Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 19.5.2022 03.59

KokenutMies kirjoitti:

Bitcoinin arvo pitäisi säilyä itsessään paremmin, niin että sen käyttämisestä tulisi arkipäiväistä ihan kaikkialla. Niin pitkään kuin ei ole, niin sen arvo perustuu oletuksiin ja ne heilahtelevat laidasta laitaan. Olenko väärässä?

Et, jos oletat että Bitcoinista on tarkoitus tulla käyttövaluutta. Minä en näe sitä käyttövaluuttana. Dollarit ja eurot on parempia käyttövaluuttoja. Ne vaan käyttää lohkoketjuja payment railseinä. 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 19.5.2022 03.03

PPK kirjoitti:

Lähellä se ehkä oli, mutta mahdettiinko vieläkään nähdä "verta kaduilla" kryptomarkkinassa? Ehkä tämä on jokin yleinenkin ajatus, mutta oma näkemys on ollut, että se tekisi hyvää, ja kuulun siihen (hölmöläisten) kategoriaan, että tätä on vähän odotellut tulevaksi. Kuitenkin näkien tulevaisuudennäkymät kryptoissa positiivisina. No, Mäkisen blogikirjoituksen mukaisesti ei ihan mustavalkoisesti mennä, vaan pientä lisäystä (ETH) tässä kohtaa.

Isommista pennipanoksista kryptoihin Stacks on tullut aika hyvin kenttään, mutta katsellaan rauhassa eteneekö ekosysteemin kehittyminen vai ei. Muuten vähän odotteleva tunnelma, tuntuu, että kryptomarkkinasta tuli taas väliaikaisesti kahden kauppa (BTC, ETH). 

Vähän samat fiilikset. Minä ainakin odotan, että kesällä yleinen kiinnostus kryptoja kohtaan hiipuisi vielä ja hinnat tulisi vielä vähän alemmas. Toki isoimmat pudotukset on varmaan jo tulleet. Siinä mielessä hyvä tämä kryptojen omistusjakauma, että ensin häviää pois hedgefundit jne, sitten seuraa retail, mutta jäljelle jää se tosi iso ryhmä, joilla on kova vakaumus taustalla. Eli ollaan paljon vahvemmin mukana, kuin esim sijoittajat Nasdaqissa vaikka. Ja ainakin omasta mielestä ollaan aika lähellä sitä tilannetta, että retail olisi melkein kokonaan hävinnyt ja jäljellä on enää hodlaajat.

Ethereum on säilyttänyt yllättävän hyvin arvonsa verrattuna 2018 droppiin. Silloin Bitcoin oli ainut, joka jollain tasolla piti järkevästi arvoaan, kun Ethereum tippui 1100€->70€. Nyt on ilmeisesti Ethereum pitänyt jopa paremmin arvonsa kuin Bitcoin. Joku Goldman tms oli siitä raportoinut. Toki alashan nuokin on tullut.

PPK kirjoitti:

Palstan asiantuntijoille: Onko negatiivisia taloudellisia skenaarioita, joissa eri markkinapaikkoja voisi kaatua? Hakkeroinnit ja johdon poistuminen Bahamalle erikseen, LUNA-tapauksen tiimoilta mietin talousriskejä näissä palveluissa. Miten esimerkiksi iso talletuspako, futuurirakennelmat jne.?

Isoimmissa pörsseissä on noiden suhteen aika pienet riskit. Ne on tiukasti reguloituja eri maissa ja alueilla, iso osa niiden varoista on erilaisissa kylmälompakoissa suojassa ja omistajat tunnettuja henkilöitä. Toki ne on myös niin rikkaita, ettei heidän tarvitse poistua muiden massien kanssa Bahamalle, kun omallakin tilillä on katetta.

Muita erilaisia himmeleitä on varmasti, jotka voi tiputtaa hintoja hajotessaan tai syöstä noita pienempiä projekteja turmion tielle. Esim kaikki sillat ketjujen välissä on riskejä, tai yield farming himmelit jne. Mutta esim Bitcoinin ja Ethereumin osalta nuo ulkopuoliset riskit on aika pieniä. Ethereumilla on toki riski tulossa mergen kanssa, mutta sitäkin testataan/on testattu jo niin usein, että riskit pyritään minimoimaan.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 17.5.2022 01.58

Cloudflare alkaa steikkaamaan Ethereumia: https://twitter.com/cloudflare/status/1526185955102801920?s=21

Näytä koko viesti
Kolme markkinasoturia -ketju - 16.5.2022 01.15

Bitcoin on myös suuren draaman syöverissä. Moni odotti sen olevan jonkinlainen tapa diversifioitua - mutta Bitcoin on käyttäytynyt kuin riskihimon peili. Kun teknosijoittajien hermot pettivät viime päivinä, Bitcoin syöksyi jyrkästi. Coinbasen tuore kvartaali kertoi siitä, että piensijoittajat menettivät spekulaatiohalunsa jo kuukausia sitten. Bitcoinilla pelaaminen heijastaa jenkkien kykyä ottaa isoa riskiä - ja saman emootion varassa menee Nasdaq.

Jos tuota katsoo vähän pidemmältä aikaväliltä ja vaikka viimeiseltä merkittävältä markkinasykliltä, eli koronadipin pohjalta, niin SP500 ja Nasdaq ovat nousseet sieltä 2020 pohjalta n. 80-90%, kun Bitcoin on 500% ja Ethereum 90€:sta, nykyiseen 2000€. Draamaa varmasti riskituotteista löytyy jos ottaa lyhyen aikavälin mittaukseen, mutta pohjatasot ovat nousseet merkittävästi. Olettaen, että ollaan lähellä pohjaa.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 14.5.2022 07.35

Tinggeli kirjoitti:

Ps. olen lähinnä osakesijoittaja. Jonkn verran treidaan kryptoilla eli käytän niiden volatiliteettia hyödyksi. Ja sitten jotain on pitkäaikaisessa lompakossa.

Tuohan se ongelma on, kun tällainen lakaisijan tapainen ulkopuolinen hyppää ketjuun mukaan ja olettaa kaikkien kryptosijoittajien olevan näitä YOLO:ttajia, ja kokee tehtäväkseen toimia messiaana, jonka tehtävä on kertoa riskeistä. Se näyttäytyy todella ylimielisenä ja useamman vuoden kryptokeskustelun seuraamisen jälkeen, sitä ei vaan jaksa enää kuunnella. Varsinkin, kun ne tulee silloin, kun sijoitukset on 30-70% tappiolla. Ihan varmasti jokainen tälläkin palstalla näitä asioita lukeva ymmärtää, että nämä on todella ison riskin sijoituskohteita ja on niihin ottautunut sen vaatimalla tavalla. Ja kyllähän me täällä niistä riskeistäkin puhutaan vähän väliä. Minäkin olen muutaman kerran huoleni Terraa kohtaan esittänyt ennen ku se meni nurin. Ja koko teknologiasta yleensä.

Ja lakaisijalle tiedoksi, niin minä taidan olla se suuririskisin kryptoilija tällä palstalla ja minullakin on iso osa omaisuudesta kiinni sijoitusasunnoissa ja osingonmaksajissa suojaamassa selustaa. Tuo on todella ylimielistä olettaa, ettei kryptosijoittajat ymmärtäisi riskejä. Jokaisessa sijoittamisessa löytyy noita surullisia tapauksia, jotka ovat kaikkensa menettäneet ja tehneet itsemurhia.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 14.5.2022 07.17

Nagamorich kirjoitti:

https://twitter.com/Mikko_M_Makinen/status/1525496643793166336?t=nUCiJzK...

Mäkisen Mikon mietintää Kryptoihin liittyen. Olisi mielenkiintoista kuulla kysymykseen liittyen mietteitä.

Ei ole vielä kunnollisia killer appeja. Eikä niitä oikein voi tulla ennen kuin teknologia skaalautuu turvallisesti. Nyt se ei vielä skaalaudu turvallisesti. Ensimmäiset killer appit on muutenkin varmasti sellasia, mitä suurin osa ihmisistä ei näe, tai tajua käyttävänsä. Se voi olla esim Facebookin lompakko, joka mahdollistaa Fiat valuuttojen siirron käyttäjien välillä ilman kustannuksia. Tai Visan kustannusket kauppiaalle putoaa 2,5%->1%, tai muut maksupalvelut on melkein ilmaisia käyttää, tai säästötili tarjoaakin 3-5% korkoa. Tai lohkoketju-identiteetit tarjoaa kirjautumismahdollisuuksia palveluihin ilman salasanoja tai pankkitunnuksia. Ehkä jopa jotain keskittämättömiä kuva-, video- ja musiikkipankkeja, joissa tuotteet on NFT:itä ja niihin on koodattu automaattiset rojaltit. Mutta noiden keskitettyjen palveluiden kautta se killer ominaisuus varmasti tulee, koska keskitetty palvelu pystyy tarjoamaan aina paremman käyttäjäkokemuksen ja sitä vaaditaan palvelun läpilyöntiin netissä. Fintech, some, nettikauppa jne. Siellä se potentiaali on alkuun.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 14.5.2022 06.59

Lakaisija kirjoitti:

Tässä vielä lainaus keskustelupalstalta kaikille kryptosijoittamista miettiville, jotka eivät tiedä mistä on kyse:

"lost over 450k usd, I cannot pay the bank, I will lose my home soon. I’ll become homeless. suicide is the only way out for me.” 

Jos taas ymmärtää sen että kyse on spekulatiivisesta Musta-Pekka pelistä jossa yksittäiset isot pelurit voivat aiheuttaa valtavia kurssimuutoksia (oikeisiin valuuttoihin nähden) ja yrittää ratsastaa oikealla trendillä pikavoittoja metsästämässä, niin kannattaa lähteä mukaan.

No voi ei! Nyt pitääkin laittaa sitten kaikki kryptorahat osakkeisiin. Siellä kun koskaan kukaan ei ole kaikkia rahojaan hävinnyt.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 14.5.2022 06.18

Lakaisija kirjoitti:

Siinä olet Casteliero ollut muuten aina oikeassa että Bitcoin säilyttää arvonsa, jos omaa talouttaan mittaa Bitcoineissa eikä esim. Euroissa. Silloin arvostelu perinteisen valuutan piiristä on turhaa.

Mitä sinä minulle tuosta Bitcoinista väännät koko ajan? En minä ole Bitcoin-mies. Väännä siitä vaikka A:n kanssa.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 14.5.2022 05.48

Lakaisija kirjoitti:

Tää on jännä ilmiö että kryptohessut hehkuttavat nousussa täysin estoitta El Salvadoria, Microstrategya, arvosäilyttäjää, Muskia, digitaalista kultaa, sitä että on 100% varmaa että leviävät laajemmin, arvo on pian 100 000 tai 500 000 USD jne. jne. Silloin jos joku menee sanomaan epäilyksen sanaa hänet haukutaan katkeroituneeksi pelleksi joka ei vain älynnyt kymmenien kryptojen nerokkuutta ja ei päässyt nousuun mukaan.

Sitten jos laskussa erehtyykin muistuttamaan näistä asioista joita tuhannet gurut itse ovat hehkuttaneet blogeissaan ja Youtube-videoissaan, niin onkin vihaaja joka vain tulee nyt kolostaan ilkkumaan.

No oi voi. Kiusaako ne kryptohessut sinua?

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 14.5.2022 04.44

juha88 kirjoitti:

 

Casteliero kirjoitti:

 

juha88 kirjoitti:

Tetherin marketcapista on lähtenyt 7 miljardia parissa päivässä. Kannattaa lunastaa vielä kun ehtii, hitaimmat jäävät ilman rahaa. Tetheriä olisi kiva shortata nyt, mutta en kyllä missään kryptopörssissä uskaltaisi pitää rahaa Tetherin kaatuessa.

 

No nyt taas tartutaan uusiin lillukan varsiin... Tetherillä ei ole mitään ongelmaa, sieltä on vaan todennäköisesti otettu rahoja ulos. Mutta se on over collateralized stable coin, eli siellä on taustalla enemmän takuita, kuin mitä kolikoita on liikkeellä. Viimeisin audit tehty joulukuussa: https://tether.to/en/transparency/#reports

Miten voi muuten ihminen vihata noin paljon kryptoja, että pitää etsimällä etsiä kokoajan jotain uutta kulmaa, millä saisi FUDia leviteltyä?

 

Eli uskot että jos esim. yli 80% haluaa lunastaa Tetherinsä dollareiksi nyt, se on mahdollista?

Jos ne tulee yhtä aikaa ja yhtä äkkiä, niin ei pysty. Mutta jos ne tulee tasaisesti, niin silloin kyllä. Mutta mitään syytä moiseen massiiviseen bank runiin ei ole.

Näytä koko viesti