Olet täällä

Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 16.1.2020 05.36

Itse olen suosinut minifutuja ja unlimited turboja. Sopii hyvin tuularisijoittajalle, joka haluaa haluaa leikkiä pikkusummilla ilman pelkoa että saatavat muuttuvat velaksi :)

Nordnetin kautta olen joko hommannut Vontobelin tai Citigroupin lappuja. Liikkeellelaskijariskin pitäisi olla kohtuullisen pieni.

mm. tällä hetkellä omat on kiinni alla olevassa kohtalaisen turvallisella 625 USD knock out tasolla. Nyt kun tuo kurssi tuli jo vähän alas, niin kerroin ei tosin ole enää kun 3,87. En ole varma toimiiko alla oleva linkki, mutta tunnus tuotteelle on T SHRTTSLA A8 CG

http://mdweb.ngm.se/MDWebFront/detailview.html?locale=fi_FI&orderBookId=5S2K&isEquity=false

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 16.1.2020 10.56

Mielenkiintoista lukea Bull-teesejäkin välillä, niin on tarjolla erilaisia näkökulmia. Tosin niissä usein korostuu kaikki tulevat mahdolliset skenaariot siten, että Tesla pystyy tuottamaan ja kehittämään tuotteensa aikatalussa ja tehokkaasti. Toistaiseksi yhtiön track record ei kyllä varsinaisesti tue näkemystä. Ylipäätänsä on hyvin vaikea arvioida miten Tesla tulee lopulta pärjäämään ja tästä syystä long näkemysten ottaminen on hyvin haastavaa.

Tämän hetkinen shortti perustuu yhtiön osakkeen momentumiin. Luin yhden asiallaisen analyysin osakkeen hinnasta ja siinä funda-arvoksi oli määritelty 350 USD per osake(eli tässä otetaan huomioon jo lukuisia positiivisia tulevaisuuden odotuksia). Sitä en osaa sanoa missä osake on kahden tai kolmen vuoden kuluttua, mutta veikkaan että tässä nähdään jonkinnäköinen korjausdippi kun osake palaa lähemmäksi tuota 350-400 USD tasoa ja momentum arvo purkautuu. Toki tämä vaatii sen että yleisesti markkina menee alaspäin. Yleensä Teslan osake reagoi muuta markkinaa voimakkaammin negatiivisiin tai positiivisiin markkinauutisiin(Tämä lähinnä oma fiilis, mitä olen osaketta seuraillut. Käytössäni ei ole oikeita työkaluja, joten en osaa sanoa pitääkö väite tarkkaan ottaen paikkansa). 

Teslan shorttaaminen on omasta mielestäni yksi hauskimmista asioista mitä voi piensijoittajana harrastaa, koska uutisia ei puutu ja swingit on yleensä isoja. Joten kyseisen osakkeen shorttamisessa on myös viihdearvonsa, jolle on vaikea laskea hintaa.

Edit. typoja

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 15.1.2020 02.31

Sama homma. Pitkästä aikaa piti ottaa pelirahalla Unlimited turbo 625 knock out tasolla kiinni. Puoleen vuoteen ei ole onneksi ollut shortteja, mutta nyt näyttää että tämä on ampunut rajusti taas yli. Toki Tesla on Tesla ja tästä ei ikinä tiedä mihin mennään. En olisi yllättynyt jos tämä laskee jonnekkin 400-450 tasolle, kun pahin kiima menee ohi. Tämä on kyllä sellainen arpapaperi, että ihan arvailua tämän shorttaaminen kyllä aina on :)

Näytä koko viesti
Verkkokauppa.com - 9.8.2019 01.49

Päätin ottaa tätä pikkusiivun salkkuun 3,10€ tasolta. Vaikka kilpailu on kireää, on Verkkokauppa.comilla mielestäni hyvä brändi ja se on saavuttanut vankan aseman kotimaisessa nettikaupassa. Power ja Gigantti toki painavat katteita alas, mikä ei toki helpota ydinliiketoimintaa. Kaikesta huolimatta näen että verkkokauppa.comilla on potentiaalia tehdä tuloskäänne ja kasvattaa markkinaosuutta vielä tulevaisuudessa. Tosin sanoen subjektiivinen uskomus on, että ongelmat ovat väliaikaisia pitkän ajan tuottopotentiaali on hyvä. 

Toisaalta olen ostanut aivan liian monta kertaa Lehtoa "pohjilta" ja tehnyt osakkeella suunnattomat kurat. Joten voi olla myös mahdollista, että olen putoavien puukkojen erikoismies :)

Näytä koko viesti
Nordea - 25.6.2019 01.44

Nordea jatkaa laskuaan ja uudet pohjat taitaa olla taas saavutettu. Osake näyttää seuravailen STOXX Europe 600 Banks indeksiä melko hyvin. Periaatteessahan tämän pitäisi olla hyvä tankkauksen paikka. Toisaalta korot ei suurella todennäköisyydellä viisaampien mielestä ole nousemassa vuosikausiin, joten ei taida tuotto-odotuksetkaan olla kummosia. Millaiset uutiset voisivat olla sellaisia, jotka saavat Euroopan pankkisektorin osakkeet nousuun? 

Näytä koko viesti
Stockmann - 21.2.2019 02.30

Mitä mieltä palstalaiset on Konstsamfundetin hyppäyksestä mukaan? Ovat he ainakin hyvää sijoitustoimintaa aikaisemmin tehneet. Lähinnä mietin voiko heidän panoksensa hallituksessa auttaa Stockmannia uudistamaan liiketoimintaa kannattavaksi?

Tällä hetkellä kivijalkakauppa on aikamoisessa murroksessa, mutta en usko että se on varsinaisesti katoamassa mihinkään. Uskon, että se tulee muuttamaan muotoaan merkittävästi, mutta mihin suuntaan on hyvä kysymys? Ihmiset tulevat jatkossakin tarvitsemaan / haluamaan kohtaamispaikkoja ja kokemuksia. Tästä syystä keskeisellä sijainnilla olevat kiinteistöt tarjoavat hyvän ympäristön liiketoiminnan puitteiksi. Nyt kun kurssi on alhaalla, niin edellämainituista syistä tekisi mieli ottaa siivu Stockmannia salkkuun. Toisaalta, olen muutaman kerran käynyt vierailemassa Tapiolan Stockmannilla ja kokemus on ollut lähinnä luontaantyöntävä. Myymälässä on työlästä liikkua, kun hissit ovat hitaat ja varattuja. Valikoima vaatimaton ja hintataso kova. Nämä tekijät taas saavat ostohousut katoamaan hyvin äkkiä. 

Kaikesta huolimatta on sellainen fiilis, että Stockmannin brändillä ja kiinteistöporfoliolla + Lindexillä voisi olla ihan hyvä pitkän ajan tuotto-odotus. Fiiliksen vain pitäisi perustua enemmän raakoihin faktoihin kun tunteeseen. 

Näytä koko viesti
Suomen Hoivatilat - 21.2.2019 11.03

Hyvä tulos ja tasaista suorittamista. Tämä on toistaiseksi ollut siitä mukava sijoituskohde, että yllätyksiä ei ole tullut kumpaankaan suuntaan. Alunperin hyppäsin mukaan kun osakkeen hinta oli vähän päälle 6 euroa ja ostin lisää kun dippasi 7 tuntumaan jossakin vaiheessa. Vaikka arvostus onkin kiinteistöyhtiöksi kova, niin harvalla vastaavalla putiikilla NAV kasvu on samaa luokkaa. Tätä on hyvä holdailla edelleen. 

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 11.10.2018 04.59

HS:n taloustoimitus näyttää taas kyntensä tässä syväluotaavassa artikkelissa:

https://www.hs.fi/talous/art-2000005860224.html?utm_campaign=tf-HS&utm_t...

"Toisaalta myös osakekurssien syöksy voi heikentää talouden vointia. Kun osakkeet syöksyvät, sijoittajien varallisuus pienenee. Tämä voi saada heidät pysymään poissa kaupoista ja ravintoloista, mikä heikentää talouden pyörien pyörimistä."

Kun osakekurssit syöksyy niin päällimmäinen ongelmahan taloudelle tyyppillisesti on etteivät sijoittajat käy enää ulkona syömässä. 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 7.9.2018 04.32

Näköjään myös HR-johtaja jättää yhtiön:

https://seekingalpha.com/news/3388723-tesla-hr-boss-depart

Nyt kyllä rytisee kunnolla, minifutushortit aika mukavassa nousussa tänään :)

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 6.9.2018 09.38

Ensimmäisten shortti minifutuurien hankinnan jälkeen on tullut seurattua aika paljon Teslaa ja sen ympärilllä tapahtuvaa keskustelua. Vaikea nähdä tässä vaiheessa Teslalle muita vaihtoehtoja kuin pääoman hankkiminen osakeannilla. Tässä artikkelissa on mielestäni hyvin koostettu viimeisen parin viikon aikana tulleet analyysit ja uutiset:

https://seekingalpha.com/article/4203477-tesla-reached-point-return

Päätin hankkia toisen position minifutuureita. Tällä kertaa isommalla riskillä, jossa stop & loss taso 314 USD, joten on ihan aito riski olemassa koko pääoman menettämisestä. Toisaalta Teslan seuraaminen on kyllä kaiken kaikkiaan niin viihdyttävää touhua, että ei haittaa vaikka homma menisi kuralle. 

 

 

Näytä koko viesti