Olet täällä

Jmakela

Jmakela

  • Liittynyt 9.11.2017
  • 163 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 12.9.2018 10.31

Bitcoin se vaan pysyy 6k pinnassa vaikka muut isot kryptot ovat laskeneet taas 5-10% viimeisen päivän aikana. Itselleni tämä vaikuttaa juurikin siltä mitä Aki tuolla vähän aikaa sitten kommentoi, nyt myydään muita kryptoja jotta voi tehdä tukiostoja Bitcoiniin ja pidetään vielä hinta ylhäällä että saa myytyä pois suurimman osan. Tämä voi enteillä että kohta Bitcoin tulee myös reilusti alas tai sitten taas saa uutta vauhtia, ei näistä kryptoista ikinä tiedä mutta oma näkemys on tämä.

Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 29.8.2018 11.31

 50 000 euron yläraja on ilmeisesti tulossa mutta mitä tapahtuu jos raja ylittyy? Pitääkö yli menevästä maksaa verot vaikka ei realisoisi osakkeita? Vai onko pakko myydä osa pois jotta arvo ei ole yli 50k... Ei nyt kovin luupavalta vaikuta näillä tiedoilla,ehkä asia selvenee kun tarkempia tietoja tulee.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 14.8.2018 10.02

Nyt on taas aika rajua lasku kryptoissa, Bitcoin painelee alle 6k ja ETH lähestyy 250 rajaa. Kokonais market cap on jo alle 200 miljardia. Mistä mahtaa johtua tämän kertainen lasku?

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 8.8.2018 20.17

Nyt kun on puhetta politiikasta ja Suomen tilasta niin pakko kysyä että mitä mieltä olet siitä että nyt kun talous kasvaa hyvää tahtia mutta silti uudessa budjettiehdotuksessa joudutaan ottamaan velkaa noin 1,7 miljardia euroa niin eikö siellä valtionvarainministeriössä pitäisi kellot soida kun 3% talouskasvulla joudutaan ottamaan velkaa noin paljon. Suomella(sekä Eu:lla) ei ole oikein mitään puskureita seuraavaa taantumaa varten ja nyt kun pitäisi saada talous tasapainoon niin sitä ei tehdä. Mitä mielestäsi pitäisi uudistaa jotta talous saataisiin tasapainoon, pitäisikö verotusta ja tukimallia muuttaa(kyllä) ja miten. Ei tarvitse mitään pitkää "novellia" kirjoittaa mutta olisi kiva tietää miten sinä näet Suomen talouden ja mitä siitä pitäisi muuttaa jotta saataisiin se oikeaan suuntaa.

Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 31.7.2018 14.06

Kaupankäynti kulut nyt vaan kuuluvat sijoittamiseen ja niiden "kalliuden" arvosteleminen on aika turhaa. Tottakai palveluntarjoajat ottavat suhteessa enemmän sellaiselta sijoittajalta jolla on 1k tili vs yli miljoonan tili palvelussa. Jos haluaa halvemmat kulut niin sitten pitää kasvattaa tiliä(yleensä mitä enemmän rahaa ja kaupankäyntiä niin kulut halvemmat) tai sitten vaihdettava tarjoajaa jos paremman löytää.

Brexit - 27.7.2018 14.49

Kyllä UK antaa aika paljon EU:n suuntaan kun palvelut eivät kuulu sopimukseen. Pelkästään finanssialalla Lontoossa on työntekijöitä noin 750 000 ja moni yhtiö siirtää konttorinsa pois Lontoosta jos ei saada kunnon sopimusta(vaikuttaa että ei tule) ja se on isku UK taloudelle kun finassialan yhtiöt lähtevät. Ja kun UK maksaa erorahan niin alkaa loppua vaihtoehdot sopimuksesta ja ainut mahdollisuus on Brexit ilman mitään kauppasopimuksia.

Brexit - 27.7.2018 13.08

Ei taaskaan EU hyväksy brittien uutta Brexit suunnitelmaa. Jos nyt oikein ymmärsin niin uusimmassa suunnitelmassa tavarat liikuisivat vapaasti mutta palvelut kuten pankit eivät enään voisi toimia samalla tavalla. Irlannin raja ongelma on ratkaistu kun tavarat liikkuisivat ilman esteitä, ainut mikä loppuisi on vapaa liikkuvuus työvoimassa.

En kyllä itse pidä tuota britannian viimeisintä ehdotusta mitenkään sellaisena että britit mitenkään käyttäisivät EU hyväkseen, nyt vaikuttaa siltä että EU haluaa rankaista brittejä siitä että lähtivät ja eivät näytä suostuvan mihinkään ehdotukseen.

Kauppasota - 25.7.2018 10.53

Tänään on iso päivä mitä tulee EU:n ja USA tulleihin. Saa nähdä mitä tapahtuu kun iskias vaivainen EU-komission johtaja istuu samaan pöytään Trumpin kanssa. Trump on jo ehdottanut että poistettaisiin kaikki tullit EU:n ja USA väliltä mutta sitä ei varmasti tapahdu mikä antaa taas Trumpille syyn haukkua vastustajaansa koska voi sanoa että hän oli valmis tähän mutta EU ei.

 

PYN Elite rahasto - tuottoa Kaakkois-Aasiasta - 13.7.2018 13.22

Laskua vuoden alusta on nyt reilu 13% ja tähän on varmasti vaikuttanut kauppasodan uhka. Turha silti hätäillä koska yhtiöt missä PYN on mukana ovat antaneet hyviä ennustuksia ja muutenkin kasvu ollut hyvää. Laskua voi tulla vielä lisää ja kohta voisi alkaa ostamaan taas lisää PYN:ä mutta pitää vielä odottaa miten kauppasodan uhka kehittyy.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 13.7.2018 9.52

Lisääkö ETF:t luottamusta Bitcoiniin kun nyt vaikuttaa siltä että uutta rahaa ei tule sisään enään samaa tahtia kuin ennen? En jaksa uskoa että tuosta tulisi kovin suurta nostetta Bitcoinille, vaikuttaa siltä että nyt odotetaan sääntelyn tuloa jonka jälkeen istituaalista rahaa voi alkaa tulla Bitcoiniin ja muihin kryptoihin oikein kunnolla mutta en usko että ennen sääntelyn tuloa mitään massiivista liikehdintää olisi näköpiirissä.