Olet täällä

Citycon - 24.10.2019 12.19

"Aiomme merkittävästi kasvattaa asuntojen osuutta liiketoiminnassamme tiivistämällä kaupunkialueita rakentamalla lisää asuntoja kauppakeskustemme ympärille."

Mitäköhän tämä tarkoittaa pidemmällä aikavälillä - kuinka suureksi asuntojen osuus kasvatetaan koko portfoliossa? Juuri tällä hetkellä on varmaan paikka saada diilejä rakentajilta joten sinänsä aika on otollinen. Sama juttu lähitulevaisuudessa rakentamisen huipun ollessa ohi tällä erää. Mutta siis kauppakeskuksiin sijoittajalle Citycon muuttaa tulevaisuudessa hieman muotoaan.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 24.10.2019 10.11

Aivan mahtava päivä Nordnetin systeemien kaatua... pääseeköhän kauppoja tekemään puhelimitse?

Näytä koko viesti
Relais Group - 14.10.2019 08.59

Firman varojen käyttö on hieman leväperäistä, kun aamun Kauppalehdestä oli ostettu koko etusivun ilmoitus koskien antia vaikka anti on jo yleisöltä suljettu :) Mahtaako instikat tarvita moista muistusta...

Näytä koko viesti
Lehto Group - 11.10.2019 02.58

Voisiko saada nopeammin rahat sijoittajalta kuten HS jutussakin mainitaan? Yksityiset maksavat valmistumisen mukaan, olisiko sijoittaja valmis maksamaan muka etupainoitteisemmin?

Vai voisiko tuo kohde olla osa jotain muuta pakettia? Lehto lisää tämän muihin kohteisiin ja sijoittaja saa tarpeeksi suuren potin kerralla. Ja onko yhsittäisen sijoittajan kanssa vain helpompi toimia kuin kymmenien yksityisten? Näin koko prosessin on hiukan leanimpi.

 

 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 20.8.2019 06.27

Olenko väärässä, mutta muistaakseni näihin Hitas-asuntojen hintoihin voi indeksikorotusten lisäksi lisätä myös itse tehdyt asunnon tasoa selvästi nostavat remontit? Eli myydessä mainitaan, että tässä "Hitas-hinta" ja sen jälkeen lisäsin keittiöön kivitason ja muuta kivaa, joten päälle tulee vielä 40k€ extraa. Näin myyjä saa "laillisesti" itselleen markkinahinnan.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 8.8.2019 09.00

Itse ajattelen korjausvelan näissä kohteissa tarkoittavan suuremmilta osin taloyhtiön korjausvelkaa. Eli onko isompia remppoja tehty ajoissa kun ne voidaan vielä tehdä edullisemmin, kuin että odotellaan ensimmäiset 5 vesivahinkoa tai katon vuotoa.

Korjausvelka, jonka voi ajatella kohdistuvan osakkeenomistajan vastuulle on selvästi pienempi kuin yhtiölle kohdistuva velka. Jos katsotaan osakkeiden myynnin kannalta, niin ostaja arvostaa paljon enemmän hoidettua yhtiötä kuin hoidettua asuntoa. Suurin osa ostajista tietää yhtiöremppojen maksavan 700€/m2 ylöspäin kun taas asunnon remppa jotain 100€ per neliö (esimerkkejä, mutta ei varmaan ihan metsässä).

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 11.7.2019 05.15

Nyt tilanne on päinvastainen. Valtion velkakirjat on tuomittu epäonnistumaan sijoituksena. Maalaisjärjellä olen niitä shorttina. Position pitäminen ei maksa käytännössä mitään. Bondifutuureissa vakuusvaade on tyyliin 2%, eli miljoonan euron positio syö 20 tuhatta euroa pääomaa.

>> voisitko selittää miten tämä käytännössä toimii amatöörille? Eli millä treidillä teet tuon shortin? Itsekin Big Shortin nähneenä suunnilleen tiedän mistä puhut, mutta miten käytännössä tuo tehdään? 

Näytä koko viesti
Basware - 23.3.2019 10.40

"Basware tokeni" - Kauppalehti otsikoi kun kurssi nousi 1,7% ja edellisenä päivänä oli tultu 20% alas. Itse olisin otsikoinut hieman eri lailla :)

Näytä koko viesti
Citycon - 15.2.2019 10.52

Amazonin liikevaihdosta taisi n. kolmannes tulla private label -myyjiltä (karkea arvio). Karkea arvio tavallisen tuotteen kustannuksista myyjälle:

Tuotteen hankinta 5€

Tuotteen myyntihinta Amazonilla 15€

Amazon ottaa kauppapaikka- ja muita kuluja tuosta n. 5€ suoraan jokaisesta myydystä tuotteesta. Lisäksi, jotta myyntiä saa aikaiseksi, on siihen helpoin ja käytetyin tapa käyttää Amazonin pay per click -mainoksia --> tähän menee tuollaiset 1-3€ per myyty tuote. Lisäksi AMZ veloittaa mm. varastoinnista (jos tavara ei liiku tarpeeksi nopeasti). Jos AMZ huomaa, että jokin tietty tuote myy private label -puolella hyvin, se saattaa hyvin alkaa myymään tuota itsekin ottaen osan tuon segmentin myynnistä (onhan heillä saatavilla kaikki tieto kilpailijoista ja saavat myös oman tuotteensa aina esille verkkokaupassa). Ja maksaahan myyjä koko ajan myös AMZ-kuukausimaksua :)

Ylläoleva selittää hyvin, miksi Amazonista saa kaikkea ja miten se heille kannattaa.

Private Label myyjälle tämä on huokuttelevaa kaikista kuluista huolimatta, koska pääset myymään heidän kauppapaikallaan, joka on selvästi suosituin ja käytetyin.

Näytä koko viesti
Stockmann - 1.2.2019 10.36

Mites tuo osakesarjojen ero on taas ponkaissut noinkin suureksi? Toki A-sarjan vaihto on pientä ja vaihtelu suurta, mutta kuukadessa A on noussut 16% ja B 5%.

Näytä koko viesti