Olet täällä

Jeans

Jeans

  • Liittynyt 7.7.2014
  • 462 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Mitä opiskella kauppiksessa? - 21.7.2017 0.42

Riippuu varmasti siitä mitä haet opiskelemalla toisen tutkinnon? Mun mielestä rahoitus ehdottomasti jos laskutehtävät sujuu. Taloustiede myös hyvä vaihtoehto riippuen vähän siitä, mikä kiinnostaa. Tilastotiede vissiin myös erittäin hyödyllistä, mutta imo aika kuivaa. Jos pelkästään kiinnostaa saada KTMän paperit mahdollisimman nopeasti ja vähäisellä vaivannäöllä niin joku muista aineista, varmaan pois lukien yritysjuridiikka. Mäkin uskon, ettei oo liikaa väliä mistä kaupungista (tai pääaineesta) KTMän paperit on saanut, vaikka aivan ehdottomasti pitäisi olla. Olettaisin myös, että landeyliopiston rahoituksen KTM on arvokkaampi kuin Aallon muut linjat. Samat jutut sielläkin on opittava.

PelleSnuslos kirjoitti:

Viisainta on lukea markkinointi diibadaabaa koska parempi kilpailija-aines menee sinne rahoitukseen ja Suomessa ei osata markkinointia joten kysyntää riittää. Rahotus täynnä miehiä, markkinointi naisia - mene siihen missä olet vähemmistö ja tuot työpaikallesi kovin kaivattua monimuotoisuutta. Je etenet paremmin kuin vääränvärkkiset.

Hehe, ei tääkään mitään huonoa logiikkaa oo smiley

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 17.7.2017 5.09

Huhh, olipa kuumottava tilanne. Katselen rauhassa uutta Game of Thrones jaksoa kun kaiutin kämpän seinässä alkaa ihan täysii piippaamaan ja kuuluu joku "attention, an emergency has been reported in this building". Tää on kuitenkin Phillyn uusin pilvenpiirtäjä niin käy heti mielessä, että onks täällä joku pommi räjähtänyt, ammuskeltu tai joku lentokone törmännyt. Seuraavasta kuulutuksesta selviää, että fire alarm, älkää menkö hissiin tai käyttäkö emergency-portaita vaan venatkaa huoneissanne. Ok. 7 minuuttia jatkuu kova piippaus ja saman kuulutuksen toisto kunnes päätän soittaa respaan ja kysyä, että saanko nyt juosta emergency-portaita pitkin alas, johon vastaa mielestäni pelokas ääni, että kyllä, mikä oli vähän outoa koska kuulutetaan ettei saisi. Varmistan toistamalla kysymyksen johon hän vastaa, että ehdottomasti saat kuulostaen jopa siltä, että siis tietenkin sun pitää se tehdä. Siinä vaiheessa pelästyn vähän oikeesti. Oon 36. kerroksessa, ei kun kengät jalkaan ja menoksi. Portailla kuulutus on vaihtunut "älä käytä hissiä, mutta poistu nopeasti portaita pitkin talosta". En tiiä mokasko ne jotenkin kun kämpässä oli eri hälytys, vai oliko ne ehtinyt vaihtaa hälytyksen sinä aikana kun juoksin portaille. Tässä vaiheessa kuumottaa kunnolla. En oo ennen tajunnut kuinka kauan 36 kerroksen alas juokseminen kestää, tai ainakin se tuntui ikuisuudelta. Koko ajan venaan, että kerrosta alempana näen savun enkä pääse enää alaspäin. Onneksi sitä ei koskaan näkynyt ja loppu hyvin kaikki hyvin. Palomiehet kävi tsekkaamassa talon ja vaara ohi. Onnistuin tietenkin somettamaan instragramin storyyn koko kokemuksen, jopa yhden pätkän kun juoksen portaita pitkin alas. laugh

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 17.7.2017 3.14

Oon jonkin aikaa kelannut Dharma-tyyliin alkaa poimimaan mielenkiintoisia tai muuten vaan hyviä kirjoituksia.

http://www.talouselama.fi/uutiset/bjorn-wahlroos-jopa-maailman-johtava-s...

Pakko todeta, että Nalle on yksi mun idoleita. Aina pelkkää asiaa ja vaikea olla hänen kanssaan eri mieltä. Oli viime vuonna puhujana yhdessä Hankenin tapahtumassa ja erittäin viihdyttävä myös livenä.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 16.7.2017 22.53

AOA kirjoitti:

Tunnen muutaman henkilön jotka seuraavat semi-aktiivisesti tai harvoin kamppailu-urheilua ja jotka ovat laittaneet tai aikovat laittaa rahaa McGregorin puolesta. Yhtäkään näistä henkilöistä ei kertoimet sen suuremmin kiinnosta ja sain jokaisesta sellaisen tuntuman, että McGregor on heidän mielestään jopa suosikki. Yksi sanoi uskovansa McGregorin voittoon koska ”oli niin vakuuttava pressitourilla”.

Joo se on just näin. On vielä niin helppo fanittaa Mcgregoria tässä matsissa ja toivoa hänen voittoaan koska, no oishan se nyt vaan niin nättiä jos hän voittais. :D Mayweatherin voitto ois vaan yksi voitto lisää recordiin, se mitä oli odotettavissa.

AOA kirjoitti:

“The reason for this pricing currently, and more importantly the early on action on McGregor, is simple: sharps do not want to tie up their money for more than two months if they believe they can still get a good price later,” said Holt, whose operation supplies odds to CG Technology sportsbooks around Vegas, including at The Cosmopolitan, M Resort and the Venetian.

Tosi helppo vetää tää johtopäätös, mutta tää on vaan huonoa logiikkaa syistä jotka just perustelin. Mitenköhän siinä muuten menis kun kaikki ammattilaiset yrittää yhtäkkiä samaan aikaan lyödä Mayweatheria just ennen matsia? Siinä aika moni ei saa betsiään sisään. Toki looginen selitys tälle olisi se PelleSnuslosin, ettei ammattilaisilla yksinkertaisesti riitä kalkut pitämään kertoimia reiluina.

Mitä enemmän tilannetta kelaan, sitä enemmän tuun siihen päätökseen, että pitää vakavasti harkita Mayweatherin lyömistä. Vaikea nähdä, että se juurikaan voisi olla -ev, mutta +ev helposti. Varsinkin jos ammattilaisbetsaajat hinnoittelevat riskipreemion tuolle 41 päivän money tie upille liian korkeaksi. Kyselin frendiltä, joka betsailee enemmän, että Betfairille saa 60% discounttia (vähän niin kuin rakeback) komissioihin jos betsaa aktiivisesti.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 16.7.2017 20.37

anssimu kirjoitti:

Voi olla, että riittää, voi olla että ei. Vedonlyöntisaitteja on satoja ja samalla tavalla kun osakkeissa, isoimmat saitit varmaankin toimii kertoimien osalta aika tehokkaasti, pienemillä saiteilla voi löytää edgeä. Näin isossa matsissa myös palautusprossa luokkaa 97,5%, eli kovin paljon ei kertoimien tarvii olla "väärin" gregorin puolella, että mayweatheristä saa +EV betsin.

Pointti mun aiemmassa viestissä oli, että noin yksinkertaista arbitraasia kuten saittien välistä ei pitäisi olla löydettävissä. Varmasti monella pyörii softat 24/7, jotka etsii eroja oddseissa ja betsaa edget samantien pois. Lisähuomiona muuten, että näitä oddseja ei saa arbitroitua komissiota pienemmällä tarkkuudella, jonka takia saiteilla voi olla eroja oddseissa, kunhan erot pysyvät pienempinä kuin komissiot. Tämän takia ennen betsin lyöntiä kannattaa käydä läpi kaikki saitit vaikka ei uskoisi arbitraasin mahdollisuuteen.

anssimu kirjoitti:

Ammattivedonlyöjillä monesti samalla tapaa kuin pokerinpelaajilla on kassa on työväline, eikä sitä haluta sitoa pitkäksi aikaa "jumiin" kohteeseen, varsinkin kun yleinen konsesus mitä itse aiheeseen tutustumalla olen lukenut on, että kertoimet tasottuu mitä lähemmäs matsia mennään.

Ei tää ihan niin yksinkertaista ole, enkä myöskään oikein ymmärrä vertausta pokerinpelaajan tilanteeseen. Eikä me olla koko rollia betsaamassa Mayweatheriin kuitenkaan. Tää on itseasiassa ihan mielenkiintoinen tilanne, jota ei oo tullut mietittyä aiemmin. Kokeillaan fiktiivisellä esimerkillä:

Bosse Tanskasta on ammatimainen urheiluvedonlyöjä 1me bankrollilla (voisin yhtä hyvin käyttää pienempääkin, ainoalla erolla, että sitä pienempi rolli, sitä helpommin siitä saa ison osan kiinni parhaimpiin betseihin). Hän seuraa aktiivisesti urheilua, mukaanlukien nyrkkeilyä ja MMAta. Tämän lisäksi hänellä on tuttavapiirissään nyrkkeilijöitä ja vapaaottelijoita, joiden kanssa käytyjen keskustelujen perusteella hän uskoo pystyvänsä arvioimaan Mayweather - Mcgregor matsin oddsit melko tarkasti. Oletetaan hänen laskeneen, että hän tarvitsee 3% (tai x%. Tarkka betsizing keskustelu on eri keskustelu, ei lähdetä siihen tällä kertaa. Laitoin x:n sijasta 3%, koska oon huomannut, että pointti menee helpommin perille vähemmän matemaattisille henkilöille jos käytetään "oikeita" numeroita. Enkä tällä siis todellakaan tarkoita nimimerkki anssimu:a, vaan tiedostan, että blogilla on laaja lukijakunta) edgen 50ke betsille Mayweatherille jos matsi olisi jo tänään. Kysymys siis kuuluu, kuinka paljon suuremman edgen hän tarvitsee, kun matsi ei ole tänään vaan 41 päivän kuluttua?

Mietitään vaikka sillä tavalla, että splitataan Bossen rolli kahteenkymmeneen 50k osaan. Jos hän laittaisi kaikki 20 osaa kiinni pidemmäksi aikaa, hän tarvitsee suuren edgen, sillä nyt hän joutuu koko täksi ajaksi jättämään kaikki parhaimmatkin vedolyöntimahdollisuudet väliin. Jos hän laittaa 10 osaa kiinni, eli puolet rollista, hän tarvitsee vähemmän edgeä, sillä jäljelle jäävällä 500ke hän saa betsattua kaikkiin parhaimpiin kohteisiin, joita ilmenee tämän ajan aikana. Meidän esimerkkissä, hän laittaa ainoastaan yhden osan, 50ke kiinni, jolle hän tarvitsee vähiten edgeä, sillä ennen tämän osan käyttöä muutenkaan, hän on jo betsannut 950ke parhaimpiin betsi-ideoihinsa, ja tää vika 50ke menee ehkä siihen 10. tai 20. parhaimpaan ideaan. Silti olet aivan oikeassa, Bossen tuottovaade saman riskisille kohteille seuraavalle 41 päivälle tälle 50ke:lle pitää ottaa huomioon yhtälössä.

Oletetaan, että Bosse arvioi saavansa 6% (tai x+3%) edgen komission jälkeen, jos lyö Mayweatheria nyt, eli 3% yli riskipreemion. Hän saa siis ylimääräisen 3% tuottoa siitä, että rahat ovat kiinni 41 päivää. Jos tämän konvertoi vuotuiseksi tuotoksi, se tekee 1,03^(365/41)-1=0,301 eli 30,1% mikä on aivan hemmetisti nyt vielä nollakorkojen maailmassa. On hyvin vaikea nähdä, että Bossen kymmenenneksi paras idea tuottaa tarpeeksi riskikorjattua tuottoa, ettei hänen kannattaisi ottaa tätä 30% vuosittaista tuottoa. Jos tosiaan näin ei ole, vaan hänellä on vaan niin helvetin kovat ideat ja edget, hänen kannattaa ottaa yhteyttä pääomasijoittajiin/steikkaajaan, joiden kanssa varmasti saa jonkin näköisen voitonjakosopimuksen tehtyä.

Lopputulos: Bosse lyö 50ke Mayweatheriin kiinni, ja kerroin liikkuu sen verran, että seuraava betsaaja saa enää 5,8% edgen. Kun tarpeeksi monta Bossea ympäri maailmaa tekee saman analyysin ja lyö betsit sisään, edge lähestyy 3% (tai x%), joka on vaadittu tuottopreemio kyseisen riskin ottajalle. Ne, jotka jäivät venailemaan betsien kanssa lähemmäs matsia, menetti tilaisuutensa.

 

Palataan vielä tuohon PelleSnuslosin kelaan siitä, että Mcgregorille tulee huomattavasti enemmän dumb moneyta, erityisesti, koska jokaista Mcgregorille lyötyä euroa kohden pitää löytää 6 euroa(menikö oikein? :D) Mayweatherille. Oon tästä täysin samaa mieltä. Itseasiassa esimerkiksi tsiigatessa press conferencejä ja haastatteluja, voi helposti saada fiiliksen, että matsi on huomattavasti enemmän close mitä oikeasti on. Sit kun vielä harrastelijana haluat betsata ja kuulet, että voit voittaa kuusinkertaisesti takaisin lyömällä Mcgregoria, niin aika helposti rahat tulee painettua siihen suuntaan. Ainoa kohta, josta oon vähän epävarma on se, etteikö smart moneylla riittäisi rahaa lyödäkseen Mayweatherin puolta. Betfairilla on vaihtunut 7 miljoonaa, eli oiskohan ehkä joku muutama kymmenen miljoonaa vaihtunut total matsista tähän mennessä? Ei kuulosta miltään älyttömiltä summilta, jos miettii paljonko ammattimaisia urheiluvedonlyöjiä löytyy maailmasta joita tää matsi kiinnostaa. Jo 1000 henkilöä, jotka lyö 10 kiloa each, on yhteensä kymmenen miljoonaa. Tästä voi kuitenkin vetää sellaisen johtopäätöksen melko suurella varmuudella, että jos haluaa gamblata matsissa ilman erityistä näkemystä, kannattaa lyödä Mayweatheria. Edgeä ei voi ikinä saada lyömällä Mcgregoria, sillä dumb moneyn paine kertoimelle on liian kova. Mayweatherille taas pitäisi saada pieni edge, koska vaikka smart money painaa kerrointa alaspäin aina kun siitä löytyy tarpeeksi edgeä, smart money ensinnäkään ei voi painaa sitä täysin fair:iksi komissioiden takia. Toiseksi smart money vaatii jonkinnäköisen riskipreemion/margin of errorin, eikä luultavasti lyö Mayweatheria, jos arvioi esim. edgen olevan alle prosentin positiivinen. 

anssimu kirjoitti:

Tuli näköjään mullakin aamuyöstä kiireessä moka, eli Coolbetillä mayweatherin voittoa saa lyötyä kertoimella 1.18 (ei 1.88 :D), jota olen jo lyönyt ja lyön lisää lähempänä matsia (muutamia kiloja, en teidä paljon nillä on maximi).

Näin arvelinkin ja juuri tuon arbitraasi-argumentin takia. Sun ensimmäinen reaktios nähdessäsi nuo oddsit olisi pitänyt olla, "kuinka paljon saan lyödä kiinni?" ja lopettaa kaiken muun tekeminen kunnes oot joko saanut lyötyä reippaasti rahaa kiinni tai on selvinnyt joku syy miksi kerroin ei pidä paikkansa. Jos et oo varma mitä tarkoitan, lue vielä ajatuksella aiemmassa viestissäni oleva arbitraasilasku läpi.

Dharma kirjoitti:

Ketjun otsikosta sopisi vaihtaa "Hernesaari" "Park Avenueksi". Siinä on just se yksi nolla perästä eroa, mihin Jens on tähtäämässä ja päässee 5-10 vuodessa.

Kiitti luottamuksesta! Varallisuus onkin kasvanut blogin aloittamisen jälkeen paljon nopeampaa tahtia kuin olisin edes uskaltanut unelmoida. Tiedostan kuitenkin, että se on isoksi osaksi hyvää runia. Vaikka 2015 pokerissa runattiin joitain satoja kiloja alle EVn (oli kuitenkin hyvin voitollinen vuosi), niin 2016 mentiin sitten 1me+ yli (joista toki verottaja nappas hyvän osan). Pörssistä on vielä tullut älyttömästi lisää viimeisimmän härkämarkkinan ansiosta, mikä tuntuu melkein vähän absurdilta. Jotenkin sieltä tuleva raha ei tunnu samalla tavalla ansaitulta, vaikka toki se on palkkiota riskin kantamisesta, ja onneksi oon sitä uskaltanut kantaakin. Pokerissa kun joutuu kantamaan sekä riskiä varianssista, että painaa pitkää päivää duunia päälle voittaakseen rahaa.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 16.7.2017 2.00

anssimu kirjoitti:

Samaa mieltä pellesnuslosin kanssa tosta pelistä,

Et siis usko, että smart moneylla riittää rahaa lyödä Mayweatheria pitääkseen kertoimen alhaisena vai miksi? Kuten mainitisin esim Betfairilla vaihto vaan 7 miljoonaa. 

anssimu kirjoitti:

lisäisin vielä sen, että vedonlyönnin smart money odottaa lähemmäs matsia ennenku lyö isot rahat kiinni mayweatherille, koska ei haluu sitoa rahaa pitkäksi aikaa siihen ja toiseksi koska tuularit painaa gregoria niin mayweatherin kerroin todennäköisesti vielä nousee tai pysyy samassa (ennenkuin smartmoney liikahtaa isosti).

Tää on huonoa logiikkaa, jota mun on vaikea uskoa. Matsiin on vaan puolitoista kuukautta eikä smart moneylla oo mitään takeita, että kertoimet pysyy yhtä hyvinä lähemmäs matsia. Mä en näe syytä miksei nyt jo kerättäis edget pois jos niitä on tarjolla. Tämä pitäisi mahdollisesti paikkansa maailmassa, jossa smart money olisi yksi taho, joka kilpailisi kaiken dumb moneyn kanssa. Todellisuudessa smart money koostuu tuhansista (tai useammista) yksittäisistä ammattimaisista vedonlyöjistä, jotka kilpailevat myös toisiaan vastaan. Nopeammat syövät edgen pois hitaammilta. Aivan kuten osakemarkkinoilla tai millä vaan muilla markkinoilla. Toki jos näin uskot niin se selittää myös edellisen pointtisi.

anssimu kirjoitti:

Joillakin saiteilla saa muuten tälläkin hetkellä lyötyä 1.88 mayweatherin voittoa (draw no bet), ja muistan nähneeni myös 1.20 kertoimia.

Missä saa ja paljonko saa lyödä kiinni? Mikset ole itse lyönyt?

anssimu kirjoitti:

Sulla tuli jens tossa sun esimerkki laskussa ajatteluvirhe, eli jos lyöt 500 to win 100 mayweather ja 71,43 x 7 kertoimella mcgregor, niin tolla jälkimäisellä et voita 500e vaan saat siitä takaisin 500e, mutta voitat siis 500-71,43e= 428,57e.

Haha nappiin meni mun laskut. Eli löisin siis vissiin mielummin 83,33e Mcgregorille. Muuten sama homma.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 16.7.2017 0.26

Rogue kirjoitti:

Jos lyöt Mayweather (win) ja McGregor (win) niin ulkopuolelle jää vielä draw ja no contest eli ei tossa suoraan oo arbitraasia vaikka ei olis komissiotakaan. En myöskään löydä miltään isommalta/tunnetulta saitilta Floydille tollasta -500 = 1.2 kerrointa

Betfairin markkinat antaa 1% mahdollisuuden tuolle, joten kai siitä silti arbitraasia jäisi vaikka ei olis komissiota? Anyhow turha tota sen enempää mietiskellä, pointtini olikin ettei arbitraasia varmasti löydy, vaikka siltä vähän näytti kun pikaisesti laskin tilanteen huvin vuoksi auki kun oddsit näytti oudoilta.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 15.7.2017 21.44

ItiksenKiekko kirjoitti:
Jeans kirjoitti:

nykyisistä oddseista muuten: jos lyön 500e Mayweatherin -500 oddseihin ja saan satasen voitosta. Sen jälkeen lyön Betfairilla Mcgregoria 7 kertoimella 71,43e. Jos Mayweather häviää, häviän 500e, mutta voitan betukalta 71,43e*7=500e eli jään omilleni. Jos Mcgregor voittaa, voitan 100e ja häviän betukalla 71,43e eli voitan 28,57e. Olettaen Mcgregorin voittomahdollisuudeksi 14,3%, teen 0e*0.857+28,57e*0,143=4,09e arbitraasia jokaista 100e kohden. Ellen oo tajunnut oddseja jotenkin väärin (voi hyvin olla, en juurikaan harrasta urheiluvedonlyönti), niin noissa Vegas oddseissa on jotain väärin. Ehkä ne päivittyy muutamassa päivässä lähemmäs Betfairia, niissä on erilaiset ehdot tai niihin ei juurikaan saa lyötyä rahaa kiinni. Noin helppoa arbitraasia ei voi olla olemassa.

 

 

Bet(un)fair rokottaa kertoimista vielä 5% komission.

Niimpä tietysti, sivustojen komissiot huomioonottaen jo varmaan oddsit eivät riitä arbitraasiin. Eiköhän tän tyyliset epätehokkuudet oo poistunut urheiluvedonlyöntimarkkinoilta muutenkin jo vuonna miekka ja kivi.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 15.7.2017 21.03

PelleSnuslos kirjoitti:

Vinkkipalkkio-asiassa mä ajattelin aiemmin mainitsemaasi tilannetta missä joku huomasi että riita-asiassa päätös tuleekin kaksi viikkoa aiemmin kuin yleisesti luultiin, joten volatiliteetti kasvaa sinä päivänä ja sillä voi sitten SIG printata rahaa noilla tekniikoilla mistä puhuit riippumatta siitä meneekö osake ylös vai alas. Tommosen huomion jostain asiastahan voi tehdä ihan vahingossa mitään rahoituksesta tai sijoituspelaamisesta tietämättä. Ainoo mitä pitää tietää että se on jollekulle rahan arvoinen tieto. Mä en ois tiennyt että ainoastaan tieto volatiliteetin muutoksesta on rahan arvoista. Pointti ei ollu mulla sinänsä ruveta markkinoita biittaamaan mutta varsinkin omalta alaltaan vois löytää jonkun yllättävän tiedon minkä pankkiiripelurit sitten osaavat muuttaa rahaksi.

Joo, mun vastaus liittyen quant- ja research-tiimeihin ei ollut suoranaisesti pelkkä vastaus sulle, kun olin muutenkin miettinyt niistä kirjoittamista ja tuntui et oli sopiva kohta kirjoittaa niistä tohon.

Toki tuo on mahdollista. Eli siis sun pitäisi joko tietää jostain tulevasta tapahtumasta mistä muut ei tiedä, tai jonka kaikki muut ovat jostain syystä arvioineet väärin. Sen lisäksi sun pitäisi tosiaan olla se ensimmäinen maailmassa, joka sen tajuaa (tai ainakin ensimmäinen, joka tuntee jonkun, joka osaa betsata asian puolesta). Isommilla yhtiöillä on vielä niin paljon kaiken maailman analyytikko/treideri/hedgefund-seurantaa, joiden täyspäiväinen duuni on funtsia kaikkea omiin yhtiöihin liittyvää päivät pitkät, että jo sen takia vaikuttaa hyvin epätodennäköiseltä, että just sinä (tai minä) löytäisit tällaisen epätehokkuuden. 

PelleSnuslos kirjoitti:

Asiaan liittyen pokerin black friday missä PartyPokerit ja muut menetti päivässä arvostaan 50% kun käsittääkseni ei oltu huomattu tai huomioitu kunnolla G.W Bushin hallinnon uutta satama/rahanpesu/terrorismi lakipakettia mihin kuulu se että rahalaitokset eivät saa USA:ssa siirtää rahaa pelisivustoille. Se ei kai ollut 50% tiputuksen arvoinen yllätys että joku satamalaki, anti-terrorismilaki menee läpi kongressissa vaan yllärinä oli että siihen oli ympätty jotain sellaista mikä vaikuttikin radikaalisti uhkapeleihin.

Vaikea sanoa mitään tähän kun en oo tutustunut keissiin, mutta veikkaisin, että ei ollut ihan näin yksinkertaisesti huomattavissa, tai muuten markkinat olisi sen tajunneet.

En kuitenkaan tällä meinaa, että markkinat olisivat aina oikeassa tai mitään, tän tyyppisillä edgeillä vaan on tapana olla olemassa minuuteista muutamaan tuntiin. Itseasiassa mun mielestä Amaya Inc oli mielenkiintoinen yhtiö sen jälkeen kun osti Pokerstarssin. Analyytikoilla imo aivan ylioptimistiset kasvuodotukset, sillä suurin osa liikevaihdosta voitosta tulee nettipokerista. Tässä saattoi olla mahdollisuus, jossa itselläni olisi analyytikoita parempi ymmärrys bisneksestä. Muistaakseni kirjoitin tänne blogiinkin, että harkitsin vakavasti shorttaamista kun osake pyöri 30 CAD tasolla. Ainakin keskustelin siitä parin sijoittajatutun kanssa. Päädyin kuitenkin olla tekemättä mitään, sillä koin etten ylipäätänsä ymmärrä sijoittamisesta vielä tarpeeksi tehdäkseni mitään tuollaisia muuveja. Resultswise olisi toiminut, sillä osakkeen hinta puolittui tuon jälkeen. Tesla on nyt vasta toka yhtiö, jota oon funtsinut, että pitäis shortata.

PelleSnuslos kirjoitti:

Noi nyrkkeilykertoimet ovat vammasia "Las Vegas oddseja". -400 tarkoittas että pitää betsata 400 voittaakseen satkun ja +400 tarkoittaa että satkulla saa 400. Laitoin ton siks kun siitä näki kertoimien muutoksen hyvin. -2250 Maywather +950 McGregor alussa kun matsi julkaistiin. Nyt 12.7 -500 ja +350. Katson asian niin että aluksi vedonlyöjät ovat koittaneet laittaa kertoimen mahdollisimman oikein (plus oma iso preemio) ja että vaikka mitään erikoisempaa uutta informaatiota ei ole tullut niin kertoimet ovat muuttuneet radikaalisti. Eli jotain on vialla ja arvelen että se jokin on se että tuulipuvut betsaa massoittain underdogia. Erikoistapahtumassa erikoisen iso volyymi, erikoisen iso underdog jolloin iso kerroin pay-outissa, iso epäsuhta betseissä underdogin hyväks. Tosta kombosta tulis se että ketoimet on ihan viturallaan ja lafkat tarjoavat tietoisesti ylikerrointa Mayweatherille.

Aah okei joo rajusti on kyllä muuttunut ja voihan toi teorias olla oikeassa. En nyt jostain syystä löydä betukalta oddsi-sivua, mutta muistaakseni betsejä oli "vaan" jonkun 7 miljoonan edestä, niin oisin sinänsä yllättynyt, jos maailmalla kollektiivisesti urheiluvedonlyönnin smart moneyta ei löytyisi moninkertaisesti lisää vielä keräämään edge pois.

nykyisistä oddseista muuten: jos lyön 500e Mayweatherin -500 oddseihin ja saan satasen voitosta. Sen jälkeen lyön Betfairilla Mcgregoria 7 kertoimella 71,43e. Jos Mayweather häviää, häviän 500e, mutta voitan betukalta 71,43e*7=500e eli jään omilleni. Jos Mcgregor voittaa, voitan 100e ja häviän betukalla 71,43e eli voitan 28,57e. Olettaen Mcgregorin voittomahdollisuudeksi 14,3%, teen 0e*0.857+28,57e*0,143=4,09e arbitraasia jokaista 100e kohden. Ellen oo tajunnut oddseja jotenkin väärin (voi hyvin olla, en juurikaan harrasta urheiluvedonlyönti), niin noissa Vegas oddseissa on jotain väärin. Ehkä ne päivittyy muutamassa päivässä lähemmäs Betfairia, niissä on erilaiset ehdot tai niihin ei juurikaan saa lyötyä rahaa kiinni. Noin helppoa arbitraasia ei voi olla olemassa.

Tästä tulee mieleen kuulemma yleinen kansantaloustieteen professorien läppä. Kävelet alas katua ja huomaat 100 euron setelin lojumassa kadulla. Kansantaloustieteellinen vastaus on, ettei sun kannata poimia seteliä ylös, koska sen on pakko olla feikki. Sillä jos seteli olisi aito, joku olisi jo poiminut sen ylös.

Tämän jälkeen proffa esittää kysymyksen: Mutta kuinka monta kertaa olet nähnyt 100 euron setelin lojumassa kadulla?

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 15.7.2017 6.56

Turms kirjoitti:

Vieläkö luotat Capman/Raute/Suominen nousevan, vai oletko aloittanut keventelyn?

En oo juurikaan kerennyt seuraamaan, mutta ei tilanne oo kauheasti muuttunut. Capmania on tullut vähän kevennettyä 1,65-1,70e tasoon kun on tarvinnut kalkkuja muualle.

rockafella kirjoitti:

Teslan kurssin puhkeaminen taisi alkaa, ehtikö joku mukaan?

Perhana pysyis nyt vielä yllä, että kerkeis itsekin mukaan. smiley

PelleSnuslos kirjoitti:

Jeans kirjoitti:

Jos oletamme option olevan esim. 2,82 euroa, saatetaan laittaa bid-ask-spreadiksi 2,75-2,90 

 

Poimin taas tekstistä oleellisen. Miksi spreadi olis 8 pykälää ylöspäin mutta vaan 7 pykälää alaspäin? Liittyykö siihen että jos satasella voittaa 50 niin se on +33% mutta jos satasella häviää 50 niin se on -50%, niin että kun mennään alaspäin lähemmäs nollaa niin pykälät ovat jotenkin suhteessa isompia? Tai sitten että kun osakkeet keskimäärin nousevat niin parempi laittaa pikkusen enemmän siimaa ylöspäin kuin alas?

Jos satasella voittaa 50 se on kyllä +50%. smiley Riippuu optiosta (ja suurimmaksi osaksi likviditeetistä) jos quotet on cent, nickel (5 cent) tai dime:issä (10 cent). Mock tradingissa ollaan tehty vähintään nickel:in markkinoita, luultavasti jotta voidaan keskittyä paremmin olennaiseen eikä homma mene entistä enemmän päässälaskuksi, niin jäi viime viestissä vaan mode päälle. Sentin tarkkuudella olisi tosiaan tasan saman verran pykäliä ylös ja alas, ellei meillä ole order flow informaatiota suuntaan tai toiseen. 

PelleSnuslos kirjoitti:

Toinen kiinnostavampi juttu mikä tuli mieleen on että kun vaikuttaa siltä että rahoitusmarkkinoilla voi eri konstein lyödä vetoa vaikka mistä niin jos mä jostain saisin keksittyä ja kaivettua jonkun tiedon tai "varman" hyvin perustellun arvauksen mitä muut eivät ole huomanneet, mutta joka ilmenee kaikille pian, niin maksaisko Suksuhanna tai joku muu firma sellasesta -olettaen että ei ole sisäpiiritietoa tai muuta moraalitonta? Tollasella kun pystyy tekemään riskitöntä voittoa kuten tossa sun esimerkissä.

En oo kuullut, että näin tehtäis mutta en kyllä keksi miksi ei. Enemmän epäilen, että saisit kaivettua tällaista tietoa.

SIGillä on 60 hengen quant-tiimi, joka koostuu pelkästään matematiikan, tietojenkäsittelytieteen tai kansantaloustieteen Ph.D.stä, joiden duuni on täyspäiväisesti etsiä epätehokkuuksia markkinoilla ja rakentaa malleja ja ohjelmia exploittaamaan niitä. Myös jos treideri uskoo huomanneensa epätehokkuuden, tyyliin että sama pattern toistuu aina jonkun tapahtuman yhteydessä, hän ilmoittaa siitä quant-tiimille, joka tutkii sitä eri menetelmillä varmistaakseen onko siinä mitään.

Tämän lisäksi kaikilla deskeillä treidereiden vieressä istuu research-tiimi, jolla on eri yhtiöitä vastuullaan. Toki nämä yrittävät löytää edgeä yhtiöistä ihan kaikilta kanteilta, mutta pääduuni on tuijottaa koneen ruutua koko päivän siltä varalta, että ohjelma hälyttää uuden uutisen tulleen joltain yhtiöltä. Tehtävänä on sitten lukea uutinen mahdollisimman nopeasti läpi ja huutaa treidereille arvio siitä, montako prosenttia uskoo osakkeen nousevan tai laskevan uutisen seurauksena. Näin muuten ilman research-tiimiä varsinkin biotech-yhtiöiden optioiden treidaaminen olisi hyvin vaikeaa. Näillä yhtiöillä on tapana olla joku uusi lääke kehitteillä ja riippuen sitten siitä hyväksyykö vai hylkääkö FDA sen, osakkeen hinta reagoi voimakkaasti. Researchillä on tehtävänä tutkia keissi mahdollisimman tarkasti, vertailla aiempiin samanlaisiin ja antaa todennäköisyydet FDAn päätökselle, jotta treideri pystyy hinnoittelemaan option näiden perusteella. Tällaisessa tapauksessa ei saa osakkeen volatiliteetille normaalijakaumaa vaan käyrä saattaa näyttää enemmän esim. "bimodal distribution"ilta. Tämä on muuten esimerkki jolloin Black Scholes-malli epäonnistuu option arvonmäärityksessä pahasti.

On selvää, ettei markkinat ole täydellisen tehokkaat, mutta SIG pitää niitä silti erittäin tehokkaina. Suurin osa researchin löytämistä edgeistä ovat olemassa alle puoli tuntia ja niihin reagoidaan nopeasti. SIG on juuri yksi toimijoista, joka pitää markkinat erittäin tehokkaina. Exploittaamalla edgeä tarpeeksi, se katoaa ja markkinoista tulee tehokkaammat kaikille muille. Pointtini tällä oli, että mainitsemasi informaation löytämiseen käytetään jatkuvasti massiivisesti resursseja ympäri maailmaa, koska se on niin arvokasta, ja siksi sitä on myös hyvin vaikea löytää. Ota toki minuun yhteyttä jos uskot löytäneesi. smiley

PelleSnuslos kirjoitti:

Vikaks, paljonko Suskuhanna ja Jensin henkilökohtainen hedgefund aikovat panostaa Mayweatherin voittoon McGergorista? Jos oletetaan, for the sake of argument, että kaiken järjellisen tiedon valossa Mayweatherille saa ison ylikertoimen ja että se kerroin johtuisi ainoastaan siitä että tuulipuvut betsaavat huvikseen sydämellä McGregoria ja että kaikkien ammattipelurien rahat eivät riitä korjaamaan kerrointa. (Jos altavastaajalla on 5% mahis ja suosikilla 95% ja kertoimet sen mukaan niin rahaa pitäis tulla vedonlyöntitoimistoon sisään 20 kertaa enemmän suosikille jotta pysyisi balanssi ja vedonvälittäjä ei ota positiota.) Tällöin vedonvälittäjät joutuisivat myymään itselleen raskaasti -EV vetoa suojautuakseen riskiltä tätä vielä enemmän +EV olevasta vedosta. Voisko joku hedgefund ottaa position tollaseen urheilutapahtumaan jos pystyisi ihan urheilutiedon ulkopuolisilla asioilla perustelemaan +EV betsin? 

Kertoimien muutos ajan mukaan: http://www.oddsshark.com/boxing/floyd-mayweather-vs-conor-mcgregor-boxin...

Hauskaa, että otit urheiluvedonlöynnin puheeksi, sillä SIG mainitsi panostavansa siihen tällä hetkellä Dublinin toimistollaan (jenkeissä urheiluvedonlyönti on vissiin muutamaa osavaltiota lukuunottamatta laitonta) . Kuulemma heidän mielestään on "unsophisticated market", vaikka mä oon aina kelannut sen olevan tosi tehokas. Kai se riippuu vähän mihin vertaa, varmaan SIGin silmissä ei-niin-tehokas. Välillä eri tapahtumien kertoimia seuratessa tuntuu, että olisi itselläkin edgeä, kuten esimerkiksi nyt Ranskan vaaleissa tokalla rundilla, joista kirjoitin yhteen ketjuun täällä Sijoitustiedossa. Oli fiilis, että Brexit ja Trumppi oli liian kovasti vielä jengillä takaraivossa ja siksi jopa Le Penin 7 kerroin oli liian pieni. Oon kuitenkin jättänyt betsaamatta, ihan vaan sillä logiikalla, että näitä tapahtumia analysoi niin moni fiksu ihminen, etten näe miksi mulla olisi edgeä. Toi sun mainitsema selvän favoriten puolesta autobetsaaminen on hyvää logiikkaa ja uskon smart moneyn useimmiten olevan isosti isojen favorittien puolella just ton takia, mutta ongelmana näen vähän saman kuin esimerkiksi tammiralliin sijoittamisessa. Kun sijoitus ei perustu fundamentteihin, vaan oletukseen siitä, mitä uskoo muiden tekevän, ei myöskään voi tietää kuinka moni muu betsaa samalla logiikalla. Kun tarpeeksi moni ostaa joulukuun lopulla osakkeita, koska uskoo pystyvänsä myymään ne kalliimmalla tammikuussa, effekti kääntyy väärin päin. Osakkeet kallistuvat jo joulukuussa, ja kun kaikki yrittävät päästä ylimääräisistä osakkeistaan eroon tammikuussa, ne alkaakin laskemaan. En väitä, että tilanne olisi tämä tällä hetkellä, mutta se voi yhtä helposti olla, sillä kyseinen effekti on niin laajasti tiedossa. Silloin seuraava leveli on ostaa joulukuun alussa osakkeet ja myydä ne tammiralli-sijoittajille joulukuun lopussa kalliimmalla. Mä luulisin, että maailmasta löytyy nykyään tarpeeksi smart moneyta urheiluvedonlöynnissä, että Mayweatherin kertoimet pysyy melko reiluina. En tosin tiedä, ehkä joku blogin lukia tietää tästä enemmän?

Mikä toi linkkaamasi oddsi-sivusto muuten on? Näyttää outoja oddseja. Veikkaan ettei hirveesti voi tota kautta löydä. Betfair näyttää tällä hetkellä Mayweatherille kerrointa 1.17 ja Mcgregorille kerrointa 7. Harrastin aikoinaan BJJtä ja silloin tuli seurattua hyvin aktiivisesti vapaaottelua. Katselen vieläkin Mcgregorin matsit mielenkiinnolla mutta vaikeeta arvioida nyrkkeilymatsia. Vaikka Mcgregor voisi saada onnekkaan tyrmäyslyönnin on vaan niin vaikea nähdä hänen voittavan yli 14% ajasta yhtä kaikkien aikojen parasta nyrkkeilijää vastaan. Pitää myös muistaa miten paljon maailmasta löytyy niitä vedonlyöjiä, jotka osaavat arvioida tilannetta huomattavasti paremmin.

Noita Mayweatherin ja Mcgregorin press conferencejä on muuten ollut jo muutama ja onhan ne helvetin viihdyttäviä, vaikka välillä iskee pieni myötähäpeä. Löytyy youtubesta jos kiinnostaa. Mcgregorin läpät vaan jaksaa naurattaa.

edit: Tsekkasin just Lontoon press conferencen kolmantena, joka oli paskin näistä.

Losi ja Toronto oli hauskoja: https://www.youtube.com/watch?v=DRpITDL-vcA  https://www.youtube.com/watch?v=rFAIBpxSWfQ

ItiksenKiekko kirjoitti:

Moikka Jens ja muut tätä keskustelua lukevat. Anteeksi jo etukäteen hieman offtopic, koska sun blogihan tämä on.. Luin keskustelun läpi ja totesin, ettei muualla taida olla parempaa paikkaa kysyä, jos tästä olisi apua muillekkin uusille.. Aloitin sijoittamisen vastikään, mutta nyt on tilanne se, että säästöjä on alkanut kertymään ja ne olisi tarkoitus tuutata salkkuun.

Mitkä olisivat parhaita kirjoja Sinun mielestäsi sijoitus- ja talousaiheista? Vaikuttaa siltä, että olet lukenut noita kirjoja useammankin (:D). Löytyyhän noita netistä iso läjä, joista voisi muutaman tilata aina kerralla. Nuorelle äijälle käy vaan toi kymmenkunta +100e maksavien kirjojen ostaminen perkeleen kalliiksi, siksi pyysin apua Sinulta.

Lähtökohtaisesti tarvitsisin tietoa (ensisijaisesti suomeksi) salkunrakennuksesta ja ylipäätänsä osakemarkkinoista. Otan muidenkin vastauksia lämmöllä vastaan vaikka YV:llä (jos sivulta sellainen löytyy). (++pokeria olen välillä pelaillut myös, palautus ollut vain 100% luokkaa, niin jos siihenkin yhden opuksen saisi vinkiksi).

Täällä on hyviä vinkkejä:

https://www.sijoitustieto.fi/sijoituskeskustelu/kahvihuone/sijoitustiedo...

 

Se ois muuten enää kaksi päivää Game of Thronesin 7 seasoniin!