Olet täällä

Koronavirus Covid-19 - 4.8.2021 02.53

Miten media voi asian muuten uutisoida, kun kyseessä on suora lainaus: 

Christoun mukaan Uuden Etelä-Walesin hallinto on itse aiheuttanut Sydneyn nykyisen tilanteen ja se, että osavaltio johto hälytti armeijan valvomaan itse luomiaan olosuhteita osoittaa, että ”he ovat menettäneet otteensa täysin”.

Ja muutenkaan kyse ei ole tuossa lainauksessa tartunnan määrien kritisoimisessa, vaan hallinnon toimissa. Vähän taas oiotaan mutkia omien agendojen ajamisiin...

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 3.8.2021 07.58

Nuo maskithan on yksi älyttömimmistä väännöistä koko tässä asiassa. Oiotaan mutkia ihan huolella oman mieltymyksen mukaan. Esim kirurgin maski. Maskien vastustajat sanoo, ettei se estä tartunnan saamista. No ei tietenkään. Ei kirurgi pidä maskia naamassaan leikkauksessa sen takia, että hän voisi saada potilaalta jotain tartuntoja. Tai ei hammaslääkäri käytä maskia sen takia, että potilaan hengitys haisee erityisen pahalle. Näitä maskeja käytetään, ettei virukset ja bakteerit kulkeudu potilaaseen. Eli ne on ulospäin suodattavia. Eli maskin käyttäjä voi saada tartunnan maskista huolimatta, mutta jos samassa tilassa 10/10 käyttää maskia, niin vaikka siellä olisi oireeton kantaja, niin muiden on epätodennäköistä saada tartunta.

FFP2 ja -3 maskit on sitten taas sisäänpäin suodattavia. Eli ne suojaa kantajaa itseään. Niitä käytetään tilanteissa, jossa kantaja altistuu vaarallisille aineille, esim viruksille, bakteereille tai rakennuspölyille. Eli kun kirurgin maski suojaa tartunnan levittämiseltä, niin nämä suojaa tartunnan saamiselta.

Pitäis olla aika yksinkertasta, mutta eihän se mene perille, kun toinen puoli myllyttää tunteisiin iskevää propagandaa siitä miten yksilön oikeuksia taas poljetaan, kun pakotetaan maskia käyttämään. Miten paljon yksilön oikeuksia poljettiin, kun kiellettiin julkisissa sisätiloissa tupakointi?

Ja mikä se on se haitta käyttää maskia? Taitaa olla tasan kaksi syytä, 1) ei ole varaa ostaa maskeja, tai 2) on niin paha keuhkoahtaumatauti tai sydänvika, ettei pysty käyttämään. Muuten lienee ihan sama pitää sitä maskia julkisissa sisätiloissa. Mut hieno kiistakapula saatu kyllä aikaiseksi täysin mitättömällä asialla, kun tunteisiin osattu vedota oikeassa paikassa, kun ihmiset on olleet peloissaan ja haavoittuvaisia. Tässä kai pitäisi vaan ajatella, että evoluutio vaan tekee töitään ja se tyhmempi osa ihmisistä kärsii seuraukset ja ne järkevämmät on voittajia, mutta kyllä vähän liian helposti ihan fiksutkin ihmiset on imenyt nämä huuhaa-tarinat, kun tämän kollektiivisen trauman ja siitä johtuvan pelon tunteita on hyväksikäytetty.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 2.8.2021 04.02

mskomu kirjoitti:

Minäkin uskaltaudun kommentoimaan tänne, että vaikka mielellään lukisin enemmänkin analyysejä Jensiltä, niin en silti kovin herkästi patistaisi siihen. Väitän, ettei yksikään säännöllisellä rytmillä sisältöä tuottava voi olla sisällöltään kovin syvällistä. Se ei silti tarkoita, että sisältö olisi huonoa. Otetaan esimerkeiksi vaikkapa Inderesin Vernerin vartti tai täältä Pyysingin sunnuntaiset krapulakirjoitukset. Molemmat ovat hyvin viihdyttäviä ja tarjoavat muutakin sisältöä, kuin pelkän viihdearvon. Mutta vaikea tuollaisissa on oikein käsitellä muuta, kuin melko pintapuolisesti jotain ajankohtaista. Toisessa ääripäässä on mielestäni paras finanssiblogaaja Lyall Taylor, jolta tulee erinomaisia ja pitkiä kirjoituksia, jotka ainakin itselle tarjoavat joka kerta todella paljon täysin uutta tietoa ja ajateltavaa, mutta joita tulee tuskastuttavan harvaan tahtiin. Tosin, en usko, että edes päätoimisesti olisi mahdollista raapustaa yhtä kattavia pohdintoja kuukausittain. Sitten välimallissa menee Nomadit, joista pääasiassa Mäkinen harvakseltaan kirjoittelee jotain, mutta jotka kuitenkin kvartaaleittain rustaavat pidempiä pohdintoja. Näissä toki skaala on aivan eri, kuin viikottain ilmestyvissä blogeissa, eivätkä ne mielestäni tähtääkään samaan kategoriaan, jolloin niitä ei voi varsinaisesti keskenään vertailla.

Blogit on muutenkin hankala ja raskas tapa tuottaa tuollaista laadukasta ja kiinnostavaa sisältöä. Pitää keksiä ensin aihe mistä on kirjoitettavaa, sitten jäsennellä se, kirjoittaa ja vielä oikolukea. Helpompi ja nykyään parempi keino on muutaman henkilön live podcast, jossa on muutama tärkeä asia keskusteltavaksi, mutta annetaan asioiden ja keskustelun rönsyillä. Hyvänä esimerkkinä Jensin itsekin mainitsema All-in podcast.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 1.8.2021 09.43

Solana on kyllä hyvä projekti, ja itselläkin panostusta siinä, mutta en kyllä ihan Philipin kommenttia purematta niele. Minäkin jos juttelen ihmisten kanssa vaikka autoilusta, niin suurin osa heistä käyttää oikeanpuoleista liikennettä. Mutta silti maailmassa on miljardeja ihmisiä, jotka käyttää vasemmanpuoleista. Omat kuplat jne. Eri asia tietty, jos Philip on joku tutkija, jolla on dataa asiasta.

Chainlink on laadukas projekti myös. Tosin en tiedä onko se jo hinnoiteltu "oikealle" tasolleen. Mutta heidän tuote pohjautuu tarpeeseen ja ei ole riippuvainen yhdestä ketjusta, vaan tuotteen voi liittää kaikkiin ketjuihin. Ja vielä myös suljettuihin. Yhteistyökuviot kasvaa myös nousevana käyränä, eikä kilpailuakaan juuri taida olla. Tuolla näkemyksellä itse myös ostin Linkejä ICO:sta ja suoraan markkinoille tullessaan, ja onkin yksi isoimmista harmituksen aiheista kryptosijoittamisessa, kun ne aikoinaan möin jollain 5-10x voitolla, kun olisi ollut niitä kolminumeroisia kertoimiakin tarjolla.

Polygon on myös mielenkiintoinen. Se on käytännössä ketju ketjun päällä. Eli kun se tarjoaa vaikka Ethereumissa nopeampia transaktioita, niin ne palvelut on ilmeisesti silloin Polygonin ketjussa, ei Ethereumin. Näin asian ymmärsin, mutta en sitä ole tarkistanut mistään. Joka tapauksessa Polygon on myös integroitu nyt Binancen smart chainiin ja sen toki voi silloin myös yhdistää muihin ketjuihin, jotka tukee EVM:ää. Silloinhan se käytännössä toimii siltana näiden ketjujen välissä ja mahdollistaa samojen palveluiden käytön molemmissa ketjuissa. Mutta tosiaan tuota en ole vielä tarkistanut, koska ei ole omia rahoja siinä kiinni.

Nuo tuli nyt mieleen aiempien kolikoiden lisäksi.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 30.7.2021 04.11

pullasorsa kirjoitti:

Tilastollisesti tulen kuolemaan 99,98% varmuudella johonkin muuhun kuin koronaan, mutta jos minun nyt täytyy kuolla koronaan niin sitten kuolen, en aio asiasta valittaa jos kieltäytyvät hoitamasta.

Jos olisikin vain kaksi vaihtoehtoa, joko kuolla, tai sairastaa pieni nuha, niin silloinhan valinta olisi suhteellisen helppo. Mutta väliin mahtuu kaikkea long covidista, sairaalajaksoihin tai hengityskoneeseen ensiavussa. Ja kotona sairastettunakin voi olla melkoisen väkevä tauti.

Ja tietenkin itsestään selvyytenä, niin rokotteella saa noita todennäköisyyksiä suotuisammiksi ja jos kerta todennäköisyyslaskelmat on hallussa, niin varmaan osaa myös laskea ne rokotteen haitat vs rokottamattomuus ja siitä johtuvat haitat. Ne haitat kun on aika reippaasti kallellaan tuonne rokottamattomuuden puolelle.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 30.7.2021 03.30

pullasorsa kirjoitti:

Artsipappa kirjoitti:
Noh, se ei varsinaisesti ole yllätys että alkaa jossain vaiheessa laskea.

Oli tämä tieto minulle uusi yllätys. Tiedonvälitys tuntuu muuttuvan ja laahavan perässä koronakeississä. Se mikä on tänään tieteellistä faktaa on mahdollisesti huomenna muuttunutta tietteellistä faktaa. Ja minun pitäisi ottaa tällainen rokote, miksi ihmeessä?

Tämähän se on vähän ongelma, että ihmisiltä puuttuu ihan perustason tiedot, mutta silti meuhkataan pitkin somea jakamassa huuhaa-sisältöä. Tottakai vasta-aine tasot laskee ajan myötä. Viimeisimmän tutkimuksen mukaan sairastuneilla vasta-aineet säilyy elimistössä n. 9kk. Kahden rokotteen sarjalla todennäköisesti ainakin sama aika, en ole siitä tutkimuksia seurannut.

pullasorsa kirjoitti:

En tiedä pitääkö paikkansa mutta väitetään että koronarokotetta olisi pyritty kehittämään jo vuosikymmeniä, mutta kertaakaan siitä ei ole onnistuttu saamaan turvallista, nyt rokotetta on päätetty testata massoilla poikkeusluvalla, testaaminen jatkuu vuoteen 2023 ja rokotetta jaetaan poikkeusluvalla.

Koronarokotetta on kehitetty Sarsin ja Mersin tultua esille, mutta ne ei levinnyt niin laajasti ja kuihtuivat pois, ettei silloin rokotetta tehty valmiiksi. Eli tutkimukset oli jo pohjalla olemassa. Turvallisuudella ei ole ollut asian kanssa mitään tekemistä, koska rokotteita on kehitetty samoin toimivalla mekaniikalla, kuin aiempiakin rokotteita. Eli käytännössä miten esim Astra Zeneca toimii.

Mutta uutena on nyt tuo mRNA rokote. Siitä ei ole vielä laajoja ihmiskokeita ollut ja aiemmat testit on tehty syöpää vastaan. Ensimmäinen mRNA-rokote on kuitenkin kehitetty jo 95, ja pitkin 2000-lukua on erinäisiä ihmiskokeita tehty näillä syöpärokotteilla. Mutta ensimmäinen laaja ihmisille annettu mRNA-rokote on tämä koronapiikki.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 29.7.2021 01.46

pullasorsa kirjoitti:

Viestit maailmalta kertovat, että korona-rokotteen suojaava teho kestäisi vain  muutamia viikkoja. Aika näyttää pitävätkö huhut paikkansa...

Täysin höpöhöpö-juttuja. Briteissä ois jo käynyt melkonen ryminä vanhusten osalta, jos noin olisi.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 27.7.2021 11.58

TL kirjoitti:

Minusta koronapassi ei ole hyvä juttu vaikka olen ensimmäisen rokotuksen jo ottanut ja toisenkin aion ottaa. Käytännössä passin idea on pakottaa mahdollisimman moni ottamaan rokotus. Minusta niille jotka haluavat hönöillä ja jättää rokotuksen väliin ja sairastaa koronan pitäisi se yksilönvapauden nimissä suoda. Tuo yksilönvapaus valita ja päättää itselleen vahingollisesti on minusta yksi länsimaisen yhteiskuntamallin merkittävimpiä eroja vaikkapa kiinalaiseen malliin verrattuna. Korona on tuonut yhteiskuntaamme ikävän paljon totalitaarisiä piirteistä joista en ihan hirvittävästi diggaa.

Niinkuin tuossa jo ylempänä totesin, niin meillä yksilöinä osana yhteiskuntaa, on yhteisövastuu. Me ollaan myös vastuussa, ettei aiheuteta haittaa ja vaaraa muille yhteisön jäsenille. Ja sen rajoissa ja mahdollistamana meillä on yksilönvapaus. Jos homma ei toimi, niin silloin asetetaan rajoitteita ja lakeja suojelemaan yhteisöä. Esimerkkejä on paljon, esim vaikka aseenkantolupa, rattijuopumus, turvavyöt jne. Ilman niitä sivulliset yhteisön jäsenet joutuisivat turhaan vaaraan. 

Ja korona on vaarallinen tauti ja se leviää ihmisestä toiseen. Jos se ei leviäisi, niin sillon olisi ihan sama mitä yksilö tekee, mutta kun se leviää, niin se aiheuttaa vaaran yhteisön jäsenille. Ja kun rokotteet todistetusti toimii tautia vastaan ja lieventää sitä, sekä vähentää tartuttavuutta, niin silloin rajoitteet ja säännökset ovat paikallaan turvaamaan yhteisöä. Ja nuo rajoitteet on helppo välttää. Hakee sen rokotteen. Se on kuitenkin huomattavasti turvallisempi vaihtoehto, kuin saada korona. 

Nykyään on kovin yleistä, että kaikessa tuodaan yksilönvapautta esille ja sillä perustellaan kaikki itsekkäät teot, mutta yksilönvapautta suurempi on vielä yhteisövastuu. Se menee aina yksilönvapauden ohi.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 27.7.2021 09.11

AnonymousBettor kirjoitti:

Media on nyt Suomessakin aloittanut "koronapassin" esittelyn, jonka tulo oli selvää ajat sitten (viitaten siis aiempaan viestiin, jossa on linkki EU:n komission esitykseen ks. järjestelmästä ja Sitran johtajan lausunnot..)

On täysin varmaa, että tämä isolla pääomalla kehitetty, koko EU:n laajuinen kontrollijärjestelmä ei tule poistumaan (koronan jälkeenkään) kun se on kerran saatu implementoitua ja hyväksyttyä eri maissa. Juuri tähän liittyy se kuvaus "uudesta normaalista". Eli nyt ollaan luovuttamassa pois merkittävä määrä kansalaisten perusoikeuksia ja vapauksia, jos vain poliitikot ja kansa sen sallivat. Ja poliitikothan näin tekevät, mikäli kansa ei tätä laajemmin vastusta.

En minäkään ymmärrä mikä tuosta tekee kontrollijärjestelmän? Ihmisethän jo vapaasta tahdostaan luovuttaa kaiken datan jo valmiiksi ja matkustamiseen tarvitaan muutenkin passia. Ihan älytöntä kontrollijärjestelmää ei tarvita, kun ihmisillä on taskuissa laite, jossa on GPS, kamera, mikrofoni, yhteystietoluettelo, kuvapankki omasta elämästä jne. Naamat on pitkin nettiä, koska selfiet on cooool, joka paikkaan pitää ilmoittaa missä milläkin hetkellä on ja avataan kaikki henkilökohtainen data auki. Parhaimmat kertoo kaikki sairaudetkin julkisesti ja pelot jne, mitkä on kaikki hyväksikäytettävissä halutessaan. DNA:t lähetetään netissä toimiville perinnöllisyysfirmoille ja naamakuvia venäläisille naamanmuokkauspalveluille, kun halutaan tietää miltä ehkä näyttää 70 vuotiaana. Maksamiseen käytetään luotto- ja pankkikortteja ja rahoja säilytetään pankkien tileillä jne. Jo pelkästään rosvoille olisi kaikki data googlen ja muutaman somekanavan takana, niin kyllä se kontrolli on jo ihan valmiiksi valtiolla.

Kyllä se ainut syy rokotepassiin on se, että rokotevastaista huuhaa-agendaa ajetaan järjestelmällisesti eri tahoilta ja halutaan saada ainakin ne epäröivät ihmiset muuttamaan mieltään ja ottamaan sen rokotteen. Varsinkin nuoret. Ja hyvä niin. Ja minä kuitenkin olen yksilönvapauden vahva kannattaja, mutta ymmärrän myös, että meillä on yhteiskunnassa yhteisövastuu, joka mahdollistaa sen yksilövapauden.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 24.7.2021 11.38

Freedom55 kirjoitti:

^ Voihan asian noinkin nähdä Casteliero. Toisaalta voi nähdä eritavalla myös. En lähde jankkaamaan asiasta,  kukin tehköön tavallaan. Pieni muistutus Castelieron ennustukseen  tähän väliin Eth 10k€ syksyyn mennessä  Btc 100k€ ja sitten vielä Dharman 7000 kuollutta lokakuun loppuun mennessä. Amen.

Jos oikein muistan mitä kirjoitin, niin 10k€ ja 100k€ tämän vuoden puolella, tällä vauhdilla mahdollisesti jo syksyllä. Vauhti ei silloin vielä kantanut, mutta vuotta on vielä jäljellä. Ja tuohan ei tietty tähän ketjuun kuulu muutenkaan, siitä voidaan keskustella oikeassa ketjussa. Ja turha tuota on tosiaan jankata, kun tuossa paperissa on data esillä, ei se jankkaamalla muutu.

EDIT: Ja ne summat oli muuten dollareina, ei euroina

Näytä koko viesti