Olet täällä

Saga Furs Oyj - 16.9.2020 01.08

Vantaalla on halli täynnä miljoonia ketunnahkoja, joita kukaan ei osta – Tänään päättyvä huutokauppa saattaa olla viimeinen kuolinisku monelle turkistilalle

 

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006637545.html

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 15.9.2020 09.37

PikkuPro kirjoitti:

1. Aki sanoo, että se voittaa ja lyö rahaa kiinni. Kerrompa "salaisuuden", Aki on briljantti kaveri ja se ei julkisesti mene hypettämään jos ei ole vahva näkemys koska on noloa jos kosh. Miksipä itsen tarvitsisi faktoja tietää jos Aki tietää; samaa työtä kannata tehdä toista kertaa - huonommin. Aki on niin monessa liemessä keitetty eikä vielä latvasta pehmennyt, että osaa esim. erottaa henkilökohtaisen Trump-vihan oddsihommista imo

 

Eikö Aki ole lyönyt vetoa sen puolesta että Biden voittaa kokonaisäänimäärällä mitattuna joka ei USA:n vaalitavalla peilaa sitä että Biden tulisi valituksi presidentiksi?

Näytä koko viesti
Kamux - 28.7.2020 12.43

Mikrohavainto: Perhetuttu on autojobbari joka myös vuokraa autoja. Kun korona alkoi, käytännössä aivan koko bisnes pysähtyi kuin seinään, yksi auto kolmestakymmenestä oli vuokralla eikä autot käyneet kaupaksi. Heinäkuun alussa KAIKKI hänen liki 30 autoa vuokralla ja suurimpaan osaan maksettu lisäkilometrejä. Kotimaan matkailu lisää autojen kysyntää huomattavasti ainakin kesäaikaan. Epäilen että näin lujaa ei enää mene kun väki palaa töihin ja autojen tarve laskee ainakin PK-seudulla.

Näytä koko viesti
Öljysota - 20.4.2020 10.08

Voisitko Petteri avata mitä tämä tarkoittaa tavan tallaajalle? Tämän seurauksena isoja toimijoita (edit pankkeja jne joilla valtavat positiot öljyyn jne) voi mennä nurin mutta kuinka tämä vaikuttaa kansalaisen arkeen? Tällä hetkellä kun naapurina on soturi Putin niin hitusen hirvittää alkaako siellä tulla tarvetta näyttää kansalle että homma on hallussa ja kaveri laittaa pienen sodan taas pystyyn tjms. Venäjä kuitenki hyvin riippuvainen öljystä...

Näytä koko viesti
Verkkokauppa.com - 28.3.2020 04.12

Makrotason havainto: Ihmiset ostaa aivan käsittämättömän määrän elektroniikkaa kotiinsa juuri nyt. Normaalisti pikakuljetuksella TV:n on saanut seuraavaksi päiväksi kotiin, nyt verkkokaupan oma arvio toimituksesta oli useita viikkoja :O Piti sitten mennä paikanpäälle etsimään tietokoneen näyttöä jne niin lavakaupalla työntivät tuotteita esille ja kyllähän ne nopeasti näytti liikkuvan. Saattaa sataa tämän firman laariin koronapaniikki ainakin aluksi.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 27.3.2020 01.56

Espoon oraakkeli kirjoitti:

Mielenkiintoista nähdä mitä Airbnb-kämppien kanssa käy. Eräälläkin firmalla niitä on tällä hetkellä 75...

 

Pakko kysyä että mikä firma on itsensä näin isoon kuseen ajanut? Kenties For...

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 25.3.2020 09.23

hauturi kirjoitti:

 

esavainen kirjoitti:

"THL on julkaissut uuden version koronaedemian ennusteestaan tänään. Uuden arvion mukaan mukaan sairaalahoitoa tulee tarvitsemaan noin 113000 ihmistä ja tehohoitoa 3600.

Yhtä aikaa sairaalahoidossa arvioidaan epidemiahuipun aikana olevan hiukan yli 900 potilasta. Tehohoidossa olisi 280."

Hurjalta tuntuu reilut satatuhatta sairaalahoitoa tarvitsevaa. EDIT: Ylellä oli nähtävästi sormivirhe; MTVn uutisissa puhutaan 11 000 sairaalahoidon tarpeessa olijasta. Sellaista paniikin hallintaa verorahoitteisella yhtiöllä.

 

Joo, YLEn tv-lähetyksessä äsken korjattiin virhe, oikea luku 11300

Samassa lähetyksessä haastateltiin juuri yhtä Lahdesta Vantaalle pendelöijää. Peruste sille ettei voi siirtyä pelkästään etätöihin oli uskomaton: työnantaja (Vantaan kaupunki) ei salli asiakkaiden asiapapereita kuljetettavan junassa. Haloo! minkä ihmeen takia niitä papereita pitää ylipäänsä olla? Kai nyt kaikki asiakirjat on serverillä, johon saa VPN-yhteyden, ja jos jotain pitää tallettaa läppärille, on kovalevy kryptattu. Jos nyt julkishallintokin siirtyisi pikkuhiljaa tälle vuosituhannelle.

 

Julkishallinnossa on menossa projekti tämän asian tiimoilta. Hauska yksityiskohta on ettei julkishallinnon oma väki halua tehdä tätä (juu, todella yksitoikkoista ja työlästä) vaan ulkoistaa palvelun yksityiselle toimijalle. Tällä hetkellä esim aluehallintovirastossa on yksi henkilö joka skannaa kaikki asiakirjat serverille PK-seudun osalta. Tietojeni mukaan useampi virasto on jo ostanut palvelua mutta turvallisuusselvitysten ruuhkautumisen vuoksi palvelun käyttö alkanee hitaasti. Toinen iso asia on raha jota kunnilla ei ole mutta valtion virastoissa näyttää vastavuoroisesti olevan reilusti. T: Projektissa hyvin läheisesti mukana oleva.

Näytä koko viesti
Airbnb-vuokrananto - 28.1.2020 02.47

https://www.talouselama.fi/uutiset/helsingin-tiukka-linja-airbnb-vuokraukseen-voi-laajentua-koko-maahan-tulilinjalla-iso-osa-forenomin-toiminnasta/0c9e9fe3-058c-4659-9bdd-66e3f53bfb33?fbclid=IwAR05D9IYZt3al768n2mAfmnRdWiFlmh-osFYv1OV6iELd6A9w5AFCmoem1U

 

Tämä sivuaa vahvasti aihetta ja olenkin ihmetellyt kuinka tämä mahdollisesti kielletään vasta nyt. Forenomilla on kokonaisia kerrostaloja jotka ovat majoituskäytössä, asiakkaat aiheuttaa yksittäisissä asunnoissa merkittävää meteliä eikä majoitusajat ole kovinkaan pitkiä joten vaihtuvuus on erittäin suurta. 

 

Ymmärrän että palvelulle on tarvetta mutta toisaalta pienien huoneistojen saatavuus PK-seudulla kärsii tämän vuoksi aivan valtavasti. (pohjoismaissa 7800huoneistoa, Suomesta tulee noin puolet liikevaihdosta).

Koko talon kohteita:

https://www.forenom.com/fi/uutiset/forenom-avaa-33-huoneiston-asuinkohteen-helsingin-taka-tooloon/

https://www.forenom.com/fi/kalustetut-asunnot/espoo/nikkarinkuja-5/7397/ 

 

Idea siis ottaa puheeksi Forenom on että he pyörittävät hotellinomaista toimintaa vuokrahuoneistoissa ilman että siihen on luvat kunnossa.

 

Näytä koko viesti
Huhtanen Capital - 11.12.2019 08.43

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/huippusuunnistajan-asuntosijoitusyhtio-yritti-velkavivulla-porssiin-mutta-sen-kohtaloksi-tulikin-konkurssimenettely/81c98960-49ee-49a9-86be-d5b478437cda?ref=iltalehti:e7ae&utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=almainternal&utm_campaign=kiintea_kauppalehti_ohjausboksi&utm_content=ohjausboksi&_ga=2.39439843.1751848393.1576042874-344970231.1574833196

 

No jo oli aikakin. Yksi asia pistää silmään ja kysyttävä foorumilla: 

 

"Vuoden 2018 annin esitteessä Huhtanen Capital kertoi kiinteistöjensä käyväksi arvoksi 38,2 miljoonaa euroa. Vuokra-asuntoja oli 449, ja tulostakin syntyi arvonkorotuksin."

 

"Selvitysmies päätyy nimittäin siihen, että Huhtanen Capitalin kiinteistösijoitusten kirjanpitoarvo on varovaisesti arvioituna noin 6,0 miljoonaa euroa. Pakkorealisointiarvo lienee tätäkin alhaisempi."

 

Voiko olla tosiaan olla että ilmoitetun ja toteutuvan arvon ero voisi olla noin posketon? Eikö tämä ole jo niin törkeä temppu että tästä lähdettäisiin ainakin oikeuteen, kenties jopa istumaan?

Näytä koko viesti
Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute - 25.7.2019 05.46

Olisiko mahdollista että "aktiivinen keskustelu" alla olevien ketjujen klikkaus veisi viimeiseen kirjoitettuun viestiin ensimmäisen sijaan?

 

(Tämä siis kun ei ole kirjautuneena sisään kuten työpaikan koneella jne)

Näytä koko viesti