Olet täällä

Ostin/Myin tänään - 31.10.2020 02.39

Pörssimörssäri kirjoitti:

Tiedon rampiminen suhteessa analyytikoiden positiivisiin ennustuksiin alkaa saamaan koomisia piirteita.

PS: Mihin perustuu oletus etta joku isompi myyja olisi painamassa Tiedon kurssia?

Tulee toistuvasti isoja määriä 250 kpl myyntieriä pitkin päivää. Inderesin TietoEVRY-keskustelun puolella tuosta tarkemmin. 

 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 31.10.2020 10.43

Pörssimörssäri kirjoitti:

ServiceNow:ta alelaarista @ 488. Tuplasin position. Myin DAXin tappiolla kun jostakin piti kaivaa rahaa tahan ainutlaatuiseen tilaisuuteen.

Haluaisin myös ServiceNOW:ta jenkkisalkkuun. En vain ole lähtenyt vielä ostoksille. Citrixiä ja Dynatracea lisäilin. Alkaa tuntumaan taas siltä, että teknoissa olisi nousuvaraa laskun ohella. 

Suomalaisista ainoa lisäys on ollut TietoEVRY. Kunhan isompi omistaja lopettaa myynnit, kurssi voi korjata ylöspäin nopeastikin. 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 31.10.2020 10.29

Täytyy arvostaa tuollaista riskinottokykyä. Todennäköisyydet puhuu voiton puolesta, mutta onhan tuossa jännitettävää. 

Millainen näkemys on markkinasta tällä hetkellä? Uskotko suurempaa korjaukseen kuin tässä vaalien alla on nähty? Oletko aikeissa tehdä peliliikkeitä suuntaan tai toiseen? QT:lta tuli ainakin sellainen tulos ja kurssireaktio, että varmasti tasoitti tilannetta. 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 23.10.2020 08.51

Aleniuksen mukaan mikrofonin mykistäminen toisen ehdokkaan vastauksen ajaksi tarkoitti toisaalta sitä, että Trump pystyi puhumaan valheita ilman keskeytyksiä.

Iltasanomista poimittua ulkomaan uutisten tuottajan analyysia väittelystä. Vaikka en ole väittelyjä ja vaaleja sen tarkemmin seurannut, aika selkeäksi on tullut suomalaisen median suosikki vaalien voittajaksi. 

Näytä koko viesti
Foorumin pisteytyssysteemin kehitysehdotukset - 18.10.2020 07.16

Alapeukutus mahdollistaa anonyymisti yksittäisen kirjoittajan maalittamisen. Pahimmillaan se voi karkoittaa kirjoittajia pois ja nostaa kynnystä liittyä mukaan keskusteluun. Kun saa alapeukkuja, voi tulla helposti fiilis, ettei kukaan pidä kirjoituksista. Turvallisempi ja yleisempi tapa on jättää pelkkä yläpeukun mahdollisuus. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 17.10.2020 06.43

Trolli kirjoitti:

Mutta koska on virusketju, niin mitä luulette, että ryntäisikö ihmiset ottamaan rokotetta vaikka tulisi. Ite ainakin ihan rauhassa katon tilanteen ja en varmasti ole ensimmäisten joukossa ottamassa. Jos rokote tulee, niin mites luulette, että halukkuutta on sen ottamiseen?

Osalla ihmisistä on. Pelkoa on yritetty myydä pian vuosi. Varsinkin media on lietsonut paniikkia kaikenlaisilla "mahdollinen joukkoaltistuminen" -uutisilla. On myös uutisoitu kaikkein pahimpia koronakertomuksia sen sijaan, että olisi kerrottu lieväoireisista tai oireettomista. Voihan se olla vastuutonta uutisoida koronaviruksesta muuten kuin paniikkia lietsoen. Todennäköisesti haluavat vain saada klikkauksia ja myydä lehtiä. 

Järkeviä kirjoituksia on aika ajoin haastavaa löytää. Tänään yllätyin positiivisesti tästä Iltasanomien kirjoituksesta, jossa HUS:n keuhkolääkäri sanoi yhden itsestäänselvyyden, joka tuntuu unohtuvan useimmilta. Keskitytään vain tartuntojen määrään unohtaen kaikki muu. "Viime keväänä testausmäärät olivat niin vähäisiä, että se antoi virheellisen kuvan koronatartuntojen todellisesta määrästä. Haaviin jäivät vain kaikkein vaikeimmat tapaukset.". Tuossa samassa kirjoituksessa mainittiin toinen olennainen asia: "Vaikka sairaalahoitoa vaativien koronapotilaiden määrä on kaksinkertaistunut syyskuun alun lukemista, ollaan kevääseen nähden vielä matalalla tasolla.".

Tartuntamäärien sijaan olennainen asia on niiden laatu. Kuinka moni tapaus vaatii sairaanhoitoa tai tehohoitoa. Seurailen mielenkiinnolla, että miten pitkään valtaväestö jaksaa elää pelossa ja rajoittaa omaa tekemistä. Tänään kaupassa kävi mielessä, että suojaako tämä kasvomaski minua muulta kuin paheksunnalta. Yhtä vähän sosialisoin muiden ihmisten kanssa kaupassa tänään kuin keväällä. 

Vaikka koronarajoitukset lopetettaisiin seinään, voisi monilla ihmisillä olla vaikeaa asennoitua elämään viruksen keskellä. Tällä hetkellä uskon rokotteen olevan ainoa tie ulos tästä pandemiasta. Olen siis toiveikas rokotteen suhteen ja toivon sitä mahdollisimman pikaisesti, jotta yhteiskunta saadaan palautettua normaaliksi. 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 15.10.2020 10.21

Myin Cityconit avauksesta 7,13 € vastoin alkuperäistä suunnitelmaa. Mielestäni osake on edelleen halpa, mutta poliittinen riski on olemassa ainakin Suomen osalta, koska hallitus on siirtämässä aluehallintovirastoille mahdollisuuden rajoittaa kauppakeskuksien toimintaa. Vaikka rajoitukset varotoimenpiteenä olisi typerä ja epätodennäköinen ratkaisu, tämä olemassa oleva mahdollisuus voi laskea tuotto-odotusta lyhyellä aikavälillä. Lisäilen mahdollisuuksien mukaan halvemmalla. 

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 15.10.2020 09.26

Elvytys jatkuu, korot on painettu alas ja markkinoilla riittää rahaa, jolloin paremman tuotto-odotuksen kohdetta on vaikea löytää. Olen myös asiaa miettinyt ja pelkään, että vaikeat ajat tulee olemaan erityisesti Suomessa. Mitä enemmän uutisia lukee, sitä todennäköisemmältä jonkinlainen masennusdiagnoosi alkaa vaikuttamaan. Mainitsemasi opiskelusuositus on siis hyvä.

Olen siis lähtenyt hiljalleen hajauttamaan omistuksia Suomen ulkopuolelle. Jatkossa aion miettiä hyvin tarkoin, millaisia suomalaisia yrityksiä haluan omistaa. En ole huolissani koronasta, vaan asenteesta ja niistä toimenpiteistä, joilla sitä hoidetaan. Pitäisi tutkia tarkemmin mm. Kiinaa ja siellä olevia sijoitusmahdollisuuksia. 

Fiksusti valittu asunto tuskin olisi huono sijoitus. Sen lisäksi että saat hajautusta, siihen saa myös mukavasti aikaa kulumaan. Ensin sopivan kohteen etsimiseen ja sitten sen muokkaamiseen mieleiseksi. 

Liikunta kannattaa aina. Jos sairaaloissa ja teholla olevien määrä on nykyisen kaltainen, olisi typerää lähteä sulkemaan kuntosaleja. Useimpia ei suljettu keväälläkään. Infektiotautien emeritusprofessori sanoi YLE:n haastattelussa hyvin. Ainoastaan sairaalassa ja teholla olevien määrää pitää verrata kevääseen eikä tilanne ole huono niiden suhteen. Porukka tuijottaa tartuntamääriä ja unohtaa testauksen määrän muutokset. Keväällä olisi ollut paljon enemmän tartuntoa, jos ihmisiä oltaisiin testattu edes puolet nykyisestä määrästä. Mediaani-ikä kuolleelle on edelleen enemmän kuin elinajanodote.

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 15.10.2020 08.21

Surullista seurattavaa tämä poliittinen tilanne Suomessa. Enää eivät hallituksessa halua tehdä vaikeita päätöksiä, vaan vastuuta annetaan aluehallintohallintovirastoille. Yrittävät siis saada aikaan sellaista lakimuutosta, jossa vaikeat päätökset muun muassa koronan sulkutoimenpiteisiin liittyen tekisi aluehallintoviranomaiset. Todennäköisesti näitä aluehallintoviranomaisia kuitenkin painostetaan tekemään niitä päätöksiä, jotka hallitus haluaisi tehdä. On ministereitä ja avustajia enemmän kuin ikinä, mutta vastuuta ei haluta ottaa. Tälle vastuunpakoilulle käytetään perusteena sitä, ettei tarvitse ottaa käyttöön valmiuslakia.

Tuossa asemassa pitäisi uskaltaa tehdä ja seisoa niiden tehtyjen päätöksien takana. Keväällä piilouduttiin kaikessa THL:n asiantuntijoiden taakse. Nyt on käynyt selväksi, etteivät hekään ole toimineet kuten olisivat halunneet muun muassa maskien suosituksien suhteen. 

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 14.10.2020 04.56

Hantta kirjoitti:

 

Farseer kirjoitti:

Twitteristä ei kannata ottaa itseensä.

Perinteinen kohu: napataan yksi sana, irrotetaan se täysin kontekstista ja laitetaan paheksuntakone täysille. Hyökätään kaikkiin sidosryhmiin ja pommitetaan työnantajaa sekä muita tahoja niin pitkään kuin jaksetaan.

Teksti oli hyvä, eikä noita twitterin mielensäpahoittajia kannata ottaa tosissaan. Etenkin jos ne toimivat selkeällä nimimerkillä tai roskakalaliikkeen varjossa (en yhtään ihmettelisi, jos tätäkin "kohua" olisi koordinoitu sieltä).

 

 

Erittäin hyvin sanottu. Twitter on mielensäpahoittajia täynnä. Olen Pyysingin kanssa eri mieltä vaikka ja mistä, mutta tämä nykyajan mielensäpahoittamiskulttuuri ei maistu. 

Hän kirjoittaa, mitä haluaa kirjoittaa. Joku tykkää, toinen ei. Niin se on ollut ja tulee olemaan. 

Itse olen totaalinen nobody ja on uhattu mm. ottaa yhteyttä työnantajaani, koska jonkun mielestä liian väärä mielipide tai väärin sanottu. En pitänyt koulukiusaajatyypeistä nuorena, enkä aio aloittaa myöskään aikuisena. 

 

Twitterin käyttö rajoittuu minulle sijoittamiseen ja talouteen liittyvien ihmisten seuraamiseen. Vaikka pidän politiikasta ja tykkään sitä seurata, olen huomannut oman hyvinvoinnin kannalta paremmaksi pysyä pois kaikesta poliittisesta keskustelusta. Kovinta ääntä pitää kiihkomielisesti yhtä omaa agendaa ajavat paremmat ihmiset ja maailmanparantajat, jotka eivät pysty katsomaan asioita laajemmin ja unohtavat kaiken muun ympärillä tapahtuvan. Ne on niitä loukkaantuvia ja riitaa haastavia näppäimistösotureita, joista moni on tällä hetkellä Akin kimpussa.

Näytä koko viesti