Olet täällä

Koronavirus Covid-19 - 10.1.2022 09.51

Henry11 kirjoitti:

Kohtuullisen kaoottiselta vaikuttaa Suomi-neidon johtaminen:

Hallituksen ministeriryhmä linjasi eilen, että jatkossa koko koululuokka pitäisi laittaa karanteeniin, jos luokassa todetaan tartuntoja tai altistumisia tartunnoille. Luukkaisen mukaan isoista kaupungeista Vantaa on vastikään kertonut lopettaneensa karanteenit kouluissaan kokonaan. Kaupungin linja poikkeaa ministeriryhmän suosituksesta täysin.

– Sieltä tuli eilen tieto, että nykyisessä epidemiatilanteessa ei ole enää perusteltua eikä edes mahdollista asettaa kaikkia altistuneita karanteeniin, Luukkainen sanoo.

– Heidän päätöksensä on, että jatkossa Vantaalla ei aseteta enää ketään karanteeniin oppilaitoksissa, kouluissa tai päiväkodeissa. Hanskat on lyöty tiskiin.

https://yle.fi/uutiset/3-12262989

Huomenna alkaa koulut täällä Helsingissä ja ilmeisesti normaalisti, kuten harrastuksetkin. Kukapa sitten tietää, miten on viikon tai kahden kuluttua.

Joo, tuntuu jotenkin siltä, että noi ministerien ohjeistukset annetaan miettimättä käytännön mahdollisuuksia. Sikäli Vantaan päätös on ymmärrettävä (asun itse Vantaalla). Tietysti jos ensin konsultoitaisiin kaikkia tartuntatautiyksiköitä ja pidettäisiin muutamia työryhmäpaliksia, niin kyllähän siihenkin palaisi aikaa viikko-pari. Luulisin, että tämän jälkeen omicronin osalta on myöhäistä antaa enää mitään ohjeistuksia ainakaan pk-seudulla. Näillä mennään ja katsotaan mihin se riittää.

Näytä koko viesti
Kiinteä korko - 17.12.2021 07.22

Raakile kirjoitti:

Itsellä +250k laina 0.45 marginaalilla vaihtuvakorkoisena. Pystyn maksamaan 5-6% koronkin kanssa lyhennykset, joten en ottanut suojia. Jos taas tulotaso ja/tai pääkoppa (yöunet) ei kestä koron nousua, on mielestäni hyvä ratkaisu suojata laina ensimmäisen 5-10 vuoden ajalta. Tähän voi toki vaikuttaa myös asumisajan kesto ja muut tekijät, jos niitä etukäteen osaa arvioida.

Inflaatio toki syö lainaa, vaikkei 70-luvun lukuihin päästäkään, jolloin inflaatio ylitti asuntolainojen korkokaton reilusti.

Meillä on asuntolaina jaettu kahteen osaan. Kymmenen vuotta sitten otettiin puolet 5 v. kiinteällä korolla ja puolet 3kk euriborilla. Ekan viiden vuoden jälkeen molemmat oli hetken 3kk euriborilla, kunnes otettiin toiselle puolikkaalle 10 v. kiinteä korko (1,5 %). Laskettiin, että näin selvitään jos korot nousee 6% tasolle. Vaikka hintaa on tullut, en ole yhtään katunut. Koti on kuitenkin koti. Ja samalla osakkeet ovat toki tuottaneet hyvin.

Toi inflaation lainan syöminen on mielestäni yksi asia, mitä toitotetaan kyllä liikaa. Ymmärtääkseni inflaatio ei juurikaan auta, jos palkat eivät kehity vähintään samalla tasolla. Ja inflaation jyllätessähän myös korot nousevat. Raakile edellä hyvin muistuttaa, että 70-luvulla oli asuntolainoissa korkokatto. Nyt kun (taas) yritykset huutavat kilpailukyvyn puutteen perään, on vaikea nähdä tämän "väliaikasen" inflaation mukaisia palkankorotuksia. Eli (mahdollinen) inflaatio kasvattaa menoja mutta tuloissa ei hirveästi plussaa näy. Ja kyllä, työpaikkaa voi aina (yrittää) vaihtaa.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 3.12.2021 12.45

Tinggeli kirjoitti:

 

ttr kirjoitti:

Toki jos rokotepassin tulostaa, niin seurantamahdollisuus poistuu, en itse ollut tästä tulostamismahdollisuudesta tietoinen.

 

Hetkinen. Eikö se ole ihan se ja sama onko se passin töhry (se QR koodi) paperilla tai puhelimessa. Sama tieto välittyy lukijalle. Eli jos seuraantaan uskotaan, niin tämä toteutuu myös paperisella todistuksella.

Ok, kiitos selvennyksestä. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 3.12.2021 11.43

hauturi kirjoitti:

 

ttr kirjoitti:

Ja älykännykässä olevan rokotepassin avulla viranomainen voi niin halutessaan seurata ihmisiä. Toki tämä onnistuu jo nyt, mutta periaatteessa internetin ja älypuhelimen käyttö sekä sinne erilaisten mediatilien luonti tai sijaintitietojen päällä pitäminen on vapaaehtoista. Rokotepassi ei sitä (tiukasti tulkittuna) olisi. Toki jos rokotepassin tulostaa, niin seurantamahdollisuus poistuu, en itse ollut tästä tulostamismahdollisuudesta tietoinen.

 

Eihän se kännykässä oleva rokotustodistus ole mitään muuta kuin paperiversio PDF-muodossa. Tai toisinpäin, paperiversio on tulostettu PDF. Ei siinä ole mitään muuta älyä, kaikki "äly" on siinä QR-koodissa, joka luetaan ihan samalla tavalla oli se kännykän ruudulla tai tulosteena.

Täällä Saksassa sain kolmannen rokotteen jälkeen vain tulosteen. Jos/kun haluan sen kännykkääni, niin ihan itse skannaan sen PDF:ksi.

Ok, kiitos selvennyksestä.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 3.12.2021 11.18

Tinggeli kirjoitti:

 

ttr kirjoitti:

 

FinnishDGI kirjoitti:

Täysin ja oikeutetusti utopistinen ajatus siitä, että rokotteessa ihmisiin pistetään (seuranta)siru toteutuukin itse asiassa hyvin kätevästi rokotepassilla, joka vain vaaditaan joka paikassa. De facto ei ole kovin suurta merkitystä onko 'siru' kehossa vai sen ulkopuolella.

Tämä. Vaikka itse olen ehdottomasti rokotusten takana ja koronapassin kannalla ja yritän keksiä oikeutuksia asialle, yllä oleva on kyllä mielestäni täysin paikkansapitävä.

 

Eli siis mielestänne rokotepassilla pystytään seuraamaan ihmisten liikkeitä hyvin tehokkaasti ja siksi sitä vastustetaan? Ja että viranomainen seuraa kaikkien liikkeitä tämän rokotepassin avulla?

Toivottavasti jengi elää vielä lankapuhelinaikaa (*). Eikä teillä missään tapauksessa ole älykännykkää, joka jakaa pakotetusti sijaintitietonne Googlelle tai Applelle, eikä siinä älykännykässä tietenkään olisi yhtä ainoaa appia asennettuna. Ja eihän teillä ole yhtään ainoaa sosiaalisen median tiliä? Ja tottakai käytätte nettiä aina VPN:nän kautta ja selaimena on poikkeuksetta Tor Browser.

Olisin enemmän huolissani siitä, että liikkeitämme, elintapojamme, hakusanoja, ostoskäyttämistammme jne seuraa yksityiset yritykset kuten Google ja Facebook (+ kasa muita). Viranomaisten mahdollinen seuraaminen on pikkujuttu tämän rinnalla. Esim. Google kuitenkin pystyy muokkaamaan jopa ihmisten mielipiteitä ja ajatusmaailmaa seurantadatan perusteella.

(*) kaikessa mobiililiikenteessä sen alkuajoista lähtien operaattori on tiennyt teidän sijaintinne. Ja GSM aikaan hyvinkin tarkasti. Ja nykyisin viranomaisilla on jopa lailllinen oikeus saada sijaintitietonne kohtalaisen vapaasti. Ja jos salaliittoteorioihiun uskoo, niin täysin vapaasti.

Äh, tarkoitukseni oli kirjoittaa, että rokotepassin voi minun mielestäni helposti käsittää "rokotepakoksi". Ja älykännykässä olevan rokotepassin avulla viranomainen voi niin halutessaan seurata ihmisiä. Toki tämä onnistuu jo nyt, mutta periaatteessa internetin ja älypuhelimen käyttö sekä sinne erilaisten mediatilien luonti tai sijaintitietojen päällä pitäminen on vapaaehtoista. Rokotepassi ei sitä (tiukasti tulkittuna) olisi. Toki jos rokotepassin tulostaa, niin seurantamahdollisuus poistuu, en itse ollut tästä tulostamismahdollisuudesta tietoinen.

Eli siis mielestäni koronapassilla, niin halutessaan, pystyisi seuraamaan ihmisten liikkeitä. Varmasti parempiakin keinoja on, mutta se ei ollut asian pointti. Sitä en tiedä, miksi koronapassia vastustetaan tai aikooko viranomainen meitä seurata. Enkä koe koronapassia huolestuttavana.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 3.12.2021 09.03

FinnishDGI kirjoitti:

Olipa näistä asioista millä kannalla tahansa, ja olipa ottanut tai ollut ottamatta rokotteet, on mielenkiintoista huomata miten vuoden parin takaisista foliohattuteorioista onkin taas vaihteeksi muutama ilmeisesti tulossa toteen.

Rokotepakko oli vähän aikaa sitten täyttä salaliittoteoriaa ja 'populismia', kun nyt puhutaan ihan laajasti ja vakavissaan toimista, jotka tarkoittavat käytännössä rokotepakkoa, vaikkei sitä virallisesti pakoksi kutsuta. Ei tietenkään ole 'pakkoa', et vain saa mennä töihin ja niin edelleen.

Täysin ja oikeutetusti utopistinen ajatus siitä, että rokotteessa ihmisiin pistetään (seuranta)siru toteutuukin itse asiassa hyvin kätevästi rokotepassilla, joka vain vaaditaan joka paikassa. De facto ei ole kovin suurta merkitystä onko 'siru' kehossa vai sen ulkopuolella.

 

Tämä. Vaikka itse olen ehdottomasti rokotusten takana ja koronapassin kannalla ja yritän keksiä oikeutuksia asialle, yllä oleva on kyllä mielestäni täysin paikkansapitävä. Valitettavasti tässä vaiheessa ei vaan taida olla mitään vaihtoehtoa, mikä tyydyttäisi kaikki osapuolia.

Näytä koko viesti
Nurminen Logistics - 19.10.2021 10.49

Lead Zeppelin kirjoitti:

 

ttr kirjoitti:

Ylen uutisissa oli juuri juttua konttipulasta yms. Raidekuljetusten uskotaan huomattavasti kasvavan tämän takia.  Nurmisen edustaja oli vakaasti sitä mieltä, että Suomen kautta raiteita pitkin tuleva tavaraliikenne moninkertaistuu tulevina vuosina.

 

Logistiikkahuolista raportointi on tosiaan kiihtynyt inflaatiotarinan kehittyessä. Missasin uutisen, oliko Nurmiselta tj vai joku muu kommentoimassa?

Kurssi otti viimeksi isoja liikkeitä keväällä. Tuon rallin ja tämän päivän välissä uutta infoa maailmalta on tullut reilusti, ja Nurminen julkaissut mm. kovan H1 raportin ja julkistanut uudet tavoitteensa, jotka löytyvätkin yllä ketjusta.

Kyseessä oli vaalea naisoletettu, nimi ei jäänyt muistiin. Nopeasti Nurmisen nettisivuja selaamalla veikkaisin Marjut Linnajärveä. Titteli on tarpeeksi järeä ja näyttäisi olevan myös vastuussa Kiinan konttijunista. Eilen ja tänään Nurminen onkin taas ottanut ihan kivasti nostetta.

Näytä koko viesti
Nurminen Logistics - 18.10.2021 08.48

Ylen uutisissa oli juuri juttua konttipulasta yms. Raidekuljetusten uskotaan huomattavasti kasvavan tämän takia.  Nurmisen edustaja oli vakaasti sitä mieltä, että Suomen kautta raiteita pitkin tuleva tavaraliikenne moninkertaistuu tulevina vuosina.

Näytä koko viesti
Tokmanni - 18.10.2021 10.57

hauturi kirjoitti:

 

Paahtopaisti kirjoitti:

Uusia myymälöitä tulee tänä vuonna kahdeksan ja mielenkiintoinen veto on, että ovat avanneet ruokaosastoja ja nyt jo 18 Tokmannia myy ruokaa. Uusin ruokakauppa avautuu tämän kuun lopussa.

 

Koska olen käynyt vain parissa Tokmannissa (mökki- ja entisellä asuinpaikkakunnalla), luulin että kaiki Tokmannit myyvät ruokaa.

Ymmärtääkseni kaikki Tokmannit myyvät kuivaruokaa, mutta noi 18 Tokmannia myyvät myös tuoreruokaa. Ao. lainaus paahtopaistin laittamasta linkistä.

"Mäntän uudistusten myötä Tokmannilla tulee olemaan 18 myymälää, jotka tarjoavat kuivaelintarvikkeiden ohella kattavasti myös erilaisia tuore-elintarvikkeita."

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 16.10.2021 09.04

Myin Betssonia ja ostin osan takasin. Loput ostan tuloksen jälkeen. Ostin Valmetia.

Näytä koko viesti