Olet täällä

JiSe

JiSe

  • Liittynyt 20.2.2016
  • 19 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 12.7.2019 0.34

https://arstechnica.com/science/2019/07/facebook-ai-pluribus-defeats-top...

Näköjään aika paljon on saatu taas 6max botin tarvitsemaa tehoa, 28 corea pelin aikana on jo laadukkaan workstationin saatavilla ja vaadittu oppimisaikakin näyttää varsin lyhyeltä. Mielipiteitä pelinäytteestä?

"But Pluribus needs much less processing capability, completing its blueprint strategy in eight days using just 12,400 core hours and 28 cores during live play. "

Päivän lööppi - 24.6.2019 1.43

https://interestingengineering.com/googles-quantum-processor-may-achieve...

Ihan mielenkiintoinen kehitys tällä rintamalla. Mitenkähän Quantum Supremacy näkyisi markkinoilla?

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 21.4.2019 12.34

Kannattaa mahdollisesti ottaa hieman alemman tierin i7 versio tuosta Dell XPS15:sta, Melkein kaikilla i9 läppäreillä on ollut ongelmia lämpöjen kanssa, jonka takia nopeammasta prosessorista ei saa paljoakaan irti. Jos haluaa pelailla uusimpia pelejä niin voi hankkia thunderbolt 3 liitäntäisen näytönohjaintelakan, sellaiseen sitten joku geforce RTX 2070/2080 ja se  parantaa huomattavasti pelikokemusta. Näytöissä on tullut nyt vihdoin kunnollisella resoluutiolla varustettuja 49" näyttöjä (Samsung C4RG90 esim.) Joissa on kunnollinen resoluutio(5120x1440), jolloin ei tarvitse välttämättä käyttää useampaa näyttöä.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 19.2.2019 13.28

Jotenkin tuntuu että ainoa toimiva keino asumistuen poistolle olisi ensin siirtää se täysimääräisenä kaikkiin tukimuotoihin. (Sen poistaminen vain siirtäisi lähes kaikki tuensaajat toimeentulotuen saajiksi, joka on huonoin mahdollinen vaihtoehto.) Samalla päätetään sen kohtuullisesta laskusta, mutta hitaalla aikataululla. (esim 10% asumistuen laskua vuodessa 3 vuoden ajan). Tällä päästään kohtuulliseen säästöön ja ohjataan ihmisiä asumaan edullisemmin. (Kuntien täydentävä toimeentulotuki voisi edelleen hätätilanteessa korvata lyhytaikaisesti asumismenoja jos tilanne heilahtaa kohtuuttomaksi)

Osta ja unohda - laiskan sijoittajan strategia - 15.10.2018 0.47

Mielenkiintoinen kirjoitus. Veikkaan että pokeriammattilaisuudesta on isoa hyötyä varsinkin pään kylmänä pitämisessä.
Omia arvioitani mitä ihmisten tulisi katsoa myös kun miettii aktiivista sijoittamista, miten muu elämäsi käyttäytyy laskusuhdanteissa? Missä kunnossa ovat PikkuPro henkiset 2. 3. jne. reservit. Eli ennen kun aletaan haaveilla alphasta niin katsotaan muu talous kondikseen.

Milta tuleva työura näyttää? Osaaminen tätä päivää?
Onko vararahastoissa tarpeeksi rahaa kattamaan juoksevat kulut, vai mennäänkö luottokortti edellä?
Onko isommassa kassassa tarpeeksi rahaa ettei mennä poikki esim. lyhyeen työttömyysjakosoon?
Miten isommat velat? Asunto/Auto jne. Jos pörssiomaisuus sukeltaa kera asuntojen arvon joudutaanko myymään pohjalla?

Jos useammat näistä näyttävät hyvinkin ongelmallisilta niin kannattaa mahdollisesti tarkastella kuinka tarkka peilikuva Akin tekstistä näkyikään, jos taas näyttää että perusta on toimiva niin ainakin rationaalinen riskipelko voi olla pienempi, täten kannustaen kenties kokeilemaan siipiään markkinoilla?

 

Päivän lööppi - 10.10.2018 22.15

https://nordic.businessinsider.com/google-pixel-3-telemarketer-call-scre...

Tämä voisi kenties näkyä jollain aikavälillä tuloksissa firmoilla jotka puhelinmarkkinointia/muuta vastaamiseen nojaavaa toimintaa vielä harjoittavat? Myös paras toiminto ikinä(tm).

Kannabis - 14.7.2018 23.43

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 13.5.2018 10.51

Jeans kirjoitti:

Miksi tämä johtaisi merkittävään koulutuksen laadun laskemiseen?

Ajatuksen taustalla on mahdollinen henkilökunnan merkittävä vähentäminen, sekä leikkaukset budjetteihin jotka ajaisivat pätevää väkeä muihin hommiin. Hyvin toteutettuna tietysti mahdollisuudet sekä merkittäviin säästöihin että opetuksen laadun parantamiseen. Huonolla toteutuksella leikatanaan merkittävästi henkilökunnasta ja muutokset tehdään liian korkealla tasolla että oikeaa optimointia tapahtuisi, ja lopputuloksena on merkittävä säästö isossa osassa opetusta mutta merkittävästi heikentynyt tutkimus/loppututkinto osio.

Tässä tietysti voisi hyvin tehdä järkeistystä ja muuntaa tiettyjen alojen AMK tutkinnot enemmän lähiohjatuiksi "etä" kandeiksi, käyttäen(ostaen) perusmateriaali laadukkailta yliopistoilta, ja vähentäen heikompitasoista opetusta.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 12.5.2018 11.48

Näksin että yksi valtava hyöty jota paremmalla verkkomateriaalilla olisi saatavana olisi välivuosien ja muun turhan ajan vähentäminen.
Toisena isona asiana olisi lukiosta yliopistomaailmaan pöllähtävien opiskelijoiden huomattava ennakkovalmistaminen opintoihinsa, erityisesti siihen että tuntuuko se ala "Omalta" auttaisi paljon mahdollisuus tutustua opetukseen ja sisältöihin jo lukion alkuaikoina.

Ymmärrän tietyllä tavalla miksi opetuksesta ison osan "arvostaan" saavat pelkäävät videoiden jne. tuloa. Nykyisessä säästöjen menttaliteetissa pelko siitä että kun opetus on "automatisoitu" niin houkutus merkittäviin leikkauksiin voisi käydä liian suureksi. Vaikka tämä johtaisikin todennäköisesti merkittävään koulutuksen laadun laskemiseen, mutta ne mittarit eivät näy vuosiin, kun taas kymmenien miljoonien säästöt näkyvät välittömästi.

Uusköyhyys - 14.4.2018 22.21

Hyvä taloudenpito vaatii itsekuria.
Tämä vaatimus on suurin kynnys monille. Lisäksi taustasta/luonteesta johtuvat erot suhteessa rahaan tuovat oman psykologiansa.

Sukupolvettuneet köyhät (Matalat tulot, lapsuus matalien tulojen parissa). Luottamus siihen että rahaa oikeasti voi säästää on usein matala, ei järkevän rahankäytön malleja, usein myös useita "parempia" kohteita kilpailemassa jokaisesta eurosta, joita suojellaan käyttämällä ne pois.

Köyhähköt köyhät (Matalahkot tulot, niihin suhteutettuna korkeat(turhat) menot). Ovat usein impulsiivisia kuluttajia, rahankäyttö on usein merkittävä osa "hyvää oloa" elämässä. Ongelma budjetin laadinnassa koska "yllättävät" menot joilla tasoitetaan mielialan heilahteluja sotkevat asiat.

Hyvätuloiset köyhät (Hyvät tai erittäin hyvät tulot, korkeat menot). Usein taustalla nousu ylempiin tuloluokkiin. Peilataan oma kulutus oman "viiteryhmän" mukaan. Usein vielä merkittävästi itseä hyvätuloisempiin, nousu korkeaan luokkaan koetaan oikeuttavan monien symbolien hankinnan velaksi. Isot lainat asuntoon, veneeseen ja pariin autoon ja raha ei tunnu riittävän mihinkään.

Ongelmaksi muodostuu siis usein se että raha säästössä ei tunnetasolla tyydytä. Varsinkin summien ollessa pieniä niiden makaaminen tilillä/pienissä sijoituksissa voi pahimmillaan johtaa negatiivisiin tunnekokemuksiin (Sijoitukset laskevat, pankki "huijaa" rahat sijoitustuotteeseen jonka ehdot tuntuvatkin myöhemmin hunoilta, puoliso "investoi" säästöt remonttiin jne.) Hyvin tunnettuja ovat myös heuristiikat jotka priorisoivat asioiden saamista käteen heti, vs. kun niihin on varaa. Tämä taas ajaa helposti ostamaan asioita velaksi, ottamaan pikavippejä mukavaa aikaa varten jne.

Kestävät muutokset näihin voivat onnella olla ihan muutaman keskustelun ja rakennetun budjetin tasoisia. Mutta monille tunteet ja taustan huomiotta jättävä apu on täysin hyödytöntä. Kulutustottumusten rehellinen seuranta, uusien käyttäytymismallien opettelu sekä palkitsevuuden rakentaminen säästäväisempään elämään voivat näissä tapauksissa olla parempia (Mutta raskaammin toteutettavia) lähestymistapoja.

Sekä Kahnamanin ja kump. Thinking Fast and Slow että erityisesti sen ajatusten yhdistäminen Angela Duckworthin - Grittiin ovat vaikuttaneet tässä esitettyihin pohdintoihin.
https://www.amazon.com/Grit-Passion-Perseverance-Angela-Duckworth/dp/150...