Olet täällä

Päivän politiikka - 24.6.2022 08.34

Turmiolan Tommi kirjoitti:

Tässä kohussa on monta ulottuvuutta, jotka tahtovat sekoittua kommentoinnissa:

1) Pitävätkö HS:n alkuperäisen jutun väitteet pääosin paikkaansa. Mielestäni kyllä, sillä on vaikea uskoa usean naisen valehtelevan poliisille ja toimittajille toisistaan tietämättä. Lisäksi jutusta ei ole osoitettu olennaisia virheitä. Tosin Petran ja Amanda Blickin motiiveja voidaan kyseenalaistaa.

Mikäli muistan is:n sivuilla olleet otteet poliisin raportista, niin vain Petra ja Amanda esittivät viittauksia wr:n epäasialliseen käytökseen. 

Keitä ne hs:n mainitsemat useat muut ovat, jos nuo kaksi jätetään pois laskuista?

 

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 24.6.2022 05.21

Täs oli joku aika sitten eräs Anni epäiltynä seksuaalisesta häirinnästä (seksistä puhuminen muiden kuullen) ja hän koki kovasti raskaana tutkinnat ja epäilyt. Valitti jossain Lehdessä kuinka esimiehiltä ei saanut asiassa minkäänlaista tukea. Anni voisi ihan vertailun vuoksi miettiä kuinka kokoomuksen johto antaa tukea Rydmanille.

Annilla oli onneksi sellainen etu, että hän oli ollut sellaisten ihmisten seurassa, joilla ei ole minkäänlaista tarvetta päteä toisten kustannuksella saati kostaa jotakin torjutuksi tulemisen vuoksi.

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 24.6.2022 06.28

Jauhottaja kirjoitti:

 

JR kirjoitti:

 

GHearst kirjoitti:

Willen esittämillä kuvakaappauksilla keskusteluista katkeroituneen alaikäisen kanssa ei ole mitään todistearvoa, koska herää erittäin varteenotettava epäilys että tuo keskustelu on käyty sanomalehtien jo nuuskiessa asiaa, ja että aikaisemmat keskustelut ovat olleet varmasti vähintäänkin flirttailevia.

 

Toi keskustelu on käyty 2019.

 

Olin itsekin ajatellut juuri kuten GHearst noiden Petran kanssa käytyjen Whatsapp-keskustelujen osalta - ne olivat jopa liian isällisiä ja vastuullisia, kun ottaa huomioon mitä Willen seikkailuista nyt on kuultu. Kuitenkin vasta nyt huomasin, että ensimmäisethän niistä on käyty jo vuonna 2018. Vuosiluku ei näy kuvassa, mutta Wille mainitsee sen tekstissä ja siitä hän nyt tuskin valehtelee, kun varmasti jäisi kuitenkin kiinni. Lisäksi viestissä hän toteaa Petralle, että "Olet 15", mikä myös täsmää vuoteen 2018.

Ymmärtääkseni Seiskakin sai vinkkinsä vasta 2019, joten ensimmäisen Petran kanssa käydyn keskustelun täytyy olla ennen Seiskan nuuskintaa. Tuskinpa Wille silloin olisi suunnitellut viestejään siten, että voi käyttää niitä todisteena itsensä puolustamisessa tässä kontekstissa. Lisäksi Petrakin toteaa Willen isälliselle kommentille, että "Arvelinkin, että sanoisit noin", mitä hän tuskin olisi sanonut , jos Wille aiemmin olisi flirttaillut ja kutsunut seksikkääksi.

Tämä on mielestäni aika merkittäväkin asia Willen puolustukseksi. 

Tietysti voi kysyä miksi ylipäätään pitää olla missään tekemisissä alaikäisten kanssa. Toki nuorten politiikasta kiinnostuneiden nuorten kannustaminen alalle voi kuuluua nuorisojärjestöissä toimivien vastuulle ja siten keskusteluja nuorten kanssa ei voi kokonaan välttää.

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 23.6.2022 05.39

Sanna Ukkolan kirjoitus usuttaa Rydmania kanteen tekoon. On vaan melkoinen riski lähteä Hesaria haastamaan.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/0543b330-8362-4baf-a257-7736363b74f5

 

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 23.6.2022 06.30

Turmiolan Tommi kirjoitti:

Jarno Liski perkaa hyvin Rydmanin selityksiä kohta kohdalta.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/c737f2f8-2a7e-4194-82fd-56a65011ae90

Hiukan tästä tapauksesta tulee sellainen vaikutelma kuitenkin, että mahdollisuus ja mahdolliset ajatukset ovat riittävä peruste syyttää. Mutta onko 25-30 vuotias mies syyllinen seksuaaliseen häirintään mahdollisuuden ja mahdollisten seksuaalisten ajatusten vuoksi?

Ihmisen mieltä on kovin helppo manipuloida tekemään oletuksia mahdollisuuksien perusteella. Ehkäpä moni olettaa jo senkin vuoksi, että itse on syyllistynyt oman päänsä sisällä seksuaalisiin ajatuksiin viehättävien ihmisten kohdalla.

Toki en ole tämän herran kaikista edesottamuksista perillä, joten voihan sieltä vielä tulla esille jotakin pahempaa.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 22.6.2022 05.10

Heikin Ashi kirjoitti:

Mitä ne jotkut maallikot puhuu, että  "ympäristö ei ole nyt osakkeita suosivaa".

Jos uskomme niitä, jotka tietävät eli "asiantuntijoita", suurten pankkien päästrategeita ja pääanalyytikoita, niin osakkeita piti taas ruveta ostamaan maaliskuulla.

 

Ps. Onneksi emme uskoneet, emmekä usko.laugh

Olemme vasta nähneet ensimmäiset varmat merkit talven tulosta. Lehti vasta kellastuu puissa ja pieniä yöpakkasia. Kunhan tulee syysmyrskyt ja pimenee marraskuun loskakeleiksi ja räntäsateiksi, niin sitten aika katsella kenen jalat pysyy kuivina ja kädet lämpöisinä.

Näytä koko viesti
Aspire Global - 17.6.2022 04.15

Osaisko joku pikaisesti kertoa, miksi Aspirea myydään tällä hetkellä 85 sek?

Eikös nuo lunasteta pois vai mikä niiden kohtalon on?

 

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 12.6.2022 06.08

TL kirjoitti:

Ei mikään skenaario täysin poissuljettu luonnollisestikaan ole.

Mutta kun palataan ajassa hetki taaksepäin oli lähinnä viikkojen kysymys koska pakotteet ja omat kuolleet saavat venäläiset sankoin joukoin vaatimaan muutosta. No, saivatko? Vastaan itse, saivat lähinnä kansan yhdistymään. (Ja näin niiden kanssa tyypillisesti käykin)

No, nyt teema on vaihtunut, odotetaan tarpeeksi kauan niin sitten. Sanoisin ettei kannata pidättää hetkeä odotellessa.

En sen kummemmin perustele kun, markkinatalousfoorumilla kun ollaan, kehotan selvittämään paljonko rahaa venäjälle koko ajan virtaa. Ja palauttamaan mieleen, että rahalla saa ja hevosella pääsee. Jos länsimaista ei hevoskyytiä tarjota ei kuitenkaan kannata olla niin naiivi, että kuvittelee ettei rahalla edelleen saisi. Ainoa ihan oikeasti toimiva pakote olisi ostojen lopettaminen, ja sekin toimisi vain tiettyyn rajaan. Kyllä hyvälle tavaralle (luetaan energialle) aina ostaja löytyy. Mutta ostojen lopettaminen kyllä tekisi tilapäisesti kipeää toisin kuin se ettei coca colaa enää saa sillä nimellä...

Ja kyllä, pakotteet epäilemättä toimivat asevalmistukselle kriittisten komponenttien osalta ja hyvä niin. Mutta että niillä saisi venäjän kansan putinia vastaan on minusta hyvinkin kaukaa haettua.

Laitetaan tähän merkki, nostetaan 1.1.2023 ja katsotaan kumman ennustus pakotteiden vaikutuksesta osui lähemmäksi. Olen mielelläni väärässä. 😉

Tästä varsin samaa mieltä ja taisin jo heti pakotteita asetettaessa maaliskuun alussa todeta saman. Länsimaiset pakotteet, jotka kohdistuvat venäjän tavallisiin kuluttajiin kääntyvät pakotteiden asettajaa vastaan.

Pakotteet ovat politikoiden käsienpesua, joka ei Ukrainaa auta. Ainoa tehokas talouden jarruttaja olisi ostoboikotti kaikelle mitä venäjä myy. Sitä ei vain pystytä tekemään nopeasti, koska länsimaat eivät sitä kestä. Osittain sitä on alettu toteuttamaan, mutta häiriöiden minimoiminen hitaalla etenemisellä tarkoittaa myös Venäjälle aikaa etsiä uudet reitit.

Lopputulos on se, että tavaravirroissa on tapahtunut iso häiriö, mutta ajan kanssa uudet reitit löytyy ja raaka-aineet liikkuu edelleen.

Jos sota halutaan voittaa, niin sitä ei voi tehdä muutoin kuin sotimalla. 

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 31.5.2022 08.52

GHearst kirjoitti:

 

PikkuPro kirjoitti:

 

Tinggeli kirjoitti:

Mutta nyt on todistettu ettei Venäjä sellaiseen pysty (taito ja kyky ei riitä), joten turvautuvat perinteiseen tapaan, jossa kaikki tuhotaan.

 

Jep. Lisänä se, että Ukraina kertoo paitsi Venäjän kompetenssista niin myös miehityksen seurauksista. Et siinä suomalaiset naiset kirjaimellisesti raiskataan, osa siviileistä lahdataan, osa siirretään siperiaan ja kulttuuri Venäläistetään pakolla. Pakkotyötäkin on tarjolla, tätä kaikkea on nähtävissä Ukrainan miehitetyillä alueilla. Osittain pahempaa kuin Natsit jotka eivät joukkoraiskailleet. Suomen puolustus-suunnitelmissa ei tarvitse yhtä paljon enää miettiä "is it worth it?".

 

Viron kansan ja kulttuurin selviytyminen miehityksestä on sankaritarina, jota ei tarpeeksi hehkuteta. Luoja tietää kuinkakohan monta kansaa venäläiset ovat aikojen saatossa onnistuneet hävittämään tuhoamalla kaiken ja pakkosiirtämällä maan vastakkaisen kolkan venäläisiä raunioihin asumaan.

Syntyyköhän Ukrainaan erityisiä vastuullisten murhaajien likvidointi organisaatioita kuten aikanaan Israeliin? Eikös ne metsästäneet entisiä natseja ympäri maailmaa.

 

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 15.5.2022 12.10

KokenutMies kirjoitti:

Suomessa saa nykyisin ryssäbotti leiman sanomalla ääneen sen mikä on ihan tavallista keskustelua mm. Yhdysvalloissa. Republikaanit avoimesti myöntävät, että sota on heidän ulkopolitiikkansa aiheuttama, välillisesti ja he ovat siinä osapuoli. Suomessa propagandakoneisto puskee täysillä agendaa, jossa ilkeä ja pirullinen Venäjä hyökkäsi ennalta-arvaamattomasti täysin viettoman ja itsenäisen valtion kimppuun. Valtaosa ihmisistä ON idiootteja ja tällaiset valheet menevät läpi. En puolustele Venäjän toimia mitenkään, ne ovat rikos ja toivottavasti se häviää sodan, mutta vain tuohon ryssäbotti-keskusteluun.

On varmasti totta, että Putinia ärsyttää Nato ja etenkin Usa. Putin on aikanaan ottanut elämäntehtäväkseen tehdä Venäjästä isomman ja vahvemman. Valitettavasti hän on siinä tehtävässä epäonnistunut täysin. Hän ei ole osannut johtaa maataan kehittymään suureksi ja arvostetuksi valtioksi. Hän on yrittänyt lahjomalla ja uhkailemalla alistaa itselleen "ystäviä". Kun sekään ei ole onnistunut, niin hän syyttää siitä länsimaita ja päätyy lopulta hyökkäämään naapurimaihin alistaakseen ja ryövätäkseen näitä.

Miten ihmeessä Putinin toimia voi perustella länsimaista johtuvaksi? Onko Putinin vallanhimo länsimaalaisten vika?

Putin pitää Natoa uhkana Venäjälle vaikka Nato ei ole koskaan uhannut Venäjää mitenkään. Päinvastoin länsimaat ovat monissa eri tilanteissa jopa auttaneet Venäjää esimerkkeinä vaikka toinen maailmansota ja Neuvostoliiton romahduksen jälkeinen tilanne. Ainoa asia, mitä Nato uhkaa on, Venäjän mahdollisuus laajentua naapurimaita valloittamalla.

  

Näytä koko viesti