Olet täällä

Citycon - 28.4.2021 02.00

Puhutaan noiden myymälöiden sulkemisista ja muiden muutoksista. Samalla kuitenkin kertovat, että avaavat uusia myymälöitä. Uutinen ei sinänsä yllättänyt, noita Outlet ja myymälöitä tuntuu olevan joka paikassa, vaikka niiden hintataso ei eroa juurikaan esim. Prisman hinnoista. 

On selvää, että jonkin verran noita kannattaa uusia ja miettiä sijaintia uusiksi. Cityconin kannalta en näe tässä uutisessa mitään ihmeellistä tai vaikutuksellisuutta. Uskon siihen, että kauppakeskukset toimii ajanviettopaikkoina ja tilalle tulee sellaista liiketoimintaa, jolla luodaan lisäarvoa. Korona alkaa hiljalleen hellittää ja elämä jatkuu nettiostoksista huolimatta.

Näytä koko viesti
Smart Eye Ab - 7.12.2020 09.39

Hienoa Aki! Smart Eye on itsellä toiseksi suurin omistus. Useita kertoja ostanut ja kerran myynyt pois. Tuli kuitenkin sellaiset fomot, että piti ostella heti seuraavasta dipistä takaisin. Edustaa sellaista tulevaisuuden teknologiaa, jonka tarpeellisuus ja potentiaali on ymmärrettävissä. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 28.11.2020 07.35

Ilmeisesti noi sairaalassa olevat päätyy sitten isolla prosentilla tehohoitoon? Alla olevan kuvan mukaan ainakin sairaanhoidossa olevien määrä on noussut selkeästi lähiaikoina. Todella harmillista, että taas ollaan tilanteessa, jossa koronavirus vaikuttaa niin monen ihmisen arkeen. Yrittäjät joutuvat iskemään lapun luukulle hyvää hyvyyttää. Todennäköisesti tämä tilanne aiheuttaa muutenkin sen, ettei asiakkaita ole normaalilla tavalla. Eletään vaikeita aikoja. 

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 28.11.2020 07.16

Täällä on paljon minua fiksumpaa porukkaa, joten osaako joku avata vähän, että miten Suomessa sairaalat on täyttymässä? Keväällä sanottiin tehohoitopaikkoja olevan 400 kpl, josta on ollut monta kuukautta aikaa varautua lisäämään kapasiteettiä. Eilen uutisoitiin 19 henkilön olevan tehohoidossa. Sairaalapaikkoja sanottiin alkuvuonna olevan 11 000 kpl ja sairaalahoidossa on koronaviruksen vuoksi on nyt 152 ihmistä.

Mikä se todellinen kapasiteetti mahtaa olla? Noilla lukemilla ja ottaen huomioon miten pitkän tartuntoja on havaittu useita satoja päivittäin, hieman ihmettelen tätä paniikkia terveydenhuollon kestävyyden suhteen. Nyt ollaan taas tilanteessa, jossa kaikki ollaan valmiita sulkemaan, vaikka vielä muutamia viikkoja sitten oltiin keventämässä matkustusrajoitteita. 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 31.10.2020 02.39

Pörssimörssäri kirjoitti:

Tiedon rampiminen suhteessa analyytikoiden positiivisiin ennustuksiin alkaa saamaan koomisia piirteita.

PS: Mihin perustuu oletus etta joku isompi myyja olisi painamassa Tiedon kurssia?

Tulee toistuvasti isoja määriä 250 kpl myyntieriä pitkin päivää. Inderesin TietoEVRY-keskustelun puolella tuosta tarkemmin. 

 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 31.10.2020 10.43

Pörssimörssäri kirjoitti:

ServiceNow:ta alelaarista @ 488. Tuplasin position. Myin DAXin tappiolla kun jostakin piti kaivaa rahaa tahan ainutlaatuiseen tilaisuuteen.

Haluaisin myös ServiceNOW:ta jenkkisalkkuun. En vain ole lähtenyt vielä ostoksille. Citrixiä ja Dynatracea lisäilin. Alkaa tuntumaan taas siltä, että teknoissa olisi nousuvaraa laskun ohella. 

Suomalaisista ainoa lisäys on ollut TietoEVRY. Kunhan isompi omistaja lopettaa myynnit, kurssi voi korjata ylöspäin nopeastikin. 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 31.10.2020 10.29

Täytyy arvostaa tuollaista riskinottokykyä. Todennäköisyydet puhuu voiton puolesta, mutta onhan tuossa jännitettävää. 

Millainen näkemys on markkinasta tällä hetkellä? Uskotko suurempaa korjaukseen kuin tässä vaalien alla on nähty? Oletko aikeissa tehdä peliliikkeitä suuntaan tai toiseen? QT:lta tuli ainakin sellainen tulos ja kurssireaktio, että varmasti tasoitti tilannetta. 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 23.10.2020 08.51

Aleniuksen mukaan mikrofonin mykistäminen toisen ehdokkaan vastauksen ajaksi tarkoitti toisaalta sitä, että Trump pystyi puhumaan valheita ilman keskeytyksiä.

Iltasanomista poimittua ulkomaan uutisten tuottajan analyysia väittelystä. Vaikka en ole väittelyjä ja vaaleja sen tarkemmin seurannut, aika selkeäksi on tullut suomalaisen median suosikki vaalien voittajaksi. 

Näytä koko viesti
Foorumin pisteytyssysteemin kehitysehdotukset - 18.10.2020 07.16

Alapeukutus mahdollistaa anonyymisti yksittäisen kirjoittajan maalittamisen. Pahimmillaan se voi karkoittaa kirjoittajia pois ja nostaa kynnystä liittyä mukaan keskusteluun. Kun saa alapeukkuja, voi tulla helposti fiilis, ettei kukaan pidä kirjoituksista. Turvallisempi ja yleisempi tapa on jättää pelkkä yläpeukun mahdollisuus. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 17.10.2020 06.43

Trolli kirjoitti:

Mutta koska on virusketju, niin mitä luulette, että ryntäisikö ihmiset ottamaan rokotetta vaikka tulisi. Ite ainakin ihan rauhassa katon tilanteen ja en varmasti ole ensimmäisten joukossa ottamassa. Jos rokote tulee, niin mites luulette, että halukkuutta on sen ottamiseen?

Osalla ihmisistä on. Pelkoa on yritetty myydä pian vuosi. Varsinkin media on lietsonut paniikkia kaikenlaisilla "mahdollinen joukkoaltistuminen" -uutisilla. On myös uutisoitu kaikkein pahimpia koronakertomuksia sen sijaan, että olisi kerrottu lieväoireisista tai oireettomista. Voihan se olla vastuutonta uutisoida koronaviruksesta muuten kuin paniikkia lietsoen. Todennäköisesti haluavat vain saada klikkauksia ja myydä lehtiä. 

Järkeviä kirjoituksia on aika ajoin haastavaa löytää. Tänään yllätyin positiivisesti tästä Iltasanomien kirjoituksesta, jossa HUS:n keuhkolääkäri sanoi yhden itsestäänselvyyden, joka tuntuu unohtuvan useimmilta. Keskitytään vain tartuntojen määrään unohtaen kaikki muu. "Viime keväänä testausmäärät olivat niin vähäisiä, että se antoi virheellisen kuvan koronatartuntojen todellisesta määrästä. Haaviin jäivät vain kaikkein vaikeimmat tapaukset.". Tuossa samassa kirjoituksessa mainittiin toinen olennainen asia: "Vaikka sairaalahoitoa vaativien koronapotilaiden määrä on kaksinkertaistunut syyskuun alun lukemista, ollaan kevääseen nähden vielä matalalla tasolla.".

Tartuntamäärien sijaan olennainen asia on niiden laatu. Kuinka moni tapaus vaatii sairaanhoitoa tai tehohoitoa. Seurailen mielenkiinnolla, että miten pitkään valtaväestö jaksaa elää pelossa ja rajoittaa omaa tekemistä. Tänään kaupassa kävi mielessä, että suojaako tämä kasvomaski minua muulta kuin paheksunnalta. Yhtä vähän sosialisoin muiden ihmisten kanssa kaupassa tänään kuin keväällä. 

Vaikka koronarajoitukset lopetettaisiin seinään, voisi monilla ihmisillä olla vaikeaa asennoitua elämään viruksen keskellä. Tällä hetkellä uskon rokotteen olevan ainoa tie ulos tästä pandemiasta. Olen siis toiveikas rokotteen suhteen ja toivon sitä mahdollisimman pikaisesti, jotta yhteiskunta saadaan palautettua normaaliksi. 

Näytä koko viesti