Olet täällä

Saapasmono

Saapasmono

  • Liittynyt 9.7.2014
  • 26 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Opiskelijan sijoitusmonoblogi - 14.5.2018 12.59

Tulipahan tehtyä pitkästä aikaa ostoja. Kävi sen verran mukavasti, että sain kivat rahat eräästä nettisaitin osuuksien ulosostosta, ettei tarvitse huolehtia kesän töistä ja voi keskittyä vedonlyöntiin ja osakkeisiin tämän kesän. Nokian renkaita ostin osaridipissä ilman mitään suurempia perusteluja, mutta tuskin se täysin miina ole. Tullut kuitenkin jonkin aikaa firmaa seurattua.

Suuremmat ostot keskittyivätkin sitten Suomen pelifirmakolmikkoon. Remedyssä toki olin hieman myöhässä, kun kurssi nousi jo muutaman pykälän toissaviikolla. Tämäkin taas osoitti näiden pelifirmojen kurssien idioottmaisen käyttäytymisen. Remedy siis ilmoitti julkaisevansa P7-projektin ensikuun E3-messuilla ja kurssi oli helatorstain jälkeisenä perjantaina jopa +20%, mutta jäi 10% nousuihin. Alkuviikosta se tuli hieman alas ja nappasin kiinni noin seitsemän euron pintaan. Remedyn ansaintalogiikkahan ei ole samaa tasoa, kuin tällä hetkellä menestyvimmät pelit. Fortnite ja PUBG tekevät kahdeksannumeroista summaa kuukaudessa ja varsinkin ensimmäinen näistä on täysin ilmainen peli. Remedy tekee kuitenkin laadukkaita pelejä ja todellisuudessa CrossFire 2-diilin detaileja ei ole julkaistu. Pelejä on kuitenkin tulossa ja firma tekee nykyään muutakin kuin pelejä. Näistä tullut jo aiemminkin mainittua.

Riskiostona nappasin Next Gamesia lisää. Viime kesänä nähtiin toinen idioottimainen reagointi osakkeeseen, kun The Walking Dead: Our Worldin julkaisu nosti osaketta yli 100%. Pelihän ei ole siis vielä edes ulkona, mutta mitä olen gameplay-videoita nähnyt soft launchista, lupailee tuo ihan hyvää. Firmahan on kasvanut viimeisen vuoden aikana ja viivan alle ei ole jäänyt rahaa vaan tappioita satanut laariin. Tämähän sitten dumppasi tuon osakkeen kovinkin alas. Pelejä on kuitenkin putkessa ja firma on hyvissä käsissä. Puljusta löytyy maailmanluokan tekijöitä ja ei sinänsä huoleta kurssilasku, kun pääsi näin matalilla mukaan. Nähtäväksi jää jatko, mutta seuraavan pari vuotta todennäköisesti pyörin mukana.

Viimeisenä kiinnityksenä luontaisesti Rovio, johon pääsi alle vitosella mukaan. Annin skippasin ja näytin olevan oikeassa tuosta hinnasta. En pelaa nykyään enää paljon mobiililla, mutta jos pelaan, pelaan nykyään pelkästään vain Hatchilla. Tuo ohjelma on vain yksinkertaisesti niin mukava käyttää ja löytää uusia pelattavia pelejä kovinkin helposti. Hatchista on tullut kirjoiteltua aiemminkin pariinkiin kertaan. Rovio tekee kuitenkin kokoajan rahaa ja kassassa on puskuria reippaasti. Kurssilasku oli mielestäni kohtuullisen ylimitoitettu, mutta Varman piti päästä osakkeistaan eroon, oli hinta mikä vain. Todennäköisesti tankkailen Roviota lisää myöhemmin, mutta seuraillaan nyt hetki. 

Angry Birds 2-leffan virallinen julkistuskin tuli. Leffasta ollaan selkeästi tekemässä myös aikuisille sopivaa, sillä ohjaaja on ollut vastuussa mm. Adventure Timestä, apulaisohjaaja John Rice vastaavasti ollut mukana Rick & Mortyssä ja tuottajana toimii Cohen, joka on ollut mukana Itse Ilkimyksessä. Vaikka leffa tuokin varmasti ensi vuonna kivasti rahaa kassaan, tulee se Rovion suurin upside olemaan Hatchissa. Firmalla on nyt jo sellainen määrä pelijulkaisijoita mukana tuotteessa, että lopuilla ei ole varaa jäädä pois.

Rovio - 23.3.2018 13.19

PitkäJuoksija kirjoitti:

Tuo Hatch vaikuttaa hyvältä idealta, joskaan n. viittä lausetta enempää en ole siitä lukenut saatika itse nähnyt / kokenut. cheeky

Hatch on pätevä tuote. Käytettävyydeltään aivan järkyttävän hyvä. Todella suuria pelitaloja Rovio onnistunut tuomaan kelkkaan. Square Enix, Ubisoft, Bandai Namco ja viimeisimpänä on mukaan liittynyt Sega. Puhumattakaan indietaloista. 16 maassa betatestauksessa Euroopassa tällä hetkellä ja globaali launch on todella lähellä. Oma visio Hatchista on se, että se tulee rikkomaan mobiilipelaamiseen. Lisäksi ensimmäinen platform, joka periaatteessa tuo eSports-turnaukset myös mobiiliin vahvemmin, kuin niitä nyt tällä hetkellä on.  Vielä yhteyden kanssa on satunnaisesti pientä ongelmaa, mutta eiköhän tuo saada korjattua ennen isoa julkaisua. Pelijulkasijoille varmasti halvempi alusta kuin Google Play tai Applen App Store. Nuo lafkat kun vetää välistä sen 30%, joten jos Rovio vie omaa osuuttaa edes hieman alemmaksi, niin sisään sataa ja lujaa. En usko että suuret talot olisi lähtenyt muuten tuohon hommaan mukaan.

Muutenkin firmana numeroilla hyvä. 2018 ei tule olemaan paras vuosi, mutta 2019 voi odottaa paljon. 10 peliä putkessa, Hatchin global launch, Angry Birds 2-leffa. Firmalla on kassaa järkyttävästi tällä hetkellä ja vaikka AB2-leffa jostain ihmeen syystä floppaisi, ei se firmaa nurin aja. Kyseessä on tällä hetkellä ehkä maailman halvin peliyhtiö, mutta sen kanssa pitää osata malttaa. 2020 kyseessä voi olla hyvinkin pätevä osinkokone, jos ja kun pääsevät 30% liikevoittotavoitteeseensa.

Opiskelijan sijoitusmonoblogi - 22.3.2018 11.14

Pelipuolelta toissapäivältä mielenkiintoisia uutisia. Ensinnäkin Rovio on tehnyt Segan kanssa yhteistyösopimuksen Hatchiin. Nyt siis isoista julkaisijoista kelkassa on Square Enix, Ubisoft, Bandai Namco ja suuri määrä indietaloja. Hyvät diilit siihen nähden, että Hatch on betassa vasta 16 maassa Euroopassa. Toki ihan pieniä streamausongelmia betassa on ollut, mutta 5G ratkaisee ne täysin tulevaisuudessa. Hatch pitää kylläkin julkaisuun saada sulavasti toimimaan myös 4G-verkoissa. 

Ubisoft on tuossa listassa siitä mielenkiintoinen, että Vivendin takeover epäonnistui ja he myivät koko 27,27% osuutensa Ubisoftista. Tämä avasi Tencentille paikan napata kiinni ja nyt Tencent omistaa myös Ubisoftista 5%. Lisäksi Tencent tulee hoitamaan Ubisoftin Kiinan levityksen. Tencentillä on käsittääkseni Roviostakin osakkeita, joten olisi mielenkiintoista nähdä, että miten Hatch pärjäisi Aasiassa.

Tencent tuntuu tekevän jatkuvasti vain fiksuja ostoksia ja tuo portfolio on absurdi. Ehkä suurimpana vaikuttajan tällä hetkellä pelimaailmassa on Battle Royal-pelit. PUBG on järkyttävässä nosteessa ja Tencent julkaisi siitä juuri kaksi mobiilipeliä, jotka pomppasivat suoraan Kiinan listojen kärkeen. Lisäksi he omaavat Epic Gamesista 40%, mikä tarkoittaa sitä, että heillä on myös osuudet Fortnitestä. Myös Fortnitestä on tulossa mobiilipeli. Tai itseasiassa siitä tuli jo ios-versio jenkkeihin. Senkin suosio oli järkyttävä. Itseasiassa viime yönä Fortnite nousi pitkään listoja hallinneen Candy Crush Sagan ohi tuottavimmaksi mobiilipeliksi! PUBG toki meni ohi latausmäärissä, mutta kilpailu tulee olemaan lähiaikoina kovaa. Eipä olisi ikinä uskonut, että FPS-pelistä voidaan tehdä näinkin hyvä mobiiliversio. 

Fortnite on yksi eniten streamattuja pelejä tällä hetkellä ja viime viikolla uutisoitiin twitch-streamaajasta nimeltä Tyler "Ninja" Blevins. Hän on tällä hetkellä yksi Fortniten parhaista pelaajista ja rikkoi kaikki twitchin ennätykset, kun sai Draken mukaan streamiinsa. Somekanavien kanssa tulot ovat hänellä tällä hetkellä peräti 500 000 dollaria kuukaudessa. Fortnitehän on ilmainen peli, mutta jos haluaa saada parempia lootteja (skinejä, pelivaluuttaa yms), voit ostaa noin 10€ maksavan gamepassin, joka on voimassa kaksi kuukautta. 

Puhumattakaan sitten kaikesta muusta, mitä Tencent tekee. Vaikka Tencentin osake tuntuu kalliilta, se silti houkuttaa. Toki he tekevät tänä vuonna suuria investointeja maksumenetelmiin ja videopalveluihin, joten rahallinen tulos on tuskin niin jäätävä kuin 2017. Tämä toki vaikuttaa osakkeeseen lyhyellä juoksulla, mutta auttanee pitkässä juoksussa. Naspers myös ilmoitti vähentävänsä Tencentin omistusta 33,2% -> 31,2%. Eiköhän tuossa kurssissa nähdä parin päivän sisällä pieni paniikki.

Tuossa kun pyrin asioihin tutustumaan, että miten pääsisi Tokion ja Hong Kongin pörssiin sijoittamaan, niin molemmat näyttäisi löytyvän Degirosta. Millaisia kokemuksia jengillä on tuosta puljusta? Ainakin pörsseistä menee vuosittain jonkinlainen maksu, maksimissaan 2,50€. Lisäksi miten verokäytännöt eroaa esimerkiksi Hong Kongissa ja Tokioissa, jos vertaa esimerkiksi Frankfurtin pörssiin josta löytyisi samoja osakkeita? Hong Kongissa ilmeisesti verotuskäytäntö kovin erilainen. Onko mitään hyötyä sijoittaa suoraan näihin pörsseihin Degiron kautta, vai kannattaako napsia vain jostain eurooppalaisesta tai jenkkipörssistä noiden osakkeiden "vastaavat"? Seuraavat pari vuotta osakkeet ovat omalta osalta vielä kovin nappikauppaa, mutta yritän miettiä asioita pitkällä tähtäimellä.

Opiskelijan sijoitusmonoblogi - 15.3.2018 15.14

Next Games toista päivää putkeen +10% nousussa. Pääsääntöisesti syynä julkaistu TWD: Our Worldin gameplay-trailer (linkki) ja ilmoitus yhteistyöstä Google Mapsin kanssa. Youtubesta löytyy enemmänkin gameplay-videoita, sillä peli on ollut Philippiineillä jo softlaunchissa. Pakko myöntää, että peli on jopa paremman näköinen mitä odotin. UI pelissä on kovin fiksun oloinen ja vaikuttaa todella helppokäyttöiseltä. 

Pelinhän pitäisi tulla seuraavan parin kuukauden sisällä globaaliin julkaisuun ja varmasti tuo osake vielä kiipeää lähiaikoina. Se on sitten eri asia, että miten tuo peli kantaa. Pokemon Gossa se paras piikki oli ensimmäiset kuusi viikkoa ja tämä nyt tuskin ei ihan samoihin latausmääriin pääse. Kassaan rahaa sen voi kyllä odottaa tuovan ja ensimmäiset tulokset pelin julkaisun jälkeen tulee olemaan todella mielenkiintoista luettavaa.

Rovio myös hyvässä nousussa pohjadipin jälkeen. Omaan salkkuun se tulee eksymään seuraavassa ostossa ja varmasti ennen 2020 en sitä salkusta tule pudottamaan. Omavaraisuusaste hyvää luokkaa, 10 peliä putkessa ja Hatch tulee potentiaalisesti rikkomaan mobiilipelaamisen täysin. Hatch on käytettävyydeltään todella hyvä ja tuo ensimmäistä kertaa yhteisöllisyyttä mobiilipelaamiseen. Tuo myös mahdollistaa kätevästi jatkossa peliturnausten järjestämisen, joten Hatch voi olla yksi suurempi pioneeri mobiilipelaamisen murtautumisesta eSports-skeneen.

Blizzard kävi jo melkein 80 usd:ssa, mutta dippasi sieltä hieman alas. Tää vuosi on lukujen valossa ollut Blizzulle hyvä vuosi ja Overwatch League on onnistunut odotuksiin nähden jopa paremmin, kuin kukaan olisi uskonut. Yllätti jopa Activision Blizzardin itsensä. Mikään osinkojyrähän tuo ei ole, mutta osakkeen kurssinousuun on vieläkin varaa.

Oon aina halunnut käydä E3-messuilla, mutta ei ole tullut lähdettyä. Kyseessä siis maailman ykköstapahtuma pelipuolella (https://www.e3expo.com/). Halpa reissuhan kyseessä ei olisi, sillä pelkästään kolmen päivän messupassi on 250usd ja paikkana Los Angeles. Vaikka houkuttaisikin lähteä, niin taidan vain katsoa kyseisen eventin streameina kotosuomessa ja painaa tuosta reissusta säästetyt rahat osakesalkkuun. Odotan esimerkiksi Square Enixiltä todella paljon tämän vuoden E3:sta. 

Pöytäkone lähtee vihdoinkin päivitykseen alkukuusta ja tuli hommattua myös Oculus Riftin VR-lasit. Ehkä se on aika syventyä tuohonkin puoleen. Pari vuotta sitten ollut kovin VR-buumi näytti jo hieman kuolleen pystyyn, mutta nyt näyttäisi olevan kovasti menoa VR-puolella taas. Lasitkin rupee olemaan siedettävissä hinnoissa, sillä itsekään en maksanut noista laseista ohjaimineen kuin hieman alle 500€.

Raaka-aineita, spekulaatioita ja markkinoiden monimutkaisuuden ihmettelemistä - 8.3.2018 11.33

Timo Tikkala kirjoitti:

Katsaus omaan raaka-ainesalkkuun - osa 3: Onko 2018 platinan vuosi?

Tämä nousi hyvin mielenkiintoiseksi jutuksi. Etelä-Afrikan uusi presidentti Cyril Ramaphosa ajanee nyt läpi reformia, missä pakkolunastetaan maita valkoisilta ilman korvausta. Zimbabwessahan tuo toimi hienosti. Eikun niin... Maan valuutta on käytännössä nyt jo roskasta seuraavana. Jos yli puolet maailman platinasta kaivetaan tällä hetkellä Etelä-Afrikassa, niin tämä ei voi uudistus ei voi millään loogisella järjellä olla hyvä asia. Toki platinan hinta noussee. Miten näkisit asian?

Rovio - 23.2.2018 22.08

Jmakela kirjoitti:

Candy crush tuli ja meni parissa vuodessa, Pokemon Go kesti isossa kuvassa ehkä vuoden päivät ja Angry Bird oli kova sen pari vuotta.

Tuota. Activision Blizzard osti 2015 Kingin, joka teki Candy Crushin. Jenkeissä pyörii CC:n ympärillä oleva TV-kisailusarja. Mobiilipuoli tuo tällä hetkellä yli puolet Activision Blizzardin tuloksesta. King myöskin tunki putkesta nopeasti CC:n tyylisiä pelejä paljon ja ne tuottavat AB:lle järkyttävästi rahaa. Kingillä on 290 miljoonaa aktiivista pelaajaa kuukausittain, jotka pelaavat keskimäärin 37 minuuttia päivässä ja on täysin naurettavaa sanoa että Candy Crush tuli ja meni. Se on edelleen jenkkien App Storen tuottavin peli ja jatkaa kasvuaan neljättä quarteria putkeen. Candy Crush ja Kingin muut pelit tuottavat paljon. Pokemon Gon kovin piikki kesti kuusi viikkoa, osa pelaa sitä vieläkin. Ei toki tuota samoissa määrin rahaa.

Angry Birds on brädiarvoltaan maailmalla kovinkin korkealla. Jos en väärin muista, niin tunnettuus ollut testeissä yli 98%. Rovion Battle Bay on nosteessa ja ensimmäisiä onnistuneita Angry Birdsin ulkopuolelta. Se, että Rovio päätti vaihtaa crossmarketingista uusasiakashankintaan näkyy tuloksessa. Mainostaminen ei ole niin halpaa, mutta markkinointi-investoinnit ovat olleet mielestäni onnistuneita. Vajaan 74 millin lv:llä firma teki kuitenkin 10,4 milliä voittoa. ARPDAU on tuplaantunut Q4:lla. Koko alalla uusasiakashankinta on vaikein osa-alue ja Rovio pärjää siinä hyvin.

Listaantumisessa en tykännyt hinnasta ja näytti vahvasti rahastukselta. Pitää kuitenkin ottaa huomioon Rovion kyvykkyys maailmanluokan brändituotantoon, sekä heidän tehokkaaseen uusasiakashankintaan. Vaikka rahaa menee nyt Hatchin kehittämiseen ja markkinointiin, näyttää silti firma tekevän voittoa ihan kiitettävästikin. Hatch on mielenkiintoinen projekti ja varmasti pitkässä juoksussa Roviolle todella kattava platform. 30% liikevoitto ei todellakaan ole mikään mahdottomuus jo ensi vuoden loppuun. Angry Birds 2 -leffa on tulossa ensi vuonna ja se boostaa myös Brand Licensing -tuottoja. Rovio teki mm. Super Bowlissa näyttävisti yhteistyötä NFL:ssä ja harva firma tuohon pystyy. Helsinkiä pidetään maailman mobiilipelimarkkinan pääkaupunkina ja ulkomaillakin varmasti Rovion seurantaa jatketaan. Nyt sopulit vetäsivät sen verran vauhdikkaasti kalliolta, että osake taisi halventua jo liikaa.

Osake alkaa hinnaltaan olemaan omaan silmään sitä luokkaa, että ajattelin siihen sijoittaa. Listautumisen fiilikset näyttivät olleen oikeessa ja onneksi ei tuota lappua vielä löydy salkusta. Kohta meinaan löytyy.

Remedy Entertainment - 23.2.2018 16.39

Kannattaa myös muistaa, että Remedy ei ole pelkästään pelifirma. Nvidian kanssa tekevät neuroverkoilla toimivaa kasvojentunnistusta tällä hetkellä ja tuosta on julkaistukin jo tutkimusta (linkki). Hauskan näköistä settiä, kun tuota videota katselee (linkki). 

Olisi todella mielenkiintoista tietää, että mikä tuo CrossFire2:n diili on. Ykkönen kuitenkin maailman eniten pelattu FPS, Tencentillä on sormet pelissä ja Remedy kesällä kertoi, että tekee peliin muutakin kuin tuon yksinpelikampanjan. Jos jotain prosenttiosuuksia moninpelistä saa, se voi olla valtava kassavirta. Tiedä sitten. P7 on huhuttu julkaistavan vuonna 2019. Tuo diili 505 Gamesin kanssa voisi jopa kertoa siitä, ettei P7 tule olemaan yksinoikeuspeli, vaaan julkaistaan jokaiselle konsolille. 

Remedyn trackrecord on vakuuttava, mutta osakkeesta ei voi mielestäni karmeita profiteja odotella tänä vuonna. Itse otan sitä kuitenkin pariksi vuodeksi salkkuun jo tämän vuoden puolella. Ei kuitenkaan peliosakkeista varmasti se vuoden 2018 tuottavin.

Opiskelijan sijoitusmonoblogi - 30.1.2018 9.20

Eipä ole hetkeen tullut kirjoiteltua, mutta eipä ole tullut lisäyksiä tehtyäkään. Tässä kuussa oli muutto ja se söi käytännössä kaikki rahat, mitä olin suunnitellut sijoittavani. Kuitenkin sijoitus omaan itseeni ja pitkällä aikavälillä jaksamisessa ja muussa suurempi value. Kotikaupungissa kuitenkin pysyttiin. Tammikuussa paloi muutenkin omaan tasoon nähden poskettomasti rahaa, vaikka piti niin elää säästeliäästi 2018. Tarkoitus kuitenkin tänä vuonna on sijoittaa kaikki mahdolliset irtoavat pennit.

Next Gamesin vuosijulkaisu tuli ja tänään voisi odottaa osakkeen dippaavan hieman. 6.4 millii tukkaan, liikevaihto kasvoi 4,5%, DAU- ja MAU-luvut laskivat hieman ja ARPDAU laski 0,21€ -> 0,20€. Eiköhän tarpeeksi moni vedä suoraan näistä johtopäätökset ja kohta osaketta saa taas hieman halvemmalla. Rapsan luettuani oli vähän kaksijakoiset fiilikset:
Positiiviset asiat:
-Walking Dead: Our World on soft launchissa ja peli tulee ilmeisesti jo Q1
-Blade Runner tulee Q2 loppuun mennessä
-Putkessa kaksi uutta peliä, joita ei ole julkaistu.
-Firma kasvaa ja tappiot selittyy tällä
-Yli puolet pelaajista jenkeistä
-The Walking Dead uusittiin yhdeksännelle kaudelle, vaikka kahdeksas on vielä kesken.

Arveluutavat asiat:
-Blade Runner-elokuvan menestys oli yhtä huono kuin blogin avauksessa ounastelin. Peli ei ehtinyt ensi-iltaan ja tarvitsee nyt enemmän rahaa markkinointiin.
-En tiedä tekikö NG virheen julkaistessaan keskeneräisestä pelistä (Our World) Gameplay-videon syksyllä. Tuo ei vielä vakuuttanut, mutta kehitys oli kesken.
-Vaikka tiimi on vakuuttava, onko lisenssipelit sittenkään oikea muoto, jos ajoitukset menee pieleen.

Nextillä on kuitenkin sen verran vahva tiimi, että uskon kuitenkin pelien menestyvän. Pakko arvostaa työtä aiemman Walking Deadin takana, sillä mielestäni nuo pelaajamäärät ovat kovin kiitettävät jo kaksi vuotta vanhalle pelille. AMC:ltä tulee Walking Deadin kanssa vielä parisen  vuotta vetoapua vähintään. Ehkä enemmän tuli löydettyä positiivista tuosta rapsasta. Ajattelin lisäillä Nextiä salkkuun vielä. Tuskin ihan samanlaista raketointia ole luvassa kuin Our Worldin julkaisussa, mutta tuskin tuosta parissa vuodessa pahasti tukkaan tulee.

 

Vuonna 2018 ajattelin painaa sokkona vaan pelifirmoihin rahat. Kehitys on naurettavaa. Square Enix kävi jo parhaillaan loppuvuodesta melkein 5700 jenissä. Nyt olen iloinen, että kurssi tulee alas. Frankfurtin pörssin kautta pääsee tuohon kuulemma käsiksi (tarkastetaan). SE tulee olemaan oma hankintani tälle vuodelle. Kingdom Hearts 3 ja Final Fantasy VII odottaa putkessa. Firma tekee kokoajan fiksua jälkeä ja mielestäni tuossa osakkeessa voi olla vielä ilmaa. 

Edellisessä päivityksessä tuli puhuttua Blizzardista ja siinä näyttäisi käyvän ihan hyvät. Johonkin 63usd pintaan ostelin ja nyt osake porskuttaa +72,50usd. Jos tuota EA:n aiheuttamaa mikromaksuhätäpaniikkihässäkkää ei olisi tullut, voisi osake olla korkeammalla. Hyvin kertoi jenkkisijoittajien tietotasosta pelifirmoista. Blizzardin mikromaksut ovat kuitenkin täysin erilaisella alueella, kuin EA:n pay-to-win -peleissä. 

Take-Two Interactive olisi ollut Red Dead Redemptionin takia mielenkiintoinen osake, mutta se on noussut joulukuun alusta jo 20%. Vaikka RDR2 tulee edelleen nostamaan kurssia, niin mielestäni vähän turhan hintava osake itselle.

 

Opiskelijan sijoitusmonoblogi - 3.11.2017 21.10

Jaahas. Meni aamulla näköjään Goforen listautumistiedote ohi. Oon odottanu tätä kun kuuta nousevaa ja toki se tuli tälläiseen väliin ettei ole varaa lähteä merkitsemään. Juuri kolme viikkoa sitten kaverilta kyselin listautumisesta. En saanut vastausta edes että tuleeko listautuminen tämän vuoden puolella. Luotin että menee tammikuulle ja pääsen mukaan hippaan.

Firma on erityisen tuttu. Ekan yliopiston yritysexcun tein juurikin goforelle ja tuolloin työntekijöitä oli 60. Tämä oli 2016 keväällä. Firma hankki leadinin alkuvuodesta, samoihin aikoihin kun itse olin 6kk erästä kurssia tuolla suorittamassa. Keskiviikkona oli edellinen excu ja nykyään työntekijöitä on jo yli 350. Firma tekee todella paljon julkisen puolen projekteja ja duunia riittää. Avainluvut toki ei hirveää profitia näytä, mutta kaikki raha on suunnattu kasvuun.

Ylimerkintä on varmaa. Syö suuresti miestä etten pääse merkintään mukaan. Kaiken sen lisäksi että firma on jatkossakin laadukas, toimitusjohtalla on maailman paras harrastus. Hän istuu Ilves-Hockey Oyn hallituksessa.

Edit: Katson BlizzConin streamia. Blizzu tuo wowiin alkuperäisversion servut takas. Pelaajat toivonut tota jo vuosia. Rahasadetta ei voi vaan estää. Dumppaan maanantaina Nokiat tappiolla ja hyppään Activision Blizzardin kelkkaan.

Opiskelijan sijoitusmonoblogi - 3.11.2017 15.13

Eipä ole ollut hetkeen mitään kirjoitettavaa. Salkku otti Nokia-dipissä hittiä, mutta plussalla ollaan vielä. Elämässä tapahtui asioita, jonka takia jäi viime kuussa suuremmat osakeostot nappaamatta. Näillä näkymin seuraava täsmäisku sijoittuu vasta tammikuulle.

Next Gamesin osari tuli ja tykkäsin luvuista. Walking Dead: NML käyttäjämäärät ovat edelleen kasvussa ja kyseessä alkaa mobiilirintamalla olemaan kuitenkin jo aika vanha peli. Vahvaa tekemistä. Ensimmäisen postauksen mutuilut osuivat nappiin. Uudesta Blade Runner-leffasta ei tullut megamenestystä ja peliä ei saatu ulos ensi-iltaan. Peli ilmeisesti julkaistaan reilusti myöhemmin, mutta elokuvasta tuo peli ei saa suurempaa nostetta. Voi olla hankala markkinoida tuota peliä, kun tuo itse leffa tullaan hautaamaan harrastajien leffahyllyyn nopealla aikataululla. Vastaavasti TWD: Our World on jo menossa testaukseen, mikä tarkoittaa että peli ilmestynee jo keväällä. Pitääpä selvittää että onko tuon pelin beta-testaukseen mitenkään mahdollista päästä mukaan. 

Edellisessä päivityksessä läpi käyty Activision Blizzard on ottanut tuosta 17. päivän postauksesta ihan kivaa uppia. Suurin ponnistus tuli, kun CODin pelivideovuodot alkoivat muutama päivä ennen julkaisua. Peli oli sen verran suosittu, että launchissa AB:n servut kyykkäsivät täysin ja hommaa selvitellään. Kurssin arvo on noussut 61,66usd -> 65,45. Toki parisen viikkoa on todella lyhyt aika, mutta uskon varsinkin CODin joulumyynnin nostavan Blizzun osakkeita entisestään. 

Myös Square Enixin osake raketoi. 21.8. tuli tuosta kirjoiteltua ja osaketta sai 3900 yeniin. Nyt kurssi on rikkomassa jo 5000 rajaa. Kiito tulee jatkumaan myös ensi vuonna varsinkin Kingdom Heartsin siivellä. Harmittaa toki ettei omasta salkusta tuota lyödy. Suurin syy on toki se, etten löytänyt mitään fiksua reittiä sijoittaa suoraan Tokion pörssiin. Varsinkin Tokion ja Hong Kongin pörssissä olevat peliyritykset kiinnostaa. Kertokaapa ihmeessä, miten pääsen näihin käsiksi?