Olet täällä

Jack Reacher

Jack Reacher

  • Liittynyt 8.3.2017
  • 34 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Aloittelevan analyytikon ajatuksia - 10.11.2017 12.45

Krenjuussa kirjoitti:

Lehto myös maksaa tuloksestaan ulos noin 30-50% tämä on Lehdon ilmoittama osinkohaitari. 2016 tuloksesta maksettiin 32% ulos osinkoina. Jos sama pitää kutinsa tänä vuonna niin vaikka laskisin yhtiön oman arvionnin alahaitariin 45% liikevaihdon kasvu (yhtiö ennustaa 40-50%) ja 9.5% liikevoittomarginaali(yhtiö ennustaa 10%) niin osinko olisi 0,27snt osakkeelta. 

Uskoisin että osinko% pidetään suunnitelman minimissä, eli 30. Kasvu on kovaa ja rahalle on firmassa käyttöä, fiksumpaahan se on laittaa omista jos on kuin lainata kuten nyt on jouduttu tekemään.

Aloittelevan analyytikon ajatuksia - 10.11.2017 12.35

Krenjuussa kirjoitti:

Toivottavasti markkina näkee potentiaalin vahvassa kasvussa ja ymmärtää siihen panostamisen hieman syövän liikevoittomarginaaleja. Uskon vahvan kasvun kantavan yhtiötä paremmin ja kuluja voi karsia kun ollaan saavutettu enemmän markkinaosuutta.

 

Heh, meni oma "betsi" metsään Lehdon kohdalla, odotin vielä katsauksen jälkeenkin että koilliseen mennään mutta lähdettiinkin lähes etelään. Noh, käsi taskulle ja positiota kasvattamaan. Päivittäinen vaihto on kyllä Lehdolla sen verran pientä että yksi tai useampi suurempia eriä myyvä taho tiputtaa kurssia helposti  poikkeuksellisen paljon. Varmasti on myös niin, että kun toteutuneet tulokset 2017 vastaavat jo keväällä arvioitua ja kasvu siinä mielessä siirtyy vuodelle 2018 niin alan syklin mahdollinen alamäki pelottaa. Tässä mielessähän Q3 oli oikeastaan neutraali, ellei jopa negatiivinen koska odotettiin myös suuren Lippulaiva-projektin varmistumista syksyllä, jota ei sitten tapahtunutkaan, olisi kasvattanut tilauskirjoja entisestään.

 

Mutta onhan tuossa paljon plussaa, ainakin paksut tilauskirjat, edelleen toistettu liikevoittoprosentin pysyminen koko vuodelta päälle 10, joka vaatii hurjaa liikevoittoprosenttia Q4/2017. Ja jos keskeisimmät huolenaiheet ovat pätevä työvoima ja tehdaskapasiteetti niin en olisi kovin huolissani pitkässä juoksussa mutta toisaalta pitkään juoksuun sisältyy väistämättä syklin kääntyminen..

Mistä muuten johtuu, että rakennusalalla hyvä liikevoittoprosentti keskittyy H2 ja etenkin Q4? Valmistuvatko projektit keskimäärin syksyllä/alkutalvesta jolloin niihin ei enää kohdistu menoja tai jotain sinnepäin?

 

 

 

 

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 6.11.2017 10.00

jules kirjoitti:

Miksi niin monet jatkavat sitä missä ovat hyviä sen jälkeen kun se ei taloudellisesti olisi enää välttämätöntä? 

 

Elämässä pitää olla riittävästi mielekästä tekemistä. Ehkäpä jatketaan ennemminkin sitä mikä kiinnostaa, kuin sitä missä on erityisen hyvä. Toisinaan nuo vaan ovatkin yksi ja sama asia. Jos pitää siitä mitä tekee elantonsa eteen tai joka kerryttää säästöjä voi täydellinen "eläköityminen" sen parista olla jopa kohtalokasta ellei korvaavaa aktiviteettia ja sisältöä elämään löydykään.  

Dovre - 26.10.2017 12.31

Aki Pyysing kirjoitti:

"Kolmannen vuosineljänneksen viimeinen päivä oli lauantai, ja noin 1.5 miljoonaa euroa asiakasmaksuja saatiin 2. lokakuuta." Pörssiyhtiöt harvoin kertovat laskujensa eräpäiviä, mutta tässä tapauksessa selitettiin 2,2 megaa negatiivista liiketoiminnan kassavirtaa.

Positiivista oli, että näkymiä ei vieläkään pudotettu ...

 

Tämä saanee jatkumoa, sillä myös neljä seuraavaa vuosineljänneksen viimeistä päivää sattuu viikonlopulle :D

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 13.10.2017 13.44

Casteliero kirjoitti:

Nordnet tarjoaa nyt myös Ethereum ETN:ää Bitcoinin vastaavan lisäksi.

 

Olen ihan nyypiö tämäntyyppisissä sijoitusinstrumenteissa. Viitsisikö joku avata hieman perusteita vaikkapa juuri tästä Ethereum ETNstä? Mieleen juolahtaa äkkiä ainakin 

1) Verotuskohtelu? Onko sama kuin tämä olisi ruotsalainen osake?

2) Kaupankäyntikulut? Onko sama kuin tämä olisi ruotsalainen osake?

3) Kuinka tämän ETN:n arvo käytännössä linkkautuu Ethereumiin?

4) Kun tästä on ilmeisesti omat lajikkeensa EUR ja SEK joista kruunuissa oleva on moninkertaisesti vaihdetumpi niin onko valuuttakurssien + vaihdon lisäksi jotakin huomioitavaa kumpaan sijoittaa. Entä onko näiden välille mahdollisesti repeytyvä ero indikaattori toisen väärästä arvostuksesta? Hämää myös hieman kun molemmat pyörivät samoissa lukemissa mutta eri valuutoilla, tämä lienee vain tekninen juttu että 1 tällainen on määritelty vastaamaan eri määrää Ethereumia?  

5) Muuta oleellista?

 

Lehto Group - 6.10.2017 17.07

Carnegie Invesment bank - joka on nähdäkseni ulostanut lappuja jo kohta kuukauden päivät ja jonka myynnit ovat olleet jopa 70% päivittäisistä kaupoista - teki tänään pienivaihtoisella Lehdolla kaksi isoa sisäistä kauppaa 80k + 200k osaketta, joista viimeisimmän klo 12:24, jonka jälkeen Carnegiella ei enää myyntejä. Nämä kaupat kattavat 95% koko päivän vaihdosta tähän asti. Itse ainakin näkisin että kurssilasku on ollut pääosin Carnegien myyntipaineen aiheuttamaa, joten jokohan olisi katto vihdoin auki nousulle? 

S-osuudet: kannattava piensijoitus - 27.9.2017 20.57

Monesti syy siihen miksi perhe X ostaa käyttötavaransakin usein esim. Prismasta vaikka hinnat usein 10-30% kalliimmat kuin jossakin toisessa putiikissa lähistöllä on juurikin siinä että ajatellaan vain että saadaan sitten isommat bonukset. Jos tätä lähdetään romuttamaan ahneudella ollaan tuhon tiellä, eikä kassaan jatkossa tulekaan jaettavaa samaan malliin. 

Titanium - 27.9.2017 16.21

Opiskelijan sijoitusmonoblogi - 27.9.2017 11.51

Verkkokaupan sivujen käytettävyydessä tosiaan parantamisen varaa. Tosin verrokkiryhmässä "kotimaiset verkkokaupat" ei kuitenkaan olla mielestäni mitenkään pinkan pohjimmaisena. Henkilökohtaisesti minua korpeaa ko. lafkassa eniten rajoitetut huipputarjoukset joiden ainakaan omasta ip-osoitteestani ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia mennä ostamaan Verkkokaupasta tuntiin yhtään mitään. Niiden aikaan on Verkkokauppa - todennäköisesti aina nurin. 

Lehto Group - 20.9.2017 11.38

En voi sanoa että olisin erityisesti seurannut Lehtoa, mutta samoilla linjoilla ajatelmiesi kanssa, Krenjuussa. Omassa salkussa suurin omistus tällä hetkellä ellei euroja lasketa, johtuen kuitenkin pääasiassa siitä että tulen tarvitsemaan lähiaikoina käteistä ja siksi olen myynyt omistuksia vahvasti aina kun kurssi on miellyttänyt. Tämä on kuitenkin paperi jolla haluan vähän gämblätä lyhyessä salkussa.

Lehto Groupin vaihto on todella pientä ja analyytikkoseuranta lähes olematonta joten kurssi on käytännössä pompsahdellut tulosjulkistusten mukaan suorakulmassa uudelle tasolle ja niin uskon käyvän seuraavienkin osavuosikatsausten aikaan. Negatiiviset uutisoinnit olleet melkolailla nollissa.