Olet täällä

USA presidentinvaalit 2024 - 13.11.2022 10.06

Aki Pyysing kirjoitti:

 

wunderbra kirjoitti:

Mitä kohtaa betfairin säännöistä mä en tässä ymmärrä: senaatissa dem nyt 50 ja reb 49 ja yksi uusitaan. Kuitenkin niiden säännöissä itsenäisiä ei lasketa (vaikka kokoontuvatkin/caukustavat jommassa kummassa puolueessa) ja näitä itsenäisiä on kaksi, jotka molemmat identifioituvat dem. Eli tilanne pitäisi olla dem 48 ja reb 49 ja sitten se uusinta. Kerroin kuitenkin reb enemmistölle vajaa 200. 

 

Enemmistö = 51 senaattoria. Näin sen täytynee olla. Pähkäillyt asiaa aika pitkään. Eli demokraateilla nyt 48 (=+2 independentiä)  ja republikaaneilla 49 ja ei enemmistöä kummallekaan on käsittääkseni saleteissa. Hämärän selityksen ja Betfairin kyseessä ollen olen jättänyt tämän kohteen rauhaan, jos olsin kuitenkin ymmärtänyt väärin.

Riittikö enemmistöön 50, mikäli heistä yksi on puhemies?

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 4.11.2022 02.54

Onko venäjä tyhjentämässä Hersonia siviileistä ja sotilaistaan tarkoituksenaan käyttää taktista ydinasetta siellä, kun ukrainan sotilaat ryntäävät sinne venäläisten poistuttua?

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 3.11.2022 07.51

Putin joukkoineen aivopesee itseään todella tehokkaasti estämällä kaiken rauhan puolesta viestimisen mediassa ja tukemalla samalla sotaa lietsovien viestintää. Kohta koko maassa ei ole enää yhtään täyspäistä ihmistä. 

Näytä koko viesti
Siltronic AG - 28.10.2022 01.41

Q3 eps 3.32 eur ja Q1-q3 Eps 9,48 eur.

Kurssi hienoisessa nousussa alle 65 eur vielä, joten eihän tätäkään kalliiksi voi väittää.

Taantumaa ennustetaan ja se sieltä tuleekin vielä. Pieni lisäsatsaus tehtävä kuitenkin.

Näytä koko viesti
Siltronic AG - 28.10.2022 01.10

Aikas hyvät luvut kolmannelta neljännekseltä. 

 

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 26.10.2022 12.26

Tinggeli kirjoitti:

 

Marraskuu kirjoitti:

Mikäli sota päättyisi siten, että Krim jäisi venäjälle ja raja muilta osin palautuisi aiempaan, niin ei venäjä silloin tällä sodalla mitään voittanut.

Olisi voittanut, saanut Krimin itselleen. Sota kun alkoi jo 2014 mm. Krimin valtaamisella. Sota eskaloitui suurmmaksi sitten Venäjän puolelta 24.2.2022.

 

Marraskuu kirjoitti:

Jos Krimin enemmistö haluaa mieluummin olla osa venäjää, niin eipä siitä Ukrainallekaan pitkässä juoksussa suurta riemua ole ellei voittoa Venäjästä lasketa sellaiseksi.

Jos ja jos. Mutta faktaa emme tiedä. Emme tiedä oikeasti haluaako Krimin väki liittyä Neuvostolitto 2.0:aan. Siten emme tiedä myöskään lauseesi loppuosan todenperäisyyttä.

Olisiko aikanaan, noin sata vuotta sitten, Ahvenanmaa pitänyt littää Ruotsiin? Ja perustelu mielipiteellesi kiitos.

 

Marraskuu kirjoitti:

Tätä sotaa käydään kuitenkin Ukrainan maaperällä ja Ukraina on koko ajan koko maansa alueelta Venäjän iskujen kohteena.

Annetaan siis Ukrainan itse päättä koska ovat valmiita neuvottelupöytään ja millä ehdoilla. Ei ole meidän tehtävä päättää tätä Ukrainan puolesta, vain siksi, että sotaa käydään Ukrainan alueella ja Ukrainalaiset kärsivät sodasta.

Näin on - Ukrainalaisten kuuluu itse päättää millä ehdoilla ja miten aikanaan rauhaan suostuvat. Meidän on täältä helppo spekuloida ja neuvoa, kun saamme täällä turvassa katsella kaukaa heidän taisteluaan itsenäisyytensä sekä koko itäisen Euroopan puolesta.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 26.10.2022 11.20

Tinggeli kirjoitti:

 

Marraskuu kirjoitti:

Voittamisen kilpailun sijaan olisi syytä alkaa löytämään ymmärrys siitä, että tässä ei kukaan voita vaan kaikki häviävät. Kun siihen päästään, niin on mahdollista alkaa keskustelu kompromissien tekemisestä vaikka se kipeää molemmille tekeekin.

 

Tämän aika on vasta sitten, kun ollaan palattu vuoden 2014 rajoille. Tähän on useita syitä. Yhtenä, asiaa tulee tarkastella laajemassa ja kauaskantoisemassa kuvassa. Kaikki varmaan haluavat sellaisen ratkaisun, ettei vastaavaa hyökkäystä Venäjän toimesta tehdä enään tulevaisuudessa, ainakaan niin pitkään kun Venjän kansakunnan muisti muistaa ettei sotimisella saa vallattua toisen aluetta ja päästyä tavoitteisiin.

Jos nyt aletaan neuvottelemaan ja hakemaan kompromissia, niin käytännössä Venäjä on silloin voitttanut ja Ukraina hävinyt. Jos Venäjä saa yhdenkään tavoitteensa läpi, se palkitaan aloittamastaan sotatoimesta. Silloin Venäjälle jää mielikuva, että tulevaisuudessakin kannattaa aloittaa sota, koska heikko länsi taipuu ja sodalla saa edes osan tavoitteistaan läpi.

Kyllä tätä pitää ajatella vähän suuremmassa kuvassa. Lisäksi on huomioitava, että Venäjällä on paljon rajanaapureita mm. keski-Aasiassa, joissa voivat tulevaisuudessa käydä sotilaallisia erikoisoperaatioita aiheuttaen siellä paljon ihmisten kuolemia ja aineellista sekä taloudellista tuhoa. Venäjän kynnys alkaa käymään sotia muilla alueilla tulee yksinkertaisesti nostaa niin korkeaksi, ettei se niitä aloita. Ettei se enään voi käyttää sotaa ulkopolitiikan jatkeena.

Yhteenvetona. Jos Venäjä saa yhdenkään tavoitteen läpi ja pystyy helposti jatkamaan sotilaallisia operaatioitaan, on se voittanut ja muut hävinneet. Siksi nyt ei vielä ole neuvotteluiden ja kompromissien aika. Niiden aika on myöhemmin.

Alla yksi esimerkki, Venäjän touhut täytyy koittaa estää kokonaan. Muuten meno jatkuu konfliktista toiseen.

 

Azerbaijan has issued an official note of protest to Russia, in connection with “clear anti-Azerbaijani speeches” on Russian state TV channels, which question Azerbaijan’s territorial integrity.

Tensions are rising between Turkey & Azerbaijan vs Russia, Iran & Armenia. pic.twitter.com/c67mOyHAKa

— Visegrád 24 (@visegrad24) October 25, 2022

 

Mikäli sota päättyisi siten, että Krim jäisi venäjälle ja raja muilta osin palautuisi aiempaan, niin ei venäjä silloin tällä sodalla mitään voittanut. Jos Krimin enemmistö haluaa mieluummin olla osa venäjää, niin eipä siitä Ukrainallekaan pitkässä juoksussa suurta riemua ole ellei voittoa Venäjästä lasketa sellaiseksi.

Voitollakin on hintansa ja vaikka Venäjä onnistuisi Ukrainan lopulta tässä lyömään, niin sekin onneksi olisi niin kallis voitto Venäjälle, että he todellisuudessa häviävät.

Ukraina on vain niin helvetin yksin edelleen ja lännen apu on liian varovaista. Pelkään pahoin, että Venäjä pystyy ennen pitkään lisäämään voimiaan niin paljon, että Ukrainan ei saa alueita vallattua takaisin. Tätä sotaa käydään kuitenkin Ukrainan maaperällä ja Ukraina on koko ajan koko maansa alueelta Venäjän iskujen kohteena. Venäjä pystyy koko ajan rakentamaan ja vahvistamaan joukkojaan turvassa omalla maaperällään. Länsimaat tuppaavat edelleen uskomaan Venäjän valheita ja sumutuksia. Halutaan uskoa Venäjän epäonnistuvan ja siksi kaikki sellainen tarina menee läpi. Venäjän liikekannallepanokin lienee huomattavasti mittavampi kuin heidän julkisuuteen annettu vähättelevä 300 000 miestä. Määrä on varmaan kaksin- tai kolminkertainen ainakin.

Toivon toki Ukrainan menestyvän ja voittavan lopulta, mutta on kuitenkin iso riski, että kaikesta taistelusta ja uhrautumisesta huolimatta nyt etenevä vastahyökkäys hyytyy ja Venäjä kykenee tulemaan uudelleen. Jossakin kohtaa pitää kuitenkin neuvotella rauhasta ja huonoin hetki neuvotella on tappion uhan alla.

 

 

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 26.10.2022 08.44

stocksman kirjoitti:

 

Marraskuu kirjoitti:

Tuntuu länsi nukkuvan Ukrainan puolustamisessa. Koko ajan olla askeleita jäljessä ja vähätellään venäjän osaamista. 

Ukrainaa kuitenkin murjotaan kaiken aikaa raa'alla voimalla. 

Miksi länsi panttaa aseita, joilla Ukraina pystyisi häätämään venäjän lennokkien ja ohjusten laukaisualustat nykyistä selkeästi kauemmas?

 

Lännessä ei ehkä ole ihan kirkastunut ajatus siitä että Venäjä voi raunioittaa Ukrainan vaikka sota rintamalla ei siltä sujuisi. Ukraina ei pysty tulevaisuudessakaan aiheuttamaan sellaista painetta Venäjälle että sota /terrori loppuisi, vaan Venäjä pysähtyy jostain muusta syystä. Lännessä odotellaan josko tällainen syy jostain löytyisi esim. seuraavan 10 vuoden aikana. Ukrainan sota tulee jatkumaan niin kaun kuin Venäjä sitä haluaa. Länsi,Kiina, Venäjän kansa voisi sodan pysäyttää mutta tuskin näin tulee tapahtumaan ainakaan lähivuosina.

Valitettavasti näin ja kaikki puhe voittamisesta ja häviämisestä eskaloivat sotaa, koska kumpikaan ei halua tai voi hävitä vaan voittaa. Voittamisen kilpailun sijaan olisi syytä alkaa löytämään ymmärrys siitä, että tässä ei kukaan voita vaan kaikki häviävät. Kun siihen päästään, niin on mahdollista alkaa keskustelu kompromissien tekemisestä vaikka se kipeää molemmille tekeekin.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 25.10.2022 08.28

Tuntuu länsi nukkuvan Ukrainan puolustamisessa. Koko ajan olla askeleita jäljessä ja vähätellään venäjän osaamista. 

Ukrainaa kuitenkin murjotaan kaiken aikaa raa'alla voimalla. 

Miksi länsi panttaa aseita, joilla Ukraina pystyisi häätämään venäjän lennokkien ja ohjusten laukaisualustat nykyistä selkeästi kauemmas?

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 11.10.2022 07.32

Innilator kirjoitti:

Korkojen nousu tulee oletettavasti vaikuttamaan vielä paljon enemmän kuin nyt on nähty. Ei siis ole vielä siirtynyt hintoihin. Omasta mielestäni syynä on eniten välittäjien toiminta: jos hinnat meinaavat mennä alaspäin, niin sitten ei vaan tehdä kauppoja. Myyjille sanotaan, että ei kannata myydä ja/tai "liian alhaisia" tarjouksia ei edes välitetä ostajalta myyjälle.

Sijoitusasunnoista suosituimman eli yksiön pääkaupunkiseudulta tuoton ja korkotason suhteen laskutoimitus menee about näin:
0-korkoaikana tuottotavoite voi olla ollut luokkaa 4 % uudehkolle hyvän sijainnin yksiölle. Sanotaan, että vuokra on vaikkapa 600 euroa ja vastike 100 euroa, eli tuottoa 500e/kk eli 6000e vuodessa. 4 % tuottovaatimuksella asunnon arvo on 150 keur. Nyt korkojen noustua vaikkapa tasolle 2,5 % vaatii 4 % tuotto 6,5 % tuoton, jolloin asunnon hinnan tulisi olla luokkaa 92300 euroa, eli 38 % vähemmän kuin nollakorkojen aikaan. Tämä on siis erittäin karkea yksinkertaistus mekaniikasta, joka asuntojen arvottamiseen vaikuttaa. Jos vuokratuoton halutaan olevan luokkaa 4 % (verrattuna riskittömään tuottoon, joka aiemmin on ollut 0 % ja on nyt 2,5 %), laskevat (sijoitus)asuntojen arvot korkojen noustessa todella paljon.
Korot (euribor 12kk) nousivat nollasta tänne nykyiseen 2,5 % viidessä kuukaudessa, mutta asuntojen hinnat eivät ole vielä lähteneet juuri lainkaan laskuun. Kauppa vain on pysähtynyt (tai pysäytetty). Olenko väärässä?

Näkisin, että suurin pullonkaula on tällä hetkellä pankkilainoitus - sijoitusasuntoihin ei varmaan anneta helposti lainaa.

Sijoitusasunnoiksi kelpaavia on tarjolla pk-seudulla erittäin vähän, siis sellaisia, joista saa kunnollista tuottoa verrattuna esim. ma-talletuksiin. Uudistuotannosta vain pieni osa kelpaa sijoitukseksi. Esim. Helsingissä uudistuotanto keskittyy pääasiassa kalleimmille alueille, ei kukaan maksa kymppitonnia neliöltä puhtaasti sijoitusmielessä, kun arvonnousun varaan ei kukaan laske lähiaikoina. Parin vuoden päästä voidaan tosin taas olla tilanteessa, jossa valietllaan ettei yksiöitä rakenneta tarpeeksi.

Ja asuntosijoittajia, joilla on käteistä eivätkö tarvitse pankkilainaa löytyy kyllä runsaasti, joten myyntilaita loppuu paljon ennen kuin hinnat laskevat dramaattisesti, koska vuokramarkkina kuitenkin toimii ja tulee parantumaan sitä mukaa kuin rakentaminen sakkaa. 

[/quote]

Jos sijoitusasunnon hankkii yksittäisen hetkellisen korkotason tuottoperusteella, niin kerjää pettymyksiä.

Toivottavasti uudet asuntosijoittajat ovat keskimäärin arvioineet kannattavuutta vaikkapa 10 vuoden keskimääräisen korkotason mukaisilla korkotasoilla. 

Yleensä korkotasojen nousuun liittyy kiihtynyt inflaatio, joka nostaa myös vuokria ja helpottaa sitä kautta kasvaneissa korkokuluissa.

Näytä koko viesti