Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 10.6.2021 07.49

Itselläkin näitä, mutta joskus hieman kylmää kun pe 18:30 ja ma 10:00 olet pakostakin hodlaaja. Jos vaikka Musk sinä aikana twiittaa markkinan 30% alas etkä pääse myymään paniikissa tai ostamaan dipistä.

Ja kävipä niinkin, että oli XRP trackeriä, jokä päättyi tuossa keväällä ja niistä siis rahat "pakolla ulos". No siitä 1-2 viikkoa ja kurssi jostain 0.26€:sta 1.5€:oon eikä vastaavaa tuotetta löytynyt. No BTC ja ETH trackereillä ei päättymispäivää ole.

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 2.6.2021 03.30

Liittyen kryptoihin kuten ETH, DOT, KSM etc: Olisiko näiden omistajana järkevää steikata tai osallistua "parachain auctioneihin" - jos vain pidän näitä lompakossani, niin jäänkö paitsi suurestakin upsidesta?

Steikkauksesta saan tuottoja jotain 4-12% välillä ja kryptot saa irti steikkauksesta melko nopeasti. Ymmärtääkseni auctionissa taas kryptot saattaa olla kiinni viikoista pariin vuoteen, mutta näin voi päästä osalliseksi uusista kolikoista (ja näin mahdollisesti isommista tuotoista).

Olen joka tapauksessa pitämässä esim. DOT:ni pitkän aikaa, joten siksi haluaisin maksimoida tuoton.

 

Näytä koko viesti
Coinmotion - 6.5.2021 09.11

Alkuvuoden tulos tosiaan aikamoinen. Itse aikaisemmassa kirjoituksessani koitin haarukoida saatavia palkkiotuottoja, mutta arvioin tileillä olevien kryptojen kiertonopeuden aivan alakanttiin. Ilmeisesti Coinmotionin asiakkaat eivät ole täysin "diamond hands" smiley

Hyvin heidän busineksensa skaalautuu ja tulosta tehdään tosiaan ihan nätisti. Jos tosiaan olisi tulos tänä vuonna luokkaa 10M€ ja taseessa vielä omistuksia 15-20M€ niin markkina-arvona joku nykyinen 30M€ on tosi alhainen. Tosin tuo markkina-arvo määräytyy kovin pienellä vaihdolla, 5 korkeinta ostotarjousta tällä hetkellä yhteensä 150kpl, eli jotain 20k€...

Itse sain lisättyä hieman alle satasella. Olenkin siis ostanut alkuaikoina 77 eurolla ja nyt taas jollain 97 eurolla. 10-20 euron ostoajat onnistuin välttämäänindecision

Näytä koko viesti
Sijoittajan verotus - 3.5.2021 09.39

Minulla on ollut tiettyjä osakkeita holdissa jo pidemmän aikaa ja voittoakin sisässä. Nyt olisin kiinnostunut sijoittamaan samoihin osakkeisiin, mutta lyhyemmällä aikavälillä. Haluan tietysti välttää kauan sitten hankittujen osakkeiden voiton verotuksen. Riittääkö siis, että teen kauppaa osakkeilla eri arvo-osuustileillä? Onko mitään eroa, ovatko AO-tilit molemmat Nordnetissä, vai tulisiko toisen olla kokonaan eri tarjoajalla?

Näytä koko viesti
Coinmotion - 14.4.2021 11.28

Aamulla markkina-arvo 21.7M€. Jos oikein katsoin, niin 30.12.2020 kryptovarojen arvo ~8M€ --> jos ovat Bitcoineja niin arvo tänään ~17M€. Jos ETH:ta niin 25M€. Jos/kun varat jakautuneet jotenkin tuohon välille niin ollaan aika lähellä firman markkina-arvoa.

Coinmotionilla säilytyksessään 100M€ edestä varoja, päivän arvo kai 200M€. Onkohan tuo lähinnä holdausta vai kaupankäyntiä varten, jos vaikka puolet eli 100M liikkuu vuodessa ja siitä vaikkapa 1.5, kuluja niin palkkio olisi 1,5M€. Laajeneminen muihin maihin, talletusten lisääntyminen ja kaupankäynnin vilkastuminen toisi vaikkapa 500M€ talletuksilla ja 100% kierrolla jo 7,5M€ palkkioita. Äskeinen siis ihan vain omaa mietiskelyä ja pyörittelyä. Mutta mites ylivilkas ajatus vaikkapa 1000M€ talletuksilla (arvonnousun ja laajenemisen ansiosta) ja isolla veivauksella jossa kaikki kiertää kahteen kertaan? --> 30M€ palkkioita. No tästä ajatustenjuoksusta saisi haukut ainakin jenkkien Shark Tankissa.

Tänään jenkeissä listautuvalla Coinbasella on hallussaan helikuun arvoilla $360M edestä kryptoa, päivän arvo vähän enemmän, mutta siis melko pieni määrä verrattuna markkina-arvoon, joka tänään nähdään. Arviot taitavat olla 50-100 milkardin taalan tienoilla. Tämä vain yksityiskohta, hieno huomata, että Coinmotion on päättänyt myös sijoittaa kryptoihin.

Näytä koko viesti
Loudspring - 13.4.2021 01.59

Kauan on mennyt kun viimeksi Loudspringiä tarkemmin katsoin, mutta edelleen sitä salkussani on. Nocart-sekoiluista selvisivät, mutta kurssi on ollut n. kymmenesosan huipuista jo jonkin aikaa.

Nyt alkaa kuitenkin joillain osakasyrityksillä olemana jo ihan myyntiäkin. Mielenkiinnosta katsoin analyytikoiden ajatuksia omistuksille:

Inderes: tavoitehinta 0,28€. Erik Penser Bank 0,55-0,57€

Erot arvonmäärityksissä pääomistuksille (EP Bank vs Inderes M€):

Eagle 16.1 vs 7

Nuuka 9 vs 4.9

Sofi 1.6 vs 2.0

Enersize 1.2 vs 1.2

ResQ 5.5 vs 4.7

Other 1 vs 0 (lähinnä Swap)

 

Nyt vielä löysin muutaman viikon takaa emergers.se sivuilta Eaglelle annetun 19.6M€ (Loudspringin osuuden arvo). Isot ovat erot arvonmäärityksessä ja mielenkiintoista on nähdä kuinka nuo Eaglen saamat hyväksynnät maskeilleen auttavat kaupantekoa. Olen edelleen hold, ehkä pikkuisen lisäänkin jos sopiva paikka tulee. 

Näytä koko viesti
Lapsi sijoittajana - 29.3.2021 03.39

Kysyessäni pari vuotta sitten sanoivat, että pitää joka kerta kysyä erikseen ja luvan saaminen kestää ainakin viikkoja (olisiko arvio ollut 2kk?). Sanoivat itsekin, että tämä käytännässä estää osallistumisen anteihin, koska aika loppuu aina kesken.

Harmittelin tätä itse aikanaan, mutta toisaalta tarkoitus on hyvä (suojella lapsen omaisuutta). Harmittahaan se, kun "varmat pikavoitot" menee ohi suun, mutta toisaalta olisinhan voinut laittaa lapsen rahoja myös Nightingaleen indecision

Näytä koko viesti
Fortum - 16.2.2021 10.00

Huomasin juuri saman maininnan eilen Lavrovin puheessa. Ei touta varmaan ihan muuten vain mainita, ellei sitten muistutuksena ison investointiohjelman riskeistä. Jos katsoo vain näitä kahta energiasektorin tapausta, niin Fortumilla on jo miljardeja kiinni Venäjällä, Rosatomilla vasta suunnitelmia. Eli Fortumilla paljon hävittävää, Rosatomilla voitettavaa jos saisivat jalansijaa Suomessa, hyvän referenssin sekä voimalaprojektista tulevat hyödyt geopolitiikassa (kansalaisten liikkuvuus, myöhemmin puolustettavat assetit Suomessa jne.).

Fortumin bisnes Venäjällä on kannattavaa, mutta vain niin kauan kuin sen annetaan olla.

Näytä koko viesti
Aspire Global - 11.2.2021 10.33

jippej kirjoitti:

Täällä kevennetty 30% puolivahingossa, kun aamusta laitettu 2-3 kruunua sulkemista korkeammalle erä tarjolle. Onneksi pari päivää oli menemättä. Veroja on realisoitunu nyt jo riittävästi, mutta jatkuva rallattelu ilman uutisia tulee aiheuttamaan kevennyksiä myös jatkossa. 51-58-60 mennyt erät. Parin kruunun välein lisää. 

Sama myös @pikkupro : eikö näihin voisi laittaa trailing stop lossia? Jos osake menee suht tasaisesti ylöspäin, kannattaako pitää kiinni tiukasti myyntiohjelmastaan vai asettaa esim. 5% huipusta trailing SL kun se tiety kruunutavoite on saavutettu? Trendissä kulkeva osake kun usein jatkaa samaa rataa. Olisi kai oddsit paremman tuoton puolella. Kysyn siis ihan itseäni sivistääkseni.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 8.1.2021 01.29

Aikaisemmin sainkin vastauksia siihen, miksi ostaisin ennemmin Bitcoineja kryptopörsseistä kuin niitä trackaavia sertifikaatteja. Kiitos noista kommenteista. Nyt kysyisin, onko olemassa etf:iä tms. jotka myös omistavat noi Bitcoinit?

Itsella tilanne, että BTC-trackeri on kasvanut isoksi osaksi salkkua, enkä halua ainakaan vielä niitä verosyistä vaihtaa "oikeisiin" Bitcoineihin. Lisäksi tulisi eteen turvallisen lompakon tai välittäjän valinta. Mieluusti tilanteen tullessa eteem vain siirtäisin omistuksia "fyysisiin trackereihin".

Näytä koko viesti