Olet täällä

Nokia - 31.7.2020 10.37

Juha kirjoitti:

Nyt oli odotukset sen verran maissa, että taitaa tulla kunnolla ylös...

Ylös tultiin 11% tähän mennessä, mutta toisaalta nyt ollaan n. 3 viikon takaisissa hinnoissa. Tulevaisuuden näkymät ovat kuitenkin nyt selvemmät ja riskien arviointi helpompaa. Lasku Kiinassa on toki vakavaa ja taisi jenkeissäkin tulla muutama prosentti takkiin. Kasvua tässä ei taidettu kylläkään paljon mistään lupailla,

Näytä koko viesti
Rahapeliyhtiöt - 24.6.2020 11.29

Aika suurena pysyy osakkeen hintaero tarjoushintaan. Tälle hetkellä yli 10%.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 23.6.2020 03.15

Osaako joku sanoa, mitä tapahtuu Outotecin minifutuureille, kun Metso ja Outotec 1.7 yhdistyvät?

Näytä koko viesti
Finnair - 18.6.2020 12.51

Lokki kirjoitti:

Itse tein merkinnän eilen. Merkintähintaa ei ole veloitettu tililtä eikä uusia osakkeita merkitty tilille. Oliko niin, että ostetuilla merkintäoikeuksilla tehdyt merkinnät näkyvät tilillä uusina osakkeina vasta parin päivän päästä? Vanhana osakkeenomistajana saadut oikeudet muutettuna uusiksi osakkeiksi näkyvät hetiseuraavana päivänä?

 

Nyt juuri äsken oli veloitus tehty ja uudet osakkeet merkitty tilille. Eli tässä tapauksessa eilen ostetut merkkarit ja niillä tehdyt merkinnät tulivat tänään tilille.

Näytä koko viesti
Finnair - 18.6.2020 11.16

Itse tein merkinnän eilen. Merkintähintaa ei ole veloitettu tililtä eikä uusia osakkeita merkitty tilille. Oliko niin, että ostetuilla merkintäoikeuksilla tehdyt merkinnät näkyvät tilillä uusina osakkeina vasta parin päivän päästä? Vanhana osakkeenomistajana saadut oikeudet muutettuna uusiksi osakkeiksi näkyvät hetiseuraavana päivänä?

 

Näytä koko viesti
Basware - 28.5.2020 12.02

Hämmästyin tänään, kun Basware oli kiivennyt salkussa jo TOP3:een. Noussut pohjilta jo ~90% ja nyt korkeimmillaan sitten myyntiaikeiden kariuduttua. Nyt jäljessä 50% taannoista Arrowgrassin tarjoushintaa. Onko maailma muuttunut sen verran, että mahdollinen seuraava tarjous on tätä alempi, jolloin nousuvara pienempi kuin tuo 50%? Aikanaan itse ostin nimenomaan ostotarjousta odotellessa, mutta tyytyväinen olen tähänkin nousuun smiley

 

Näytä koko viesti
NoHo Partners ent. Restamax - 8.5.2020 12.38

BradPitt kirjoitti:

Lisäsin salkkuun riskiä ottamalla ottamalla Nohoa @3,56€. Uskon mahdollisuuteen, että ravintolat saadaan auki jo ennen toukokuun loppua. Lisäksi rajojen pysyessä kiinni voi kulutusta kohdentua enemmän kotimaan palveluihin.

 

Vieläkö salkussa Nohoa salkussa vai riittikö 40-50% pikaiset nousut? Ennusteesi ravintoloiden avautumisesta meni vain vähän pieleen, kohta pääsee taas syömään ravintolaruokaa muuallekin kuin keittiön pöydän ääreen. Joka on muuten nykyään myös työpöytä ja lapsen leikkipaikka.

Tuo nousu pohjilta nykyisiin lukuihin perustuu varmaankin nurinmenoriskin pienentymisestä kun saivat rahoituksen sovittua. Mutta koska ravintoloiden avautuminen ja luvassaolevien tukieurojen vaikutus alkaa näkymään? Ainakin Inderes on koko ajan jättänyt tukieurot huomioimatta laskelmissaan, kunnes ne on lukkoon lyöty. Inderes myös sanoo tukien merkityksen jäävän pieneksi Noholle, mutta uusimpien uutisten mukaan tukirajoja ja perusteita ollaan muuttamassa viime metreille, joten ehkä tämä auttaa hieman enemmän myös Nohoa. Joka tapauksessa todennäköisesti maksuun tulevat tuet auttavat firmaa vaikeassa tilanteessa.

Firma sopi aikaisemmin myös 34M€ rahoituksesta, jolla turvataan selviytymistä aikana, jolloin kuukausittaiset kulut ovat 2-3M€. Paketin korko on "alle 4%", joten tukieurot ovat ehdoiltaan joka tapauksessa ulkopuolista rahoitusta edullisempia.

1.6 kun pääsevät vielä avaamaan terasseja, joiden osalta turvavälit on kai melko helppo järjestää niin saadaan ainakin jonkinlainen tulopiikki kesä/heinäkuulle. Nyt toivotaan hyviä ilmoja ihan sijoittajankin näkökulmasta.

Jos saavat ravintolat pyörimään kesän aikana kohtuullisesti ja rahoituksen osalta ei tule negatiivisia uutisia, voisi tilanne avata mahdollisuuksia myös yritysostoille. Tietysti nykytilanteessa selviytyminen on ykkösprioriteetti, mutta eteen voi jossain tapauksessa tulla myös houkuttelevia "halpoja" kohteita. Lainausmerkit, koska nykytilanteessa riskit esim. toiselle aallolle (miksei kolmannellekin) ja pidemmille rajoituksille ovat olemassa.

Itse olen vielä pidossa osakkeiden suhteen.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 30.4.2020 03.08

Casteliero kirjoitti:

Reilu 12 päivää on Bitcoinin lohkopalkkioiden puolittumiseen, eli siihen neljän vuoden välein tapatuvaan halveningiin. Voi olla mahdollista, että siihen asti noustaan ja sitten myydään. Tuon puolittumisen vaikutus itsessään näkyy tietysti vasta viiveellä.

Halvening näyttäisi nostavan Bitcoinia, mutta miksi? Eikös coineja ole jo louhittu joka tapauksessa suurin osa (>80% maksimista). Miksi tässä vaiheessa tapahtuva hidastuminen on iso asia arvolle?

Pajonko muuten olemassa olevista coineista arvellaan olevan edelleen markkinoilla, osahan lienee "hukassa", "tuhottu" tai miten nyt coinit voivatkaan kadota?

Koitan vain haarukoida, mikä osa halveningin tuomasta noususta on psykologiaa ja mikä perustuu tarjonnan vähentymiseen.

Näytä koko viesti
Kone - 22.4.2020 12.47

Kyllä, ja parasta ettei tarvitse edes sitä todistaa. Aina voi sanoa "todista toisin". 

Näytä koko viesti
Kone - 22.4.2020 11.59

Sanokaapa, miksi Kone lähti keulimaan 1,5h ennen tulosjulkistusta?

Näytä koko viesti