Olet täällä

Vuokralla omaksi asuntosijoitus - 29.11.2019 03.52

Mielenkiinnosta mistä nämä 100% vakuudet muodostuvat? Henkilötakauksista / Kiinteästä omaisuudesta / Jostain helpommin realisoitavasta?
 

Määraikaisen sopimuksen purkaminen ei varsinaisesti ole mahdotonta, ja tämä muodostaakin merkittävän riskin tässä yhtälössä (Jo aiemmin esitettyjen lisäksi).

Asunnon juoksevien kulujen huomioiminen, kunnossapito, verot, liittymät, remontit vaativat myös aikamoista säätämistä.
 

 

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 21.11.2019 05.45

Mielenkiintoisesti noissakin lainauksissa huomattiin että ihmisen hauraus on laskennallistenkin rahastojen kanssa se suurin riski. Monet nyt menestyvät voivat nähdä vielä mielenkiintoisia aikoja jos/kun markkinoilla päädytään taas volatiilimpaan heiluntaan. Jos 20+ vuoden kokemuksella vielä puntit tutisevat niin voi olla että kivassa nousukiidossa oleville lyhyempää historiaa omaaville voi tulla hieman väriä alusvaatteisiin.

Voiko myös olla että ainakin osa rahastoista voi tehdä jänniä virheitä volatiileissa tilanteissa kun markkinoiden tilanne on muuttunut sen verran mahdollisista verrokeista? Iso osa rahasta passiivista, vs. aktiivista. Merkittävästi enemmän automaattista/nopeaa kauppaa jne.

Kuinkakohan kauan menee että Renesancen tasoiset pelurit pystyvät luotettavasti toimimaan kuukausien horisonteilla? Vaiko onko sellaiseen pyrkiminen edes järkevää jos lyhyillä näkemyksillä pääsee noin hyviin tuottoihin? Jääkö tämä ihmisten kentäksi vuosiksi vai vuosikymmeniksi?

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 13.10.2019 04.03

IMO Activision blizzardin suurimmat ongelmat taitavat olla Blizzardilla monet tuotteista alkavat olla aika rankan ikäisiä, ja kilpailijat vetävät lujaa ohi monella rintamalla. Jos/kun Magic the Gathering Arena saapuu mobiiliin niin saattaa näyttää aika rumalta AB:n tuloksissa (Käsittääkseni merkittävä osa Heartstonen rahoista tulee mobiilin puolelta). Mutta jos Blizzconissa ei näy merkittäviä uusia asioita niin voi olla että tämä osa firmasta saattaa jäädä toiveista merkittävästikkin.

Näytä koko viesti
Swedish Match - 30.8.2019 12.42

Jenkeistä kaikuu varsin varoittavia uutisia sähkötupakoista, mahdollista on että niiden markkinat häiriytyvät nopeallakin aikataululla ja tämä saattaisi kenties näkyä merkittävänäkin kysynnän lisääntymiselle korvaaville tuotteille?

https://www.businessinsider.com/juul-ceo-dont-vape-long-term-effects-unk...

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 7.8.2019 06.55
Aki Pyysing kirjoitti:

Häirikkösoittelu on törkeää, koska niiden vuoksi jää usein vastaamatta puheluihin, joihin olisi mielellään vastannut. Tosin jo puhelinmyyjätkin saavat aikaan sen, että pidän nykyisin puhelinta äänettömällä. Tästä seuraa äitien, lapsien  ja ex-vaimojen mutkutusta puhelimeen vastaamattomuudesta.

Muistelin että sinulla taisi olla joku Laitteisiin perehtynyt tuttava auttamassa koneiden kanssa? Uudemmissa luureissa pitäisi pystyä kohtuu hyvin määrittämään mitkä puhelut kuuluvat minkäkin asetuksen läpi, tällöin jäävät puhelinmyyjät ja muut häiriköt kolkuttamaan äänettömyyten mutta tärkeämmistä voi päättää että mistä estoista kuuluvat läpi, voi vaatia hieman enemmän tarkastelua kun jaksamista löytyy mutta osaava henkilö todennököisesti ne sinulle kasaa kohtuullisessa ajassa.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 12.7.2019 12.34

https://arstechnica.com/science/2019/07/facebook-ai-pluribus-defeats-top...

Näköjään aika paljon on saatu taas 6max botin tarvitsemaa tehoa, 28 corea pelin aikana on jo laadukkaan workstationin saatavilla ja vaadittu oppimisaikakin näyttää varsin lyhyeltä. Mielipiteitä pelinäytteestä?

"But Pluribus needs much less processing capability, completing its blueprint strategy in eight days using just 12,400 core hours and 28 cores during live play. "

Näytä koko viesti
Päivän lööppi - 24.6.2019 01.43

https://interestingengineering.com/googles-quantum-processor-may-achieve...

Ihan mielenkiintoinen kehitys tällä rintamalla. Mitenkähän Quantum Supremacy näkyisi markkinoilla?

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 21.4.2019 12.34

Kannattaa mahdollisesti ottaa hieman alemman tierin i7 versio tuosta Dell XPS15:sta, Melkein kaikilla i9 läppäreillä on ollut ongelmia lämpöjen kanssa, jonka takia nopeammasta prosessorista ei saa paljoakaan irti. Jos haluaa pelailla uusimpia pelejä niin voi hankkia thunderbolt 3 liitäntäisen näytönohjaintelakan, sellaiseen sitten joku geforce RTX 2070/2080 ja se  parantaa huomattavasti pelikokemusta. Näytöissä on tullut nyt vihdoin kunnollisella resoluutiolla varustettuja 49" näyttöjä (Samsung C4RG90 esim.) Joissa on kunnollinen resoluutio(5120x1440), jolloin ei tarvitse välttämättä käyttää useampaa näyttöä.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 19.2.2019 01.28

Jotenkin tuntuu että ainoa toimiva keino asumistuen poistolle olisi ensin siirtää se täysimääräisenä kaikkiin tukimuotoihin. (Sen poistaminen vain siirtäisi lähes kaikki tuensaajat toimeentulotuen saajiksi, joka on huonoin mahdollinen vaihtoehto.) Samalla päätetään sen kohtuullisesta laskusta, mutta hitaalla aikataululla. (esim 10% asumistuen laskua vuodessa 3 vuoden ajan). Tällä päästään kohtuulliseen säästöön ja ohjataan ihmisiä asumaan edullisemmin. (Kuntien täydentävä toimeentulotuki voisi edelleen hätätilanteessa korvata lyhytaikaisesti asumismenoja jos tilanne heilahtaa kohtuuttomaksi)

Näytä koko viesti
Osta ja unohda - laiskan sijoittajan strategia - 15.10.2018 12.47

Mielenkiintoinen kirjoitus. Veikkaan että pokeriammattilaisuudesta on isoa hyötyä varsinkin pään kylmänä pitämisessä.
Omia arvioitani mitä ihmisten tulisi katsoa myös kun miettii aktiivista sijoittamista, miten muu elämäsi käyttäytyy laskusuhdanteissa? Missä kunnossa ovat PikkuPro henkiset 2. 3. jne. reservit. Eli ennen kun aletaan haaveilla alphasta niin katsotaan muu talous kondikseen.

Milta tuleva työura näyttää? Osaaminen tätä päivää?
Onko vararahastoissa tarpeeksi rahaa kattamaan juoksevat kulut, vai mennäänkö luottokortti edellä?
Onko isommassa kassassa tarpeeksi rahaa ettei mennä poikki esim. lyhyeen työttömyysjakosoon?
Miten isommat velat? Asunto/Auto jne. Jos pörssiomaisuus sukeltaa kera asuntojen arvon joudutaanko myymään pohjalla?

Jos useammat näistä näyttävät hyvinkin ongelmallisilta niin kannattaa mahdollisesti tarkastella kuinka tarkka peilikuva Akin tekstistä näkyikään, jos taas näyttää että perusta on toimiva niin ainakin rationaalinen riskipelko voi olla pienempi, täten kannustaen kenties kokeilemaan siipiään markkinoilla?

 

Näytä koko viesti