Olet täällä

Ostin/Myin tänään - 4.2.2021 10.35

Trumpin bännien tienoilla ostettu Twitteriä @$48.xx ja äskettäin pihalle @$54. Koin aiheesta kohkaamisen arvostusmielessä yhtä turhanpäiväiseksi kuin taannoiset Facebookin mainosboikotit, eli muutamassa viikossa asia unohtuu ja taas rallatellaan. Kuohkeassa markkinassa treidailu on helppoa ja mukavaa.

Kertyneillä olutrahoilla kokeilen Vontier-nimistä "tylsää ja vähän seurattua" yritystä, kuten Heikki Keskiväli muotoili:

https://twitter.com/hkeskiva/status/1357395970603048967

 

Been recently distracted by short-term market moves so time to go back to what I like the most in investing: finding companies and investing for the long-term.

It's boring, cheap, underfollowed, and called Vontier $VNT. Here’s my key takeaways of the company! 👇#StockPicks pic.twitter.com/B4KWHl0Tgh

— Heikki Keskiväli (@hkeskiva) February 4, 2021

Twiittiketjusta löytyvä Value Investors Clubin teksti avaa vähän tarkemmin mistä on kyse. Perusteesinä että aliarvostettu spin-off jolla on oikeaa liiketoimintaa eli ei mitään vetyrekkojen protoja. Bensa-asemien laitteistoja korttiterminaaleineen yms. Oma huolellinen 90 sekunnin due diligence Morningstarin palvelussa kertoi että ihan hyvät pääoman tuotot on, ja lisää lueskellaan kun jaksetaan. Mutta tuskin pitkään ihastelen tätä salkussa ellen rupea tutustumaan tähän paremmin. 

Näytä koko viesti
Degiro - 31.1.2021 12.35

Rogue kirjoitti:

 

Pörssimörssäri kirjoitti:

^ Juuri nain. Itella on Degiro kakkos-brokerina eika ole mitaan pahaa sanottavaa. Euronextin kaupat maksaa 2 EUR, pohjoismaiset 4EUR, jenkit alk 50c maarasta riippuen. Suomalaisena pitaa muistaa etta suomalaisia osakkeita  ei saa Degiron kautta omistaa.

 

 

 

Oliks toi varmasti siis niin että nimenomaan suomalaisia ei saa olla tota kautta, mutta kaikkia muita pohjoismaalaisia ja eurooppalaisia saa?

Näin on, koska muissa maissa löperömmän hallintarekisterin kautta omistaminen on ok, mutta Suomi pitäytyy omassa rekisterijärjestelmässään. Degiron säilytysyhteisönä on joku pöytälaatikko Luxemburgissa tai Hollannissa, mikä näyttää riittävän muiden maiden lainsäätäjille.

Näytä koko viesti
Sijoitusnoviisien osakevalinnat vuodelle 2021 - 25.12.2020 11.00

Enpä usko että salkkuosakkeista mikään raketoi +100%, ja kovin monia salkun ulkopuolisia ei jaksa seurata, mutta tuupataan pelikentälle vaikka Camping World Holdings (NYSE:CWH). Tällä hetkellä $29.19.

SEC:n nettisivujen mukaan toimitusjohtaja ostaa säännöllisesti lisää omaan salkkuunsa, eli vois sitä huonommassakin kyydissä olla. 

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 19.11.2020 01.44

Bingo53 kirjoitti:

Raython Technologies näyttäisi olevan käännepisteessä. Yhtiö on jakautunut ja toisaalta ostanut toisia yhtiöitä. Sijoitusraha on löytämässä taas vahvat ja arvokkaat tuotantoyhtiöt - alkaako kuplaraha kyllästyttää?

Kuuntelin lämpimikseni Raytheonin tulospuhelua äskettäin ja yhtiössä suhtaudutaan tulevaisuuteen ihan luottavaisin mielin. Itselleni mieleenpainuvin uutinen puhelussa oli, että yhtiö aikoo trimmata kiinteistöneliöistään pois jopa 25%, koska korona-aikana ovat todenneet ihmisten olevan etätöissäkin hyvin tehokkaita. Eivät liene ainoa yhtiö joka lähtee tälle linjalle? Onneksi ei ole rahoja commercial real estate -REITeissä...

Kommentit kiinteistöistä on referoitu tähän uutiseen: https://www.bizjournals.com/washington/news/2020/10/27/raytheon-to-slash...

Näytä koko viesti
Sijoitusaiheiset podcastit ja blogit ja muu markkina-analyysi - 31.10.2020 11.20

Kerrankin osui sijoituspodcastissa vastaan vieras, jonka mainostama tuote on jotenkin relevantti. Kyseessä on äppi nimeltä Borsa Earnings Calls, jonka kautta pystyy podcast-tyylisesti etsimään ja kuuntelemaan tulosjulkistuspuheluita. Helpottaa asioiden seuraamista, kun ei tarvitse erikseen loikkia jokaisen yhtiön omille IR-sivuille. Vaikka erilaiset markkinapodcastit ovat kivaa viihdettä, niin harvoin niistä on tullut viime aikoina opittua mitään uutta. Konffapuheluista saattaisi jäädä jotain hyötyäkin seuratessa tuttuja ja tuntemattomia yhtiöitä, varsinkin jos lopun Q&A-osiossa esitetään fiksuja kysymyksiä. 

Löytyi ainakin Androidille Play-kaupasta vaivattomasti. Laitoin kehittäjille välittömästi toivomuksen äänentason voimistajasta, koska useimmat puhelut nauhoitetaan näemmä tyynyn läpi ja hiljaisessakin ympäristössä on joskus vaikea saada selvää kun tulee jo puhelimen maksimi vastaan. Muuten ei ole toiminnallisuudesta valittamista. 

Kaukainen haaveeni on että jossain joku kehittää text-to-speech-äppiä, joka kaapii kaikkien yritysten 10K-rapsojen tekstiosiot äänitiedostoiksi samanlaiseen helposti selattavaan listaan kuin tämä Borsa on nyt tehnyt tulospuheluille. 10K-teksteissä on monesti tullut vastaan aika hyviä yleiskuvauksia yritysten toimialasta, vaikka itse yritykseen sijoittaminen ei olisi loppujen lopuksi innostanut. 

Näytä koko viesti
Konepajat - 16.10.2020 10.35

Eipä ole Sandvikia osteltu kun tunnusluvut huitelevat taivaissa. No, ei se mitään. Ihan riittävästi on lappuja nytkin.

Yleisesti ottaen metallintyöstöalalla taitaa olla erittäin V-muotoinen koronasesonki ainakin tähän asti:

 Metalworking business index

Graafi on The Gardner Business Index -kyselytutkimuksesta, jossa kysellään eri kokoisilta metallintyöstön parissa operoivilta pajoilta meneekö huonommin vai paremmin kuin edellisessä kuussa. Lukema 50 on tasan tarkkaan 'ei huonommin eikä paremmin', eli jos tästä ei enää sukelleta, on pahin ohi ainakin näille yrityksille. 

https://www.mmsonline.com/blog/post/metalworking-index-posts-no-change-m...

Näytä koko viesti
Tupakkateollisuus - 16.10.2020 06.34

Bloombergin uusimmassa Odd Lots -podcastissa tehtiin katsaus tupakkateollisuuden menneisyyteen ja vähän nykyhetkeenkin. Mukana kaksi asiantuntijavierasta. Todella laadukas jakso ja mielenkiintoista kuunneltavaa, vaikka omia rahoja ei ole kiinni tämän alan osakkeissa. 

Kun on sykleistä välinpitämätön, addiktiivinen tuote ja samaan aikaan jyrkkä regulaatio tekee uusien kilpailijoiden ilmestymisen miltei mahdottomaksi, on etabloituneilla röökiyhtiöillä pullat olleet hyvin uunissa. 

https://www.bloomberg.com/podcasts/odd_lots

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 16.10.2020 05.58

Turauttelin pitkästä aikaa enemmän euroja indeksisalkun puolelle kuin yksittäisiin osakkeisiin: Seligsonin Top 25 Brandsia ja Top 25 Pharmaa. Vuosituotot olleet ihan näppäriä tämän viitisen vuotta joina rahaa on sinne parkkeerattu. 

Pari lappua Hurco Companiesia toki ostin ihan tavan vuoksi, kun muihin juttuihin ei jaksa perehtyä. 

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kirjakerho - 9.10.2020 06.59

Itseäni painostaakseni mainostan näin julkisesti, että sain juuri postissa McKinseyn Valuation-tiiliskiven. Siinä määrin tukeva opus että jää laiskoina hetkinä helposti lukematta. Asiallista tietoa kuitenkin sen verran mukana, että aion rämpiä tämän läpi ja yrittää myös ymmärtää lukemani. 

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 30.9.2020 11.30

Onko maailmalla vielä pörssejä joista on pakko ostella jotain minimikooltaan 100 kpl blokkeja? Kanada taisi olla mutta se kai muuttui äskettäin?

Näytä koko viesti