Olet täällä

Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute - 2.10.2020 12.35

Tällaisen pikkuisen bugin löysin: kun normaalisti klikkaa nimimerkkiä, niin pääsee sivulle, jossa on ko. nimimerkin viimeisimmät kirjoitukset. Toimii kaikilla muilla, paitsi klikatessa Pikkupro:n nimimerkkiä menee sivulle jossa on onkin nimimerkin "PP_st" viimeisimmät kommentit, eli jonnekin vuoteen 2014. Onko Pikkupro:n nimimerkki vahingossa linkattu johonkin vanhaan nikkiin tms.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 30.9.2020 01.43

Aki Pyysing kirjoitti:

Katsotaan, mitä seuraavat gallupit sanovat. Odotan jopa ihan lievää tikkiä Bideniin päin. On vaikea keksiä, miten Trump olisi saanut uusia äänestäjiä jo valmiiksi vakuuttuneiden ulkopuolelta. Mutta ennallaan pysyminenkin ja päivien kuluminen pitäisi riittää Bidenin nykykertoimen 1,67 = 60% laskemiseen. 

Nordicbetillä oli aamulla Biden 1,67 ja "voittava puolue Democrats" 1,70 - löin demokraateille, koska ajattelin Bidenin pysyvän puolueessa ainakin vaalien ajan :)

Nyt olikin jo vaihtuneet Biden 1,65 ja demokraatit 1,62.

Näytä koko viesti
Citycon - 7.9.2020 12.26

Gazit Globen omistus firmasta on edelleen hyvin lähellä 50% jolloin ilmeisesti olisivat velvollisia tekemään lunastustarjouksen muille omistajille? Eikös keväinen kurssilasku tarkoita sitä, että hinta jonka joutuisivat tarjoamaan on laskenut tasolle (12kk painotettu keskiarvo?) joka ei juuri muita omistajia houkuta? Pikavoittojen puolesta kyllä, mutta joku 8€/osake ei kauheasti mielestäni ole.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 4.9.2020 09.30

Itse en usko niinkään äänestäjien mielen muuttuvan, vaan nimenomaan ratkaisevaa olisi ihmisten saaminen äänestämään (muistaakseni Obaman kampanja onnistui tässä erinomaisesti ekalla kerralla). Jos vaikka Floridassa eroa olisi tuo 300k ääntä ja saadaan 100k jättämään äänestäminen väliin, koska pitävät valintaa muutenkin varmana ja toisen 100k äänestäjän äänestäminen hankaloituu (esim. jonoja, koronarajoituksia, jne.) niin ollaan jo aika tiukassa tilanteessa. 

Näytä koko viesti
PYN Elite rahasto - tuottoa Kaakkois-Aasiasta - 3.9.2020 08.53

Sienimies kirjoitti:

Tota eliteä on tosiaan rikkaat espoolaiset kaverini kehuneet. On kuulemma tosi elite rahasto. Sanoin niille että mulle kelpaa tuulipukuna ihan Xtrackers FTSE Vietnam Swap ETF. Ei tartte maksaa 5 % merkintäpalkkiota ja aktiivisen osakerahaston hallinnointikuluja ja silti pääsee helposti Vietnamin markkinoille. Eivät vakuuttuneet.

Tuulipuvuksi merkintäsi ovat isohkoja, 5% merkintapalkkio menee vain yli 3M€ kertamerkinnästä :) Muuten pääset "ilmaiseksi" sisään ja maksat 1% vuodessa + tuottosidonnaisen palkkion. Mielestäni kohtuullista.

Näytä koko viesti
PYN Elite rahasto - tuottoa Kaakkois-Aasiasta - 3.9.2020 11.34

Luottoa löytyy minultakin, olen sijoitellut Eliteen ehkä 8-10v muutaman kerran matkan varrella sijoitusta lisäten. Ajoitusta en ole edes yrittänyt, eikä se hyvä ole ollutkaan. Omat sijoitukset Eliteen plussalla, muttei isoja vuosituottoja. Sijoittamani raha on Elitessä pitkäaikaisesti, eläkettä odotellessa :)

Haluan kuitenkin olla mukana Vietnamin markkinoilla ja uskon maan kehittymisen vielä näkyvän tuotoisssakin. Jotenkin siellä on nyt hyvänlainen asenne kasvuun ja niin omat kokemukset (työmatkat) kuin nyt korona-kriisin hoito siellä ovat lisänneet luottoa myös itse maahan.

Parasta Elitessä on mielessäni Pyn:n erittäin hyvä kommunikointi asiakkaille. Selkeitä raportteja tarpeeksi usein. Ollaan paikan päällä ja tunnetaan firmat hyvin. Toki tässä on hieman Petri Deryng -riskiä mielestäni, vaikka hänellä nykyään muitakin on firmassa mukana. Paljon on kuitenkin yhden miehen harteilla. 

Eikä toki voi vähätellä Petrin omaa omistusta Elitessä. "Put your money where your mouth is" todellakin pätee häneen.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 2.9.2020 09.29

Soloque kirjoitti:

"According to Malinen’s simulations, having her..laugh

aah, pääsenpä kantamaan korteni kekoon tähän kryptokeskusteluun: "her" viittaa tuossa lauseessa "Finland":iin. Suomi-neidosta sopii sanoa her :)

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 31.8.2020 11.33

Minkä ETF:n olet Brasseista valinnut ja otitko ihan kustannusten perusteella?

Business Finlandin tuista on varmasti hyötyä monelle, mutta hieman itseäkin mietityttää esim. käyttämäni kasvava ja vuosia voitollisena ollut firma, jonka tuloista iso osa tulee kuukausimaksuista eikä tietääkseni asiakkuuksia juurikaan lopetettu, jotkin ottivat varmaan vapaakuukauden (mutta firma ei edes tarjonnut mahdollisuutta pitkään paussiin). Sai kuitenkin 100k+100k tukea. No ehkä se hyvin käytetään.

Näytä koko viesti
Avidly - 31.8.2020 10.42

Avidly on Hubspotin "Elite Partner", jonka merkitystä en osaa arvioida. Ilmeisesti kuitenkin harvalukuinen joukko ainakin omalla markkina-alueellaan. Osaako joku firmaa seurannut sanoa, mikä on Hubspotin merkitys koko Avidlylle, eli onko bisnes kovinkin riippuvainen tästä. 

Itse ostin Hubspotia pienesti ~150 taalalla, kurssi nyt $300. YTD kurssi n.90% plussa ja maaliskuun pohjista lähes 200%. Pohdin nyt, laitanko lisää Hubspotiin vai Avidlyyn: Hubspotin merkityksen kasvaessa voisi ajatella Partnerin hyötyvän siitä myös, ja jos tosiaan olisi hyvässä asemassa partnerina niin hyöty voisi olla suurikin valituilla markkinoilla.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 24.8.2020 01.37

PikkuPro kirjoitti:

Veikkaisin, että tukos joka lähti tällä kertaa omia aikojaan liikkumaan etiäpäin.

Jos tosiaan kokemuksellasi näin arvelet tapahtuneen, niin tulisi mennä kotonakin vielä kuvauksiin/testeihin. Tuo kuulostaa ohimenevältä TIA-kohtaukselta. 10% tuon saaneista saa isomman kohtaukset lähitulevaisuudessa. Ei nuo tukokset kerralla vain poistu, vaan siellä saattaa jokin vielä lymyillä.

Näytä koko viesti