Ajallista hajautusta vai käteisen keräämistä? -
Daytrader kirjoitti:

Kaksi tärkeintä kysymystä tässä on:

1. Miten luulet reagoivasi, kun markkina ennen pitkää laskee reilusti?

2. Minkä ikäinen olet ja kasvavatko tulosi vielä jatkossa?

1. Pidän kiinni omistuksista lisäten parhaiden painoja, sekä ostan uusia osakkeita käytössä olevan käteisen rajoissa (ja luoton!?). Uskon kykeneväni tähän.

2.  En nuori, enkä vanha ;-p ...merkittävä tulojen kasvu on epätodennäköistä, joskaan ei täysin poissuljettua. Pyrin säästämään tuloihin nähden aggressiivisesti aikahorisontilla, jonka aikana nähtäneen ainakin kaksi "romahdusta".

Juuri nyt tarkoitus on kasvattaa käteispainoa...se vaan, että kun kauhean kivaa on ostella kaikenlaista... devil

Näytä koko viesti
Rovio -

Olen haeskellut seuraavaa osaketta salkkuun ja jotenkin se tämä Rovio nyt laskun jälkeen on alkanut kutkutella. Näyttää olevan Nordnetissa ostetuimpien listalla, joten selvästi on herättänyt ostokiinnostusta piensijoittajien keskuudessa. Ostaako vaiko eikö ostaa? Mielipiteitä? Tuo Hatch vaikuttaa hyvältä idealta, joskaan n. viittä lausetta enempää en ole siitä lukenut saatika itse nähnyt / kokenut. cheeky

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin -

Itselleni on ollut järkyttävää huomata, kuinka edustamani sosiaalidemokraattisen puolueen oletetaan kategorisesti vastustavan kaikkea kansankapitalismiin(kin) liittyvää. Uskoakseni uudet sukupolvet kuitenkin osaavat ajatella laatikon ulkopuolella ja väitänkin, että osaketilillä on mahdollisuuksia saada kannatusta myös suunnista, joista sitä ei uskottu löytyvän....toivossa on hyvä elää sano se lapamatokin....

Näytä koko viesti
Painotukset ja hajautus -

Itsekin olen melko newbie tässä maailmassa (aktiivista säästämistä/sijoittamista takana 1½ vuotta), mutta omat avainajatukseni kysymyksiisi:

- Pieni (itsellä voi laittaa lainausmerkit edelliseen) sijoitussumma -> hajauttaminen eri instrumentteihin joka kuukausi ei onnistu. Jo noilla superrahastoilla saa hajautettua yrityskohtaisen riskin pois ja mikään rahasto/indeksi ei ole suojassa, jos iso lasku tulee.

- ETf :ien ja rahastojen kaupankäyntikulut: jos on varma, että raha pysyy kiinni ostoissa, kai niitä kulujakin voi vähän hyväksyä, kunhan ostaa sen verran isosti kerrallaan, että %-osuus jää mielellään alle prosenttiin. On hyvä käydä läpi kohteidesi kulut ostaessa, säilytettäessä ja myytäessä.

- Jos olet, kuten nimimerkkisi antaa ymmärtää, utelias, huomaat pian tekeväsi suoria investointeja osakkeisiin. Niin itselleni kävi. Käytän Superrahasto Suomea säästörahastona (ainakin vielä tässä markkinatilanteessa) ja sitten kun sopiva summa on kertynyt JA sopiva osake tulee vastaan, vaihdan rahasto-osuuden osakeomistukseksi. cheeky

Rahastoihin/indekseihin sijoittaminen on sikäli juuri nyt hankala aloittaa, että yhtään pidemmällä aikavälillä tulee väistämättä takkiin. Jos on kerta kaikkiaan varma, että pystyy joka kuukausi laittamaan saman rahan minimikuluilla kiinni, saa ajallisen hajautuksen hyödyt, eikä tuo "nurkan takana" odottava markkinariskin realisoituminen muuta perusstrategiaa - päin vastoin - tuolloinhan kannattaa toivoa halvempia hintoja. Toki osakkeissa markkinariski on myös, mutta keskittymällä itse tuntemiinsa yhtiöihin ja niiden seuraamiseen, voi parhaassa tapauksessa selvitä kuopista paremmin, kuin mitä nyt esim. OMXH25:een sijoitettaessa.

Vielä kun saataisiin Suomeenkin osaketili ja osinkojen verotuskohtelu tasa-arvoiseksi rahastojen vastaavan kanssa niin avot! DEMARINA aion painostaa puoluettani tässä asiassa - terveisiä Pyysingille devil

Näytä koko viesti