Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 8.1.2020 05.45
Aki Pyysing kirjoitti:
Casteliero kirjoitti:

Moni lohkoketjuhan jo pyörii semikeskitetyllä steikkauksella.

Selittäisitkö joku siviilille steikkauksen tässä yhteydessä? Googalilin vähän ja luulen ymmärtäväni, mutta en haluaisi jättää luulon varaan.

Voin muuten vieläkin yksinkertaisemmin selittää tuon ja siitä varmaan aukeaa koko lohkoketjujen ideakin paremmin.

Eli otetaan vaikka 100 henkilön yhteisö. Heillä on yhteinen tilikirja, johon jokainen saa käydä merkitsemässä rahansiirtoja. Kaikki muut pitää huolen ja tarkistaa, että muiden siirrot on rehellisiä. Jokainen myös panttaa 5000€, jonka menettää jos alkaa perseilemään tilikirjan kanssa. Ja jos haluaa tehdä muutoksia tilikirjaan tai sen sääntöihin, niin pitää olla vähintään 51% henkilöistä tukemassa tätä päätöstä.

Lohkoketjut on käytännössä tuota, mutta skaalattuna koko maailman kokoiseksi ja tilikirjan saa jokainen ladattua itselleen, ja se päivittyy automaattisesti. Ja nuo smart contractit mahdollistaa sen tilikirjan käytön eri sovelluksissa ja palveluissa.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 8.1.2020 05.17
Aki Pyysing kirjoitti:

Casteliero kirjoitti:
Moni lohkoketjuhan jo pyörii semikeskitetyllä steikkauksella.

Selittäisitkö joku siviilille steikkauksen tässä yhteydessä? Googalilin vähän ja luulen ymmärtäväni, mutta en haluaisi jättää luulon varaan.

No yksinkertaistettuna se menee niin, että panttaat Ethereumin tapauksessa 32 Ethereumia ja lataat koneelle ohjelman, jolla validoit ketjua ja siirtoja. Ja näin ollen saat siitä palkkioksi joitain prosentteja tuottoa Ethereumina tästä työstä. Tuo panttaus pitää huolen, että validoijat validoi vaan oikeaa dataa, koska jos siellä joku alkaa sooloilemaan ja tekemään jotain sääntöjen vastaista, menettää hän tuon pantin. Kaikki halukkaat pystyy osallistumaan tuohon, eli silloin se on keskittämätön ja tuo panttaus pitää huolen siitä, että se data on aina 100% luotettavaa, sekä suojelee hyökkäyksiltä.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 8.1.2020 02.27
Iletus kirjoitti:

Nyt on taas tullut vuodenvaihteen molemmin puolin tutkailtua kryptopuolta tarkemmin. Ethereumin steikkaukseen siirtyminen ilmeisesti ei ole vielä lähiaikoina näköpiirissä, kaikenlaista forkkausta ja difficulty bombin siirtämistä tuleivaisuuteen on sen ympärillä puuhattu, em. menevät vielä tässä vaiheessa jonkin verran yli hilseen. 

Phase 0 pitäisi olla ihan aikataulussaan, eli Q2-Q3 tänävuonna. Phase 1 ja 2 todennäköisesti 2021, ainakin tuo 1. Forkkauksella on vähän turhan negatiivinen klangi ja niitä turhaan pelätään. Ne on vaan päivityksiä, jotka ajetaan ketjuun. Paitsi, jos ne on vihamielisiä forkkeja, niin silloin ketju haaroitetaan, mutta sitä ei Ethereumille ole tapahtunut Classicin jälkeen 2016. Tuo difficulty bombin siirtäminen on taas käytännössä olematon juttu. Se oli vaan unohtunut ilmeisesti kehittäjiltä päivityksestä ja pitää tehdä uusi päivitys, missä se siirretään taas eteenpäin. Ongelmaahan tuosta ei muuten tulisi, mutta tuo tupla forkkaus voi sekoittaa mainareita ja nodejen ylläpitäjiä, kun ne ei välttämättä tajua, että pitää kahdesti päivittää. Mutta muuten täysin läpihuutojuttu. Tuossa on hyvä teksti tulevista kehityksistä ja aikatauluista jne. ja selkeyttää varmaan asioista ymmärtämättömillekkin mitä tapahtuu: https://medium.com/@chromaticcapital/eth2-for-dummies-11ff9b11509f

Iletus kirjoitti:

Onko kellään näkemystä miten nämä vaikuttaa ETH kehitykseen ja asemaan markkinoilla vuoden-kahden säteellä, onko muista alustoista nousemassa haastajia? 

Asema on vahva, juuri tuon kehityksen takia. Käytännössä kaikki kehitys on edelleen Ethereumilla. Myös vanhat Bitcoin jäärät ovat viimeaikoina tuoneet asiaa esille. Haastajia on vaikea nähdä, vaikka isot firmat jne. varmasti testailee vähän kaikilla ketjuilla omia tuotteitaan ja palveluita. Esim. VeChain on saanut jotain hyviä soppareita tehtyä isojen toimijoiden kanssa viimeaikoina, mutta eipä ne mitään tarkoita. Isoilla toimijoilla on myös vahva luotto Ethereumin avoimeen ketjuun, kuten esim. Ernst & Youngilla, jolta tuli uutinen lähipäivinä: https://www.forbes.com/sites/benjessel/2020/01/06/ernst--young-doubles-down-on-their-bet-with-ethereum/#3d69f8f948b1

Iletus kirjoitti:

Moni lohkoketjuhan jo pyörii steikkauksella, mutta varmasti näissä on sitten muita aspekteja, jotka pitää ethereumin edelleen kärkipaikalla.

Moni lohkoketjuhan jo pyörii semikeskitetyllä steikkauksella. Suurin osa noista on edelleen noita DPoS härveleitä, joissa on ne n. 20 masternodea, jotka päättää kaikesta. Ei se ole edelleenkään minusta kovin kestävä ratkaisu ja niissä on ollut omia ongelmiaan. Jotain pienempiä projekteja taisi olla jo, joissa on käytetty samaa ideaa kuin Ethereumin steikkauksessa ja eri versioita noista Caspereista esim. testaillaan eri projekteissa.

Iletus kirjoitti:

Sen sijaan AION:iin tuli napattua positio nyt kun hinnat tiputeltu reilusti alas. Marraskuusta asti heidän ketju on toiminut POS/POW hybridinä ja mitä silmäilin mainnettiä niin joka toinen blokki näyttää syntyvän louhimalla ja joka toinen steikkaamalla. Onko tällaisesta konsensuksesta merkittäviä hyötyjä ja onko kellään näkemystä onko verkon tekniset statsit hyviä/huonoja. Vähän mietityttää kannustaako alhainen kurssi steikkaajia ja mainaajia ylläpitoon. Oma osaaminen lähinnä rajoittuu numeroiden vertailuun, mutta ei sen syvempää ymmärystä näistä. Ilmeisesti interoperability-jutut on Aionilla nyt jäissä ja se on uudelleenbrändätty Open Application Networkiksi. Legitiltä kuitenkin vaikuttaa, joten lähdin kyytiin nyt kun vielä on aika selvästi tutkan alla, mutta onko potentiaalia isoksi tekijäksi, en osaa sanoa.

AION on hyvä projekti, mutta heidän on ollut todella vaikea saada oikein jalansijaa mihinkään loppujen lopuksi. Jostain syystä ei myöskään oteta noihin isoihin jenkkipörsseihin sitä mukaan, mitä se tarvitsisi kovasti. Heillä on myös jossain vaiheessa tulossa eteen rahaongelmat. Olikohan jotain 1,5 vuotta vielä rahoitusta jemmassa, mutta se häviää nopeasti. Paljon pitää tapahtua, että AION:sta tulee iso tekijä, mutta osaavaa porukkaa ja hyvää tekemistä, mutta aina se ei riitä.

Iletus kirjoitti:

Muuten näyttää enimmäkseen hype ja huhut liikuttelevan kursseja, ei vielä taida olla näköpiirissä suurempia teknisiä mullistuksia ainakaan sillä oppimäärällä mikä nyt on tullut aiheesta hankittua.

Sitähän ne aina tekee. Ethereumin phase 0 ja Bitcoinin halvening on varmaan ne isoimmat mullistukset, mitä on tulossa. 
 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 31.12.2019 01.46

Eilen taisi käydä vahinko ja tuli myytyä Volvon osakkeet huipuissaan @160,50. Tosin tuli laitettua Bitcoin ETN:t pois myös, ja otettua niistä hyvät tappiot.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 8.12.2019 08.09

Ei mitään käsitystä. Tai pintapuolisesti sen verran, että kaikki menee käytännössä eteenpäin, paitsi joku FED:n tms raportti oli julkaistu, jossa vähän manattiin taas kryptoja. Ollut sen verran kiireinen syksy, ettei ole kerennyt seuraamaan tarkemmin kehitystä ja tuo Istanbul-päivityskin tuli vähän puskista pari päivää sitten. Vuodenvaihteen jälkeen on tarkoitus taas ottaa vähän kiinni aukkoja.

Näytä koko viesti
Uusi pyramidihuijaus - OneCoin - 18.11.2019 02.51

Todennäköisesti vielä tämänkin jälkeen löytyy niitä suomalaisia veijareita, jotka ei hyväksy tuota totuudeksi ja rahaa kyllä tulee vielä.

Näytä koko viesti
|||>>Kryptomarkkinat - Faktaa ei ole muualla kuin matematiikassa<<||| - 11.11.2019 09.17
Artsipappa kirjoitti:

On toki mahdollista että sieltä joku kryptokikkare löytyy joka kasvaa 20 000%.

GAINZZZ

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 27.10.2019 10.31
Aki Pyysing kirjoitti:

Mitä Bitcoinille tapahtui viikonloppuna? Tai mikä on arvaus, miksi Bitcoin otti pystysuoran nousun 7.500 -> 10.500. Nyt ollaan @9.228.

Käppyrä näyttää siltä, että on rakenneltu teknisen analyysin myyntisignaali ja sitten poltettu kertarymäyksellä kaikki shorttaajat.

Vähän mennään sellaselle alueelle, jossa minulla on vaan mutu-fiilistä, eli tuonne treidaukseen. Mutta voisin veikata vastauksen löytyvän yhtälöstä, jossa isoilla mainaritahoilla esim. on isoja määriä Bitcoineja, joilla voi kursseja heilutella. treidaus-botit käyttää tosi paljon samoja teknisen analyysin kaavoja treidauksissaan. Siellä seuraillaan samoja bollingerin viivoja ja eri viikkomäärien averageja, ja niiden perusteella tehdään kauppoja. Ja yhtenä osana yhtälöä toimii myös Bitmexin pörssi, joka tarjoaa 100x leveragea shorttauksiin. Jos tietää miten suurinosa treidi-boteista käy kauppaa, on järkyttävät määrät Bitcoineja joilla heilutella markkinoita, sekä mahdollisuus tuollaseen 100x leverageen, niin siellä on mahdollista manipuloida kursseja ja tehdä samalla isoja summia rahaa. Siellä voi isot toimijat ihan huvikseen heilutella kursseja, kun teknisen analyysin kolmiot kiristyy jne. Tai näin ainakin veikkailisin.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 22.10.2019 04.48
Manialöytyy kirjoitti:

C.liero, kerrotko suomeksi mitä tapahtuu nykyiselle Ethereumille, kun 2.0/Serenity tulee käyttöön. "Sulautetaanko" se siihen vai jääkö se elämään, kuten ETH Classic. Lähinnä monien sijoitusten kannalta tämä on oleellinen asia ja miten itse meinaat toimia, kun se hetki lähenee?

Katsoin tuossa jonkun Vitalikin haastattelun viikonloppuna ja se kertoi siinä vähän tuosta siirrosta. Eli alkuvaiheessa voi jokainen itse siirrellä sinne ETH2 puolelle kolikoita jos haluaa ja jossain vaiheessa otetaan state root ja siirretään se ETH2 puolelle, pre-mainataan sen verran tokeneita ja ethereitä, mitä tuolla ETH1 puolella on jäljellä ja jaetaan sen mukaan. Eli silloin kaikki dappsit jne. vaihtuu sulavasti sinne ETH2 puolelle. Mutta tosiaan itselle ei aiheuta mitään toimia, ainakaan ennen kuin muut testaa tuota siirron toimivuutta.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 16.10.2019 12.36
Manialöytyy kirjoitti:

C.liero, kerrotko suomeksi mitä tapahtuu nykyiselle Ethereumille, kun 2.0/Serenity tulee käyttöön. "Sulautetaanko" se siihen vai jääkö se elämään, kuten ETH Classic. Lähinnä monien sijoitusten kannalta tämä on oleellinen asia ja miten itse meinaat toimia, kun se hetki lähenee?

En ole nyt viimeisimpiä specsejä katsonut, mutta ainakin aiemmin oli tarkoitus, että ETH 1 ketju kulkee ETH 2 beacon ketjun rinnalla ja jossain vaiheessa mahdollisesti muuttuu omaksi shardiksi tai sitten häviää pois pikkuhiljaa. Mikään ei tietenkään estä osaa mainareista olla päivittämättä uutta päivitystä ja jatkamasta nykyistä ketjua, jolloin siitä voisi tulla vaikka ETH classic classic -ketju. Todennäköisesti joku ryhmä yrittää pitää vanhaa ketjua elossa, jolloin forkissa saa oikeudet samoihin tokeneihin molemmissa ketjuissa samoilla avaimilla. 

Itse en meinannut tehdä mitään muuta kuin odotella. Jos on pakko jotain siirtoja tms. tehdä, niin annan hätäisimpien tehdä ensin ja vasta sitten, kun ne on testattu toimiviksi, niin teen tarvittavat toimenpiteet.

Näytä koko viesti