Olet täällä

Citycon - 13.6.2022 09.38

Mutta moniko liike kestää tuollaisia vuokrien korotuksia, jos talouskasvu hiipuu ja kääntyy jopa laskun puolelle.

Inflaation on kuitenkin pakko kääntyä kohta laskuun, jos palkat ei lähde reiluun nousuun. Lainoissa taas korot juoksee pitkälle tulevaisuuteen ja yleinen korkotaso tuskin on ihan heti tulossa alas. Sen takia reaalikorko ei anna tänhetkisen tilanteessa kovin hyvää kuvaa.

Näytä koko viesti
Citycon - 13.6.2022 09.00

 

Melkosta nousua koroissa

 
Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 1.5.2022 09.20

Kustannusinflaatio (materiaalinen) näkyy täysimääräsesti yrityksissä vasta noin tilauskannan pitusen ajanjakson jälkeen. Q1:n tuloksista näkyy ehkä viime kesän inflaatiopaineet. Vasta loppuvuodesta nähdään, miten tää nykynen inflaatiotaso vaikuttaa tuloksiin.

 

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 1.3.2022 05.57

Suurin yllätys tässä oli se, että saatiin aikaseks tällaset pakotteet. Alkuun ei näytetty saavuttavan yhteisymmärrystä pakotteista ja pörssikin otti hyvin ylös Venäjän hyökkäyksen jälkeisestä dipistä. Tässä ollaan nyt tilanteessa, jossa Putinin on melko vaikee perääntyä tai taipua rauhaan. Ihan pienillä saavutuksilla venäläiset tuskin hyväksyy nyt syntyneitä talouden ongelmia. Sota voi vielä kärjistyä melko pahaksikin tai sitten venäjän johdossa tapahtunee suuria muutoksia.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 25.2.2022 06.55

Taitaa NATO-jäsenyys vaatia eduskunnan hyväksynnän

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 24.2.2022 04.32

Siinä ollaan jännän äärellä, jos venäjä päättää lopettaa tiettyjen mineraalien viennin x)

Näytä koko viesti
Coeus Invest GRIT -erikoissijoitusrahasto - 1.2.2022 01.09

Puke kirjoitti:

Täällä kerkesi hetken olemaan viesti jossa selitettiin kuvio lyhyesti. Jens ja Arimatti hoitavat rahastoa, mutta Coeuksen luvat eivät ole vielä kunnossa joten joutuvat aluksi toimimaan sijaisjärjestelyllä.

Joo, tällanen oli jossain vaiheessa. Ite en ainakaan Jensin viestistä osaa varmaksi rivien välistä lukea niin kuin monet muut. Tiedä sitten, mikä lopulta osottautuu todeksi. Tässä vaiheessahan tää on vähän turhaa spekulaatiota, mutta kun on aikaa, niin miksei sitäkin harrastas :D

Lisäys: Jos järjestely tehdään vain lupien takia eri yhtiöön, niin miksei Jens ja Arimatti voisi siitä huolimatta toimia jo alusta asti salkunhoitajina?

Näytä koko viesti
Coeus Invest GRIT -erikoissijoitusrahasto - 31.1.2022 09.56

Eihän tää nyt niin hyvältä enää kuulostakkaan, jos käytännössä vain ostetaan analyysia tms Jensiltä ja Arimatilta.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 8.1.2022 11.38

https://jarjenaani.substack.com/p/millaisen-epidemian-kanssa-olemme

Koronan tapauskuolleisuus tällä hetkellä n. 0,16%. Todennäköisesti liian korkea, koska osalla vain diagnosoitu korona, mutta ei syy kuolemaan. Koronatestaus laahaa ja kaikkia infektoituneita ei testata. 

Kausi-influenssan infektiokuolleisuus (joika siis pienempi kuin tapauskuolleisuus) on ollut luokkaa 0,1%. Tällä hetkellä näyttää siis että korona olisi vaarallisuudeltaan samaa luokkaa kuin influenssa. 

Toki koronan kohdalla vielä epävarmuutta lopullisten lukujen osalta, mutta ei tosiaan näytä mitenkään pahalta tällä hetkellä. Ainut mikä voi tulla vastaan on sairaaloiden kapasiteetti. Sinne vaan lisätään kaikki mahdolliset paukut ja poltetaan sitä rahaa siellä ja pidetään talous täysillä pyörimässä, niin tää menis ihan hyvin.

Näytä koko viesti
Onko päiväkauppa/treidaus hyödyllistä? - 8.1.2022 06.19

von Fyrckendahlilta tuli nyt paljon hyviä pointteja. Periaatteesta en kuitenkaan voi yläpeukuttaa kenenkään viestejä :D

Ja totta, päiväkauppaa käydään pääasiassa osakkeilla, joilla muutenkin on suuri likviditeetti. Treidaajathan ei ota sellasta riskiä, että osakkeet jäisivät pidemmäksi aikaa käteen vaan haluavat päästä niistä heti halutessaan eroon. Monet käyttää vielä jotain johdanniasia, joilla ei suoraa vaikutusta osakkeisiin edes ole.

Näytä koko viesti