Olet täällä

Saapasmono

Saapasmono

  • Liittynyt 9.7.2014
  • 33 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 8.8.2018 7.59

Saudien ulkomaan investointirahasto osti alle 5% osuuden Teslasta (lähde). Ei välttämättä ihan täysin pommi tuo idea. Saudit olisi ilmeisesti annista halunnut osakkeita, mutta Tesla ei suostunut tähän ja nyt Saudit on ostanut ison läntin vapailta markkinoilta ja keskustelee suuremmasta osuudesta.

Restamax - 7.8.2018 12.48

Aki Pyysing kirjoitti:

Jos yhdessä yksikössä mättää, on se yleensä indikaatio organiosaation vakavammista ongelmista. Restamax siis osti Royalin kesäkuussa.

Tuosta tuli itsekin blogissa kirjoiteltua. 220 ravintolan vahvuus ei voi mitenkää nykyisellä menolla pysyä hanskassa. Ravintolapääliköt vaihtuu osassa paikassa useammin kuin javakoodari vaihtaa boksereita. Kovaa on kasvu, mutta jotain on tapahduttava ettei tuote lävähdä tuulettimeen. Tänä kesänä nähnyt sellaista peliälyn puuttumista pikkumanagementilta, ettei uskoisi tuloksen olevan tuota luokkaa.

Opiskelijan sijoitusmonoblogi - 7.8.2018 12.31

Restamaxin puolivuotiskatsaus tuli ja päädyin myymään osakkeet. Vaikka luvut näyttääkin ihan kivalta, paljon paremmin olisi voinut mennä. SuperPark lähti myyntiin ja siitä kirjattiin 3,6 miltsin voitto. Royal ostettiin 90 miljoonalla ja siihen hoidettiin annilla 2,5 miljoonaa uutta osaketta. Varainsiirtoverot söi tulosta ja plussaa tuli lopulta 3,1 miljoonaa raflapuolella. Smile teki vajaa kaks milliä voittoa. 

Royalin oston jälkeen ravintoloita on 220 kappaletta. Tuon edellisen viestin avautumisen johdosta en voi mitenkään uskoa, että tuo määrä ravintoloita pystytään mitenkään pitämään käsissä. Varsinkin kun nyt jo alatasolla hommat hoidetaan niin päin itseään. Sen mitä Restan työntekijöiden kanssa olen jutellut, niin kovin ristiriitaisia kommentteja on tullut kuultua. Itselläni tuo omistus pienestä salkustani ei ollut kovin kummoinen, mutta päätin kuitenkin hyppää nyt kelkasta. Viimeinen tikki oli Helmisen siirtäminen tj:n tontilta ulkomaan toiminnasta vastaavaksi ja Royalin entinen tj otettiin toimitusjohtajan tontille. Helminen kuitenkin lupasi Restan liikevaihdon 300 miltsiin vuoteen 2020 mennessä ja hänelle naurettiin. Nyt näyttäisi että tuo liikevaihto toteutuu 2018. Lisäksi lafkan nettovelkaantumisaste pomppasi jo yli 200% ja en pidä hyvänä merkkinä. Toki lafka on pystynyt tekemään positiivista tulosta vaikka kasvua on ollut hurjasti. 

Onnistuessaan tuossa lafkassa on upsideä, mutta itse en tällä hetkellä asiakkaana sitä näe. Riskit ovat suuret ja tuli tässä vuoden heiluttua itse kelkassa ja otettua noin 25% nousut. Se riittäköön minulle. Istun rahan päällä pari päivää ja mietin, että mihin tuuppaan seuraavaksi. Tällä hetkellä houkuttaisi tuupata tuo pieni summa Rovioon ja nostaa sen osakemäärää salkussa.

Opiskelijan sijoitusmonoblogi - 3.8.2018 14.15

Blizzun puolivuotiskatsaus tuli eilen ja mitään yllätyksiä ei nähty. Taas kerran rikottiin ennätyksiä ja tehtiin taas kerran odotuksia parempi tulos. Tämä ei kuitenkaan pahemmin osakkeessa eilen näkynyt. Osake kävi jo lähes 82 dollarissa, mutta romahti jostain syystä peräti 72,75 dollarin tasolle ilman mitään suurempaa syytä. Nyt taas odotellaan kun osake kiipeää ylöspäin. EPS nousi viime vuoteen verrattuna 32 sentistä -> 52 senttiin. Q2 firma teki 1.64 miljardia nettotulosta, joka sekin on uusi ennätys. Myös Candy Crush Saga nousi Mobile PUBGin ohitse takaisin USA:n mobiilipelilistojen ykköseksi. Kingin lv nousi 5% ja nettotulos 3% vuoden takaisesta. 

Blizzulla on ihan kiitettävä määrä aktiivisia pelaajia kuukaudessa. Activision kattaa 45 miljoonaa, Blizzard 37 miljoonaa ja King peräti 270 miljoonaa pelaajaa. Kingin pelaajat käyttävät keskimääräisesti vaatimattoman 36 minuuttia päivässä pelien pelaamiseen. Tuosta tulee aika pirun monta vuotta / päivä, mitä peleihin käytetään. Noh, osakkeenomistajana itseäni ei pahemmin haittaa.

Next Games ollut kanssa mielenkiintoinen. Omasta keskihinnasta osake kävi jo +24% Our Worldin julkaisun jälkeen, mutta osake on sulanut nyt jo pakkaselle. Eipä suuremmin väliä, odottelen seuraavaa osaria innolla. Tarkoitus on muutenkin istua Nextin osakkeen päällä ainakin vielä pari vuotta. Sen verran luottoa tuon firman tyyppeihin on. Nähtäväksi jää, että tuleeko tästä pannukakku vai ei.

Oman salkun osalta ensi viikolla alkaa mielenkiintoisin kausi tuloskaudelta. Restamax, Nokian Renkaat ja Verkkokauppa.com löytyy listalta ensi viikolla ja sitä seuraavalla tulee mm. Rovio, joka mielestäni mielenkiintoisin tuosta porukasta. Myöskin toki Remedy löytyy samalta viikolta.

Hieman vielä Restamaxista. Olen tänä kesänä istunut liian kauan terassilla ja olen seuraillut aika tarkkaan miten Restamaxilla hoidetaan hommia. Kokoajan tekee mieli myydä osakkeet, kun ottaa päähän tuon lafkan toiminta niin suuresti. Ehkä eniten aukioloaikojen kanssa olleet ongelmat ja näistä päättävien pikkupomojen peliälyn puuttuminen täysin. Tuossa keväällä oltiin isolla opiskelijaporukalla Tampereella eräässä ravintolassa viettämässä teemailtaa, joka oli sovittu raflan kanssa. Meitä oli paikalla neljäkymmentä ja koska kyseessä oli ns. kauden päättäjäiset, rahaa meni. Raflan piti olla neljään asti auki, mutta meille tultiin ilmoittamaan puoli kaksi, että nyt tulee pilkku. Porukka oli ostanut juuri esim 200€ Jallua, joten mistään halpatissuttelusta ei ollut kyse. Toinen puistatuksen aihe oli meno Seinäjoella Provinssin aikaan. Torstaina kaupunkiin lataa viisinumeroinen määrä ulkopaikkakuntalaisia ja kaikki Restan mestat aukesi vasta neljältä, vaikka keskusta oli tukossa jo klo 11 aikoihin. Itse veimme kahteen pekkaan tehdyn kolminumeroisen ravintolalaskumme sitten toiseen mestaan joka oli yksityinen. Myöskään Tampereen Henry's Pubin sulkemista en saa päähäni. Ensin tuolta lopetettiin livemusiikki ja nyt koko lafka pistettiin kiinni. Tuon tyylisiä neljään tai viiteen asti olevia "aikuisten" paikkoja ei Tampereella kovin montaa ole ja varsinkin viikonloppuisin siellä oli tungosta. Jostain syystä Restalla ilmeisesti on idea tasapäistää kaikki baarit, jotta mitään vaihtelua ei ole tarjolla kenellekään. Ja kun Tampereellahan ei enää ole kuin kourallinen ravintoloita ja baareja, joita Resta ei omistaisi...

Opiskelijan sijoitusmonoblogi - 12.7.2018 16.21

Our World on nyt pihalla, mutta valitettavasti en päässyt peliä vielä testaamaan. Paikannuksen kanssa jotain pientä häikkää. En tiedä kuinka laaja ongelma, mutta toivotaan ettei oikeasti ole. Menee odotettu launch pilalle. Ensimmäisen tunnin aikana peliä oli Androidilla ladattu jo +100k . Eiköhän tuolla päästä kiitettäviin latausmääriin vielä. Pelimekaniikkaa pääsi alussa testaamaan ja se vaikutti oikein pätevältä ratkaisulta. Odotellaan pääsyä peliin, niin pääsee antaan pelille lopullisen tuomion. Sen verran kauan tuota on odottanut, ettei missään tapauksessa toivo floppia. Varsinkaan kun salkussa on hyvä määrä Next Gamesin osakkeita.

Edit: Omassa luurissa olikin päivityksen jäljiltä sijainnin kanssa jotain ongelmaa. Peli on kerrassaan loistava. Se ei pakota tuhottomaan lenkkeilyyn, peli toimii nopeasti ja ainakin allekirjoittaneen koukutti välittömästi. Kunhan markkinointi luonnistuu, tämä tulee olemaan Nextille komea rahasampo. Jatkanpa pelaamista -->

Opiskelijan sijoitusmonoblogi - 26.6.2018 16.40

We're super excited to announce that The Walking Dead: Our World will be coming to Apple App Store and Google Play on July 12th

Next Gamesin FB-sivulta tälläinen uutinen 16:20. Todella mielenkiintoiset ajat osakkeella edessä. Pörssi noussut jo melkein 8% vartissa. Pelin julkaisutiedote tulee todennäköisesti vaikuttamaan ylipaljon osakkeen hintaan ja vastaavasti 20.7. tulee firman puolivuosikatsaus. Sitten taas mietitään että mihin hintaan tämä osake pitäisi pyöriä. Toki ekan viikon aikana tullaan saamaan lukuja Our Worldin latauksista. Jos pääsevät viikossa yli 5 miljoonaan, puolivuotiskatsaus tuskin tulee karmeasti osaketta alas syöksemään.

E3 tuli ja meni. Mitään suuria ylläreitä ei nähty. Itse tykkäsin Remedyn Control -pelin teaserista. Näyttää kovinkin Remedyn tapaiselta peliltä, mutta markkinat eivät tuosta tykänneet. Käytännössä omalta osalta kaikki nousut suli E3 jälkeen, mutta osake on vielä 6,64€. 

Opiskelijan sijoitusmonoblogi - 6.6.2018 12.57

E3 on aivan oven takana ja itsellä ainakin on kovinkin kovat odotukset tapahtumasta. E3 on siis Los Angeles Convention Centerissä pidettävä pelitapahtuma, missä tehdään vuoden suurimmat julkistukset pelipuolella. Itse mietin pitkään ja hartaasti paikalle lähtemistä, mutta laskeskelin matkan maksavan pitkälle yli 2000€, joten jätin sitten lähtemättä. Eiköhän tuostakin streamit löydy, joten ne pystyy katsomaan kotisohvaltakin.

Tämän vuoden ehdottomasti mielenkiintoisimmat julkaisut tulevat Sonyltä. Sonyn Games & Network Services -segmentti kattaa jo lähes neljänneksen koko yrityksen tuotosta ja tälle vuodelle on luvassa todellinen kasa huippupelejä Playstation 4:lle. Sony on julkaissut jo yhden suuren yksinoikeuspelin tänä vuonna PS4:lle ja sen on God of War. Peliä myytiin vaatimattomat 3.1 miljoonaa kopiota ensimmäisen kolmen päivän aikana ja tämä on PS4:n viisivuotisen historian myyntiennätys. Pelihän tottakai oli täyttä kultaa, vaikkakin vanhaan God of Wariin ei ollut omaan makuun niin hack 'n slash-tyylinen kuin edelliset.

Sonyltä on tiedossa jo neljä suurta peliä joihin keskitytään E3 aikana. Nuo pelit ovat Ghosts of Tsushima, The Last of Us Part 2, Spiderman ja Death Stranding. Viimeisinhän näistä on Hideo Kojiman käsialaa, jonka kädenjälkiä ovat mm. Metal Gear Solid -pelit. Hänellä meni Konamin kanssa sukset ristiin 2015 ja Sony nappasi miehen välittömästi itselleen. Kojima Productions -studiolta on syytä odottaa tulevina vuosina yhtä laadukasta tavaraa kuin Konamin aikana. 

The Last of Us Part 2:sta on odotettu kuin kuuta nousevaa. Ensimmäinen versio oli yksi PS3:n parhaiten myyviä artikkeleja. Se myi aikoinaan ensimmäisen viikon aikana 1.3 miljoonaa kappaletta ja se voitti lukuisia Vuoden Peli -palkintoja. Nämä kaksi peliä tulevat satavarmasti boostaamaan PS4:n myyntiä. Myöskin Square Enixin Kingdom Hearts 3 julkaisupäivää odotetaan ilmoitettavaksi E3:ssa ja kyseinen peli tulee ainoastaan PS4:lle.

Sony myös ilmoitti julkaisevansa uusia artikkeleita juuri ennen E3:ta. Tänään julkaistaan Pacificin aikaa 08 aamulla (Suomen aikaa 18:00) uusi PS4-peli johon tulee VR-tuki. Huomenna julkaistaan uusien leffojen päivämääriä, perjantaina ja lauantaina uudet pelit, joista toinen VR-peli. Sunnuntaina vielä lisää PSVR-julkaisuja.

Viime vuonnahan Sony pystyi myymään peräti 2 miljoonaa kappaletta PSVR-laseja ja se pieksi myyntiluvuissa niin HTC Viven kuin Oculus Riftin. PS4-konsoleita on myyty lähes 80 miljoonaa kappaletta, joten markkinaa vielä löytyy kunhan pelejä saadaan ulos.

Sonyn osake pyörii dollareissa tällä hetkellä 50 usd pintaan ja joidenkin ennusteiden mukaan tuotto osaketta kohden on jopa neljän dollarin luokassa tänä vuonna. Tuhotonta kasvua Sonylle ei vielä ole luvassa, mutta nuo muutamat pelit tulevat boostaamaan PS4:n myyntiä julmetusti. Lisäksi nuo pelit tulevat myymään kuin häkä ja esimerkiksi Windowsilla on vaikea pysyä Xboxilla perässä tässä rallissa. Nintendon Switch on toki vallannut jenkkimarkkinoita, mutta Aasiassa ja Euroopassa PS4 hallitsee konsolipuolta. 

Tähän kun lisätään Sonyn mobiilipuolen valloitus Xperia-puhelimilla, onnistuneet elokuva- ja musiikkipuolet, sekä kotiteatterilaitteet, näyttää Sony omissa papereissa hyvältä. Tokihan markkinoilla voi tapahtua mitä vain, mutta koska Square Enix on kiivennyt jo taivaisiin, tartun itse jonkinmoisella summalla Sonyyn kiinni.

Opiskelijan sijoitusmonoblogi - 14.5.2018 12.59

Tulipahan tehtyä pitkästä aikaa ostoja. Kävi sen verran mukavasti, että sain kivat rahat eräästä nettisaitin osuuksien ulosostosta, ettei tarvitse huolehtia kesän töistä ja voi keskittyä vedonlyöntiin ja osakkeisiin tämän kesän. Nokian renkaita ostin osaridipissä ilman mitään suurempia perusteluja, mutta tuskin se täysin miina ole. Tullut kuitenkin jonkin aikaa firmaa seurattua.

Suuremmat ostot keskittyivätkin sitten Suomen pelifirmakolmikkoon. Remedyssä toki olin hieman myöhässä, kun kurssi nousi jo muutaman pykälän toissaviikolla. Tämäkin taas osoitti näiden pelifirmojen kurssien idioottmaisen käyttäytymisen. Remedy siis ilmoitti julkaisevansa P7-projektin ensikuun E3-messuilla ja kurssi oli helatorstain jälkeisenä perjantaina jopa +20%, mutta jäi 10% nousuihin. Alkuviikosta se tuli hieman alas ja nappasin kiinni noin seitsemän euron pintaan. Remedyn ansaintalogiikkahan ei ole samaa tasoa, kuin tällä hetkellä menestyvimmät pelit. Fortnite ja PUBG tekevät kahdeksannumeroista summaa kuukaudessa ja varsinkin ensimmäinen näistä on täysin ilmainen peli. Remedy tekee kuitenkin laadukkaita pelejä ja todellisuudessa CrossFire 2-diilin detaileja ei ole julkaistu. Pelejä on kuitenkin tulossa ja firma tekee nykyään muutakin kuin pelejä. Näistä tullut jo aiemminkin mainittua.

Riskiostona nappasin Next Gamesia lisää. Viime kesänä nähtiin toinen idioottimainen reagointi osakkeeseen, kun The Walking Dead: Our Worldin julkaisu nosti osaketta yli 100%. Pelihän ei ole siis vielä edes ulkona, mutta mitä olen gameplay-videoita nähnyt soft launchista, lupailee tuo ihan hyvää. Firmahan on kasvanut viimeisen vuoden aikana ja viivan alle ei ole jäänyt rahaa vaan tappioita satanut laariin. Tämähän sitten dumppasi tuon osakkeen kovinkin alas. Pelejä on kuitenkin putkessa ja firma on hyvissä käsissä. Puljusta löytyy maailmanluokan tekijöitä ja ei sinänsä huoleta kurssilasku, kun pääsi näin matalilla mukaan. Nähtäväksi jää jatko, mutta seuraavan pari vuotta todennäköisesti pyörin mukana.

Viimeisenä kiinnityksenä luontaisesti Rovio, johon pääsi alle vitosella mukaan. Annin skippasin ja näytin olevan oikeassa tuosta hinnasta. En pelaa nykyään enää paljon mobiililla, mutta jos pelaan, pelaan nykyään pelkästään vain Hatchilla. Tuo ohjelma on vain yksinkertaisesti niin mukava käyttää ja löytää uusia pelattavia pelejä kovinkin helposti. Hatchista on tullut kirjoiteltua aiemminkin pariinkiin kertaan. Rovio tekee kuitenkin kokoajan rahaa ja kassassa on puskuria reippaasti. Kurssilasku oli mielestäni kohtuullisen ylimitoitettu, mutta Varman piti päästä osakkeistaan eroon, oli hinta mikä vain. Todennäköisesti tankkailen Roviota lisää myöhemmin, mutta seuraillaan nyt hetki. 

Angry Birds 2-leffan virallinen julkistuskin tuli. Leffasta ollaan selkeästi tekemässä myös aikuisille sopivaa, sillä ohjaaja on ollut vastuussa mm. Adventure Timestä, apulaisohjaaja John Rice vastaavasti ollut mukana Rick & Mortyssä ja tuottajana toimii Cohen, joka on ollut mukana Itse Ilkimyksessä. Vaikka leffa tuokin varmasti ensi vuonna kivasti rahaa kassaan, tulee se Rovion suurin upside olemaan Hatchissa. Firmalla on nyt jo sellainen määrä pelijulkaisijoita mukana tuotteessa, että lopuilla ei ole varaa jäädä pois.

Rovio - 23.3.2018 13.19

PitkäJuoksija kirjoitti:

Tuo Hatch vaikuttaa hyvältä idealta, joskaan n. viittä lausetta enempää en ole siitä lukenut saatika itse nähnyt / kokenut. cheeky

Hatch on pätevä tuote. Käytettävyydeltään aivan järkyttävän hyvä. Todella suuria pelitaloja Rovio onnistunut tuomaan kelkkaan. Square Enix, Ubisoft, Bandai Namco ja viimeisimpänä on mukaan liittynyt Sega. Puhumattakaan indietaloista. 16 maassa betatestauksessa Euroopassa tällä hetkellä ja globaali launch on todella lähellä. Oma visio Hatchista on se, että se tulee rikkomaan mobiilipelaamiseen. Lisäksi ensimmäinen platform, joka periaatteessa tuo eSports-turnaukset myös mobiiliin vahvemmin, kuin niitä nyt tällä hetkellä on.  Vielä yhteyden kanssa on satunnaisesti pientä ongelmaa, mutta eiköhän tuo saada korjattua ennen isoa julkaisua. Pelijulkasijoille varmasti halvempi alusta kuin Google Play tai Applen App Store. Nuo lafkat kun vetää välistä sen 30%, joten jos Rovio vie omaa osuuttaa edes hieman alemmaksi, niin sisään sataa ja lujaa. En usko että suuret talot olisi lähtenyt muuten tuohon hommaan mukaan.

Muutenkin firmana numeroilla hyvä. 2018 ei tule olemaan paras vuosi, mutta 2019 voi odottaa paljon. 10 peliä putkessa, Hatchin global launch, Angry Birds 2-leffa. Firmalla on kassaa järkyttävästi tällä hetkellä ja vaikka AB2-leffa jostain ihmeen syystä floppaisi, ei se firmaa nurin aja. Kyseessä on tällä hetkellä ehkä maailman halvin peliyhtiö, mutta sen kanssa pitää osata malttaa. 2020 kyseessä voi olla hyvinkin pätevä osinkokone, jos ja kun pääsevät 30% liikevoittotavoitteeseensa.

Opiskelijan sijoitusmonoblogi - 22.3.2018 11.14

Pelipuolelta toissapäivältä mielenkiintoisia uutisia. Ensinnäkin Rovio on tehnyt Segan kanssa yhteistyösopimuksen Hatchiin. Nyt siis isoista julkaisijoista kelkassa on Square Enix, Ubisoft, Bandai Namco ja suuri määrä indietaloja. Hyvät diilit siihen nähden, että Hatch on betassa vasta 16 maassa Euroopassa. Toki ihan pieniä streamausongelmia betassa on ollut, mutta 5G ratkaisee ne täysin tulevaisuudessa. Hatch pitää kylläkin julkaisuun saada sulavasti toimimaan myös 4G-verkoissa. 

Ubisoft on tuossa listassa siitä mielenkiintoinen, että Vivendin takeover epäonnistui ja he myivät koko 27,27% osuutensa Ubisoftista. Tämä avasi Tencentille paikan napata kiinni ja nyt Tencent omistaa myös Ubisoftista 5%. Lisäksi Tencent tulee hoitamaan Ubisoftin Kiinan levityksen. Tencentillä on käsittääkseni Roviostakin osakkeita, joten olisi mielenkiintoista nähdä, että miten Hatch pärjäisi Aasiassa.

Tencent tuntuu tekevän jatkuvasti vain fiksuja ostoksia ja tuo portfolio on absurdi. Ehkä suurimpana vaikuttajan tällä hetkellä pelimaailmassa on Battle Royal-pelit. PUBG on järkyttävässä nosteessa ja Tencent julkaisi siitä juuri kaksi mobiilipeliä, jotka pomppasivat suoraan Kiinan listojen kärkeen. Lisäksi he omaavat Epic Gamesista 40%, mikä tarkoittaa sitä, että heillä on myös osuudet Fortnitestä. Myös Fortnitestä on tulossa mobiilipeli. Tai itseasiassa siitä tuli jo ios-versio jenkkeihin. Senkin suosio oli järkyttävä. Itseasiassa viime yönä Fortnite nousi pitkään listoja hallinneen Candy Crush Sagan ohi tuottavimmaksi mobiilipeliksi! PUBG toki meni ohi latausmäärissä, mutta kilpailu tulee olemaan lähiaikoina kovaa. Eipä olisi ikinä uskonut, että FPS-pelistä voidaan tehdä näinkin hyvä mobiiliversio. 

Fortnite on yksi eniten streamattuja pelejä tällä hetkellä ja viime viikolla uutisoitiin twitch-streamaajasta nimeltä Tyler "Ninja" Blevins. Hän on tällä hetkellä yksi Fortniten parhaista pelaajista ja rikkoi kaikki twitchin ennätykset, kun sai Draken mukaan streamiinsa. Somekanavien kanssa tulot ovat hänellä tällä hetkellä peräti 500 000 dollaria kuukaudessa. Fortnitehän on ilmainen peli, mutta jos haluaa saada parempia lootteja (skinejä, pelivaluuttaa yms), voit ostaa noin 10€ maksavan gamepassin, joka on voimassa kaksi kuukautta. 

Puhumattakaan sitten kaikesta muusta, mitä Tencent tekee. Vaikka Tencentin osake tuntuu kalliilta, se silti houkuttaa. Toki he tekevät tänä vuonna suuria investointeja maksumenetelmiin ja videopalveluihin, joten rahallinen tulos on tuskin niin jäätävä kuin 2017. Tämä toki vaikuttaa osakkeeseen lyhyellä juoksulla, mutta auttanee pitkässä juoksussa. Naspers myös ilmoitti vähentävänsä Tencentin omistusta 33,2% -> 31,2%. Eiköhän tuossa kurssissa nähdä parin päivän sisällä pieni paniikki.

Tuossa kun pyrin asioihin tutustumaan, että miten pääsisi Tokion ja Hong Kongin pörssiin sijoittamaan, niin molemmat näyttäisi löytyvän Degirosta. Millaisia kokemuksia jengillä on tuosta puljusta? Ainakin pörsseistä menee vuosittain jonkinlainen maksu, maksimissaan 2,50€. Lisäksi miten verokäytännöt eroaa esimerkiksi Hong Kongissa ja Tokioissa, jos vertaa esimerkiksi Frankfurtin pörssiin josta löytyisi samoja osakkeita? Hong Kongissa ilmeisesti verotuskäytäntö kovin erilainen. Onko mitään hyötyä sijoittaa suoraan näihin pörsseihin Degiron kautta, vai kannattaako napsia vain jostain eurooppalaisesta tai jenkkipörssistä noiden osakkeiden "vastaavat"? Seuraavat pari vuotta osakkeet ovat omalta osalta vielä kovin nappikauppaa, mutta yritän miettiä asioita pitkällä tähtäimellä.