Olet täällä

Koronavirus Covid-19 - 3.12.2020 05.01

stone kirjoitti:
jos siinä kaupan karkki osastolla ihan siinä kurkkupastillien kohdalla joku kuoleman sairas covid potilas rykii sinua päin ja sä vedät henkees nää tuhnut, niin kyllä....Sinä todennäköisesti saat siitä tartunnan, vaikka tuo hetki kesti kaikkiaan vain noin 3s... 

Sulla on kyllä hulvattomia esimerkkejä. Kuolemansairaat koronapotilaat rykimässä omenoihin ja suoraan ihmisiä päin.

Niin kuin, kuinka todennäköisiä tällaiset skenaariot ovat? 

stone kirjoitti:

Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

Tänään klo 14:39 (muokattu klo 16:15)

Kymmenkunta henkeä on saanut Turussa koronaviruksen toisen kerran. Lääkäri uskoo tapauksia olevan muuallakin Suomessa."

-Olinko oikeassa tässä(kin) asiassa..  Tääkin asia on pyritty salaamaan, vaikka maailmalla on pilvin pimein uudelleen sairastuneita, jos niitä löytyy jo Suomestakin lajäpäin mitättömillä tartuntamäärillä.. Eipä ollut kummoinen immuniteetti...

Googlasin, ja se että koronan voi saada uudelleen, on ollut yleisessä tiedossa jo helmikuussa. Eikä sitä ole missään vaiheessa yritetty salata yhtään millään tavalla.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 3.12.2020 09.08

underworldbank kirjoitti:
Jos yksikään noista pitäis paikkansa ja olis todistettavissa, niin Trumpin nimittämät republikaanituomarit ei olis heittänyt kaikkia oikeusjuttuja ulos, häntä tukevat osavaltioiden republikaanikuvernöörit ei olis vahvistanut tuloksia, hänen kyberturvallisuudesta vastaavat viranomaiset ei olis pitänyt vaaleja rehellisinä ja hänen oikeusministeriönsä ei olis ilmoittanut että mitään näyttöä merkittävästä vaalivilpistä ei ole.

Kun jotain ilmiötä kannattaa kiihkeästi, looginen hahmotuskyky lentää yleensä ikkunasta samalla.

Kunnon Trumpetisti pitää esimerkiksi Venäjän vaikuttamista edellisissä vaaleissa naurettavana teoriana, samalla kun on päivänselvää, että tämänkertaiset vaalit ratkaistiin venezuelalaisten kommunistien avulla.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 2.12.2020 08.06

Stonen höpinätuokio taas menossa. Mitään viitteitä siitä, että virus tarttuisi pinnoilta edes auttavasti, ei ole olemassa.

Elintarvikkeiden tai tavaroiden välityksellä tapahtuvia tartuntoja ei ole toistaiseksi havaittu.

Herkillä laboratoriomenetelmillä on havaittu, että virus voi säilyä erilaisilla pinnoilla muutamista tunneista jopa kolmeen päivään. Teoreettisista tutkimuksista ei kuitenkaan voi tehdä suoria päätelmiä siitä, miten virus säilyy arkiympäristössä. Pintojen osuus viruksen leviämisessä ei nykytiedon mukaan ole merkittävä.

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankoh...

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 1.12.2020 11.16

Ei sitä tarvitsekaan ostaa, kukin tosiaan toimikoot kuten parhaaksi näkee. :)

Ja hörhöily erikseen - käytän maskia kaupassa heti jos saadaan jotain dataa että tartuntariski on oleellinen kyseisenlaisissa tiloissa (toistaiseksi meillä on dataa ainoastaan siitä, että virus nimenomaan ei tartu kaupoissa).

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 1.12.2020 10.02

Yritys oli selvittää, että koska mahdollisesti iso osa maskin käyttäjistä käyttää sitä väärin, koko näytelmästä voi olla kaikkien kannalta enemmän haittaa kuin hyötyä. Jos maskia haluaa käyttää oikein, sekin on erittäin vaativaa, eikä siihen pysty monikaan vaikka haluaisi (katso edellä linkkaamani lääkärilehden linkki). Tällaiseen näytelmään en siis periaatteestakaan alennu.

Olemme näkemykseni mukaan tilanteessa, jossa maskeista voi olla jonkin verran hyötyä ja niistä voi myös olla haittaa. Epävarmuuksia on kumpaankin suuntaan siinä määrin, että näen yleisen mielipiteen ja vaatimukset maskin käytöstä absurdeina.

Jokainen toki käyttäkööt tai olkoon käyttämättä kuinka parhaaksi katsoo, siihen en ota kantaa.  

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 1.12.2020 08.58

Artsipappa kirjoitti:
Kuten sanoit ei ole levinnyt merkittävissä määrin kaupoissa. Kuitenkin riski on isompi ilman maskia. Eikös se olisi hyvä jos jengi nyt vaan käyttäisi, vaikea kuvitella että siitä haittaa olisi.

Meillä on keväältä kattava koeasetelma siitä, miten virus leviää kaupoissa. Kaupan henkilöstö ei käyttänyt silloin maskia käytännössä ollenkaan ja vietti kaupassa keskimäärin 30 tuntia viikossa. Kaupan henkilöstöä on noin 200 000, joten otos lienee validi? Kauppaketjut eivät ole raportoineen keväältä minkäänlaisia sairauslomapiikkejä. Joku oli kysynyt suoraan ketjuilta paljonko henkilöstössä oli tartuntoja ja sai vastaukseksi kummaltakin isolta ketjulta, että nolla kappaletta. 

Laitoin nyt itsekin kysymyksen kummallekin ketjulle asiasta. Samalla kysyin myös paljonko henkilöstöllä on ollut työperäisiä tartuntoja nyt syksyllä, ja paljonko henkilöstöllä on todettu muita kuin työperäisiä virustartuntoja. Palaan asiaan jos saan vastauksia.

Joka tapauksessa on selvää, että jos virus tarttuisi kaupoissa, se olisi näkynyt keväällä ensimmäisenä henkilöstössä. Ei näkynyt yhtään missään. Ja jos se ei tartu niihin jotka viettävät kaupassa kymmeniä tunteja viikossa, ei se kyllä ole minkäänlainen riski meille asiakkaillekaan.

Quote:
Miksi koet ettei sun tarvitse käyttää?

Kyllä tarvitsee paikoissa, joissa tartuntariski on olemassa. Kaupoissa tartuntariskiä ei kevään kattavan otoksen mukaan ole käytännössä olemassakaan, jos ei sitten ole ruuhka-aika tai ämpärinjakotilaisuus.

Osittain kyse on myös periaatteesta. Siitä, että moni käyttää maskia pelkästä sosiaalisesta paineesta. En periaatteestakaan alennu samaan. Jos maskia käytetään väärin, kuten sosiaalisen paineen takia käyttävät eittämättä suurilta osin käyttävät (koska heille on tärkeää vain se, että he näyttelevät muiden kanssa samassa näytelmässä nimeltä "Kunnon kansalainen"), maskeista voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä.

Lääkärilehdessä oli hyvä kommentti aiheesta:

Ehdotus: eikö voitaisi jo myöntää, että keisari on alasti ja lakata hellimästä ajatusta, että pitämällä maskia kasvoilla ikään kuin kunnon kansalaisen merkkinä, on tehnyt osansa ja kaikki kääntyy hyväksi. Miksi ei otettaisi käyttöön kylmää kansalaislogiikkaa: vältetään lähikontakteja kun mahdollista, ei mennä ahtaisiin paikkoihin sairaana, noudatetaan hyvää yskimishygieniaa ja tietysti harvinaisissa, harkituissa tilanteissa voi sitten käyttää sitä maskiakin.

https://www.laakarilehti.fi/ajassa/verkkokommentti/keisarilla-on-maski-m...

Quote:
Jos se nopeuttaa tästä kurimuksesta nousemista ja siinä samassa saatta joitakin henkiä pelastaa niin onko tosiaan liikaa pyydetty että maskia käytetään?

Kun ei nopeuta, eikä pelasta yhtään ketään. Ainakaan jos uskomme kevään tilastoja.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 30.11.2020 05.58

Maski tyypillisellä kauppareissulla on kuin conture baarireissulla. Voihan sitä baaritiskillä pitää jos haluaa, mutta ei siitä varsinaista hyötyä ole.

Missään maailman maassa ei ole mitään viitteitä siitä, että korona tarttuisi kauppareissuilla. Päinvastoin meillä on maita, joissa on maskipakkoja julkisissa tiloissa ja virus leviää siitä huolimatta entiseen tapaan.

Miksi?

Koska virus ei ole missään vaiheessa levinnyt merkittävissä määrin, jos kohta ollenkaan, kaupoissa. Maskipakot eivät siis ole auttaneet, koska sitä käytetään paikoissa, joissa virus ei leviä muutenkaan. 

Joukkoliikenteen ruuhka-aikana ja muissa yhteyksissä, joissa ollaan muiden kanssa tiiviimmässä kanssakäymisessä, kuten parturissa, maskista voi olla jotain hyötyä ja tällaisissa tilanteissa käytän itsekin maskia.

Tyypillisellä kauppareissulla, joissa ei ole minkäänlaista ruuhkaa, en ole käyttänyt missään vaiheessa, enkä käytä. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 26.11.2020 07.13

Sitten väliin vähän tutkimustuloksia. 

Koronan kuolleisuusprosentti on länsimaissa keskimäärin 0,4 ja Suomessa 0,2 - 0,3. Koronan on saanut moninkertainen määrä todettuihin tapauksiin verrattuna. 

Stone ei toki usko, koska stonen mutu on pätevämpää dataa kuin asiantuntijoiden tutkimukset.

Huippututkimus: Suomessa ollut jo yli 130 000 korona­tapausta – näin tappava tauti on

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007644249.html

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 22.11.2020 06.16

Mielestäni on mielenkiintoinen teoria ja logiikka sen ajatuksen taustalla, että vaikka meillä on tuhansia tartuntoja päällä jatkuvasti (nyt marraskuussa esimerkiksi), niin ongelma ovat ne kokonaistartuntamäärään verrattuna marginaalin marginaalissa olevat ulkomailta tulevat koronapositiiviset.

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 22.11.2020 04.39

Mäkelä kirjoitti:
Linkki jonka jaion oli euroopan maat, ei globaali.

Tätä en kysynyt, mutta kiitos turhasta itsestäänselvyydestä. 

Näytä koko viesti