Olet täällä

Venäjän tilanne - 26.11.2022 10.12

Tässä männä päivinä uutisoitiin Wagneriin palkatun 15 000 jantteria vankiloista pitkin Venäjää. Palkkiona vapautus muutaman kuukauden palveluksesta.

Kun tätä uutista ajattelee tarkemmin, voisi arvuutella miilainen sotilaallinen arvo tällaisella materiaalilla on? Keskimääräinen vanki suomalaisessa vankilassa on päihdeongelmainen,syrjäytynyt  joka ei ole mikään järjen jättiläinen joka olisi paljoa viitannut koulussa.

Varmasti kuitenkin ikävä ja mielivaltainen miehittäjä.

Joku fiksumpi Venäjällä voisi miettiä millainen vaikutus yhteiskuntaan tulee olemaan kun nämä vapaalla jalalla jatkava aikanaan Venäjällä.

Tämä kaikki ohi oikeusjärjestelmän . Voi rikosten uhrien ja -omaisten fiilikset olla alamaissa. Ennen kaikkea kertoo oikeusjärjestelmän ja valtion syvästä moraalisesta ja oikeudellisesta rappiosta.

Tällaiset uutiset kertovat ainakin itselleni, kuinka kivulias ja vaikea likapyykki Venäjällä on edessä.

Voi olla  että asiat lakaistaan maton alle, mutta lopulta ne ovat vääjäämättä edessä.

 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 9.11.2022 08.52

OstinTallinkia ja Enefit Green As:ää.

Jälkimmäinen on mielenkiintoinen Eesti Energiasta listaamalla irrotettu uusiutuvan energian yhtiö.

Tämä taitaa olla Nasdaq Baltic:n pörssiarvoltaan arvokkain yhtiö, silti järkevällä arvostustasolla ja ainakin itseäni houkuttavalla näkymällä.

Kun katsoo liiketoimintasuunnitelman presentaation vuodelle 2026 -asti. Tuuli ja aurinkosähköä Baltiassa, Puolassa ja kohta Suomessakin.

Tallinkia pidän käänneyhtiönä alhaisella arvostutasilla.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 29.10.2022 11.58

PYN Eliteä

Matkaa high watermark -pisteelle synynyt alkuvuonna ja edullista kyytiä Petan matkassa.

Ajattelen Vietnamin hyötyvän Kiinan älöilyjen kustannuksella, eikä ole 0-korkomaailman maksamatonta laskua kansantalouden sisällä.

Näytä koko viesti
Lisämiljoonia peesaamalla - 20.9.2022 08.56

On tyyliä!

-niin kuvassa, kuin siinä ettei Ålandsbanken myöntänyt aikanaan lainaa herralle ja tämä osti ajastaan melkein koko pankin.

Näytä koko viesti
Lisämiljoonia peesaamalla - 13.9.2022 10.29

Kiitos hyvästä keskustelusta. -niin blogistille kuin keskustelijoille!

 

Omassa toteutetuissa sijoitusidoissa näen mahdollisuutena kontrata yhä yleisen narratiivin Etelä -Euroopan pankkien kuulumisesta kokonaisuutena P-makkiin.

-Pankkien osakekurssit ovat pohjamudissa. Mutta ajattelen etteivät  pankinjohtajat Etelä-Euroopassakaan ole idiootteja. Ei liene heille uutinen kotivaltioidensa velkaantumisaste.

Pankkien ja valtioiden kohtalonyhteys ei ole sama kuin eurokriisissä. Lainat ovat siirtyneet EKP:n taseeseen ja pankinjohtajat ovat arvatenkin olleet eteviä siirtämään pankkiensa vastuita sinne myös ja erityisesti. Kiristyneet pääomavaatimukset ja stressitestit ovat heikentäneet pankikien kannattavuutta, mutta parantaneet samalla kriisinsietokykyä. Useat pankit osoittavat hyvää kannattavuutta ja niiden alhainen arvostus toimii turvamarginaalina osakeostoille.  0-koroista nousu näkyy viiveellä  pankkitoiminnan perusteiden tervehtymisenä ja nousuvaraa voi olla mukavasti.

 

 

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 9.8.2022 01.19

Pitääkö tuomita ihmistä joka on palkattu töihin? -vai pitäisikö ehkä tuomita verbaalisesta prostituutiosta?

 Usein etujärjestöissä ja markkinointialan työssä palkkaa maksetaan  tehtävään sisältyvästä  annetusta mielipiteestä  ja myös hyvästä pokasta esitttää tätä julkisesti.

Näkyy tässäkin. -Ihan fiksu ihminen kun suosittelee tyänantajansa Yhdistelmärahastoa tai aiempi että YEL on hyvä järjestelmä yrittäjän kannalta !!

(Piia Noora Kauppi).

Näytä koko viesti
Kiina - 4.8.2022 09.13

-Kiina pitää Taiwanin saarta erottamattomana osana itseään.

-Taiwan on puoli-itsenäinen (länsi)valtio joka syntyi kommunistien vallankumouksen jälkeen.

-USA on sitoutunut takaamaan Taiwanin itsenäisyyden.

Asiasta oltaisiin sodittu ja kauan aikaa sitten ellei USA:n sotilaallinen hegemonia merellä olisi toiminut  hyökkäystä estävänä pidäkkeenä Kiinalle. Asetelma muistuttaa ukrainan tilannetta.

 

Kiina tässä on se aktiivinen osapuoli ja vierailun takoitus on nostaa estävää pelotekynnystä. Mitään sellaista uutta mitä ei olisi jo ollut, -ei tästä syntynyt. Länttä kun syytetään Ukrainassa miksi ei toimittu aiemmin., tässä nyt toimitaan poliittisen viestin kautta.

Vaihtoehtona on toki antaa muutaman vuoden päästä Kiinan hyökätä ja ottaa tilanne vastaan toteutuneena tosiasiana.

 

 

 

Näytä koko viesti
Lisämiljoonia peesaamalla - 28.7.2022 05.42

-Anteeksipyyntö hyvän blogin pitäjälle myös osasyylliseltä!

Näytä koko viesti
Lisämiljoonia peesaamalla - 28.7.2022 03.45

Aikamoiselta oikeusmurhalta tuo tieten vaikuttaa. Ei ole järkeenkäypää, jos maksettu palkka on pienempi, kuin maksuperuste YEL:iin!

Näin nähtävästi käy, jos on työntekijä jolle maksetaan täysi palkka. Tuli esille ettei yrittäjän määritelty YEL palkka voisi olla pienempi kuin  yrityksessä työskentelevän palkka?

Palkanmaksu osinkojen muodossa muuttuu entistä kannattavammaksi.

 

Näytä koko viesti
Lisämiljoonia peesaamalla - 28.7.2022 01.41

YEL:n historia on perin murheellinen tarina nykyisen ja tulkevien maksajaikäluokkien kannalta.

Järjestelmä punnerretttiin väkisin pakolliseks ideologisesti vastahakoiselle yrityskentälle osana 60-70 -luvun kansankotia / sosialismi-ihannetta. Pian työeläkelakien voimaantulon jälkeen.

Järjestelmään ujutettiin syötti silloisen läpimenon helpottamiseksi. Etuudet olivat etupainoisen hyvät niille jotka eivät mitään aiemmin maksaneet. Tästä peräisin YEL:n 0 -rahastointiaste. Silloinen sukupolvi maksoi alhaisia maksuja ja mitäänmaksamattomat saivat eläkkeen. Myös YEL rakennettiin valtiolle halvaksi: maksava osa ei maksa itselleen, vaan edellisen sukupolven eläkkeet.

 

Nyt olemme menneisyyden huonojen päätösten maksajan roolissa ja on maksun aika. Jos TYEL:ssä puhutaan sukupolvien epäoikeudenmukaisesta kohtelusta, kalpenee tämä YEL:n rinnalla.

Muutos tuotaan pöytään huonona vitsinä. Eläkeyhtiöt tuntevat huolta yrittäjien eläketurvasta!

Tosiasiassa yrittäjät laskevat nopeasti auki YEL:n karmean maksujen ja saatavan eläkkeen epäsuhdan. On ja on ollut täysin ilmeistä ettei järjestelmään kannata osallistua kuin pakollisella minimillä. Koko uudistus on ainoastaan maksumiesten hakemista perusteiltaan epäonnistuneeseen ja maksajille epäoikeudenmukaiseen järjestelmään. Hallitukemme tapa reagoida YEL:n ongelmiin on siis lisää YEL:iä!

Huvittavaa on ollut lukea eläkeyhtiöiden tuottamaa ajatusta YEL tuotteen kilpailukykyisyydestä. -Samalla rahalla et saa vastaavaa tuotetta mistään!

Kun eläketuotto on surkea , korostetaan YEL:n ''vakuutusluonnetta'', josta määräytyy yrittäjän sosiaaliturva. Koko kytkös on itse asiassa eläkeyhtiöiden lobbauksen tulos. Tällä saadaan  vaikeutettua kilpailua eläketuotteiden tarjoamisessa. Eläkkeiden ja muun sosiaaliturva ei olisi mikään pakko suoraan liittyä toisiinsa.

Kun jatkuvasti esitetään nykyjärjestelmän erinomaisuutta, olen kysynyt. -Miksi, jos kerran systeemi on niin hyvä siihen ei saada asiakkaita kuin pakolla?

Kun vapaaehtoiset eläkevakuutuksen toimijat  kertovat aina hallinnointikulunsa, koska nykyiset työeläkeyhtiöt alkavat ilmoittaa maksaville asiakkailleen paljonko niiden hallinnointipalkkio on?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Näytä koko viesti