Olet täällä

Jack Reacher

Jack Reacher

  • Liittynyt 8.3.2017
  • 46 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Lehto Group - 27.3.2018 14.30

Daytrader kirjoitti:

En  tiedä, onko Lehto parempi toimija alalla kuin muut, itselläni on vain luvut ja yhtiön omat näkemykset tämän oletuksen taustalla. Toisaalta olen nähnyt kuinka huonosti rakentamisen tuottavuus on kasvanut viimeiset 50 vuotta, joten uskon, että on ihan mahdollista, että uusi yhtiö voisi olla merkittävästi tehokkaampi toimija.

Lehdolla toki on näytön paikka, että se pystyy toimimaan tehokkaasti ja valtaamaan lisäsiivua markkinasta silloinkin kun markkina kokonaisuutena ei kasva. Yhtiön osuus kokonaismarkkinasta on toistaiseksi niin pieni ja katteet kunnossa kilpailukykyisin hinnoin, etten erityisemmin ole huolissani tästä. Pidemmällä tähtäimellä näkisin modulirakentamisen erityislaatuisena kilpailuetuna älytalot - jotka aivan varmasti yleistyvät hyvinkin pian. Kun elementit lykitään rutiinilla täyteen sensoreita ja antureita jo tehtaalla niin rakennuksen kasauksen suorittavalla porukalla ei tarvitse olla erityistä tietotaitoa asiasta. Kaikenlaiselta säheltämiseltä säästytään varsin tehokkaasti. Omakotitaloissa talopaketit valtasivat markkinat hyvinkin lyhyessä ajassa. En tosin usko että kerrostalo- tai muussa rakentamisessa aivan samanlaista kehitystä nähtäisiin, mutta varmaankin samansuuntaista.

Tilauskirjan paksuuden kannalta taitaa olla jännittävät päivät edessä, muistaakseni 31.3. mennessä piti saada sopparit kuntoon Lippulaiva-projektin osalta joten arkipäivät käyvät vähiin.

Lehto Group - 1.3.2018 19.33

Laitetaan nyt tähän tapahtumaketjuun vielä kirjaus, että viime viikkoina kovalla tohinalla lappuja myyntiin laittanut OP todellakin siirtyi tänään ostopuolelle.

Ostoja 7,24 miljoonaa, Myytyjä 7,15 miljoonaa, netto +91k lappua.

Tämä pankin aktiviteetti haiskahtaa siltä itseltään että jossakin on tiedetty jo hyvissä ajoin tarjouslappuja olevan tulossa markkinalle tiettynä ajakohtana joten myydään ensin vauhdilla vanhat pois ja ostetaan sitten uutta tilalle.

Yrityksen toimintaa en toistaiseksi arvostele, enkä oikeastaan myyjienkään pl. tilanne että tämän kuukauden aikana tiedotetaan vaikkapa Lippulaiva-projektin kariutumisesta tms. isoa negatiivista. Näkisin kuitenkin, että myydyistä lapuista olisi saanut enemmänkin hintaan lähitulevaisuudessa.

Lehto Group - 1.3.2018 10.51

Hieman pistää kyllä miettimään kun

1) Lehto tekee erinomaisen tuloksen, antaa positiivisen, joskin tapansa mukaan hieman varovaisen ohjeistuksen

2) Kurssi pomppaa 14 euron tienoille, OP nostaa tavoitehinnan 17 euroon

3) OP tunkee lappua myyntilaitaan isoja määriä kun ostajaa löytyy 13,60-14,18 välillä

4) Lehdon merkittävät omistajat myyvät nopeutetulla menettelyllä ison siivun yrityksestä jonka johdosta kurssi tippuu 10%. Osakemyynnin pääjärjestäjänä toimii OP Yrityspankki ja järjestäjänä Pareto Securities.

Joskohan OP vielä lähipäivinä siirtyisi isosti ostopuolelle, ainakin tänään ollaan jostakin syystä toistaiseksi isosti ostopuolella..

 

 

Lehto Group - 1.3.2018 10.23

"Perkele" oli ensimmäinen ajatus tästä. Muuttui hetkessä muotoon "Perkele, missä mun käteisvarat on". Tottahan tuon kokoluokan kaupassa on alennusprosentit kohdallaan. Toki vähän harmittaa kun kävi miltei myyntinapilla sormi jo 14 euron päälle olevissa hinnoissa mutta päätin malttaa mieleni, koska yleensä on tullut myytyä liian aikaisessa vaiheessa nousua.

 

Bioactive Bone Substitutes - Kaikkien arpalappujen isä - 21.2.2018 14.57

Lehtopöllö kirjoitti:

Tämä anti osoittaa, ettei antimarkkina ole täysin ylikuumentunut ja sijoittajat eivät laita aivan sokeana rahojaan jokaiseen IPOon. 

Itseäni hieman kummastuttaa listautumisanteihin sijoittamattomien ihmisten suuri määrä kun vaikkapa hyvin tunnettu Rovio sai listautumisessa 11k uusia omistajia ja Titanium hieman yli 5k. Joku voisi kyllä sorvata kansalaisaloitteen sen puolesta, että vanhemmat voisivat merkata anneissa alaikäisille huollettavilleen ilman maistraatin lupia ja kiemuroita. Annit olisivat kuitenkin kuluttomuudesta johtuen hyvä tapa kasvatella pieni sijoitussalkku muksulle ja sitämyöten varmasti nuo osallistujamäärät kasvaisivat mukavasti.

 

Lehto Group - 15.2.2018 12.52

Daytrader kirjoitti:

Eihän tuo 13 euron kurssi nyt aivan mahdottoman korkea sitten ole kasvuyhtiölle, mutta myyjiä tuntuu riittävän.

Fim ennustaa 14% nostoa ensi vuoden ennusteisiin, OP 10%. Osinko vähän odotuksia parempi. Oliko täällä jollain vielä kovemmat odotukset ensi vuodelle? Vielä kun ottaa huomioon, että kuluvanakin vuonna Lehto nosti liian alhaista ennustettaan useampaan kertaa, joten lyhyen pörssihistorian ja tilauskannan perusteella mieluummin konservatiivinen kuin rohkea ohjeistaja. Eipä sillä, kait kurssi voi mennä mihin tahansa näissä pikkulapuissa.

Vaihto lapulla on tosiaan niin pientä, että yhtään isommat toimeksiannot vaikuttavat isosti kurssin käyttäytymiseen lyhyellä aikavälillä. Seurailin tuossa aiemmin että esim. Pohjolan kautta ostettiin kokonaisvaihtoon verrattuna isohkoja määriä ja tänään sieltä on ulostettu 30k+ lappua. Lienevätkö samoja, mutta kyllähän tällä on kahden kuukauden sisään ollut parikin paikkaa tehdä 10+% voitot lyhyessä ajassa eli varmasti myyntilaidalla on paljon myös nopeita rahastuksia. 

Ohjeistuksia voisi pitää erittäin konservatiivisina. Vielä joulun alla ohjeistettiin liikevaihdon kasvavan "yli 55 prosenttia" vaikka onhan heillä täytynyt olla jo tietoa että melko varmasti yli 60% mennään tai sitten kauppa on käynyt todella vilkkaasti joulun välipäivinä. Toki epävarmuustekijänä että maaliskuun loppuun mennessä pitäisi saada Lippulaivan soppari kuntoon, jota odotettiin valmistuvaksi jo syksyllä. Projekti taisi olla mittakaavaltaan 200 miljoonan euron luokkaa vaikka jakautuneekin 2-3 vuodelle. 

 

Aloittelevan analyytikon ajatuksia - 15.2.2018 9.03

Positiiviset tilinpäätökset voi jakaa kolmeen ryhmään: vahva, vahvempi, Lehto.

Tosiaan Lehdolle ominainen varovainen ohjeistus. Pitkässä juoksussa varovaisuus lienee hyve. Suosittelen katsomaan Lehdon sivuilla tilinpäätöksen yhteydessä olevan toimitus- ja talousjohtajan haastattelun, jotenkin siitä huokuu että molemmat ovat "jalat maassa" henkisiä ja tiedostavat että mitä todennäköisimmin ohjeistusta taas tarkennellaan pitkin vuotta ylöspäin. Ja tulevaisuuden (2020-luku) visioissa ollaan ytimessä: IoT ja tekoäly tullaan integroimaan rakennuksiin vahvasti. 

 

 

Aloittelevan analyytikon ajatuksia - 10.2.2018 4.16

krenjuussa kirjoitti:

Ostinpas sitten Lehtoa lisää.

 

Itsekin pistin kaikki mitä laarista löytyi kiinni Lehtoon kun sai 11,3x. Niille jotka toilailuistani eivät olet perillä mainittakoon, että käytännössä tyhjensin sijoitussalkkuni syksyllä koska tarvitsin rahat pörssin ulkopuoliseen elämään mutta jätin vain Lehdon osakkeet "ei sijoitukseksi vaan betsiksi". Ja nehän ottivat sittemmin isosti alamäkeä ja tämä on itseasiassa jo toinen lisäyskerta sitten syksyn. Eli ensi viikolla rinta rottingille tai käsi taskulle.. mutta omat pienyritystason tietolähteet rakennusalalta kertovat että urakkaa riittää aivan samaan malliin kuin edellisvuonnakin ja toisaalta mielestäni Lehto on voittaja silloin(kin) kun rakentaminen alkaa hiipumaan, koska poikkeuksellinen tekniikka.  

Bioactive Bone Substitutes - Kaikkien arpalappujen isä - 8.2.2018 23.03

Hyvää settiä Ede. Mahdollisella vähäisellä tutkimuksella tarkoitin lähinnä eläinperäisestä aineesta jalostettua lääkeainetta, en luun paranemista itsessään.

Visioin tämän lafkan tulevaa kurssikäyrää niin, että annissa mennään +-10% riippuen kiinnostuksen määrästä, mutta sitten tuleekin pitkä pätkä sellaista aikaa kun myyntiä ei vielä ole ja kurssiliikkeet perustuvat uutisointiin jota tullee harvakseltaan aiheina tietenkin tutkimustulokset, saadut tai evätyt hyväksynnät ja luvat ja sittemmin mahdollisesti yhteistyöt ja lisenssoinnit tms. Niinpä näen fiksumpana katsoa ensin minne juna on menossa ja päättää vasta sitten mahdollisesta kyytiin hyppäämisestä. Ravintolavaunussa on tilaa vielä myöhemminkin ja matka on varmasti vielä pitkä siihen että tätä arvostettaisiin myynnin ja liikevoiton perusteella.

 

Bioactive Bone Substitutes - Kaikkien arpalappujen isä - 8.2.2018 10.15

Jää väliin myös minulta, koska päätän kerrankin noudattaa ohjetta sijoittaa vain sellaiseen liiketoimintaan jota ymmärrän.

Toki ymmärrän kuinka raha tehtäisiin, mutta mitään osaamista ei itsellä ole arvioida onko tuo heidän tuotteensa aivan poikkeuksellinen tahi millaisiin liikevoittoprosentteihin tällä voitaisiin päästä. Tuotteen poikkeuksellisuutta puoltaa kyllä se, että Oulun yliopisto on tutkinut asiaa todella pitkään ja se että tuntuu hyvin vaikealta löytää netistä tutkimustietoa, joka viittaisi vähän siihen suuntaan ettei tätä ehkä ole tutkittu kovinkaan laajalti. Jos on niin, että leikkauksissa otetaan käytännön aina luuta leikattavalta itseltään ja tämä tuote taas näppärästi hyllystä, on helppo uskoa että hinnakkaanakin tuotteena tämän käyttö olisi sairaalalle järkevää.

Tuon kirjoitettuani aloin jo pohtimaan josko sittenkin laittaisi vaikka minimit, joten kaatakaapas nyt kunnolla lokaa niskaan näille ajatuksille niin säästän hieman rahaa. Jos tähän ropoja laittaa niin selviö on ainakin että sijoitushorisontin pitää olla pitkä ja/tai summan sellainen jonka on valmis häviämään kokonaan jos käy huonot. Tietysti ostamista voisi lykätä ainakin kaupankäynnin alkuun asti jos mennäänkin alle anti-hintojen.

Aiheesta 2009:

http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/poron-luusta-tehty-laake-korjaa-murtum...

Aiheesta 2016:

https://yle.fi/uutiset/3-8926713

 

Vuoden 2009 suunnitelmista ollaan yli viisi vuotta myöhässä, mutta miksi ja mitä siitä pitäisi ajatella? Tuliko kehityksessä takapakkia vai hidastelua joidenkin lupien tms. myöntämisessä. Patenttisalkun sanotaan olevan vahva. Eikös tämä lääke-alalla tarkoita jotakin tiettyä aikarajaa ennenkuin kopiolääkkeiden valmistus on sallittua? Jos aihetta ei ole juurikaan tutkittu muualla, niin patenttisalkkuhan voi olla aivan törkeän vahva.