Olet täällä

One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 28.7.2021 09.16

PikkuPro kirjoitti:

kognitiivisia muutoksia on tapahtunut jotka vaikuttavat nimenomaan pokeriin, eivät niin paljon vetoihin tai pörssiin eli en ole sinällään tyhmempi, mutta en vain voi luottaa paljoakaan aivojen tuottamaan tietoon. Onneksi kognitiivinen terapia onkin alkamassa mutta on tämä aika nihkeä spotti mentaalisti, koska livepokeri maailmankinlaajuisesti on mulle tosi tärkeä osa elämäntapaa ja nyt se on vähän vaaran alla.

Olettaisin että kännyyn /tablettiin ois tarjolla jotain "pelejä" jolla vois tehdä aivojen treenausta ja kestokykyä. Klassikko Tetris ainakin löytyy ja varmasti muistipelejä, vois kuvitella että ihan medical appejakin tohon tarkotukseen on olemassa.

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 23.7.2021 11.20

Unelmien toteutumisella on monesti myös käääntöpuolensa.

https://www.is.fi/olympialaiset/art-2000008144632.html

 

"Tuomas Sammelvuon unelmalla on ollut raju hinta – avioero ja valtava ikävä lapsia: ”Usein tekee kipeää”

Pudasjärveltä maailmalle ponnistanut lentopallovalmentaja voi voittaa jopa olympiakultaa Tokiossa. Nyt hän kertoo, mitä kaikkea hänen hurja matkansa on vaatinut ja opettanut.

21:49 Tokio

Kesää 1984 Tuomas Sammelvuo ei unohda koskaan. Siitä tuli hänen elämänsä suunnannäyttäjä.

Kun Sammelvuo tuolloin kahdeksanvuotiaana nassikkana tuijotti isänsä kanssa herkeämättä Los Angelesin olympialaisten kisalähetyksiä, hän löysi intohimonsa. Puhoksen tunnelmallisessa mökissä kirjoitettiin alkutahdit sille, mikä konkretisoituu Tokion olympialaisissa.

– Muistan ikuisesti sen hetken, kun sanoin mökin patjalla maatessani isälleni yhtenä aamuyönä, että vielä tulee päivä, jolloin näet minutkin tositoimissa olympialaisissa, Sammelvuo, 45, muistelee.

– Nyt kun siitä tulee totta, niin onhan se itselleni aivan älyttömän kova juttu. Jo Tokioon saavuttuani meni muutama päivä ihan vaan hämmästellessä, kun tajusin, kuinka uskomattoman pitkän reissun unelman toteutuminen lopulta vaatikaan, Pudasjärven kasvatti jatkaa.

Urheilijana hän jäi Suomen paidassa vain kahden erävoiton päähän vuoden 2008 olympiapaikasta.

Muistan ikuisesti sen hetken, kun sanoin mökin patjalla maatessani isälleni yhtenä aamuyönä, että vielä näet minutkin tositoimissa olympialaisissa.

Sammelvuo debytoi olympiakävijänä tavalla, joka voi jäädä pysyvästi suomalaiseen urheiluhistoriaan. Kivikovan Venäjän lentopallomaajoukkueen päävalmentajana takavuosien tähtipelaajalla on realistinen sauma voittaa jopa olympiakultaa. Jo joukkuelajien kesäolympiamitalin saavuttaminen olisi suomalaisittain historiallista.

– Olympiakulta on mahdollinen, mutta emme ole suosikkeja, vaan se viitta lankeaa Brasilialle, Puolalle ja Ranskalle, Sammelvuo näkee.

– Paineemme ovat hurjat, mutta se kuuluu tähän. Avauspelissä voitto Argentiinasta olisi mentaalisesti erittäin tärkeä. Raaka fakta on, että huipulla erät ratkeavat 46-prosenttisesti 2–3 pisteen erolla. Se on usein vain yhdestä pallosta kiinni, ja silloin pään on kestettävä.

Entinen huippupelaaja Tuomas Sammelvuo toimi Suomen lentopallomaajoukkueen peräsimessä 2014 niin tehokkaasti, että hänet valittiin Vuoden valmentajaksi. Kuva: Vesa Koivunen

Neljästi Suomen parhaaksi lentopalloilijaksi valittu, kertaalleen Mestarien liigankin voittaneelle Sammelvuolle Japani on hyvinkin tuttu maa. Mies pelasi maan pääsarjassa kauden 2005–2006 ja opetteli sinä aikana puhumaan japania.

Sammelvuo sanoi aikanaan maailmalle lähtiessään isälleen, että opettelisi aina sen maan kielen, jossa kulloinkin pelaisi. Nyt mies puhuu englantia, ranskaa, italiaa ja venäjää.

– Japanin kielen taito pääsi ruostumaan, kun en ole puhunut sitä 15 vuoteen. Täällä ollessani olen kyllä huomannut ymmärtäväni yhä paikallisten puhetta, hän ruotii.

Pelaajille kyse ei ole politiikasta, vaan tärkeästä haasteesta. Neuvostoliiton ja Stalinin haamut ovat jo historiaa.

Venäjän kielen Sammelvuo opetteli heti 2016, jolloin hän Suomen maajoukkueen päävalmentajana luotsasi myös siperialaista Kuzbass Kemerovoa. Venäjän maajoukkueen vastuuluotsiksi hänet kutsuttiin 2019.

– Nuoruusvuosien olympiaunelmani oli yksi merkittävimmistä syistä siihen, että päätin kutsun saatuani lähteä Venäjän päävalmentajaksi, valmentajana yhden Venäjän mestaruuden voittanut Sammelvuo selvittää.

Tokiossa Venäjä ei tosin esiinny virallisesti Venäjänä, vaan pelaa Venäjän olympiakomitean lipun alla – kiitos maalle asetetun laajan dopingpannan. Joukkue tottelee lyhennettä ROC.

– Tästä kikkailusta on tullut suuri vitsin ja naurun aihe joukkueemme sisällä. Ollaan väännetty aiheesta sen verran paljon vitsiä, että joukkue saa siitä taatusti myös lisämotivaatiota turnauksen voittamiseen, Sammelvuo kertoo.

– Pelaajat odottavat jo kuumeisesti toista peliämme, joka on rakasta vihollista Yhdysvaltoja vastaan. Pelaajille kyse ei ole politiikasta, vaan tärkeästä haasteesta. Neuvostoliiton ja Stalinin haamut ovat jo historiaa, ja se alkaa näkyä myös maan valmennuskulttuurissa.

Sammelvuon mukaan siihen on tullut ripaus lisää inhimillisyyttä – sitä tehdään kasvavassa määrin ihmisjohtamisen näkökulmasta.

– Iso kuva ei silti ole muuttunut: yksi johtaa ja sillä siisti. Päävalmentajan on tiedettävä koko ajan, mitä on tekemässä, muuten leikki loppuu lyhyeen, Sammelvuo tietää.

Ikävöin lapsiani suuresti. Ikävä tekee usein kipeää.

Sammelvuo myöntää, että autoritaarinen johtamiskulttuuri on venäläistänyt hänen identiteettiään.

– Olen aiempaa kovempi ja suoraviivaisempi, jos kohta edelleen pelaajien suuntaan myös keskusteleva ja kuunteleva. Mutta kun on päätösten aika, pystyn ratkaisuihin aiempaa jämäkämmin, hän sanoo.

– Tietynlaisten venäläisten piirteiden ilmaantuminen tarkoittaa myös, että ei pidä valittaa mistään. Eivätkä Venäjällä pelaajat vastaavasti kyseenalaista valmentajan päätöksiä koskaan.

Tuomas Sammelvuo on valmentanut potentiaalisiin mitalikandidaatteihin lukeutuvaa Venäjää vuodesta 2019. Kuva: Predrag Milosavljevic

Unelman tavoittelulla on ollut hintansa. Hurja omistautuminen valmennustyöhön sotki perhe-elämän, ja vuonna 2020 kahden lapsen isän pitkä avioliitto päättyi eroon. Nyt valmentajalla on uusi suhde, mutta yksityiselämästään hän ei halua puhua.

– Selvää on, että unelman hakemisella on oma raskas hintansa. Lasten näkeminen on vaikeaa, koska välimatka Suomeen on pitkä, Sammelvuo kertoo.

– Ikävöin lapsiani suuresti. Ikävä tekee usein kipeää.

Tunnen itseni onnellisemmaksi kuin aikoihin.

Määrätietoiseksi tiedetty Sammelvuo nostaa samaan hengenvetoon esiin oman henkisen kasvunsa.

– Olen viime vuosina viimein oppinut asettamaan työ-, siviili- ja tunne-elämän oikeaan perspektiiviin. Lentopallo ei ole enää koko elämäni, olen oppinut elämään intohimoni kanssa, Sammelvuo alleviivaa.

– Sitä kautta tunnen itseni onnellisemmaksi kuin aikoihin."

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 23.7.2021 06.58

PikkuPro kirjoitti:

Raha ei ole ykkösasia. Mutta ilman rahaa on kyllä stressiä jota pyrin proaktiivisesti poistamaan huolehtimalla raha-asioista.

Juuri näin, raha mahdollistaa paljon hyviä asioita että jos sen tekemisestä vielä tykkää niin kuka hullu sen jättäisi tekemättä. Eri juttu jos tekee  rahaa muttei osaa nauttia siitä.

En itse  PP:s spekseillä ultralajeja harrastas. Muistaakseni noihin kovimpiin ultrakisoihin tarvitaan lääkärintodistus että voi osallistua, tosin ei taida PP:n lajit olla ihan niin "ultria".

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 22.7.2021 09.35

FOMOPOK kirjoitti:

Oletko miettinyt, että tämä vapaus voi ollakin sairastelua pahentava tekijä?

Ei kyse taida olla ihan järjellä ajateltavista asioista, elämällä optimaalisesti yhden asian suhteen jää moni asia kokematta. Kicksitön elämä ja negailu ei ole elettyä elämää. Tasapainoiluahan elämä on, joskus menee yli  ja joskus ali smiley .  Joskus saa toisen mahdollisuuden ja joskus ei.

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 2.7.2021 06.50

PikkuPro kirjoitti:

 

 

Joo jotain luottoa koitan hommata elokuussa. Ålandsbanken/Nordnet. Vähintään lyhennysvapaat mut muutakin haluttaisi jos irtoaa kun pari sijoituslainaa jo on.

 

 

 

Ilmeisesti jotain lainakattoja +positiivistarekisteriä puuhaillaan, voi olla että nyt kannattaakin availla luottotilit. On mahdollista että positiivisen luottorekisterin myötä tietyissä tapauksissa lainan saaminen hankaloituu vaikka maksukykyä olisikin. Tosin nuo nytkin olevat  luottotilit voi sulkeutua tai tulla uuden tarkastelun alle posit.rekisterin myötä kun lainanantajan velvoitteet/vastuu myönnetyistä luotoista kiristyy.

Luottotilit voi rekisterin myötä sulkeutua, tietenkin jo nostettu luotto on "käytössä" silloinkin muttei nostovara enää välttämättä palaudu samalle tasolle lyhennyksien myötä.

 

 

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 30.6.2021 08.01

Toisten mielestä osakkeilla voi äkkirikastua ja toisten mielestä se on ollut vain hyvää tuuria ja pelaamista jos noin on käynyt. Onko noi Buffetit yms. ikäpolvi äkkirikastunut kertaheitolla vai ei ?   Se kuuluisa kysymys kuinka paljon Suomessa on pokeriammattilaisia, voisi kääntää kuinka paljon Suomessa on osakkeilla rikastuneita, no miten sen ottaa.

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 28.6.2021 08.58

PikkuPro kirjoitti:
  Ei niinkään laiskuuskysymys vaan koen olevani "kutsumushommassa" vaikka turhaa onkin yhteiskunnallisesti. 

 

En nyt ainakaan pitäisi sen turhempana kuin vaikka ammattifutaajan anti yhteiskunnalle.  Joo, jotain enkelisijoittaja tyyppistä lähinnä ajattelin.

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 28.6.2021 05.27

Oletko muuten miettiny pienen firman perustamista ?, tyyliin siivousala jos ei sen kummempaa. Vois kuvitella että pientä tulovirtaa ois mahdollista saada suht.pienellä riskillä ja olis puuhasteltavaa ja ehkä myös jälkikasvulle.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 20.6.2021 11.24

Crusader kirjoitti:

 Katsokaahan vain kun sakemannit ja japsit ja korealaiset rupeaa painaa kunnolla sähköautoteknologiaan niin menee vasemmalta ja oikealta ohi että hujahtaa.

Musk kyllä tietää tämän ja jossain vaiheessa odottaisin luopuvan autofirmastaan tai jos ei ole niin rahan perässä niin voi tietty "upota" mukanakin.

 

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 21.5.2021 07.08

Sijoitustieto kirjoitti:

yksiö kuin yksiö, kyllä se vuokralle menee. Ja näin toki onkin ollut kun asunnoista on ollut pulaa. Mutta ainakin tällä hetkellä rakennetaan niin paljon, että vuokra-asuntoja on jopa liikaa." -Vuorensola

Lisäksi suurilta ikäluokilta jää perinnöksi iso määrä asuntoja tulevina vuosina, kun heidän jälkeläisilläänkin on jo asunnot hankittuna tulee ylitarjontaa + väkiluvun väheminen lisää ylitarjontaa. Hieman vastaava ilmiö nähtiin kesämökkien alennusmyynteinä ennen koronaa.

Näytä koko viesti