Olet täällä

Jack Reacher

Jack Reacher

  • Liittynyt 8.3.2017
  • 68 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Lehto Group - 9.5.2019 7.06

Lehto Group Oyj: Lehto alentaa vuotta 2019 koskevia taloudellisia näkymiä

 

Lehto Group Oyj
Pörssitiedote
9.5.2019 klo 07.00

Uusi näkymä:

Lehto arvioi, että konsernin liikevaihto vuonna 2019 on samalla tasolla kuin vuonna 2018 (vuoden 2018 liikevaihto 721,5 miljoonaa euroa) ja liikevoitto on 2-6 % liikevaihdosta (5,2 % vuonna 2018).

Liikevoittonäkymän muutoksen taustalla ovat edelleen syntyvät tappiot peruskorjaushankkeista, Ruotsin liiketoiminnan käynnistämisestä aiheutuneet ennakoitua suuremmat kulut ja ensimmäisestä päiväkotiprojektista aiheutunut tappio, sekä hoivakoti- ja toimitilahankkeiden katteiden heikentyminen ja viiveet uusien hankkeiden käynnistymisessä.

Näkymä perustuu yrityksen saatavilla oleviin tietoihin meneillään olevien rakennushankkeiden etenemisestä ja yrityksen arvioon vuoden 2019 aikana aloitettavista ja myytävistä rakennuskohteista, sekä tämänhetkiseen näkemykseen asuntomarkkinoiden kehittymisestä.

Keskeisimpiä liikevaihdon ja liiketuloksen kehittymiseen liittyviä riskejä ovat asuntojen kysynnän heikentyminen, hoiva- ja kouluhankkeiden käynnistymisen lykkääntyminen sekä viiveet neuvotteluvaiheessa olevien toimitilahankkeiden käynnistymisessä.

Aiempi 12.2.2019 tilinpäätöstiedotteessa julkaistu näkymä oli:

Lehto arvioi, että konsernin liikevaihto vuonna 2019 on samalla tasolla kuin vuonna 2018 (vuoden 2018 liikevaihto 721,5 miljoonaa euroa) ja liikevoitto on 5-7 % liikevaihdosta (5,2 % vuonna 2018).

Aallon Group - 1.4.2019 10.42

Yleisöannin merkintäsitoumukset hyväksytään 60 osakkeeseen saakka, ja ylittävältä osalta merkinnät noin 8,6 prosentin suhteessa.

Hmm. kovin jäi pieneksi tämä potti.

Aallon Group - 31.3.2019 17.53

Lisäerä käsittääkseni jaetaan vain yleisön ja instikoiden kesken, copy paste:

Jos listautumisanti ylimerkitään, Yhtiön hallitus päättää lisäosake-erän käyttämisestä sekä lisäosake-erään kuuluvien tarjottavien osakkeiden jakamisesta Yleisö- ja Instituutioannin kesken.

Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 23.3.2019 6.30

Ihmeenä pitäisin jos jokin taho YELin puuttumisesta kyselisi koskaan mitään. Eikä sen ottamisesta tai ottamatta jättämisestä tarvitse ilmoittaa minnekään.

 

 

Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 15.3.2019 20.57

Voisikohan tämä aiheuttaa vuodenvaihteen molemmin puolin mielenkiintoisia kurssireaktioita joidenkin epälikvidien kansanosakkeiden kohdalla jos ihmiset myyvät aiempaa salkkua tyhjäksi ostaakseen mahdollisesti samaa tavaraa takaisin uudelle tilille?

Sijoitustiedon kysymysketju - 24.1.2019 10.28

Tuli seuraavanlainen kysymys vastaan:

Kun salkkuun jääneistä Talvivaaran osakkeista tulleet tappiot tulivat 2018 verotuksellisesti tappioiksi, eikä ko. vuodelta ole riittävästi voittoja kuitattavaksi niin meneekö homma nyt niin, että

a) on viisi vuotta aikaa vähennellä näitä tappioita verotuksessa pääomatuloista ja

b) Ne vähentävät myös muista kuin osakkeista kertyviä verotettavia pääomatuloja, eli ei ole väliä tuleeko voittoa osakkeista, metsästä, yritystoiminnasta (pääomatulo-osuudesta) tai vuokratuloista.

Vastasin itse, että juuri näin asia (vuodesta 2017 alkaen) menee, mutta aloin sitten pohtia, mahtaako erilaisten pääomatulojen ja menojen vähennyskelpoisuuksissa sittenkin olla jotakin poikkeuksia sääntöön vai ovatko ne aina vähennyskelpoisia keskenään? 

Lehto Group - 21.10.2018 11.36

Tämä Lehto case on kyllä lähihistorialtaan miltei katastrofaalinen. Onnekseni tuli veivailtua ja kevennettyä keväällä jonkin verran. Salkussa kuitenkin melkolailla edelleen. Ei hyvä.

Negatiiviset pointithan tuossa melkolailla esitettykin, joten kaivetaan vähän positiivisiakin viimeisimmästä tiedotteesta, jotka tosin vaativat luottamusta yhtiön tiedottamiseen, joka on koetuksella atm:

1) Liikevaihdon aleneminen johtuu erityisesti Hyvinvointitilojen hankkeiden käynnistymisen viivästymisestä -> tuloutuu liikevaihdoksi 2019

2) Asunnot- ja Toimitilat-palvelualueiden liiketoiminta etenee tavoitteiden mukaisesti -> ydintoiminta kunnossa

3) Lehto on nopealla aikataululla tutkimassa vaihtoehtoisia ratkaisuja korjausrakentamisen kannattamattomista osista luopumiseksi -> reagoidaan , vapautuuko pätevää työvoimaa mahdollisesti ydintoimintaan?

Kyllähän tällä edelleen samat mahdollisuudet ja potentiaali on kuin ennenkin, mutta varsinkaan lyhyen tähtäimen kurssia en lähtisi arvailemaan mihinkään suuntaan. Myyntipuolella on kuitenkin pääasiassa isot (?) ulkomaiset omistajat joiden myyntihalukkuuden määrittänee lähinnä alan sykli joten lappua riittänee halukkaille ostajille. 

 

 

Lehto Group - 31.5.2018 16.30

Daytrader kirjoitti:

Itse myin isoimmat erät kun nousi ja nyt ostin taas lisää. 

Tästä olisi kiva kuulla aktiivitreidaajan konkreettista ajatuksenjuoksua tarkemmin kun olen kerrankin seurannut ko. osaketta lähes päivittäin. Kuinka suuri % nousu laukaisi myyntinappulan? Kuinka monta % tultiin myyntihinnasta alaspäin että ostonappula löytyi? Oliko jotain muita merkitseviä tekijöitä päätöksenteossa? 

Lehto Group - 30.5.2018 20.55

PPP123 kirjoitti:
Jack Reacher kirjoitti:

Myin eilen ison siivun Lehto-betsistäni heti aamulla.  

Toivottavasti saat takaisin paremmalla hinnalla!

Oikeastaan olisi jo takaisin ostopaikka ollut tänään kun reilut -5% tultu myyntihinnastani mutta kuten kirjoitin, en näe ennen H1 raporttia ajureita suuremmalle nousulle ja Daytraderin perusteilla väännän itselleni asian niin, että myyjiä riittää pitämään kurssin alhaalla. Ulkolaisissa rahastoissa myyntihalukkuus varmaankin pääosin selittyy rakennusalan syklin kääntymisellä.

Lehto Group - 30.5.2018 18.21

Myin eilen ison siivun Lehto-betsistäni heti aamulla. Tappiolle jäätiin (ainakin toistaiseksi), mutta ajatuskulku oli seuraava: Jos Hippos-uutiset eivät riitä selkeään välittömään positiiviseen nykäykseen, niin mikä riittää? Oma arvaukseni on, että siihen riittää vasta H1 katsauksessa esitettävä paksu tilauskirja ja vahvistus että koko vuoden tuloksen odotetaan edelleen pysyvän annetuissa ohjeistuksissa. Joten en siis ennen elokuuta näe mitään syytä kurssinousulle tämän hetken olosuhteissa. 

Toki Lippulaiva voisi pienen nykäyksen ylöspäin antaa, mutta silläkään ei 2018 tulokseen vaikutusta ole, jonka ohjeistusta varmaankin markkinoilla epäillään. Suurimpana ajurina alaspäin toiminee toki rakennusalan syklin (todennäköinen) kääntyminen. Pidemmän ajan näkemykseni yhtiöstä ei ole muuttunut, uskon vain että kesä- tai heinäkuussa saan omani takaisin halvempaan hintaan. Trump, Italia, Suomen hallitus. Joku noista vaikkapa voisi tuoda hienon ostopäivän.

Viime vuonna koko vuoden näkymiä päivitettiin ylöspäin vain kaksi viikkoa Q1 raportin jälkeen. Pian on kulunut neljä viikkoa tämän vuoden raportista eikä päivityksiä näkymiin ole tehty. Se antaisi olettaa että aiempi ohjeistus pitää.