Olet täällä

Volvo Cars - 30.11.2021 01.28

AB Volvo Cars:n kolmas osavuosiraportti 21Q3 on ilmestynyt tänään 30.11.2021. Pääpiirteet toiminnasta ovat olleet tiedossa jo osakeannin aikaan. Kysyntä jatkuu voimakkaana ja valmistustahti paranee vähitellen. Toimitukset laahaavat vielä kysynnän perässä, joskin lukumäärät ovat suurempia kuin edellisvuonna. Volvo Cars Groupin luvut:

Alan muutos on kovassa vauhdissa, kun koko mallisto muuttuu yhdessä vuosikymmenessä teknisesti kokonaan toisenlaiseksi:

BEV = Battery-Powered Electirc Vechile, PHEV = Plug-in Hybrid Electric Vechile, ICE = Internal Combustion Engine

Tulosta on tehtävä, sillä kehityskulut pysynevät pitkään korkeina:

Toistaiseksi tuotemyynti on kattanut kuluvirtaa, joskin osakeanti lienee ollut tarpeen kehitysinvestointien kassavirran rahoittamiseen.

Lähde 21Q3 raportti: https://vp272.alertir.com/afw/files/press/volvocar/202111297621-1.pdf

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 28.11.2021 12.09

Lyxor S&P 500 VIX Futures Enhanced Roll UCITS ETF - Acc  (VOOL):ia oli tullut hiukan lisättyä (sininen käyrä ja osto-/myyntipallukat 3 kk ajalta) marraskuun alussa tarkkailuerän päälle. Erä jäi syyskuun myynneistä. Keltainen on S&P500 mini indeksi.

Nyt VIX:n pompattua perjantaina 54% eli arvosta 18,6 -> 28,6 ja korkeammalle kuin sitten toukokuun, en ehtinyt myymään tätä muun puuhailun vuoksi. 

Saapi nähdä meneekö VOOL vielä maanantaina voitolla kaupaksi vai mikä tulee olemaan ensi viikolla markkinan jännite ja indeksien suunta. VIX ainakin on nyt äksy ja arvaamaton liikkeissään.

Näytä koko viesti
Cibus Nordic - Laman kestävä osinkokone? - 26.11.2021 10.36

Hurricane kirjoitti:

Mitä ihmettä Cibuksen kurssilla tapahtuu kun kurssi on kuukaudessa noussut jo 15% ja ainut uutinen on ollut jonkun pienehkön kiinteistön osto Espoosta? Jo 200SEK kohdilla tämä oli kalliihko, mutta laadukas. Nykyinen 250SEK on jo lukujen perusteella todella kallis, on valistumaton mielipiteeni. Onneksi olen oppinut hodlaamaan laiskuuttani. PS. olisiko tälle ollut parempaa ketjua?

Cibukselle ei oikeastaan kuulu ihmeitä. Tasaista tulosta ja osingon jakoa. Lisätty syyskuussa indeksiin: "Den 6 september meddelades att Cibus aktie kommer från och med den 20 september 2021 att ingå i EPRA index, som är ett  ledande globalt index för börsnoterade fastighetsinvesteringar."

Lähde Q3-raportti: https://www.bequoted.com/bolag/cibus/download/?file=delarsrapport-q3-202...

Tasainen raataminen ja tilillä näkyvä tulos ovat joillekin sijoittajille oleellisempia kuin paksut puheet tulevasta. Voi olla hintavaikutustakin.

varatonnit kirjoitti:

Hurricane kirjoitti:
PS. olisiko tälle ollut parempaa ketjua?

Cibukselle on myös oma ketju https://www.sijoitustieto.fi/sijoituskeskustelu/osakkeet/cibus-nordic-la...

Laitetaan vastaus tänne Cibuksen omaan ketjuun, kuten nimimerkki varatonnit suositteli.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 26.11.2021 09.44

Aasian indeksit viittaavat laskuavaukseen:

Jenkkifutuurit ovat matalalla: "Futures for the Dow Jones Industrial Average fell more than 700 points, or about 2%, while those for the S&P 500 fell 1.4%. Nasdaq 100 futures were also in in negative territory."

Lähde: Stock futures fall amid fears of new Covid variant found in South Africa (cnbc.com)

Kuun viimeiset päivät ovat rahastojen järjestelypäiviä, joten päivän aikana voi olla isojakin liikkeitä.

Näytä koko viesti
Lisäykset, poistot ja muutokset indekseissä - 25.11.2021 11.19

Aki Pyysing kirjoitti:

Pikaisella googlailulla en löytänyt ETF:ää tai rahastoa, joka käyttäisi OMXHB:tä. Onkohan sellaisia?

Nasdaq Helsinki tiedotti yhtiön tehneen puolivuotistarkastuksen OMX Helsinki Benchmark -indeksin osalta. Muutokset tulevat voimaan markkinoiden avautuessa keskiviikkona 1.12.2021.

Vertailuindeksinä tätä OMXHB-indeksiä tai sen osaa käyttävät Morningstarin screenauksen mukaan ainakin seuraavat noin 65 rahastoa:

OP Varainhoito Oy, Rahasto OP-Suomi Indeksi A, ISIN: FI4000315692. OP-Suomi Indeksin varat sijoitetaan Nasdaq OMX Helsinki Benchmark Cap -vertailuindeksin mukaisesti suomalaisiin osakkeisiin. 

Lähde: https://www.op.fi/henkiloasiakkaat/saastot-ja-sijoitukset/rahastot/kaikk...

Aktia Mikro Markka Osake Kasvu A, avaintietoesite kertoo: Rahaston tavoite on saavuttaa aktiivisella salkunhoidolla NASDAQ OMX Helsinki Benchmark Cap GR EUR- vertailuindeksiä parempaa tuottoa pitkällä aikavälillä.

Muita luetteloituna Morningstarissa: Danske Invest Suomi Osake, eQ Suomi 1 T, Elite Alfred Berg Suomi Fokus A, Evli Suomi Pienyhtiöt, Handelsbanken Finland Småbolag, LähiTapiola Vastuullinen Osinko Suomi, Nordea Suomi Passiivinen, Nordea Finnish Stars A (EUR, distr), POP Suomi, S-Pankki Fenno Osake A, Säästöpankki Kotimaa A, SEB Finland Small Cap A, Seligson & Co Suomi Indeksirahasto, UB HR Suomi

Kaiken kaikkkiaan ainakin 65 rahastoa - Suomi-osakkeet: https://www.morningstar.fi/fi/screener/fund.aspx#?filtersSelectedValue=%...

Kuun vaihteen jälkeen voisi odottaa indeksilisäyksen synnyttävän ostopainetta Cityconiin ja Puuiloon rahastojen puolelta. Ehkä jo ensi maanantaina, jos T+2 on keskikiviikko.

Näytä koko viesti
Pörssi kiinni -ketju - 23.11.2021 04.39

Ylihuomenna, torstaina New Yorkin pörssi on kiinni Kiitospäivän takia. Perjantaina pörssi on auki vain klo 13.00 asti paikallista aikaa.

Nordnetilla on perjantaina erikoistarjous jenkkipörssin välityspalkkioista, mutta Huom! USA:n pörssit ovat 26.11. auki Suomen aikaa vain klo 20.00 asti.

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 22.11.2021 04.36

Biden Will Keep Powell as Fed Chair, Resisting Pressure for Shake-Up

President Biden will renominate Jerome H. Powell, the Federal Reserve chair, to another four-year term — ensuring policy continuity at a moment of rapid inflation and vast economic uncertainty but potentially angering progressive Democrats who had been agitating for a change in leadership.

The much-awaited decision was a return to tradition in which the central bank’s top official is reappointed regardless of partisan identity.

Lähde: President Biden's Plans for the Federal Reserve: Live Updates - The New York Times (nytimes.com)

Näytä koko viesti
Alibaba - 19.11.2021 05.40

Tarjak_e kirjoitti:

Ei näytä enää halvalta. Eniten petyin kun Cloud bisness jatkaa tappiolla vaikka liikevaihto jo 3 miljardia taalaa per kvartaali. Ei hyvä.
ps. sit vielä se avustuspotti kommunistiselle puolueelle

Tähän referaatti Indrid Coldin CNBC-uutislinkistä. Arjun Kharpal toteaa siinä pilvipuolen kannattavuuden kääntyneen:

"Cloud computing, another area closely watched by investors, grew 33% year-on-year to 20 billion yuan. Adjusted EBITA for the segment was 396 million yuan versus a 567 million yuan loss in the same period last year."

Ja vielä tarkemmin BABA:n SEC:lle lähetetystä Form 6-K raportista:

Lähde: https://otp.investis.com/clients/us/alibaba/SEC/sec-show.aspx?FilingId=1...

Eli pilvipuolen oikaistu käyttökate EBITA ilman aineettoman omaisuuden poistoja on nyt positiivinen ja kertoo liiketoiminnan kehityksestä. Muut Alibaban SEC-raportit löytyvät: https://www.alibabagroup.com/en/ir/secfilings

Tunnusluvut Morningstarin raportin mukaan 18.11.2021 hinnoilla eli USD 143,60 kurssilla:

P/E = 17,06

Hinta per kirjanpitoarvo = 2,87

Velka / oma pääoma = 0,17

Lisää lukuja: https://tools.morningstar.fi/fi/stockreport/default.aspx?Site=fi&id=0P00...$$ALL

Alibaban tilikausi on alkanut huhtikuun alussa ja syyskuun lopussa on vasta puolet tilikaudesta nipussa:

Sinkkupäivien myyntitulokset tulevat Baban kolmannelle kvartaalille ja näkyvät luvuissa vasta ensi vuoden puolella. Kurssissa on paljon pelkoja ja epävarmuutta.

Näytä koko viesti
Kiinteistösijoitusyhtiöillä keinottelu - 18.11.2021 11.01

Ihmettelinkin, mistä Nordean arvo-osuustililleni oli tänään ilmestynyt nippu Orion Office REIT yhtiön osakkeita. Selitys tulikin googlailemalla:

Realty Income Corporation (Realty Income, NYSE: O), The Monthly Dividend Company®, today announced it has completed the spin-off of substantially all of its office assets into a new independent, publicly traded REIT called Orion Office REIT Inc. ("Orion"). Orion is listed on the New York Stock Exchange ("NYSE") under the symbol "ONL."

Under the terms of the spin-off, Realty Income stockholders received one share of Orion common stock for every ten shares of Realty Income common stock held as of the record date of November 2, 2021.

Lisää asiasta: Realty Income Completes Spin-Off Of Orion Office REIT

Eli kuukausiosinkoja jakava Realty Income REIT-positioni on jakautunut ja olen saanut kymmentä osaketta kohden yhden uuden toimisto-REIT osakkeen. Hyvä niin, vaikka pääsikin yllättämään. Alkaakohan ikä painaa sad

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 18.11.2021 04.17

JR kirjoitti:

Mietintöjä yön pimeinä tunteina - jos miljonääri, jonka kotiosoite on suunnilleen googlattavissa, hankkii kotiinsa käsiaseen, niin mikä on dominantti strategia?

Haulikko ja suolapatruunat olivat pätevä omenavarkaiden karkoittaja 60-luvun Munkkiniemessä pelkkänä huhunakin. Toisaalta se oli haaste. Pitihän sitä syys-lokakuun iltana porukalla hiiviskellä, mutta kauhulla juostiin karkuun kun pihaovi kolahti ja pappa karjui niin, että Tiilimäenpuisto raikui. Kaikki eivät selvinneet kuivin housuin. Aseista ei ollut pulaa sodan jälkeen.

Ohje suolapatruunan valmistamiseen löytyy netistä vieläkin: "Ota haulikonpanos ja poista haulit, laita tilalle karkeaa ns. merisuolaa, sulje patruunan styykkaus. Ammu haulikollasi vaikka naapurisi kattia enintään 10 m matkalta. Ei tule toiste pihaasi! Pitemmällä matkalla suola hajoaa niin, ettei tehoa. Jos matka on alle 5 m niin katti kuolee ! Muista ampua sylinteripiipulla tai edes sillä horommalla! Eikä saa ampua ihmisiä !!! Niin, kannattaa myös putsata haulikko melko pian!!!!!!"

Lisää aiheesta: https://keskustelu.suomi24.fi/t/1168083/suolapatit-haulikkoon

Aseella uhkailu pelkkänä suupuheenakin taitaa nykyisin olla syyteharkintaan johtavaa asianomistajarikoksena: "rikoslaki asettaa laittoman uhkauksen erikseen rangaistavaksi teoksi, kun esimerkiksi uhataan väkivallalla, mutta pahoinpitelyä ei toteuteta."

Omenissa haahuilulla oli aikanaan yhtä yllytyshullu tarkoitus kuin siihen aikaan esiteininä beesata nelosen ratikan vaunukytkimessä roikkuen leveäpohjaisilla monoilla jäiseltä Hollantilaisentieltä Puistotielle. Harva pysyi kyydissä edes kentsun ohi. Joku onneton päätyi tsirralla Meikkuun.

Pankeilla on tallelokerot siksi, ettei kotonansa tarvitse Kason kassakaappia pitää ja arvokasta omaisuutta tai asiakirjoja säilyttää. Lokeroihin ei ole muilla asiaa. Lokeropalveluita on myös yrityksillä.

Albertinkadulla voi käydä paukuttelemassa Osuvan toisella radalla lyijyä mielin määrin, jos aseharrastukseen tuntumaa haluaa. Se rauhoittaa kummasti - myös kumppania, vaikka aseet pysyisivätkin radan kaapeissa. Varautua aina voi.

Jutun pointti ja vastaukseni dominanttiin strategiavalintaan on se, että uhka on haaste, johon aina riittää ääliöitä - oma nuoruus mukaan lukien - tarttumaan. Julkisen uhan käyttöä on hyvä harkita etukäteen ennen kuin sanoo siitä tai aseesta julki sanaakaan. Harmia, mustelmia ja päiväsakkoina maksettavaa voi tulla ihan turhaan.

Näytä koko viesti