Olet täällä

Tekoäly - 1.2.2023 07.16

keely kirjoitti:

EDIT: Koska tämä on sijoitusfoorumi, ennustan myös aivan pöyristyttävää tekoälykuplaa tulevina vuosina. Tämä ei ole sijoitussuositus.

Tästä on kyllä vahvat merkit ilmassa. Toisaalta nyt todella tehdään hyvinkin edistyksellisiä tekoälysovelluksia ja toisaalta vaikuttaa että uutisoinnissa otsikoidaan tekoälyksi paljon myös sellaista joka ei välttämättä tuota määrettä täytä, eli termi tekoäly on kuumaa kamaa kuten vaikka wap it-kuplan aikaan.      

Näytä koko viesti
Höpinäketju - 27.1.2023 01.41

Vajaan tuhannen markan Grafit ysäriltä on edelleen voimissaan. Ja muistissa yhä se game changer fiilis kun niillä paineli menemään joitakin rupuisia NHL 2000:sia tms. aiemmin käyttäneenä. Valtava ero. Veikkaan että nykyään saa hyvää jo varsin edullisesti toisin kuin silloin.   

Näytä koko viesti
Loma-asunto (mökki) sijoituksena - 21.1.2023 06.49

Coopoc kirjoitti:

Olisi vissiin pitänyt viime vuonna jo maksaa vuokraveroa, joko nostamalla tuloveroprosenttia tai maksamalla ennakkoveroa nyt joutuu ilmeisesti maksamaan mätkyjä ja korkoa mätkyille.

Tammikuun loppuun asti ehtii aina maksamaan korotta edellisen vuoden veroja. Omavero palvelussa täytyy hakea lisäennakkoa.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 19.1.2023 09.32

Neogamesia on näemmä napsunut pilkkiin taas. Eiköhän tämä näistä hinnoista vielä nouse, eri asia sitten onko se ensi viikolla vai ensi vuonna. 

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 17.1.2023 11.34

Osakesäästötilin(kin) voitot ovat pääomatuloa, joten mikäli edellisiltä vuosilta on vahvistettuja tappioita pääomatuloksi luokiteltavasta toiminnasta olipa se sitten osaketappioita, yritystoimintaa tai mitä vaan niin ne vähennetään verotuksessa automaattisesti tulevina vuosina voitoista, maksimissaan viitenä seuraavana vuotena jolloin tappion vähennysoikeus vanhenee.

Edit: Ja sitähän ei kysytty :D Lisää kahvia prkl.

Näytä koko viesti
Inflaatio - 15.1.2023 09.39

https://twitter.com/JukkaLepikko/status/1614274215951175681

Lepikkö pureutuu jenkkien inflaatiodataan tullen lopputulokseen että tilanne on parempi kuin miltä päälle päin näyttää.

Tuon suuntaista kehitystä itsekin odotan mutta saa nähdä..  

 

 

Näytä koko viesti
Koskisen - 9.12.2022 11.28

Mulla oli tapahtumat ja laskelmat osiossa kolme eri tapahtumaa. 1) Virheellinen myynti jossa palkkio 40,00 2) Peruutettu myynti virheellisellä palkkiolla ja 3) Myynti oikealla palkkiolla eli kaikki lopulta ok. Pitäisi varmaan hakea korvauksia, sillä hämmästellessäni palkkiota ehti ostolaita laskea n. 20 senttiä ja siinä jäi n. 20 euroa saamatta devil. Noh, kurssikehitystä kun katsoo niin pikavoittojen hakijana voin olla ihan tyytyväinen että 7 eurolla lähtivät. 

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 8.12.2022 05.36

Kiitos. Eli enemmän kiinnityksiä on parempi ja pankki sitten hyväksyy niistä vain sen verran kuin hyväksyy.

Onko mitään hyötyä hakea kiinnityksiä nyt vs. vasta kun on niitä käyttämässä vakuutena?  

 

Edit: poistettu tyhmiä kysymyksiä / kysymyksiä joihin jo saatu vastaus tätä kirjoittaessa :)

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 8.12.2022 05.06

Kiinnitykset.

Tilanne: Siirtolapuutarhatontin vuokra-oikeutta on jatkettu ja siitä ollaan tekemässä Maanmittauslaitokseen hakemusta oikeuden rekisteröimiseen ja näemmä samalla lomakkeella voi hakea kiinnityksen vahvistamista. 

Kuka päättää paljonko kiinnityksiä voi hakea / täytyykö jonkun arvioida arvoa? Eikös kiinnityksen voi tehdä vaikka sitä ei käytetäkään (vielä) panttina? Täytyykö hommassa olla mukana pankki joka ottaa sähköisen panttikirjan säilytettäväkseen / kuinka ne säilyvät.

Lomakkeessa on kuusi eri kiinnitystä joiden etusija määräytyy numerojärjestyksessä niin toimiiko se niin että jos olettaisin kokonaisarvon olevan vaikkapa 60k€ niin voisin laittaa jokaiseen 10k€ ja sitten aikanaan kun haluaisin käyttää niin pankki sanoisi että arvo 60k€ on ok, hyväksymme 75% (=45k€) siitä vakuudeksi ja niinpä neljä ensimmäistä 10k€ kiinnitystä kävisi vakuudeksi pankkilainalle?

Vai kuinka tämä toimii?

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 8.12.2022 02.07

https://www.musiikkikustantajat.fi/2021/03/18/pelastaako-nft-musiikkibis...

"NFT:hen on mahdollista rakentaa kuvataiteesta tuttu jälleenmyyntikorvaustoiminto. Tällöin oikeuksien omistaja voisi saada jo ensimmäisen kaupan yhteydessä määritellyn rojaltin aina kun NFT myydään eteenpäin."

Provikat kaikista kaupoista saattaisi kiinnostaa pelitalojakin. Itse aloin visioida peleihin miekkojen ja kilpien sijaan esim. mainostauluja joiden sisältö muutettavissa ts. mainostajan kannalta ihan oikeita mainospaikkoja tai vaikka GTA tyyliseen peliin radiokanavia joiden mainokset ovat NFT.. 

Näytä koko viesti