Olet täällä

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 11.5.2021 09.27

Mielenkiintoista keskustelua. Itse ajattelen myos etta suomalaiset ovat kansakuntana aivan liian konservatiivisia riskinoton suhteen. Firmat ylpeilee silla etta ne kasvaa omalla tulosrahoituksella, vaikka lainalla olisi paassyt samaan tai parempaan lopputulokseen nopeammin. Yksityissijoittajat ylpeilee matalalla keskihinnalla, vaikka nouseviin ostaminen olisi moninkertaistanut tuotot.

Uskon etta tama on pitkalti perimassa. On varmaan ollut aikojen saatossa ollut jarkeva supportoida geeneja jotka huolehtii etta perunakellarissa on taytetta talven varalle. Jossain Kuubassa voi elaa vahan miten haluaa koska ilmasto on lammin ja maa aarimmaisen hedelmallinen - kukaan ei kuole kylmaan tai nalkaan. Ironiseksi asian tekee se, etta nykypaivana juuri pohjoismainen hyvinvointivaltio on se paikka maailmassa jossa voisi parhaiten elaa huolettomasti. Vaikka menisi kaikki niin valtio huolehtii siita etta jokaisella on ruokaa, katto paan paalla ja paasy terveydenhuoltopalveluihin. Suurin osa suomalaista ei ole mentaalisesti adjustoitunut tahan uuteen asiantilaan.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 11.5.2021 06.10

Hecla Mining ulos @ $7.61 jotta paasee ostamaan lisaa kiinanraketteja. Mukaan tarttui mm. Netease (paluu omistajaksi) ja Xunlei (tuttu treidauskaveri). Alkaa monen kiinanraketin valuaatio olemaan tasoa 'lappa'.

Monta kertaa oon kylla sanonut etta kiinanrakettiallokaatio salkussa on tassa. Mutta en pysty auttamaan itseani enka kylla oikeasti haluakkaan. Paljon mielummin poltan nappini kuin alan himmailemaan nakemystani vastaan. Ajatus siita etta poliittinen tilanne rauhottuu, kiinanraketit jatkaa voittokulkuaan, ja tanaan niita olisi voinut ostaa murto-osalla niiden todellisesta/potenttiaalisesta arvosta on aarimmaisen sietamaton. 10x sietamattomampi kuin epamukavuus siita etta kiinanrakettiseikkailu voi oikeasti menna vituksi.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 9.5.2021 11.16

Eras kiinanraketti tuli aamulla tonttiin. Toivottavasti omat pysyy taivaalla!

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 4.5.2021 04.01

Ostettu Kindred @ 146SEK & Ehang @ $23

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 3.5.2021 04.46

Lisailin Sonya ~satasella / lappu.

Tama menee mun paassa taas kategoriaan kasittamattomat asiat. Miksi nain halpa? Markkinat odottaa etta MSFT syo elavalta? Mun mielesta peliteollisuudessa riittaa kakkua seka Sonylle etta Microsoftille. Itseasiassa pidan naihin ja Tencentiin sijoittamista parhaana muuvina ottaa nakemysta peliteollisuuden kasvun puolesta jos ei aika ja kompetenssi riita varsinaisten peliyhtioiden seuraamiseksi.

Mielipiteita?

Näytä koko viesti
Mistä ladata historiallista pörssidataa ilmaiseksi? - 2.5.2021 01.02

aliisan_avaimet kirjoitti:

AlphaVantage tarjoaa ilmaiseksi sekä historiallista että intraday-dataa. Rajoitteita on siinä mitä symboleita löytyy, ja jos haluaa raskaasti käyttää niin sitten maksullinen tili.

Kiitos, viimein oli aikaa tutustua Alpha Vantageen ja tata voin kylla suositella. Taydellinen saitti esim backtestaukseen, mutta valitettavasti intradaydataa on saatavilla vain edellisen paivan closaukseen asti, joten kaupankayntiin sita ei voi kayttaa.

iexcloud taas puolestaan tukee vain jenkkiosakkeita realtime - tietaakseni.

Mun pitais paasta kasiksi ko paivan intradaydataan nykyhetkeen asti. Harvat porssit tarjoaa dataa suoraan omalta sivultaan kuten esim euronext Oslo. En myoskaan tykkaa vaihtoehdosta kayttaa esim IB:n clientia tahan koska sitten on liian riippuvainen ko brokerista, marketdatatilauksista ja niiden oikeudesta maaritella sut amatooriksi / proksi.

Any ideas? Epatoivoisena yritin jopa scrapata yahoo financen ja googlen grapheja mutta piti nostaa kadet pystyyn kun ne on selvastikin tietoisesti suunnitelu niin ettei dataan helposti paase kasiksi. Varsin turhauttavaa kun kuka tahansa voi googlettaa "sampo stock" ja nahda 1 day graphin  realtime mutta yritappa ekstraktoida sen data jotenkin? Ei ainakaan minulta onnistu.

 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 30.4.2021 02.19

Ystavani Ruotsi taas yllatti huolimattoman yksityissijoittajan. Rahapelitfirmat natissa pulkkamaessa, sormi hamuaa ostonapille, mutta porssi kiinni jo klo 13. No, sain sentaa Kambia ostettua mutta teki mieli ottaa myos Kindredia. Ei voi mitaan.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 28.4.2021 07.16

Kauhasin Xiaomia yolla dipista @ 24.95 HKD. Eli 1631 SEK:illa myydyt EVOt meni - yllari yllari - Kiinaan! Enaa ei tarvi ostaa lisaa Xiaomia tai muutakaan kiinanrakettia. Pistan summat tuohon itelle ylos koska haluan kattoa 1-2v paasta miten tassa EVO vs. Xiaomi -kisassa kavi. Uskon etta molemmat on isoja voittajia. Tarkoitus on ottaa myos EVO takas kyytiin jos tilanneet niin suo. Luulis etta jotain hamminkia tulee jossain vaiheessa.

Koska ei ole helppoa loytaa hyvia lappuja bread & butter -osastolle (aka value), testailin uusia menetelmia loytaa niita. Valinta osui lottokoneeseen josta pullahti ulos Penns Woods Bancorp Inc (PWOD) @ $23.6x.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 27.4.2021 11.45

Microsoftia tankattu lisaa earningsdipista, koska tykkaan firmasta rahan turvasatamana patjan/pankkitilin/cityconin/yms sijaan. Mita hullummaksi markkinat menee sita jarkevammalta nama MSFT & AAPL yms alkaa mun silmiin vaikuttamaan.

Tanaan myin koko Evolution Gaming position. Tata peesatessa kannattaa pitaa mielessa etta olen hatahousu ruotsalaisten rahapelifirmojen suhteen. Myin mm Aspiren 45 SEKin keskihinnalla.
 

 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 27.4.2021 03.12

Marraskuu kirjoitti:

Pitäisköhän myydä taas jotain pois, kun on kertynyt tuota hajautusta jo kohtuullisessa määrin. Laskin tuossa, että salkuista löytyy yhteensä 47 eri yrityksen osakkeita.

Hajautuksen purkaminen ei mun mielesta voi itsessaan olla pateva syy myyda osakkeita. Kuten nimimerkki Markku Kurtti on taalla simuloimalla osoittanut, hajautuksen hyodyt on viela suurempia mita yleisesti ajatellaan lahinna koska korkoa-korolle -efekti karsii paskoista vuosista enemman kuin hyotyy hyvista.

Riveja voi toki harventaa, mutta sille pitaa olla patevammat perustelut mm.

1) ei riita aika/mielenkiinto seurata kaikkia riveja (toisaalta pienempia voisi seurata myos ylimalkaisemmin)
2) haluaa pienentaa osakepainoa eika ole enaa tarkoituksenmukaista keventaa pienia positioita (kaupankayntikulut yms)
3) tarvii kapitaalia johonkin josta uskoo saavansa parempaa tuottoa

Näytä koko viesti