Olet täällä

Onko deflaatio sittenkin inflaatiota suurempi riski? - 10.9.2020 05.28

Joo  kyllähän noissa kyse on monen asian synnyttämistä ketjureaktioista, joissa hämärtyy lopulta mikä minkäkin alkusyy on ollut.

Kun kyse on länsimaisesta yhteiskunnasta, jossa elämisen perusasioista ei ole pulaa, niin rahan lisääminen ohjautuu epävarmoina aikoina säästämiseen

Näytä koko viesti
Onko deflaatio sittenkin inflaatiota suurempi riski? - 10.9.2020 10.55

Saksassa oli ensin pulaa kaikesta ruuasta ja polttoaineesta. Ihmiset olivat paleltua koteihinsa ja polttopuuksi hakattiin kaupungin puistotkin. Rahaa alettiin painaa vasta, kun ihmiset näkivät nälkää ja palelivat kylmissä kodeissaan

Näytä koko viesti
Onko deflaatio sittenkin inflaatiota suurempi riski? - 10.9.2020 07.30

Rahan määrän lisääminen ei yksin riitä mittavaan inflaatioon saati hyperinflaatioon. Inflaation perusajuri on kysynnän kasvu suhteessa tarjontaan. Hyperinflaatioihin on aina liittynyt tarjonnan dramaattinen lasku ravinnon ja energia suhteen.

Ruoka- tai enegiapulassa hinnat nousevat hallitsemattomasti ja tätä vastaan palkkoja nostetaan ja valtio printtaa rahaa.

Näytä koko viesti
Aspire Global - 19.8.2020 08.15

Pari erää kevensin, kun tällä on tapana ollut yllättää. Toki yllätyksiä on tullut molempiin suuntiin.

Hiukan ihmettelen miten tämän kaltaisessa toiminnassa tuloksen julkistaminen kestää näin pitkään. Oletan tuloksen olleen johdolla selvillä jo heinäkuun alkupuolella melko tarkkaan, joten helposti voi tieto myös vuotaa ulos. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 17.8.2020 06.00

shaksuka kirjoitti:

https://twitter.com/JuhanaBrotherus/status/1295351326126354434?s=20

Mitä matalammalla tartunnat pysyvät, sitä pienemmän kolauksen talous ottaa. Jännä, ihan kuin olisin yrittänyt toitottaa tätä päivänselvää asiaa koko kevään, mutta kuulemma talous ja terveys olivat eri vaakakupissa ja virus piti päästää leviämään koko kansan läpi talouden pelastamiseksi. blush

Samoilla linjoilla oltu. Kuolleet eivät talouteen juurikaan vaikuta vaan kuoleman pelko on se, joka pysäyttää.

Näytä koko viesti
Neles - 11.8.2020 08.48

Juha kirjoitti:

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/valmet-lisannyt-taas-tuntuvasti-neles-omistuksiaan-christer-gardell-lataa-nyt-tayslaidallisen-valmetin-toimitusjohtajalle/e036c253-374c-4733-8252-39797f95fd9e

Valmetille oli kirjattu eilen maanantaina lähes 19 prosenttia Neleksen osakkeista. Osakekauppojen selvitys vie muutaman päivän, minkä vuoksi luku kuvaa Valmetin omistuksia viime viikon keskiviikkona.

”Valmetin toiminta on epäeettistä ja vihamielistä Neleksen osakkeenomistajia, Neleksen hallitusta ja Valmetin omia osakkeenomistajia kohtaan”, Gardell kommentoi Kauppalehdelle.

”Valmetin strategia ei ole vakavasti otettavan teollisuusyhtiön toimintaa, vaan muistuttaa ennemmin aggressiivisen hedgerahaston taktiikkaa.”

”Hallituksen pitäisi ajaa kaikkien osakkeenomistajien etua. Kun ottaa huomioon Valmetin toiminnan ja selvän eturistiriidan muiden osakkeenomistajien kanssa, emme tue Valmetin ehdokasta hallitukseen.”

”Helsingin pörssissä puolet omistuksista on ulkomaalaisilla. Suomen maine kansainvälisten sijoittajien parissa voi saada tässä pahan kolauksen. Sillä voi olla pitkällä aikavälillä vakavia seurauksia Suomen elinkeinoelämälle”, Gardell maalailee.

-

Hauskaa napinaa, Gardellia ei miellytä...

Nostaisivat tarjoushintaa eivätkä nillittäis kuin hemmotellut lapset

Näytä koko viesti
UPM-Kymmene - 9.8.2020 10.46

Printtimedia väistyy nettimedian ja -mainonnan syödessä kaiken tilan. Muilta osin markkina kasvaa yleisen talouden kasvun myötä. Joiltakin osin enemmänkin kuten pakkauskartonki.

Upm:n osalta printtimedian osuus tuloksesta ja liikevaihdosta on jatkuvasti pienentynyt. Pahin tilanne oli  n. 10 v sitten ja sen jälkeen yhtiö on onnistunut muuntumaan ratkaisevasti ja printtimedia surkastuminen ei ole enää niin iso ongelma kuin se oli vuosikymmen sitten.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 5.8.2020 06.34

Korona lähti sitten leviämään meillä uudelleen ja varsin vauhdikkaasti, joten suosittelen varovaisuutta yleisötilaisuuksiin osallistumisessa.

Testiasemille on tullut jonon muodostusta ihan tässä kahden viimeisen päivän sisällä ja veikkaan, että tartuntojen määrät hyppää yli 100/vrk hyvinkin nopeasti.

Tämä oli toki arvattavissa, mikäli seurasi muun euroopan menoa viimeisen kolmen viikon aikana.

Näytä koko viesti
Suuri Pörssiromahdus 2020 - 31.7.2020 06.36

Merta kirjoitti:

Mielestäni huhtikuussa oli arvostettu dipissä edes jotenkin tulevat heikentyneen kysynnän ja heikentyneiden tulosodotuksien vaikutus osakekursseihin.

 

Toki nytkin tietyt toimialat on säilyttäneet ja jopa parantaneet liiketoimintanäkymiään koronan aikana, mutta suurella osalla tulokset on surkeita ja ylihinnoiteltuja osakekursseja perustellaan ihmeellisillä asioilla, kuten "pitkän aikavälin tulosnäkymiä katsottaessa 3-5 vuoden päähän on tämä nyt hinnoiteltu kursseihin". Että siis mitä?? Jos yrityksen liiketoimintaedellytykset ja tuloskehitys konttaa, niin joku keksinyt tällaisen perustelun. Tavallaan mahdollista, jos tehty investointi joka nostaa tuotantokapasiteettia tai parantaa vaikkapa ohjelmiston markkinapeittoa skaalautumalla uusiin maihin, mutta kun tällaisesta ei ole tietoa ja myynti kehittyy normaalisti esim. vientikysyntään perustuen.

Rahan halpeneminen alentaa tuottovaateita eli samasta pääoman tuotosta maksetaan huomattavasti enemmän. 

Näytä koko viesti
Citycon - 31.7.2020 12.07

Artsipappa kirjoitti:

 

Varmasti Finnkino ongelmissa, mutta en usko että tämäkään ala tähän kuolee. Mulla on Netflix, CMore ja Amazon Prime mutta silti kävin silloin tällöin elokuvissa ennen koronaa. Ei ne ole toisiaan poissulkevia vaihtoehtoja. Lähes jokaisesta kodista löytyy myös keittiö mutta silti jengi käy ulkona syömässä.

Itse uskon että kauppakeskuksien tarjonta voi muuttua, mutta ei missää nimessä kuole. Ihmiset haluavat viettää aikaa muuallakin kun kotisohvalla virtuaalilasit päässä. Ainakin iso osa kansasta. Toki on myös niitä jotka odottavat kärki märkänä VR:n läpimurtoa ettei tarvitse mitään tehdä tai mihinkään mennä, mutta ihminen on laumaeläin ja tehty liikkumaan. 

Suuret monipuoliset erilaisia viihdettä ja kokemuksia tarjoavat kauppakeskukset lienevät niitä, jotka pitävät pintansa juuri mainitsemistasi syistä.

Kauppakeskuksilla on mahdollisuus muuntua ja kehittyä monella tapaa ja pärjätäkseen se on myös välttämätöntä. Elokuvateatterit ovat omalla tavallaan esimerkki siitä, että kotisohvat on voitettavissa, kunhan luodaan kokemuksia, joihin kotisohva ei kykene vastaamaan.

 

 

 

Näytä koko viesti