Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen -

Onkohan tuo tontin lunastusosuus tosiaan vielä sama kuin 4 vuotta sitten? Ainakin kaupunki varmaan nostelee sitä jollain prosentilla vuosittain, viime vuonna huomattavastikin. Sekin vähentää ostohalukkuutta, jos vaikka tuohon on tullut 10% lisää.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Lyhyt on kryptomaailman muisti. Jo nyt ollaan alempana kuin ennen SEC vs Grayscale päätöstä, jota odotettiin kuin kuuta nousevaa.

Ny alkoi ilmeisesti samanlainen odotus SEC:n päätökselle Bitcoin spot ETF:n hyäksymisestä. Ja eka deadline ensi kuun puolessavälissä.

Näytä koko viesti
Onko nyt oikea aika ostaa asunto? -

Olen saanut saman neuvon: heti sellainen tarjous, että muut tietää ettei kannata alkaa kilpailemaan.

Näytä koko viesti
Onko nyt oikea aika ostaa asunto? -

Samasta aihesta oli myös hyvä kolumni Talouselämän viimeisellä aukamalla. Tosiaan harvoin jos koskaan saa lukea välittäjän sanovan ettei olisi hyvä aika ostaa asuntoa. On vaikeaa olla samanaikaan myyjälle ja ostajalle lojaali.

Näytä koko viesti
Nokia -

"tuotoistaan" tai "myyntivoitoistaan" - voitoista laskettuna siis maltillisempi summa, mutta jos tarkoittaa, että samantapaiset keissit myös muita valmistajia vastaan voisivat ratketa Nokian hyväksi niin tämä on kertakorvauksena merkittävä ja tästä lähtien rahaa juoksee kanssaan lisää.

Näytä koko viesti
Aurinkopanelit sijoituksena -

T&T lehdessä oli viime viikolla juttua, oli ainakin suomalainen firma Nelinor, joka myy 7kWh akustoa 3800€:lla. Teslalta tuplasti enemmän kapasiteettia lähes samalla hinnalla per kWh. En ole tutustunut yksityiskohtiin, mutta ilmeisesti tuolla voisi tehdä juurikin miettimääsi osto/myyntiä.

Pienet on vaan kapasiteetit. Käy varmasti kodin piikkien tasailuun, mutta isompaa kaupankäyntiä ei oikein tue, tai siis takaisinmaksuaika on aika pitkä. Mutta kun hinnat laskee ja kapasiteetit nousee, niin varmaan älyllä varustettu akku voi treidailla ihan kannattavasti sähköä. Periaatteessahan sen pitäisi pyöriä ihan itsekseen.

Näytä koko viesti
Indeksifeedi sivuston alaosassa -

Itseäni häiritsee tuo liike alareunassa. Eikä hyödytä, koska noita indeksitietoja ei nyt tarvitse ihan jatkuvasti tsekkailla. Ja niiden joiden tarvitsee, katsovat sen varmaan jostain toisesta lähteestä. Omasta puolestani poistaisin feedin.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Casteliero wrote:

Ei tullut tänään Grayscale vs SEC tuomiota. Ilmeisesti tiistaina seuraava mahdollisuus.

Tänään (tiistaina) odotetaan taas päätöstä asiassa. Onko sitten kuun lopussa "oikea" deadline, ennen kuin "annual change of clerks" tapahtuu. Itse en tiedä onko tämä merkittävää päätösten kannalta.

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Kiitos nopeasta ja selkeästä vastauksesta. Nyt siis enää pohdittava tracker vs. esim. Nano Ledger - jotenkin tuntuisi paremmalta omistaa ETH't itse.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Voisiko joku tietäjä selittää edut, jotka saan omistamalla 32 ETH? Siis "vain" sijoitusnäkökulmasta, ei systeemin kehittämisen jne.

Ja saako noita etuja myös pienemmällä määrä, esim. osallistumalla pooleihin (tms.)?

Kysyn, koska omistan Ethereumia tällä hetkellä trackerin kautta, koska näen kaupankäynnin näin helpompana. Toinen vaihtoehto olisi siirtyä pikkuhiljaa oaan suoraan ETH:ta.

Näytä koko viesti