Olet täällä

PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 10.5.2021 05.35

PikkuPro kirjoitti:

Kelaan, että jossain vaiheessa kenttä kolataan ja otetaankohan taas pari nollaa rahojen lopusta pois. Ei näitä velkoja makseta, ne jotenkin vesitetään-kumitetaan.

Enpä usko että velkoja ihan hetkessä kumitellaan, eiköhän tässä parit talouskriisit ja muutaman maan Eu:sta eroaminen nähdä sitä ennen, ehkä joskus 20-30 vuoden päästä.

Valtioiden velanotto muistuttaa ylivelkaantuneen henkilön käyttäytymistä. Otetaan lisää velkaa että saadaan elintaso pidettyä yllä, seuraavaksi otetaan velkaa että saadaan aiempia velkoja lyhennettyä ja vältellään ulosottoon joutumista. Lopussa otetaan sitten velkaa vielä mistä saadaan vaikka ulosottoon joutuminen on jo varmaa.

Valtioilla on tietty mahdollisuus jatkaa "ulosoton" välttelyä huomattavasti pidempään, eiköhän tässä vielä lyödään päätä seinään todella pitkään ennen velkojen nollaamista.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 7.5.2021 08.41

Hienoa että olet ok kunnossa ja kaikki varmaankin olosuhteisiin nähden hyvin. Olen vuosia seurannut blogejasi ptiedossa ja täällä, mahtavaa että matka jatkuu. Paljon voimia ja hermoja toipumiseen. 

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 21.4.2021 06.11

Nyt oli hyvänä esimerkkinä urheiluseurojen tiukasta rahatilanteesta 12 ison futisseuran kaavailema superliiga. Nyt olisi varsinkin koronan myötä tarvetta monella suomalaisella urheiluseuralla myös vedonlyöntiyhtiöiden mainosrahoille joita saisi jos olisi lisenssimalli. Saa nähdä kuinka kauan tätä sisäsiittoista rahoitusta ja kansantansseja vielä Suomessa jatketaan.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 18.4.2021 03.12

Kaiken kaikkiaan olisi näin bitcoin aikana mielenkiintoista seurata kehitystä jos Suomessa otettaisiin käyttöön maksublokit.  Veikkaus varmaan yrittäisi paikata asiakaskatoa hyväksymällä bitcoinit.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 21.2.2021 03.10

Onkohan nämä maksublokkien ajajat huomioineet että kryptovaluutoillakin voi pelata.  Menee pohja koko blokkaamiselta samantien vaikka muiden maksuvälineiden blokkaus onnistuisi 100 %.  Kielletään seuraavaksi kryptovaluutat ja niiden markkinointi.

Eikös kevennetty lisenssimalli voisi olla sellainen jossa firmat maksaisi oikeudesta mainostaa vapaasti tai rajoitetusti Suomessa, ei vaatisi suurta byrokratiaa tuollainen kokeilu, esim. liiga -seurojen lisensoiduistamainosrahoista osa valtiolle.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 31.1.2021 10.00

Kun sulle laitettiin läppä nuorena, niin olettaisin että oli 100% varmaa että se pitää vielä 5-kympin tietämillä vaihtaa. Onko edes vaihtoehtoja jos aioit oddsien mukaan pysyä toimintakykyisenä?

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 16.1.2021 08.44

Täysin epärealistisia toiveita Finnairilta

"Finnairin arvio on, että liikenne alkaa asteittain palautua pääsiäisestä eteenpäin. 

– Liikenteen palautumisen vauhti riippuu pitkälti rokotusvauhdista, rokotuskattavuuden etenemisestä ja siitä, miten matkustusrajoituksia puretaan. 

Vuoden 2021 lopussa lentoliikenteen odotetaan olevan jo lähempänä normaalia. "

 

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 6.1.2021 05.49

Yksi reikä paikataan, niin toinen jo vuotaa. Jos Suomessa on näin leväperäistä  koronataistelu niin mitä se on muualla, no jenkeissä se on nähty jo.

Liekö rajoilla edes mitataan Suomeen saapuvilta onko lämpöily tai kuumetta?

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 6.1.2021 11.30

DeJargon kirjoitti:

Nyt näillä näppäimillä maallikkona voisin heittää mutuna ennusteen, että USA populaation käyttäytymisellä ja uudella viruksella ja talvella terästettynä toteutuva käyrä lienee kevään mittaan tuo worst case eli ylin. Total lockdownit lienevät pakollisia ja eiköhän jossain helmikuussa tilanne ole noiden kohdalla jo pakottava.

Tilanne ei ole lähellekkään ohi, huolestuttavia uuden aallon käyriä on myös Japanilla ja Etelä-Korealla.

Rokotteilla  ei valitettavasti koronanasta päästä eroon, lockdowneilla maat pääsevät  aina lyhyeksi aikaa taudista eroon ja rokotteen avulla nopeammin. Mutta useampi vuosi menee että tilanne alkaa olla lähellä "normaalia", ehkä 3-5 vuotta vielä. Joudutaan ehkä hylkäämään nykyinenkin strategia, jos ruumiita alkaa tulemaan esim. maiden sekasorron vuoksi.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 22.11.2020 12.28

Merta kirjoitti:

 

stone kirjoitti:

 

stocksman kirjoitti:

469 uutta tartuntaa, että jos rokote antaa sen esim 90% suojan niin koko popula Suomessa rokotettuina olisi kuitenkin ollut 46.9 tartuntaa. Voiko vetää noin vai onko muita näkökulmia. Tuo 46.9 päivässä on kyllä vielä aivan liikaa normaalia elämistä ajatellen. Ja koko väestöähän ei saa rokotettua kerralla ja ajan kuluessa rokotteen teho ehtii hävitä. Tuleeko tästä jatkuvaa rokottamista sitten?

 

Ei se ihan noin mene...Oikea rokote antaisi laumasuojan ilman, että tarvii edes kaikkia rokottaa, mutta toistaseks ei ole kunnollista dataa estääkö nämä nykyiset rokotteet tartuntaa ensinkään.. Eräiden mielestä ei estä.  

 

 

Rokotetta tarvittaisiin vain yli 70-vuotiaille ja perussairaille, koska normaaleille perusterveille tauti on yhtä vaarallinen kuin influenssa, jos edes sitä. Mitä tulee hoitokotikuolemiin niin se on palvelus näille elämänsä lopussa oleville ihmisille, että saavat kuolla ja siirtyä seuraavaan ulottuvuuteen, kuolisivat vuoden sisään keuhkokuumeeseen tjsp joka tapauksessa. Vuosittain väestöstä yli 1% kuolee ja se on täysin luonnollista, eikä tämä pandemia ole tähän mennessä kuormittanut terveydenhuoltoa äärirajoille tai aiheuttanut mitään sellaista tuhoa (muuta kuin taloudelle), että nämä rajoitustoimet olisi olleet täällä perähikiällä perusteltuja.

Perusterveitä alle 50.v on joutunut myös jonkun verran sairaaloihin osastohoitoon, eli ei tämän voi antaa levitä ihan vapaasti missään ryhmässä vaikka riskiryhmät olisi rokotettu. Pahaltahan tämä näyttää tulevaisuuden massatapahtumia ajatellen, ei taida rokote olla pelastus että voidaan taas järjestää täyden stadionin konsertteja. Ehkäpä joku alle 15 sekunnin pikatesti, jonka voisi tehdä sisäänkäyntien yhteydessä on todennäköisempi pelastus kuin rokote.

 

Näytä koko viesti