Olet täällä

Kiinalaiset osakkeet ja sijoittaminen Kiinaan - 30.9.2021 01.47

Kiinaan sijoittavien ETF:n kanssa pelatessa kannattaa muistaa, että niihin(kin) sisältyy sangen yllättäviä poliittisia riskejä. Esim itselläni on tälläkin hetkellä Nordnetin AOT:lla Xetrasta hankittua CSI300:aan sijoittavaa Xtrackersin ETF:ää, jota en pysty enää myymään pois edes soittamalla meklarille. Syynä tähän on se, että CSI300 indeksissä on mukana USA:n pakotelistalle päässeitä yrityksiä, ja Nordnetin alisäilyttäjänä toimii jenkkiläinen Citibank.

EDIT: Teoriassahan sama tilanne voi tulla eteen mihin tahansa laajan indeksiin sijoittavassa ETF:ssä, jossa on mukana Kiinaa edes pienellä painolla.

Näytä koko viesti
Eläkesäästäminen, aloittelijan kysymyksiä - 19.9.2021 09.42

JR kirjoitti:

Paljonko oli rahastoitujen varojen tuotto 2020? Mun mielestä sekin on olennainen luku.

Eläkevarat olivat vuoden 2020 lopussa 224,6 mrd euroa, sijoitustuotot olivat 10,0 mrd euroa, ja himmeli jäi plussalle 6,6 mrd euroa. (lähde)

 

Näytä koko viesti
Mandatum Trader - 20.8.2021 10.44

OST sekä yksi AOT on mulla Traderin puolella. Olen yrittänyt pikkuhiljaa keskittää kaupanteon sinne Nordnetista, en oikein tykkää Nordnetin trendistä heikentää ehtoja ja palveluita.

Ainakin tämmöisen 2-5 kauppaa kuukaudessa tekevän makuun Trader on ollut sangen hyvä, tykkään erityisesti heidän raporteistaan. Huonona puolena taas Nordnetin valuuttatilien vaivattomuutta ei tunnut olevan missään muualla.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 3.6.2021 09.25

Päivän wtf:n tarjoili Norton 360 protection, joka lisäsi tietoturvatuotteeseensa Etherium mainerin. Norton ottanee jonkinlaisen siivun mainatuista kolikoista, muuten vielä vähän yksityiskohdat epäselvät. Ilmeisesti kaikkien Norton käyttäjien laskentateho niputetaan yhteen pooliin ja tuotto jyvitetään sieltä käyttäjäkohtaisille tileille Norton wallettiin.
https://investor.nortonlifelock.com/About/Investors/press-releases/press-release-details/2021/NortonLifeLock-Unveils-Norton-Crypto/default.aspx

Näytä koko viesti
Luottokortit ja näiden bonusohjelmat - 7.1.2021 06.59

hauturi kirjoitti:

Voiko sinne rakentaa logiikan, että jos on kuun 10.-25. päivä maksetaan kortilla a ja muuten kortilla b?

Ei saa. Tuollainen pitää nysvätä käsin, eli vaihtaa appiksesta aktiivisena olevaa korttia.

 

hauturi kirjoitti:

Ilmeisesti tuo mahdollistaa ainakin sen, että credit/debit-kortilla jossa lähimaksu menee aina debitillä, sen saakin menemään creditillä?

En ole edes kokeillut laitaa debit kortin puolta Curven alle, pelkän debit/credit kortin credit puolen. Eli vastaus on kyllä.

Näytä koko viesti
Luottokortit ja näiden bonusohjelmat - 7.1.2021 08.06

hauturi kirjoitti:

Mites tuossa Curvessa menevät esim. seuraavat käyttötapaukset:

- S-kortin maksutapaetu (kun maksutapahtuma ohjautuu S-kortille)

- Liitetyn luottokortin matkavakuutus, joka vaatii maksamista ko. kortilla (kun maksutapahtuma ohjautuu ko. kortille)

Näistä minulla ei ole omakohtaista tietoa, mutta ainakin Curve kovasti väittää että heidän etunsa tulevat nykyisten luottokorttisi tarjoaman etujen päälle. En suoraan laskisi tuon varaan ennen kuin näen jossain selvän esimerkin...

Näytä koko viesti
Luottokortit ja näiden bonusohjelmat - 6.1.2021 10.12

KuplaSalkku kirjoitti:

Reilun vuoden olen Curvea käyttänyt ainoana korttina.

Syyt:

  1. Tietoturva (ei tarvitse kuolettaa varsinaisia luottokortteja tietovuodoissa esim. Hotels.com caset)
  2. 2% bonus Komplett Bankin MC:ltä kaikista ostoksista 20k€:n ostosummaan / 200€ bonariin saakka per vuosi
  3. Helppous vaihtaa veloitettavaa luottokorttia appista ja mahdollisuus blokata kortin käyttö heti
  4. Google Pay yhteensopivuus
  5. Curven omat bonukset (riippuu korttityypistä)

Heikkouksia/Sekalaista:

Curve ei käy paikkoihin mihin vaaditaan suomalainen kortti (toisaalta tämä on myös etu eräissä kampanjoissa)

Muutamia katkoja ollut vuoden aikana, jolloin maksu ei ole mennyt läpi

Curve (ilmainen perusversio) ollut täälläkin käytössä reilun vuoden. Kyseessähän ei siis ole varsinainen luottokortti (vaikka siinä MasterCard lukeekin) vaan proxykortti jonka taakse ketjutetaan ne oikeat kortit. Myyjä ei näe sinun oikeaa luottokortin numeroasi, vaan ainoastaan Curven numeron. Curve itsessään toimii Google Payssa sekä Apple Payssa.

Voit siis rakentaa Curven mobiiliappiksen avulla ketjun, jossa korttia viilatessa

  1. Yritetään Norwegianin Visalta, jos ei mene läpi niin
  2. yritetään Nordean Masterilta, jos ei mene läpi, niin
  3. yritetään vielä kortilta xyz

Kaikki muutokset mitä korttia oikeasti taustalla käytetään tapahtuu reaaliaikaisesti appiksella. Lisäksi appiksessa voit luokitella tapahtumia (esim tägätä business kuluksi), liittää kuvan kuitista tai vaikka kirjoittaa muistiinpanot ko maksuun liittyen. Lisäksi Curvessa on hämärä mahdollisuus vielä viikkoakin myöhemminkin todeta että "ai hitto, maksu meni väärällä kortilla, vaihdetaan se tuolle toiselle". Curve tuo luuriin pop-upin aina kun kortti vingahtaa, ja Curven kautta maksetut tapahtumat näkyvät oikean kortin laskulla CRV etuliitteellä, joten helppo bongata jos jotain on tullut kortille ohi Curven.

Nyt brexitin myötä Curve joutui avaamaan uuden konttorin Liettuaan, joten hommat toimivat jatkossakin sekä vanhan mantereen että sumujen saarten puolella. Amex ei toiminut Curvessa ainakaan sillon vielä kun mulla Amex oli, nykytilanteesta en tiedä.

Mulle on totaalisen mysteeri mikä on Curven business case, mistä ne takovat rahansa. EULAn mukaan he eivät myy datoja eteenpäin kolmansille osapuolille.

 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 16.9.2020 08.07

Tässäkin blogissa mainittu Jeansin EPT Barcelona kokemus ruodittavana tuoreimmassa Darknet Diaries -jaksossa https://darknetdiaries.com/episode/74/

Kyseinen podcast on muutenkin ihan asiallista kuunneltava, jos tietoturvaan liittyvät asiat yhtään kiinnostaa.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 29.4.2020 06.03

Jos kk-säästön ostoerä on 500e edestä ETF:iä mutta tilillä on vain 400e, niin silloinhan ostoa ei toteudu ollenkaan vaikka yksittäisen ETF:n hinta olisi esim 100e? Jos näin on, niin tuota maksua saa hiukan kierrettyä laittamalla ostoeräksi vaikkapa 6* kuukaudessa säästettävän summan verran. Näin ostot laukevat vain kerran 6 kuukaudessa, joten 2,5e maksukin laukeaa vain silloin.

Kikkailua silti, en tykkää.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 28.4.2020 07.38

gonatsu kirjoitti:

Miten saan Nordnetistä helposti ulos viime vuotisten osakemyyntien hankintahinnat ja päivämäärät?

Päävalikosta "Sivuni" alta "Avaa 9A-raportti 2019" lienee ajaa asian?

Näytä koko viesti