Olet täällä

Jack Reacher

Jack Reacher

  • Liittynyt 8.3.2017
  • 24 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Lehto Group - 20.9.2017 11.38

En voi sanoa että olisin erityisesti seurannut Lehtoa, mutta samoilla linjoilla ajatelmiesi kanssa, Krenjuussa. Omassa salkussa suurin omistus tällä hetkellä ellei euroja lasketa, johtuen kuitenkin pääasiassa siitä että tulen tarvitsemaan lähiaikoina käteistä ja siksi olen myynyt omistuksia vahvasti aina kun kurssi on miellyttänyt. Tämä on kuitenkin paperi jolla haluan vähän gämblätä lyhyessä salkussa.

Lehto Groupin vaihto on todella pientä ja analyytikkoseuranta lähes olematonta joten kurssi on käytännössä pompsahdellut tulosjulkistusten mukaan suorakulmassa uudelle tasolle ja niin uskon käyvän seuraavienkin osavuosikatsausten aikaan. Negatiiviset uutisoinnit olleet melkolailla nollissa.

 

Ostin/Myin tänään - 7.9.2017 16.34

CapMania tarttui ei-niin-syvään pilkkiin. Nordeaa pohdiskelin kovasti ostavani mutta joku puolitiedostamaton kela päässä sanoo että lopulta lyhyeksi jäävä lasku jatkuisi vielä joitakin päiviä eli katsellaan josko parempaa paikkaa olisi tarjolla.

Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 1.9.2017 11.33

Kinkkinen tapaus. Ainakin omatuntoa vastaan sotii ajatus siitä, että menestyvää osakekauppaa pyörittävä yritys voisi tehdä alvittomana pientä arvonlisäveron alaista bisnestä. Alarajahuojennuksen idea lienee kuitenkin kohdistaa hieman tukea pienenpienille yrityksille. Toki tuo voisi olla porsaanreikä. Erittäin mielenkiintoista olisi kyllä saada kirjanpitolautakunnan ratkaisu asiaan, heidän sanansahan on käytännössä laki ennenkuin ylempi oikeusaste toisin päättää. 

Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 31.8.2017 22.54

Luulisin, että se lasketaanko arvopaperikauppa liikevaihtoon arvonlisäverotuksen alarajahuojennusta ajatellen riippuu ihan vain siitä kirjataanko se ylipäätään liikevaihtoon. Senhän saa kirjata liikevaihtoon vain jos yritys sitä aktiivisesti harjoittaa ansaintamielessä ja kirjaa arvopaperit "kauppatavarana" taseessa vaihto-omaisuuteen. Kaupankäynti arvopapereilla on siis varsinaista toimintaa.

Autokorjaamo tms. yritys jonka varsinainen toiminta on jotakin muuta, ja jonka arvopaperikauppa käytännössä muistuttaa lähinnä sitä että haetaan suhteellisen passiivisesti pääomalle tuottoa ilman että arvopaperikauppa on varsinaista toimintaa ei saa kirjata arvopaperikauppaa liikevaihtoon, eikä arvopapereita vaihto-omaisuuteen. Tämän tyyppisestä tapauksesta on ihan ensikäden tietoa suoraan verotarkastajalta :D

Rajanveto lienee hankalaa, kai paatuneimmallekin traderille tulee pidempiä aikoja jolloin spotteja tehdä kauppaa ei löydy. 

Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 31.8.2017 15.01

Aki Pyysing kirjoitti:
kaleeri kirjoitti:

Mutta onhan 1000+alv ja 1240 sama myös myyjälle, jos pysytään alle 10k(+alv) vuosittaisessa laskutuksessa? Arvopaperikaupan liikevaihtoa ei huomioida alv-alarajahuojennusta laskettaessa.

Kirjanpitäjäni on väittänyt muuta. Oletko varma?

- EDIT, kyse taisi olla tuosta arvopaperikaupan liikevaihtoon laskemisesta, joten tämä lienee offtopic -

Kyllä se minustakin (lähes) sama on myyjän kannalta tilanteessa jossa myyjän liikevaihto jää alle 10k€ (alv 0%). Ja ostajankin toki, ellei hän ole alv-velvollinen.  

Alvillinen myyjä laskuttaa 1240 euroa ostajalta, ei maksa alvia (240 euroa), liikevaihto on 1000 eur ja muut tuotot (alv-alarajahuojennus) on 240 euroa ja verotettava tulo siten 1240 euroa.

Alviton myyjä laskuttaa 1240 euroa ostajalta, ei maksa alvia, liikevaihto on 1240 euroa, muita tuottoja ei ole ja verotettava tulo on 1240 euroa.

Erittäin pitkän ajan sijoitusstrategiaa ja ajankohtaista talouskeskustelua - 26.8.2017 12.28

Dharma kirjoitti:

Tämän valheen seurauksena kävi näin. Katsokaa, kun suomalainen 15-vuotias tyttö kuolee, koska hallituspuolueiden nuivat valehtelivat:

http://mvlehti.net/2017/08/18/lukijan-videokuvaa-talta-tilanne-naytti-pa...

Minä pidän tämän asian julkisuudessa ainakin seuraaviin vaaleihin asti. Katsotaan, montako ääntä Wille Rydman (ja uuvatit) saavat?

 

Öh, missä on kuollut suomalainen 15-vuotias tyttö?

https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/krp-turun-iskussa-kuolleet-ol...

 

Ostin/Myin tänään - 19.5.2017 10.55

Remedyä merkattu. Pikavoitot hakusessa, vaikka uskon tähän firmaan pitkälläkin tähtäimellä. Vaan pahoin pelkään että salkkuun tulevat määrät jäävät pieniksi merkkauksiin nähden. Ei tullut edes tutkittua kuinka osakkeita jaetaan ylimerkinnän tapahtuessa, eli siltä osin Akin osta ensin - tutki sitten metodilla mennään.

Ostin/Myin tänään - 17.5.2017 22.32

Samoilla apajilla. Amer Sportsia tarttui haaviin @19,97.

Ostin/Myin tänään - 3.5.2017 11.12

Pienillä alkupanoksilla salkkuun ostettu lisätarkkailuun Nokian Renkaita ja Outokumpua.

Ostin/Myin tänään - 27.4.2017 18.48

Vilkas päivä kuten viikkokin. Afarakit pois lähes kokonaan ja tilalle pienet siivut Tokmannia sekä Lassila & Tikanojaa. Pienillä "alkubetseillä" eli ajatus lisätä kun kurssikehitys aikanaan selkiytyy.