Olet täällä

Jeans

Jeans

  • Liittynyt 7.7.2014
  • 569 viestiä
  • 2 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 13.2.2018 12.13

Joo muistan lukeneeni, että ovat käytännössä sama linja paitsi just ihan muutamaa tai näköjään sit vaan yks PE-kurssi joka erottaa. Tän takia ei myöskään vissiin saa hakea molempiin näistä ja laittaa toinen kakkosvaihtoehdoksi, vaan joutuu valitsemaan vaan yhden näistä. Osaatko sanoa miten laaja tää yks kurssi on jos vaikka vertaa suomikauppiksen opintopisteisiin? Jos tyyliin joku lyhyt parin kuukauden 6op kurssi niin sit kannattaa varmaan vaan miettiä kumpaan noista on helpompi päästä sisään ja valkata se. Vai tiedätkö arvostetaanko noita tutkintoja eri tavalla?

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 13.2.2018 10.16

Skagge kirjoitti:
Jeans kirjoitti:

Puuh, sit oli mun International Economicsin ja samalla mun Hankenin tokavika tentti ohi. Ei nää taloustieteen kurssit mitään helppoja oo ollu. Jotenkin tuntunut jopa haastavammilta kuin rahoituksen kurssit. En sit tiiä voiko johtua siitä, että rahoitukseen on niin vahva pohja ja monta kurssia alla, kun sekä mikro- ja makrotaloustieteessä kaikki konseptit on ihan uusia. Esim. joutui kyl lukemaan monta kertaa läpi ja jäädä pohdiskelemaan miten mikäkin asia vaikuttaa valuuttakursseihin lyhyellä ja pitkällä aikavälillä.

 

 

Ihan mielenkiinnosta oletko miettinyt pääaineen vaihtamista rahiksesta taloustieteeseen maisterivaiheessa? Itse lähdin Aallon puolelle lukemaan rahoitusta vanhemmalla iällä, mutta lopulta taloustieteen opinnot alkoivat kiinnostamaan enemmän ja vaihdoin pääaineeni. Itselleni taloustieteen kurssit ovat olleet haastavampia mutta myös mielenkiintosempia verrattuna rahoitukseen.

Tässä vielä kirjavinkki joka itselleni vahvisti päätöstäni vaihtaa pääaine: Jean Tirole (2014 Nobel voittaja) Economics for the Common Good https://press.princeton.edu/titles/10919.html kirjaa suosittelen vaikkei vaihto olisikaan ajankohtainen.

Joo, muistaakseni taisin täällä aiemmin mainitakin mutta uskon että, jos jäisin Hankenille tekemään maisteria niin varmaan vaihtaisin pääaineen taloustieteeseen. Varsinkin koska tiedän, etten tuu hakemaan minnekkään pankkien corporate finance -osastolle tai ulkomaisiin sijoituspankkiin orjaduuniin. Alun perin kelasin, että näissä paikoissa ne yli 12 tunnin duunipäivät ja viikonloppuduunit on vaan liiottelua mutta nyt oon liian monelta koulukaverilta kuullut samaa ihan niiden omista kokemuksista. Ei mua sinänsä pitkät päivät haittaa, mutta en pystyis millään tässä tilanteessa painaa normaalissa 100-200ke/vuosi palkkaduunissa ilman mitään vapaa-aikaa. Ymmärtäkseni London School of Economicin lippulaiva linjat ovat Finance ja Finance and Private Equity, joihin on myös vaikeinta päästä, niin aion kyllä varmaan ensisijaisesti pyrkiä tohon jälkimmäiseen, koska Private Equity on myös alkanut kiinnostamaan enemmän ja enemmän. Esimerkiksi Susquehannalla oli iso Private Equity arm, jonka vetäjä piti speakin, jossa mainosti miten tavallisia yrityksiä on satoja kertoja enemmän kuin pörssiyhtiöitä ja miten paljon epätehokkaammat tavallisten yhtöiden yritysten rahoitusmarkkinat ovat suhteessa pörssiin.

eke kirjoitti:

Onko salaliittoteoriointia jos väitän että rahajärjestelmä luotiin tahallaan monimutkaiseksi?

Mielenkiintoinen huomio kun on esim. tullut seurattua samantyylisiä keskusteluja FB-tuttavien kesken on, että kovimmat salaliittoteoreetikot on aina just näitä, jotka eivät vaivaudu perehtymaan asiaan perusteellisesti esim. oppikirjoja lukemalla, vaan kattelee youtube-videoita ja ovat usemmiten vielä peruskoulun, tai viimeistään toisen asteen, jälkeen koulun lopettaneita.

Edit: Da Pan taisin vastata sunkin kysymykseen. :) Positiivinen juttu minkä oon ymmärtänyt LSEstä on, että siellä keskitytään enemmän käytännöllisiin asioihin, kun taas esim Oxfordin M.Sc Financial Economics on paljon teoreettisempi (ja niin Hankeninkin taitaa olla). Kun ei kuitenkaan tutkijapolku kiinnosta.

 

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 10.2.2018 16.12

Puuh, sit oli mun International Economicsin ja samalla mun Hankenin tokavika tentti ohi. Ei nää taloustieteen kurssit mitään helppoja oo ollu. Jotenkin tuntunut jopa haastavammilta kuin rahoituksen kurssit. En sit tiiä voiko johtua siitä, että rahoitukseen on niin vahva pohja ja monta kurssia alla, kun sekä mikro- ja makrotaloustieteessä kaikki konseptit on ihan uusia. Esim. joutui kyl lukemaan monta kertaa läpi ja jäädä pohdiskelemaan miten mikäkin asia vaikuttaa valuuttakursseihin lyhyellä ja pitkällä aikavälillä.

Mietin pitkään jotain iisiä aihetta kandiin, jotta pääsisin vähän helpommalla, mutta ei taas onnistunut. Oon pitkään halunnut oppia backtestamaan eri strategioita pörssin historialliseen dataan ja muutenkin Value Investing -kurssin myötä kiinnostus arvosijoittamiseen lisääntyi entisestään. Päädyin valitsemaan aiheeksi arvosijoittamisen Euroopan markkinoilla: P/E, Quality ja Magic Formula. Backtestaan ~20 vuotta noita kolmea strategiaa Euroopan pörssin historialliseen dataan ja kerron vähän yleisesti niistä ja minkälaista previous researchia löytyy. Saa nähdä miten työlääksi menee. Yhellä frendillä on Bloombergin pääte ja sanoi, että noi datat saattaa hoitua helposti, ens viikolla selviää kun meen testaamaan.

Tästä pankki ja raha -keskustelusta on näköjään tulossa aika pitkä keskustelu ja ylläpito voisi perustaa sille oman ketjun, jossa sitä voi jatkaa ja siirtää täältä relevantit viestit siihen. Vaikuttaa siltä, että Sijoitustiedosta löytyy mua osaavampaa jengiä siihen aiheeseen. Ehdottomasti samaa mieltä Viltsun kanssa siitä, että asiaa pitäisi pyrkiä avamaan enemmän peruskoulussa. Tosin kuten näkyy niin on hyvin monimutkainen aihe, eli en tiiä miten helppoa se olisi. Muutenkin pitäisi löytyä pakollinen kansantaloustieteen kurssin viimeistään lukiossa. Jännä ettei sellaista oo. Sellainen saattaisi esim. muuttaa paljonkin nykypuolueiden kannatuseroja.

Kodakin shorttaus meni nappiin, mutta ei ilman mutkia matkassa. Mainitsin aiemmin myyneeni lyhyeksi siis @9,2$ ja otin shortin kiinni @6,6$. Näköjään liian aikaisin, kun se jatkoi romahtamista jenkkipörssin mukana 5,5 dollariin. Kodakin markkina-arvo yli triplaantui cryptohypen mukana 450 miljoonaan dollariin, kun ilmoittivat cryptoprojektista, digitaalisten kuvien lisensointisivustosta lohkoketjun päälle. En onnistu enää löytämään artikkelia, josta luin, mutta muistaakseni alan markkinajohtaja, jolla suuri osuus koko markkinasta oli hieman yli miljardin arvoinen, eli en nähnyt Kodakilla ihan liikaa nousuvaraa. Suurimmaksi osaksi betsi tosin vaan perustui kontraamaan cryptohypeä. Tässä alkoi kuitenkin tulla ongelmia, koska en tietty ollut ainoa tällä ajatuksella. Ensinnäkin IBllä oli vaikea löytää osakkeita lainaksi. Niitä ei ollut heti tarjolla, mutta kun laittoi orderin sisälle niin niitä löytyi kokoajan pikkuhiljaa. Sit tuli tällainen ilmoitus:

Eli, että osakkeen lainaamisesta on joutumassa maksamaan lähes prosentin päivässä korkoa. Jos yhtiö ei ole mennyt nollaan about sadan päivän sisällä, olet menettänyt pääomasi. Osake lähti saman päivänä nousuun, en tiiä liittyikö siihen, että shortit sulkivat positioitaan vai sattumaan, mutta se nousi 11,5 dollariin asti, jolloin mulla tuli margin call vastaan kun en ehtinyt siirtää lisää rahaa tilille ja noin 10% mun positiosta pakkorealisoitiin tolla kalliilla hinnalla. Tässä tiesin kuitenkin olevani smart moneyn puolella betsiä, jolloin oletin ton borrow feen päätyvän johonkin reiluun hintaan, kun tarpeeksi monta analysoi tilannetta ja päättää sulkea positionsa. Tän jälkeen tuli vielä ilmoitus, että osakkeita ei ole löytynyt lainaksi ja positioni pakkorealisoidaan ellei niitä löydy kohta.

Vittu. No onneksi niitä löytyi sit taas lainaksi ja pääsin osaksi tätä viimeisintä laskua.

Eli tästä note to self: Liian itsestäänselvä shortti ei myöskään välttämättä ole hyvä shortti.

Vikaksi vielä pakko hypettää Daytraderin Sijoitustiedon blogia niille lukijoistani, jotka eivät ole vielä eksyneet sinne. Näin hyvää matskua ei löydy julkisesti mistään Suomessa, eikä varmaan hirveesti maailmaltakaan.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 2.2.2018 14.15

Verotuksesta muutama mietintä/kysymys:

Skenario 1) Myyn lyhyeksi viisi Bitcoinia arvolta 50000$ CMEn futuurisopimuksella ja ostan Binancella 50000$ edestä Ethereumia. Kryptomarkkina tulee alas 50% ja voitan 25000$ Bitcoin shortillani ja häviän 25000$ Etherumilla Binancella. Tappioni eivät ole vähennyskelpoisia, joten vaikka jään omilleni joudun maksamaan pääomatuloverot 25000$ voitostani.

Jos kryptomarkkina olisi noussut 50%, olisinko voinut vähentää futuuritappioni suoraan Binance voitoistani? Jos en niin kai olisin voinut vähentää futuuritappioni muista pörssipääomatuloistani?

Skenario 2) Samat kryptot ja määrät, mutta osto ja lyhyeksimyynti tapahtuu samassa kryptopörssissä, esim Bitfinexissä. 50% kryptomarkkina liikkeen jälkeen Bitfinex-tilini on omillaan. Ei kai tässä tapauksessa mene veroja?

Skenario 3) Teen samat treidit osakeyhtiöni kautta. Silloin saan aina vähentää tappioni? https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-hakusivu/48411/virtuaali...

"2.2.2 Sijoitukset virtuaalivaluuttaan

Virtuaalivaluutalla harjoitettu sijoitustoiminta on muun sijoitustoiminnan tapaan lähtökohtaisesti yrityksen muun toiminnan tulolähteeseen kuuluvaa ja siihen sovelletaan tuloverolakia. Jos kyse on kassareservin tilapäisestä sijoittamisesta, varat katsotaan normaalisti rahoitusomaisuudeksi.

Jos yrityksen varsinaisena liiketoimintana on kaupankäynti virtuaalivaluutalla, on Verohallinnon yhtenäistämisohjeessa mainittujen arvopaperikauppaa koskevien edellytysten (jatkuvuus, suunnitelmallisuus, aktiivisuus, taloudellisen riskin ottaminen) täytyttävä, jotta tällainen toiminta voisi olla elinkeinotoimintaa ja virtuaalivaluutta verotuksessa yrityksen vaihto-omaisuutta."

Rahoitusomaisuus:

" Rahoitusomaisuuteen kuuluvan virtuaalivaluutan myynnistä saatu voitto on veronalaista elinkeinotoiminnan tuloa (elinkeinotulon verottamisesta annetun lain, EVL, 5 §:n 5 kohta). Myynnistä aiheutuva tappio on lopullisena menetyksenä vastaavasti vähennyskelpoista menoa (EVL 17 §:n 1 momentin 2 kohta). "

Eli kannattaa suoraan vaan omistaa kaikki kryptot sijoitusyhtiön kautta?

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 1.2.2018 13.03

Casteliero kirjoitti:

- Omasta mielestä Ethereumin uutiset on viime aikoina olleet niin isoja, että menee 2-3kk kun se on listan kärjessä. Esim. eilen AMD, Pfizer, Royal Bank of Canada ja 80 muuta firmaa liittyi just EEA:han. Muutenkin Bitcoinin hype alkanut laskemaan hinnan mukana ja nyt taas arvostetaan teknologiaa. Bitfinex ja Binance on myös laittanut treidausparit kaikille kolikoille Ethereumin kanssa, ja jos muut pörssit seuraa, niin se taas heikentää Bitcoinin tärkeintä arvoa olla kryptojen vaihtokolikko.

node kirjoitti:

-Jos Ether ohittaa Bitcoinin, niin se tulee näkymään isosti uutisissa ja näkyvyydessä. Toistaiseksi ETH nousu on ollut log skaalalla aika solidia - mutta jos nousee ykkösekksi, niin siinä on varmaan hypen paikka - ja varmaan suurin nousu tulee Ethereumin ympärillä oleville pidemmässä juoksussa jos eth kipuaa ykköseksi. Suurille massoille kryptot ovat kuitenkin edelleen bitcoin:

Nää on hyvii pointteja ja vähän alkoi tehdä mieli painaa lyhytaikainen Ethereum-betsi päälle ihan vaan tätä varten. Bitcoin näyttää menettäneensä momentumia viime aikoina niin tämän tapahtuminen lähiaikoina on ihan mahdollista. Ehkä short bitcoin positio kylkeen hedgaamaan koko kryptomarkkinoiden romahdusta vastaan.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 30.1.2018 12.01

CassieFin kirjoitti:

Huvittavaa seurata miten argumentit ja perustelut ovat lähes identtisiä, kuin mihin olen törmännyt muilla palstoilla, esimerkiksi bitcointalk.org

 

Erotuksena on se, törmäsin vastaavaan argumentointiin jo 5+ vuotta sitten. Tavallaan ymmärrettävää, jengi haluaa perustella sen miksi on auttamattomasti myöhässä, eikä tässä vaiheessa ole mitään järkeä lähteä mukaan.

Kerro toki, jos viiden vuoden aikana on löytynyt vastauksia/ratkaisuja ongelmille, joista ollaan keskusteltu.

bagholder kirjoitti:

Erinomaista keskustelua, jota Jensin mainiolta blogilta on syyta odottaakin. Kiitos tasta osallistuneille ja varsinkin blogin pitajalle. Jensin alkuperaiseen postaukseen korjaisin sen verran, etta Bitcoin on kylla jaljitettavissa ja se ei ole verottajan ulottumattomissa. Jopa Suomen verottaja pystyy trackaamaan Bitcoinia. Monero, Zcash ja muut privacy-focused coinit joita tanapaivana kaytetaan rikollisuuteen Bitcoinin sijaan on asia erikseen.

Joo totta, mutta taitaa se vaikeuttaa rahavirtojen seuraamista hemmetisti. Mites muuten onnistutaanko usein saamaan kiinni esim. hackereita, jotka ovat pöllineet Bitcoineja. Jos ei niin miksi ei?

Meuro kirjoitti:

Bill Miller's hedge fund has half its money in bitcoin

https://www.cnbc.com/2017/12/18/bill-millers-hedge-fund-has-half-its-mon...

Just tällaisia asioita toivoisin näkeväni lisää, jos olisin longina Bitcoiniin.

Rontti kirjoitti:
Jeans kirjoitti:
Lue oppikirja makrotaloustieteestä.

Mitä opusta suosittelisit?

Rahoituksen oppikirjoista löytyy jonkin verran mutta ainoa puhtaasti makrotaloustieteen oppikirja, jonka oon lukenut on Macroeconomics: A European Perspective . Mun mielestä se oli ihan hyvä, vaikka toki ei oo mitään mihin verrata.

Casteliero kirjoitti:

Jens: Oli tuolla aiemmin puhetta siitä institutionaalisesta rahasta ja eläkerahastoista, niin Kanadan yksi suurimmista, Omers dippailee vähän enemmän jo koipiaan Ethereumiin perustamalla Ethereum sijoitusyhtiön. Tarkoitus sijoittaa Ethereumin päälle tuleviin projekteihin, mutta myös Ether kolikoihin.

https://www.theglobeandmail.com/report-on-business/omers-expands-cryptoc...

Säästäkseen kuluissa ja regulaatiosäädössä siis tehdään "reverse takeover of a TSX Venture shell company", josta tulee sit listattu pörssiyhtiö nimeltä Ethereum Capital. Tän uuden yhtiön yksi backaajia on sit Omersin venture arm, jonka executive managing director liittyy yhtiön hallitukseen. Sitten on tarkoitus kerätä 50 miljoonaa USD sijoittajilta, eikä selviä paljonko Omers tai muut backaajat itse sijoittavat yhtiöön. Ja yhtiön tarkoitus on "to buy control stakes in Ethereum-based businesses" mutta aikoo ostaa myös etheriä. "the idea was to build a technology company that is the central hub of business on the Ethereum network".

En tiiä pysyinkö ihan kärryillä, mutta ei mun mielestä ehkä niin hyvä esimerkki vielä siitä, että instikkarahaa tulee kryptoihin. Onhan tää kuitenkin positiivinen juttu just, että isot eläkeyhtiöt saa tatsia kryptoihin.

Casteliero kirjoitti:

Saman puljun Managing Directorin artikkelissa mainitsi kryptoista vuonna 2018 näin: 

"But as it becomes easier for institutional and individual investors to participate and speculate, valuations will likely hold. We should see an official offering of some sort (for example, an exchange-traded fund) from a major Canadian institution sometime in 2018. But given all that, I don't believe bitcoin will continue its streak as the best performing currency (vs. the U.S. dollar) in 2018."

https://www.linkedin.com/pulse/ten-canadian-startup-venture-capital-pred...

Eli jonkinlaiset ETF:t on varmaankin tulossa ja Bitcoin ei ole se kovin juttu noissa piireissä.

Ehkä riippuu siitä, katsooko lasia kuin se olisi puoliksi tyhjä tai puoliksi täynnä, mutta mun mielestä jos toi on parasta mitä eläkeyhtiön managereilta löytyy, niin ei vaikuta vielä hirveän ruusiselta tilanteelta. ETF on toki positiivinen juttu, mutta eiks niitä oo ollu tulossa jo pitkään, SEC ainakin rejectas jonkun yrityksen tuoda bitcoin ETF markkinoille.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 30.1.2018 10.57

PPP123 kirjoitti:

Hyvä kun mainitsit verkostovaikutukset. Olen kyllä miettinyt Bitcoinia tältä kannalta mutta väitän että sen verkostovaikutuksia nimenomaan yliarvoidaan (olisi mielenkiintoista kuulla muita näkökulmia). Tässä omia ajatuksia:

Olen ehdottomasti myös sitä mieltä, että verkostovaikutuksia yliarvioidaan, mutta jos palaat ensimmäiseen viestiisi niin jätät ne kokonaan mainitsematta, ikään kuin niitä ei olisi ollenkaan.

PPP123 kirjoitti:

Korkeat vaihtokustannukset puuttuvat (tyypillisesti osa network effectiä). Et halua lähteä Facebookista koska kaverisi ja luomasi sisältö ovat siellä; et halua vaihtaa Applen laitteista koska kaikki kuvasi, tiedostosi, jne. ovat heidän systeemissä, jne. Mitä enemmän käytät, ja mitä enemmän muita käyttäjiä on, sitä "kalliimpaa" on vaihtaa.

Oikeastaan muiden coinien potentiaalinen, suhteellisesti suurempi arvonnousu jopa kannustaa vaihtamaan. Bitcoinin vaihtaminen toiseen coiniin on myös helppoa. Mitä useamman pörssin kautta muihin coineihin pystyy vaihtamaan, sitä helpommaksi tämä muuttuu. Et menetä mitään vaihtamalla.

Jos Bitcoin jatkaa kasvuaan ja onnistuu kasvattamaan etumatkaansa, niin siitä tulee ainakin omissa silmissäni turvallisempi ja vakaampi arvonsäilyttäjänä kuin altcoinit, joiden volatiliteetti on siinä vaiheessa ihan eri luokkaa ja joiden mahdollisuus menettää lähes koko arvonsa on huomattavasti isompi. Mitä useampi ympäri maailmaa omistaa samaa coinia ja uskoo sen arvoon, sitä todennäköisempää on, että sillä on myös tulevaisuudessa arvoa. Vaikeampi tehtävä on sitten arvioida paljonko tällaisen verkostovaikutuksen arvo on, mutta kyllä sillä jotain arvoa on. Olen samaa mieltä, että tätä arvoa yliarvioidaan.

PPP123 kirjoitti:

Lisääntynyt käyttö ja käyttäjien määrä ovat tyypillisesti verkostovaikutuksia vahvistavia tekijöitä. Mitä enemmän kavereita Facebookissa, sitä kiinnostavampaa sisältöä, ja sitä enemmän puolestaan itse käytät Facebookia. Itseään ruokkiva järjestelmä.

Bitcoinin käytön lisääntyessä transaktioden kustannukset ja niihin kuluva aika kasvavat, joten tavallaan järjestelmä kannustaa vähäisempään käyttöön.

Jep, aletaan olla siinä vaiheessa, että skaalausratkaisuja on pakko löytää, mutta niitä on kyllä lähes varmasti tulossa.

PPP123 kirjoitti:

Pirstaloitunut ja jaettu käyttökokemus on myös ongelma. Bitcoinilla ei ole mitään yksittäistä paikkaa jossa sitä käytetään. On lompakoita, pörssejä (joissa voi vaihtaa bitcoineja muihin coineihin), ja jos haluat oikeasti säilyttää bitcoinit turvassa, kokemus on vielä hankalampi. Kaikille coineille voidaan tarjota sama kokemus, joten Bitcoin ei tässäkään tapauksessa pääse erottumaan muista (esimerkiksi luomalla käyttöliittymään joka olisi muita coineja edellä, johon käyttäjät ehtisivät tottua, ja jota voitaisiin edelleen kehittää datan avulla käyttäjäystävällisemmäksi).

Jos Bitcoin muuttuisi käytön ja käyttäjämäärän kasvaessa nopeammaksi, halvemmaksi, turvallisemmaksi, helpommaksi, jne. voitaisiin oikeasti puhua network effectistä. Ja jos sama pätisi kaikkiin kryptovaluuttoihin, voisi yksi valuutta päästä muilta karkuun, jolloin vaihtokustannuksista tulisi niin suuret että muiden käyttö ei enää olisi kannattavaa. Näin NetworkCoin voisi hallita kryptovaluuttamarkkinoita.

Joo tässä tapauksessa olisi selvää, että verkostovaikutukset olisivat massiiviset ja kyseessä olisi todennäköisesti ns. "winner take all"-tilanne. Tämä ei tosin tarkoita, ettei verkostovaikutuksia olisi ollenkaan tällä hetkellä olemassa.

PPP123 kirjoitti:

Bitcoinin tapauksessa mm. verkostovaikutuksen puutteet ovat päinvastoin johtaneet markkinaosuuden merkittävään laskuun (muistaakseni jotain 90% -> 40% vuodessa).

Unohdat tässä ottaa huomioon, että isolla osalla market capin coineista on ihan eri käyttötarkoitus kuin Bitcoinilla, mutta joo Bitcoin on varmasti menettänyt market sharea myös verrattuna vaan valuuttacoineihin.

PPP123 kirjoitti:

En väitä, etteikö jonkinlaisia verkostovaikutuksia olisi olemassa (mitä useammalla on bitcoineja ja lompakko, sitä useamman välillä kryptovaluuttaa voi siirtää), mutta samalla väitän että vaikutukset ovat pienet - ja jossain määrin toimivat Bitcoinia vastaan - eivätkä tuota Bitcoinille erityistä arvoa.

Ah en muistanut et olit lisänny tän loppuun. Eli oon siis kyllä suurin piirtein samaa mieltä kanssasi tästäkin asiasta. Tosi vaikea arvioida verkostovaikutusten potentiaalia.

 

Buffetista:

PPP123 kirjoitti:

Liikaa arvoa ei kannata antaa millekään. wink

Olen aina itsenäisen ajattelun puolella enkä koskaan seuraisi sokeasti muiden mielipiteitä, mutta en voisi olla huolestumatta jos Buffett lausuu mielipiteensä noin jyrkästi jostain omistamastani, kun harvoin tuntuu antavan suoraa mielipidettä oikeastaan mistään.

Tähänkin vastasin vaan, koska mielestäni olit viestissäsi jättänyt hyvin tärkeän osan haastattelua pois.

PPP123 kirjoitti:

..............................................................

Kryptovaluuttoihin kohdistunut julkinen kritisointi on hänen tapojensa vastaista.

Väitän, että tyyppi joka:

  • On sijoitellut 40-luvulta saakka nähden markkinoilla kaikenlaista,
  • Tuntuu vuosikymmenestä toiseen toimivan rationaalisesti,
  • Sijoittanut isosti mm. pankki- ja maksuliikennealan yrityksiin,
  • Tuntee Gatesin kaltaista porukkaa,
  • Antaa harvoin jyrkkiä, kritisoivia mielipiteitä julkisesti,

... saattaa ymmärtää tästä jotakin olennaista jos antaa tuollaisia lausuntoja, vaikka ei jokaista kryptovaluuttaa tuntisikaan yksityiskohtaisesti.

Ei tosiaan sillä, että päätöksiä pitäisi tehdä toisten mielipiteiden perusteella (ja kuten tässä viestiketjussa mainittiinkin jo, on myös menestyneitä sijoittajia jotka omistavat kryptovaluuttaa). Niin kova tyyppi en kuitenkaan itse ole, että pystyisin sivuuttamaan hänen mielipiteensä oikeastaan mistään sijoittamiseen liittyvästä aiheesta sen enempää ajattelematta.

Tosi hyviä pointteja ja ehdottomasti samaa mieltä. Asiaa enemmän nyt funtsineena annan kyllä enemmän painoarvoa Buffetin kryptokritiikille.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 24.1.2018 21.21

node kirjoitti:

Kryptojen marketcap tällä hetkellä 500 miljardia. Jos kyrptojen marketcap tulee nousemaan yhtä suureksi globaalisti kuin dotcom, niin kryptojen markkinan pitäisi vielä x120!

Casteliero kirjoitti:

Tuo potentiaalisen kryptojen market capin lasku on todella vaikeaa ja ensin pitäisi määritellä mitä siihen lasketaan. Esim. jos osakepörssit rakentaa niiden backendit suljettujen lohkoketjujen päälle ja osakkeissa numeroiden sijaan siirretään tokeneita, niin onko nämä silloin kryptoassetteja?

Taidatte nyt puhua vähän eri asioista. Node näköjään puhuu siitä, että ostamalla nyt 500 miljardin kryptojen market capistä siivun, sen voi 120 kertaistaa kun se kasvaa $60 000 miljardiin (mielestäni obv aivan järjettömillä perusteilla).

Sanotaan, että kaikkien maailman pörssiosakkeiden market cap yhteensä olisi 60 000 miljardia (taitaa olla lähemmäs $100 000 miljardia mutta anyways) ja ne lyödään lohkoketjuteknologian päälle. Jos ne sen jälkeen lasketaan mukaan kryptojen market capiin, niin se on tämän jälkeen $60 000 + $500 = $60 500 miljardia, mutta kenenkään varallisuus ei ole muuttunut, eikä ne alkuperäiset krypto-omistajat oo rikastunut penniäkään, vaikka kryptojen market cap on kasvanut 120 kertaiseksi. Ne, jotka omisti alun perin osakkeet, omistavat ne vieläkin, vaan että ovat nyt lohkoketjujen päällä. En usko, että Daytrader kyseenalaisti tätä asiaa, joka on vaan siitä kiinni, minkä kaiken tulkitsee kuuluvan jonain päivänä "krypto market capiin", vaan tota noden logiikkaa.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 22.1.2018 17.01

Damn, January Effectia on näköjään tutkittu liikaa, ettei menny läpi. Mielellään tekis jostain, josta vois samalla olla hyötyä itselleen sijoittamisessa ja data suhtkoht iisisti kaivettavissa. Tosiaan vaan 10op kurssi eli ei mistään liian monimutkaisesta aiheesta. Jos jollain tulee mieleen ehdotuksia niin saa laittaa tänne.

Kiitti kommenteista, vastailen vielä tässä kun kerkeen.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 20.1.2018 16.06

Casteliero kirjoitti:

Nuo Polkin videolla olevat kaverit ei ole edes pahimmasta päästä. Sitten kun mennään Craig Grant ja Trevor James tasolle, niin nähdään todella miten dumb se money oikeasti markkinoilla on. Nämä kaverit on tehneet 7-numeroisia summia houkuttelemalla ihmisiä Bitconnect scammeihin ja saaneet todella uskovaisia seuraajia. Tosin nyt mustilla markkinoilla, noista Bitconnect markkinoijista on luvattu jopa puolen miljoonan dollarin palkkioita, joten pahasti voi siinä vielä käydä monelle.

Haha, itseasiassa Polk roastaa myös molempia kyseisiä sankareita just erityisesti tosta Bitconnectin mainostamisesta. Video THE TRUTH About Bitconnect, CryptoNick, Trevon James, and Craig Grant pari viikkoa sit todennäköisesti säästi monelta rahaa. Tässä vielä samasta aiheesta keskiviikon video: BITCONNECT IS DEAD. What Happens Next?. Siistiä, että antaa niin suoraa ja ansaittua palautetta. Doug on vissiin jopa saanut jotain uhkauksia noiden videoiden takia.