Olet täällä

Verkkokauppa.com - 9.8.2019 01.49

Päätin ottaa tätä pikkusiivun salkkuun 3,10€ tasolta. Vaikka kilpailu on kireää, on Verkkokauppa.comilla mielestäni hyvä brändi ja se on saavuttanut vankan aseman kotimaisessa nettikaupassa. Power ja Gigantti toki painavat katteita alas, mikä ei toki helpota ydinliiketoimintaa. Kaikesta huolimatta näen että verkkokauppa.comilla on potentiaalia tehdä tuloskäänne ja kasvattaa markkinaosuutta vielä tulevaisuudessa. Tosin sanoen subjektiivinen uskomus on, että ongelmat ovat väliaikaisia pitkän ajan tuottopotentiaali on hyvä. 

Toisaalta olen ostanut aivan liian monta kertaa Lehtoa "pohjilta" ja tehnyt osakkeella suunnattomat kurat. Joten voi olla myös mahdollista, että olen putoavien puukkojen erikoismies :)

Näytä koko viesti
Nordea - 25.6.2019 01.44

Nordea jatkaa laskuaan ja uudet pohjat taitaa olla taas saavutettu. Osake näyttää seuravailen STOXX Europe 600 Banks indeksiä melko hyvin. Periaatteessahan tämän pitäisi olla hyvä tankkauksen paikka. Toisaalta korot ei suurella todennäköisyydellä viisaampien mielestä ole nousemassa vuosikausiin, joten ei taida tuotto-odotuksetkaan olla kummosia. Millaiset uutiset voisivat olla sellaisia, jotka saavat Euroopan pankkisektorin osakkeet nousuun? 

Näytä koko viesti
Stockmann - 21.2.2019 02.30

Mitä mieltä palstalaiset on Konstsamfundetin hyppäyksestä mukaan? Ovat he ainakin hyvää sijoitustoimintaa aikaisemmin tehneet. Lähinnä mietin voiko heidän panoksensa hallituksessa auttaa Stockmannia uudistamaan liiketoimintaa kannattavaksi?

Tällä hetkellä kivijalkakauppa on aikamoisessa murroksessa, mutta en usko että se on varsinaisesti katoamassa mihinkään. Uskon, että se tulee muuttamaan muotoaan merkittävästi, mutta mihin suuntaan on hyvä kysymys? Ihmiset tulevat jatkossakin tarvitsemaan / haluamaan kohtaamispaikkoja ja kokemuksia. Tästä syystä keskeisellä sijainnilla olevat kiinteistöt tarjoavat hyvän ympäristön liiketoiminnan puitteiksi. Nyt kun kurssi on alhaalla, niin edellämainituista syistä tekisi mieli ottaa siivu Stockmannia salkkuun. Toisaalta, olen muutaman kerran käynyt vierailemassa Tapiolan Stockmannilla ja kokemus on ollut lähinnä luontaantyöntävä. Myymälässä on työlästä liikkua, kun hissit ovat hitaat ja varattuja. Valikoima vaatimaton ja hintataso kova. Nämä tekijät taas saavat ostohousut katoamaan hyvin äkkiä. 

Kaikesta huolimatta on sellainen fiilis, että Stockmannin brändillä ja kiinteistöporfoliolla + Lindexillä voisi olla ihan hyvä pitkän ajan tuotto-odotus. Fiiliksen vain pitäisi perustua enemmän raakoihin faktoihin kun tunteeseen. 

Näytä koko viesti
Suomen Hoivatilat - 21.2.2019 11.03

Hyvä tulos ja tasaista suorittamista. Tämä on toistaiseksi ollut siitä mukava sijoituskohde, että yllätyksiä ei ole tullut kumpaankaan suuntaan. Alunperin hyppäsin mukaan kun osakkeen hinta oli vähän päälle 6 euroa ja ostin lisää kun dippasi 7 tuntumaan jossakin vaiheessa. Vaikka arvostus onkin kiinteistöyhtiöksi kova, niin harvalla vastaavalla putiikilla NAV kasvu on samaa luokkaa. Tätä on hyvä holdailla edelleen. 

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 11.10.2018 04.59

HS:n taloustoimitus näyttää taas kyntensä tässä syväluotaavassa artikkelissa:

https://www.hs.fi/talous/art-2000005860224.html?utm_campaign=tf-HS&utm_t...

"Toisaalta myös osakekurssien syöksy voi heikentää talouden vointia. Kun osakkeet syöksyvät, sijoittajien varallisuus pienenee. Tämä voi saada heidät pysymään poissa kaupoista ja ravintoloista, mikä heikentää talouden pyörien pyörimistä."

Kun osakekurssit syöksyy niin päällimmäinen ongelmahan taloudelle tyyppillisesti on etteivät sijoittajat käy enää ulkona syömässä. 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 7.9.2018 04.32

Näköjään myös HR-johtaja jättää yhtiön:

https://seekingalpha.com/news/3388723-tesla-hr-boss-depart

Nyt kyllä rytisee kunnolla, minifutushortit aika mukavassa nousussa tänään :)

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 6.9.2018 09.38

Ensimmäisten shortti minifutuurien hankinnan jälkeen on tullut seurattua aika paljon Teslaa ja sen ympärilllä tapahtuvaa keskustelua. Vaikea nähdä tässä vaiheessa Teslalle muita vaihtoehtoja kuin pääoman hankkiminen osakeannilla. Tässä artikkelissa on mielestäni hyvin koostettu viimeisen parin viikon aikana tulleet analyysit ja uutiset:

https://seekingalpha.com/article/4203477-tesla-reached-point-return

Päätin hankkia toisen position minifutuureita. Tällä kertaa isommalla riskillä, jossa stop & loss taso 314 USD, joten on ihan aito riski olemassa koko pääoman menettämisestä. Toisaalta Teslan seuraaminen on kyllä kaiken kaikkiaan niin viihdyttävää touhua, että ei haittaa vaikka homma menisi kuralle. 

 

 

Näytä koko viesti
Suomen Hoivatilat - 17.8.2018 06.06

Tätä on kyllä ollut mukava omistaa. Tasaista menoa ja näkymät vakaat. Toki osakkeen hinta aika paljon NAV:ia korkeampi, mutta en tiedä onko se hyvä mittari tässä tapauksessa, kun yhtiö kasvaa kovaa tahtia ja oman pääoman tuotto on korkea. Jos tulee iso droppi osakemarkkinoilla, niin tätä voi kyllä pitää hyvin defnsiivisenä sijoituksena.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 17.8.2018 05.58

Ihan liikaa en ehtinyt laskemaan ja tukimaan, mutta päätin hypätä kyytiin tuohon Minishrt Tesla vt67. Meni Nordetin kanssa sähläykseksi ja sain ostettua vasta iltapäivällä hintaan 8,69 SEK kpl. Hyvä alku tänään ja tuotto näyttää 20%. Ei tässä kyllä rikastumaan pääse, kun positio on niin pieni, mutta tuleepahan opeteltua näitäkin tuotteita. Kiinnostus kummasti nousee aika paljon kun on oikeeta rahaa kiinni jossakin. 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 15.8.2018 04.09

Tutkiskelin erilaisia shorttivaihtoehtoja pikkurahalle ja ajattelin että minifutuurit voisi olla aika oivallinen tapa päästä mukaan kyytiin. Nordnetistä kaivelin kyseiset tuotteet. Yritin kovasti saada noista selkoa eli mikä näissä on rahoituskustannus ja kerroin? Ei ainakaan Nordnetistä tuntunut selviävän. Parhaiten speksit löytyy varmaan liikkeellelaskijan sivuilta, mutta yritin googletella noilla tuotetunnuksilla ja homma jäi vähän epäselväksi. Oletan että, koska knock out taso/stop-loss taso vaihtelee eri tuotteiden välillä, niin kerroin näissä on myös silloin eri?

Onko kellään tietoa miten noita eri vaihtoehtoja pitäisi tulkita? 

 

 

Näytä koko viesti