Olet täällä

SaIkunhoitaja

SaIkunhoitaja

  • Liittynyt 30.12.2015
  • 29 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Aspire Global - 7.10.2017 18.26

Eikös tuo Global Gamingin vetäytyminen ollut jo vanhahko juttu:

Lainaus Global Gamingin vuosiraportista 7.6.2017 "Omalla alustalla olevien tuotemerkkien lisäksi Global Gaming hoitaa ja markkinoi useita tuotemerkkejä Aspire/Neogames-alustalla. Yhtiö on vuonna 2016 päättänyt keskittyä tuotemerkkeihin, jotka toimivat omalla alustalla, mutta aikoo siirtää tuotemerkit Aspiresta pikimmiten omalle alustalle. Tämä säästää kustannuksia, mutta mahdollistaa ennen kaikkea erilaisen kokemuksen loppuasiakkaalle."

https://globalgaming.com/content/uploads/2017/09/global-gaming-repost-20...

En ymmärrä alasta paljoa, mutta taidan lähteä Pyysärin peesiin.

 

Rovio - 17.9.2017 23.43

Aika iso pulju tämä. Onko vaaraa/mahdollisuutta, että tämä pompsahtaa omxh25 indeksiin seuraavana tarkistuspäivänä (1.2.2018)? Jos näin käy niin tuollahan voisi pelata ku rahastot "joutuu" ostaan helmikuussa. Olenko ihan kujalla tässä asiassa?

Metsätalousinsinöörin sijoituspäiväkirja - 12.8.2017 17.08

Olipas virkistävää lukea analyysiä kirjoittajalta, joka tietää syvällisemmin aiheesta. Itsekin noita tuollaisia vihreitä koneita aiemmin työkseen ajaneena ja alalla suunnitteluhommissa olleena olen samoilla linjoilla kirjoituksen asioiden suhteen. Mulla oli kanssa ostonappi tosi lähellä laittaa isosti Ponssen osakkeisiin, kun oli Scorpion tuloillaan, jotenkin se vaikutti semmoiselta, että idea vielä tuottaa. Sitten meni pupu pöksyyn ja mietin, että on niin paljon kalliimpi tehdä Scorpion-konstruktio, et ei välttämättä myykään ja lisäksi uuden konstruktion lapsus-mahdollisuudet. En tosin ole seurannut Ponssea, että onko Scorpionista ollut tuloksellisesti hyötyä kuinka paljon vai onko raketoinut muista syistä.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 7.4.2017 11.30

5/5 blogi. Olis vielä mukava kuulla sun ajatuksia liittyen duunintekoon. Oot aiemmin ollu vähä kuin yrittäjä, niin miten suhtaudut kun joudut/pääset muille hommiin? Monille yrittäjille on vaikeaa mennä toiselle duuniin, mutta toiset taas on joustavia ja ei ole väliä tekeekö itelle vai muille hommia.

Fondia - 27.3.2017 18.41

Eipä ota tämä firma piensijoittajia riittävästi huomioon. 25 kpl ja 9€ kaupankäyntikululla on kivaa myydä eteenpäin. Vincit toimi hienosti ku piti 100 kpl miniminä jolloin piensijoittaja voi myydäkki laput kohtuukuluilla.

Technopolis - 23.3.2017 16.03

Hienoa työtä Sijoitustiedolta ja Akilta, että sai vähän tietoa kokouksesta.

"Omistaja-arvon huomioonottolupaus" on kyl näin aloittelevana sijoittelijana surkuhupaisinta mitä oon ikinä kuullu. Onko yrityksellä jokin muukin perimmäinen tehtävä kuin maksimioida omistaja-arvo?

Next Games - 22.3.2017 17.50

Kovasti hehkutetaan, että anti taas ylimerkittiin ja pikavoitot tiedossa. Itse en tätä merkannut, koska en usko satuihin eli yrityksen valuaatioon ja olen enempi buy&hold-sijoittaja.

Onko aina niin, että ylimerkatuilla napsuu pikavoitot? Mitä jos suuri osa onkin ostanu sillä mentaliteetillä, että myyn laput heti ottaen pikavoitot kun kauppa alkaa ja kukaan ei ole ostotuulella. Onko histortiatietoa/esimerkkiä reilusti ylimerkatuista, jotka on notkahtanu heti ekana/ekoina päivinä?

Betsson - 20.10.2016 12.30

Piti katella, että onko Danske ollu suuri netto-ostaja sen jälkeen, kun laskivat tavoitehinnan 85kr->64kr päivämäärällä 12.10. En löytänyt nordnetista tämmösiä päiväkohtasia kaupankäyntitilastoja. Onkohan niitä jossain saatavilla? Jos on ollut suuri netto-ostaja niin sais hyvää jutun ainesta mediaan, et miten tää sijoitusmaailma pyörii. Voiko esim. Danske myös ostaa jonku muun välitäjän nimissä esim. Anonymous Broker, jolla vois kiertää näin läpinnäkyvää toimintaa?

TeliaSonera - 10.10.2016 18.07

Perjantaina jäi toimeksianto toteutumatta, mut lähellä käytiin. Tänään sipaisin salkkuun siivun, kun päivällä vaikutti et anot ei ollu dumpannu samaan malliin kuin aiemmat pari päivää ja yhtäkkiä näytti myyntilaidassa olevan vähän tavaraa ja siitä se tän päivänen nousu sit lähti. Toivottavasti jatkuu iäisyyteen.

Btw. Oliko tää vaan alottelijantuuria seurata myyntilaidan ohenemista vai onko siinä ihan oikeasti joku perä. Ainakin Nordnetistä pystyy valitsemaan montako osaketta omasta toimeksiannosta näkyy, joten myyntilaitahan voi näyttää kapealta, jos ei siinä näy kaikki toimeksiannot.

Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 9.10.2016 15.35

Seuraan muutamaa blogia/tubekanavaa ja mielestäni paras tapa hoitaa asia on läväyttää uus päivitys/video aina tiettyyn aikaan. Esim. Aki Pyysingin päivitykset ja yks jannu, jolla viel tarkempi julkaisuaika: laittaa aina ti klo 18, niin tietää olla silloin lukemassa/katsomassa (itse asiassa jopa vähän koukuttunu tuohon kanavaan, et aina pitää klo 18-21 käydä tiistaisin kattomas). Ei tuu turhauttavia turhia klikkailuja sivullle, et joko se on päivittäny. Tietenkin tää tapa luo painetta tekijälle, mutta voihan niitä tehdä etukäteen valmiiksi ja julkaista myöhemmin. Tää siis vain yksi mielipide.