Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 3.6.2021 09.25

Päivän wtf:n tarjoili Norton 360 protection, joka lisäsi tietoturvatuotteeseensa Etherium mainerin. Norton ottanee jonkinlaisen siivun mainatuista kolikoista, muuten vielä vähän yksityiskohdat epäselvät. Ilmeisesti kaikkien Norton käyttäjien laskentateho niputetaan yhteen pooliin ja tuotto jyvitetään sieltä käyttäjäkohtaisille tileille Norton wallettiin.
https://investor.nortonlifelock.com/About/Investors/press-releases/press-release-details/2021/NortonLifeLock-Unveils-Norton-Crypto/default.aspx

Näytä koko viesti
Luottokortit ja näiden bonusohjelmat - 7.1.2021 06.59

hauturi kirjoitti:

Voiko sinne rakentaa logiikan, että jos on kuun 10.-25. päivä maksetaan kortilla a ja muuten kortilla b?

Ei saa. Tuollainen pitää nysvätä käsin, eli vaihtaa appiksesta aktiivisena olevaa korttia.

 

hauturi kirjoitti:

Ilmeisesti tuo mahdollistaa ainakin sen, että credit/debit-kortilla jossa lähimaksu menee aina debitillä, sen saakin menemään creditillä?

En ole edes kokeillut laitaa debit kortin puolta Curven alle, pelkän debit/credit kortin credit puolen. Eli vastaus on kyllä.

Näytä koko viesti
Luottokortit ja näiden bonusohjelmat - 7.1.2021 08.06

hauturi kirjoitti:

Mites tuossa Curvessa menevät esim. seuraavat käyttötapaukset:

- S-kortin maksutapaetu (kun maksutapahtuma ohjautuu S-kortille)

- Liitetyn luottokortin matkavakuutus, joka vaatii maksamista ko. kortilla (kun maksutapahtuma ohjautuu ko. kortille)

Näistä minulla ei ole omakohtaista tietoa, mutta ainakin Curve kovasti väittää että heidän etunsa tulevat nykyisten luottokorttisi tarjoaman etujen päälle. En suoraan laskisi tuon varaan ennen kuin näen jossain selvän esimerkin...

Näytä koko viesti
Luottokortit ja näiden bonusohjelmat - 6.1.2021 10.12

KuplaSalkku kirjoitti:

Reilun vuoden olen Curvea käyttänyt ainoana korttina.

Syyt:

  1. Tietoturva (ei tarvitse kuolettaa varsinaisia luottokortteja tietovuodoissa esim. Hotels.com caset)
  2. 2% bonus Komplett Bankin MC:ltä kaikista ostoksista 20k€:n ostosummaan / 200€ bonariin saakka per vuosi
  3. Helppous vaihtaa veloitettavaa luottokorttia appista ja mahdollisuus blokata kortin käyttö heti
  4. Google Pay yhteensopivuus
  5. Curven omat bonukset (riippuu korttityypistä)

Heikkouksia/Sekalaista:

Curve ei käy paikkoihin mihin vaaditaan suomalainen kortti (toisaalta tämä on myös etu eräissä kampanjoissa)

Muutamia katkoja ollut vuoden aikana, jolloin maksu ei ole mennyt läpi

Curve (ilmainen perusversio) ollut täälläkin käytössä reilun vuoden. Kyseessähän ei siis ole varsinainen luottokortti (vaikka siinä MasterCard lukeekin) vaan proxykortti jonka taakse ketjutetaan ne oikeat kortit. Myyjä ei näe sinun oikeaa luottokortin numeroasi, vaan ainoastaan Curven numeron. Curve itsessään toimii Google Payssa sekä Apple Payssa.

Voit siis rakentaa Curven mobiiliappiksen avulla ketjun, jossa korttia viilatessa

  1. Yritetään Norwegianin Visalta, jos ei mene läpi niin
  2. yritetään Nordean Masterilta, jos ei mene läpi, niin
  3. yritetään vielä kortilta xyz

Kaikki muutokset mitä korttia oikeasti taustalla käytetään tapahtuu reaaliaikaisesti appiksella. Lisäksi appiksessa voit luokitella tapahtumia (esim tägätä business kuluksi), liittää kuvan kuitista tai vaikka kirjoittaa muistiinpanot ko maksuun liittyen. Lisäksi Curvessa on hämärä mahdollisuus vielä viikkoakin myöhemminkin todeta että "ai hitto, maksu meni väärällä kortilla, vaihdetaan se tuolle toiselle". Curve tuo luuriin pop-upin aina kun kortti vingahtaa, ja Curven kautta maksetut tapahtumat näkyvät oikean kortin laskulla CRV etuliitteellä, joten helppo bongata jos jotain on tullut kortille ohi Curven.

Nyt brexitin myötä Curve joutui avaamaan uuden konttorin Liettuaan, joten hommat toimivat jatkossakin sekä vanhan mantereen että sumujen saarten puolella. Amex ei toiminut Curvessa ainakaan sillon vielä kun mulla Amex oli, nykytilanteesta en tiedä.

Mulle on totaalisen mysteeri mikä on Curven business case, mistä ne takovat rahansa. EULAn mukaan he eivät myy datoja eteenpäin kolmansille osapuolille.

 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 16.9.2020 08.07

Tässäkin blogissa mainittu Jeansin EPT Barcelona kokemus ruodittavana tuoreimmassa Darknet Diaries -jaksossa https://darknetdiaries.com/episode/74/

Kyseinen podcast on muutenkin ihan asiallista kuunneltava, jos tietoturvaan liittyvät asiat yhtään kiinnostaa.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 29.4.2020 06.03

Jos kk-säästön ostoerä on 500e edestä ETF:iä mutta tilillä on vain 400e, niin silloinhan ostoa ei toteudu ollenkaan vaikka yksittäisen ETF:n hinta olisi esim 100e? Jos näin on, niin tuota maksua saa hiukan kierrettyä laittamalla ostoeräksi vaikkapa 6* kuukaudessa säästettävän summan verran. Näin ostot laukevat vain kerran 6 kuukaudessa, joten 2,5e maksukin laukeaa vain silloin.

Kikkailua silti, en tykkää.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 28.4.2020 07.38

gonatsu kirjoitti:

Miten saan Nordnetistä helposti ulos viime vuotisten osakemyyntien hankintahinnat ja päivämäärät?

Päävalikosta "Sivuni" alta "Avaa 9A-raportti 2019" lienee ajaa asian?

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 13.3.2020 09.40

hauturi kirjoitti:

Kolmas kysymys on kuinka vakavat ja pitkäaikaiset jäljet nämä toimenpiteet jättävät talouteen; kuinka paljon tulee konkursseja jne

Tätä kolmatta kohtaa oikeastaan laajentaisin vielä miettimällä sitä, voiko tämä vaikuttaa yhteiskuntiin pysyvästi? Esimerkiksi jos kaikki valkokaulukset tekevät seuraavat 8 viikkoa etätöitä, tajutaanko vihdoin että koko toimistolle menemisen kulttuuri on ihan turha? Kuluuko silloin enää autonrenkaita nykyistä tahtia, tuleeko tarve aivan uudenlaisille etätyökaluille, ovatko nykyisten toimistorakennusten ja lounasravintoloiden sijainnit aivan vääriä? Tuota kautta miettien voisi löytää ihan uusia voittajia ja häviäjiä itse pandemian rauhoituttua.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 10.2.2020 06.49

A GP practice in Brighton has been temporarily closed after a staff member tested positive for the coronavirus.

Patients at the city's County Oak medical centre have been advised to contact the NHS 111 phone service if they have concerns.

Lähde: BBC

Näytä koko viesti
Ehkä Vanha ja Viisas? - 15.5.2019 08.17

Onnittelut suunnanmuutoksesta ja elämäsi omiin käsiisi ottamisesta! Vaikeita päätöksiä olet joutunut tekemään ja kokemaan.

Ensimmäisenä tilanteessasi tulee mieleen, että (jos et ole jo tehnyt) kannattaa pysähtyä miettimään paljonko joudut maksamaan nykyisistä veloistasi korkoa. Onko oletettavissa, että sijoitustoiminnasta saa riittävästi tuota suurempaa tuottoa? Mitä voisit tehdä saadaksesi nykyistä korkotasoa matalammaksi? Voi hyvinkin olla, että ollaan tilanteessa jossa velkakuorman lyhentäminen on taloudellisesti järkevämpää kuin sijoittaminen.

Teit niin tai näin, niin taloustaitojen ja rahankäytön hallinnan opettelu ja markkinoiden seuranta ei kuitenkaan mene hukkaan. Niille tulee aina löytymään käyttöä.

Näytä koko viesti