Olet täällä

Joonas85

Joonas85

  • Liittynyt 11.9.2017
  • 17 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 11.10.2018 16.59

HS:n taloustoimitus näyttää taas kyntensä tässä syväluotaavassa artikkelissa:

https://www.hs.fi/talous/art-2000005860224.html?utm_campaign=tf-HS&utm_t...

"Toisaalta myös osakekurssien syöksy voi heikentää talouden vointia. Kun osakkeet syöksyvät, sijoittajien varallisuus pienenee. Tämä voi saada heidät pysymään poissa kaupoista ja ravintoloista, mikä heikentää talouden pyörien pyörimistä."

Kun osakekurssit syöksyy niin päällimmäinen ongelmahan taloudelle tyyppillisesti on etteivät sijoittajat käy enää ulkona syömässä. 

Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 7.9.2018 16.32

Näköjään myös HR-johtaja jättää yhtiön:

https://seekingalpha.com/news/3388723-tesla-hr-boss-depart

Nyt kyllä rytisee kunnolla, minifutushortit aika mukavassa nousussa tänään :)

Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 6.9.2018 9.38

Ensimmäisten shortti minifutuurien hankinnan jälkeen on tullut seurattua aika paljon Teslaa ja sen ympärilllä tapahtuvaa keskustelua. Vaikea nähdä tässä vaiheessa Teslalle muita vaihtoehtoja kuin pääoman hankkiminen osakeannilla. Tässä artikkelissa on mielestäni hyvin koostettu viimeisen parin viikon aikana tulleet analyysit ja uutiset:

https://seekingalpha.com/article/4203477-tesla-reached-point-return

Päätin hankkia toisen position minifutuureita. Tällä kertaa isommalla riskillä, jossa stop & loss taso 314 USD, joten on ihan aito riski olemassa koko pääoman menettämisestä. Toisaalta Teslan seuraaminen on kyllä kaiken kaikkiaan niin viihdyttävää touhua, että ei haittaa vaikka homma menisi kuralle. 

 

 

Suomen Hoivatilat - 17.8.2018 18.06

Tätä on kyllä ollut mukava omistaa. Tasaista menoa ja näkymät vakaat. Toki osakkeen hinta aika paljon NAV:ia korkeampi, mutta en tiedä onko se hyvä mittari tässä tapauksessa, kun yhtiö kasvaa kovaa tahtia ja oman pääoman tuotto on korkea. Jos tulee iso droppi osakemarkkinoilla, niin tätä voi kyllä pitää hyvin defnsiivisenä sijoituksena.

Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 17.8.2018 17.58

Ihan liikaa en ehtinyt laskemaan ja tukimaan, mutta päätin hypätä kyytiin tuohon Minishrt Tesla vt67. Meni Nordetin kanssa sähläykseksi ja sain ostettua vasta iltapäivällä hintaan 8,69 SEK kpl. Hyvä alku tänään ja tuotto näyttää 20%. Ei tässä kyllä rikastumaan pääse, kun positio on niin pieni, mutta tuleepahan opeteltua näitäkin tuotteita. Kiinnostus kummasti nousee aika paljon kun on oikeeta rahaa kiinni jossakin. 

Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 15.8.2018 16.09

Tutkiskelin erilaisia shorttivaihtoehtoja pikkurahalle ja ajattelin että minifutuurit voisi olla aika oivallinen tapa päästä mukaan kyytiin. Nordnetistä kaivelin kyseiset tuotteet. Yritin kovasti saada noista selkoa eli mikä näissä on rahoituskustannus ja kerroin? Ei ainakaan Nordnetistä tuntunut selviävän. Parhaiten speksit löytyy varmaan liikkeellelaskijan sivuilta, mutta yritin googletella noilla tuotetunnuksilla ja homma jäi vähän epäselväksi. Oletan että, koska knock out taso/stop-loss taso vaihtelee eri tuotteiden välillä, niin kerroin näissä on myös silloin eri?

Onko kellään tietoa miten noita eri vaihtoehtoja pitäisi tulkita? 

 

 

Ostin/Myin tänään - 14.8.2018 14.19

Ostin tänään Sampoa @ 42,91€. Omasta mielestä osake on kohtuullisen hintainen ja jos tarkoitus on pitää osaketta 10 vuotta, niin tuotto-odotus on kohtalaisen hyvä. Jos jostain syystä dippaa, niin sitten vaan lisää tavaraa salkkuun. 

Lehto Group - 10.8.2018 14.03

Nappasin lisää Lehtoa kyytiin hintaan 8,54€. Vanha keskihinta 11,74€ eli aika rankasti ollaan turskan puolella tässä vaiheessa. Parin päivän analysoinnin jälkeen oma tuntuma kuitenkin on, että sijoitus ei ole huono pitkällä aika välillä. Lehto toki tällä hetlellä liian isolla painolla omassa salkussa, joten jos ylöspäin mennään, niin keventää täytyy. 

Yksi ystäväni on Lehdolla töissä keskijohdossa ja hänen puheistaan olen ymmärtänyt, että firma ei ole hassumpi paikka olla töissä, mikä on aina positiivista. Lippulaivan työmaan ohitse menen usein ja nuo pohjatyöt vaikuttaisi olevan jo kohtalaisen pitkällä. Luulisi siis, että soppari tuosta itse kauppakeskuksestakin allekirjoitetaan tämän vuoden puolella. Tosin en tiedä rakentamisesta mitään, joten sinänsä tällä arviolla ei ole paljoakaan arvoa :)

Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 8.8.2018 17.16

Eipä ole kokemusta shorttaamisesta aikaisemmin, mutta tätä olisi kyllä kiva kokeilla ihan vaan jännityksen vuoksi pikkupääomalla. Teslan arvostus vaikuttaa vaan niin ylitsepääsemättömän hullulta.

Mikä on järkevin tapa shortata Teslaa jos puhutaan sadoista euroista eikä tuhansista? Pitäisi myös varmistaa että maksimissaan voi hävitä pääoman, ei sen enempää. Ilmeisesti joku Nordnetin tuote?

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 27.7.2018 12.35

Tämä on niin hyvä blogi, että pakko kehua jo toistamiseen! Aloittelevalle bullero-sijoittajalle blogin paras anti on se, että tajuaa hyvin äkkiä oman tietämättömyytensä. Siitä syystä on äärimmäisen mielenkiintoista lukea erilaisista tavoista analysoida markkinaa ja yhtiöitä. Jos joskus muutaman onnistuneen sijoituksen jälkeen alkaa luulemaan itsestään liikoja, niin on hyvä tulla lukemaan tätä blogia ja omiin kykyihin liittyvä bias haihtuu hyvin äkkiä. 

Mitä teksteihin tulee ja uskon että aika moni lukija on kanssani tästä samaa mieltä, että toistaiseksi ei ole tullut postausta, joka olisi liian pitkä. Tämän tasoista tekstiä treidauksesta ja sijoittamisesta ei Suomeksi löydy mistään, joten kyllä kaikki pidemmätkin jutut lukee erittäin mielellään läpi. Jos leikepöydälle on jäänyt kappaleita vanhoista blogeista, niin kyllä niitä mielellään lukisi. 

Blogi on paljon laittanut ajattelemaan sitä mihin rajallisesti aikaa, pääomaa ja tietoa omaavan harrastelijasijoittajan kannattaa rahansa laittaa, jos haluaa tehdä aktiivista sijoittamista ja osakepoimintaa. Olen tullut siihen tulokseen, että omalta osaltani kannattaa keskittyä Helsingin pörssin mikro ja small cappeihin. Näissä on usein vähän seurantaa ja isot sekä keskisuuret pelurit eivät ostele näitä lappuja pienen vaihdon vuoksi. Pikkuyhtiöistä tuntuu löytyvän helpoiten aliarvostettuja yhtiöitä joilla on hyvät kasvunäkymät. Puolet salkusta sitten kiinni vakaisiin suorittajiin, joissa longina kiinni ja jotka mukavasti tasaavat riskiä. 

Hyviä treidejä!