Olet täällä

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 16.9.2020 08.07

Tässäkin blogissa mainittu Jeansin EPT Barcelona kokemus ruodittavana tuoreimmassa Darknet Diaries -jaksossa https://darknetdiaries.com/episode/74/

Kyseinen podcast on muutenkin ihan asiallista kuunneltava, jos tietoturvaan liittyvät asiat yhtään kiinnostaa.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 29.4.2020 06.03

Jos kk-säästön ostoerä on 500e edestä ETF:iä mutta tilillä on vain 400e, niin silloinhan ostoa ei toteudu ollenkaan vaikka yksittäisen ETF:n hinta olisi esim 100e? Jos näin on, niin tuota maksua saa hiukan kierrettyä laittamalla ostoeräksi vaikkapa 6* kuukaudessa säästettävän summan verran. Näin ostot laukevat vain kerran 6 kuukaudessa, joten 2,5e maksukin laukeaa vain silloin.

Kikkailua silti, en tykkää.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 28.4.2020 07.38

gonatsu kirjoitti:

Miten saan Nordnetistä helposti ulos viime vuotisten osakemyyntien hankintahinnat ja päivämäärät?

Päävalikosta "Sivuni" alta "Avaa 9A-raportti 2019" lienee ajaa asian?

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 13.3.2020 09.40

hauturi kirjoitti:

Kolmas kysymys on kuinka vakavat ja pitkäaikaiset jäljet nämä toimenpiteet jättävät talouteen; kuinka paljon tulee konkursseja jne

Tätä kolmatta kohtaa oikeastaan laajentaisin vielä miettimällä sitä, voiko tämä vaikuttaa yhteiskuntiin pysyvästi? Esimerkiksi jos kaikki valkokaulukset tekevät seuraavat 8 viikkoa etätöitä, tajutaanko vihdoin että koko toimistolle menemisen kulttuuri on ihan turha? Kuluuko silloin enää autonrenkaita nykyistä tahtia, tuleeko tarve aivan uudenlaisille etätyökaluille, ovatko nykyisten toimistorakennusten ja lounasravintoloiden sijainnit aivan vääriä? Tuota kautta miettien voisi löytää ihan uusia voittajia ja häviäjiä itse pandemian rauhoituttua.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 10.2.2020 06.49

A GP practice in Brighton has been temporarily closed after a staff member tested positive for the coronavirus.

Patients at the city's County Oak medical centre have been advised to contact the NHS 111 phone service if they have concerns.

Lähde: BBC

Näytä koko viesti
Ehkä Vanha ja Viisas? - 15.5.2019 08.17

Onnittelut suunnanmuutoksesta ja elämäsi omiin käsiisi ottamisesta! Vaikeita päätöksiä olet joutunut tekemään ja kokemaan.

Ensimmäisenä tilanteessasi tulee mieleen, että (jos et ole jo tehnyt) kannattaa pysähtyä miettimään paljonko joudut maksamaan nykyisistä veloistasi korkoa. Onko oletettavissa, että sijoitustoiminnasta saa riittävästi tuota suurempaa tuottoa? Mitä voisit tehdä saadaksesi nykyistä korkotasoa matalammaksi? Voi hyvinkin olla, että ollaan tilanteessa jossa velkakuorman lyhentäminen on taloudellisesti järkevämpää kuin sijoittaminen.

Teit niin tai näin, niin taloustaitojen ja rahankäytön hallinnan opettelu ja markkinoiden seuranta ei kuitenkaan mene hukkaan. Niille tulee aina löytymään käyttöä.

Näytä koko viesti
DNA - 9.4.2019 11.26

Arvopaperi tietää että Elisalla on merkittävä roaming sopimus Telenorin kanssa, "mikä todennäköisesti raukeaa nyt".

 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 6.3.2019 09.30

Jeans kirjoitti:

Oon aina ottanut liian lepsusti tietoturvajutut ottaean huomioon miten isoja rahoja pyörittelen. 2 factor authenticationit on kaikkialla käytössä mutta toki pokerissa iso riski on just se, että joku pääse käsiksi näyttöön ja sitä kautta näkee pelikortit.

Jos haluaa laittaa foliohatun päälle, niin 2fa:n ja password managereiden lisäksi kannattaa oikeasti miettiä millä koneella töitä tekee ja rahaliikennettä hoitaa. Onko ihan oikeasti järkevää, että se on se sama kone jolla myös hoitaa muut viihteellisemmät asiansa (sähköposti, facebook, muu pelailu, jne)? Etenkin jos on tunnettu julkisuuden henkilö, joka yleisesti tiedetään varakkaaksi ja isoja rahasummia liikuttelevaksi... Eli oma kone bisneksiä varten, oma viihdekäyttöä. Työkoneella ei surffailla muualla eikä sinne asenneta muita ohjelmia.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 12.2.2019 11.48

Jeans kirjoitti:

1) Intermittent fasting. Tästä oon lukenut aikaisemminkin, että on ollut paljon tutkimuksia siitä liittyen muihin terveyshyötyihin, ja on ollut tarkoitus perehtyä pidemmän aikaa. Onko palstalla ketään, jolla on omia kokemuksia tai on perehtynyt tarkemmin ja voi antaa linkkejä parhaimpiin kirjoituksiin tästä?

Törmäsin itse aiheeseen ensimmäisen kerran vuonna 2012 Michael Mosley:n BBC:lle tekemän dokkarin myötä. Tuossa käydään mielestäni ihan ok läpi teoriaa (miksi väitetyt terveyshyödyt), sekä miksi Mosley itse päätyi 5:2 rytmiin. Ko dokkari on ainakin tällä hetkellä katsottavissa ilmaiseksi Dailymotionissa https://www.dailymotion.com/video/x370lox.

Oon itse vetänyt 5:2 paastoa vuosien saatossa pisimmillään muutaman kuukauden putkeen, ainakin mulla sillä oli merkittävä positiivinen vaikutus mitattuihin kolestroliarvoihin. Paino vaan tuppaa laskemaan enemmän kuin haluaisin.

EDIT: Tässä yhteydessä 5:2 tarkoittaa siis sitä, että viitenä päivänä viikossa syödään normaalisti, kahtena rajoitetaan kaloreita voimakkaasti.

Näytä koko viesti