Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -

Paljon kiitoksia Kojamo-kirjoituksesta!

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -

Jos ehdit, niin voisitko tehdä jonkinlaisen analyysin / kommentin Kojamon IPOsta? Tämä varmasti kiinnostaisi monia, mielenkiintoinen ja ymmärtääkseni myös laadukas firma kyseessä.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -

Nämä viikkokolumnit ja blogikirjoitukset ovat erinomaisia, kiitos näistä. Esim. tuo Altiaa ja Harviaa koskeva kolumni oli mainio ja sen perusteella nappasin ihan hyvän kokoisen potin Altiaa, jolle saikin ihan mukavan lyhyen ajan tuoton. Oletko kirjoittamassa jotain analyysiä tuosta Enersensen IPOsta? Se varmasti kiinnostaisi monia. 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -
node kirjoitti:
HanTsiip kirjoitti:

 Dotcomeistakin taidetaan kokonaisuudessaan olla nyt +15 vuotta aika paljon edellä mitä silloin ylimmillään oltiin, toki eri pelurit. Yksi asia mikä tässä on eroa oikeastaan kaikkiin historiallisiin kupliin on se, että on hyvin vähän teknisiä infrastruktuuriesteitä (vielä dotcom-kuplaankin verrattuna) siihen, että nämä romahdus/toipumisliikkeet voisivat olla kertaluokkaa suurempia mutta myös nopeampia. Luultavasti myös kulttuurilliset aidat ovat historiallisen matalat. Maailma todellakin on jo kylä, tietyssä mielessä.
 

 

Dotcom kupla oli parhaimmillaan eri lähteistä katsottuna 6000-7000 miljardia. Kryptot tänään 616 miljardia.

Tähän päälle kun lisätään se, että:

  • dotcom kupla oli kuitenkin edelleen enemmänkin jenkkien paikallinen kupla, kun taas maailma on tosiaan nykyään kylä ja bitcoin/kryptot ovat maailman ensimmäinen globaalisti samaa aikaa arvoa hakeva asset
  • dotcom kupla pitäisi inflaatiokorjata nykypäivään, sekä tämän lisäksi monissa länsimaissa rahaa printataan jatkuvasti. Mm. pelkästään jenkeissä printataan 3 kuukauden aikana tällä hetkellä koko nykyisen Bitcoinin marketcapin verran fyrkkaa.
  • kryptot tulevat muuttamaan enemmän maailmaa kuin dotcom, joten konsertatiivinen oletus mielestäni pitäisi olla että kryptoissa mahdollisuus vähintään vastaavaan kuplaan kuin dotcomissa.

...niin alkumatkassa vasta mennään. Edellä mainituista seikoista johtuen itse veikkaan että nykyinen krypto-kupla tulee nousemaan vähintään 1,5-2 x dotcom = 10 000 - 13 000 miljardiin. Huiput 1-2 vuoden päästä. Eli kryptot tulee vielä nousemaan x15-20.

Toivotan kaikille hyvää alkavaa vuotta! - Vuosi 2018 tulee jäämään historiaan kryptoista ja ehkäpä vuosi 2019 tulee alkamaan todellisella manialla kohti huippuja. Tai sitten tämä kaikki tapahtuu jo vuonna 2018, koska internet nopeuttaa asioita.

Niin tai näin - Enjoy the ride 2018! This is Going to be F*cking Awesome!! :)

 

Olen samaa mieltä siitä, että tämä cryptomania saattaa helpostikin ohittaa dotcom-kuplan kokoluokan tulevina vuosina. Käytännössä kuka tahansa, jolla on kännykkä ja internet-yhteys, voi osallistua crypto-ekosysteemiin. Volatiliteetti tulee varmasti olemaan todella suurta jatkossakin, mutta tällä hetkellä kaikki merkit viittaavat siihen, että kupla kasvaa entisestään (pitkällä aikavälillä), jopa hyvin paljon. Lyhyellä aikavälillä hinnat voi tippua paljonkin, mutta pidemmällä aikajaksolla uskoisin, että suunta on jyrkästi ylös. Mielestäni cryptot ovat erittäin "positiivisesti epäsymmetrinen" sijoituskohde tällä hetkellä, upside tulevina vuosina edelleen valtava ja max downside 100 % tappio (johon kaikkien crypto-sijoittajien on mielestäni oltava henkisesti ja taloudellisesti valmiita).

Omat suosikki-cryptot tulevalle vuodelle: ETH ja privacy-cryptot (mm. Monero, Zcash, Zcoin, Pivx jne.), ehkäpä myös OMG, Stellar, 0x. Qtum ja REQ. 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -
Never_too_old_to_rock kirjoitti:

Meni muuten tuo Prasoksen anti sit ohi. FCUK! Täällä kun on luultavasti Prasoksen porukkaa foorumilla, niin onko tuohon vielä mahdollista jotenkin osallistua vaikkakin tuo Invesdorin määräaika meni umpeen? Oletan että jouluna ei tapahdu mitään, eli jos on cashia välipäivinä niin ehtiikö jotain kautta vielä mukaan?

Privanetin kautta voi ostaa Prasoksen osaketta jälkimarkkinoilta. Tuohon Invesdorissa järjestettyyn antiin ei pysty enää osallistumaan, koska se merkattiin täyteen. Merkkaushinta per osake oli 77e em. annissa, en tiedä millä hinnalla treidaa tällä hetkellä Privanetissa ja onko siellä tarjontaa osakkeesta juuri tällä hetkellä.

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Tullut seurattua / tutkittua cryptomarkkinaa todella aktiivisesti pari kuukautta. ETH long positio tuli otettua muutama kk sitten. Tässä hieman mietteitä:

- Tällä hetkellä markkina tuntuu olevan kaikilla mittareilla aivan jäätävässä maniassa. Tämä näkyy varsinkin alt/shitcoin-rallissa, kaikki raketoi projektista / coinista riippumatta. 

- Eilinen korjaus oli tervetullut, mutta huolestuttavan lyhytaikainen. Hieman haiskahtaa bull trapilta. Novogratzin päätös pistää 500 USD millin crypto-hedge-fundi jäihin ja Charlie Leen päätös likvidoida LTC omistuksena on mielestäni mahdollisesti merkki siitä, että sisäpiiriläiset tietää jotain (negatiivista).

- Olen itse varovainen lyhyellä aikavälillä, mutta bullish pidemmällä aikavälillä. Kun tämä hyper-mania loppuu, siirrän lisää rahaa peliin. Olen tottakai hodlannut ETH positiota koko ajan (n. 2% sijoitussalkusta), eihän sitä tiedä kauanko tämä maniavaihe kestää, pakko tässä olla mukana.

- Prasoksen anti oli mielestäni hyvin houkutteleva, valuaatio oli halpa, kun huomioidaan viime ja kuluvan kuun oletettavasti massiiviset volyymit coinmotionissa, josta Prasos on vuollut kultaa. Uskoisin, että kuluvalle tilikaudelle tehdyt lv / kannattavuusennusteet rikotaan selvästi. Myös uusia coineja tulossa ihan lähiaikoina coinmotioniin, mikä nostaa volyymejä entisestään. Merkkasin osaketta hyvin mielin.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Erinomaista pohdintaa ja kirjoitusta Castelierolta, kiitos siitä. Jos jaksat / viitsit, voisitko avata tarkemmin, mitä tuo siirtyminen PoW:sta PoS:iin käytännössä tarkoittaa Ethereumin kannalta? Mitä mahdollisuuksia ja riskejä siinä on? Milloin tuo siirtyminen tapahtuu? Mitkä sivustot / lähteet ovat mielestäsi parhaita Ethereum uutisten ja kehityksen seuraamiseen? 

Näytä koko viesti
Innofactor -

Samaa mieltä, tuli kyllä aika puskista tuo noinkin iso negari. Nyt täytyy vaan odotella että Q3-raportti tulee ulos ja katsoa, mikä Innofactorissa on pielessä tällä hetkellä. En ole ainakaan näillä näkymin myymässä osaketta, koska en usko et "iso kuva" on muuttunut pitkän ajan sijotus-casessa, mutta jos Q3-raportti sisältää jotain todella outoa, joudun harkitsemaan uudestaan.

Näytä koko viesti
Terveystalo -

Mielenkiintoinen lappu, valuaatio ehkäpä hieman venytetty, mutta eiköhän tätä tule merkattua kiitos erinomaiset tulevaisuuden näkymät. Anti on jo valmiiksi yli 50 % merkitty ankkurisijoittajien puolesta ja uskoisin, että muutenkin instituutiopuolella löytyy paljon kysyntää Terveystalolle.

Näytä koko viesti
Rovio -

Aika venytetyllä valuaatiolla meni pörssiin, mikä näkyikin ekan trading-päivän performanssissa. Olisi varmaan jäänyt alle IPO-hinnan päivän päätteeksi, jos Danske ei olisi tehnyt tukiostoja (ainakin nordnetin mukaan Danske oli iso ostaja päivän loppupuolella juuri tuohon IPO-hintaan = oletettavasti tukiostoja). Toisaalta > 5 % tuottoon täytyy olla tyytyväinen, kun myi yli 12 eurolla. 

Näytä koko viesti