Olet täällä

kahvi

kahvi

  • Liittynyt 21.7.2017
  • 72 viestiä
  • 4 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Exel - 13.10.2018 14.23

Inderes haastatteli Exelin toimitusohtaja Kytömäkeä 6.9.2018.

Poimintoja haastattelusta:

-Markkinaohtaja: "Kuskin paikalla markkinassa"

-DSC voitollinen tulos viimeistään 2019. (Keväällä: "tavoitteena nollatulos 2019")

-Kaksi yritysostoa reilun vuoden sisään: "Ei tämä varmasti tähän jää"

...

Kytömäeltä erittäin rauhallinen / vakuuttava esiintyminen haastattelussa. Haastattelussa Kytömäki korosti Exelin olevan hyvää osinkoa maksava korkean teknologian kasvuyhtiö. Edelleen haastattelussa tuli esille Exelin kasvustrategia, myös Exelin rahoitusmahdollisuudet listattuna yhtiönä.

Exelin kurssi on laskenut keväästä noin eurolla, vaikka yhtiö nosti liikevaihtoennustettaan DSC:n oston yhteydessä. Kytömäen viimeisin Exelin osakeosto (5100 kpl) tapahtui toukokuussa noin 6,14 euron hintaan.

Exelin kurssilaskun yksi päätekijä lienee jo neljä kuukautta kestäneet ENS myynnit:

Esim. syyskuu, Skandinaviska Enskilda Banken AB  (Hallintarekisteröity) -77 310 kpl, -4,16%

Pohdintaa: Odotan Exeliltä erittäin hyvää kolmannen kvartaalin tulosta ja kasvua ja vahvaa ohjausta loppuvuodeksi 2018. Pidän myös mahdollisena, että Exel voisi toteuttaa jonkin markkinaoperaation kolmannen yritysoston toteuttamiseksi (lappujen printtaus vastikkeeksi / jopa merkkarianti) jossain vaiheessa. Kummassakin tapauksessa uskoisin Exelin kurssin olevan operaation toteuttamishetkellä huomattavasti korkeammalla kuin nyt.

Oma strategia Exelin suhteen voisi olla tälle syksylle: ottaa osake ylipainoon ja myydä tulevaan mahdolliseen kurssinousuun kutosen päältä. Uskoisin Exelin kurssipohjan olevan juuri nyt.

Outokumpu - 13.10.2018 12.34

Lehtopöllö kirjoitti:

Johdosta pari kaveria ovat olleet ostolaidalla lähiaikoina, heidän budjetillaan pienellä lapiolla tosin. Analyytikot antavat, mahdollisesti varsin aiheellisesti, matalia tavoitehintoja ja suhteellisen negatiivisia suosituksia, mutta kaikki analyytikoiden tunnusluvut (Nordea, inderes, talouselämä, arvopaperi, FIM) kertovat yhtiön tekevän paljon tulosta suhteessa hintaan jo tänä vuonna, saati ensi vuonna.

Outokummun päätös oli eilen perjantaina 4,487 euroa.

Omien laskujeni mukaan viisi eri sisäpiirin kaveria on ostellut tässä noin kuukauden sisään. Ostokset tapahtuivat pääosin Outokummun osakkeen ensimmäisestä syysnotkasta alle viiteen euroon. Tällä hetkellä sisäpiirin ostoikkuna taitaa olla jo kiinni. Edelleen viime aikoina Outokumpu-ostoksilla ovat käyneet useat tunnetut Sijoittajat, kuten Etola ja Kuningas etc.

En jaksa uskoa, että sisäpiiri ostelisi osaketta ryhmänä päästäkseen kertomaan paskoja uutisia kuukausi ostoksistaan. En usko sitten millään.

Tuskin myöskään tunnetut pörssihahmot ottaisivat osaketta sisään täysin silmät ummessa. Tällä en viittaa sisäpiiritiedon käyttöön, vaan puhtaaseen osaamiseen.

Tulipa sopuloitua ja peesattua...

 

Syysralli 2018 - 13.10.2018 10.55

Nyt ei kyllä mennyt niinkuin Strömsössä. Puihin meni tämä syysralli.

Joka tapauksessa todella mielenkiintoinen kolmen viikon tuloskausi alkanee ensi viikolla Hexissä.

Odotan todella monelta yhtiöltä erittäin positiivista kehitystä kesäkaudelta - erityisesti varmasti moni kotimarkkinayritys on onnistunut realisoimaan koetun kotimaisen kasvupyrähdyksen.

Näkisin nyt lokakuussa toteutuneen indeksiliikkeen vain teknisenä korjauksena, nousumarkkinassa etenemme edelleen.

Tarkasteltaessa pörssivuotta kalenterin kautta, on huomattava, että jodenkin markkinateorioiden perusteella vuoden tuottavin ajanjakso on juuri aluillaan: marras-huhtikuu.

 

Martela - 13.10.2018 10.29

Mielenkiintoinen case tämä Martela. Kurssin liikkui liikuttavan symmetrisesti kolmessa vuodessa 3 eur - 13 eur - 3 eur. Todennäköisesti tämä reilu kolmen euron taso saavutettaneen viimeisimmän varoituksen ja loppuvuoden veromyyntien myötä.

Olisiko sitten reilu kolmen euron hinta kiinnostava sisäänmenohinta Martelaan loppuvuonna 2018? Mielestäni ei.

Perusteluni:

-Toimitilamarkkinan volyymikasvu huipussa, markkina saturoitunut, juna meni jo

-Markkina vaatinee Martelalta kunnon todistelua tuloksen tekemisestä vuonna 2019

-En usko, että Ruotsin yksikön saneeraus riittää, lisää saneerattavaa = kuluja tulossa

-En näe Martelaa ostokohteena

 

Suominen - 13.10.2018 9.59

Surface_trust kirjoitti:

Toki joku 6 sigman eventti voi kohdistua firmaan, mutta sekä tekniset että fundamentaaliset asiat ovat niin paljon suomista vastaan että kurssi voi vielä vaikka puolittua.

Suomisen kurssilasku varoituksen jälkeen on ollut yllättävän roimaa, toki osakemarkkinan samanaikainen tekninen korjaus on ollut mukana laskua voimistavana tekijänä. Kuten yllä mainitsin, varmasti loppuvuonna Suomisen kohdalla näemme kirjauksia ja lisäkuluja mm. johtajavaihdokseen liittyen.

Kuitenkin uskoisin, että jo tällä kurssitasolla Suomisen kurssiin on diskontattu riittävästi negatiivisuutta, en usko, että lisäinformaatio esim. johtajavaihdoksen kuluista laskisi kurssia merkittävästi lisää.

Suomisen kohdalla kolikon positiivinen puoli herättää jo pientä kiinnostusta tällä kurssitasolla:

-Suominen tullee ohjeistamaan myönteisesti vuoden 2019 kehitystä (vuosi 2018 = big fail)

-Pienikin myönteinen uutinen Bethunen tehtaasta tuo merkittävästi positiivista tunnelmaa osakkeeseen

-Tällä hintatasolla Suominen on jo validi ostokohde teolliselle toimijalle

-Keväällä 5% liputtanut TVF TopCo Limited haluaa jo kuulla positiivisia uutisia

Avasin seurantaposition hieman alle 2,5 eur hintaan.

Tokmanni - 30.9.2018 18.15

Povaan, että Tokmanni on selvästi Q3/2018 tulosjulkistuskauden yksi voittajaosakkeista. Kesän kelit tukivat varmasti hyvin kesävalikoiman myyntiä. Edelleen Tokmannin kurssigraafi näyttää juuri nyt teknisesti erittäin hyvältä (kolme huippua jotka murtuu) ja yhtiön alkuvuoden erinomainen kehitys (lv ja eps) on sulanut kurssista pois.

Nyt syksyllä Tokmannista voisi saada eurosta kahteen euroon kurssivoittoa, ensi keväänä myös osinkotuotto nykykurssille voi olla kohdallaan.

Taalerin Heikkiläkin veikkaa tätä.

Syysralli 2018 - 30.9.2018 17.53

Vuoden kolmas kvartaali päättyi tänään, tulosjulkistuskausi Hexissä alkaa noin kahden viikon kuluttua. Saapa nähdä ylletäänkö ihan 11000 pisteen yläpuolelle lokakuussa, itse uskon edelleen näin. Nimittäin nousumarkkinassa porskutellaan edelleen, keskuspankit nostanevat korkoja vasta ensi vuoden lopulla jos ehtivät. Vuosien 2004-2006 näytelmä tulee toistumaan uudelleen: korot aloittavat maltillisen nousun ja osakekurssit nousevat siinä samassa kuin käsi kädessä. Aivan kuten kansiksen oppikirjassa aikoinaan kerrottiin... wink

United Bankers - 30.9.2018 16.58

Perjantaina UB:ssä oli mielenkiintoinen noin 60000 osakkeen laitaandumppaus (DDB). Kurssi -10%. Todennäköisesti osa dumppauksesta päätyi sisäpiirin ostoihin (yleensä GSI), kuten aikaisemmassakin dumppauksessa. Maanantaina sitten varmasti tiedotetta ostoista? Mutta kukahan myi tälläkertaa? Jatkuukohan myynti vielä? Todennäköisesti myynti tapahtui 20+ suurimman omistajan listalta. UB:n osakkeessa H1 tulosjulkistuksen jälkeen sisäpiirin osakeostot ovat olleet merkittävässä roolissa osakkeen kokonaisvaihdosta; varmasti ennen viime perantaita ainakin +50% osuudella.

UB:n alkuvuoden kehitys oli hyvä, odotan yhtiöltä erinomaista loppuvuotta 2018. Anderson piti hyvää alkuvuotta kuitenkin vaisuna potentiaaliin nähden, alkuvuoden rasitteena olivat esim. integraatiot ja alan regulaatio. Loppuvuonna ei sitten regguloida ja tulos olisi sen mukainen. Odotan UB:n kurssin korjaavan nopeasti kahdeksan euron paremmalle puolelle.

Disc. Myyn osan UB:sta 8,5 euron yläpuolella...

 

Citycon - 24.9.2018 19.21

Sijoitustieto kirjoitti:

Aki Pyysing 23.9.2018: Paluu menneisyyteen – takaisin Cityconin osakkaaksi

Aivan ensiksi onnittelut Vuoden Sijoittaja 2018 kilpailun voitosta! Kirjoittamalla osuvaa osakeasiaa teet merkittävän työn tärkeän asian äärellä ja kuten tässä kirjoituksessa, teet tämän fantastisen viihdyttävästi. Erinomaisen Hienoa! Kiitos.

Heinäkuussa vaikutit hieman varautuneelta Cityconin suhteen. Toki osakemarkkinoilla mielipidettä saa vaihtaa nopeastikin, aivan kuten IKEAssa, toki osakemarkkinoilla palautusoikeutta ei ole, vain ulosmyynti etc.

Omassa ajattelussani en näe muutosta heinäkuussa Cityconista lausumaani verrattuna. Edelleen pääomistaja tankkaa hiljalleen osaketta ja sinänsä itse osake on pysytellyt aavistuksen omaa arviotani ylempänä heinäkuun jälkeisenä aikana.

Odotan mielenkiinnolla Cityconin Q3 raporttia. Tarkastelun alla ovat tuolloin mm. osakekohtaisen tuloksen kehitys, mahdolliset kommentit kruunun vaikutuksesta tulokseen ja kommentit Suomen kauppakeskuskiinteistöjen kilpailu- ja tarjontatilanteesta.

Ps. kuuleman mukaan Arabian ostarin H&M on siirtynyt / siirtymässä Rediin. Redin ja Triplan valmistuminen vaikuttavat varmasti eri vuokralaisketjujen kivijalkaliikeoptimointeihin kuten tässä esimerkissä. Tuskin tällä on kuitenkaan suurempaa vaikutusta Cityconiin, ainakaan heti.

 

 

Syysralli 2018 - 16.9.2018 11.07

Juunu kirjoitti:

Lahestyn lyhyesti asiaa - Trumpin kannalta, hanen tullipolitiikka ja uhkailuthan ovat useimmiten liittyneet naihin dippeihin.

Trump on siita harvinainen presidentti, etta han paallisinpuolin seuraa ainakin osakeindekseja USA:ssa ja haluaa ottaa kunnian ATH lukemista itselleen.

Vaikuttaisiko mahdolliset raskaasti laskevat jenkki-indeksit myos Trumpin paatoksiin ja twiitteihin?

Sorry...jos meni aiheen ohikin - mutta en itsekaan usko viela nousumarkkinan paatokseen ainakaan USA:ssa.

Ei mennyt kirjoituksesi aiheen ohi - ei ollenkaan. Viime viikolla kantautui kansainvälisestä uutisoinnista tietoa siitä, että Kiina ja USA käyvät taustalla vahvasti keskusteluja kauppasotaaiheen sovittelemiseksi. Uskoisin Trumpin viimeisimmän tullikorotuksen liittyvän tähän - sopu voisi olla tuloillaan ja viimeisimmällä nokituksella Trump toisi poliittisen pokaalin kotiin. En tiedä.

 Hex-indeksi antaa vaikutelmaa siitä, että 300-400 pisteen nousu olisi tulossa pikapikaa, jo ensi viikolla...