Olet täällä

Koronavirus Covid-19 - 12.7.2020 05.24

Ymmärsin salaliittoepäilyjä paremmin alkuvuodesta, kun koronaa oli todettu lähinnä Kiinassa. Uusi ja tuntematon herättää pelkoa ja epäilyksiä. Edelleenkin pidän Kiinan ilmoittamia lukuja alhaisina. Toisaalta siellä nähtiin melko hurjia toimenpiteitä. 

Päällimmäinen syy siihen, miksi en ole vieläkään julistamassa maailmanloppua ja uskalla käydä terassilla kaljalla, on lisääntynyt tietous viruksesta. Jos koronavirus olisi yhtä petollinen kuin osa uskoo, olisimme havainneet sen Suomessakin. Tässä vaiheessa luulisi olevan jonkin verran tietoa sen vaarallisuudesta.  On kuitenkin syytä noudattaa varovaisuutta. Vaikka tauti ei olisi itselle tappava, ei sellaista huvikseen halua sairastaa tai muihin tartuttaa. 

stone kirjoitti:

Pörssejä pidetään väkisten ylhäällä....

Kuinka pitkään uskot tämän onnistuvan? Milloin kannattaisi laittaa shortit?

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 11.7.2020 03.23

Viime päivinä on herännyt pieni huoli tulevasta. Lähinnä siitä, että rajat alkavat vuotamaan uusia tartuntoja ja hallitus pakottaa taas jonkinlaisen poikkeustilan. Matkustusrajoitteiden löysentäminen on tässä vaiheessa yhtälailla riski kuin mahdollisuus. Ei se, että tilanne on Hollannissa vielä parempi kuin Yhdysvalloissa, tarkoita sitä, etteikö koronavirusta tartu matkustajien mukana sieltä.

Jonkinlainen "toinen aalto" tullaan näkemään Suomessa varmasti. Toisella aallolla tarkoitan tartuntamäärien lisääntymistä, sillä eihän koronavirus mihinkään ole kadonnut. 

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 9.7.2020 12.08

PikkuPro kirjoitti:

Mulla on nyt vain noita lähinnä: Aspire, Citycon, Cibus. Citycon meni just Cibuksesta ohi kun tuli toi vika uutinen kauppakeskuksien aktivoitumisesta joka musta oli aito hyvä uutinen niin reagoin isohkosti kun markkina ei. Sit on lisäksi jotain ihan pieniä jotka kivoja osinkokoneita ja aliarvostettuja niin pidän kunnes tulee ostotarjous tms. mut siis merkittäviä noi kolme. Toikin on mulle vähän isoa hajautusta, kaksikin riittäisi hyvin mut koitan käydä pientä kauppaa noiden kiinteistölafkojen kanssa niin siksi niitä on kaksi että saa enemmän spotteja...vaikka toki noi kaksi korreloivat kovin pörsseissä.

En oo hyödyntänyt osinkosäästötiliä. Aloitin osakesijoittamisen helmikuussa 2020 neljän vuoden tauon jälkeen niin oli paljon kirittävää enkä ehtinyt mukaan. No, onpa tuo optio vielä sitten käyttämättä.

Kiitos vastauksesta. Itsekin tuon lehdistötiedotteen jälkeen rohkenin ottaa ensimmäisen erän Cityconia 6,15 hinnalla. Jos laskee lisää, sitten otan vähän enemmän. Näen tässä nousuvaraa enemmän kuin monessa muussa suomalaisessa osakkeessa. En myöskään usko kaiken kaupankäynnin siirtyvän verkkoon tai kauppakeskusten kuolevan, vaikka kulutan esimerkiksi vaatteita pääasiassa netistä. Enemmän olisin monella paikkakunnalla huolisani keskusta-alueen yksittäisten kivijalkaliikkeiden tulevaisuudesta.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 9.7.2020 09.35

Sulla on mielenkiintoinen blogi, jota on ollut kiva seurata. Sivusta tilannetta seuranneena on tullut sellainen fiilis, että aika pitkälti tunteella mennään ja kovilla panoksilla. Toistaiseksi on tainnut mennä todella hyvin, vaikka vähän sitä alun Nordea innostusta epäilin. Varsinkin noi pelifirmat on olleet kovia poimintoja, joita olisi kannattanut peesata. 

Haluatko PikkoPro jossain vaiheessa availla mitä osakkeita sulla on vielä jäljellä Aspiren, Cibuksen ja Cityconin lisäksi? Ootko muuten hyödyntänyt osakesäästötiliä pienempään pelailuun? 

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 8.7.2020 10.26

.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 5.7.2020 10.36

stone kirjoitti:

Viime vkolla uskaltauduin ensimmäistä kertaa kuukausiin huoltoasemalle kahville. Mihinkään et uskalla koskea ilman käsidesiä ja lisäks siellä joku ryki yhtenään..Kuivaa yskää. Eipä siitä kahvista niin osannut nauttia siinä ympäristössä.

Ollaan Suomessakin kaukana normaalista näinkin vähillä tartunnoilla.

Todennäköisesti toimit fiksusti ollessasi varovainen enkä missään tapauksessa kehota toimimaan muulla tavalla. Olen kuitenkin eri mieltä siitä, että elämä Suomessa olisi tällä hetkellä kaukana normaalista. Matkustelu on varmasti vähentynyt ja hygienista pidetään paremmin huolta edelleen.

Omien havaintojen perusteella tilanne on normalisoitunut. Ero on merkittävä esimerkiksi kuntosaliharrastajien määrissä. Koronakehotuksien aikana salilla ei juurikaan näkynyt kävijöitä. Nyt sen sijaan käy kaikki nekin, jotka pitivät monen kuukauden tauon. Samoin terasseilla käy ihmisiä eikä oikeastaan koko koronavirusta enää muistella. 

Uskon useimpien suomalaisten saaneen koronasta tarpeekseen. Sama trendi on varmasti muuallakin maailmassa. Tämän hetken tietämyksen varassa voisi olla haasteellista saada samanlainen vapaaehtoinen "lockdown" -tilanne toistettua kuin huhtikuussa. Kovin pitkään pelossa eläminen ja ihmisten välttely ei ole hyväksi kenenkään mielenkoterveydelle. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 3.7.2020 03.38

En ole hetkeen jaksanut seurata tilannetta. Suomen osalta koronaa tuskin enää edes muistetaan. Terassit on auki ja kauppakeskuksissa liikkuu ihmisiä entiseen malliin. Toistaiseksi arjen muuttuminen normaalimmaksi ei ole muuttanut Suomen tilannetta tartuntojen suhteen. Vähän aikaa sitten huudeltiin, että kaikilla pitäisi olla kasvomaski, mutta katukuvassa niitä ei näy kenelläkään. 

Myöskään tartuntojen määrät eivät tunnu vaikuttavan osakekursseihin. Ainoastaan sillä on vaikutusta, että talouksia alettaisiin sulkemaan koronan varjolla. Luulisi kuitenkin jo nähdyn perusteella olevan selvää, ettei sekään toimenpide pitkälle kanna eikä mielestäni ole nähtävillä merkkejä, että näin tulisi lähiaikoina tapahtumaan.  

Näytä koko viesti
Hehkutusketju - 2.7.2020 06.43

Ansaitusti. Kirjoitat erittäin hyviä kolumneja. Kirjoitustyyli on sellainen, että noita mukava lukea joka kerta. Muistaakseni minäkin löysin sijoitustietoon ensimmäisen kerran jonkin kolumnin kautta. 

Näytä koko viesti
Eskimot nuolemassa geishoja fetsit päässä - 29.6.2020 04.30

Eletään mielenkiintoisia aikoja. Voi hyvinkin olla, että muutaman vuoden kuluttua väreilläkin on uudet nimet. Saako aurinkolaseissa olla tummennetut lisenssit tai hammastahna valkaisevaa? 

Näytä koko viesti
Suuri Pörssiromahdus 2020 - 28.6.2020 11.12

Suurta pudotusta odotellessa on hyvä muistaa, että monen osakkeen kohdalla ollaan edelleen reilusti koronaa edeltäneiden hintojen alapuolella. Tämä siitäkin huolimatta, ettei korona itsessään ole aiheuttanut yritykselle merkittäviä menetyksiä. Tietysti Fortumin kaltaiset osakkeetkin tulevat laskemaan indeksien mukana kuten maaliskuussa nähtiin. En siis usko, että näilläkään hinnoilla osakkeet ovat huono ostos pidemmällä aikajaksolla tarkasteltuna. Nasdaq on korkeasti arvostettu, mutta tarkoittaako se kaikkien yrityksien olevan? 

Maaliskuun laskujen aikanakin monet jättivät ostamatta, koska hinnat olivat liian kalliita. Kuitenkin ne hinnat olivat aika paljon alle alkuvuoden tasojen. Moni jättikin parhaat ostopaikat välistä odottaen aikaa, jolloin veri virtaa kadulla. Oma salkku tulee ottamaan isosti osumaa, jos kurssit lähtee laskemaan kunnolla, mutta siinä tapauksessa aion jatkaa ostoja hieman aggressiivisemmin. Tietysti aivan liian aikaisin aloittaen. Jälkikäteen voi sitten viisastella, että miten typerä sitä olikaan, kun ei taaskaan osannut ajoittaa markkinoita. 

Näytä koko viesti