Olet täällä

Koronavirus Covid-19 - 3.7.2021 02.06

No niin, rauhoitutaampas taas kerran tässä keskustelussa!

Laitoin Dharman jokaiselle viestille peukun ylös, koska:

1) En halua, että sijoitustiedosta tulee yksiääninen lammaslauma, joka ei hyväksy lauman hyväksymän totuuden vastaisia vasta-argumentteja

2) Dharma on viihdyttävä ja palstaa aktivoiva kirjoittaja, ja haluan vastustaa Dharman palstalynkkausta perusteilla "olet liian fiksu / tuottelias kirjoittaja"

3) Keskusteluun kuuluu aina useita eri tulokulmia, jos keskustelu pakkomuunnetaan monotoniseksi seuraa siitä saitin täydellinen hyytyminen = ei keskustelua. Huom! geenipopulaation etenevä kaventuminen johtaa aina lajin sammumiseen yli ajan!

4) Delta-variantilla voi kuitenkin olla todellisia vaikutuksia Suomessa, joista alla enemmän

Delta-variantista:

1) On jonkin verran mahdollista, että variantti leviää suomessa isosti. En mitenkään usko kuolleisuuden nousuun (edes pienehköön), koska jo yksi rokotusannos todennäköisesti leikkaa kuoleman / pahanlaatuisen taudinkuvan todennäköisyyttä ja Suomessa ensimmäisen rokotteen saaneita on jo todella iso prosentti yli 20-vuotiaista (mulla ei ole nyt akuuttia numeroa tähän).

2) Delta-variantin todellinen vaikutus Suomeen voi olla se (jos siis variantti leviäisi Suomessa isosti), että yhteiskuntaa pistetään taas säppiin todella isosti. Tässä kohtaa jo henkihievereissä kiemurtelevat matkailu- ravintola- ja tapahtuma-alat kokisivat sellaisen uuden iskun, josta moni ei enää nousisi. Nythän moni ravintola ja muu em. yritysjoukkoon kuuluva on investoinut jo vähistään (tai lainalla) uutta nousua varten.

3) Delta-variantin myötä moni menettäisi lopullisesti uskon paluuseen normaalista, nythän tämä alkukesä on jo mahdollistanut aktiivista koronan unohtamista...

Eli lets keskustellaan, kaikki eri skenaariot / näkökulmat on hyvä pitää esillä!

 

Näytä koko viesti
Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute - 30.6.2021 08.02

Bobo36 kirjoitti:

 

kahvi kirjoitti:

Pyydän tunnukseni lukitsemista / poistamista.

 

Toki oma valintasi, mutta voit poistua palstalta myös ihan ilman draamaa.

Jos niin sanotusti inhaloit palkokasveja sieraimiisi Sitikani-keskustelussa, niin haluan sanoa historiankirjoihin pari asiaa:

Draamaa tai ei, kahvi tupsahti takaisin. Tauon pitäminen näköjään onnistuu - kirjoittamisesta - mutta ei markkinoista.

Aloitan oman blogin tässä ennen tuloskautta.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 30.6.2021 07.53

Tästä koronaviruksen deltavariantista on nyt jonkinverran puhuttu ympäri nettiä. Asia on nyt ajankohtainen, kun ko. variantti on noussut puheeksi näiden kisaturistien myötä.

Itse olen päätynyt siihen johtopäätökseen, että deltavariantti ei tarjoa uutta potentiaalia isoksi uhaksi jo rokotetulle väestölle. Toki tartunnoista puhutaan rokotettujenkin kohdalla, mutta olettaisin niin, että deltavariantin letaalius rokotettujen populaatiossa on aika heikkoa.

Influenssaankin saadaan vuosittain rokotus, tässä koronan suhteen taitaa käydä samoin.

Näytä koko viesti
Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute - 23.3.2021 09.09

Pyydän tunnukseni lukitsemista / poistamista.

Näytä koko viesti
Citycon - 23.3.2021 02.28

Bingo53 kirjoitti:

 

kahvi kirjoitti:

Hintatarkasteluni pohjaksi asetan koronapaniikin arvon 5,25€.

Ajattelen Cityconin hintaa osingon jälkeisessä tilanteessa suurinpiirtein näin:

Eilinen osto 7,35€ - osinko 0,125€ - osinkodippi 0,1€ - isomyyjäpaine 0,1€ - korona-ahdinko+sulku 0,2€ = 6,825€.

 

Täytyy huomauttaa, ettei meillä ole koronapaniikkia vaan panikoiva hallinnollinen johto. Sulkuja tulee, mutta ne ovat ohimeneviä. Cityconin tulos ei niistä juuri kärsinyt. Maskit ei kauppaa estä.

Koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen on saanut nyt 13,3 prosenttia suomalaisista. Toisen annoksen osalta rokotuskattavuus on 1,6 prosenttia. Sama etenee muualla pohjoismaissa, missä Cityconin tilat ovat. Suomeen saapuvien korona­rokote­määrien odotetaan lisääntyvän merkittävästi – IS seuraa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Hintalaskenta menee enemmänkin niin päin, että osinko on tiedossa = 0,45 eur ja sama taso voisi ehkä jatkua. Osake on mielenkiintoinen, jos osinkoprosentti suhteessa hintaan on korkea, vaikkapa 6%. Silloin käyvän hinnan laskenta menee näin:

0,45 eur/ 0,06 = 7,50 eur.

Eli saat vähintään 6% tuoton ostamalla hinnalla 7,50 euroa ja aina korkeamman mitä halvemmalla saat. Jos nettotulos ja osinko nousee, käypä hintakin nousee. Markkina ostaa kyllä.

Kiitos vastineesta. Olet saanut oikealle ajatuksellesi jo kolme yläpeukkua, minä olen saanut väärälle ajatukselleni vasta kaksi alapeukkua.

Sijoitustiedon palstan ja Pohjois-Korean erottaa vain yksi asia: likvidoinnin ajoitus. Nimittäin Pohjois-Koreassa väärästä vastauksesta saa luodin otsaansa heti, Sijoitustiedon palstalla pitää sentään odottaa saldo 100:n miinuspeukkuun.

Tosiasiallisesti meidän kummankin kirjoitus on hyvin arvokas, kummankin näkemys on matemaattisesti oikein perusteltu ja validi. On totta, osakemarkkinoillakin yhtiöiden arvostus perustuu teoriassa peukkujärjestelmään, ostoihin ja myynteihin. Tällöin tosin on huomioitava, että peukkujen antaminen on yleensä täysin vapaata eikä perustu suuren johtajan ennalta pureskeltuun näkemykseen asiasta.

Jääkäämme innolla katsomaan kuinka osakemarkkina jakaa Cityconin peukut kevään kuluessa.

 

Näytä koko viesti
Citycon - 23.3.2021 01.22

Myin eilen ostamani Cityconit eilen iltapäivällä hintaan 7,46€.

Nyt pitäisikin miettiä, mikä olisi kiinnostava hintataso, jolla ostaa Cityconia uudelleen sisään.

Hintatarkasteluni pohjaksi asetan koronapaniikin arvon 5,25€.

Ajattelen Cityconin hintaa osingon jälkeisessä tilanteessa suurinpiirtein näin:

Eilinen osto 7,35€ - osinko 0,125€ - osinkodippi 0,1€ - isomyyjäpaine 0,1€ - korona-ahdinko+sulku 0,2€ = 6,825€.

+

Kurssitarkastelu: Nyt laskussa olevan Cityconin osake oskilloi viime vuonna aina marraskuulle asti välillä 6,4€ - 7€.

Oma mielipiteeni Cityconin kevään hintanäkemyksestä:

Olen seuraavan kerran kiinnostunut Cityconista hintaa 6,62 euroa per lappu (ennen seuraavaa kvartsiosinkoa) edellämainitun pohjalta.

Lets see.

FIVA: tämä on puhdas mielipiteeni ja mutu. Tämä ei ole sijoitussuositus eikä osto taikka myyntisuositus. En suosittele yhdellekään ihmiselle ensimmäisen taikka viimeisen minkään osakkeen ostamista, myymistä, pitämistä, ajattelemista enkä mitään muutakaan toimenpidettä.

 

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 22.3.2021 03.06

Kilppari kirjoitti:

Nyt monta päivää kuolleisuus ollut 0-1. Alkaako rokotukset vaikuttamaan? Tuohan olisi aika loogista kun kuilleet ovat olleet riskiryhmiä eli 95% niillä on ollut muitakin tauteja sekä km 83v ikä. Noista lienee jo 80% rokotettu joten kuolleisuudessakin 80% alennus olisi looginen.

Mikäli havainto ei ole vain muutaman päivän tilastopoikkeus, niin taudin tappavuus romahtaa ja sitä voidaan hyvin verrata normiflunssiin joihin kuolee se 400-2000 vuodessa. Ainakin lisärajoituksista höpäjäminen pitäisi sitten lopettaa ja mieluummin keskustella kaikkien rajoitusten poiston aikatauluista.

Jep. Ja tartuntojen Suomen ATH on edelleen se hieman vajaa 900 kpl yhdeltä päivältä muutama päivä ennen "sulkua". Toki yhtenä päivänä sulun alussa tartunnat oli 920 kpl, mutta ko. päivänä luvussa oli monen päivän tartuntoja mukana.

Ei tässä ihan Miami Beachin tapaisiin karkeloihin ole vielä aihetta (ei ole kelejäkään), mutta tämänhetkisellä trendillä ulkonaliikkumiskieltojen etc julistaminen olisi mielestäni ylimitoitettua. Joka päivä rokotetaan ja joka päivä taudin "sairastaneitakin" on yhä enemmän. Taudille vapaa populaatio on elinvoimaisempaa (koko ajan nuorempaa) ja supistuu rokotusten ja tartuntojen myötä.

Relax!

Näytä koko viesti
Citycon - 22.3.2021 02.49

kahvi kirjoitti:

Voi kun on väsynyttä tämä Citykonin kurssi ja vaihtomäärä. Laitoin jo eilen ostamani (7,39-7,40 hintaiset) erät maailmalle 7,45 hintaan.

Pien- ja keskikokoisten sijoittajien kassat tuntuvat kuivuneen jo eilen, yritän nyt sitten saada lappua uudelleen sisään noin 7,38 hintaan viimeistään huomenna. Saapa nähdä, onko isokassaiset kiinnostumassa vasta 7,35 tasolla eli lähempänä CPP:n hintaa?

Myytävää tuntuu vielä riittävän eli enköhän saa omat takaisin?

Joku laski tämän homman nyt huti. Ei tullut osinkonousua, vaan parhaillaan Citykonnaa saa mukavaan 7,35 hintaan. Pääsin takaisin Citykonnaan mukaan vasta tänään, toi 7,35 hinta on ihan kohdillaan, siinä on se viiden sentin pikis isosta potista ostaneille. Se suotakoon. Katsotaan työntääkö joku ihan 7,30 euron pintaan.

Toi Marinin ulkonaliikkumiskieltoko ahdistaa enempiä ostohimoja?

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 18.3.2021 10.08

Casteliero kirjoitti:

Ja jos puhutaan ihan jokusesta tapauksesta ja yli 17 miljoonaa rokotettu, niin sen pohjalta voi availla kaikenlaisia todennäköisyyksiä ja verrata niitä vaikka koronan todennäköisyyksiin. Piikkiä hihaan vaan.

Tämä keskustelu AstraZenegan rokotteen turvallisuudesta on vain yksi sivujuonne koko tässä valtavassa korona-saagassa. Siksipä tämä olkoon viimeinen viestini tästä AZ:n casesta.

Parhaillaan YLEllä TV:ssä on menossa keskusteluohjelma, missä Nohonyek ja muita rokotealan ihmisiä on tentattavana. Kyllä Nohonyek ja EMAn Cooke ovat/olivat selvästi hermostuneita asian suhteen. Toki tässä puhutaan isosta asiasta, koronaanhan kuolee päivittäin valtava määrä ihmisiä Euroopassa.

Mutta kuitenkin on olemassa se tosiseikka, että AZ:n rokote on aiheuttanut 20-50 vuotiaille naishenkilöille huomattavasti vertailuryhmää enemmän pahoja aivoveritulppia/aivoverenvuotoja/aivotapahtumia. Tämä on kiistatonta kuten Campbell eilisellä videollaan kertoo. Se, että Euroopan kokonaisdatassa tämä ei vielä näy, johtunee siitä, että nyt on rokotettu pääsääntöisesti vanhuksia, eli yli 60-vuotiaita. Aivan rokotuskauden aluksi kukin maa rokotti terveydenhuollon henkilöstöään ensiksi markkinoille tulleella Pfizerillä. Toki tässä Pfizerillä rokotetussa poppoossa oli paljonkin nuorta naisväestöä. Eli vielä kerran, mielestäni toi 17 miljoonaa ei ole validi luku tässä casessa.

Sikainfluenssarokote aiheutti narkolepsia-aallon erityisesti nuorille ihmisille. Monen nuoren elämä paloi silmänräpäyksessä. Mielestäni olisi aiheellista suojata tätä nuorten naisten väestönosaa yhdeltäkin vammauttavalta aivotapahtumalta. Nuoret naiset ovat usein äitejä ja synnyttänevät lisää veronmaksajia.

Vituttaa nämä vatipäiden alapeukutukset. Kirjoitan Sijoitustiedon palstalla vain asiaa ja olen kirjoittanut myös hyvin paljon validia osakesijoitusasiaa josta palstalla on ollut krooninen korviahuumaava puute.

Lets see.

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 18.3.2021 07.09

Casteliero kirjoitti:

Mistä te puhutte? EMA:n tutkimushan julkaistaan livenä vasta 5 min päästä.

Katsoin tämän EMAn tiedotustilaisuuden läpi. Kyllä, EMAkin myöntää, että kyseessä "toisinaan veret pysäyttävä lääke". 

Joo, kuitenkin EMA sanoi tiedotustilaisuudessa, että mennään nyt tällä eteenpäin, kun ei oikein muutakaan ole. Tosin tästä eespäin rokottajien tulee kertoa rokotettaville, ääneen tai lapulla, että henki saattaa lähteä.

Tässä pandemiatilanteessa riskirokote on pienempi paha kuin pandemia. Ainakin väestötasolla.

Kahvi ottanee edelleen koronarokotteen kun kohdalle osuu, kunhan se ei ole AstraZenega.

Näytä koko viesti