Olet täällä

Koronavirus Covid-19 - 3.7.2021 04.19

Dharma kirjoitti:

 

Artsipappa kirjoitti:

 

En palstalaisten puolesta viitsi lyödä. Mutta ehkä itsensä puolesta voisi lyödä. Miten se siis toimii? Paljonko kertoimet että Delta vie Artsipapan?

 

Mikset viitsi? Teknisesti olisi helpompaa.

Voitaisiin kehittää vakio: 1 hengissä, X kuollut ja 2 sairaalassa. Sitten vedetään kunnon haravat.

Eikö se kannattaisi lyödä tuo alkuperäinen artsipapan veto ensin.

Sen jälkeen mietitte lisävetoja.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 27.5.2021 01.03

Eikö ajatus siitä, että ajattelu (mielipiteet) ei olisi nuoruudesta olisi muuttuneet ole erikoinen. Ainakin minun mielipiteet ovat muuttuneet nuoruuden päivistä.

Ennen sanottiin, jos et ole nuorena vasemmistolainen ei sinulla ole sydäntä ja jos et aikuisena ole oikeistolainen ei sinulla ole järkeä. Sanonta sinänsä on kyseenalainen, mutta kuvannee jotain.

 

 

Näytä koko viesti
ETF suosituksia - 9.12.2020 10.45

Kiitos Bingo,

Täytyy tutustua.

Näytä koko viesti
ETF suosituksia - 9.12.2020 09.50

Olisiko ajatuksia ETF:stä joka sijoittaa Kiinan ja/tai muun Aasian pieniin tai keskisuuriin teknofirmoihin.

Lähinnä sijoituksen logiikka menee seuraavasti:

  • Nyt voi olla megatrendinä Aasian markkinoiden kasvu ja/tai USA:n sekä Euroopan heikompi kasvu. Pysyvämpi painopiste Aasiaan.
  • Jos haetaan mahdollisia nopean kasvun yrityksiä niin pienet/keskisuuret teknot kuulostaa uskottavilta.
  • Parhaiten uusia ratkaisuja (teknot) kyseisille markkinoille tunnistavat alueen omat yritykset (kulttuurin tuntemus)
  • Kun nyt ei täältä Pohjolasta kuitenkaan yksittäisiä yrityksiä osaa/pysty luotettasti analysoimaan, ammutaan haulikolla (ETF)
  • PYN Elite on varmastikin hyvä ja toimiva ratkaisu, mutta on melko rahoituspainotteinen ja vaatii kulujensa takia uskoa aktiivisen osakevalinnan onnistumiseen. Kuitenkin myös PYN on jatkossa yksi mahdollisuus lisänä. Mutta nyt siis ETF ja mielellään kohtuukuluinen, kuinkas muuten :)
  • Sijoitushorisontti useita vuosia ja oletuksena tuotteen sisältävän merkittävästi riskiä.

Eli jos joku on kyseisen tyyppistä etsintää tehnyt ja olisi halukas jakamaan tietoa myös meille laiskemmille/tyhmemmille olisi mukava joululahja. Vastuu valinnasta/tiedon käytöstä jää luonnollisesti ETF:n ostajalle joten vastuuvapaus annettakoon näin etukäteen.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 28.10.2020 09.34

Vetäytyy pois Floridasta, mutta vetäytyykö rahapulan vai sen takia, että uskoo jo voittavansa Floridassa: https://www.youtube.com/watch?v=Fcq53Bi412s

Jotenkin epäilen, että Trump ei varmistelisi avainosavaltioita, kertoi aina luotettava youtube mitä tahansa.

Tosin tässä voi olla minulla Biden -vetojeni aiheuttama bias.

Käsittääkseni suurin riski Bidenille (ja minun vedoilleni) on jonkin "P***jutun" saaminen riittävästi julkisuuteen. Nyt jos sen saa läpi, sen todenperäisyyttä/valheellisuutta ei paljon ehditä käsittelemään joten se jää ihmisten mieleen sellaisenaan.

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 13.10.2020 10.15

Todennäköinen seuraus tästä kohusta on kuitenkin ST:n ja Akin henkilökohtaisen brändin tunnettuvuuden kasvu.

Akin henkilökohtaiset asiat ei minulle kuulu, mutta ST:n lukijana olen hiukan mietteissäni tuleeko tänne muillakin keskustelupalstoilla riehuvat ammattivalittajat ja tyhjän vänkääjät/trollaajat. Yleensä tälläisiä tiettyyn aihepiiriin keskittyviä keskustelupalstoja suojelee niiden pieni tunnettavuus.

Nämän ST:n nykyisin kuuluvat foliohattuteoreetikot vielä menee, koska niiden osuus on kuitenkin vielä kohtuullinen ja sieltä löytyy välillä hyviäkin havaintoja.

Näytä koko viesti
Nordea - 12.10.2020 01.18

Kekkoslovakki kirjoitti:

Saisikohan jossain kokeilla muiden pankkien verkkopankkeja ihan demomielessä? Haluaisin nimittäin tietää, kuinka helppoa se kaupankäynti kiissä on, jos Nordean vastaava on jotenkin erityisen kankea.

Voisinko lähettää pankkitunnykseni ja salasanani sähköpostiisi?

ps. En voinut vastustaa kiusausta vastata :)

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 29.9.2020 08.49

Pollster, mielenkiintoista analyysiä. Jotta voisi arvioida analyysisi uskottavuutta voisit lisätä esittämäsi väitteille lähteet.

Näytä koko viesti
Inission - 24.9.2020 01.07

Inission siis toimittaa ydinvoimalan ABB:lle. Kurssi reagoi 700 kappaleen vaihdolla ja nousemalla 0,20 prosenttia!

Kyseessä ehkä kuitenkin komponetteja tai palveluja (eli alihankintaa) ydinvoimateollisuuteen (ABB on yksi toimittaja ydinvoimateollisuudessa, ei siis laitostoimittaja eikä energiantuottaja).

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 22.9.2020 09.34

Ei, vaan kuten v. Fyrckendahlkin tuossa sanoo, epäkohta johtuu siitä että meillä ei ole saatu aikaiseksi positiivista luottorekisteriä.

Eikö tähän voisi olla ratkaisu antaa vastuu sille, joka asialla tienaa eli mahdollistettaisiin lainsäädännössä henkilökohtainen konkurssi tietyin ehdoin.

Minä en tiedä mitkä ne ehdot voisivat olla, mutta asia lienee selvitettävisssä. Käsittääkseni tämän tyyppisiä ratkaisuja on olemassa maailmalla, mm. USA:ssa.

Nythän riskin kantaa osittain yhteiskunta (ja me veronmaksajat) erilaisina tuki-, sosiaali- ja oikeustoimien kustannuksina. Jos velallinen pystyisi hakeutumaan konkurssiin ehdoilla, joilla pyrittäisiin minimoimaan väärinkäytön mahdollisuudet, motivoisi se lainantarjoajia kehittämään toimintaansa ylivelkaantumisen estämiseksi.

Näytä koko viesti