Olet täällä

Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute - 23.3.2021 09.09

Pyydän tunnukseni lukitsemista / poistamista.

Näytä koko viesti
Citycon - 23.3.2021 02.28

Bingo53 kirjoitti:

 

kahvi kirjoitti:

Hintatarkasteluni pohjaksi asetan koronapaniikin arvon 5,25€.

Ajattelen Cityconin hintaa osingon jälkeisessä tilanteessa suurinpiirtein näin:

Eilinen osto 7,35€ - osinko 0,125€ - osinkodippi 0,1€ - isomyyjäpaine 0,1€ - korona-ahdinko+sulku 0,2€ = 6,825€.

 

Täytyy huomauttaa, ettei meillä ole koronapaniikkia vaan panikoiva hallinnollinen johto. Sulkuja tulee, mutta ne ovat ohimeneviä. Cityconin tulos ei niistä juuri kärsinyt. Maskit ei kauppaa estä.

Koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen on saanut nyt 13,3 prosenttia suomalaisista. Toisen annoksen osalta rokotuskattavuus on 1,6 prosenttia. Sama etenee muualla pohjoismaissa, missä Cityconin tilat ovat. Suomeen saapuvien korona­rokote­määrien odotetaan lisääntyvän merkittävästi – IS seuraa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Hintalaskenta menee enemmänkin niin päin, että osinko on tiedossa = 0,45 eur ja sama taso voisi ehkä jatkua. Osake on mielenkiintoinen, jos osinkoprosentti suhteessa hintaan on korkea, vaikkapa 6%. Silloin käyvän hinnan laskenta menee näin:

0,45 eur/ 0,06 = 7,50 eur.

Eli saat vähintään 6% tuoton ostamalla hinnalla 7,50 euroa ja aina korkeamman mitä halvemmalla saat. Jos nettotulos ja osinko nousee, käypä hintakin nousee. Markkina ostaa kyllä.

Kiitos vastineesta. Olet saanut oikealle ajatuksellesi jo kolme yläpeukkua, minä olen saanut väärälle ajatukselleni vasta kaksi alapeukkua.

Sijoitustiedon palstan ja Pohjois-Korean erottaa vain yksi asia: likvidoinnin ajoitus. Nimittäin Pohjois-Koreassa väärästä vastauksesta saa luodin otsaansa heti, Sijoitustiedon palstalla pitää sentään odottaa saldo 100:n miinuspeukkuun.

Tosiasiallisesti meidän kummankin kirjoitus on hyvin arvokas, kummankin näkemys on matemaattisesti oikein perusteltu ja validi. On totta, osakemarkkinoillakin yhtiöiden arvostus perustuu teoriassa peukkujärjestelmään, ostoihin ja myynteihin. Tällöin tosin on huomioitava, että peukkujen antaminen on yleensä täysin vapaata eikä perustu suuren johtajan ennalta pureskeltuun näkemykseen asiasta.

Jääkäämme innolla katsomaan kuinka osakemarkkina jakaa Cityconin peukut kevään kuluessa.

 

Näytä koko viesti
Citycon - 23.3.2021 01.22

Myin eilen ostamani Cityconit eilen iltapäivällä hintaan 7,46€.

Nyt pitäisikin miettiä, mikä olisi kiinnostava hintataso, jolla ostaa Cityconia uudelleen sisään.

Hintatarkasteluni pohjaksi asetan koronapaniikin arvon 5,25€.

Ajattelen Cityconin hintaa osingon jälkeisessä tilanteessa suurinpiirtein näin:

Eilinen osto 7,35€ - osinko 0,125€ - osinkodippi 0,1€ - isomyyjäpaine 0,1€ - korona-ahdinko+sulku 0,2€ = 6,825€.

+

Kurssitarkastelu: Nyt laskussa olevan Cityconin osake oskilloi viime vuonna aina marraskuulle asti välillä 6,4€ - 7€.

Oma mielipiteeni Cityconin kevään hintanäkemyksestä:

Olen seuraavan kerran kiinnostunut Cityconista hintaa 6,62 euroa per lappu (ennen seuraavaa kvartsiosinkoa) edellämainitun pohjalta.

Lets see.

FIVA: tämä on puhdas mielipiteeni ja mutu. Tämä ei ole sijoitussuositus eikä osto taikka myyntisuositus. En suosittele yhdellekään ihmiselle ensimmäisen taikka viimeisen minkään osakkeen ostamista, myymistä, pitämistä, ajattelemista enkä mitään muutakaan toimenpidettä.

 

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 22.3.2021 03.06

Kilppari kirjoitti:

Nyt monta päivää kuolleisuus ollut 0-1. Alkaako rokotukset vaikuttamaan? Tuohan olisi aika loogista kun kuilleet ovat olleet riskiryhmiä eli 95% niillä on ollut muitakin tauteja sekä km 83v ikä. Noista lienee jo 80% rokotettu joten kuolleisuudessakin 80% alennus olisi looginen.

Mikäli havainto ei ole vain muutaman päivän tilastopoikkeus, niin taudin tappavuus romahtaa ja sitä voidaan hyvin verrata normiflunssiin joihin kuolee se 400-2000 vuodessa. Ainakin lisärajoituksista höpäjäminen pitäisi sitten lopettaa ja mieluummin keskustella kaikkien rajoitusten poiston aikatauluista.

Jep. Ja tartuntojen Suomen ATH on edelleen se hieman vajaa 900 kpl yhdeltä päivältä muutama päivä ennen "sulkua". Toki yhtenä päivänä sulun alussa tartunnat oli 920 kpl, mutta ko. päivänä luvussa oli monen päivän tartuntoja mukana.

Ei tässä ihan Miami Beachin tapaisiin karkeloihin ole vielä aihetta (ei ole kelejäkään), mutta tämänhetkisellä trendillä ulkonaliikkumiskieltojen etc julistaminen olisi mielestäni ylimitoitettua. Joka päivä rokotetaan ja joka päivä taudin "sairastaneitakin" on yhä enemmän. Taudille vapaa populaatio on elinvoimaisempaa (koko ajan nuorempaa) ja supistuu rokotusten ja tartuntojen myötä.

Relax!

Näytä koko viesti
Citycon - 22.3.2021 02.49

kahvi kirjoitti:

Voi kun on väsynyttä tämä Citykonin kurssi ja vaihtomäärä. Laitoin jo eilen ostamani (7,39-7,40 hintaiset) erät maailmalle 7,45 hintaan.

Pien- ja keskikokoisten sijoittajien kassat tuntuvat kuivuneen jo eilen, yritän nyt sitten saada lappua uudelleen sisään noin 7,38 hintaan viimeistään huomenna. Saapa nähdä, onko isokassaiset kiinnostumassa vasta 7,35 tasolla eli lähempänä CPP:n hintaa?

Myytävää tuntuu vielä riittävän eli enköhän saa omat takaisin?

Joku laski tämän homman nyt huti. Ei tullut osinkonousua, vaan parhaillaan Citykonnaa saa mukavaan 7,35 hintaan. Pääsin takaisin Citykonnaan mukaan vasta tänään, toi 7,35 hinta on ihan kohdillaan, siinä on se viiden sentin pikis isosta potista ostaneille. Se suotakoon. Katsotaan työntääkö joku ihan 7,30 euron pintaan.

Toi Marinin ulkonaliikkumiskieltoko ahdistaa enempiä ostohimoja?

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 18.3.2021 10.08

Casteliero kirjoitti:

Ja jos puhutaan ihan jokusesta tapauksesta ja yli 17 miljoonaa rokotettu, niin sen pohjalta voi availla kaikenlaisia todennäköisyyksiä ja verrata niitä vaikka koronan todennäköisyyksiin. Piikkiä hihaan vaan.

Tämä keskustelu AstraZenegan rokotteen turvallisuudesta on vain yksi sivujuonne koko tässä valtavassa korona-saagassa. Siksipä tämä olkoon viimeinen viestini tästä AZ:n casesta.

Parhaillaan YLEllä TV:ssä on menossa keskusteluohjelma, missä Nohonyek ja muita rokotealan ihmisiä on tentattavana. Kyllä Nohonyek ja EMAn Cooke ovat/olivat selvästi hermostuneita asian suhteen. Toki tässä puhutaan isosta asiasta, koronaanhan kuolee päivittäin valtava määrä ihmisiä Euroopassa.

Mutta kuitenkin on olemassa se tosiseikka, että AZ:n rokote on aiheuttanut 20-50 vuotiaille naishenkilöille huomattavasti vertailuryhmää enemmän pahoja aivoveritulppia/aivoverenvuotoja/aivotapahtumia. Tämä on kiistatonta kuten Campbell eilisellä videollaan kertoo. Se, että Euroopan kokonaisdatassa tämä ei vielä näy, johtunee siitä, että nyt on rokotettu pääsääntöisesti vanhuksia, eli yli 60-vuotiaita. Aivan rokotuskauden aluksi kukin maa rokotti terveydenhuollon henkilöstöään ensiksi markkinoille tulleella Pfizerillä. Toki tässä Pfizerillä rokotetussa poppoossa oli paljonkin nuorta naisväestöä. Eli vielä kerran, mielestäni toi 17 miljoonaa ei ole validi luku tässä casessa.

Sikainfluenssarokote aiheutti narkolepsia-aallon erityisesti nuorille ihmisille. Monen nuoren elämä paloi silmänräpäyksessä. Mielestäni olisi aiheellista suojata tätä nuorten naisten väestönosaa yhdeltäkin vammauttavalta aivotapahtumalta. Nuoret naiset ovat usein äitejä ja synnyttänevät lisää veronmaksajia.

Vituttaa nämä vatipäiden alapeukutukset. Kirjoitan Sijoitustiedon palstalla vain asiaa ja olen kirjoittanut myös hyvin paljon validia osakesijoitusasiaa josta palstalla on ollut krooninen korviahuumaava puute.

Lets see.

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 18.3.2021 07.09

Casteliero kirjoitti:

Mistä te puhutte? EMA:n tutkimushan julkaistaan livenä vasta 5 min päästä.

Katsoin tämän EMAn tiedotustilaisuuden läpi. Kyllä, EMAkin myöntää, että kyseessä "toisinaan veret pysäyttävä lääke". 

Joo, kuitenkin EMA sanoi tiedotustilaisuudessa, että mennään nyt tällä eteenpäin, kun ei oikein muutakaan ole. Tosin tästä eespäin rokottajien tulee kertoa rokotettaville, ääneen tai lapulla, että henki saattaa lähteä.

Tässä pandemiatilanteessa riskirokote on pienempi paha kuin pandemia. Ainakin väestötasolla.

Kahvi ottanee edelleen koronarokotteen kun kohdalle osuu, kunhan se ei ole AstraZenega.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 18.3.2021 04.26

hauturi kirjoitti:

 

kahvi kirjoitti:

 

Eikös THL:n Hanna Nohonyek vastannut juuri eilen tai toissapäivänä TV:ssä, että mitään erikoista ei ole löytynyt AstraZenecan rokotedatasta ja rokotus jatkuu (kaikki muut pohjoismaat pistäneet jarrut pohjaan AZ:n kanssa)? Sitä tässä ihmettelen, miksi THL ei ole soittanut Norjaan Ruotsiin Tanskaan etc. ja kysynyt miksi laitoitte tämän rokotteen holdiin?

 

On kai mahdollista, että toissapäivänä ei vielä ollut tiedossa kaikkea sitä mitä tänään.

Ilmeisesti tiedät mihin THL:stä on  soiteltu ja mihin ei?

No niin, en todellakaan tiedä ovatko soittaneet muille maille? Mutta nyt kun oikein asiaa ajattelee, niin kieltämättä ajatuksesi herättää vielä karmivamman ajatuksen - entäpä jos ovatkin THL:stä soittaneet muille maille, mutta eivät ole ymmärtäneet kuulemaansa?

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 18.3.2021 03.07

hauturi kirjoitti:

Eiköhän THL ole suht hyvin hereillä, ja muutkin asiaankuuluvat tahot.

Onko tosiaan näin?

Eikös THL:n Hanna Nohonyek vastannut juuri eilen tai toissapäivänä TV:ssä, että mitään erikoista ei ole löytynyt AstraZenecan rokotedatasta ja rokotus jatkuu (kaikki muut pohjoismaat pistäneet jarrut pohjaan AZ:n kanssa)? Sitä tässä ihmettelen, miksi THL ei ole soittanut Norjaan Ruotsiin Tanskaan etc. ja kysynyt miksi laitoitte tämän rokotteen holdiin?

Mun mielikuva on nyt se, että jos toi asia menee niinkuin Campbell esittää on THL jälleen isoilla otsikoilla selvittämässä lakki kädessä kansalle yhtä sun toista veruketta. Ja jos asia todellakin menisi näin, niin mitä tapahtuu THL:n uskottavuudelle ja rokotevastaisuudelle?

 

Näytä koko viesti
Citycon - 18.3.2021 02.24

Voi kun on väsynyttä tämä Citykonin kurssi ja vaihtomäärä. Laitoin jo eilen ostamani (7,39-7,40 hintaiset) erät maailmalle 7,45 hintaan.

Pien- ja keskikokoisten sijoittajien kassat tuntuvat kuivuneen jo eilen, yritän nyt sitten saada lappua uudelleen sisään noin 7,38 hintaan viimeistään huomenna. Saapa nähdä, onko isokassaiset kiinnostumassa vasta 7,35 tasolla eli lähempänä CPP:n hintaa?

Myytävää tuntuu vielä riittävän eli enköhän saa omat takaisin?

Näytä koko viesti