Olet täällä

Opiskelemaan rahoitusta vai taloustiedettä - 15.11.2020 02.09

NYG kirjoitti:

Rahoitusta. Taloustiede on melko korkealentoista. Rahoituksesta enemmän käytännön hyötyä.

Harri Holderi kirjoitti:

Kiinnostuksen lisäksi on hyvä huomata, että taloustieteen opinnot vaativat huomattavasti enemmän matemaattista lahjakkuutta ja perslihaksia.

Näihin kumpaankin +1. Opiskelin kanditasolla rahoitusta pääaineena ja taloustiedettä sivuaineena, ja maisteritasolla LSEssä suurimmaksi osaksi rahoitusta ja laskentatoimea, mutta myös pari käytännön taloustieteen kurssia. LSEn International Finance  -kurssi oli käytännössä makrotaloustieteen kurssi, josta näen edelleenkin painajaisia. Mulle rahoitus tuntui alusta loppuun saakka melko helpolta kun oli kerran opetellut kunnolla perusteet, ja sama laskentatoimessa. Taloustiede taas tuntui jatkuvasti työläältä, vaikka aina pikku hiljaa niihin juttuihin pääsi sisään. Monta pitkää iltaa kului himassa kun keskittyi niiden juttujen hahmottamiseen ja ymmärtämiseen. Hyvä pitää mielessä jos valitsee taloustieteen pääaineeksi, että pitää kyllä löytyä erityisen kovaa motivaatiota ja matemaattista lahjakkuutta, ellei muuten vaan diggaa itsekidutuksesta. Eikä siis oo tarkoitusta saada rahoitusta kuulostamaan helpolta vaan kyllä sekin vaati huomattavasti parempia perslihaksia kun lähes kaikki muut aineet mitä kauppiksella tarjotaan.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 13.11.2020 04.54

Huh mikä osari Kamuxilta. Olin jo ehtinyt myydä Intera-dipistä ostamani lyhyen aikavälin pelipossan, vaikka jätin ihan reippaan longipossan. Oon tankannut tänään takas isosti ja nyt on taas reippaassa ylipainossa. Oman pääoman tuotto-, kasvu- ja P/E -lukuja katsellessa en keksi muuta syytä sille, ettei valuaatio ole nykyistä korkeampi, kuin Kamuxin toimialan. Eikä se mielestäni ole syy kun katselee samalla toimialalla esim. jenkeistä Carmaxin 2000-luvun tuottoja. Kamuxilla voi olla ihan realistinen mahis Euroopan Carmaxiksi. Euroopassa saattaa jopa olla isompia mahdollisuuksia, kuten esim. maiden välisen arbitraasin tekemisessä autokaupassa. Kasvu Ruotsissa ja Saksassa on tällä hetkellä älyttömän nopeaa ja tilaa kasvaa on lähes loputtomasti.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 11.11.2020 10.17

Kirjoittelen myöhemmin aiheesta kunnolla, mutta jos pystyn säästämään rahaa joltain tässä vaiheessa niin: En missään nimessä löisi Trumpia nykyisellä ~10 kertoimella. Ei oo mielestäni edes lähellä. Biden 1,1 vaikuttaa todella hyvältä betsiltä.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 9.11.2020 06.25

Poistin muutaman viestin mun ja JRän välisistä betsineuvotteluista tästä ketjusta. Päätettiin JRän kanssa, että neuvotellaan betsi mielummin yksityisesti.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 30.10.2020 06.10

Ja päädyinhän mä vielä survomaan 62ke lisää Bidenille, nyt on lyöty:

81ke @ 2,26

10ke @ 1,55

10ke @ 1,53

10ke @ 1,50

17ke @ 1,478

10ke @ 1,63

5ke @ 1,58

20ke @ 1,55

10ke @ 1,52

10ke @ 1,5

20ke @ 1,52

20ke @ 1,5

Eli yhteensä 223 tuhatta euroa voittaakseni  ~175 tuhatta euroa minus rake joten omaisuus tulee heittämään 400 tonnilla surprise

Toisin sanoen, ensi tiistai menee aika helvetin jännäks.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 24.10.2020 01.32

underworldbank kirjoitti:

 

Aina väärässä kirjoitti:

Täällä on muuten "hyvän oloinen" tieteellinen raportti 2016-gallupeista. Mikä, miksi, milloin meni pieleen. Menihän siellä toki jotain oikeinkin:

https://www.aapor.org/Education-Resources/Reports/An-Evaluation-of-2016-...

On tosin melko pitkä teksti, eikä välttämättä edistä voiton tavoittelua, joten saattaa jäädä monelta lukematta.

 

Tämähän on varsin suora kehotus pantata asunto ja koko irtaimisto ja laittaa lisää rahaa Bidenille.

Haha, mäkin tulin tähän lopputulokseen kun lukaisin executive summaryn läpi. Pitää paremmalla ajalla lukea raportti kokonaan. Ennen kun saatan päätyä lyömään vielä lisää Bidenille, niin viitsisitkö Aina väärässä avata tarkemmin ajatustasi raporttiin liittyen?

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 21.10.2020 06.56

Sinne sujahti Bidenille vielä 50ke lisää.

Hunterin läppäri oli tietenkin biitti, ja päätin vikoilla likvideillä venata tähän asti tuleeko Hunter läppäristä vielä leakkeja. En oo ihan vakuuttunut siitä, että jos Trumpin tiimillä löytyisi paskaa Bidenista, niin optimaalinen ajankohta olisi tehdä paljastus jo ennen ennakkoäänestyksen alkamista. Arvelisin, että suurin osa niistä, jotka päättävät äänestää heti kun vaan mahdollista, ennen vaaliväittelyjä sun muuta, ovat päättäneet kantansa niin vahvasti, etteivät ole muuttamassa sitä juuri mistään syystä. Mitä lähempänä vaaleja taas tulee paljastuksia, sitä vahvemmin ne ovat niillä äänestäjillä mielessä, jotka eivät ole vielä tehneet lopullista päätöstään. Eli eräänlainen trade-offi, jossa optimaalinen aika on lähes varmasti jossain ensimmäisestä ennakkoäänestyspäivästä viimeiseen vaaliväittelyn alkamiseen. Voisi kuvitella viimeisen ajankohdan olevan juuri ennen viimeistä vaaliväittelyä, jotta saadaan hyvä hyökkäys päälle siihen ja yllätetään Bidenin väki kunnolla. Nyt kun ei ole tullut niin vaikuttaa siis epätodennäköisemmältä, että Hunterin sähköposteista olisi enää tulossa mitään merkittävää juttua.

Trump ei ollut tyytyväinen tulevan vaaliväittelyn aiheisiin, ja mikit ovat tällä kertaa mahdollista laittaa mutelle, mikä hyödyttää Bidenia. Uskon, että Biden ottaa isolla todennäköisyydellä väittelystä torjuntavoiton, jonka jälkeen Bidenin kerroin lähtee laskuun. Mielenkiintoista nähdä miten hyvin Biden onnistuu väistämään Hunter-syytökset.

Joitain asioita siitä, miten pollien tilanne eroaa 2016:

- Pollien tekijät ovat ottaneet opikseen ja adjustoivat pollejaan paremmin esim. koulutuksen mukaan Trumpin hyväksi.

- Postiäänestys auttaa ja turnout on todennäköisesti korkeampi kuin 2016, mikä suosii Bidenia.

- Pollit itseasiassa ennustivat Hillaryn kannatuksen aika hyvin 2016, mutta silloin huomattavasti isompi osa äänestäjistä olivat loppuun asti undecided, ja Trump sai suurimman osan näistä. Siihen vaikutti varmasti myös 11 päivää ennen vaaleja alkanut FBIn tutkinta Hillaryyn, mikä vastaisi sitä, että ylihuomenna alkaisi tutkinta Bideniin. Tuon tutkinnat takia pollit eivät välttämättä olleet ihan niin väärässä, miltä jälkeenpäin näytti.

- Bidenilla on monissa vaa’ankieliosavaltioissa tällä hetkellä yli 50% kannatus pollien mukaan, eli hänen ei tarvitse saada yhtäkään undecided ääntä lisää. Vaikka kävisi niin kuin 2016 ja Trump saisi lähes kaikki undecidedit, niin se ei riitä.

Tämän lisäksi 538 tekee mallissaan vielä pienen ylimääräisen adjustoinnin Trumpin hyväksi. Trumpin loppukiri on suurin huolenaihe, mutta on hyvä huomioida, että Bidenilla on isompi kampanjan budjetti loppukiriä varten ja Obama tulee tueksi kampanjoimaan.

En väitä, etteikö tässä olisi selkeitä mahdollisuuksia vielä hävitä, kuten Trumpin loppukiri tai jokin systemaattinen virhe pollauksessa. Samaan aikaan kannatusero on niin iso, että kestää hieman tätä. Jopa kaikkein eniten republikaaneille kallellaan oleva pollsteri Trafalgar antaa Bidenille pienen edun. Trumpilla näyttää olevan hyvät mahikset Floridan viemiseen, mutta tarvitsee todennäköisesti Pennsylvanian ja sen voittaminen vaikuttaa hyvin epätodennäköiseltä. Bidenilla on myös mahikset tulla takaoven kautta ohi esim. North Carolinassa ja Arizonassa. Yli 1,5 kerroin sisältää mielestäni selvästi tarpeeksi turvamarginaalia. On todella vaikea nähdä, että Trumpilla olisi yli 30% voittomahdollisuudet tässä vaiheessa. Jännäks menee!

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 16.10.2020 12.06

Ehkä epäselvästi kirjoitettu, mutta tarkoitin siis tietenkin "naurettava 30 P/S"-kommentilla naurettavan korkealta kuulostavaa 30 P/S, enkä sitä, että yhtiö olisi sen takia naurettavan yliarvostettu - enhän muuten sitä olisi ostanut. Jos lukee linkkaamani ketjun läpi ymmärtää nopeasti, miksi tämänhetkisillä kertoimilla ei ole merkitystä, kun yhtiö on nyt jo käytännössä lukinnut isoimpien autonvalmistajien kanssa lähes markkina-arvonsa verran liikevaihtoa (ja parin vuoden päästä todennäköisesti moninkertaisen määrän) seuraavalle 14 vuodelle, ja gross margin tästä liikevaihdosta on lähemmäs 100%.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 16.10.2020 10.50

Aki oli uusimmassa Pokeritiedon kolumnissaan kirjoittanut saamastaan #pyysinggaten palautteesta. Repesin niin kovaa tälle: “Miksi naisten tissejä arvostelevat sedät on yleensä itse tämän näköisiä? Oliko sulla peiliä kotona? Vai onko kyse seksuaalisen turhautumisen purkamisesta? Ei oikein pysty ottamaan mitään talouskritiikkiä vakavasti tyypiltä jonka naiskuva on ilmeisesti pornoleffoista peräisin?”

että oli pakko googlailla kuka sen oli kirjoittanut laugh Twiitti löytyi, mutta huomasin samalla, etten pysty nähdä sitä koska kirjoittaja on blokannut minut. En oo erityisen aktiivinen Twitterissä ja tää on eka kerta kun oon huomannut, että joku olisi blokannut mut. Ei tuu mieleen, että olisin koskaan ollut minkäänlaisessa tekemisissä kyseisen henkilön kanssa, joten ilmeisesti tuolla jossain kiertää nyt Sijoitustieto-blokkilista. Kiitti vaan Pyysäri. laugh Jos nyt ihan tosissaan ollaan niin mun mielestä tää someloukkaantumiskulttuuri on mennyt aivan yli, ja sen huomasi taas kun tästäkin saatiin väännettyä näin iso juttu. Vähän särähti itsellänikin korvaan se pienitissi-juttu, mutta sen verran tunnen Akia, että tiedän ettei hän tarkoittanut sitä, mitä loukkaantujat ajattelevat hänen tarkoittaneen. Harmillinen väärinymmärrys siinä mielessä, että kolumnissa oli ihan hyvää asiaa joka tämän takia jäi huomioimatta.

Jeans kirjoitti:

Smart Eye AB on mielenkiintoinen täysin uusi tuttavuus. Arvostus on tällä hetkellä naurettava 30 P/S mutta kasvu vaikuttaa olevan räjähtämässä parin vuoden sisään. Analyytikkotalo Redeyella on Inderesin kaltainen menestynyt mallisalkku "Redeye Top Picks", joka on tuottanut viimeisen viiden vuoden aikana tyyliin 300%+, ja Smart Eye AB on tällä hetkellä niiden toiseksi isoin positio 15,6% painolla. Toivottavasti ei tuu Akilta sanomista kilpailijoiden mainostamisesta, mutta Inderesin palstalta löytyy tosi hyvä ketju yhtiöön liittyen, jonka suosittelen selaamaan alusta loppuun läpi kun sattuu olemaan muutama tunti ylimääräistä aikaa.

Ja sehän karkas! +45% kolmeen viikkoon. Vaikka suurin aliarvostus purkaantui niin jatkan tyytyväisenä holdaamista ja suosittelen silti lukemaan ton Inderesin ketjun läpi ihan vaan case studyna siitä, miten alfaa voi löytää.

USA:n presidentinvaaleihin liittyen niin nyt jännitellään sitten lähteekö polli-tilanne kiristymään kun Bidenin väittelyn torjuntavoitto ja Trumpin korona ei ole enää niin tuoreessa muistissa, ja Trump painaa isoja rallyja vaa'akielinosavaltioissa. Näkisin seuraavan viikon olevan se kriittinen. Jos Pennsylvanian tilanne ei silloin kiristy niin näen Trumpin voittomahikset erittäin huonoina. Jos taas Pennsylvanian tilanne alkaa lähestymään jotain +3, ja tyyliin Florida ja North Carolina menee tasoihin niin voisi mennä tiukoille. Tällä kertaa tässä vaiheessa vaaleja on vaan niin paljon vähemmän undecided-äänestäjiä mukana verrattuna 2016, että vaikuttaa epätodennäköiseltä.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 10.10.2020 12.13

Jääkarhu kirjoitti:

Vink vink. Nordicbetillä Bidenille 1,53 myös ilman rakea. Panoskatoista tuolla en tiedä mutta oma 3k sujahti suoraan sisään. Mielenkiintoinen on betsikohde kyllä. Hyvää vertailua ja analyysia.

Kiitti vinkistä. Oletin jotenkin et vähääkään isommat summat saa parhailla kertoimilla sisään Betfairilla tai Pinnaclella mut pitää ehdottomasti jatkossa katella tarkemmin muualtakin.

Jääkarhu kirjoitti:

Muuttujia ja mahdollisia "blackswaneja" huomattavasti enemmän kuin McGregor/Mayweather matsissa.

Ehdottomasti samaa mieltä eikä oo millään tavalla tarkoitus antaa ymmärtää, että tää olisi jo taputeltu juttu. Antaisin Trumpille voitolle 10-20%, kun Mcgregorilla arvioin sen hyvin todennäköisesti <10% ja luultavasti jopa <5%. Toki kerroin tasoittaa tilannetta kun silloin oli 1,2 ja nyt 1,5. Fivethirtyeightillä on tällä hetkellä Trumpin voitto 15% ja veikkaan jopa heidän pelaavan hieman varman päälle tän suhteen. Voisin esim kuvitella, että forecasterina jos Biden voittaa niin jengiä ei kiinnosta hirveesti oliko sulla Bidenin voiton todennäköisyys 80% vai 90%, mutta jos Trump vetää ohi niin et saa yhtä paljoa paskaa jos Trumppi oli 20% eikä 10%.

Näytä koko viesti