Ukrainan tilanne - 4.6.2023 - 15:25

joeplotter wrote:

Druuge wrote:

Itse pohdiskelin josko ne meinaa koukata venäjän alueiden kautta puolustuslinjan selustaan, vähän niinkuin saksalaiset kiersi Maginot-linjan toisessa maailmansodassa Alankomaiden kautta. Mutta jos se olisi suunnitelma, eivät varmaankaan olisi tehneet noita pikku-inkursioita sinne. Elleivät sitten yritä todella ovelaa.

 

Pitäs varmaan olla pysyvä ilmaherruus, että noin riskaabelia lähtis koettaan. 

Ja riskaabelia myöskin venäjän reaktio. Et huutelu on jääny huuteluksi so far mut jossainhan se punainen linja oikeestikin menee. Esimerkiksi maahyökkäys Kremliä kohti panssarijoukoilla niin eiköhän - jos hallinto ei olis kaatunu ennen - taktinen nuke vois lähteä jos muu ei auttais. Jos Ukrainalaiset prikaatit koukkais isosti venäjän puolelta niin ei se musta 0-riskistä tossa mielessä oo. Toinen riski lännen reaktiot, vois avun säröt voimistua.

Jännä nähdä, mitä tää tekee venäjän vastarintajoukkojen suosiolle. Lisääntyykö ja jos lisääntyy, niin tässähän ei sisällissota ole hirveen kaukana sit enää. Joka tapauksessa venäjä silmiemme edessä romahtaa, hitaasti mutta varmasti. ATM ampuvat omalla tykistöllään omiin kyliinsä kun maajoukot eivät onnistu poistamaan vastarintajoukkoja. Varsin Special Operation kyllä.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 4.6.2023 - 12:54

Venäjän erikoisoperaatio etenee. Viimeinkin! (0.06). Ei mitään vittuiluhommia PR-ukolta... ;D

https://www.youtube.com/watch?v=LZphzKJS-Ic

Tää kanava on yleensä ollut aika balanced infoissaan. Kivan sekavalta vaikuttaa venäjän puolella tanssahtelu nyt. Mikä sit isompi suunnitelma sen takana onkaan - joku varmasti on. Idea A yhä, että pakotetaan venäjä siirtämään joukkoja omille alueilleen puolustukseen ja sit Melitopol/Mariupol välistä läpi ja merelle, silta poikki Britti-ohjuksilla ja Krim mottiin. 

Kestää jonkin aikaa venäjän siirrellä joukkoja takasin Belgorodin hoodeilta puolustuksen johonkin Melitopoliin. Ulkokehää mennen kertyy kilsoja eikä mitään suoria raideyhteyksiä...Siinä menee viikkoja pikemmin kuin päiviä ja kuljetuksia toki häiritään kuten partisaanit teki Ranskassa 6/1944

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 2.6.2023 - 15:24

Koko ajan tuntuu tilanne olevan entistä vankemmin Ukrainan hallussa. Koko ajan Venäjän johto-ukkelit nokittelevat toisiaan enemmän mikä toki superhienoa. Väkisin vie heidän energiaa tuollainen ja kun energiaa vie itelleen rosvoominen/pallista kiinni pitäminen kans niin mitä energiaa jää itse sotatoimien johtamiseen? Toki johdon riitely vaikuttaa kivasti koko komentoketjuun ja uusien rekrytointiin.

Venäjän nämä pari Ukrainan tukemaa "vapautus"ryhmää tekee kivaa kiusaa. Kyllähän tässä on pakko Venäjän joukkoja allokoida ihan huolella kun hallintorakennukset taas palaa. Tietävät, että joukkojen allokointia Ukraina just hakee mut what to do - ei Suomikaan vois sivusta kattella jos jotain Kuusamon hoodeja polteltaisiin vaikka tiedettäisiin, että vihu vain haluaa hajottaa puolustuksen tehokasta rakentamista kannakselle.

Ohjukset ja Iranin ruohonleikkurit tuntuvat nyt tulevan lähes kerran kerrasta keskeytetyiksi. Eilen just oli koostetta torjuntaprosenteista jotka sodan alkupuolella oli jotain 63% ja nyt 92%. Partiotit itseasiassa ovat ihan niin kovia, mitä hypekin.

Kuulin jotain hyvin konkreettista ja hyvin sisäpiirihommaa. En tosiaan voi sanoa juuri mitään mutta Suomen panos tulee kasvamaan ja Euroopan myös. Erityisesti koulutuksessa. Silleen demokratiat toimii agressioissa - kuten USA WWII tai vaikka Serbiaa vastaan - hitaita käynnistymään mutta kun lumipallo saadaan diskuteerattua liikkeelle, se kyllä sitten pyörii.

Venäjän armeija Ukrainaa vastaan heikkenee, Ukrainan armeija vahvistuu. Trendi on jatkuva ja vakaa. Ukraina tietää, että pahimmillaan voi olla tämä kesä aikaa, Donald Duckin uudelleenvalinta (US) on itse asiassa muuttunut realistiseksi riskiksi. Jos ei tänä kesänä - ennen joulukuuta - saada venäjän armeijaa sekasortoon niin pahimmillaan voi olla edessä alistuminen johonkin "rauhaan" jota de facto toki pitää pystyssä vain lännen tuki. Voita venäjä ei tätä enää millään mut kusinen "tasapeli" on mahdollinen. Tosin itse uskon, että nyt on sen verran hyvin suunniteltu vastahyökkäys, että kun homma lähtee kunnolla käyntiin niin aikamoista panikointia venäjän puolella voi ilmetä. Vartailun vuoksi: maihinnousua Ranskaan odotettiin vuodesta 1942 asti ja 1942 se Dieppen raid itseasiassa jo tulikin eli erittäin verinen tiedustelu-maihinnousu. Varsinainen mainevent tuli sitten vasta 6.6.1944. Ukrainan vastahyökkäystä ei kyllä tarvii odottaa kahta vuotta, ennen juhannusta alkanee. Sen näköistä valmistelua Trorm Shadow/Himarseilla.

https://www.youtube.com/watch?v=NtAntccI6KM

 

Näytä koko viesti
Pikkupron HömppäBlogi - 31.5.2023 - 18:47

Pari viel:

Oon ostolaidalla Cityconissa ATM. Tänään tuli ineen 6,005e ja lisää varmaan jos halvemmalla saa ennen 22.6. On alalla todellakin haasteita mut en usko et menee konkkaan niin kaikki on kiinni hinnasta. 6,8e kun huiteli niin ei ollut yhtään, entrysin 6,205e uudestaan kiinni ekan erän joten ihan tyytyväinen tällä hetkellä. Bulletteja on. Uh, just tuli mieleen Evo....vittu.

Vanhin poika juoksentelee. Veti tosiaan Cooperin 13v5kk 3160m viikko sitten ja eilen veti 400m 1min 9sec. Vireneitä harvasta tulee eikä juokseminen oo valkoselle miehelle varmin tapa kääriä...mut kyl toi viel joskus tätä menoa juoksee ihan reippahasti...kumminkin 2v sitten (11v) juoksi tyyliin 2700m Cooper ja 1.30 ratakierros. Nyt treenaa SM estejuoksuun. Miesten sarjassa toki. Aika kova jos 13v 7kk ei olis viimeinen miesten SM kisoissa, let's see.

Näytä koko viesti
Pikkupron HömppäBlogi - 31.5.2023 - 13:11

Tuli tosta 20.5. päivityksestä livenä jonkin verran kommenttia frendeiltä. Huolestumista ja vittuilua joka kuulemma on välittämistä, pokeripiireissä ainakin. Niinpä sanottakoon, että sain kerättyä ratkaisukeskeisyys-linen ja ratkaisuthan sitten saapuivatkin. Kuinka pysyviä ne näillä aivoilla ovat - näkee jos elää - but when it is good, just:

https://www.youtube.com/watch?v=honzPhGqcE4

At the moment, I have it all fugured out. Fiilis. Enpä usko, että kestää, mutta tosiaan syksyn mittaan palailen varmaan ihan sijoitteluihinkin enempi niin voi sitten ehkä jotain asian tynkääkin hömpän kylkeen. 

Hyvää kesää mahdollisimman monelle lukijalle! 

 

 

Näytä koko viesti
Pikkupron HömppäBlogi - 25.5.2023 - 11:39

Yks mitä on kiva kattoa on poikien kasvua. Tossa 8-13 vaiheilla alkavat puuhailla omia juttujaan jotka osittain järkevää ja osittain vielä ei niin totista. Kaikki pitkälti tuntuvat pärjäävän ATM elämässä ja 2/3 aika onnellisia ja ehkä 3/3 jopa. Jos teini nyt ikinä voi olla onnellinen.

Nuorin 8v on tullut tosi kovaksi ikäluokka huomioiden, shakissa. Mä yritän pelata parhaani; en oo hyvä mut osaan mä säännöt ja jotain perushommaa. 8v biittaa mut 90% kerroista, 5% tasan ja 5% mä voitan. Pelaan toki täydet ja aloitan aina valkoisilla. Pärjää myös fudiksessa ja pääsi just musiikkiluokalle.

Keskimmäinen on myös aika hyvä fudiksessa. Ei nyt joukkueen paras mut parhaimpaa päätyä kyllä. On oma YouTube kanava ja on lahjakas pianossa - musiikkiluokalla hänkin. Myöskin ylitunteellinen kuten oletettu isänsä. ;). Meillä on ylitunteelliset love-love välit. Toiset pojat ovat enemmän insinööri-aivoisia kuten äitinsä. Tän keskimmäisen, 10v, voitan shakissa ehkä 20% kerroista ja korostaa ton 8v suhteellista taitavuutta.

Vanhin ohjelmoi ja toki teineilee eli viihtyy omissa oloissa. Innostu nyt juoksemisesta ja 13v paineli viime su cooperissa 3160m. Mä muuten oon elämässäni juossut parhaimmassa cooperissani 3040m eli ei näytä ihan tasaväkiseltä tämä matsi. Hän myös on treenannut kroppansa atleettiseksi ja kun kysyin niin motivaationa se, että "when I get into girls, I am ready". 

Mutta niin, pärjääviä poikia. Hyvä, että tuli tehtyä vaikka siinä vaiheessa ei ollut mitään hajua, onko se oma juttu. 

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 24.5.2023 - 10:28

Huvittavaa kyllä, miten Ukraina kykenee yllättämään. Kaikkia muita alueita on ennustettu vastahyökkäyksen kohteeksi, muttei kyllä Venäjää. Oon ite jo aiemmin yrittänyt lopettaa Ukrainan muuvien ennustamista kun on niin haastavaa; taitavia ovat, pirun röyhkeitä ja tosi hyvä taustatuki toki.

Sen verran ennustan, ettei tämä nyt sentään - kai - voi olla se oikea isompi vastahyökkäyskohde. Kai? Eikös tämän pitänyt olla varsin selkeä redline Venäjän eskalaatiolle, vähintään nyt luulisi saavan kannatusta paremmin uusi mobilisaatio jos Venäjälle mennään. Rikon nyt lupaukseni ja ennustan, että jonkun näköistä Venäjän pakan sekoittamista ja ykkösideana, että jos Venäjän rajat eivät turvallisia, niin Venäjä joutuu sisäisen turvallisuuden takia - siis kansan rauhoittelemiseksi - vetämään joukkoja aktiivitoimista rajoilla seisoskelemaan. Heitetään vaikka että 1000km valvottavaa rajaa ja kymmenenkin ukkoa per kilometri niin on 10k ukkoa pois plus toki tarvitaan liikkuvaa kalustoa näille, droneja jne. Kaikki pois muualta.

Tähän astihan Ukraina on ollut ainut, jonka on oikeasti tarvinnut valvoa hiljaisia rintamalohkoja inc. Valko-Venäjän raja. Röyhkeää, riskialtista mutta myös tosi nerokasta antaa Venäjän rajan uinua kunnes ennen isompaa hommaa muualla laitetaan Venäjän pakka kunnolla sekaisin. Tähän asti Ukraina on sotinut vähän toinen käsi selän takana kun Venäjän alue on ollut maajoukoilta no-go - nyt sitten päättivätkin, että riittää. 

Tää on itse asiassa ihan oikea eskalaatio, ihan legit toki mutta eskalaatio anyhow. Mielenkiintoisia aikoja.

https://www.youtube.com/watch?v=vAOXAepQnns

Näytä koko viesti
Pikkupron HömppäBlogi - 20.5.2023 - 10:14

Lähetään just juoksentelemaan/kävelemään koko päiväksi. Vihti-mökki, maisemareittiä.

En oo hirveesti päivitelly koska nyt ei oo voinu kovinkaan paljon mistään puhua. Shit just got real ja asioita tapahtuu. Ei tää elämä nyt ihan mee niin kuin elämäkerroissa. Ikävuodesta 21v on 40 sivun kappale, ikävuosista 40-50 on yhteensä 5 sivua. Jotenkin vähän toisinpäin tää tuntuu menevän nyt.

Betseistä oon voittanut nyt paljon, sen voi sanoa. #VeikkaKatki enkä ookkaan just katkeemassa. Euroviisujen Suomi/Ruotsi matsi oli 10ke flippi, muitakin tälläsiä on nyt tullu himaan. Tuskin katkeen myöhemminkään vaan pikemminkin oon palaamassa enemmän sijoittamiseen tänä vuonna. Henkisesti on myös ollut Shit just got real aikaa nyt enkä niistä halua/pysty hirveesti puhumaan. Oon tällaisessa kohtia jopa toiminnan mies eli koitetaan olla voivottelematta ja tehdään mitä voidaan. 

Overall siis kaikki hyvin tai että on keinoja vaikuttaa asioihin eikä vain voivotella. Nyt vain vähän reippaasti tapahtuu niin hatusta kiinni, Mindfullnessia, sporttia ja mitä nyt tarviikaan.

Hyvää kesää kaikille lukijoille! <3

Näytä koko viesti
Pikkupron HömppäBlogi - 12.5.2023 - 11:55

Tällänen out of box viisuajatus. Ei siis välttämättä mitenkään +EV ajatus.

Huomenna yöllä on viisut eli huomiset sotahommelit ehtii vielä katsojille asti ennen kisoja koska aikaero. Jos ja kun Ukraina on eksponentiaalisesti aktivoitumassa vastahyökkäyksissään kuten just nyt näyttää, niin täähän vois jossain määrin vaikuttaa katsojien mieliin ja alitajuntaisesti kääntyä teleääniksi Ukrainalle.

Kela siis jotenkin niin, että kun sota tuore niin iso uutinen ja heittämällä viisuvoitto. Sit sota vähän rauhoittuu ja joka päivä ei saada isoja otsikoita enää. Mut jos NYT timing olisikin niin, että isoja uutisia tulee tänään/hu tai molempina Ukrainan etenemisestä, niin siinä kun viime vuonna tuli sympatiaääniä niin tulisiko tänä vuonna "I want to be on winning team" kannustusääniä?

Ei vältsyyn riitä voittoon mut top3, voisiko olla ylikerroin? Jopa voisi olla markkinaa edellä tässä kun viisumarkkina ei ykkösenä seuraa sotauutisia kun taas just nyt tipahtelee raportteja, että homma etenee ja itse oletan, että vauhti vain kiihtyy koska se alkuperäinen läpimurto on se joka kuluttaa hyökkääjää eniten, sitten täys hööki päälle jos päästään läpi. Reservejä on.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 11.5.2023 - 11:02

Toki tulkinnan tulkintaa, mutta silti piirtyy kuva aika rajusta erosta sotimisessa. Venäjä ryntää ukoilla päälle ja juustohöylää alueita, Ukrainalla tuntuu olevan combined arms ihan eri tavalla kuosissa. Kuten Harkovan seudulla ja Hersonissa aiemmin niin kun Ukraina lähtee liikkeelle on siinä tekemisen meininki.

Tämä toki vasta ihan alkua enkä mitenkään sulkisi pois, että pääisku tulisi vaikka Hersonin hoodeilla tai vaikka seuraava vaihe siellä ja kolmas sitten Melitopolin-Mariupolin välissä ja kohti Mustaa merta. Siinäpä saisi venäjän pojat hakea mihin panostaa puolustuksessan. Huomattavaa, että Ukrainalla on ikäänkuin sisäkumi tässä sodassa, lyhyemmät yhteyden liikutella kun taas jos Venäjä alkaa liikutella vaikka VDV-joukkoja Bakhmutista Hersoniin niin siinä on tekemistä.

Nyt tossa puhutaan yhden prikaatin hyökkäyksestä, arvioidaan, että Ukrainalla olisi 13 hyökkäysprikaatia valmiudessa. Luulempa, että nyt se alkaa (sää suosii juuri nyt, varsinkin perjantaille luvattu optimi-ilmaa). Tai siis alkanut jo mutta vauhti kiihtyy.

https://www.youtube.com/watch?v=V2xK5CuhCJI

 

Näytä koko viesti