Olet täällä

Jack Reacher

Jack Reacher

  • Liittynyt 8.3.2017
  • 41 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Lehto Group - 15.2.2018 12.52

Daytrader kirjoitti:

Eihän tuo 13 euron kurssi nyt aivan mahdottoman korkea sitten ole kasvuyhtiölle, mutta myyjiä tuntuu riittävän.

Fim ennustaa 14% nostoa ensi vuoden ennusteisiin, OP 10%. Osinko vähän odotuksia parempi. Oliko täällä jollain vielä kovemmat odotukset ensi vuodelle? Vielä kun ottaa huomioon, että kuluvanakin vuonna Lehto nosti liian alhaista ennustettaan useampaan kertaa, joten lyhyen pörssihistorian ja tilauskannan perusteella mieluummin konservatiivinen kuin rohkea ohjeistaja. Eipä sillä, kait kurssi voi mennä mihin tahansa näissä pikkulapuissa.

Vaihto lapulla on tosiaan niin pientä, että yhtään isommat toimeksiannot vaikuttavat isosti kurssin käyttäytymiseen lyhyellä aikavälillä. Seurailin tuossa aiemmin että esim. Pohjolan kautta ostettiin kokonaisvaihtoon verrattuna isohkoja määriä ja tänään sieltä on ulostettu 30k+ lappua. Lienevätkö samoja, mutta kyllähän tällä on kahden kuukauden sisään ollut parikin paikkaa tehdä 10+% voitot lyhyessä ajassa eli varmasti myyntilaidalla on paljon myös nopeita rahastuksia. 

Ohjeistuksia voisi pitää erittäin konservatiivisina. Vielä joulun alla ohjeistettiin liikevaihdon kasvavan "yli 55 prosenttia" vaikka onhan heillä täytynyt olla jo tietoa että melko varmasti yli 60% mennään tai sitten kauppa on käynyt todella vilkkaasti joulun välipäivinä. Toki epävarmuustekijänä että maaliskuun loppuun mennessä pitäisi saada Lippulaivan soppari kuntoon, jota odotettiin valmistuvaksi jo syksyllä. Projekti taisi olla mittakaavaltaan 200 miljoonan euron luokkaa vaikka jakautuneekin 2-3 vuodelle. 

 

Aloittelevan analyytikon ajatuksia - 15.2.2018 9.03

Positiiviset tilinpäätökset voi jakaa kolmeen ryhmään: vahva, vahvempi, Lehto.

Tosiaan Lehdolle ominainen varovainen ohjeistus. Pitkässä juoksussa varovaisuus lienee hyve. Suosittelen katsomaan Lehdon sivuilla tilinpäätöksen yhteydessä olevan toimitus- ja talousjohtajan haastattelun, jotenkin siitä huokuu että molemmat ovat "jalat maassa" henkisiä ja tiedostavat että mitä todennäköisimmin ohjeistusta taas tarkennellaan pitkin vuotta ylöspäin. Ja tulevaisuuden (2020-luku) visioissa ollaan ytimessä: IoT ja tekoäly tullaan integroimaan rakennuksiin vahvasti. 

 

 

Aloittelevan analyytikon ajatuksia - 10.2.2018 4.16

krenjuussa kirjoitti:

Ostinpas sitten Lehtoa lisää.

 

Itsekin pistin kaikki mitä laarista löytyi kiinni Lehtoon kun sai 11,3x. Niille jotka toilailuistani eivät olet perillä mainittakoon, että käytännössä tyhjensin sijoitussalkkuni syksyllä koska tarvitsin rahat pörssin ulkopuoliseen elämään mutta jätin vain Lehdon osakkeet "ei sijoitukseksi vaan betsiksi". Ja nehän ottivat sittemmin isosti alamäkeä ja tämä on itseasiassa jo toinen lisäyskerta sitten syksyn. Eli ensi viikolla rinta rottingille tai käsi taskulle.. mutta omat pienyritystason tietolähteet rakennusalalta kertovat että urakkaa riittää aivan samaan malliin kuin edellisvuonnakin ja toisaalta mielestäni Lehto on voittaja silloin(kin) kun rakentaminen alkaa hiipumaan, koska poikkeuksellinen tekniikka.  

Bioactive Bone Substitutes - Kaikkien arpalappujen isä - 8.2.2018 23.03

Hyvää settiä Ede. Mahdollisella vähäisellä tutkimuksella tarkoitin lähinnä eläinperäisestä aineesta jalostettua lääkeainetta, en luun paranemista itsessään.

Visioin tämän lafkan tulevaa kurssikäyrää niin, että annissa mennään +-10% riippuen kiinnostuksen määrästä, mutta sitten tuleekin pitkä pätkä sellaista aikaa kun myyntiä ei vielä ole ja kurssiliikkeet perustuvat uutisointiin jota tullee harvakseltaan aiheina tietenkin tutkimustulokset, saadut tai evätyt hyväksynnät ja luvat ja sittemmin mahdollisesti yhteistyöt ja lisenssoinnit tms. Niinpä näen fiksumpana katsoa ensin minne juna on menossa ja päättää vasta sitten mahdollisesta kyytiin hyppäämisestä. Ravintolavaunussa on tilaa vielä myöhemminkin ja matka on varmasti vielä pitkä siihen että tätä arvostettaisiin myynnin ja liikevoiton perusteella.

 

Bioactive Bone Substitutes - Kaikkien arpalappujen isä - 8.2.2018 10.15

Jää väliin myös minulta, koska päätän kerrankin noudattaa ohjetta sijoittaa vain sellaiseen liiketoimintaan jota ymmärrän.

Toki ymmärrän kuinka raha tehtäisiin, mutta mitään osaamista ei itsellä ole arvioida onko tuo heidän tuotteensa aivan poikkeuksellinen tahi millaisiin liikevoittoprosentteihin tällä voitaisiin päästä. Tuotteen poikkeuksellisuutta puoltaa kyllä se, että Oulun yliopisto on tutkinut asiaa todella pitkään ja se että tuntuu hyvin vaikealta löytää netistä tutkimustietoa, joka viittaisi vähän siihen suuntaan ettei tätä ehkä ole tutkittu kovinkaan laajalti. Jos on niin, että leikkauksissa otetaan käytännön aina luuta leikattavalta itseltään ja tämä tuote taas näppärästi hyllystä, on helppo uskoa että hinnakkaanakin tuotteena tämän käyttö olisi sairaalalle järkevää.

Tuon kirjoitettuani aloin jo pohtimaan josko sittenkin laittaisi vaikka minimit, joten kaatakaapas nyt kunnolla lokaa niskaan näille ajatuksille niin säästän hieman rahaa. Jos tähän ropoja laittaa niin selviö on ainakin että sijoitushorisontin pitää olla pitkä ja/tai summan sellainen jonka on valmis häviämään kokonaan jos käy huonot. Tietysti ostamista voisi lykätä ainakin kaupankäynnin alkuun asti jos mennäänkin alle anti-hintojen.

Aiheesta 2009:

http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/poron-luusta-tehty-laake-korjaa-murtum...

Aiheesta 2016:

https://yle.fi/uutiset/3-8926713

 

Vuoden 2009 suunnitelmista ollaan yli viisi vuotta myöhässä, mutta miksi ja mitä siitä pitäisi ajatella? Tuliko kehityksessä takapakkia vai hidastelua joidenkin lupien tms. myöntämisessä. Patenttisalkun sanotaan olevan vahva. Eikös tämä lääke-alalla tarkoita jotakin tiettyä aikarajaa ennenkuin kopiolääkkeiden valmistus on sallittua? Jos aihetta ei ole juurikaan tutkittu muualla, niin patenttisalkkuhan voi olla aivan törkeän vahva. 

 

 

 

  

Ostin/Myin tänään - 31.1.2018 10.18

Admicomia merkattu pieni määrä. Melko sokkona mennään. Inderesin rapsan lukaisin vilkuillen josta tuli positiivinen fiilis + yleisöannin pieni koko -> ostopäätös.

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 30.12.2017 2.37

Aki Pyysing kirjoitti:

Osaatteko vielä laskea jakokulmalla? 

 

Ikärajapyykki ylitetty ei niin kovin kauan sitten. En tiedä osaisinko. Pari vuotta (2-5?) sitten tuli kokeiltua ja silloin se pirunmoisen pähkäilyn jälkeen onnistui, mutta nyt on aivan samanlainen fiilis kuin silloin kokeillessa, eli mitäs hittoa tässä pitikään tehdä.. jotain numeroita pudoteltiin alaspäin tarvittaessa jne.. johtopäätös: turha taito.

Mutta niin se vain on, ettei tuolla(kaan) taidolla jonka oldschool peruskoulu on kävijöilleen antanut ole nykymaailmassa minkäänlaista tarvetta.. toki jos päässälasku sujuu niin hyvä, ja jos päissään osaa laskea niin sitäkin parempi.

Tässä voisi olla jutun juurta kolumniin asti siitä mitä peruskoulussa opetetaan (ja sittemmin unohdetaan) ja mitkä tosielämässä tarvittavat taidot jäävät sieltä saamatta. Toki pitäisi saada sisäpiirin tietoa mitä siellä nykyään opetetaan.. voisin tähän listata paljonkin mitä siellä olisi silloin 25v+ sitten opettaa, mutta mitäpä hyötyä siitä olisi.

Aloittelevan analyytikon ajatuksia - 10.11.2017 12.45

Krenjuussa kirjoitti:

Lehto myös maksaa tuloksestaan ulos noin 30-50% tämä on Lehdon ilmoittama osinkohaitari. 2016 tuloksesta maksettiin 32% ulos osinkoina. Jos sama pitää kutinsa tänä vuonna niin vaikka laskisin yhtiön oman arvionnin alahaitariin 45% liikevaihdon kasvu (yhtiö ennustaa 40-50%) ja 9.5% liikevoittomarginaali(yhtiö ennustaa 10%) niin osinko olisi 0,27snt osakkeelta. 

Uskoisin että osinko% pidetään suunnitelman minimissä, eli 30. Kasvu on kovaa ja rahalle on firmassa käyttöä, fiksumpaahan se on laittaa omista jos on kuin lainata kuten nyt on jouduttu tekemään.

Aloittelevan analyytikon ajatuksia - 10.11.2017 12.35

Krenjuussa kirjoitti:

Toivottavasti markkina näkee potentiaalin vahvassa kasvussa ja ymmärtää siihen panostamisen hieman syövän liikevoittomarginaaleja. Uskon vahvan kasvun kantavan yhtiötä paremmin ja kuluja voi karsia kun ollaan saavutettu enemmän markkinaosuutta.

 

Heh, meni oma "betsi" metsään Lehdon kohdalla, odotin vielä katsauksen jälkeenkin että koilliseen mennään mutta lähdettiinkin lähes etelään. Noh, käsi taskulle ja positiota kasvattamaan. Päivittäinen vaihto on kyllä Lehdolla sen verran pientä että yksi tai useampi suurempia eriä myyvä taho tiputtaa kurssia helposti  poikkeuksellisen paljon. Varmasti on myös niin, että kun toteutuneet tulokset 2017 vastaavat jo keväällä arvioitua ja kasvu siinä mielessä siirtyy vuodelle 2018 niin alan syklin mahdollinen alamäki pelottaa. Tässä mielessähän Q3 oli oikeastaan neutraali, ellei jopa negatiivinen koska odotettiin myös suuren Lippulaiva-projektin varmistumista syksyllä, jota ei sitten tapahtunutkaan, olisi kasvattanut tilauskirjoja entisestään.

 

Mutta onhan tuossa paljon plussaa, ainakin paksut tilauskirjat, edelleen toistettu liikevoittoprosentin pysyminen koko vuodelta päälle 10, joka vaatii hurjaa liikevoittoprosenttia Q4/2017. Ja jos keskeisimmät huolenaiheet ovat pätevä työvoima ja tehdaskapasiteetti niin en olisi kovin huolissani pitkässä juoksussa mutta toisaalta pitkään juoksuun sisältyy väistämättä syklin kääntyminen..

Mistä muuten johtuu, että rakennusalalla hyvä liikevoittoprosentti keskittyy H2 ja etenkin Q4? Valmistuvatko projektit keskimäärin syksyllä/alkutalvesta jolloin niihin ei enää kohdistu menoja tai jotain sinnepäin?

 

 

 

 

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 6.11.2017 10.00

jules kirjoitti:

Miksi niin monet jatkavat sitä missä ovat hyviä sen jälkeen kun se ei taloudellisesti olisi enää välttämätöntä? 

 

Elämässä pitää olla riittävästi mielekästä tekemistä. Ehkäpä jatketaan ennemminkin sitä mikä kiinnostaa, kuin sitä missä on erityisen hyvä. Toisinaan nuo vaan ovatkin yksi ja sama asia. Jos pitää siitä mitä tekee elantonsa eteen tai joka kerryttää säästöjä voi täydellinen "eläköityminen" sen parista olla jopa kohtalokasta ellei korvaavaa aktiviteettia ja sisältöä elämään löydykään.