Olet täällä

Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 14.1.2020 06.24

Mukavaa tunnustaa olleeni liian pessimistinen Trumpin ja Iranin suhteen. Pelkäsin heidän ajautuvan vääjäämättä sotaan kostoiskujen kautta, mutta näyttääpä siltä nyt, että pahemmalta vältytään. Aika monestikin tulee oltua väärässä, mutta tässä kohdin se on pelkästään positiivista.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 8.1.2020 04.01

Mukavaa, kun olette niin optimistisia Trumpin suhteen.

Pelkään, että Iran ei jätä tähän ellei Trump lähde myös hakemaan rauhaa keskinäisiin kiistoin. Mikäli pakotteita ja muita edelleen kiristetään, niin tämä pahee vielä

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 6.1.2020 01.09

Millaisia veikkauksia Iranin kostoiskun ajankohdalle ja todennäköisyys sille, että kostoisku pakottaa Trumpin sodan julistukseen?

Nähdäkseni tammiralli lienee peruttu jo.

 

Näytä koko viesti
Tammiralli - 3.1.2020 11.13

Juu ihmisiä kuolee joka päivä, mutta yhdysvaltain presidentin määräyksestä itsenäisen valtion kenraalin tappaminen suunnitellusti on ovi tuntemattomille teille

Näytä koko viesti
Tammiralli - 3.1.2020 09.43

Tässä saattoi käydä niin, että trumppi peruutti tämän vuoden tammirallit

Näytä koko viesti
Aspire Global - 1.1.2020 08.11

Syksyn kurssilaskun voisi myös nähdä kytkeytyvän tähän ja tietoon viranomaisen todennäköisestä voitosta. Toki tämän tyyppisissä riidoissa on vaikeutensa tiedottaa, koska vastapuoli lukee tiedotteet myös ja neuvotteluasemalle se ei tee hyvää.

Näytä koko viesti
Rahapeliyhtiöt - 4.12.2019 09.30

Tämä on poliitikoille helppo verotuskohde. Taitaa aiheuttaa jo vähemmän valitusta kuin tupakkaveron nostaminen. 

Mahdollisten haittojen tähden verotusta ei kerran nostettua kukaan politikko uskalla edes ehdottaa laskettavaksi, joten tämä ala tulee siirtymään jonnekin veroparatiisien kätköihin, jonne verottajan käsi ei noin vain ylety.

 

 

Näytä koko viesti
Nokia - 15.11.2019 06.59

Nokia on ajautunut vaikeaan tilanteeseen, kun se on menettänyt kilpailukykyään. Tilanne on oikeasti vakava ja sen kääntäminen ei tapahdu kvarttaalissa tai kahdessa. Jos todennäköisyyksiä miettii, niin sanoisin Nokia joutuvan ainakin kahden seuraavan kvarttaalin raporteissaan viestimään samaa kuin edellisessä. Se kaikki on negatiivista ja vaikuttaa jo tilaajien ostopäätöksiin. 

Kurssilasku voi väliaikaisesti ottaa tukea, mutta seuraavien tulosjulkaisujen yhteydessä todennäköisyys pudotuksen jatkumiselle reilusti yli 50%.

 

Näytä koko viesti
Lehto Group - 6.11.2019 12.02
TarkkaMarkka kirjoitti:

Lehtopöllö kirjoitti:

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/lehdon-sukellus-on-yllattanyt-monet-sisapiiria-lykasti-ex-liiketoimintajohtaja-kohosi-tulokuninkaaksi/9df85532-04af-403a-b0d0-e9f8a6688030

Suolaa haavoihin. Artikkeli on maksumuurin takana, mutta sisältöä on otsikon jälkeen aika lailla nolla. 

"Sisäpiiriä lykästi: ex-liiketoimintajohtaja kohosi tulokuninkaaksi"

"yhtiön entinen liiketoimintajohtaja Asko Myllymäki nousi osakekaupoillaan Pohjanmaan tulokuninkaaksi ja koko maan parhaiten tuloja saaneiden listan neljänneksi. "

Joku sanoo, että lykästi. Joku voisi epäillä, että on myyty ongelmien tultua johtoryhmän tietoon, mutta ennen muille osakkaille kertomista... 

Olen miettinyt aina välillä tuota Myllymäen myyntikuviota ja tämmöinen käynyt mielessä:

Olisiko Hannu Lehto ja Asko Myllymäki tehneet jonkun diilin, että H.Lehto saa osan Myllymäen myyntipotista. Koska kyseeseenhän ei olisi tullut että Lehto olisi itse myynyt omistuksistaan noin isoa siivua(miltä olisi näyttänyt markkinalle).

Jos edellä mainittua tai sen kaltaista "viritystä" ei ole ollut, voisi kuvitella että Lehdolla ja Myllymäellä olisi aika hapokkaat välit tällä hetkellä: Ongelmien tultua ilmi toinen myy osuutensa muutamalla kymppimillillä ja toinen jää jumiin omien osakkeidensa kanssa koska toimari, maine, firman kasvot jne jne..

Teoriassa mahdollista, mutta käytännössä asiat ovat edenneet mitä todennäköisemmin rehellisessä hyväuskoisuuden tilassa. Myllymäki oli nähnyt, että on hyvä hetki myydä ja irtaantua yrityksestä, koska oli saatavissa hyvä hinta ja riskit tuloskunnon ylläpitämisestä olivat muuttuneet haastaviksi.

Hannu oli taasen uskonut sitä, mitä liiketoimintajohtajat olivat hänelle raportoineet. Valitettavasti yrityksen kasvu ja ylisuuri itseluottamus ovat kostautuneet ja kasvua oli haettu kestämättömillä tavoilla ja nyt riskit sitten realisoituvat.

Kovan kasvun aikana oli mahdollista peittää yksittäisiä epäonnistumisia, mutta kasvun päättyessä se ei enää ollut mahdollista. Vahingollisinta on ollut kasvuun pakottaminen rajojen tullessa vastaan. Kasvun hakeminen väkisin markkinasta, jossa markkinakasvu on loppunut, tarkoittaa huonompien töiden haalimista kannattavuuden kustannuksella. 

Ei tässä mitään salaliittoja ole tapahtunut. Juostu vain liian kovaa ja jalat irronneet maasta

Näytä koko viesti
Nordea - 24.10.2019 12.12

Samaa mieltä - ei mitään yllättävää.

Nalle on tilanteen tiennyt jo pidempään ja tähän perustui myös Sammon päätös jakaa Nordean osakkeita osinkoina. Muut kerrotut perusteet olivat selityksiä. 

Veikkaan, että Sammolla on halu irrottautua Nordeasta ja jos/kun sopiva ostaja löytyy, niin myyntiin menee.

Näytä koko viesti