Olet täällä

Metsäsijoittajan matkassa - 23.3.2021 09.51

Metsätilat ovat todellisessa myyjän markkinassa. Hauska yksityiskohta on Tori.fi maa- ja metsätilat:

Myydään -ilmoituksia on juuri katsoeesani: 179kpl

Ostetaan -ilmoituksia  357kpl.

Kai tämä kertoo että markkinoilla häärii yrittäjää, joka yrittää löytää markkinahintaa edullisemman kaupan omalla erillisilmoituksella.

Voi kylläkin olla aika epätoivoista puuhaa kun ilmoitusmääriä katsoo.

Myytävät puolella näkyy ilmiö, jossa maa- ja metsätiloina yritetään kaupitella rakennuksia, joissa ei ole juurikaan maata ympärillä. Kun tilasta on irroitettu pellot ja metsät, sen ilmeisesti muuttuu hevostilaksi!

 

 

Näytä koko viesti
Taloudellinen ajattelu – taloudellisen hyvinvoinnin perusta - 23.3.2021 09.03

Hauskaa ja oivaltavaa ajattelua harjoitat taloudellinen ajattelija. Kiitos tämän Sparta -kolumnin kirjoittamisesta!

Nykymaailma tosiaan on muuttunut. Ojan lapiokaivuulla, tai halkojenkirveellä hakkuulla ei  teknistyneessä nykyyhteiskunnassa juuri tiliä tee.

Haaste on tänään älyllinen.

Maailman pirullisimman etevät aivot luovat kulutustarpeita mielikuvamarkkinoinnilla. Isokin possa menee äkkiä sileäksi, arvoautoissa, Omega & Rolex -kelloissa, veneissä, ym...

-Kun edellisiä on hankkinut (kokemusta on), en ole muuttunut James Bondiksi. Rahat sen sijaan menivät :)

Tavaran tuottama ilo on todella lyhytaikaista.

 

Työelämä ja sijoittaminen vaatii älykkyyttä, kykyä ja uskallusta yksilölliseen ajatteluun ja eityisesti pitkäjänteisyyttä hetimullekaikkinyt -yhteiskunnassa. Kirjoittaja alleviiva itsekurin merkitystä. Vaikeasti saavutettavien omien tavoitteiden saavuttaminen vaikeuksienkin jälkeen. Se tuottaa kestävää mielihyvää, kasvattaa itsetuntoa ja antaa mielekkyyttä elämälle. Toisin kuin joku tavaran ostelu.

 

Näytä koko viesti
Joutomiesten vertaistukiryhmä - 5.2.2021 10.48

Bear skenaariosta puheenollen...

Henkilökohtainen ongelma ainakin itsellä on että raha polttaa reiän taskuun. Ts. alan ostelemaan kaikkea 'kivaa' jos käyttötilille on allokoituna liikaa rahaa.

Tästä taudista johtuen  sisäinen pakko iskeä laitaan & all in,

-sekä hyväksyä kohtalokseen kohdata karhu täydellä osakepainolla.

 

Osakesäästäjän ''munat punnitaan' toden teolla vasta tanssin koittaessa karhun kanssa.

 

Näytä koko viesti
Nokia - 5.2.2021 09.51

Näin perjantaisin toki klo 14:00.

-Viikonlopun viettoon...

Näytä koko viesti
Joutomiesten vertaistukiryhmä - 31.12.2020 10.08

Itsellä tilanne jossa osakesalkku reilu 1,2M€ ja metsään sijoitettuna 0,6M€. Oma asunto, eikä velkaa ole.

Osaamis- tai älykkyystaso luokkaa keskiverto.Mitään erityistä lahjakkuutta johonkin ns. ylevään ei löydy.

Työssä käyn ja sijoitan pitkäjänteisesti kuten ennenkin. Olen ajatellut erityisosaamiseni löytyvän sittenkin osakesijoittamisesta. Ei niin että olisin etevä löytämään ne uudet voittajaosakkeet, vaan että perse kestää merivettä ja omaan kyvyn pitkäjänteiseen vuosien ikiholdaukseen. Olen aktiivisesti passiivinen hyvien osakevalintojen äärellä.

Edellä mainittu lienee yllättävän vaikeaa monelle, joten se kai  on oma erityinen osaamislaji. Olen osannut erottua joukosta oma-aloitteisesti alkamalla sijoittajaksi parikymppisenä.

 

Oma tausta ja sosiaalinen ystäväpiiri koostuu tavisjengistä. Yhteistä näille on tiukka talous, epäyhtenäinen työura, avioerot.Elämä on sitä seitsemästäneljään työelämää ja kysyttäessä mitkä ovat ensi vuoden tavoitteet, vastaus samaa kuin kaikki viimevuodet. Harva on onnistunut saavuttamaan vanhempiensa sukupolven elintasoa ja kesämökit ovat jääneet ostamatta.

Mitään järkevää sijoituskeskustelua näiden kanssa ei saa aikaiseksi ja oman toiminnan tekeminen on yksinäistä. On vaikea itseni ajatella jäävänsä vapaalle, kun kaikki muut tekevät päivät duunia. Samaa ulkopuolisuutta kuin pitkäaikaistyöttömillä?

Olen jääkiekkoitermein päätynyt pitäytymään Keep your Game! -tilaan. Elän ja nautin kohtuudella. Teen fyrkkaa, kun jotenkin edes sen osaan. Elämäni merkityksellisyys tulee että kuoltuani testamettaan omaisuuteni itselleni tärkeään asian edistämiseen. Se on minun antini maailmalle. Veikko Huovinen totesi kirjassaan ihmisellä olevan muurahaisen valtuudet. Ei yksi ihminen maailmaa pysty muuttamaan.

 

 

 

 

Näytä koko viesti
Nordea - 17.12.2020 09.49

Elä  Rumbe -Kansallisosakepankissa sinulla on aina ystävä!.

-Tosi on!

T: (Lassilan Jaska) ja Dark siden puolelta ''miljardi'-'Mika Tiivola

Näytä koko viesti
Nordea - 16.12.2020 12.08

EKP estää vapaan normaalin yrityspäätöksenteon osingonleikkaussäännöillään. EKP mädättää pankkisektorin luotto-ansaintamallin nollakorkopolitiikallaan. EKP asettaa sääntelytaakallaan ja vakavaraisuusvaatimuksillaan eurooppalaiset pankit epäreilun huonoon kilpailuasetelmaan etenkin jenkkien pankkeja vastaan. Nyt vielä yhteisvastuu pankeista kehnoimpien pelastamisesta.

Pidin Nallen Nordeamyyntejä typeränä päätöksenä. En pidä enää.

-Kun tässä kerran Vetelä-Euroopan pankkeja pelastetaan,  pitää hankkiutua pelastettavien osakkeenomistajaksi niin jää/pääsee ainaskin saamapuolelle.:)

Näytä koko viesti
Vuoden osinkoennuste - 1.12.2020 07.48

Lähti keskeneräisenä, palataan paremmalla ajalla...

Näytä koko viesti
Vuoden osinkoennuste - 1.12.2020 07.47

Aikanaan laadin sijoitussuunnitelman jonka tavoitteeksi kirjasin eläkesalkun . Elii salkun joka osinkotuotoillaan tuottaisi ruisleivän pöytään, jos muuten kaikki työ- ja muussa elämässä menee päin persettä.

Olin sijoitellut ennen kuin EU päätti suojella minua osingot uudelleen sijoittaviin ETF:iin. 

Näytä koko viesti
Nokia - 29.10.2020 06.17

Itsellä tavallaan helppoa kun tarvitsee vastata ainoastaan itselle.

Mutta luulisi olevan kamala osake oikeasti ison rahnan pelurille, vaikkapa varainhoitajalle tai eläkeyhtiölle. Nämä kun eivät halua yllätyksiä, vaan vakaata ennustettavaa tulos- ja osakkeen kehitystä.omille asiakkailleen.

Tuollainen liki 20% pudotus on ennenkuulumaton tuon kokoluokan yhtiölle, mutta rakkaalle noksulle toistuva ilmiö. Tuollainen syö osakkeen maineenkin jo niin täysin, että hylkiöyhtiö ajautuu valtauskohteeksi.

 

Näytä koko viesti