Olet täällä

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 10.5.2021 11.42

von Fyrckendahl kirjoitti:

Sallittehan vastakkaisen näkemyksen. Minusta ei ole tervettä, jos tavallisten nuorten pitäisi tavoitella 10- tai 100-kertaisia pikavoittoja ilman erikoistaitoja. Se on lottoa ja todennäköisyys on suuri, ettei seikkailu pääty hyvin. Nuorena pitää saada sijoittamisesta positiivinen kokemus. Monet niistä, jotka tekevät ensi sijoituksillaan tappioita, jättävät leikin sikseen eivätkä enää palaa sijoittamisen pariin. Ensimmäisten sijoitusten suurin arvo ei ole euromääräisessä voitossa vaan johdatuksessa ja opissa sijoitusmaailman saloihin.

Tässä tarkoitan niitä nuoria, joille sijoittaminen ei ole päätoimi.

Sanotaan myös, että virheistä oppii. Ja varmasti jokainen alotteleva sijoittaja tekee ne tietyt virheet.

Ja itse aiheeseen, niin nythän nuorilla on tämä sijoittaminen enemmän status quon haastamista. Se on tämän ikäpolven anarkiaa ja mielenosoittamista. Ja Robinhood sovellus osui parhaaseen paikkaan tässä tilanteessa. Nämä nuoret purkaa turhautumistaan perinteisiä rakenteita vastaan sijoittamalla muutokseen ja jos siinä samalla muutama hedge fundi tai sijoitusfirma kaatuu, niin ne nähdään vaan voittona. Jos katsotaan mihin nämä nuoret hype-sijoittajat sijoittaa, niin ne kaikki edustaa muutosta, tai tuhoa. Tesla, kannabis, kryptot jne lupaa muutosta, ja game stopit tuhoa nykyisille rakenteille. Sitä halutaan olla mukana kapinassa, ja jos siitä vielä 10-100x tuottoja saa, niin aina parempi. Mutta se motiivi on enemmän siinä muutoksessa.

Ja tietysti some-kanavat on hyviä vielä ruokkimaan tätä huumaa. Rahaa tehdään ja rahaa kulutetaan, ja se näytetään. Se narratiivi on helppo parikymppisen omaksua, kun on kymmenien/satojen tuhansien opintovelat, eikä työpaikasta tietoakaan. Stimulus-shekit vaan Robinhoodiin ja kapinahenki päälle. Ja koska määrällisesti moni sijoittaa, mutta pieniä summia, niin ne tappiotkin pysyy maltillisena vaikka kurssit romahtaa. Massa jatkaa liikkumista. Se on helppo nähdä, miksi tähän porukkaan uppoaa Bitcoini vs Fiat-valuutta -narratiivit, ja miten ne haastaa nykyisiä vallan rakenteita. Tai miten NFT:stä maksetaan tuhansia dollareita, koska Instagramin sininen verified tili -ikoni on tärkeämpi, kuin vaikka eläkesäästäminen. Se on enemmän sellasta markkina-trollausta. Ja esim Doge on siitä hyvä esimerkki. Ja tietysti Elon Muskia on siinä sivussa myös helppo ihailla, kun hän nimenomaan edustaa tätä muutosta, ja siksi hänestä on helposti tullut yksi näistä digiajan Jeesuksista. Digitaalinen vallankumous alkoi n. 20-30 vuotta sitten ja nyt eletään murrosta, ja nuoret toimii sen vetureina. 

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 10.5.2021 07.43

Hynägrande kirjoitti:

Mun kokemuksen mukaan bias on Suomessa vahvasti niin päin että ihmiset ottavat liian vähän riskiä sijoituksissaan. Tavoitellaan 5-10% vuosituottoa, turvallisesti, vaikka voisi aivan hyvin päräytellä parit hallitut riskit nuorena riskeeraamatta koko elämää. Mie olen kyllä ottanut ja aina ne eivät ole valitettavasti kannattaneet, mutta ei ole tarvinnut mennä poikki ja nyt on jotain sukanvarressakin. Matkan varrella olen huomannut että olen selvästi poikkeava kun yleensäkin suostun ottamaan riskejä (riskiksi lasketaan tässä panos, jolla on itselle merkitystä. Veikkauskuponki R-kioskilta ei ole riski).

Tämähän se just on. Ja varsinkin nuorilla. Menehän sanomaan jossain Facebookin sijoittajaryhmässä, että kyllä parikymppisenä kestää heittää sen 2-3000€ max riskisiin sijoituksiin, jos on sijoittanut itseen sillä järkevällä tavalla pohjalle, eli hommannut joko koulutuksen tai osaamisen hyvä palkkaiseen duuniin. Downside tuossa on, että voi hävitä tuon muutaman tonnin, mikä vastaa n. 1-2kk nettopalkkaa siinä tulevassa hyvässä duunissa, mutta upside jos osuu tuollaseen tenbäggeriin tai sitä isompaan, niin siinä on jo hyvä pohjakassa esim ensiasunnon ostoon. Kyllä sen indeksirahasto-sijoittamisen kerkeää aloittamaan 25-vuotiaanakin tai vaikka 30-vuotiaana.

Itsellä on kanssa todennäköisesti poikkeava riskinsietokyky, koska kryptoihin painettiin aikoinaan all-in ja 2018 laskuissa omaisuudesta hävisi nopsaan yli puoli miljoonaa. Silti pidettiin kolikoista kiinni, ja nyt se taas kantaa hedelmää.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 9.5.2021 11.58

Näistä kioskeistani yhdenkään kurssi ei elinaikanani kymmenkertaistu ilman mitään radikaaleja toimialanvaihdoksia, joten kryptokansaa ei kiinnosta.

Itseasiassa kiinnostaa, ja Cityconia löytyykin suhteellisen iso satsi. Mutta toki olen jo kerennyt omat tenbäggerit ja hundredbäggerit ottamaan kryptoissa ja olen allokoinut niitä "turvallisempiin" ja osinkoa tuottaviin osakkeihin. 

Tuossa onkin ihan perusteltu syy myös miksi nuori kryptokansa ei vielä Cityconin tapaisia osakkeita katso. Se on kuitenkin vähän erilainen lähestymiskulma lähteä 20-vuotiaana hakemaan rikastumista heiluvilla markkinoilla, kun rahaa on muutama tonni versus reipas 50-vuotias sijoittaja, jolla on miljoonien kassa ja prioriteetit enemmän siellä turvallisen ja vakaamman tuoton puolella. Mutta kyllä ne fiksut kryptosijoittajat myös rahaa osakemarkkinoille allokoi. Viimeistään ylitettyään sen 7figs rajan.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 8.5.2021 08.57

von Fyrckendahl kirjoitti:

 

randominternetkäyttäjä kirjoitti:

Peluri vaihtaa matkakohteessa Bitcoininsa paikallisen maan valuuttaan päästäkseen harjoittamaan ammattiaan.

Onko kyseessä käyttötarkoitus vai käyttötarkoitus?

 

On. Kirjoitin edellä: "Bitcoinilla ei ole muuta käyttötarkoitusta kuin osto ja myynti." Esimerkissä peluri myy. 

Käyttötarkoituksella viittasin siis muihin käyttöihin, esim. kullan käyttöön raaka-aineena tai vaikka sipulin kasvattamiseen.

 

Bitcoinia voi käyttää defi-palveluissa esim lainojen panttina.

Näytä koko viesti
Coinmotion - 6.5.2021 02.07

Nykyisillä kuluilla on kyllä vaikea kilpailla esim ulkomaisia toimijoita vastaan, jotka tarjoaa sepa-siirtoja. Ensin on myydessä 1% turvamarginaali ja sen lisäksi 0,8-2% kulut päälle. Noilla kuluilla on vaikea kilpailla esim. Binacea, Coinbasea tai Krakenia vastaan. Suomessa varmasti auttaa kotimaisuus, mutta jos Eurooppaan pyritään, niin sillä ei ole mitään merkitystä. Tarvitaan muita tuotteita avuksi.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 4.5.2021 01.32

Credit_Default kirjoitti:

 

Casteliero kirjoitti:

7. päivä muuten launchataan Dfinityn internet computer ja voi olla, että samana päivänä tulee sitten tokenit pörsseihin myyntiin. Oletan siis, että kun ketju käynnistyy julkisesti, niin tokeneita pystyy siirtämään. Halukkaita pörssejä on varmasti listaamaan Dfinityn.

 

 

Voitko avata tätä vähän enemmän? Eikös tuolla ole jo (IOU) coin markkinoilla?

IOU coinit on yleensä monta kertaa kalliimpia, kuin markkinoille tulevat oikeat kolikot.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 3.5.2021 08.22

7. päivä muuten launchataan Dfinityn internet computer ja voi olla, että samana päivänä tulee sitten tokenit pörsseihin myyntiin. Oletan siis, että kun ketju käynnistyy julkisesti, niin tokeneita pystyy siirtämään. Halukkaita pörssejä on varmasti listaamaan Dfinityn.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 3.5.2021 08.13

Ilmeisesti tämän viikon "kryptot eivät toimi, koska Bitcoin ei ole sitä tai on tätä" -keskustelu piti saada käyntiin jo heti maanantaina. Ja samaa rinkiä jatketaan, kun kerrotaan, että kryptot eivät ole samanlaisia ja varsinkaan samoja ominaisuuksiltaan, kuin Bitcoin. Ja sitten tulee Bitcoin-puritanistit kertomaan, miten näitä ei saa verrata ja jos muihin himmeleihin sijoittaa ja satuja uskoo, niin euromäärän kasvattaminen näihin sijoittamisella on ok, kunhan se ei tule Ethereumista. Koska Ethereum on huijausta jne. Mutta jatkakaa toki te, joilla intoa vielä riittää. 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 3.5.2021 04.05

mitenvoi kirjoitti:

Mielestäni tästä aiheesta kaivataan enemmänkin objektiivisia ja asiallisia kannanottoja ilman turhaa vastakkainasettelua tai provosoimista.   

Just näin. Hyvä vastine oli.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 3.5.2021 09.59

THAIMING kirjoitti:

 

Casteliero kirjoitti:

Kerroin eilen kaverille ajatuksia Ethereumin hinnoista ja ajattelin, että voin laittaa ne tännekin, niin nähdään kuin pihalla sitä onkaan hinnoista.

Ja nämä ei ole sitten mitään sijoitusneuvoja, täysin omasta fiiliksestä vedettyjä hintoja, eikä välttämättä edes seuraa mitään viivoja tai teknistä analyysiä.

Mutta ennen juhannusta on käyty yli 3000 dollarin hinnoissa, mahdollisesti jo tässä kuussa. Vuoden loppuun mennessä on käyty yli 5000 dollarissa, enkä pitäisi 10000 dollarin ylitystäkään ihmeenä.

Eli aika optimistisella näkemyksellä mennään ja kevennellään pitkin ylämäkeä.

 

3000$ tuli helposti. Meneeköhän todella vuoden loppuun asti 5000$. :)

Jatketaan holdailua. Matka on vielä alussa! yes

Joo parilla päivällä ylittyi tuo "mahdollisesti jo tässä kuussa". Se kyllä muuttaa omia odotuksia kurssinousuista. $5000 on nyt omissa ajatuksissa asetettu heinä-elokuun vaihteeseen mennessä ylitetyksi ja tuo $10k on ihan realistinen, jos syksyllä saadaan hyvät retail-hulinat vielä aikaiseksi. 

Ja tietty disclaimerina, että nämä ei ole mitenkään valideja sijoitusvinkkejä, joita kannattaisi omissa päätöksissä ottaa sen kummemmin huomioon. Sokeana apinana vaan heittelen tikkaa, ja vaikka pari kertaa onkin osuttu keskustan lähituntumaan, niin seuraava heitto voi helposti mennä ohi koko taulusta.

Näytä koko viesti