Olet täällä

PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 1.4.2020 02.22

Artsipappa kirjoitti:

 

tonza kirjoitti:

Menee nyt ohi blogista, mutta kun kerran aihetta sivuttiin, niin ihminen joka tekee itsemurhan rahan takia, ei ole ymmärtänyt elämää. Raha ei ole koskaan syy lähteä. Elämä ei ole yhtä kuin raha, eikä raha ole yhtä kuin elämä. Niin kokeva on köyhempi kuin moni köyhä. 

 

Tämä on totta ja uskoisin että lähes kaikki ovat samaa mieltä. Monesti vaan konkurssiin liittyy paljon muutakin kuin rahan menetys. Voi mennä perhe, tulla ankaraa päihteiden käyttöä, pelkästään valtava stressi voi aiheuttaa vakaviakin osumia terveyteen.. Kaikki kumuloituu ja henkilö voi kokea että ei tässä enää paljoa valoa ole. Se on äärettömän surullista kun joku kokee ettei ole muuta mahdollisuutta. Toivon menettäminen on varmaan kaikista pahinta. Se on jossain määrin ymmärrettävää miksi joku sellaiseen päätyy. Masennus, perhe lähtenyt, viinaa vedetään, terveys reistailee ja ulosottomies muistaa kirjeillä. Töitä ei ole eikä velkavankeus tunnu loppuvan koskaan.

Niin. Henkilökohtaisesti toivottomuuden tunteen, valtavan stressin, talousongelmat ja ulosottomiesten kirjeet kokeneena ymmärrän oikein hyvin miltä pohjaton, loputon ahdistus tuntuu. Pohjalla kävi monenlaisia teorioita mielessä ulospääsyksi, mutta se oli aina sellaista eri vaihtoehdoilla pallottelua ja sisäistä stormailua ilman että niitä synkempiä vaihtoehtoja mietti kovin tosissaan. Lähinnä tuli ymmärrys, miksi jotkut niin tekevät, koska sisäinen ahdistus voi olla niin syvää ettei näe mitään muita vaihtoehtoja.

Silti, ui sitä taloudellisesti kuinka synkissä vesissä tahansa ja ahdisti se kuinka paljon tahansa, emme me täällä ihmisen keksimän vaihdantavälineen takia ole. Sen tuosta kaikesta oppi aika hyvin. Elämä on peli jota ei lopeteta kesken, seuraava leveli odottaa aina nurkan takana.

Omassa tapauksessani on toki sellainen tvisti, että olen jostain geenilotosta saanut pohjattoman optimismin, joka nostaa lopulta syvimmistäkin pohjista. Tosin juuri saman optimismin takia sinne on usein itsensä saanut roudattua.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 1.4.2020 12.09

Menee nyt ohi blogista, mutta kun kerran aihetta sivuttiin, niin ihminen joka tekee itsemurhan rahan takia, ei ole ymmärtänyt elämää. Raha ei ole koskaan syy lähteä. Elämä ei ole yhtä kuin raha, eikä raha ole yhtä kuin elämä. Niin kokeva on köyhempi kuin moni köyhä. 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 21.3.2020 08.11

Tämä on itse asiassa aika sama kuin pokerijaossa, jossa et ole mukana. Jos sulla ei ole kortteja, on helpompi analysoida tilannetta ulkopuolelta, ja riidit on silloin yleensä heittämällä helpommin oikeampia kuin jos olet itse jaossa mukana. Siksi tästä ulkopuolelta on helppo sanoa, että lasku ei ole vielä edes alkanut, ja ostaminen ilman erityisiä erityissyitä rahan polttamista.  

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 21.3.2020 12.55

Tämänkin ketjun maailmanlopun profeetoille rappusia maanpinnalle palaamiseksi.

MTV:n uusi kolumnisti Markus Leikola pohtii: Kuinka tappava koronavirus oikeastaan onkaan?

-- Toisaalta tiukat eristystoimet suojaavat sairastumiselle altista väestöä myös muilta keuhkopöpöiltä, joten voikin olla, että keuhkokuolemien globaali määrä ei pandemiavuoden aikana kasva, vaan influenssan, tuberkuloosin ym. aiheuttamien keuhkotautiperäisten kuolemien kokonaismäärä jopa putoaa!

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mtv-n-uusi-kolumnisti-markus-leikola-pohtii-kuinka-tappava-koronavirus-oikeastaan-onkaan/7767242#gs.0kkffj

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 17.3.2020 05.00

hauturi kirjoitti:

 

Turmiolan Tommi kirjoitti:

 

hauturi kirjoitti:

 

Turmiolan Tommi kirjoitti:

 joista 20/5 % vaati sairaala-/tehohoitoa

 

Ja tämä perustuu mihin?

e: tätä olikin jo kommentoitu

 

Tarkkaa tietoa ei taida olla kenelläkään. Omat arvaukset ovat sekoitus tähän astisia toteumia kuolleiden määrää pienemmäksi säädettynä. Suuruusluokka lienee kuitenkin oikeansuuntainen.

 

Itse en usko suuruusluokkaan. Veikkaan että läheskään 20% koronatapauksista ei tule koskaan edes diagnosoitua. Tulisiko edes viittä prosenttia. Näistä sitten 20% voi vaatia sairaalahoitoa, tosin sekin on melko varmasti yläkanttiin.

e: muokkasin sanamuotoja

Itse ihmettelen tätä päivittäin. Aivan jatkuvalla syötöllä ihmisillä menee sekaisin sairastuneet ja todetut tapaukset, jotka ovat kaksi ihan eri sfäärin asiaa. Nämä kaksi kokonaisuutta tuntuvat menevän sekaisin myös välillä alan ammattilaisilla, kun he ruuvaavat erilaisia riskiarvioita ja -skenaarioita. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 12.3.2020 06.50

Kertokaas nyt vielä sedälle, mikä tämä maailmanlopun meininki on, josta täälläkin täristään niin että housut tutisee.

Todettujen tapausten lisäksi tapauksia on todellisuudessa täydellä varmuudella paljon enemmän. Kun kaikki virukselle altistuneet ja sen aiheuttamat lievät tapaukset lasketaan yhteen, niin saadaan rohkeallakin arviolla kuolleisuusprosentti, joka hivelee massiivisimmillaankin jotain kokonaista yhtä. Ja näistä 98% ovat vanhuksia ja valmiiksi sairaita.

Evoluution ja luonnonvalinnan ikivanhat perusteetko tässä pelottavat (jotka toimivat tämän epidemian / pandemian osalta erittäin lievänä ilmiönä), vai mikä?

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 12.3.2020 11.14

Tinggeli kirjoitti:

Parantaako Trump tilannettaan presidentin vaaleissa kun se kieltää kuukaudeksi lennot Euroopan 26 maasta? Vaalikarjan muisti lun on kuitenkin sen verran lyhyt, että unohtuukohan nyt Trumpin aiemmat möläytykset koronaan liittyen? ELi ne "Korona on demokraatien salajuoni" sekä "ei tässä mitään hätää ole" tyyppiset esille tulot.

Tuskin vaikuttaa mitenkään, Trumpin kannattajia ei ole faktat tai Trumpin tekemiset ennenkään turhaan vaivanneet.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 12.3.2020 09.17

Liekö Floridassa tai muuallakaan edes pelejä tarjolla tulevina viikkoina.

https://www.clickorlando.com/news/local/2020/03/09/heres-what-we-know-about-the-coronavirus-cases-in-florida/

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 10.3.2020 02.24

Farseer kirjoitti:

Jos Suomessa heti virusepidemian alkuvaiheissa otettu käyttöön suurin osa nyt julkaistuista ohjeista ja neuvoista esimerkiksi käsidesin käyttöön ja ohjeistettu välttämään (etenkin julkisissa tehtävissä) turhaa matkustamista etenkin alueille jossa on jo todettu tartuntoja niin tauti olisi todennäköisesti levinnyt täällä hitaammin ilman suurempia lisäkaranteeneja. Nyt maito on jo maassa ja noilla ohjeilla ja käytännöillä ei ole enää niin merkittävää vaikutusta.

Kyllä niillä on aivan oleellinen merkitys viruksen leviämisen suhteen tasan niin kauan kuin epidemia voi ja elää hyvin. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 10.3.2020 01.29

petteri kirjoitti:
Näitä Wuhanin lukujen simulaatioita pyörittämällä saa jo 30% epidemia-asteella Suomen ikärakenteella 47000 kuollutta, tämä sillä oletuksella, että sairaanhoitojärjestelmä ei romahtaisi pahimmin kuin Wuhanissa, joka vielä huonostaisi tilannetta.

Niin. Kyse lienee nyt siitä, minkälaiset luvut ketäkin kiinnostavat eri skenaarioita pyöritellessä. Ihmisellä on ollut aina taipumus jonkinlaiseen maailmanlopun profetioimiseen ja sen pelkäämiseen. Mielestäni se korostuu taas tässäkin keississä, osa ihmisistä katselee aina niitä pahimpia skenaarioita ja vetelee peittoa korviin, samalla kun tarjolla on vastakkaistakin dataa ja tietoa, jonka perusteella mihinkään erityiseen tärinään ei ole syytä. 

Näytä koko viesti