Olet täällä

Jmakela

Jmakela

  • Liittynyt 9.11.2017
  • 163 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 20.4.2019 18.49

Dell XPS 15 on aika kompakti kone. Akun kesto myös on hyvä varsinkin jos ottaa mallin missä ei kosketusnäyttöä ja vähän "hitaampi" prosessori. Pakko kyllä vielä mainita se että lähes olemattomat näytön reunukset.

Eduskuntavaalit 2019 - 14.4.2019 11.16

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006070335.html

Siinä on vielä Halla-ahon kommentit mitä mieltä on esim pääministerin salkusta.

Eduskuntavaalit 2019 - 13.4.2019 16.12

Jos PS tulisi toiseksi tai suurimmaksi ja heistä tulisi pääministeri puolue niin en näkisi mitenkään mahdottamana että Halla-aho voisi luopua pääministerin paikasta jos saa vain PS tavoitteet läpi kuten maahanmuutto ja tietyt veronkevennykset. Voi olla hyvinkin mahdollista että Orpo tulee olemaan pääministeri jos PS on tarpeeksi lähellä SDP tulosta koska Halla-aho ei niinkään ole (omien sanojensa mukaan) niin vallantahtoinen vaan haluaa ennemmin PS tavoitteet hallitusohjelmaan.

Brexit - 10.4.2019 12.23

Pakko sanoa että tämä Brexit on ollut paljon sekavampi mitä itse osasin odottaa, oletin kyllä että sekavaa tulee mutta en odottanut että näin sekaisin on asiat. Itse olin lähes varma että jompi kumpi "luovuttaa"(EU) mutta molemmat osapuolet ovat pitäneet omat kantansa ja nyt tilanne on yhä avoin mitä tulee tapahtumaan. EU vaati ilmeisesti pitkää lykkäystä kun taas briteistä ei ota oikein selvää mitä he haluavat, vain se on varmaa että Mayn diili ei kelpaa. No en enään lähde arvailemaan mitä seuraavaksi tapahtuu kun olen ollut aika lailla väärässä joten keskityn enemmänkin seuraamaan mitä markkinoilla tapahtuu ja olen valmiina toimimaan jos vaikka tulisi kova ero koska silloin aukeaisi hyviä ostoja.

Eduskuntavaalit 2019 - 29.3.2019 12.07

Kyllä minä ainakin olen nähnyt kun monen puolueen naispolitikot ovat huomioineet tuon pedofiili asian, ei toki yhtä näkyvää kannanottoa kuin case Oulu mutta kyllä tuo uusin tapahtuma on puhuttanut.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 27.3.2019 17.50

En nyt pidä itse väestöpyramidin muotoa niin tärkeänä kuin esim tuottavuutta ja työllisyysastetta. Jos katsoo vain väestöpyramidiä niin silloinhan tavoitellaan jatkuvaa väestön kasvua koska muuten pydamidista tulee pelkkä suora tolppa. Suomen tulevaisuuden väestöpyramidi näyttää aika suoralta kun taas esim Saksassa tulee jo 2030-luvun lopussa ongelmia siinä että vanhuksia on huomattavasti enemmän kuin nyt verraten työikäisiin vaikka Saksaan on tullut paljon maahanmuuttajia. Suomen rakenne on lähes sama kuin muissakin pohjoismaissa joten en ole kovin huolestunut kehityksestä.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 27.3.2019 17.04

Tuo puhe että puhutaan että tulevaisuudessa on paljon vanhuksia on paljon ja sen takia tarvitaan väkeä tänne jotta he eivät jää hoitamatta on aika absurdi väite, kyllä Suomessa ihmisiä riittää ja jos tulevaisuudessa tulee olemaan enemmän hoitoalan töitä tarjolla niin se todennäköisesti tarkoittaa sitä että ihmiset kouluttautuvat sille alalle. Ja vielä kun lisätään että osa työpaikoista katoaa ja sitä kautta tulee ihmisiä jotka tarvitsevat töitä niin sehän tarkoittaa sitä että silloin haetaan enemmän esim hoitoaloille.

Ehkä olisi nyt tärkeämpi saada suurempi osa suomalaisista työttömistä(350-500 000 työtöntä) työelämään jotta sosiaalimaksut ja muut tuet pienenisivät ja talous saataisiin tasapainoon ja voitaisiin lopettaa velanotto ja verojen jatkuva kiristäminen.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 27.3.2019 11.22

Jos käytetään sanaa kotouttaminen niin silloin mennään jo väärään suuntaan, ei ole valtion tehtävä olla se aktiivinen osapuoli vaan maahanmuuttajan pitää itse olla aktiivinen ja aloitteellinen. Mitä hyötyä on kotouttamisesta jos sinne ei mennä vapaaehtoisesti, toki on hyvä olla palveluita maahanmuuttajille mutta niiden pitäisi olla "taustalla" ja pääpaino pitäisi olla joko opiskelussa(jos on tullut opiskelemaan) tai työnteossa mihin tänne ollaan tultu. En usko että ketään vastustaa työ tai opiskeluperäistä maahanmuuttoa koska silloin maahanmuuttajilla on jo selvä kuva mitä he tekevät kun tulevat tänne, ei pidä niputtaa kaikkea maahanmuuttoa yhteen.

 

Brexit - 15.3.2019 16.05

Mayn sopimuksesta äänestäminen on vain kosmista ja nyt vain odotetaan kuinka pitkä lisäaika annetaan ja tämän päättää EU. Toisaalta jos EU vaatii pitkää lisäaikaa(yli 4 vuotta) niin sitten voi olla että no deal olisi yhä pöydällä koska paine on kova toteuttaa brexit eikä vain jahkailla. Mutta tosiaan ensin on pari äänestystä ja EU huippukokous ja kun nämä ovat tapahtuneet niin asia on taas vähän selvempi.

Brexit - 14.3.2019 10.55

En jaksa uskoa että Britannia peruisi eron koska tuo viimeinen äänestys oli niin tiukka ja jos alkuperäistä kansanäänestys ei huomioida niin siitä tulee suuria ongelmia ja loputun kierre jossa aina vaaditaan uutta äänestystä ja yms. Nyt EU:lla on iso rooli mitä tulee tapahtumaan seuraavaksi jos Britit haluavat jatkoaikaa, joko EU sitä antaa tai sitten ei mikä taas tarkoittaisi sitä että no deal olisi varmaan todennäköisin vaihtoehto koska Mayn diilistä ei oikein kukaan tykkää paitsi hän itse. Maaliskuun lopussa viimeistään nähdään mitä tapahtuu jos nyt ei saada mitään aikaan.