Olet täällä

Basware - 28.5.2020 12.02

Hämmästyin tänään, kun Basware oli kiivennyt salkussa jo TOP3:een. Noussut pohjilta jo ~90% ja nyt korkeimmillaan sitten myyntiaikeiden kariuduttua. Nyt jäljessä 50% taannoista Arrowgrassin tarjoushintaa. Onko maailma muuttunut sen verran, että mahdollinen seuraava tarjous on tätä alempi, jolloin nousuvara pienempi kuin tuo 50%? Aikanaan itse ostin nimenomaan ostotarjousta odotellessa, mutta tyytyväinen olen tähänkin nousuun smiley

 

Näytä koko viesti
NoHo Partners ent. Restamax - 8.5.2020 12.38

BradPitt kirjoitti:

Lisäsin salkkuun riskiä ottamalla ottamalla Nohoa @3,56€. Uskon mahdollisuuteen, että ravintolat saadaan auki jo ennen toukokuun loppua. Lisäksi rajojen pysyessä kiinni voi kulutusta kohdentua enemmän kotimaan palveluihin.

 

Vieläkö salkussa Nohoa salkussa vai riittikö 40-50% pikaiset nousut? Ennusteesi ravintoloiden avautumisesta meni vain vähän pieleen, kohta pääsee taas syömään ravintolaruokaa muuallekin kuin keittiön pöydän ääreen. Joka on muuten nykyään myös työpöytä ja lapsen leikkipaikka.

Tuo nousu pohjilta nykyisiin lukuihin perustuu varmaankin nurinmenoriskin pienentymisestä kun saivat rahoituksen sovittua. Mutta koska ravintoloiden avautuminen ja luvassaolevien tukieurojen vaikutus alkaa näkymään? Ainakin Inderes on koko ajan jättänyt tukieurot huomioimatta laskelmissaan, kunnes ne on lukkoon lyöty. Inderes myös sanoo tukien merkityksen jäävän pieneksi Noholle, mutta uusimpien uutisten mukaan tukirajoja ja perusteita ollaan muuttamassa viime metreille, joten ehkä tämä auttaa hieman enemmän myös Nohoa. Joka tapauksessa todennäköisesti maksuun tulevat tuet auttavat firmaa vaikeassa tilanteessa.

Firma sopi aikaisemmin myös 34M€ rahoituksesta, jolla turvataan selviytymistä aikana, jolloin kuukausittaiset kulut ovat 2-3M€. Paketin korko on "alle 4%", joten tukieurot ovat ehdoiltaan joka tapauksessa ulkopuolista rahoitusta edullisempia.

1.6 kun pääsevät vielä avaamaan terasseja, joiden osalta turvavälit on kai melko helppo järjestää niin saadaan ainakin jonkinlainen tulopiikki kesä/heinäkuulle. Nyt toivotaan hyviä ilmoja ihan sijoittajankin näkökulmasta.

Jos saavat ravintolat pyörimään kesän aikana kohtuullisesti ja rahoituksen osalta ei tule negatiivisia uutisia, voisi tilanne avata mahdollisuuksia myös yritysostoille. Tietysti nykytilanteessa selviytyminen on ykkösprioriteetti, mutta eteen voi jossain tapauksessa tulla myös houkuttelevia "halpoja" kohteita. Lainausmerkit, koska nykytilanteessa riskit esim. toiselle aallolle (miksei kolmannellekin) ja pidemmille rajoituksille ovat olemassa.

Itse olen vielä pidossa osakkeiden suhteen.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 30.4.2020 03.08

Casteliero kirjoitti:

Reilu 12 päivää on Bitcoinin lohkopalkkioiden puolittumiseen, eli siihen neljän vuoden välein tapatuvaan halveningiin. Voi olla mahdollista, että siihen asti noustaan ja sitten myydään. Tuon puolittumisen vaikutus itsessään näkyy tietysti vasta viiveellä.

Halvening näyttäisi nostavan Bitcoinia, mutta miksi? Eikös coineja ole jo louhittu joka tapauksessa suurin osa (>80% maksimista). Miksi tässä vaiheessa tapahtuva hidastuminen on iso asia arvolle?

Pajonko muuten olemassa olevista coineista arvellaan olevan edelleen markkinoilla, osahan lienee "hukassa", "tuhottu" tai miten nyt coinit voivatkaan kadota?

Koitan vain haarukoida, mikä osa halveningin tuomasta noususta on psykologiaa ja mikä perustuu tarjonnan vähentymiseen.

Näytä koko viesti
Kone - 22.4.2020 12.47

Kyllä, ja parasta ettei tarvitse edes sitä todistaa. Aina voi sanoa "todista toisin". 

Näytä koko viesti
Kone - 22.4.2020 11.59

Sanokaapa, miksi Kone lähti keulimaan 1,5h ennen tulosjulkistusta?

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 14.4.2020 03.48

Kiitos! Kuinka hienoa onkaan saada vanha toimimaan ja näin välttyä uuden oppimiselta. Mutta nuo puutteet uudessa ovat edelleen osaltani voimassa.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 14.4.2020 01.55

Onko nyt pakko opetella uusi näkymä kun "vanha Nordnet" ei ainakana itsellä enää aukea?

Jos näin on, niin valitanpa seuraavista:

- osakkeiden vierestä sai ennen "+" napista kätevästi katsottua myynti/ostolaidat nopeasti ilman, että itse päänäkymä sulkeutuu.

- näkymän teksti on nyt oletuksena isompaa, eli kerralla näytölle ei mahdu tarpeeksi omistuksia.

- en löydä mahdollisuutta katsoa kuluvan vuoden 9A-raporttiani (eikä vanhemmatkaan aukea, mikä lienee tosin bugi)

Jos ylläolevat saa toimimaan harjoittelulla niin harjoittelen, jos ei niin jään pettyneenä odottamaan parannuksia.

 

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 9.4.2020 02.11

Eikös Sixten Korkman sanonut viikko sitten haastattelussa tyyliin "taidan olla ainoa, jolla ei ole asiantuntemusta koronakriisin hoitoon" :)

 

Hauska seurata miten mielipideaallot kriisissä etenevät:

1. Kaikilla on mielipide, miten ihmisten liikkuvuutta pitää rajoittaa

2. Kaikilla on mielipide, miten paljon ja keitä pitää testata

3. Kaikilla on mielipide, miten paljon suojaimia pitäisi olla ja missä niitä pitäisi käyttää

Jokaiseen mielipiteen esitykseen kuuluu lisätä oma pöyristyksensä asiasta ja mielellään joku toinen maa, joka hoitaa asiat nopeammin tai oikeammin. 

 

 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 1.4.2020 01.30

Hynägrandella hyviä pointteja Teslan riskeistä tällä hetkellä. Itse mietin vielä millaisilla ehdoilla tehtyjä tilauksia voi peruuttaa? Vain muutama viikkokin sitten tilauksia tehtiin tosi paljon positiivisemmissa merkeissä. Nyt jenkeissäkin työttömyys nousee ainakin hetkellisesti korkealle ja vaikkei ehkä ensimmäiseksi työttömäksi jäävät olekkaan niitä todenäköisempiä Teslan tilaajia, on tämän jotenkin heijastuttava myös parempituloisiin.

Nyt osakekurssi on tammikuun puolenvälin tienoilla ja jos muistelee miksi vielä muutama kuukausi sitten kurssi nousi voimakkaasti voinee ison osan näistä syistä ainakin hetkellisesti laittaa sivuun.

Olisi yllättävää jollei jenkeissä tehtaiden sulkeminen vaikuttaisi Teslaan rajustikin. Komponenttipulakin lienee vain ajan kysymys. Jos miljoona autoa vuodessa oli kireä tavoite, on sen saavuttaminen niin markkinoiden heiketessä kuin valmistuksen vaikeutessa tosi vaikeaa ellei mahdotonta. Joko kysyntä tai tarjonta sakkaa tai sitten molemmat.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 27.3.2020 11.56

Heikin Ashi kirjoitti:

 Koronan vaikutuksia: 27 miljoonasta  2.6 miljardiksi 

https://www.pershingsquareholdings.com/pershing-square-capital-management-l-p-releases-letter-to-investors/?mod=article_inline

Suomensinko väärin, mutta tuo 27 miljoonaa olivat kuluja tms. ja 2,6 miljardia hedgeistä vapautettuja varoja jotka nyt sijoittivat osakkeisiin.

Näytä koko viesti