Olet täällä

Veikkaus, rahapelimonopoli - 17.2.2021 11.15

Aika löyhät johtopäätökset otsikosta huolimatta.

Veikkaus epäonnistunut pelihaittojen ehkäisyssä – raportti esittää isoa muutosta tuotoille

KKV:n rahapelimarkkinoiden toimivuutta selvittävä hanke käynnistyi keväällä 2019. Noihin aikoihin Veikkaus ei ollut kyennyt estämään ja hillitsemään rahapelihaittoja siinä määrin kuin heidän yksinoikeusasemansa huomioon ottaen olisi ollut perusteltua odottaa.

Keskimääräisen pelikatteen määrällä arvioituna rahapelaaminen on ollut kansainvälistä kärkiluokkaa. Rahapeliongelmat eivät ole Suomessa viime aikoina yleistyneet. Riskitason rahapelaaminen on vähentynyt. Rahapelaaminen on muuttunut aikaisempaa satunnaisemmaksi.

KKV:n näkemyksen mukaan myös arpajaislainsäädännön uudistaminen on edennyt yleisesti ottaen myönteisissä merkeissä. Lakiuudistuksen tavoite on lakisääteisen monopolin vahvistaminen.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/dba60fb4-b21a-4f9c-bc63-a0fd21d02ff8

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 1.2.2021 11.42

PikkuPro kirjoitti:
Sry Tonza, en hahmottanu...

Kirjoitit joskus jossain blogissasi, että elämä on loma ikuisesta olemattomuudesta, tai vastaavaa.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 1.2.2021 11.38

Israelista kuuluu hyvää, rokotteet saattavat olla jopa tehokkaampia kuin ajateltiin.

Rohkaisevia tuloksia Israelista: Koronarokotteet paljon tehokkaampia kuin odotettu

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007774948.html

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 31.1.2021 10.17

 

Tässä kun elämästä ja sen sellaisesta puhutaan, niin muistui mieleen paikallislehden kolumnini parin vuoden takaa. Lainasin siinä härskisti erästä PP:n ajatusta ja esitin sen omanani.

Arvoituksena siis kaikille, myös PP:lle, mikä ajatus oli PP:lta lainattua.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 29.1.2021 07.16

Veikkauksen nettisivujen uudistus meni samaan putkeen kuin aikoinaan RAY:n nettipokerin lanseeraus. Bugeja siellä täällä ja pahimmillaan sivusto on ollut pois käytöstä pitkiä aikoja. Tälläkin hetkellä tulee (ja tullut jo tunteja) ilmoitus "järjestelmä on ruuhkautunut". Jos järjestelmä on ruuhkautunut aamuyöllä ja aamusta, kovin raskasta liikennettä sivusto ei ehkä kestä. Edes Veikkauksen sovellus ei toimi. Ja jos sivuston saa auki, sinne ei pysty kirjautumaan. Kirjautumisongelma oli myös eilen pitkän aikaa. Tiistaina taas monivedon porukkapelit eivät toimineet pöytäkoneversiossa.

Bugisilla uudistuksilla ei välttämättä ole kovin positiivinen vaikutus peliliikenteen kääntämiseksi ulkomaisilta pelivaihtoehdoilta kotimaiseen päin.

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 23.1.2021 12.10

Pörssimörssäri kirjoitti:
Olenko yksin mielipiteeni kanssa, etta vaikka Aleksei Navalny on todennakoisesti oikeusmurhan uhri ja kukaties pian kuolonuhri, ei ole ulkovaltojen asia puuttua venajan sisaisiin asioihin. Kuvitteleeko joku etta ulkovaltojen tuohtumuksella saavutettaisiin mitaan AN:n tai venajan ihmisoikeustilanteen suhteen ylipaataan. Ulkopuolinen painostus vain suututtaa venajan karhun.

Ihmisoikeuksien polkeminen on aina ihan kaikkien asia. 

Toki Venäjällä ollaan varmasti käärmeissään kun sen asioihin puututaan, eikä puuttumisella ole aina yksittäisissä tapauksissa välttämättä merkitystä, mutta aivan varmasti se vaikuttaa pitkällä aikavälillä mihin maahan tahansa. Kynnys polkea ihmisioikeuksia joka tapauksessa kasvaa, kun ihmisoikeuksia polkevat maat tiedostavat, että siitä tulee sanomista. Jos asiasta ei välitettäisi, tällaisissa maissa poljettaisiin ihmisoikeuksia paljon enemmän. 

Joku PK on ehkä vielä omassa sarjassaan, mutta sekin muuttuu ajan kanssa, kun nykyinen dynastia loppuu jossain vaiheessa. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 23.1.2021 12.02

Bluesman kirjoitti:
Britannian pääministeri Boris Johnsonpudotti perjantaina pelätyn uutispommin. Hänen mukaansa kuningaskunnasta lähtöisin oleva virusvariantti on sekä selvästi alkuperäistä herkemmin tarttuva että lähes kolmanneksen vaarallisempi.

Tosin virusvariantti ei ehkä olekaan ihan niin ärhäkkä tarttumaan kuin ensin arvioitiin. Aika vähän on vielä dataa siihen, että voisi vetää mitään luotettavia johtopäätöksiä suuntaan tai toiseen. Jonkin verran tarttuvampi ja jonkin verran tappavampi, voisi olla tällä hetkellä tarkin mahdollinen johtopäätös.

Brittimuunnos ei ehkä tartukaan niin ärhäkästi kuin on luultu – THL:n asiantuntija: ”Arviot hyvin epävarmoja”

https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/a051e1a4-681d-4ccb-933c-7554973ff2ed

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 16.1.2021 06.55

Stuga kirjoitti:
Ihan söpöä että sä yrität, mutta et ymmärrä sananvapautta lainkaan. Somejäteillä on liikaa valtaa jos ne voi köytännösaä päättää mitä mitä tietoa kansa saa. Teoriassa ongelmaa ei ehkä ole, mutta todelliauudessa kyllä.

Jos haluat oppia jotain, suosittelen lukemaan Ivan Puopolon kolumnin aiheesta.

Ivan Puopolon kolumni: Twitterillä tulee olla oikeus päättää, ketkä ovat sen käyttäjiä 

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ivan-puopolon-kolumni-twitterilla-tu...

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 12.1.2021 09.46

Twitter lakkautti yli 70  000 QAnon-salaliittoteoriaa levittänyttä tiliä

Twitter on jäädyttänyt yli 70 000 tiliä, joiden se on katsonut olevan kytköksissä QAnon-salaliittoverkostoon.

Twitterin mukaan palvelussa on myös havaittu lisääntyvässä määrin viestejä, joissa kannatetaan aseellisia protesteja. Niihin kuuluu muun muassa aseellisen hyökkäyksen ehdottaminen kongressiin tulevana viikonloppuna.

https://www.is.fi/digitoday/art-2000007733825.html

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 11.1.2021 01.43

mskomu kirjoitti:

En nyt ole varma, että twiittailiko Bush siitä, että Saddamilla on joukkotuhoaseita, mutta oletetaan, että olisi twiitannut, niin voisi varmasti ihan perustellusti argumentoida, että fake newsiä twiittaileva presidentti on syyllistynyt kymmenien tuhansien kuolemaan. Pitäisikö Bushin twitter-tili sulkea?

Kyse on myös siitä, millä tahdilla hevonkukkua palveluun syytää. Bush tuskin olisi suoltanut Twitteriin shaissea samaan tahtiin kuin Trump, jolloin tilin sulkemiselle tuskin olisi ollut perusteita vaikka olisikin heitellyt pehmoisia Saddamin joukkotuhoaseista. Lisäksi se pystyttiin todentamaan vasta paljon myöhemmin, siinä missä Trumpin twiittausten hevonkukun aste on voitu todeta tuoreeltaan.

Eikä sillä, etteikö Bush olisi ollut sysipaska presidentti hänkin.

Näytä koko viesti