Olet täällä

Tammiralli - 6.1.2020 11.48

Tammirallin lähtökiihdytys oli vahva, sitten ensimmäisestä mutkasta mehtään.

Nyt joutunee miettimään todella mitä pitää tulosjulkkareihin asti ja mitä laittaa pois jo nyt ihan heti justiinsa jos markkina näyttää isommin pakenevan alta.

Aina ei onnistu, ei edes jokavuosi.

Näytä koko viesti
Rapala VMC Oyj - 20.12.2019 06.53

Erittäin merkittävä päivä tänään Rapalan osakkeessa. Osakkeen kahdeksantoistavuoden (18) takainen pohja 2,55 eur oli tänään rankassa testissä kovan kaupankäynnin alla. Kaksi blokkia vaihtui 2,4 euron hintaan, en tulkitse näiden rikkoneen edellistä osakkeen pohjaa tämän päivän sulkeutuessa 2,6 euron tasolle. Osakkeen volyymi on tänään ollut n. 658 000 kpl.

 

Ohessa Rapalan tapahtumia loppuvuonna 2019:

-Ohjaus loppuvuodelle 2019 19.7.2019:

"

  • Ohjeistus koko vuotta koskien pysyy muuttumattomana: Koko vuoden liikevaihdon vertailukelpoisin valuuttakurssein odotetaan olevan noin vuoden 2018 tasolla ja vertailukelpoisen liikevoiton* kasvavan viime vuodesta.
  • Toisen vuosipuoliskon odotetaan olevan vahva: ennätysvahva tilauskanta Pohjois-Amerikassa, Indonesian uistintehtaan tulosparannus sekä täsmällinen ja tarkka kiinteiden kulujen hallinta. Epävarmuudet ja riskit liittyvät Yhdysvaltojen ja Kiinan välisiin kauppasuhteisiin, globaaliin talouskasvuun, Shimano-myyntiin jakelusopimusten muutosten jälkeen sekä vähittäiskaupan vuodenvaihteen ostokäyttäytymiseen.

"

-13 Fishingin haltuunottoa syyskuussa

-Toimarin vaihto syyskuussa

-Ilmoitus rakennemuutoksista ja sisäisistä järjestelyistä lokakuussa

-Hybridilaina ulos loppuvuonna.

 

En usko Rapalan povattuun tulosvaroitukseen loppuvuonna 2019 tai alkuvuonna 2020. On selvä, että toimarin vaihto ja konsernin toimintojen uudelleenjärjestelyt aiheuttavat kuluja, kertiksiä, mutta kuitenkin konserni voi ajella annetulla ohjeistuksella (yllä) vuosituloksen julkistukseen asti (huom. sanamuodot).

Mikäli Rapalassa on tapahtunut positiivinen kannattavuuskäänne, josta yhtiön ohjauskin vihjaa, on yhtiö mielestäni juuri nyt edullinen. Mahdollinen kannattavuuskäänne saattaa jäädä/jäänee kertiksien alle, mutta näkisin, että kurssi huomioi tuloksen positiivisen trendimuutoksen kertiksistä huolimatta. Yleensä ilmoitettuihin uudelleenjärjestelyihin suhtaudutaan positiivisesti, kirjauksista huolimatta (ei yllätys tälläkertaa). Lisäksi uusi toimarinimitys voi antaa yhtiölle uutta tuulta purjeeseen.

Oletetaan, että DDB:n massiivinen myynti päättyi tänään noihin kahteen 2,4 euron hintaiseen blokkiin. Vuoden 2001 lopussa tapahtunut alasmyynti 2,55 euron pohjaan korjattiin tuolloin reilun kuukauden sisään tammikuussa 2002 noin 4 euron hintatasolle. Olisiko Rapalasta tammirallikandiksi?

 

Suurimpia omistajia 30.11.2019. Kuka myy?

"

Viellard Migeon Et Compagnie Sa 15 000 088

Sofina S.A. 7 500 000

Sr Nordea Nordic Small Cap 4 732 364

Valtion Eläkerahasto 1 290 000

ODIN Norden 1 069 244

Shimano (singapore) Private Limited 889 680 olisiko tässä myyjä?

Rapala VMC Oyj 452 208

Sr Taaleritehdas Mikro Markka350 000

Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen 292 007

Coble James Jay 225 000

Sr Taaleritehdas Arvo Markka Osake 220 000

Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo 155 000

"

Näytä koko viesti
Tammiralli - 20.12.2019 10.02

Nostetaan vielä Nokia tammirallilistalle. Indereskin vaihtoi negatiivisen Nokia-arvionsa positiiviseen, ihan tässä lähiviikkoina Nokia-uutisointi on selkeästi ollut positiivisempaa aikaisempaan verrattuna. Nokian Q4 ollee ihan hyvä.

Näytä koko viesti
Oriola - 20.12.2019 09.48

Todella monimuotoinen negari eilen Oriolalta. Vieläpä illalla klo 19.00.

Arvonalentumisia varastoissa ja IT-järjestelmissä ja myös kommentit markkinoista ovat ei niin jouluiset:

"

Yhtiön 19.6.2019 tiedottamat toimintaympäristön haasteet ovat jatkuneet ja
vaikuttavat edelleen yhtiön tulokseen. Edellä mainitun sekä tehtävän
arvonalentumisen johdosta yhtiön vuoden 2019 viimeisen vuosineljänneksen
oikaistun liikevoiton arvioidaan olevan odotettua heikompi.

"

Mikäli lähiaikojen pohja 1,878 rikotaan (ja miksi ei rikottaisi?) on yhtiön kurssilla reilusti tilaa tulla alaspäin.

Näytä koko viesti
Tammiralli - 16.12.2019 03.35

Nostan Suomisen erittäin vahvaksi joulu- ja tammiralliehdokkaaksi. Perustelut löytyvät yhtiökohtaisesta ketjusta. Näkisin, että Suomisen kurssi voisi tehdä saman mitä Dovressa tapahtui norjalaisten irtautuessa. Katsotaan ja myydään tammikuussa isolla tilillä (toivottavasti)!

Näytä koko viesti
Suominen - 16.12.2019 03.30
kahvi kirjoitti:

-Keväällä 5% liputtanut TVF TopCo Limited haluaa jo kuulla positiivisia uutisia

Big News!

TVF TopCo luovutti Suomisen kanssa (window dressing) ja kehiin astui Bolero!

Onko "deskien" tiedossa ollut TVF:n irtautumishalut ja tästä syystä Suomisen kurssi on jättänyt puhtoisesti väliin koko syksyn vallinneen positiivisen markkinasentimentin? Oliko tämä todellakin nyt nähdyn kurssilagaamisen syy?

Suomisen Q3 oli lupaavan hyvä, uuden toimitusjohtajan ote vaikuttaa vakaalta ja kirkkaalta!

Onko latu vihdoinkin auki ja vapaa kurssinousulle?

Näytä koko viesti
Tammiralli - 9.12.2019 11.37
Sampsa Pellervoinen kirjoitti:

Mikä on vuoden vaihteessa avautuvan osakesäästötilin vaikutus tammiralliin 2020?

Uskoisin, että neutraali tai positiivinen. En ymmärrä kuinka tämä asia voisi olla negatiivinen tammirallille? Positiivisuuden määrän tässä ratkaisee esimerkiksi se, saako osaskesäästötili reilusti uutta populaa osakemarkkinoille... Parempiakin vastauksia on varmasti jollakulla.

.....

Niin kutsuttu pukkiralli, eli joulunalusnousu, taitaa ilmiönä olla jopa säännönmukaisempi kuin tammiralli. Toki pukkiralli on hyvin lyhytkestoinen, alkaen Hexissä noin 8-17.12 ja päättyen jouluun. Pukkiralli on harvoin ollut mikään ihmeempi rieha, mutta kaikki lasketaan. Nauttikaamme siis ensiksi pukkirallista ja joulusta! Tänä vuonna noin 15.12 kauppasotauutiset voivat boostata tämän joulunalusrallin kunnon riehaksi tai vuosikymmenen pukkiralliflopiksi.

.....

Yksi vahva suosikkini tammirallikanditaatiksi vuodelle 2020 on Outotec. Miksi?

-Outotecin tulos- ja tilauskannan kehitys on ollut erityisen positiivista 2019

-Outotecin Q4 ohjaus on vahva

-Yhdistyminen Metso Mineralsin kanssa, Metso on huippukunnossa, Metson markkina vetää

-Outotecin kurssi on juuri nyt liian alhaalla sulhasmetsoon suhteutettuna

-Outotecin kurssi on nousutrendinsä alakuolokohdassa juuri nyt

-Globaali kaivossektori on hyvässä vireessä ja tämä vire paranee edelleen

-Arvometallit ovat nousutrendissä. Taustalla globaali rahanprinttaus. Modernissa kultakuumeessa lapion tilalla on Outotec

-Optio lisäosingosta / taseen purusta ennen yhdistymistä Metson kanssa

-Outotec on tarpeeksi herkkä markkinan liikkeille, herkkä positiivisille odotuksille vahvasta alkuvuodesta 2020

 

 

Näytä koko viesti
Tammiralli - 1.12.2019 09.27

No niin. Taasen on se aika vuodesta, jolloin on osakemarkkinoiden kohdalla syytä katsastaa sekä menneeseen että tulevaan yhtä-aikaa.

Huomattakoon, että vuodet eivät ole veljeksiä. Vuosina 2016-2017 Hexissä saimme sekä joulu- että tammirallin ja vuonna 2018 koimme joulukuussa merkittävän, terävän nousumarkkinadipin. Tammiralli 2019 oli vahva.

Tammikuussa 2020 tulemme varmasti näkemään tammiefektin monessakin osakkeessa. Vuoden 2020 osalta kuitenkin todettakoon, ettei indeksikäyrää ole loppusyksystä ta joulukuussa venytetty yhtä alas kuin 2019 alussa oli. Eli indeksillä ei ole niin suurta välitöntä korjaustarvetta kuin mitä tammikuussa 2019 oli.

Nostan nyt joulukuussa useamman omasta mielestä hyvän kandin tamminousuehdokkaaksi 2020.

Tuossa yllä Juha & Accounting 101 esittelivät omia ehdokkaitaan tammikuun 2020 nousija ehdokkaiksi. Hienoa! Edellämainittujen kirjoittajien ainoana yhteisenä nousijaehdokkaana oli Robit? En haluaisi olla ilonpilaaja, mutta itse en nostaisi Robitia tässä yhteydessä esille. Robithan antoi alkusyksystä koko vuotta 2019 koskevan kirvelevän tulosvaroituksen, jonka yhtiö piti voimassa Q3 katsauksessaan. Robitin kurssi on kuitenkin korjannut myönteisen markkinavireen pohjalta noin kahdesta eurosta noin kahteen euroon ja kuuteen kymmeneen senttiin. Negarin ollessa pohjalla, en usko, että Robitiin kohdistuu isoja tulosperusteisia tai kurssiperusteisia ostohaluja ennen vuosituloksen 2019 julkistamista. Toki vuosituloksen 2019 yhteydessä todennäköisesti Robit ennustaa vuoden 2020 tuloksen olevan selvästi paremman kuin vuoden 2019 tuloksen.

 

Näytä koko viesti
Dovre - 19.11.2019 09.21
Aki Pyysing kirjoitti:

Irrotin Dovreista viime ja tällä viikolla myötäkarvaa pelaten. Käsittääkseni oman nappini alla ei ole enää Dovren Dovrea.

Meinasin ensin kirjoittaa viikonloppukolumnin K2-ylihypetyksen vaaroista, mutta kun oli vielä vähän myymättä jätin väliin. Eikä se olisi välttämättä ollut fiksuakaan, koska K2-fanilauma ei kuitenkaan kuuntele, vaan suuttuisi turhaan. Enkä siis missään nimessä kehota olemaan fanittamatta, näyttönsä ovat kovia ja samanlaisilla strategioilla joskin ohuemmilla nipuilla ajelen itsekin, mutta jotain hintasensitiivisyyttä ehkä kannattaisi olla.

Erinomaisen hieno, avoin ja informatiivinen ulostulo Hra Pyysingiltä! Vrt. kahvin kirjoitus tähän ketjuun 16.9.2018.

Nyt on niin, että kahden merkittävän norjalaisen omistajan perässä yksi merkittävä suomalainen omistaja on informoinut vähentäneensä omistusta yhtiössä. Normaaliin kaupankäyntiin kuuluu: joku ostaa, joku myy.

Näytä koko viesti
Stora Enso - 29.10.2019 11.29

Tulevaa ajatellen Storan tämänpäiväisen Q3 katsauksen merkittävin uusi tieto oli käynnissä olevan säästöohjelman volyymin ja sen keston laajennus ja pidennys. Suomeksi: jalka jarrulle aina vuoteen 2021. Näin Stora siis itse näkee.

Ihmeen korkealle lappu ehti kiivetä, aina 12,4 euron tasolle asti ennen tulosjulkkaria. Tänään Storan päivän alin oli noin 11,15 josta kurssi korjasi noin 11,6 euron tasoille. Huiman korkealla tasolla Stora liitelee näillä näkymillä. Olisiko shorttareille kepposta luvassa vai miksi ollaan vielä yli kympin?

Näytä koko viesti