Olet täällä

Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 3.8.2021 05.56

Eiko tallainen kannattais vuokrata ensin niin selviaa todellinen tarve ja vaadittavat speksit?

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 3.8.2021 12.16

No en mina sita Tencentia sitten osannut olla lisaamatta.

Ostin Prosusta @ 71.75 EUR Tencentin sijaan lahinna siksi, etta Etela-Afrikkalaisen sijoitusyhtion kautta tuntuu turvallisemmalta omistaa kiinalaisia osakkeita. Naiden omistuksiin liittyvia kiemuroita ja riskeja on hienosti selvennetty kiinaketjussa - itella tassa logiikka on yksinkertaisesti se, etta jos Kiinalla alkaa menemaan sukset riskiin maailman kanssa niin Etela-Afrikka ei ole Kiinan ensimmainen vihollinen.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 2.8.2021 02.33

Suosittelen Jensia osallistumaan Sijoitustiedossa pyoriviin kuukausikisoihin, niin saadaan sijoitustaidolle objektiivista mittaria popularity voten sijaan. 

PS: Jenssin blogista tykkaan aivan suunnattomasti ja olen oppinut siita paljon - yo ei ole kritiikkia herraa vaan mun mielesta taysin turhamaista kisaa kohtaan joka toimii ehka lahinna Nordnetin mainoksena.

Näytä koko viesti
Kiinalaiset osakkeet ja sijoittaminen Kiinaan - 31.7.2021 05.42

^Mulla on nuo kaikki kolme kestoholdissa ZEPPin ohella - kaikkea kohtuu isosti viela. Xiaomi:n kannykat ovat mun mielesta suvereeneja hintaluokassaan. 

Lisaksi satunnaisesti loytyy salkusta Luckin Coffee, VIPS, Xunlei, Luokung Technology, Ehang, NIO. Talla hetkeilla vain VIPS.
 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 30.7.2021 10.56

Xiaomia lisaa @ 25.15 HKD ja PAX Globalia lisaa @ 8.36 HKD. Tencentia teki aivan hulluna mieli lisata mutta paa pysyi viela kylmana (crashista huolimatta isoin positio).

Näytä koko viesti
Osakekisa II - Yksi osake mista tahansa 27.7-6.9 - 29.7.2021 10.08

#Pörssimörssäri#Luokung Technology#LKCO#1.569#

Perustelu: tama kiinanraketti on pomppinut kuin karppa trampoliinilla erinaisten tapahtumien seuraksena. Ei oo itella juuri nyt positioita kun oon lomalla mutta muuten voisin ottaa pieneen swingiin. 
 

Näytä koko viesti
Osakekisa I - Helsingin porssi 15.6-23.7 - 29.7.2021 09.54

Hyvia pointteja edellisissa viesteissa. Ilman mutta kisa jossa saa vaihtaa osakkeita on tulossa - sikali kun yahoo finance alkaa taas kunnolla toimia. Sikali kun olen ymmartanyt oikein niilla on teknisia ongelmia sen sijaan etta ne tietoisesti yrittaisi tehda datan keruuta hankalaksi.

Kisan kesto on paha dilemma. Toisaalta lyhyt kisa on jannittavampi (100m juoksu vs maratooni) mutta toisaalta pitka kisa on urheilullisempi (paremmilla osakkeilla on aikaa nousta). Erityisesti taman asian suhteen mielipiteet kiinnostaa. Ehdottomasti ainakin kokeillaan pidempaa kisaa jossain vaiheessa.

Näytä koko viesti
Kiinalaiset osakkeet ja sijoittaminen Kiinaan - 29.7.2021 09.24

HyväFlaksi kirjoitti:
Zeppiä löytyy jo ja kiinnostaisi Tencenttiä ostaa, mutta mietin, että mistä sitä ostan... - Danske tarjoaa myös saksan pörsästä ostomahdollisuuden.

Onkohan tämä mitenkään järkevämpi ostopaikka.

Valuutanvaihtoa ei tule, mutta toisaalta ainakin vaihtomäärä on aika pientä amerikkaan verrattuna. 

Ite omistan Tencentia myos Frankfurtin kautta. Etuna tosiaan se etta valuutta valmiiksi EUR, haittana pieni vaihto ja spredit. Tata toki voi myos hyodyntaa ja etenkin paniikkitilanteissa tulee myyntitoimareita jotka lyo laidosta lapi (pilkkiminen tuottaa hedelmaa).

Paras paikka omistaa Tencentia on Hong Kong. Isot vaihdot ja pienet spredit. Lisaksi immuuni mahdollisille lansimaiden delistauksille. Haittana valuutanvaihdot ja tyypillisesti kalliit valityspalkkiot. Lisaksi kauppaa voi kayda vain porssierittain, joka tencentin tapauksessa on 100 lappua.

Bonusvaihtoehtona on Prosus NV:n osto Amsterdamista. Prosus on holdingyhtio jonka ylivoimaisesti suurin omistus on Tencent. En ole perilla viimeisimmista kaanteista koska omistan Prosusta/Tencentia long term mutta tyypillisesti Prosus treidaa 30% discountilla pelkastaan sen Tencentin omistukseen verrattuna. Prosuksessa on toki omat ongelmansa eika discountin poistuminen ole kirkossa kuulutettu. Samaan tyyliin voi ostaa Tencentia ostamalla Naspers:ia Etela-Afrikasta.

Yleisesti, itse tykkaan ostaa kiinanraketteja ensisijaisesti Hong Kongista ja vahiten mieluiten Jenkeista (delistauspelosta johtuen).

 

Näytä koko viesti
Osakekisa I - Helsingin porssi 15.6-23.7 - 27.7.2021 03.16

Eipa kesta. Uskoa riittaa, mutta ei kait maine ja kunnia aivan merkityksettomia ole.

Naiden kisojen suhteen saa esittaa toivomuksia. Mulla itella oli tunne, etta oli tosi vaikea keksia kolmea osaketta pelkastaan Helsingista ja siksi nyt yksinkertainen kisa. Toinen syy yksinkertaisuudelle juuri nyt on se etta yahoo financella on ollut teknisia ongelmia ja datan fetchaamisessa python paketeilla on ollut ongelmia. Nainpa, jos ongelmat jatkuu niin yksinkertaisemman kisan pisteyttaminen on helpompaa.

Mutta, millaisia kisoja jengi haluaa? Osakkeiden maara? Kesto? Joku maa-alue kerralla vai mahdollisimman vahan rajoituksia?

Sana on vapaa.

Näytä koko viesti
Osakekisa II - Yksi osake mista tahansa 27.7-6.9 - 27.7.2021 02.35

Naihin kisoihin osallistuminen edellyttaa, etta kisaaja osaa etsia kilpailuosakkeensa yahoo tickerit itsenaisesti. Ne loytyy yahoo financesta. Mene

https://finance.yahoo.com

ja kirjoita haluamasi osakeen nimi hakukenttaan. Yahoo ticker loytyy osakkeen nimen perasta seuraavasti:

 

Näytä koko viesti