Olet täällä

Evolution Gaming Group - 13.5.2022 09.43

Se, omistanko juuri minä Evon osakkeita ei nähdäkseni vaikuta milläänlailla siihen pelaako henkilö X holtittomasti. Jonkunhan ne osakkeet on omistettava. Evo sentään varmistaa että pelaaja saa rahalla hyvää hupia. Ja suomalainen osaomistus takaa että tuotoista hyvä prosentti menee täällä koko kansan hyväksi verotuksen muodossa, jos vertaa siihen että koko lafka olisi pöytälaatikkofirmojen omistuksessa veroparasiittisaarella. Muutoin komppaan ajatuksissani täysin yhtiökumppaneita PP ja JR. 

Näytä koko viesti
Evolution Gaming Group - 11.5.2022 07.24

Kaikilla liikenevillä lisää about @886.  

Seurauksen viime aikaisia syy-havaintoja:

Evotracker antaa ymmärtää että pelaajamäärät ovat jatkaneet tasaista kasvuaan kuukausi kuukaudelta koko tämän vuoden. Myös huhti- ja toukokuu tähän asti näyttää kasvua edellisiin kuukausiin vaikka Q2 ei liene niitä pelialan parhaimpia yleensä. https://evotracker.live/All_Shows?format=Monthly_Avg

P/E on alle koronaa edeltäneen ajan keskiarvon ja EV/EBITDA on jo lähellä kaikkien aikojen pienimpiä kertoimia. Nämä napattu viimeisimmän viiden päivän postauksista, en ole tarkistellut mutta ketju on nähdäkseni hyvinkin laadukas joten uskoisin että korjausta olisi tullut mikäli pahasti pielessä. https://keskustelut.inderes.fi/t/evolution-ab-the-king-of-igaming/7829/2431

Ja tällä videolla oli hienosti kiteytetty markkinaosuuden merkitys: https://www.youtube.com/watch?v=KnlAcEURDLo

Vapaa lainaus ulkomuistista: En tiedä paljonko Evon tai kilpailijoiden osuudet pelien voitoista ovat, mutta pelaajat määrittelevät mitkä pelit ovat suosittuja ja Evon pelit ovat niin suosittuja, että operaattori tienaisi itse enemmän vaikka maksaisi Evon peleistä yli 50% enemmän kuin kilpailijan. 

 

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 2.5.2022 12.14

Tuossa Embracerin ketjussa ihmeteltiin pikakuoppaa tänään, mutta mitä tapahtui Suomen ja Ruotsin pörsseissä n. klo 10.56 - 11.06? Indeksit dippasivat toviksi. Toverit asialla vai jotain muuta? 

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 21.4.2022 12.33

Twitter linkin videon perusteella minusta vaikuttaa että Putinilla on Parkinsonin tauti tai vastaava. Jalka tahtoo vispata komppia ja kädetkin pyritään pitämään paikallaan toinen jemmattuna ja toinen tukevasti pöydästä kiinni pidellen. 

https://twitter.com/i/status/1517041760865767424

Michael J. Fox Faces of Parkinson video: https://www.youtube.com/watch?v=CqEwPqUO1Bw

 

Näytä koko viesti
Berkshire Hathaway - 8.4.2022 08.12

En ole seurannut HP:tä, en alaa enkä kilpailijoita. Mutta voisiko ajatus HP:n noususta liittyä Ukrainan sodan jälkeisen tulevaisuuden visiointiin? Ainakin Anonymous poppoon (wanhana harrastajana iso respect heille) this war is sponsored by videoilla on vahvasti esillä ainakin Asus, MSI, Lenovo. HP ei muistini mukaan ole ollut listoilla, eli lienee poistunut itämarkkinoilta suoraselkäisesti.

Näytä koko viesti
Evolution Gaming Group - 8.4.2022 03.18

Ihan hyvä pointti Tommilta. Mutta toisaalta kasvuinvestointi ja omien ostaminen eivät ole toisiaan pois sulkevia. Käyttötarkoitus ratkaisee. Ehkä jokin yritysosto on kiikarissa ja ajatellaan että osa maksetaan osakkeina niin mikäs sen mukavampaa kuin maksella halvalla ostetuilla. Vaatii tietysti kurssinousun väliin, mutta eipä niiden omien ostossa paljon valoa olisikaan ellei siihen luottaisi. Evon lähiaikojen orgaaninen kasvu perustuu pitkälti uusiin avutuviin markkinoihin (Yhdysvallat, Brasilia..) ja Evon asema etenkin livepeleissä huomioiden, tarvitaanko orgaaniseen kasvuun suuria summia rahaa? 

 

The purpose of the authorisation to acquire or transfer own shares is to enable the board of directors to optimise and improve the capital structure of the company, thereby creating added shareholder value, and/or to enable the company to use acquired own shares as payment for, or financing of, acquisitions of companies or businesses or to hedge or facilitate the settlement of the company’s incentive programmes.

Näytä koko viesti
Evolution Gaming Group - 8.4.2022 01.02

Tänään on käsittääkseni yhtiökokous juu. Päätöstä ostosta ei sinänsä tehdä, mutta haetaan hallitukselle valtuuksia ostella mielensä mukaan.

"Item 16 a): Resolution on authorisation for the board of directors to acquire own shares"

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 5.4.2022 10.09

Kyllä pääministerillämme tuntuu jo hyvin realistinen käsitys asiasta olevan.

9:46

Meidän pitää katkaista taloudelliset kytkökset Venäjän kanssa, Marin sanoo. Hän uskoo uusia päätöksiä tulevan tällä viikolla myös EU:n suunnalta.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000008729520.html

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 3.4.2022 07.18

https://yle.fi/uutiset/3-12385667

Lukusuositus tälle artikkelille, jossa yritetään päästä käsiksi putinin ajatuskulkuun ja mielenmaisemaan. 

Näytä koko viesti
Omaisuuden turmelua - 1.4.2022 07.32

Turmiolan Tommi kirjoitti:

Myös Smart Eye on pudonnut houkuttelevalle hintatasolle. Ohjeistuksen perusteella design winnit alkavat konvertoitumaan enenevässä määrin myynniksi H2 aikana. 

Hinta alkaa tosiaan niillä tasoilla joilla sisäpiiri muistaakseni tankkasi reilummin pari vuotta sitten. Mutta maailma on muuttunut.

Huolettaa, että kuinka päällä oleva - ja mahdollisesti paheneva - siru-/komponenttipula iskee firman tuloksiin. Uusien autojen toimittaminen yskii jo ja voi olla että vaikka Smart Eye ei itse suoranaisesti kärsisi komponenttipulasta niin myynti sakkaa koska asiakkaat kärsivät. Lisäksi kasvuyhtiö ja inflaatioennusteet painaa. Entä kestävätkö sopimukset ja hinnoittelumalli nousevat kustannukset? Hankala tapaus. Jään edelleen tarkkailuasemiin.   

Näytä koko viesti