Olet täällä

Usa Vaalit 2020 - 7.11.2020 02.26

Trumpilla taitaa olla aika karu tulevaisuus. Kaikki tukijat käytännössä vain presidentin vallan nuoleskelijoita.

Selät kääntyy siihen tahtiin, että nikamat paukkuu.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 7.11.2020 01.41

khufu kirjoitti:

 

Aki Pyysing kirjoitti:

Äänestin 1987 Hakalin Paloasemalla toista lauritsalalaista Jussi Rantaa (SDP) eduskuntaan. Papereita ei kysytty, kun Lauritsalassa kaikki tuntee kaikki. En nähnyt erityistä vääryyttä tapahtuneen, vaikka demariperheen opiskelijapoika pääsi pudottamaan yhden demarilapun lisää monien samanlaisten jatkoksi ilman henkilöllisyyden kirjallista varmistamista. En tosin HKKK:n asuntolaan Vaasankadulla vaalisunnuntaina vaalivalvojaisiin palattuani kertonut kovin monelle äänestäneeni toisin kuin liki kaikki muut opiskelijatoverini. Ensimmäisen reaktio lopetti avautumishalut.

Joten olisin voinut arvioida "shy voters" -ilmiötä suuremmaksi kuin Nate Silver analysoi. Mutta en tehnyt näin🥵.

 

En itse osta tätä "shy voters" -ilmiötä pollivirheestä huolimatta. Kuitenkin republikaanit ylisuorittivat edustajanhuoneen vaaleissa vielä Trumpia enemmän suhteessa mielipidemittauksiin.

Toistuva vinouma otoksissa kuulostaisi jotenkin loogisemmalta (jotkut rebu-myönteiset ryhmät aliedustettuina), mutta 2018 polliosuma välissä ei taas oikein tue tätä argumenttia.

Käyttäytymisteorioista nostaisin merkittäväksi tekijäksi sen, että häviöllä olevan kannattajat aktivoituvat ja johdossa olevat laiskistuvat. Tämä ilmiö on hyvin normaali niin yksilöillä kuin isommissa joukoissa.

Tämän ilmiön vahvistaa myös äänestysaktiivisuus, joka nousi poikkeuksellisen korkeaksi.

Näytä koko viesti
Nokia - 30.10.2020 08.36

Vaikka kurssi romahtikin Pekan rapsan jälkeen, niin hän vaikuttaa ymmärtävän tärkeän pointin...

”Jokaisen liiketoimintaryhmän täytyy pystyä osoittamaan, että ne ovat kilpailukykyisiä omin voimin ja kukin niistä luo arvoa osakkeenomistajille”, Nokian toimitusjohtaja Pekka Lundmark sanoo.

Moni iso yritys on historiassa yrittänyt lähteä kehittämään kilpailukykyään pyrkimällä tarjoamaan mahdollisimman laajoja kokonaisuuksia ja aina niille on käynyt samoin toimialasta riippumatta eli ovat onnistuneet menettämään kilpailukykynsä. 

Mikäli Pekka onnistuu palauttamaan liiketoimintaryhmille itsenäisen vahvan osaamisen, tehokkuuden ja palvelukyvyn, niin silloin Nokialla on mahdollisuus uuteen tulemiseen.

Nokialle ehti pesiytyä tuo keskinkertaistava strategia jo matkapuhelinten aikaan Ollilan johtamana ja sillä he ovat hakanneet päätään seinään vähän turhankin kauan. Toivottavasti siellä kaikki ymmärtävät tuon Pekan viestin ja ottavat sen tosissaan. 

 

 

Näytä koko viesti
Nokia - 29.10.2020 07.09

Perassic Park kirjoitti:

Itsellä tavallaan helppoa kun tarvitsee vastata ainoastaan itselle.

Mutta luulisi olevan kamala osake oikeasti ison rahnan pelurille, vaikkapa varainhoitajalle tai eläkeyhtiölle. Nämä kun eivät halua yllätyksiä, vaan vakaata ennustettavaa tulos- ja osakkeen kehitystä.omille asiakkailleen.

Tuollainen liki 20% pudotus on ennenkuulumaton tuon kokoluokan yhtiölle, mutta rakkaalle noksulle toistuva ilmiö. Tuollainen syö osakkeen maineenkin jo niin täysin, että hylkiöyhtiö ajautuu valtauskohteeksi.

 

Sanoppa muuta sad Yhtiö ei oikein tahdo saada itseään irrotettua matalikolta, jonne se on ajautunut. 

Jälleen kerran varsin huono ulostulo vasta aloittaneelta toimitusjohtajalta. Miksiköhän tämän kokoinen yhtiö ei osaa viestintäänsä edes hoitaa ja antaa uuden toimitusjohtajan heti alkuunsa heiluttaa yrityksen uskottavuutta. Kyllähän se ymmärretään, että uusi toimari haluaa painaa riman aloituskorkeuden mahdollisimman alas, mutta sitä ei saisi siten painaa, että alus hörppää heti alkuun.

 

Näytä koko viesti
Nokia - 29.10.2020 01.25

Aika tyypillinen tilanne, kun edellinen rapsa oli lopettavan tj:n ja tämä on aloittavan rapsa. Toivottavasti aloittava toimari ei joutunut avaamaan edeltäjänsä ensimmäistä kirjekuorta raporttia julkistaessaan wink

Hiukan huolestuttavaa ulostulossa, jossa vähän kaikuja Elopin tyylistä nostaa esille organisaation toimivuuden puutteita julkisuuteen reposteltavaksi.

Yritykselle ei moisesta ole koskaan muuta kuin haittaa. Pyykit on syytä pestä omassa talossa eikä torilla.

Ilmeisesti odotukset ovat Nokialla koko ajan ylimitoitettuja kurssireaktiosta päätellen. Mitään kovin poikkeavaa raportissa ei kuitenkaa aiempiin raportteihin nähden ollut.

 

Näytä koko viesti
Betsson - 23.10.2020 09.47

Hyvin tuntuu pelikoneet pyörivän - tätäkin sai alle 30 SEK viime keväänä smiley

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 30.9.2020 09.10

eke kirjoitti:

Minusta näytti aivan siltä että Wallace piti Bideniä kädestä ja esti totaalisen jyrän alle jäämisen. Bidenin suurin ongelma on hänen kuntonsa, vanhuuden tuoma hitaus on vain liian silmiinpistävää. Biden näyttää välillä heikolta vanhukselta. En osaa sanoa voisiko sääli saada ihmiset äänestämään tätä miestä..?

Kyllähän parasta ennen päivä on kaukana takanapäin - molemmilla.

Sitä vaan ihmettelen, että noinkin iso valtio eikä tuon parempia ehdokkaita presindentiksi löydy?

 

Näytä koko viesti
Pysäköintipaikka sijoituksena - 30.9.2020 08.54

Autohallipaikkoja myydään reilusti alle rakentamiskulujen, koska autopaikkojen kysyntä yleensä uudiskohteissa on tarjontaa alhaisempaa. Valmiilla alueilla keskustapaikoissa, joissa autopaikkojen mitoitusmäärät ovat alhaisia, kysyntää yleensä on tarjontaa enemmän.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 30.9.2020 08.20

Aina väärässä kirjoitti:

Seuraavissa väittelyissä (jos järjestetään) Bidenilla on vain hävittävää, Trumpilla voitettavaa. Onkin todennäköistä, että vaalit ratkeavat muihin asioihin (talous elpyy? korona kuriin pikatestillä? kumpi jaksaa kiertää vaa'ankieliosavaltioita?) kuin väittelyihin.

Kuningas Salomonin tuomio eilisestä väittelystä: Tasapeli.

Kyllä Biden tämän ensimmäisen erän vei, mutta siinä olen samaa mieltä, että asetelma on vaikeampi voittaneelle jatkossa.

Koska kyse on tunneasioista, niin sympatiaa irtoaa enemmän sille, joka kykenee ottamaan edellä olevan kiinni. Amerikkalaisiin on iskostettu tunnekaavio Hollywood-elokuvia myöten, jossa ensin epäonnistutaan ja lopussa taistellen saavutetaan voitto ja sen myötä onnellinen loppu. Kansa haluaa draamaa ja sitä se yleensä saa.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 20.9.2020 12.46

stone kirjoitti:

 

katuviisas kirjoitti:

Hauska kyllä lukea niitä jotka ennen koronaa näkivät markkinan kalliina ja sen jälkeen kun koronan vaikutuksesta kurssit romahtivat niin samat maailmanlopun ennustajat eivät edelleenkään näe mitään ostettavaa. 

 

Itse näin tuon kevään dipin vuosikymmenen tilaisuutena. Kaikki firmat eivät kärsi koronasta. Jotkut firmat jopa hyötyvät. Keväällä tankkasin isolla kädellä mm.Harviaa, Keskoa ja Suomista. Nyt vaatisi melkoisen romahduksen että näiden yritysten koronan jälkeiset arvonnousut sulaisivat. 

 

Itse myin salkun tyhjäksi ennen korona dippiä hyvällä voitolla. Tottakai voidaan jälkeenpäin huudella, että maaliskuun pohjilta olisi kannattanut ostaa salkku täyteen ja nyt sitten taas myydä hyvällä voitolla, mutta kyllä siinä on ollut korkea riski kaiken aikaa. Asiat menivät pörssin kannalta nyt näin, mutta olisi voinut aivan hyvin käydä huonomminkin. Ihmiset eivät ymmärrä, että se on ollut nopan heittoa. Elämme poikkeusoloissa. Pitää ymmärtää, että jokaisella on omat kriteerit riskinotolle. Esim. Oksista on kritisoitu lujaa viimeaikoina kun ei ostanut dipistä. Tuo on typerää jälkiviisastelua. Kyse on varmasti hänelläkin riskinhallinnasta ..Elämme hyvin arvaamattomia aikoja. Jos on taloudellisesti hyvä tilanne, niin ei ole tarpeen sijoittaa riskimarkkinaan. Voi hyvin odottaa paremmin ennustettavia aikoja.

 

Niinhän se on, että ei kuitenkaan itse toimita siten kuin muita neuvotaan.

Ammattilaisten ohjehan on ostaa, kun veri virtaa kadulla ja myydä, kun juhlinnan kiihtymiselle ei pysty edes kuvittelemaan mitään uhkaa.

Yrityksen arvon määrittely yksittäisen vuoden tuloksesta lienee varma tapa myydä liian halvalla omistuksensa.

Ymmärrän kyllä tunteiden vaikutuksen sijoituspäätöksiin, kun en ole itsekään niille immuuni. Sorruin keväällä keinotteluun eli myymään jonkin verran tavoitellen ostavani osakkeita halvemmalla takaisin. Lopputuloksena itselläni käytännössä kaupankäyntikulujen jälkeen nollatulos ja veivaamisen vaiva. Toki pyöritin vain n. 15 % osuutta salkusta, mutta virheeksi toiminnan lasken kuitenkin. Ehkäpä hetkeksi sai jotain kummallista mielenrauhaa siitä, että tekee jotakin eikä vain katsele sivusta. Osasin jopa nähdä pohjakosketuksen lähes täsmälleen oikein, mutta enpä uskonut itseäni niin paljon, että olisin sillä hetkellä lyönyt kaikki kiinni vaan aloin vain hiljalleen ostamaan nouseviin kursseihin. Viivyttelystä pohjilla oltaessa ei paljoakaan hyödy, joten varovaisuus vei mahdollisuuden hyötyä.

Näytä koko viesti