Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -

Jeansillä heittää kommenttia gamestop ralliin? Oletko itse laittamassa short positiota?

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -

Ensi viikolla saa laittaa tämän päähän ja kerätä taas pahoja katseita kuten 4 vuotta sitten.

Vetoa ei tarvitse edes lyödä. Riittävä mielihyvä on taas taattu kun kaikki mediat voivottelee erityisesti suomessa kun sosialisti ei voittanutkaan vaaleja.

 

En kyllä ihan ymmärrä tätä vedonlyöntiä Bidenin puolesta? Ei kai kukaan sijoittaja tai markkinatalouteen uskova oikeasti toivo Joen voittoa Trumpista vaikka saisikin lievän ylikertoimen? Vähän sama kuin löisi vetoa Ruotsin puolesta koska parempi kerroin jos Suomi ja Ruotsi pelaisivat jalkapallon world cup finaalia.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -

Ennemmin näkisin Jeansilla olevan saumaa perussuomalaisten kuin kokoomuksen rivissä vaikkakin Jeans vaikuttaa enemmän kokoomushenkiseltä Helsinkiläiseltä, mutta eiköhän Helsingin kokoisesta kylästä ääniä sataisi Helsingin versiolle Veikko "Tampereen Trump" Vallinista.

Seuraava todennäköinen pääministeripuolue on kuitenkin perussuomalaiset ellei sosdemarit saa pidettyä hallituskauden loppuun korttitalon pystyssä. Epäilen suuresti. Vallin todennäköisin valtiovarainministeri tässä tapauksessa kun muita haastajia ei käytännössä ole. Näkisin Jeansin hyvin sopivan tähän ryhmään jos yhtään enemmän kansallisvaltioiden säilyminen on intresseissä eikä halua edistää EU-liittovaltiota.

Ja jos ei hallitukseen pääsisikään niin Jeansilla olisi oppositiosta rajattomat mahdollisuudet tehdä kiusaa Marinin kommarihallitukselle talouskysymyksissä.

Mikään ei estä myös siirtymistä myöhemmin kokoomuksen leiriin jos vaikka kokoomuksen oikeistolaissiipi saisikin kokoomuksen otteeseensa ja kansan tuen. En näe tällä tulevaisuutta nykymaailmassa, mutta se on vain oma mielipiteeni.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -

Kyllä minä näkisin Jenssissä poliitikon ainesta. Aika olisi myös otollinen nousta politiikkaan mukaan kun seuraavaksi vuorossa on oikeistolainen vastuullinen rahapolitiikka, kun nykyinen hallitus on pilaamassa kaiken.

Politiikan avulla voi saavuttaa jtn mitä rahalla ei saa aina yhtä paljoa tai yhtä nopeasti eli valtaa. Valta tuo mukanaan erinäköisiä mahdollisuuksia myös lisärikastumiseen.

Kyllä mä sinuna ainakin katsoisin tuo politiikkakortin. Kunnallisvaaleissa olisi ihan läpihuutojutto ainakin persujen rivissä. Varmasti saisit kaupungin valtuustossa paljon julkisuutta vasemmistovihreistä eriävistä mielipiteillä ja saisit luotua kannatusta tuleviin eduskuntavaaleihin pääministeripuolueessa.

Älykkyydelläsi ja tietotaidollasi vakuuttaisit muut puolueessasi että olet pätevin hoitamaan valtionvarainministerin salkkua.

Siinä sinulle sopiva rahasto hoidettavaksi. Rahasto nimeltä Suomi. Siitä seuraavaa tavoitetta! 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -

Onkohan Jens mennyt poikki short positiollaan kun on niin hiljaista?

Vitsi vitsi. Toivottavasti opinnot pitäneet miehen vaan kiireisenä. Jens ja häviäminen ei vain sovi yhteen. 

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia -

Saakos nordnetin etf-salkkuja siirrettyä muualle ja mihin hintaan? Vaikka OP tai Nordea. 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -

Uskotko Jens että globaali jatkuva elvytyspolitiikka voisi johtaa hyperinflaatioon? Jonkin verran tästä on puhe maailmalla ja etenkin euroopan näkökulmasta lisääntynyt.

Miten itse suojautuisit voimakasta inflaatiota vastaan muutakuin osakesijoituksilla? Onko kiinteistön tällöin suojassa tai jopa etulyöntiasemassa? 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -

Suosittelen Jens ottaan shorttiposition funktiossa huomioon myös Klorokiinin mikä voi pysäyttää tämän kriisin ennenaikaisesti, jos tosiaan tulee laajamittaisesti USA:ssa käyttöön ja toimisikin niin kuin monet asiantuntijat ja potilaita hoitaneet lääkäritkin väittää.

Sen jälkeen voidaankin todeta tämän pandemian olleen tässä ja Trump varmistaisi vaalivoiton kun kukisti koronan klorokiinilla tavallaan hänen ansiostaan, koska ilman häntä lääkettä ei välttämättä oltaisi koskaan virallisesti hyväksytty laajempaan käyttöön. 

Itse uskon myös tuon lääkkeen tehoon vaikka varsinaisesti kaikkia lääkkeitä vastaan olenkin. Se auttaa suoraan kuten pitää eli vahvistaa potilaan immuunipuolustusta tappamaan virusta etenkin keuhkoissa edesauttamalla sinkkiä toimimaan tehokkaammin, josta keuhkokuumepotilailla on tiettävästi aina pulaa ja joka on välttämätöntä kaikkien virusten tuhoamisessa.

Keuhkokuume jälkitautina on suoraan syytä heikentyneestä immuniteetistä eli sinkinpuutoksesta. Kuten myös espanjantautikin mikä itsessään ei ollut mitenkään merkittävän vaarallinen H1N1-virus. Ihmiset kärsi silloin vain sotien jälkeen globaalisti pahasta sinkinpuutoksesta ettei ihmisillä ollut vastustuskykyä sairastaa tautia mikä näkyi vielä pahemmin talvikuukausina kun d-vitamiinistakin oli samalla pulaa. 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -

 

quote=trauma]

 

Apinaaheittävätikka kirjoitti:

Taas nähtiin miksi passiivinen indeksisijoittaja voittaa pitkässä juoksussa aktiivisesti sijoittavan haaveilijan tehokkaiden markkinoiden keskellä.

 

 

Jensihän on voittanut indeksin monena vuotena peräkkäin, joten ei ne markkinat missään tapauksessa tehokkaita ole.

Passiivinen indeksisijoittaminen on järkevää, mutta aktiivisella sijoittamisella pääsee ylituottoihin (joihin indeksisijoittajan ei ole mahdollista ikinä päästä), mikäli on opiskellut itsensä muita sijoittajia paremmaksi.

Myös minä olen jäänyt lotosta aikanaan voitolle kahtena vuonna peräkkäin. Ajattelin jos ennustajankyvyilläni voisin ryhtyä vakituiseen lottoammattilaiseksi, mutta kolmantena vuonna arvontakoneeseen tuli muutoksia ja hävisinkin enemmän kuin keskiverto lottooja ja totesin parhaaksi lopettaa.

Pointti on että jotkut sijoitusammattilaiset onnistuvat useamman vuoden biittaan indeksin, mutta tutkimusten mukaan keskimäärin kuitenkin 90% aktiivisti sijoittaneista ammattimaisista salkunhoitajistakin häviää indeksille ja 99% oletetusti vaikka 20-30 vuoden aikana.

Ehkä 1% siis alalla toimivista sijoittajista voittaa lopulta passiivisen indeksisijoittajan ja näistäkin monet vain hyvän tuurin turvin eikä taitoon perustuen. 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -

Taas nähtiin miksi passiivinen indeksisijoittaja voittaa pitkässä juoksussa aktiivisesti sijoittavan haaveilijan tehokkaiden markkinoiden keskellä.

Ei kannata shortata ikinään. Tutkimusten mukaan paras odotustuotto pitkällä aikavälillä riskiin nähden saavutetaan olemalla all-in sijoittamalla koko maailmaan mahdollisimman pienillä kuluilla esim. EUNL, IS3N ja IUSN yhdistelmällä, joka kattaa 99% koko maailman osakkeista.

Tämän ymmärtääkseen ei tarvitse käydä mitään Harvardeja vaan jopa ekaluokkalainen voi jo ymmärtää tämän katsomalla alla oleva videosarja. 

https://youtu.be/qSsoyCG0E5I

Passiiviselta sijoittajalta ei koronat taikka sodat vie yöunia vaan salkun voi unohtaa vaikka 30 vuodeksi kasvamaan välittämättä kurssinousuista ja - laskuista. Helppoa, vaivatonta ja erityisesti huoletonta sijoittamista. 

Näytä koko viesti