Olet täällä

PYN Elite rahasto - tuottoa Kaakkois-Aasiasta - 26.11.2020 03.28

Mitä enemmän tähän rahastoon alkaa virrata rahaa, niin sen pienempää tuottoa on jatkossa luvassa. Koskahan tää rahasto alkaa olemaan liian suuri vietnamin markkinoille, jos tarkotuksena on saada merkittävää ylituottoa suhteessa indeksiin? Mulle ainakin sopisi, että pidettäisiin uudet sijoittajat ulkona tästä rahastosta x)

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 26.11.2020 02.25

Käytin edellisessä viestissä sinä-pasiivia enkä siis viitannut suhun.

Aki Pyysing kirjoitti:

Sen sijaan itken kovastikin sen perään, että hävittyjen vaalien jälkeen yrität lämmittää miuta useassa ketjussa. Lisäksi tämä itku on julkikirjoitettuna epätarkoituksenmukainen, koska jos Trolleille kertoo niiden päässeen ihon alle, ne tavallisesti siitä vain innostuvat. Mutta lämpenen valitettavan herkästi. Jos uskoisin anger management -kurssien tehokkuuteen, menisin varmasti sellaiselle. Miussa asuu niin paljon purkautumatonta vihaa esimerkiksi kaikkia trollaajia kohtaan, että suuri yleisö ei edes usko. 

En mä nyt mikään Trump-fani sentään ole. En vain tykännyt siitä, että vaalikeskusteluissa sivuutettiin niin voimakkaasti poliittiset linjaukset ja vaaleissa nähtiin olevan ehdokkaana hyvis ja pahis. Monikaan ei halunnut keskustella poliittisesta sisällöstä vaan nähtiin, että oli vain yksi ja ainoa oikea valinta. Mulle ei oikeesti oo sen suurempaa merkitystä, vaikka Biden nyt valittiinkin. Olisi toki ollut mieleenkiintosta nähdä millasta älämölöä Trumpin uudelleenvalinta olisi aiheuttanut x)

En siis pura tappion tuomaa pettymästä sun kautta, jos sitä tarkotit. Ehkä kuitenkin välillä tykkään tylsyyksinä provota vähän liikaa, mutta ei siitä kannata itseensä ottaa. Ei oo tarkotus mennä henkilökohtasuuksiin. Välillä saatan vaan kirjottaa tylsyyksissäni sen mitä mieleen sattuu tulla sen enempää miettimättä. Kun elämä on tylsää, niin ne patoutumat saattaa purkautua näin, mutta ei se vaalien lopputulokseen katkeroitumisesta johdu. Ehkä oon vaan saanut liian suuren osan sosiaalisista vaikutteista netin kautta, niin ei kaikki ihan ymmärrä viestin todellista sävyä. Huomaa hyvin, jos katsoo ulkopuolisten suhtautumista esim. Ylilaudalla käytäviin keskusteluihin; siellä on ihan erilainen kekustelukulttuuri, jonka monet tulkitsee ihan väärin x)

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 25.11.2020 04.41

Tossa twiittiin liittyvässä tapauksessa ei ollut kyse siitä, että olisi riidelty aviopuolison oikeudesta puoleen yhteisestä omaisuudesta. Oikeuden päätös koski sitä, että huomioidaanko avioeron vireillelaiton ja osituksen suoritusajankohdan välillä syntynyt omaisuuden arvonnousu ositettaviksi varoiksi.

Kun meet naimisiin, niin teet käytännössä sopimuksen ja tärkeää on vain tiedostaa se, mitä siitä seuraa. Ei avioehto ole pakollinen. Jos kuitenkin tulee ero ja omisuus jaetaan puoliksi, niin siitä voi vaan syyttää itseä, jos ketuttaa. 

Näytä koko viesti
JOM Rahastot - kiinnostaako Kaakkois-Aasia? - 25.11.2020 02.20

Aki Pyysing kirjoitti:

Treidarit treidaavat sillä rahalla mitä niillä on. Ortodoksinen päivätreideri laittaa position kiinni päivän päätteeksi. Joten ei lisää kuin korkeintaan päivän sisäistä liikehdintää.

Nyt on kuitenki monen yksittyissijoittajan suusta kuultu, että nyt osti, koska fomo. Nousupäivinä hypätään nousuun kyytiin. Jos treidarit avaa long-possan aamusta, niin se saa paljon uutta rahaa pörssiin ja kiihdyttää nousua. Se on ihan sama vaikka possa suljettaisiinkin päivän päätteksi, niin se aamun avauspossa oli osaltaan kiihdyttämässä nousua. Sama toimii myös toisinpäin. Treidarit siis vaikuttaa suuntaan, jota uusi tyhmä raha seuraa ja kiihdyttää vaikutusta. Neutraalimassa ympäristössä treidarien vaikutus on toki vähäisempi. Moni treidari ottaa myös pidempää näkemystä ja kaikki ei sulje kaikkia positiotaan päivän päätteeksi. Eiköhän ne shorttarit ole pääasiassa treidaajia ja jos shorttaus kasvattaa laskua, niin treidarien vaikutus ulottuu kyllä päivän sisäistä kaupankäyntiä pidemmälle x)

Näytä koko viesti
JOM Rahastot - kiinnostaako Kaakkois-Aasia? - 25.11.2020 01.23

Pörssimörssäri kirjoitti:

Jokainen voitollinen treideri tehostaa rahamarkkinoita. Kaikille paitsi treidereille - ml. kansantalous, yritykset ja yksityssijoittajat (ne jotka eivat pyri alphan tekoon) - tehokkaat rahamarkkinat ovat hyvaksi.

Tehokkuusnäkökulmasta olen toki samaa mieltä. Mitä tehokkaammat markkinat niin sen parempi. Treidarit kuitenkin myös voimistaa markkinoiden liikehdintää, joka taas ei ole hyväksi kuin voitokkaille treidareille. Muutenhan ei olisi mitään järkeä asettaa esim. shorttauskieltoa. Maaliskuussa oli paljon puhetta siitä, että pörssit pitäisi hetkellisesti jopa sulkea, koska mukamas laski liikaa ja pörssit ylireagoi. Eikö markkinoiden epävakauteen suurin syy ole näissä lyhyttä kauppaa käyvät? 

Bingo53 kirjoitti:

Sijoittajilta tuleva raha on yritysten käyttöpääomaa, jolla investoinnit tehdään ja koneet saadaan pyörimään. Tulovirralla maksetaan palkat ja kulut. 

Ykityissijoittajat ei kovinkaan paljon noihin yritysten velkapapereihin koske. Se, että pörssissa raha siirtyy kohteesta toiseen ei paranna yritysten rahansaantia. Raha siirtyy pörssiosakkeista velkapapereihin siinä kohtaa, kun velkapapereiden tuotto nousee suhteessa pörssisä saatavaan  tuottoon. Koska rahan hinta on nyt niin alhaalla, niin raha ei siirry osakkeista velkapapereihin vaan ennemminkin päinvastoin.

Treidaus on siis hyväksi, jos se oikeesti siirtää varoja sieltä, missä on rahaa sinne, missä rahaa tarvitaan. Normaalissa talousympäristössä sitä kannattaa tehdä kansantalouden näkökulmasta niin kauan kuin siitä saa hyvän tuoton. Nyt ollaan kuitenkin ympäristössä, jossa rahaa virtaa yhteen suutaan ja treidaamalla raha liikkuu pääasiassa vain osakkeesta toiseen, joka ei edistä reaalitalouden kasvua millään tavalla. 

Näytä koko viesti
JOM Rahastot - kiinnostaako Kaakkois-Aasia? - 25.11.2020 11.32

Tuskin nyt tulee samanlaisia ongelmia kuin aiemmissa lamoissa. Keskuspankit taitaa katsoa tän elvytyskortin ihan loppuun asti. Seurauksena on inflaatio, josta suhteellisesti eniten kärsii työtä tekevät. Aivan samoin kuin Kiina aiemmin piti valuuttansa arvoa keinotekoisen alhaalla. Työntekijöiden ostovoima säilyy suhteellisen heikkona, vaikka nimellisesti palkat kasvavatkin. Täysin vastaavaa kikkaa ollaan nyt tekemässä keskuspankkien toimesta kaikkialla. Eniten tulevat hyötymään velalliset ja kovalla riskillä menevät sekä sosiaaliturvan varassa elävät.

Tämä on kaikista helpoin yritys myös ratkaista ikääntyvän väestön aiheuttamat ongelmat. Työväestö pysyy tyytyväisenä, kun saa halpaa lainaa, vaikka maksaakin elvytyksen seurauksena kalliisti asunnoista. Kaikki tää johtaa lopulta siihen, että kovaa velkaantuneisuutta ei ratkaista kuin kovalla inflaatiolla. Jossain kohti päästään tilanteeseen, ettei työntekeminen ole enää niin kannattavaa, kun rahaa saa ihan ilmaseksikin. Syntyy ihan vastaavia ongelmia kuin kommunistisessa järjestelmässä. Elvytys on kuin suunnitelmataloutta, jossa vanhaa tehotonta järjestelmää pidetään väkisin pystyssä rahan jakamisella valtioille.

Nykynen ympärsitö on synnyttänyt myös firetysbuumin, jossa monet tekee oikeita töitä vähemmän ja keskittyy asuntosijoittamiseen ja osakkeilla pelaamiseen. Löysän rahan ympäristössä oot tehnyt tolla keinolla rahaa, vaikka sun tekemä työn arvo olisi negatiivinen. Monia on siirtynyt tuottavista töistä tekemään omaa sijoitusbisnestä. Jos muut eivät olisi valmiita maksamaan sun sijoitustyöstä samaa kuin mitä saat palkkaa oikeista töistä, niin oot kansantalouden kannalta tehnyt huonon valinnan. 

Eikös muuten treidauskin ole pääasiassa nollasummapelia. Kansantalous ei hyödy treidareista oikeestaan mitään. Taino ehkä pikkasen, jos ajatellaan, että treidarit kuluttaa perustarpeensa verran enemmän kuin tilanteessa, että vastaavat rahat olisi pyörineet rikkaiden sijoittajien taskuun. Jotta kansantalous kukoistaisi, niin ihmisten pitäis tehä sitä, mistä joku toinen on valmis maksamaan elämiseen halutun summan.

Näytä koko viesti
PYN Elite rahasto - tuottoa Kaakkois-Aasiasta - 24.11.2020 12.30

Alkoikos tää PYNin ja Sijoitustiedon kaupallinen yhteistyö nyt vai onko ollut tällasta yhteistyötä aiemminki?

Näytä koko viesti
Höpinäketju - 21.11.2020 08.23

Oli tarkotus muokkaa edellisestä viestistä yks sana, eikä laittaa tätä uutta viestiä x)

Näytä koko viesti
Höpinäketju - 21.11.2020 08.20

Laitan nyt tänne, ettei enempää Ovaro-ketjussa mene offtopiciksi:

Aki Pyysing kirjoitti:

Jos kirjoitan pitäväni epäloogisena toisella keskustelupalstalla esitettyjä miuhun kohdistettuja korruptiosyytöksiä, rakennan samoin ajattelevien kuplaa? Mietis nyt hetki lausuntosi loogisuutta.

En viitannut vain tuon yhden asian kommentointiin vaan yleisemmin trumpetisteiksi tai persuiksi luokitteluun. Mulle ainakin on tullut mielikuva, että Trumpin tai persujen kannatajia pidetään jotenkin tyhminä ja yksinkertaisina tai anakin heidät halutaan esittää sellaisessa valossa. Vähän samaa liittyi myös vaaliketjussa ennen vaaleja esittämääni ajatus siitä, ettei kaikki Trumpin kannattajat viitsi asiaa edes gallupeissa kertoa. Sosiaalinen paine ajaa kohti pehmeempiä arvoja.

Vaaliketjussa mulle tuli mielikuva, että kaikki Trumpin kannalta positiiviset viestit leimattiin vääriksi ja tuotiin heti esille että Biden voittaa kyllä vaalit, koska gallupit kertoo niin. Ehkä keskustelu oli monien kohdalla vain vedonlyöntinäkökulmasta ja lähes kaikki viestit peilattiin tän näkökulman kautta. Se kuitenkin aiheutti sen, että keskustelu pyrki polarisoitumaan voimakkaasti.

Aki Pyysing kirjoitti:

Pidät ilmeisesti trumpetistia ja/tai persua haukkumasanana? Miulle ne ovat vain hauskahkoja ihmisryhmien kutsumanimiä. Jotka eivät ole yksi yhteen tosiaankaan samat.  Toki jokainen uhriutuu mistä voi. Tunnen useita täysipäisiä persuja, jotka käsittääkseni kaikki pitävät Trumpia erittäin arveluttavana. Vaaleissa valituiksi pyrkivät eivät luonnollisesti kerro tätä näkemystään ääneen, koska basket of deplorablesille Trumpin dissaaminen on punainen vaate.  

Kyllä mä ainakin olen itselle kehittänyt sellasen mielikuvan, että et ainakaan positiivisessa mielessä käytä noita ilmaisuja. Tunnetko yhtään täysipäistä henkilöä, joka kannattaa millään tasolla Trumpia? Tuostakin viestistä paistoi kyllä melko vahvasti se näkemys, että Trumpin kannattajat eivät olisi kovin täyspäisiä. Trump kuitenkin sai hyvin merkittävän osan yhdysvaltalaisistaan taakseen presidentinvaalissa ja oli jopa melko lähellä tulla valituksi uudelle kaudelle. Varmaan myös Biden sai jonkun verran ääniä, jotka harkitsi myös Trumpin äänestämistä: voisin siis olettaa, että yli puolet vaaleissa äänestäneistä yhdysvaltalaisista piti Trumpia ihan täyspäisenä. Voiko näin iso ihmismassa todella olla väärässä?

Trumpilla on ollut selkeänä strategiana olla puheissaan poukkoilleva ja antaa hämmentäviä lausuntoja. Varmaan myös osittain luonteenpiirteistä johtuvaa. Siitä huolimatta tehdyt poliittisesti merkittävät päätökset ovat olleet oikeansuuntaisia: veroja alas ja kiinan valtiontukiyhtiöiden aseman jarruttaminen. Yhdysvallat eivät myöskään ole uusia sotia alottanut ja toiminut jopa rauhanvälittäjänä Trumpin kaudella. Tietysti on paljon yksittäisiä asioita, jotka eivät ole menneet kovinkaan hyvin, mutta mun mielestä ainakin politiikan iso suunta on ollut oikeansuuntaista (ainakin mitä äkkiseltää nyt tulee mieleen).

Aki Pyysing kirjoitti:

Arvailen työkseni muiden kortteja ja pörssikursseja. Tässä tapauksessa arvailen siutkin persuksi. Joka on lukenut uhriutumisen perusoppikirjan huolella. Miten muuten pystyt elämään itsesi kanssa sen jälkeen kun olet nimimerkin takaa syyttänyt omalla nimellään esiintyvää samalla tavalla ajattelevien kuplan rakentamisesta? Tämä on miulta sinänsä turhaa uhriutumista, koska olen havainnut, että omatunnon löytäminen internetistä on varsin haastavaa.

En ole koskaan persuja äänestänyt. Persuilla on se ongelma, että hyviä ehdokkaita on todella vähän. Lähtökohtasesti mulla on paljon samoja näkemyksiä kuin Jussi Halla-aholla ja siitä lähtökohdasta voisin jopa äänestää persuja. Kokoomuksen linjaa kun saisi vähän oikeammalle ja jossain asioissa menisivät vähän samalle linjalle persujen kanssa, niin olisi hyvä. Oikeastaan seuraavaksi hallitukseksi toivon kokoomusta ja perussuomalaisia. 

Ja jos nyt ihan tarkkaa ajatellaan, niin jokainen kyllä rakentaa ympärilleen jossain määrin kuplaa ja hakeutuu sellasten ihmisten seuraan, joilla on samoja mielenkiinnonkohteita. Olennaistahan tosiallisesti on se, miten sitä kuplan rajapintaa käsittelee. Pitäisi kyllä osata antaa arvoa myös muunlaisille näkemyksille, jos absoluuttista totuutta asiaan ei ole.

Kirjotan nimimerkin takaa, koska se on mahdollista. Mulla ei oo tavotteena kerätä mitään pisteitä todelliselle minälleni ja toisaalta nimimerkin turvin ei tarvi niin tarkkaa pohtia, mitä kirjottaa. Jos nimimerkin käyttäminen on täällä joku ongelma, niin ainahan voitte muuttaa asian ja laittaa kaikki kirjautumaan täällä omalla nimellään. Toisekseen mitä ihmettä se auttaisi, että tietäisitte mun todellisen nimen. Eikö se nyt ole ihan sama oonko Trolli vai joku burgeri hikky, jota kukaan ei kuitenkaan tunne. Ainut mitä musta tietäisitte on nää viestit. Sama koskee kyllä monia muitakin.

Aki Pyysing kirjoitti:

Olen muuten pohdiskellut, kummat ovat kovempia uhriutumaan kaltoin kohtelustaan, persut vai vihervasemmisto? Tähän on vaikea saada lopullista vastausta. Koska persut ovat siirtyneet talouspoliittisesti radikaalisti oikealle soinilaisten syrjäyttämisen jällkeen, ovat monet sijoittajat persuuntuneet. Joten Sijoitustiedossa luonnollisesti joutuu enemmän alttiiksi persujen uhriintumiselle. 

Onko uhriutuminen siis joku persujen harrastus, jota aletaan harrastamaan siinä kohtaa kun kannatuskohteeksi valikoituu perussuomalaiset? x)

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 20.11.2020 10.01

Jukka71:n komentti:

"JOS ne menis tasearvolla kaupaksi niin rahaa jäisi jaettavaksi osakkeenomistajille. Mutta:
-eivät mene
-ei kannata kerralla myydä. Mitä kauemmin tyhjentävät salkkua sitä pidempään palkat ja palkkiot juoksee.

Akikin pääsi sille puolelle pöytää joka hyötyy hitaasta realisoinnista niin loppui äänekäs äkkirealisoinnin vaatiminen ;)"

Selkeesti oli tuo Akiin viittaava kommentti tarkotettu humoristiseksi kevennykseksi. Ei tosta olisi tosiaankaan tarvinnut vetää hernettä nenään. Jos ottaa hallituspaikan vastaan, niin pitää kyllä kestää kritiikkiä ilman, että alkaa dissaamaan toista.

Aki on kyllä voimaakkaasti pyrkimässä rakentamaa tietynlaista samalla tavalla ajattelevien kuplaa. Täysin samoin kuin vihervasemmisto pyrkii vaimentamaan toisenlaisia näkemyksiä omaavia eristämään oman kuplansa ulkopuolelle, niin Aki pyrkii täällä sivuuttamaan toisenlaisa näkemyksiä esittävien mielelipiteet vähempiarvoisiksi haukkumalla kommentoijia Trumpin tai persujen kannattajiksi. Toi Jukka71-tapaus on täydellinen esimerkki: kun vähän sanotaan jotain mistä Aki ei tykkää, niin on Trumpetisti tai persu.

Näytä koko viesti