TietoEVRY -

Nykyiset hyökkääjät ovat yllättävän hyviä korkkaamaan myös huonosti suojatut backupit. Tämä usein johtaa pitkiin alhaalla oloihin kun backupit ovat laiterikkoja/muita ongelmia varten, ja päätyvätkin sotketuiksi. Mielenkiintoista on nähdä julkaistaanko asiakkaiden dataa jos Tieto/asiakkaat kieltäytyvät maksamasta lunnaita. 

Näytä koko viesti
USA presidentinvaalit 2024 -

Itselle se että Trump sai Idahon esivaaleissa vain 51% on vahva merkki siihen että Demokraattien peli ei ole vielä menetetty. Jos puolet Republikaaneista ovat näin epäileväisiä, oletan että kohtuullinen osa liikkuvista on valmiita äänestämään tylsempää valkoista miestä.

Näytä koko viesti
Kilpparin tumputusbloki -

Aki Pyysing wrote:

GHearst wrote:

Aki Pyysing wrote:

Kilppari wrote:

 

Tukholmassa ramppaamisen voinee tänä vuonna jo lopettaa. Siellä käynti oli aikansa ihan kannattavaa, mutta vähän suomen kaltainen vastuullisuuskampanja on tappanut pelit sielläkin. Nyt uusimpana tietona tuli, että heidän koko kasino on kiinni kolmena päivänä viikossa.

Tietämättä Tukholman tilanteesta mitään ajankohtaista, pelit eivät ole kuolleet siellä, sen enempää kuin Tampereella tai Helsingissä. Ne ovat vain vaihtaneet paikkaa. Vastuullisuuskampanjien vetäjät ovat varmasti kuitenkin tyytyväisiä kampanjoihinsa, kun ne pelit, jotka he näkevät, ovat vähentyneet.

Aivan varmasti pelit ovat esimerkiksi Tampereella vähentyneet kokonaisuudessaan. Kaikki eivät hooleihin halua/jaksa/uskalla. 

Totta kai laillisen tarjonnan poistuessa pelaaminen kokonaisuudessaan ainakin hetkellisesti vähenee. Puhuin kuitenkin pelien kuolemisesta. Ja lisäksi laillisen tarjonnan puuttuminen/nihkeys generoi laitonta tarjontaa, jota eivät aukioloajat sido. Joten pelit pelattuina tunteina saattavat myös lopulta lisääntyä, kun reguloidun tarjonnan tilalle tulee Villi Itä.

Varmaa toki on, että joidenkin pelaajien pelit vähenevät. Ne ovat näitä, jotka eivät hooleihin halua/jaksa/uskalla. Tästä voitaneen päätellä, että pelit vähenevät niiltä, joiden pelaaminen on ongelmatonta. Ongelmapelaajien pelit taas luultavasti lisääntyvät.

Näkisikö Aki että olisi mitään mahdollisuutta että jollain realistisella aikavälillä voitaisiin Suomeen saada lisensoituja pokeripelejä? Vai pitääkö Veikkaus pysyvästi kiinni monopolista jota ei itse kuitenkaan halua täyttää?

Näytä koko viesti
Pikkupron HömppäBlogi -

Aki Pyysing wrote:

Innilator wrote:

Tuo ENM sopii kaikille miehille ja naisille, jotka ovat hyviä näyttelemään. Oikeasti kaikki naiset ovat mustasukkaisia.

Olisipa miulla rohkeutta väittää tietäväni kaikkien naisten tunteet. Kun on oma hommansa saada niistä selkoa edes tuntemiensa osalta. Voi toki olla, että maailman kaikki naiset ovat mustasukkaisia. Mutta olisin hyvin hämmästynyt, jos miehet eivät olisi keskimäärin mustasukkaisempia. Tähän on empiiristen havaintojeni lisäksi evoluutioon liittyviä perusteita.  

Tämä. Yleensä näiden "Mustasukkaisuus tappoi ENM/Poly suhteen" takana on jokin kolmesta isosta virheestä:

  1. Lähdetään "korjaamaan" suhdetta jossa luottamus on jo menetetty.
  2. Pusketaan asiasta ei kiinnostunut puoliso "avaamaan" suhde. 
  3. Toinen laiminlyö sivusuhteiden takia yhteisiä asioita (Koti, lapset jne.).

Näytä koko viesti
USA presidentinvaalit 2024 -

Saa nähdä ovatko Trumpin kansainväliset tukijat saaneet riittävästi vakuuksia siitä että saavat haluamansa tämän toisesta presidenttikaudesta. Seurattavana ainakin lyökö OPEC öljytuotannon hanat kiinni, ja hyökkääkö Venezuela Guyanaan... 

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto -

Tässä tosin kannattaa olla hyvin tarkkana, TE-toimisto on laskenut itsensä työllistäjäksi (ja täten 0 tukeen oikeutetuiksi) kaikkea pöytälaatikkoon kirjoittajista muusikoihin. Joten jos sijoitusyhtiössä tekee mitään aktiivisempaa, niin kannattaa konsultoida juristia jos samalla aikoo nostaa ansiosidonnaista. 

Näytä koko viesti
KILPAILU: Sijoitustiedon foorumin Sijoitusguru 2024 -
  1. WithSecure Corporation 1,041
  2. Puuilo Plc 8,89
  3. Tokmanni Group Oyj 14,45

Näytä koko viesti
Pikkupron HömppäBlogi -

Vähän veikkaan että Euroopassa yritetään pitää ainakin jotain varastoissa. Jos jenkeistä ei saada ainakin yhtä isoa pakettia ennen ensivuoden arvontaa niin ollaan aika tiukassa paikassa. Ja jos siinä napsuu huonot niin aikamoiseen varusteluun joudutaan tällä puolella atlanttia lähteä. (Jos Eurooppa astuisi USA:n nyt jäätyessä täyttämään koko vajeen, poliittisesti voisi olla vielä vaikeampaa saada pakettia sieltä irti)

Lisäksi Jenkkien potenttiaalinen täydellinen foldaus pakottaa Euroopan katsomaan huomattavasti kriittisemmin omaa pitkän matkan iskukykyä (Niin paljon on laskettu sen varaan että USA:lla riittää risteilyohjuksia/muuta jolla lamauttaa tarvittaessa Venäjän konventionaaliset joukot) 

Näytä koko viesti
Pikkupron HömppäBlogi -

ADHD:n kanssa usein nopeat/jännät asiat ovat niitä joihin on helpoin löytää motivaatiota. Tämän tiedostaminen ja hyödyntäminen on kriittistä monille, koska nämä eivät läheskään aina ole niitä oikeasti optimaalisia asioita mihin suunnata huomio. Joillain on erittäin hyödyllistä "rakentaa" mahdollisuuksia uusiin kokemuksiin etukäteen (joillekkin tämä ei toimi) niin että tämä uutta hakeva osa aivoja saa mahdollisuuden tarttua niihin, ja täten tarjota parempi mahdollisuus että muut valinnat siinä ympärillä ovat "rationaalisempia". Osalla kyse voi olla haittojen minimoinnista (Monilla ADHD väellä ongelmana shoppailu/päihteet/seksi jne.) Osalle taas vai tapa löytää palkitsevia/turvallisia tapoja pitää aivot liikkeellä.

Esimerkiksi. Nuorelle, kun on ajat joissa joutuu tekemään Isoja Päätöksiä(tm) niin voi olla vanhemmille hyvä idea pyrkiä mahdollistamaan siihen ympärille jänniä/mielenkiintoisia päätöksiä/kokemuksia. 

Asioista on paljon puhetta eri tahoilla, ja erityisesti ADHD:n lääkinnällisen/muun hoidon ympärillä hyvin paljon ristiriitaista infoa. 

In ADHD, aberrant novelty processing is a related, but critically underexplored, component of reward dysfunction. Stimulus novelty is a potent trigger for activation of dopaminergic neurons within the substantia nigra (); a mechanism that can bias preference towards novel options and drive exploratory behaviour

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5917772/ 

Näytä koko viesti
Pikkupron HömppäBlogi -

Näissä dopamiini jutuissa kanssa paljon vaikutusta on sillä millaisella neurologialla pelaa, esim. ADHD väellä usein aika merkittävänä tekijänä on novelty value, eli maksimointia varten juurikin uusien kokemusten kierrätys on usein tehokkaampaa. Myös päihteissä kannattaa seurata huolella miten ne itselle osuvat, esim. osa piristeistä toimivat tietyille neuroepätypiikoille hyvinkin normaalista poiketen, ja siihen reaktioon tottuneelle voi sitten toinen piriste yllättää merkittävästi kun poikkeaakin omasta "baseline" reaktiosta. 

Näytä koko viesti