Olet täällä

Aspire Global - 24.5.2022 10.46

Tänään viimeinen päivä vastata tarjoukseen, mutta eilen piti ostaa, jotta osakkeet voi hyödyntää tässä tarjouksessa. Olisiko siinä syy?

Näytä koko viesti
Aspire Global - 20.5.2022 02.23

4 päivää ennen tarjouksen sulkeutumista kurssi edelleen lähes 3% alle tarjotun hinnan. Eikä kauppaakaan oikein käydä. Olen ostanut lisää, mutta niukasti koska haluan käteistä olevan jäljellä myös muita kohteita varten (niitä jenkkiteknoja, joita jo salkussa ja saattavat tulla päivässä 30% alas).

 

Näytä koko viesti
NATO ja Suomen pörssikurssit - 13.4.2022 10.27

Sitkeästi kommentoin tähän ketjuun sen otsikon mukaisesti smiley Toivoisin, että sotaan suoraan liittyvät keskustelut olisivat vaikka sitä varten olevissa kolmessa muussa ketjussa "Ukrainan tilanne", "Venäjän tilanne" ja "Jos Venäjä hyökkää Suomeen".

Kuten suunnittelin, olen lisännyt mahdollinen Nato-jäsenyys mielessä Bittiumia ja WithSecurea. Osakesalkustani iso osa on jenkeissä, liian iso siellä teknoissa. Nyt vielä suomessa olevista suurimmat omistukset Sammossa ja Nordeassa. Nämä haluaisin pitää, mutta jäsenyyttä haettaessa ja Venäjän siihen pakosta reagoidessa nämäkin saattavat tulla kovasti alas ainakin hetkellisesti. Mietin nyt lähinnä, pitäisikö myydä ainakin osa ajatuksena ottaa takaisin hieman halvemmalla. Vaikka jäsenyys pitkällä välillä onkin positiivinen asia suomen taloudelle, ei se sitä välttämättä ole kursseille jäsenyyden hakuaikana ole.

Usein vastaavissa tilanteissa olisin pärjännyt parhaiten olemalla tekemättä mitään.

Näytä koko viesti
NATO ja Suomen pörssikurssit - 13.4.2022 09.44

hauturi kirjoitti:

Päivän hesarissa oli haastateltu tavallisia kansalaisia NATO-mielipiteestä. Kyllä, ei ja ehkä -vastauksia oli melko tasaisesti. Mielenkiintoinen oli mielestäni erään "ei"-vastaajan perustelu (vapaasti ulkomuistista, korostus omani): väkivaltaa ei pidä lisätä; lapsillekin opetetaan että pitää mennä pois tilanteesta.

Minne Suomi menisi "pois tilanteesta"?

 

Tämänkin takia hyvä, että kansanäänestystä ei järjestetä.

Näytä koko viesti
Coeus Invest GRIT -erikoissijoitusrahasto - 12.4.2022 10.18

Laitettu ensimmäinen merkintä rahastoon. Toki itse merkintä tapahtuu vasta loppukuusta. Tarkoitus jatkaa kuukausi/kvartaalisäästäjänä rahastoon ainakin 1-2 vuotta. Omaa track recordia katsoessa tuntuu, että on järkevää pienentää oman salkunhoidun alaisia varoja ja allokoida hieman lisää muille. Korkeariskinen sijoitus tämäkin, mutta matalampi riski kuin omilla spekulaatioilla.

Edit: Muut oman spekulaatiosalkun siirrot rahastoihin ovat olleet jälkikäteen katsottuna onnistuneita: PYN Elite ja Berkshire joihin molempiin sijoitin muutaman vuoden ajan n. 10-12v sitten. En varmasti osunut parhaisiin ostoaikoihin, mutta tuokin raha on ollut poissa omista näpeistä polttelemasta smiley

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 12.4.2022 09.39

Aika kovilta kuulostavat kulut, jotka ovat muuten varmoja, Tuotot eivät niinkään. Jotenkin olettaisin, ettei pankki varoillasi mitään tarkempaa osakepoiminta tee vaan laittaa ne omiin rahastoihinsa jne. Kannattaisi varmaan hieman lueskella itse lisää ja jutella myös pankin kanssa tarkemmin, mihin he olisivat sijoittamassa, Pienen opiskelun jälkeen voi sitten allokoida rahojaan minimaalisilla kuluilla. 

Näytä koko viesti
Lifa Air Oyj - 5.4.2022 11.51

Maskimyynti saattaa jäädä melko korkealle vielä joksikin aikaa. Ottaapa jokunen maskit käyttöön ihan kausi-influenssaakin vastaan tukevaisuudessa nyt kun maskin käytöstä on tullut enemmän tai vähemmän tapa. Vuosia sitten joku kaveri sai jenkkien Shark Tankissa ison sijoituksen firmaansa joka teki sierainten eteen liimattavia filttereitä - siis tarroja nenään. En tiedä oliko firma pystyssä vielä pandemian alkaessa, mutta potentiaalia varmaan on.

Listautumiseen en ole perehtynyt, mutta oikeassa olet siinä että nyt lienee vähään aikaan otollisin aika listautua jos maskibuumista meinaa hyötyä.

Näytä koko viesti
NATO ja Suomen pörssikurssit - 4.4.2022 12.43

Natoon liittyminen lähenee, ja kuten pari postia sitten aloin pohtimaan olen nyt koittanut siirtää hieman ostoja yhtiöihin, jotka hyötyvät jäsenyydestä ja jotka uskoakseni auttavat turvallisuustilanteen parantamisessa omalta osaltaan. 

Ensimmäiset ostoksen osuivat Bittiumiin ja WithSecureen.

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 1.4.2022 02.29

Musta Joutsen -tyylinen tapahtuma olisi odottamaton ja erittäin epätodennäköinen. Jos annat vaikka 5% todennäköisyyden seuraavaan 10 vuoteen niin se ei olisi enää Musta Joutsen.

"Hilut kiinteistöön jossa on upsideä isosti ja koitan myydä ennen kuin ja jos maariski lisääntyy" - maariskin lisääntyminen tapahtunee nopeasti jos tapahtuu. Siis jos tarkoitat tällä sotaa Suomessa. Silloin on myöhäistä myydä. Oletko ajatellut hakea noita sijoituskeissejä jenkkipörssistä? Olisi kauempana sodan uhasta ja tutustumisen jälkeen antaa saman paikan kikkailulle kuin Citycon, ja sähän pidät kikkailusta.

En kirjoita tätä kritiikkinä, vaan koitan päästä ajatukseesi sisään koskien markkinan riskejä tällä hetkellä. 

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 1.4.2022 08.49

Mitenköhän käy nyt, kun Inflaatio on korkea, mutta palkankorotukset jäänevät tästä selvästi jälkeen? Onko Kiljunen hiljaa eläkkeiden taitetun indeksin poistamiseksi?

Eikö tämä tilanne nimenomaan hyödytä eläkeläisiä ja alkavat isoin loikin ottamaan kiinni palkansaajaa?

Näytä koko viesti