Olet täällä

Usa Vaalit 2020 - 28.10.2020 09.34

Vetäytyy pois Floridasta, mutta vetäytyykö rahapulan vai sen takia, että uskoo jo voittavansa Floridassa: https://www.youtube.com/watch?v=Fcq53Bi412s

Jotenkin epäilen, että Trump ei varmistelisi avainosavaltioita, kertoi aina luotettava youtube mitä tahansa.

Tosin tässä voi olla minulla Biden -vetojeni aiheuttama bias.

Käsittääkseni suurin riski Bidenille (ja minun vedoilleni) on jonkin "P***jutun" saaminen riittävästi julkisuuteen. Nyt jos sen saa läpi, sen todenperäisyyttä/valheellisuutta ei paljon ehditä käsittelemään joten se jää ihmisten mieleen sellaisenaan.

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 13.10.2020 10.15

Todennäköinen seuraus tästä kohusta on kuitenkin ST:n ja Akin henkilökohtaisen brändin tunnettuvuuden kasvu.

Akin henkilökohtaiset asiat ei minulle kuulu, mutta ST:n lukijana olen hiukan mietteissäni tuleeko tänne muillakin keskustelupalstoilla riehuvat ammattivalittajat ja tyhjän vänkääjät/trollaajat. Yleensä tälläisiä tiettyyn aihepiiriin keskittyviä keskustelupalstoja suojelee niiden pieni tunnettavuus.

Nämän ST:n nykyisin kuuluvat foliohattuteoreetikot vielä menee, koska niiden osuus on kuitenkin vielä kohtuullinen ja sieltä löytyy välillä hyviäkin havaintoja.

Näytä koko viesti
Nordea - 12.10.2020 01.18

Kekkoslovakki kirjoitti:

Saisikohan jossain kokeilla muiden pankkien verkkopankkeja ihan demomielessä? Haluaisin nimittäin tietää, kuinka helppoa se kaupankäynti kiissä on, jos Nordean vastaava on jotenkin erityisen kankea.

Voisinko lähettää pankkitunnykseni ja salasanani sähköpostiisi?

ps. En voinut vastustaa kiusausta vastata :)

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 29.9.2020 08.49

Pollster, mielenkiintoista analyysiä. Jotta voisi arvioida analyysisi uskottavuutta voisit lisätä esittämäsi väitteille lähteet.

Näytä koko viesti
Inission - 24.9.2020 01.07

Inission siis toimittaa ydinvoimalan ABB:lle. Kurssi reagoi 700 kappaleen vaihdolla ja nousemalla 0,20 prosenttia!

Kyseessä ehkä kuitenkin komponetteja tai palveluja (eli alihankintaa) ydinvoimateollisuuteen (ABB on yksi toimittaja ydinvoimateollisuudessa, ei siis laitostoimittaja eikä energiantuottaja).

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 22.9.2020 09.34

Ei, vaan kuten v. Fyrckendahlkin tuossa sanoo, epäkohta johtuu siitä että meillä ei ole saatu aikaiseksi positiivista luottorekisteriä.

Eikö tähän voisi olla ratkaisu antaa vastuu sille, joka asialla tienaa eli mahdollistettaisiin lainsäädännössä henkilökohtainen konkurssi tietyin ehdoin.

Minä en tiedä mitkä ne ehdot voisivat olla, mutta asia lienee selvitettävisssä. Käsittääkseni tämän tyyppisiä ratkaisuja on olemassa maailmalla, mm. USA:ssa.

Nythän riskin kantaa osittain yhteiskunta (ja me veronmaksajat) erilaisina tuki-, sosiaali- ja oikeustoimien kustannuksina. Jos velallinen pystyisi hakeutumaan konkurssiin ehdoilla, joilla pyrittäisiin minimoimaan väärinkäytön mahdollisuudet, motivoisi se lainantarjoajia kehittämään toimintaansa ylivelkaantumisen estämiseksi.

Näytä koko viesti
EU, kohti liittovaltiota? - 20.7.2020 04.36

Minusta EU:n kehitystrendi on ollut jo pitempään kohti liittovaltio-tyyppisiä rakenteita. Se, että onko kehityssuunta Suomen etu onkin hankalampi kysymys.

Se, mikä minusta on mielenkiintoista, on tapa millä sitä toteutetaan. Mielestäni monet merkittävät ratkaisut ovat sovittujen EU-sääntöjen vastaisia tai ainakin voimakkaasti niiden hengen vastaisia. Voidaan tietenkin väittää, että sääntöjen täytyy kehittyä kehityksen kehittyessä. Toinen väittämä voisi olla, että EU:n päätöksenteossa ei uskalleta (tai haluta) viedä kehityslinjoja kansallisvaltioiden ratkaistavaksi eli muutettaisiin ensin sääntöjä demokraattisten pelisääntöjen mukaan ja sen jälkeen toimittaisiin uusien sääntöjen mukaan.

Näytä koko viesti
Citycon - 10.7.2020 04.16

Edellä useampikin on esittänyt hyvät perusteet miksi nettikauppa ei korvaa kivijalkaa ostoskeskuksessa.

Jotenkin tulee vain vähän sama tunne, kuin aikanaan Nokian puhelintuotannon ylivoimaisuus uusien haastajien edessä... :)

Mitähän nuoriso on mieltä noista nettikaupoista?

 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 16.6.2020 05.03

Sanotaan nyt vielä tuosta mikropiirivalmistuksesta, että Tesla tai Applehan ei siis valmista itse mikropiirejä, vaan suunnittelevat mikropiirin chippitasolla käyttäen osittain omia ja osittain muiden IP-blockkeja(Intellectual property).

Tämä oli minunkin käsitys, Ymmärrät kuitenkin, että kehityspolku on kuitenkin T:n tai A:n hallussa kokonaisuudessaan. Tarkoittaen, että tähänkin on löydettävä resursseja ja osaamista jatkokehitykseen. Voi olla, että valinnat osuu kohdalleen tai sitten tuo Roopen esittämä, että tarvittaessa luovutaan omasta ja ulkoistetaan. Pointi tässä on, että selkeiden etujen lisäksi tässä on myös selkeitä riskejä jotka on kokemuksen valossa myös joillain yrityksillä toteutunut.

Mielestäni Tesla on innovatiivinen yritys, joka on pystynyt tuottamaan mielenkiintoisia ja konseptiltaan onnistuneita autoja. Ongelma näin minun näkökulmasta (sijoitusmielessä) on arvioida se todennäköisyys, että Tesla onnistuu myös nyt tulevaisuudessa riittävän hyvin valitsemallaan toimintamallilla jotta nykyinen hinta olisi perusteltu. Minä en aidosti usko tietäväni miten tämä case menee joten istun rahojen kanssa tässä katsomossa ja seuraan mielenkiinnolla tilannetta.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 16.6.2020 03.44

Tuli mieleen tästä idkf:n postauksesta, joka toi erittäin hyvin esille, että Teslalla on tuo "arvoketju" enemmän omissa näpeissään (tai miten haluat sanoa, että Tesla on enemmän alihankkijoiden perinteisillä tonteilla, ei vain oma "ydinosaaminen"). Tesla omistaa myös myyntiverkostonsa, huoltoverkostoa ja myös ison latausverkoston, super charger asemat.

Tämän mallin riskinä on, että miten pystyy vastaamaan kehitykseen. Teslan tulee pystyä kehittämään tuotteitaan elektroniikan, mikropiirivalmistuksen, ohjelmiston, auton perustekniikan, tehdasvalmistuksen, latausasemien jne. alueella, ja mielellään paremmin kuin muiden.

Kilpailijana on kuitenkin kuhunkin alueeseen erikoistuneet pelurit, joilla on myös merkittävät taloudelliset ja osaamisresurssit. Käsitykseni mukaan monille " markkinoiden ykköspelureille ja edelläkävijöille" on ongelmaksi muodostunut, että kun kehitys kehittyy, niin oma tuotanto ei ole pystynyt havaitsemaan/vastaamaan muutokseen. Esimerkkinä Nokia ja käsittääkseni myös Applella on oireita tähän suuntaan.

En väitä, että Teslan ongelma on nyt tämä. Teslan hintaan on kuitenkin leivottu paljon odotuksia jotka odotetaan toteutuvan vasta vuosien päästä. Kysymys kuuluu, onnistuuko Teslan tuotekehitys myös jatkossa riittävän hyvin riittävän monella Teslan kannalta kriittisillä alueilla?

Näytä koko viesti