Olet täällä

Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 19.11.2020 01.44

Bingo53 kirjoitti:

Raython Technologies näyttäisi olevan käännepisteessä. Yhtiö on jakautunut ja toisaalta ostanut toisia yhtiöitä. Sijoitusraha on löytämässä taas vahvat ja arvokkaat tuotantoyhtiöt - alkaako kuplaraha kyllästyttää?

Kuuntelin lämpimikseni Raytheonin tulospuhelua äskettäin ja yhtiössä suhtaudutaan tulevaisuuteen ihan luottavaisin mielin. Itselleni mieleenpainuvin uutinen puhelussa oli, että yhtiö aikoo trimmata kiinteistöneliöistään pois jopa 25%, koska korona-aikana ovat todenneet ihmisten olevan etätöissäkin hyvin tehokkaita. Eivät liene ainoa yhtiö joka lähtee tälle linjalle? Onneksi ei ole rahoja commercial real estate -REITeissä...

Kommentit kiinteistöistä on referoitu tähän uutiseen: https://www.bizjournals.com/washington/news/2020/10/27/raytheon-to-slash...

Näytä koko viesti
Sijoitusaiheiset podcastit ja blogit ja muu markkina-analyysi - 31.10.2020 11.20

Kerrankin osui sijoituspodcastissa vastaan vieras, jonka mainostama tuote on jotenkin relevantti. Kyseessä on äppi nimeltä Borsa Earnings Calls, jonka kautta pystyy podcast-tyylisesti etsimään ja kuuntelemaan tulosjulkistuspuheluita. Helpottaa asioiden seuraamista, kun ei tarvitse erikseen loikkia jokaisen yhtiön omille IR-sivuille. Vaikka erilaiset markkinapodcastit ovat kivaa viihdettä, niin harvoin niistä on tullut viime aikoina opittua mitään uutta. Konffapuheluista saattaisi jäädä jotain hyötyäkin seuratessa tuttuja ja tuntemattomia yhtiöitä, varsinkin jos lopun Q&A-osiossa esitetään fiksuja kysymyksiä. 

Löytyi ainakin Androidille Play-kaupasta vaivattomasti. Laitoin kehittäjille välittömästi toivomuksen äänentason voimistajasta, koska useimmat puhelut nauhoitetaan näemmä tyynyn läpi ja hiljaisessakin ympäristössä on joskus vaikea saada selvää kun tulee jo puhelimen maksimi vastaan. Muuten ei ole toiminnallisuudesta valittamista. 

Kaukainen haaveeni on että jossain joku kehittää text-to-speech-äppiä, joka kaapii kaikkien yritysten 10K-rapsojen tekstiosiot äänitiedostoiksi samanlaiseen helposti selattavaan listaan kuin tämä Borsa on nyt tehnyt tulospuheluille. 10K-teksteissä on monesti tullut vastaan aika hyviä yleiskuvauksia yritysten toimialasta, vaikka itse yritykseen sijoittaminen ei olisi loppujen lopuksi innostanut. 

Näytä koko viesti
Konepajat - 16.10.2020 10.35

Eipä ole Sandvikia osteltu kun tunnusluvut huitelevat taivaissa. No, ei se mitään. Ihan riittävästi on lappuja nytkin.

Yleisesti ottaen metallintyöstöalalla taitaa olla erittäin V-muotoinen koronasesonki ainakin tähän asti:

 Metalworking business index

Graafi on The Gardner Business Index -kyselytutkimuksesta, jossa kysellään eri kokoisilta metallintyöstön parissa operoivilta pajoilta meneekö huonommin vai paremmin kuin edellisessä kuussa. Lukema 50 on tasan tarkkaan 'ei huonommin eikä paremmin', eli jos tästä ei enää sukelleta, on pahin ohi ainakin näille yrityksille. 

https://www.mmsonline.com/blog/post/metalworking-index-posts-no-change-m...

Näytä koko viesti
Tupakkateollisuus - 16.10.2020 06.34

Bloombergin uusimmassa Odd Lots -podcastissa tehtiin katsaus tupakkateollisuuden menneisyyteen ja vähän nykyhetkeenkin. Mukana kaksi asiantuntijavierasta. Todella laadukas jakso ja mielenkiintoista kuunneltavaa, vaikka omia rahoja ei ole kiinni tämän alan osakkeissa. 

Kun on sykleistä välinpitämätön, addiktiivinen tuote ja samaan aikaan jyrkkä regulaatio tekee uusien kilpailijoiden ilmestymisen miltei mahdottomaksi, on etabloituneilla röökiyhtiöillä pullat olleet hyvin uunissa. 

https://www.bloomberg.com/podcasts/odd_lots

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 16.10.2020 05.58

Turauttelin pitkästä aikaa enemmän euroja indeksisalkun puolelle kuin yksittäisiin osakkeisiin: Seligsonin Top 25 Brandsia ja Top 25 Pharmaa. Vuosituotot olleet ihan näppäriä tämän viitisen vuotta joina rahaa on sinne parkkeerattu. 

Pari lappua Hurco Companiesia toki ostin ihan tavan vuoksi, kun muihin juttuihin ei jaksa perehtyä. 

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kirjakerho - 9.10.2020 06.59

Itseäni painostaakseni mainostan näin julkisesti, että sain juuri postissa McKinseyn Valuation-tiiliskiven. Siinä määrin tukeva opus että jää laiskoina hetkinä helposti lukematta. Asiallista tietoa kuitenkin sen verran mukana, että aion rämpiä tämän läpi ja yrittää myös ymmärtää lukemani. 

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 30.9.2020 11.30

Onko maailmalla vielä pörssejä joista on pakko ostella jotain minimikooltaan 100 kpl blokkeja? Kanada taisi olla mutta se kai muuttui äskettäin?

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 18.9.2020 07.18

Ostettu: Hurco Companies

Teollisuusautomaatiosoftaa ja -koneita valmistava pitkän linjan amerikkalainen nyrkkipaja, josta analyytikot eivät tajua mitään ja jolla on nettovelkaa: 0. Firma on erikoistunut selviytymään maailmanhistorian kusisimmista sykleistä ja myymään koneita siinä sivussa. 

Hurco Companies, Inc. is an international, industrial technology company that sells its three brands of computer numeric control (“CNC”) machine tools to the worldwide metal cutting and metal forming industry. Two of the Company’s brands of machine tools, Hurco and Milltronics, are equipped with interactive controls that include software that is proprietary to each respective brand. The Company designs these controls and develops the software. The third brand of CNC machine tools, Takumi, is equipped with industrial controls that are produced by third parties, which allows the customer to decide the type of control added to the Takumi CNC machine tool. The Company also produces high-value machine tool components and accessories and provides automation solutions that can be integrated with any machine tool.  The end markets for the Company's products are independent job shops, short-run manufacturing operations within large corporations, and manufacturers with production-oriented operations.  The Company’s customers manufacture precision parts, tools, dies, and/or molds for industries such as aerospace, defense, medical equipment, energy, transportation, and computer equipment. The Company is based in Indianapolis, Indiana, with manufacturing operations in Taiwan, Italy, the U.S., and China, and sells its products through direct and indirect sales forces throughout the Americas, Europe, and Asia. The Company has sales, application engineering support and service subsidiaries in China, England, France, Germany, India, Italy, the Netherlands, Poland, Singapore, the U.S., and Taiwan. Web Site: www.hurco.com

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 11.9.2020 10.06

Intrumin lopuistakin lapuista haluaisin eroon, muttei halua hittolainen breikata tuosta 200-220 SEK rangestaan. No, odotellaan. Olen saanut vaikutelman ettei johto ole kiinnostunut/kykeneväinen kohentelemaan debt-to-EBITDA-suhdelukua, vaikka se oli yksi viime vuosien teeseistä. Joten nyt tämä on vain hauska lottolappu josta on enää ns. house money jäljellä. Onneksi ostelin dippeihin enkä hinkunut korkeammilla kursseilla lisää. 

Odotellessani auringon nousevan lännen puolelta ostin muutaman lapun Southern Companyä, joka on tuiki tavallinen ja reguloidulla markkinalla touhuileva energiafirma. Ja rakentaa myös ydinvoimalaa nopeammalla tahdilla kuin Suomessa on onnistuttu, vaikkakin silti myöhässä. 

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 22.8.2020 08.18

Herra Moilanen kirjoitti:

halusin tänään ostaa yhden Teslan osakkeen vaimolle. kokeilin ensin Nordnettia jossa vaimon OST -tili, kulut olisivat olleet 17,68 USD joten jätin ostamatta

Sen jälkeen Degiroon josta sain saman osakkeen 0,55€ kuluilla

meinaatteko tarkistaa hintoja jossain välissä vai ryöstättekö asiakkaita niin kauan kuin mahdollista?

Mitä Nordnetin hinnoittelun kehittymiseen tulee niin en pidätä hengitystäni. Tuli vastaan kommentteja vuodelta 2013 joissa asiakkaat voivottelevat samaa aihetta. Degiro, Lynx, IB yms. ovat edelleen parhaat vaihtoehdot jos vaan mielenkiinto riittää ähertää verolappujen kanssa. 

Näytä koko viesti