Olet täällä

Jmakela

Jmakela

  • Liittynyt 9.11.2017
  • 186 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 15.11.2018 16.11

Nyt meni pitkään ollut yli 200 miljardin total market cap rikki ja Bitcoin laski myös reilusti alle 6k pitkästä aikaan. Mistä mahtaa johtua tämä kova myynti? Ja XPR meni Ethereumin ohi toiseksi isoimmaksi kryptoksi.

Dollari - 13.11.2018 16.58

On tosiaan ollut aika "epäloogista" tuo dollarin kurssi mutta nyt viimeisin vahvistuminen on Brexit-neuvottelujen(ei sopimusta) ja myös Italian tilanteen syytä. Pitkään on puhuttu siitä että dollarin "valta-asema" olisi loppumassa mutta nyt vaikuttaa siltä että ei sitä ole tapahtumassa lähitulevaisuudessa, Brexit sekoittaa brittejä vielä vuosia ennenkuin se palaa taas vahvaan kasvuun ja euron ongelmat ovat nyt pinnalla ja tuskin EKP tekee mitään radikaalia joten voi hyvinkin olla että nyt puolen vuoden sisään voidaan koputella 1,10$ rajaa riippuen noista 2 aikeisemmasta asiasta.

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 7.11.2018 21.53

Mitä olet muuten mieltä Turkin tilanteesta kun nyt siitä ei ole ollut pitkään aikaan mitään vaikka tilanne siellä on aika riskialtis. Itse seuraan jonkin verran tilannetta siksi että liiran kurssi reagoi niin rajusti että siinä on hyvä tuottomahdollisuus jos reagoi oikein. Nyt Turkissa on inflaatio 25% ja kun USA:n Iran-pakotteet iskee niin se varmasti vaikuttaa myös Turkkiin koska ovat niin läheisiä niin voi hyvinkin olla tiukat ajat edessä.

Ja mielestäni EU:ssa ei olla valmiita reagoimaan Turkin tilanteeseen koska jos talous ottaa taas osumaa niin voi hyvinkin olla niin että Turkki päästää pakoilaisia EU-alueelle mikä taas aiheuttaisi kriisin ja sen seurauksena tulee hallituksia kuten Italiassa ja Unkarissa mikä taas ei tiedä hyvää EU:lle. Oletko itse seurannut Turkin tilannetta vai onko se mennyt vähän ohi kuten mediassa on käynyt?

USA vaalit 2018 - 7.11.2018 13.24

Saataisiikohan jo kohta todisteety Venäjä yhteyksistä kun nyt ilmeisesti demokraatit vaativat että nyt selvitetään asia viimein. On kyllä kummallista että ilmeisesti jotain tietoa on jo mutta ne julkaistaan vasta nyt vaalien jälkeen, jos todisteet puhuvat sen puolesta että Venäjä on todella ollut mukana ja auttanut Trumpia niin on kummallista että tätä ei haluttu kertoa ennne vaaleja jotta kansa voisi äänestää sen perusteella.

Ja kyllä Trump on aikaansaanut muutakin kuin alatyylistä keskustelua kuten P-Korea on viimein alkanut ottaa yhtettä muuhun maailmaan ja näyttävät edes jotain muutakin kuin pelkkää sisäänkääntyvyyttä ja Trump on saanut myös Kiinan keskustelemaan epäkohdista maailman markkinoilla mutta kaikki eivät näitä pidä Trumpin ansiona tai edes näe mitään positiivista tässä.

USA vaalit 2018 - 6.11.2018 20.48

Trump on kyllä sellainen hahmo että jakaa kyllä mielipiteet, aina voi väitellä kuinka mahtava hän on tai kuinka paska mutta jos katsoo edes vähän neutraalisti niin kyllä Trumpilla on välillä niin tyhmiä ulostuloja että ei voi uskoa että on USA johtaja mutta kun katsoo aikaisempaa uraa niin on työllistänyt satoja tuhansia ja on saanut ison varallisuuden(vaikkakin alkuun tuli paljon apuja vanhemmilta) ja nousi presidentiksi mikä ei ole todellakaan helppoa. Onneksi jokainen voi itse kertoa oman mielipiteen mutta kaikkien ei siitä tarvitse pitää.

USA vaalit 2018 - 6.11.2018 16.00

Aina voi valittaa siitä että Trump ei saanut ääniä yhtä paljoa kuin Clinton mutta jos järjestelmä on sellainen mitä on niin turha sitä jälkikäteen enään marista. Molemmille oli tämä tiedossa joten ei olisi pitänyt tulla yllätyksenä.

Ja pitää vielä sen verran sanoa että vaikka nyt Trump häviäisi vaalit ja 2020 ei lähtisi/häviäisi vaalit niin hän on jo saavuttanut niin paljon tulemalla USA presidentiksi niin ei voi sanoa että hän olisi joku luuseri vaikka ei olisi enään vallassa 2020.

 

 

USA vaalit 2018 - 6.11.2018 13.47

Taas kerran tulee kuraa medialta Trumpin suuntaan mikä tosin ei ole kovin yllättävää. Luultavasti vaalien jälkeen Trump keskittyy ulkopolitiikkaan koska demokraattien voitto merkitsisi sitä että Trumpin ehdotukset tuskin menisivät läpi. Yhtä asiaa vaan en ymmärrä kun mediat aina haukkuu vaan Trumpia mutta eivät näe isompaa kuvaa vihan takaa, nyt välivaaleissa on luultavasti korkea äänestys% koska Trump, nyt on ehdolla harvineisen paljon naisia,latinoita ja tummaihoisia koska Trump. Jos Trumpia ei olisi valittu niin tuskin politiikka kiinnostaisi noita ryhmiä yhtä paljon kuin nyt joten kyllä Trumpin valinta on tuonut myös jotain positiivista vaikka on myös paljon epökohtia mutta kyllä joskus voitaisiin jotain positiivista kirjoittaa myös suomessa.

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 4.11.2018 21.40

En kyllä jaksa uskoa että keskuspankit enään tekisivät mitään mikä ruokkisi kasvua. FED nostaa korkoja ja talouskasvu hiipuu ja se alkaa sitten levitä siitä muualle maailmaan. Juurikin tästä syystä Trump haukkuu päättäjiä koska tietää sen että korkojen nosto hidastaa talouskasvua ja hän ei halua ottaa vastuuta siitä ja siksi käy nyt kuumana. Voi olla että tämän Trumpin kauden aikana kasvu ei vielä hidastu selvästi mutta kyllä 2020 vuonna valitulla presidentilla on USA edessä taantuma/lama joka pitäisi hoitaa.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 4.11.2018 14.45

Mitä tulee PYN Eliteen niin ei se todellakaan ole vielä suurimpa voittojaan tehnyt Vietnamissa. Eihän siitä ole montaa vuotta kun sieltä alkoivat ostaa osakkeita ja siirtyivät pois Thaimaasta. Itse nyt odotan vähän isompaa pudotusta johon voi mennä vielä vuosi tai pari ja sen jälkeen ostan lisää Eliteä koska kun katsoo miten kävi esim 2008 niin silloin arvo laski noin 50% mutta jo 2010 arvo oli taas 2008 vuoden aloitus arvo. Ja kun katsoo kehitystä 2010-2014 niin tammikuussa -08 osuuden arvo noin 65€ ja tammikuussa -14 se oli noin 225€. Nyt on taas vähän samanlainen tilanne edessä ja PYN on mielestäni samantyylisissä asemissa joten en yhtään ihmettelisi jos sama tapahtuu lähitulevaisuudessa. Ja mitä tulee yleisesti Eliteen niin ei siihen kannata sijoittaa jos hakee nopeita tuottoja(2-5 vuoden ajalta) vaan kannattaa hakea pitkällä aikavälillä hyviä tuottoja.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 3.11.2018 14.10

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-11-02/bank-tied-to-tether-g...

Siinä on lisää tuosta auditoinnista. No aika näyttää mitä tuo saa aikaiseksi mutta ei tuo nyt kovin paljoa vakuuta. Voi olla että pankki ei jonkun takia halua vielä ilmoittaa yhteistyöstä mutta miksi sitten antoivat julkaista tuon auditoinnin.