Olet täällä

One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 16.12.2022 01.33

PikkuPro kirjoitti:

 

Oma näkemykseni on, että tää kannattas hoitaa talven osalta "katastrofitukena" ja ennen ensi talvea miettiä kestävämpi kuvio. Katastrofituella siis tarkoitan sitä, että jos joku sanotaanko 74v mummonmökkiläinen joutuisi muuten pois mökistään tai lähtisi sähköt, niin jotenkin hoidetaan. Tässä miljardituessa menee helvetisti hukkaan, tehottomasti ja siis se on oikeasti valtion lisävelkaa joka oikeasti nyt jo maksaa. Tehottoman esimerkkinä vaikka isäni: on yksin isossa sähkö-omakotitalossa ja jäätävät sähkölaskut. Mutta on myös varoja, ei ole mitään hätää paitsi että jotain lukuja muuttuu tilillä. Ei valtion kuulu tällaisia asioita korvata, part of the life ja siksi ihmisiä kehoitetaan hoitamaan vähän varoja pahan päivän varalle. Se paha päivä on tavallaan nyt. Se mihin musta on syytä puuttua on juurikin eläkeläiset, jotka on kalliissa sähkötalossa ja hankala monien hetkessä muuttaa ihan voimien takia. Mutta siltikin viimesijainen tuki eli jos on varoja, niin ei tämä ole valtion asia vaan tehdään niinkuin markkinataloudessa tehdään eli kun tilanne muuttuu, niin ihmiset reagoivat. Käytännössä siis mummonmökkejä pimenee lopullisesti mutta sitähän on tapahtunut jo 50-luvulta lähtien, nopeutuu prosessi vain.

 

Tämäpä onkin vaikea asia tosi monelle: Kun joku asia osuu omaan nilkkaan, niin ollaankin äkkiä vaatimassa samanlaista kompensaatiota kuin muutkin vaikka itse pärjättäisiin hyvin. Esim. kaikille extra lapsilisä - onhan se raha kivaa mutta todella tehotonta antaa se kaikille. Tietysti onhan se helpointa ja kai odotusarvoisesti sillä ostaa eniten ääniä vaaleissa. Mutta kun olen kysynyt kavereiltakin, että eikö olekin järjetöntä että mekin saadaan extra lisät, niin vastaus onkin ollut "tietysti kaikille, muutkin saa. Kerrankin mekin hyödytään tuista" tms.

 

 

 

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 15.12.2022 02.49

Kertokaas raati, olisiko nyt järkevää vaihtaa sijoitusasuntolainojen/ taloyhtiölainojen viitekorko (jos onnistuu kohtuullisilla kuluilla) EUR12kk --> EUR6kk? Jonkin verran alempi korko ja korkojen kääntyessä laskuun olisi korontarkistuspäivä aikaisemmin kuin12kk korolla?

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 11.11.2022 02.15

Jos Krimiä suojellaan, niin eikös se mene kohtuu vaikeaksi jos Ukraina pääsee tarkemman tykistönsä kantaman päähän? Eli jos pääsee etenemään joen yli niin ollaan jo n. 100km päässä Krimistä. Ei ole kovin mukava olla niemimaalla jumissa kun tykistö pikkuhiljaa tuhoaa joukkoja.

Näytä koko viesti
Valmet Automotive - 2.11.2022 01.57

2 viikkoa sitten sanottiin listautumisen olevan mahdollinen ja nyt edellytyksiä sille ei enää nähdä olevan. Markkinatilanne on synkkä, mutta ei yhtään synkempi kuin kaksi viikkoa sitten. Onko tuota rahaa tulossa sitten muualta ilman listautumistakin?

Näytä koko viesti
Citycon - 29.9.2022 12.24

Ehkä ei automaattisesti lasketa, mutta kuten covidin alussa joitain vuokria saatettiin uudelleen neuvotella. En nyt muista Cityconin osalta joutuiko näin tekemään. Parempi vuokralainen olemassa kuin tilat tyhjinä.

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 22.9.2022 02.13

Tuli itsellä eteen ensimmäistä kertaa konkreettisesti korkojen nousun vaikutus asuntosijoittamisen tuottoihin. Yhtiölainan korko on tähän asti ollut pelkkä marginaali Euriborien oltua miinuksella, mutta seuraava koron tarkistus nostaa sitä ainakin välille 2,5-3,0%. Tämä tarkoittaa pienessä yksiössäkin (jossa 70% yhtiölainaa) n. 100€ kuukausittaista nousua kuluihin.

Voi vain kuvitella, kuinka tämä vaikuttaa sijoittajiin, joilla arvioitu kuukausittaiset kulut n. vuokrien tasolle ja puskuria ei ole kerätty. Tuota ei nopeasti vuokriin saa laitettua, joten monesta kohteesta tulee kallis pidettävä. Pidetään siis etuovea silmällä ja katsotaan miten uudiskohteiden ja 2-3 vuotta sitten valmistuneiden kohteiden kauppa ja hinnat kehittyvät.

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 22.9.2022 12.51

Velho kirjoitti:

Euriborin äänestysmekanismia en väitä ymmärtäväni, mutta oli siellä paneelissa minkä maalaisia pankkeja tahansa, ei se irti todellisuudesta voi olla. Jos keskuspankki lopettaa koronnostot vaikka 3 %:n, niin ei pidempikään euribor voi pitkään olla 7%, koska muuten rahaa saa keskuspankista halvemmalla. 

Ei pitäisi olla irti todellisuudesta kuten sanoit. Jonkun huijaustapauksen (Kauppalehden True Crime -jakso kertoo tämän hyvin) myötä taidettiin siirtyä paneelipankkien ennusteista toteutuneisiin korkoihin jo vuosia sitten. Ei ole niin paljon manipuloinnin mahdollisuutta.

Näytä koko viesti
Entinen meklari tutkimusmatkalla tuntemattomaan - 30.6.2022 03.46

Kiitos mielenkiintoisista kirjoituksista.

Voisitko avata vähän ajatuksiasi siitä, millaista tulotasoa aloit hakemaan kun jäit pois palkkatöistä? Summa ei niinkään kiinnosta, vaan se miten laskit tavoiteansiosi tehdessäsi päätöksen. Yritätkö tienata saman kuin palkkatöissä, sen verran että kulut peittyy, selvästi enemmän (jotta jää jotain varastoonkin) tms? Vai oliko motivaationa nimenomaan vapaampi elämä vaikka sitten pienemmillä ansioilla?

Olen itse koittanut jo vuosia tätä miettiä, mutta en ole vastausta löytänyt. Periaatteessa olisi mahdollista yhdistellä monta tulovirtaa ja saada lähes samat ansiot kuin töistäkin, mutta toisaalta nyt on palkkatulot JA muutama noista sivuvirroista jo olemassa (toki sivuvirtoja voisi vahvistaa jos olisi aikaa niihin enemmän perehtyä).

Näytä koko viesti
Aspire Global - 24.5.2022 10.46

Tänään viimeinen päivä vastata tarjoukseen, mutta eilen piti ostaa, jotta osakkeet voi hyödyntää tässä tarjouksessa. Olisiko siinä syy?

Näytä koko viesti
Aspire Global - 20.5.2022 02.23

4 päivää ennen tarjouksen sulkeutumista kurssi edelleen lähes 3% alle tarjotun hinnan. Eikä kauppaakaan oikein käydä. Olen ostanut lisää, mutta niukasti koska haluan käteistä olevan jäljellä myös muita kohteita varten (niitä jenkkiteknoja, joita jo salkussa ja saattavat tulla päivässä 30% alas).

 

Näytä koko viesti