Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 20.6.2019 09.04
sharkie kirjoitti:

Onko tällä Libralla (  https://coinmarketcap.com/currencies/facebook-libra/ ) jotain arvonnousu potentiaalia vai onko se tyyliin tether ja sidottu dollariin?

En tiedä tarkemmin mihin tämä sitoutuu, mutta kuitenkin yksi perusajatuksista on ettei sen arvo heittele hervottomasti. Niinpä se ei ole Bitcoinin kaltainen gämbläys- / sijoituskohde. Mutta kaipa se sijoituksena toimii suurinpiirtein tavallisten valuuttasijoitusten tavoin. 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 19.6.2019 10.41
Casteliero kirjoitti:

 

Eli tuo Calibra on lompakko-sovellus Libra-kolikolle. Sitä pystyy kaikki käyttämään, mutta rekisteröityminen vaatii tuon tunnistautumisen (KYC/AML lait). Sen pystyy lataamaan sen valmistuttua Apple storesta tai Google playstä. Se myös integroidaan Facebookiin ja Whatsappiin ja silloin sitä pystyy käyttämään myös noissa natiivisti. Ja yhteistyössä on mukana mm. Mastercard, Visa, PayPal, Stripe, eBay, Uber, Lyft, Spotify, Coinbase, eli sieltä varmasti löytyy erilaisia keinoja siihen, että kaikki haluavat pystyy sitä käyttämään ja sitä aletaan varmasti integroimaan myös noihin palveluihin. Eli se voi tulla hyvinkin vaikka Visan ja Mastercardin maksupäätteisiin vaihtoehdoksi.

Uskaltaisin sanoa, että yksityishenkilöiden keskinäisen rahaliikenteen sekä yksityisasiakkailta yrityksille suuntautuvan rahaliikenteen uusi standardi on sitten tässä. Tuntuu lähes mahdottomalta ajatukselta että tämä onnistuttaisiin tyrimään niin pahasti että jokin toinen - mahdollisesti teknisesti parempi - ratkaisu tulisi lähitulevaisuudessa takaa ohi. Facebook ja Whatsapp käyttäjien määrä on luokkaa järjetön, joten potentiaalisia käyttäjiä riittää.

Toisaalta se, että sovellus integroidaan osaksi Facebookia ja Whatsappia tekee näiden sovellusten käyttäjistä vasta tyhjän lompakon omistajia. Ja koska monet panttaavat luottokortin tietojen syöttämistä appsiin tai rahan siirtämistä digilompakkoon aina hautaan asti, kestänee vielä hyvän aikaa ennenkuin nykyiset maksumenetelmät syrjäytetään vähemmistöön.  

Näytä koko viesti
Punamusta Media - 7.6.2019 09.18
Diletantti kirjoitti:

Mutta mikä lienee nimenmuutoksen taustalla?

 

Eiköhän ne syyt ole maantieteellisesti laajeneminen ulos Pohjois-Karjalasta ja laajentuneet toimialat. P-K:n Kirjapaino olisi varsin harhaanjohtava nimi ympäri Suomen levittyneelle firmalle jolla omistuksessa myös radiokanavia.

Näytä koko viesti
Lehto Group - 9.5.2019 07.06

Lehto Group Oyj: Lehto alentaa vuotta 2019 koskevia taloudellisia näkymiä

 

Lehto Group Oyj
Pörssitiedote
9.5.2019 klo 07.00

Uusi näkymä:

Lehto arvioi, että konsernin liikevaihto vuonna 2019 on samalla tasolla kuin vuonna 2018 (vuoden 2018 liikevaihto 721,5 miljoonaa euroa) ja liikevoitto on 2-6 % liikevaihdosta (5,2 % vuonna 2018).

Liikevoittonäkymän muutoksen taustalla ovat edelleen syntyvät tappiot peruskorjaushankkeista, Ruotsin liiketoiminnan käynnistämisestä aiheutuneet ennakoitua suuremmat kulut ja ensimmäisestä päiväkotiprojektista aiheutunut tappio, sekä hoivakoti- ja toimitilahankkeiden katteiden heikentyminen ja viiveet uusien hankkeiden käynnistymisessä.

Näkymä perustuu yrityksen saatavilla oleviin tietoihin meneillään olevien rakennushankkeiden etenemisestä ja yrityksen arvioon vuoden 2019 aikana aloitettavista ja myytävistä rakennuskohteista, sekä tämänhetkiseen näkemykseen asuntomarkkinoiden kehittymisestä.

Keskeisimpiä liikevaihdon ja liiketuloksen kehittymiseen liittyviä riskejä ovat asuntojen kysynnän heikentyminen, hoiva- ja kouluhankkeiden käynnistymisen lykkääntyminen sekä viiveet neuvotteluvaiheessa olevien toimitilahankkeiden käynnistymisessä.

Aiempi 12.2.2019 tilinpäätöstiedotteessa julkaistu näkymä oli:

Lehto arvioi, että konsernin liikevaihto vuonna 2019 on samalla tasolla kuin vuonna 2018 (vuoden 2018 liikevaihto 721,5 miljoonaa euroa) ja liikevoitto on 5-7 % liikevaihdosta (5,2 % vuonna 2018).

Näytä koko viesti
Aallon Group - 1.4.2019 10.42

Yleisöannin merkintäsitoumukset hyväksytään 60 osakkeeseen saakka, ja ylittävältä osalta merkinnät noin 8,6 prosentin suhteessa.

Hmm. kovin jäi pieneksi tämä potti.

Näytä koko viesti
Aallon Group - 31.3.2019 05.53

Lisäerä käsittääkseni jaetaan vain yleisön ja instikoiden kesken, copy paste:

Jos listautumisanti ylimerkitään, Yhtiön hallitus päättää lisäosake-erän käyttämisestä sekä lisäosake-erään kuuluvien tarjottavien osakkeiden jakamisesta Yleisö- ja Instituutioannin kesken.

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 23.3.2019 06.30

Ihmeenä pitäisin jos jokin taho YELin puuttumisesta kyselisi koskaan mitään. Eikä sen ottamisesta tai ottamatta jättämisestä tarvitse ilmoittaa minnekään.

 

 

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 15.3.2019 08.57

Voisikohan tämä aiheuttaa vuodenvaihteen molemmin puolin mielenkiintoisia kurssireaktioita joidenkin epälikvidien kansanosakkeiden kohdalla jos ihmiset myyvät aiempaa salkkua tyhjäksi ostaakseen mahdollisesti samaa tavaraa takaisin uudelle tilille?

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 24.1.2019 10.28

Tuli seuraavanlainen kysymys vastaan:

Kun salkkuun jääneistä Talvivaaran osakkeista tulleet tappiot tulivat 2018 verotuksellisesti tappioiksi, eikä ko. vuodelta ole riittävästi voittoja kuitattavaksi niin meneekö homma nyt niin, että

a) on viisi vuotta aikaa vähennellä näitä tappioita verotuksessa pääomatuloista ja

b) Ne vähentävät myös muista kuin osakkeista kertyviä verotettavia pääomatuloja, eli ei ole väliä tuleeko voittoa osakkeista, metsästä, yritystoiminnasta (pääomatulo-osuudesta) tai vuokratuloista.

Vastasin itse, että juuri näin asia (vuodesta 2017 alkaen) menee, mutta aloin sitten pohtia, mahtaako erilaisten pääomatulojen ja menojen vähennyskelpoisuuksissa sittenkin olla jotakin poikkeuksia sääntöön vai ovatko ne aina vähennyskelpoisia keskenään? 

Näytä koko viesti
Lehto Group - 21.10.2018 11.36

Tämä Lehto case on kyllä lähihistorialtaan miltei katastrofaalinen. Onnekseni tuli veivailtua ja kevennettyä keväällä jonkin verran. Salkussa kuitenkin melkolailla edelleen. Ei hyvä.

Negatiiviset pointithan tuossa melkolailla esitettykin, joten kaivetaan vähän positiivisiakin viimeisimmästä tiedotteesta, jotka tosin vaativat luottamusta yhtiön tiedottamiseen, joka on koetuksella atm:

1) Liikevaihdon aleneminen johtuu erityisesti Hyvinvointitilojen hankkeiden käynnistymisen viivästymisestä -> tuloutuu liikevaihdoksi 2019

2) Asunnot- ja Toimitilat-palvelualueiden liiketoiminta etenee tavoitteiden mukaisesti -> ydintoiminta kunnossa

3) Lehto on nopealla aikataululla tutkimassa vaihtoehtoisia ratkaisuja korjausrakentamisen kannattamattomista osista luopumiseksi -> reagoidaan , vapautuuko pätevää työvoimaa mahdollisesti ydintoimintaan?

Kyllähän tällä edelleen samat mahdollisuudet ja potentiaali on kuin ennenkin, mutta varsinkaan lyhyen tähtäimen kurssia en lähtisi arvailemaan mihinkään suuntaan. Myyntipuolella on kuitenkin pääasiassa isot (?) ulkomaiset omistajat joiden myyntihalukkuuden määrittänee lähinnä alan sykli joten lappua riittänee halukkaille ostajille. 

 

 

Näytä koko viesti