Olet täällä

Koronavirus Covid-19 - 23.10.2021 12.38

maajussi kirjoitti:

Olisiko tässä kysymys ihmisten kykenemättömyydestä ymmärttää että korrelaatiosta ei seuraa kausaliteetti

Kykenemättömyys ja ymmärtämättömyys piilee joka tapauksessa monen rokotevastaisuuden taustalla. 

Lueskelen parhaillaan Yuval Noah Hararin kirjaa ”21 oppituntia maailman tilasta”. Kirjassa kerrotaan mm. että nykyaikainen maailma on liian monimutkainen että kenelläkään olisi resursseja käsitellä ja ymmärtää kaikkea. Maailma, jossa on paljon tuntematonta, voi olla pelottava ajatus. Tästä seuraavaa ahdistusta lieventämään osa meistä turvautuu selittämään maailmaa yksinkertaistettujen ja vinoutuneiden käsitysten pohjalta.

Syntyy populismia ja yhden totuuden kaikukammioita, joissa maailma tuntuu helpommin ymmärrettävämmältä ja siten turvallisemmalta. Rokotevastaisuus on yksi ilmiön ilmentymä. Lääketiede ja evoluutiobiologia ovat niin isoja kokonaisuuksia, että harvalla meistä on kykyä ymmärtää edes osaa niihin liittyvistä lainalaisuuksista. Tietämättömyys saattaa ahdistaa joitain jopa siinä määrin, että tieteiden ja asiantuntijoiden auktoriteetin kieltäminen on ainoa keino lieventää tietämättömyydestä seuraavaa ahdistusta.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 22.10.2021 09.09

Meuro kirjoitti:

Numeroista kun puhutaan, niin eikös tiedossa olevien tartuntojen määrä voi olla paljonkin eri suuruusluokassa todellisten tartuntamäärien kanssa kun otetaan huomioon oireettomat ja täten testaamattomat tapaukset?

Kyllä. WHO arvioi viime syksynä, että tartuntoja voi olla 20-kertainen määrä todettuihin tartuntoihin verrattuna.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/who-koronatartuntoja-voi-olla-jopa-7...

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 22.10.2021 06.23

PikkuPro kirjoitti:
"If you are so smart, why aren't you happy?"

Kaveri toi ton lauseen tietoisuuteeni ja on kyl koukuttava. Uskon, että happiness as in all around hedonism ja siihen keskittyminen ei oo toimiva line, ainakaan itelleni. Mut niinku onhan siinä mietittävää, et jos pitää itseään fiksuna ja asiat on periaatteessa hyvin, niin jos ei ole onnellinen. Et kai sitä fiksuutta on FIKSUMPAA käyttää onnellisuuden löytämiseen kuin vaikka kuudennen miljoonan tekemiseen?

Tutkimusten mukaanhan raha nostaa onnellisuutta mutta vain aika rajalliseen summaan asti. Moni fiksu taitaa jäädä tuohon nalkkiin eli hankkii rahaa josta aluksi on oikeasti iloa kun voi vaikka syödä joskus ravintolassa tai ostaa sitä hedelmää, mitä tekee mieli. Mut sille tielle moni jää, lopulta on kahdeksansataa miljoonaa ja lentää yksityiskoneella *** Michelinsafkan perässä kymmenen instahoroa vieressä. Eikä silti ole onnellinen.

Kehittyminen loppuu kuulemma tyytyväisyyteen. Ehkä se, että onnellisuutta on niin vaikea saavuttaa, liittyy evolutiiviseen selviytymiseen ja kilpailuun. Apina, jolle riittää banaani päivässä ja vapaa oksa köllötellä, ei levitä geenejään eikä ole evoluutiolle tai laumalleen hyödyllinen.

Ehkä samasta syystä meille ei riitä "mikään", vaikka saisimme kaiken mitä tavoittelemme. Jos millä tahansa organismilla olisi taipumus saavuttaa tyytyväisyys, jota voisi ihmisen kohdalla kutsua onnellisuudeksi, organismi ei selviäisi kilpailussa muiden organismien kanssa. Organismit, jotka eivät ole tyytyväisiä "mihinkään", ovat todennäköisempiä selviytyjiä kuin ne, joille tietyn tason saavuttaminen riittää. Jos sellaisia organismeja siis olisi. Jota epäilen. 

Että ehkäpä se onnellisuuden saavuttaminen on jo lähtökohtaisesti tekemätön paikka, kausittaisia poikkeuksia lukuunottamatta. Koska sellainen on ihminen. Ja sen aivot.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 20.10.2021 01.11

Meuro kirjoitti:

Steve Kirschiä kritisoitiin aiemmin, kun taisi tulkita jotain tutkimusta väärin eikä hänellä ole alan tutkintoa.
En tiedä miten tällä kertaa onnistuu...

Hyvin onnistui. Veti tutkimuksesta johtopäätöksiä, joita siitä ei voinut vetää, jonka lisäksi teki rokotteiden haittavaikutustilastosta (Vaccine Adverse Event Reporting System) tulkintoja, joita tilastosta ei voi tehdä. 

To support his argument, Kirsch referenced data from the Vaccine Adverse Event Reporting System, a CDC- and FDA-run database of unverified reports of adverse events that occur after receiving a vaccine. The VAERS system does not determine whether a vaccine caused the events that are reported.

Kirsch’s claim is not supported by data, according to Capobianco, who said the FDA “strongly disagrees with the analysis Mr. Kirsch put forth during the VRBPAC meeting, as we believe the data from VAERS that he referenced were not properly interpreted. This is due to the limitations of VAERS itself, as well as the limitations regarding certain private patient information that is not available to individuals outside of FDA and CDC.”

https://apnews.com/article/fact-checking-442746112813

Kirsch made many allegations in his presentation about the dangers of COVID-19 vaccines. Regarding the Pfizer vaccine, he claimed that a six-month study showed the Pfizer vaccine "killed five people" for each COVID-19 death it prevented. At the hearing, he said the statistic was not statistically significant but was still troubling. 

That’s not what the study he cited showed. The study was a non-peer-reviewed preprint posted July 28. It concluded that, "with up to six months of follow-up and despite a gradually declining trend in vaccine efficacy," the Pfizer vaccine "had a favorable safety profile and was highly efficacious in preventing COVID-19."

https://www.politifact.com/factchecks/2021/sep/22/steve-kirsch/no-eviden...

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 19.10.2021 10.24

Ulkomaisilla toimijoilla on kieltämättä käytäntöjä, jotka eivät kestä moraalista tarkastelua. Mainittu kotiutusten jumittaminen kyselemällä erilaisia dokumentteja versus se, että sivustolle saa kyllä tallettaa ja sivustolla pelata ilman dokumentteja, ei ole mielestäni koskaan ollut loogista minkään muun kuin pelintarjoajan kassavirran kannalta. Mahdollisuus peruuttaa kotiutus kuuluu samaan sarjaan ja pitää huolta siitä, että mahdolliset peliongelmat eskaloituvat nopeammin. Näissä Veikkaus on loogisempi ja vastuullisempi.

Lisenssijärjestelmässä toimijoilta voidaan kuitenkin vaatia mitä parhaaksi katsotaan. Se, että toimija X toimii Maltalla yhdellä tavalla ei tarkoita, että se toimisi lisenssijärjestelmässä samalla tavalla Suomessa. Siksi se miten jotkut toimijat tällä hetkellä toimivat, voi olla semantiikkaa lisenssijärjestelmää ajatellen.

Mitä Veikkauksen moraaliin tulee, vielä ainakin pari vuotta sitten se harrasti Citymarketien Mammuttimarkkinoilla arpapakettien pakkomyyntiä jokaiselle asiakkaalle. Kassahenkilöstö oli velvoitettu myymään pakettia kaikille täysi-ikäisille. Parhaiten arpapaketteja myynyt kassahenkilö palkittiin.

https://m.facebook.com/KcitymarketRaahe/photos/a.389838204391890/2727206...

Kun mietit että peliongelmainen kävelee kauppaan, kulkee tuulikaapin lotto- ja kenomainosten ohi, sen jälkeen mahdollisesti parin erillisen automaattipataljoonan ohi, Infopisteen ohi, josta roikkuu porukkapelejä ja lottomainoksia sekä "täällä voitettiin 20 000 euroa ässäarvalla!" -plakaatteja, kuuntelee kaupan kaiuttimista viikon loton jättipotista ja jolle tyrkytetään vielä kassalla arpapaketteja, jonka jälkeen joutuu kävelemään uudestaan automaattipataljoonien ja kenomainosten ohi kaupasta ulos, sitä joutuu vain kysymään, että missä helvetin absurdaniassa täällä eletään, että edes blokkikoskille tulee mieleen väittää Veikkauksen markkinointia vastuulliseksi ja pelaamista turvalliseksi? 

Jos tuo ei ole aggressiivista markkinointia, niin mikä sitten on? 

 

Näytä koko viesti
Brexit - 17.10.2021 06.25

Se on tuo populistin matematiikka aina jännittävää seurattavaa. Ei haittaa yhtään, että brexit on maksanut briteille satoja miljardeja, mutta jos Suomi joutuu maksamaan yhtään mitään EU:ssa, siitähän vasta huuto alkaa. 

Populisti on valmis maksamaan sata euroa siitä, ettei tarvitse maksaa kahta euroa EU:n yhteisiin tavoitteisiin. 

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 15.10.2021 09.32

Kekkoslovakki kirjoitti:

 

gonatsu kirjoitti:

Valitettavasti seuraavan hallituksen mahdollisesta "paksunahkaisuudesta" on rajallisesti hyötyä, koska äänestäjillä on tapana rankaista reformeista.

 

Niinpä. 2015 Kepu sai hurjan yli 5% vaalivoiton "Suomi nousuun" -sloganilla, ja kun Sipilä sitten meni tai ainakin yritti mennä ennen vaaleja lupaamallaan linjalla äänestäjät itkivät "Ei me tätä haluttu" ja palkitsivat 7,3% vaalitappiolla v. 2019. Tämä tuntui kummalta jopa minusta, joka sentään 1970- ja 80-luvuilla maalla palkansaajaperheessä kasvaneena olen tottunut nauttimaan Kepun vaalitappioista.

Ei tässä mitään kummaa ollut. "Suomi nousuun" -slogan oli asia, jonka allekirjoittivat monet. Sitten kun kävi ilmi, että se perustuu pelkästään duunarin hanuriin poraamiseen, tilanne vähemmän yllättäen muuttui. Niin massiivisesta kurmoottamisesta ei vaalipuheissa julistettu. Kun duunariosasto tunsi tulleensa raiskatuksi, vaalitappio oli ainoastaan itsestäänselvyys. 

Hallitusvastuu ei ole helppo rasti, eikä varsinkaan jos tavoitteena on tervehdyttää taloutta, koska se tarkoittaa usein leikkauksia ja säästöjä, mutta jos ne kohdistetaan yksipuolisesti tiettyyn porukkaan (oli se sitten yrittäjät tai duunarit), voi olla varma, että seuraavissa vaaleissa menettää rokotetun porukan äänet. 

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 13.10.2021 10.45

Matteus kirjoitti:

 

tonza kirjoitti:

Tuli tuosta Veikkauskortin väärinkäytöstä mieleen, että ymmärsinkö oikein, että sen väärinkäytöstä räpsähtäisi ikuinen pelikielto Veikkaukselle ("otetaan asiakkuus pois")? Jos näin, niin sillähän voisi kiertää nykyään voimassa olevan maksimibännin, joka on kai vuoden päivät? Käy kerran pelaamassa kaverin kortilla ja tunnustaa Veikkaukselle, niin se on siinä. Jos siis peliongelmaisena näkee ongelmana sen, että itseltään pystyy kieltämään pelaamisen vain vuodeksi kerrallaan. 

 

Mistäs tämmöinen väite on keksitty?

Sitä en tiedä mistä väite on keksitty, mutta niin se Numppi vain osasi valistaa. 

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 12.10.2021 11.35

Kyllähän näistä Numpin kommenteista paistaa läpi täydellinen (tahallinen) ymmärtämättömyys ongelmapelaamisesta ja sen lainalaisuuksista. On ainoastaan härskiä jeesustella sillä, että peleistä saa turvallisia kun pelaajat voivat asettaa itselleen rajat. Yhtä turvallista on antaa alkoholistin juoda kahdella tonnilla Gambinaa kuukaudessa.

Kahdensadan euron tappioraja automaattipeleihin olisi aivan validi kaikille kansalaisille. Muut pelit sitten erikseen, kuten urheiluvedonlyönti tai pokeri. 

Tuli tuosta Veikkauskortin väärinkäytöstä mieleen, että ymmärsinkö oikein, että sen väärinkäytöstä räpsähtäisi ikuinen pelikielto Veikkaukselle ("otetaan asiakkuus pois")? Jos näin, niin sillähän voisi kiertää nykyään voimassa olevan maksimibännin, joka on kai vuoden päivät? Käy kerran pelaamassa kaverin kortilla ja tunnustaa Veikkaukselle, niin se on siinä. Jos siis peliongelmaisena näkee ongelmana sen, että itseltään pystyy kieltämään pelaamisen vain vuodeksi kerrallaan. 

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 12.10.2021 06.21

Kyseinen jakso katsottavissa: https://www.permanto.fi/fi/web/alfatv/player/vod?assetId=127780974

Näytä koko viesti