä idealta, joskaan n. viittä lausetta enempää en ole siitä lukenut saatika itse nähnyt / kokenut. cheeky

Hatch on pätevä tuote. Käytettävyydeltään aivan järkyttävän hyvä. Todella suuria pelitaloja Rovio onnistunut tuomaan kelkkaan. Square Enix, Ubisoft, Bandai Namco ja viimeisimpänä on mukaan liittynyt Sega. Puhumattakaan indietaloista. 16 maassa betatestauksessa Euroopassa tällä hetkellä ja globaali launch on todella lähellä. Oma visio Hatchista on se, että se tulee rikkomaan mobiilipelaamiseen. Lisäksi ensimmäinen platform, joka periaatteessa tuo eSports-turnaukset myös mobiiliin vahvemmin, kuin niitä nyt tällä hetkellä on.  Vielä yhteyden kanssa on satunnaisesti pientä ongelmaa, mutta eiköhän tuo saada korjattua ennen isoa julkaisua. Pelijulkasijoille varmasti halvempi alusta kuin Google Play tai Applen App Store. Nuo lafkat kun vetää välistä sen 30%, joten jos Rovio vie omaa osuuttaa edes hieman alemmaksi, niin sisään sataa ja lujaa. En usko että suuret talot olisi lähtenyt muuten tuohon hommaan mukaan.

Muutenkin firmana numeroilla hyvä. 2018 ei tule olemaan paras vuosi, mutta 2019 voi odottaa paljon. 10 peliä putkessa, Hatchin global launch, Angry Birds 2-leffa. Firmalla on kassaa järkyttävästi tällä hetkellä ja vaikka AB2-leffa jostain ihmeen syystä floppaisi, ei se firmaa nurin aja. Kyseessä on tällä hetkellä ehkä maailman halvin peliyhtiö, mutta sen kanssa pitää osata malttaa. 2020 kyseessä voi olla hyvinkin pätevä osinkokone, jos ja kun pääsevät 30% liikevoittotavoitteeseensa.

Kaupallinen yhteistyö: JOM rahastoyhtiö Oy
Salkunhoitoa kehittyvillä markkinoilla - Haastattelussa Juuso Mykkänen
Lue haastattelu