Olet täällä

Casteliero

Casteliero

  • Liittynyt 4.3.2016
  • 83 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 11.12.2017 18.20

Voi olla, että noi pääsee vauhtiin vasta 18. päivä jälkeen kun CME:n futuurit tulee markkinoille. Noi CBOE:n futuurit on vähän riskillä tehty, kun ne tarkistaa hinnan vain yhdestä Bitcoin pörssistä, ku CME tarkistaa neljästä. Varmaan lähes jokaiseen Bitcoin pörssiin on jossain vaiheessa tullut flash crashejä ja vähintään ddos hyökkäyksiä jne, niin yhdestä pörssistä hinnan tarkistus on vähän kyseenalaista.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 8.12.2017 13.14

Aika vitsiksi taitaa kääntyä Bitcoin futuurit joo. JP Morgan, Merrill Lynch ja Citigroup ei tarjoa asiakkailleen edes mahdollisuutta osallistua Bitcoinin futuurimarkkinoille ja Etelä-Korea, joka on tällä hetkellä aktiivisin kryptomaa, on kieltänyt Bitcoinin futuurimarkkinat kokonaan.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 7.12.2017 19.37

Daytrader: Minulla kun ei ole minkäänlaista kuvaa siitä miten futuurimarkkinat toimii, niin ajattelin kysäistä onko seuraavanlainen skenaario mahdollinen tuon cash settlementin myötä?

Eli tahot jotka eivät halua Bitcoinin menestyvän vaan kokee sen uhkana, esim. isot pankit ja valtiot, ostavat sadoilla miljoonilla Bitcoinia markkinoilta ja nostaa radikaalisti hintaa lyhyellä aikavälillä. Ja kun futuurimarkkinat aukeaa, samat tahot shorttaa sadoilla miljoonilla/miljardeilla Bitcoinia ja dumppaa hallussa olleet Bitcoinit markkinahintaan ulos ja romahduttaa kurssin?

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 7.12.2017 13.51

Kryptovelhon linkkejä ei muuten kannata käyttää. Esim cryptonatorin walletista on ihmisiltä hävinnyt rahaa ja muutenkin kryptovelhon teksti on 100% tarkkaan suunniteltua mainostekstiä.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 5.12.2017 17.18

Vakaita virtuaalivaluuttoja on erilaisia. Esim Tether seuraa dollarin kurssia 1:1 ja jokaista Tetheriä kohden on auditoidulla tilillä 1 dollari rahaa. Tästä on tosin epäselvyyksiä.

Digix on toinen vakaa virtuaalivaluutta, joka seuraa kullan kurssia. Eli jokaista tokenia vastaan on Singaporelaisessa pankkiholvissa 1 gramma auditoitua kultaa varastossa.

Makerin Dai token on taas ihan erilainen ja sen eteen on tehty ainakin pari vuotta todella aktiivista tutkimustyötä. Tarkkaan en ole siihen tutustunut, mutta siinä ilmeisesti käytetään escrow vakuuksia kun halutaan käyttää tätä vakaata tokenia joka seuraa IMF:n currency baskettia. Todella korkean tason matematiikkaa ja tutkimusta tehty tämän eteen. Lisätietoja tästä saa seuraavilta sivuilta:

https://makerdao.com/

https://github.com/makerdao/docs/blob/master/Dai.md

http://makerdao.com/purple/

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 5.12.2017 14.30

Veikkaus, että suojaus ruplan kurssikehitystä vastaan ja helpompi varallisuuden siirto yli rajojen ja muihin valuuttoihin.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 5.12.2017 13.43

Tether krypto seuraa dollarin kurssia 1:1 ja on verottajan silmissä kryptovaluutta, eli ei realisoi verotusta. Mutta Tetheristä on liikkunut viime aikoina paljon negatiivista huhua, eli varauksella kannattaa siihen suhtautua. Ethereumin päälle on rakenteilla ja melkein valmis myös Maker projektin DAI stable coin, jonka kurssi seuraa suurimpia valuuttoja ja on juuri kehitetty tähän tarkoitukseen, eli pitämään hinnan vakaana kun kryptokurssit heittelee. Käyttötarkoituksia vakaalle virtuaalivaluutalle on taas runsaasti.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 30.11.2017 22.10

Itse sijoitin Prasokseen, koska osakkaille kaupankäyntikulut tippuu esim Coinmotionissa 2%->0,5%, mikä maksaa sijoituksen takaisin nopeasti.

Vastailen node sinun viestiin vähän myöhemmin, kun saan aikaa laitettua tekstin kirjoitukseen, mutta todella hyviä mietteitä ja projekteja olet nostanut esille. Nopeasti voisin kuitenkin ehdottaa tutustumista esim. Aion ja Dfinity projekteihin.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 28.11.2017 22.26

YTD tuotot on ihan hyvät isoimmilla kolikoilla, mutta ei ne ihan 500x ylety. Bitcoinin YTD tuotto on n. 1000%, Ethereumin yli 5000% ja Dashilla esim. menee jo yli 6000%.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 28.11.2017 13.53

Käytännössä kuka vaan pystyy esim. forkkaamaan Bitcoin ketjun ja tekemään siitä oman ketjun. Silloin tarvitsee vaan tarpeeksi mainaustukea taustalle, että ketju pysyy elossa. Näitä on nyt syksyn mittaan tullut esim. Bitcoin Cash ja Bitcoin Gold. 

Jos taas tehdään päivitys forkkaus ketjuun, kuten Segwitin tapauksessa tehtiin ja 2x lohkokokojen kasvatuksen kanssa meinattiin tehdä, niin silloin tarvitaan ketjuun osallistujen tuki. Bitcoinissa tämä taisi olla jotain 95% luokkaa mitä vaaditaan ja uutta päivitystä tai muutosta aletaan signaloimaan ja tietyn lohkomäärän jälkeen joko siirrytään uuteen tai sitten ei. Tuo on vähän sellainen alue, ettei se ole itseä juuri kiinnostanut, koska oma mielenkiinto on pääasiassa Ethereumissa ja siellä päivitykset menee yleensä käytännön täydellä konsensuksella läpi vielä. Mutta jos ylläpidät nodea, niin osallistut äänestykseen ja jos päivität noden tai et, niin se on käytännössä se ”äänestys”.

Minä en henkilökohtaisesti usko, että valtiot alkaisi käyttämään olemassa olevia kryptoja valuuttoina ja todennäköisesti valtiot siirtää omat valuutat lohkoketjujen päälle, tai ainakin luo tokeneita, jotka pohjautuu fiat-valuuttoihin. Eli digitaalisista numeroista tulee digitaalisia tokeneita, jolloin niiden ominaisuudet paranevat ja lohkoketju-teknologian tuoma luotto vähentää välikäsiä. Tämä optimoi valtioiden ja pankkien jne varallisuuden siirtoa ja automatisoi sitä.

Mutta nämä valtiolliset virtuaalivaluutat ei myöskään ”tapa” näitä nykyisiä virtuaalivaluuttoja, koska käyttäjät loppupeleissä määrää mitä he haluaa käyttää. Ja jos esim. Bitcoinia käyttävät palvelut yleistyvät, niin se tulee vaihtoehdoksi nykyisten valuuttojen rinnalle. Niinkuin aiemmin tuolla kirjoitin, että kuluttajat käyttää rahaa joka on helpointa käyttää ja esim. Usassa dollareiden käyttö on helppoa, mutta internetissä se tulevaisuudessa nähtävästi on virtuaalinen internet raha kun palvelut kehittyvät samoihin lohkoketjuihin näiden valuuttojen kanssa ja käytöstä tulee käyttäjäystävällistä ja automaattista ilman välikäsiä.