10.3.2022 - 12:20

Chef

+30
Liittynyt:
12.9.2016
Viestejä:
19

Yhteistyötä tehdään nyt Kiinan ehdoilla - eikä varmasti Venäjälle edullisilla sellaisilla. Eikä liene kuin ajan kysymys, milloin ulko-Mantsurian kysymys otetaan esille. Siinähän Venäjä valloitti merkittävän alueen Kiinalta tämän ollessa heikoilla boxerisotien vuoksi. Kiinassa tämä on syvä kansallinen trauma, jonka viimeksi Mao otti esiin. Nyt Kiinan neuvotteluasema on niin vahva, että siellä punotaan jo suunnitelmia tämänkin asian suhteen. Venäjän tosiystävät ovat vähissä ja siitä saavat syyttää pelkästään itseään.

0
0
10.3.2022 - 14:32

Aki Pyysing

OP
+12334
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6726

Tämä on todella vahvan osaajan Venäjä-katsaus. Lisäksi kun on kunnollinen toimittaja, auttaa se ohjelman seuraamisen viihtyisyyttä paljon. Tämä tosiaan kannattanee kurkata ennemmin kuin mikään muu asian tiimoilta viritelty ohjelma. Ei kryptisyyttä, vaan suoraa puhetta ja selkeää ilmaisua.

0
0
10.3.2022 - 14:40

ttr

+115
Liittynyt:
7.3.2019
Viestejä:
144
Chef kirjoitti:

Yhteistyötä tehdään nyt Kiinan ehdoilla - eikä varmasti Venäjälle edullisilla sellaisilla. Eikä liene kuin ajan kysymys, milloin ulko-Mantsurian kysymys otetaan esille. Siinähän Venäjä valloitti merkittävän alueen Kiinalta tämän ollessa heikoilla boxerisotien vuoksi. Kiinassa tämä on syvä kansallinen trauma, jonka viimeksi Mao otti esiin. Nyt Kiinan neuvotteluasema on niin vahva, että siellä punotaan jo suunnitelmia tämänkin asian suhteen. Venäjän tosiystävät ovat vähissä ja siitä saavat syyttää pelkästään itseään.

Lainatun viestin yhteistyöaiheeseen liittyen: tämä toki heikentäisi lännen pakotteiden vaikutusta, mutta ajaisi Venäjää enemmän ja enemmän Kiinan marionetiksi. Linkin otsikko kertonee mistä on kyse.

China Considers Buying Stakes in Russian Energy, Commodity Firms - Bloomberg

0
0
10.3.2022 - 14:59

Bingo53

+3004
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2106

Tässä on ollut hetki aikaa porata reikää itäisen naapurin tietäjän kallon läpi lähteitä selaamalla ja esille on tullut seuraavaa:

- ydinasejohto elää puoli vuosisataa vanhan menneisyyden pauloissa
- kosketus talouteen on olematon eikä sillä ole väliä, joten talouspakotteillakaan ei ole Venäjälle merkitystä
- kosketus todellisuuteen on hävinnyt ja valtion päämies elää sirpale-etäisyydellä omista viranhoitajistaan

Näkökulma paistaa esiin mm. Putinin puheesta, linkki valikoituihin kohtiin: https://www.euractiv.com/section/global-europe/news/putins-world-select…

Asenne näkyy puheen otteessa:

"As a result of Bolshevik policy, Soviet Ukraine arose, which even today can with good reason be called 'Vladimir Ilyich Lenin's Ukraine'. He is its author and architect. This is fully confirmed by archive documents ... And now grateful descendants have demolished monuments to Lenin in Ukraine.

This is what they call decommunisation. Do you want decommunisation? Well, that suits us just fine. But it is unnecessary, as they say, to stop halfway. We are ready to show you what real decommunisation means for Ukraine."

No tämä asenne näkyy nyt sitten vaikkapa keskoskaappien läpi ammuttuina lastensairaaloina, kun kasakka näyttää mitä tosimiehen kommunismin häivyttäminen on, oli kaapissa lapsia tai ei.

Putin on viimeiset kaksi vuotta ollut lähes eristäytyneenä yhdessä de facto kakkosmieheksi nousseen, Rossiya Bankin suurimman osakkeenomistajan Yuri Kovalchukin kanssa. According to people with knowledge of Mr. Putin’s conversations with his aides over the past two years, the president has completely lost interest in the present: The economy, social issues, the coronavirus pandemic, these all annoy him. Instead, he and Mr. Kovalchuk obsess over the past.

Ranskan presidentti Macron oli kuulemma ollut hämmästynyt kun Putin oli viime vierailulla pitänyt tälle pitkän luennon historiasta kesken neuvotteluiden. Näistä ja eristyksestä - kukaan ei tapaa presidenttiä olematta viikon verran karanteenissa - kertoo Mikhail Zygar, joka on julkaissut Kaikki Kremlin miehet kirjan Putinin sisäpiiristä: https://www.nytimes.com/2022/03/10/opinion/putin-russia-ukraine.html

Putin uskoo olevansa ainoa, joka voi pelastaa Venäjän: Now he has really and truly come to believe that only he can save Russia. In fact, he believes it so much that he thinks the people around him are likely to foil his plans. He can’t trust them, either.

Putin istuu tarpeeksi etäällä sirpaleihin ja vereen peittyvistä virkamiehistään siltä varalta, että jollain heistä olisi lyhyt sulake. Samaan aikaan älymystö pakenee maasta. Putin ja Kovalchuck taas uskovat tämän vain tekevän Venäjästä vahvemman.

Neuvotteleminen ei ole enää mikään ratkaisukeino. Voima on.

0
0
10.3.2022 - 23:45

Tinggeli

+3010
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1938

Aiemmin oli puhetta että Aeroflotin koneiden leasingsopimus päättyy kuun lopussa ja sen pitää palauttaa suurin osa koneista leasingyhtiölle. Venäjä on löytänyt tähän ratkaisun, se kansallistaa nämä koneet. Leasingyhtiölle taitaa jäädä 10 miljardia alaskirjattavaa taseistaan. Karu tilanne.

Russia proposes registering leased planes as airlines' property https://t.co/rZH8LUoYhs pic.twitter.com/3G5AJw7KfA

— Reuters (@Reuters) March 10, 2022

Ei ole vielä tietoa, kuinka Venäjä aikoo koneet huoltaa ja millä varaosilla. Ja minne näillä lennetään. Ei niillä voi ainakaan lentää yhteenkään länismaahan tai Interpoliin kuuluvaan maahan. Ei ikinä. Varastetut koneet voidaan kai palauttaa alkuperäiselle omistajlle jos niitä ikinä tullaan tapamaan jollain länsimaan kentällä.

 

"March 10 (Reuters) - Russia's government said on Thursday that it had proposed in draft legislation allowing foreign planes leased by Russian airlines to be registered as the airlines' property and for them to be given Russian airworthiness certificates.

The government added in a message on the Telegram messaging app that it had also proposed restricting foreign ships' entry into Russian ports."

https://www.reuters.com/business/russia-proposes-registering-leased-pla…

0
0
11.3.2022 - 11:20

Bingo53

+3004
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2106

Venäjän taloustilanne tänään käy hyvin ilmi Suomen Pankin parhaillaan meneillään olleen tiedotustilausuuden annista. Sotaan heittäytyminen on johtanut venäläisten pankkien osakekirjojen muuttumiseen tapettipapereiksi ja Venäjän kansan joutumiseen pahimpaan kriisiin sitten 90-luvun.

https://www.suomenpankki.fi/fi/

0
0
11.3.2022 - 13:14

Innilator

+72
Liittynyt:
17.9.2021
Viestejä:
322

Suomen sijainti korostuu, kun lento- ja meriliikenne on poikki, mutta maayhteys toimii vielä. Iso riski tietenkin ottaa tavaraa vastaan suomalaisiin varastoihin, kun ei ole tiedossa kuka laskut maksaa. Joillekin tämä(kin) kriisi on tilaisuus vaurastua.

0
0
11.3.2022 - 14:38

jobans

+33
Liittynyt:
7.9.2018
Viestejä:
35

Jään mielenkiinnolla seuraamaan kuinka pian venäläisiltä loppuvat kriittiset osat yhdestä sun toisesta koneesta ja laitteesta. Ellei vanjan tankkien ja traktorien osia tehdä vallan manuaalisilla työstökoneilla kuten 1950-luvulla, heillä alkaa koneiden kuluessa pian tulla ikävä toimituksia Fanucilta (Japani), Siemensiltä (Saksa), DMG/Mori Seikiltä (Saksa/Japani). Veikkailen, ettei Venäjällä ole kauheasti tavaraa varastossa, koska Suomeenkin vaihto-osat lennätetään aina jostain Belgiasta.

...On asia erikseen lieneekö varsinaista tuotantopotentiaalia edes ollut olemassa - venäläisten performanssitaide taistelukentillä on ollut sitä luokkaa etten tiedä tulevatko isojen poikien teollisuustuotteetkin jostain muualta ja sitten ne leimataan venäläisiksi. Tämä Twitter-ketju sivuaa teollisen riippuvuuden aihetta ja ottaa samalla kantaa Venäjän rakenteelliseen korruptioon jonka lainalaisuuksien mukaan osa tuotannostakin on poliittista feikkausta: 

https://twitter.com/kamilkazani/status/1501360272442896388

0
0
12.3.2022 - 11:18

stocksman

+106
Liittynyt:
11.4.2020
Viestejä:
326

Venäjän roikuttaminen löyhässä hirressä ei palvele pidemmän päälle ketään. Heti kun säät etelä-euroopassa lämpenee  niin kaasu ja öljy kauppa Venäjän kanssa seis, tai sitten kovat tuontitullit. Mitä nopeammin Venäjän talous totaalisesti romahtaa sen nopeammin päästään tielle kohti "normaalia".

0
0
12.3.2022 - 11:30

Riki

+282
Liittynyt:
8.3.2018
Viestejä:
135

Nyt kun näyttää, että tästä Venäjän pakotteista tulee pitkäaikainen ilmiö pitäisi alkaa mielestäni myös miettimään Eurooppalaisten yritysten kilpailukykyä. Minulla ei siihen tietenkään ole valmiita vastauksia, mutta joitain hajatelmia. Eu tasolla pitäisi miettiä ( ja mielellään myös toimia) pitäisikö sanktioita tai esimerkiksi asettaa tulleja kiinalaisia yrityksiä vastaan jotka tekevät yhteistyötä Venäjän pakotteiden alaisten yritysten tai tuotteiden tuonnin/viennin kanssa. Tarkemmat speksit osannee sanoa alan asiantuntijat.

Tässä näkisin näin eurooppalaisesta näkökulmasta kaksi etua:

1) Eurooppalaiset yritykset saisivat tasoitusta kiinalaisia yrityksiä vastaan

2) Kiinalaisten yritysten ( ainakin isojen monialayritysten) kiinnostus toimia Venäjällä pienenesi, jolloin Venäläiset yritysten yhteistyöedellytykset heikkenisivät ja ne joutuisivat toimimaan vielä huonommilla ehdoilla/huonommalla kannattavuudelle.

Lisäksi sanktiointi/tullauksen tarkastelujakso alku tulisi kohdistua Venäjän hyökkäyksen alusta tai nyt annetulle päivälle jotta kiinalaisten yritysten riski ei kohdistuisi vain siihen jos jäävät kiinni.

Tämä on tietenkin vain yksi mahdollinen ratkaisu, mutta ajatuksena olisi vähentää saavutettavaa kilpailuetua sanktiosta hyötyville ei-eurooppalaisille yrityksille.

0
0
12.3.2022 - 12:56

tonza

+1190
Liittynyt:
4.3.2020
Viestejä:
602

Ai että, Putinin terrorismia kritisoidaan jo Venäjän valtiollisessa televisiossakin. Ei toki tekijöiden vaan vieraiden toimesta.

Tähän mennessä kritiikkiä ovat antaneet elokuvaohjaaja Karen Sahnazarov, poliitikko Semyon Bagdasarov ja Venäjän puolustusministeriön kanavalla, Zvezdalla, vieläpä joku Venäjän armeijan upseereista. Kriitikkoja on pyritty vaientamaan ohjelman tekijöiden toimesta kesken ohjelmien. 

UKRAINAN sotaa kritisoitiin Telegraphin mukaan myös Venäjän puolustusministeriön kanavalla Zvezdalla. Venäjän armeijan upseeri kertoi kanavalla, kuinka venäläissotilaita kuolee Ukrainassa.

– Miehiämme Donetksissa ja Luhanskissa sekä erikoisoperaatiojoukkojamme kuolee, sotilas ehti sanoa, ennen kuin haastattelija käski häntä keskeyttämään.

– Nuorukaisiamme kuolee silti, sotilas kuitenkin jatkoi.

Telegraphin mukaan haastattelija käveli sotilaan luokse ja käski häntä lopettamaan. Sen jälkeen haastattelija ylisti Venäjän armeijaa.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008677376.html

0
0
12.3.2022 - 14:26

hode

+84
Liittynyt:
19.7.2014
Viestejä:
349
tonza kirjoitti:

Ai että, Putinin terrorismia kritisoidaan jo Venäjän valtiollisessa televisiossakin. Ei toki tekijöiden vaan vieraiden toimesta.

Tähän mennessä kritiikkiä ovat antaneet elokuvaohjaaja Karen Sahnazarov, poliitikko Semyon Bagdasarov ja Venäjän puolustusministeriön kanavalla, Zvezdalla, vieläpä joku Venäjän armeijan upseereista. Kriitikkoja on pyritty vaientamaan ohjelman tekijöiden toimesta kesken ohjelmien. 

 

En ihmettelisi jos vieraille tapahtuisi "venäläinen vahinko"...

0
0
12.3.2022 - 16:11

tonza

+1190
Liittynyt:
4.3.2020
Viestejä:
602
hode kirjoitti:

 

tonza kirjoitti:

Ai että, Putinin terrorismia kritisoidaan jo Venäjän valtiollisessa televisiossakin. Ei toki tekijöiden vaan vieraiden toimesta.

Tähän mennessä kritiikkiä ovat antaneet elokuvaohjaaja Karen Sahnazarov, poliitikko Semyon Bagdasarov ja Venäjän puolustusministeriön kanavalla, Zvezdalla, vieläpä joku Venäjän armeijan upseereista. Kriitikkoja on pyritty vaientamaan ohjelman tekijöiden toimesta kesken ohjelmien. 

 

 

En ihmettelisi jos vieraille tapahtuisi "venäläinen vahinko"...

En minäkään. Kriitikoille tuntuu Venäjällä sattuvan onnettomuuksia yllättävän suurella todennäköisyydellä. Pari vuotta sitten muutamat lääkärit kritisoivat Venäjän koronatilannetta ja heitähän alkoikin sitten tippumaan yllättävästi ikkunoista. 

Ilmiö on toki Venäjällä osa toimintakulttuuria. Catherine Beltonin Putinin sisäpiirissä -kirjassa on myös useita esimerkkejä, kun systeemille uhaksi koetut henkilöt siivotaan pois häiritsemästä. Kuolinsyyksi kirjataan lähes aina itsemurha. 

Siltä pohjalta ajateltuna arvostan kyllä suuresti niitä, jotka uskaltavat esittää Venäjällä kritiikkiä tai osoittaa mieltä. 

0
0
12.3.2022 - 17:39

stocksman

+106
Liittynyt:
11.4.2020
Viestejä:
326

Ranska: Putin ei vaikuttanut olevan valmis lopettamaan sotaa

Putin ei vaikuttanut olevan valmis lopettamaan sotaa Macronin ja Scholzin kanssa käydyn puhelinkeskustelun perusteella, kertoo Reuters. Tieto uutistoimistolle tuli Ranskan presidentin kanslian viranomaiselta.

 

Ei kovin yllättävä tieto, ei auta kuin laittaa Venäjän kaasu ja  öljy banniin Eu:ssa. Ilmeisesti Suomi tukisi tuota päätöstä.

0
0
12.3.2022 - 22:20

Riki

+282
Liittynyt:
8.3.2018
Viestejä:
135

Onkohan Dharma vielä kuulolla.  Muistaakseni hän väittää tuntevansa tuon toisen puolen tuosta webistä. Siellä huhujen mukaan tarjotaan merkittäviä summia Putinin ja tiettyjen oligarkien lasten tappamisesta kryptovaluuttoina joko suoraan tai perheelle. Olisi mielenkiintoista mitä siellä todella puhutaan.

0
0
13.3.2022 - 09:23

Perassic Park

+310
Liittynyt:
2.3.2020
Viestejä:
164

Jos jotain osaa arvata tulevaisuudesta, Putin huomaa Venäjällä käyttöönotetun mediasensuurin todella käteväksi regiimilleen. Muistuttaa suomalaista autoverokokeilua, eli jää takuulla voimaan vaikka sota päättyisi. Venäjästä tulee jättimäinen Pohjois-Korea, -kansojen vankila.

Muistan erään NL:n ajan toisinajattelijan, jota rangaistiin maastakarkotuksella Neuvostoliitosta. -Totesi että sama kuin rangaistaisiin haukea vapauttamalla se katiskasta!

''We know they are lying.

they know they are lying

they know we know they are lying.

we know they know we know they are lying,

but they are still lying.''

(Alexander Solzhenitsyn)

0
0
13.3.2022 - 20:22

GHearst

+444
Liittynyt:
28.12.2021
Viestejä:
514
mongeron kirjoitti:

https://twitter.com/kamilkazani/status/1502673952572854278

 

Mielenkiintoinen analyysi, miksi Venäjän armeija on niin heikko. Lyhyesti, Putin on rakentanut turvallisuusviraston valtansa suojelemiseksi, ja sen vuoksi armeijaan ei ole sallittu erityisen älykkäitä ihmisiä, koska armeijasta voisi muodostua merkittävä uhka Putinin vallalle...

Kun sisäisen turvallisuuden (=sortokoneiston) ylläpitämiseen joudutaan pistämään yhtä paljon paukkuja kuin armeijaan, niin eipä ole ihme jos armeijan suorituskyvyssä on pikku puutteita.

0
0
14.3.2022 - 14:04

Kekkoslovakki

+511
Liittynyt:
2.4.2018
Viestejä:
332
GHearst kirjoitti:

 

mongeron kirjoitti:

https://twitter.com/kamilkazani/status/1502673952572854278

 

Mielenkiintoinen analyysi, miksi Venäjän armeija on niin heikko. Lyhyesti, Putin on rakentanut turvallisuusviraston valtansa suojelemiseksi, ja sen vuoksi armeijaan ei ole sallittu erityisen älykkäitä ihmisiä, koska armeijasta voisi muodostua merkittävä uhka Putinin vallalle...

 

Kun sisäisen turvallisuuden (=sortokoneiston) ylläpitämiseen joudutaan pistämään yhtä paljon paukkuja kuin armeijaan, niin eipä ole ihme jos armeijan suorituskyvyssä on pikku puutteita.

Niinpä, ja kun suuresta johtajasta alaspäin kaikki ovat matkan varrella tottuneet pöllimään kuormasta niin paljon kuin kehtaavat, tilanne ei ehkä ole ihan helposti korjattavissa vaikka ne rintaman/taistelukentän ongelmat jollain ilveellä onnistuttaisiinkin tunnistamaan ja kertomaan rehellisesti eteenpäin.

In related news.... Hesarin päivittyvän seurannan mukaan "Kreml kiistää yhdysvaltalaislähteiden väitteen, että Venäjä olisi pyytänyt sotilaallista apua Kiinalta", eli ne tosiaan ovat pyytäneet Kiinasta apua. Tässä onkin kova testi; henk. koht. en usko, että Kiinasta ilmaiseksi tulee mitään, tälläkään saralla. Ja Venäjä ei nyt varsinaisesti ole liikkeellä pyytäjän markkinoilla.

0
0
14.3.2022 - 14:25

GHearst

+444
Liittynyt:
28.12.2021
Viestejä:
514

Kiina on mielenkiintoisessa välikädessä. Toisaalta ei ole halua päästää naapurin diktatuuria kaatumaan ettei tulisi ikävää ennakkotapausta, toisaalta koronakriisin keskellä ei oikein olisi haluja ottaa länsimaiden pakotteitakaan niskaansa.

0
0
14.3.2022 - 14:27

Marraskuu

+860
Liittynyt:
26.11.2018
Viestejä:
935
Kekkoslovakki kirjoitti:

 

GHearst kirjoitti:

 

mongeron kirjoitti:

https://twitter.com/kamilkazani/status/1502673952572854278

 

Mielenkiintoinen analyysi, miksi Venäjän armeija on niin heikko. Lyhyesti, Putin on rakentanut turvallisuusviraston valtansa suojelemiseksi, ja sen vuoksi armeijaan ei ole sallittu erityisen älykkäitä ihmisiä, koska armeijasta voisi muodostua merkittävä uhka Putinin vallalle...

 

Kun sisäisen turvallisuuden (=sortokoneiston) ylläpitämiseen joudutaan pistämään yhtä paljon paukkuja kuin armeijaan, niin eipä ole ihme jos armeijan suorituskyvyssä on pikku puutteita.

 

Niinpä, ja kun suuresta johtajasta alaspäin kaikki ovat matkan varrella tottuneet pöllimään kuormasta niin paljon kuin kehtaavat, tilanne ei ehkä ole ihan helposti korjattavissa vaikka ne rintaman/taistelukentän ongelmat jollain ilveellä onnistuttaisiinkin tunnistamaan ja kertomaan rehellisesti eteenpäin.

In related news.... Hesarin päivittyvän seurannan mukaan "Kreml kiistää yhdysvaltalaislähteiden väitteen, että Venäjä olisi pyytänyt sotilaallista apua Kiinalta", eli ne tosiaan ovat pyytäneet Kiinasta apua. Tässä onkin kova testi; henk. koht. en usko, että Kiinasta ilmaiseksi tulee mitään, tälläkään saralla. Ja Venäjä ei nyt varsinaisesti ole liikkeellä pyytäjän markkinoilla.

Vähän vaikea kuvitella, että Putinin ego sallisi Venäjän pyytää Kiinalta sotilaallista apua Ukrainan "erikois operaatiossa". Hänhän samalla paljastaisi Venäjän armeijan heikkouden vaikka koko operaation perimmäinen tarkoitus on todistaa maailmalle ja omalle kansalleen Venäjän armeijan voimaa ja suuruutta.

0
0
14.3.2022 - 17:13

JiSe

+91
Liittynyt:
20.2.2016
Viestejä:
97

Toisaalta vahvasti ollut huhuja että erityisesti modernista A-tarvikkeesta olisi pulaa. Lisäksi viestintä jne. on kussut huolella, joten voisi kuvitella että pyrkivät paikkaamaan näiden heikkoutta ennen viimeistä? yritystä puskea Kiovaan. Toisaalta Putin voi myös pyrkiä sitouttamaan Kiinaa auttamaan Venäjää, ja jonkinlainen osallistuminen veisi Kiinalta mahdollisuuden hylätä Venäjä. Iso kysymys onkin mitä Kiina vaatisi tästä hyvästä Venäjältä?

0
0
14.3.2022 - 18:04

Marraskuu

+860
Liittynyt:
26.11.2018
Viestejä:
935
JiSe kirjoitti:

Toisaalta vahvasti ollut huhuja että erityisesti modernista A-tarvikkeesta olisi pulaa. Lisäksi viestintä jne. on kussut huolella, joten voisi kuvitella että pyrkivät paikkaamaan näiden heikkoutta ennen viimeistä? yritystä puskea Kiovaan. Toisaalta Putin voi myös pyrkiä sitouttamaan Kiinaa auttamaan Venäjää, ja jonkinlainen osallistuminen veisi Kiinalta mahdollisuuden hylätä Venäjä. Iso kysymys onkin mitä Kiina vaatisi tästä hyvästä Venäjältä?

Kiina tulee tarjoutumaan jälleenrakentamisen rahoittajaksi ja kuten tiedetään he eivät tee sitä ilmaiseksi. Tuossa kohtaa Euroopan pitää olla hereillä ettei jouduta uusiin ongelmiin

0
0
15.3.2022 - 12:23

Bingo53

+3004
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2106

Meneekö Venäjä konkurssiin - se nähdään huomenna, kertoo Financial Times.

Moskova varoittaa lännen pakottavan maan keinotekoiseen maksukyvyttömyystilaan, kun sen dollaripohjaiset velanhoitomenot erääntyvät maksettavaksi keskiviikkona 16. maaliskuuta. Venäjän on maksettava kaksi koronmaksua dollaripohjaisista valtiovelkakirjoistaan keskiviikkona ja jo nyt tiedetään, että on epävarmaa saavatko läntiset sijoittajat rahansa - ja tästä seuraa varsinainen sotku valtiovelan erääntyessä maksamattomana.

Se olisi Venäjän ensimmäinen maksukyvyttömyys sitten vuoden 1998 ja ensimmäinen ulkomaisen valuutan määräisen velan maksukyvyttömyys sitten Venäjän vallankumouksen. Todellinen pannukakkukäännös valtion luottokelpoisuudessa.

Russia is scheduled to hand investors a total of $117mn in interest payments on two of its bonds. It has a standard 30-day grace period in which to pay up. If it does not, that would constitute a default.

The finance ministry said on Monday that it had ordered the payments to be made as usual, but said its ability to do so could be curbed by western sanctions against the Russian central bank. Finance minister Anton Siluanov says those sanctions — brought in earlier this month — are bouncing the country in to an “artificial default”.

Lähde Financial Times: https://www.ft.com/content/9ed033f2-eaa4-4cce-974d-78592a3075af

Markkina on jo hinnoitellut Venäjän maksukyvyn - sen bondeista maksetaan noin 20% niiden nimellisarvoista - taso, jossa ei oletetakaan velkoja juuri takaisin maksettavan.

Huominen näyttää myös kuinka suhtaudutaan Venäjän 38,5 miljardin ulkomaanvaluutan määräisiin bondeihin, joista noin 20 miljardin edestä omistavat ulkomaiset sijoittajat. Itse asiassa vielä huolestuttavampaa on, kuinka tulisi suhtautua Venäjän paikallisvaluutassa oleviin velkoihin, joita on yli 200 miljardin dollarin määräisesti - ja ruplavaluutan arvo on romahtanut.

Velat neuvotellaan tavallisesti uusiksi, jos maksua ei tapahdu - maksuaikataulu muuttuu, korvataan uudella velalla tms. Normaali uudelleenjärjestely ei käy Venäjän tapauksessa.

Venäjän devalvoidessa ruplan arvon vuonna 1998 se kuitenkin maksoi dollarimääräiset velkansa: Even then, Russia kept up payments on its dollar bonds. The last external default came in 1918, when the Bolshevik regime repudiated Tsarist-era debts following the Russian Revolution.

Huomisesta alkava 30-päivän velkojen järjestelyperiodi tulee olemaan mielenkiintoinen seurattava ja tulee osoittamaan olemmeko taas uuden finanssikriisin ja  rahoitusepävakauden äärellä. Sillä olisi merkittävä vaikutus läntisiin luotottajiin ja edelleen pörssikursseihin.

0
0
17.3.2022 - 10:36

Tarjak_e

-220
Liittynyt:
10.7.2021
Viestejä:
144

Urals-brent hintaero jo noin 30$ per tynnyri. Eli ne jalostamot jotka vielä ostavat venäläistä raakaöljyä saavat sen noin paljon halvemmalla.

normaalisti hintaero on noin 2 $.

0
0
17.3.2022 - 11:09

PikkuPro

+5790
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2813
Bingo53 kirjoitti:

Meneekö Venäjä konkurssiin - se nähdään huomenna, kertoo Financial Times.

Moskova varoittaa lännen pakottavan maan keinotekoiseen maksukyvyttömyystilaan, kun sen dollaripohjaiset velanhoitomenot erääntyvät maksettavaksi keskiviikkona 16. maaliskuuta. Venäjän on maksettava kaksi koronmaksua dollaripohjaisista valtiovelkakirjoistaan keskiviikkona ja jo nyt tiedetään, että on epävarmaa saavatko läntiset sijoittajat rahansa - ja tästä seuraa varsinainen sotku valtiovelan erääntyessä maksamattomana.

Se olisi Venäjän ensimmäinen maksukyvyttömyys sitten vuoden 1998 ja ensimmäinen ulkomaisen valuutan määräisen velan maksukyvyttömyys sitten Venäjän vallankumouksen. Todellinen pannukakkukäännös valtion luottokelpoisuudessa.

Russia is scheduled to hand investors a total of $117mn in interest payments on two of its bonds. It has a standard 30-day grace period in which to pay up. If it does not, that would constitute a default.

The finance ministry said on Monday that it had ordered the payments to be made as usual, but said its ability to do so could be curbed by western sanctions against the Russian central bank. Finance minister Anton Siluanov says those sanctions — brought in earlier this month — are bouncing the country in to an “artificial default”.

Lähde Financial Times: https://www.ft.com/content/9ed033f2-eaa4-4cce-974d-78592a3075af

Markkina on jo hinnoitellut Venäjän maksukyvyn - sen bondeista maksetaan noin 20% niiden nimellisarvoista - taso, jossa ei oletetakaan velkoja juuri takaisin maksettavan.

Huominen näyttää myös kuinka suhtaudutaan Venäjän 38,5 miljardin ulkomaanvaluutan määräisiin bondeihin, joista noin 20 miljardin edestä omistavat ulkomaiset sijoittajat. Itse asiassa vielä huolestuttavampaa on, kuinka tulisi suhtautua Venäjän paikallisvaluutassa oleviin velkoihin, joita on yli 200 miljardin dollarin määräisesti - ja ruplavaluutan arvo on romahtanut.

Velat neuvotellaan tavallisesti uusiksi, jos maksua ei tapahdu - maksuaikataulu muuttuu, korvataan uudella velalla tms. Normaali uudelleenjärjestely ei käy Venäjän tapauksessa.

Venäjän devalvoidessa ruplan arvon vuonna 1998 se kuitenkin maksoi dollarimääräiset velkansa: Even then, Russia kept up payments on its dollar bonds. The last external default came in 1918, when the Bolshevik regime repudiated Tsarist-era debts following the Russian Revolution.

Huomisesta alkava 30-päivän velkojen järjestelyperiodi tulee olemaan mielenkiintoinen seurattava ja tulee osoittamaan olemmeko taas uuden finanssikriisin ja  rahoitusepävakauden äärellä. Sillä olisi merkittävä vaikutus läntisiin luotottajiin ja edelleen pörssikursseihin.

Kova postaus, kiitos tästä. Yksi näkökulma siihen mitä oon toistanut, että tulee käänteitä ja vastakäänteitä mutta tuskin selkeää käännettä positiiviseen jos ei Putin syrjäydy ja Venäjän linja käänny 180 astetta. Siltikin, parhaimmassakin tapauksessa, menee aikaa ennenkuin pakotteet höltyy ja sitä ennen ehtii tapahtumaan talouden ja geopolitiikan saralla paljon kuten vaikka ruokapula ja siihen mahdollisesti liittyvät kansanvaellukset. Kun yksi ukko laittaa yhden biljardipallon pyörimään niin ne pallothan sitten pyörivät.

0
0
17.3.2022 - 13:15

Lokki

+145
Liittynyt:
1.7.2014
Viestejä:
215
PikkuPro kirjoitti:

Kova postaus, kiitos tästä. Yksi näkökulma siihen mitä oon toistanut, että tulee käänteitä ja vastakäänteitä mutta tuskin selkeää käännettä positiiviseen jos ei Putin syrjäydy ja Venäjän linja käänny 180 astetta. Siltikin, parhaimmassakin tapauksessa, menee aikaa ennenkuin pakotteet höltyy ja sitä ennen ehtii tapahtumaan talouden ja geopolitiikan saralla paljon kuten vaikka ruokapula ja siihen mahdollisesti liittyvät kansanvaellukset. Kun yksi ukko laittaa yhden biljardipallon pyörimään niin ne pallothan sitten pyörivät.

 

Valitettavasti ei ole todennäköistä, että Venäjän linja kääntyisi 180 astetta. Jopa Putinin syrjäytyessä paikan ottaa joku lähes samoilla linjoilla oleva. Ehkä 45 asteen käännös? Ja sitten "regrouping" ja suurvalta-ideologiaa taas työstämään?

Biljardipallo-vertaus on loistava. Monesti itsekin on suunitellut "pallo nurkkaan sukkana, ehkä jopa takalaitaa kolauttaen" vain huomatakseen, että tuli hajotettua koko pakka ja koko matsi vaikeutui ja pitkittyi. 

0
0