Olet täällä

Lehto Group - 30.6.2022 11.09

Enää pitäisi löytää innokkaat sijoittajat!

Pääomistaja merkkaa 3M€ asti.

Ei tuo 6%kuponkikorko houkuttelevalta kuulosta kun vaikka Nordeasta tai Sammosta saa saman ja paremman osinkotuoton minimiriskillä.

-No jokaisella on kai oikeus käyttää rahansa miten tahtoo...

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 28.6.2022 10.23

Ajan kuluminen tuottaa turtumista -huomaan.

Alla oleva YLE:n pikauutislainaus elää lyhyen elinkaarensa kadotakseen uutisvirran syöveriin.Se ei jaksa herättää enää kummempaa huomiota.

Mutta onhan tuollainen pikku-uutinen aivan absurdi!- Siis olisi ennen ollut, mutta ei enää.

''Pietarilainen taiteilija Aleksandra Skotshilenko, 31, korvasi maaliskuussa ruokakaupan hintalappuja sodanvastaisilla kannanotoilla, ja häntä uhkaa nyt jopa kymmenen vuoden vankeus. Syyte perustuu maaliskuun alussa voimaan tulleeseen lakiin, joka kieltää "väärien" tietojen levittämisen Venäjän armeijasta.''

 

William Shirer kirjassaan Kolmannen Valtakunnan nousu ja tuho- kuvasi Natsi-Saksan kehittymistä vähittäisenä siirtymänä  kohti hirviövaltiota. Muuttuminen totalitarismiin tapahtui pikku askel kerrallaan, samalla kun vastavoimaa ei ollut, pidäkkeet hillittömyyttä kohtaan ikään kuin hävisivät ja muuttuiva normaaliksi.

paljolti vastaavan kehityskaaren on Venäjä kokenut 2000 -luvulla Putinin hallinnon aiheuttamana.

Tuollainen kollektiivineen hulluuteen sairastunut Venäjä ei pysähdy kuin törmäämällä riiittävän kovaan vastavoimaan. Laiva on niin iso ettei sen käänny.

Venäjä pitää nyt vain padota ja antaa marinoitua omassa liemessän . Venäjä ei muutu ulkoa vaikuttamalla, ainoastaan muutos sisältä käsin voi auttaa.

Sisältä lahoaminen on käynnissä, mutta vaatii aikaan Putin sai pilattua yhden sukupolven ihmisten tulevaisuuden näkymän paljon myös lännessä.

 

Kun moni ihminen miettii millaisen jäljen jättää maailmaan täällä ollessaan, melkoinen kyrvänsyylä tuo Putin aikaansaannoksineen vain on!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 23.6.2022 04.36

Ostin SSAB B:tä kun kerran korkkasi 4€.

Näytä koko viesti
Inflaatio - 19.6.2022 10.55

Teorian mukaan kaikki olennainen informaatio on aktiivisen kaupankäynnin osakkeen hinnoissa. Näin myös inflaatio ja tulevat korkotason nostot.

 

Kun kurssit ovat pudonneet, ostamalla laskeneisiin kursseihin osakkeita, saa inflaation vaikutuksen eliminoitua edullisemmalla ostohinnalla.

Tekemällä veromyynnit salkun tappiollisissa osakkeissa ja ostamalla takaisin saa mukavasti pienennettyä osinkoverorasitusta vuosittaisessa verotuksessa.

 

Edellä mainitusti olen asiaa ajatellut ja toiminut. Uskon suhteellisen varallisuusasemani  kanssaveljiin ja -sisariin parantuneet. Nämä kun eivät sijoita ja ottavat inflaation vastaan kuluttajan roolissa.

 

Näytä koko viesti
Mitä tapahtuu kun EKP:n rahan printtaaminen loppuu? Ja koska se loppuu? - 17.6.2022 09.02

Millainen tappio on muhimassa par aikaa eurobondeissa?

-jos ja kun 10 vuotta eurovaltiot ovat saaneet massiivisesti myydä nollakorolla velkapapereita, -joku saa pataan juuri tällä hetkellä.

Millainen arvonalenema siis syntyy jos on pitkä käytännössä nollakorkoinen paperi ja yleinen korkotaso nousee 3-5%:iin. Onko markkina ollut niin keinotekoinen että kaikki on keskuspankkien taseissa ja asialla ei ole mitään merkitystä?

Onko mm. eläevakuuttajille tulossa tappioita pitkistä korkopapereista?

Näytä koko viesti
Tekstejä taloudesta (ja välillä muustakin) - 5.6.2022 11.56

Venäjän antama oppi on ottaa maariski vakavasti.

'Hyvä sato saadaan härkien voimasta'  -tietää jo vanhan testamentin sanalaskut. Kommunistinen puolue ei koe moraalisia pidäkkeitä antaa pääoman tehdä työtä.

Hallinnon luonne paljastunee kun aika on kypsä, aikajänteen ollessa länsimaisittain ajatellen yli ajan.

 

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 13.5.2022 01.28

-Jos jossakin asiassa Suomella on ollut suojelusenkeli matkassa,  on ettei Iso Oranssi enää ole tässä ajassa USA:n presidenttinä!

Ukrainan kriisi ei siis onneksi eskaloitunut Trumpin kaudella!

Emme nyt tarvitse ennustajajoukkoa joka tekisi arvauksia Trumpin yöllisten twiittiten perrusteella.

Länsi on kyennyt yhtenäiseen pragmaattiseen päätöksentekoon. Putin mokasi myös ajoituksen.

 

Näytä koko viesti
Kiinalaiset osakkeet ja sijoittaminen Kiinaan - 22.4.2022 01.50

Oman tämän vuoden onnistuminen on ollut maltti olla sijoittamatra Alibabaan. Vielä.

Joku aiemmin koettu muisto takaraivossa varoitti.

-Kun trendi on alaspäin, maltti odottaa tuottaa.

Kiina toisaalta on osta pitkällä aikavälillä. Kun joskus 100 vuoden päästä historiaa kirjoitetaan, elämämme aikaa tullaan kuvaamaan Kiinan vuosisadaksi. -ja teknoyhtiöt ovat niitä Standart Oil Trust ja Ford motor Companyn verrattavia valtiaita.

Maariski on kuitenkin noussut Major-tekijäksi oman toiminnan arvoissa. Venäjä teki katastrofaalista tuhoa maahan uskoneille. Tätä opetusta niellään kaikissa investointikalkyyleissä jatkossa kaikkialle.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 22.4.2022 06.39

Ostin Basf:ia Dax:ta.

Olen tällainen osinkoansa -sijoittaja. Nytkin venäjän maakaasun tuonnin loppu arvatenkin romahduttaa yhtiön tuotantokapasiteetin

-no ajattelin kuitenkin ettei ja tämän ei olevan mikään uusi uutinen jota riskiä ei olisi hinnoiteltu sisään. 

 

Näytä koko viesti
Lehto Group - 15.4.2022 01.08

Aika paljon pitää rahoittajatahon itseään vihata tuohon rahoituspakettiin osallistuakseen. Rahat eivät kehitä yhtiötä lainkaan vaan kuluvat käyttöpääoman paikkaamiseen meneillään olevan tilikauden tulevien tappioiden vuoksi. Tappiollinen ohjeistus koko tilikaudelta annettiin kuitenkin jo ennen ukrainan sodan alkamista  kaikkine vaikutuksineen. 

Mikä pitäisi yleensä olla alennus% jolla yksikään vastuullinen rahoittaja pääomittaisi osakkeita vastaanottamalla?

Näytä koko viesti