Olet täällä

Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute - 25.7.2019 05.46

Olisiko mahdollista että "aktiivinen keskustelu" alla olevien ketjujen klikkaus veisi viimeiseen kirjoitettuun viestiin ensimmäisen sijaan?

 

(Tämä siis kun ei ole kirjautuneena sisään kuten työpaikan koneella jne)

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 3.3.2019 07.08

https://www.iltalehti.fi/autouutiset/a/c66da216-7ffe-434f-81d4-cf212f415e14

 

Model S Ludicrous Perfomance -version uusi hinta on nyt 99 200 euroa, kun se oli aiemmin noin 150 000 euroa.

 

Voisi jopa varakkaammankin kaverin fiilistä hieman synkistää kun oot edellisellä viikolla ostanut Suomesta 150K auton ja yhdessä yössä arvosta tippui 50K€.

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon #Teerenpelit: 4. Aki Pyysingin vieraana Kimmo Matikainen - 6.7.2018 02.45

Erittäin hyvä haastattelu. Akin välikevennyksille iso plussa. Äänenlaatu / mikitys häiritsi varsinkin alussa kun taustalta tulee jatkuva humina jonka lisäksi Kimmon mikki tosi paljon hiljaisemmalla kuin Akin.

 

Eniten nuorta poikaa jäi mietityttämään nämä reutersin jne ruudut jotka maksavat 2700$/kk. Onko nämä siis laitteita joissa pyörii dataa (käppyröitä) jonka lisäksi isot talot laittavat sinne ensin uutisensa ennen kuin ne tulevat esimerkiksi twitteriin tai nettisivuille kaikkien nähtäväksi? Kuulostaa varsin kalliilta jos vuosihinta on 30K. Miljoonan euron salkulla pitäisi pyöreästi 3%+verot tehdä profiittia pelkästään kyseisellä ruudulla että olisi kannattavaa joten nämä lienee suunnattu isojen rahastojen hoitajille tjms?

Näytä koko viesti
Huhtanen Capital - 20.6.2018 01.00

https://www.hs.fi/talous/art-2000005726396.html?ref=rss

 

Jopas on viritys tämäkin putkinki. Ostetaan 20miljoonalla kiinteistöjä hallituksen jäseneltä ja arvostetaan ne suoraan 29miljoonaan. Tässä voisi epäillä että hallituksen jäsen teki kehnot kaupat jos kerta markkinoilta olisi saanut 29m mutta voihan sen toki ystäville vähän halvemmalla myydä :D

Näytä koko viesti
Oma hotellihuone 14% tuotolla? - 19.6.2018 12.40

https://www.hs.fi/talous/art-2000005725148.html?ref=rss

 

"Yksittäisen omistajan osakeomistusten määrää ei ole rajoitettu, ja huoneensa voi pistää jälleenmyyntiin heti, kun kaikki huoneet on kertaalleen myyty."

 

Eli todennäköisesti olet naimisissa huonon sijoituksen kanssa niin pitkään kunnes rakennuttaja on saanut myytyä jokaisen huoneen. Ei kuulosta reilulta etteikö sijoitustaan saisi myydä, oli myyntitilanne rakennuttajalla mikä tahansa. Lieneekö tällainen myynnin kieltäminen edes laillista?

Näytä koko viesti
Marimekko - 12.6.2018 09.41

Ylläolevaan pakko korjata että Makia ei ole edullista nähnytkään. Ainakin itse miellän miesten vaatteissa aikalailla yläpäähän hinnoittelun että laadun suhteen enkä nää listautumista ainakaan lähitulevaisuudessa.

Näytä koko viesti
Oma hotellihuone 14% tuotolla? - 1.6.2018 10.13

Muutama huomio:

-Toimija on uusi eikä sillä ole asiakasrekisterejä, kanta-asiakkaita, yrityssopimuksia jne joten arvio käyttöasteesta on vähintäänkin luova. Tällaisen hotellin asiakkaat on yrityspuolella ja uusasiakashankinta on kallista.

- Huonekohtainen siivousmaksu on linjassa markinan tämän hetkisten hintojen kanssa ja vaikka se voisi vaikuttaa edulliselta, on nämä sopimukset kilpailutettu henkihieveriin. Näkisin että hinnoissa on painetta mieluummin nousta kuin että niitä saataisiin enempi kilpailutettua koska alan työvoimapula on todella kova.

- Sijainti ja hinta ei minusta kohtaa. Muistan kun tuli näissä työskenneltyä ja ero oli kuin yöllä ja päivällä jos sijainnit oli ydinkeskusta vs 1km ison keskuksen juna-asemasta / kauppakeskuksesta.

- Jotenkin on fiilis että bisnes tässä on myydä noita huoneita sijoittajille eikä niinkään itse hotellitoiminta. 14K neliöhinta on mielestäni aivan posketon vaikkakin rakentaminen on kalliimpaa noissa koska märkätilojen osuus on suhteessa paljon isompi kuin esimerkiksi kaksioissa.

- Tällä viikolla neljä ihmistä on oma-aloitteisesti ottanut tämän hankkeen puheeksi joten ainakin markkinointi on onnistunut erinomaisesti.

Näytä koko viesti
GF money - 18.5.2018 03.42

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/talous/nuorisosaation-luottorah...

Näytä koko viesti
Technopolis - 5.4.2018 07.06

http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/psoas-osti-toimistorakennuksen-tutkija...

 

Pohjois-Suomen asuntosäätiö PSOAS tiedottaa ostaneensa Technopoliksen toimistorakennuksen osoitteesta Tutkijantie 2.

Rakennukseen remontoidaan asuntoja vaihto-opiskelijoille, kertoo PSOASin toimitusjohtaja Juha Aitamurto.

Aitamurron mukaan asunnot ovat niin sanottuja yksilöllisiä soluasuntoja: asukkailla on oma huoneensa, pieni wc ja suihkutila ja pieni minikeittiö. Ruokailutilat ovat yhteiset.

 

Juha Aitamurron mukaan remontointi tehdään vaihto-opiskelijoiden tarpeet huomioiden.

”Selvitimme viime keväänä vaihto-opiskelijoiden [asumista koskevia] toiveita, ja selvityksen tulokset on huomioitu suunnittelussa. Vaihto-opiskelijoille yhteiset tilat ovat tärkeitä, ja esimerkiksi mahdollisuus syödä yhdessä on tärkeää. Myös sauna on vaihto-opiskelijalle tärkeä: saunakin on tapaamispaikka.”

Urakoitsijana hankkeessa toimii rakennusliikekonserni PEAB.

Kaupan taustalla on Oulun ammattikorkeakoulun muutto, jonka seurauksena iso osa oululaisista korkeakouluopiskelijoista ja PSOASin asukkaista joko asuu tai opiskelee Linnanmaalla. PSOAS kertoo haluavansa olla aktiivisesti mukana Linnanmaan alueen kehityksessä ja tukea paikallisia korkeakouluja entisestään kiristyvässä kilpailussa opiskelijoista.

Oulun ylioppilaslehti kertoi jo aiemmin PSOASin avaavan Linnanmaan kampukselle uuden toimipisteen. Toimipisteen yhteyteen rakennetaan kaikille opiskelijoille avointa oleskelutilaa. Tilaan suunnitellaan lisäksi kahvilaa.

Näytä koko viesti
Spotify - 4.4.2018 08.11

Spotifyn ja Netflixin vertailu on kyl vähän ohutta koska Netflixin oma tuotanto on niin laadukasta eikä sitä ole saatavilla mistään muualta. Spotify:llä voidaan julkaista yhden bändin uusi levy vaikka 1kk ennenkuin se annetaan muille palveluille (tätä ennen sitä myydään vain fyysisenä äänitteenä koska paras kate) mutta luulen että uusia tilaajia tällainen palvelu ei kovin paljon houkuttele (ellei sit juuri kuukaudeksi joku hard core-fani spotifyä osta). Lisäksi musiikkitarjonta on niin pirstaloitunutta ettei auta vaikka saisi Rollareiden ja Gunnareiden koko tuotannon yksinoikeuden jos vertaa esimerkiksi tiettyjen supersarjojen yksinoikeuksia joiden vuoksi odotellaan viikko aina uutta jaksoa vuosi toisen peräään. Lisäksi youtube on todella kova kilpailija jota itse käytän kotona ollessani noin 10x enemmän kuin spotifyä.

Pienellä otannalla mun kaveripiirissä jokaisella taitaa olla netflix, spotify löytynee alle 10% porukasta enkä usko että se määrä tuosta hirveästi tulee nousemaan.

Iso plussa spotifylle tulee exclusive offereista ( En osannut kääntää järkevästi kotimaiselle kielelle) joita tarjotaan paljon tiettyä bändiä kuunteleville: Kuuntelin five finger death punchin musaa paljon viime vuonna ja spotifyn kautta tuli etuostooikeus keikalle.

Tällä valuaatiolla en edes harkitsisi ostamista.

Näytä koko viesti