Olet täällä

Nordea - 21.9.2020 11.42

Aki Pyysing kirjoitti:

Yken juttu, jossa Nordea mainittiin, ei saanut tuntemaan lämpöä toiittajia kohtaan. Nähdäkseni Nordean osalta täysi ankka. Juttu on käsittääkseni, että Nordea on raportoinut viranomaisille, kuten pitää, nämä paperit on hakkeroitu ja sitten tuodaan julkisuuteen.

Näin minäkin tulkitsin ja vetäisin ostohousut himpun liian rivakasti jalkaan napaten kasan @6,40. Indeksitkin jatkoivat tämäb jälkeen laskuaan joten siinähän se Nordeakin lasketteli vielä mukana.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 18.9.2020 08.06

*tupla*

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 18.9.2020 08.05

Linkatussa jutussa Suomen tautitapaukset ikäryhmittäin. Selkeä kaavio ja jo silmäyksellä voi nähdä että yli 50-vuotiaiden osuus sairastuneista on vähentynyt merkittävästi kesästä alkaen. Melko varmasti suurin yksittäinen syy vähenneeseen kuolleisuuteen.

 

https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/2612af8b-c9ef-426a-8d52-4c38963df26d

Näytä koko viesti
Motocut Oy - 17.9.2020 05.49

Ei ole minkäänlaista alakohtaista tietotaitoa arvioimaan teknologian kilpailukykyä, mutta ajattelen nyt kuitenkin ääneen nopean tarkastelun tuloksena saadun mutuni kun jostakin syystä kiinnostuin firmasta:

+ Tiimi vaikuttaa vähintään kohtuupätevältä työhistorioiden valossa

+ Laitteita on ollut jo vuosia käytössä ja videoitu asiakas vaikuttaa tyytyväiseltä hankintaan

Kysymysmerkkejä:

? Patenttien "kattavuus". Maallikkona jotenkin vaikea kuvitella että laitteen toimivuus on kiinni nimenomaan jostakin patentoidusta ratkaisusta, ts. kilpailua voi tulla nopeastikin

? Väitetään ettei suoria kilpailijoita ole yhtään, mutta keskustelufoorumilta voi poimia tuoreen kysymyksen ja vastauksen, copy paste:

anonymous noin 7 tuntia sitten

It seems that there's plenty of product innovation happening in the space to replace manual methods. For example, Mr Cropper (https://www.mrcropper.co.uk/pile-croppers/) lists various machinery for the task. Some questions on this: How do you differentiate vs other mechanized solutions? What is the approximate market share of manual vs mechanized methods? Thank you!

MotoCut Oy 

Motocut oy

 noin 7 tuntia sitten

Thanks for your good question. I think Mr. Cropper's page lists quite nicely the offering in the markets. There are several solutions for cropping different kinds of concrete piles. Our attachment is the only one that cuts the piles with saw units and therefore cuts also the reinforcements inside the piles. We are also the only excavator attachment provider of plasma cutters, which can cut steel pipes.

It is very difficult to estimate the market shares between manual and mechanized methods. In many cases you will need to do both cutting and cropping of the piles. As you can see, for cropping there are already attachments in the markets. Most of the cutting today is done manually as there has been no tools for automating the work.

anonymous 25 minuuttia sitten

Power Cropper, listed by Mr Cropper for roughly same pile sizes, also seems to cut square piles incl. rebar at one go. What is the key difference between using a saw unit and hydraulic jaws? How does the cost of consumables or periodic maintenance compare between these two tools?

 

Aikanaan saatava vastaus viimeiseen kysymykseen varsin mielenkiintoinen. Liioitellaanko patentteja ja kilpailijoiden puutetta?    

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 15.9.2020 07.40

Casteliero kirjoitti:

Niin kuin sanoin, niin minä en näistä minun kirjoitteluista itse hyödy mitään ja niitä teen tasan niin kauan, kun se maistuu. Nyt se ei enää maistu, kiitos sinun. Tilin sulkemista olen jo pyytänyt. 

Jäitä hattuun Casteliero. Älä anna yhden höpöttäjän pilata kirjoittelun iloa tänne. Olet ihan ykköskirjoittaja tässä ketjussa, enkä minä ole huomannut minkäänlaista perustelematonta tietyn krypton tai tekniikan suosimista. Vähän aikaa happea ja sitten uudella innolla, luullakseni lisäkseni on iso jono palstalaisia jotka kiittävät ja kumartavat suuntaasi (etenkin) tämän ketjun perusteella. 

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 9.9.2020 12.37

Koronavilkku sovelluksella ongelmia joidenkin android-luurien kanssa: https://www.is.fi/digitoday/mobiili/art-2000006629524.html

Tarkistin omani ja kas kummaa, altistumistarkistus olikin tehty vain kerran, viikko sitten joten eipä tuo sovellus olisi mitään ilmoittanut jos altistuminen olisi tapahtunut viikon sisään.

Linkin ohjeet pähkinänkuoressa, toimi ainakin omalla kohdalla:

Tarkistus: Asetukset -> Google -> Covid-19-altistumisilmoitukset -> Altistumistarkistukset (pitäisi olla tapahtunut vähintään päivittäin, useamminkin)

Korjaus: Käynnistä puhelin uudelleen 

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 3.9.2020 11.25

stone kirjoitti:

"Tuore tutkimus vahvistaa käsitystä siitä, että koronavirus leviää helposti joukkoliikenteessä tai muussa suljetussa sisätilassa matkustajien keskuudessa.

Tutkimuksen mukaan Kiinassa yksi matkustaja tartutti bussimatkalla 23 matkustajaa. Sillä ei ollut merkitystä, kuinka lähellä tartuttajaa istui. Bussissa oli päällä ilmanvaihtojärjestelmä, joka kierrätti sisäilmaa liikennevälineessä."

Mutuna veikkaisin, että länsimaissa ilmanvaihtojärjestelmän keskimääräinen tarkoitus on poistaa vanhaa ilmaa bussista ulos ja tuoda ulkoa tilalle uutta, raikasta ilmaa jolloin liikennevälineen sisäilman viruspitoisuus laimenee. Siis jos oletetaan että bussissa on vaikkapa yksi viruksia yskivä henkilö. Tuo teksti taas viittaisi siihen, että ko. kiinalaisbussissa on kierrätetty samaa sisäilmaa ympäri bussin joka varmasti on bensaa liekkeihin viruksen leviämisen tehostamiseksi. Eli tyyliin ollut käytössä tuulettimia jotka ottavat ilman tuulettimen takaa ja puhaltavat eteen eri puolilla bussia. Jos viruksen leviäminen eurooppalaisessa joukkoliikenteessä olisi likimainkaan noin tehokasta, olisi se tullut kevään ja kesän kuluessa jo ilmi ilman varsinaista tutkimusta..    

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 31.8.2020 02.36

hauturi kirjoitti:

Julkisuudessa hehkutetaan koronavilkku-sovelluksen ilmestyneen sovelluskauppoihin. Onko joku löytänyt/ladannut? Ainakaan Applen App storesta en onnistunut löytämään.

Androidille löytyi Play-kaupasta jo aamupäivällä. Ladattu & asennettu.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 26.8.2020 01.57

WD40 kirjoitti:

Mikset tallettaisi suoraan Binanceen? Jää yhdet komissiot pois välistä.

Aivan. Olin siinä käsityksessä ettei se ole mahdollista. Eikä ilmeisesti aina ole ollutkaan, koska useammat sivustot joista vinkkejä lueskelin mainitsivat yhtenä mahdollisuutena Coinbase -> Binance siirron kryptoissa. Kiitos huomiosta!

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 26.8.2020 11.46

Tarkoitus olisi laittaa pieniä summia (joitakin satasia per projekti tms.) kiinni muutamiin tuollaisiin toistaiseksi pienempiin / tuoreempiin kryptoprojekteihin. Mitään aktiivista treidailua ei ole tarkoitus harrastaa, eikä haussa siksi ole mikään absoluuttisesti halvin vaihtoehto mutta turhahan sitä samasta palvelusta hirveästi ylimääräistäkään maksaa. Palveluiden tulisi toki olla luotettavan maineessa. Pikaisen tutkimuksen perusteella itselle näppärin vaihtoehto vaikuttaisi olevan 1) talletus pankkitililtä Coinbaseen ja siellä vaihto Bitcoiniin. 2) Bitcoinien siirto Binanceen ja siellä vaihto pienempiin kryptoihin.

Lieneekö tuo järkevä kuvio? Ilmeisesti jos aikanaan haluaa vaihtaa takaisin euroihin on Binancessa taas eksoottisemmat kryptot vaihdettava ensin Bitcoiniin ja sitten siirrettävä Coinbaseen jossa muunto euroiksi ja kotiutus pankkitilille / Paypaliin tms. ?

Näytä koko viesti