Olet täällä

Jeans

Jeans

  • Liittynyt 7.7.2014
  • 614 viestiä
  • 2 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 17.4.2018 13.55

joeplotter kirjoitti:

Interpolilla on mielenkiintoiset jutut, mutta ainut ongelma vaan on hänen tapansa värittää tai jopa keksiä asioita tarinoihin. Ite uskon, että hyvässä jutussa kuuluukin olla se 10-20 pinnaa maustetta, mutta kun joku jauhaa koko ajan sitä itteään ylittäen nuo pinnarajat 50-100%, niin menee maku kaikista jutuista. Se ei ole enää hauskaa, vaan ajanhukkaa.

Joo erityisesti tämä huolestutti, kun hänen blogissaan oli joskus aikoinaan niin selvästi liioiteltuja juttuja. Mitä oon kuullut niin musta tuntuu kuitenkin, että hän otti opikseen erinäisistä tapahtumista ja on varmasti kasvanut ihmisenä niistä ajoista. Mutta joo, hyvä laittaa sellainen disclaimeri, ettei kaikkea kirjassa kannata välttämättä ihan kirjaimellisesti ottaa. Kunhan kerkeen niin pitäisi lukea koko kirja läpi, jotta voisin itse arvioida paremmin, mutta ainakin omat tarinat meni jotakuinkin niin kuin oli kirjoitettu, vaikka pientä värikynää oli siellä täällä havaittavissa. Eikä kirjassa siis muuten oo pelkkää dokaustarinaa mun kanssa vaan myös esim. 2008 ajoista pokerijuttua, ennen mun EPT voittoa ja nosebleed-käteispelejä.

Esimerkiksi nää pätkät, jossa Miikka tekee musta haastattelun Pokerisivut-lehteen Ept voittoni jälkeen 2009 alussa laittoi miettimään:

"I ask him about typical mistakes breakeven regulars make in short-handed no limit hold'em games. Jens gets visibly excited, and proceeds to lecture me for 15 minutes straight: “They play too tight from late position, call too wide from the blinds, fold too often to a simple continuation bet, they don't play aggressively enough with their flush draws and gut shots, they don't fire enough three barrel bluffs...” Talking to Jens, I realize that we approach the game completely differently. Jens is like a walking supercomputer that's calculated every possible outcome of every possible scenario before I've even finished asking my questions."

"I envy Jens so much, because he already has it all figured out. There's no situation in poker his brain isn't capable of solving mathematically, and with his calm, rational personality there's no chance of him ever losing back any of his winnings. He's found his path, and he's destined to find more and more success until he gets tired of it."

Tietenkin tällaisia juttuja on helppo kirjoittaa jälkeenpäin, kun tietää miten hyvin mulla loppujen lopuksi meni, mutta kun nyt itse ajattelen, niin asia oli just noin vaikka en silloin todellakaan tajunnut sitä. Vuotta ton jälkeen otin shotteja maailman isoimpiin nettipeleihin ja vuosi siitä dominoin ne täysin voittaen lähes neljä miljoona dollaria sen vuoden aikana. Noihin aikoihin (ja jonkin verran vieläkin) aliarvioin aina itseäni ja annoin liikaa credittiä vastustajille (mikä toki on ihan hyvä ominaisuus olla pokerissa). Kun jatkuvasti nousin tasoja suurimpiin peleihin asti ja näin, että tähtipelaajat kuten Tom Dwan ja David Benyamine vetivät päin vittua, mun oli tosi vaikea aluks hyväksyä sitä, vaan olin vakuuttunut, että ne on jollain korkeammalla levelillä, jota en vaan vielä tajua. Nyt jälkeenpäin ajateltuna oon ymmärtänyt, miten paljon edellä olin noihin aikoihin, jo 2009.

Mutta joo ei sen enempää itsekehua ja yritetään pitää minimissään jatkossa, sitä tuskin jengi jaksaa hirveästi lukea.

Oon pelannut niin vähän viime vuosina ja pokeridarwinismi on taas luonnollisesti pitänyt huolen, että vuosi vuodelta heikoimmat ovat tippuneet pois ja nykyisten huippuregujen leakit ovat niin kiven alla, että en näe, että mulla nykyään olisi juurikaan etua kovassa pöydässä.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 16.4.2018 20.43

Oon aina digannut kunnon bilettämisestä ja siitä lähtien kun kesällä 2009 19-vuotiaana ostin yli millin kattohuoneiston kampista, baarin pilkku ei oo riittänyt mihinkään vaan liian usein päädytty jatkoille mun luo. Välillä illat on venynyt jopa niin pitkiksi, että ehtinyt samoilla silmillä käydä vielä painamassa aamuysiltä Pataässän auetessa muutama biisi karaokea. Erityisesti eroessani pitkästä parisuhteesta 2012 loppupuolisko ja 2013 meni lujaa ja 2013 olikin urani ensimmäinen ja ainoa tappiollinen vuosi. Pidin omia hermoja ja keskittymiskykyäni sen verran robottimaisena, etten ajatellut tällaisten asioiden vaikuttavan, mutta nyt jälkeenpäin ajateltuna niin aivan varmasti vaikutti kun varmaan joka kolmas sessio tuli pelattua darrassa ja paljon muita asioita kuin pokeri koko ajan mielessä. Se oli helvetin siisti elämänvaihe mutta ei sopis mulle millään pidemmän päälle. Bileistä on tietty jäänyt lukuisia hauskoja tarinoita, joista moni on kuitenkin sellaisia, että julki niitä voisi kirjoittaa korkeintaan joskus 60-vuotiaana elämänkertaan.

Tästä syystä iskikin semikuumoitus kun kaveri kertoi viime viikolla lukeneensa pokerikirjan ja sanoi, että mut mainitaan tarinoissa varmaan 100 kertaa, eikä mulla ollut mitään hajua mistä hän puhuu. Muistan hämärästi, että joitain vuosia sitten muutama pokerinpelaajafrendi kauhisteli, että eräältä pokerinpelaajalta, Miikka Anttoselta, oli tulossa elämänkertatyylinen kirja ulos perustuen tositarinoihin, joissa mukana oli usein muita henkilöitä, mutta Miikka ei kuitenkaan ollut kysynyt keneltäkään lupaa tarinoiden julkaisuun. En sitten kuullut asiasta sen enempää niin oletin, että ei pitänyt paikkansa tai jostain syystä kirja ei vaan toteutunut. Miikka oli hauska äijä, joka piti aikoinaan varmaan Suomen suosituinta pokeriblogia ja tutustuin häneen ihan urani alkuaikoina, joskus 2008, mutta häntä ei oo juurikaan näkynyt joskus 2011 jälkeen.

Pieni jännitys päällä ostin kirjan ja aloin lukemaan niitä kohtia, joissa oma nimeni mainitaan. Jännitys katosi kuitenkin nopeasti kun oli tosi kivasti kirjoitettuja tarinoita, jotka oli kirjoitettu siihen tyyliin, että mua lähinnä hypetettiin. Miikka on tosi hyvä kirjoittaja, joka kirjoitti pokerin ja blogin ohella esim. paljon artikkeleita pokerilehtiin. Olin melkeen unohtanut muutaman hauskan tarinan ja tuli kivasti nostalginen olo. Esimerkiksi kerran lähdettiin suoraan Kaivohuoneelta samoilla silmillä pilkun jälkeen lentokentälle kovassa humalassa ja otettiin eka lento lämpimään, joka sattui olemaan Lissaboniin. Oltiin perillä aamulla ennen kun mitkään kaupat oli auennut eikä sit enää todellakaan naurattanut, kun krapula iski eikä ollut mitään kamoja mukana. Loppujen lopuks haettiin kuitenkin uusia vaatteita ja ja jäätiin tyyliin neljäks päiväks lomailemaan.

Oon tosiaan vasta kerennyt lukea ne jutut, joissa oma nimi mainitaan (joita oli kyllä paljon), mutta niiden perusteella voin jo suositella kirjaa niille, joita pokeriskene kiinnostaa. Tällä blogilla on ainakin paljon pokeri/ex-pokeripelaajia, joita saattais kiinnostaa ja varmaan kiinnostaa erityisesti niitä, joita mainitaan tarinoissa smiley.

https://www.onceagambler.com/ tuolta saa ostettua 7 dollarilla suoraan PDF-muodossa tietokoneelle. Jännää, että tää kantautui vasta nyt mun korviin, vaikka tuli ulos jo 2016. Tarinat on koottu kahteen osaan, eka kertoo vissiin enemmän Miikan nuoruudesta, jota en oo lukenut, kun taas toka on vuodesta 2009 eteenpäin, jossa on mukana tarinoita musta.

 

Juhlimisesta ylipäätänsä niin en ikinä kelannut, että siitä voisi olla jotain hyötyäkin. Ehkä sen takia, että vihaan kaikenlaista "networkkailua" puhtaasti verkostoituminen mielessä. Tässä on kuitenkin suhtkoht aktiivisesti tullut pyörittyä Helsingin yössä jo sen kymmenisen vuotta ja kontaktiverkosto on kasvanut tosi isoksi. Sijoittamisessa siitä on ollut paljon hyötyä jo nyt ja tulee varmasti olemaan jatkossakin. Ihan sama mitä pohdiskelee niin aina löytyy joku tuttu, joka osaa jeesata tai vähintään yhdistää henkilölle, joka pystyy jeesaamaan.

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 16.4.2018 19.04

Dino kirjoitti:
Jeans kirjoitti:

mutta Betukalla tarjotaan yli 1,5 kerrointa sille, että Trump ei jatkaisi ensimmäistä kautta loppuun asti. 

olisiko kertoimet kuitenkin niin että tuo n. 1.5 on sille että jatkaa 1.kauden loppuun asti ja n. 2.4 sille että ei jatka

Oho joo kirjoitin väärin, tätä siis tarkoitin, 50% tuottoa sijoitukselle jos jatkaa loppuun asti.

Lehto Group - 16.4.2018 17.22

Esimerkiksi Inderesillä muistaakseni osta = yli 15% aliarvostettu, lisää = 5-15% aliarvostettu. Eli analyytikon mielestä molemmissa tapauksissa hyvä ostos, mutta osta-tapauksessa vaan vielä parempi.

Markkinat diskonttaavat rakennusalan yhtiöissä selvästi sitä, että ollaan lähellä suhdanteen huippua ja hieman itseänikin huolestuttaa, mutta silti Lehto vaikuttaa erityisen halvalta. Pääydyin itse omistajaksi puolitoista kuukautta sitten kun dippasi sisäpiirin myynteihin ja harkinnut lähinnä lisäostoja.

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 16.4.2018 16.56

Todella hyvää settiä Daytraderilta kuten aina. Ei sen enempää Trumpista, mutta Betukalla tarjotaan yli 1,5 kerrointa sille, että Trump ei jatkaisi ensimmäistä kautta loppuun asti. Tässä on tietenkin lisäkustannuksena rahan vaihtoehtoiskustannus eli se, että rahat saattavat olla kiinni pisimmillään kolme vuotta. Alhaisen riskittömän koron ja korkeiden pörssivaluaatioiden takia vaihtoehtoiskustannus on kuitenkin matalahko ellei ole Daytrader, joten FinnishDGIn keloilla (itse en ole ihan samaa mieltä) ei olisi mikään huono rahan parkkeerauspaikka.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 12.4.2018 0.34

Joo samaa mieltä siitä, että kun Circlen tavoitteena on reguloida Poloniex ja tehdä siitä jenkkien ensimmäinen reguloitu kryptopörssi, Circlen porukka on varmasti ollut yhteydessä viranomaisiin ja selvittäneet perin pohjin ennen kauppaa, ettei tämän suhteen pitäisi tulla ongelmia ja varmaan senkin, ettei muutenkaan pitäisi tulla kryptoille regulaation kanssa ongelmia lähiaikoina. Mutta ei jenkeissä olla hirveesti muutenkaan pelätty, että lähiaikoina sattuisi mitään? Kuten oot maininnut Ethereum tekee yhteistyötä lukuisen legit isojen firmojen kanssa ja esim. Rippleä kehitetään ymmärtäkseni täydessä yhteisymmärryksessä viranomaisten ja vallitsevan regulaation kanssa. Mutta riski on tietenkin olemassa ja tällainen vähentää hieman sen todennäköisyyttä, joten ilman muuta positiivinen uutinen.

Sijoitus itsessään taas riippuu hyvin paljolti valuaatiosta. Jos on tarpeeksi halvalla saatu suhteessa nykyiseen kassavirtaan niin ei tarvitse mitään kummoisia kasvuodotuksia. Muistaakseni luin myös Circlen toimarin sanoneen, että hän uskoo pitkässä juoksussa kaikkien form of valueiden muuttuvan kryptotokeneiksi ja tarkoitus on laajentaa Poloniex marketplaceksi kaikkeen tähän tulevaan. Kasvuodotukset eivät siis siinä tapauksessa perustuisi nykyisten kryptojen hintojen nousuun. Toki voihan se olla, että olettavat sitäkin, who knows.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 11.4.2018 19.14

Lainaan vanhaa viestiäni krypto-ketjusta, joka liittyy aiheeseen:

Jeans kirjoitti:

Kiitti Casteliero, että jaksat kirjoittaa ja vielä perustella kunnolla näitä juttuja Sijoitustiedossa vaikka jatkuvasti tulee uusia tyyppejä, jotka ei ymmärrä kysyen samoja kysymyksiä (Enkä obv tarkoita Akia, vaan vaikka sitä kryptokuplan puhkeamiskolumnin keskustelua) .

Näihin joutuu kuitenkin vähän tarttua. Goldman Sachsin käppyrät oli kyl onnettomia, mutta tarkoitus oli varmaan tuoda asiaa mainstream-yleisölle esiin kiinnostavalla tavalla. Asiaa oli heillä kuitenkin tutkittu, eikä varmasti pelkästään tällaisten käppyröiden perusteella olleet päätyneet siihen, että kryptot ovat yliarvostettuja. Tällainen arvio toistuu valitettavan usein erilaisten ammattianalyytikoiden toimesta ja hyvin harvoin kuullaan, että kryptot olisivat aliarvostettuja.

Casteliero kirjoitti:

Circle osti Poloniex-pörssin 400 miljoonalla dollarilla ja Goldman Sachs on yksi isoimpia Circleen sijoittajia:

https://poloniex.com/press-releases/2018.02.26-Poloniex-joins-Circle/

https://www.reuters.com/article/us-crypto-currencies-circle/goldman-back...

Eli Circle on peer-to-peer payments teknologiayhtiö, jossa Goldman Sachs on yksi sijoittajista. Se osti kryptopörssin ja diilin yksityiskohdista miten 400 miljoonan valuaatioon päästiin ei tiedetä mitään. Kyllä mäkin sijoittaisin mielelläni kryptopörssin jos pääsisin halvalla messiin, vaikka en uskoisi nykykryptojen valuaatioon. Cryptoilla käydään varmasti kauppaa tulevaisuudessakin, vaikka tulisi kunnon romahdus. Vaikka mikään nykyisistä kryptoista ei menestyisi, niin uusia tulee koko ajan ja kryptopörssi hyötyy myös niistä, toisin kuin nykyisten kryptojen omistajat. Eli siis imo tää ei siis mitenkään oo se uutinen mihin tätä yritetään vääntää, et "Goldman Sachs on bullish kryptoihin, kato vaikka mitä ne osti!!"

Casteliero kirjoitti:

Joulukuussa Goldman Sachs ilmoitti jo perustavansa kryptotreidaus deskin:

https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-12-21/goldman-is-said-to-be...

Kun olin SIGillä kesällä harjoittelussa, niillä oli jo pystyssä kryptodeski. Bitcoin oli jossain 2000$ hinnassa ja kyselin deskin vetäjältä, että onko halpa hinta niin vastasi, ettei osaa sanoa. Se, että iso lafka treidaa kryptoja, esim. market makingillä, pörssien välisillä arbeilla tai vaikka ostaa/myy nopeasti uusiin merkittäviin uutisiin tai miten ikinä sitä tekee, ei tarkoita, että ne olisi bullish kryptoihin. Samalla tavalla kun trading deski, joka treidaa 100 eri osaketta ei ole bullish niistä jokaiseen tai vaikka raaka-aine trading deskit.

Casteliero kirjoitti:

Ja Bank of America on huolissaan kryptoista heidän bisneksilleen ja näkee ne uhkana:

https://www.cnbc.com/2018/02/23/bank-of-america-worried-about-threat-of-...

 

Artikkelista:

"Clients may choose to conduct business with other market participants who engage in business or offer products in areas we deem speculative or risky, such as cryptocurrencies," the bank said. Such increased competition may "negatively affect our earnings" or affect "the willingness of our clients to do business with us."

Siis näkevät kryptot spekulatiivisina ja riskisinä ja saattavat menettää bisnestään muille, jotka suostuvat näitä tarjoamaan. Ihan looginen juttu.

" Bank of America's filing added that widespread adoption of new technologies in financial services, including cryptocurrencies, "could require substantial expenditures" in order to adapt to evolving industry standards and consumer preferences. "

Tässä se isompi uhka, josta puhutaan including cryptocurrencies on varmasti Fintech. Pankkien pörssikurssit on jo pidemmän aikaa diskontannut Fintechin uhkaa ja se on selvää, että pankit joutuvat tämän takia sijoittamaan enemmän pysyäkseen mukana kilpailussa.

Jännä miten eri tavoin nää artikkelit voi lukea riippuen siitä näkeekö kryptolasin puoliksi tyhjänä vai puoliksi täytenä.

node kirjoitti:

Ai Aki on alkanut kuuntelemaan sijoituspäätöksissä Goldman Sachsin 'sijoitusneuvojia'? Tässä sitten lisää näitä:

  • J.P. Morgan Chase CEO said he regrets calling bitcoin a fraud.
  • "The blockchain is real," Dimon tells Fox Business.
  • Dimon remains concerned about how "governments are going to feel about bitcoin when it gets really big."

https://www.cnbc.com/2018/01/09/jamie-dimon-says-he-regrets-calling-bitc...'

Yllätysyllätys, en näe tätäkään nyt erityisen bullish uutisena. Toki eihän se huono asia ole, että pankkipomo, joka kutsui Bitcoinia kusetukseksi, vetää sanansa takaisin, mutta siihen se jää. Siitä ei mun mielestä oo enää epäilystä, että "blockchain is real", jopa Akin linkkaamassa Goldman Sachsin haastattelussa mummo sanoi niin. Tämä ei silti ole sama asia kuin, että "cryptos are real".

Vikana Dimonin huoli siitä, miten valtiot reagoivat jos kryptoista tulee todella isoja, niin mä en näe sitä bullish lausuntona. Jos omistaisin kryptoja oisin aivan samalla tavalla huolestunut. Siinä vaiheessa jos kryptot alkavat vaikuttamaan maiden rahapoliittisiin mahdollisuuksiin, niin saattaa alkaa tapahtua. Myös monet muut asiat, kuten veronkierto tai rikollisten rahansiirtojen seuraamisen vaikeuttaminen tulee vasta sitten kunnolla pinnalle, jos kryptot kasvavat tarpeeksi isoiksi. Nyt ne ovat vielä tarpeeksi pieni juttu, ettei vaikuta mihinkään näistä erityisesti ja siten valtioiden ei ole tarvinnut reagoida.

hörhö kirjoitti:

 

Kukapa olisi uskonut, että pankit pitävät bitcoinia kuplana. Ja ei, en sano etteikö hinnat voisi nykyisistä reilustikin laskea, mutta olisi kiva nähdä joitain muita perusteluita kuin näitä samoja väsyneitä tulppaanimania-vertailuita.

node kirjoitti:

No, se mitä tässä pitää ymmärtää on se, että tämänkaltaista perus FUDia tullaan näkemään varmasti vielä kasvavissa määrin, koska yhteiskunnan suuret ja ainankin toistaiseksi hyvin vaikutusvaltaiset alat, kuten pankit, vakuutusyhtiöt ja lakimiehet tulevat saamaan tulevassa kryptoje/lohkoketjujen/tokenisaation tuomassa desentralisaation murroksessa todella pahasti sukilleen.

He eivät pidä siitä.

Yhdistetään nää kun quotet kun vähän sama asia. Nää on väsyneimpiä argumentteja. Miksi ihmeessä joku pankin yksittäinen analyytikko ei voisi sanoa sitä ääneen, jos pitää kryptoja alihintaisina, varsinkin kun hänen tehtävänsä on juuri analysoida Bitcoinin arvoa. Sitä paitsi antoihan suuret sijoituspankit ostosuosituksia Bitcoinista viime vuonna kun ottivat sen seurantaan. Miten se sit oli mahdollista jos pankit pelkäävät Bitcoinia niin paljon?

Gamblerrr3 kirjoitti:

(Off-topic)?

 

Pelkästään näiden kahden psykologisen tekijän takia en käytännössä lue juuri kryptouutisia ns isoista lähteistä olleenkaan:

https://en.wikipedia.org/wiki/Self-selection_bias

https://en.wikipedia.org/wiki/Selection_bias

Osa varmasti tietääki mistä on kyse, mutta nuo on sen verran voimakkaita kognitiivisiä harhoja että nuiden älyäminen muutenkin vaikuttaa aika positiivisesti elämään!

Kun oon seurannut sivusta niin mun mielestä nää pätee paremmin just kryptoihin sijoittaneisiin, jotka lukee vaan kryptosivustojen uutisia pankkien ja pankkijärjestelmän pahuudesta ja kaiken maailman salaliitoista, joissa pankkiirit hallitsevat maailmaa.

Cliff notes:

Mun mielestä se, että iso sijoituspankki perustaa kryptotreidausdeskin tai sijoittaa epäsuorasti kryptopörssiin ei vielä kerro mitään siitä, pitääkö pankki itse kryptoihin sijoittamista hyvänä sijoituksena.

Tällä hetkellä kryptoissa on semimielenkiintoinen tilanne, kun todennäköisesti iso osa hätäisestä dumb moneysta on nyt poistunut markkinoilta. Silti on sellainen fiilis, että mukana on vielä liian paljon pikaisen rikastumisen toivossa sijoittanutta dumb moneyta, joka jaksaa roikkua mukana vielä joitain kuukausia toivoen nousua ennen kuin luovuttaa. Jos hinta ei ota seuraavan puolen vuoden aikana yllättäviä nousuja, niin tulee vielä parempia ostopaikkoja. Mutta kuka näistä tietää. Pysyttelen siis vieläkin poissa, vaikka vähän tekis mieli Ethereumia ostaa.

Anssi A kirjoitti:

Strategiapelipuolella ei ole Europa Universalis 4:n voittanutta. Vaatii aikaa päästä sisään, mutta sen jälkeen on hyvin vaikeaa palata Civilizationeiden pariin.

Vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta kun googletin, kiitti.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 4.4.2018 21.32

Eilen lähti pitkästä aikaan isot pelit pyörimään Partylla. Pari pöytää 100/200 ja osui hyvin:

Vähän tultiin alas huipuilta, mutta saatiin EVtä kirittyä ja vuoden rahallinen tulos triplaantui. Välillä tää on helppo peli.

jayboy kirjoitti:

Pyörititkö Jens omaa sijoitustoimintaasi yrityksen kautta vai henkilökohtaisesti? Muistelen ainakin sinun käyttäneen jotain sijoituskuorea, mutta oliko sekin yrityksen alla? Itse mietin sijoitustoiminnan yhtiöittämistä ja lähinnä sen järkevyyttä, että siirrän henkilökohtaisia tuloja yrityksen tilille, joka varmaan sinunkin täytyy tehdä pokerin tuloja kanavoidessasi?

Aika hullua, mutta pokerivoitot ovat Suomessa verovapaita ETA-alueen sisällä ja kaikilla relevanteilla nettipokerisivustoilla on nykyään lisenssi alueella, joten niiden pelien verotusta ei tarvitse miettiä. Sijoituksia teen sekä kuoren, että yhtiön kautta.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 3.4.2018 13.38

Kiitti ehdotuksista. Path of Exile on nimi, johon törmäsin paljon kun yritin googlailla asiaa, sitä vois myös kokeilla. Alkuperäistä Dotaa tuli joskus hakattua mutta oon tarkoituksella jättänyt kakkosen pois, kun se veisi niin paljon aikaa jos oikeesti haluaa tulla hyväksi. Mielummin just pelejä, joissa saa rauhassa funtsia ja tehdä laadukkaita päätöksiä eikä tarvitse koko ajan reagoida kaikkeen niin nopeesti. Esim. first person shooterit ei oo koskaan napannut.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 2.4.2018 16.45

Pokerit on lähtenyt hyvin käyntiin tänä vuonna. Nyt on ollut kuukausi aika hiljaista, mutta alkuvuonna pyöri hyvin, erityisesti kun yks kiinalainen fisu pelas aktiivisesti. Nettipokeriturnauksiin on varmaan mennyt ~20k$ mutta käteispeleistä oon odotusarvollisesti tienannut 110k$ ja rahallisesti 50k$:

Rahallisesti ollut swingaavaa kun tullut dunkkuun isommissa peleissä ja voittanut paljon 25/50, mikä on ollut pienin taso mitä tänä vuonna pelannut. Isoissa blindeissa:

Isoissa blindeissa on ollut tasaisempaa nousua ja voittanut odotusarvollisesti 2050 isoa blindia 27,5 tuhannen jaon aikana, mikä tekee winrateksi mukavat 7,5bb/100. Vaikka oon yrittänyt valkata hyviä pelejä, niin luultavasti mun ei kuulu ihan noin hyvää tahtia voittaa pitkässä juoksussa. Oon kyllä ollut erityisen hereillä viime aikoina ja mun mielestä onnistunut koko ajan pitämään mielessä mitä uskon muiden vakkareiden kelaavan musta ja käyttänyt sitä hyödykseen. Samat kikat toimii vieläkin, jotka toimi 5v sitten vaikka onhan tässä tietenkin kehittynyt. Siistiä myös nähdä, että suurimmat voittajat ovat vieläkin isoksi osaksi luomumiehiä, Berri Sweet, EEE27 jne. eli siis eivät juurikaan tehneet labraduunia solvereiden kanssa.

Nyt kun ei enää täysipäiväisesti pelaa niin huomaa, että usein oikeesti nautin siitä ja teen sitä mielelläni ihan huvikseni. Ei millään tavalla tunnu duunilta ellei oo just pahimpia downswingeja meneillään ja tämän takia aion kyllä jatkaa niin kauan kuin löytyy järkeviä pelejä ja pelifiiliksiä.

Puolitoista kuukautta jäljellä koulua, jonka jälkeen alkaa vihdoin ansaittu välivuosi. Motivaatio alkaa olla aika nollissa Hankenin suhteen. Toki välivuoden aikana pitää hoitaa GMATit ja kouluhakemukset maisterilinjoille jne. mutta kyllä tulee tarpeeseen. Jälkeenpäin ajateltuna mun ois pitänyt tehdä kandi vuotta hitaammalla tahdilla, kun kuitenkin halusin ottaa ne kaikkein haastavimmat kurssit ja samaan aikaan pelata hemmetisti pokeria. Kun sain avoimen puolelta lähtöön about puolen vuoden edestä opintoja kasaan niin päätin, että saan kirittyä ja kerkeen valmistua kahdessa vuodessa. Just ja just kerennyt hengailla tyttöystävän kanssa ja aina silloin tällöin viikonloppuisin käydä baareissa vetämässä pään täyteen.

En oo kerennyt mitään tietokonepelejäkään hakata tän kahden vuoden aikana ja Divinity: Original Sin 2 odottaa jo tietokoneella kun kandi on jätetty sisään. Ymmärtäkseni se on muuten vähän kuin joku Diablo, mutta taistelut on turn-based, josta diggaan. Saa muuten suositella jos on tullut tai tulossa jotain tän tyylisiä pelejä ulos lähiaikoina. Joskus aiemmin käytiin täällä keskustelua tietokonepeleistä, mutta sen tyylistä mitä haen ja mitä tuli aikoinaan eniten hakattua:

World of Warcraft. Tätä tuli hakattua vuosia ja ihan helvetisti. Lintsasin tyyliin viikon yläasteella kun tän beta tuli joskus ulos.

Warcraft 2 ja 3, Starcraft 2

Diablo 2 ja sen jatko-osa. Kolmonen oli sit semipaska

Heroes of Might and Magic 2, 3 ja 4. Vitonen oli meh ja kutonen paska

Fallout 1, 2, 3 ja New Vegas. Nelonen oli paska. New Vegas oli helvetin makee kun hakkasin sitä niin paljon ennen mun ekaa pokerireissua Vegasiin ja sit huomas miten ne paikat perustu aika hyvin oikeisiin paikkoihin.

Sid Meier's Civilizationit

Viimeisimpänä XCOM: Enemy Within ja XCOM 2, jotka oli mun mielestä helvetin hyviä turn-based pelejä.

Dark Soulsit oli ihan jees ja Skyrimin vedin läpi vaikeimmalla, mut se oli vammasta kun alku oli hemmetin vaikee mut sit sai smithattua itselleen niin hyvät kamat et loppu oli ihan liian helppoa. The Witcherille ois tarkotus antaa jossain vaiheessa mahis.