Olet täällä

Nordea - 26.1.2022 06.33

Itseäni jäi kovasti aikanaan kaivelemaan tuo KL:n mielestäni ääliöuutinen. (luxan linkki)

Tuollainen katastrofiuutisointi? -No laskua on toki tullut yleisen markkinahäröilyn vuoksi kauttalinjan. Silti vähääkään ei ole tapahtunut em. uutisen syistä johtuvana.

Ikään kuin Mr. Market ei olisi kuluneiden viime vuosien aikana tehnyt analyysiä europankkien tilasta. Kaikki informaatio on ollut hinnoissa.

Näytä koko viesti
Betsson - 21.1.2022 10.01

No piti tätä ostaa minunkin. Jos sinä ja Mr Market käytte kauppaa, pitää se ostopäätös vaan tehdä silloin kun luvut maistuvat.

Tuo Hollannin regulaatio ja regulaatio yleensä lienee uhka ja/tai mahdollisuus osakkeelle.

Toimiala antaa hajautusta eläkesalkun konservatiivisemmille valinnoille.

Näytä koko viesti
Maakuntamalli. Rahoitusmallin sudenkuopat. - 15.1.2022 02.42

Suurin epätasa-arvon aiheuttaja on pääseekö ihminen työterveydenhoidon piiriin, vai joutuuko turvautumaan julkiseen terveydenhoitoon.

Jälkimmäisen ongelma näkyy lääkäripulana pienemmillä paikkakunnilla ja pitkinä hoitojonoina isoilla. Jälkimmäisen vuoksi varakkaampi porukka ratkaiseenongelma varaamalla ajan yksityiseltä. Jos ja kun nettoveronmaksajille syntyy kokemus ettei julkinen terveydenhoito ole vaihtoehto, nouseen kysymys veronmaksumotivaatiosta. 

 

 

 

 

Näytä koko viesti
Kauppalehden hupaisat sijoitusjutut ja -vinkit - 14.1.2022 06.07

Kauppalehti on luonteeltaan ajankohtaisten asioiden tiedottaja. Joku on kutsunut julkaisua talouden Ilta Sanomina. Pörssikurssien kommentointi ei ole mitään eksaktia tiedettä, joku on toiselle kallis toiselle ostohinnoissa.

Kai ideana lienee eri näkökulmien tuonti osakkeista, lukijan tehtävä on itse tehdä päätökset. Tätä auttaa pörssikursseista mahdollisuus valita osake, josta aukeaa osaketiedot.

Monesti näissä ja vastaavissa julkaisuissa on epäselvästi kerrottu onko luvut johdettu vanhoista tiedoista (viimeinen päättynyt tilikausi), vai onko päivitetty viimeisimmän osarin jälkeiset tiedot esim. taseesta. Bloombergin ja Yahoo Financen pylväsdiagrammit ovat havainnollisia, koska näistä saa vuosittaisen ja kvartaaleittaisen tiedon.

Näytä koko viesti
Onko päiväkauppa/treidaus hyödyllistä? - 5.1.2022 01.41

Jos täällä koivun ja tähden alla on kaveri joka treidaa vaikka jenkkiosakkeilla keskimäärin menestyksekkäästi, tilittää myyntivoittoverot valtiolle ja käyttää osan voitoista kuluttajana... Väitän että samalla synnytetään lisäarvoa Suomeen ja yhteiskuntaan.

Mutta miten on laita:

Jos vaikka työskentelee mainostoimistossa, joka laatii halpamyymälän keskiaukeamamainoksen lehteen. Sisältönä on myydä Kiinassa tuotettua laadutonta roskaa kuluttajille. Mitä lisäarvoa ko. ihminen oikeasti luo?

Tai jos lasket isoa urakkatarjousta rakennuskohteelle, joka ei jää. Mitä lisäarvoa olet tuottanut?

 

 

Näytä koko viesti
Fortum - 25.12.2021 10.03

Noin yleisenä huomiona esitän ihmettelyni ilmiölle jossa Forum ja moni muu perinteinen iso toimija on jäänyt tuulivoimabusineksessä Suomessa mopen osaan.

Kaiken maailman rahastot ovat tehneet hommalla vahvaa tulosta, mutta tällaisen perinteiset toimijat, joilla olisi ainakin pitänyt olla kaikkein parhaat edellytykset ottaa homma himaan, ovat olleet täysin passiivisia. Tuulivoima kun ainakin aiemmin oli todella subventoitua! Ei anna hyvää kuvaa hallitustyöskentelystä juuri tuolta osin.

-Vähän samankaltainen ilmiö kuin Tesla vrt. perinteiset autonvalmistajat.

Näytä koko viesti
Miten innostuit sijoittamisesta? - 25.12.2021 09.38

Hauskan tutunkuuloisia tarinoita.

Itselleni se suuri sukupolvikokemus oli 90 -luvun alun lama.

Isäni toimi yrittäjänä 80 -luvulla, ollen silloisen yhden  suurteollisuusyhtiön synnyttämän taajaman outo lintu. Meille tuli kotiin Kauppalehti jota lukiessa persoonat Jukka Keitele, Taito Tuunanen ja Pentti Kouri tulivat tutuiksi. Oli nousukausi businekset luitstivat ja sain kesätöissä omaa rahaa.Yleinen ilmapiiri oli että pössistä saa jokainen helppoa rahaa.

 

.Laman tullessa sitten näin ja seurasin vierestä perhetuttujen yrittäjien kuolonmarssia. Näin kapitulaation, jossa yrittäjien elämäntöitä, kiinteistöjä- ja yrityksiä pantiin vasaran alle. Muistan isäni todenneen että jos nyt olisi rahaa, saisi vaikka mitä. Olin Kauppalehteni lukenut ja ohittanut pörssisivut ohittanut käsittämättömänä numerosivuna, mutta yläkulmassa oli yleisindeksi, joka oli pudonnut jotain 2200 -> 650.

Menin armeijaan Sodankylään lukion jälkeen 1/92 erässä. Ennen lähtöäni marssin pankkiiin ja pani rahani osakkeisiin.- SYP, Lemminkäinen, Partek ja Kymmene. SYP putosi 9,4 mk ->2,5 mk heti saman keväänä, mutta alkoi nousta pankkitukipäätösten jälkeen. Muistelen myyneeni ne 11KK keikan jälkeen 18MK:lla. 

Markkinoilla olen ollut siitä lähtien. Menestys on ollut yleisindeksiä noudatteleva. 

 

 

 

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 5.12.2021 10.56

Hauturin toteamukseen -asiaan siis.

Tällainen rajoittelu on kyllä aika lapsellista. Joku ihan  Suomessakin on nimittäin kuullut semmoisesta kuin Google haku.

Ministereille voisi joku vinkata ettemme asu pullossa.

Muistuttaa täkäläistä  alkoholin Euroopasta tilaamisen kiusaamismissiota.

Näytä koko viesti
Alibaba - 3.12.2021 10.21

Maailma ei etene aina rationaalista rataa. Hyvä esimerkki tämä Alibaban muuttuminen putoavaksi puukoksi.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 26.11.2021 10.33

Taisi tulla Black friday -hinnat osakkeille.

-All in, ei pääse shoppailemaan!

Näytä koko viesti