Olet täällä

Koronavirus Covid-19 - 7.4.2020 06.22

kahvi kirjoitti:

 

kahvi kirjoitti:

 

kahvi kirjoitti:

Koronakuolemien maaottelu:

FIN 19 - SWE 282

Kertovat, että ovat päästäneet Koronan Ruotsissa vanhusten laitoksiin. Huoh.

 

Eiliset luvut:

20 - 333

Ruotsissa alkaa tehohoitokapa olemaan tiukoilla, kohta Ruotsin luvut ottaa loikkaa?

 

Eiliset luvut:

25 - 391

Tämänpäivän luvut

FIN 34 - SWE 591

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 6.4.2020 03.29
Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 6.4.2020 03.29

Jack Reacher kirjoitti:

Alustava suomalainen tutkimustulos aerosolihiukkasten mukana leviämisestä.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006465875.html

Huoh. Turha tutkimus. Tämä asia oli jo tiedossa ja kerrottiin tämän ketjun ensimmäisellä sivulla 25.1.2020. Lisäksi asia on tutkittu ja todettu oikeaksi ulkomailla jo kauan sitten. Näin sitä aikaillaan ja poltetaan veronmaksajien rahaa. Tässä touhussa ja Stockmannin johtamisessa on jotain samaa...

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 6.4.2020 11.27

shaksuka kirjoitti:

Itä-Suomessa oli jossain vanhain- tai hoivakodissa käsittääkseni iso rypäs myös, en löytänyt pikagooglella enää uutista kun unohdin kaupungin nimen. Näitä tulee aivan takuuvarmasti tulemaan lähipäivinä lisää.

Nähdäkseni jos terveydenhuollolle saataisiin maskit ja vanhukset ihan oikeasti suojattua niin, että heitä kohtaavat käyttäisivät edes jotain perustason suojatamineita ja samalla terveyskeskuksien ja sairaaloiden hoitajat ja lääkärit eivät tulisi koronan kaatamaksi koska ilman suojavarusteita joutuvat potilaita kohtaamaan, meillä olisi aika hyvin pullat uunissa. Nyt meillä on ihan hyvän oloinen vene, mutta pohjassa on helvetin iso reikä.

Hyvä kirjoitus.

Kiuruvedellä taisi olla tämä mainitsemasi tapaus. Myös Helsingissä on kerrottu koronan löytäneen ikäihmisten laitoksiin. Eilen kerrottiin, että Espoossa olisi kolme kuollut koronaan yhdessä hoitolaitoksessa.

Nämä laitosyksiköt ovat hankala tapaus. Vähäisillä resursseilla pyörinyt henkilökunta on jo ennen koronaa ollut osin väsähtänyttä ja monessa hoitotoimenpiteessä on oikaistu jo aiemminkin ennen koronaa. Nyt koronan tultua pelikentälle hoitajat ovat yhä tiukemmilla, uskoisin, että aluksi skarpataan, mutta muutaman viikon päästä väsy tulee ja ote herpaantuu. Erikoissairaanhoidossa suojat pysyvät paremmin henkilökunnan päällä ja suojainten käyttö on ohjeenmukaista. Ryhmäkontrolli auttanee tässä erikoissairaanhoidon puolella. Sitä vastoin laitosyksiköissä, hoitokodeissa tms. paikoissa missä lääkäreitä yms. korkeamman moraalin ihmisiä ei juurikaan pyöri tulee hyvien käytäntöjen hihna luistamaan varmasti.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 5.4.2020 07.19

.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 5.4.2020 06.23

alosuutos kirjoitti:

Erikoista miten ruotsin systeemiä puolustetaan. Tuossahan ajetaan täysiä päin seinään ja rajoitteet tulevat lultavasti olemaan jossain vaiheessa kovempia kuin suomessa nyt. Sairastuneita tulee niin paljon ja  nopeasti ettei terveydenhuolto kestä mitenkään ja talous sakkaa siinä sivussa itsekseen vaikka ei rajoitettaisi valtion toimesta . Eurooppa on täynnä esimerkkejä  mitä tapahtuu kun annetaan taudin levitä.

Parhaillaan YLE teksti-TV:n sivu 137 kertoo, että Ruotsi raportoisi kuolleita isolla viiveellä. Edelleen sivu kertoo, että uutistoimisto TT oli saanut jonkin tiedon, että kuolleita olisi Ruotsissa noin tuplat vs. nyt ilmoitetut.

Tämä selittäisi Ruotsin nopeaa politiikan muutosta tässä asiassa.

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 5.4.2020 11.06

kahvi kirjoitti:

 

kahvi kirjoitti:

Koronakuolemien maaottelu:

FIN 19 - SWE 282

Kertovat, että ovat päästäneet Koronan Ruotsissa vanhusten laitoksiin. Huoh.

 

Eiliset luvut:

20 - 333

Ruotsissa alkaa tehohoitokapa olemaan tiukoilla, kohta Ruotsin luvut ottaa loikkaa?

Eiliset luvut:

25 - 391

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 4.4.2020 04.29

JR kirjoitti:

Video tuo tietysti ensimmäiseksi mieleen mustan surman, keskiajan ja ruttovankkurit. Eli miten pelottavan helposti köyhä valtio on tämän kriisin kynsissä "taantunut" tavalla jota on hankala pitää nykyään mahdollisena, ja se tuo esiin jonkun merkittävän kuilun kehitysmaiden ja varakkaiden maiden herkkyydessä pandemialle.

Pitäisin kuitenkin eroa paljon pienempänä kuin miltä se aluksi näyttää. Italiassa, Espanjassa ja ainakin pian todennäköisesti myös Yhdysvalloissa sairaanhoito on ainakin osan ajasta niin ylikuormittunut, että potilaiden välillä tehdään melko rajuakin triagea. Erona potilaan viemisessä sairaalaan, jossa häntä ei voida auttaa, tai ruumiin jättämisessä kadulle on lähinnä se, että jälkimmäisessä tapauksessa kadulla on ruumis. Ero on jonkinlaisessa sisäsiisteydessä, siinä että yhteiskunta saa pidettyä yllä hiukan vahvempaa normaaliuden ja hallinnan illuusiota.

En siis sano etteivät perinteisesti kehitysmaiksi luetut valtiot olisi kusessa, toki ovat, mutta eivät merkittävästi eri tasolla kuin esim Yhdysvallat, vain siksi että Yhdysvalloissa ei todennäköisesti missään vaiheessa tulla keräämään ruumiita kaduille.

Hiljaa olen omassa mielessäni miettinyt, että mitä Jenkit tulee tekemään ison ylipainoisen populaationsa kohdalla. Ylipaino on merkittävä taustatekijä koronakuolemissa. Jenkkilässä diabetesta on valtavasti samoin kuin ylipainoa. Millä lihaksilla Jenkit roudaa noita 300+ kg ihmisiä ja mihin, jos ylipainoisia kuolee pienessä ajassa suuret määrät? Toi ennusteen 240 000 kuolluttakin on jo iso pinkka ruumiita. Koronajunahan kulkee suht rivakkaan.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 4.4.2020 04.21

starsailor kirjoitti:

Vuorikiipeilijöillä happisaturaatio tippuu usein alle 70%, joten asia ei ole ihan yksiselitteinen. Kyllä sen huomaa olosta, jos happisaturaatio on heikentynyt. Jos saat keuhkokuumeen, niin tajuat myös, että jotain on vialla ja hankkiudut hoitoon. Siinä vaiheessa, kun wc:ssä käynti on raskasta, niin kannattaa soittaa lanssi hakemaan.

Esimerkiksi COPD-potilaan kohdalla kun lääkäri epäilee keuhkokuumetta kysyy lääkäri useasti, mikä on potilaan aiempi saturaatio. Myös esimerkiksi aneemiset ikä-ihmiset saattavat pärjätä kotona sellaisilla saturaatioilla, joilla normaalilta aikuiselta ihmiseltä olisi jo "valot pois" eli tajuttomuus. Eli saturaatiota mitattaessa pitää tietää, onko lähtötasossa ollut jotain aikaisempaa tilannetta päällä. Vuorikiipeilijät totuttautuu alhaiseen happitasoon jopa viikkoja, koronacasessa saturaatio romahtanee lopussa hyvin lyhyessä ajassa ja elimistö joutuu kriisiin (ei aikaa / mahdollisuutta sopeutua). Loppupuolen COPD -potilaat kuihtuvat luuksi ja nahaksi --> elimistöllä ei ole varaa pitää happea kuluttavia kudoksia.

Toivottavasti nyt tupakoitsijat ja muut normaalisti alhaisen saturaation heput ei osta näitä mittareita pilvin pimein ja ruuhkauta terveydenhuoltoa 93 saturaatioillaan....

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 4.4.2020 04.00

hauturi kirjoitti:

Tätä katsoessa sopii myös epäillä videon aitoutta. Jokainen sitten valitsee mitä eniten epäilee. Jostain syystä minua ei ole koskaan suuremmin vakuuttanut jonkun yksittäisen minulle täysin tuntemattoman ihmisen kuvaama youtube-video, oli se poika tai sairaanhoitaja kiinasta tai joku random-jamppa Equadorista. Nykyään ihmisten huijaaminen eri tavoin on tehty niin helpoksi, että yrittäjiä riittää joka lähtöön, mitä vaihtelevimmilla motivaatioilla. Tottakai siellä seassa on totuuttakin, mutta sen tunnistaminen on vaikeaa, ellei mahdotonta.

Epäile rauhassa. Aivan rauhassa. Saanko laittaa sata muuta videota ko. maasta ilman bannia? Vielä pahempia videoita... Katso itse YouTubesta. Ihanko oikeasti luulet että kaikki ko. maan videot olisi feikattu? Millä organisaatiolla tämä feikkivideomäärä olisi mahdollista aivan muutamassa päivässä?

Get Real!

Näytä koko viesti