Olet täällä

Lapsi sijoittajana - 29.3.2021 03.39

Kysyessäni pari vuotta sitten sanoivat, että pitää joka kerta kysyä erikseen ja luvan saaminen kestää ainakin viikkoja (olisiko arvio ollut 2kk?). Sanoivat itsekin, että tämä käytännässä estää osallistumisen anteihin, koska aika loppuu aina kesken.

Harmittelin tätä itse aikanaan, mutta toisaalta tarkoitus on hyvä (suojella lapsen omaisuutta). Harmittahaan se, kun "varmat pikavoitot" menee ohi suun, mutta toisaalta olisinhan voinut laittaa lapsen rahoja myös Nightingaleen indecision

Näytä koko viesti
Fortum - 16.2.2021 10.00

Huomasin juuri saman maininnan eilen Lavrovin puheessa. Ei touta varmaan ihan muuten vain mainita, ellei sitten muistutuksena ison investointiohjelman riskeistä. Jos katsoo vain näitä kahta energiasektorin tapausta, niin Fortumilla on jo miljardeja kiinni Venäjällä, Rosatomilla vasta suunnitelmia. Eli Fortumilla paljon hävittävää, Rosatomilla voitettavaa jos saisivat jalansijaa Suomessa, hyvän referenssin sekä voimalaprojektista tulevat hyödyt geopolitiikassa (kansalaisten liikkuvuus, myöhemmin puolustettavat assetit Suomessa jne.).

Fortumin bisnes Venäjällä on kannattavaa, mutta vain niin kauan kuin sen annetaan olla.

Näytä koko viesti
Aspire Global - 11.2.2021 10.33

jippej kirjoitti:

Täällä kevennetty 30% puolivahingossa, kun aamusta laitettu 2-3 kruunua sulkemista korkeammalle erä tarjolle. Onneksi pari päivää oli menemättä. Veroja on realisoitunu nyt jo riittävästi, mutta jatkuva rallattelu ilman uutisia tulee aiheuttamaan kevennyksiä myös jatkossa. 51-58-60 mennyt erät. Parin kruunun välein lisää. 

Sama myös @pikkupro : eikö näihin voisi laittaa trailing stop lossia? Jos osake menee suht tasaisesti ylöspäin, kannattaako pitää kiinni tiukasti myyntiohjelmastaan vai asettaa esim. 5% huipusta trailing SL kun se tiety kruunutavoite on saavutettu? Trendissä kulkeva osake kun usein jatkaa samaa rataa. Olisi kai oddsit paremman tuoton puolella. Kysyn siis ihan itseäni sivistääkseni.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 8.1.2021 01.29

Aikaisemmin sainkin vastauksia siihen, miksi ostaisin ennemmin Bitcoineja kryptopörsseistä kuin niitä trackaavia sertifikaatteja. Kiitos noista kommenteista. Nyt kysyisin, onko olemassa etf:iä tms. jotka myös omistavat noi Bitcoinit?

Itsella tilanne, että BTC-trackeri on kasvanut isoksi osaksi salkkua, enkä halua ainakaan vielä niitä verosyistä vaihtaa "oikeisiin" Bitcoineihin. Lisäksi tulisi eteen turvallisen lompakon tai välittäjän valinta. Mieluusti tilanteen tullessa eteem vain siirtäisin omistuksia "fyysisiin trackereihin".

Näytä koko viesti
Stockmann - 11.12.2020 02.38

Tässä on nyt luvut ulkomuistista, mutta kelvannee spekulointiin: Firmalla siis velkaa 650M€. Hki keskustan kiinteistö 550M€ (onko tippunut coronan takia?). Vuokria neuvoteltu alaspäin (tässä taas coronasta lienee ollut hyötyä, olisiko voinut olla "parempaa" aikaa ollut neuvotteluille?). Kiinteistön myynnillä siis lähes koko velka kuitattu pois ja jäljellä jäävä bisnes pystyy paremmin kattamaan kuluja kun nekin laskevat. Velkojapa vielä ehkä leikataankin.

Tarvitseeko firman kerätä annilla lisää rahaa jos keskustan kiinteistö myydään? Onko parempi omistaa myös kiinteistöä osakkeen kautta ja antaa omistuksen laimentua vai omistaa osakkeen kautta velaton yhtiö (miinus kiinteistö)?

Lisäksi yhtälöön Lindex + jäljellä jäävät kiinteistöt ja markkina-arvo ~80M€ tuntuu minusta jo ihan ok:lta.

Näytä koko viesti
Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute - 4.12.2020 09.38

Voisiko sivustosta julkaista myös maksullisen version, jossa ei näy mainoksia? Suurikokoisten mainosten määrä on kasvanut viime aikoina, ja ketjun avatessaan ruutu hyppii ärsyttävästi ensimmäiset sekunnit kun mainokset latautuvat. Ja koska mainostajia on kai aika rajallinen määrä tulevat samat mainokset aina silmille. Maksaisin mieluusti muutaman euron kuukaudessa sujuvammasta käytöstä.

Näytä koko viesti
Stockmann - 1.12.2020 11.37

Kokemuksia Tampereen Stokkalta: ihmisiä viikonloppuna enemmän kuin pitkiin aikoihin, olkoonkin Black Week. toisaalta coronan luulisi hieman vähentävän shoppailijoita. Palvelu hyvää, jotenkin aloitteellisempaa kuin aikaisemmin. Kassalla jonoa vaikka oli 4 kassaa auki. Ja kaiken kruunasi kassalla oleva keski-ikäinen tärkeän oloinen rouvashenkilö, joka käyttäytyi töykeästi myyjiä arvostellen --> toivottavasti näitä "parempia" maksukykyisiä shoppailijoita tulee lisää smiley

Onko Helsingistä samoja kokemuksia, eli voiko tätä taas lisätä salkkuun? Tosin saneerausmenettelystäkin on tulossa uutisia lähipäivinä, joten jonkinlainen mahdollinen omistusten laimeneminenkin saattaa olla uhkana?

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 20.11.2020 04.06

Onko Aasian maissa vielä rajoituksia kansalaisten kryptosijoituksiin? Muistaakseni viime hypen aikaan ainakin Etelä-Korea alkoi suitsimaan kryptoja. Jos on, niin luulisi rajoitusten jossain määrin myös poistuvan, ettei oma kansa jää mahdollisesti paitsi arvon noususta. 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 3.11.2020 10.30

Näettekö mitään negatiivisia puolia Bitcoin trackereihin (esim. Bitcoin XBT tai XBTE) sijoittamisessa vs bitcoiniin "aitona"? Trackeri on paljon vaivattomampi tapa ainakin itselle. 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 29.10.2020 04.30

Myyty pieniä siivuja jenkkiteknoista, Kamuxia sekä Fellow Financea. Kuten normaalia, tarkoitus ostaa näitä takaisin ensi viikon dipistä (jota pidän todennäköisenä vaalien takia).

Samalla otettu näkemystä DOW:n ja Nasdaq:n laskuun luottaen samasta syystä. Myöhästyin tästä liikkeestä pari päivää, tarkoitus oli rakentaa jonkinlainen shorttipositio vaaliviikkoa varten. Nyt kuitenkin eilinen pudotus teki liikkeestä hieman kallimpaa, mutta ei anneta sen häiritä.

Näytä koko viesti