Olet täällä

cempaired

cempaired

  • Liittynyt 14.3.2017
  • 17 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Verkkokauppa.com - 10.8.2018 12.22

Kumpaakaan en omista, mutta näistä laittaisin ennemmin hiluni Verkkokauppaan.

Verkkokaupalla on kilpailijoita alhaisempi kustannusrakenne, se on keskittynyt alusta lähtien nettikauppaan (nimensäkin mukaisesti) ja heillä on alusta asti itse rakennettu IT-järjestelmä. Viimevuosina kilpailu on ollut aika veristä kolmen ison (Gigantti, Power ja Verkkokauppa) välillä, mutta käsittääkseni Power tekee tappiota, joten tilanne ei näin voi loputtomiin jatkua. 

En oikein tiedä mikä olisi Tokmannin pitkän aikavälin kilpailuetu ja vallihauta? Ämpäreiden myynti onnistunee kyllä muiltakin eikä brändiuskollisuus tuolla halpiskategoriassa ole vahva vaan sieltä ostetaan mistä halvimmalla saadaan. 

Nokia - 31.7.2018 11.40

Vähän tuli Surin lupauksille ensimmäisiä lunastuksia:

Nokia solmi 3,5 miljardin dollarin sopimuksen T-Mobilen kanssa

https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000005774526.html

 

Jenkit on varmaan ihan Nokian ja Ericssonin kilpakenttää kun Huawei ei ole oikein suosiossa. Sama tilanne voi olla monessa muussa läntisessä maassa. 

Kauppasota - 11.7.2018 14.49

Indereksessä oli ihan hyvä tiivistys tuosta peliteoriasta:

https://www.inderes.fi/trumpin-kauppapolitiikka-hullua-riskinottoa-vai-n...

En itse jaksa uskoa, että Trump pelaisi jotain nerokasta strategiaa tässä, mutta muiden reaktiot taitaa ratkaista paljon siinä et kuinka huonosti käy. Pystyykö kukaan kasvojaan menettämättä taipumaan ajoissa ennen kun ajetaan kokonaan seinään? EU yleensä on ottanut sovittelijan roolin, mutta Xi Jinpingille taitaa olla tuo imago tärkempi: https://eu.usatoday.com/story/life/people/2018/06/22/john-oliver-blocked...

 

GF money - 17.5.2018 15.38

Eipä paljon Inderes anna nousuvaraa. Noin 3,5% (4,35 €/osake -> 4,51 €/osake) olisi "aliarvostusta" JOS anti menee täysin suunnitelluksi. Analyysia avaamattakin oli selvää, että pieni hinnannousu sinne on pistetty varmasti. Eihän GF Money tuota muuten olisi tilannut :D

Sinänsä simppeli ajatus et lainataan rahaa 10% korolla (Inderesin arvio) ja lainataan se eteenpäin 45% korolla (Inderesin arvio). Pitää kyllä olla aika huono rahatilanne jos tuollaista korkoa joutuu maksamaan, että luottotappioriskiä on. 

Truewinnerin postaamien linkkien ja Inderesin selailun jälkeen jätän tämän kyllä väliin...

Maailmanloppua odotellessa - 18.1.2018 11.04

Lainaisin tässä Omahan oraakkelia: "The problem with commodities is that you are betting on what someone else would pay for them in six months. The commodity itself isn't going to do anything for you….it is an entirely different game to buy a lump of something and hope that somebody else pays you more for that lump two years from now than it is to buy something that you expect to produce income for you over time."

Jos on kärsivällistä rahaa niin itse pidän mielummin pääpainon osakkeissa ja nautin osinkovirrasta huonojenkin aikojen yli. Isomman käteiskassa pitäminen nykytilanteessa ei välttämättä ole mikään huono idea. Markkinoiden ajottaminen on aika mahdotonta ja kuplaa on huudettu jo useampi vuosi. Kuplalta tosin vaikuttaa omastakin mielestä.

Mielummin kuitenkin kultaa kun kryptoja sillä ensimmäisellä on sentään jotain teollistakin käyttöarvoa koruteollisuudessa ja elektroniikassa. Sitä, mitä joku siitä ens vuonna maksaa ei kukaan tiedä. Kryptoista on hyötyä lähinnä vain ase ja huumekaupassa vaikka taustalla olevalle teknologialle uskoisin käyttöä löytyvän. Omistamalla kryptoja tosin ei omista palaakaan lohkoketjuteknologiasta. Eli omasta mielestäni kryptot on käytännössä millä tahansa arvolla kuplassa :D

Rovio - 18.9.2017 21.56

Voin jo kuulla tuulipuvun kahinan merkintäpaikoilla...

Nordea - 8.9.2017 9.20

Juri kirjoitti:

Voi pyhä sylvi.

http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005358004.html

 

 

Onneks poliittiset koomikot ei ole Jenkkien yksinoikeus laugh

Amer - 27.7.2017 14.30

Vähän pehmeältä tuntuu tuo tulos. EPS oli huomattavasti pienempi kuin ennusteet (-0,21 vs. -0,13). Liikevaihdon kasvukin jäi selkeästi jälkeen ennusteista (2% vs. 4,7%). Siinä mielessä tuo kurssireaktio tuntuu aika yllättävältä. Vaikka Q2 onkin kausiluontoisesti huonoin tiputti se H1 EPSn jo pyöreään nollaan. H1/2016 EPS oli vielä 0,11.

Fortum - 21.7.2017 11.31

Mulla loppui usko Fortumiin jo viimevuonna. Iso kassa siellä vaan makailee ilman järkevää ostokohdetta. Riskinä et kiireessä ostetaan ylihinnalla huonoa liiketoimintaa.

Vaikka Lundmarkkia pidän pätevänä johtajana en oikein näe miksi juuri Fortum kykenisi tekemään aurinko- ja tuulibisneksestä pitkällä tähtäimellä kannattavaa liiketoimintaa. Niihin on moni firma saanut poltettua paljon rahaa.

Myös velkainen valtio isona omistajanakasvattaa riskiä aika reippaasti. Siellä ei tunnetusti päätöksiä tee ne penaalin terävimmät kynät ja yhdet vaalit voi muuttaa paljon.

Venäjä on jokeri, minkä arvo voi vaihdella hyvin rankasti. Hallituksessa sais olla joku Putinin vanha judokaveri niin ehkä sitä vesivoimaa sit irtois...

Kolumni: Adam Smithin näkymätön käsi tappaa sosialismin - 12.7.2017 11.37

Ruotsin taksiliikennettä sen paremmin tuntematta puhun Tallinnasta...

Täällä taksiliikenne on tunnetusti vapaata ja maksaa murto-osan Suomen hinnoista. Taksin saa myös huomattavasti helpommin ruuhkahuippuina, kuten esimerkiksi uutena vuotena. Ei ole tarvinnut jäätyä taksitolpalle, kun kysynnän lisääntyminen lisää myös tarjontaa.

Turisteille täälläkin on ollut ryöstöhintoja, mutta Überin ja Taxifyn kaltaset palvelut, missä raha liikkuu kolmannen osapuolen kautta, käytännössä tappaa tuon mahdollisuuden. Täällä on kylläkin asetettu myös maksimihinnat kyydeille, ettei noita ryöstöhintoja voi muutenkaan laillisesti pyytää. Ei kai sitä tuon monimutkaisempaa systeemiä tarvitse. Molempien maiden takseja käyttäneenä kannatan ehdottomasti vapaata kilpailua ainakin kuluttajanäkökulmasta. Taksiliitto nyt pelottelee omien intressiensä vuoksi.

Tuosta katsastusten hintojen noususta mietin, että mitenköhän on muut hinnat noussut sitten 1994? Tuntuu vähän tarkoitushakuiselta otsikolta.