Olet täällä

Nokia - 15.11.2019 06.59

Nokia on ajautunut vaikeaan tilanteeseen, kun se on menettänyt kilpailukykyään. Tilanne on oikeasti vakava ja sen kääntäminen ei tapahdu kvarttaalissa tai kahdessa. Jos todennäköisyyksiä miettii, niin sanoisin Nokia joutuvan ainakin kahden seuraavan kvarttaalin raporteissaan viestimään samaa kuin edellisessä. Se kaikki on negatiivista ja vaikuttaa jo tilaajien ostopäätöksiin. 

Kurssilasku voi väliaikaisesti ottaa tukea, mutta seuraavien tulosjulkaisujen yhteydessä todennäköisyys pudotuksen jatkumiselle reilusti yli 50%.

 

Näytä koko viesti
Lehto Group - 6.11.2019 12.02
TarkkaMarkka kirjoitti:

Lehtopöllö kirjoitti:

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/lehdon-sukellus-on-yllattanyt-monet-sisapiiria-lykasti-ex-liiketoimintajohtaja-kohosi-tulokuninkaaksi/9df85532-04af-403a-b0d0-e9f8a6688030

Suolaa haavoihin. Artikkeli on maksumuurin takana, mutta sisältöä on otsikon jälkeen aika lailla nolla. 

"Sisäpiiriä lykästi: ex-liiketoimintajohtaja kohosi tulokuninkaaksi"

"yhtiön entinen liiketoimintajohtaja Asko Myllymäki nousi osakekaupoillaan Pohjanmaan tulokuninkaaksi ja koko maan parhaiten tuloja saaneiden listan neljänneksi. "

Joku sanoo, että lykästi. Joku voisi epäillä, että on myyty ongelmien tultua johtoryhmän tietoon, mutta ennen muille osakkaille kertomista... 

Olen miettinyt aina välillä tuota Myllymäen myyntikuviota ja tämmöinen käynyt mielessä:

Olisiko Hannu Lehto ja Asko Myllymäki tehneet jonkun diilin, että H.Lehto saa osan Myllymäen myyntipotista. Koska kyseeseenhän ei olisi tullut että Lehto olisi itse myynyt omistuksistaan noin isoa siivua(miltä olisi näyttänyt markkinalle).

Jos edellä mainittua tai sen kaltaista "viritystä" ei ole ollut, voisi kuvitella että Lehdolla ja Myllymäellä olisi aika hapokkaat välit tällä hetkellä: Ongelmien tultua ilmi toinen myy osuutensa muutamalla kymppimillillä ja toinen jää jumiin omien osakkeidensa kanssa koska toimari, maine, firman kasvot jne jne..

Teoriassa mahdollista, mutta käytännössä asiat ovat edenneet mitä todennäköisemmin rehellisessä hyväuskoisuuden tilassa. Myllymäki oli nähnyt, että on hyvä hetki myydä ja irtaantua yrityksestä, koska oli saatavissa hyvä hinta ja riskit tuloskunnon ylläpitämisestä olivat muuttuneet haastaviksi.

Hannu oli taasen uskonut sitä, mitä liiketoimintajohtajat olivat hänelle raportoineet. Valitettavasti yrityksen kasvu ja ylisuuri itseluottamus ovat kostautuneet ja kasvua oli haettu kestämättömillä tavoilla ja nyt riskit sitten realisoituvat.

Kovan kasvun aikana oli mahdollista peittää yksittäisiä epäonnistumisia, mutta kasvun päättyessä se ei enää ollut mahdollista. Vahingollisinta on ollut kasvuun pakottaminen rajojen tullessa vastaan. Kasvun hakeminen väkisin markkinasta, jossa markkinakasvu on loppunut, tarkoittaa huonompien töiden haalimista kannattavuuden kustannuksella. 

Ei tässä mitään salaliittoja ole tapahtunut. Juostu vain liian kovaa ja jalat irronneet maasta

Näytä koko viesti
Nordea - 24.10.2019 12.12

Samaa mieltä - ei mitään yllättävää.

Nalle on tilanteen tiennyt jo pidempään ja tähän perustui myös Sammon päätös jakaa Nordean osakkeita osinkoina. Muut kerrotut perusteet olivat selityksiä. 

Veikkaan, että Sammolla on halu irrottautua Nordeasta ja jos/kun sopiva ostaja löytyy, niin myyntiin menee.

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 24.10.2019 11.57

En kuulu turkisten kuluttajiin itsekään, mutta näin nimerkin takaa uskallan kyseenalaistaa turkisalan mustamaalaamista. 

Yleisesti olemme kovin paheksuvia turkiseläinten kohtelusta ja samaan aikaan lihan tuotantoa varten kasvatetun karjan osalta olemme huolissamme lähinnä hiilijalanjäljestä. Turkis on kuitenkin käyttöiältään monesti vuosia, kun länsimaisen kuluttajan käyttämästä naudanlihasta 50% menee läskin kasvatukseen ja toinen puoli menee buffeeruokalan roskiin.

Näytä koko viesti
Nokia - 24.10.2019 11.29

Huawei tekee Kiinan valtion kassan avustama (ja määräämänä) tästä toimialasta kannattamattoman länsimaisille yrityksille. 

 

Näytä koko viesti
Kuka teki tiliä Trumpin twiiteillä? - 20.10.2019 08.33

Oikeastaan ihmettelen, että tämä tuli vasta nyt keskustelun aiheeksi. Trumpin twiitit versus markkinareaktiot saivat ainakin minun mielessäni salaliittoteorian näyttäämää jopa todennäköiseltä jo vuosi sitten. Perusteet hyvinkin juuri nämä samat mitä Aki pyörittelee tässä.

Näytä koko viesti
Brexit - 10.9.2019 10.32

Kun miettii kuinka aljon tämä touhu on vienyt parlamentin aikaa kaikelta muulta, niin voi vain todeta kuinka hyvin maa pyörii vaikka parlamentti pyörittää samaa asiaa saamatta mitään aikaan. Liekö jopa brittien etu, kun eivät jouda säätämään muita turhua lakeja kansan kiusaks.

Näytä koko viesti
Brexit - 10.9.2019 02.11

On tää surkuhupaisaa touhua. Miten ihmeessä he ovat näin merkittävän asian saaneetkin tähän jamaan.

Voisivat perua koko jutun ihan vaikka sillä perusteella, että oikeasti vain 37,5% kansasta halusi eroa.

Näytä koko viesti
Aspire Global - 2.9.2019 08.12

Vaikuttaa pettyneitä asiakkaita Aspirella olevan ja riveiltä lukien suorastaan petettyjä ja vihaisia.

Miten Aspire on kyennyt tähän asti kasvamaan ja parantamaan tulostaan vaikka se on asiakkaiden mielestä niin paljon huonompi kuin muut?

Näytä koko viesti
Aspire Global - 2.9.2019 04.03

Jos pelaaja käy pelaamassa tervetuliaisbonareita ja hyppää aina uudelle sivustolle, kun bonarit kulutettu, niin mitä haittaa tällaisen pelaajan muualle siirtymisestä yritykselle on?

Näytä koko viesti