Olet täällä

NoHo Partners ent. Restamax - 25.2.2021 04.45

NoHo ilmoitti tänään YT:sta, taustalla piakkoin alkava lockdown Suomessa. Maksaako valtio nyt NoHolle näistä lockdownin kustannuksista vai kuinka tämä menee jatkossa?

Saapa nähdä milloin päästään taas syömään?

Näytä koko viesti
Nokia - 25.2.2021 04.36

Aki Pyysing kirjoitti:

Siilasmaan avautumisessa Jorma Ollilasta on merkittävintä, että se tapahtui. Suomalaisessa talouselämässä vallitsee yleinen Omertan laki, eli mistään ei puhuta mitään kuin äärimmäisessä hädässä  eli pakon edessä. Tämän murtuminen olisi hyväksi siinä mielessä, että voisimme oppia historiasta ja liikkeenjohto siirtyisi mystiikan sijaan ihan arvostetuksi tieteenhaaraksi. Varsin yleinen käsitys on, että pomot eivvät tee mitään, ja tämä johtuu siitä, että lattiataso ei tosiaan tiedä, mitä pomot tekevät.

Nokia osakkeeseen tämä ei kyllä oikein liity. Ehkä siinä mielessä, että yhtiöllä vaikuttaa olevan ainakin aktiivinen hpj., jolla tosin saattaa edeltäjänsää tapaan olla liiankin kovat käsitykset itsestään. Jaksaisikohan tuon kirjan lukea? 

Niin. Nokia kurssi heiluu selittämättömästi isolla vaihdolla. Radiohiljaisuus vallitsee.

Näytä koko viesti
Nokia - 25.2.2021 04.33

kahvi kirjoitti:

Heitämpä lauantain kunniaksi tiskille kaikkien naurettavaksi täysin naurettavan ja lapsellisen ajatuksen:

Suomi ostaa Jenkeiltä F35 tai SuperHornetit. Jenkit ostaa Nokian verkot (5G) ja Bell Labsin kotiin. Vastakauppaa, Solidiumkin on jo valmiiksi Nokian omistajaluettelossa.

Jaksaisiko kukaan opponoida tätä?

Edelleen olen asiallisesti sitä mieltä, että jonkinmoinen peliliike Nokialta on tulossa julki. Kirjoittelu Nokiasta on silmiinpistävän vähäistä, mistä johtunee?

Nokian ja jenkkiteknojen hinnoitteluero on edelleen päätähuimaavan iso. Mistä johtunee? Eihän Teslakaan tee tulosta, mutta odotuksista maksetaan. Miksei Nokialla myös näin?

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 25.2.2021 01.18

Maaliskuussa Suomeen kolmen viikon lockdowni. Shillälailla.

Aika sanattomaksi tämä vetää. Ottaa ihan pattiin.

Vaikutukset osakemarkkinoille? Noho oli nopea ja aloitti yt:t lähes reaaliaikaisesti.

Näytä koko viesti
Nokia - 25.2.2021 01.07

Huoh, tuas männään...

Varmaan kohta taas tiedotetta eetteriin!

YOLO!

kahvi ♥️ NOK

Näytä koko viesti
Nokia - 23.2.2021 12.55

Erittäin mielenkiintoista on tämä Nokian lasku. Pekka on nyt varmasti tyytyväinen kun valtionyhtiö näin ihanasti laskee. Maaliskuun 18. päivä Pekka varmasti ihmettelee, miksi Nokia ei ole laskenut vielä enemmän? Eiköhän se Pekka ihmettele sitäkin, miksi kukaan ostaa surkean yhtiön tuotteita tai palveluita. Ehkäpä Pekalla on jo valmiina paskakori täyteen ladattuna, jonka voi sitten kipata 18. päivä osakkeenomistajan niskaan?

Miksi Nokialla on kroonisesti huono säkä toimareiden suhteen? Oijoi oijoi, niin toksista, niin toksista, että oikein viruttaa!

Näytä koko viesti
HKScan - 8.2.2021 11.53

kahvi kirjoitti:

Juuri nytten Yle teksti-TV:n mukaan Janakkalassa olisi tarhalla jo kymmeniä fasaanivainaita, epäilevät lintuinfluenssaa uutisen mukaan. Onneksi ehdin laittaa lihoiksi omat HKScanit. Ehkäpä ostelen takaisin kakkosen alta, mikäli ihan hirmuiseksi eivät nämä taudit ylly. Tai sitten en osta. Korona iskee työpaikkaruokailuun, Afrikkalainen sikaruttopelko iskee sikasijoittajaan ja nyt lintuinfluenssa valvottaa palstan ornitologeja, broilerinkasvattajia ja siipikarjan viennistä haaveilevia. Huoh.

FIVA: tämä ei ole suositus ostaa, myydä taikka pitää mitään osaketta milloinkaan tai missään.

Semmoinen vielä, että tänään autoillessani kuuntelin radiota ja korviini kimposi yllättäen Tradekan mainos, jonka viesti oli suunnilleen seuraava: "Seuraavan viiden vuoden aikana vähennämme lihan käyttöä 50% ravintoloissamme (tai tavoitteenamme on vähentää)". Mietin tätä tietenkin välittömästi HKScanin kannalta ja pohdiskelin, mitä tämä tarkoittaisi, jos kyseinen lihanhimottomuustrendi laajenisi koko valtakunnan tasolle?

FIVA: tämä ei ole suositus ostaa, myydä taikka pitää mitään osaketta milloinkaan tai missään.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 8.2.2021 11.43

Kaksi merkittävää asiaa tänään koronanarratiivin tiimoilta:

Suomesta: päivittäiset tartunnat lähellä neljääsataa ja Ruotsin akkutehtaalta on tuotu mutanttivirusta Suomeen. Kuinka tästä eteenpäin? Miksi eivät etäilleet? Lisäksi A-Stuuudiossa tai vastaavassa kerrottiin tänään, että kotoilevat toisen asteen oppilaat ovat uupuneet kotoiluun. Oijoijoi. Ei hyvä. Miten makoiluun voi uupua?

Maailmalta: RSA oli saanut miljoonalastin AstraZenecan rokotetta (miten on mahdollista kun Suomi sai alkupaloiksi vain 24000 rokotetta?), mutta ei meinaa pistää niitä jakeluun ja edelleen olkavarteen vaan meinaavat unohtaa tai myydä ko. rokotteet. Whaat? Ovat sitä mieltä Etelä-Afrikassa, että AstraZenecan rokote ei heidän koronamutaatioonsa toimi.

Seurataan, mitä seuraavaksi...

Näytä koko viesti
Suominen - 8.2.2021 11.26

Myin omat Suomiseni pois tilinpäätöksen jälkeen. Yleensä toki myyn tappiolla, mutta nytten hommasta tuli yllättävästi pienesti voittoa. Ilmeisesti en vain osaa, kun näin "alkunousuun" jälleen myin. Myin saadakseni pienen voiton ja toki öljyn, raaka-aineiden ja kaiken muun nousu peloituttaa. Mietin myös sitä, olisiko korona houkutellut markkinoille lisää rätinvalmistajia, ainakin maskinvalmistajia on tainnut tulla lisää sinne tänne. Mietin myös sitä, milloinka alituinen siivoaminen alkaa vatuttamaan ja vähäiset rahat laitetaan muuhun mukavampaan... Toki mainittakoon myös sekin, että 20-vuotta tätä sijoituslajia harrastaneena, en ole vieläkään oppinut mitään muuta kuin tavoilleni, joka/mikä lienee lähes pakonomainen alkunousuun myynti...

FIVA: tämä kirjoitus ei ole suositus ostaa taikka myydä taikka pitää mitään osaketta milloinkaan tai missään.

Näytä koko viesti
Nokia - 8.2.2021 11.12

Palataanpa Nokiaan:

Nokian osakkeen kurssi kopsahti tänään 200:n päivän liukkariin, kopsista! Kahdensatkun liukkarihan on kääntynyt jo vähän aikaan sitten positiiviselle kulmakertoimelle ja ainakin kahvi pohtinee ja tutkailee oppikirjastaan, mitä tämä voisi tarkoittaa kurssin jatkon kannalta. (kurssin kopsahtaminen ylhäältä päin nousevaan 200:n päivän liukkariin).

Disclaimer: Kahville tuli nyt 20 vuotta täyteen (helmikuussa 2021) tätä käytännön sijoittamisen opettelua kantapäämetodilla. Vielä ei ole oppi mennyt perille, tuska sitävastoin on... Jatkan harjoituksia sinnikkäästi...

FIVA: tämä kirjoitus ei ole suositus ostaa taikka myydä taikka pitää mitään osaketta milloinkaan tai missään.

Näytä koko viesti