Olet täällä

Sijoitustiedon kysymysketju - 5.8.2022 01.26

Johan kirjoitti:

Tänään olin aamulla heti valmiina hintaan 25,2 mikä olisi pitänyt olla ihan ok ja...

Mikä osake oli kyseessä? Jos kauppaa on markkinalla toteutunut alle tuon hinnan niin kannattanee laittaa viestiä OP:n aspaan ja kysyä selitystä...

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 5.8.2022 11.18

Toinen vaihtoehto (en muista mahdollistaako OP:n alusta tätä, mutta jotkut kyllä) on jättää toimeksianto vaihtoehdolla "markkinahintaan". Silloin ei itse määritellä hintaa, vaan laput kauhotaan markkinoilta siihen hintaan mihin niitä on saatavilla. Tässähän on toki sitten riskejä etenkin pienivaihtoisten lappujen kanssa, voit päätyä maksamaan reipasta ylihintaa.

Näytä koko viesti
Huhtamäki - 10.1.2022 10.29

Virginie kirjoitti:

Pakkausjätti Huhtamäki joutui tieto­murron kohteeksi – jopa 150 giga­tavua dataa vääriin käsiin https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000008530521.html

Näillä tiedoilla kuulostaa aika lievältä tapaukselta.

Näytä koko viesti
Huhtamäki - 10.1.2022 01.26

Virginie kirjoitti:

Jos dataa olisi varastettu (tapahtuiko murto vai ei, en tiedä), oleellista lienee mitä ja missä laajuudessa dataa viedään. Kriittistä dataa ovat mm. (Q4) taloustiedot ja osa työntekijöitä sekä johtoa koskevista tiedoista. Hyvin kriittistä olisi, jos varastettu data sisältäisi liikesalaisuuksia kuten tarjoustietoja (osto-, ja myyntihintoja) tai tuotekehityksen ja -valmistuksen tietoja. Tätä kai selvitellään nyt, jos murto tapahtui.  Jos kriittinen tieto ei ole vaarassa, voisi uskoa, että mahdollinen murto vaikutuksineen tiedotetaan kohtuullisen nopeasti.

Toinen kulma on myös se kuinka paljon liiketoiminnalle kriittisiä järjestelmiä on saatu kryptattua ja kuinka pitkään niiden palauttaminen käyttökuntoon häiritsee normaalia liiketoimintaa. Toki on mahdollista, että on saanu aikaiseksi pelkkä sivuosuma jonkun satunnaisen webbipalvelimen kanssa, eikä mitään oikeaa vahinkoa ole päässyt tapahtumaan.

Näytä koko viesti
Huhtamäki - 9.1.2022 09.53

Everest niminen kiristyshaittaohjelmajengi uutisoi saaneensa uhrikseen 4bn USD liikevaihtoa tekevän pakkausalan yrityksen Suomesta. Ei taida hirmuisesti vaihtoehtoja yrityksestä olla..?

Näytä koko viesti
Citycon - 26.11.2021 06.40

 

Innilator kirjoitti:

Hieno ajoitus - myyjälle.

Meinaatko siis että paria vuorokautta, tai vaikka viikkoa, myöhemmin tehtynä kauppahinta olisi ollut merkittävästi eri?

Näytä koko viesti
Shell - 15.11.2021 01.04

Tinggeli kirjoitti:

Tässä keississä en tiedä (HS:n uutinen maksumuurin takana https://www.hs.fi/talous/art-2000008004917.html), kuinka paljon ja miten nopeasti oikeus on vaatinut Shell:iä supistamaan CO2 yms. päästöjä, mutta varmaan reilusti enemmän ja nopeammalla aikataululla kuin Pariisin sopimuksessa on päätetty.

 

Suomalaista käräjäoikeutta vastaava hollantilaisoikeus määräsi, että Shellin täytyy vähentää hiilidioksidipäästöjään 45 prosenttia vuoden 2019 tasoista vuoteen 2030 mennessä. Tämä on linjassa Yhdistyneiden kansankuntien tukeman Pariisin ilmastosopimuksen kanssa.

Oikeuden määräämä vähennys on jyrkempi kuin Shellin oma tavoite vähentää päästöjään 20 prosenttia seuraavan kymmenen vuoden aikana ja saavuttaa hiilineutraalisuus vuoteen 2050 mennessä. Yhtiön hiilidioksidipäästöt saavuttivat huippunsa vuonna 2018.

Näytä koko viesti
Aspire Global - 4.11.2021 01.01

Aki Pyysing kirjoitti:

Kolmikirjaimiset lyhenteet ovat parantumaton syöpä myös rahoitusalalla. Rfp = Request for proposal ja mikä on RFI:n kolmas kirjain en vielä saanut varmaksi. Johonkin kolmeen rfihin (tender) Aspire kuitenkin Jenkeissä osallistuu. 

RFI on yleensä Request for Information, eli Proposalia kevyempi prosessi jossa ostaja enemmänkin kartoittaa ketkä kaikki olisivat kyvykkäitä lähtemään itse tarjousprosessiin mukaan. Yleensä raskaampi RFP prosessi tehdään sitten vasta tuon jälkeen, ja RFP prosessi yleensä (toivottavasti) päättyy sopimusneuvotteluihin yhden tai useamman tarjoajan kanssa.

Näytä koko viesti
Volvo Cars - 28.10.2021 04.00

Bingo53 kirjoitti:

Nordnetissä oli omilla sivuilla viesti listautumisantiin liittyen vartti sitten ja siinä teksti:

"Kappalemäärä tulee vastaamaan hyväksyttyä merkintätoimeksiantoasi."

Hyvässä lykyssä saa merkinnän kokonaan, vai mitä?

Paitsi että nyt Nordnet on rollannut takaisin koko em viestin ja korvanut sen kokonaan uudella viestillä. Nyt ei enää anneta ymmärtää allokaatiosta mitään, huomenna klo 10 mennessä selviää.

Onpas sangen näädästi hoidettu Nordnetilta, olisivat edes korjausviestinä laittaneet!

EDIT: H-i-d-a-s

Näytä koko viesti
Kiinalaiset osakkeet ja sijoittaminen Kiinaan - 30.9.2021 01.47

Kiinaan sijoittavien ETF:n kanssa pelatessa kannattaa muistaa, että niihin(kin) sisältyy sangen yllättäviä poliittisia riskejä. Esim itselläni on tälläkin hetkellä Nordnetin AOT:lla Xetrasta hankittua CSI300:aan sijoittavaa Xtrackersin ETF:ää, jota en pysty enää myymään pois edes soittamalla meklarille. Syynä tähän on se, että CSI300 indeksissä on mukana USA:n pakotelistalle päässeitä yrityksiä, ja Nordnetin alisäilyttäjänä toimii jenkkiläinen Citibank.

EDIT: Teoriassahan sama tilanne voi tulla eteen mihin tahansa laajan indeksiin sijoittavassa ETF:ssä, jossa on mukana Kiinaa edes pienellä painolla.

Näytä koko viesti