Olet täällä

SaIkunhoitaja

SaIkunhoitaja

  • Liittynyt 30.12.2015
  • 31 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Kysymyksiä/Vastauksia - 4.12.2017 18.24

En löytänyt sopivampaa threadia, joten laitellaan tähän. Onko jollain tietoa, mistä näkisi tämän vuoden listautumismäärät pohjoismaissa? 

Pörssisäätiön sivuilta löytää käyrät aiemmilta vuosilta ( http://www.porssisaatio.fi/blog/statistics/listautumiset-pohjoismaissa-v... ). Tästähän on jo aiemminkin keskusteltu, että listautumismäärät muistuttaa jo tiettyjä vuosia. Viime listautumisissa on jo nähty, ettei listautumishinta tahdo aina pitää. Eli yritetäänkö tässä ennen rommausta vielä koittaa vetää miljoonat kotio. Pörssisäätiön käyrästä päätellen voisi ennustaa rommin olevan lähistöllä.

Optiosijoittajan treidit&makronäkemykset - 4.11.2017 15.58

Aika kovalta tekijältä vaikutat. Itse neuvoisin niin, että tee sitä mitä SINÄ haluat. Pidä välivuosi tms. välittämättä siitä, että se olis -EV rahallisesti, jos haluat. Omasta mielestäni joka asiassa tarvitse miettiä miten saa parhaan EVn, elämä on paljon muutakin. Ehdit kyllä tienaamaan lääkärin liksoilla ihan riittävästi.

Aspire Global - 7.10.2017 18.26

Eikös tuo Global Gamingin vetäytyminen ollut jo vanhahko juttu:

Lainaus Global Gamingin vuosiraportista 7.6.2017 "Omalla alustalla olevien tuotemerkkien lisäksi Global Gaming hoitaa ja markkinoi useita tuotemerkkejä Aspire/Neogames-alustalla. Yhtiö on vuonna 2016 päättänyt keskittyä tuotemerkkeihin, jotka toimivat omalla alustalla, mutta aikoo siirtää tuotemerkit Aspiresta pikimmiten omalle alustalle. Tämä säästää kustannuksia, mutta mahdollistaa ennen kaikkea erilaisen kokemuksen loppuasiakkaalle."

https://globalgaming.com/content/uploads/2017/09/global-gaming-repost-20...

En ymmärrä alasta paljoa, mutta taidan lähteä Pyysärin peesiin.

 

Rovio - 17.9.2017 23.43

Aika iso pulju tämä. Onko vaaraa/mahdollisuutta, että tämä pompsahtaa omxh25 indeksiin seuraavana tarkistuspäivänä (1.2.2018)? Jos näin käy niin tuollahan voisi pelata ku rahastot "joutuu" ostaan helmikuussa. Olenko ihan kujalla tässä asiassa?

Metsätalousinsinöörin sijoituspäiväkirja - 12.8.2017 17.08

Olipas virkistävää lukea analyysiä kirjoittajalta, joka tietää syvällisemmin aiheesta. Itsekin noita tuollaisia vihreitä koneita aiemmin työkseen ajaneena ja alalla suunnitteluhommissa olleena olen samoilla linjoilla kirjoituksen asioiden suhteen. Mulla oli kanssa ostonappi tosi lähellä laittaa isosti Ponssen osakkeisiin, kun oli Scorpion tuloillaan, jotenkin se vaikutti semmoiselta, että idea vielä tuottaa. Sitten meni pupu pöksyyn ja mietin, että on niin paljon kalliimpi tehdä Scorpion-konstruktio, et ei välttämättä myykään ja lisäksi uuden konstruktion lapsus-mahdollisuudet. En tosin ole seurannut Ponssea, että onko Scorpionista ollut tuloksellisesti hyötyä kuinka paljon vai onko raketoinut muista syistä.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 7.4.2017 11.30

5/5 blogi. Olis vielä mukava kuulla sun ajatuksia liittyen duunintekoon. Oot aiemmin ollu vähä kuin yrittäjä, niin miten suhtaudut kun joudut/pääset muille hommiin? Monille yrittäjille on vaikeaa mennä toiselle duuniin, mutta toiset taas on joustavia ja ei ole väliä tekeekö itelle vai muille hommia.

Fondia - 27.3.2017 18.41

Eipä ota tämä firma piensijoittajia riittävästi huomioon. 25 kpl ja 9€ kaupankäyntikululla on kivaa myydä eteenpäin. Vincit toimi hienosti ku piti 100 kpl miniminä jolloin piensijoittaja voi myydäkki laput kohtuukuluilla.

Technopolis - 23.3.2017 16.03

Hienoa työtä Sijoitustiedolta ja Akilta, että sai vähän tietoa kokouksesta.

"Omistaja-arvon huomioonottolupaus" on kyl näin aloittelevana sijoittelijana surkuhupaisinta mitä oon ikinä kuullu. Onko yrityksellä jokin muukin perimmäinen tehtävä kuin maksimioida omistaja-arvo?

Next Games - 22.3.2017 17.50

Kovasti hehkutetaan, että anti taas ylimerkittiin ja pikavoitot tiedossa. Itse en tätä merkannut, koska en usko satuihin eli yrityksen valuaatioon ja olen enempi buy&hold-sijoittaja.

Onko aina niin, että ylimerkatuilla napsuu pikavoitot? Mitä jos suuri osa onkin ostanu sillä mentaliteetillä, että myyn laput heti ottaen pikavoitot kun kauppa alkaa ja kukaan ei ole ostotuulella. Onko histortiatietoa/esimerkkiä reilusti ylimerkatuista, jotka on notkahtanu heti ekana/ekoina päivinä?

Betsson - 20.10.2016 12.30

Piti katella, että onko Danske ollu suuri netto-ostaja sen jälkeen, kun laskivat tavoitehinnan 85kr->64kr päivämäärällä 12.10. En löytänyt nordnetista tämmösiä päiväkohtasia kaupankäyntitilastoja. Onkohan niitä jossain saatavilla? Jos on ollut suuri netto-ostaja niin sais hyvää jutun ainesta mediaan, et miten tää sijoitusmaailma pyörii. Voiko esim. Danske myös ostaa jonku muun välitäjän nimissä esim. Anonymous Broker, jolla vois kiertää näin läpinnäkyvää toimintaa?