Venäjä -

Pitkittyvä sota näyttää kääntyvän Putinin eduksi kuten olen pelännyt. Samoin käy pakotteiden kanssa. Venäjä on liian iso maa suljettavaksi pakotteiden avulla, joten pakotteet jäävät tehottomiksi ja kääntyvät pakotteiden asettajia vastaan.

Venäjän ase- ja ammustuotanto lienee jo niin suurta, että länsi ei siihen pysty vastaamaan ellei toimitettavan aseistuksen tehokkuuksia merkittävästi nosteta.

Näytä koko viesti
Nokia -

Kiireessä kyhäsivät tiedotteen, kun Eriksson tiedotti napanneensa AT&T kisassa voiton.

Näytä koko viesti
Nokia -

Almanakka wrote:

Mielenkiintoinen huhu. Näitä huhujahan on ollut ennenkin ja osa niistä on pitänyt paikkansa (esim. Verizon) ja osa ei. Nokian käyttämät Intelin sirut siis syö liikaa energiaa, eli teknologialla tosiaan oltaisiin häviämässä. Tämä ei olisi ihan valtava osa Nokian liikevaihtoa, alle 5 %, mutta Jenkeissä marginaalit olleet groupia korkeammalla tasolla. Ihme, jos ei laita lisää painetta myös osakkeelle vaikka vähän puolivillainen huhu onkin. Ericssonillehan tämä olisi tilaisuus kaapata markkinaosuutta.

Toivottavasti Nokia saa ratkaistua ongelman vaikka toisen valmistajan siruilla, jolloin tämä ongelma olisi suurempi Intelille kuin Nokialle.

Näytä koko viesti
Cargotec -

Olisiko Saksan ennusteita alhaisemmilla inflaatioluvuilla vaikutusta positiiviseen vireeseen.

Näytä koko viesti
Pakotteet -

Druuge wrote:

Mitenkähän paljon mukavampaa venäläisille on olla Kiinan vasalli kuin Euroopan kauppakumppani? Kävikö vahinko, vai tykkääkö ne kun joku dominoi niitä?

 

Venäjän kansa tykkää alistettuna olemisesta.

Näytä koko viesti
Pakotteet -

Hurjat peijaiset – Kiinalaismerkit ovat haukanneet jo yli puolet Venäjän automarkkinasta | Kauppalehti

Pakotepolitiikka ei oikein toimi kuten ajatus ehkä oli.

Näytä koko viesti
Venäjä -

JR wrote:

Druuge wrote:

Itse kanssa vähän ihmettelen, miksi noista on niin paljon uutisia joka päivä. Toinen mistä kirjoitellaan minusta ihan liikaa on se, mitä Venäjällä milloinkin meistä sanotaan. Tuntuu että pelataan suoraan Putinin pelikirjalla. Olisiko parempi jättää höpöttäjät noteeraamatta ja kirjoittaa oikeista uutisista. Niiden joiden noista tarvitsee tietää tietänevät ne ilman journalistejakin.

Globaalikapitalismissa media ei saavuta juuri mitään muuttamalla strategiaansa jonkun isäntämaan kansallisen edun nimissä. Ja se on täysin rationaalista, koska yksittäisen median panoksella "isänmaallisuuteen" on olematon panos toimintaympäristönsä jatkuvuuteen. Eli niin kauan kun ihmiset ostaa lehtiä näillä lööpeillä, ja klikkaavat juttuja näillä otsikoilla, niin mitä ihmettelemistä siinä on?

Toisin kuin diktatuurit demokratiat sotivat ääneen ajatellen.

Näytä koko viesti
Venäjä -

Aika helppoa tuo venäjän kiusanteko. Lähettävät muutamia pakolaisia polkupyörillä rajoillemme ja koko maan mediat täynnä polkupyöräileviä pakolaisia. Hallitus ja eduskunta käytännössä keskeyttänyt kaiken muun ja pyörittelee raja-asioita kaiket päivät. Putin naureskelee Kremlissä kavereidensa kanssa pienessä sievässä vodkasnapseja naukkaillen.

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen -

Crusader wrote:

Maakunnissa saa kokonaisia taloja ilmaiseksi? Ilmoittele jos löytyy Lappeenrannasta tai Kotkasta tai Kouvolasta tai Lahdesta.

Ehjää tuskin saa, mutta korjausvelkaisen remonttikohteen hinta ei kummoinen ole

Näytä koko viesti
Venäjä -

TL wrote:

Marraskuu wrote:

TL wrote:

1UP wrote:

TL wrote:

1UP wrote:

.... luulisi, että Venäjä lopettaa äkkiä pakolaisten lähettämisen, ettei Suomen raja-asemia laiteta kiinni. Suomi on niin merkittävä reitti pakotteiden tavaralle.

Onko todella? Olen kuvitellut merkittävän osan kulkevan stanien, Intian, Kiinan jne kautta. Oliko väite mutu kuten oma melko päinvastainen mielikuvani? Eli löytyykö Suomen merkittävyyttä tukevaa faktaa?

Ainoa kuvitelmaani tukeva "faktani" on suomalainen "kansanluonne". Kun jotain säädetään siitä, toisin kuin monessa muussa paikassa, pidetään kiinni oli fiksua tai ei.

Suomen tavaravienti Kazakstaniin oli 248,5 miljoonaa euroa kasvoi 143% vuodesta 2021. Kasvu oli suurta varsinkin jälkimmäisellä vuosipuoliskolla ja sama trendi on jatkunut 2023. Ei tarvitse olla Sherlock, että älyää mistä Kazakstanin viennin räjähdys johtuu. Laivat tulee Suomessa satamaan, josta venäläiset rekat käy ne hakemassa. Papereissa lukee virallisesti määränpäänä Kazakstan, mutta käytännössä päätyvät Venäjälle. Joko ensin Kazakstaniin, kuten papereissa on ja sitten sieltä omana kyytinään Venäjälle. Osa toki gps-selvitysten perusteella jää suoraan Venäjälle ja paperit on vaan väärennetty. Suomen tulli ei tuossa osallistu oikein millään tavalla, paitsi katsoo, että paperit kunnossa. Ja kyllä ihan suomalaistenkin firmojen myynti Kazakstanin, Armenia jne. kaltaisiin maihin on kasvanut. Eteläinen reitti jostain Turkin kautta taitaa olla hankalampi, joten Suomea suositaan. 

Totta kai kuten kirjoitat. Mutta Suomen ja Venäjän välisen rajan sulkeminen ei vaikuta käytännön mitenkään Suomen ja Kazakstanin väliseen tavaraliikenteeseen. Joten sen haittavaikutus Venäjälle tässä mielessä lienee nolla. Joten sanoisin logiikkasi ontuvan melko vahvasti.

Suomen ja Venäjän välisen rajan sulkeminen ei varmaankaan vaikuta Suomen ja Kazakstanin väliseen liikenteeseen. Se kuitenkin vaikuttaa Venäjälle Suomen kautta kulkevaan tavaravientiin, joka menee väärillä papereilla sinne. Etelä-Koreasta tavaraa tuskin kuskattaisiin Suomen kautta Kazakstaniin, kun suorempaakin pääsee. 

Juu, tämä on tietysti ollut täysin selvää koko ajan. Mistä päästäänkin kehää kulkien takaisin alkuperäiseen kysymykseen. Onko mitään dataa tämän määrästä? Alkuperäinen väite oli tämän olevan merkittävä reitti, joka ei oman mutuni mukaan pidä paikkaansa. Kuvittelen siis juurikin, aiemmin täysin epäloogisesti tämän väitteen todisteenakin käytettyjen, stanien viennin jne olevan paljon merkittävämpi pakotteiden kiertoreitti.

Tästä datasta voi päätellä: "Suomen tavaravienti Kazakstaniin oli 248,5 miljoonaa euroa kasvoi 143% vuodesta 2021. Kasvu oli suurta varsinkin jälkimmäisellä vuosipuoliskolla ja sama trendi on jatkunut 2023. Ei tarvitse olla Sherlock, että älyää mistä Kazakstanin viennin räjähdys johtuu."

Suomen läpi kulkevat tavaravirrat varmastikin pienemmästä päästä vaikkakin Pietariin päätyvälle tavaravirralle Suomi lienee varsin sopiva reitti.

Näytä koko viesti