Olet täällä

Päivän politiikka - 7.3.2023 05.08

WhatsUp viestien lähettely iloisessa nousuhumalassa on todellakin laji, jotka kannattaa välttää. Hyvältä tuntunut juttu, voikin aamulla kaduttaa. (Kokemusta on).

Pahimmillaan viesti lähtee helposti vahingossa todella fataalin väärään osoitteeseen. (Kokemusta tästäkin). Ns. ruotoisia pornoviestejä liikkuu ja jää puhelimen kuvamuistiin.

 

En  tiedä todellisuutta Mikko Lintilän hörppimisistä. On selvää että jos valtion edustajana pitää tilaisuudessa puheen, kannattaa alkoholitarjoiluun osallistua vasta puheen jälkeen. Mielestäni ministeri voi sopivassa tilaisuudessa nauttia hyvällä maulla muiden vieraiden tavoin. Virka-asiat ja -aika ovat sitten erikseen.

Jos vertaa nyt pinnalla olevaa Lintilän  tapausta taannoisiin Marinin jauhojengifilmeihin, en ole aivan varma kohteleeko media Lintilää tasapuolisesti edelliseen verrattuna? Lintilä kuitenkin mielestäni on toiminut ministerinä hyvin.

Näytä koko viesti
Tallink - 21.2.2023 04.44

https://www.youtube.com/watch?v=-NGILuxNqPs

Huomenna ennakkotiedot koko vuoden tuloksesta!

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 2.2.2023 08.27

Tammikuu on ollut itselleni muistutus että jos markkinaa alkaa ajoittamaan, kannattaa ajoituksessaan olla myös oikeassa!

Tammikuun nousu taas osoitti kuinka tärkeää on olla nousujaksoissa mukana isolla osakepainolla.

Näytä koko viesti
Nordea - 2.2.2023 10.03

Sikamainen tulos.

 

Tähän liittyen.

-Olen vähäisen ajattelukykyni rajoitteissa hiljaisesti ihmetellyt tapahtunutta Sammon julkista irtautumista & irtautumishintaa Nordeasta.

Ikään kuin sillä olisi väliä mistä se raha tulee -ja en kyllä kykene näkemään Nordeaa jonain ongelmaomaisuuseränä!

 

Tulee Fortum mieleen, kun Sampo tilalle ostattelee TopDanmarkia tai Hastingsia.

Ei Nallekaan mikään Messias ole.

 

 

 

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 7.1.2023 11.04

Hallituskokoonpanon pitkällinen vatvominen ei välttämättä tuo aiheeseen lisäarvoa. Vaalit käydään keväällä ja vaalitulos saadaan pöytään.

Viime hallitusten toistuvana ilmiönä -Vaalien voittaja häviää hallituksessa!

Nykyään peliä ei entiseen tapaan käydä kolmen suuren välillä. Hallituksen kokoaminen vaatii voittajaa löytämään kumppanin ja päälle täytepuolueita. Tällöin pääkumppani pääsee asemaan jossa ulosmitata omat tavoitteensa voittajan kustannuksella. Näin kävi SDP:n toimesta Kataisen hallituksessa. Nyttemmin Kepu torppasi viiisikon märimmät fantasiat.

Siksi en millään haluaisi nähdä Sinipunaa. SDP on ja on ollut se suomen talouden Mustapekka viimeiset 20 -vuotta. Kataisen hallituksessa piti tehdä leikkauksia ja veronkorotuksia samassa suhteessa. Hallitustaipaleella veronkorotukset tehtiin ns. heti, mutta leikkauksiin ei kyetty. SDP ei sitoutunut hallituspolitiikkaan vaan toimi ikään kuin oppositiossa hallituksen sisällä. Lopussa A. Rinne sai aikaan tilanteen jossa hallituspuolueet äänestivät omia ehdotuksiaan vastaa. Kaikki veronkorotukset menivät siten etteivät ne koskeneet SDP:n peruskannattajia. 'Väliaikainen' solidaarisuusvero jyrkensi palkkaveroprogressiota ja pääomatulovero% kiristeltiin.

Hyvä indikaattori nykyasetelmiin on sinänsä paikkansa pitävät heitto.

''-Kokoomus on ollut hallituksessa melkein koko 2000-luvun ja tällaiseen jamaan valtiontalous on ajettu!''  Samaan aikaan jätetään aktiivisesti mainitsematta että jokaisen oikeistohallitusten aikana SDP on poikkeuksetta ulkoparlamentaarisesti SAK:n kautta masinoinut maahan yleislakkouhan. Rakenteelliset uudistukset ovat olleet mahdottomia saada läpi. Samalla SDP:n kannatusta on puolustettu valtionvelkaa ottamalla.

Tulevan hallituksen ainoa tehtävä on velkaantumisen katkaisu. Pääministeristä tulee suomen vihatuin henkilö, jos hän onnistuu tärkeimmässä tehtävässään.

SDP jos toimisi kuten vastuullinen puolue, voisi puolueen hallituksessa olo saada jäitä SAK:n hattuun. Onko aihetta toivoa tätä? Itse en usko tällaiseen ainakaan Sanna Marinin ollessa PJ. - ulostulojensa perusteella.

 

 

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 26.11.2022 10.12

Tässä männä päivinä uutisoitiin Wagneriin palkatun 15 000 jantteria vankiloista pitkin Venäjää. Palkkiona vapautus muutaman kuukauden palveluksesta.

Kun tätä uutista ajattelee tarkemmin, voisi arvuutella miilainen sotilaallinen arvo tällaisella materiaalilla on? Keskimääräinen vanki suomalaisessa vankilassa on päihdeongelmainen,syrjäytynyt  joka ei ole mikään järjen jättiläinen joka olisi paljoa viitannut koulussa.

Varmasti kuitenkin ikävä ja mielivaltainen miehittäjä.

Joku fiksumpi Venäjällä voisi miettiä millainen vaikutus yhteiskuntaan tulee olemaan kun nämä vapaalla jalalla jatkava aikanaan Venäjällä.

Tämä kaikki ohi oikeusjärjestelmän . Voi rikosten uhrien ja -omaisten fiilikset olla alamaissa. Ennen kaikkea kertoo oikeusjärjestelmän ja valtion syvästä moraalisesta ja oikeudellisesta rappiosta.

Tällaiset uutiset kertovat ainakin itselleni, kuinka kivulias ja vaikea likapyykki Venäjällä on edessä.

Voi olla  että asiat lakaistaan maton alle, mutta lopulta ne ovat vääjäämättä edessä.

 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 9.11.2022 08.52

OstinTallinkia ja Enefit Green As:ää.

Jälkimmäinen on mielenkiintoinen Eesti Energiasta listaamalla irrotettu uusiutuvan energian yhtiö.

Tämä taitaa olla Nasdaq Baltic:n pörssiarvoltaan arvokkain yhtiö, silti järkevällä arvostustasolla ja ainakin itseäni houkuttavalla näkymällä.

Kun katsoo liiketoimintasuunnitelman presentaation vuodelle 2026 -asti. Tuuli ja aurinkosähköä Baltiassa, Puolassa ja kohta Suomessakin.

Tallinkia pidän käänneyhtiönä alhaisella arvostutasilla.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 29.10.2022 11.58

PYN Eliteä

Matkaa high watermark -pisteelle synynyt alkuvuonna ja edullista kyytiä Petan matkassa.

Ajattelen Vietnamin hyötyvän Kiinan älöilyjen kustannuksella, eikä ole 0-korkomaailman maksamatonta laskua kansantalouden sisällä.

Näytä koko viesti
Lisämiljoonia peesaamalla - 20.9.2022 08.56

On tyyliä!

-niin kuvassa, kuin siinä ettei Ålandsbanken myöntänyt aikanaan lainaa herralle ja tämä osti ajastaan melkein koko pankin.

Näytä koko viesti
Lisämiljoonia peesaamalla - 13.9.2022 10.29

Kiitos hyvästä keskustelusta. -niin blogistille kuin keskustelijoille!

 

Omassa toteutetuissa sijoitusidoissa näen mahdollisuutena kontrata yhä yleisen narratiivin Etelä -Euroopan pankkien kuulumisesta kokonaisuutena P-makkiin.

-Pankkien osakekurssit ovat pohjamudissa. Mutta ajattelen etteivät  pankinjohtajat Etelä-Euroopassakaan ole idiootteja. Ei liene heille uutinen kotivaltioidensa velkaantumisaste.

Pankkien ja valtioiden kohtalonyhteys ei ole sama kuin eurokriisissä. Lainat ovat siirtyneet EKP:n taseeseen ja pankinjohtajat ovat arvatenkin olleet eteviä siirtämään pankkiensa vastuita sinne myös ja erityisesti. Kiristyneet pääomavaatimukset ja stressitestit ovat heikentäneet pankikien kannattavuutta, mutta parantaneet samalla kriisinsietokykyä. Useat pankit osoittavat hyvää kannattavuutta ja niiden alhainen arvostus toimii turvamarginaalina osakeostoille.  0-koroista nousu näkyy viiveellä  pankkitoiminnan perusteiden tervehtymisenä ja nousuvaraa voi olla mukavasti.

 

 

Näytä koko viesti