Olet täällä

Ostin/Myin tänään - 23.6.2022 02.27

Ostin Valmetia.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 31.5.2022 10.28

GHearst kirjoitti:

Eihän Venäjä ole käyttänyt hävittäjiäkään. Eiköhän kyse ole ihan vain ilmaherruuden puutteesta, ja siitä että lentokoneet ovat vaikeammin korvattavissa kuin 50 vuotta vanhat tankit.

Jossain taisi aiemmin olla myös juttua siitä, että Venäjällä on kunnolla koulutettuja hävittäjälentäjiä suhteellisen vähän.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 30.5.2022 05.20

ttr kirjoitti:

myin Betssonia ja illemmalla myyn LMT:tä. kesälomarahalle on tarvetta.

tjaa, amerikka onkin tänään kiinni. eli myyn LMT:t huomenna.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 30.5.2022 01.37

myin Betssonia ja illemmalla myyn LMT:tä. kesälomarahalle on tarvetta.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 28.4.2022 11.34

Druuge kirjoitti:

Tappiotkin voi olla melkoisia, mutta ei ole niistäkään oikein tietoa.

Kai sekin on teoriassa ihan mahdollista, että hyökkääjä ajaa omat joukot ihan loppuun ja sitten koko rintama romahtaa samanaikaisesti. Ja miesvoiman loppuessa ilmoitetaankin vaan, että "rauhan nimissä Venäjä päättää vetäytyä hallitusti valloittamillaan alueilta." :)

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 28.4.2022 08.13

Hynägrande kirjoitti:

 

PikkuPro kirjoitti:

Musta tää ei ehkä oo ihan game-changer kun se game on jo vaihtunut mut basicly kyllä mä alkaisin nyt betsaamaan herkemmin Ukrainan kuin Venäjän päätyä. Musta länsi myös ottanut ydisase-uhitteluun sen imo ainoan järkevän linen et vähän yritettään välttää erityistä provosoimista mut lopulta kuitenkin kohautetaan olkapäitä ja "jos painat ni sit painat ja mennään kaikki". Koska ei vaan koko maailma voi alistua Putinin uhitteluun, jos nappi-uhkailulla sais Ukrainan polvilleen niin ei muuten jäis siihen....tosin ympärillä ei kohta kuin NATOa.

 

Näin just. Betsit on olleet Ukrainan puolella jonkin aikaa. Avointa on se miten paljon Putler haluaa hävitä, mutta jos panoksia korotetaan niin Ukraina ei kuitenkaan voi foldata. Putler ei tunnu tajuavan tätä vieläkään. 

Täällä tuntuu vallitsevan jonkunlainen konsensus siitä, että Ukraina on nyt vahvempi kuin aiemmin, johtuen varmastikin länsimaiden voimakkaammasta aseavusta. Uutisten ja eri medioiden julkaisemien "taistelukarttojen" perusteella vaikuttaa kuitenkin siltä, että Venäjä etenee hitaasti (mutta varmasti?) itä-Ukrainassa. Lisäksi median mukaan Venäjän iskee päivittäin useisiin sotilaskohteisiin. Nämä lienevät etupäässä Venäjän itse ilmoittamia iskuja, joiden onnistumisprosentista ei liene selkeää käsitystä. Onkohan täällä kenelläkään mitään kouriintuntuvaa tietoa, kuinka hyvin Venäjä onnistuu iskemään länsimaiden lähettämiin sotilasmateriaali-avustuksiin? Mitä lähemmäs rintamaa ne pääsevät, sitä todennäköisemmäksi onnistuneet iskut niitä kohtaan varmasti muodostuvat. Voidaanko esim. olettaa, että Venäjä onnistuu tuhoamaan 20% aseavusta ennenkuin se päätyy rintamalle? Toinen itseäni mietityttävä asia on se, että millä aikataululla Ukraina saa liikekannallepanon jäljiltä enemmän miehiä rintamalle. Itselläni on se käsitys, että heillä pitäisi olla jossain vaiheessa selkeä miesylivoima, jonka turvin hyökkäykset olisi "helppo" torjua ja tehdä jopa vastahyökkäyksiä. Esimerkiksi Hersonin alueelle luulisi olevan nopea toimittaa aseapua ja sen avulla kyetä vapauttamaan siellä menetettyjä alueita. Johtuuko vastahyökkäysten puute edelleen materiaalinpuutteesta? Ja millä aikataullla uskotaan Ukrainan pystyvän kääntämään rintamatilanne itselleen edullisemmaksi?

Näytä koko viesti
Intrum - 28.3.2022 03.21

Intrum on tänään huimassa nosteessa, mutta miksi? Ainoa asia mitä itse löysin, oli kutsu yhtiökokoukseen. Samassa yhteydessä oli mainitti 13,5 SEK osinko, mutta se mainittiin jo Q4/2021 kvartaalin tulosjulkistuksen yhteydessä.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 26.3.2022 05.00

Artsipappa kirjoitti:

 

tappio kirjoitti:

 

petteri kirjoitti:

Lisäksi on huomattava, että Ukrainan työvoimasta noin 1 miljoona henkeä on normaaliaikana töissä aseteollisuudessa, maa itse ei siis myöskään ole mitenkään kädetön tuottamaan lisää rautaa rajalle ja tällä hetkellä Ukraina elää sotataloudessa, jossa aseteollisuudelle annetaan maksimiresurssit.

 

Mielenkiintoista olisikin tietää ovatko tehtaat Ukrainassa vielä toiminnassa vai pommitettu sorakasoiksi? Ja samaan aikaan kun länsi toimittaa Ukrainalle aseapua se samalla tuuppaa Venäjälle huomattavasti enemmän valuuttaa maksaakseen kaasu- ja öljyostoksensa ja Venäjän asetehtaat pyörivät aivat varmasti nyt 24/7.

 

 

Paitsi ettei pyöri. Just pari päivää sitten venäjän ainoa tankkeja tekevä kiska pisti lapun luukulle. Kun ei ole komponentteja. Ja ei ole tulossa. Venäjä itsehän ei näitä osaa tehdä. 

Tähän liittyen Talouselämä on lainannut The Guardianin artikkelia:

"Mitä tulee aseisiin ja ampumatarvikkeisiin, näyttää lehden mukaan siltä, että pidempi taistelu on Venäjän eduksi, jos Kreml on valmis sietämään suuria uhrimääriä – ja valitettavasti presidentti Vladimir Putin näyttää olevan halukas juuri tähän."

Artikkelin mukaan petterin mainitsema Ukrainan oma aseteollisuus on pommitettu enemmän tai vähemmän palasiksi.

https://www.talouselama.fi/uutiset/the-guardian-tama-on-ukrainan-ja-vena...

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 23.3.2022 06.36

Sotilasoperaatioihin liittymätön kysymys, mutta miten Putinin vaatimus maksaa energiatoimitukset ruplissa veisi pakotteilta pohjan (KL:n uutinen)? Eikös kaasusta ole tehty kauppaa koko ajan, eli miten käytetty valuutta vaikuttaa asia? 

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 23.3.2022 12.29

petteri kirjoitti:

 

PikkuPro kirjoitti:

Juha X ja Petteri, herättäähän tää toiveita. Vaikka arvostan "hölmön tölväisyn" käyttöä sotasivistyksen osoituksena, niin onhan tässä voimasuhteet eri tasoa kuin 1939. Suomi oli pienellä avulla joku 1:50 väestöllisesti kun Ukraina on 1:3,5. Tähän kun ottaa länsiavun eli pian alkaa yhden miehen panssarintorjuntaa  ja ilmatorjuntaa olemaan varsin mallikkaasti niin mitä oikeastaan Venäjä enää voi? pl joukkotuhoaseet mutta nekään ei varsinaisesti ongelmaton ratkaisu. Meinaan, että jos taistelutahtoa riittää ja yhden miehen ohjuksia, niin millä ton Ukrainan muka ottaa haltuun, loppupeleissä?

 

Sotilaalliset voimasuhteet ovat vähän kyllä tasoittuneet tai muuttuneet. Venäjällä on kyllä ollut ja on yhä  suuri ajoneuvoetu ja kovan tason kalustoetu. Nyt Ukraina on kuitenkin saanut täydennystä.

Toisaalta hiiskaustakaan ei ole kuulunut kuinka paljon miehiä Ukrainalla on nyt aseissa, sodan alussa Ukrainalla oli ilmeisesti noin 150000 miestä ja Venäjällä operaatioon osallistui noin 200000 miestä. Ukrainassa on kuitenkin ollut osittainen liikekannallepano eikä olisi hirveä yllätys vaikka Ukraina olisi saanut haalittua jostain rynnäkkökivääreitä ja varusteita ainakin 500000 sotilaan armeijalle. toki suuri osa uusista sotamiehistä on heikosti koulutettuja, mutta silti Ukrainan todennäköisesti nyt selvästi suurempi jalkaväen määrä antaa omia mahdollisuuksia. Eikä sotaväki ole pelkästään sotimista, huollossa suuri miesmäärä auttaa myös. Sota-alueilla myös ajoneuvot tarvitsevat jalkaväen suojaa. Toisaalta sotajoukot voivat Ukrainassa piiloutua tai majoittua ystävällisen siviiliväestön suojiin, vaikka toki se tekee siviilikohteista sotilaskohteita kuten Maripolissa.

Pitää katsoa muutama päivä miten tilanne kehittyy. Se, että Venäläisille tulee takaiskuja lisää rauhanteonkin mahdollisuuksia.

Takaiskuista ja Ukrainan joukkojen aseistuksesta tuli mieleen, että mitenköhän hyvin Venäjä on ohjusiskuillaan onnistunut tuhoamaan Ukrainalle tuotua aseistusta. Muistan lukeneenin ainakin kolme eri uutista (viimeisin tänään), missä Venäjä on ilmoittanut tuhonneensa asevarikkoja/polttoainevarikkoja, mutta näistä ei ole tainnut tulla Ukrainan puolelta mitään varmistusta. Eli kuinkakohan suuren osan länsimaiden aseavusta Venäjä on onnistunut pommittamaan palasiksi?

Näytä koko viesti