Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 8.1.2021 01.29

Aikaisemmin sainkin vastauksia siihen, miksi ostaisin ennemmin Bitcoineja kryptopörsseistä kuin niitä trackaavia sertifikaatteja. Kiitos noista kommenteista. Nyt kysyisin, onko olemassa etf:iä tms. jotka myös omistavat noi Bitcoinit?

Itsella tilanne, että BTC-trackeri on kasvanut isoksi osaksi salkkua, enkä halua ainakaan vielä niitä verosyistä vaihtaa "oikeisiin" Bitcoineihin. Lisäksi tulisi eteen turvallisen lompakon tai välittäjän valinta. Mieluusti tilanteen tullessa eteem vain siirtäisin omistuksia "fyysisiin trackereihin".

Näytä koko viesti
Stockmann - 11.12.2020 02.38

Tässä on nyt luvut ulkomuistista, mutta kelvannee spekulointiin: Firmalla siis velkaa 650M€. Hki keskustan kiinteistö 550M€ (onko tippunut coronan takia?). Vuokria neuvoteltu alaspäin (tässä taas coronasta lienee ollut hyötyä, olisiko voinut olla "parempaa" aikaa ollut neuvotteluille?). Kiinteistön myynnillä siis lähes koko velka kuitattu pois ja jäljellä jäävä bisnes pystyy paremmin kattamaan kuluja kun nekin laskevat. Velkojapa vielä ehkä leikataankin.

Tarvitseeko firman kerätä annilla lisää rahaa jos keskustan kiinteistö myydään? Onko parempi omistaa myös kiinteistöä osakkeen kautta ja antaa omistuksen laimentua vai omistaa osakkeen kautta velaton yhtiö (miinus kiinteistö)?

Lisäksi yhtälöön Lindex + jäljellä jäävät kiinteistöt ja markkina-arvo ~80M€ tuntuu minusta jo ihan ok:lta.

Näytä koko viesti
Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute - 4.12.2020 09.38

Voisiko sivustosta julkaista myös maksullisen version, jossa ei näy mainoksia? Suurikokoisten mainosten määrä on kasvanut viime aikoina, ja ketjun avatessaan ruutu hyppii ärsyttävästi ensimmäiset sekunnit kun mainokset latautuvat. Ja koska mainostajia on kai aika rajallinen määrä tulevat samat mainokset aina silmille. Maksaisin mieluusti muutaman euron kuukaudessa sujuvammasta käytöstä.

Näytä koko viesti
Stockmann - 1.12.2020 11.37

Kokemuksia Tampereen Stokkalta: ihmisiä viikonloppuna enemmän kuin pitkiin aikoihin, olkoonkin Black Week. toisaalta coronan luulisi hieman vähentävän shoppailijoita. Palvelu hyvää, jotenkin aloitteellisempaa kuin aikaisemmin. Kassalla jonoa vaikka oli 4 kassaa auki. Ja kaiken kruunasi kassalla oleva keski-ikäinen tärkeän oloinen rouvashenkilö, joka käyttäytyi töykeästi myyjiä arvostellen --> toivottavasti näitä "parempia" maksukykyisiä shoppailijoita tulee lisää smiley

Onko Helsingistä samoja kokemuksia, eli voiko tätä taas lisätä salkkuun? Tosin saneerausmenettelystäkin on tulossa uutisia lähipäivinä, joten jonkinlainen mahdollinen omistusten laimeneminenkin saattaa olla uhkana?

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 20.11.2020 04.06

Onko Aasian maissa vielä rajoituksia kansalaisten kryptosijoituksiin? Muistaakseni viime hypen aikaan ainakin Etelä-Korea alkoi suitsimaan kryptoja. Jos on, niin luulisi rajoitusten jossain määrin myös poistuvan, ettei oma kansa jää mahdollisesti paitsi arvon noususta. 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 3.11.2020 10.30

Näettekö mitään negatiivisia puolia Bitcoin trackereihin (esim. Bitcoin XBT tai XBTE) sijoittamisessa vs bitcoiniin "aitona"? Trackeri on paljon vaivattomampi tapa ainakin itselle. 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 29.10.2020 04.30

Myyty pieniä siivuja jenkkiteknoista, Kamuxia sekä Fellow Financea. Kuten normaalia, tarkoitus ostaa näitä takaisin ensi viikon dipistä (jota pidän todennäköisenä vaalien takia).

Samalla otettu näkemystä DOW:n ja Nasdaq:n laskuun luottaen samasta syystä. Myöhästyin tästä liikkeestä pari päivää, tarkoitus oli rakentaa jonkinlainen shorttipositio vaaliviikkoa varten. Nyt kuitenkin eilinen pudotus teki liikkeestä hieman kallimpaa, mutta ei anneta sen häiritä.

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kirjakerho - 29.10.2020 04.26

Michael Lewis:n Fift Risk luettu. Hyvää tasaista Lewis-laatua, joskin tällä kertaa ei aivan niin mukaansatempaava kuin normaalisti. Hieman itseään toistavaa sanomaa.

Opin tästä kirjasta, että USA hallinto tosiaan menee aikalailla uusiksi aina presidentin vaihtuessa, en tiennyt virkamieskunnan vaihtoa ihan noin laajaksi. Mielenkiintoista myös lukea, kuinka laajasti julkishallinto kuitenkin maassa toimii, vaikka itsellä ollut tästä selvästi suppeampi kuva.

Näytä koko viesti
Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute - 2.10.2020 12.35

Tällaisen pikkuisen bugin löysin: kun normaalisti klikkaa nimimerkkiä, niin pääsee sivulle, jossa on ko. nimimerkin viimeisimmät kirjoitukset. Toimii kaikilla muilla, paitsi klikatessa Pikkupro:n nimimerkkiä menee sivulle jossa on onkin nimimerkin "PP_st" viimeisimmät kommentit, eli jonnekin vuoteen 2014. Onko Pikkupro:n nimimerkki vahingossa linkattu johonkin vanhaan nikkiin tms.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 30.9.2020 01.43

Aki Pyysing kirjoitti:

Katsotaan, mitä seuraavat gallupit sanovat. Odotan jopa ihan lievää tikkiä Bideniin päin. On vaikea keksiä, miten Trump olisi saanut uusia äänestäjiä jo valmiiksi vakuuttuneiden ulkopuolelta. Mutta ennallaan pysyminenkin ja päivien kuluminen pitäisi riittää Bidenin nykykertoimen 1,67 = 60% laskemiseen. 

Nordicbetillä oli aamulla Biden 1,67 ja "voittava puolue Democrats" 1,70 - löin demokraateille, koska ajattelin Bidenin pysyvän puolueessa ainakin vaalien ajan :)

Nyt olikin jo vaihtuneet Biden 1,65 ja demokraatit 1,62.

Näytä koko viesti