Olet täällä

Osakekisa III - Yksi long ja yksi short osake mista tahansa 7.9-31.12 - 1.10.2021 01.55
Näytä koko viesti
Osakkeenomistajan riskit sotatilanteessa - 10.8.2021 09.31

Yksi uhkakuva, joskaan ehkei niin fataali, on omaisuuden sosialisointi. Ei ehkä siinä meidän SKDL-faniensmiley oppimassa muodossa, mutta Suomen talouden haaksirikon kautta. En osaa arvioida kuinka todennäköistä tämä on, mutta tuskin todennäköisyys on nolla.

Näytä koko viesti
Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute - 7.8.2021 02.27

Nimimerkit, jotka trollaavat tai floodaavat tänne voidaan minun mielestä sulkea keskustelun ulkopuolelle. He ennemminkin tuhoavat keskustelua kuin tuovat uusia näkökulmia. Se, että milloin kyseessä on esim. Trollaus onkin varmasti hankalampi määrittää.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 6.8.2021 12.59

Esim. ravintoloiden osalta olisi mielenkiintoista tietää, voidaanko vain rokotepassilla sisään päästävien ravintoloiden rajoituksia höllentää. Nythän eri ravintolatyypeillä on eri rajoitukset kuten aukioloajat ( tai oli ainakin aikaisemmin).

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 3.7.2021 04.19

Dharma kirjoitti:

 

Artsipappa kirjoitti:

 

En palstalaisten puolesta viitsi lyödä. Mutta ehkä itsensä puolesta voisi lyödä. Miten se siis toimii? Paljonko kertoimet että Delta vie Artsipapan?

 

Mikset viitsi? Teknisesti olisi helpompaa.

Voitaisiin kehittää vakio: 1 hengissä, X kuollut ja 2 sairaalassa. Sitten vedetään kunnon haravat.

Eikö se kannattaisi lyödä tuo alkuperäinen artsipapan veto ensin.

Sen jälkeen mietitte lisävetoja.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 27.5.2021 01.03

Eikö ajatus siitä, että ajattelu (mielipiteet) ei olisi nuoruudesta olisi muuttuneet ole erikoinen. Ainakin minun mielipiteet ovat muuttuneet nuoruuden päivistä.

Ennen sanottiin, jos et ole nuorena vasemmistolainen ei sinulla ole sydäntä ja jos et aikuisena ole oikeistolainen ei sinulla ole järkeä. Sanonta sinänsä on kyseenalainen, mutta kuvannee jotain.

 

 

Näytä koko viesti
ETF suosituksia - 9.12.2020 10.45

Kiitos Bingo,

Täytyy tutustua.

Näytä koko viesti
ETF suosituksia - 9.12.2020 09.50

Olisiko ajatuksia ETF:stä joka sijoittaa Kiinan ja/tai muun Aasian pieniin tai keskisuuriin teknofirmoihin.

Lähinnä sijoituksen logiikka menee seuraavasti:

  • Nyt voi olla megatrendinä Aasian markkinoiden kasvu ja/tai USA:n sekä Euroopan heikompi kasvu. Pysyvämpi painopiste Aasiaan.
  • Jos haetaan mahdollisia nopean kasvun yrityksiä niin pienet/keskisuuret teknot kuulostaa uskottavilta.
  • Parhaiten uusia ratkaisuja (teknot) kyseisille markkinoille tunnistavat alueen omat yritykset (kulttuurin tuntemus)
  • Kun nyt ei täältä Pohjolasta kuitenkaan yksittäisiä yrityksiä osaa/pysty luotettasti analysoimaan, ammutaan haulikolla (ETF)
  • PYN Elite on varmastikin hyvä ja toimiva ratkaisu, mutta on melko rahoituspainotteinen ja vaatii kulujensa takia uskoa aktiivisen osakevalinnan onnistumiseen. Kuitenkin myös PYN on jatkossa yksi mahdollisuus lisänä. Mutta nyt siis ETF ja mielellään kohtuukuluinen, kuinkas muuten :)
  • Sijoitushorisontti useita vuosia ja oletuksena tuotteen sisältävän merkittävästi riskiä.

Eli jos joku on kyseisen tyyppistä etsintää tehnyt ja olisi halukas jakamaan tietoa myös meille laiskemmille/tyhmemmille olisi mukava joululahja. Vastuu valinnasta/tiedon käytöstä jää luonnollisesti ETF:n ostajalle joten vastuuvapaus annettakoon näin etukäteen.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 28.10.2020 09.34

Vetäytyy pois Floridasta, mutta vetäytyykö rahapulan vai sen takia, että uskoo jo voittavansa Floridassa: https://www.youtube.com/watch?v=Fcq53Bi412s

Jotenkin epäilen, että Trump ei varmistelisi avainosavaltioita, kertoi aina luotettava youtube mitä tahansa.

Tosin tässä voi olla minulla Biden -vetojeni aiheuttama bias.

Käsittääkseni suurin riski Bidenille (ja minun vedoilleni) on jonkin "P***jutun" saaminen riittävästi julkisuuteen. Nyt jos sen saa läpi, sen todenperäisyyttä/valheellisuutta ei paljon ehditä käsittelemään joten se jää ihmisten mieleen sellaisenaan.

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 13.10.2020 10.15

Todennäköinen seuraus tästä kohusta on kuitenkin ST:n ja Akin henkilökohtaisen brändin tunnettuvuuden kasvu.

Akin henkilökohtaiset asiat ei minulle kuulu, mutta ST:n lukijana olen hiukan mietteissäni tuleeko tänne muillakin keskustelupalstoilla riehuvat ammattivalittajat ja tyhjän vänkääjät/trollaajat. Yleensä tälläisiä tiettyyn aihepiiriin keskittyviä keskustelupalstoja suojelee niiden pieni tunnettavuus.

Nämän ST:n nykyisin kuuluvat foliohattuteoreetikot vielä menee, koska niiden osuus on kuitenkin vielä kohtuullinen ja sieltä löytyy välillä hyviäkin havaintoja.

Näytä koko viesti