Olet täällä

Nordea - 6.3.2021 06.12

En ihmettelis, jos Nordealle ilmaantuisi ostaja esim. jokin Euroopan suurista finanssikonserneista. Nyt voisi olla sopiva hetki tehdä tarjous.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 6.3.2021 03.19

Bluesman kirjoitti:

Suomessa pääministerin suulla ihan aikuisen oikeasti pohditaan jo ulkonaliikumiskieltoa ja sen mahdollisuutta...Tota. Mun pitää ihan oikeasti hieraista silmiä ja rassata korvia, et onks nää oikeasti ihan vakavissaan?   ...:D

Siis tää tuntuu hiukan hassulta tilanteessa, missä itsekkään en tunne yhtäkään koronaan sairastunutta.. Jotain huhuja ollut, että joku yksittäinen jossain saanut taudin..

Mietin tässä vaan motiiveja näille järjettömille puheille..Kaiketi tarkoitus on vaan epätoivoisesti puskea kansaa rokotteille näillä kansan pelotteluilla ja media rummutuksella.    

Hei..Jos haluatte vähentää keissejä Suomessa, niin siirtäisin katseet rajoille, koska sieltä nää tulee mitä tulee.   Aika vähän Suomessa koronaa lähteä huutelemaan ulkonaliikumiskieltoa.      Ehkäpä olisi parempi unohtaa koko korona kun ei tuosta mitään näytä tulevan.

 

Valitettavasti tämä leviää ihan kotimaisin voimin jo. Rajat olisi pitänyt pitää kiinni viime kesällä ja syksyllä. Nyt rajojen sulkemisella ei enää ole näkyvää merkitystä.

Rokotetta jakoon ja vauhdilla.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 4.3.2021 08.33

aliisan_avaimet kirjoitti:

 

mskomu kirjoitti:

Markkina on aivan järjettömässä tilassa, kun maailmasta löytyy tasan yksi, TSMC, joka tekee kaikkien kovien nimien piirit: Apple, Nvidia, AMD, Tesla, Nokia, Huawei, jne. jne.

 

Se oli kylläkin Intel joka tekee (teki?) Nokian piirit, ja yhtenä syynä Nokian taannoiseen kurssilaskuun - Nokia luotti sen varaan että Intel saa 10nm-prosessinsa toimimaan (ei saanut), joka johti siihen ettei Nokialla ollutkaan tuotetta mitä myydä. Heillä ei ollut Plan B:tä, vaan kaikki oli sen varassa että uusi piiri saadaan valmistettua. Tämä tapaus oli vuodelta 2018

Nokialla on ollut tapana laittaa all in katsomatta korteja, joten eipä yllätys 

Näytä koko viesti
Betsson - 4.3.2021 03.56

ArvoPaavo kirjoitti:

 

Marraskuu kirjoitti:

Laskevassa markkinassa en malttanut olla tätä lisäämättä vaikka peliyhtiöiden painoa olenkin kevennellyt viimeisten viikkojen aikana. PE huitelee ysin korvilla, joten näillä korkotasoilla houkutus lisätä voitti. Yleensä liian hyvältä näyttävissä yhtälöissä on voinut jälkikäteen todeta niiden tosiaan näyttäneen aivan liian hyviltä.

 

 

PE 2021 ysin korvilla? Kirjoituspäiväsi päätös 68,65 oli, joten käyttämällä esim sitä omilla ennusteillani saan PE 13 vuodelle 2021. Tässä odotan liikevaihdon pysyvän edellisvuoden tasolla, koska vertailukaudessa on 3.5 koronakvartaalia vs 2021 ennuste 3 kpl, koska Q421 paluu normaaliin. Ebit marginaali paranee 1% edellisvuodesta.

Minulla on omalaatuinen tapa vähentää pe-lukua laskettaessa maksamaton osinko arvosta pois tässä vaiheessa vuotta.

Mitä tulevaan tulee, niin uskon Betssonin pystyvän pieneen parannukseen tänä vuonna. Kyse on kuitenkin uskon asioista, joten mitään suurempaa viisautta takana ei ole.

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 28.2.2021 07.05

Mellon kirjoitti:

Hyvää pohdintaa Päivän byrokraatilta. Vaikea olla eri mieltä oikeastaan mistään. 
https://paivanbyrokraatti.com/2021/02/28/elpymisrahasto/?fbclid=IwAR3aToOJUBpMcRFwBk6EFru3gSHgRKFP3uF3ueht0p4Q60G1AapRGNXP0-4

Jos Eu:n tavoite olisi menestyä suhteessa kilpailijoihin, niin lainaa pitäisi antaa eniten niille, jotka saavat lainarahan parhaiten tuottamaan.

 

Näytä koko viesti
Reddit Wallstreetbets - 27.2.2021 11.01

Heikin Ashi kirjoitti:

SECin tädeillä ja sedillä on meille vakavaa asiaa.laugh

SEC Suspends Trading in Multiple Issuers Based on Social Media and Trading Activity

FOR IMMEDIATE RELEASE
2021-35

Washington D.C., Feb. 26, 2021 

https://www.sec.gov/news/press-release/2021-35

 

Onko tämä jonkinlaista kaksinaismoralismia? Isojen rahastojen sijoituspäätöksiä tekevät tapailevat toisiaan erilaisissa tilaisuuksissa ja vaihtavat "ajatuksia" tehden ostopäätöksiään näiden "ajatusten" vaihtojen tuloksena. Tämä kaikki tapahtuu julkisuudelta piilossa, joten näistä "ajatuksista" muilla sijoittajilla ei ole mahdollisuutta saada tietoa.

Nyt SEC rankaisee julkisesti sosiaalisessa mediassa "ajatuksiaan" vaihtavia pieniä toimijoita, jotka tavallaan toimivat avoimesti. 

Tästä ei ole kovin vaikeaa löytää isojen rahastojen vaikuttimia puolustaa omaa totuttua asemaa hallita "peliä". 

 

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 25.2.2021 07.55

Kiinteistöjen kanssa velkavipu tuo kerrointa sekä hyvässä että pahassa. Sillä Ovaro aikoinaan sai näytettyä hyvää tulosta, kun arvostuksia korjailtiin ylös. Nyt niitä on jokunen vuosi palauteltu takaisin ja ikävältähän se tuntuu.

5% alennus asunnon arvossa johtaa 12,5% tasearvon laskuun asunnolla, josta on 60% velkaa.

Näytä koko viesti
Sampo - 25.2.2021 01.05

Ei tarvitse enää pohdiskella Nallen tarkoitusperiä 

Näytä koko viesti
Sampo - 24.2.2021 07.03

Mietin tuossa Nallen lausuntoja Nordeasta. Ihan vaan, jos olisin itse kauppaamassa Nordeaa, niin miksi samalla antaisin negatiivisia lausuntoja Nordeasta sijoituksena? Toki mietiskelyni on kovin hypoteettista, koska en omista moisia osakemääriä Nordeaa. Puheillani ei siten olisi hyttysen ininää suurempaa merkitystä yhtään mihinkään.

 

Näytä koko viesti
Betsson - 23.2.2021 01.16

Laskevassa markkinassa en malttanut olla tätä lisäämättä vaikka peliyhtiöiden painoa olenkin kevennellyt viimeisten viikkojen aikana. PE huitelee ysin korvilla, joten näillä korkotasoilla houkutus lisätä voitti. Yleensä liian hyvältä näyttävissä yhtälöissä on voinut jälkikäteen todeta niiden tosiaan näyttäneen aivan liian hyviltä.

 

Näytä koko viesti