Lapsille sijoitusyhtiö asuntosijoittamiseen -
hauturi kirjoitti:

 Tosin työvoimaviranomainen on hyvä keksimään ongelmia sielläkin missä niitä ei lain mukaan ole.

 

Tiedän tapauksen, jossa pitkän matkaa täysikäinen asui vanhempiensa luona ja isällä oli yritys, jossa poika oli ollut aiemmin töissä eikä koskaan ollut yritykseen omistussuhdetta. Nyt siis poika oli  jäänyt työttömäksi toiselta työnantajalta, eikä pariin vuoteen ollut isällään töissä. Joutui aikamoisen todistustaakan alle, ettei ole mitään sidoksia isänsä yritykseen. Muutamat eri todistukset joutui yritys toimittamaan, että rupesi pojalla työttömyystuet rullaamaan. Hintaa todisteluille tuli satasia, kun tilitoimisto ym. selvitteli asioita. Täysin käsittämätön todistusvelvollisuus!

Näytä koko viesti
Maailmanloppua odotellessa -

Mites porukka näkee tuon kryptokuplan puhkeamisen vaikuttavan osakemarkkinoille? Bitcoinissa nähtävissä syklin muuttumisen merkit. Seuraako osakemarkkinat perässä, kun porukka pelästyy vai mitä tapahtuu?

Näytä koko viesti
Kolumni: Ovatko tammiralli ja joulupukki samanlaisia satuja? -

Mites pikkupojat pääsisi hyödyntämään parhaiten tammirallia? Isoilla pojilla kaupankäyntikulut suhteessa pienet, joten heillä ei hätää. Monessa yhtiössä oli nähtävissä jyrkkää laskua loppuvuotta kohden, jotka ehkä veromyynneistä johtuvia. Pikkusijoittaja kun ostaa ja myy, molemmista 1% kulut, niin saa valinnat osua hyvin kohdilleen, jotta jää leivänpäälle. Onko tammirallia nähtävissä myös indekseissä, joskin pienempänä. Eli superrahastoilla pelaamalla voisi saada jotain, kun ei kuluja?

Näytä koko viesti
Kysymyksiä/Vastauksia -

En löytänyt sopivampaa threadia, joten laitellaan tähän. Onko jollain tietoa, mistä näkisi tämän vuoden listautumismäärät pohjoismaissa? 

Pörssisäätiön sivuilta löytää käyrät aiemmilta vuosilta ( http://www.porssisaatio.fi/blog/statistics/listautumiset-pohjoismaissa-… ). Tästähän on jo aiemminkin keskusteltu, että listautumismäärät muistuttaa jo tiettyjä vuosia. Viime listautumisissa on jo nähty, ettei listautumishinta tahdo aina pitää. Eli yritetäänkö tässä ennen rommausta vielä koittaa vetää miljoonat kotio. Pörssisäätiön käyrästä päätellen voisi ennustaa rommin olevan lähistöllä.

Näytä koko viesti
Optiosijoittajan treidit&makronäkemykset -

Aika kovalta tekijältä vaikutat. Itse neuvoisin niin, että tee sitä mitä SINÄ haluat. Pidä välivuosi tms. välittämättä siitä, että se olis -EV rahallisesti, jos haluat. Omasta mielestäni joka asiassa tarvitse miettiä miten saa parhaan EVn, elämä on paljon muutakin. Ehdit kyllä tienaamaan lääkärin liksoilla ihan riittävästi.

Näytä koko viesti
Aspire Global -

Eikös tuo Global Gamingin vetäytyminen ollut jo vanhahko juttu:

Lainaus Global Gamingin vuosiraportista 7.6.2017 "Omalla alustalla olevien tuotemerkkien lisäksi Global Gaming hoitaa ja markkinoi useita tuotemerkkejä Aspire/Neogames-alustalla. Yhtiö on vuonna 2016 päättänyt keskittyä tuotemerkkeihin, jotka toimivat omalla alustalla, mutta aikoo siirtää tuotemerkit Aspiresta pikimmiten omalle alustalle. Tämä säästää kustannuksia, mutta mahdollistaa ennen kaikkea erilaisen kokemuksen loppuasiakkaalle."

https://globalgaming.com/content/uploads/2017/09/global-gaming-repost-2…

En ymmärrä alasta paljoa, mutta taidan lähteä Pyysärin peesiin.

 

Näytä koko viesti
Rovio -

Aika iso pulju tämä. Onko vaaraa/mahdollisuutta, että tämä pompsahtaa omxh25 indeksiin seuraavana tarkistuspäivänä (1.2.2018)? Jos näin käy niin tuollahan voisi pelata ku rahastot "joutuu" ostaan helmikuussa. Olenko ihan kujalla tässä asiassa?

Näytä koko viesti
Metsätalousinsinöörin sijoituspäiväkirja -

Olipas virkistävää lukea analyysiä kirjoittajalta, joka tietää syvällisemmin aiheesta. Itsekin noita tuollaisia vihreitä koneita aiemmin työkseen ajaneena ja alalla suunnitteluhommissa olleena olen samoilla linjoilla kirjoituksen asioiden suhteen. Mulla oli kanssa ostonappi tosi lähellä laittaa isosti Ponssen osakkeisiin, kun oli Scorpion tuloillaan, jotenkin se vaikutti semmoiselta, että idea vielä tuottaa. Sitten meni pupu pöksyyn ja mietin, että on niin paljon kalliimpi tehdä Scorpion-konstruktio, et ei välttämättä myykään ja lisäksi uuden konstruktion lapsus-mahdollisuudet. En tosin ole seurannut Ponssea, että onko Scorpionista ollut tuloksellisesti hyötyä kuinka paljon vai onko raketoinut muista syistä.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -

5/5 blogi. Olis vielä mukava kuulla sun ajatuksia liittyen duunintekoon. Oot aiemmin ollu vähä kuin yrittäjä, niin miten suhtaudut kun joudut/pääset muille hommiin? Monille yrittäjille on vaikeaa mennä toiselle duuniin, mutta toiset taas on joustavia ja ei ole väliä tekeekö itelle vai muille hommia.

Näytä koko viesti
Fondia -

Eipä ota tämä firma piensijoittajia riittävästi huomioon. 25 kpl ja 9€ kaupankäyntikululla on kivaa myydä eteenpäin. Vincit toimi hienosti ku piti 100 kpl miniminä jolloin piensijoittaja voi myydäkki laput kohtuukuluilla.

Näytä koko viesti