Laskentaekonomin sijoituspäiväkirja -

Kiitos hyvästä blogista, jota on tullut seurattua pitkään. Serviceware on mielenkiintoinen ja myös itsellä ollut jonkin aikaa pienempi omistus. Odotan mielenkiinnolla näkemystäsi yrityksestä. Viimeisimmän osarin jälkeen nostin omistusta, sillä q3 oli omia odotuksia parempi.

Servicewaresta olen kirjoitellut jonkin verran Inderesin puolelle. Tämä on siinä mielessä mielenkiintoinen yritys, että tuote- ja palvelutarjonta on varsin kattava ja osuu nopeasti kasvaville markkinoille mahdollistaen huomattavaa ristiinmyyntiä. ITSM ja ITFM tuotteiden lisäksi löytyy mm. maailman johtavien kyberturvaratkaisujen kuten CrowdStriken tuotteiden myyntiä Keski-Euroopassa, mikä tukee heidän omia ESM-tuotteita.

Parhaiten Servicewarea pääsee seuraamaan tällä hetkellä linkedin puolelta, jossa päivittelevät tekemisiä aktiivisemmin. Osasyy yrityksen edullisuuteen on heikon sijoittajaviestinnän ja vähäisen seurannan lisäksi se, että listautuessa yritys hinnoiteltiin kalliisti ja osaketta on saanut vuosia alle listautumishinnan. Toisaalta tässä on hyvä mahdollisuus uusille sijoittajille päästä halvemmalla mukaan ja hyötyä listautumisen jälkeen tehdyistä yritysostoista.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin -pörssikaupankäyntiketju -

Ostin eiliseen osariin lisää Servicewarea. Viime viikolla myös Innofactoria ja Autostorella pienet pikavoitot.

Näytä koko viesti
Citycon -

positiivista uutisvirtaa 

https://www.citycon.com/fi/uutishuone/kauppakeskus-isokristiinan-kahvil…;

https://www.hs.fi/talous/art-2000008213163.html

Näytä koko viesti
Citycon -

https://www.citycon.com/fi/uutishuone/f-scott-ball-jatkaa-cityconin-toi…

Positiivinen uutinen ja siellä ollaan innostuneita! 

"Olen innossani päästessäni jatkamaan työskentelyä Cityconilla ja rakentamaan yhtiön tulevaisuutta yhdessä vahvan tiimin kanssa. Yhtiö on merkittävässä strategisessa muutosvaiheessa, jonka tavoitteena on kasvattaa asuinkiinteistöjen osuutta Cityconin kiinteistöportfoliossa sekä vastaavasti pienentää muun kuin välttämättömyyshyödykkeisiin ja palveluihin keskittyvän vähittäiskaupan osuutta. On hienoa olla mukana toteuttamassa tämän strategisen muutoksen menestyksekästä läpivientiä”, Scott Ball sanoo.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin -pörssikaupankäyntiketju -

Tutkin viikonloppuna tarkemmin saksalaista Servicewarea ja päädyin ottamaan siitä seurantaposition. Tuoteportfolio vaikuttaa olevan erinomainen kasvavassa markkinassa (myös merkittävää cross-sell potentiaalia). Osakkeen arvostus on verrokkeihin nähden alhainen ja kassaa noin 39 miljoonaa. Käynnissä transformaatio SaaS-hinnoittelumalliin.

Mikäli vertailee osavuosikatsauksia, niin kehitys on ollut nähdäkseni positiivista. Suurimmat ongelmat ovat olleet heikko sijoittajaviestintä ja se ettei tällä osakkeella ole juurikaan vaihtoa. Kirjoitin Inderesin foorumille vähän enemmän, siellä on yhtiöstä oma keskustelu. 

Näytä koko viesti
Citycon -

Hylkäsin Cityconit hetkeksi, mutta nyt sitä on enemmän kuin koskaan. Uskon strategiaan ja osakkeen potentiaaliin, joten riski-tuottosuhde houkuttelee tällä arvostuksella nykyisessä markkinassa. 

 

 

Näytä koko viesti
Aktia -
Teemu Åkerblom kirjoitti:

Taalerista Aktialle siirtyneet salkunhoitajat Mika Heikkilä ja Olli Viitikko ovat irtisanoutuneet.

 https://www.kauppalehti.fi/uutiset/aktian-tahtisalkunhoitajat-mika-heikk...

Jokin aika sitten lähti EMD-tiimi joukkoirtisanoutumalla, nyt vielä tämä irtisanoutuminen perään. 

Noiden lisäksi lähti kolme muutakin salkunhoitajaa. Tätä pidettiin yhtenä riskinätekijänä yritysoston yhteydessä, joka näyttäisi realisoituvan. Kurssireaktio on toistaiseksi ollut maltillinen. https://www.kauppalehti.fi/uutiset/aktia-kommentoi-tahtisalkunhoitajien…

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -

```Joitakin säästötoimia hallitus sopi tekevänsä, mutta vasta vuodelle 2023. Syyskuun riihessä on sen sijaan määrä päättää 100–150 miljoonan euron veronkorotuksista.

Suunnitteilla on verotuottojen hakeminen esimerkiksi institutionaalisten sijoittajien osingoista ja kiinteistörahastojen voitoista.```

Lisääntyvä jatkuva testaustarve myös oireettomilla rokottamattomilla koronapassin myötä, alaikäisten rokottaminen ja uudet tehosteet täytyy jotenkin rahoittaa. Koska valtion ei anneta velkaantua Italian tavoin, eiköhän ratkaisu ole veronkorotukset. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -
Artsipappa kirjoitti:

Näistä 'vuotavista' rokotteista on kirjoitettu jo ennen koronaan.

https://www.healthline.com/health-news/leaky-vaccines-can-produce-strong...

Pelko on kenties ihan aito, mutta toisaalta ollaanhan me epätäydellisiä rokotteita käytetty jo aika kauan eikä superkatastrofaalista mutaatioita ole iskenyt. Ja mikä olisi vaihtoehto? Ei käytetä rokotetta? Delta olisi aika horror ilman tätä rokotetta joka toki on epätäydellinen. Sekin on ollut tiedossa jo kauan. Sama kun influenssarokotteen kanssa, ei sekään täydellinen ole ja taudin voi saada, tosin lievempänä, jos on rokotteen saanut.

Kyllähän se käy ihan järkeen, että virukset jotka selviävät ja leviävät rokotetusta ihmisestä ja mutatoituvat ovat vahvoja ja potentiaalisesti vaarallisempia. Ainakin ne oppivat väistämään rokotteita vaikka vaarallisemmiksi eivät muuttuisivatkaan. Ainakin maallikolle tämä kuulostaa jossain määrin uskottavalta. 

Osa virologeista viitanut siihen, että riskienhallinnan kannalta järkevintä olisi ollut suojata vain riskiryhmäläiset. Ollaan kuitenkin valittu täysin toinen tie, jossa jokainen tulisi koronarokottaa useita kertoja iästä tai terveydentilasta huolimatta sen sijaan että ihmisen oma immuniteetti taistelisi tautia vastaan. Erona influenssarokotteeseen lienee rokotteen mekanismi, kapasiteetti sekä halu tuhota muuntautuva virus kokonaan ympäri maapallon. 

Voisi olla tarpeen hyväksyä jonkinlainen riskitaso ja jatkaa elämää kuten Englannissa tehtiin. Pidän todennäköisenä, ettei nykytietojen valossa rokotepassikaan tulisi tartuntoja vähentämään, vaan lähinnä eriarvoistaisi ihmisiä terveystietojen perusteella ja ruuhkauttaisi testit sekä aiheuttaisi yrityksille ylimääräistä vaivaa asiakkaisen valvomisen ja rajaamisen vuoksi. 

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -

Koronapassin ajatuksena on saada kansalaiset ottamaan tulevat tehosteet ilman kyseenalaistamista ja vastarintaa. Pakkorotuksien sijaan tehdään passi, jonka myötä rokotteet painostetaan ottamaan syyllistämisen ja vapauden rajaamisen kautta. Passin myötä saadaan myös useampia lapsia ottamaan koronavirusrokotteita.

Tosiasiassa olemme tilanteessa, jossa yli 80 % aikuisista on jo kertaalleen vapaaehtoisesti rokotettu. Seuraamalla mitä maailmalla tapahtuu ja mitä lääkeyhtiöt ovat tiedottaneet, on jokseenkin selvää, että useampia tehosteita tullaan tarvitsemaan. Useat maat kuten Usa, Ruotsi, Saksa, Ranska ja Israel ovat jo kertoneet kolmannesta tehosteesta. Puheet laumasuojastakin tuntuu olevan unohdettu. 

Mikäli et koe olevasi turvassa kahden rokotteen jälkeen, miten olet turvassa koronapassin kanssa? Todennäköisesti lähes jokaisella löytyy jo Omakannasta EU:n koronatodistus. Passin myötä olemme tilanteessa, jossa ihmisiä eriarvoistetaan sen perusteella, että montako rokotetta passissa on. Samalla tulee velvollisuus päivittää koronatehosteita ellei halua joutua kakkosluokan kansalaiseksi ja tapahtumien tai harrastusmahdollisuuksien ulkopuolelle. 

Mielestäni lähestymistapa on väärä, koska useimmat ihmiset ottavat rokotteet vapaaehtoisesti suojallakseen itseään saaden rokotesuojan oireita ja vakavia tautimuotoja vastaan. Rokotesuojan kesto, eri varientit ja se että rokotettukin voi levittää koronavirusta tekevät tilanteesta haastavan. Olisin mieluummin nähnyt mallin, jossa rokotteen ottamisesta palkitaan kuin ottamatta jättämisestä rangaistaan. Uskon myös, että lopputulos olisi ollut kaikin puolin parempi. 

Omassa tapauksessa kaikki ei mennyt ensimmäisen rokotteen jälkeen kuin elokuvissa. Pientä huolta on sen suhteen, että miten kroppa reagoi toiseen tai kolmanteen annokseen. Vaikka kyse on vapaaehtoisesta rokotteesta, passin myötä ei minulla olisi vaihtoehtoa jättää toista annosta ottamatta. 

Näytä koko viesti