22.3.2022 - 06:01

Jack Reacher

+678
Liittynyt:
8.3.2017
Viestejä:
402

Itselleni melko poikkeuksellisesti aion lähitulevaisuudessa osallistua usean eri yrityksen boikotointiin. Sitä en vielä ole päättänyt kuuluuko NRE siihen joukkoon koska jonkin verran riittää ainakin toistaiseksi ymmärrystä sille että heidän tilanteensa on poikkeuksellisen hankala ainakin muutamassa viikossa ratkaistavaksi ja vaikka olisi jo tehty päätös hylätä koko tehdas Venäjällä niin voi olla että siitä oltaisiin toistaiseksi hiljaa mainehaitankin uhalla.

Useat Nokian nastat ovat alla olleet ja olleet poikkeuksetta myös hyvät renkaat. Viitisen vuotta sitten tosin päädyin sattumalta hankkimaan Nokialaiset itärajan tuolta puolen. Renkaat olivat halvat ja myös hyvät mutta syyskuussa ostetut renkaat oli merkintöjen mukaan jännästi valmistettu seuraavan vuoden tammi- tai helmikuussa..  

 

0
0
22.3.2022 - 07:44

Marraskuu

+861
Liittynyt:
26.11.2018
Viestejä:
935

Mediassa huutelu ei ole oikea tapa käydä sotaa. Voisi sanoa, että sellainen on omien poliittisten pisteiden keräämistä ja palvelee lopulta enemmän Putinia. 

Yritysten kannattaa venäjältä lähteä, mutta se pitää tehdä siten että sillä ei hyödytetä venäläisiä. On myös huomioitava siellä toimivien suomalaisten turvallisuus, joka venäjän uusien lakien myötä on merkittävä riski kaikessa julkisessa puheessa.

0
0
22.3.2022 - 08:03

Kallion Juoppo

+39
Liittynyt:
13.9.2016
Viestejä:
41
TL kirjoitti:

Oma täysin subjektiivinen näkemykseni on että Nokian renkailla alkaa olemaan urpoilukiintiö täynnä. Ensin tuli testitulosten härski manipulointi ja nyt vielä tämä. Toki hankala tilanne kuten joku totesikin, mutta täysin itseaiheutettu. Ei tuotanto Venäjälle itsestään ole siirtynyt. Minun rengasmerkkini vaihtui jo edellisen ketkuilun jälkeen.

Nimimerkki kahta en alle laita, en Kiinalaisia enkä Nokialaisia.

 

Toki vielä pientä sisäpiirikauppaa noiden  päälle: 

https://yle.fi/uutiset/3-12265123

 

0
0
22.3.2022 - 10:27

Juha

OP
+1334
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
1473

https://www.nokianrenkaat.fi/yritys/uutinen/nokian-renkaiden-paivitys-u…

"Kaikki Nokian Renkaiden raskaat renkaat suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Kuorma-auto- ja linja-autonrenkaat suunnitellaan Suomessa ja tuotetaan EU:n alueella. Emme ota vastaan raskaiden renkaiden tilauksia Venäjältä.

Jatkamalla Venäjän henkilöautonrenkaiden tuotantoa Venäjällä haluamme varmistaa, että tehdasta operoi ja kontrolloi myös jatkossa Nokian Renkaat. Emme enää investoi Venäjän tuotantoon."

Tää NRE:n lynkkaus herättää vähän ristiriitaisia tuntoja. Toisaalla tuntuu et kaikki mahdolliset pakotteet ja haitat pitäisi langettaa Venäjälle, toisaalta taas tuntuu että joskus tälläiset ratkaisut voivat vaan olla parempi juttu. Fiilis voisi toki olla eri jos olisin shorttina osaketta, juuri nyt kyydissä vähän longia jotka arvailen myyväni vielä tänään.

Renkuloiden tulevaisuudessa on kyl hurja määrä erilaisia skenaarioita.
 

0
0
22.3.2022 - 10:57

Tinggeli

+3010
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1938
Juha kirjoitti:
Tää NRE:n lynkkaus herättää vähän ristiriitaisia tuntoja. Toisaalla tuntuu et kaikki mahdolliset pakotteet ja haitat pitäisi langettaa Venäjälle, toisaalta taas tuntuu että joskus tälläiset ratkaisut voivat vaan olla parempi juttu.

Tässä on kolme eri lähestymismallia:

  1. Tehdas jatkaa kuten ennen (renkaat toimitetaan Venäjälle ja Aasiaan). Mainehaitta NRE:lle, ei juurikaan haittoja Venäjlle.
  2. Tehdas jatkaa, mutta tuotantoa alennetaan jyrkästi eli vedetään aivan minimiin. Niin paljon, että renkaista tulee hyvin hyvin suuri pula Venäjälläkin ja Aasiaan ei riitä yhtään rengasta. Ja uutta raaka-ainetta ei juuri tarvitse ostaa. Osa henkilöstöstä pitää laittaa pakkolomalle. Joku Venälaistyylinen tekosyy tuotannon alenemaan kyllä pitää keksiä Venäjän viranomaisille. Syy voi vaihdella jatkuvasti ja mitä sakeampi selitys, sen parempi. Venäläiset ovat tälläiseen selitttelyyn tottuneet, joten menee läpi.
  3. Tehdas laitetaan NRE:n toimesta kiinni. Omistus siirtyy jollekin Putinin Oligarkkikaverille ja tuotanto jatkuu täydellä voluumilla, mutta NRE menetti tuotannon ja alaskirjaa "miljaridin verran tehtaan arvoa". Haitta Venäjälle mitätön verrattuna tämän hetken tilanteeseen, mutta NRE:lle katastrofaalinen.

Mielestäni vaihtoehto 2 olisi tässä tilanteessa paras lähestyminen. Rinkulat eivät menetä tehdasta ja osallistuvat pakotteisiin kuitenkin.

Tämän hetkinen NRE:n lähetyminen on lähinnä vaihtoehtoa 1.

0
0
22.3.2022 - 11:22

Juha

OP
+1334
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
1473
Tinggeli kirjoitti:

Mielestäni vaihtoehto 2 olisi tässä tilanteessa paras lähestyminen. Rinkulat eivät menetä tehdasta ja osallistuvat pakotteisiin kuitenkin.

Tämän hetkinen NRE:n lähetyminen on lähinnä vaihtoehtoa 1.

Hyvä viesti ja kuulostaa siltä että taidan olla ihan samaa mieltä. Moision eilinen haastis näyttää tukevan tätä myös, eli että tehdasta kyllä oikeastaan pyöritetään siten kun kehdataan.

"Moisio kertoo yhtiön lisänneen hyökkäyssodan alkamisen jälkeen tuotantoaan Nokialla ja Yhdysvalloissa Daytonissa sijaitsevilla tehtaillaan. Nokian Renkaiden tehdas Venäjällä sijaitsee Pietarissa.

”Pietarin-tehtaan osuus henkilöautojen renkaiden tuotannostamme on supistunut noin kahteen kolmasosaan. Nokian-tehdas toimii tällä hetkellä 24 tuntia vuorokaudessa. Kun saamme laitteita lisää Nokialle, voimme myös kasvattaa tuotantoamme siellä, jolloin voimme valmistaa lähes kaikki Pohjoismaihin ja Yhdysvaltoihin myymämme renkaat Nokialla ja Daytonissa. Tämä tapahtunee jo lähiaikoina.”

Pietarin-tehtaan tuotannosta suuri osa menee Venäjälle ja Aasiaan. Jäljelle jäävä osuus viedään pääosin Keski-Eurooppaan."

0
0
22.3.2022 - 12:05

Tekijä

+190
Liittynyt:
8.7.2021
Viestejä:
124

Uutisoitu tänään ulkomailla muussakin kuin bsuinessmediassa:

Finland’s Nokian Tyres has said it would continue production in Russia to retain control of its local factory.

Nokian Chief Executive Jukka Moisio told Helsingin Sanomat in an interview that the company did not want its Russian factory to end up “in wrong hands” to avoid its Russian factories being used to make tyres for the military.

“In our opinion it is better that the factory is in our control than in someone else’s,” Moisio told the paper.

Anne Kauranen reports for Reuters that shares in Nokian fell as much as 13% on Monday, after Finnish media reported that the company had seemed to tell analysts in a call last week that it would seek to win market share from rivals that are exiting Russia. Nokian denied this on Tuesday.

THE GUARDIAN

Lienee hiuksenhieno tasapaino siinä, mitä suunnitellaan ja mitä kerrotaan ulos, tavalla tai toisella kaikki mitä sanoo voi tulla bumerangina omaan nilkkaan.

0
0
22.3.2022 - 12:48

von Fyrckendahl

+842
Liittynyt:
2.11.2018
Viestejä:
1156
Tekijä kirjoitti:

tavalla tai toisella kaikki mitä sanoo voi tulla bumerangina omaan nilkkaan.

Näin näyttää olevan. Sota on saanut ihmiset reagoimaan tunteella, myös ylireagoimaan. Ihmiset vastustavat sotaa mutta eivät voi sille mitään. He tekevät epätoivoissaan edes jotain, vaikka sitten boikotoivat kaikkea venäläistä. Venäläisyyttä ja Venäjä-myönteisyyttä etsitään joka paikasta, myös rivien välistä. Näissä oloissa mikä vain varomaton tai monitulkintainen lausuma voidaan katsoa Venäjä-myönteiseksi. Kohu on masinoimista vaille valmis.

Hakematta tulee mieleen aiemmat woke-kohut, joissa rasismia löydettiin jätskipuikoista, suklaapaketeista ja seurapeleistä milloin milläkin syyllä. Tällä kertaa löydettiin Putin autonrenkaista.

0
0
28.10.2022 - 18:24

Tinggeli

+3010
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1938

Nokian Renkaat kertoo tiedotteessa, että se myy Venäjän toimintonsa Tatneft PJSC:lle. Kaupan velattoman arvon arvioidaan olevan noin 400 miljoonaa euroa. Kaupan toteutuminen vaatii vielä venäläisten viranomaisten hyväksynnän ja muiden edellytysten täyttymisen, mikä aiheuttaa huomattavia epävarmuuksia liittyen kaupan lopulliseen ajankohtaan, hintaan, ehtoihin ja toteutumiseen.  Venajan tuotannosta luopuminen vaikuttaa merkittävästi Nokia Renkaiden taloudelliseen tulokseen ja se vaikuttaa erityisesti liikevaihtoon Keski-Euroopassa (vuonna 2021 Nokian Renkaiden tuotantokapasiteetista  80% oli Venajän tehtaalla). Renkaiden tuonnin loppuminen Venäjältä vaikuttaa negatiivisesti myyntiin erityisesti Keski-Euroopassa seuraavan kahden–kolmen vuoden aikana.

Nokian renkaat rakentaa tulevina vuosina uutta kapasiteettia Suomeen, Eurooppaan ja USA:aan.

0
0
28.10.2022 - 22:56

Never_too_old_…

+35
Liittynyt:
25.12.2017
Viestejä:
49

Nokian Renkaat arvioi itse nettovarallisuutensa Venäjällä olevan noin 400 mil luokkaa jossain vaiheessa vuoden alkupuolella, eli ei tuo hirvittävän huono hinta ole mikäli kauppa toteutuu. En tiedä mitä kauppa pitää sisällään, mutta en ihmettelisi, mikäli Tyres -tavaramerkin käyttöä koskien Venäjän sisällä olisi tehty samassa yhteydessä lehmänkauppoja. Omistajana odotan näkeväni rahat taseessa seuraavan kvartaalin kuluessa. Luoja meitä vain varjelkoon, mikäli näin ei tapahdu.

0
0
1.11.2022 - 11:42

Juha

OP
+1334
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
1473

https://news.cision.com/fi/nokian-tyres/r/sisapiiritieto--nokian-renkaa…

Nokian Renkaiden tulevaisuus alkaa hahmottua.
 

Nokian Renkaat Oyj Sisäpiiritieto 1.11.2022 klo 11.30

Nokian Renkaiden hallitus on päättänyt investoida uuteen henkilöautorengastehtaaseen Romaniassa. Uudishankkeena rakennettava tehdas sijoittuu Oradeaan, joka sijaitsee Romanian luoteisosassa lähellä Unkarin rajaa. Tehtaan vuotuinen kapasiteetti on 6 miljoonaa rengasta, ja sitä on mahdollista laajentaa tulevaisuudessa. Tehtaan yhteyteen rakennetaan jakelukeskus renkaiden varastointia ja jakelua varten. Kokonaisinvestoinnin arvioidaan olevan noin 650 miljoonaa euroa. Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa vuoden 2023 alussa, ja ensimmäiset renkaat arvioidaan valmistettavan vuoden 2024 jälkimmäisellä vuosipuoliskolla. Kaupallisen rengastuotannon odotetaan alkavan alkuvuodesta 2025. 

“Tämä investointi on merkittävä strateginen päätös, joka mahdollistaa yhtiömme kasvun. Alamme nyt rakentaa Nokian Renkaiden liiketoimintaa uudelta pohjalta ilman Venäjää ja uusi huippuluokan tuotantolaitos Euroopassa on tässä avainasemassa. Se tuo meille tarvittavaa lisäkapasiteettia ja on tärkeä tasapainoisen tuotantoverkoston kannalta”, sanoo Nokian Renkaiden

0
0
1.11.2022 - 12:17

esavainen

+72
Liittynyt:
26.8.2014
Viestejä:
60

"... mahdollistaa kasvun ...", "...tuo tarvittavaa lisäkapasiteettia...." 

vs.

"Vuonna 2021 noin 80 % Nokian renkaiden henkilöautonrenkaista valmistettiin Venäjällä."

https://www.nokianrenkaat.fi/yritys/uutinen/nokian-renkaiden-paivitys-u…

 

En ole opiskellut tiedotusta enkä filosofiaa, joten en tiedä missä kulkee kaunistelun ja totuudesta poikkeamisen raja. Mietin kuitenkin, onko todella yhtiölle eduksi puhua tiedotteessa kasvusta ja lisäkapasiteetista, kun lienee ilmeistä, että menee vuosikausia, ennenkuin tuotantokapasiteetti on edes edeltävän vuoden tasolla. 

Sinänsä voi vain harmitella, että muuten erinomaisen hyvin hoidettu kotimainen yhtiö otti valtavan maariskin, joka kostautui karusti. 

0
0
1.11.2022 - 12:21

Innilator

+72
Liittynyt:
17.9.2021
Viestejä:
322
Never_too_old_to_rock kirjoitti:

Nokian Renkaat arvioi itse nettovarallisuutensa Venäjällä olevan noin 400 mil luokkaa jossain vaiheessa vuoden alkupuolella, eli ei tuo hirvittävän huono hinta ole mikäli kauppa toteutuu. En tiedä mitä kauppa pitää sisällään, mutta en ihmettelisi, mikäli Tyres -tavaramerkin käyttöä koskien Venäjän sisällä olisi tehty samassa yhteydessä lehmänkauppoja. Omistajana odotan näkeväni rahat taseessa seuraavan kvartaalin kuluessa. Luoja meitä vain varjelkoon, mikäli näin ei tapahdu.

Sitten on vielä mahdollinen takaisinosto-optiokin, mitä tehtaitaan myyneet länkkärit ovat tehneet myydessään venäläisille (bulvaaneille). Eli parhaassa tapauksessa Pietarin tehdas palaan NR:n omistukseen sodan loputtua.

0
0
1.11.2022 - 13:23

Bingo53

+3011
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2111

2022, Q3 Nokia Renkaat osavuosiraportti julkaistaan vajaan tunnin kuluttua

INTERIM REPORT FOR JANUARY–SEPTEMBER 2022
Nokian Tyres will publish its Interim Report January−September 2022 on November 1, 2022 approximately at 2:00 p.m. EET. After publication, the release will be available on this webpage.

A conference call for investors, analysts and media will be held on the publishing day at 3:00 p.m. EET. In the call, President and CEO Jukka Moisio and CFO Teemu Kangas-Kärki will present the financial results. The presentation material will be available on this website at 3:00 p.m. EET at the latest.

Linkki: https://www.nokiantyres.com/company/investors/ir-services/ir-calendar/u…

Ehkäpä raaka numerodata antaa selkeämmän kuvan sellaisen omaisuuden tulevaisuudesta, jonka muut yhtiöt ovat jo alaskirjanneet epävarmoina saatavina kuluiksi.

0
0
1.11.2022 - 14:40

Juha

OP
+1334
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
1473

Osari: https://mb.cision.com/Main/10563/3659358/1646976.pdf

  • 14:01 ***

    Nokian Renkaat: Oikaistu osakekohtainen tulos 0,26 euroa 7-9/2022 (enn. 0,23 euroa, vrt. 0,54 euroa 7-9/2021)
  • 14:01 ***

    Nokian Renkaat: Liikevaihto 466 milj. euroa 7-9/2022 (enn. 377 milj. euroa, vrt. 444 milj. euroa 7-9/2021)
  • Nokian Renkaat: Oikaistu liikevoitto 54,9 milj. euroa 7-9/2022 (enn. 34 milj. euroa, vrt. 97 milj. euroa 7-9/2021

Osake hieman alas lukuihin.

 

0
0
16.3.2023 - 18:45

Juha

OP
+1334
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
1473

https://www.nokianrenkaat.fi/yritys/uutinen/sisapiiritieto-nokian-renka…

Renkulat olivat aamusta asti nousussa, ehkä Dansken suosituksen takia, ehkä ryssän tietoleakkauksen takia. Ostin treidiksi, sillä en olisi uskonut ettei tämä ole mtn tietoa edellisen tiedotteen muotoilun päivityksenä.

Tässä yhtiössä onkin analyytikoilla monenlaista arvaamista.

0
0
22.3.2023 - 16:15

1UP

+150
Liittynyt:
3.3.2023
Viestejä:
202

Venäjän tehdas jatkaa pyörimistä. Onkohan siitä tiedotettu, saavatko NRE tuotekehityksen ja rengasmallit käyttöönsä vai onko tuolla uudella omistajalla omaa tuotekehitystä?

0
0
30.3.2023 - 12:52

Bingo53

+3011
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2111

Nokian Renkaat Oyj on saanut Venäjän toimintojensa myynnin PJSC Tatneftille päätökseen Venäjällä tehtyjen rekisteröintimuodollisuuksien jälkeen. Tämän myötä Nokian Renkaiden kaikki toiminta Venäjällä on päättynyt.

Linkki: Nokian Renkaat Oyj on saanut Venäjän toimintojensa myynnin päätökseen / Nokian Renkaat

Tästä sitten eteenpäin.

Linkki: Tunnuslukumonitori / Nokian Renkaat

0
0
31.3.2023 - 15:17

Peltinen

+79
Liittynyt:
26.5.2016
Viestejä:
115
1UP kirjoitti:

Venäjän tehdas jatkaa pyörimistä. Onkohan siitä tiedotettu, saavatko NRE tuotekehityksen ja rengasmallit käyttöönsä vai onko tuolla uudella omistajalla omaa tuotekehitystä?

Rengasmuotteja oltiin keväällä tuomassa kovalla kiireellä takaisin Suomeen mutta rekat jäivät vähemmän yllättäen rajalle ja joutuivat kääntymään takaisin. Mitään ei ole varsinaisesti tiedotettu.

 

0
0
2.4.2023 - 09:20

Heikin Ashi

+2492
Liittynyt:
9.2.2019
Viestejä:
858

Nokian Renkaiden toimitusjohtaja Jukka Moisio (HS): ”Kaupan toteuttaminen edellytti hyväksyntää venäläiseltä viranomaiselta, joka määritteli tehtaan käyväksi arvoksi 280 miljoonaa euroa. Kun viranomainen on päätöksensä tehnyt, siitä ei voi neuvotella. Jokainen voi halutessaan tehdä johtopäätöksensä, mistä tämä kertoo.”

Näin kauppahinnat määritellään Venäjällä.  Mikähän länsifirma  tulee tähän mainioon maahan investoimaan mitään ainakaan 50 vuoteen???

 

0
0
2.4.2023 - 10:38

Never_too_old_…

+35
Liittynyt:
25.12.2017
Viestejä:
49
Tinggeli kirjoitti:

Nokian Renkaat kertoo tiedotteessa, että se myy Venäjän toimintonsa Tatneft PJSC:lle. Kaupan velattoman arvon arvioidaan olevan noin 400 miljoonaa euroa. Kaupan toteutuminen vaatii vielä venäläisten viranomaisten hyväksynnän ja muiden edellytysten täyttymisen, 

120 miljoonaa lähti aikaisemmin tiedotetusta kauppahinnasta, hups vaan. No, hyvä että sentään jotain tuolta saatiin. Lopullinen alaskirjaussumma lienee mielenkiintoinen, saadaankohan sitä ikinä tietää?

0
0
2.4.2023 - 12:32

Farseer

+2101
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1619

Ilmeisesti tuo 400 miljoonan euron ja 280 miljoonan euron ero selittyy ihan pelkästään ruplan heikentymisellä.

No, se tarina on loppu ja nyt on uuden aika. Firma on ottanut osumaa, mutta mielestäni reippaasti vähemmän kuin se 75 prosenttia mitä on laskettu tammikuun 2022 arvostuksesta.

0
0
2.4.2023 - 14:28

TL

+1204
Liittynyt:
31.7.2020
Viestejä:
948
Heikin Ashi kirjoitti:

Näin kauppahinnat määritellään Venäjällä.  Mikähän länsifirma  tulee tähän mainioon maahan investoimaan mitään ainakaan 50 vuoteen???

Vastaus lienee itsestään selvä mutta vaihdetaanpa tuohon kappaleeseen venäjän tilalle Kiina tai joku muu diktatuuri. Vastauksen pitäisi minusta olla täsmälleen sama mutta länsifirmat taitavat olla kanssani eri mieltä.

0
0
2.4.2023 - 14:58

Pörssimörssäri

+1182
Liittynyt:
28.3.2020
Viestejä:
821

Jos kiinan lansimarkkinat tyrehtyis ja lansi paattaisi ottaa Kiinan lansiomistukset haltuun, Kiina rappeutuisi suunnilleen riisintuottajavaltioksi. Lisaksi, Kiinassa ei oo Venajan tyylista paskansyontimenttaliteettia, jossa niellaan mita tahansa.

En sano ettei Kiinasta pitaisi olla yhtaan huolissaan, mutta Venajaan rinnasteinen tilanne ei ole. Kiinalla on niin paljon enemman menetettavaa lansisuhteiden suhteen.

 

0
0
6.9.2023 - 20:13

aliisan_avaimet

+527
Liittynyt:
2.6.2020
Viestejä:
531

Millenium palasi eilen shorttilistalle. Tämä on sikäli jännää, että pulju on yleensä momottaja, ja rinkulat kulkevat lähinnä vaakalentoa. Vaihtoivatko he tyyliä, vai onko heillä joku muu indikaattori joka sanoo että kohta tyrekset alas? Seuraamme.

1
0