Olet täällä

Nokia - 29.10.2020 05.31

Meni kahvi näppiksille, kirjaimmellisesti. Tämä on ihan kansantaloutemmekin kannalta synkeää, kun yksi merkittävimmistä suomalaisista firmoista ikinä ei pääse lentoon vaikka kuinka megatrendikin puskee alla vauhtia. Tälläkin kertaa kotiutin tappiot välittömästi - Nokian ohjaus vuoden 2021 luvuista on todella ikävä markkinan 5G odotuksiin nähden. Se, että vuoden 2020 viimeisestä kvartterista tulee kohtuullinen, ei tule pelastamaan kurssia lisälaskulta. Loppuvuonna kukaan ei halua Nokiaa - piensijoittajat tekee veromyyntejä ja ammattimaisemmatkin salkunhoitajat tulee poistamaan happaman rivin salkustaan.

Näytä koko viesti
Suominen - 29.10.2020 05.23

Suomisen Q3 2020 raportti oli todella hyvä. Osake voisi kevyesti olla euron korkeammalla, mutta Varman dumppausmyynti on pitänyt hintaa alhaalla. Varma liputti eilen 5% rajan alittumisesta, nähtäväksi jää tyhjentääkö Varma koko positionsa nollaan tähän samaan syssyyn. Todellakin, yksi Helsingin parhaimmista lapuista tällä hetkellä ja näkymää riittänee eteenkin päin.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 24.10.2020 08.02

Saksassa koronatartunnat tänään ATH. USAssa koronatartunnat tänään ATH, yli 6000 edellisen heinäkuisen ATHn päälle.

Suomessa korona pysyy hyvin hanskassa, tartunnat ovat nyt pyörineet hetken aikaa noin 200 kieppeillä, alapuolella ehkäpä.

Ihmettelen hieman näitä Suomen vaisuja lukuja, mikäköhän tässä on taustalla? Pieni ihmistiheys vai luontaisesti toisten läheisyyttä kartteleva kansanluonne?

Koronan jälkitaudeista ja niiden vaarallisuudesta oli tossa edellä juttua. Hmmm. Eilisessä paperisessa lääkärilehdessä oli influenssavirusrokotemainos, jossa markkinointimielessä mainostettiin kausi-influenssaan liittyvän liitännäissairastavuuden vaarallisuutta: kausi-influenssan myötä vakavien sydäntapahtumien riski nousee 8x ja vakavien aivotapahtumien 10x normaaliin verrattuna. Olisiko siten niin, että karkealla tasolla useammalle virustaudille on yhtenäistä se, että vakavampia tautimuotoja ja liitännäissairauksia esiintyy yksilöiden erilaisista immuunivasteista ja erilaisista ominaisuuksista ja tartuntaolosuhteista johtuen etc? Edelleen näitä akuutteja munuaistilanteita, sydäntapahtumia, aivotapahtumia etc. osataan kyllä hoitaa jo vuosikymmenten kokemuksella niin hyvin kun se ylipäätäänsä on mahdollista.

Onhan tämä hurjan ikävää, jos koko kansantalous pitää rahoittaa julkisella velalla seuraavan vuoden ajan ja eteenpäinkin mikäli globaali talous kyykkää reilusti koronan etc. asioiden vuoksi.

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 11.10.2020 06.26

stone kirjoitti:

Voi voi.. Aika paljon huomasin kauppareissulla tunnelman muuttuneen vkon takaiseen. Vähintään puolella väestä oli maskit..Maskittomat olivat lähinnä miehiä. Myyjillä oli maskit, sekä osalla pleksikypärä..

Minulla ei ollut maskia, enkä ajatellut alkaa käyttämäänkään. En kokenut itseäni enää tervetulleeksi tuohon kauppaan. Myyjät eivät enää tervehtineet ja kaikki oli kuin paskat hoisuissa omissa maailmoissaan.  Maskittomia aletaan kyräilemään ja katsoa kieroon...Sen huomaa.

En koskaan halunnut, että tähän tullaan Suomessa ja siksi olen pitänyt meteliä ja vaatinut sulkemaan rajat....Valitettavasti turhaan. Tyhmät idiootit tekivät tämän meille kun eivät ymmärtäneet.. 

Tervehdys stone!

Jotenkin rivien välistä olen lukevinani, että Sinäkin olet siirtynyt uudelleensuuntautumisvaiheeseen tämän koronan suhteen. Hienoa!

Dr. John Campbell on myös ottanut selkeästi uuden linjan koronan suhteen The Great Barrington Declarationin jälkeen. Viimeisimmällä videollaan Campbell nostaa painokkaasti esiin koronaviruspandemian negatiiviset sivuvaikutukset, jotka ovat varmasti isommat, mitä infektio itsessään tulee saamaan aikaan koko globaaliin ihmispopulaatioon. Toki nyt Euroopassa eletään muutama viikko tai kuukausi kovasti nousevien tartuntalukujen kanssa, mutta tärkeää olisi pitää siitä huolimatta yhteiskunta täysin avoimena ja suojata hauraimmat ikäihmiset ja muut korkean riskin ihmiset.

Lääkärit ovat koulutettuja arvioimaan hoidon hyötyjen ja haitojen suhdetta. Nyt tämä pohdiskelu tulisi saattaa yhteiskunnan tasolle ja huomata, että kokonaisuudessaan alle 65-vuotiaisiin kohdentuvat minkäänlaiset rajoitustoimet ovat täysin turhia. Maskeista: saa käyttää, mutta ei ole pakko wink

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 11.10.2020 06.06

aliisan_avaimet kirjoitti:

Kuten tuossa linkissä lukee, keskeytys 1 oli heinäkuussa ja syyksi todettiin silloin MS-tauti. Toinen keskeytys oli syyskuun alussa, transversal myelitis.

Ok. Kiitos! Jotenkin oli jäänyt huomiota vaille tämä ensimmäinen tapaus.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 11.10.2020 06.04

Hei Mikko,

Jälleen kerran jäätävän hyvä blogipostaus!

Näytä koko viesti
Nokia - 10.10.2020 05.30

Heitämpä lauantain kunniaksi tiskille kaikkien naurettavaksi täysin naurettavan ja lapsellisen ajatuksen:

Suomi ostaa Jenkeiltä F35 tai SuperHornetit. Jenkit ostaa Nokian verkot (5G) ja Bell Labsin kotiin. Vastakauppaa, Solidiumkin on jo valmiiksi Nokian omistajaluettelossa.

Jaksaisiko kukaan opponoida tätä?

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 10.10.2020 01.07

PikkuPro kirjoitti:

Edelleen kehoitan vertaamaan vaikka Ranskan ja USAn statseja, varmaan voi olla joo eri versio viruksesta mut selvää nyt ainakin se, että Euroopan osalta uutisissa voitaisiin jossain sivulauseessa mainita tuo kuolleisuuskin, ei pelkästään tartuntojen kasvusta kohkaamista. Mun pääpointti oli se, miten eri taudinkuva nyt on eri puolilla maailmaa eli yhtenäisestä taudista puhuminen kyllä on aika vääristävää.

Tässä pitäisi nyt pystyä ymmärtämään se, että tauti on riittävän yhtenäinen eri puolilla maailmaa, jotta mitään muuta voisi järjellisesti lausua. Vuodenvaihteessa 2019-2020 SARS-Cov-2 -viruksen perimä selvitettiin ja julkaistiin maailmanlaajuisesti ennätysnopeasti. Mikäli nyt tauti olisi eriytynyt kahdeksi eri taudiksi tai tautimuodoksi, olisi näiden erilaiset perimät ja perimien erot julkaistu jo tuhanteen kertaan ympäri palloa ja em. perimien eroista kouhkattaisiin koko netin täydeltä. Tällä hetkellä ei kuitenkaan ole evidenssiä kahdesta eri taudista tai tautimuodosta; toki eri "viruslinjoja" on raportoitu, mutta niiden erot ovat vielä häviävän pieniä ja hukkunevat taudin tuottamaan sairaudenkuvan vaihteluun.

Miksi sitten kuolleisuusluvut ovat niin erilaiset ison veden eri puolilla?

https://youtu.be/rCH36Cckebg

Linkkasin jo viikko sitten palstalle yllä olevan videon, jossa asiaa selitetään järjellisesti ja asian selittäjänkin järjellisyys riiittänee palstan vaativimmallekin kriittiselle lukijalle. Pointti on lyhyesti se, että tällä hetkellä sairauden lopputulemien erot (kuolemat) populaatiotasolla eivät selity sairaudella itsellään vaan pikemminkin sairauden kohdepopulaation eroilla, missä tärkeimpänä eromuuttujana ollee ikä. Kuten olen monesti aikaisemmin ilmaissut, ajan myötä ceteris paribus -olettaman valossa (ei rokotetta) tämä ero tulee tasoittumaan ja tilanne tulee olemaan identtinen ison veden kummallakin puolella. Toki eri kansojen terveyserot vaikuttanevat jonkin verran tämän asian tasapainoon (ylipaino, eri sairausten, esim. sydäntautien ja verenpainetaudin prevalenssi etc.).

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 10.10.2020 12.47

aliisan_avaimet kirjoitti:

 

kahvi kirjoitti:

Keskeytettiin taas?

Transversal myelitis 55x normaali?

Lähde näihin?

 

Pahoittelut myöhäisestä vastauksesta, en nähnyt viestiäsi.

AstraZenecan toiseen keskeytykseen löytyy googlella noin miljoona lähdettä, esim:
https://www.statnews.com/2020/09/09/astrazeneca-covid19-vaccine-trial-ho...

Laskelmat sen sijaan olivat yksittäisestä blogista käyttäen julkisesti saatavilla olevaa dataa. Ei ole linkkiä tallessa, lupaan postata jos tulee vastaan.

Kiitos vastauksesta. Mielestäni keskeytyksiä on ollut vain yksi, jonka syy ilmoitettiin muutama viikko myöhemmin; eli tämä transversal myelitis. Uutisointi taisi tapahtua samasta asiasta "kahteen kertaan". Noi laskelmat ovat varmasti ihan validit suuntaa antamaan. Jos todellakin tämä oli keskeytys nro. 2., niin mikäköhän mahtoi olla keskeytyksen nro. 1. keskeytyssyy?

Näytä koko viesti
Nokia - 9.10.2020 05.31

Juha kirjoitti:

Näillä näkymin olen ajamassa Nokioilla osariin, tätä on kaduttu jälkeenpäin monesti....

Samat sanat, homma on toistunut useamman Nokian osarin kohdalla. Olisiko nyt toisin, vai tuleeko jälleen näpeille?

Onhan tota pikkuista positiivista uutismurua tullut Nokian ja 5G markkinan suunnalta.

Jännä juttu, 2000-luvun alun teknohuumassa Nokia hinnoiteltiin yhteneväisellä sapluunalla Jenkkiteknojen kanssa; nyt vuoden 2020 teknohuumassa Nokian ja Jenkkiteknojen hinnoitteluero on veretseisauttava.

Mielenkiintoinen osari tosiaankin tulossa ja todellakin Pekka on päässyt aloittamaan kautensa kurssin suhteen selvältä takamatkalta, hyvinkin -30% kuopasta...

Jotenkin fiilis on positiivinen Nokian suhteen.

Näytä koko viesti