Olet täällä

FIT Biotech - 20.2.2019 08.57

Joo, aika vahvasti on FIT nyt köysissä... Tuskin nousee.

Unohdetaan tämä ja ei muuta kuin nokka kohti uusia mahdollisuuksia.

 

Näytä koko viesti
Apetit - 20.2.2019 08.48

Apetit julkaisi tänään vuoden 2018 tilinpäätöksensä.

Heikosti oli vuosi 2018 mennyt.

Raporti ehdottomasti heikoin osuus oli osinkoilmoitus, 0,4 euroa/osake. Uskoisin, että erittäin moni odotti tuttua 0,7 euron osinkoa yhtiön taloudellisesta epäonnesta huolimatta (kaksi huonoa satokautta).

Perinteisesti Apetitin osinkotuotto on ollut +5%, tänään ilmoitetulla osingolla päästään tasan 5% osinkotuottoon kurssilla 8 eur.

Näytä koko viesti
Exel Composites - 19.2.2019 07.52
Tuulipuku kirjoitti:

Exelin toimitusjohtaja itse ostoksilla tänään.

 

Itse asiassa Kytömäki osteli jo eilen, yhdessä tämänpäiväisen oston kanssa määrä oli noin 12000 kpl noin 4,18 euron keskihintaan.

Tuskin Kytömäki olisi ostanut nyt jos arvioisi ENS myyntien vievän kurssia roimasti alaspäin.

Mielenkiintoista.

Näytä koko viesti
Exel Composites - 17.2.2019 12.45

Exel Composites tarjoili vuoden 2018 tilinpäätöksensä toissapäivänä pe 15.2.2019. Tulos oli odotetunkaltainen välivuoden tulos, yhtiöllä oli rakennejärjestelyjä vuonna 2018 ja tuotannon optimointitoimet jatkuvat ainakin alkuvuoden 2019.

Exelin tilinpäätöksen parasta antia olivat liikevaihdon, saatujen tilausten ja tilauskannan luvut ja trendit. Vuoden 2019 näkymien osalta yhtiö odottaa kasvua ja parantuvaa kannattavuuskehitystä pitkällä aikavälillä. Toimitusohtaja Kytömäki on vakuuttunut ja luottavainen yhtiön kannattavuuden jatkokehityksen suhteen:

"Olen vakuuttunut, että olemme ottaneet tärkeitä askelia kannattavuuden
parantamiseksi ja että olemme luoneet alustan kannattavalle kasvulle pitkällä
aikavälillä. Odotan luottavaisena vuotta 2019."

 

...

Exelin kohdalla yhtiön pörssikurssin suurin triggeri tällä hetkellä on pitkään jatkuneet suuromistajan ENS myynnit. ENS myynnit ovat olleet päällänsä jo ainakin loppukesästä 2018 lukien. Exelin positiivinen liikevaihtovaroitus tammikuussa ja tilinpäätös viime viikolla lisäsivät selkeästi kiinnostusta yhtiön osakkeeseen. ENS sai myytyä kunnolla osaketta em. tiedotteiden pohjalta.

Uskoisin, että Exelin kohdalla näemme samantyyppisen reaktion ENS myyntien loppuessa mitä näimme Alandsbankenin kohdalla DNB myyntien lopuessa.

Itse en ole jaksanut arvioida ENS potin myynnin loppumista, toki sitten joskus ENS myyntien loputtua ehkäpä yritän muutamalla pikkunipulla samaa pikapeliä mitä isot pojat "opettivat" Alandsbankenin kohdalla.

Ohessa lainaus Alandsbanken ketjusta, Pyysingin tekstiä:

"Ostimme pokeriporukalla tällä ja viime viikolla luultavasti joltain norjalaiselta sijoittajalta Ålandsbankenit loppuun hintaan 13,10 euroa. Torstain osarin luettuani ostokset vaikuttavat erittäin edullisilta. Yhtiö teki viime vuonna voittoa 1,48 euroa per osake ja arvelee tänä vuonna tekevänsä saman. Omaa pääomaa ÅAB:llä on 15,57, se tuotti Q4 9,4% ja kurssi sulki 13,75. Tästä voisi jo käyttää analyytikkoyhdistyksen virallista termiä ”sikahalpa”. Tosin siitä voisi saada FIVAlta pyyhkeitä, joten jätetään virallisesti käyttämättä."

 

Näytä koko viesti
Tammiralli 2019 - 2.2.2019 06.01

"Vallitsevassa osakemarkkinatilanteessa kokonaiskuva ratkaisee. Tänä syksynä, lokakuussa tapahtunut sinänsä tekninen nousumarkkinadippi toteutui yllättävän voimakkaana, lisäksi ylinegatiiviseksi kääntynyt sentimentti lietsoi markinarommarit yksiääniseksi huutokuoroksi. Rommareiden mielikuvissa, haaveissa, toiveissa, unissa ja unelmissa nähtiin jo vuosien piinaavan romahdusodotuksen jo vihdoinkin toteutuvan maailmanlopun, totaaliromahduksen, kapitulaation, pankkipaon etc. epärealististen uhkien merkeissä. Nyt joulukuussa markkinaa on painanut lisää apinamainen laumakäyttäytyminen, edelleen vellovat surrealistiset / epärealistiset pelkotilat ja vuodenvaihteeseen liittyvä osakemarkkinoiden seasonality.

Kuitenkin, reaalimaailmassa ei ole tarjolla relevanttia evidenssiä tulevasta lamasta tai markkinakaaoksesta. Pikemminkin, vuoden 2018 tulosjulkistusten yhteydessä tulemme huomaamaan, että monen osakkeen kohdalla edellisen vuoden lopussa punttiin väännetty hätäkakki oli ikävä ja täysin turha manööveri. Edelleen, en usko, että ehdoin tahdoin monikaan yhtiö kirjoittaisi näkymiään negatiivisiksi vuodelle 2019 koska tuskin ne suurilta osiltaan sitä olisivatkaan. Toki - on mahdollista, että tulemme lukemaan lausahduksia "markkinoiden hermostuneisuudesta, näkymien epävarmuudesta, lyhyestä näkymästä" etc., mutta tuskin yksikään yhtiö toitottaa tammi-helmikuussa sitä, että vuodesta 2019 tulisi umpisurkea."

 

[/quote]

Dodiin. Ei tullut maailmanloppua, tuli tammiralli! Kaiken tammikuussa koetun jälkeen todella hämentävää on kuitenkin se, että negativistit suhtautuvat edelleen nousevan osakemarkkinan jatkoon täysin irrationaalisesti. Esimerkiksi eräät povaajat jopa "keksivät" mahdollisia taustatekiöitä heti huomenna tapahtuvalle isolle kurssiromahdukselle: kulkutaudit, vaellussirkat etc....

wink

Nyt helmikuun alun ollessa päällänsä muutama mielenkiintoinen raskas lappu on jo avannut vuositulostalkoot Helsingissäkin. Luettava on pääosin ollut positiivista. Yhtiöiden 2019 näkymäosioissa on ilmentynyt odotettua lievää varovaisuutta, ei sen ihmeempää.

Ensi viikolla tulostalkoot jatkunevat mielenkiintoisissa ja positiivisissa merkeissä. Varmasti todella paljon positiivisia yllätyksiä on luvassa! Tammikuun räyhänousun jälkeinen seesteinen aika (anomalia) on vietetty ja indeksinousulle on taas tilaa. Hienoa!

 

 

 

 

 

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 1.1.2019 02.06

Erittäin osaava, asiallinen, analyyttinen ja rauhallinen kirjoitus Daytraderilta. Iso Kiitos!

Toivotaan, että tämä blogikirjoitus toimisi suomalaisen talousmedian tason kirittäjänä vuonna 2019.

 

 

Näytä koko viesti
Tammiralli 2019 - 15.12.2018 09.08
Aki Pyysing kirjoitti:

Mutta annan referaatin: Tänä vuonnakin aion tehdä samaa, kuin jo vuosikymmeniä.

https://www.arvopaperi.fi/uutiset/aki-pyysing-luottaa-porssin-vuodenvaih...

Muistaakseni 2014 meni vituiksi:

https://www.sijoitustieto.fi/blogit/aki/ovatko-tammiralli-ja-joulupukki-...

Sijoitustiedon viimeisimmässä Teerenpeleissä tuli esille, että useammalla kokeneella sijoittajalla on korkeahko käteispositio salkussaan (marraskuun loppu oli sillloin meneillään). Mikä on tuntumasi asiaan nyt; onko käteinen säilynyt tileillä vai onko käteistä konvertoitu reilummin osakemarkkinaan alkuvuoden varalta? Ymmärrän toki, että vastaaminen voi olla vielä hankalaa tässä vaiheessa (kesken pelin ei saisi höpöttää, seitsemän päivää jäljellä).

Näytä koko viesti
Tammiralli 2019 - 15.12.2018 08.47
buttis kirjoitti:

Ihan mielenkiinnosta kysyn, että millä indikaattorilla arvelet pohjien olleen tässä? Ilmeisesti kuitenkin tekniseen analyysiin tuon arvion pohjaat.

Yksittäisten osakkeiden kohdalla tekninen analyysi on monesti toiminut hyvin, etenkin jos taustalla oleva kokonaismarkkina on rauhallisessa liikkeessä / moodissa. Turbulentteina aikoina, kuten tänä syksynä, yksin teknisellä analyysillä ratsastaen päätyy herkästi metsään.

Vallitsevassa osakemarkkinatilanteessa kokonaiskuva ratkaisee. Tänä syksynä, lokakuussa tapahtunut sinänsä tekninen nousumarkkinadippi toteutui yllättävän voimakkaana, lisäksi ylinegatiiviseksi kääntynyt sentimentti lietsoi markinarommarit yksiääniseksi huutokuoroksi. Rommareiden mielikuvissa, haaveissa, toiveissa, unissa ja unelmissa nähtiin jo vuosien piinaavan romahdusodotuksen jo vihdoinkin toteutuvan maailmanlopun, totaaliromahduksen, kapitulaation, pankkipaon etc. epärealististen uhkien merkeissä. Nyt joulukuussa markkinaa on painanut lisää apinamainen laumakäyttäytyminen, edelleen vellovat surrealistiset / epärealistiset pelkotilat ja vuodenvaihteeseen liittyvä osakemarkkinoiden seasonality.

Kuitenkin, reaalimaailmassa ei ole tarjolla relevanttia evidenssiä tulevasta lamasta tai markkinakaaoksesta. Pikemminkin, vuoden 2018 tulosjulkistusten yhteydessä tulemme huomaamaan, että monen osakkeen kohdalla edellisen vuoden lopussa punttiin väännetty hätäkakki oli ikävä ja täysin turha manööveri. Edelleen, en usko, että ehdoin tahdoin monikaan yhtiö kirjoittaisi näkymiään negatiivisiksi vuodelle 2019 koska tuskin ne suurilta osiltaan sitä olisivatkaan. Toki - on mahdollista, että tulemme lukemaan lausahduksia "markkinoiden hermostuneisuudesta, näkymien epävarmuudesta, lyhyestä näkymästä" etc., mutta tuskin yksikään yhtiö toitottaa tammi-helmikuussa sitä, että vuodesta 2019 tulisi umpisurkea. Lisäksi - Huopaisen viimeisimpään blogiinkin viitaten - on huomattava, että öljy, kupari, nikkeli ja moni muukin raaka-ainehyödyke on kääntynyt jo ylös. Hupsista!

Tätä kirjoittaessa on seitsemän (7) kaupankäyntipäivää jäljellä vuonna 2018. Perinteisesti joulun alusviikko on ollut kaupankäyntiaktiivisuudeltaan jo selvästi rauhallisempi ja tunnelmaltaan varovaisen optimistinen. Toki tänä vuonna ensi viikolla on luvassa joitakin talousuutisia korkokentältä ja nämä uutiset tulevat todennäköisesti olemaan pikemminkin positiivisia kuin negatiivisia osakemarkkinoiden kannalta. Välipäiviä on tänä vuonna vain kaksi; odotan kahta hiljaista ja rauhallista päivää vuoden 2018 lopuksi. Kuten aikaisempina vuosina, osakemarkkinoiden välipäiväkalastelu on usein johanut siihen, että mattimyöhäset tarjouskorintonkijat ovatkin joutuneet ottamaan tammilappunsa jo hieman korkeammilta tasoilta aivan viime tingassa.

Näytä koko viesti
Tammiralli 2019 - 10.12.2018 10.25

OMX Helsinki päätti tänään lukemaan 8712.

Todennäköisesti pohja on nyt saavutettu seuraavaa 5-6 kk ajanjaksoa kohden. Saa nähdä, koeponnistetaanko tämä pohja osinkojen irtoamisen jälkeen.

Senverran on saatu oppia "dippien osteluun" tänä syksynä, että toipumisen seuraaminen on mielenkiintoista.

 

Näytä koko viesti
Tammiralli 2019 - 9.12.2018 12.36

Joo, en usko systemaattiseen pitkään koronnousuympäristöön. Talous ei yksinkertaisesti kestäisi sitä.

...

Perinteisesti tammikuuilmiöllä tarkoitettaneen kuluvan vuoden aikana alasmyytyjen vuoden lopun dumppauksen kohteena olevien (window dressing, veromyynit) etenkin pienyhtiöiden kurssien palautumista seuraavan vuoden alussa tammikuussa. Varallisuusveron ollessa vielä voimissaan ilmiöön liittyi vielä tekniset omaisuuslajisiirrot.

Lyhyesti: Se, mikä näyttää joulukuussa inhottavalta ja pahaltamaistuvalta pettymykseltä näyttääkin tammikuussa uudelta mahdollisuudelta. Tammikuussa aloitetaan uudella kirjalla.

Tänä vuonna tammikuuilmiöön voi liittyä ylisuureksi venyneen nousumarkkinakorjauksen korjaus. Tällöin, etenkin Hexissä, on syytä katsoa osakevalintaa tammikuulle hieman laajemmin. Nyt on moni isokin hyvä yhtiö tullut perusteettoman alas (esim. Stora Enso) ja siten pidän mahdollisena, että perinteisesti pienyhtiöihin kohdistuva tammikuinen ostovoima voi kohdistua tulevana tammikuuna osittain tavanomaista isompiin yhtiöihin, kuten esimerkiksi mainitsemaani Storaan. Todennäköisesti pienyhtiötkin korjaavat, mutta ehkä hitaammin?

Näytä koko viesti