Olet täällä

PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 4.6.2020 01.42

hauturi kirjoitti:

Pikkupro (tai kuka tahansa kenellä on valuuttatilejä Nordnetissä): kun siirrät rahaa Nordnetin eurotilille vs SEK-tilille, niin onko tilinumero mihin siirto tehdään aina sama (ja vain viitenumero eri), vai onko kummallekin oma tilinumero (ja sen lisäksi oma viitenumero).

Käytännön kokemusta ei ole, mutta linkin FAQin mukaan täytyy tosiaan käyttää eri tilinumeroa ja laittaa viestiin/viitteeseen laitetaan oman salkun numero. Lisäksi talletuksen voi tehdä vain suomalaisilta IBAN-tileiltä..

https://www.nordnet.fi/faq/2671-miten-teen-talletuksen-valuuttatililleni?phrase=valuutt&guideCategory=852

Näytä koko viesti
Rahapeliyhtiöt - 28.4.2020 05.22

Veikalta posahti sähköpostiin tiedote tappiorajojen alentumisesta viranomaispäätöksellä. Tämänsuuntaisiin toimenpiteisiin varmaan muuallakin tähdätään jos lainsäädäntö sen mahdollistaa.

 

Tappiorajat madalletaan viranomaispäätöksellä poikkeustilanteen ajaksi

 

Nopearytmisten pelien kaikille pakolliset maksimitappiorajat madalletaan sisäministeriön asetuksella poikkeustilanteen ajaksi niin, että kuukausikohtainen tappioraja madalletaan 2 000 eurosta 500 euroon ja päiväkohtainen raja 1 000 eurosta 500 euroon.

Tappiorajat koskevat pelaamista veikkaus.fi:ssä sekä Veikkauksen sovelluksella ja ovat yhteiset seuraaville peleille: nettiarvat, automaattipelit, eBingo, pöytäpelit (ei pokeri) sekä Tähdenlento.

Tappiorajat madalletaan viranomaispäätöksen mukaisesti 1.5.2020 alkaen. Poikkeustilannetta koskeva asetus on voimassa 30.9.2020 saakka. Tämän jälkeen tappiorajat palautetaan automaattisesti aiemmin asettamallesi tasolle, 30.4.2020 tilanteen mukaisesti. Mikäli teet muutoksia tappiorajoihisi poikkeustilanteen aikana 1.5.-30.9., asettamasi rajat säilyvät myös poikkeustilanteen päätyttyä.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 24.4.2020 01.25

Tervetuloa takaisin PP. Tämä siksi, että Sijoitustiedon blogi lähti hieman negatiivisissa merkeissä liikenteeseen ja olin jo kysyä onko kaikki kunnossa, koska toisin kuin Pokeritiedon blogien seikkailuissa kaikki linet eivät minusta(kaan) vaikuttaneet sen enempää fiksuilta kuin PikkuPro:ltakaan. Olen mielenkiinnolla lukenut seikkailujasi PT:n puolelta jo hyvän tovin ja niistä iso kiitos, niistä tarttuu helposti Always look on the bright side of life meininki lukijaankin. Elämänmakuista meininkiä.

Tällä kertaa suurimmat naurut sain tosin omasta lukihäiriöstäni kun matkavakuutusten korvausluettelo loppui "Aspiriinia lisää 18,80".

 

Näytä koko viesti
Korona ja asuntomarkkinoiden kehitys - 17.4.2020 12.31

hauturi kirjoitti:

Jenkeissähän on jo puhuttu, että kun ihmiset ja firmat ovat keksineet etätyön toimivan, niin porukka haluaakin mieluummin pieniin kaupunkeihin. Samoin Suomessa on nähty jälleen kommentteja Vanhasen lanseeraaman "Nurmijärvi-ilmiön" puolesta. Itse olen ollut jo pidempään sitä mieltä että etätyön lisääntyessä kaupungistumisen megatrendi saattaa jopa kääntyä (toki asiaan vaikuttaa moni muukin asia), varsinkin Suomessa missä "maalla" asuminen on monelle paljon tutumpaa jo valmiiksi. Korona saattaa hyvinkin olla tätä kiihdyttävä tekijä.

Korona varmasti luo halukkuutta muuttaa väljemmille alueille. Sopivasti ajankohtainen 5g luo siihen myös uusia mahdollisuuksia. En kylläkään usko, että tämä toteutuisi suuressa mittakaavassa. Moni kuitenkin huomannee karanteenissaan, että ei sinne keskustan ruuhkiin oikeasti välttämättömiä menoja niin paljon olekaan. Mutta olisihan se aika villi skenaario jos keskiluokka / ns. paremmin tienaavat - siis ne joilla keskimäärin on mahdollisuus etätöihin - jättäisivät Helsingin ja vastaavasti duunaria pukkaisi tilalle. Kalliit alueet halpenisivat ja halvimmat kallistuisivat(?).

Näytä koko viesti
Kitupiikin päiväkirja - 15.4.2020 12.09

Tinggeli kirjoitti:

.. mutta tehtaat edelleen pyörii ja tuoteitta tulee ulos. ..

Rajat on toki kiinni hupimatkailulle, mutta vienti ja tuonti toimii silti. Käsittääkseni joka maassa.

Niin, rajat ovat auki viennille ja tuonnille. Mutta kaikki tehtaat eivät pyöri eikä tuotteita tule ulos. Esimerkiksi moni kotimainen konepaja ei vie tällä hetkellä mitään ja on laittanut henkilöstöä lomautukseen vain siksi, koska tuotannossa tarvittavia komponentteja ei esim. Italiasta ja Saksasta ole toimitettu, koska siellä eivät tehtaat ole pyörineet. Ei auta paksut tilauskirjatkaan ennenkuin toimitusketju on aukoton. Ja se vaatii, että tilanne on hallinnassa kaikissa ketjuun kuuluvissa maissa. Moni varmasti miettii vaihtoehtoisia komponenttitoimittajia, mutta se ei käyne silmänräpäyksessä ja voisi tietää hankaluuksia olemassa olevien sopimusten suhteen yms. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 6.4.2020 02.46

Alustava suomalainen tutkimustulos aerosolihiukkasten mukana leviämisestä.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006465875.html

Näytä koko viesti
Lehto Group - 4.4.2020 07.46

Ymmärtääkseni nuo menevät avainhenkilöiden palkitsemiseen (en ole tosin tarkkaillut määriä onko ostettu enemmän kuin on sovittu jaettavaksi avainhenkilöille) jolloin ei voi sanoa että yhtiö sinänsä näkisi osakekurssin olevan selkeästi alakantissa ja omien ostoa siitä syystä harrastettaisiin.

Tarkoitus olisi hypätä kelkkaan 10+ vuoden holdilla jossain vaiheessa mutta en tällä hetkellä keksi yhtään syytä miksi Lehto olisi nyt halvempi kuin syksymmällä, koska tuloskin tehdään käytännössä H2.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 2.4.2020 11.34

Hynägrande kirjoitti:

Sinne lähti Nokian renkaat taas. 

Taitaa kevätkelit ja takatalvi vuorotella kun renkaat vaihtuu noin tiuhaan wink

Näytä koko viesti
Nokian Renkaat - 1.4.2020 11.28

Inderesin kommentti: Nokian Renkaiden osakekurssi on noussut alkuviikon aikana liki 30 %, minkä arvioimme pääosin olleen valtion sijoitusyhtiö Solidiumin kasvattaman omistusosuuden ja siihen liittyneen taustaspekulaation ajamaa.

Vaikuttaa oikein täysiveriseltä omituisten aikojen perus(teettomalta) pompulta. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 31.3.2020 05.25

petteri kirjoitti:

Sairaalassa olevat tapaukset tipahtivat Suomessa  eilen 143:sta 137:ään. 

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tilannekatsaus-koronaviruksesta

Maanantaina on ilmeisesti päästetty potilaita kotiin vähän enemmän.

Neljä taisi lähteä arkussa ja kaksi kotiin jos oikein tulkitsin kaavioita.

Näytä koko viesti