Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 22.10.2021 07.56

Päivitystä tuohon minun altcoin-kassi vs osakekassi vertailuun:

Altcoinit lähestyy +200%, eli 45k€ -> 132k€

Osakkeet nousseet +11%, eli 100k€ -> 111k€

Toki osakkeista on tullut myös osinkoja, joita ei ole tuossa mukana.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 22.10.2021 03.16

Yksi asia mistä ei vielä ole puhetta ollut, niin Facebook julkaisi Novi lompakon testiversion Usassa ja Guatemalassa. Se käyttää Paxosin stable coinia ja Coinbase hoitaa custodyn. Paxos dollari on ERC20 tokeni, eli käyttää Ethereum ketjua. Tämä tarkoittaa sitä, että Facebookin lompakko on Ethereum yhteensopiva. Todennäköisesti käyttää jotain layer 2 ratkaisua (tai omaa suljettua ketjua). Eli mahdollistaa suoraan kaikki ERC20 tokenit ja Ethereum ketjussa olevat NFT:t käyttöön tähän lompakkoon. NFT:istä he olivat jo ainakin kiinnostuneet, sekä metaversestä.

EDIT: Piti laittaa joku linkki myös tueksi: https://www.ft.com/content/b9a61950-a32c-4c77-95fe-fc0d00021a0f

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 19.10.2021 10.21

Sijoittaja-x kirjoitti:

Olen yllä mainitusta ja ehkä jo hieman loppuun kulutetusta aiheesta kanssasi täysin samaa mieltä.

Eihän se kovin loppuun kulutettu aihe voi olla, jos mitään ei tapahdu. Pelikoneet on vieläkin ulko-ovien vieressä, eikä pelisaleissa ja arvat ja lotot kassalla esillä. Ja iltapäivälehdissä muistetaan hehkuttaa voittajia melkein viikottain. Ja itseasiassa Veikkaus teki säästötoimenpiteitä ja sulki pelisaleja, koska pelisalit tarvitsee valvojat ja he tarvitsee palkan. Smart business, mutta ei se peliongelmien ehkäisyssä auta, että ulkoistetaan valvonta näiden kauppojen ja myymälöiden kassahenkilöille ja omat menot vähenee. Päinvastoin. Niin kauan se aihe on ajankohtainen, kun noihin toimenpiteisiin ryhdytään.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 19.10.2021 09.50

Sijoittaja-x kirjoitti:

mutta pointti on se, että puhuttaessa peliongelmien ehkäisystä, ovat maltalaiset merkittävästi Veikkausta perässä.

En nyt noihin muihin puutu, kun joku muu ne kuitenkin käy läpi, mutta tuohon puutun. Ei peliongelmat synny maltalaisilla nettikasinoilla, ne syntyy täällä meillä vallalla olevan pelikulttuurin johdosta. Ja se on ihan täysin Veikkauksen syytä. 

Meillä on ollut vuosia pelikoneet joka kaupassa ja kioskissa ulko-ovien vierellä ja houkutellut pelaajia. Aikaisemmin niissä ei ollut edes ikärajoja, mutta jokunen vuosi sitten niihin saatiin 18v ikärajat, jotka nekään ei toiminut kovin hyvin. Jos kävi katsomassa esim ABC liikennemyymälöiden auloja iltaisin, niin se oli sellasta 14-17v poikien kissa ja hiiri -leikkiä kassahenkilöiden kanssa, kun yritettiin salaa käydä ne muutamat eurot pelaamassa. Ehkä tunnistautuminen tuo jotain apua tuohon pulmaan, eikä ihan noin ajoissa houkutella lapsia pelaamaan. Mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että niitä koneita on silti joka kaupan ja kuppilan ulko-ovilla.

Samojen kauppojen ja kioskien kassoilla on esillä Veikkauksen kimppapelit ja tiskillä lasisessa vetolaatikossa raaputusarvat. Siinä ostoksia maksaessa joskus jopa kassahenkilö sattuu kysäsemään, että miten ois kimppapelit? Niiden jatkuvasti läsnäolo rakentaa sitä pelaamisen kulttuuria meille tänne, joka tarttuu lapsiin ja nuoriin, kun he kasvavat siinä ympäristössä. Aiemmin jopa lauantait oli monessa perheessä "lotto-päiviä", kun ei ollut Eurolottoja ja Kenoja muina päivinä. Tällöin saatettiin joukolla saunan jälkeen ottaa iltapalaa ja tarkistaa Lotto-numerot. Se on ollut kymmeniä vuosia jatkuvaa altistumista tälle ja se on luonut pelaamisen kulttuurin, sekä suomalaisista pelaajakansaa. Se on ihan täysin Veikkauksen vika.

Ja sitten vielä puhdistetaan kaikki synnit pois jakamalla rahaa näennäisesti hyväntekoon ja mainostamalla sitä, että "suomalainen voittaa aina". No, joku voittaa, moni ei.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 16.10.2021 03.33

En muista onko tästä ollut jo puhetta aiemmin, mutta Raoul Palin Real Visionilla on hyvä määrä kryptoaiheisia videohaastatteluja ja -keskusteluja ilmaiseksi heidän sivuilla: https://www.realvision.com/crypto

Riittää, kun antaa jonkun sähköpostiosoitteen. Sitä ei edes tarkisteta onko oikea. Itse katson lähinnä joka perjantaiset videot, joissa Pal itse yleensä haastattelee jotain. Eilinen video esim NFT:istä ja yleensä digitaalisesta omistamisesta, peleistä, metaversestä jne oli ihan älyttömän hyvä ja meni aika syvälle aiheeseen. Mutta todella kovaa tavaraa siis ja en muista äkkiseltään mitään youtube tai podcast kanavaa, mistä löytyisi yhtä kovaa sisältöä.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 16.10.2021 12.27

Nyt se on virallista: https://www.google.fi/amp/s/finance.yahoo.com/amphtml/news/sec-approves-bitcoin-etf-opening-205444651.html

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 15.10.2021 10.02

Meuro kirjoitti:

Bitcoin ETF on hyväksytty!

"BREAKING: It is official, Valkyrie Bitcoin Strategy ETF is approved!!"

https://twitter.com/julianhosp/status/1449026319388495874

Paitsi tuo ei ilmeisesti ole hyväksyntä, vaan Nasdaq on vasta antanut vihreää valoa sille. SEC ei ole ilmoittanut vielä mitään.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 15.10.2021 11.49

THAIMING kirjoitti:

 

Casteliero kirjoitti:

Tässä on mahdollinen merkki, että maanantaina hakemuksen erääntyvä Bitcoin futuuri ETF hyväksyttäisiin: https://twitter.com/SEC_Investor_Ed/status/1448710749921087488

Eli etukäteen jo annetaan ohjeistusta ja varoitusta, että näihin Bitcoin futuuri ETF:iin liittyy riskejä. 

 

Samainen ilmotus on jo annettu muutaman kerran aiemmin. :)

https://twitter.com/CryptoBull/status/1448738011722747911

Toki tällä kertaa taitaa olla erittäin todennäköistä että hyväksyntä tulee. 

Minä oon vielä niin Twitter newb, etten oo tuollasia nähny. Vasta tällä viikolla tilin tein.

Mut tosiaan todennäköisyydet taitaa olla nyt enemmän puolesta kuin vastaan.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 15.10.2021 11.19

Meuro kirjoitti:

Asiahan tässä nyt oli se, että rokottamattomat altistaa muut mahdollisesti hengenvaaralliselle sairaudelle, niin eiköhän he keskenäänkin altista toinen toisiaan.

Kyllä, mutta rokottomattomien osuus on edelleen korkea ja se ruuhkauttaa sairaalat. Kaikki altistaa kaikkia, mutta rokottamattomat joutuu sairaalaan.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 15.10.2021 10.48

Meuro kirjoitti:

En tiedä onko tuolla sitten kannettu vettä kaivoonkin jos esim. raja Britteihin vuotaa.

https://www.wlrfm.com/news/99-7-of-adults-in-waterford-now-vaccinated-ag...

"Almost all adults in Waterford are vaccinated against covid-19, according to the latest data from the HSE.

99.7% of over-18s in Waterford had received two doses of a vaccine by September 15th, making the county the one with the most immunised population in Ireland."

https://www.independent.ie/world-news/coronavirus/kerry-and-waterford-ha...

"Kerry and Waterford have the highest rates of people testing positive for Covid"

Eihän tuo ole ongelma, jos testataan positiiviseksi. Jokainen törmää virukseen jossain vaiheessa. Se rokotteen tarkoitus on tutustuttaa se ihminen siihen virukseen turvallisesti ja välttää sairaalakäynnit. Kaikista paras tilannehan olisi, jos kaikki ihmiset olisivat altistuneet virukselle, mutta sairaalat olisi tyhjät.

Näytä koko viesti