Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 23.2.2021 10.37

Indrid Cold kirjoitti:

 

Casteliero kirjoitti:

 

Indrid Cold kirjoitti:

Treasury Secretary Janet Yellen called bitcoin “extremely inefficient” and warned about its use in illicit activity

 

 

Ja pointti oli?

 

Amerikan Yhdysvaltojen uusi valtiovarainministeri suhtautuu negatiivisesti Bitcoiniin, se oli pointti rautalangasta väännettynä.

Yellen sounds warning about 'extremely inefficient' bitcoin (cnbc.com)

 

Tuossa ei ole mitään uutta. Samaa ne on jo vuosia toitottaneet. Yellen ylipäätään taisi puhua miten Bitcoin ei toimi valuuttana. Eikä se toimikaan, vaan kultaan verrattavana arvonsäilyttäjänä. Se on ollut selvää jo kauan, mutta silti nämä virkamiehet ja keskuspankit haluaa johdattaa narratiivin sinne uudestaan ja uudestaan.

Ja mitä tulee tuohon illicit activityyn, niin linkkaan raportin mistä voi lukea miten paljon sitä tapahtuu. Spoiler: vähän.

https://go.chainalysis.com/rs/503-FAP-074/images/2020-Crypto-Crime-Report.pdf

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 23.2.2021 09.44

Indrid Cold kirjoitti:

Treasury Secretary Janet Yellen called bitcoin “extremely inefficient” and warned about its use in illicit activity

 

Ja pointti oli?

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 23.2.2021 08.38

AlterEgo kirjoitti:

Jotenkin huvittavaa, kun Bitcoinin pitäisi olla "kaikesta" riippumaton juttu, niin yhden kouhon twiitit (Musk) heittelee sitä miten sattuu...

Ei taida olla nämä Muskin twiiteistä johtua. Ihan näyttää muutenkin pörssit laskettelevan tänään. Jännä, miten se on aina ongelma, kun kryptot tulee sen 10% alas, mutta jos esim Qt tulee alas melkein 10%, niin se on vaan normaalia korjausta.

Näihin lukuihin ja prosentteihin myös mahtuu luonnollinen korjaus:

Hynägrande kirjoitti:

Jos Tether on syyllistynyt lattiomuuksiin New Yorkissa niin kauanko kestää että se haastetaan oikeuteen muissa osavaltioissa? Ja jos totuus on se että Tether on kusettelua niin kauanko kestää että koko Tether mossahtaa? Trade accordingly.. Tetheristä olen pitänyt aina sormeni kaukana.

Tuossa Tetherin jutussahan oli kyse siitä "lainasta" minkä he antoivat Bitfinexille. Tuo ei koskenut sitä, että onko ne Tetherit backattu dollareilla. Eli siinä mielessä kusettelut ei varmaan selvinnyt tuossa. Mutta joo, ei se Tether varmaan turvallisin rahojen säilytyspaikka ole.

Kryptonovi kirjoitti:

Itselle oppi on ollut, että pidempiaikaiseen ”kryptosäästämiseen” Bitcoin on kuitenkin vähän varmempi veto kuin Altit. Vaikka BTC välillä tekee isojakin korjausliikkeitä, eivät sen fundamentit juurikaan muutu. Bitcoinin osalta itseäni epäilyttää pidemmällä aikavälillä lähinnä sen rajallinen saatavuus. Vaikka Bitcoin osoitteista noin 97,7% omistaa yhden Bitcoinin tai vähemmän (50% osoitteista omistaa alle 50€:lla BTC), on näiden yhteenlaskettu omistusten arvo 5% BTC markkina-arvosta. Kääntäen tarkoittaa siis sitä, että 2,3% osoitteista omistaa 95% Bitcoineista. Vielä kun huomioi, että tuostakin joukosta 1,9% on piensijoittajia, joiden omistus on 1-10 BTC, niin aika harvoissa käsissä valtaosa Bitcoineista on. Instituutioiden ja korporaatioiden kasvavan kiinnostuksen myötä omistus keskittyy jatkossa vielä entistä harvemmalle joukolle ja hyvin todennäköisesti nämä omistukset päätyvät pitkiin sijoituksiin kylmälompakoihin. Mikä on siis Bitcoinin business case valuuttana, jos valuuttaa on hyvin rajallisesti saatavilla ja hinta on pilvissä? Kullan kilpailijana ja arvon säilyttäjänä Bitcoinilla on jatkossa varmastikin iso rooli.

Noinhan se menee, että Bitcoinilla on yleensä pienin volatiliteetti kryptoissa. Jos ei stablecoineja laske mukaan. Silloin laskussa pudotukset ovat pienemmät, mutta nousuissa myös yleensä tuotot. Eli on varmasti se varmempi vaihtoehto kuin altit. 

Mitä noihin tileihin tulee, niin siellä on tietty esim. Satoshin tilit, käytännössä kaikki isoimmat pörssit, joilla useimmilla vielä useita tilejä, Ethereum ketjuun wräpätyt Bitcoinitkin on jo aika suuri nippu. Ja sitten tietty eri rahastot ja muut. Esim se Kanadan ensimmäinen ETF oli ollut vissiin ihan kohtalainen hitti ja ensimmäisen kahden päivän aikana sitä oli ostettu jo yli 450 miljoonan dollarin edestä. Niin nämä pörsseissä ja rahastoissa jne olevat Bitcoinit on tietty jakautunut useammalle omistajalle, vaikka ne on yhdellä tilillä.

Kryptonovi kirjoitti:

Ethereumin ja sen päälle rakennettujen DeFi-kilkkeiden osalta on itselleni herännyt orastava epävarmuus ja pieni epäilyksen siemen. Riittääkö Ethereum 2.0:n varsin pitkä roadmap käyttäjille ja sijoittajille? Vaikka Ethereuem on vielä selkeä markkinajohtaja, on se melkoisissa ongelmissa huikeaksi kohonneiden palkkioiden kanssa, johon ei Buterinin mukaan saada helpotusta kuin vasta elo-syyskuussa. Meneekö DOT, BSC, sun muut kilpailijat sillä välin ohi? Binance Chain ja sen DeFi-kilkkeet ovat olleet melkoisessa nosteessa. Ethereumin takkuillessa ei ole helppoa myöskään Ethereum-ekosysteemin Defi-kilkkeillä. Aavestakin tuntuu hieman olevan puhti poissa. Isot omistajat kevensivät omistustaan, kun hinta kävi korkealla ja sen jälkeen on lasketeltu alamäkeä. Alkuviikon reipas pudotus likvidoi myös noin $5,4M Aave:n lainoja, joten sekin hieman kirpaisee.

Tuo varmasti tulee, jos seuraa paljon kryptoinfluenssereita tai kryptouutisia. Se on täysin niiden luoma kuva. Ei kymmenien/satojen miljoonien projektit vaihda alustaa kovin kevyin perustein. Varsinkin, kun yleensä he ovat myös sijoittaneet alla olevaan teknologiaan. Ja samoin heihin sijoittaneet, ovat sijoittaneet myös alla olevaan teknologiaan ja yhteiseen ekosysteemiin.

Ja tuo aika on sellainen mistä esim nämä influensserit haluaa tehdä ongelman ja pumppailla niitä omia kolikoitaan. FOMOa pusketaan huolella joka tuutista. Ei tämä teknologia niin nopeasti läpi puske, että nyt olisi muutamasta kuukaudesta asiat kiinni. Tuskin edes muutamasta vuodesta. DeFi-palveluita käyttää muutama kymmenentuhatta käyttäjää päivittäin. Se on vielä ihan lasten kengissä ja kehityskaaren alkuvaiheilla. Se voi olla, että käy samoin kuin ICOjen kanssa kävi 2018 ja DeFi säännellään kuoliaaksi. Ollaan vasta ihan testiympäristö-vaiheessa ja katsotaan vasta mitä tämä teknologia mahdollistaa. Jos nuo lyö oikeasti läpi, niin siinä vaiheessa tuollaiset 5,4m lainat on ihan karkkirahoja.

Cardano saa tässä Mary hard forkissa nyt tokenit ketjuun. Se on hyvä edistysaskel, mutta sitä yritetään myydä kuitenkin Ethereum-killerinä sen pohjalta. Cardanolla on vielä piiiitkä matka, jos se meinaa oikeasti saavuttaa sen, mitä Ethereum on jo saavuttanut. Kehittäjille esim Infura kehitysalusta on todella iso asia Ethereum puolella. Metamask mahdollistaa selaimessa käyttöliittymän eri palveluihin. On DEX-protokollia, identiteetit on työn alla jne. Kaikki nämä on tarpeellisia, jos haluaa luoda toimivan DeFi-ekosysteemin. Ethereumilla on tässä iso etu, eikä se minun mielestä häviä muutaman kuukauden tai edes pari vuoden takia. Kaikki on vielä alkuvaiheissa ja aikaa piisaa.

Mutta sijoittamisen puolesta Ethereum on nyt vähän hankalassa välissä. Se on retail-sijoittajille vähän liian "iso". Toki siihen ja Bitcoiniin otetaan se peruspositio, mutta isompia tuottoja on tarjolla noissa pienemmissä kolikoissa. Ne vetää retail-porukkaa paremmin ja sillä nämä influenssereiden youtube-videotkin uppoaa hyvin ja saadaan FOMOt päälle. Toisaalta sitten taas instikat sijoittaa tällä hetkellä suurimmaksi osaksi Bitcoiniin. Ethereum ei ole vielä niin tunnettu kuitenkaan, jos verrataan Bitcoiniin, vaikka viime vuoden aikana tuossa tapahtui jo isoa muutosta. Nyt on enemmän ja enemmän otettu Ethereum myös mukaan keskusteluihin, kun puhutaan yleisellä tasolla kryptoista. Ja se näkyykin ihan keskustelupalstoillakin jo suhtautumisena Ethereumiin. Mutta hankalassa välissä se on silti.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 21.2.2021 12.01

ezkelbimbo kirjoitti:

 

Casteliero kirjoitti:

Mutta kevennän kuitenkin omistuksia pitkin matkaa. Olen jo myynyt n. 80% omistuksista, mitä on ollut viimeisen 6 vuoden aikana.

 

 

Myynyt pitkot fiattia vastaan, vai? mikä on turvasatamasi, miksi se eikä bitcoin?

Kyllä, euroiksi voitot muunnan. Minun turvasatama on hajautettu omaisuus. Osakkeet, kiinteistöt, asunto-osakkeet, maat, metsät jne. Minun on tarkoitus jättää 1 Bitcoin ja 50 Etheriä säilöön hamaan tulevaisuuteen, mutta muuten kryptokassa on myytävissä. Ja myyn niitä tässä todennäköisesti 2-3 vuoden aikana, kun kurssit osuu tiettyihin rajapisteisiin tai muuten tulee sellaisia tilanteita, että myynnit tulee ajankohtaisiksi. Ja ainahan niitä saa myös ostettua lisää.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 20.2.2021 10.07

Tuo sivusto toimii jotenkin oudosti. Esim siellä rankkaus-sivulla nuo käyttäjämäärät on ihan pielessä. Kuitenkin tällä sivulla: https://www.stateofthedapps.com/stats/platform/ethereum esim on jo yli 100 000 päivittäistä dappien käyttäjää. Pitäö tutkia vähän tarkemmin noita, mutta uniswapilla on pelkästään päivittäin kymmeniä tuhansia käyttäjiä.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 20.2.2021 04.32

AlterEgo kirjoitti:

Alentaako vai nostaako arvoa...?

https://www.hardware.fi/uutiset/artikkeli.cfm/2021/02/19/nvidia-rtx-3060...

Todennäköisesti eniten vaikuttaa nvidian kurssiin.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 20.2.2021 02.18

J. C. kirjoitti:

Millaisia mittaristoja hyödynnätte kaupankäynnissä, jos nyt yleensäkään ajoittainen myyminen strategiaanne kuuluu? Erityisesti kiinnostaa kuulla mielipiteitä muista kuin perus liukuvista keskiarvoista yms. Esimerkiksi https://www.lookintobitcoin.com/charts/ tarjoaa hyvän oloisen valikoiman kryptospesifejä mittareista (joista monet toki pohjaa liukuville keskiarvoille). Osaatteko arvioida, onko esimerkiksi tämän sivuston mittareista joillain tietyllä enemmän käyttö- kuin huumoriarvoa? Itse olen pääasiassa kryptoholdari, mutta räikeimpiin ylilyönteihin pyrin keventämään ja toisaalta ajoittaisten ostopäätösten tueksi pyrin löytämään sweet spotteja. Mitään päiväkaupankäynnin mittaristoja en siis hae, vaan pidemmän aikavälin sentimentistä kertovia.

Minä en ainakaan seuraa noista kurssikäppyröistä myyntejä tai ostoja. Tai ainakaan tietoisesti. Toki kurkkaan ne aina välillä ja katson minne päin on menty. Minulle tärkeämpää on teknologinen kehitys ja adoptio. Ja uskon, että hinta silloin seuraa mukana. Eli minulla on tietty kuva minne tämä teknologia on menossa vuosien saatossa ja miten se tulee meidän kaikkien elämään. Ja niin pitkään, kuin kehitys menee pala palalta sitä kohti, niin uskon kurssien positiiviseen kehitykseen pitkällä aikavälillä. Se antaa mulle myös turvaa, jos en satukkaan myymään kuplan huipulla ja tullaan reippaasti alas. Niinkuin kävi 2018. Sillon vaan joudutaan odottelemaan kauemmin ja sitä seuraavaa kuplaa. Jos tulee joku uutinen tai tapahtuma, joka on ristiriidassa oman tulevaisuuden vision kanssa, niin sitten tulen varmasti myymään käytännössä kaikki pois hyvinkin nopeasti. Mutta toistaiseksi sitä ongelmaa ei ole.

Noita mittareita, joilla tuota kestävää kasvua seuraan, on useita erilaisia. Bitcoinin tapauksessa, en juuri seuraa mitään. Se on lähinnä vaan sellainen betsi missä ei voi olla olematta mukana. Mutta Ethereumin puolelta käyn välillä katsomassa statistiikkaa esim. Etherscanista (https://etherscan.io/charts). Tuolta löytyy paljon tärkeää dataa. DeFi-pulse (https://defipulse.com/) on myös hyvä paikka seurailla mitä DeFi-palveluissa tapahtuu. Sieltä näkee minne DeFi-palveluita tulee, paljon niiden arvot on ja miten paljon niihin on lukittu Ethereitä ja Bitcoineja. Jotain Dapp-statistiikkapalveluita on myös, mutta käytännössä kaikki käytetyimmät on nyt noita DeFi- tai NFT -palveluita, niin riittää melkein kun pysyy perässä mitä DeFissä suunnilleen tapahtuu.

Teknologisessa mielessä ja adoption kannalta, seuraan myös muutamia muita ketjuja, mutta en kovinkaan aktiivisesti. Yleensä muutamat uutiskanavat riittävät kattamaan ne ja mitä niissä tapahtuu. Jos sieltä löytyy jotain merkittävää, niin sitten paneutuu itse tarkemmin. Tämä ei tietenkään tarkoita, etteikö niissä olisi enemmän valuee tarjolla ja tuottoja. Ihan varmasti on ja mahdollisuus paljon suurempiin tuottoprosentteihin, kuin esim Bitcoinilla tai Ethereumilla. Mutta minulle niiden kehitys ei tarjoa sitä turvaa, mitä esim Ethereumin kehitys tarjoaa ja sitä kautta mielummin ajan seuraavaan karhumarkkinaan Bitcoinin ja Ethereumin kanssa, kuin 10 muun kolikon kanssa. Jos näitä muita kolikoita osta, niin ne on todennäköisesti joko lyhyitä ja nopeita hankintoja. Tai sitten voi olla, että ne on pari vuotta mukana.

Tuo oli se pidemmän ajan pohja mikä minulla on noissa. Mutta kevennän kuitenkin omistuksia pitkin matkaa. Olen jo myynyt n. 80% omistuksista, mitä on ollut viimeisen 6 vuoden aikana. Lyhyellä aikavälillä myyn yleensä tiettyihin hintarajoihin, mitä olen ennanlta suunnitellut. Mutta nekin ovat vähän joustavia ja riippuu muista asioista myös. Näihin vaikuttaa esim. kryptouutiset ja oma fiilis markkinoiden tilasta. Se voi olla oikea tai väärä, mutta toistaiseksi palvellut ihan hyvin. Muita mittareita, joita saatan lyhyellä aikavälillä katsoa on esim. isoimmat Ethereum-lompakot ja miten niiden määrät kasvaa. Tämä tietty tarkoittaa, että isommat tahot tankkaavat Ethereitä. Toinen on liikenne sisään/ulos pörsseistä. https://cryptoquant.com/overview/eth-exchange-flows tuolta näkee siitä kaavioo. Sekä Bitcoinissa ja Ethereumissa liikenne on ollut pörsseistä ulospäin viimeaikoina. Tämä tarkoittaa, että niitä jemmaillaan ja otetaan markkinoilta pois. Aiempi DeFi-pulse ja Ethereumin steikkausmäärät on myös mielenkiintoisia lyhyelläkin välillä. Niistä näkee lukittuja kolikoita. Googlen hakutrendit on myös tärkeitä (https://trends.google.com/trends/explore?q=ethereum). Bitcoin ja Etherum on niissä aika hyvin seurannut toisiaan ja käyneet tässä lähiaikoina huipuissaan.

Muuten kaikki pienet asiat vaikuttaa myös. Miten paljon kryptoista puhutaan keskustelupalstoilla ja miten paljon youtubessa alkaa videoita tulemaan aiheesta. Milloin tulee kaiken maailman käärmeöljykauppiaita mukaan jne. Tosi paljon vaikuttaa myös pienempien kolikoiden pump&dumpit. Ne yleistyy isosti, kun retail-porukka tulee markkinoille. "Influensserit" alkaa pumppailemaan kaikkia pienempiä kolikoita ja retail-porukka ostaa niitä pää märkänä. Tätä vähän alkaa näkymään, mutta toistaiseksi ne pumppailut on ollut hyvin pieniä. Mutta varmasti ne yleistyy jossain vaiheessa, kun markkinat alkaa lämpenemään.

Eli tiivistettynä kehitys pitkällä aikavälillä ja kaikki huuma ja höpö lyhyellä. 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 20.2.2021 08.53

Torstaina avautui muuten Kanadassa ensimmäinen Bitcoin ETF ja ilmeisesti ollut ihan hyvä kysyntä heti alussa: https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-02-18/first-bitcoin-etf-in-north-america-sees-raging-interest-in-debut

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 19.2.2021 07.29

THAIMING kirjoitti:

54000$!

1 TRILLION USD MARKET CAP!

HODL!

Tuo on kyllä kova rajapyykki. Hienoo ollu seurata tätä touhua enemmän tai vähemmän viimeset 8-9 vuotta.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 18.2.2021 12.50

Soloque kirjoitti:

Siis olet saanut siirrettyä jostain tyyliin Coinbasesta jotain 6-fig summia suoraan tilille, eikä pankki ole jäädyttänyt esimerkiksi tiliä vaatien jotain selvityksiä?

Aiemmin käytin pääasiassa Krakenia. Heillä oli $100k päivänostoraja ainakin 2018. En tiedä onko enää. Mutta tuon max summan nostin monena peräkkäisenä päivänä ja ei pankki kysellyt mitään. Coinmotionilta myös nostanut 6figs summia ja niistäkään ei ole tullut koskaan mitään kyselyitä. Eikä tilejä ole jäädytelty. Itseasiassa taisi jossain vaiheessa tulla perus KYC/AMC-kysely, jossa käytännössä kysyttiin vaan nämä perus jutut, että olenko/onko yhteyksiä poliitikkoihin jne. Mutta varojen alkuperästä ei kyselty, eikä tilejä lukittu.

Näytä koko viesti