Olet täällä

Venäjän tilanne - 3.10.2022 10.07

Times: Putin lähetti ydinaseita junalla kohti Ukrainaa

klo 20:58: Venäjän presidentti Vladimir Putin on aikeissa osoittaa valmiutensa käyttää joukkotuhoaseita, brittilehti The Times uutisoi. Kyseessä voi olla Putinin varoitus lännelle.

Lehden puolustuslähteiden mukaan Putin saattaa tehdä ydinkokeen Ukrainan rajalla. Putin on viime aikoina uhkaillut enemmän tai vähemmän verhotusti ydinaseilla, mikä on herättänyt pelkoa hänen valmiudestaan eskalaatioon huonosti sujuvassa hyökkäyssodassaan.

Uutta puhtia näille huolille antavat tuoreet havainnot, joiden perusteella Venäjän salaisen ydinasedivisioonan operoima juna on liikkeellä kohti Ukrainaa.

Puolalainen puolustusasiantuntija Konrad Muzykan mukaan kyseinen juna on kytköksissä Venäjän puolustusministeriön 12. direktoraattiin, joka on vastuussa ydinaseista sekä niiden varastoinnista, huollosta, kuljetuksesta ja liikkeellelaskusta.

The Timesin mukaan kansainväliset asiantuntijat arvioivat, että Putin saattaa antaa osoituksen valmiudestaan käyttää ydinaseita pikemminkin Mustallamerellä kuin maalla.

 

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/9435695b-e455-4c18-8a2d-68e6e241c31f

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 2.10.2022 02.21

Venäjä varmaan tulee jatkamaan "pienten" jäynien tekemistä Eu:ssa niin kauan kuin Putinistit on vallassa. Nyt vaan tehdään noi jäynät vähän isommassa mittakaavassa kuten Nordstream vrt. Litvinenko, Salisbury. Tämän tyyppisellä toiminnalla saadaan kyllä eurooppalaisten elämä melko ikäväksi, ja kun noihin ei oikein voi tehokkaasti vastatakaan niin toiminta saa vapaasti jatkua.  Al-qaedasta on jotenkin päästy eroon niin tilan täyttää sitten Venäjä terrorismillaan, hallinto voi saada jopa tukea kansalta kun kurjuus lisääntyy pakotteiden myötä.

Venäjän lupaamat vastatoimet on varmaankin enemmän terroritekoja kuin sotilaallista toimintaa, ja sillähän he saavat suhteellisen tehokkaan vaikutuksen melko pienellä vaivalla.

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 30.9.2022 05.20

"Venäjän kansallishymni alkaa soida. Putin seisoo keskellä ja hänen kummallakin puolellaan seisoo kaksi miehitettyjen alueiden nukkejohtajaa.

Lopuksi kaikki viisi miestä laittavat kädet toistensa kämmenien päälle. Sali huutaa "Rossija, Rossija, Rossija" ja myös Putin huutaa."

 

"

– Se mitä odotettiin, pahinta laatua, Niinistö kommentoi.

– Siinä näyttää nyt (Dmitri) Peskov sanoneen, että kyse on Donbasin hallinnollisista rajoista, joista osa on väärissä käsissä. Siis ukrainalaisilla. Kyllä tämä tarkoittaa täysimittaisen sodan jatkumista. "

 

Oletetaan että Putler pysyy vallassaan, niin Ukrainakaan ei voi loputtomiiin aikailla. Nuo menetetyt alueet olis saaatava takaisin ennen kuin nuo Venäjän,olkoonkin huonosti varustetut,  300k sotilasta linnoittautuu alueille. Tää voi itseasiassa vähän vahingossa tehostaa Venäjän organisoitumista kun tavoitteet on nyt koko  kansalle kerrottu.

 

 

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 29.9.2022 07.35

Kilppari kirjoitti:

No olen varmaan sitten ainoa joka ei ymmärrä sitä, että että jos näkemyksesi on äärimmäisen pessimistinen tulevaisuus pörssin myötä, niin miksi kaikki irtoava on painettu osakkeisiin eli citiconiin? 

Varsinkin kun ollaan selvästi jännän äärellä Eu:ssa, niin ei taida olla myöskään ylöspäin raketoinnin riskiä.

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 27.9.2022 06.57

PikkuPro kirjoitti:

 Eiks toikin oo jo vähän kursseissa, ketä se nyt niin yllättäis. Eri asia sit on, kuka oikeesti painaa eka.

Ehkä tai voi olla että lisävauhtia haetaan alempaa ,ainakaan tuskin juurikaan mennään ylös.  "Parhaassa" tapauksessa paljonkin alempaa, jos oikein sekopäinen puhe.

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 27.9.2022 06.32

PikkuPro kirjoitti:

En ymmärrä yhtään Cicyconin kurssilaskua tänään mut innolla ostin lisää 6,31, 6,28 ja isommin Malminkartanon porrastreenin jälkeen nyt 6,19e.

Nyt täytyy kaivella viimeisiä hiluja tuleen!

Etkö odottaisi Putlerin perjantaista puhetta?

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 25.9.2022 09.56

Hynägrande kirjoitti:

Koska näin on, Putinin ei kannattaisi esittää mitään konkreettista "red linea". Ydinaseiden käyttö olisi Putinin ja Venäjän kannalta todella vaarallinen eskalaatio. Nykyisestä sodasta voi vielä perääntyä, eikä Venäjä ole uhattuna.

Putler voi  ikänsä puolesta ottaa minkä tasoisen riskin tahansa. Ei Venäjän nykyinen hallinto ja mahd. seuraaja voi enää oikein sodasta perääntyä, koska Ukraina valtaa myös 2014 menettämät alueet.  En usko Venäjän johto välittää vaikka maasta tulisi hylkiö valtio, kuten Iran, P-Korea, Irak, Libya,Syyria mitä näitä nyt on ollut.

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 25.9.2022 09.04

hode kirjoitti:

"kansanäänestykset" viedään läpi ja Donetskin alueet liitetään äiti-venäjään. 

Saapa nähdä minkälaisen takarajan Putler antaa Ukrainan vetäytymiselle noilta alueilta tai muuten poksahtaa. Lavrovkin totesi että ydinaseita tarvittaessa käytetään, eivät oikein enää voi olla käyttämättäkään.

 

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 22.9.2022 05.34

Taas Putler veti höplästä 300k kutsuttavaa taitaakin olla 1M.  1M miehelle rynkyt ja 1000 miehen joukoissa sopivin välimatkoin pitkin koko Ukrainan leveydeltä etenemään,  taktiikka tuokin. Omien tappioitakin voi tulla helposti se 500k, mutta tuskin haittaa menoa jos 24 miljoonaa on reservi kokonaisuudessaa.

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 21.9.2022 10.18

TuuriTuuli kirjoitti:

Koska liikekannallepano on kuuma peruna, Putin erikseen ilmoitti ja painotti, ettei rintamalle ole joutumassa yliopisto-opiskelijat (rikkaat kakarat Moskovasta ja Pietarista) eikä alokkaat (kokemattomien asevelvollisten huijaaminen Ukrainaan herätti jo sodan alussa tarpeeksi närää).

Tämän päiväisten mielenosoitusten vaisuuden perusteella voi jo sanoa että kansa on edelleen Putlerin hyppysissä. Yleensä näiden diktatuurien kaatuminen kansantoimesta vaatii vuosien tyytymättömyyden elinoloihin yms. Voi kai sanoa että vielä 9kk sitten lähes kaikki venäläiset olivat tyytyväisiä elämäänsä. Ei tässä ole ehtinyt riittävästi kertyä pohjaa vaikuttavalle kansannousulle, hienoa kyllä nähdä rohkeita kansalaisia kaduilla mutta valitettavasti heitä on aivan liian vähän. Tietty voi tästä lähteä asioita kytemään ja tod.näk voimakkaampaa hajaannusta/kansannousua Venäjällä tapahtuu vasta Putlerin kuoltua.

Näytä koko viesti