Olet täällä

Nordstream kaasuputkihanke. Katsaus menneeseen. - 29.9.2022 07.31

Hesu kirjoitti:
Helsingin Sanomissa on juttu, jossa spekuloidaan tapauksella ja sanotaan lopuksi, että syyllinen on todennäköisesti Venäjä. Ainut vain, että jutussa sanotaan syyt miksi syyllinen ei todennäköisesti ole Venäjä. Eli, heidän toimintansa alueella olis paljastunut...

Niinhän se onkin paljastunut. Venäläiset sotalaivat loukkasivat aluevesiä kesäkuussa juuri samalla alueella, jossa putket vaurioituivat. 

Do the math?

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mita-venalaiset-sotalaivat-tekivat-t...

Näytä koko viesti
Nordstream kaasuputkihanke. Katsaus menneeseen. - 27.9.2022 09.27

Riippumatta siitä kuka niitä putkia posauttelee, niin tuossa Hesun vertauksessa ei ollut oikein mitään yhtymäkohtaa kaasuputkikeissiin. Jos naapurin kanssa olisi esitetty olleen esimerkiksi sopimus, jossa autoa on lainattu korvausta vastaan ja alueella ei ole saatavilla kovin helposti muita autoja, niin vertauksessa alkaa olemaan jo jotain rinnastettavaa. 

Ja siinä tapauksessa se kyllä voi vähän kirpaista, jos naapuri polttaa oman ja tienoon yhden harvoista autoista, ja josta sinulla oli vielä käyttöön liittyvä sopimus naapurin kanssa. 

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 27.9.2022 09.05

Hesu kirjoitti:

Jos Moskovan ja Pietarin hipsterit poistuvat, niin tuskin sotilaallinen merkitys on kovin suuri. Siellä näyttää olevan vähän karumpaa materiaalia innoissaan menossa rintamalle. Ainakin sotilastoimistot ovat täynnä miehiä. Jos Putin pitäisi syrjäyttää, niin se olisi näiden tehtävänä. Jäädään katsomaan mitä tapahtuu?

Kutsuntatoimistoja poltettu ainakin toistakymmentä ja joku kutsuntavirkailijakin ammuttu. Innokasta on porukka joo. 

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 27.9.2022 08.58

"Hesu" kirjoitti:
Venäjän liikekannallepano toimii itseasiassa melko hyvin.

Niinhän se toimii. Parissa päivässä Venäjältä lähti liikekannallepakoon melko tarkkaan sama määrä miehiä, kuin niitä piti saada rintamalle. 

Että ei voi sanoa, etteikö Venäjällä mikään toimisi. 

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 26.9.2022 09.56

hode kirjoitti:
Putin ei peräänny vanha KGB eversti ei koskaan luovuta. Ainut keino lopettaan sota on eliminoida Putler.

Onhan tuo historiassa perääntynyt useampaankin otteeseen. Ja myös nyt Ukrainassa. Kun alkuperäiset utopiat Ukrainan nopeasta valloittamisesta kaatuivat omaan mahdottomuuteensa, tavoitteita supistettiin eli Putin perääntyi niiden suhteen.

Vuonna 2015 Turkki ampui alas venäläishävittäjän. Seurauksena oli ainoastaan merkityksettömiä pakotteita Turkille. Ja kun Yhdysvallat ja Venäjän tukemat Wagner-joukot ottivat Syyriassa yhteen ja Wagner-palkkasotilaita kuoli, Putin ei silloinkaan lähtenyt eskaloimaan tilannetta.

Toki tilanne on nyt eri, mutta väitteet siitä, ettei Putin KGB-everstinä muka koskaan peräänny, ovat historian aktiivista unohtamista.

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 22.9.2022 03.08

mskomu kirjoitti:
Näen venäläiset vähän samanlaisessa tilanteessa. Ei ollut heidän valintansa syntyä maahan, jossa systeemi aivopesee lapsesta asti. En osaa myöskään pitää aivopestyä ihmistä syyllisenä siihen, että on uskonut lapsesta asti syötettyä propagandaa.

Hyvää pohdintaa, josta nostaisin tämän kuitenkin esille. Aivopesu ei oikeuta olemaan urpo tai tee ihmisestä syyntakeetonta. Jokaisella aikuisella ihmisellä on velvollisuus selvittää mihin uskoo, ja onko uskomus inhimilliseltä kannalta perusteltua. 

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 22.9.2022 12.16

Hesu kirjoitti:
Olen pääpiirteissään samaa mieltä tuosta Tinggelin kirjoituksesta, mutta painotuksissa on eroja miten katson asioita esim. " Kokevatko Suomessa, Virossa, Latviassa tai Liettuassa asuvat etniset Venäläiset voimakasta myötätuntoa Venäjää kohtaan?". Kokevat.

Aivan varmasti kokevat. Jos itse asuisin ulkomailla ja Niinistö päättäisi puhdistaa Viron natseista, minäkin kokisin edelleen voimakasta myötätuntoa Suomea kohtaan.

Olisiko Niinistön puhdistus minusta perusteltua ja tukisinko sitä? En tietenkään. On eri asia kokea myötätuntoa synnyinmaataan kohtaan kuin hyväksyä sen kulloisenkin hallituksen tai presidentin tai diktaattorin toimia.   

Tiedän useita etnisiä venäläisiä täältä Suomesta, jotka ovat aivan samaa mieltä putlerista ja tämän aloittamasta kansanmurhasta kuin muutkin täyspäiset ihmiset. He tuomitsevat sen ykskantaan. Tämäkin on kuitenkin yksilöllistä. Aivan varmasti on niitäkin ulkomailla eläviä etnisiä venäläisiä, jotka ovat putlerin kannalla. 

Ja eiväthän putlerin takana seiso lähellekään kaikki venäläiset edes Venäjällä. Vain äärimmäisen rohkeat yksilöt uskaltavat osallistua siellä sodanvastaisiin mielenosoituksiin, jolloin heidän lukumääränsä voidaan laskea potenssiin jotain, jotta saadaan oikea arvio putleria vastustavien venäläisten määrästä. 

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 21.9.2022 06.47

Montella kirjoitti:

 

Tinggeli kirjoitti:

Odotettavissa on pientä ruuhkaa raja-asemilla. Jono jo 35 km mittainen.

 

Onkos tämä totta? 2 minuutin oman googlauksen perusteella ei, niin ajattelin varmistaa.

Voi olla tosiaan fuulaa. Vaalimaalla ja Nuijamaalla normaali liikenne. 

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/9dbbea3b-b735-4650-97db-91001e30a943

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 21.9.2022 06.19

Tinggeli kirjoitti:
Eli ei ole sijaista ja Suomen rajan akuutia tilannetta ei voida käsitellä viikkoon.

Sanoit aikaisemmin, että valtioneuvoksen kanslian  sijaisuusjärjestely on tuttu asia. Jos se on tuttu asia, niin voisi olettaa että tiedät sen koskevan pääministerin sijaisjärjestelyä, ei ministerien sijaisia. 

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 21.9.2022 11.22

Meuro, kyllä se on ollut päivästä yksi täysin selvää, että putlerin sotatoimista Ukrainassa ei ole Venäjälle muuta kuin haittaa. Ja tietenkin sitä enemmän haittaa koituu, mitä pidemmälle Kremlin sekopää sotaa vie. 

Nyt niitä Venäjän poikia vasta alkaakin kaatumaan. Tai siis sitten, kun nämä nollamotivaation ja heikon osaamisen reserviläiset saadaan rintamalle tykinruoaksi. 

Näytä koko viesti