Olet täällä

Ostin/Myin tänään - 26.10.2022 03.13

Minimoin mielenpahoittamista ja "kevensin" Evoa ennen osaria @ 1003.8 SEK. 

Näytä koko viesti
Evolution Gaming Group - 25.10.2022 02.30

Osaria silmallapitaen: huolestuttaako ketaan heikkeneva tilanne maailmantaloudessa. Tuntuu etta kesalla jengi pisti ylimaaraiset rahat matkustamiseen ja nyt ne nayttaa vetavan vyota ehka tiukemmalle kuin olisi tarvis. Luulisi etta nettikasinotoiminta on aika herkkaa sille kuinka paljon ylimaarasta rahaa ihmiset ajattelee etta niilla on. Vastakkaisen nakemyksen mukaan tosin gamblays lisaantyy kun ihmiset joutuu ahdinkoon mutta en kylla millaan usko etta tallaiset degenet kompensoisi rationaalisesti tai ylivarovaisesti ajattelevien ihmisten vahentyvaa pelaamista.

Näytä koko viesti
Sinch AB - 21.10.2022 03.22

Hynägrande kirjoitti:
No kas, nythän se lähti kuin talkkari liukkaalta katolta.

Taman perusteella luulin, etta Sinch AB:n kurssi olisi ollut vapaapudotuksessa. 

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 17.10.2022 12.33

Ite oon tykannyt selittaa kolumnin ydinajatuksen seuraavasti: jos nopalla heittaa alussa paljon ykkosia, se ei pitkassa juoksussa kompensoidu niin etta jossain vaiheessa tulisi enemman kutosia, vaan niin etta heittojen jatkuessa alun epaonnen merkitys pienenee olemattomiin (keskiarvo lahestyy asymptoottisesti arvoa 3.5). 

Tama on tarkea aihe ja yhdyn Akiin siina etta tasta kannattaa kirjoittaa kolumneja kyllasymiseen asti. Asiassa on pohjimmiltaan kyse Suurten lukujen lain vaarinymmarryksesta ja yllattavan monet fiksutkin ihmiset ajattelevat taman vaarin.

Näytä koko viesti
Uusiutuva energia - 25.9.2022 08.06

^^ kuvaajassa kiinnittyy huomio siihen etta aika kulkee oikealta vasemmalle. Aika haastavaa kiinnittaa huomiota mihinkaan muuhun sen jalkeen.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 11.9.2022 04.39

Ukaasit ovat noloja. On tyylikkaampaa vain olla hiljaa tai olla hiljaa ja menna.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 9.9.2022 09.09

TL kirjoitti:
Mitkä mielestäsi PM ovat voittavat korit ja miksi?

En tieda, mutta itse lahtisin liikkelle vaikka siita lahtokohdasta etta missa maissa esim matematiikkaa *ei* opeteta siita lahtokohdasta etta oppijalle ei tulisi paha mieli. Imperiumit tulee ja menee. Roald Amundsen tokkasi britit syoksyyn jo sata vuotta sitten. Made in Germany ei ole enaa se seal of quality mita se oli viela 80-luvulla. Pakko uskoa Aasiaan.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 9.9.2022 07.00

^ ymmarran kylla ja iso osa suomisijoitusfoorumien vaesta tuntuu ajattelevan juuri nain. Ite kylla suhtaudun epailevasti siihen etta huonommasta korista valitsemalla paasee parempaan lopputulokseen kuin paremmassa korissa istumalla keskimaarin. Osa ihmisista jotka ajatelee kuten sina toki paasee, mutta uskon etta selva vahemmisto. Kannattaa ehka myos pitaa mielessa se etta piensijoittajien paa-aanenkanttajan Inderesin omiin etuihin kuuluu suomiosakepoiminnan kaikkivoipaisuuden toitottaminen.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 9.9.2022 05.56

Melkoinen betsi Oy Suomi Ab:n puolesta tuo salkku. Ite uskon etta koko EU ja erityisesti Suomi on menettamassa otettaan globaalissa kilpailussa. Toki voi ajatella etta osakepoiminnalla voi pelastaa tilannetta mutta ainakin mina vetaisin mielummin arpalappuja voittavasta korista. 

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 2.9.2022 07.29

Monet lentoyhtiot peruvat ja siirtelevat lentojaan koska markkinatilanne elaa poikkeuksellisesti eika kenellakaan ole kristallipalloa mita seuraavaksi. Kevaalla juuri kukaan ei uskaltanut matkustaa, nyt lomakaudella oli/on aivan kasittamaton matkustusvimma joka on tosin jo laantumassa. Harva tietaa mihin kapasiteettia tarvitaan muutaman kuukauden paasta varsinkin kun myos businessmatkailu etsii uutta normaalia. 

Omia lentoja on peruttu/siirretty ainakin 4 eri lentoyhtiolla joten ei tama pelkastaan Finnairin ongelma ole. 

Muistaakseni matkustaja on oikeutettu kompensaatioon vain jos lentoja perutaan alle 14 vrk ennen lahtoa. Toki siirrettyja lentoja voi peruuttaa ja saada rahat takaisin. 
 

Näytä koko viesti