Pikkupron HömppäBlogi -

Sijoittaja-x wrote:

Citycon ei koskaan kommentoi (eikä toki pidäkään) miten heidän vuokralaisillaan menee, kun kustannustaso mm. vuokrat nousevat. Ainoa asia mitä he kertovat on se, että vuokrat ovat X prosentia heidän vuokralaisten liikevaihdosta ja yleensä saatesanoin, että se on terve prosentti. 

Ainakin kun aikanaan Cityconin kanssa eräässä projektissa keskusteltiin, sillon vuokra oli pohjamaksu + prosentit liikevaihdosta. Juuri uutisoitiin, kuinka Helsingissä kaupan ala on todellakin kusessa. Tänä vuonna se tulee olemaan vieläkin suuremmin, kun rakennusalan ongelmat valuu suoraan alaspäin. 

Tampereella itsellä lähin kosketuspinta ollut Koskikeskus. Kävijämäärät ovat näemmä nousseet vrt 2022, mutta käytännössä siksi että koko keskus on muuttunut ravintolaksi. Normal vetää nuoria naisia, mutta eipä he näytä kovin paljon muualla käyvän. Raflapuolella NoHo kertoo kuinka menee hienosti, mutta sitten muut on taas ongelmissa. 

Ei sinällään mikään kannanotto Kanin osakkeeseen, mutta omat mutut ei lupaa hyvää ainakaan tälle vuodelle. 

Näytä koko viesti
KILPAILU: Sijoitustiedon foorumin Sijoitusguru 2024 -
  1. Netum 2,56
  2. Modulight 1,138
  3. Mandatum 3,8575

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa -
Farseer kirjoitti:

Kai se saa harmittaa, kun kyse on vielä ihan tahallisesta maksamatta jättämisestä (lainasi kesällä, ei laitellut viestiä koska aikoo maksailla / vastaillut viesteihin ja kuulin poistui tästä elämästä helmikuussa). Heikkona hetkenä lainasin kun kaverilla oli tylsää. 

Ilmeisesti et tiedä, mitä herra kävi läpi viimeiset kuukaudet? Toki jos tiedät, sitten olet vain totaalinen kusipää. 

Näytä koko viesti
Sijoitusmonoblogi -
Saapasmono kirjoitti:

Noista firmoista kirjottelen myöhemmin lisää näkemyksiä. Kohtuullisen varovaisia valinnat ovat, mutta pitkällä tähtäimellä omasta mielestä ihan hyviä firmoja.

Tänään näköjään Netum lensi kaikilta tutkan alla. Kauppalehdessäkin ainoa maininta oli Pörssikatsauksen alalaidassa. Tokihan firma on kovin tylsä, mutta pitkässä juoksussa varmaan yksi parhaita IT-firmoja Suomen pörssissä. Tänään julkaistut lukemat: 

  • Liikevaihto kasvoi 30,1 % vertailukaudesta ja oli 29,1 (22,4) miljoonaa euroa 
  • Käyttökate (EBITDA) oli 2,8 (3,4) miljoonaa euroa eli 9,7 (15,2) % liikevaihdosta
  • EBITA oli 2,5 (3,1) miljoonaa euroa eli 8,5 (14,0) % liikevaihdosta
  • Vertailukelpoinen EBITA oli 2,6 (3,1) miljoonaa euroa eli 8,8 (14,0) % liikevaihdosta
  • Liikevoitto oli 0,8 (1,9) miljoonaa euroa eli 2,6 (8,5) % liikevaihdosta

Firman ison ongelma on ollut henkilöstörekry, mutta nyt yritysostoilla henkilöstö on kasvanut 2020 vuodesta 130 -> 217 -> 276. Pyysing puhui omassa Gofore-kolumnissaan yhtiön P/S-arvosta. Noh, Netumilla se on 1,49, jos en väärin laskenut. 43,39M markkina-arvo ja liikevaihto viime vuonna 29,1M euroa. 

Lafkahan on tosiaan kasarilla perustettu Porissa. Nykyään iso osa toiminnasta mm. Tampereella. Itselle yritys tuli tutuksi, kun olin yliopistolla ainejärjestön yritysvastaavien porukassa. Lafkalla on aivan tajuton määrä julkista legacyä hoidettavana. Ne on sellaisia projekteja, jotka ei todellakaan karkaa yrityksestä mihinkään. Yrityksen liikevaihdosta vain viidennes tuli yrityssektorilta, joten pohja on äärimmäisen hyvässä kunnossa. 

Vaikka ei tämä mikään lyhyen ajan raketti ole, niin nään muutaman vuoden tähtäimellä yrityksen osakkeen arvon reilusti tuota 3,69€ korkeammalla. 2025 lv-tavoite yrityksellä 50 miljoonaa euroa ja en nää kyllä mitään erityistä syytä, miksi tuo ei tapahtuisi. 

Näytä koko viesti
Rovio -

Onneksi aikanaan join Roviot tuplilla. Hatchista ei tullut mitään, vaikka siihen kauan halusin uskoa. Seiskan pinnassa ostaneet voivat nykäistä helpotuksesta vivusta. Yritys on junnannut liian kauan paikallaan mobiilimarkkinaan. Ei ehkä olisi pitänyt aluksi palkkaa "kaikkia" ja sen jälkeen pistää niitä fiksuimpia ulos. 

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli. Lisenssijärjestelmä tulee? -
Aki Pyysing kirjoitti:

Täytyy kuitenkin sanoa, että Jouni Laihon ajan suorituksiin on vielä kirimistä.

***

Pahoittelut. Olin täysin unohtanut myös oman rikollisen nuoruuteni.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli. Lisenssijärjestelmä tulee? -

Nyt kyllä PoHa paino niin pahasti riman ali, ettei edes Laiho olisi parhaina vuosina pystynyt tähän. Ei mitään rajaa -kamppis starttasi tällä viikolla. Yhtenä mainosvideona käytetään "somevaikuttajaa", joka kertoo kuinka ulkomaisille saiteille saa hyvän kassan kun MYY MUNUAISENSA. Eihän tässä oo mitään järkeä enää.

https://www.youtube.com/watch?v=jkS8tHTkZn0

Näytä koko viesti
Sijoitusmonoblogi -
Aki Pyysing kirjoitti:

Sulkisin siis sen Nordnetin OSTin ennen kuin lähtisin urheilemaan toisella tilillä. Voi olla, että verottaja hyväksyy tapauksesi selväksi erehdykseksi. Mutta passun kadottamista ei välttämättä tulkita epähuomiossa avatuksi toiseksi.

Varmaan fiksuin ja riskittömin tapa. Täytynee Nordnetin kanssa sitten tapella jostain tuo passu. Mobiilissa pääsen kikkaileen sisään pankkitunnareilla, mutta kun yritän QR-vahvistuksella deskarista, se heittää limboon. Puhelimella sitä luonnollisesti ei saa ja mobiilisovelluksessa ei pysty lähettämään viestejä.

Näytä koko viesti
Sijoitusmonoblogi -

Huomenta ja hyvää päivää. 

Kaksi vuotta ollut kirjoittelusta taukoa. Syynä luonnollisesti laiskuus ja sijoitusten vähyys. Nyt kuitenkin pitkästä aikaa alkaa elintaso palata järkevään tasoon. Näin myös kirjoittelu tulee jatkumaan toivottavasti aktiivisempana. Tavoite olisi saada vuonna 2023 viisinumeroinen määrä euroja kasvamaan. 

Toiminimellä tulee nykyään tehtyä kaikkea laillista ja lisäksi pistettiin viime vuonna pystyyn Hillopurkki Oy kaverin kanssa. Todettiin Suomessa verkkokauppojen määrän vain kasvaneen korona-aikana, mutta kovin keskinkertaisella tasolla mennään. Puhtaasti konversio-optimointiin keskittyviä puljuja on todella vähän. Ei enempää kuin yhden käden sormilla laskettavissa. 

Molemmat ollaan hyvinkin samanlaisia tyyppejä. Semmosia "Voi tän huomennakin tehdä". Alku olikin vaikeaa luonnollisesti, mutta kun saatiin kivi pyöriin niin homma toimii kun on toinen kokoajan potkimassa "Tee sää toi". Mitään jättitulosta ei vielä tehdä, mutta eiköhän ihan hyvään tulokseen kahden miehen nyrkkipajalla päästä tänä vuonna. 

Viime vuonna ainoa sijoitus omalla kohdalla oli lähteä mukaan korjausturva.fi -palveluun. Palvelun idea on siis kattaa auton teknisen vian korjaukset ja tarjota korjauksen ajaksi sijaisauto ilman omavastuuta. Pari kilpailijaa alalla on, mutta niiden ainoa kosketuspinta asiakkaisiin on autokaupan yhteydessä. Korjausturvan taas vastaavasti kuka tahansa pystyy ottamaan autollensa missä vaiheessa vain. Kunhan auto täyttää vaatimukset (Alle 180ktm, alle 10v vanha ja alle 200kw tehoinen) pystyy tuon palvelun ottamaan yhdestä kolmeen vuoteen kerralla, kunhan se menee ilmaisesta kuntotarkistuksesta läpi. Eikä tuo mikään tuhottoman kallis kuluttajallekaan ole, kun yleisimmissä malleissa hinta pyörii alle 40e/kk luokassa. Teoreettinen value omalle sijoitukselle on jo ihan hyvin noussut, koska uusikin rahoituskierros on ollut. Potentiaalia omasta mielestä on paljon ja oon itse ollut mukana markkinointiviestin ja konversioiden parantamisen kanssa vajaan vuoden verran. Mukava haaste siis henkilökohtaisestikin. 

Tänä vuonna sijoituksista varmaan menee 100% pörssiin. Muutama firma tuossa on listattuna jo ostoslistalle suomalaisista Q1 ja Q2. Jotenkin on perstuntuma, ettei tässä ole vielä nähty markkinoilla pahinta vaikka mediassa joka toinen päivä toitotetaan pahimman olevan ohi ja joka toinen että mettään mennään. Noista firmoista kirjottelen myöhemmin lisää näkemyksiä. Kohtuullisen varovaisia valinnat ovat, mutta pitkällä tähtäimellä omasta mielestä ihan hyviä firmoja. Peliosakkeet jäänee tänä vuonna kokonaan ostamatta, ellei jotain mielenkiintoista löydy. Markkina on jotenkin erikoisessa vaiheessa pelifirmojen osalta mielestäni ja mitään kovin mullistavaa ei ole ollut näkyvissä. 

Nordnetin OST on itsellä tyhjänä, mutta se pitäisi vaihtaa OP. En vaan pääse Nordnetiin sisään, kun en muista passua ja mobiilisovelluksen QR-setti toimii ihan päin sitä itseään. Eikös ollut niin ettei nykyään tyhjästä OST:sta tule sakkoja, jos jostain syystä ei vanhaa tyhjää ole saanut suljettua?

Näytä koko viesti
Rovio -
jpkl kirjoitti:

Aikoinaan ajattelin että en ikinä sijoittaisi Rovioon koska näin sen vaan yhden pikaisesti loppuun poltetun hypen (Angry Birds) lafkana jonka ajattelin tulevan alas korkealta ja kovaa sitten kun jengi kyllästyy... no, ei ole kyllästynyt. Vihaiset linnut tuottavat edelleen miljoonia ja yhtiöstä on tullut tasaista tuloa takova pelifirma, jonka osakkeella on varsin maltilliset kertoimet toimintaan verrattuna. 

Muistan kun Rovion listautumisessa jengi mietti tätä samaa ja vertasivat esim. Candy Crush Sagaan. CCS on edelleen Apple Storen toiseksi tuottavin peli. Tuntuu, että Rovio on nyt jämähtänyt tuohon seitsemän euron lasikattoon ja ei sitä ihan hetkeen ole rikkomassa. Potentiaaliahan on, mutta toteutus on sitten täysin eri. 

Näytä koko viesti