Olet täällä

Wulff Group - 20.9.2022 04.03

hauturi kirjoitti:

Mielestäni olen joskus törmännyt konseptiin, jossa jonkun firman kanssa on tehty soppari, että käyvät säännöllisesti katsomassa mitä toimistotarvikevarastosta puuttuu ja täydentävät automaattisesti. Vaatii tietysti toimistotarvikevaraston johon ulkopuoliselle toimittajalle voi antaa vapaan kulun (toimistoaikaan) ja luottamuksen toimittajaan (ettei laskuta omiaan). En kyllä yhtään muista missä firmassa tällainen olisi ollut, mutta muistikuva toimintamallista on aika vahva. Voihan se toki olla että olen vain uneksinut tuon.

 

RCK toimii kuvatun kaltaisesti.Mielestäni toimii varsin hyvin, tavara tulee varsin nopeasti ja tuotteita on aina saatavilla. Laskutuksen osalta toki välistä vetämisen mahdollisuus on suuri.

Näytä koko viesti
Fortum - 7.9.2022 04.06

https://www.hs.fi/talous/art-2000009052143.html

 

Energiamarkkinoilla voi pian alkaa suuri rytinä – Näin Fortumin käyttämät johdannaiset voivat räjähtää silmille

Euroopan johdannaismarkkinat kävivät lähellä sulamispistettä ja poliitikot varoittelevat energiamarkkinoiden finanssikriisistä. HS selvitti, mitä sähkömarkkinoilla oikein tapahtuu.

 

Tässä artikkelissa avattu mitä sähköpörssissä oikein tapahtuu.

Näytä koko viesti
Fortum - 7.9.2022 10.13

A-studio:

https://areena.yle.fi/1-50949307

Valtio järjesti Fortumille yli 2,3 miljardin euron hätälainan. Kuinka syvässä suossa Fortum oikein rämpii? Vieraina eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.) ja rahoituksen professori Timo Rothovius Vaasan yliopistosta.

 

Professori väitti ohjelmassa että Fortumin ongelmat johtuvat "sijoitusdeskin" porukan ottamista mittavista riskeistä. Väitti myös että Fortum olisi mennyt konkurssiin ilman tätä kyseistä hätälainaa. Ehdottomasti katsomisen arvoinen. (Jos olisi osakevarallisuutta, tämän jakson jälkeen en Fortumiin koskisi pitkällä tikullakaan).

Näytä koko viesti
Kiinteä korko - 16.6.2022 02.28

madgecko kirjoitti:

Jos 12 kuukauden euribori nousee vaikka 2 prosenttiin, niin kuinkakohan paljon asuntojen hinnat kyykkää pääkaupunkiseudulla?

Jos 12 euribori menisi jonnekin ennen finanssikriisin lukemiin (noin 5%) niin täällä olisi varmaan verilöyly asuntojen hinnoisssa. Ei enää se Matinkylän 100 neliön rivitalon hinta taitaisi olla se melkein puoli miljoonaa? sad

 

Rakennuskustannukset nousee aivan älytöntä vauhtia ja tontteja on rajallisesti joten itse näen hintojen nousevan jatkossakin.

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 13.5.2022 09.17

https://www.viisykkonen.fi/uutiset/viranomainen-puuttui-j%C3%A4lleen-luv...

 

Viranomainen puuttui jälleen luvattomaan majoitustoimintaan Masalassa

 

Tässä yksi erittäin hyvä esimerkki Forenomin toimintatavasta: Kiinteistön omistaa toimitusjohtaja Johannes Kangas (omistaa ison nipun kiinteistöjä jotka vuokrattu firmalle) ja kaikki tiesivät, ettei kohde täytä mitään paloviranomaisen vaatimuksia saatikka rakennusmääräyksiä. Siitä huolimatta taloa käytettiin hostellina kaikista laiminlyönneistä huolimatta. Kun rakennus alkoi olla todella törkyinen, alettiin sinne majoittaa kaupungin ongelma-porukkaa joista saatiin entistä parempi kate. Kiinteistön toisesta kerroksesta myytiin kamaa, yleiset tilat oli aivan kauheat mutta väkeä riitti ja omistaja oli tyytyväinen. Lopulta kyseinen tulipalo päätti tuottoisan bisneksen mutta onneksi kohteita Johanneksen portfoliossa edelleen riittää.

 

Hauska yksityiskohta IS:n artikkelista: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005142345.html

"

Kirkkonummen Masalassa pelastuslaitos hälytettiin lauantaina kello 13.30 Vernerinkujalla sijaitsevaan majataloon, jossa asuu keikkatyöläisiä 16 huoneistossa.

Kyseessä on Forenom Oy:n huoneistohotelli."

 

Vai että keikkatyöläisiä.... No ehkä enemmänkin oman elämänsä sankareita.

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 13.5.2022 08.49

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000008810567.html

Helsinki haluaa häätää laittoman hotellin Malmilla

Helsinki haluaa häätää laittoman hotellin Malmilta. Kaksi taloa vuokrattiin asunnoiksi, mutta asuntoja voi varata vain kahdeksi yöksi.

 

Forenom vaihteeksi otsikoissa. Syy miksi nostan tämän ylös on Forenomin valtava halu listautua pörssiin, joka kariutui koronan aiheuttaman kysynnän laskun vuoksi. Capmanin tullessa omistajaksi 2016 ei puheista muuta kuulunut kuin yritys pörssikuntoon ja sassiin.

 

Artikkelissa mainittu "hotelli" on yksi monista joita Forenom pyörittää Helsingissä. Uskon että kaupunki jollain aikataululla alkaa ahdistella enemmänkin tämän toimialan tapoja, joissa on hyvin paljon "harmaata". Tällä lienee iso vaikutus yhtiön tulevaisuuden näkymiin.

Näytä koko viesti
Privanet - 5.5.2022 09.44

DeJargon kirjoitti:

Onkos kellään tietoa milloin Lapis Rakennuksen ja Nordnetin sotkuja aletaan puimaan Tampereen käräjäoikeudessa.

Käsittääkseni tutkinta on valmis, mutta onko kaikki asianomaiset saatu haastettua ? Eli onko porukkaa jäänyt vähän piilosille kenties...

Privanetin...

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 21.4.2022 04.01

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b44cde71-f065-438a-ba65-6681e3d8a617

 

Kaksi oligarkkia mestannut perheensä ja sen jälkeen itsensä. Omituisia sattumuksia....

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 29.3.2022 07.42

Farseer kirjoitti:

Uni ei tullut ja tuli pakottava fiilis tehdä tämä ajatus valmiiksi. Hyvin simppeli ja yksinkertaistettu excel miksi vipu houkuttaa ihmisiä, kommentoin virkeänä ehkä lisää.

 

Muuten ihan kiva taulukko mutta tähän kannattanee laittaa myös skenaaria jossa pääoman tuotto on negatiivinen niin saa vähän toisenkin suunnan näkemystä mitä tarkoittaa "houkutteleva vipu".

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 13.10.2021 10.26

https://poliisi.fi/-/kansainvalisen-tv-yhtion-rahapelimainonta-kielletty-sakon-uhalla

Taitaa olla ensimmäinen isompi juttu mainostuksen osalta. 800K uhkasakko kansainväliselle toimijalle. Tästä tulee mielenkiintoinen ennakkotapaus.

Näytä koko viesti