Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -

Palautteenne on vastaanotettu, eli tämä on viimeinen viestini tälle sivustolle. Kiitti, moi! :vilkutus:

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -

Ilmastohörhöilyä? Hörhöilyä? Koitan yksinkertaisesti saada kuvaa miten laaja-alaisesti Jens ja miksei muutkin blogin ihmiset kykenevät ajattelemaan. Ajatellaanko asiat pitkälti numeroiden kautta vai löytyykö myös muunlaista pohjaa ajattelulle. Toki myös mielenkiinnon kohteita kyselin ylempänä. Ei numeroiden kautta ajattelemisessa ole mitään vikaa, se on vain yksi tapa ajatella. Jos universumin salat kiinnostavat, Nikola Tesla suosittelee ajateltavan energiaa, taajuuksia ja värähtelyä.

Tällä planeetalla missä elämme, ehkä liian moni keskittyy ajattelemaan oikis/kauppis/di akselilla ja se systeemi tuottaa mitä tuottaa. Fiksut ihmiset kuitenkin suosii kalan syömistä eikä liikakalastus tai ravinteiden valuminen Itämereen helpota tilannetta. Ei ollut tarkoitus vittuilla mutta totuuden nimissä tällä planeetalla on varsin rajalliset resurssit ja ihmisiä nyt reilusti enemmän kuin koskaan. Pidän eläviä olentoja lähtökohtaisesti arvokkaampina kuin ei-eläviä joten näen syytä vaalia näitä olosuhteita mitkä mahdollistavat tämän ml. ilmasto. Toki jos tiedätte paremmin niin mikä minä olen sanomaan.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -

Niin laajoja aiheita käsiteltäväksi etten odota Jensiltä enkä muiltakaan niihin mitään vastauksia. Toki vastatkaa jos siltä tuntuu. Jatkan vielä hieman kirjoittamista kun pääsee omaa äidinkielellä harjoittelemaan.

Ajattelu on aivoissa tapahtuva prosessi, jonka avulla jotkin eliöt yrittävät hahmottaa ja jäsentää todellisuutta. (Wikipedia)

Uskallan väittää, että toiset eliöt hahmottavat ja jäsentävät todellisuutta paremmin kuin toiset. Näiden eliöiden soisi olevan vastuussa päätöksenteosta. Etenkin suurten, ihmiskunnan kohtaloa koskevien kysymysten kohdalla.

Ilmastonmuutos esim. on jatkuva prosessi mikä on ollut käynnissä muutama miljardia vuotta. Teollistumisen, ja ihmisten lukumäärän valtavan kasvun myötä ihmiset ovat päässeet vaikuttamaan tähän prosessiin. Omasta mielestäni meidän pitäisi olla ylpeitä tästä saavutuksesta. Se kertoo ettemme ole enää täysin mitätön tekijä vaan teoillamme on merkitystä ja pystymme vaikuttamaan itseämme suurempiin kokonaisuuksiin. Onko aikaansaatu vaikutus hyvä vai huono, ja kenen kannalta on toinen aihe. Tärkeintä on, että pystymme vaikuttamaan. Se antaa uskoa tulevaan verrattuna siihen, että millään teoillamme ei olisi mitään vaikutusta mihinkään suuntaan.

En tiedä kuinka suurta osaa näyttelemme ilmastonmuutoksessa. Onko se 1 vai 10% kokonaisuudesta, mutta se on enemmän kuin 0 ja se on mikä merkitsee. Loput 90-99% koostuu muista tekijöistä mihin emme ainakaan vielä vaikuta / pysty vaikuttamaan. Voimme pyrkiä kasvattamaan tai vaimentamaan vaikutustamme, mutta prosessi itsessään jatkaa toimistamme huolimatta. Vastuullinen, itsestään välittävä ihminen kai pyrkisi kasvattamaan vaikutustaan ja ohjaamaan prosessia itselle mieluisampaan suuntaan. Kannattaa myös muistaa, ettemme ole tällä pallolla yksin. Täällä elää paljon muita eläimiä sekä kasveja. Useimmat näistä ovat vailla vaikutusmahdollisuuksia ja monessa tapauksessa meidän armoillamme.

Esimerkkinä nauta. Naudanlihan tuottaminen vie valtavan määrän pinta-alaa, vettä, rehua ja ravinteita. Naudan ruoansulatuksessa syntyy metaania joka on voimakas kasvihuonekaasu. Ravinteet valuvat vesistöihin aiheuttaen mm. rehevöitymistä ja happikatoa. Ilman happea korkeammat elämänmuodot eivät vedessä menesty eli kalat kuolevat hapenpuutteeseen. Kauhea skenaario ainakin kaloille ja kalojen ystäville. Onko tämä kaikki naudanlihan arvoista? On varmaan jos et huomioi haittoja, pidät naudanlihasta, et syö kalaa etkä välitä tulevaisuudesta pidemmän päälle. Rehellisesti sanottuna siltä tämä maailman meno välillä vaikuttaa. Lyhyt tähtäin, korkeat tuotot ja viis vaikutuksista. Jotenkin keskusteluissa nämä aiheet ollaan onnistuttu sitomaan politiikkaan ja puolueiden väreihin. Ihmiset kuuluvat sin/vihr./pun./valk./ym. värisiin ryhmiin ja puolueisiin ikäänkuin emme olisi kaikki tässä yhdessä.

Saavutetaanko näiden ryhmien välisellä keskustelulla jotain merkittävääkin? En ole itse ainakaan tätä havainnut. Vastakkainasettelua, ala-arvoista retoriikkaa ja kommentteja olen havainnut joka viimeistään karkottaa kaikki asialliset ihmiset pois tuhlaamasta aikaansa. Demokratialle ja debaatille on ollut oma aikansa. Nykyisessä tietoyhteiskunnassa se näyttäytyy tehottomuutensa lisäksi tuottavan laadultaan varsin heikkoja päätöksiä. Päätöksenteon pohjana pitäisi olla todellisuuteen perustuvat havainnot ja informaatio. Tietenkin myös parhaat mahdolliset analyysityökalut tämän informaation tulkitsemiseen ja jalostamiseen. Mielipiteet ja niiden jakamiset voidaan jättää sitten vapaa-ajan harrastukseksi.

En tiedä, kuinka todellisuudesta vieraantuneita tämän blogin lukijat on, tai saatteko mitään ylläolevan kaltaisesta tekstistä. Mutta koska tämä blogi sijaitsee sijoitusfoorumilla missä vaihdetaan näkemyksiä, heitän huvikseni oman näkemykseni koskien videopelejä ja niihin sijoittamista.

Videopelien valmistajat ovat erittäin menestyksekkäästi onnistuneet vastaamaan pelaajien tarpeisiin ja toiveisiin. Mielekästä, merkityksellistä ja palkitsevaa tekemistä. Jos tätä pääsee vieläpä tekemään hyvässä porukassa, kuitenkin kotisohvalta mikrofoneilla kommunikoiden, mitä enempää sitä voisi mieslapsi toivoa? Ei epäilystäkään siitä, etteikö nämä tuotteet tulisi menestymään. Pakastepizza ja energiajuoma osakkeet kylkeen niin siinä on aika hyvä portfolio mieslasten rahastamiseen. Toki e-huorat kilpailevat omilla vahvuuksillaan samoista asiakkaista joten se on hyvä huomioida. Näiden samojen ihmisten isovanhemmat sai samat fiilikset aivoihin oikeasta tekemisestä yhteisössä oikeiden ihmisten kanssa. Yhteiskunta kasvoi, kehittyi ja voi hyvin. En tiedä ymmärrättekö te betsaavanne myös sitä vastaan mutta sitä se kuitenkin on.

Noh, en ala kritisoimaan tai moralisoimaan enempää mut onhan tää nyt ihan vitun surullista monellakin tapaa joten parempi vaan pitää laput silmillä :D Hyvää alkanutta syksyä kaikille ja koittakaa pysyä erossa mielialalääkkeistä. Pelatkaa mielummin vaikka videopelejä kuin syötte niitä. Pitäkää itsestänne huolta!

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -

Suuret onnittelut valmistuneelle maisterille ja tuoreelle avioparille! Heti perään onnea ja menestystä tulevaisuuden tuomiin haasteisiin!

Yllä muut ovat tuonut näkemyksiään esille koskien tulevaisuuden suunnitelmiasi joten jatketaan samalla linjalla. Loogis-matemaattinen päättelykykysi on huippuluokkaa, ja sitä & muiden heikkouksia hyödyntämällä olet rahastanut hyvän kasan euroja ja dollareita. Tolla pohjalla olisi kai loogista jatkaa samankaltaisissa ympyröissä omilla vahvuuksilla muiden murskaamista. Pörssi tarjoaa tähän erinomaisen mahdollisuuden ja sitä voit pelata omilla ja muiden rahoilla mielesi mukaisesti.

Kysymys kuitenkin kuuluu tässä vaiheessa: mitä sinä haluat tehdä (elämälläsi)? Potentiaalisi ulosmittaamista olet harrastanut tähän asti ja tässä kohtaa sinuna pohtisin kahta asiaa. Toinen on potentiaalisi ja toinen on maailman tarjoamat mahdollisuudet. Tiedätkö riittävästi molemmista? Onko sinulla jotain piileviä kykyjä mitä et ole havainnut tai ajatellut? Ja mitä maailmalla on/olisi tarjottavana sinulle?

Sinua ja toiveitasi tuntematta on kovin vaikea antaa hyviä neuvoja, mutta pohjasi ovat niin erinomaiset, että muiden tavoin on mielenkiintoista seurata mitä aiot seuraavaksi. Vaikka olisit varmasti arvokas lisä kansanedustajana, en mitenkään pysty näkemään tämän tarjoavan sinulle muuta kuin mitä jo mainitsit: kontakteja, kokemusta ja kurkistuksen 'kulissien taakse'. Onko tämä kokeilun arvoista? Mene ja tiedä. Nykymenoa sivusta seuraamalla vaikea nähdä.

Mahdollisesti vielä piilevässä potentiaalissasi kiehtoo lähinnä strategiset kykysi. Olet maininnut pitäväsi ja pelaavasi strategiapelejä joten sopii olettaa että jokin niissä vetää sinua puoleensa. 52 kortin pakalla pelaaminen käy lopulta samojen kaavojen toistamiseksi, ja kirjoituksistasi paistoi heti selkeä into kun pääsit laajempiin ympyröihin pörssin parissa. Arvaan kansanedustaja heittosi olevan tätä samaa jatkumoa, missä hyvällä tavalla kypsynyt mielesi kaipaa uusia, vaativampia ja laajempia haasteita. Näitä haasteita sinulle on varmasti tarjolla niin paljon kuin jaksat ottaa vastaan. En tiedä kuinka paljon sinua kiinnostaa ääretön ja ikuinen universumi, missä aurinkokuntamme sijaitsee, mutta sen tutkimisessa ja ymmärtämisessä on haastetta jokaiselle meistä. Jos se sinua kiinnostaa ja uskot pystyväsi auttamaan ihmisiä tässä niin uskon monen olevan siitä kiitollisia. Onko se sitten rakettien lentoratojen laskentaa tai mitä, en osaa sanoa mikä olisi nyt tarpeellisinta.

Jos taas pysytellään ihan Maa planeetalla ja sen tarjoamilla mahdollisuuksilla niin suosittelen, riippuen jälleen toiveistasi:

1) Nauti niin paljon ja pitkään kuin pystyt ja jaksat. Näe, koe, kokeile ja arvosta sitä mitä sinulle on tarjolla, ja itseäsi siitä että olet itsellesi tämän mahdollisuuden luonut.

2) Perusta perhe ja käytä aikasi sen parissa. Ymmärrä, että aika on hyvin rajallinen resurssi eikä sitä ole kenellekään meistä luotu eikä suotu määräänsä enempää. Et välttämättä voi toteuttaa kohtaa 1) ja 2) samanaikaisesti ainakaan niin ettei toinen kärsi. Peruskamaa minkä ~kaikki tiedostanee.

3) Ymmärrä / pyri ymmärtämään maapallon rajallisten resurssien määrä. Pohdi, miten käyttää ne parhaalla mahdollisella tavalla, ja miten jakaa ne. Tätä samaa moni on miettinyt ja useat tulleet siihen tulokseen että jalostaa materiaaleista aseita millä uhkaamalla ryöstää muiden resursseja. Tämä ei välttämättä ole kuitenkaan paras mahdollinen ratkaisu ja moni näkee tarpeen muunlaisille vaihtoehdoille.

4) Euroopan Unionin tarjoamat mahdollisuudet pienen Suomen sijasta. Voit käyttää Suomea ponnahduslautana kuten muut ovat tehneet ja päästä päättämään/vaikuttamaan isompiin ympyröihin. USA on nyt aika kaaoksessa, Venäjä on Venäjä ja Kiina on Kiina. EU on tällä hetkellä ihan hyvissä asemissa, ja maailma kaipaa suunnannäyttäjää. Vanhan kaartin vanhetessa nuorten on astuttava esiin ja näiltä pohjilta on hyvä ponnistaa.

Teit mitä teit, toivotan kaikkea hyvää tulevaisuudellesi! Kuten myös kaikkien muiden tulevaisuudelle.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -

Kesähelteet takana ja sadepäivinä jää aikaa koneella istumiselle. Kuumat aiheet markkinoilla nyt: Teslan nousu markkina-arvossa autovalmistajien ykköseksi ja shorttien kysynnän lasku. Jääkö tähän se jää nähtäväksi. Tulevissa USA pres. vaaleissa Biden on noussut ennakkosuosikiksi ja jos vaalit järjestettäisiin tänään hän olisi voittaja. Jotkut analyytikot katsovat Bidenin heikentävän dollarin ja US osakkeiden arvoa ja ovat betsanneet niitä vastaan.

Lähteenä ylle on Bloombergin terminaali ja Reutersin juttu:

https://www.reuters.com/article/us-usa-markets-biden-analysis/investors…

Käytätkö Jens Bloombergin terminaalia? Itse en käytä koska 24k$/v lisenssi eikä oo rahaa mitä sijoittaa mutta täältä oon lukenut markkinoiden tilanteet päivittäin:

https://www.Twitter.com/Schuldensuehner

Joka päivä huomiot markkinoilta terminaalin kuvakaappauksilla. Pysyy tavallinen tallaajakin hyvin kärryillä missä mennään. Suosittelen vilkaisemaan jos markkinatilanteet kiinnostaa.

Mikä tän viestin pointti oli? Yrittää antaa edes jotain takaisin. Oot Jens tuottanut tähän blogiin niin paljon kaikkea meille lukijoille et haluan antaa mahdollisuuden pyytää jotain takaisin. Ihan mitä tahansa. Pyydä rauhaa trolleilta tai hyviä vinkkejä kesänviettoon mut älä jätä blogias tähän. Liian hyvä blogi jätettäväksi nykyisille raiteilleen. Pyydä vaikka ylläpitoa siivoamaan ylimääräiset viestit roskiin ja jatka paremmalla ajalla. Joka tapauksessa: Aurinkoista loppukesää ja onnea sekä menestystä tulevaisuuteen! Myös lukijoille!

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -

Hieno peli toi Stock Market. Algot myy, kaupankäynti keskeytyy, ja ihmiset panikoi. Kaunista on maailman meno. En malta odottaa seuraavia käänteitä..

Onkohan Jutta koskaan konsultoinut Elon Muskia Afrikan mantereesta ja sen mahdollisuuksista?

https://yle.fi/uutiset/3-11247306

Älykaupungit Afrikkaan t:Jutta.

https://yle.fi/uutiset/3-11240460

Droonit ilmaan t:Elon

¯\_(ツ)_/¯

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -

https://yle.fi/uutiset/3-11228898

Juttu noista isoista sijoittajista.

Coca colan resepti on vielä hämärän peitossa vaikka miten hyvin tieto liikkuu ja leviää.

Ehkä5G aikakaudella markkinasta tulee tehokas ja talous kasvaa.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -

Kiitän vastauksista. Heitetään vielä keskustelun pohjalta virinneet ajatukset Teslasta ja smart v dumb moneysta.

Jos näkee Teslan Muskin johtamana sähköautoyhtiönä, niin Tilray vertaus voi olla hyvinkin perusteltu.

Jos näkee Teslan markkinoiden ykkösveturina viemässä maapalloa kohti uusiutuvia, niin osake voi olla pahastikin alihinnoiteltu.

Spekulointi siitä kumpaa se sitten on, on aika turhaa ilman sisäpiiritietoa. Revitäänkö siellä etumatkaa kilpailijoihin, kehitetään uusia tuotteita/toteutustapoja, patentteja ymv? 

Kristallipallo kertoisi vastaukset noihin kysymyksiin. Sitä kun ei ole niin joutunee tyytymään vakoilemaan Teslan työpaikkailmoituksia. Onko siellä oikeat ihmiset firmassa hoitamassa hommia, vai HR-tiimi odottelemassa työhakemuksia sormet ristissä.

En jaksa kaivella miltä siellä näyttää, mut jos olisi aikaa ja kiinnostusta niin noita kyttäisin.

Mulle ei henk.koht ole merkitystä kuka kehittää vaihtoehtoisen tavan toteuttaa liikenne, energian keruu, varastointi ja jakelu. Kunhan päästäisiin vain tästä saastuttamisesta eroon.
Riippuvuus kivihiilestä ja öljystä on jo aiheuttanut valtavaa harmia ~kaikille. Ja kierrettä näyttää olevan hyvin vaikea pysäyttää.

Veikataan lopuksi oma arvaus, että voidaan nauraa näille vuosien päästä: Tesla tekee Applet eli pöllii muiden patentit, kiinalaisten ja suomalaisten raaka-aineet ja päätyy lopulta tarjoamaan Goldman Sachsin kanssa korkeakorkoisia kulutusluottoja. Miksi muuttaa hyvin toimivaa konseptia? Vihreät myy Suomen malmit päästäkseen hyvesignaloimaan Teslan ratin taakse. Wolt kuljetukset edelleen polkupyörillä. 2035 tämä.

Se siitä. Oikeasti näyttää vain miten vähällä järjellä ja kovalla kiireellä tätä kehitystä viedään eteenpäin. Tästä onkin hyvä jatkaa aiheeseen smart money vs dumb money.

Äärimmäisen mielenkiintoinen aihe kyseessä ja olen kiinnostunut kuulemaan kaikkien näkemyksiä aiheesta. Onko Jensin blogi oikea alusta tälle keskustelulle? Ei tämä ainakaan kaukana ole siitä. Aloitetaan.

Smart money arvonimen ansaitsemiseen on tarvittu eri aikoina eri asioita. Rothschildien pankkiirisuvun dynastia olkoon lähtökohta tähän keskusteluun. Historian luennot eivät kelpaa joten.. ¯\_(ツ)_/¯ En tiedä, kuvitelkaa vaikka että joku pankkiirisuku olisi jakanut keskenään informaatiota esim. Napoleonin sotien tilanteesta ja tehnyt paremmin informoituna (smart) päätöksiä hyväksikäyttäen muiden (dumb) vähäisempää informaatiota samoista tapahtumista.

Jes. Kuvitelkaa, perehtykää oikeasti aiheeseen, idgaf (I don't give a fuck).

Rothschildin pankkiirisuvun dynastian perusperiaatteet ovat kuitenkin niin mahtavia ettei niiden hyvyyttä kykene kyseenalaistamaan. Kaikessa yksinkertaisuudessaan:

Informaation nopeus, laatu, ja käyttö.

Informaatio saapuu sinun tietoosi ennen muita =  sinulla tietenkin etulyöntiasema.

Saamasi informaation laatu on parempaa kuin muilla = helppoo

Samat infot samaan aikaan kaikilla MUTTA, osaat hyödyntää sitä paremmin kuin muut = $$$

Siinä se on kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Smart money arvonimi oli pitkään noiden pankkiirisukujen, vapaamuurarien / ties minkä Illuminatin hallussa johtuen juurikin paremmista infoista. On kuitenkin merkkejä siitä, että Smart Money arvonimi on siirtynyt/siirtymässä nimenomaan heidän haltuun, ketkä osaavat hyödyntää informaatiota parhaalla tavalla.

Kvantit, astrofyysikot ja matemaatikot. Nää on ne kaverit kenen näkemyksiin ja malleihin luotetaan nykyaikana. Kun puhutaan smart moneysta, en näe mitään syytä miksi näin ei kuuluisi olla.

Toki näille ihmisille olisi käyttöä muuallakkin, ja ihmiskunnan tulevaisuuden turvaamiseksi heidän näkemykset asteroidien torjumisesta olisi oikeasti huomattavasti arvokkaampaa kuin valuutta- ja osakemarkkinoiden biittaaminen.

Mut elämä on. Ja markkinatalous ja statuskilpa  jne. Asteroidin torjumisesta ei makseta samalla tavalla kuin markkinoiden murskauksesta, joten näillä mennään.

Pointti mitä yritän tehdä; smart vs dumb money taistossa oot aika suurella todennäköisyydellä dumb moneyn riveissä ellet ole kvantti, astrofyysikko tai matemaatikko. Siinäkin tapauksessa että olet, tarvitset paljon laskentatehoa (aka. alkupääomaa vehkeisiin) ellet halua antaa etumatkaa muille.

Tässä suhteessa pikkutreidaajan kannattaakin keskittyä pienempiin markkinoihin / yhtiöihin kuten Jens on useampaan kertaan maininnut.

"Pick your battles" kuvastaa hyvin tilannetta.

Mikä itseäni riivaa tässä kaikessa, on se, miten markkinatalous palkitsee ihmisten heikkouksien hyväksikäyttämistä. Helppo ja paras esimerkki on varmaan sokeri ja tupakka. Kumpikaan ei tarjoa käyttäjälleen mitään oikeasti arvokasta, vaan päinvastoin.

Tämänlaisten tuotteiden myyminen kannattaa ainoastaan, jos nk. tyhmien ja heikkojen halutaankin kuolevan pois sairauksiinsa. Esim. Suomessa tämä ei todellakaan ole tilanne, ja ihmettelen suuresti sitä, miksi Veikkaus/Alko/Fazer/Tupakkayhtiöt ovat niin tervetulleita sairastuttamaan kansaamme, kun kärsimme niistä järisyttävät vahingot sairauksina ja poissaoloina. Huumeista ja mielialalääkkeistä puhumattakaan.

Markkinatalouden soisi toimivan nimenomaan päinvastaisella tavalla, missä aidosti hyvää tekevät yhtiöt menestyisivät, ja huonot yhtiöt kuolisivat pois. Nythän tää on lähinnä sotaa, öljyy, aseita, hävittäjiä, ohjusjärjestelmiä, lääkkeitä, päihteitä, uhkapelejä ja vähän doupattuja urheilijoita siinä sivussa että saadaan varmasti epärealistiset kuvitelmat ihmiskehosta kaikille.

Somenkin pohjalta löytyy aika sairaat setit. Statushakuiset ihmiset (~90% meistä?) seuraavat elintasokilpailun etenemistä ja luovat itselleen mielipahaa. (Ihmisillä on siis luontainen taipumus kohti kärsimystä koska sitä ihmiselämä on ~aina ~ollut ~9/10 meistä). Mielipahaa lievittämään on sitten vippimainos ja jotain ostettavaa sillä vipillä minkä luulet nostavan statustasi.

Tragedia. Sääli.

Vielä makroanalyysit tosta covid-19 vaikutuksesta markkinoihin = maailmantalouden taantuma oli odotettavissa (rajaton talouskasvu - rajalliset resurssit dilemma) mutta mikä on syy ja ketkä ottavat damaget? covid-19 ja kiinalaiset on varmaan kaikille ihan ok? Sitä minäkin.

Aurinkoista kevättä kaikille jotka jaksoitte lukea! Ja muillekin!

 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -

Koitetaan toisenlaista, vähemmän aggressiivista lähestymistapaa. Jos syntyy mielipahaa niin viestit vaan poistoon ja bannia. En pahastu enkä häiritse enää enempää.

Oletetaan, että Jens on ihminen joka on tehnyt omaisuutensa exploittaamalla vastustajien heikkouksia omahapöydässä. Oletetaan myös, ettei ihminen näe syytä muuttaa omaa toimintaa niin kauan kun toiminta tuottaa halutun lopputuloksen.

Seuraavaksi oletetaan, että Jens menee osakemarkkinoille biittaamaan muita sijoittajia heidän omassa pelissään. Peli, pelialusta ja vastapelaajat eivät ole enää samoja kuin ennen, mutta matemaattis-loogisesti lahjakas Jens on tavoitteensa asettanut. Uusien asioiden oppiminen tuo mielihyvää, ja menestyminen tenteissä uskoa omaan tekemiseen. Tunnusluvut tulevat tutuksi ja analyysi saa kehuja ulkopuolisilta.

Tähän mennessä kaikki vallan mainiosti, eikä mitään syytä muuttaa omaa toimintaa.

Varmaan kaiken opiskelun jälkeen on helppoa nähdä, että osakkeet vaikuttavat olevan varsin yliarvostettuja. Ylisuuria tuottoja ei ainakaan ole tarjolla, paitsi ehkä shorttipuolella? Mikähän olisi kaikista eniten ylihinnoiteltu lappu, ja miksi?

Tesla voisi olla, koska [aseta tähän ne 10000 hyvää syytä miksi näin voisi olla + muiden samanmielisten näkemykset] ja kaiva päälle vielä aloittelevien sijoittajien googlehaut + IG-mallin youtube video.

Pelivalinta ei voisi enää helpommaksi mennä. Kaikki parametrit näyttävät, että Tesla on yliarvostettu.

Minkä takia shorttaajat silti ottivat 8.3 miljardia dollaria pataan aikavälillä 1.1-3.2?

https://www.reuters.com/article/us-usa-funds-tesla/bridgewater-viking-a…

ja muutama iso hedge fund teki ostoksia?

Mene ja tiedä, mutta näkisin suurimpana syynä siirtymisen kohti uusiutuvia. Ja tähän suurimpana syynä sen, ettei öljymarkkina ole enää entisellään. BP iso epäonnistuminen Meksikonlahdella kävi kalliiksi ympäristölle sekä yhtiölle, ja "The King of Oil" Marc Rich on kuollut. Kaveri mm. osti Ayatollah Khomeinilta öljyä salaisen putken kautta Iranista Israeliin. Muutenkin diilasi kaikkien diktaattorien kanssa ympäri maailmaa. ml. Muammar Gaddafi. (lukekaa wikipedia, ihan uskomaton ukko.)

Salainen putki oli tilauksessa myös Syyrian läpi Eurooppaan (googlatkaa: Genie Energy ja katsokaa advisory of board. löytyy aika nimekästä herraa kuten: CIA ex-päällikkö, Jenkkien ex varapressa, Lordi Jacob Rothschild muutamia mainitakseni). Mutta Venäjä puuttui peliin Syyriassa ja putkea ei saatu, ainakaan vielä.

USA blokkasi myös Nord Stream 2 putken valmistumisen ja viimeisteli Brexitin, joista kumpikaan tuskin on avuksi Saksan (auto)teollisuudelle.

Trump on myös paljon puhunut ikävästään Yhdysvaltain autoteollisuutta kohtaan, ja harmitellut miten ihmiset eivät missään aja jenkkiautoilla, vaan jenkeissäkin näkee enimmäkseen ulkomaisia merkkejä liikenteessä.

Teslan sivuilta: "Tesla’s mission is to accelerate the world’s transition to sustainable energy." Ja tässä mielessä, onko missään pörssissä tarjolla vastaavanlaista pakettia? Uusiutuvan energian talteenotto, varastointi, jakelu. Siihen ympärille asunto taikka auto. Aika vakuuttavaa etumatkaa muihin valmistajiin nähden. Yhtiö ei myöskään ole pahasti ryvettynyt, vaan brändi on arvokas ja mediaseksikäs.

Varmaan enää työntekijöistä kiinni. Jos oikeat ihmiset löytävät tiensä Teslan palkkalistoille,  niin en näe mitään ongelmaa miksei yhtiö voisi lähteä lentoon.

TL;DR jos koitatte shorteilla exploittaa tyhmää rahaa (noviisit, ig-mallit) niin go for it. Jos viisasta rahaa (hedge fundit, ent. öljykihot) niin saattaa näpit palaa.

Buy: Tesla , $ , £

Sell: muut autovalmistajat kuin Tesla, etenkin Eurooppalaiset, €

Mä toivoisin et USA ei höykyttäis noin pahasti muita mitä se nyt tekee mut toivominen ei riitä. Merkelin seuraajalla aika hankalat lähtökohdat.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -

Sotken vielä yhden viestin verran.

Historiaa tarpeeksi lukemalla, ymmärtää nykyisyyttä huomattavasti paremmin.

Ensimmäiset monikansalliset yhtiöt perustettiin 1600 & 1602. Ne olivat Englannin ja Hollannin Itä-Intian kauppakomppaniat.

Noista alkaa megakorporaatioiden aikakausi ja globalisaatio toden teolla. Mihin se sitten päättyy niin olettaa sopii että resurssien loppumiseen. Sitä ennen kinastellaan siitä kenelle ne kuuluu, ja miten ne käytetään ja jaetaan.

Englannin Itä-Intian kauppakomppania ryöväsi Intian kansallisaarteet ja kävi oopium sotaa kiinalaisten kanssa. Hollannin vastaava hääräsi Indonesian saariston kimpussa.

Nykyisin USA on yksi iso megakorporaatio. Mutta heiltä on puuttunut visio, ja röyhkeys. Sitä puutetta paikkaamaan on löytynyt Trump. MAGA!! America first! WIN WIN WIN!

https://www.reuters.com/article/us-germany-security/the-west-is-winning…

Ikävään saumaan sattui tuo koronavirus leviämään Kiinassa.. Juuri kun näytti, että US & USD saisi todellisen haastajan Venäjän, Iranin ja Kiinan liittoumasta.

Voisiko joku oikeasti olla niin sairas että levittäisi tarkoituksella virusta? Ei kai sentään.. Ei kai se ole mahdollista. Rauhaa rakastava länsi ei ainakaan voi olla syyllinen. Kiinan hallinto pelännyt omia kansalaisiaan ja kehitellyt ratkaisuja? Joku mennyt taas sekaantumaan eläimiin..? :facepalm: 

Virallista selitystä odotellessa. Ennen sitä en sulkisi pois mitään vaihtoehtoa.

 

 

Näytä koko viesti