Olet täällä

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 11.10.2022 10.45

Hyvämaineinen Joensuun Kauppa ja Kone? Kyösti Kakkonen? Olen ollut herran kanssa tekemisissä työasioissa. En kättele rosvoja tai sellaisiksi arvelemiani. En kättele Kyöstiä. Syynä ei ole korona.

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 11.8.2022 10.44

Päivä on aina pelastettu kun saa lukea ryssien ottaneen pataan oikein kunnolla. Lisää vain ryssiä kepin nokkaan!

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 19.7.2022 02.08

Aloitan päiväni tarkistamalla Venäjän tappiot ja ai että tekee gutaa lukea paljonn ryssiä taas kuolleen ja materiaalia tuhoutuneen. Mitä enempi sen parempi. Slava Ukraina!

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 19.7.2022 02.05

Saat odotella aika pitkään. Keskustelua alusta asti seuranneena voi helposti todeta, että KUKAAN EI USKO - EIKÄ OLE KOSKAAN USKONUT - Ukrainan nopeaan voitttoon. Sen sijaan Venäjän nopeaan voittoon uskoi aika moni ennen sodan alkua. Suurella todennäköisyydellä tilanne jatkuu ns. jäätyneenä kriisinä, jossa kummallakaan osapuolella ei ole resursseja lopulliseen voittoon. Tämä on hyvä uutinen Suomelle, koska Venäjä sitoo ja kuluttaa sotavoimiaan Ukrainassa, eikä sillä ole resursseja aloittaa laajamittaista hyökkäyssotaa missään ainakaan vuosiin.

Näytä koko viesti
Fortum - 12.7.2022 01.20

Fortumin hallituksella oli ihan järkevän oloinen motiivi myynnille: kuten edellä on todettu, sähköverkko olisi vaatinut miljardiluokan investointeja, jotka luonnollisesti olisivat vaatineet siirtohintojen nostoa saavuttaakseen lain salliman tuottotason. Koska politiikot ovat kyvyttömiä ja/tai haluttomia ymmärtämään säätämiensä lakien syy-seuraussuhteita, olisi hinnan korotuksista seurannut hirveä poliittinen älämölö, joka puolestaan olisi saattanut omistajaohjauksesta vastaavan ministerin ja Fortumin hallituksen ikävään välikäteen. Toimivimmaksi ratkaisuksi arvioitiin myynti valtion vaikutuspiirin ulkopuoliselle taholle, joka voi korottaa hintoja lain sallimalle tasolle välittämättä asiakkaiden tai politiikkojen mölinästä. 

Tähän asti kaikki meni suhteellisen hyvin, mutta Fortumin johto ja hallitus möhlivät koko lailla täydellisesti myyntitulojen jatkoinvestoinnin ostamalla kovan väännön kautta enemmistön Uniperista. Toki tässä on aimo annos jälkiviisastelua mukana, mutta Krimi oli Uniperin oston aikana jo miehitetty, joten maariskit olivat hyvin esillä. Ei käy sääliksi yhtään sen paremmin yhtiötä kuin siihen sijoittaneitakaan. Sen sijaan veronmaksajia käy, koska he ovat melko syyttömiä tähän sotkuun. Siksi "melko", että tuollaiset poliittiset päätöksentekijät olemme valtaan äänestäneet - valitettavasti.

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 1.5.2022 04.09

Minäkin tykkään venäläisistä... ja aivan erityisesti niistä jotka Ukraina on jo lahdannut. Toivottavasti niitä tulee paljon lisää, että saan tykätä oikein sydämmeni kyllyydestä.

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 10.3.2022 12.20

Yhteistyötä tehdään nyt Kiinan ehdoilla - eikä varmasti Venäjälle edullisilla sellaisilla. Eikä liene kuin ajan kysymys, milloin ulko-Mantsurian kysymys otetaan esille. Siinähän Venäjä valloitti merkittävän alueen Kiinalta tämän ollessa heikoilla boxerisotien vuoksi. Kiinassa tämä on syvä kansallinen trauma, jonka viimeksi Mao otti esiin. Nyt Kiinan neuvotteluasema on niin vahva, että siellä punotaan jo suunnitelmia tämänkin asian suhteen. Venäjän tosiystävät ovat vähissä ja siitä saavat syyttää pelkästään itseään.

Näytä koko viesti
Alexandria - 14.4.2021 12.41

Sanotaan, ettei raha haise. Näin voi olla, mutta Alexandrian etiikka haisee niin pahalle, että en missään nimessä harkitsekaan sijoittamista puljuun - oli merkintähinta sitten mitä tahansa. Privanetkin on puhtoinen pulju tähään verrattuna.

Näytä koko viesti
Privanet - 16.3.2021 04.02

Täällä vielä yksi, joka ei luota sen paremmin Privanetin "uuden johdon" integriteettiin kuin yhtiön mahdollisuuksiin selviytyä taloudellisesti. En tunnista yhtiössä mitään kannattavaa liiketoimintaa. Pääomistajalla on varmasti mahdollisuus tekohengittää yhtiötä pitkäänkin, mutta miksi heittää hyvää rahaa huonon perään? Ainoa tapa luoda omistaja-arvoa olisi ostaa listaamattomia osakkeita omaan taseeseen halvalla ja myydä aikanaan kalliilla, mutta tässä onnistuminen vaatii sisäpiiri- tai muuten ylivoimaista tietoa yhtiöiden tulevaisuudesta. Tällaisen tiedon hyödyntäminen markkinavalvojan edustajan läsnäollessa lienee vaikeaa ellei mahdotonta. En halua arvailla Pyysingin vaikuttimia takinkäännössä, mutta aina välillä viisaskin menee vipuun, kuten Oravastakin voimme päätellä - nature of the business.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 7.4.2020 03.36

Danske on ihan kilpailukykyinen yksityishenkilöille, mutta pienille sijoitusyhtiöille Nordnet on selkeästi edullisempi palveluntarjoaja. Sijoitusyhtiöni tekee aktiivista kauppaa ja käypänkäyntipalkkiot ovat vuositasolla viisinumeroisia. Siitä huolimatta Danske ei tullut senttiäkään vastaan yrityspuolen hinnastoistaan, vaikka ehdotukseni oli saada sijoitusyhtiöni hinnoittelu yksityishenkilön hinnaston mukaiseksi. Lopputuloksena siirsin sekä henkilökohaisen että sijoitusyhtiöni asiakkuuden Nordnettiin. En ole katunut. Minulla on mm. sijoituslainaa Nordnetistä 0,99% korolla. Benchmarkkasin koron Danskesta. Pelkkää arvopaperisalkkua vastaan ei lainaa olisi saanut lainkaan. Velatonta asuntoa vastaan (vakuusarvo 50% arvosta) lainan korkotarjous oli 2,25%. Lopetin keskustelun siihen ja jatkoin tyytyväisenä Nordnetin asiakkaana.

Näytä koko viesti