Rovio -

Pitäisikö tässä pistää Roviot laitaan noin 8 euron hintaan? Vaihtaisi ensi viikolla vaikka Nokiaan. Mikäli Roviosta tehdään kaupat IPO-hintaa alemmalla tasolla, tarkoittaisi se jonkinlaista julkista floppia koko tarinalle. Toisaalta nyt tarjottu hinta voi vain olla peliyhtiön pelinavaus ja tarkoittaa vain sitä, että hintapeliä halutaan pelata. Kyllä tässä kumpikin osapuoli / yhtiö pelata osaa, ovathan sentään peliyhtiöitä.

Omasta mielestäni Rovion tämänhetkinen tuloskunto / osinko ei missään nimessä riitä 9 euron hinnoittelulle.

Näytä koko viesti
Nokia -
Juha kirjoitti:

https://www.cnbc.com/video/2023/01/18/nokia-ceo-india-market-is-growing-...Lundmarkia Davosista. Intia kasvaa.

Samaa tarinaa oli Erkin katsauksessa.

Melkoinen reaktio Nokialta tohon Erkin raporttiin. Puusilmällä arvioituna Nokia on viimeksi ollut alempana toukokuussa 2021. Yhtiönä Nokia on kuitenkin mennyt reilusti eteenpäin em. ajankohtaan verrattuna. Nokian markkina-asema on nyt parantunut, itämainen kilpailu bännätty. Erkki on jenkkilän holhouksessa. Nokian kassa-asema parantunut ja osingonmaksu aloitettu vuosi sitten. 5G-markkinakin on vasta kunnolla starttaamassa. Mikäli voisi ajatella Pekan hyväntuulisuuden kuvastavan tulevan viikon raportin sisältöä, on tämänhetkinen alennusmyynti todella maukas ostopaikka.

Jälleen kerran Quidance jännittää enemmän kuin itse tulos. Joka tapauksessa ostan ensi viikolla lisää, jo ennen torstaista tulosta.

 

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -
Mikko Mäkinen kirjoitti:

Alkuvuosi on mennyt ihan hyvin. Nomadin tuotto on jotain +10 % luokkaa, mikä on hyvä, kun moni indeksi on suunnilleen 10 % alas. Salkussa on ollut jotain mätiä omenoita (mm Alibaba, ilmastonmuutosfirmoja, Hansa Biopharma), mutta varovainen hajautus (5% paino on jo iso) on auttanut nyt siinä missä menneinä vuosina on laskenut tuottoja. Korkopaperishorteista olen puhunut melkein tämän ketjun alusta saakka - vihdoin sekin positio on selkeästi plussalla(!). No ehkä tuotto/brain damage ei ole ollut järin huikea. Alkuvuonna auttoi, että kasvuyhtiöt olivat olleet jo melko pitkään vilttiketjussa. 

Kiitos - hyvä kirjoitus. Olisi kiva, jos avaisit tämänpäiväistä näkemystäsi Hansa Biopharmasta. Toki turskalla olevaa lappua arvioi monesti hieman negatiivisesti, mutta edelleen taidat pitää salkussa? Mitä mietteitä Sinulla on Hansan eilisestä katsauksesta? 

 

 

Näytä koko viesti
Tammiralli -
Heikin Ashi kirjoitti:

Tammiralli vai käänteinen tammiralli? Nasdaqissa uudet alimmat noteeraukset on jo jonkin aikaa ylittänyt uudet  ylimmät (ks. trendikäyrä).  CBOE SKEW-indeksi on nyt heilahtanut vaihteluvälin yläreunaan ja VIX takaisin alareunaan. Markkinan sulamiselle havaittavissa isohkoa riskiä ilmassa tammikuulla? Joulukuun lopun indeksitason tuotot, kun nousu tapahtui tosiasiassa pienellä volyymillä, voivat hävitä varsin nopeastikin. Good luck!

Melkolailla normaali setti tuli nappastua kyytiin tähän tammiralliin vol 2022. Ihan jo ensimmäisenä päivänä nakkelin osan pois ja nyt kanssa pohdin pääsisikö tammiralliin uudestaan kiinni hieman alempaa.

Katselin Presidentti Niinistön uudenvuoden puheen. Siinä jotenkin ilmaistiin, jotta tammikuun puolessavälissä voisi tulla esiintuloja näistä valtapoliittisista asetelmista. Jos tällaista olisi tarjolla, voisi tässä kohtaa olla jonkinmoisen tammitarjouksen paikka etc.?

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -
DeJargon kirjoitti:

Tuo Kiinan taistelu omikronia vastaan tulee olemaan mielenkiintoinen episodi: missä vaiheessa ja kuinka suurien totaalisten lockdownien jälkeen järki voittaa?

Pahimmassa tapauksessa koko Kiina on ensin puoli vuotta totaalisessa sulussa-> voi pikkasen maailmakauppa tihkasta taas kerran.

Erittäin hyvä näkökulma / kommentti koronapalstalla. Täytyy myöntää, että itseltäni tämän kortin katsominen jäi jotenkin paitsioon seuratessani Euroopan ja kotimaan Omicronitilanteiden kehitystä.

Tänään (eilen) myös ilmeisesti Jenkkilässä ylitettiin miljoonan Omicronitartunnan raja per vuorokausi.

Länsimaisista pörsseistä ainakin Helsinki ja SP500 ovat ilmeisen immuuneja Omicronille. Itse näkisin nyt niin, että Omicronin myötä Korona voisi olla taputeltu homma.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -
petteri kirjoitti:

Tässä omikronissa on vielä aika lailla arvoitus, kuinka paljon vakavaa tautia se aiheuttaa. Se taas vaikuttaa reagointiin ainakin lyhyellä tähtäimellä.

Kun virus leviää äärimmäisellä kasvunopeudella kuten nyt Gautengissa kasvu myös lopulta pysähtyy kuin seinään äärimmäisen nopeasti ja kääntyy nopeaan ja jyrkkään laskuun. Tällä hetkellä on hyvin vaikea tietää saadaanko Gautengin koronatesteissä vaikka 1/10 tapauksista vai kenties 1/50. Aiemmissa aalloissa Etelä-Afrikassa ollaan ehkä oltu jossain 1/15 suhdelukuarvioissa eli että yhtä testissä löydettyä Covid-tapausta on ollut 14 testaamatonta, mutta tässä omikron tapauksessa voi nyt olla kovinkin erilainen suhdeluku. 

Kun otetaan huomioon lagi positiivisesta testituloksesta sairaalaan tai kuolemaan sekä immuniteetin muutokset delta-aallossa ja rokotusten ansiosta, menee arviointi vielä vaikeammaksi arvioida omikronin taudin vakavuutta vs delta ennen kuin Gautengin epidemiahuippu on oikeasti nähty.

Olet oikeassa tässä ja ehkäpä oma käsitykseni taudin lievyydestä on hieman liiaksi optimismilla värittynyt. SA Gautengista tuli eilen uutisointia lasten infektoitumisista. Tässä oli ilmeisesti kysymys siitä, että sairaalassa muusta syystä olevia lapsia oli testattu ja yllätyslöytönä oli loydetty Omicron. Tämä kertonee mielestäni vain siitä, että Omicron tarttuu herkästi ja leviää kulovalkean tavoin populaatiossa.

Oikeassa olet myös siinä, että vaikka perusterveelle, keskimääräiselle ihmiselle tauti olisi muutaman päivän "flunssa", niin taudin herkkä ja nopea leviäminen voi johtaa sellaiseen tilanteeseen, että suuri määrä sellaisia ihmisiä, joilla on jokin vakavan taudin selittävä taustatekijä, joutuu sairaalaan yhtä-aikaisesti ja tällöin terveydenhuoltojärjestelmä luonnollisesti ylikuormittuu.

SA Gautengista tuli eilen myös sellaista uutisointia, että siellä noin 20-40% väestöllä on eri tietojen mukaan HIV elimistössään. Tämän asian merkityksestä kuului eilen erilaisia kommentteja. Eräälläkin HIV potilaalla koronavirus oli ollut yli 100 vuorokautta aktiivisena elimistössään ja virus oli kyseisenä aikan jo ehtinyt mutatoitua tässä henkilössä. Tämän casen voi seurata DrBeen kanavalta.

Nyt ei taida muu auttaa kuin seurata SA uutisointia ja tilanteen kehittymistä. Totta, kyllähän siellä käyrät ylöspäin ovat menossa ja jyrkällä kulmalla.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -
petteri kirjoitti:

Kun katsotaan omikron-varianttia se näyttää olevan niin tehokkaasti leviävä, etteivät paljon minkäänlaiset epidemian hidastustoimet taida paljoa auttaa. Rajoitustoimet vaikuttivat epidemiaan alkuperäisellä Wuhanilla ja vielä Alphallakin kun ne olivat jossain määrin heikosti leviäviä variantteja. Delta jo leviää paljon tehokkaammin, mutta rokotteet suitsivat leviämistä. Omikron näyttää nyt kuitenkin niin paljon rajummin leviävältä, että se tartuttanee kaikki alttiit nopeasti. 

Mitä omikron-koronarokotteeseen tulee, siitä tuskin on paljon odotettavissa, omikron-viruksen maailmanvalloituksen aikataulu on nyt niin paljon rokotemuutoksen aikataulua edellä, että omikron-epidemia lienee jo hiipunut riittävän määrän sairastuttua siinä vaiheessa kun massarokotukset uudella versiolla pääsisivät alkamaan.

Toisaalta omikronille näyttää saavan ihan kohtuullisen vakavan sairastumisen suojan kahdella nykyrokotteellakin. Jos on ikää, kuuluu riskiryhmiin tai tietää olevansa herkästi voimakkaasti sairastuva kolmas annos voi vielä jonkin verran parantaa vakavan sairastumisen suojaa. Aika paljon vakavan sairastumisen  suojaa tulee jo ykkösannoksella, toisella annoksella suoja paranee selvästi, mutta sen jälkeen lisäannosten rajahyöty kyllä pienenee nopeasti.

Jos taas toiveena on saada uudella rokoteversiolla omikron-tartuntasuojaa ja tukahduttaa virus rokotuksilla, niin eikö jo delta ole näyttänyt, ettei rokotuksilla saada laumaimmuniteettia? Kun omikron näyttää olevan deltaa tarttuvampi, sille laumaimmuniteetti rokotuksilla on vielä kauempana.

Ai niin, todennäköisesti delta ja omikron eivät jää viimeisiksi varianteiksi, vaan uusia variantteja tulee kohta oletettavasti lisää. Hyvin mahdollisesti maailmaa kiertää kohta taas uusi rokotesuojaa väistävä variantti, joka jos on omikronin tasoinen leviäjä ehtii sairastuttaa koko maailman ennen rokotepäivitystä.  Covid-19 nyt näyttää olevan niin hyvä leviämään ja tehokas mutatoitumaan, että se lähivuosina vaan näillä näkymin aiheuttaa suuren osan ihmisten nuhakuume-tyyppisistä taudeista, aina välillä reippaammin muuntuen vanhaa tartuntaimmuniteettia väistäväksi.

Näköjään ajatusmallimme kulkevat tässä asiassa yksi yhteen.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -
petteri kirjoitti:

Toivotan myös omicronin vähän katkerasti tervetulleeksi, jos se vaikka jo nuhailisi koronahysterian ajasta ikuisuuteen, vaikka korona vaikuttaa kyllä suorittaneen kansoille niin totaalisen lobotomian, että voidaan tarvita vielä muutama vastaava variantti lisää ja jotka ovat mitä ilmeisimmin tulossa ennen kuin tahvot ehkä tajuaa ettei loppuelämää vaan kannata pyhittää koronantorjunnalle.

Tässähän on eetterissä sellaistakin narratiivia tarjolla, että pörssi triggeröityisi tästä omicronista nyt sen verran, että iso lasku olisi tulossa. Maaliskuun 2020 koronadippi ostettiin umpeen ennätysajassa fyrkkaa painamalla ja samalla vauhdilla noustiin uusiin ennätyksiin aina syksyyn 2021 asti. Teknisen analyysin palstalla iso lasku nähdään jo selvästi asiaa kirkuvista indikaattoreista ja niin edelleen...

Kovasti olen tätä Omicron narratiivia seuraillut ja olen kääntynyt siihen käsitykseen, että Omicron tulee leviämään todella nopeasti kaikkialle ja lähes kaikille oli rokotettu tai ei. Edelleen ainakin rokotetun väestön kohdalla sairaus ollee pääosin lievä "muutaman päivän krapulan kaltainen" ilmiö.

Pörssi ei juuri tule tämän enempää aivastamaan, eiköhän tässä lähdetä pukkirallyyn / kohden tammirallia. Nojaan tässä näkemyksessäni kahteen asiaan: Nousumarkkinan loppukiiman puuttumiseen ja globaaliin kokemukseen koronadipistä vuonna 2020. On huomattava, että yleisellä tasolla Omicron ei saa enää mitenkään pilattua neloskvartaalin hyviä tuloksia ja kolme aikaisempaa kvartaalia ovat tuloksellisesti olleet hyviä ---> koko vuoden tulokset ovat erinomaisia! Lisäksi on esitetty näkemys, että Omicron immunoi koko pallomme väestön koronan suhteen ja pörssit tuuttaavat ATHoohon viimeistään alkuvuodesta epätoivon kukistuessa ja ilon päästessä valloilleen.

Jatkossa korona jäänee influenssan kaltaiseksi muotoaan muuttavaksi ilmiöksi, johon aina joku iäkäs ja hauras sortuu kuten influenssaankin sortuu.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -
AnonymousBettor kirjoitti:

 

stocksman kirjoitti:

Rokotepakko voi olla aika todennäköinen tulevaisuudessa, nimittäin tod-näk ihmisten alkuinnostus tulee laskemaan rokotteisiin kun näitä uusia variantteja tulee ja ns jatkuvasti saa olla uusimassa rokotetta. Tähän lisäksi muu väsyminen koko caseen niin eiköhän rokotepakko pienellä uhkasakolla höystettynä ole tulossa, Eu:n toimesta toki.

 

Siinä vaiheessa tullaan koettelemaan yhteiskuntajärjestyksen rajoja, kun pakkorokottaminen otetaan käyttöön. Toki sitä kohti ollaan koko ajan menossa, mm. koronapassin laajentamisen myötä. Valitettavasti koronapassi on menettänyt merkitystään, ennen kaikkea uusia variantteja kohtaan, kun lukuisissa koronapassia vaatineissa tapahtumissa rokotetut ovat tietämättään, mutta "luvallisesti" levittäneet virusta muihin. Ainoa oikeasti toimiva ratkaisu on tuore negatiivinen testi.

Ilman paremmin toimivia rokotteita, edes pakkorokottaminen ei tule tukahduttamaan virusta. Ei influenssaakaan ole saatu tukahdettua, vaan tartunta-aaltoja esiintyy kausiluonteisesti joka vuosi. Silti sen kanssa ollaan opittu elämään. Tulisi käydä keskustelua, missä menee hyväksyttävä raja koronan kanssa, nollassa se ei voi olla.

Itse olen pro-rokotemyönteinen ja kahdesti koronarokotettu. Nyt kuitenkin nostaisin esille erään argumentin tähän asiaan liittyen.

Youtube-ohjelmassa 23 (Heikelä & Koskelo) oli hiljattain jakso missä käsiteltiin nuorten urheilijaihmisten tuupertumisia kentille ja sitä, että ohjelman vetäjilläkin oli kokemuksia lähipiiristä erilaisista ilmiöistä toisen rokotteen jälkeen.

Kysymys kuuluukin nyt: mitä tehdä tilanteessa, jossa olet saanut toisen rokotteen jälkeen selkeitä reaktioita (sydäntuntemuksia, tai jotain muuta) mutta et ole käynyt kertomassa asiasta missään ja et ole siis tehnyt rokotehaittailmoitusta etc.?

Otatko kolmannen rokotteen vai Omicronin kahdella rokotuksella pohjustettuna jos valinta on vapaa kuten nyt on? Mitä teet mahdollisessa pakkorokotustilanteessa, jos sydämesi on juuri tällainen case, mikä on ottanut kunnon kyttyrää toisesta rokotteesta (ja et ole ilmoittanut asiaa minnekään)? Miten todistat asian jos yrität kieltäytyä sydänpysähdyksen pelossa kolmannesta rokotteesta?

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -

Koronanarratiivissa alkoi tänään uusi kappale: nu-variantti.

Britit ja EU pistää eteläisen Afrikan lennot säppiin. Pörssi punaisella.

Mitkä ovat palstan ajatukset asian suhteen: kaikki laput myyntiin ja uudet lockdownit päälle.

Taitaa toi nu-variantti puhdistaa tän rokotekeskustelunkin, rokotteet ei tehoa...

Lähde: kv-uutisvirta

 

Näytä koko viesti