Olet täällä

Ostin/Myin tänään - 25.9.2021 10.01

Myin Sammon, Capmanit, Investorit ja Berkshiret. Markkinoiden heiluessa pitää irrottautua spekulatiivisimmista osakkeista ensin.

Näytä koko viesti
Betsson - 24.9.2021 08.16

Lieneekö niin, että hallituksen pj. järjesti toimitusjohtajan potkut (tavalla tai toisella), minkä takia sai sitten itse lähteä. En tunne henkilöitä, mutta lukemani perusteella tj. vaikutti osaavalta ja pätevältä henkilöltä. Ja eikö suuromistaja maininnutkin hpj:n potkujen syyksi "huonosti hoidetut tj:n potkut". Ehkä tj palaa kohta johonkin toiseen positioon?

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 17.9.2021 01.58

Antti Hyppänen kirjoitti:

 

Casteliero kirjoitti:

Todennäköisesti laskettu tilien kautta tuo käyttäjämäärä. Ja kyllä se on käyttökohde sijoitustuotteenakin, tai vaikka inflaatio hedgenä. Ei sitä tarvitse ostotapahtumiin pelkästään käyttää.

 

Jos Bitcoinin ajatellaan olevan ultimaattinen ostovoiman säilyttäjä, säästö- ja sijoituskohde sekä digitaalista kultaa, niin sen hodlaus on suorastaan ensisijainen käyttökohde. Ei kukaan kyseenalaista minkään muunkaan assetin holdausta. Bitcoin on täysin uusi omaisuusluokka. Se on yhtä aikaa sekä digitaalinen assetti että maksujärjestelmä, mikä tuo Bitcoinille aivan eri ulottuvuuden esim. kultaan verrattuna. 

"The number of unique addresses that were active in the network either as a sender or receiver. Only addresses that were active in successful transactions are counted."
Näin esim. Glassnode määrittelee aktiivisen osoitteen eli Bitcoin-käyttäjän. Niiden määrä on viime vuosina sahannut 500K - 1,2M välissä.

https://studio.glassnode.com/metrics?a=BTC&m=addresses.ActiveCount

Ok, kiitos näistä. Selvästikin itselläni on hieman erilainen määritelmä asioiden käytölle kuin teillä molemmilla. Mutta ilmeisesti en ole täysin ymmärtänyt bitcoininen ja muiden vastaavien käyttömahdollisuuksia, vaan olen vain enemmänkin mieltänyt sen ikäänkuin käteisen korvikkeeksi.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 16.9.2021 02.30

Johannes Ankelon artikkelissa mainittiin, että "Bitcoinin kasvuvauhti on kymmenen vuoden aikana ollut hurjaa. Se on saavuttamassa nykytahdilla miljardin käyttäjän rajan vuonna 2025. Sen kasvu on ollut nopeampaa kuin internetin yleistymisen." Tarkoittaako bitcoinin käyttäjä henkilöä, joka omistaa bitcoineja? Jos näin, olisi mielenkiintoista tietää, kuinka moni niitä oikeasti käyttää johonkin, ja kuinka moni vain säilyttää niitä arvonnousumielessä.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 16.9.2021 01.58

ttr kirjoitti:

Myin GM:t ja ViacomCBS:t Nordnetin tililtä. Tarkoitus on ostaa vastaavat Mandatumin arvo-osuustilille kunhan saan rahat siirrettyä.

Nyt ne on ostettu sinne Mandatumin tilille. Ostin samalla myös siivun Alibabaa.

Näytä koko viesti
Betsson - 16.9.2021 11.22

https://www.actionnetwork.com/legal-online-sports-betting/fanatics-close...

Betsson on n.10% nousussa, mutta artikkelin mukaan toinen vaihtoehto on todennäköisempi ostokohde. 

Täällä näkyy olevan parikin Betsson ketjua, pystyyköhän niitä mitenkään yhdistämään? Laitoin tämän nyt molempiin keskusteluihin.

Näytä koko viesti
TV-Viihde ja elokuvat - 14.9.2021 02.12

Remppa vai muutto Suomi. Pärjää hyvin jopa Vancouverin vastaavalle. Marko Paananen <3

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 8.9.2021 07.44

Myin GM:t ja ViacomCBS:t Nordnetin tililtä. Tarkoitus on ostaa vastaavat Mandatumin arvo-osuustilille kunhan saan rahat siirrettyä.

Näytä koko viesti
Defensiiviset osakkeet - 3.9.2021 01.04

Tinggeli kirjoitti:

 

Bingo53 kirjoitti:

Se panee miettimään miten kulkutauti yhtäkkiä olisi parantanut yrityksiä tehokkaammiksi niin, että niistä kannattaisi maksaa merkittävästi enemmän.

 

Etätyö?

Etätyö voi mahdollistaa tämän, koska

  1. työajan käyttö voi tehostua, kun etätyössä ei ole yleisiä keskustelukerhoja ja käytäväparlamentteja. Mahdollisuus työajan parempaan ja tehokkaampaan käyttöön on olemassa.
  2. keskittyminen työhön on parempaa, kun toimistoympäristön häiriötekijät (jatkuvat keskeytykset) puuttuvat. Työajan käyttö siis tehostuu eli saat enemmän tuloksia päivän aikana.
  3. koska henkilöstö on etätöissä, voidaan toimitilojen neliöitä vähentää radikaalisti ja täten säästää kuluja. Esim. case Telia Helsingissä.
  4. myyntityötä tehdään kovasti etäpalavereissa. Näin ollen myyjien työaika tehostuu (ei matka-aikaa) ja kuluja säästyy.

Etätyöhön tosin liittyy riskejä. Kun tuo kahvipöytä ja käytäväparlamentti jää pois, on riski että ns. epävirallinen tieto jää leviämättä. Omien kokemusteni perusteella tämä epävirallinen ns. hiljainen tieto on hyvin merkittävä keino tiedon leviämiseen esim. toimisto, tuotekehitys ja huolto -ympäristössä. Jos joku on hakannut päätään seinään ja oppinut sen kautta uutta, tämä tieto miten asia tehdään leviää aivan varmasti paremmin toimitilojen käytävillä kuin tietokoneen etäyhteyden kautta etäpalaverissa.

Aika pitkälti samaa mieltä Tinggelin kanssa. Alussa säästöjä tulee etätöiden lisäännyttyä ja matkakulujen vähennyttyä. Ja sitten ihan yleisestä paniikkisäästämisestä. Pidemmän päälle etätyöt eivät ole mielestäni toimivin vaihtoehto, juurikin kahvipöytäkeskustelujen ja muun spontaanin kanssakäymisen vähentyessä. Vuoden-pari toistensa hyvin tunteva työporukka pärjää etänä ihan hyvin, mutta uusien ihmisten tuominen mukaan ei ole niin helppoa. 

Toki oma näkemys on osin keski-ikäisen setämiehen ajatuksenjuoksua ja nykynuoriso osaa varmasti toimia etätöissä itseni ikäisiä paremmin. Lisäksi olen kyllä lukenut artikkeleita myös siitä, miten ainakin Aasialaisten kanssa toimiessa kasvokkain tapahtuvat tapaamiset ovat elintärkeitä myyntityössä (muistaakseni ainakin Valmetin tj. on asiasta puhunut). Ja uskoakseni mitä isompi diili, sitä hankalampi sitä on myydä puhelimessa tai edes teamsin välityksellä.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 24.8.2021 10.21

Meuro kirjoitti:

Tässä kun on vastuustakin puhuttu, niin taitaa olla myös ihmisiä jotka nauttivat siitä että joku asettaa tiukat säännöt ettei tarvitse kantaa itse vastuuta valinnoistaan.

"Tiedättekö, ketkä sitten saavat aikaan kauhean vaarallisia temppuja? Järkyttävän pahoja asioita? Ketkä luovat pelottavimmat dystopiat?

Kaikkein kuuliaisimmat ihmiset. Ne, jotka ovat aggressiivisesti kuuliaisia; etupenkin kielikellot, jotka palvovat sääntöjä ja vaativat sääntöjen rikkojille rangaistusta."

https://yle.fi/uutiset/3-12068542

Tämä. 100% samaa mieltä. 

Näytä koko viesti