Olet täällä

UPM-Kymmene - 6.9.2020 02.01

Tinggeli kirjoitti:
Kun olet noin varma asiasta, niin varmaan myös sinulla on myös idea millä toimilla asumiskustannuksia alennetaan Suomessa. Mitkä siis ovat ne keinot / toimet?

Jo mainitut asumistuet aiheuttavat merkittävän osan ongelmasta. Mitä korkeammat asumistuet, sitä korkeammat vuokrat. 

Näytä koko viesti
UPM-Kymmene - 4.9.2020 06.17

Tinggeli kirjoitti:
Sulla on nyt jäänyt tuo peiliin katsominen päälle etkä pääse siitä yli. Uksot että edelliset hallitukset ovat täysin syypäitä eikä nykyhallituksella ole osaa eikä arpaa tässä keississä.

Suosittelisin jotain luetun sisäistämisen kurssia. En minä sanonut missään että edelliset hallitukset ovat täysin syypäitä eikä nykyhallituksella ole osaa eikä arpaa tässä keississä.

Edelliset hallitukset ovat osa jatkumoa, ja joiden aikana tehtaita suljettiin jonoksi asti. Jos kysytään oikeistofanilta, syy ei tietenkään ollut silloisten hallitusten, tehtaat suljettiin hallituksesta huolimatta. Nyt yhtäkkiä syy onkin hallituksessa. Tämä on se ajatuskuvio, johon sinä ja monet muut oikeistokiihkoilijat olette jääneet jumiin. 

Quote:
Tilanteet ja toimintaympäristöt muuttuvat kuitenkin koko ajan ja melko nopeaa, jopa vuodessa. Otan yksinkertaisen esimerkin. Kun Sipilä aloittti, hän halusi Suomeen yhteiskuntasopimuksen, jolla olisi turvattu Suomen kilpailukyky kun emme voi enää devalvoida. Samalla aktiivimalli tuli käyttöön. Nykyisen hallituksen aikaan kumpikin on lopetettu. Sipilän saamat kiky-tunnit poistuivat tai ne kompensoitiin rahalla ja aktiivimalli purettiin nykyhallituksen toimesta.

Sipilän aikana toteutettiin massiivinen tulonsiirto duunareilta yrityksille, joka on voimassa edelleen. Kiky-tunneilla ei ollut siinä paketissa käytännön mitään merkitystä. Kuusi minuuttia päivässä on hevonpaskaa joka ei tarkoita monellakaan alalla yhtään mitään sellaista, jota ei saataisi aikaan nauraen muilla keinoilla. Omallakin alalla toimihenkilöille tuli kuusi minuuttia päivässä lisää työaikaa, jolla ei ollut mitään muuta merkitystä kuin että ihmiset odottelivat perinteisen viiden viimeisen minuutin ajan viimeiset yksitoista minuuttia, milloin työpäivä päättyy. 

Quote:
Kun saavutetuista eduista ei voida tinkiä, aiheutuu tästä kasvavat kustannukset ja lopulta työttömyyttä.

Paperimiehet erikseen, heillä olisi myös mielestäni varaa tinkiä jonkin verran (ei toki niin paljon että Kaipolaa tai montaa muutakaan tehdasta olisi pelastettu, sillä olisi korkeintaan annettu lisäaikaa vääjäämättömään), mutta yleisesti ottaen puheet saavutetuista eduista ja siitä että niistä ei tingitä, ovat halpamaista oikeistopopulismia. Elinkustannukset ovat Suomessa sen verran korkeat (pelkkä asuminen vie perusduunarilta järjettömän siivun tuloista), että ei ole mitään mistä tinkiä. 

Jos Suomessa halutaan saavuttaa kilpailukykyä, avainsana on asumiskustannukset, loppu sujuu itsestään. Nyt kaikki halutaan duunarilta ja elämisen kustannukset nousevat edelleen. Jostain mystisestä syystä samaan aikaan ihmetellään miksi AY-liikkeellä on niin paljon valtaa.

Näytä koko viesti
UPM-Kymmene - 4.9.2020 05.27

Teknokraatti kirjoitti:
Suomen huono sijoittuminen monessa maassa toimivan yrityksen sisäisessä eri tehtaiden toimintaympäristön vertailussa on hallituksen syy.

Juuri tämän hallituksen, mutta ei aikaisempien hallitusten, syy?

Mitä juuri tämä hallitus olisi voinut tehdä, ja jota aikaisemmat hallitukset eivät jostain syystä tehneet?  

Näytä koko viesti
UPM-Kymmene - 4.9.2020 11.00

Kekkoslovakki kirjoitti:
Painopaperin kysynnän lasku ei tietenkään ole hallituksen tai ay-liikkeen vika. Se on kuitenkin johtanut vain siihen, että UPM:n täytyy sulkea jotain paperitehtaita. Kun firma ryhtyy hakemaan niitä suljettavia yksiköitä kaikkien tehtaittensa joukosta, päästään asioihin joihin Suomen hallitus ja ay-liike voivat vaikuttaa hyvinkin paljon.

Eivät voi vaikuttaa välttämättä paljoakaan, etenkään kovin lyhyellä aikavälillä. Tekohengitystä voivat antaa, mutta tässä tapauksessa se olisi antanut lisäaikaa Kaipolalle ehkä maksimissaan pari vuotta?

Noin muuten yritysten verojahan on laskettu useampaan otteeseen kuluneen kymmenen vuoden aikana ja nykyinen hallitus on laskemassa teollisuuden sähköveroa EU:n minimitasolle. Polttoaineveroa taas on nostettu monta vuotta peräkkäin myös oikeistohallituksen toimesta ja paperitehtaita suljettu oikeistohallitusten aikana jonoksi asti.

Jännästi kritiikki koskee kuitenkin vain nykyistä hallitusta. 

Näytä koko viesti
UPM-Kymmene - 4.9.2020 09.54

Tinggeli kirjoitti:
Sanna (ja muu ääri-vasemmisto) ei myöskään ymmärrä lainkaan yrityistoiminnasta tuon taivaallista, kun ihmettelevät miksi kannattava (vaikka huonosti) tehdas suljetaan. UPM kuitenkin katsoo tulevaisuuteen ja paperin kysyntä laskee edelleen.

Jos ja kun kannattavuusongelma johtuu ensisijaisesti kysynnän laskusta, miksi ongelmista syytetään hallitusta? 

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 2.9.2020 01.30

stone kirjoitti:
Suomessa on ollut toistaiseksi hyvin vähän koronaa..Jos nyt 0.2% kansasta on sairastunut, niin ei siihen kovin montaa kaupan myyjää sillon voi osua...Haloo!

Jos ei oteta lukuun palvelutaloissa asuvia ja muita vastaavia, niin arviolta 100% muista sairastuneista on käynyt kaupassa. Ja koska "aika moni" on saanut koronan kauppareissulta, ainakin jos uskomme sinua, ja miksi emme uskoisi, se olisi nimenomaisesti kaupan henkilökunta, jolla olisi suurin altistumisriski. 

Siinä sitä on sitten salaliittoreoriapähkinää purtavaksi, että miten koronan saa "aika moni" pikaisella maitokauppareissulla, mutta keskimäärin 30-35 h kaupassa työskentelyä viikossa ei ole saanut aikaan minkäänlaista piikkiä sairauslomissa tai henkilökuntatarpeessa, ja kauppaketjujen mukaan kukaan työntekijöistä ei ole vielä saanut tartuntaa työympäristöstä. 

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 2.9.2020 12.39

stone kirjoitti:
tonza kirjoitti:
stone kirjoitti:

Tuo on pelkkää velitieteilyä.. Aika moni on saanut koronan pikaisella kauppareissulla, eli riittää kun kävelet jonkun köhimään koronapilveen ja vedät sitä keuhkoosi, -siellä on.

Kesko ja SOK ovat kertoneet, että yksikään heidän työntekijöistä ei ole saanut tartuntaa työpaikalta, vaikka siis viettävät kaupassa keskimäärin 5 - 7 tuntia päivässä viitenä päivänä viikossa.

Mutta toki koronapilvi hyökkää instana jos haet kaupasta pikaisesti maitoa. 

Joo, hei ihmisille voi syöttää mitä tahansa paskaa ja se menee läpi sellaisenaan, jos sanoja on thl:än väkeä..Ja näähän ei olekkaan levittäneet yhtään valheellista tietoa tähän saakka:D

Hei järjenkäyttö sallittua.

Kannattaa lukea mihin vastaa. Kerroin mitä kauppaketjut ovat kertoneet. THL:stä en maininnut mitään.

Järjenkäyttö on todellakin sallittua. Mikäli koronapilvet hyökkäilisivät kaupoissa kuten esität, kaupan henkilökunta olisi altistunut aivan ensimmäiseksi ja kaupoilla olisi ollut massiivisia ongelmia henkilökunnan riittävyyden kanssa. Skenaariossasi, jossa koronapilvet saalistavat ihmisiä nopeallakin kaupassa käynnillä, ei ole mahdollista, että valtaosa kaupan henkilökunnasta ei olisi altistunut virukselle ja iso osa heistä sairastunut koronaan.

Kauppa ei ole raportoinut minkäänlaisesta henkilökuntapulasta tai nousseista sairauslomatilastoista. Henkilöstövuokrausfirmat eivät ole raportoineet kasvaneesta kaupan alan henkilöstötarpeesta.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 2.9.2020 12.21

stone kirjoitti:
Tuo on pelkkää velitieteilyä.. Aika moni on saanut koronan pikaisella kauppareissulla, eli riittää kun kävelet jonkun köhimään koronapilveen ja vedät sitä keuhkoosi, -siellä on.

Kesko ja SOK ovat kertoneet, että yksikään heidän työntekijöistä ei ole saanut tartuntaa työpaikalta, vaikka siis viettävät kaupassa keskimäärin 5 - 7 tuntia päivässä viitenä päivänä viikossa.

Mutta toki koronapilvi hyökkää instana jos haet kaupasta pikaisesti maitoa. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 2.9.2020 10.53

Artsipappa kirjoitti:
Varmaan ne onkin karanteenissa sen jälkeen kun diagnoosi on saatu (tai ainakin toivottavasti ovat), mutta aika ennen diagnoosia on se tärkeä, eli silloin kun tämä henkilö ei vielä ole tiennyt olevansa koronapositiivinen mutta on mahdollisesti pyörinyt tartuttamassa jengiä. Ja käsittääkseni altistumiseen ei riitä se että kävellyt ohi, vaan pitää olla hieman pidempi altistuminen. Eiköhän se toimi.

Jes, kiitos (muillekin) vastauksesta. Jäänyt tutustumatta koko sovellukseen ja sen toimintaperiaatteeseen, mutta nytpä tietää tuonkin.

Liekö tuossa joku aika, jonka pitää olla tartunnan saaneen kanssa, että sovellus ilmoittaa altistumisesta, vai riittääkö tosiaan vaikka ohi käveleminen, mene ja tiedä. 

Kyllähän tuosta joka tapauksessa apua on, varsinkin kun ajatellaan massoja ja altistumisketjujen jäljitettävyyttä. Sovellus on hyvä harjoitus sitä silmällä pitäen, että kohtaamme joskus tulevaisuudessa jonkun aikuisten oikeasti vaarallisen pandemian.  

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 2.9.2020 10.14

Koronavilkku.

Eli siis jos sulla on tiedossa että sulla on korona, lisäät tiedon sovellukseen, jolloin kaikki jotka on kävelleet ohimennen sun ohi metrienkin päästä, saavat ilmoituksen että ovat altistuneet? Eikö koronapotilaiden pitäisi olla karanteenissa muutenkin?

Kuinka toimiva tämä oikeasti on? 

Näytä koko viesti