Olet täällä

Suuri Pörssiromahdus 2020 - 8.7.2020 08.17

Teknokraatti kirjoitti:

Peesaan CD:ta. 

Koronan toinen aalto ja heikot Q2 tulokset eivät tule yllätyksenä. 

Ei pitäisi olla enää kenellekään mitään yllättävää. Positiivisia yllätyksiä voi joidenkin kohdalla tulla, kun yleisoletus on heikko. Tilauskannat saattavat olla joidenkin osalta hyvinkin heikkoja ja se voi osalle olla yllätys vaikka ei pitäisi.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 4.7.2020 10.25

Kuolleisuuden muutos seuraa tartuntojen määrää viiveellä joka lienee luokaa 14-20 päivää. Mikäli kuolleisuus ei tuon viiveen jälkeen käänny seuraamaan tartuntojen määrän muutosta, niin sitten tappavuus on pienentynyt. Toki kaikki nuo Petterin mainitsemat seikat vaikuttavat ja toivottavasti virusta kyetään torjumaan ja hoitamaan paremmin. Myös immuniteettia omaavien määrän suhteellisen kasvun pitäisi alkaa vaikuttamaan, kosko potentiaalisten sairastujien suhteellinen määrä pienenee. Toki todettuja tartuntoja on vielä vähän, mutta isoissa väestökeskittymissä heitä kuitenkin on jo kohtalaisesti.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 3.7.2020 08.20

Testaamalla todettuja tartuntoja on vielä alle kahdella promillella, joten vielä on matkaa laumasuojaan vaikka kuinka. Rokotekin saadaan vielä, mutta onhan tuolla tuolla taudilla vielä tilaa ja aikaa levitä ennen sitä.

Näytä koko viesti
Eskimot nuolemassa geishoja fetsit päässä - 29.6.2020 01.36

Liikennemerkitkin aika rasistisia, kun mustat töitä raataa ja valkoiset vaan leikki ja niillä on autot ja talot...

 

     

 

Näytä koko viesti
Eskimot nuolemassa geishoja fetsit päässä - 29.6.2020 08.12

Joulupukin kuvien käyttö joulumainoksissa varmaan kiellettävä, koska se voi luoda vääristyneitä stereotypioita pohjoissuomalaisista miehistä.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 26.6.2020 08.06

stone kirjoitti:

Suomessa taas korona tilanne kääntynyt huonompaan kun muutamat hönöt ovat kulkeneet Ruotsin puolella wc-paperin ostossa..

Tulee vähän kalliiks meille veronmaksajille nämä kauppareissut. On se vaan kumma tämä ihmisten tyhmyys kun ei tajuta pysyä Suomessa. Kyllä täällä kauppoja riittää ettei ole tarvetta Ruotsiin sen vuoksi ajella.  Ettekö ihmiset opi mitään koskaan?

Toistan aiemman arvioni siitä, että etelä-euroopan matkailu jäänee haaveeksi.  Älkää suotta varailko lomamatkoja espanjaan. Ne eivät toteudu.

Kun nyt malttais porukka pysyä kotimaassa, niin voitas elää varsin vapaasti normielämää.

Yksittäiset irtiotot tulevat meille kaikille kalliiksi

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 26.6.2020 09.31

Marraskuu kirjoitti:

Nopeasti tuntuu unohtuvan eksponentiaalisen kasvun merkitys. Maaliskuussa oli paniikki päällä ja maailma melkein pysäytettiin, jotta viruksen leviämisvauhtia saatiin oleellisesti jarrutettua.

Maailmassa on kirjattu reilut yhdeksän miljoonaan covid tapausta. Tuo on reilut 0,1 % prosenttia maapallon väestöstä. Vaikka tapauksia olisi 10 kertaa testaamalla todettuja enemmän, niin se tarkoittaisi vain yhtä prosenttia. Tämä pandemia on vasta alussa ja vain rokote voi tähän tuoda helpotuksen, koska ihmiset eivät jaksa elää eristyksissä ellei pelote ole riittävän konkreettinen.

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 25.6.2020 11.06

Nopeasti tuntuu unohtuvan eksponentiaalisen kasvun merkitys. Maaliskuussa oli paniikki päällä ja maailma melkein pysäytettiin, jotta viruksen leviämisvauhtia saatiin oleellisesti jarrutettua.

Näytä koko viesti
Kitupiikin päiväkirja - 21.6.2020 08.00

Tartuntojen määrät ovat myös uusissa Euroopan maiden tilastoissa kääntyneet kasvuun. Toki varsin ymmärrettävää, kun rajoitukset puretaan, niin virus toki aloittaa uuden leviämisen. Mikäli viruksesta on jo useammanlaista mutaatiota, niin ihmisten vältellessä läheistä kanssakäymistä muiden kanssa leviää viruksesta se herkimmin tarttuva mutaatio. 

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 19.6.2020 12.56

Rahan halventuessa tuottovaade pienenee.

Tavoitellun yieldin muutos 8%-> 6% nostaa pääoman arvoa 33 %. Kun tuosta tippuu seuraavat kaksi prosenttia, nousee pääoman arvo vielä edellisestä 50%,

Kun rahaa tulvii samalla, kun korot ovat alhaalla pitkiä aikoja, yield valuu edelleen. Yield-tavoitteen pudotus 4% -> 3% nostaa arvjoa kolmanneksella. Varsin mukavia tuottoja, mikäli onnistuu rahastamaan tuon välin. 

Koska korot ovat olleet pitkään jo negatiivisia ja aina vain näyttää sitlä, että ne pysyvätkin negatiivisina, niin "riittävä" yield painuu.

Alkaa näyttämään siltä, että aina ehtii tulla jokin uusi kriisi tai ongelma, joka pakottaa pitämään korot alhaalla ja valtiot lisäämään velanottoa eli lisäämään rahaa markkinaan. 

Onko tämä muka uusi "normaali" vai tuleeko korjausliike johonkin aiempaan vai johonkin uuteen? Historia ei koskaan palaa, mutta historia toki toistaa itseään monellakin tapaa. 

Tällä hetkellä on kovin vaikea edes kuvitella, mitä tapahtuisi  euribor korkojen noustessa esim. 3 %:n tasolle. Vielä kymmen vuotta sitten sitä piti ihan normaalina odotusarvona, mutta nyt sellaisen tilanteen vaikutuksia tuntuu suorastaan pelottavalta arvioida.

 

Onko maailman kehitysnopeus uuden teknologian suhteen nopeutunut niin paljon, että lähtökohtaisesti erilaisia hyödykkeitä on mahdollista saada tulevaisuudessa halvemmalla kuin tänään? Toisin sanoen inflaatio ei pärjää tuotekehitykselle ja siitä syystä rahaa voi lisätä markkinaan sen näkymättä inflaationa. Tarkemmin ottaen rahan lisääminen vaikuttaa inflaatioon, mutta vain siten, että se estää deflaation?

 

 

 

Näytä koko viesti