Olet täällä

Pikkupron HömppäBlogi - 28.1.2023 11.52

Raise Your Weapon kirjoitti:

En tiedä mitä mieltä olen sun ikäisen henkilön seksiturismista parikymppisten kanssa...

Tinderissä kaikki tietävät mikä pelin henki on ja ovat siellä omasta tahdostaan. Miksi Tinderin käytöstä pitäisi olla jotain mieltä saati moralisoida asiasta? Etenkin jos kyse on vastikkeettomasta win-win -deittailusta? 

Moralisoijat teillä on aina keskuudessanne, sanoi toki jo Jeesuskin. 

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 27.1.2023 10.09

aliisan_avaimet kirjoitti:

Maailmalla huhutaan että Venäjä keskustelee Talibanin kanssa sinne jätetyn jenkkikaman ostosta. Nostaa jännyyskerrointa jos pian molemmat puolet taistelevat jenkkivarusteilla.

Mielenkiintoista toki olisi tietää, mitä matskua sieltä olisi saatavilla. Ja osataanko niitä käyttää. Ja huoltaa.

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 25.1.2023 05.57

Tiedä sitten kertooko Hesarin tila journalismin, klikkisisällön ja muun sisällön höttöisyydestä ihan yleiselläkin tasolla. Asiajournalismi ja -ohjelmat eivät vain ole enää niitä kiinnostavampia sisältöjä?

Peilaan tässä Yle Puheeseen, jonka sisältö meni joku aika sitten täysin uusiksi. Siinä missä kanava oli aikaisemmin täynnä asiasisältöä ja oikeasti vaivaa vaativia ohjelmia, se muuttui sittemmin podcasteja suoltavaksi kanavaksi. 

Eikä podcasteissa ole tietenkään lähtökohtaisesti mitään vikaa, mutta tekijäkunta on niin laajaa ja jos yritetään miellyttää kaikkia, ei miellytetä oikein ketään. Nykyään kun kuuntelee Yle Puhetta, niin siellä törmää pissisteinien kikatteluun ja vertailuun, kumpi on maistanut ja mitä (omia) ruumiin eritteitä, kuten räkää. Tai sitten siellä analysoidaan Kayne Westin twiittejä. On ihan vitun kiinnostavaa.

Joka tapauksessa aikaisemmin tuli harvoin tarvetta vaihtaa Puheelta kanavaa toiselle. Nykyään se on melko normi. Joka on surullista. Mutta pitää tietenkin muistaa, että nelikymppinen mies on vain ajastaan jälkeen jäänyt setämies, joten olen joka tapauksessa väärässä. 

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 23.1.2023 07.59

GHearst kirjoitti:

 

Aki Pyysing kirjoitti:

Mie ajattelin joskus vuosikymmeniä sitten, että nämä hihhulit enimmäkseen lakkaavat hihhulointinsa, kunhan vähän vettä virtaa Vuoksessa ja koulutustaso nousee. Nyttemmin olen menettänyt ylioptimistisuuteni asian suhteen.

 

Minkäänlaiseen optimismiin ei ole syytä, hihhuleiden lisääntymiskyky on ylivertainen. Jumalattomat ovat katoava kansanosa.

Olisi kyllä mielenkiintoista tietää, onko hihhulismi ilmiönä oikeasti kasvanut esimerkiksi parinkymmenen vuoden aikana. Yksi harha voi olla, että kun hihhuleilla on nykyään useampia alustoja joilla pääsevät ääneen, niin ehkä se vain tuntuu siltä että heitä on enemmän. 

Vaikea tätä mutua on toki todistaa vääräksi ja kyllähän se kieltämättä siltä tuntuu, että hihhulismin eri muodot ovat saaneet siivet netin ja somen myötä. Dataa silti kaipaisi tästäkin. 

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 19.1.2023 11.48

hauturi kirjoitti:
Tämä on varmasti historiallisesti totta, mutta kyllähän Venäjä ottaa pitkiä askelia samaan suuntaan.

Venäjän kohdalla tulevaisuus on kuitenkin aina enemmän kysymysmerkki kuin Pohjois-Koreassa, jossa valta on naulattu tietylle perheelle ja suvulle. Venäjällä vastaavaa jatkuvuutta ei ole, joten tulevaisuuden kehityskuku voi olla "mitä tahansa" ja riippuu kulloisestakin tilanteesta ja johtajasta. Jos Venäjällä lyödään tarpeeksi pitkään päätä seinään, niin jonkinlaisille muutoksille on aina olemassa jonkinlainen mahdollisuus, jollain aikavälillä. Pohjois-Koreassa pään lyömisestä seinään on tullut pysyvä olotila. 

GHearst kirjoitti:
Venäläisten enemmistö kannattaa veljeskansansa siviiliväestön teurastamista välineenä heidän alistamiselleen. Minun mielestäni aivopesu on hämmästyttävän pitkällä, ja suoritus hyvinkin vertailukelpoinen.

Yhtäläisyyksiä toki löytyy ja varsinkin jos vetelee kovin laajalla pensselillä. Yksilön kannalta on kuitenkin aivan eri asia synnytkö Pohjois-Koreaan vai Venäjälle. Suosittelen lukemaan Pohjois-Koreasta kertovaa kirjallisuutta, esimerkiksi sieltä paenneiden kokemuksista. 

Venäjä on perseestä ja Pohjois-Korea erikoisperseestä. Kehitysmaita toki kumpikin. 

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 19.1.2023 10.33

mskomu kirjoitti:
Edit. Lisätään vielä, että Pohjois-Koreakin taitaa toimia jonkinlaisena esimerkkinä. Sehän on pyörinyt sotataloutta muistuttavassa systeemissä jo vuosikymmeniä ja kansa näyttää vaivatta kestävän sellaista kurjuutta, josta Venäjällä tuskin nähdään edes painajaista. Vallan vaihtumista tai kansan nousemista kapinaan on vaikea nähdä sitäkään. Mutta ei mikään näistä tarkoita, että siellä saataisiin armeija modernisoitua. Taitaa sikäläinen kalusto olla priimaa ajalta, kun miehet oli rautaa, vaikka ihan varmasti sielläkin on aidosti koitettu saada modernimpaa kalustoa ja jotain pieniä määriä sellaista saattaa ollakin. Toki Pohjois-Korea on vielä äärimmäisempi esimerkki, kuin Venäjä, mutta mielestäni eräänlainen datapiste siitä huolimatta.

Pohjois-Korea on ihan oma kokonaisuutensa, joka ei ole vertailukelpoinen oikeastaan minkään muun maan kanssa. PK on moninkerroin suljetumpi kuin esimerkiksi Venäjä ja se aivopesee väestönsä kapaloista asti tavalla, jota ei voi verrata Venäjään. Aivopesuissakin on eronsa. 

Näytä koko viesti
Pokeri Suomessa 2020-luvulla - 17.1.2023 02.52

Aki kirjoitti:

En uhoa lopettavani tai edes vähentäväni tämän takia Mikonkadulla käymistä. Mutta siirryn entistä enemmän pimeälle puolelle, koska NoHo Partners vaihtoi kasinon Sports Barissa Strongbown Happy Joeksi. Liika on sentään liikaa.

Strongbow on siis englantilaistyyppinen kuiva siideri. Happy Joe taas on Hartwallin oivallus tehdä makeaa siideriä, mutta laittaa etikettiin Dry. Näin sitä voivat juoda myös sellaiset sokeria väistelevät, jotka tykkäävät oikeasti makeasta siideristä.

Iloiselta Joelta löytyy myös extra dry versio, joka jo kyllä menee kuivasta oikein hyvin. 

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 13.1.2023 05.55

Plus että Putte mitään nappia tule painamaan. Ydinaseet ovat tehokkaammillaan kun niihin liittyy uhkavaikute. Nappia painamalla vaikute on menetetty ja niin on oma valtiokin. Ja toki paljon muutakin. 

Ydinasepuheet ovat vallitsevassa tilanteessa pelkkää retoriikkaa ja uhkailua. 

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 12.1.2023 07.17

Rauha tarkoittaisi tässä tilanteessa sitä, että Venäjä hyötyisi oikeudettomasta sodastaan ja saisi itselleen alueita, jotka eivät sille kuulu. Se taas tarkoittaisi, että jonkin ajan kuluttua sama kävisi jossain muualla uudestaan. Ja taas kilpparit antaisivat maata ja valtaa Venäjälle, koska rauha. 

Venäjät pysähtyvät vasta kun ne pysäytetään. 

 

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 12.1.2023 06.40

Kilppari kirjoitti:

Jos tällä palstalla tuntuu olevan yksimielisyys kovemmista otteista, niin samalla tavalla fanaattisempia ääniä löytyy näköjään toiseltakin puolelta:

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e80e7819-2bfa-48dc-b894-cacef8aa22cc

Mikä siinä on vaikeaa ymärtää, että oikeudettomasti itsenäiseen maahan hyökkäävää osapuolta saa ja pitää kurmoottaa niin maan perusteellisesti, ja että se on ihan oikein? 

Näytä koko viesti