10.8.2020 - 02:23

Farseer

+2101
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1619

Onnea hyvin menneistä peleistä ja suoritetusta tutkinnosta. On se hyvä nähdä että joillain hommat etenevät, motivoi itseäkin yrittämään.

Kansanedustajan pestistä en itsekään enää tuossa kohtaa unelmoisi. Yksittäisellä kansanedustajalla on vain vähän vaikutusvaltaa, ellei ole suhteita puolueen sisällä toimiviin aktiiveihin, järjestöihin ja virkamiehiin. Etenkin jos päätyy oppositioon. Toki jos on valmis rakentamaan yhteiskunnallisia verkostoja ja ehkä isompaa samalla tavalla ajattelevien kansanedustajien joukkoa niin Jensin kyvyillä ja kassalla pääsee varmasti pitkälle, mutta se on pitkä ja kivinen tie.

Toki kuten aiemmin todettiin niin yhteiskuntaan voi vaikuttaa myös eduskunnan ulkopuolelta. Vaalien alla voi tukea samalla tavalla ajattelevien tai muuten järkevien ehdokkaiden vaalityötä eri tavoin ja toisin kuin uskotaan, useimmat muistavat tämän myös vaalien välillä ja vastaavat kysymyksiin sekä ovat lähtökohtaisesti myötämielisiä ajatuksille. Tässä on myös helpompi sukkuloida puolueiden välillä ja "oman" puolueen päätyessä oppositioon vaikutuskanavia ajatuksille löytyy muuta kautta.

Positiivisena puolena kansanedustajan hommassa sulla olisi kyky keskittyä asioihin ja niiden ajamiseen, kun taas monet urapoliitikot joutuvat kaikessa tekemisessään huomioimaan oman uudelleenvalintansa varmistamisen. Puoluevalinnan suhteen kiinnittäisin erityistä huomiota siihen, että puolueessa olisi joko merkittävillä paikoilla tai nousevissa asemissa samalla tavalla ajattelevia ihmisiä, joista saisi asiakysymyksissä liittolaisia. Muuten voi joutua turhautumaan siihen että pienetkin uudistusajatukset tyrehtyvät jo oman puolueen vanhan kaartin välinpitämättömyyteen.

Mutta jos kiinnostusta vaikuttamiseen on niin ei muuta kuin ehdolle kunnallisvaaleihin. Siihen ei tarvitse samalla tavalla sitoutua ja panostaa, mutta se on lähes välttämätön askel kohti kansanedustajuutta ja siinä saa samalla esimakua vaalikampanjoinnista sekä puoluepoliittisesta pelistä.

Kaikkea hyvää joka tapauksessa tuleviin haasteisiin!

0
0
10.8.2020 - 15:03

KarlMarx

+37
Liittynyt:
10.8.2020
Viestejä:
12
Jeans kirjoitti:

Kansanedustajaksi eduskuntaan tai oman rahaston perustaminen. Eka vaihtoehto oli hyvinkin vakavasti mielessä vielä vuosi sitten, mutta mitä enemmän on tullut seurattua sitä meininkiä niin sitä vähemmän se kiinnostaa, ja nyt oon luopunut kokonaan siitä ajatuksesta.

Kiitos ensinnäkin loistavasta blogista! Tätä on ollut ilo lukea aina, kun on eksynyt tänne sivustolle tässä vuosien saatossa. 

Voisitko mahdollisesti avata vähän enemmän ajatuksenjuoksuasi kansanedustajuuteen liittyen? Mitkä tekijät tarkemmin aiheuttivat kiinnostuksesi lopahtamisen? Minkälaisia tavoitteita sinulla aiemmin oli mielessäsi poliittisen vaikuttamisen sisällön suhteen? Ihan ymmärrettävää kyllä, jos et halua asiaa kummemmin avata, harvoin politiikan puhumisesta mitään hyötyä on, jos ei poliitikoksi pyri.
 

0
0
10.8.2020 - 15:31

Mäkelä

+516
Liittynyt:
25.6.2020
Viestejä:
315

Tuosta oman rahaston perustamisesta tuli mieleen se että kannattaisiko aloittaa PYN Eliten tapaan eli keskittyisi johonkin vähän erikoisempaan markkinaan/alaan ja sitten kasvaittaisi rahaston kokoa omaan tahtiin(nopeasti tai sitten ottaa hitaammin uutta rahaa).

Yksittäisen kansanedustajan vaikutusvalta on niin pieni että vaikuttaminen on vaikeaa, melkein jos haluaa vaikuttaa asioihin niin puolueen perustaminen ja sitä kautta vaaleihin olisi varmaan paras vaihtoehto.

0
0
12.8.2020 - 14:43

Jeans

OP
+2316
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Pörssisijoitukset

Koitan ehtiä vastailemaan kommentteihin mutta painetaan vielä tämä postaus ulos ekaksi. Pörssisijoitukset ovat tänä vuonna menneet kohtalaisesti, mitä pidän ehdottomasti positiivisena ottaen huomioon, että taskut täynnä Nohon kaltaisia suomalaisia pikkuyhtiöitä tuli törmättyä täysiä koronaseinää päin. Vaikka en koulun ja muun ohella ole juurikaan ehtinyt treidailemaan niin sain muutaman supertärkeän liikkeen tehtyä, jotka pelastivat tän vuoden tuotot. Koronan alkuvaihe meni muutenkin tosi hyvin kun sain myytyä kaikki Nohot ihan alkuvaiheessa romahdusta ja jonkin verran kevennettyä muitakin omistuksia alamäkeen. Kuten niihin aikoihin kirjoitin sain läheltä pohjia tankattua Remedyä ja toista yhtiötä, jota en silloin halunnut mainita kun oli ostot kesken, mutta joka siis oli QT Group. Oon antanut näiden positioiden vaan juosta vaikka valuaatiot hieman jo hirvittääkin ja hurjaa seurata miten vielä ihan viime päivinä nää kummatkin jatkaa uusien huippujen tykittämistä. Inderes tuli hieman sabotoimaan suunnitelmiani kun ottivat QTn mallisalkkuun vasta kun olin ehtinyt ostaa alle ⅓ toivomastani positiosta ja se kallistui muistaakseni yli 10% suhteessa indeksiin. Onneksi päätin silti ostaa loputkin. Koronadipistä ostettu Remedy-positio näyttää nyt +156% ja QT Group +75%, ja Kamuxikin on vetänyt hyvin. Mun Remedy+QT+Kamux positiota pitääkin alkaa trimmaamaan kun se kasvoi juuri tällä viikolla yli 50% salkusta, kun muut salkun laput eivät ole oikein vetäneet.

Remedyyn liittyen ja kuten oon vähän aiemminkin kirjoittanut niin yks kovimpia sijoituksiin liittyviä megatrendejä joihin uskon on videopeliteollisuuden tulevaisuus. Korona sai paljon uusia ihmisiä innostumaan videopeleistä. Automatisaatio tuo (toivottavasti) entistä enemmän vapaa-aikaa ihmisille. Yhä useampi maapallolla pääsee käsiksi nettiin ja laitteeseen, jolla pelata. Jos katsoo viimeiset 20v niin videopelien kehitys on ollut uskomattoman nopeeta, enkä näe syytä miksei kehitys jatkuisi samanlaisena. Kymmenien vuosien päästä VR-pelien kokemukset voi hyvin tuntua lähes aitoina oikean elämän kokemuksina. Olisi vaikea uskoa, ettei tällöin oltaisi valmiita käyttämään palkasta huomattavasti nykyistä suuremman osan videopelikokemuksiin. Veikkaisin, että suurin osa maailman sijoitusrahasta on 50v+ miehien hallinnassa, joilla ei ole omakohtaista kokemusta videopeleistä eivätkä siten välttämättä vielä ymmärrä tätä kehitystä. Äänekkäimpiä tän kehityksen puolestapuhujia vaikuttaa olevan muutama mielestäni tosi skarppi 30-40v hedge fund manageri. Toki tämä kaikki näkyy jo selvästi pelifirmojen arvostuksissa, mutta tarkoitus on kyllä pysyä tämän megatrendin kyydissä. Epic Games on unelmatilanteessa hyödyntämässä tätä kehitystä ja Remedyllä on heidän vahva tuki. Pitää tosin pikkuhiljaa koittaa hajauttaa Remedystä muihinkin peliyhtiöihin.

Koronadipistä oli tarkoitus ostaa joitain nettikasinoyhtiöitä mutta harmikseni likvidien saannissa kesti ja ne ehtivät karata sen verran, etten enää viitsinyt.

Ydinsalkun tuotto näyttää nyt +12,5% kun Helsingin pörssin OMXHGI on +2,3%. Tämä salkkuni ei tosin sisällä shortteja ja kuten lukijat tietävät niin ne menivät sitten kaikkea muuta kuin nappiin. Näistä haluan kuitenkin ajatella positiivisesti siinä mielessä, että ne olivat suurimmillaan “vaan” 30% salkun koosta kun salkku oli muuten ~100% longina, ja vaikka teki useamman kerran mieli suurentaa shorttia niin maltoin vastustaa kiusausta.

Olin koronan suhteen monessa asiassa erittäin kartalla, mutta suurin virheeni oli, etten ottanut tarpeeksi huomioon sitä, miten paljon ihmisten reagointi ja muutos käyttäytymisessä vähentää R0-lukua eli tarttumista eteenpäin. Tästä oli alkuvaiheessa jo selviä merkkejä Aasiassa, esim Japanissa ja Singaporessa. Toki oli myös paljon päinvastaista dataa äärimmäisen kovasta tarttuvuudesta Diamond Princessistä, Kiinan äärimmäisen rajuista lockdowneista Wuhanissa, jotka hämäsivät kun kestivät silti niin pitkään, ja ylipäätänsä kaikkialta ympäri maailmaa. Oli helppoa saada käsitys, että tämä on niin tarttuva, että länsimaiden lepsummilla lockdowneilla saattaa hyvinkin mennä vaikka tuplasti Wuhania kauemmin saada virus kuriin jos sen kuriin saaminen edes on mahdollista. Nyt kuitenkin nähdään, että jopa jossain Ruotsin taktiikalla tapaukset saatiin kuriin ilman mitään 50%+ laumasuojaa.

Onni onnettomuudessa oli, että likvidit oli tiukassa, jolloin indeksinousujen takia tuli margin calleja enkä enää pystynyt pitämään indeksishorttia yllä, vaan siirryin sen sijaan kasvattamaan pääsalkkuni käteispossaa myymällä osakkeita tavoitteena 70% long 30% cash, mikä vastaisi suurin piirtein 100% long 30% short. Ennen kun pääsin ihan niin isoon käteispainoon niin päädyin sitten survasemaan ne Sampoon Inderesin ostaessa sitä mallisalkkuun. Oli harmittanut kun jätin ostamatta Fortumia silloin kun se lisättiin mallisalkkuun ja lähti keulimaan, ja sen takia olin Sampon suhteen erityisen hereillä. Mulla on kova arvostus Vilenin ja Rautasen näkemyksiä kohtaan, ja mallisalkun tuotto tuntuu muutenkin olevan heille kunniakysymys. Kun Inderesillä käydään jatkuvasti läpi lähes kaikkia Helsingin pörssin yhtiöitä ja joskus harvoin siellä lyödään viisaat päät yhteen ja ostetaan jotain mallisalkkuun, se on yleensä hyvä picki. Pienemmissä yhtiöissä kurssi kuitenkin luonnollisesti nousee heti sen mukaisesti ja siksi tilannetta ei oikein pääse hyödyntämään. Isoissa yhtiöissä kuten Sammossa on kuitenkin se hyvä puoli, ettei Inderesin suosituksilla riitä voimaa juurikaan vaikuttaa kurssiin, jolloin mukaan on mahdollista päästä samalla hinnalla. Sampo nousikin sen jälkeen lähes heti yli 10%, mutta nousun jälkeinen tuotto on ollut pettymys.

Tämän jälkeen oon lisännyt takaisin taas shortin, mutta pitänyt sen maltillisempana <10% salkusta. Tällä kertaa tosin Latour-shorttia indeksishortin sijaan, jonka näen selvästi indeksia houkuttelevampana vaihtoehtona (kiitti Mikko Mäkinen). Sen verran kova härkämarkkina meneillään, että toki sekin shortti on tappiolla, mutta vähemmän kuin mitä indeksishortti olisi ollut. Tesla-shortti on edelleen päällä ja tietenkin selvästi tappiolla. Se on kuitenkin suhtkoht maltillinen ja oon hieman pienentänyt sitä nousuun. Fiilis sen suhteen ei ole muuttunut ja mun on vaan pakko nähdä se omin silmin kun yhtiö liiketoiminta kasvaa nykyiseen markkina-arvoonsa, tiedostaen, että kalliiksi voi tulla. Itseasiassa päinvastoin tuntuu siltä, että olen törmännyt entistä enemmän jengiin, jonka tiedän ettei yleisesti osaa arvottaa yhtiöitä mutta on päätynyt ostamaan Teslaa valuaatiosta riippumatta, ja se on alun perinkin yksi tärkeä osa shorttinäkemystäni. Teslasta on kuitenkin jauhettu täällä blogissa ja muuallakin aivan tarpeeksi joten ei siitä sen enempää.

Shorteista on tullut yhteensä noin 10% salkun koosta turpaan, ja kun ne lasketaan mukaan pörssisijoituksiini niin oon tältä vuodelta noin +2,5% eli hyvin lähelle Helsingin pörssin indeksin tahdissa. Koronan takia indeksin shorttaamisesta tuli kallis kokeilu, vaikka ehkä jossain eri universumissa olisi voinut olla tosi voitollinenkin. Edelleen näyttää siltä, että taistelu koronaa vastaan on pitkittymässä, mutta jos näin käy niin keskuspankkien ja valtioiden elvytys jatkuu myös varmasti, ja tämän yhtälön kräkkääminen on yhden miehen Helsinki-based oman rahan treidaritalolle vähän liian monimutkainen. Jatkossa onkin tarkoitus pysyä enemmän niissä aiemmissa kirjoituksissani mainitsemissa pörssin “pienissä pöydissä” ja keskittyä osakevalintaan ajoittamisen sijaan.

Koulu piti sen verran kiireisenä, etten muuten ole juurikaan ehtinyt tehdä muuveja pörssissä. Finnairin antiin menin annin vikana päivänä kohtalaisen isolla sisään, ja se näytti päätyvän aika lähelle breakevenia kunnes takaoven kautta toissijaisen merkinnän reipas allokaatio yllätti ja sai operaation hyvin plussalle. Nyt kesän jälkeen on pikkuhiljaa tarkoitus alkaa panostamaan enemmän aikaa pörssisijoittamiseen, kunhan muutamasta isommasta pörssin ulkopuolisesta sijoituksesta vapautuu kunnolla pääomaa. Biden-vetokin näyttää ihan lupaavalta, kunhan se pappa jaksais vielä muutaman kuukauden painaa sekoilematta liikaa. On kyllä uskomatonta, että jenkkien kokoisesta maasta ei löytynyt parempia ehdokkaita kuin nää kaks.

0
0
12.8.2020 - 16:39

anssimu

+29
Liittynyt:
17.3.2016
Viestejä:
25

Onneksi olkoon valmistumisesta ja edelleen todella kovista pokerisuorituksista!

Videopeliteollisuuden megatrendin puolesta olen itsekkin liputtanut jo pitkään, erityisesti esportsin uskon nousevan vielä todella pitkään katsojamäärissä. Ensimmäiset sijoitukset tein sen pohjalta 2016 helmikuussa, kun mietin miten hyötyä sijoittamalla peliteollisuuteen, ja tuli valittua lopulta "ihan" hyvät hepat Nvidia, AMD ja Logitech. Panokset oli harmittavan pienet ja satuin myös myymään ne pois helmikuussa ennen pahimpia koronadippejä, mutta jäi kyllä myös ostamatta ne takaisin ja missasin viime kuukausien rakettinousut. Nyt ne näyttäis kyllä olevan jo niin hurjissa hinnoissa, että vaikea sanoa mihin liito voi jatkua. Hyvä tuotto silti 4 vuodelle.

Muita ajatuksia videopeliteollisuuteen sijoittamiseen on ollut Modern Times Group, joka omistaa esimerksiksi ESL-esports striimaus brändin, energiajuoma teollisuus, joka on vahvasti mukana videopelimaailmassa, ja esim Monster Energy tai Red Bull löytyy melkeen joka eventistä sponsoroimassa.

Pelituolit ja kaikki muu pelaamiseen liittyvät oheistuotteet, kuulokkeet, näppikset, hiiret yms.

Valveen olisin sijoittaunut kauan sitten jos se olisi ikinä ollut mahdollista, muista pelifirmoista ei ole kokemusta. Pitäisi osata ennakoida mikä peli lyö läpi ennenkuin se lyö kunnolla läpi, että pääsisi hyviin tuottoihin. Esportsia voisi käyttää tässä jonkinlaisena mittarina, jos osaa arvioida mikä uusi peli soveltuu hyvin esportsiin, niin että sen ympärille muodostuu kunnon esports tuote, missä riittää pelaajia ja katsojia, niin se varmasti tekee pelintekijäfirmasta tuottoisan.

0
0
17.8.2020 - 22:59

Lurkkaaja

-108
Liittynyt:
24.3.2020
Viestejä:
20

Hyvin on sun presidentti betsi edennyt mutta Joe Biden on vältellyt kaikkia live juttuja. En voi kuvitella et Donald Trump ei nöyryytä ja hakkaa Joe Bidenii live debateissa 100-0. Tiukaksi tulee joka tapauksessa menemään ja voihan se olla et ne saa jotenkin kikkailtua ettei Joe Biden tarvitse mennä live debatteihin Trumpin kanssa.

0
0
18.8.2020 - 17:16

Jeans

OP
+2316
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Kiitti onnitteluista!!

Kansanedustajan pestistä random ajatuksia:

- Todennäköisesti juuri nyt olisi parhaimmat mahikset päästä sisään kun on tunnettavuutta ja blogin seurannan lisäksi vielä seurantaa pokeriajoilta, ja sain juuri hyvän tutkinnon suoritettua. Painaisi kunnon kampanjabudjetin, jolla korostaisi oikeita asioita. Jos tässä passivoituu niin voi 10v päästä olla, että mahikset on mennyt.

- Kokoomuksen Lepomäki-henkinen oikeistolaissiipi tarvitsee tällä hetkellä kaiken mahdollisen tuen. Uskon aidosti kaiken sen perusteella mitä maailmasta koen tietäväni ja ymmärtäväni, että sellainen politiikka tuo kaikille pitkässä juoksussa eniten hyvinvointia. Voisin myös tehdä ja sanoa asioita eri tavalla koska ei tarvitsisi stressata uudelleenvalintaa, ellei sit innostuisi kunnolla hommasta ja haluaisi tehdä siellä uran.

- Ois siistiä aidosti nähdä sisältäpäin miten valtiota johdetaan. Varmasti kallisarvoinen kokemus, johon harvalla on mahdollisuus. Pääsis tutustumaan mielenkiintoisiin tyyppeihin ja loppuelämäksi hyödyllisiä kontakteja.

- Samaa mieltä tuosta, että rivikansanedustajana vaikutusmahdollisuudet ovat rajalliset. Tosin jonkin verran Antero Vartian kanssa asiasta keskustelleena ajattelen asiaa hieman positiivisemmin. Mun mielestä Antero teki todella hyvää duunia, ja hän kertoi yllättyneensä itsekin miten hyvin sai äänensä kuuluviin. Tietty myös ihan vaan keskustelemalla muiden kansanedustajien kanssa voi mahdollisesti vaikuttaa.

- Varmaan viimeisimmät halut meni kun seurasin livenä kansanedustajien al-Hol leirin lapsi -keskustelua. 90% teatteria ja mietin vaan, että kyllä vituttais istua siellä salissa tuhlaamassa aikaansa tällaiseen schaisseen. Kansanedustajan homma voisi turhauttaa kun siihen kuuluu niin paljon muuta turhaa kanssa.

- 4 vuoden sitoutuminen uuteen juttuun on turhan pitkä. Ahdistaisi tällaisessa elämäntilanteessa kun puolen vuoden jälkeen tajuaisi, että ei kiinnosta yhtään mutta joutuisi väkisin vääntämään loppuun asti. Harmittaisi myös, jos tyyliin mun takia joku Rydman ei saisi paikkaa, jolla on varmasti paljon enemmän intohimoa ja tietotaitoa tähän hommaan.

Mutta kuitenkin ehkä tärkeimpänä just se, että vaikka homma kiinnostaisi, niin ei ole sellaista niin palavaa intoa sinne, mitä mielestäni pitäisi olla.

Fooler kirjoitti:

Hyvä Jens! Hieno nähdä, että vanha kettu vielä osaa, vaikka moni varmaan olikin jo kirjannut sut pois huipulta.

Mielestäni on hyvä kun myös mainitsit nuo 400K sisäänostot. Monelle saattaa tulla aika vääristynyt kuva, jos vaan mainitaan voitot. Tästä muistaakseni kysyin silloin joskus, että miten on mahdollista, että kaikki ainoastaan voittavat. Tosiasiassa taitaa kyllä olla niin että moni muukin huippu/nimimies oli käyttänyt lähemmäs 400K sisäänostoihin, mutta voittoja tuli esim. vaan 200K ja tästä ei sitten puhuta, ainoastaan voitot mainitaan.

Joo näinhän se on. Pokeriturnaukset on siinä mielessä monelle kiva laji, että toisin kuin käteispeleissä niin turnauksissa useimmiten hehkutetaan vaan rahastuksia, ottamatta huomioon sisäänostoihin menneitä rahoja. Jos siis joku vaikkapa hehkutti ekalla näistä Partyn isoista turnausviikoista isoja rahastuksia, mutta sitten seuraavan turnausviikon aikana ei tullut hehkutuksia, niin voi aika varmasti laskea sen varaan, että useampi sata tonnia tuli dunkkuun.

Teerenpeleistä: on tullut muitakin haastattelupyyntöjä, mutta sen verran musta on kaivettu juttua juoru- ja iltapäivälehdissä nyt viime aikoina häiden aikaan, että haastattelut on jäissä jonkin aikaa. En tajunnut, että mun tekemiset edelleen kiinnostaisi niin paljoa. Tänne tosin on vielä kiva suoltaa ajatuksia ja ne on kivasti pysynyt piilossa. Ei varmaan edes pitäisi mainita koko asiaa kun kohta on joku runkku vinkkaamassa näitä kirjoituksia Seiskalle laugh

0
0
18.8.2020 - 17:49

FiilisVoittaa

-342
Liittynyt:
24.7.2020
Viestejä:
112
Jeans kirjoitti:

Kiitti onnitteluista!!

Kansanedustajan pestistä random ajatuksia:

- Todennäköisesti juuri nyt olisi parhaimmat mahikset päästä sisään kun on tunnettavuutta ja blogin seurannan lisäksi vielä seurantaa pokeriajoilta, ja sain juuri hyvän tutkinnon suoritettua. Painaisi kunnon kampanjabudjetin, jolla korostaisi oikeita asioita. Jos tässä passivoituu niin voi 10v päästä olla, että mahikset on mennyt.

- Kokoomuksen Lepomäki-henkinen oikeistolaissiipi tarvitsee tällä hetkellä kaiken mahdollisen tuen. Uskon aidosti kaiken sen perusteella mitä maailmasta koen tietäväni ja ymmärtäväni, että sellainen politiikka tuo kaikille pitkässä juoksussa eniten hyvinvointia. Voisin myös tehdä ja sanoa asioita eri tavalla koska ei tarvitsisi stressata uudelleenvalintaa, ellei sit innostuisi kunnolla hommasta ja haluaisi tehdä siellä uran.

- Ois siistiä aidosti nähdä sisältäpäin miten valtiota johdetaan. Varmasti kallisarvoinen kokemus, johon harvalla on mahdollisuus. Pääsis tutustumaan mielenkiintoisiin tyyppeihin ja loppuelämäksi hyödyllisiä kontakteja.

- Samaa mieltä tuosta, että rivikansanedustajana vaikutusmahdollisuudet ovat rajalliset. Tosin jonkin verran Antero Vartian kanssa asiasta keskustelleena ajattelen asiaa hieman positiivisemmin. Mun mielestä Antero teki todella hyvää duunia, ja hän kertoi yllättyneensä itsekin miten hyvin sai äänensä kuuluviin. Tietty myös ihan vaan keskustelemalla muiden kansanedustajien kanssa voi mahdollisesti vaikuttaa.

- Varmaan viimeisimmät halut meni kun seurasin livenä kansanedustajien al-Hol leirin lapsi -keskustelua. 90% teatteria ja mietin vaan, että kyllä vituttais istua siellä salissa tuhlaamassa aikaansa tällaiseen schaisseen. Kansanedustajan homma voisi turhauttaa kun siihen kuuluu niin paljon muuta turhaa kanssa.

- 4 vuoden sitoutuminen uuteen juttuun on turhan pitkä. Ahdistaisi tällaisessa elämäntilanteessa kun puolen vuoden jälkeen tajuaisi, että ei kiinnosta yhtään mutta joutuisi väkisin vääntämään loppuun asti. Harmittaisi myös, jos tyyliin mun takia joku Rydman ei saisi paikkaa, jolla on varmasti paljon enemmän intohimoa ja tietotaitoa tähän hommaan.

Mutta kuitenkin ehkä tärkeimpänä just se, että vaikka homma kiinnostaisi, niin ei ole sellaista niin palavaa intoa sinne, mitä mielestäni pitäisi olla.

 

Fooler kirjoitti:

Hyvä Jens! Hieno nähdä, että vanha kettu vielä osaa, vaikka moni varmaan olikin jo kirjannut sut pois huipulta.

Mielestäni on hyvä kun myös mainitsit nuo 400K sisäänostot. Monelle saattaa tulla aika vääristynyt kuva, jos vaan mainitaan voitot. Tästä muistaakseni kysyin silloin joskus, että miten on mahdollista, että kaikki ainoastaan voittavat. Tosiasiassa taitaa kyllä olla niin että moni muukin huippu/nimimies oli käyttänyt lähemmäs 400K sisäänostoihin, mutta voittoja tuli esim. vaan 200K ja tästä ei sitten puhuta, ainoastaan voitot mainitaan.

 

Joo näinhän se on. Pokeriturnaukset on siinä mielessä monelle kiva laji, että toisin kuin käteispeleissä niin turnauksissa useimmiten hehkutetaan vaan rahastuksia, ottamatta huomioon sisäänostoihin menneitä rahoja. Jos siis joku vaikkapa hehkutti ekalla näistä Partyn isoista turnausviikoista isoja rahastuksia, mutta sitten seuraavan turnausviikon aikana ei tullut hehkutuksia, niin voi aika varmasti laskea sen varaan, että useampi sata tonnia tuli dunkkuun.

Teerenpeleistä: on tullut muitakin haastattelupyyntöjä, mutta sen verran musta on kaivettu juttua juoru- ja iltapäivälehdissä nyt viime aikoina häiden aikaan, että haastattelut on jäissä jonkin aikaa. En tajunnut, että mun tekemiset edelleen kiinnostaisi niin paljoa. Tänne tosin on vielä kiva suoltaa ajatuksia ja ne on kivasti pysynyt piilossa. Ei varmaan edes pitäisi mainita koko asiaa kun kohta on joku runkku vinkkaamassa näitä kirjoituksia Seiskalle laugh

Kiitos Jens postauksistasi. Olen todellakin tyytyväinen, ettet lähde tuhoamaan itseäsi ja tuhlaamaan aikaasi kansanedustajan työhön. Itse äänestin Rydmania ja vielä aivopesin 8 työkaveri tohtoria tekemään samoin. Tämä siksi, koska Lepomäki oli toisella alueella. Olen skeptinen myös sen suhteen saavatko he aikaan muutosta kokoomuksessa. Onnea jatkoon sinne mitä ikinä päätätkään!

edit. korjattu viestistäsi -> postauksistasi

0
0
18.8.2020 - 22:15

hawkofarroyo

+83
Liittynyt:
28.3.2020
Viestejä:
204
Jeans kirjoitti:

Kiitti onnitteluista!!

Kansanedustajan pestistä random ajatuksia:

- Todennäköisesti juuri nyt olisi parhaimmat mahikset päästä sisään kun on tunnettavuutta ja blogin seurannan lisäksi vielä seurantaa pokeriajoilta, ja sain juuri hyvän tutkinnon suoritettua. Painaisi kunnon kampanjabudjetin, jolla korostaisi oikeita asioita. Jos tässä passivoituu niin voi 10v päästä olla, että mahikset on mennyt.

- Kokoomuksen Lepomäki-henkinen oikeistolaissiipi tarvitsee tällä hetkellä kaiken mahdollisen tuen. Uskon aidosti kaiken sen perusteella mitä maailmasta koen tietäväni ja ymmärtäväni, että sellainen politiikka tuo kaikille pitkässä juoksussa eniten hyvinvointia. Voisin myös tehdä ja sanoa asioita eri tavalla koska ei tarvitsisi stressata uudelleenvalintaa, ellei sit innostuisi kunnolla hommasta ja haluaisi tehdä siellä uran.

- Ois siistiä aidosti nähdä sisältäpäin miten valtiota johdetaan. Varmasti kallisarvoinen kokemus, johon harvalla on mahdollisuus. Pääsis tutustumaan mielenkiintoisiin tyyppeihin ja loppuelämäksi hyödyllisiä kontakteja.

- Samaa mieltä tuosta, että rivikansanedustajana vaikutusmahdollisuudet ovat rajalliset. Tosin jonkin verran Antero Vartian kanssa asiasta keskustelleena ajattelen asiaa hieman positiivisemmin. Mun mielestä Antero teki todella hyvää duunia, ja hän kertoi yllättyneensä itsekin miten hyvin sai äänensä kuuluviin. Tietty myös ihan vaan keskustelemalla muiden kansanedustajien kanssa voi mahdollisesti vaikuttaa.

- Varmaan viimeisimmät halut meni kun seurasin livenä kansanedustajien al-Hol leirin lapsi -keskustelua. 90% teatteria ja mietin vaan, että kyllä vituttais istua siellä salissa tuhlaamassa aikaansa tällaiseen schaisseen. Kansanedustajan homma voisi turhauttaa kun siihen kuuluu niin paljon muuta turhaa kanssa.

- 4 vuoden sitoutuminen uuteen juttuun on turhan pitkä. Ahdistaisi tällaisessa elämäntilanteessa kun puolen vuoden jälkeen tajuaisi, että ei kiinnosta yhtään mutta joutuisi väkisin vääntämään loppuun asti. Harmittaisi myös, jos tyyliin mun takia joku Rydman ei saisi paikkaa, jolla on varmasti paljon enemmän intohimoa ja tietotaitoa tähän hommaan.

Mutta kuitenkin ehkä tärkeimpänä just se, että vaikka homma kiinnostaisi, niin ei ole sellaista niin palavaa intoa sinne, mitä mielestäni pitäisi olla.

 

Fooler kirjoitti:

Hyvä Jens! Hieno nähdä, että vanha kettu vielä osaa, vaikka moni varmaan olikin jo kirjannut sut pois huipulta.

Mielestäni on hyvä kun myös mainitsit nuo 400K sisäänostot. Monelle saattaa tulla aika vääristynyt kuva, jos vaan mainitaan voitot. Tästä muistaakseni kysyin silloin joskus, että miten on mahdollista, että kaikki ainoastaan voittavat. Tosiasiassa taitaa kyllä olla niin että moni muukin huippu/nimimies oli käyttänyt lähemmäs 400K sisäänostoihin, mutta voittoja tuli esim. vaan 200K ja tästä ei sitten puhuta, ainoastaan voitot mainitaan.

 

Joo näinhän se on. Pokeriturnaukset on siinä mielessä monelle kiva laji, että toisin kuin käteispeleissä niin turnauksissa useimmiten hehkutetaan vaan rahastuksia, ottamatta huomioon sisäänostoihin menneitä rahoja. Jos siis joku vaikkapa hehkutti ekalla näistä Partyn isoista turnausviikoista isoja rahastuksia, mutta sitten seuraavan turnausviikon aikana ei tullut hehkutuksia, niin voi aika varmasti laskea sen varaan, että useampi sata tonnia tuli dunkkuun.

Teerenpeleistä: on tullut muitakin haastattelupyyntöjä, mutta sen verran musta on kaivettu juttua juoru- ja iltapäivälehdissä nyt viime aikoina häiden aikaan, että haastattelut on jäissä jonkin aikaa. En tajunnut, että mun tekemiset edelleen kiinnostaisi niin paljoa. Tänne tosin on vielä kiva suoltaa ajatuksia ja ne on kivasti pysynyt piilossa. Ei varmaan edes pitäisi mainita koko asiaa kun kohta on joku runkku vinkkaamassa näitä kirjoituksia Seiskalle laugh

 

Joo täällä kaikki onkin sen keltaisen 50€ tarpeessa niin kipeästi..

Kannustan miettimään tuota rahasto/hedgehommaa. Siinä olisit Keisari.

Lisäksi Jeans Bisnes-Enkelinä kuulostaa Nelosen ensi kauden ohjelmalta.

=)

0
0
18.8.2020 - 23:23

FiilisVoittaa

-342
Liittynyt:
24.7.2020
Viestejä:
112
Vetohommia kirjoitti:

Tää nyt ei oo Jensiä kohtaan, mutta kattokaa nuolemista ja realia, ni ehkä Lepomäelläkin in kannattajia. Tyhjä arpa!!

Pahasti näyttää siltä, että Antti raiskauksien estäjä nuoleskelee itsensä orpon tilalle :D Mikään ei tule siis muuttumaan. 

0
0
19.8.2020 - 15:14

JiSe

+91
Liittynyt:
20.2.2016
Viestejä:
97

Onnea valmistumisesta!

Näkisin että itse pelikokemuksen lisäksi myös mahdollisuus että seuraava iso some yhtiö on jokin pelitalo, viimeistään VR:n massaläpilyönnin jälkeen. Jotain Snapchat - Instagramn - Tiktok jatkumoon istuvaa.

Tätä tukee myös jatkuvasti tiukkeneva linja siihen kuinka käyttäjädataa saa hyödyntää, kun rahaa ei voi tehdä (pelkästään) kohdennetulla mainonnalla pelillistämisestä ja muista kosmeettiista asioista voisi syntyä uusi tapa merkittävään tulokseen sosiaalisessa mediassa.

Amazonilla tietysti näpit piiraassa Twitchin kanssa, Facebookilla Gaminginsä kanssa, mutta kummatkin näistä ovat aika paskoja tuotteita, joten epäilen että voittaja on taho jonka jakamattoman huomion alustan/pelin kehittäminen saa.

0
0
19.8.2020 - 16:32

Farseer

+2101
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1619

Sääli jos nimenomaan keltaisen lehdistön pintaliitouutisoinnin takia jätät asiallisiin haastatteluihin vastaamatta.

Kuten tuossa kansanedustaja-pohdiskelussa kuitenkin mainitsit, niin nyt olisi näkyvyyttä ja kysyntää ja voisit huoletta asettaa omat ehtosi haastatteluille: voisit esimerkiksi vaatia kysymykset nähtäväksi etukäteen tai edellyttää keskustelua vain asiallisten aiheiden ympäriltä.

Myöhemmin voi olla hiljaisempaa kiinnostuksen ja haastattelupyyntöjen suhteen. Nyt olisi hyvä aika tuoda esille myös se työteliäs ja analyyttinen Jeans jonka me tunnemme täällä sijoitus- ja pokerifoorumeilla mutta joka on tuttu suurelle yleisölle vain glamour-kuvista ja isoista pokerivoitoista.

Uskon että saat ainakin Akin puhuttua ympäri ettei hän kysele kaikkea keltalööppimatskua Teerenpeleissä. 

Mitä kevyempään julkisuuteen ja formaatteihin tulee niin Leijonan Luolaan sopisit hyvin. Harmi vain että neljää muuta uskottavaa (ja halukasta) sijoittajaa ei taida Suomesta moiseen ohjelmaan löytyä, eivätkä välttämättä bisnesideatkaan ole jenkkiversion tasoa.

 

0
0
25.8.2020 - 09:23

Apinaaheittävätikka

-43
Liittynyt:
6.4.2020
Viestejä:
10

Ennemmin näkisin Jeansilla olevan saumaa perussuomalaisten kuin kokoomuksen rivissä vaikkakin Jeans vaikuttaa enemmän kokoomushenkiseltä Helsinkiläiseltä, mutta eiköhän Helsingin kokoisesta kylästä ääniä sataisi Helsingin versiolle Veikko "Tampereen Trump" Vallinista.

Seuraava todennäköinen pääministeripuolue on kuitenkin perussuomalaiset ellei sosdemarit saa pidettyä hallituskauden loppuun korttitalon pystyssä. Epäilen suuresti. Vallin todennäköisin valtiovarainministeri tässä tapauksessa kun muita haastajia ei käytännössä ole. Näkisin Jeansin hyvin sopivan tähän ryhmään jos yhtään enemmän kansallisvaltioiden säilyminen on intresseissä eikä halua edistää EU-liittovaltiota.

Ja jos ei hallitukseen pääsisikään niin Jeansilla olisi oppositiosta rajattomat mahdollisuudet tehdä kiusaa Marinin kommarihallitukselle talouskysymyksissä.

Mikään ei estä myös siirtymistä myöhemmin kokoomuksen leiriin jos vaikka kokoomuksen oikeistolaissiipi saisikin kokoomuksen otteeseensa ja kansan tuen. En näe tällä tulevaisuutta nykymaailmassa, mutta se on vain oma mielipiteeni.

0
0
25.8.2020 - 10:06

hauturi

+3105
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2322
Apinaaheittävätikka kirjoitti:

Seuraava todennäköinen pääministeripuolue on kuitenkin perussuomalaiset ellei sosdemarit saa pidettyä hallituskauden loppuun korttitalon pystyssä. Epäilen suuresti. Vallin todennäköisin valtiovarainministeri tässä tapauksessa

Yleensä pääministeri ja valtiovarainministeri ovat eri puolueista (viimeksi oli samasta puolueesta Sorsan 2. hallituksen aikana 15.5.1977 - 26.5.1979). Vallin on persupääministerin hallituksen todennäköisin valtiovarainministeri vain jos persut muodostavat hallituksen yksin tai Vallin vaihtaa puoluetta.

0
0
25.8.2020 - 15:52

Trolli

+473
Liittynyt:
21.10.2018
Viestejä:
425
Jeans kirjoitti:

- Varmaan viimeisimmät halut meni kun seurasin livenä kansanedustajien al-Hol leirin lapsi -keskustelua. 90% teatteria ja mietin vaan, että kyllä vituttais istua siellä salissa tuhlaamassa aikaansa tällaiseen schaisseen. Kansanedustajan homma voisi turhauttaa kun siihen kuuluu niin paljon muuta turhaa kanssa.

- 4 vuoden sitoutuminen uuteen juttuun on turhan pitkä. Ahdistaisi tällaisessa elämäntilanteessa kun puolen vuoden jälkeen tajuaisi, että ei kiinnosta yhtään mutta joutuisi väkisin vääntämään loppuun asti. Harmittaisi myös, jos tyyliin mun takia joku Rydman ei saisi paikkaa, jolla on varmasti paljon enemmän intohimoa ja tietotaitoa tähän hommaan.

Mutta kuitenkin ehkä tärkeimpänä just se, että vaikka homma kiinnostaisi, niin ei ole sellaista niin palavaa intoa sinne, mitä mielestäni pitäisi olla.

Istuntosalissahan on äänessä ne, jotka haluaa jauhaa turhuuksia ja miellyttää äänestäjiä. Kaikki oikeesti merkittävä työ tehdään valiokunnissa ja ministeriöissä. Onhan Hjallis Harkimokin todennut, että ei istu medianäkyvyyden toivossa turhaan salissa vaan tekee sitä oikeeta työtä muualla. Kansanedustaja voi tehdä työstään sellasen kuin haluaa. Ilmottaa vaan vaalikampanjan aikana, miten aikoo edustajana toimia, niin ei kenelläkään pitäs olla mitään sanomista siihen, jos salissa käy vain tärkeimmissä äänestyksissä. 

0
0
25.8.2020 - 16:12

Pörssimörssäri

+1182
Liittynyt:
28.3.2020
Viestejä:
821

Olisi kylla mielenkiintoista jos Jens itse tulisi tanne selvittamaan omia poliittisia nakemyksia. Persuissa en kylla pysty miesta nakemaan jo esimerkiksi tyoperaisen maahanmuuton ja EU:n takia. Oletan vahvasti etta Edustaja Kyllonen on naiden puolella.

0
0
25.8.2020 - 17:19

Trolli

+473
Liittynyt:
21.10.2018
Viestejä:
425

Työperänen maahanmuuttaja ei vielä tarkota, että kyseessä olisi julkisen talouden kannalta nettomaksaja. Ei siis ole ollenkaan selvää, että työperänen maahanmuutto olisi kaikissa tilanteissa hyväksi. Olennaista olisi saada koko elinkaaren ajalta nettomaksavia maahanmuuttajia. Jos tänne tulisi keski-ikäsiä työperäsiä maahanmuuttajia, niin saa olla melko hyvätulosia, jotta olisivat täälläolonsa aikana nettomaksajia, jos jäävät suomeen viettämään vanhuutensa. Persuille ollennaisinta on kaiketi juuri tuo asia.

0
0
30.8.2020 - 19:08

Hamppi10

+1
Liittynyt:
15.10.2018
Viestejä:
61

Perusta Jens kiinteistösijoitusyhtiö/sijoitusyhtiö ja laita tavoitteeksi pörssiin listautuminen. Alkupääoman laittaisit omista varoista ja houkuttelisit vielä kaverisikin mukaan. Helsingin pörssissä ei ole kunnon yhtiötä mikä keskittyisi omistaja-arvon luontiin tällä sektorilla. Cityconilla ja Investors Housella on vähän pallo hukassa omasta mielestä :(  . Sitten vaan Joukkorahoitusta pystyyn !

0
0
1.9.2020 - 03:37

Civhuk

-29
Liittynyt:
13.2.2020
Viestejä:
15

Suuret onnittelut valmistuneelle maisterille ja tuoreelle avioparille! Heti perään onnea ja menestystä tulevaisuuden tuomiin haasteisiin!

Yllä muut ovat tuonut näkemyksiään esille koskien tulevaisuuden suunnitelmiasi joten jatketaan samalla linjalla. Loogis-matemaattinen päättelykykysi on huippuluokkaa, ja sitä & muiden heikkouksia hyödyntämällä olet rahastanut hyvän kasan euroja ja dollareita. Tolla pohjalla olisi kai loogista jatkaa samankaltaisissa ympyröissä omilla vahvuuksilla muiden murskaamista. Pörssi tarjoaa tähän erinomaisen mahdollisuuden ja sitä voit pelata omilla ja muiden rahoilla mielesi mukaisesti.

Kysymys kuitenkin kuuluu tässä vaiheessa: mitä sinä haluat tehdä (elämälläsi)? Potentiaalisi ulosmittaamista olet harrastanut tähän asti ja tässä kohtaa sinuna pohtisin kahta asiaa. Toinen on potentiaalisi ja toinen on maailman tarjoamat mahdollisuudet. Tiedätkö riittävästi molemmista? Onko sinulla jotain piileviä kykyjä mitä et ole havainnut tai ajatellut? Ja mitä maailmalla on/olisi tarjottavana sinulle?

Sinua ja toiveitasi tuntematta on kovin vaikea antaa hyviä neuvoja, mutta pohjasi ovat niin erinomaiset, että muiden tavoin on mielenkiintoista seurata mitä aiot seuraavaksi. Vaikka olisit varmasti arvokas lisä kansanedustajana, en mitenkään pysty näkemään tämän tarjoavan sinulle muuta kuin mitä jo mainitsit: kontakteja, kokemusta ja kurkistuksen 'kulissien taakse'. Onko tämä kokeilun arvoista? Mene ja tiedä. Nykymenoa sivusta seuraamalla vaikea nähdä.

Mahdollisesti vielä piilevässä potentiaalissasi kiehtoo lähinnä strategiset kykysi. Olet maininnut pitäväsi ja pelaavasi strategiapelejä joten sopii olettaa että jokin niissä vetää sinua puoleensa. 52 kortin pakalla pelaaminen käy lopulta samojen kaavojen toistamiseksi, ja kirjoituksistasi paistoi heti selkeä into kun pääsit laajempiin ympyröihin pörssin parissa. Arvaan kansanedustaja heittosi olevan tätä samaa jatkumoa, missä hyvällä tavalla kypsynyt mielesi kaipaa uusia, vaativampia ja laajempia haasteita. Näitä haasteita sinulle on varmasti tarjolla niin paljon kuin jaksat ottaa vastaan. En tiedä kuinka paljon sinua kiinnostaa ääretön ja ikuinen universumi, missä aurinkokuntamme sijaitsee, mutta sen tutkimisessa ja ymmärtämisessä on haastetta jokaiselle meistä. Jos se sinua kiinnostaa ja uskot pystyväsi auttamaan ihmisiä tässä niin uskon monen olevan siitä kiitollisia. Onko se sitten rakettien lentoratojen laskentaa tai mitä, en osaa sanoa mikä olisi nyt tarpeellisinta.

Jos taas pysytellään ihan Maa planeetalla ja sen tarjoamilla mahdollisuuksilla niin suosittelen, riippuen jälleen toiveistasi:

1) Nauti niin paljon ja pitkään kuin pystyt ja jaksat. Näe, koe, kokeile ja arvosta sitä mitä sinulle on tarjolla, ja itseäsi siitä että olet itsellesi tämän mahdollisuuden luonut.

2) Perusta perhe ja käytä aikasi sen parissa. Ymmärrä, että aika on hyvin rajallinen resurssi eikä sitä ole kenellekään meistä luotu eikä suotu määräänsä enempää. Et välttämättä voi toteuttaa kohtaa 1) ja 2) samanaikaisesti ainakaan niin ettei toinen kärsi. Peruskamaa minkä ~kaikki tiedostanee.

3) Ymmärrä / pyri ymmärtämään maapallon rajallisten resurssien määrä. Pohdi, miten käyttää ne parhaalla mahdollisella tavalla, ja miten jakaa ne. Tätä samaa moni on miettinyt ja useat tulleet siihen tulokseen että jalostaa materiaaleista aseita millä uhkaamalla ryöstää muiden resursseja. Tämä ei välttämättä ole kuitenkaan paras mahdollinen ratkaisu ja moni näkee tarpeen muunlaisille vaihtoehdoille.

4) Euroopan Unionin tarjoamat mahdollisuudet pienen Suomen sijasta. Voit käyttää Suomea ponnahduslautana kuten muut ovat tehneet ja päästä päättämään/vaikuttamaan isompiin ympyröihin. USA on nyt aika kaaoksessa, Venäjä on Venäjä ja Kiina on Kiina. EU on tällä hetkellä ihan hyvissä asemissa, ja maailma kaipaa suunnannäyttäjää. Vanhan kaartin vanhetessa nuorten on astuttava esiin ja näiltä pohjilta on hyvä ponnistaa.

Teit mitä teit, toivotan kaikkea hyvää tulevaisuudellesi! Kuten myös kaikkien muiden tulevaisuudelle.

0
0
2.9.2020 - 16:27

Civhuk

-29
Liittynyt:
13.2.2020
Viestejä:
15

Niin laajoja aiheita käsiteltäväksi etten odota Jensiltä enkä muiltakaan niihin mitään vastauksia. Toki vastatkaa jos siltä tuntuu. Jatkan vielä hieman kirjoittamista kun pääsee omaa äidinkielellä harjoittelemaan.

Ajattelu on aivoissa tapahtuva prosessi, jonka avulla jotkin eliöt yrittävät hahmottaa ja jäsentää todellisuutta. (Wikipedia)

Uskallan väittää, että toiset eliöt hahmottavat ja jäsentävät todellisuutta paremmin kuin toiset. Näiden eliöiden soisi olevan vastuussa päätöksenteosta. Etenkin suurten, ihmiskunnan kohtaloa koskevien kysymysten kohdalla.

Ilmastonmuutos esim. on jatkuva prosessi mikä on ollut käynnissä muutama miljardia vuotta. Teollistumisen, ja ihmisten lukumäärän valtavan kasvun myötä ihmiset ovat päässeet vaikuttamaan tähän prosessiin. Omasta mielestäni meidän pitäisi olla ylpeitä tästä saavutuksesta. Se kertoo ettemme ole enää täysin mitätön tekijä vaan teoillamme on merkitystä ja pystymme vaikuttamaan itseämme suurempiin kokonaisuuksiin. Onko aikaansaatu vaikutus hyvä vai huono, ja kenen kannalta on toinen aihe. Tärkeintä on, että pystymme vaikuttamaan. Se antaa uskoa tulevaan verrattuna siihen, että millään teoillamme ei olisi mitään vaikutusta mihinkään suuntaan.

En tiedä kuinka suurta osaa näyttelemme ilmastonmuutoksessa. Onko se 1 vai 10% kokonaisuudesta, mutta se on enemmän kuin 0 ja se on mikä merkitsee. Loput 90-99% koostuu muista tekijöistä mihin emme ainakaan vielä vaikuta / pysty vaikuttamaan. Voimme pyrkiä kasvattamaan tai vaimentamaan vaikutustamme, mutta prosessi itsessään jatkaa toimistamme huolimatta. Vastuullinen, itsestään välittävä ihminen kai pyrkisi kasvattamaan vaikutustaan ja ohjaamaan prosessia itselle mieluisampaan suuntaan. Kannattaa myös muistaa, ettemme ole tällä pallolla yksin. Täällä elää paljon muita eläimiä sekä kasveja. Useimmat näistä ovat vailla vaikutusmahdollisuuksia ja monessa tapauksessa meidän armoillamme.

Esimerkkinä nauta. Naudanlihan tuottaminen vie valtavan määrän pinta-alaa, vettä, rehua ja ravinteita. Naudan ruoansulatuksessa syntyy metaania joka on voimakas kasvihuonekaasu. Ravinteet valuvat vesistöihin aiheuttaen mm. rehevöitymistä ja happikatoa. Ilman happea korkeammat elämänmuodot eivät vedessä menesty eli kalat kuolevat hapenpuutteeseen. Kauhea skenaario ainakin kaloille ja kalojen ystäville. Onko tämä kaikki naudanlihan arvoista? On varmaan jos et huomioi haittoja, pidät naudanlihasta, et syö kalaa etkä välitä tulevaisuudesta pidemmän päälle. Rehellisesti sanottuna siltä tämä maailman meno välillä vaikuttaa. Lyhyt tähtäin, korkeat tuotot ja viis vaikutuksista. Jotenkin keskusteluissa nämä aiheet ollaan onnistuttu sitomaan politiikkaan ja puolueiden väreihin. Ihmiset kuuluvat sin/vihr./pun./valk./ym. värisiin ryhmiin ja puolueisiin ikäänkuin emme olisi kaikki tässä yhdessä.

Saavutetaanko näiden ryhmien välisellä keskustelulla jotain merkittävääkin? En ole itse ainakaan tätä havainnut. Vastakkainasettelua, ala-arvoista retoriikkaa ja kommentteja olen havainnut joka viimeistään karkottaa kaikki asialliset ihmiset pois tuhlaamasta aikaansa. Demokratialle ja debaatille on ollut oma aikansa. Nykyisessä tietoyhteiskunnassa se näyttäytyy tehottomuutensa lisäksi tuottavan laadultaan varsin heikkoja päätöksiä. Päätöksenteon pohjana pitäisi olla todellisuuteen perustuvat havainnot ja informaatio. Tietenkin myös parhaat mahdolliset analyysityökalut tämän informaation tulkitsemiseen ja jalostamiseen. Mielipiteet ja niiden jakamiset voidaan jättää sitten vapaa-ajan harrastukseksi.

En tiedä, kuinka todellisuudesta vieraantuneita tämän blogin lukijat on, tai saatteko mitään ylläolevan kaltaisesta tekstistä. Mutta koska tämä blogi sijaitsee sijoitusfoorumilla missä vaihdetaan näkemyksiä, heitän huvikseni oman näkemykseni koskien videopelejä ja niihin sijoittamista.

Videopelien valmistajat ovat erittäin menestyksekkäästi onnistuneet vastaamaan pelaajien tarpeisiin ja toiveisiin. Mielekästä, merkityksellistä ja palkitsevaa tekemistä. Jos tätä pääsee vieläpä tekemään hyvässä porukassa, kuitenkin kotisohvalta mikrofoneilla kommunikoiden, mitä enempää sitä voisi mieslapsi toivoa? Ei epäilystäkään siitä, etteikö nämä tuotteet tulisi menestymään. Pakastepizza ja energiajuoma osakkeet kylkeen niin siinä on aika hyvä portfolio mieslasten rahastamiseen. Toki e-huorat kilpailevat omilla vahvuuksillaan samoista asiakkaista joten se on hyvä huomioida. Näiden samojen ihmisten isovanhemmat sai samat fiilikset aivoihin oikeasta tekemisestä yhteisössä oikeiden ihmisten kanssa. Yhteiskunta kasvoi, kehittyi ja voi hyvin. En tiedä ymmärrättekö te betsaavanne myös sitä vastaan mutta sitä se kuitenkin on.

Noh, en ala kritisoimaan tai moralisoimaan enempää mut onhan tää nyt ihan vitun surullista monellakin tapaa joten parempi vaan pitää laput silmillä :D Hyvää alkanutta syksyä kaikille ja koittakaa pysyä erossa mielialalääkkeistä. Pelatkaa mielummin vaikka videopelejä kuin syötte niitä. Pitäkää itsestänne huolta!

0
0
4.9.2020 - 16:29

StarDust78

-6
Liittynyt:
21.6.2020
Viestejä:
28

Laitetaas nyt tännekin postaus loman kunniaksi. Onnittelut Jens valmistumisesta ja avioliiton satamaan purjehtimisesta ! Blogi on ollut suurilta osin hyvää luettavaa , siltä osin minkä olen ehtinyt lukea. Vähän ihmetytti kommenttisi , että juorulehdet löysivät häihisi. Kutsuvieraissa oli kuitenkin julkisuudessa jatkuvasti viihtyviä henkilöitä , se varmaankin selittää asian suurilta osin. 
 

Civhuk ! Jensin blogi ei ole mitään ilmasto hörhöilyä varten , joten jätä noi juttusi vaikka Ylen mielipide osastolle. Siellä ne otetaan varmasti ilolla vastaan , mikäli et ole suoraan kopioinut niitä jostain. 

0
0
7.9.2020 - 23:05

Civhuk

-29
Liittynyt:
13.2.2020
Viestejä:
15

Ilmastohörhöilyä? Hörhöilyä? Koitan yksinkertaisesti saada kuvaa miten laaja-alaisesti Jens ja miksei muutkin blogin ihmiset kykenevät ajattelemaan. Ajatellaanko asiat pitkälti numeroiden kautta vai löytyykö myös muunlaista pohjaa ajattelulle. Toki myös mielenkiinnon kohteita kyselin ylempänä. Ei numeroiden kautta ajattelemisessa ole mitään vikaa, se on vain yksi tapa ajatella. Jos universumin salat kiinnostavat, Nikola Tesla suosittelee ajateltavan energiaa, taajuuksia ja värähtelyä.

Tällä planeetalla missä elämme, ehkä liian moni keskittyy ajattelemaan oikis/kauppis/di akselilla ja se systeemi tuottaa mitä tuottaa. Fiksut ihmiset kuitenkin suosii kalan syömistä eikä liikakalastus tai ravinteiden valuminen Itämereen helpota tilannetta. Ei ollut tarkoitus vittuilla mutta totuuden nimissä tällä planeetalla on varsin rajalliset resurssit ja ihmisiä nyt reilusti enemmän kuin koskaan. Pidän eläviä olentoja lähtökohtaisesti arvokkaampina kuin ei-eläviä joten näen syytä vaalia näitä olosuhteita mitkä mahdollistavat tämän ml. ilmasto. Toki jos tiedätte paremmin niin mikä minä olen sanomaan.

0
0
8.9.2020 - 06:03

Jack Torrance

-69
Liittynyt:
14.4.2015
Viestejä:
256
Civhuk kirjoitti:

Ilmastohörhöilyä? Hörhöilyä? Koitan yksinkertaisesti saada kuvaa miten laaja-alaisesti Jens ja miksei muutkin blogin ihmiset kykenevät ajattelemaan. Ajatellaanko asiat pitkälti numeroiden kautta vai löytyykö myös muunlaista pohjaa ajattelulle. Toki myös mielenkiinnon kohteita kyselin ylempänä. Ei numeroiden kautta ajattelemisessa ole mitään vikaa, se on vain yksi tapa ajatella. Jos universumin salat kiinnostavat, Nikola Tesla suosittelee ajateltavan energiaa, taajuuksia ja värähtelyä.

Tällä planeetalla missä elämme, ehkä liian moni keskittyy ajattelemaan oikis/kauppis/di akselilla ja se systeemi tuottaa mitä tuottaa. Fiksut ihmiset kuitenkin suosii kalan syömistä eikä liikakalastus tai ravinteiden valuminen Itämereen helpota tilannetta. Ei ollut tarkoitus vittuilla mutta totuuden nimissä tällä planeetalla on varsin rajalliset resurssit ja ihmisiä nyt reilusti enemmän kuin koskaan. Pidän eläviä olentoja lähtökohtaisesti arvokkaampina kuin ei-eläviä joten näen syytä vaalia näitä olosuhteita mitkä mahdollistavat tämän ml. ilmasto. Toki jos tiedätte paremmin niin mikä minä olen sanomaan.

 

Sinun ongelmasi ei ole ajattelukyvyn puutteessa, vaan siinä, että et ole opetellut niitä tippaakaan jäsentelemään tai laittamaan minkäänlaiseen hierarkiaan. 

0
0
8.9.2020 - 06:44

k70

+245
Liittynyt:
8.2.2020
Viestejä:
155

Nimimerkki Civhukin kannattanee harkita oman blogin perustamista tai etsiä jokin paremmin sopiva paikka omien ajatuksien jakamiselle. Jensin blogin lukijana toivoisin, että tämä pysyy Jensin blogina. 

Viimeisimmät viestit ei liity tähän blogiin mitenkään. Sopivammassa paikassa voisit saada vastauksia ja paremman vastaanoton viesteille. 

0
0
9.9.2020 - 14:17

Jeans

OP
+2316
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Puuh täytyy hieman hehkuttaa, kun varmaan loppuvuoden tärkein treidi meni nappiin. Jos Kamuxia on tullut seurattua yhtään syvällisemmin niin tietää, että suomalainen yritysten kasvun vauhdittamiseen keskittyvä pääomasijoittaja Intera Partners on omistanut ison osan yhtiöstä, ja useampaan otteeseen keventänyt omistustaan aina myymällä ison siivun kerralla instikoille. En näe tässä negatiivista signaalia Kamuxin pörssihinnan suhteen koska tämä on luonnollinen jatkumo Interalle, joka cashaa nyt ulos omistuksensa ja keskittyy niillä varoilla taas uusiin aikasempien vaiheiden yhtiöihin. Edellisellä kerralla Intera myi muutama kuukausi sitten osakkeita 18,7 miljoonan euron edestä 6,8 euron hintaan. Aina aiemmin näissä kurssi on ottanut 5-10% dipin, koska Intera joutuu myymään instikoille alennuksella sen hetkiseen pörssikurssiin, ja nämä instikat sitten myyvät osan läjästä eteenpäin markkinoilla jollain 3-6% pikavoitolla.

Viimeiselle Interan 5,6m kpl Kamuxin osakkeelle oli lock-up 6.9.2020 asti. Oli vaikea keksiä syitä miksi eivät olisi irrottamassa niitä mahdollisimman nopeasti, kun nyt olisi vielä mahis saada 30% parempi hinta kuin pari kuukautta sitten kun myivät edelliset. Pienen henkisen taistelun jälkeen jossa kävin nää perus "mitä jos kurssi jatkaa nousuaan eikä Intera heti myy" ja "kai markkinat jo ennakoi tätä" yms, tulin tulokseen, että jos en mä tätä lähde fronttamaan vaikka tunnen keissin näin läpikohtaisin ja kestän siihen liittyvän riskin, niin kuka sitten. Aloitin Kamuxin myynnit pari viikkoa sitten jostain 10,30e tasoilta kun laskin, että ehdin just päästä eroon koko 15% Kamux-positiostani lock-upiin mennessä myymällä 10-20% päivittäisestä vaihdosta. Sain Kamuxini myytyä hieman yli 10e keskihintaan. Ellei sitten omat muuvit sitä aiheuttanut niin taisi monella muullakin olla sama suunnitelma kun kurssi jatkoi hidasta luisuaan. Eilen illalla tulikin sitten se odotettu uutinen:

KL: Intera irtautui Kamuxista yhdeksän vuoden jälkeen - myi loppuomistuksensa instituutiosijoittajille

Ja kurssi otti tänään odotetun dipin. Pelkästään -3,5%, jonka uskon johtuvan siitä, että kurssi ehti ennakoida tätä jo reippaasti kun oli niin selkee tilanne. Instikat osti yhteensä vikat Interan Kamuxit 8,90e hintaan, yhteensä 50 millin edestä, ja ovat tänään dumpanneet näistä markkinoille jo 5 miljoonan euron edestä ~9,30e hintaan ottaen 4% pikavoiton. <9,50e Kamuxin osakkeesta tuntuu lyhyellä aikavälillä hyvältä diililtä, sillä kun näiden instikoiden myyntipaine loppuu, niin kurssi todennäköisesti palautuu. Vaikea myös nähdä kurssin menevän alle ysin kun instikat maksoivat 8,90e ilman isompaa turbulenssia markkinoilla. Omasta mielestäni <9,50e on myös pitkällä aikavälillä hyvä sijoitus, ja latasin nyt salkun täyteen ~9,3e. Vähän yli sen position, mikä on tarkoitus pitää pidemmällä aikavälillä kun tässä on hyvät mahikset pikavoittoon myymällä kuukauden päästä pois. Aikasemmat Intera-myyntien dipit on ostettu kiinni muutamassa viikossa ja nyt on vielä varmuus siitä, ettei tulevaisuudessa enää tuu näitä Intera-myyntejä.

0
0