Olet täällä

Nordea - 18.7.2019 10.50

Talousmoottorin tärkein polttoaine on usko siihen, että tulevaisuuden tuotot kattavat investoinnin kulut korkoineen. Yksinkertaistaen talous kasvaa ajan kuluessa. Mitä heikompaa on talouskasvu sitä enemmän lainanantajalla on riskiä saada lainattu raha takaisin. Tällöin korkomarginaalin tulisi olla korkeampi, jotta riski katetaan. Mikäli tähän tulee vielä muita vaateita ja kuluja suhteessa kilpailjoihin, niin rahan hinta nousee edelleen. Mikäli korkoa ei voida saada enempää, niin riskiä rajoitetaan lainaehtoja tiukentamalla muilla keinoin. Tämä heikentää kasvuyritysten rahoitusta vähentää taloudellista toimeliaisuutta. 

Tässä olen siis Kekkulikroisoksen kanssa täysin samaa mieltä ja Eurooppaa jäädyttää itsensä ymmärtämättä globaalia kilpailua jenkkien ja Aasian kanssa.

Näytä koko viesti
Citycon - 16.7.2019 02.06

Rasismi on moninaisuutensa tähden varsin vaikea aihe ja kovin helposti saatamme tahtomattamme käyttää rasistista ilmaisua. Rasistista puhetta ei voi määritellä puhujan tarkoitusperien kautta kuten ei muutakaan puhetta. Puhuja on siten vastuussa sanoistaan. Yleisesti hyvä ohje on välttää stereotypisten ilmaisujen käyttöä ylipäänsä ja erityisesti viitatessaan rotuun, uskontoon tms.

Rasismi on ihmisten asenteissa ja kulttuurissa monesti niin syvällä, että emme itsekään huomaa sitä. Tällaista tapahtuu esimerkiksi helposti tilanteessa, jossa arvioimme jonkun ominaisuutta lisäten siihen näkemyksenämme tämän olevan myös henkilön edustaman ryhmän yleinen ominaisuus. Tämä täyttää rasitisen viestin määritteen oli sitten kyseessä positiivinen tai negatiivinen ominaisuus.

Jos sanoo jotakin henkilöä saidaksi, niin syyllistyy korkeintaan panetteluun. Mikäli kutsuu tätä sen sijaa juutalaiseksi hyödyntäen rasistista stereotypiaa kuvailussaan, niin silloin ollaan rasistisen ilmaisun alueella. Samalla toki välttyy panettelevalta ilmaisulta.

No nämä keskustelut eivät ehkä kuulu tälle palstalle, mutta joskus nämä voi olla paljon mielekkäämpiä kuin tylsät osakespekulaatiot.

Näytä koko viesti
Citycon - 15.7.2019 11.53

Rotu ja uskonto ovat viittauksina sävyltään rasistisempia kuin kansalaisuus ainakin kun kansalaisuudessa on kyse länsimaisesta monikulttuurisesta valtiosta.

 

Näytä koko viesti
Citycon - 15.7.2019 04.45

Ei oikein voi olla kuin samaa mieltä JR:n näkemyksen kanssa, sillä sen verran hyvin avaa vastauksessaan dilemmaa yksilön yhdistämisessä johonkin ryhmään hänen jonkin ominaisuuden tai näkemyksen kautta. Vaikka viittaus olisi jossakin kontekstissä tarkoitettu positiiviseksi, niin se silti toimii eräänlaisena yksittäisenä vahvistiminena stereotypialle. Se, että Aki pitää saituutta ja tiukkaa talouskuria hyvänä ominaisuutena, ei tarkoita, että tietyn uskontokunnan edustajat haluavat yhdistää tämän näkemyksen automaattisena ominaisuutena heihin. 

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 3.7.2019 02.27

Tupla poistettu

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 3.7.2019 02.26

Tämä on opittu hyväksi tavaksi irtautua osakkeista romahduttamatta osakkeen arvoa.

Mikäli IH pistäisi Ovaron osakkeet myyntiin, niin kurssi sukeltaisi. Toki moni sijoittaja näkee tämän läpi ja ymmärtää IH:n luopuneen uskosta laadittuun strategiaan Ovaron suhteen -> osakkeen arvo putoaa joka tapauksessa.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 20.6.2019 09.56

Kun velaton arvo putoaa 5% ja maksaa 2,5%n välityspalkkion, niin 60% lainoituksella asunnon omasta pääomasta lähtee n. 20%.

Jos myyt 10 meur arvosta asuntoja noilla arvoilla, niin omaa pääomaa on saatu käteiseksi 3,25 meur ja arvon alennusta kertyy 0,75meur

 

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 20.6.2019 09.56

Kun velaton arvo putoaa 5% ja maksaa 2,5%n välityspalkkion, niin 60% lainoituksella asunnon omasta pääomasta lähtee n. 20%.

Jos myyt 10 meur arvosta asuntoja noilla arvoilla, niin omaa pääomaa on saatu käteiseksi 3,25 meur ja arvon alennusta kertyy 0,75meur

 

Näytä koko viesti
Global Gaming - 17.6.2019 05.44

Mistä kaikesta tässä on kysymys?

Koskeeko muita toimijoita mahdollisesti myös?

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 2.6.2019 12.39

Kohta kääntyy, kun näin pitkään on laskenut smiley

Jotenkin sellainen olo, että kaikki odottaa jotain tapahtuvaksi, mutta kukaan ei oikein tiedä mitä.

Markkina on kääntynyt viime kesän jälkeen hiljakseen alas ja entistä vähemmän kukaan uskoo mihinkään nousuun eli odotellaan taantumaa. 

Kuitenkin hyvin harva vielä uskaltaa lyödä voimakkaan markkinahäiriön puolesta peläten myymisen aiheuttamia menetettyjä tuottoja, mikäli mitään suurempaa romahdusta ei tulekaan.

Itse odotan kurssilaskun jatkuvan, mutta en uskalla täysillä lyödä vetoa sen puolesta.

Näytä koko viesti