Olet täällä

Jeans

Jeans

  • Liittynyt 7.7.2014
  • 797 viestiä
  • 2 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 18.6.2019 3.10

Muutama esimerkki lisää:

30.4. Inderesin päivitys, osakehinta tuolloin 2,07e

2.4. Inderesin päivitys, osakekurssi tuolloin 2,08e

Glastonin kurssikäyrää tuijottamalla et enää saa annin edeltävää kurssia selville.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 18.6.2019 2.33

Kapteeni Ilmiselva kirjoitti:

Tastahan tuli hyva keskustelu! Totta, tuo 1,27e olikin osakkeen hinta kun siihen ei enaa kuulunut enaa merkintaoikeuksia. 29.5. ne viela kuuluivat, ja paatoskurssi taisi olla juuri 1,50e (joka sopivasti on 1,27e + 0,23e). 1,50e hinnalla arvioitu annin jalkeinen hinta varmaan jossain 1,20e paikkeilla (missa tuo kurssi taisi viime viikolla kayda).

Isoimmat omistajat jatkoivat rahan pumppaamista Glastoniin, antiesitteessa 4-5 isointa omistajaa (50%+ osakkeista) olivat jo sitoutuneet merkitsemaan kaikki heille tarjottavat osakkeet.

Ei, lue uudestaan mitä kirjoitin. Glastonin hinta oli yli 2 euroa ennen antia ja annin jälkeen 1,5 euroa.

Inderes kirjoitti 31.5: "Keskiviikon 2,01 euron päätöskurssilla Glastonin osakkeen laskennallinen kurssi annin jälkeen olisi noin 1,50 euroa, kun annin järjestämiskulut jätetään huomioimatta. Vastaavasti merkintäoikeuden laskennalliseksi hinnaksi muodostuu 0,51 euroa "

Kun katsoo Glastonin kurssikäyrää näyttää nyt siltä, ettei kurssi olisi vuosikausiin käynyt yli 2 euron joten oletan, että merkintäoikeuksien laimennusvaikutus on adjustoitu kurssikäyrään myös taaksepäin katsottuna. Pystyykö joku tilannetta tarkemmin seurannut vahvistamaan tämän? Vähän niin kuin jos jokin osake on vuosi sitten 5 euron hintainen ja tänään tulee stock splitti, joka jakaa sen viiteen osaan, niin kurssikäyrä näyttää sen jälkeen siltä, että osake olisi ollut vaan yhden euron hintainen vuosi sitten.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 17.6.2019 20.54

Panhead musta tuntuu, että teet vieläkin ajatusvirheen. Ei merkkarit lisää yhtiön equityä. Mieti asiaa siltä kantilta, että yksi merkintäoikeus oikeuttaisi merkitsemään uuden osakkeen ilmaiseksi. Tällöin merkintäoikeuden arvo nousisi korkeaksi, yhtiön osakemäärä lisääntyisi mutta yhtiön equity ei muuttuisi.

Yksinkertainen esimerkki tästä olisi: Yhtiöllä on 100 osaketta, joiden kappalehinta on 2e, eli yhtiön equity on 200e. Yhtiö antaa yhden merkintäoikeuden per osake, jolla saa merkitä uuden osakkeen ilmaiseksi. Tällöin merkintäoikeuden arvoksi tulisi 1e. Kaikki 100 merkintäoikeutta käytettäisiin, yhtiö ei saisi lainkaan lisää equityä ja lopputulos olisi, että yhtiöllä on 200 osaketta ja 200e equityä, jolloin annin jälkeinen osakehinta 2e->1e. Sun laskutavalla lopputulos olisi jotain ihan muuta.

Panhead kirjoitti:

Asiaa voi yrittää hahmottaa paremmin, jos tekee laskelmat sellaisella olettamalla että merkintäoikeuden hinta olisikin pudonnut annin aikana nollaan asti ja osakkeen hinta olisi samalla laskenut 0,89:ään. Eihän uusi käypä hinta silloinkaan olisi 0,89 vaikka yllä olevalla laskukaavalla se sen hinnaksi tulisi.

Miksi ei? Osakkeiden hinta ennen antia on 0,89e ja jokainen merkkaaja laittaa 0,89e lisää yhtiöön ja saa sillä yhden 0,89e arvoisen osakkeen, jolloin annin jälkeinen osakehinta pysyy saman 0,89 eurona.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 17.6.2019 20.23

Anton kirjoitti:

Miten paljon aikaa käytit tän päätöksen tekoon. Onko suomen small capit yleisesti tuttuja ja näit yllämainitut numerot jonka jälkeen päätös oli siinä vai onko oma porukka jonka kanssa palloilit asiat läpi ja teit päätöksen? 

Tästä pitää antaa creditit Sijoitustiedon Juhalle, jonka kanssa skypetettiin muista asioista ja hän mainitsi ohimennen, että Glastonissa ois tällanen keissi meneillään. Tutkin sen vielä itse läpi, tulin samaan lopputulokseen hänen kanssaan ja ekat merkkarit ostin varmaan vartin sisään siitä kun ylipäätänsä kuulin asiasta. Loppujen lopuksi melko yksinkertainen keissi. Ehkä asiaa hieman helpotti, että oon kerran aiemmin omistanut Glastonia hetken ja siten tutustunut yhtiöön, mutta tuli myytyä ne pois kun ei yhtiö kehittynyt kuten olin toivonnut.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 17.6.2019 18.47

En pysynyt Panheadin laskuissa perässä. Kapteeni Ilmiselvä laski sen imo ihan oikein muuten, mutta ei ottanut huomioon että 1) laimentumisvaikutus on jo pörsskurssissa ja 2) senkin jälkeen osake oli tullut alaspäin 1,5e->1,27e, eli vaikka laimentumisvaikutusta ei olisi otettu huomioon en ymmärrä miksi käytettäisiin 1,27e hintaa eikä 1,5e.

Kurssi oli näköjään 2,01e ennen antia ja Kapteenin osakemäärälukuja lainaten Glastonin equityn arvo ennen antia oli 45,976m*2,01e=92,412me. Annissa Glastonille syntyy 38,314m uutta osaketta ja niistä Glaston saa käteistä 38,314m*0,89e=34,100me. Annin jälkeen osakkeita on siis yhteensä 45,976m+38,314m=84,29m ja equityä 92,412me+34,100me=126,512me. Osakkeen hinnaksi pitäisi annin jälkeen tulla equity/osakemäärä eli 126,512me/84,29m=1,50e, aivan kuten Inderes laski. Tätä voi ehkä ajatella vähän niin, että omistat 2,01 euron arvoisen osakkeen, josta irtoaa 0,51e arvoinen merkintäoikeus"osinko".

Keissistä teki erityisesti mielenkiintoisen se, että Glastonin kurssi jatkoi tästä vielä reipasta laskuaan jopa 1,2 euroon eli -20% asti ilman sen kummempaa syytä. Tai syy todennäköisesti oli se, että markkinoille ilmestyi lyhyeen aikaan reippaasti ylitarjontaa Glastonin osakkeesta, eikä markkinoilta riittänyt voimia ottaa kaikkea kerralla vastaan. Varmaan sen takia, että on niin pieni kioski kyseessä, että suurin osa ei ole tutustunut siihen lainkaan, eikä luultavasti instikkasijoittajat olleet hereillä (tai oli liian pieni keissi). Tän lisäksi oli vielä mahdollista saada reipasta 5-10% alennusta pörssikurssiin nähden ostamalla merkkareita, eli suurimman osan ajasta osaketta sai käytännössä 25%+ alennuksella. Ja alkuperäinen 2,01e hinta on mun mielestä suhtkoht vakaalla pohjalla, koska vaan pari kuukautta aiemmin isot omistajat iskivät 15 milliä Glastoniin 2,025e osakehintaan. Ne saivat 2,025e hintaan siis osakkeen+merkintäoikeuden, ja kun merkintäoikeus sitten treidasi 0,23e hintaan niin ne käytännössä maksoivat 2,025e-0,23e=1,795 euroa per osake, kun mä pystyin ostamaan tasan samaa osaketta merkintäoikeuksien kautta 1,166 eurolla. Tässä ei mun mielestä voi kauheesti mennä pieleen vaikka ei hirveän perusteellisesti tuntisi osaketta. Glastonin antirahoilla hankkima Conzzeta-konsernin Bystronic glass -liiketoiminta pitäisi olla käytännön arvoton, jotta näin iso alennus olisi oikeutettu.

Anssi A kirjoitti:

Moi, kun nyt satuit puhumaan shortauksesta, niin olisi nopea kysymys. Miten ne käytännössä toimii? Pysyykö positio siis avoinna "indefinitely" ja maksat päivittäistä korkoa, vai joutuuko position avaamaan ja sulkemaan joka päivä? 

Positio pysyy avoinna indefinitely, mutta ymmärtäkseni osakkeiden säilyttäjällä on oikeus vaatia lainaamian osakkeita shorttaajalta takaisin milloin vaan. Joku muu palstan lukija osaa varmaan tarkemmin kertoa miten noi menee.

Afarak - 16.6.2019 18.00

Mulla on Afarak niin ylipainossa, että osallistun ostotarjoukseen osalla osakkeistani riskin keventämiseksi. Kuten Juha mainitsi niin voisi olla muuvin paikka myydä kaikki ostotarjoukseen ja ostaa sen jälkeen halvemmalla pörssistä takas, koska tuntuu epätodennäköiseltä, että kurssi nousisi 0,87 eurosta yli 1,015 euroon pelkästään sen takia, että ostotarjous menee läpi. Tässä tosin on se riski, että Dankolla on suunnitelma valmiina ja lunastaa tyyliin seuraavana päivänä loput osakkeet esim. ylittämällä 90% omistuksen ja siten pystymällä pakkolunastamaan loput. Aktiiviomistajat kommentoivat jonnekkin, että osa heistä luultavasti myy ostotarjoukseen, joten heidän 10% omistuksen rintama murtuu. Tosin ovatkin kerenneet käyttämään kaikki valtuuksensa, tärkeimpänä erikoistilintarkastus. Jos ei myy ostotarjoukseen niin riskeinä ovat, että erikoistilintarkastus ei löydä mitään erikoista ja KHO jostain syystä päätyy eri ratkaisuun kuin HO. Tai, että Danko on onnistunut tekeytymään itsensä varattomaksi/on oikeasti varaton. En näkisi kumpaakaan vaihtoehtoa erityisen todennäköisenä, mutta voi tässä joutua vielä istumaan osakkeidensa päällä jonkin aikaa.Vaikea sanoa miten huonosti itse bisneksellä oikeasti menee, koska Dankolla on insentiivi saada se näyttämään mahdollimman huonolta ostotarjouksen läpimenemisen todennäköisyyden parantamiseksi. Jos menee edes lähellekkään niin huonosti miltä näyttää, niin tää voi jopa olla 0,3 euron arvoinen lappu pelkkää liiketoimintaa katsoen.

Olettaen, että tarpeeksi moni myy ostotarjoukseen niin on jotenkin vaikea nähdä, ettei tämä tarina päättyisi siihen, että Danko tavalla tai toisella lunastaisi loputkin osakkeet hintaan, joka on jotain 1,015e-2,5e väliltä. Jos osa Aktiiviomistajistakin on myymässä niin on varmaan aika close päätös kannattaako myydä tai jäädä venaamaan, eli en itse uskalla antaa suositusta. 1,015e on paljon houkuttelevampi vaihtoehto nyt kun kauppasota on hieman painanut osakkeita yleisesti alaspäin ja pääsee alennuksella iskemään rahat kiinni muuhun kamaan. Harmittaa silti, että Suomen järjestelmä on niin heikko ja hidas Dankon luokan huijareita vastaan.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 16.6.2019 12.55

Manialöytyy kirjoitti:

Sori pakko kysyä, mutta mites kryptot? Onko nousun myötä laidassa tai ootko nyt treidaillut niillä?

Oon edelleenkin bearish ja ainakin tähän mennessä ollut hyvin väärässä tällä kertaa. Mainitsin joskus aiemmin ja mulla on vielä samat 5 Bitcoinia ja 50 Etheriä, jotka oon lainannut yhteen treidausoperaatioon. Niiden arvo on melkein tuplaantunut tässä parin kuukauden aikana, joten siinä mielessä käynyt tsägä, mutta jos olisin oikeasti ollut kiinnostunut itse krytoista niin olisin laittanut paljon isomman betsin kiinni.

Kapteeni Ilmiselva kirjoitti:

Lauantai-illan ja loman alkamisen kunniaksi piti tietysti ruveta miettimaan Glastonia, kun 9%:n missattu tuotto vaikutti sen verran korkealta. Antiesitteesta ja yllaolevista hinnoista mutuilin seuraavaa:...

 

Ymmärtäkseni Glastonin kurssikäyrä sisältää jo tuon merkintäoikeuksien laimennusefektin. Inderesiä lainaten:

"Keskiviikon 2,01 euron päätöskurssilla Glastonin osakkeen laskennallinen kurssi annin jälkeen olisi noin 1,50 euroa, kun annin järjestämiskulut jätetään huomioimatta. Vastaavasti merkintäoikeuden laskennalliseksi hinnaksi muodostuu 0,51 euroa. ".

Eli kurssi oli kahden euron luokkaa ennen merkintäoikeusantia ja sun laskelmilla päästään 1,5e. Tämän jälkeen kurssi tuli vielä 20% alas ja sen lisäksi sai merkkareista alennusta.

Farseer kirjoitti:

Minullekin vinkattiin Glastonia, mutta jätin väliin koska 1) firma ei ole tuttu ja 2) varianssiriski koska kurssi voi mennä ties minne. Keskimäärin varmasti menetin valueta, mutta ei tee keskikesällä mieli seurata tiiviisti salkkua. Sen sijaan oppimiskokemuksena tästä voisi vielä tulla hyvät valuet kun seuraa loppuun asti.

Mun mielestä pokerinpelaajalta hieman oudot perustelut jättää tilanne väliin.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 14.6.2019 21.35

Luin viimeisimmän viestin uudestaan ja tajusin, että tää mun ajatusten virta on varmasti taas vähän turhan kryptistä isolle osalle lukijoista. Vois perusteellisemmin avata näitä.

Jeans kirjoitti:
Tällä hetkellä vuotuinen korko saadakseen osake lainaan on yli 100%, mikä tekee shorttauksesta hankalaa.

Lähdetään siitä mitä shorttaaminen on. Kun shortataan osaketta niin otetaan täysin päinvastainen positio verrattuna siihen, että omistettaisiin osaketta. Jos osake nousee 10% niin hävitään 10%, jos laskee 10% niin voitetaan 10%, ja jos yhtiö maksaa osinkoa niin hävitään osingon verran rahaa. Miten tää käytännössä tapahtuu on niin, että osakkeiden säilyttäjä (osakevälittäjä, indeksirahasto tms.) lainaa sun ja muiden osakkeita eteenpäin shorttaajalle korkoa vastaan. Shorttaaja myy sitten lainatun osakkeen eteenpäin. Jos shorttaaja ei alun perin omistanut yhtiön osakkeita, niin se omistaa nyt miinus yhden osakkeen. Jos esim. osake laskee shorttaajan myyntihinnasta 10%, niin shorttaaja voi ostaa osakkeen pörssistä 10% halvemmalla takaisin ja palauttaa sen  lainaajalle, tehden 10% tuoton.

Tuo vuotuinen korko, jonka mainitsen quotessa, on se korko, jonka shorttaaja maksaa osakkeen säilyttäjälle lainasta. Esimerkiksi Teslan osaketta saa IBllä tällä hetkellä lainaksi 1,4% vuotuisella korolla. Jos siis esim. arvioisin Teslan osakkeen tulevan vuoden odotusarvon olevan -5%, niin saisin shortillani tuottoa +5% miinus 1,4% koron eli 3,6%. Tämä korko määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan. Kun jokin osake nousee tarpeeksi korkeisiin hypehintoihin ja tarpeeksi moni yrittää shortata osaketta käy niin, että osakkeiden säilyttäjältä loppuu osakkeet kesken, eikä ole enää lisää lainattavaa. Tällöin osakkeiden säilyttäjä nostaa korkoa kunnes kysyntä osakkeiden lainaamiselle on laskenut tarjonnan tasolle ja tilanne on tasapainottunut. Beyond Meatissä tämä tasapaino löytyy tällä hetkellä rajulla 100% vuosikorolla. Tämä vastaa noin 6% kuukausikorkoa, eli kurssin pitää laskea yli 6%/kk tahtia, jotta jää voitolle shorttaamisella. Jengi pitää siis Beyond Meatiä erittäin yliarvostettuna ja korjausta kurssiin todennäköisenä. Saa muuten korjata jos tässä meni jokin kohta väärin, en oo lukenut näitä mistään kirjasta vaan päätellyt itse.

Shorttaamisesta vielä sellainen huomio, ettei sen tarvitse yksinään aina olla voitollista, koska sillä saa samalla pienennettyä salkun markkinariskiä. Esimerkiksi jos oletetaan, että Teslalla on sama markkinariski kuin S&P500 indeksillä, ja Teslan tulevan vuoden tuotto-odotus on 2%, ja S&P500 indeksin 8%, Teslan shorttaaminen itsessään ei olisi kannattavaa, koska siitä seuraisi -2% tuotto-odotus + 1,4% korot päälle, eli negatiivinen 3,4% tuotto-odotus. Mutta jos shorttaamme Teslaa yhtä suurella määrällä kuin omistamme S&P500 indeksiä, niin saadaan 8%-3,4%=5,6% positiivinen tuotto-odotus positiolle ilman markkinariskiä. Kun salkku on muutenkin tarpeeksi hajautettu, ettei yhtiökohtaiset riskit vaikuta liikaa salkun kokonaistuottoon niin mahdollisimman monen tällaisen long-short parin löytämisestä tulee erittäin kannattavaa maltillisella kokonaisriskillä. Usein indeksin sijasta joku saman toimialan longinimi toimii paremmin riskien tasaamisessa.

Jeans kirjoitti:

Glastonin merkintäoikeuksissa oli muuten erityisen hyvä tilaisuus. Tulin eilen yöllä kotiin reissusta, joten heräsin vasta tänään tilanteeseen. Tänään oli niiden vika kaupankäyntipäivä mutta sain ostettua reilusti. Glaston teki siis reippaan merkintäoikeusannin suhteessa markkina-arvoonsa, mikä käytännössä toi lyhyellä aikavälillä isosti ylitarjontaa Glastonin osakkeesta markkinoille, ja tämä luonnollisesti painoi osakekurssia alaspäin. Sen lisäksi merkintäoikeudet treidasivat implisiittisesti ~10% alle osakekurssin. Tankkasin merkkareita koko päivän niin paljon kuin kerkesin about 0,23e keskihintaan, mikä vastaa 1,166e osakehintaa. Glastonin osakekurssi lähti vielä vikan tunnin aikana nousuun ja sulki 1,315e, joten näyttää siltä, että tästä on tulossa erittäin voitollinen treidi.

Glaston keräsi siis rahaa kokoonsa nähden suurta yrityskauppaa varten isolla merkintäetuoikeusannilla. Osakkeenomistajat saivat jokaista omistamaansa osakettaan vastaan yhden merkintäoikeuden. Kuusi merkintäoikeutta oikeuttaa merkitsemään viisi osaketta hintaan 0,89e/kpl. Jos näitä merkintäoikeuksia ei halua itse käyttää ne voi myydä pörssissä ja niin myös monet päättivät tehdä. Koska merkintäoikeuden 0,89e merkintähinta on niin paljon osakekurssia (~1,3e) alhaisempi, yhtiö käytännössä pakottaa jengin käyttämään kaikki merkintäoikeudet. Tämä luo paljon ylimääräistä tarjontaa Glastonin osakkeesta markkinoille lyhyen ajan sisään, mikä johtaa kurssin (ainakin väliaikaiseen) laskuun. Kurssi tulikin ~20% alaspäin tämän seurauksena. Tämän lisäksi esim. yhdessä kohtaa eilistä merkintäoikeus treidasi 0,23e hintaan samaan aikaan kun osake itsessään treidasi 1,27e hintaan. Jos siis halusi ostaa viisi Glastonin osaketta pystyi joko ostamaan:

1) viisi Glastonin osaketta suoraan pörssistä, 5*1,27e=6,35 eurolla.

2) kuusi merkintäoikeutta, jotka oikeuttavat viiden osakkeen merkintään 0,89e/kpl. Merkintäoikeudet maksavat 0,23e*6=1,38e ja itse merkintä 0,89e*5=4,45e eli yhteensä 1,38e+4,45e=5,83 euroa. Kappalehinnaksi muodostuisi 5,83e/5=1,166e. Suoraan pörssistä ostettu osake oli siis 1,27/1,166-1=~9% kalliimpi.

Jos täältä löytyy Glastonin omistajia, joilla on aikomus jatkaa omistamista niin olisi ehdottomasti pitänyt ymmärtää vaihtaa koko osakepositio merkintäoikeuksiin.

Uskon, että lähiaikoina Glastonin kurssille voi olla ylimääräistä myyntipainetta, kun tilannetta hyödyntävät merkintäoikeuksien ostajat haluavat päästä eroon Glastonin positioistaan, ja mun tarkoituksena onkin pitää näistä kiinni sen aikaa, että tilanne (ja toivottavasti kurssi) ehtii normalisoitumaan.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 13.6.2019 19.51

Velho kirjoitti:

Blogin otsikosta tuli mieleen, mikä mahtaa olla Hernesaaren rakentamistilanne ja vieläkö haaveilet kattohuoneistosta sieltä? smiley

Itseasiassa fiilis on hieman muuttunut omakotitalon suuntaan. Ei vaan oikein löydy sellaista omalla rannalla olevaa ultramodernin tyylistä mitä haluaisin, joten oon viime aikoina koittanut etsiä rantatonttia Laru-Westend-Kuusisaari(/ehkä Kulosaari)-akselilta. Niitä on harvoin tarjolla mutta oon nähnyt, että aikaisemmin aina silloin tällöin on tullut myyntiin. Jos tiedätte jonkun, joka asuu purkukunnossa olevassa talossa tällaisella tontilla ja saisitte hänet ylipuhuttua muuttamaan muualle niin saa vinkata. smiley

Juhlapaikanhakija kirjoitti:

Ootko perehtynyt Beyond Meat Inc:iin? Tuleeko nää lihankorvike firmat jatkamaan kasvamistaan tai onko sulla jotkut hyvät perustelut vegaanisuutta/kasvissyöntiä vastaan?

Luin jonkun järkevän kuuloisen analyysin FTn Alphavillestä mutta en oo tarkemmin ehtinyt perehtyä. Tällä hetkellä vuotuinen korko saadakseen osake lainaan on yli 100%, mikä tekee shorttauksesta hankalaa. On kyllä just sellainen hypelappu, jota vastaan tykkään betsailla ja pitää pysyä tilanteen tasalla jos korko lähtis laskuun.

Glastonin merkintäoikeuksissa oli muuten erityisen hyvä tilaisuus. Tulin eilen yöllä kotiin reissusta, joten heräsin vasta tänään tilanteeseen. Tänään oli niiden vika kaupankäyntipäivä mutta sain ostettua reilusti. Glaston teki siis reippaan merkintäoikeusannin suhteessa markkina-arvoonsa, mikä käytännössä toi lyhyellä aikavälillä isosti ylitarjontaa Glastonin osakkeesta markkinoille, ja tämä luonnollisesti painoi osakekurssia alaspäin. Sen lisäksi merkintäoikeudet treidasivat implisiittisesti ~10% alle osakekurssin. Tankkasin merkkareita koko päivän niin paljon kuin kerkesin about 0,23e keskihintaan, mikä vastaa 1,166e osakehintaa. Glastonin osakekurssi lähti vielä vikan tunnin aikana nousuun ja sulki 1,315e, joten näyttää siltä, että tästä on tulossa erittäin voitollinen treidi.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 5.6.2019 1.12

"The guys have known what they've wanted to do for a long, long time. They've had a plan in their mind. I've been on the record saying I'd take five more seasons. But they've had a plan that they wanted to do and this made sense to them. They made this decision a long time ago and they're doing it exactly how they planned to do it. "

Eihän tuossa haastattelussa sanota mitään sellaista, joka vahvistaisi, että vanha työmaa tuntui nähdyltä ja oli kiire uusiin projekteihin. Toki on mahdollista, että tekijät valehtelevat ja teoriasi on oikeassa, mutta yhtä mahdollista (ja mielestäni todennäköisempää) on, että ajattelivat vaan tällä tavalla tekevänsä sarjasta mahdollisimman hyvän, eikä välttämättä ollut edes mitään GoTn jälkeisiä suunnitelmia tiedossa silloin vielä.

Vikan GoT tuotantokauden jälkeen huoli nousi kyllä siitä, ryssiikö nää äijät tulevan Star Warsin.