Olet täällä

Koronavirus Covid-19 - 17.10.2020 09.51

Kuinkahan kauan voitaisiin jatkaa tätä veivausta, tartunnat alas --> rajoitukset pois -->tartunnat ylös  jne..

Liekö kellään arvioita milloin ns "pakko" luopua  suuresta osaa rajoituksista koska hinta käy liian kovaksi. Onko tästä ollut jossain kansantalouden kestokykyyn  perustuvia laskelmia?

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 19.4.2020 07.51

Näinköhän käy että esim. urheilusarjat pelataan tyhjille katsomoille jos edes pelataan kunnes rokotetta on saatavilla. Milloin esim. Italia palaa normaaliin, kun uusia tarjuntoja on vain alle 10 päivässä?

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 17.4.2020 10.08

stocksman kirjoitti:

 

Marraskuu kirjoitti:

Italiassa uusia tartuntoja alle 3000 kpl. Edellisen kerran alle 3000 uutta tartuntaa reilu kuukausi sitten. 

 

 

Suurinpiirtein menee kuukausi että Italian tartunnat  tästä tasaisesti laskiessaan olisi noin 100-200  päivässä.

Eilen Italiassa olikin sitten 3786 uutta tartuntaa, kyllä tämä tulee kestämään.

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 14.4.2020 08.55

Marraskuu kirjoitti:

Italiassa uusia tartuntoja alle 3000 kpl. Edellisen kerran alle 3000 uutta tartuntaa reilu kuukausi sitten. 

 

Suurinpiirtein menee kuukausi että Italian tartunnat  tästä tasaisesti laskiessaan olisi noin 100-200  päivässä.

Näytä koko viesti
Miksi kurssit nousevat, vaikka työttömyys kasvaa räjähdysmäisesti ja talous sakkaa? – Ilmainen baari on auki. - 13.4.2020 03.26

PikkuPro kirjoitti:

 

Vaikea on miunkaan nähdä, että 2kk päästä olisi vähemmän ostajan markkina kuin nyt. Asuntomarkkina kuitenkin reagoi hitaammin koska taustalla on ihmisten todellisia tarpeita eikä vain sijoittelua tuottojen perässä. Monta ajuria on kyllä nyt tilapäisesti (1-2v) tehdä ostajan markkinaa primeen:

 

Aika moni vasta alkaa tajuilemaan että ehkä sen airbnb asunnon vois myydä ennen kun myöhäistä, ja moni ei vieläkään ole herännyt talviunilta koronan suhteen. Satolla näyttää yllättäen olevan hirveä määrä soluasuntoja vapaana.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 12.4.2020 02.19

kahvi kirjoitti:

Ollaan todella jännän äärellä tässä. Oma mutu kertoo, että osakemarkkinoiden isoin lasku on vielä edessä, ainakin Jenkkilässä.

Jenkkilä on pakko pitää karanteenissa sinne toukokuun lopulle ts vielä lähes 2kk, siellä tulee olemaan niin kusiset paikat että talous rommaa oikein kunnolla kesällä.

Suomessakin kun paikat on kiinni ainakin toukokuun lopulle ja lomautukset,niin monessa kotitaloudessa on pahanpäivän säästöt jo käytetty, kuinka monella perusperheellä on säästöjä edes 2kk menojen verran?

Sitten tulee toinen aalto aivan varmasti kaikkialla ennen rokotetta, esim. lentöyhtiöt pienenevät tai yhdistyvät, siinä menee aikaa että työttömille löydetään uudet työpaikat kun entisillä ei ole enää yhtä paljon toimintaa johon palkata.

Näytä koko viesti
Miksi kurssit nousevat, vaikka työttömyys kasvaa räjähdysmäisesti ja talous sakkaa? – Ilmainen baari on auki. - 11.4.2020 04.16

Shuko kirjoitti:

Tällä hetkellä jokaisella on oma arvaus tulevasta. Mikäli uskotaan vanhaa sanontaa, että pörssi katsoo eteenpäin, niin eikö silloin pitäisi jossain määrin olla tulosnotkahdukset jo sisällä?

Ensimmäinen notkahdus oli, nyt kurssit hieman palautuneet. Tässä on kuitenkin uutta dataa tulossa synkempään suuntaan ja kun asioiden mittakaava alkaa hahmottua ja siitä edelleen konkretisoitua on isompi pörssiromahdus  hyvinkin mahdollinen.

Shuko kirjoitti:

 Osa osakkeista on jo palautunut, jos ei samalla tasolle kuin ennen romahdusta niin vuodenvaihteen tasolle. Osa taas on mennyt lähes täysin arvottomiksi. Onkin tärkeämpää katsoa tarkemmin sijoituskohteet, ja välttää kaiken kattavat "kautta linjan"-yleistykset.

Yleistys siinä mielessä että suurin osa, toki yksittäisiä poikkeuksia löytynee. Ja tässähän tulee varmasti nousuja ja laskuja pitkin matkaa, mutta jos ajattelee että nyt on hyvä hetki yleisesti ottaen ostaa suurinta osaa osakkeista niin kehottaisin vielä muutaman kuukauden ainakin odottamaan jos  ajatuksena on pidemmän aikavälin kurssikehitys. Tässä on vähintään kohtalaisena riskinä vielä systeemitason isompi rysähdys, lähinnä jenkkien suunnalta. Joten en pitäisi kiirettä ostojen suhteen pidemmällä aikavälillä.

Näytä koko viesti
Miksi kurssit nousevat, vaikka työttömyys kasvaa räjähdysmäisesti ja talous sakkaa? – Ilmainen baari on auki. - 11.4.2020 02.38

petteri kirjoitti:
Kun katsoo tämän hetken maailmantilannetta yritysten tulokset tipahtavat kohta ja rajusti. En tiedä yhtään kertaa, jolloin pörssihistoriassa laajamittainen yritysten tulosten romahdus ei olisi johtanut pörssin syvään kuoppaan.

Näin se varmaan menee. Nykyinen talous seis- vaihe kestää jenkeissä sinne kesä/heinäkuun vaihteeseen, elleivät sitä ennen päätä että mennäänkin 100% talous edellä. Itse pandemian ekavaihe kestää luultavasti sinne kesäkuun puolelle. Ja sehän tarkoittaa ihan helvetin huonoa talouden palautumiselle "normaaliksi".  Kesälomakausi tulee olemaan "aneeminen" kulutuksen kannalta ja moni yrittäjä lyö hanskat tiskiin, ainakin siltä osin että vanha firma kuopataan ja käynnistellään uutta sitten kun tilanne on selkiytynyt eli rokote. Luulisin että 12kk sisällä tullaan vielä ainakin 20-40% kursseissa alas lähes kautta linjan .

Näytä koko viesti