Olet täällä

Stora Enso - 29.9.2019 02.55

Päivä Ankelon koosteesta Stora nimitti Annica Breskyn uudeksi toimariksi. Ilmoituksen ajankohta oli hyvin suuri yllätys. Tätä seuraavana päivänä tulikin sitten onneton ilmoitus erään johtohenkilön osakkeiden poisheitosta. Huoh.

Monta erilaista seikkaa on tässä Storan nykytilanteessa. Positiivista tässä toimariasiassa on se, että henkilö löytyi omasta organisaatiosta, kannukset on hankittu omassa organisaatiossa ja koeponnistettu, hyvä! Jotenkin kuitenkin koen, että uusi toimari olisi voinut tulla esille hieman myöhemminkin ja siten kuluvan vuoden kaksi viimeistä - ei välttämättä niin hyvää kvartteria mahdollisine putsauserineen - olisivat tulleet selkeämmin vanhan toimarin nimelle.

Storan viime viikkoisessa CMDssä kärkiuutisena oli uusi metsädivisioonan perustaminen. Kysymyksessä lienee metsäomaisuuden ylöskirjaus tulosvaikutteisesti ja siten keinotekoiselta maistuva tuloksen ylöspumppaus heikon sellumarkkinan kohdalla. Samanaikaisesti tämän uutisen kanssa ainakin Kauppalehden keskustelupalstalla kohistaan Storan uudesta tukin latvaläpimittavaateesta puuta yksityismetsistä ostettaessa. Tämä johtaakin kysymykseen siitä, että mikä on ollut Tornatorin laskennallinen tukin latvaläpimittavaade vietäessä / arvostettaessa  biologisia hyödykkeitä taseeseen? Onko Storan kirjanpitäjä joustava jatkossa asian suhteen, eri parametrit eri divisioonissa? Summa summarum: Ruotsin metsiin ylöskirjaus ja Tornatoriin alaskirjaus? Suo siellä, vetelä täällä. Spekulointia toki tämä.

Euroopan sellumarkkina taitaa vieläkin olla heikohko. Ja myös Kiinan. Tässä Storan monimutkaisessa tilanteessa näkisin, että osaketta ostettaessa hinnassa pitäisi olla edelleen selvää epävarmuusmarginaalia, eli nykyvalossa Stora ostoon alle kahdeksalla eurolla.

 

 

Näytä koko viesti
YIT - 29.9.2019 01.06

Saakohan YIT Triplanousun nyt lokakuussa? Oma arvioni Helsingin tavaratalokaupan kivijalkamyynnin kehityksestä on seuraava:

-Avautuessaan Redi niisti hieman Itistä, mutta kasvava väestömäärä ja hyvä taloustilanne alkuvuonna korjasivat Itiksen tilannetta.

-Tripla tulee niistämään jonkin verran Itistä ja merkittävästi Rediä ja keskustaa (Stockmann).

YIT tulee saamaan näkyvyyttä ja Triplagloriaa nyt lokakuussa. Kaikki tämä YIT:n alkaessa olemaan jälleen kunnossa Lemminkäisen sulattelun jälkeen.

Näytä koko viesti
Suominen - 29.9.2019 12.53

Jokohan Bethunen tehdas pyörii suunnitellusti? Jos Bethunen tehdas olisi jo kunnossa ja päivitetyt tuotantojärjestelmät reilassa, niin Suomiselta voisi odottaa kohtuullista loppuvuotta. Ehkäpä sellun tippunut maailmanmarkkinahinta näkyy positiivisesti tuloksessa jo loppuvuonna.

Suomisen alkuvuosi meni liikevaihdon osalta alakanttisesti ja tulos positiivisesti. Suominen ohjeistaa H2 liikevaihdon korjaavan alkuvuoden jättämän ja tuloksen kehittyvän edelleen positiivisesti. Mikäli tämän toteutuminen näkyy odotetusti Q3 raportissa, ollee Suominen yksi merkittävän  positiivinen helmi tulevalla Q3-tuloskaudella. Suomisen kurssi on nyt alhaalla realistisiin odotuksiin nähden.

Näytä koko viesti
Herantis Pharma - 14.9.2019 07.26

Herantis heräsi toissa viikolla viimein koomasta. Pienellä uutisella "yhtiön olemassaolosta" kurssiin tuli hetkellisesti noin 1,5 euroa hintaa lisää. Ruotsissa Herantis järjestänee nyt syksyllä merkittävän markkinointikierroksen toimarin toimesta. Asia liittynee osakkeen mahdolliseen listaukseen naapurimarkkinoille. Jännityksellä odotan, kerrotaanko mahdolliset lupaavat tutkimustulokset ennen rinnakkaislistausta vai vasta sen jälkeen? Erittäin mielenkiintoinen loppuvuosi on luvassa Herantiksen omistajille.

Näytä koko viesti
Dovre - 14.9.2019 07.15

Kas kummaa, Sijoitustiedon palstalla ei ole vielä reagoitu "perjantai 13. päivänä" annettuun Dovren posariin. Kysymyshän oli kertaluonteisen kiinteistökaupan tulosvaikutuksen kelaamisesta ennestään positiivisiin Dovren näkymiin. Oleellista tässä asiassa on se, että Dovre antaa nyt posareja perä perään sarjassa eli perusliiketoiminta rullaa hyvin.

Näytä koko viesti
Exel Composites - 14.9.2019 07.06

Exelin ostajille oli tällä kertaa todella reilusti aikaa reagoida Pikkuguru-vihjeeseen. Jopa muutama pörssipäivä, eli markkinaikuisuus. Exel lähti todella viiveellä ylös. Helposti voisi kuvitella, että jälleen myymään ilmaantunut ENS ei tarjoaisi enää kurssivastusta Q3 raportin jälkeen. Paukut eli osakkeet loppunee ENSiltä. ENSin jäljellä olevan myyntipotin koko ollee varmasti Walkerin ja kumppaneiden tiedossa.

Näytä koko viesti
Stora Enso - 14.9.2019 06.58

Nyt Storan toimarin lähtöilmoituksen jälkeen voisi olettaa Storalle loppuvuodeksi vanhan toimarin pöydän puhdistuseriä. Kiinassa sellu on edelleen alhaalla alle tuotantokustannusten ja Euroopassa sellu on vielä matkalla alas. Nyt osakemarkkinan tehdessä pyrähdystä ylöspäin on tainnut jengiltä unohtua, että parantajia ostetaan ja tulevat huonontajat myydään. Storaa salkkuun vasta keväällä tai kasin alta?

Näytä koko viesti
FIT Biotech - 20.2.2019 08.57

Joo, aika vahvasti on FIT nyt köysissä... Tuskin nousee.

Unohdetaan tämä ja ei muuta kuin nokka kohti uusia mahdollisuuksia.

 

Näytä koko viesti
Apetit - 20.2.2019 08.48

Apetit julkaisi tänään vuoden 2018 tilinpäätöksensä.

Heikosti oli vuosi 2018 mennyt.

Raporti ehdottomasti heikoin osuus oli osinkoilmoitus, 0,4 euroa/osake. Uskoisin, että erittäin moni odotti tuttua 0,7 euron osinkoa yhtiön taloudellisesta epäonnesta huolimatta (kaksi huonoa satokautta).

Perinteisesti Apetitin osinkotuotto on ollut +5%, tänään ilmoitetulla osingolla päästään tasan 5% osinkotuottoon kurssilla 8 eur.

Näytä koko viesti
Exel Composites - 19.2.2019 07.52
Tuulipuku kirjoitti:

Exelin toimitusjohtaja itse ostoksilla tänään.

 

Itse asiassa Kytömäki osteli jo eilen, yhdessä tämänpäiväisen oston kanssa määrä oli noin 12000 kpl noin 4,18 euron keskihintaan.

Tuskin Kytömäki olisi ostanut nyt jos arvioisi ENS myyntien vievän kurssia roimasti alaspäin.

Mielenkiintoista.

Näytä koko viesti