Olet täällä

Cibus Nordic - Laman kestävä osinkokone? - 24.3.2023 09.47

Kiire saada pääomia, kun lainarahaa ei taida kiinteistösijoitusyhtiöt tällä hetkellä kovin helpolla saada.

Velkavipu toimii väärin päin, kun yieldit ehtivät painua luonnottoman alas matalan korkotason vuoksi.

Yield nousee ja kiinteistöjen arvot laskee kuin lehmän häntä. Inflaation avittamat vuokrien indeksikorotukset hiukan helpottavat, mutta vain osittain.

Esimerkkinä yield-vaatimuksen nousu 5% -> 6% tarkoittaa pääoman arvon laskua 16,7%

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 23.3.2023 08.49

Vuoden vaihteen ja maaliskuun alun välillä on osakepainosta 15% vaihtunut käteiseen. Aika näyttää onko muutos liian vähäinen vai liian suuri. Tällä hetkellä vähän olo, että enempi olisi pitänyt keventää. 

Toki on tullut erehdyttyä keskihinnan alentamiseenkin joiden alas tulleiden kanssa. Jotenkin sortuu ostamaan liian aikaisin kalliimmalla myytyä takaisin vaikka trendi pitäisi nähdä.

Näytä koko viesti
Cibus Nordic - Laman kestävä osinkokone? - 22.3.2023 02.42

Maanantainen keskihinnan alennus viilsi jälleen haavan sormeen. Pitänee suosiolla jättää veitsien kanssa heiluminen sirkuksen jonglööreille.

 

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 20.3.2023 07.27

petteri kirjoitti:

Credit Suisse kaupassa $17B AT1 ( Additional tier 1)  bondit näyttävät menevän arvottomiksi.

AT1 bondit ovat hybridirahoitusta, joiden ominaisuutena on muuttua pankin pääomaksi huonossa vakavaraisuustilanteessa.

Outoa tässä kuitenkin on, että Credit Suissen osakkeenomistajat saavat nyt osakevaihdossa jonkin verran UBS osakkeita, mutta Credit Suissen AT1 bondit menevät nolliin. Minusta loogisempaa olisi ollut konvertoida AT1 bondit osakkeiksi ja sen jälkeen jakaa osakkaille UBS:n fuusiovastike.

 

https://www.wsj.com/articles/credit-suisse-bond-wipeout-threatens-250-bi...

Eipä olisi kovin suuri yllätys, jos tämän paketin kasaajilla olisi omia intressejä osakkeissa, mutta ei ollenkaan näissä AT1 bondeissa

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 13.3.2023 07.28

Meillä Euroopassa on ongelmana Ekp, joka hyppää Fedin perässä vaikka kiehuvaan tervaan, vaikka kuinka joku yrittäis pyytää omien aivojen käyttöä.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 11.3.2023 12.05

Jack Reacher kirjoitti:

https://twitter.com/hkeskiva/status/1634440714825220098

Tässä twiittiketjussa Heikki Keskiväli käy hyvin kansantajuisesti läpi mitä Silicon Valley Bankissa oikeastaan tapahtui ja miksi juuri kyseenomainen pankki ajautui ongelmiin korkojen noustessa nopeasti.

Tämä kaikki toistuu talouden kiertokulussa tasaisin väliajoin. Valitettavasti ihmisille kaikista taloushistorian kirjoista huolimatta 10 vuotta on kuitenkin liian pitkä aika nähdä pitkää aaltoa. Kymmenessä vuodessa syntyy aina uusi normaali, kun pitkää sykliä ihminen ei kykene tunnistamaan. Lopulta tämä uusi normaali paljastuu kuplaksi puhjetessaan.

Nämä syklit puskevat kuitenkin ihmiskunnan kehitystä eteenpäin kuin jonkinlainen pumppu.  

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 10.3.2023 01.43

Aki Pyysing kirjoitti:

Tosin mie alan olla korkojen nousun kanssa rasvailemassa köyttä kaulaan. En siis oikeaa, mutta henkistä. Ja vain ja ainoastaan siksi, että olen mennyt julkisesti puhumaan vääristä korkonäkemyksistäni.

Kun lähestyy mikrotalouden tuntumalla taloustilannetta ja muodostaa oletuksia korkojen kehityksestä, niin helposti ajatuu erilaiseen ajatteluun, kuin tuolla keskuspankkien norsunluutorneissa.

EKP ensimmäinen virhe tässä isossa suhdannekäänteessä oli pitää korkoja aivan liian pitkään alhaalla. Toinen virhe on se, että he korjaavat virhettään nostamalla korkoja liian nopeasti ja liikaa. Erityisesti tällä hetkellä päällä oleva määrittämätön korkojen noston voimakas jatkaminen. Nyt pitäisi EKP mitata myös mikrotalouden pulssia eikä pelkästään makrotalouden historiallista sykettä.

 

 

 

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 7.3.2023 10.39

Korkojen nousu on historiallisesti poikkeavan nopeaa. Tästä seurannee ongelmia, joiden vaikutukset tulevat yllättämään. EKP tuskin ymmärtää lopettaa korkoje nostoja ennen kuin grafiikat edeltävältä puolelta vuodelta näyttävät talouden ajautuneen taantumaan. Silloin korkojarrua on painettu jo lähes vuoden verran liian pitkään ja uidaan syvissä vesissä.

Mitään ei olla opittu ja tuskin opitaan tälläkään kertaa.

Ekp jo tunnustikin pitäneensä korkoa alhaalla aivan liian pitkään, joten he korjaavat virheen nostamalla korkoja liikaa.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 25.2.2023 01.59

Mies1234 kirjoitti:

Kyllä länsimaiden aseapu auttaa Ukrainaa pitämään rajat ainakin nykyisissä asemissa, vaikka sota pitkittyisi, mutta pystyykö Ukrainalaiset valoittamaan nyt vallatut alueet, joissa on vahva miehitys? Tai tärkeämpi kysymys on se, että minkä hinnan Ukraina on valmis maksamaan työntääkseen venäläiset ulos vallatuilta alueilta. Se tulee olemaan suuri henkien ja haavoittuneiden kautta, joss ryssät tuovat satoja tuhansia miehiä jatkuvalla syötöllä poteroihin. Tankkien avulla nopeat hyökkäykset ovat mahdollisia, mutta saa Venäjä niitä käsittääkseni tuhottua kuten Ukraina sodan alussa, kun pyrkivät Kiovan suuntaan.

Olen oikeastaan väärässä tuosta länsimedian yksipuolisuudesta, koska tarkoitin Suomen median yksipuolisuutta. Muissa länsimaissa on huomattavasti enemmän realistista kuvaa tarjottu tilanteesta myös niitä negatiivia asioita Ukrainan kannalta. Suomi elää sotasensuurissa, kun muutama mediatalojohtaja on näin päättänyt. (Tämä on vähän off-topic, mutta pidemmän ajan mediakeskustelua Venäjä, Nato, Yhdysvallat ja edellisten valtioiden vaikutusyritykset asioihin, seuranneena ei tarvitse olla kovin tarkkanäköinen, jos huomaa, että vain Venäjän toimet nostetaan ylös, kun taas ns. hyviksien, eli Yhdysvaltojen aivan vastaavat eivät kerää otsikoita. Suomen median suuromistajat ovat todennäköisesti olleet Nato-projektin takana jo pidempään ja ohjailleet mielipidettä onnistuneesti siihen tähdäten. Eikä pelkästään media, vaan myös poliitikot ovat suuressa määrin.)

Se on totta, että Ukrainalaisten tilanne on varmasti vaikeampi kuin mediassa annetaan ymmärtää. He eivät kuitenkaan ole mitään luovuttajatyyppejä vaan urheita taistelemaan Putinia vastaan. Ukrainan kansa ei ole kuten venäläiset lampaat, joita Putin voi juoksuttaa minne tahtoo.

Putinin lampaat määkivät täälläkin aivopestyinä Putinin venäjämantraansa, mutta Ukraina taistelee kuten oikeasti urhea kansa tekee.

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 21.2.2023 09.21

Heikin Ashi kirjoitti:

Putinin puheen 21.2.2023 vaikutuksia yleisössä. Venäjän  tila vaikuttaa kovin  unettavalta. Pohjois-Koreassa nämä tyypit olisi jo ammuttu it-kanuunalla.

Sananvapaus on viety, mutta ilmeiden vapautta ei (...vielä)

Näytä koko viesti