Olet täällä

Jmakela

Jmakela

  • Liittynyt 9.11.2017
  • 118 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 22.5.2018 10.12

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 22.5.2018 10.11

Miten näet nyt juurikin lentoyhtiöiden tulevaisuuden näkymät kun öljyn hinta on nyt korkeimmillaan moneen vuoteen ja muutenkin lentoyhtiöillä on ollut vaikeaa ja halvan öljyn aikana niin voi tulla huonoja tuloksia loppuvuotena jos öljyn hinta pysyy samana tai jopa nousee? Finnair on kyllä sen verran ottanut nousua viime vuosien aikana että taitaa jonkun näköinen pudotus tulla vaikkakin Aasian reittilennot ovat hyvin tuottavia.

Erittäin pitkän ajan sijoitusstrategiaa ja ajankohtaista talouskeskustelua - 22.5.2018 10.06

Minkä takia valtion on osallistuttava maahanmuuttajien kotouttamiseen kun töitähän he tänne tulevat tekemään, laitetaan vastuu sille yrityksellä joka heidät palkkaa kuten muualla maailmassa tehdään. En usko että esim missään Aasian maassa valtio auttaa sinua sopeutumaan elämään siellä jos lähdet sinne töihin mutta yritys joka palkkaa sinut auttaa tietysti päivittäisissä asioissa kuten asunnon hankita yms. Suomalainen logiikka toimii niin että ensin maahanmuuttaja tulee Suomeen ja valtio kotouttaa(hyvin huonosti toimii) ja sitten maahanmuuttaja koittaa päästä yritykseen X töihin(alle puolet 10 vuoden päästä on töissä) kun muualla ensimmäinen asia mitä vaaditaan on työpaikka.

No onneksi pohja alkaa jo näkyä ja sieltä Suomen suunta voi olla vain ylöspäin...

Erittäin pitkän ajan sijoitusstrategiaa ja ajankohtaista talouskeskustelua - 22.5.2018 9.44

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005689663.html

On tämä kyllä mukavaa luettavaa. Suomeen pääsee töihin erittäin helposti EU:n alueelta niin miksi pitäisi alkaa helpottaa maahanmuuton perusteita. Jos halutaan oikeita veronmaksajia niin silloin ei pidä helpottaa maahanmuuttoa koska ei pienipalkkaiset maahanmuuttajat ole kovin hyviä veronmaksajia koska yleensä he tulevat perheen kanssa ja palkka tuskimpa riittää yksin elämiseen.

Jos nyt alkuun karsittaisi tukia niin kyllä Suomesta löytyy työttömistä työntekijöitä kunhan ensin saadaan he töihin niin ei sitten tarvitse raahata toiselta puolelta maapalloa ihmisiä tänne töihin mitä suomalaiset voisivat tehdä.

Erittäin pitkän ajan sijoitusstrategiaa ja ajankohtaista talouskeskustelua - 21.5.2018 17.21

Moni Afrikan maa kuten esimerkiksi Etiopia ovat valovuosia edellä toisten afrikkalaisten maiden kehitystä ja mistäköhän syystä: Sieltä ei lähdetä etsimään parempaa elämää vaan jäädään kotimaahan ja tehdään töitä vaikka palkka ei olisikaan kovin hyvä mutta riittää elämiseen. Ei ole sattumaa että Kiina sijoittaa suuria summia rahaa juurikin Etiopiaan koska siellä on jo työkulttuuri kehittynyt ja osaavaa työvoimaa löytyy. Onko sattumaa se että Etiopian ympärillä olet maat ovat vielä lähes kehitysmaita vaikka ilmasto lähes sama vai johtuuko se siitä että muiden maiden kansalaiset lähtevät eurooppaan hakemaan parempaa elämää ja jos sinne pääsevät eivät enään palaa kehittämään omaa synnyinmaataan.

Ja jos miettii kuinka huonosti kehitysapu toimii afrikassa niin ei tarvitse kuin katsoa miten Aasian maat kuten Vietnam on kehittynyt lyhyessä ajassa(70-luvulta) yhdeksi Aasian nopeiten kasvavaksi maaksi ja siellä elämänlaatu ja tulot ovat kovassa kasvussa kun taas Afrikassa kehitysapu menee yksin johtajien ja kyläpääliköiden taskuun. Juuri joulun alla Swazimaan kuningas tilasi monen kymmenen miljoonan yksityiskoneen ja kansa näkee nälkää.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 21.5.2018 14.30

Kyllä huomasi taas jutusta että puheet kyllä "mainosti" hyvin Liteä mutta ei oikeastaa hirveästi ollut perusteluja. Ainut krypto mitä edes harkitsen on Ethereum koska täällä siitä on esitetty hyviä faktoja kiitos Castelieron. Aina puhutaan että seuraavana kuukautena kryptot nousee ATH lukemiin ilman perusteita.

Eniten kiinnostaisi tietää paljon uutta rahaa menee kryptoihin ja paljon uusia käyttäjiä tulee mutta en itse jaksa selvittää kun ei kryptot ole itselleni niin tärkeä sijoituskohde.

Erittäin pitkän ajan sijoitusstrategiaa ja ajankohtaista talouskeskustelua - 21.5.2018 13.53

Kirjoitin tänne aikaisemmin jo kuinka olisi hienoa jos pääsisi Viittakivi OY sijoittamaan ja nyt on hyvä aika tarkastella 2016 talouslukuja: Kasvua liikevaihdossa 2015 vuoteen verraten 396%,2,8 mijoonasta 13,8 miljoonan ja tulos kasvoi 321%, 103k>423k. Kyllä Helsingin varapormestarin kelpaa olla hallituksessa ja saada tuottoja pakoilais bisneksestä.

Erittäin pitkän ajan sijoitusstrategiaa ja ajankohtaista talouskeskustelua - 21.5.2018 13.05

Lisätään vielä yksi mietelmä maahanmuutosta: Suomalaisella sairaanhoitajalla ei ole varaa asua Helsingissä koska vuokrat niin korkeat että ei jäisi rahaa elämiseen mutta maahanmuuttaja perhe jolla on 5 lasta on varaa asua Helsingissä vaikka molemmat vanhemmat työttömiä... Kuulostaa järkevältä ja tälläinen järjestely varmasti parantaa Suomen taloutta.

Erittäin pitkän ajan sijoitusstrategiaa ja ajankohtaista talouskeskustelua - 21.5.2018 11.00

Ei maahanmuuttoa tarvitse kieltää mistään maasta jos pystyy itsensä ja perheensä elättämään ilman valtion tukia. Yleensä vaan käy niin että tietyistä maista tulevat eivät saa työpaikkaa koska ei koulutusta ja osaamista ja silti heitä otetaan vaan lisää.

Ja sitten kun elättää itsensä ja perheensä niin voi käydä niin että et muka tienaa tarpeeksi ja sinun viisumi perutaan, näin kävi joskus pari kolme vuotta sitten Vietnamilaiselle perheelle jonka tulot oli siinä 2000e/kk pinnassa ja pystyivät itse elättämään itsensä mutta valtion virkamiehet sanoivat että ei tienata tarpeeksi joten viisumi peruttiin.

Erittäin pitkän ajan sijoitusstrategiaa ja ajankohtaista talouskeskustelua - 21.5.2018 9.55

http://kaimykknen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/255582-japanin-tie-on-alamaki

Tälläinen sisäministeri Suomessa... Juurinkin tälläisen sankarit vaikuttavat siihen miksi en usko että Suomella on kovin loistava tulevaisuus. Ilmeisesti Mykkänen ei ymmärrä mitä eroa on työperäisellä maahanmuutolla vs perheenyhdistämiset,tp-hakijat sun muut elitasopakoilaiset. Kokoomukselta kyllä löytyy huonoimmant ministerit mitä tällä vuosikymmenellä on nähty, Käteinen,Stubb, Orpo ja Mykkänen alkuun.

Loppuun vielä kevennys niiltä ajoilta kun Orpo oli sisäministeri kun pakolaiskriisi oli 2015 ja yhdessä haastattelussa hän kertoi kuinka oli soittanut lappiin ja kysynyt rajamiehiltä että ei teillä puomia siellä rajalla olisi.... Pätkän varmasti löytää Youtubesta jos haluaa katsoa....