Olet täällä

Intrum - 9.6.2021 11.21

Intrumin pääomistaja myy isosti, kurssi näkyy tippuneen jo hieman myyntihinnan (272SEK) alle.

https://www.nordiccapital.com/news/sale-of-shares-in-intrum-ab-publ/

Itse uskoisin kurssin nousevan kesän aikana takaisin lähemmäs kolmeasataa, jos ei tällä viikolla vielä ala korjata ostanen ensi viikon lopulla (palkka 15.6.) pienen siivun lisää.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 9.6.2021 07.34

Haddock kirjoitti:

 

ttr kirjoitti:

Ehkä joku voisi hieman avata tällaiselle kubiikkeli-insinöörille, että mikä Petteri Järvisen twiitistä teki niin "väärän" (olettaen, että hävitty 300 000 € on itse tienattua)? Tietysti jos toi 300 000 € on pelkkiä pikavippejä, niin siinä tapauksessa ei varmastikaan ole ollut hyvä-osainen.

 

Ja vaikka olisi ollut itsetienattua, perittyä, tms. niin tarkoittiasi että ko. henkilö olisi entinen hyväosainen ja uusi ei niin hyväosainen. - Ja yhä edelleen peliongelmainen.

Järvisellä on usein hyvää asiaa kun on niihin perehtynyt, mutta hutien määrä ja laatu kasvaa sellaiseksi, ettei ihan hirveää rispektiä enää 90-luvun ansioilla ansaitse.

Joo, nykyajan somekulttuuri varmastikin johtaa hutien määrän lisääntymiseen kun pitää olla joka asiasta jotain mieltä, vaikka ei ko. asiaa yhtään tuntisikaan. Tämä siis yleisesti, en juurikaan tunne Järvistä tai hänen kommenttejaan.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 7.6.2021 02.42

Ehkä joku voisi hieman avata tällaiselle kubiikkeli-insinöörille, että mikä Petteri Järvisen twiitistä teki niin "väärän" (olettaen, että hävitty 300 000 € on itse tienattua)? Tietysti jos toi 300 000 € on pelkkiä pikavippejä, niin siinä tapauksessa ei varmastikaan ole ollut hyvä-osainen.

Näytä koko viesti
Inflaatio - 27.5.2021 02.27

mskomu kirjoitti:

En tiedä, kuinka relevanttia dataa tämä on, mutta mielestäni on ihan realistisen kuuloinen skenaario, että kun taloudet aukenevat, niin säästöön jääneet rahat purkautuvat varsinkin palveluihin ja tämä laukaisisi inflaatiokierteen. Yhtä pientä datapistettä ei kannata kovin luottavaisesti ekstrapoloida koskemaan koko maailmaa ja enkä tiedä, millaista elvytys on ollut tai muitakaan tekijöitä. Mutta Israelissa rokotustahti eteni paljon muuta maailmaa edellä ja ymmärtääkseni siellä on jo jonkin aikaa ollut ns. kaikki auki ja jengi nauttii rokotteen tuoman laumasuojan turvin elämästä. Äkkiseltään katsottuna Israelissa inflaatio ei ole lähtenyt kiihtymään ainakaan vielä. Lisäksi shekeli ei ole lähtenyt heikkenemään vaikkapa euroon nähden.

Raaka-aineiden hinnat ovat nousseet räjähdysmäisesti, mutta olen vähän kuullut juttua, että tuo olisi selittynyt enemmän sijoittajien spekulaatiolla, kuin kovalla kysynnällä, vaikka varmasti kysyntääkin on ollut. Jos katsoo hinnannousua, niin se kyllä näyttää enemmän hypeosakkeen kurssikehitykseltä, kuin miltään reaalimaailmaan sidoksissa olevalta. Inflaatiossa toki jenkkilä on siinä mielessä oma lukunsa, että siellä ihan oikeasti käytettiin helikopterirahaa.

Jännä seurata tilanteen kehitystä ja olen miettinyt, että mitkä olisivat sellaisia asioita, jotka hälyttäisivät inflaatiosta. Toisaalta niin miettii varmaan miljoona muutakin.

Tällä viikolla Yle Puheen pörssipäivässä käydyssä DAX-keskustelussa sivuttiin hieman myös inflaatiota. Toinen haastateltava uskoi, että yhteiskuntien auetessa palveluiden kysynnän kasvu ei johtaisi sen kummempaan inflaatioon, koska näkemyksensä mukaan ravintolat/parturit yms. eivät ensimmäiseksi lähtisi nostamaan hintoja, vaan olisivat ennemminkin tyytyväisiä asiakkaiden paluuseen. 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 7.5.2021 08.32

Ostin ViacomCBS:ää sekä Bingo53:n inflaatioketjussa mainitsemaa TIPS ETF:ää. Jälkimmäistä oppimismielessä.

Näytä koko viesti
Berkshire Hathaway - 5.5.2021 02.10

Bingo53 kirjoitti:

Berkshire Hathawayn A-sarjan osakkeen hinta - eilen 421.420 USD - on kasvanut niin suureksi, etteivät Nasdaq:in pörssitietokoneet kohta pysty käsittelemään sitä. Pörssit ovat pulassa.

Berkshire Hathaway Inc. is trading at more than $421,000 per Class A share, and the market is optimistic. That’s a problem.

The price has grown so high, it has nearly hit the maximum number that can be stored in one common way exchange computers handle digits.

On Tuesday, Nasdaq Inc. temporarily suspended broadcasting prices for Class A shares of Berkshire over several popular data feeds. Such feeds provide real-time price updates for a number of online brokerages and finance websites.

Nasdaq’s computers can only count so high because of the compact digital format they use for communicating prices. The biggest number they can handle is $429,496.7295. Nasdaq is rushing to finish an upgrade later this month that would fix the problem.

It isn’t just Nasdaq. Another exchange operator, IEX Group Inc., said in March that it would stop accepting investors’ orders in Class A shares of Berkshire Hathaway “due to an internal price limitation within the trading system.”

Lähde: Berkshire Hathaway’s Stock Price Is Too Much for Computers - WSJ

Pörssikoneet pysytyvät käsittelemään vain korkeintaan lukua 429.496 eikä Buffettilla ja Mungerilla ole aikomustakaan splitata A-sarjan osakettaan. B-sarjaa saa sentään tuhatviisisataa kertaa pienemmällä hinnalla USD 280.

Jotkut vaan pystyvät numeroillaan murskaamaan minkä tahansa pörssin. Sellaista on mukava omistaa smiley

laugh   A-osakkeella ei taida sitten olla hirveästi nousuvaraa.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 4.5.2021 11.09

Myin Intrumia.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 28.4.2021 10.20

Ostin Betssonia.

Näytä koko viesti
Kindred - 28.4.2021 10.19

KuplaSalkku kirjoitti:

Tuplasin Kindredin osaridipistä. En ymmärrä ollenkaan tätä aliarvostusta vs. verrokit mutta kai sille joku selityskin on.

Ehkä se johtuu Kindredin suuruudesta verrattuna pieniin puljuihin (mm. Aspire). Toisaalta eikö Kindred ole kuitenkin (ainakin P/E luvulla) selvästi korkeammalle arvostettu kuin Betsson?

Näytä koko viesti
Miten innostuit sijoittamisesta? - 26.4.2021 10.56

Vuonna 2013 sain eräänlaisena ennakkoperintönä 20 k€. Kun ensin oltiin vaimon kanssa käyty kolmilapsisen perheen akuuteimmat rahareiät läpi, mietin mitä lopuilla tekisin. Kävin pankissani (Aktia) keskustelemassa asiasta ja otin asian puheeksi myös työporukoissani. Pankissa suosittelivat laittamaan osan Aktian kolmivuotiseen debentuurilainaan, missä korko taisi olla jopa 3%, kun taas eräs vanhempi kollega suositteli ainakin osan sijoittamista osakkeisiin. Perusteluna oli, että jos ei muuta, niin markkinatalouden oppien parempi tunteminen. 

Lopputulemana laitoin osan debentuurilainaan ja loput osakkeisiin, joihin kaikkiin oli joku side: Aktia, Stonesoft, Cargotec, Fortum, UPM. "Mä maksan sun palkan" toimii myös muissa piireissä kuin poliiseille sanottuna (vaikka ei niin totta olisikaan). Ensi isku päättyi pieneen tyrmäykseen, koska jäädessäni kesälomalle ja sen jälkeen vanhempainvapaalle ajauduimme likviditeettikapeikkoon koska olin tunkenut myös "ruokakassan" uuteen intohimooni. Tämän seurauksena myin kaikki osakkeet pois ja palailin apajille kesäloman jälkeen hieman varovaisemmin, kuitenkin samojen osakkeiden osalta.

Vaikkakin oma kovin innostus osakesijoittamiseen laantui suhteellisen nopeasti, on taloutta ja tolsoupolitiikka tullut edelleen seurattua hyvinkin aktiivisesti osakesäästämisen myötä, ja rahaa on nyt puskurina noin vuoden bruttotulojen verran (60 k€). Varovaisena luonteena olen todellakin laittanut rahaa vain sen mitä voin hävitä, ja olen omistuksia myynyt erinäisten remonttien tieltä. Sitten taas vähitellen lisäillyt kun rahaa on jäänyt säästöön. Brexit äänestyksen aikoihin ilmoitin Nordnetille hävittäneeni tunnukset, etten tekisi mitään idioottimaisia liikkeitä markkinamyllerryksessä. Uusien tunnuksien saamisessa kesti juurikin sen aikaa, että pahin savu oli hälvennyt ja tilanne hieman tasaantunut. Trumpin valtaannousun aikoihin olisin tehnyt vastaavan liikkeen, mutta en todellakaan uskonut hänen voittoonsa. Onneksi tilanne oli ohi oikeastaan ennenkuin euroopan pörssit olivat edes auenneet.

Itse en harmittele sitä, että en aloittanut sijioittamista jo aiemmin. Rahat on käytetty opiskeluun, kokemusten ja turhien hyödykkeiden hankintaan ja perheen siunaantumisen jälkeen heidän elinolojensa parantamiseksi.  

Näytä koko viesti