Olet täällä

Koronavirus Covid-19 - 25.3.2020 08.03

wickerman kirjoitti:

Minä taas en ymmärrä ollenkaan linjaa mitä nyt ajetaan, eli että toimia kovennetaan olemassa olevista. Ainakaan että se tehdään jo nyt kun mitään tietoa ei ole niiden alkuperäisestä purevuudesta vielä. Enkä myöskään Twitter-mölyä miten on edesvastuuntona kun nuoret ovat baareissa.

Jos tavoite on paljon huudeltu flatten the curve niin sehän on hyvä että tartuntoja tulee nyt kokoajan tasaisesti, eikä räjähdä käsiin. Sehän se koko ajatus on, että kaikki eivät sairastu samaan aikaan. Yhteismäärä tartunnoissa ei muutu, mitä kuitenkin monet flatten the curven puolesta puhujat tuntuvat kuvittelevan. Jos nyt halutaan ajaa muutamaksi kuukaudeksi tartunnat minimiin ja palata normaaliin sen jälkeen niin korkea jakauman huippu odottaa siellä. Tuskin kukaan kuvittelee että tauti kokonaan ajetaan pois tässä muutamassa kuukaudessa? Olen petterin kanssa samaa mieltä, että nyt mennään väärään suuntaan.

edit: kun tartuntamäärät ovat hallittavissa olevia, miksi koventaa toimia? Vai onko pelko, että myös nykyisillä todetuilla tartunamäärillä käy italiat ja terveydenhuollon kapasiteetti ei kestä?

Ehkä toimien tiukentamiseen ajaa osaltaan myös sosiaalinen paine. Eikö asia ole kuitenkin niin, että kaikki rajoitukset ja muut voidaan poistaa hyvinkin nopeasti? Mieluummin varmasti tekevät liian kovia rajoittamispäätöksiä kuin odottavat viikon huomatakseen, että edelliset päätökset eivät olleetkaan (syystä tai toisesta) riittäviä. Mielestäni valtiovalta on kollektiivisesti toiminut tässä tilanteessa ihan järkevästi kun ovat kuunnelleet asiantuntijoita (THL); useastihan valitetaan, että miksi hallitus ei kuuntele asiantuntijoita. Suuri ongelma tässä on tietysti se, kuten monet ovat aiemmin ketjussa todenneet, että ilmeisesti THL ei tässä(kään) tapauksessa ole ollut kovinkaan hyvä asiantuntija. Tätä asiaa en kuitenkaan pistäisi ainakaan nykyhallituksen syyksi.

edit: viime päiviin asti ulkomailta Suomeen lennätetyt matkustajat/eläkeläiset varmasti vaikuttavat myös tuleviin tartuntalukuihin lisäävästi.

 

Näytä koko viesti
Intrum - 24.3.2020 08.55

Italian osalta mainitsivat, että kaikkien saatavien vakuutena olisi asuntoja yms. reaalivakuuksia. Toki jos niiden arvo laskee, niin sittenhän tilanne on taas uusi. Itse pitäisin suurimpana tekijänä kuitenkin sitä, että osake on (oli ainakin ennen koronaa) tosi shortattu. Toki useasti shortit tietää asioita paremmin :)

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 23.3.2020 12.18

Ruotsiin liittyen Iltalehdessä mielenkiintoinen artikkeli. 

https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/7b635fa9-aac6-4be7-89e1-0145e70223cb

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 23.3.2020 12.13

Turmiolan Tommi kirjoitti:

Omaan silmään Ruotsin tartuntatilastot näyttävät omituisilta. Siellä oltiin eksponentiaalisella käyrällä 12.3 saakka, minkä jälkeen havainnot kääntyivät laskuun. Viime viikolla oli taas nousua, kunnes viikonloppuna suunta kääntyi alaspäin. Mikä tämän selittää? Tapahtuiko myös lahden takana tilastointi- tai testauskäytäntöjen muutos, mikä käänsi 'viralliset' luvut hetkeksi laskuun?

Uskoisin, että ensimmäiseen laskuun on sama syys kuin Suomessa, eli testauskäytäntöjä muutettiin. Viikonlopun muutoksen uskon itse olevan vain päivittäistä heilahtelua. Tanskassa ja Norjassa mielestäni samantyyliset kuviot kuin Ruotsissa, joten toivon/uskon, että tilanne ollaan saamassa ko. maissa jo hieman vakiintumaan. Mutta ehkä parin päivän perusteella ei kannata vielä hirveästi johtopätöksiä vetää, etenkin kun kaikki tapahtuu viiveellä. 

 

edit: petteri ehtikin ensin.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 22.3.2020 04.56

Saraswati kirjoitti:

Laskin eilen TOP 15 Euroopan maiden kuolleisuusprosentit ja 1-3,5% välillä oli yksi maa. Muut yli tai alle. Mun silmään tää näyttää, että tilastointia tehtäisiin ihan eri kriteerein eri paikoissa? Vai onko jotain muita selityksiä? Vaikea uskoa, että Euroopassa olisi vain loistavaa ja surkeaa terveydenhuoltoa, eikä mitään siltä väliltä?

Samaa mieltä. Tämän takia mielestäni järkevintä onkin vaan verrata maan tartuntojen kehitystä suhteessa saman maan edellisiin päiviin/viikkoihin. Vaikka toki siinäkin saattaa tulla vaikeuksia, jos testikäytäntöä on muutettu.

Näytä koko viesti
Disney - 26.11.2019 12.25

Saapasmono kirjoitti:

Disneyllä on myös lähes täysin käyttämättä pelipuolen jättimäinen ja kasvava segmentti. Iger sanoi alkuvuodesta, ettei Disney ole ollut koskaan kovin hyvä pelien kanssa. Lisensoinnit on nyt tehty EA:n kanssa ja sieltä tuli uusi Jedi-peli, joka saanut harvinaisen hyvän vastaanoton. Igerin aikana tuskin tuota puolta tullaan kehittämään, mutta tulevaisuudessa siinä on taas yksi jättimäinen markkina, jonka Disney voisi vallata. Squaresoft teki hyvää jälkeä uuden Kingdom Heartsin kanssa, mutta tuo EA:n kelkassa heiluminen ei ainakaan pelipuolella auta.

Tarkoitatko yllä mainitulla, että Disneyllä on käyttämättä pelipuolella lisensiointimahdollisuuksia? Vai ajatteletko, että Disney voisi (taas) yrittää itse rakentaa oman "pelistudion"? Kuten jo kirjoitit Igerinkin maininneen, Disneyn oma track record pelien kanssa ei ole kovinkaan mairitteleva (itseltä löytyy kyllä Disney Infinity :)).

Näytä koko viesti
Disney - 26.11.2019 09.32

Ensin pari huomiota blogikirjoituksesta. Mandalorian ei ole elokuva, vaan sarja. Endgamen menestykseen viittaaminen alkaa olla menneisyyttä, Marvelin tulevaisuudesta oli kyselyitä myös analyytikoilta. Avengers-saagan ensikliimaksin jälkeen MCUn ympärillä on myös hieman kysymysmerkkejä (esim. monien alkuperäisten sankarien poistumisten takia). Elokuvia tulee toki tasaisella tahdilla, mutta pysyvätkö ne edelleen yhtä suosittuina. Elokuvien osalta katseita on milestäni siirretty enemmän myös Aasian suuntaan, esim. jo aiemmin tullut Big Hero 6 ja tulevien (Mulan 2020) ja Shang-Chi 2021) osalta. Mielenkiintoinen mahdollinen menestyssaaga voisi olla myös Artemis Fowl-kirjasarjaan perustuva elokuva.

Osinkoa en pidä houkuttelevana tai kiinnostavuutta lisäävänä, mutta pidän yhtiön osinkopolitiikasta (suurin osa jätetään firmaan investointeihin).

Kapteeni Ilmiselva kirjoitti:

Olisi hauska kuulla palstalaisen kommentteja aiheesta. Itse en vanhoja hitteja jaksa kovin usein katsella, joten talla hetkella Disney+:ssa lahinna kiinnostaa The Mandalorian. Ehka Disney on huomannut saman, silla kyseisen sarjan jaksot ovat noin puolituntisia (vs 45 min tai tunti) ja tulevat yksi viikossa -tahdilla palveluun (vs Netflixin binge watch).

Lapsiperheille varmaan tarjolla hyvat setit back cataloguesta, mutta miksi tasta muuten joku maksaisi saannollisesti pidemman paalle? Live-urheilussa Disneylla on jo toki ESPN+, jonka voisi paketoida samaan settiin. Silla tuskin saa katsojia Jenkkien ulkopuolella urheilulahetysoikeuksien maarajoitusten takia, tai sitten Disney joutuu kayttamaan viela lisaa rahaa oikeuksiin.

Miksi kukaan hankkisi Netflixin tai HBO:n? Ymmärtääkseni Netflixinkin suosituimmat sarjat ovat vanhoja, joten suuri osa ihmisistä haluaa edelleen katsoa myös vanhoja sarjoja. https://www.cheatsheet.com/entertainment/netflix-most-watched-show.html/

Lisäksi tulee muistaa, että myös Disney tuottaa enenevissä määrin uutta sisältöä palveluunsa, eivät he pelkillä vanhoilla sarjoilla ratsasta. Muistaakseni Disney ennustaa, että tappiot ovat huipussaan FY2019 ja FY2020, tuottavuus saavutetaan 2024, joten sisältöön kyllä panostetaan. Palvelu tulee toimimaan myös hyvänä elokuvakirjastona. Lapsiperheille pidän Disneytä must-firmana.

Kapteeni Ilmiselva kirjoitti:

Tasta paastaankin yhteen yllaolevan artikkelin paatelmista - ehka streamauksen tulevaisuus on eri tarjoajien pudotuspelissa (jossa Disney ei ole varma voittaja)? Tai ehka joku paketoi eri streaming-palvelut yhteen - vahan kuin hiipuvat kaapeli-TV-paketit.

Oma näkemys on, että ihmiset siirtyvät kaapelikanavilta useampaan striimauspalveluun. Joidenkin USAlaisten kommenttien mukaan esim. Amazon Prime, Disney+ ja Netflix ovat yhteensäkin halvempia kuin perinteinen "bundle". Tai sitten edellisen kirjoittajankin mainitsema paketointipalvelu, eli päädytään samaan kuin ennen. Eli näkisin, että mennään loppupeleissä kuitenkin samankaltaiseen maailmaan kuin kaapelikanavat ovat joskus olleet, nyt vaan netin kautta.

Yleisesti tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, minne striimauskuviot menevät kunhan AT&T:kin saa omansa ulos. Disneyllä on kuitenkin etuna se, että sillä on useampia tukijalkoja kannattelemassa DTC palveluiden alkuvuosien suurehkoja tappioita.

edit: Puistojen osalta pitänee mainita, että kasvua odotetaan hinnoittelun lisäksi (Iger on muuten perustellut hintojen nostoa sillä, että saataisiin väkimäärä jakaantumaan tasaisemmin eri kausille) uusista risteilylaivoista. 

Riskeinä näen juurikin Kapteeni Ilmiselvän mainitseman "cord-cuttingin" kiihtymisen striimauksen lisääntymisen takia ja elokuvapuolen mahdollisen heikentymisen mm. SW saagan hetkellisen loppumisen takia (2016-2019 olleet todellisia huippuvuosia). Lisäksi en ole oikein varma, missä määrin mahdollinen taloudellinen taantuma heikentää puistoissa käyntiä. Tästä varmasti löytyisi jotain historiallista dataa jos vaan jaksaisi tonkia.

 

Näytä koko viesti
Aloittelevan analyytikon ajatuksia - 18.5.2019 12.29

Hyvä kirjoitus, mutta miksi kirjoitit johtopäätöksissa omat allokaatiomietteesi konditionaalissa? Etkö toimikaan kuten kirjoitit?

Henk.koht. olen jättänyt USAn markkinat viime aikoina vähemmälle vahvan dollarin vuoksi, sen sijaan olen etsinyt Ruotsista yksittäisiä yhtiöitä. Pääosin olen tämän vuoden sijoittanut vain kehittyvien markkinoiden rahastoihin.

Näytä koko viesti
Aspire Global - 18.4.2019 10.00

Tämä ei nyt ehkä niin suoraan koske Aspirea, mutta ainakin liippaa läheltä. Redeyen sivuilla on mainittu, että Ruotsin "In total, we find that the comparable NGR to last year’s Q1 is down by 15-30%." Lähteenä Ruotsin veroviranomainen. Tosta voinee nyt vetää jotain johtopäätöksiä näiden pelifirmojen tulevista Q1 tuloksista, ymmärtääkseni iso osa toimii kuitenkin Ruotsin markkinoilla. Toisaalta tekstissä mainitaan myös, että "it is notable that some companies have grown quite significantly during the two ending months of the quarter while others have seen large drops". Tarkempaa tietoa olisi premium-tilin haltijoille (joihin en itse kuulu).

https://www.redeye.se/company/cherry/582886/net-gaming-revenues-swedish-...

 

Näytä koko viesti
Nordea - 20.3.2019 01.56

Tyhmä kysymys: Kauppalehden uutisen mukaan Sampon (vai Sammon) hallitus hakee valtuutusta ylimääräiseen osinkoon. Syynä vastata pääomavaateen muutoksista johtuviin vaikutuksiin. Lehden mukaan Sampon pääomavaade kasvaa vuonna 2019 johtuen Nordean pääkonttorin siirtymisestä Suomeen. Mediasta olen ymmärtänyt, että Nordean pääomavaade heikkenisi kun pääkonttori siirtyi Suomeen.

Summa summarum: Nordean pääkonttorin muuton vuoksi heidän pääomavaade heikkenee mutta Sammon kasvaa. Ja koska Sammon pääomavaade kasvaa, he hakevat valtuutusta jakaa rahaa ulos ylimääräisen osingon muodossa. Mitä en nyt ymmärrä?

  

Näytä koko viesti