Olet täällä

Coinmotion - 22.9.2021 01.51

Toivottavasti, voiisin ostaa lisää (arvostustasosta riippuen). Nyt kun ei ole lisääminen onnistunut vähään aikaa Privanetin sulkeuduttua.

Näytä koko viesti
Eläkesäästäminen, aloittelijan kysymyksiä - 20.9.2021 02.30

Casteliero kirjoitti:

Vuokratuotoksi riittää helposti vaikka se 3%, jos vuokralaisriski on olematon, omaa pääomaa on ostaessa käytetty 25-35% ja kassavirta on positiivinen. Tarkoitus on myös tuplata asuntojen määrä 10-12 vuoden päästä ostosta. 15 vuotta on omasta mielestä se raja, kun uusien asuntojen materiaalivalinnat ja pinnat alkaa tippua pois trendeistä ja näyttämään vanhalta. 10-12 vuodessa kuitenkin saa lainaosuutta pienennettyä sen verran, että kun tässä vaiheessa myy, niin saa käsirahat kahteen uuteen asuntoon, sekä verojen maksuun. Tarkoitus tällä on saada 4-6 lainatonta asuntoa kasaan 60-65 vuotiaana, jonka jälkeen niitä voi joko muutaman vuoden välein myydä yksitellen pois, tai kaikki kerralla ja erakoitua Karibialle.

Aikalailla samoilla linjoilla kirjoituksesi kanssa, niin osinkosalkun kuin asuntojenkin suhteen. tämän lainatun kohdan tosin ajattelen toisin, en myy asuntoa ostaakseni saaduilla varoilla uusia - tuossa kun menee aika paljon veroja maksuun. Mieluummin ajattelen ottavani uutta lainaa tuota vanhaa asuntoa vastaan ja sillä rahoittavani seuraavan asunnon käsirahan. Näin ei tule veroja maksuun.

Oletko uuten ajatellut millä tahdilla alat aikanaan asuntoja myydä? Onko suunnitelmissa koko omaisuuden käyttäminen itse, vai pitääkö jäädä muillekin jaettavaa? Omaa elinikäänsähän on vaikea arvioida, mutta itse olen ajatellut alkaa purkamaan koko omaisuuspottia "ajoissa", ettei turhaan roiku mahdollisesti siinä vaiheessa puulta maistuvassa työssä jne. Tosin 2-3 pientä vuokra-asuntoa tuee varmaan jossain vaiheessa vaihdettua omaan eläkeasuntoon (ehkä sitä vastaan sitten voisi ottaa jonkun käänteisen asuntolainen tms.).

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 31.8.2021 01.11

Moi,

Itselle tuli mahdolliseksi seuraavanlainen:

Omistan yksityisesti sijoitusasunnon ja minulla on myös Oy perustettuna puoliksi yhtiökumppanin kanssa. Nyt olisi mietinnässä siirtää asunto-osake yhtiölle siten, että yhtiökumppani samalla siirtää asunto-osakkeen verran rahaa yhtiöön (jotta omistusosuus pysyy 50/50).

Mikä on verokohteluni siinä tapauksessa, että olen ostanut asunnon 100 rahalla, ja nyt myyn sen yhtiölle 75 rahalla? Yhtiö maksaa 75 rahasta 2% varainsiirtoveroa, mutta saanko minä vähentää omassa verotuksessani 25 rahaa myyntitappiona?

Ymmärrän, että aikanaan yhtiön mahdollinen myyntivoitto suurenee tämän kuvion myötä, mutta tämän realisoitumiseen menee toivottavasti niin paljon vuosia, ettei sitä enää ymmärrä murehtia.

Näytä koko viesti
Päästöoikeudet, carbon credits - 19.8.2021 10.21

Nordnetissä olen joskus arvaillut minifutuurien kanssa. Löytyy monenlaisella vivulla, hieman tuo volatiliteetti vaan häiritsee kun tapaa mennä stop lossiin melko usein:)

Näytä koko viesti
Optomed - 6.8.2021 01.12

No nyt vuorostaan kahdessa päivässä jotain 25-30% alas huipuista. Antihinnasta vielä kaukana ja itse pikavoitot ottaneena oli todella vaikeaa ostaa uudestaan salkkuun. Nyt kuitenkin psykologisesti helpompaa kun sai ostaa tästä kuopasta.

Näytä koko viesti
Citycon - 6.8.2021 12.35

Outoa, jos tuota 220M ei olisi "huomattu" olevan :) Toisaalta kyllä itsellenikin kävi tuuri, kun yhtiö josta omistan yksiön sai "luvan" kaupungilta lisärakennukselle. Mikä ennen oli ränsistynyt pyörävaja ja muutama parkkipaikka onkin nyt prime location tontti kokonaiselle uudelle kerrostalolle. Myydään vain rakennusoikeus ja pidetään tontti itsellä, josta sitten varmaa vuokratuloa.

Tietty kaupungit haluaa nyt rakennettavan hyvii paikkoihin lisää, joten ennen vähäarvoisempi maa onkin nyt kalliimpaa. Saakohan Kani muuten noista tonteista oikeuksien myynnin jälkeen vielä hyvinkin vuokraa?

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 10.6.2021 07.49

Itselläkin näitä, mutta joskus hieman kylmää kun pe 18:30 ja ma 10:00 olet pakostakin hodlaaja. Jos vaikka Musk sinä aikana twiittaa markkinan 30% alas etkä pääse myymään paniikissa tai ostamaan dipistä.

Ja kävipä niinkin, että oli XRP trackeriä, jokä päättyi tuossa keväällä ja niistä siis rahat "pakolla ulos". No siitä 1-2 viikkoa ja kurssi jostain 0.26€:sta 1.5€:oon eikä vastaavaa tuotetta löytynyt. No BTC ja ETH trackereillä ei päättymispäivää ole.

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 2.6.2021 03.30

Liittyen kryptoihin kuten ETH, DOT, KSM etc: Olisiko näiden omistajana järkevää steikata tai osallistua "parachain auctioneihin" - jos vain pidän näitä lompakossani, niin jäänkö paitsi suurestakin upsidesta?

Steikkauksesta saan tuottoja jotain 4-12% välillä ja kryptot saa irti steikkauksesta melko nopeasti. Ymmärtääkseni auctionissa taas kryptot saattaa olla kiinni viikoista pariin vuoteen, mutta näin voi päästä osalliseksi uusista kolikoista (ja näin mahdollisesti isommista tuotoista).

Olen joka tapauksessa pitämässä esim. DOT:ni pitkän aikaa, joten siksi haluaisin maksimoida tuoton.

 

Näytä koko viesti
Coinmotion - 6.5.2021 09.11

Alkuvuoden tulos tosiaan aikamoinen. Itse aikaisemmassa kirjoituksessani koitin haarukoida saatavia palkkiotuottoja, mutta arvioin tileillä olevien kryptojen kiertonopeuden aivan alakanttiin. Ilmeisesti Coinmotionin asiakkaat eivät ole täysin "diamond hands" smiley

Hyvin heidän busineksensa skaalautuu ja tulosta tehdään tosiaan ihan nätisti. Jos tosiaan olisi tulos tänä vuonna luokkaa 10M€ ja taseessa vielä omistuksia 15-20M€ niin markkina-arvona joku nykyinen 30M€ on tosi alhainen. Tosin tuo markkina-arvo määräytyy kovin pienellä vaihdolla, 5 korkeinta ostotarjousta tällä hetkellä yhteensä 150kpl, eli jotain 20k€...

Itse sain lisättyä hieman alle satasella. Olenkin siis ostanut alkuaikoina 77 eurolla ja nyt taas jollain 97 eurolla. 10-20 euron ostoajat onnistuin välttämäänindecision

Näytä koko viesti
Sijoittajan verotus - 3.5.2021 09.39

Minulla on ollut tiettyjä osakkeita holdissa jo pidemmän aikaa ja voittoakin sisässä. Nyt olisin kiinnostunut sijoittamaan samoihin osakkeisiin, mutta lyhyemmällä aikavälillä. Haluan tietysti välttää kauan sitten hankittujen osakkeiden voiton verotuksen. Riittääkö siis, että teen kauppaa osakkeilla eri arvo-osuustileillä? Onko mitään eroa, ovatko AO-tilit molemmat Nordnetissä, vai tulisiko toisen olla kokonaan eri tarjoajalla?

Näytä koko viesti