Olet täällä

PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 16.3.2020 12.42

Tänään Ruotsin tukitoimia katsoessa tuli vahva tunne että EU alue vetää Japanin tasoisiin velkalukuihin tämän kriisin aikana. Yrityksi ei voida päästää kaatumaan/ostettavaksi ulos, joten todennäköisesti ainoa (Poliittisesti hyväksyttävä) vaihtoehto on että yhteiskunta kuittaa laskun juoksevista kuluista ainakin sen, 1-2 vuotta.

Pankkisektorilta odotan että lyhennysvapaat asuntolainat todennäköisesti jatkuvat jopa koko tuon ajan läpi.
Jos rokotteesta aletaan käydä nokittelua tuntuisi hyvin mahdolliselta että EU:n alueella kansallistettaisiin kohtuullinen osa kehitykseen pystyvistä yrityksistä.
 

Näytä koko viesti
Nokia - 8.2.2020 04.38

https://www.washingtonpost.com/national-security/barr-warns-against-chin...

Barr suggests U.S. consider investing in Nokia, Ericsson to counter Huawei

Näytä koko viesti
Vuokralla omaksi asuntosijoitus - 29.11.2019 03.52

Mielenkiinnosta mistä nämä 100% vakuudet muodostuvat? Henkilötakauksista / Kiinteästä omaisuudesta / Jostain helpommin realisoitavasta?
 

Määraikaisen sopimuksen purkaminen ei varsinaisesti ole mahdotonta, ja tämä muodostaakin merkittävän riskin tässä yhtälössä (Jo aiemmin esitettyjen lisäksi).

Asunnon juoksevien kulujen huomioiminen, kunnossapito, verot, liittymät, remontit vaativat myös aikamoista säätämistä.
 

 

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 21.11.2019 05.45

Mielenkiintoisesti noissakin lainauksissa huomattiin että ihmisen hauraus on laskennallistenkin rahastojen kanssa se suurin riski. Monet nyt menestyvät voivat nähdä vielä mielenkiintoisia aikoja jos/kun markkinoilla päädytään taas volatiilimpaan heiluntaan. Jos 20+ vuoden kokemuksella vielä puntit tutisevat niin voi olla että kivassa nousukiidossa oleville lyhyempää historiaa omaaville voi tulla hieman väriä alusvaatteisiin.

Voiko myös olla että ainakin osa rahastoista voi tehdä jänniä virheitä volatiileissa tilanteissa kun markkinoiden tilanne on muuttunut sen verran mahdollisista verrokeista? Iso osa rahasta passiivista, vs. aktiivista. Merkittävästi enemmän automaattista/nopeaa kauppaa jne.

Kuinkakohan kauan menee että Renesancen tasoiset pelurit pystyvät luotettavasti toimimaan kuukausien horisonteilla? Vaiko onko sellaiseen pyrkiminen edes järkevää jos lyhyillä näkemyksillä pääsee noin hyviin tuottoihin? Jääkö tämä ihmisten kentäksi vuosiksi vai vuosikymmeniksi?

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 13.10.2019 04.03

IMO Activision blizzardin suurimmat ongelmat taitavat olla Blizzardilla monet tuotteista alkavat olla aika rankan ikäisiä, ja kilpailijat vetävät lujaa ohi monella rintamalla. Jos/kun Magic the Gathering Arena saapuu mobiiliin niin saattaa näyttää aika rumalta AB:n tuloksissa (Käsittääkseni merkittävä osa Heartstonen rahoista tulee mobiilin puolelta). Mutta jos Blizzconissa ei näy merkittäviä uusia asioita niin voi olla että tämä osa firmasta saattaa jäädä toiveista merkittävästikkin.

Näytä koko viesti
Swedish Match - 30.8.2019 12.42

Jenkeistä kaikuu varsin varoittavia uutisia sähkötupakoista, mahdollista on että niiden markkinat häiriytyvät nopeallakin aikataululla ja tämä saattaisi kenties näkyä merkittävänäkin kysynnän lisääntymiselle korvaaville tuotteille?

https://www.businessinsider.com/juul-ceo-dont-vape-long-term-effects-unk...

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 7.8.2019 06.55

Aki Pyysing kirjoitti:

Häirikkösoittelu on törkeää, koska niiden vuoksi jää usein vastaamatta puheluihin, joihin olisi mielellään vastannut. Tosin jo puhelinmyyjätkin saavat aikaan sen, että pidän nykyisin puhelinta äänettömällä. Tästä seuraa äitien, lapsien  ja ex-vaimojen mutkutusta puhelimeen vastaamattomuudesta.

Muistelin että sinulla taisi olla joku Laitteisiin perehtynyt tuttava auttamassa koneiden kanssa? Uudemmissa luureissa pitäisi pystyä kohtuu hyvin määrittämään mitkä puhelut kuuluvat minkäkin asetuksen läpi, tällöin jäävät puhelinmyyjät ja muut häiriköt kolkuttamaan äänettömyyten mutta tärkeämmistä voi päättää että mistä estoista kuuluvat läpi, voi vaatia hieman enemmän tarkastelua kun jaksamista löytyy mutta osaava henkilö todennököisesti ne sinulle kasaa kohtuullisessa ajassa.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 12.7.2019 12.34

https://arstechnica.com/science/2019/07/facebook-ai-pluribus-defeats-top...

Näköjään aika paljon on saatu taas 6max botin tarvitsemaa tehoa, 28 corea pelin aikana on jo laadukkaan workstationin saatavilla ja vaadittu oppimisaikakin näyttää varsin lyhyeltä. Mielipiteitä pelinäytteestä?

"But Pluribus needs much less processing capability, completing its blueprint strategy in eight days using just 12,400 core hours and 28 cores during live play. "

Näytä koko viesti
Päivän lööppi - 24.6.2019 01.43

https://interestingengineering.com/googles-quantum-processor-may-achieve...

Ihan mielenkiintoinen kehitys tällä rintamalla. Mitenkähän Quantum Supremacy näkyisi markkinoilla?

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 21.4.2019 12.34

Kannattaa mahdollisesti ottaa hieman alemman tierin i7 versio tuosta Dell XPS15:sta, Melkein kaikilla i9 läppäreillä on ollut ongelmia lämpöjen kanssa, jonka takia nopeammasta prosessorista ei saa paljoakaan irti. Jos haluaa pelailla uusimpia pelejä niin voi hankkia thunderbolt 3 liitäntäisen näytönohjaintelakan, sellaiseen sitten joku geforce RTX 2070/2080 ja se  parantaa huomattavasti pelikokemusta. Näytöissä on tullut nyt vihdoin kunnollisella resoluutiolla varustettuja 49" näyttöjä (Samsung C4RG90 esim.) Joissa on kunnollinen resoluutio(5120x1440), jolloin ei tarvitse välttämättä käyttää useampaa näyttöä.

Näytä koko viesti