Olet täällä

Veikkaus, rahapelimonopoli - 21.10.2021 07.47

Ei taida Veikalle käydä näin onnellisesti.

Teleliikennelain uudistuksesta , Esko Aho: 1991 Mustien joutsenten vuosi

"Historiallisen uudistuksen eduskuntakäsittely kesti muutaman kuukauden. Käytännössä vain SKDL ja siitä irrottautuneet vähemmistökommunistit vastustivat. Molemmilla oli halu pikemminkin vahvistaa valtion monopolia.

Telelailla Suomi ryhtyi avaamaan puhelin- ja datamarkkinoita yhdessä Ruotsin ja Iso-Britannian kanssa ensimmäisenä Euroopassa. Näin siitä huolimatta, että jopa Nokian pääjohtaja Kari Kairamo suositteli protektionismia. Hän vaati vuonna 1984, että Suomi suojaisi omaa markkinaansa Saksan ja Ranskan tapaan.

Uusi telelaki astui voimaan vuoden 1987 alusta,ja siitä alkoi asteittainen markkinan avaaminen kilpailulle. Viimeinen vaihe toteutui vuonna 1994, jolloin kaikki kotimainen ja kansainvälinen puhelin-ja tietoliikenne tuli kilpailun piiriin.

Telelaista tuli historiallinen.Se syntyi kreivin aikaan. Uudistuksen ansiosta Suomi nousi tietoliikenteen ja erityisesti mobiiliteknologian edelläkävijäksi Euroopassa.

Kairamon epäilyistä huolimatta kaikkein suurimman hyödyn kilpailun avaamisesta taisi saada juuri Nokia. Se joutui varmistamaan asemansa kotimarkkinoilla ulkomaisten haastajien paineessa. Niinpä yhtiö oli iskukykyinen, kun muu eurooppalainen telemarkkina avautui.

Kuvaavaa yhteiskunnallisen päätöksenteon jälkikäteiselle arvioinnille on, että tietoliikenteen markkinoiden vapautuksesta tutkimuksia ja raportteja saa etsiä kissojen ja koirien kanssa. Pääomamarkkinoiden vapautuksen tausta,toteutus ja seuraukset puolestaan ovat tulleet perusteellisesti ruodituksi.

Epäonnistumisten ruotiminen sekä virheiden ja syyllisten etsintä kiinnostavat tutkijoita ja mediaa huomattavasti enemmän kuin opin ottaminen onnistumisista."

Näytä koko viesti
"I misinterpreted the rules" - Puliveivaukset pörsseissä, meillä ja muualla kautta historian - 16.10.2021 10.00

Moni varmaan muistaa Benefonin hehkutukset ja siitä seuranneet senttiosakkeen heilahtelut. Tiedä noista mutta ei savua ilman tulta.

https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/1074182017/Jorma+J+Niemiselle+ehdollista+vankeutta+sisapiirikaupoista

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 13.10.2021 04.22

https://www.youtube.com/watch?v=fl1NUwGsxuY

"joku  on pihi, joku rahansa juo, minun päiviini  peli uutta hohtoa tuo, olen hetken unelmissa kentän tähti jolta lämäri lähti, pelin suomalainen voittaa aina.."

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 30.9.2021 07.47

PikkuPro kirjoitti:

Aina näissä nousee se kysymys "joku tietää lisää?" ja sellaiset kysymykset mukavasti lisää paniikkia.

Mikä riski on lähempänä, se että hinta seuraavaksi merkittävästi laskee vai nousee tai ei kumpaakaan ? Ehkä siellä vaihdetaan osakkeet isompiin oletettuihin nousijoihin tai vähemmän laskeviin.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 23.9.2021 07.33

carioca kirjoitti:

Eli siis automaattien hajasijoituksesta luopuminen tai edes automaattien määrän vähentäminen lisäisi peliongelmia ja johtaisi siihen, että ulkomaiset laittomat toimijat tuovat omat Kulta-Jaskansa markettien auloihin??? Onko kellään käryä mitä nämä mystiset 1990-luvun lainvastaiset peliautomaatit ovat olleet? laugh

hmmm, itse asiassa mikähän muuten on esteenä ettei ulkomainen peliautomaatti voisi siellä kyläkaupan nurkassa olla yksin tai Viekkauksen automaattien seassa. Eikös se pelaamisen kontrolli ole ihan sama riippumatta automaatin alkuperästä ja automaattipalvelun tarjoajasta. Ei se ulkomainen peliautomaatti kyläkaupassa ole sen koukuttavampi kuin suomalainenkaan, ja kun näillähän ei ollut varsinaisesti tarkoitus tehdä voittoa tai kerätä rahaa valtiolle.

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 16.9.2021 07.24

Feel Vegas in Finland bro, not Fabulous  Las Vegas you know smiley

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 13.9.2021 09.25

PikkuPro kirjoitti:

Joo. Nykyään tosin mennään vähemmän naimisiin kuin 30v sitten eli se otos ei ole sama, mistä niitä eroja lasketaan.

Tais olla että solmituista avioliitoista pienempi %  päätyy eroon kuin ennen. Toi vois sopia esim . siihen että kynnys mennä avioon on erinäisistä syistä noussut ja siten harkitumpia.

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 13.9.2021 04.54

PikkuPro kirjoitti:

 Nykykuviolla siihen yhteen ihmissuhteeseeen vaan ladataan aivan liikaa paineita vs. ajan joustavuus ja liikkuvuus. Toimi jossain 1800-luvun agraariyhteiskunnassa mutta nyt on liikaa. Liika on liikaa ja ajaa ihmisiä feikkaamaan kun se kuvio on "too big to fail".

Tosin kyllähän paljon erottiin jo esim. 30 vuotta sitten vaikka elämänrytmi ei ollut läheskään niin hetkinen kuin nyt. Varmaankin osapuolten hyvä itsetuntemus/tunto on edelleen oleellisinta oikean parisuhteen löytymiselle ja kestämiselle. Olikohan niin että nykyään erot on jopa jonkun verran vähentyneet verrattuna aiempiin vuosikymmeniin.

 

Näytä koko viesti
Hauturin matkakertomuksia - Euroopan ytimessä - 23.8.2021 07.15

Uskosin että kun kerran vuodessa muun kirjottamisen ohella ihmettelet blogissa Saksan hintoja verrattuna Suomeen, niin eiköhän se täytä sijoitusblogin kriteerin  laugh

Näytä koko viesti
Afganistan - 22.8.2021 04.15

Slice kirjoitti:

Miks vitussa tuolla edes on jotain "EU kansalaisia" mitä ikinä lienevätkään?

Ne on niitä jotka laulaa Eu-maamme laulua.

Näytä koko viesti