Olet täällä

kahvi

kahvi

  • Liittynyt 21.7.2017
  • 44 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Citycon - 20.4.2018 10.29

Ruotsissa PostNord on perinyt maaliskuun alusta lukien seitsemän euroa Kiinasta tulleista verkkokauppapaketeista rauhoittaakseen pakettitulvaa. Amazonin tulo pohjoismaihin luo ison paineen muille verkkokauppatoimioille, ennen Amazonin tuloa oli aikaa kokeilla ja kehittää, Amazonin tultua on sitten pakko tehdä vaikkapa hinta edellä. Verkkokauppa on megatrendi. Osakesijoittamisessa olisi hyvä pohtia suuren yleisön (analyytikot, rahastonhoitajat, sijoittajat) näkökulmaa asioihin, uskoisin että kaupan kivijalkaa ei koeta tässä tilanteessa voittavaksi sijoitusstrategiaksi.

Citycon kertoo panostavansa palvelullisiin monitoimikauppakeskuksiin. En tiedä, kuinka paljon nykyinen peruskauppakeskus vaatii lisäpääomaa muuntautuakseen palvelulliseksi monitoimikauppakeskukseksi.

Oletetaan, että verkkokauppa löisi nyt pohjoismaissa kunnolla läpi, myös päivittäistavarakaupassa. Tällöin kivijalan kyky maksaa vuokraa heikkenee väistämättä koko kaupan toimialalla. Cityconin tapauksessa heikentynyt vuokranmaksukyky heijastunee vuokratuottoihin ja siten tulokseen. Edelleen heikentynyt vuokratuotto heijastuu kiinteistöjen käypiin arvoihin ja siten tulokseen. Kaksiteräinen miekka.

Citycon kertoo divestoivansa 5-10 pinnaa kiinteistökannastaan lähivuosina. Esimerkki: Jos olisin iso kiinteistösiojittaja, kertoisin Cityconille kauppaneuvotteluissa, että verkkokauppa + Amazon tulee, ei kannata ostaa. Toki jos oikeasti haluaisin ostaa jonkin keskuksen, tarjoaisin reilusti alle Cityconin kirja-arvon. Jo valmiiksi alennetun/alentuneen käyvän arvon alle myynti tarkoittaa sekin negatiivista tulosvaikutusta Cityconille mahdollisen alaskirjauksen muodossa.

Kirsikaksi kakun päälle vielä nouseva korkotaso ja dippaava Ruotsin kruunu. Hapokasta.

Henkilökohtaisesti en näe Cityconia houkuttelevana pitkäaikaisena sijoituskohteena juuri nyt vaikka hinta halpenisikin vielä. Treidilappu, tilanteesta riippuen.

 

FIT Biotech - 17.4.2018 20.30

FIT printtasi sitten eilen itse itselleen miljardi lisälappua. Valtuuksia printtaukseen jäi vielä yhdelle miljardille lapulle. Nyt osakkeita taitaa olla jo noin kaksi miljardia kappaletta ja kolmaskin miljardi on siis taputeltu yhtiökokouksessa. Saapa nähdä, päästäänkö jo tällä määrällä osakemarkkinoiden absoluuttiseen nollahintapisteeseen, eli hintaan 0,0002 euroa/osake. Halvemmaksi ei osakkeen yksikköhinta voi mennä.

 

Ponsse - 17.4.2018 20.19

Aki Pyysing kirjoitti:

Edelleenkään ei ole koskaan ollut Ponssea, eikä 800M hintapyyntö 570M vaihtavasta pohjoissavolaisesta metsäkonevalmistajasta houkuttele ostamaan.

Mutta mutta houkuttelisiko pohjoiskarjalalainen 43M vaihtava metsäkonevalmistaja 15,5M hintapyynnöllä ostamaan?

Saa käyttää...

Citycon - 15.4.2018 18.17

Citycon tiedottaa ensimmäisen kvartterinsa tuloksesta 19.4 aamusella, siten kolmisen pörssipäivää olisi aikaa ennakoida tulevan raportin antia.

Cityconin tilinpäätöksessä antama oheistus vuodelle 2018 on:

"Citycon odottaa vuoden 2018 osakekohtaisen operatiivisen tuloksensa (EPRA EPS, basic) olevan 0,155–0,175 euroa. Lisäksi yhtiö odottaa operatiivisen liikevoittonsa (Direct operating profit) muuttuvan -15 – +1 miljoonalla eurolla ja operatiivisen tuloksensa (EPRA Earnings) muuttuvan -14 – +4 miljoonalla eurolla edellisvuodesta.
Arviot perustuvat nykyiseen kiinteistökantaan sekä vallitsevaan inflaatioon ja EUR-SEK- sekä EUR-NOK-valuuttakurssitasoihin sekä nykyisiin korkotasoihin. Tilat, jotka eivät ole vuokralla suunnitteilla tai käynnissä olevien kehityshankkeiden vuoksi, vähentävät nettovuokratuottoja vuoden aikana."

Suhtaudun varauksella Cityconin tulevaan osavuosikatsaukseen (ja ennenkaikkea kurssireaktioon, huolimatta kurssin laskusta 2018). Yllä oleva oheistus ei ole mairitteleva, uskoisin myös, että koko pohjoismainen kauppakeskuksiin sijoittava sijoittajakunta on vähintäänkin jähmettynyt alkuvuoden velloneesta Amazon-pelosta. Todennäköisesti isokaan Amazonin pohjoismainen lanseeraus ei ole uhka Cityconille vuonna 2018. Toki sijoittajien mielissä uhka on iso.

Cityconin tulevasta katsauksesta on varmasti suurennuslasin kanssa syytä etsiä kommentteja ruotsin kruunun liikkeen vaikutuksesta tulokseen alkuvuonna ja etenkin tulosvaiktuksista loppuvuodelle, mikäli kruunu jatkaa laskutrendiään. Vuodenvaihteessa eurolla sai 9,8 kruunua, nyt 10,4 kruunua.

 

Piippo - 13.4.2018 20.57

Piippo taisi tällä viikolla käydä päivänsisäisesti jo niinkin alhaalla kuin 4,62 eurossa, Piipon ATL. Uutisointi yhtiön ympärillä on kuluvana vuonna ollut erikoista, myös tilinpäätös oli vaikeaselkoinen.

Piipolla on edelleen edellytyksiä ostoslistalle, onhan yhtiön agri-liiketoiminnassa selvästi potentiaalia. Kuitenkin ennen ostoslistalle pääsyä olisi hyvä saada selvyyttä mahdollisista tulevista kirjauksista yhtiön viimeaikaisiin uutisointeihin liittyen ja ennenkaikkea siitä, kuinka yhtiön kertomat investoinnit ovat edenneet ja onnistuneet.

Yhtiön ex-toimitusohtaja Hirvonen on yhtiön merkittävä omistaja. Mielenkiintoista olisi tietää, onko tämä potti ollut jo tarjolla näkymättömillä markkinoilla. Jos Hirvonen päättäisi luopua omistuksestaan, en usko kaupan/myynnin tapahtuvan osaketsunamina vaan pikemminkin hissukseen sovittuna blokkina.

 

Digia - 13.4.2018 20.29

Digian osariin olisi muutama viikko aikaa. Inderesin sinänsä hyvän yhtiöraportin jälkeinen "Inderes-nousu" suli nopeasti globaalissa kauppasota-nokittelussa, Digian kurssi käväisi uudemmin jopa tason 2,2 alla. Mikäli Digian oheistus liikevaihdon kasvusta ja liikevoiton merkittävästä kasvusta vuonna 2018 pitänee pitänee Q1 osarissa kutinsa, noussee kurssi mukavalla pöhinällä. Nokitan jo tässä vaiheessa Inderesin tavoitteeseen 20 sentimoista lisää, tavoitehintana olisi siten 2,6 euroa. Mikäli Q1 on hyvä kuten veikkaan, tullee Inderes tavoitehinnan nostollaan sitten perästä... ;)

SSH - 13.4.2018 20.12

SSH:n kurssi on nyt mielenkiintoisessa taitekohdassa; odottelin kurssin käyvän helmikuun nousustepin jälkeen vielä 1,9 tasoilla, mutta näin ei sitten ilmeisesti käynytkään. Ellei sitten tipu ensi viikon osarissa? Ei, en usko SSH:n enää laskevan ennen enkä jälkeen Q1 katsauksen. DNM on edelleen pyörinyt ostolaidalla. SSH:n julkistama Sony-sopimus, tuotteiden kehitys ja panostukset markkinanäkyvyyteen vihjaavat noususta. Todennäköisesti yritän ensiviikolla pikiksiä SSH:lla.

United Bankers - 13.4.2018 19.53

kahvi kirjoitti:

Yhtiökokouskutsusta ponnahti esille myös ehdotus osakkeen splitistä; yhdellä vanhalla osakkeella neljä uutta osaketta.

United Bankers päätti tänään ATL:ään. Toki huomioidaan hyvän osingon irtoaminen aikaisemmin.

Rohkenen sanoa, että kurssilasku kertoo markkinan pehmeyden lisäksi siitä, että UB on splitinkin jälkeen superepälikvidi ja tuntematon. Täysin unohdetu FN listalle.

Jos olisin Andersonin saapppaissa tekisin muutaman peliliikkeen: ensinnäkin, muuttaisin yhtiön raportointisykliä kvartteritasolle. Yhtiöllähän menee nyt oletettavasti hyvin, miksei kasvavista luvuista (orgaaninen kasvu + toteutettu alan konsolidointi) voisi kertoa useammin? Toiseksi, pyrkisin listanvaihdokseen. Päälistalla UB saisi lisää näkyvyyttä ja uskottavuutta. Kolmanneksi, palauttaisin keinolla jos toisella UB:n tunnuksen kauppaluetteloihin. Nythän kaupankäyntitunnus UB on ollut täysin näkymättömissä.

Disc. Olen myymässä pikkupottia...

Digia - 1.3.2018 22.53

Digia antoi vuodelle 2018 erittäin vahvan tulosohjauksen; liikevaihto jatkaa kasvuaan ja liikevoitto kasvaa merkittävästi vuodesta 2017. Digian kurssi käväisi tänään jo niinkin alhaalla kuin 2,16 euroa, pieni osinkokin vielä kiinni. Hmm

United Bankers - 1.3.2018 22.36

UB:n vuosi 2017 meni mielestäni odotetun kaltaisesti.

Osinkoehdotus 2 euroa osakkeelta on hyvä, tämän päivän kurssilla osinkotuotto on noin 5,6 %.

Yhtiökokouskutsusta ponnahti esille myös ehdotus osakkeen splitistä; yhdellä vanhalla osakkeella neljä uutta osaketta.