Olet täällä

Koronavirus Covid-19 - 9.9.2020 09.03

Huh!

Yksi lupaavimmista eli AstraZenecan rokotehanke on (tilapäisesti) jäissä.

https://edition.cnn.com/2020/09/08/health/coronavirus-vaccine-astrazenec...

Mietteitä tästä?

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 29.8.2020 10.47

Moicca Corona nääs!

Mitä on palkintona tässä visailussa?

Noh, laitan joka tapauksessa kaiken taitoni, tietoni ja osaamiseni peliin ja vastaan all in tyyliin: A

Dr John Campbell on edelleen sitkeästi sitä mieltä, että kalmojen puute kertoo nuorison sairastumisesta ja iäkkäämpien vuoro on myöhemmin.

 

 

Näytä koko viesti
Herantis Pharma - 29.8.2020 07.49

Herantiksen puolivuotiskatsaus oli odotetun kaltainen (ei negatiivisia yllätyksiä) ja muutamaa päivää myöhemmin tullut Parkinson-ohjelman päivitys oli suorastaan positiivinen.

Ehdottomasti Suomen paras paikka seurata Herantista on Inderesin keskustelupalsta, jolla yhtiön ex.tj Pekka Simulakin vastailee kysymyksiin. Viimeisimmät Pekan kommentit ovat kirjoitettu eilen.

Inderesin palstalta selviää myös se, että Herantiksen uusi tj Cook on Evankelistan eli Verneri Pulkkisen haastateltavana ensi- tai seuraavalla viikolla.

Kurssista: muutama taho tuntuu keventävän tai irroittavan nyt positiivisten uutisten aikaan (CAR+GSI). Herantiksen HYPE-potentiaali on kuitenkin koholla positiivisten katsausten jälkeen, uusi tj voi ottaa pientä positiivista etumatkaa Inderesin tulevassa haastattelussa ja positiivisia potilastarinoitakin voi olla tarjolla nyt syksyllä kuten Pekka mainitsi (konffaesitelmät, tieteelliset katsaukset).

Pysyn mukana ja pohdin jopa lisäämistä.

Näytä koko viesti
Suuri Pörssiromahdus 2020 - 29.8.2020 07.15

Aivan uskomatonta, mutta totta; kohta kolme kuukautta on mennyt tämän ketjun avauksesta. Ajoittaminen on mahdotonta, näin Akikin kirjoitti viime sunnuntain kolumnissaan.

S&P 500  päätti perjantaina 3508 pisteeseen. Nousu on jatkunut ja ylikasvanut korjaus on tehnyt extensioita extensioiden perään.

Tällä viikolla ainakin Suomessa talouden nykytilan realiteetit ovat saaneet enemmän huomiota kuin koko kesässä. A-studiossa nähty Karhulan valimon omistaja-TJ Pekka Kemppainen kertoi televisiossa suoraan missä mennään tilauskannan ja tulevaisuuden näkymien kannalta. Myös ministeri Lintilä tuntuu saaneen suoraa puhetta kuultavaksi useamman yrityksen johdolta. Mitä Suomen tilanteeseen tulee - viime vuosinahan on puhuttu kotimarkkinoiden vedosta talouden ylläpitäjänä heikomman kansainvälisen suhteen aikana. Tällä kertaa timakasti noussut alkusyksyn YT-aallokko hukuttanee kotimarkkinakysynnän yhdessä koronan seuraavien aaltojen kanssa. Olemme Suomessa vielä pulassa.

Kansainvälisesti - etenkin jenkkilässä talouden tila ja näkymät ovat karmeat. Mikäli edellä mainittuja parametreja vertaa siellä vallitsevaan kurssitasoon on eroa kohta jo mahdoton verbaalisesti kuvailla; adjektiivit loppuvat kesken.

Katsotaan josko markkina jaksaisi pysyä vaaleihin asti ylhäällä. Itse en usko tähän.

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 29.8.2020 03.09

Tositarina Helsingistä:

Tyyppi sairastui ylähengitystieinfektioon 19.8 oireinaan kuume, kuiva yskä, voimakas väsymys, yöhikoilu, maku- ja hajuaistin puutos etc. Tyyppi on perheellinen 40+ mieshenkilö.

Tyyppi soitti 20.8 koronapuhelimeen 116117 ja sai näytteenantoajan jo maanantaiksi 24.8.

Tyyppi kävi testissä maanantaina ja tulos luvattiin 5 vrk:n sisään, negatiivinen tekstarilla ja positiivinen soitolla. Tyyppiä ohjattiin vilkuilemaan myös Omakantaa, siellä tulos voisi olla ehkä nopeimmin nähtävillä. Tyyppi onkin skannannut Omakantaa kuulemma ihan reilusti.

Tyypin 40+ veli, osa lapsista jne on sairastunut reiluun ylähengitystieinfektioon ja muihin oireisiin. Eivät ole käyneet testissä, kun kaikki odottavat edelleen kertomuksen tyypin tuloksia.

Tyyppi ei ole vielä tänäänkään 29.8 saanut mitään vihiä omasta tuloksestaan.

Analyysi tilanteesta, vaihtoehdot:

1. Homma kusee näytteenotossa. Näytteen ottanut somalihoitaja on nakannut näytteen veke tai joku muu on tehnyt sen jossain muussa vaiheessa.

2. Homma kusee Helsingin tasolla, HUS-labissa. Ei kiinnosta / Ei jaksa. Paskanväliä.

3. Tulos tulee jo ehkä ensi kuussa, tai ennen joulua, tai ensi vuonna, tyypin pitää vaan malttaa odottaa.

Tyypin ei-oireiset lapset ovat pyörineet koulussa normaalisti jne. Oireiset ovat olleet himassa. Tyypin lasten kavereilla on ollut paljon kaikenmoisia infektiosairauksia koulun aloituksen jälkeen. Tyypin tuttu erikoislääkäri piti ihkut bileet johon osallistui useita tyypin reilusti altistamia heppuja. Useita riskiryhmäläisiäkin. Tyyppi kritisoi kuumehoureissaan hieman bileita, mutta ko. erikoislääkärin mukaan altistuneetkin voivat osallistua reippain mielin THL:n ohjeiden mukaan (ketään ei ole todettu positiiviseksi). Näin erikoislääkärin bileissä oli hyvä osallistujapoppoo pl. kertomuksemme tyyppi. Kuulemma ihan kivat partyt.

Tyyppi ei kuulemma enää meinaa vastata puhelimeen, on kai tiltissä / poikki asian suhteen. Olisiko jo se tyyppikin kohta paskanväliä-moodissa?

Tyyppi menee kuulemma ensi viikolla töihin.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 26.8.2020 12.44

Coron nääs kirjoitti:

Flavio tekee kuten tekisi Coron Nääs. Tänään Finnair heitti 1000 susille, se mielenterveysongelmien määrä on suurta versus muutama dead mummo famu ja fafa. Mieluummin uhrataan itsensä, kuin koko kansa. Saatana että sapettaa, ettei jakseta lomauttaa irtisanomisten sijaan. Olisi osaavaa henkilökuntaa kun ensi keväänä maailma taas vanhassa normaalissa. Kiitos jo etukäteen Stone alapeukusta. 

Ei naurata ees vanha saatanan meemi että Uppo-Nallen broidi Finskillä on nyt JunaN alle. Saatana soikoon vittu valtion finski-apu 700 miljoonaa vittu. Sillä pelastettiin -1000 työpaikkaa. Kiitos. 

Take IT Easy Corona nääs 🤧

Ei tää reuhkaamalla paremmaksi muutu. Stone nosti esille ton uusintainfektion/taudin reaktivoitumisen mahdollisuuden; nythän noita virallisia tapauksia on kolme kappaletta ja nähtäväksi jää, eteneekö tämä narratiivi tästä huonompaan suuntaan.

Corona nääs nosti jo kesä-heinäkuussa esille asian koskien Covid-19 muuttumisesta kohti vähemmän vaarallisemmaksi taudiksi. Kieltämättä tällä hetkellä lukujen valossa asia näyttääkin tältä. Dr. John Campbell pitää kuitenkin tämä suuntaista analyysiä tästä asiasta vielä liian varhaisena. Videolla perustelut:

https://youtu.be/cT9nfh8ZrFQ

Suomessa koronatilanne näyttää tällä hetkellä rauhalliselta. Toivottavasti tämä kakkosaalto jäisikin nyt nähdyksi lössähdykseksi.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 5.8.2020 03.13

Roope1248: hyvä teksti! Orion valmistaa HCQta Suomessa, Oriola on "vaan" lääkejakelija.

About huhtikuussa oli Suomessa kirjoittelua siitä, että lääkärit ovat kirjoittaneet itselleen/lähipiirilleen runsaasti HCQta off label -käytöön. Silloin Valvira tms. taho kertoi rajaavansa ko. määräämistä, koska HCQ ei ole Suomessa koronalääke. Reumaan ja malariaprofylaksiaan siitä saa reseptin, ei kai muuhun.

Näytä koko viesti
Suuri Pörssiromahdus 2020 - 4.8.2020 11.30

Heikin Ashi kirjoitti:

Ei "suuri pörssiromahdus", mutta hyvä ostodippi voipi olla tuloillaan, mikäli kapitalisoitu new high (vihreä) ja kapitalisoitu new low (punainen) kohtapuolin  leikkaavat

 

Kiitos. Hyvää settiä!

S&P 500 puhkaisi just odotetun 3300 pisteen rajan ja päätti 3306 pisteeseen. Jokohan kohta tulisi edes 10% välidippi tähän ikuiseksi kutsuttuun robinhood-nousuun?

Näytä koko viesti
Nokian Renkaat - 4.8.2020 11.04

Kovasti yskää oli tarjolla Rinkuloiden konffapuhelussa? Pikaista parantumista yhdelle Suomen parhaimmista Toimareista!

Raskaat ovat Moision vankkurit. Kukaan ei konffapuhelussa kysynyt puuttuvan ohjeistuksen perään, joku ana-lude taisi ihmetellä Rinkuloiden vankkaa tahtotilaa Daytonin tehtaan käynnistämisessä (ehdotti lykkäystä 2-3 vuodella, Rinkulat itse lykkäsi hommaa noin vuodella).

Renkaita riittänee Venäjän tukkuportaassa, Euroopan markkinoiden renkaiden ostohalut ovat riippuvaiset koronasta.

Rinkuloiden tähtitieteellinen kasvuyhtiöarvostus on "korkeahko" näillä liikevaihdon negatiivisilla muutosprosenteilla ja puuttuneilla näkymillä.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 4.8.2020 10.53

Hyvää settiä Coron nääsiltä. Monta oivallusta ja monta asiaa joista voinee olla hieman erimieltä.

Saksassa ovat tänään päättäneet kutsua vallitsevaa tilannetta koronapandemian toiseksi aalloksi. Jenkeissä Dr. Fauci pitää edelleen Jenkkien tilannetta ensimmäisen aallon ekstensiona. Missä Suomessa mennään, ensimmäisenä aaltona tämän itsekin vielä näkisin (itseasiassa Suomessa ei ole ollut varsinaisesti vielä yhtäkään aaltoa). Huom. Suomi taitaa olla kohta yksi maailman koronapuhtaimmista maista, eli kokonaisuudessaan homma on vieläkin meillä edessä päin.

Tällä viikolla suomalaiset ovat alkaneet taas tankkaamaan pärstäsuojia, tarkoittanee sitä, että paluu duuniin on edessä tai parviäly kertonee koronan olevan lähempänä kuin arvaammekaan. Samassa yhteydessä YLE ja muu tiedotukseen valjastettu infra on jo alkanut toitottaa maskisuosituksista ja siitä, että jo torstaina kuullaan asiasta virallisesti lisää. Hep, se taisi olla tämän ketjun pystyyn tunkkaaja kuka ehdotti jokaisen kykenevän hinnoittelevan oman riskinsä toimintojensa ja esim. maskien suhteen wink

Jenkkien tartuntatilanteesta: Jenkkilässä ovat muuttaneet raportointikäytäntöjä ja siten nykyiset viralliset luvut kulkevat pääkonttuurin kautta. Tietenkin toistakin raportointikanavaa on jo tarjolla ja gäppi näiden eri lukujen välillä on jo kohtuullisessa kasvussa. Esim. Dr. John Campbell kertonee kanavallaan tästä erosta enemmän.

Taudin vaarallisuudesta: toivotaan, että virus olisi jo heikentynyt, itse en vielä tähän uskalla uskoa. Suomessakin raportoitiin tänään kaksi uutta koronavainaata, ilmeisesti hoivakodeista kun tehoilla ei ole pyörinyt pitkään aikaan ensimmäistäkään koronapotilasta. Seurataan vielä näitä lukuja muutama kuukausi Euroopassa ja siten kaikkien viiveiden jälkeen voinemme todeta tästä asiasta enemmän kunhan olemme saaneet riittävästi dataa sisään koronan uudesta noususta Euroopassa, eikös niin nääs?

Koronaa ja julkista liikennettä ei kannata pelätä, rautatieaseman taksitolppaa sitävastoin kannattaa. Jokainen pitäköön maskia kantokykynsä mukaan ja toivottavasti Suomessa ymmärretään pitää pyörät pyörimässä ja kaikki mahdolliset paikat mahdollisuuksien mukaan mahdollisimman auki (pl. hoivakodit). Eiköhän me mennä tämän suon yli niin että heilahtaa!

 

Näytä koko viesti