Olet täällä

Spinnova - 12.6.2021 09.01

Spinnova on sellainen yritys, jollaisia Suomi tarvitsee tulevaisuutta ajatellen. Potentiaalia on valtavan paljon ja itse osallistun antiin minimeillä enkä ole hakemassa pikavoittoja.

Tässä täytyy kuitenkin pitää mielessä, että tehdasta ei vielä ole ja ostat suomalaista ratkaisua globaalien haasteiden ratkaisemiseksi. Tämä case on sellainen, jollaisten avulla maailmaa voidaan muuttaa.

Kannattaa muuten kuunnella #rahapodi 248, jossa Spinnovakin mainitaan. Spinnovassa on siis vahva VTT:n tausta.

Näytä koko viesti
Citycon - 5.6.2021 08.09

Aki Pyysing kirjoitti:

En kyllä mitenkään hämmästyisi, jos Citykani jopa jossain lähivaiheessakin pomppaisi johonkin kasin päälle ilman mitään uutisia. Mutta sitä odotellessa voi tehdä aina jotain pikkutreidiä. Jos muuten tänään päätöshuutokaupassa päättää päivän ylimpään, niin se on aika vahva signaali.   

Pidän jokseenkin varmana, että yli 8 euron hintoja nähdään ennen syksyä. Citycon on jäänyt vähälle huomiolle mörnimisen johdosta. On kuitenkin selvää, että koronan väistyminen parantaa tilannetta. Kauppalehden uutinen tai kaksi, niin kurssi kiitää yli kasin.

Uskotko uusiin ostoihin tai projekteihin? Aika hiljaista on ollut uutisten osalta.  

Näytä koko viesti
Altia - 5.6.2021 08.03

Ostin myös jonkin verran Arcusta, sillä hinta on Altiaan nähden kohtuullinen ja synergiaetujen myötä voi olla hyvä defensiivinen sijoitus myös pidempään holdiin. Tuleva Anora on jäänyt vähän liian pienelle huomiolle. 

Harmillista, että kilpailuviranomaiset jarruttaa fuusiota, mutta parin brändin myynti on ollut tiedossa pidempään. Nykyhinnalla Arcus tarjoaa edelleen houkuttelevan riski-tuottosuhteen. 

Näytä koko viesti
Netum - 27.5.2021 08.23

Merkkasin loppujen lopuksi. Kyberturvallisuuspuoli ja yhteistyö akamain kanssa yhdistettynä projekteihin ja tuon kyberturvapuolen olennaisuus tulevaisuudessa sekä sen tuoma lisäarvo projekteissa riitti minimimerkintään. Näitä it-konsultointitaloja alkaa olemaan Helsingin pörssissä runsaasti. 

Yhteistyön päättyminen akamain kanssa mainittu yhtenä riskitekijänä. Yhtiöesittelyssä toimitusjohtaja ei kuitenkaan nähnyt sitä riskinä liiketoiminnan kokonaisuudelle. Toistaiseksi tuolla yhteistyöllä ei ole tehty rahaa, mutta siihen on panostettu. Se on siis tavallaan optio, jolla ei ole päästy vielä rahastamaan. 

Akamai on yksi markkinajohtajista tuolla sektorilla ja yksi syy siihen, miksi merkkasin on kyberturvallisuuspalvelujen kasvuodotukset. Tässä "legacy to digi" ja muussa projektitoiminnassa asiakkaiden ollessa julkisen sektorin toimijoita, on aika selvää, että kyberturvallisuuspuoleen panostaminen kannattaa ja siitä ollaan valmiita maksamaan tulevaisuudessa.

 

Näytä koko viesti
Citycon - 28.4.2021 02.00

Puhutaan noiden myymälöiden sulkemisista ja muiden muutoksista. Samalla kuitenkin kertovat, että avaavat uusia myymälöitä. Uutinen ei sinänsä yllättänyt, noita Outlet ja myymälöitä tuntuu olevan joka paikassa, vaikka niiden hintataso ei eroa juurikaan esim. Prisman hinnoista. 

On selvää, että jonkin verran noita kannattaa uusia ja miettiä sijaintia uusiksi. Cityconin kannalta en näe tässä uutisessa mitään ihmeellistä tai vaikutuksellisuutta. Uskon siihen, että kauppakeskukset toimii ajanviettopaikkoina ja tilalle tulee sellaista liiketoimintaa, jolla luodaan lisäarvoa. Korona alkaa hiljalleen hellittää ja elämä jatkuu nettiostoksista huolimatta.

Näytä koko viesti
Smart Eye Ab - 7.12.2020 09.39

Hienoa Aki! Smart Eye on itsellä toiseksi suurin omistus. Useita kertoja ostanut ja kerran myynyt pois. Tuli kuitenkin sellaiset fomot, että piti ostella heti seuraavasta dipistä takaisin. Edustaa sellaista tulevaisuuden teknologiaa, jonka tarpeellisuus ja potentiaali on ymmärrettävissä. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 28.11.2020 07.35

Ilmeisesti noi sairaalassa olevat päätyy sitten isolla prosentilla tehohoitoon? Alla olevan kuvan mukaan ainakin sairaanhoidossa olevien määrä on noussut selkeästi lähiaikoina. Todella harmillista, että taas ollaan tilanteessa, jossa koronavirus vaikuttaa niin monen ihmisen arkeen. Yrittäjät joutuvat iskemään lapun luukulle hyvää hyvyyttää. Todennäköisesti tämä tilanne aiheuttaa muutenkin sen, ettei asiakkaita ole normaalilla tavalla. Eletään vaikeita aikoja. 

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 28.11.2020 07.16

Täällä on paljon minua fiksumpaa porukkaa, joten osaako joku avata vähän, että miten Suomessa sairaalat on täyttymässä? Keväällä sanottiin tehohoitopaikkoja olevan 400 kpl, josta on ollut monta kuukautta aikaa varautua lisäämään kapasiteettiä. Eilen uutisoitiin 19 henkilön olevan tehohoidossa. Sairaalapaikkoja sanottiin alkuvuonna olevan 11 000 kpl ja sairaalahoidossa on koronaviruksen vuoksi on nyt 152 ihmistä.

Mikä se todellinen kapasiteetti mahtaa olla? Noilla lukemilla ja ottaen huomioon miten pitkän tartuntoja on havaittu useita satoja päivittäin, hieman ihmettelen tätä paniikkia terveydenhuollon kestävyyden suhteen. Nyt ollaan taas tilanteessa, jossa kaikki ollaan valmiita sulkemaan, vaikka vielä muutamia viikkoja sitten oltiin keventämässä matkustusrajoitteita. 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 31.10.2020 02.39

Pörssimörssäri kirjoitti:

Tiedon rampiminen suhteessa analyytikoiden positiivisiin ennustuksiin alkaa saamaan koomisia piirteita.

PS: Mihin perustuu oletus etta joku isompi myyja olisi painamassa Tiedon kurssia?

Tulee toistuvasti isoja määriä 250 kpl myyntieriä pitkin päivää. Inderesin TietoEVRY-keskustelun puolella tuosta tarkemmin. 

 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 31.10.2020 10.43

Pörssimörssäri kirjoitti:

ServiceNow:ta alelaarista @ 488. Tuplasin position. Myin DAXin tappiolla kun jostakin piti kaivaa rahaa tahan ainutlaatuiseen tilaisuuteen.

Haluaisin myös ServiceNOW:ta jenkkisalkkuun. En vain ole lähtenyt vielä ostoksille. Citrixiä ja Dynatracea lisäilin. Alkaa tuntumaan taas siltä, että teknoissa olisi nousuvaraa laskun ohella. 

Suomalaisista ainoa lisäys on ollut TietoEVRY. Kunhan isompi omistaja lopettaa myynnit, kurssi voi korjata ylöspäin nopeastikin. 

Näytä koko viesti