Olet täällä

kahvi

kahvi

  • Liittynyt 21.7.2017
  • 20 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Exel - 16.1.2018 23.44

kahvi kirjoitti:

Helsingin ylivoimaisesti helpoin lappu juuri nyt.

Käsittämätöntä. Käänneyhtiö Exel treidaa edelleen markkina-arvolla 79 m€.

Kertaus on opintojen äiti (2017):

-Q2 katsauksessa "Saadut tilaukset, liikevaihto ja liikevoitto paranivat merkittävästi"

-6.9. Posari: "Liikevaihto ja liikevoitto kasvavat merkittävästi vuodesta 2016"

-Q3 katsauksessa toistetaan 6.9 annettu ohjeistus vuodelle 2017. Toki saatujen tilausten kasvu tasaantui aikaisemman kvartterin yli 10% tasolta +5% tasolle, koko vuoden kasvun ollessa edelleen 15% tasoa.

Käsittämätöntä edelleen. Historiassa Exel on tehnyt mukavan tamminousun, historiassa Exel on tehnyt hyvän Q4 tuloksen (katsauksen). Kuluvana vuonna tammiralli on ollut monelle pörssimme pienyhtiölle jo ihan kohtuullisen hyvä, mutta turbo-ohjeistuksen antaneelle käänneyhtiö-Exelille tammiralli on ollut kuin ohut tuhnu. Täytyy kyllä todeta: todella vaikea on ymmärtää, miksi Exel ei pääse seiskasta kunnolla läpi?

 

United Bankers - 16.1.2018 23.21

Elvytetään vanhaa ketjua:

Aki Pyysing kirjoitti:

Tiesin, että en ota, koska P/E 25 tai jotain on minulle liikaa. Silmäilin uteliaisuudesta, koska tein kauppaa UB:n suurimman osakkaan Rasmus Finnilän kanssa joskus 80-90-lukujen vaihteessa.

UB:n kurssi liikkuu nyt hyvin lähellä vajaa neljän vuoden takaista listautumishintaansa. Viime vuosina, erityisesti loppuvuodesta 2017 UB konsolidoi itseensä osaomisteisia tyttäriään, loppuvuodesta UB teki myös aidon yrityskaupan ostamalla Suomen Pankkiiriliikkeen. Yrityskaupan jälkeen osakkeessa oli selvää isoakin dumppausta havaitavissa, esim. AAL myynnit (en jaksanut selvittää kuka). Huomattavaa oli kutenkin se, että suurin osa dumppauksesta meni suoraan sisäpiiriostoihin hinnalla 36 ja ylikin. Alkuvuonna sisäpiiriostelu on jatkunut, esim. Finnilä 3500 kpl GSI:n kautta noin 35 hintaan.

Mitä sitten ajatella UB:n nykytilanteesta? Pörssi ainakin huitelee korkeuksissa, joten luulisi, että kuuma pääomamarkkina on tukenut varainhoitotaloa. Edelleen Suomen kansantalouden vahva kasvuspurtti tukenee toimialaa. Yhtiön puolivuotiskatsauksessa kommentoima näkymä loppuvuodelle oli ilman hankintojakin ainakin varovaisen positiivinen. Uskoisin, että yhtiö näyttää hyvää tulosta vuodelta 2017; tuloskasvua, liikevaihdon kasvua ja volyymien kasvua. Hankintojen johdosta voisi myös olettaa, että oheistus vuodelle 2018 tulee olemaan hyvä.

 

Piippo - 16.1.2018 21.27

Lainaus Piipon puolivuotiskatsauksesta elokuulta 2017:

 

"Näkymät loppuvuodelle

Yhtiö arvioi vuoden 2017 liikevaihdon kasvavan aiemman ennusteen mukaisesti ja kasvun olevan suurempi kuin edellisenä vuonna.

Lisäksi yhtiö arvioi, että koko vuoden 2017 liiketulos tulee jäämään vuoden 2016 liiketuloksesta johtuen Venäjän tytäryhtiön tappiollisen toiminnan jatkumisesta vielä vuodelle 2018.

Yhtiön liiketoiminnan strategiset järjestelyt tulevat aiheuttamaan kustannuksia tilikauden 2017 aikana.

Yhtiön lanka- ja verkkotuotantoa kasvatetaan vastaamaan vuoden 2018 myyntiennusteita."

 

Lisäksi yhtiö kertoo merkittävistä panostuksista (tuotantokapasiteetin nosto) agri- liiketoiminta-alueeseen marraskuussa 2017. Investointien tueksi yhtiö kertoo rekrytoineensa 20 henkilöä lisää tuotantoon.

On hienoa, että kasvaville markkinoille ja kasvavaan tuotesegmenttin panostetaan merkittävästi. Piippo on varmasti tulevaisuuden yhtiö omalla sarallaan.

Mutta: yhtiön liiketoiminnan logiikkahan on seuraava: syyskaudella investoidaan tuotantoon, joka sitten myydään ulos tukkureille etc. kevätkaudella ennen uuden rehu/satokauden alkua. Näin syyskaudella tulos on "aina" huomattavasti heikompi kuin kevätkaudella. Uskon em. tuloksen heiluriliikkeen olleen huomattavasti reilumpaa vuonna 2017 kuin keskimääräisenä vuonna. Heilurin liikettä voimistaneina ajureina uskon olleen itsessään kasvaneet tuotantomäärät (myyntiennuste 2018), yhtiön tuotantoinvestoinnit ja rekrytoinnit. Lisäksi yhtiön johdossa on ollut käynnissä murrosvaihe, mikä voi näkyä myös luvuissa.

Lyhyellä tähtäimellä koen Piipon kurssin kiikkuvan juuri nyt turhan korkealla, tulospaineiden pitäisi näkyä enemmän kurssissa. Ennakoin huonoa tulosta vuodelta 2017, hyvää liikevaihdon kasvua vuodelta 2017 ja hyvää liikevaihdon kasvuennustetta 2018. Ennakoin, että tulospaineita voi muutoksista johtuen valua myös alkuvuodelle 2018.

Ostan (ehkä) hintaan 5,3 euroa ja mielummin alle.

 

Tokmanni - 16.1.2018 20.41

RJW kirjoitti:

Joku heitti tässä ketjussa hyvän pointin, että vaikka kansan ostovoima kasvaakin, niin sataako se krääsäkaupan laariin. Minun logiikallani krääsäkaupat menestyisivät parhaiten juuri kun ostovoimaa ei ole. Nyt kun rahaa on, kansa panostaa mieluummin laatuun ja valikoimaan. Jos taskut on täynnä joutilasta rahaa, niin miksi lähteä sen kanssa katsomaan Tokmannin suppeata krääsävalikoimaa? Eiköhän sen Santanderin liisaaman Avensiksen keula oteta kohti johonkin pellolle rakennettua isoa kauppakeskusta. 

Hyvä kirjoitus kokonaisuudessaan. Kertoisiko Marimekon tänään kerrottu menestys kotimaassa joulukvartterilla juuri tästä ostovoiman kasvusta, joka suuntautuu halpatavaran sijaan laatu- & designtavaraan? Kesko kertoi eilen ihan ok myyntiluvut joulukvartterilta, olisiko sitten onnistunut ruokamyynti ollut hyvien lukujen takana.

Marimekko - 16.1.2018 20.18

Acumen kirjoitti:

Nyt hyvä tarkkailla tuleeko tämän 3 vuoden huipun ylityksen yhteydessä lähiviikkoina isompaa keräilyä tai printataanko blockeja. Charttien valossa tuo 5 vuoden huippu, 14,46 €, pitäisi olla saavutettavissa. 

Todella hienosti on mennyt Marimekolta Q4/2017. Kurssitasolle 15 eur päästäneen jo näillä näytöillä, tänä keväänä Marimekkoa hehkutetaan fantastisena käänneyhtiönä. Yhtiöllä on lisäksi putkessa paljon positiivista vireillä, esim. hertsikan kiinteistön mahdolinen myynti ja takaisinvuokraus. Taseessahan ko. kiinteistö on mielestäni kirjattu aika matalalle, kaupassa mahdollisesti vapautuva pääoma antaisi tukea pitkänajan osinkonäkymään ja ennenkaikkea resursseja odotettuun kansainväliseen läpimurtoon.

Marimekon lähtöasema vuodelle 2018 on erinomainen, muodin odotettu kansainvälinen breikki (jollain tasolla, edes vihaus) nostaisi kurssin uusiin sfääreihin.

Marimekko - 11.1.2018 0.36

Hieno päivä Marimekon kurssille 10.1.2018. Kurssi ylitti maagisen 11 euron rajan hyvällä vaihdolla ollen nyt lähes viiden vuoden huipussa.

Odotan Marimekon joulumyynnin olleen hyvän, odotan nyt yhtiön kurssinkin vihdoin kääntyneen pitkään positiiviseen trendiin, yhtiön toimintahan on todentanut positiivista käännettä jo vähintäänkin Q3/2017.

Lindex, KappAhl ja etenkin H&M ovat kompuroineet näyttävästi 2017. Edellä mainittujen kehityksen pohjalta ei kuitenkaan voi tehdä johtopäätöksiä Marimekon suuntaan, kysymyksessähän on täysin eri "laji".

FIT Biotech - 9.1.2018 0.12

Joulunalusuutisen tavattuani ei voi kuin onnitella itseään; Fitkin pääsi miljardikerhoon, tosin lappujen määrässä.

Tokmanni - 8.1.2018 23.22

Yllättävää, että kansantalouden kasvaessa vuosikymmenen parasta vauhtia jää Tokmanin Q4 y-to-y vertailukelpoinen myynti alle edellisvuoden. Q3 katsauksessahan mainittiin satsaus joulukvartteriin varastojen kasvun kautta. Saas nähdä, kuinka uusien myymälöiden avausten & runsaan mainoskampanjoinnin kulut näkyvät Q4 tuloksessa. Toivottavasti varastosta ei tule yllätyskirjauksia.

Ei ollut Tokmannin pukin kontti niin paljon isompi kuten antoivat ymmärtää.

Rovio - 23.11.2017 19.49

Aki Pyysing kirjoitti:

Nyt niitä ei enää tehdä, kun vakauttamisjakso päättyi. Kurssi on aavistuksen merkintähinnan (11,50) alapuolella. Marraskuun 23.11. voi liikauttaa  osaketta aika äreästi.

Eka osari tänään, kurssi -22%. Osakkeen hinta on nyt 9,21 euroa, firman hinta 921 milj.eur.

Todella paljon on laitettu panoksia pelaajahankintaan. Mielenkiintoista on seurata AB Matchin kulkua.

Näillä tiedoilla firman markkina-arvon voisi olettaa käyvän 750 milj.eur. paikkeilla.

 

 

 

Marimekko - 3.11.2017 13.04

Marimekolta Q3/2017 julki eilen.

Kautta linjan raportin luvut ovat hienoa luettavaa. Myynti on korjautunut viime vuoden tasolle ja vaikuttaa myös siltä, että myyntiä ei ole nostettu hintavetoisesti. Muoti-rivi näyttää nyt korjautuneen +10% tasolle edellisen vuoden vastaavan Q:hun verrattuna, tämän vuoden Q2/2017 verrattuna muoti-rivi on korjannut upeat +26%. Mielestäni tällä hetkellä muoti-rivi on se tärkein parametri Marimekkoa seurattaessa. Marimekon suunta näyttää nyt hyvältä & raikkaalta.

 

Puolivuotiskatsauksessa Marimekko toi esille ajatuksen hertsikan toimitilojen myynnistä ja takaisinvuokrauksesta. Nyt Q3 raportissa sama asia on esitetty uudelleen - asia oli nyt nostettu väliotsikkotasolta pääotsikkotasolle. Mikäli asia on toteutumassa, niin varmasti pitäisi tarkastaa ko. toimitilojen tasearvo tilinpäätöksestä ja ennakoiden pohtia ko. tasearvoa suhteessa mahdolliseen käypään arvoon.