Olet täällä

Citycon - 29.9.2022 12.24

Ehkä ei automaattisesti lasketa, mutta kuten covidin alussa joitain vuokria saatettiin uudelleen neuvotella. En nyt muista Cityconin osalta joutuiko näin tekemään. Parempi vuokralainen olemassa kuin tilat tyhjinä.

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 22.9.2022 02.13

Tuli itsellä eteen ensimmäistä kertaa konkreettisesti korkojen nousun vaikutus asuntosijoittamisen tuottoihin. Yhtiölainan korko on tähän asti ollut pelkkä marginaali Euriborien oltua miinuksella, mutta seuraava koron tarkistus nostaa sitä ainakin välille 2,5-3,0%. Tämä tarkoittaa pienessä yksiössäkin (jossa 70% yhtiölainaa) n. 100€ kuukausittaista nousua kuluihin.

Voi vain kuvitella, kuinka tämä vaikuttaa sijoittajiin, joilla arvioitu kuukausittaiset kulut n. vuokrien tasolle ja puskuria ei ole kerätty. Tuota ei nopeasti vuokriin saa laitettua, joten monesta kohteesta tulee kallis pidettävä. Pidetään siis etuovea silmällä ja katsotaan miten uudiskohteiden ja 2-3 vuotta sitten valmistuneiden kohteiden kauppa ja hinnat kehittyvät.

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 22.9.2022 12.51

Velho kirjoitti:

Euriborin äänestysmekanismia en väitä ymmärtäväni, mutta oli siellä paneelissa minkä maalaisia pankkeja tahansa, ei se irti todellisuudesta voi olla. Jos keskuspankki lopettaa koronnostot vaikka 3 %:n, niin ei pidempikään euribor voi pitkään olla 7%, koska muuten rahaa saa keskuspankista halvemmalla. 

Ei pitäisi olla irti todellisuudesta kuten sanoit. Jonkun huijaustapauksen (Kauppalehden True Crime -jakso kertoo tämän hyvin) myötä taidettiin siirtyä paneelipankkien ennusteista toteutuneisiin korkoihin jo vuosia sitten. Ei ole niin paljon manipuloinnin mahdollisuutta.

Näytä koko viesti
Entinen meklari tutkimusmatkalla tuntemattomaan - 30.6.2022 03.46

Kiitos mielenkiintoisista kirjoituksista.

Voisitko avata vähän ajatuksiasi siitä, millaista tulotasoa aloit hakemaan kun jäit pois palkkatöistä? Summa ei niinkään kiinnosta, vaan se miten laskit tavoiteansiosi tehdessäsi päätöksen. Yritätkö tienata saman kuin palkkatöissä, sen verran että kulut peittyy, selvästi enemmän (jotta jää jotain varastoonkin) tms? Vai oliko motivaationa nimenomaan vapaampi elämä vaikka sitten pienemmillä ansioilla?

Olen itse koittanut jo vuosia tätä miettiä, mutta en ole vastausta löytänyt. Periaatteessa olisi mahdollista yhdistellä monta tulovirtaa ja saada lähes samat ansiot kuin töistäkin, mutta toisaalta nyt on palkkatulot JA muutama noista sivuvirroista jo olemassa (toki sivuvirtoja voisi vahvistaa jos olisi aikaa niihin enemmän perehtyä).

Näytä koko viesti
Aspire Global - 24.5.2022 10.46

Tänään viimeinen päivä vastata tarjoukseen, mutta eilen piti ostaa, jotta osakkeet voi hyödyntää tässä tarjouksessa. Olisiko siinä syy?

Näytä koko viesti
Aspire Global - 20.5.2022 02.23

4 päivää ennen tarjouksen sulkeutumista kurssi edelleen lähes 3% alle tarjotun hinnan. Eikä kauppaakaan oikein käydä. Olen ostanut lisää, mutta niukasti koska haluan käteistä olevan jäljellä myös muita kohteita varten (niitä jenkkiteknoja, joita jo salkussa ja saattavat tulla päivässä 30% alas).

 

Näytä koko viesti
NATO ja Suomen pörssikurssit - 13.4.2022 10.27

Sitkeästi kommentoin tähän ketjuun sen otsikon mukaisesti smiley Toivoisin, että sotaan suoraan liittyvät keskustelut olisivat vaikka sitä varten olevissa kolmessa muussa ketjussa "Ukrainan tilanne", "Venäjän tilanne" ja "Jos Venäjä hyökkää Suomeen".

Kuten suunnittelin, olen lisännyt mahdollinen Nato-jäsenyys mielessä Bittiumia ja WithSecurea. Osakesalkustani iso osa on jenkeissä, liian iso siellä teknoissa. Nyt vielä suomessa olevista suurimmat omistukset Sammossa ja Nordeassa. Nämä haluaisin pitää, mutta jäsenyyttä haettaessa ja Venäjän siihen pakosta reagoidessa nämäkin saattavat tulla kovasti alas ainakin hetkellisesti. Mietin nyt lähinnä, pitäisikö myydä ainakin osa ajatuksena ottaa takaisin hieman halvemmalla. Vaikka jäsenyys pitkällä välillä onkin positiivinen asia suomen taloudelle, ei se sitä välttämättä ole kursseille jäsenyyden hakuaikana ole.

Usein vastaavissa tilanteissa olisin pärjännyt parhaiten olemalla tekemättä mitään.

Näytä koko viesti
NATO ja Suomen pörssikurssit - 13.4.2022 09.44

hauturi kirjoitti:

Päivän hesarissa oli haastateltu tavallisia kansalaisia NATO-mielipiteestä. Kyllä, ei ja ehkä -vastauksia oli melko tasaisesti. Mielenkiintoinen oli mielestäni erään "ei"-vastaajan perustelu (vapaasti ulkomuistista, korostus omani): väkivaltaa ei pidä lisätä; lapsillekin opetetaan että pitää mennä pois tilanteesta.

Minne Suomi menisi "pois tilanteesta"?

 

Tämänkin takia hyvä, että kansanäänestystä ei järjestetä.

Näytä koko viesti
Coeus Invest GRIT -erikoissijoitusrahasto - 12.4.2022 10.18

Laitettu ensimmäinen merkintä rahastoon. Toki itse merkintä tapahtuu vasta loppukuusta. Tarkoitus jatkaa kuukausi/kvartaalisäästäjänä rahastoon ainakin 1-2 vuotta. Omaa track recordia katsoessa tuntuu, että on järkevää pienentää oman salkunhoidun alaisia varoja ja allokoida hieman lisää muille. Korkeariskinen sijoitus tämäkin, mutta matalampi riski kuin omilla spekulaatioilla.

Edit: Muut oman spekulaatiosalkun siirrot rahastoihin ovat olleet jälkikäteen katsottuna onnistuneita: PYN Elite ja Berkshire joihin molempiin sijoitin muutaman vuoden ajan n. 10-12v sitten. En varmasti osunut parhaisiin ostoaikoihin, mutta tuokin raha on ollut poissa omista näpeistä polttelemasta smiley

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 12.4.2022 09.39

Aika kovilta kuulostavat kulut, jotka ovat muuten varmoja, Tuotot eivät niinkään. Jotenkin olettaisin, ettei pankki varoillasi mitään tarkempaa osakepoiminta tee vaan laittaa ne omiin rahastoihinsa jne. Kannattaisi varmaan hieman lueskella itse lisää ja jutella myös pankin kanssa tarkemmin, mihin he olisivat sijoittamassa, Pienen opiskelun jälkeen voi sitten allokoida rahojaan minimaalisilla kuluilla. 

Näytä koko viesti