Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 20.5.2022 09.00

Artsipappa kirjoitti:
Mutta miksi käyttää jotain sijais-BTC systeemiä missä pitää noin kikkailla? Miksi ei vaan käytetä jotain olemassa olevaa nopeaa ja halpaa?

Niinkuin esimerkiksi euroja ja dollareita?

 

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 5.3.2022 07.18

Nyt kun Kiovassa ollaan enemmän tai vähemmän jumissa mutta etelässä edetään, niin tuo aikaisemmin mainitsemani Novorossija suunnitelma kuulostaa aina vaan todennäköisemmältä.  Varsinkin, kun Transnistria julistautui virallisestikin itsenäiseksi, mitä se käytännössä on ollut tähänkin asti. Hyökkäys Kiovaan on silmänlumetta tarkoituksena sitoa joukkoja ja edistää omia tavoitteita tulevissa aseleponeuvotteluissa, joissa Venäjä tulee tarjoamaan aselepoa siten, että Etelä-Ukraina jää sen hallintaan. 

 

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 21.2.2022 08.09

Putin ilmaisi suunnitelmansa jo 2014 tässä haastattelussa. Nyt suunnitelmat tullaan panemaan toteen. Tarkoituksena ei ole koko Ukrainan valtaus, vaan ainoastaan ottaa takaisin se osa, joka Putinin mielestä kuuluu Venäjälle.

"I would like to remind you that what was called Novorossiya (New Russia) back in the tsarist days – Kharkov, Lugansk, Donetsk, Kherson, Nikolayev and Odessa – were not part of Ukraine back then. These territories were given to Ukraine in the 1920s by the Soviet government. Why? Who knows. They were won by Potyomkin and Catherine the Great in a series of well-known wars. The centre of that territory was Novorossiysk, so the region is called Novorossiya. Russia lost these territories for various reasons, but the people remained.

Today, they live in Ukraine, and they should be full citizens of their country. That’s what this is all about. The issue is not whether the referendum on decentralisation or federalisation is followed by elections or the elections come before the architecture of the state is changed. The key issue is providing guarantees to these people. Our role is to facilitate a solution in Ukraine, to ensure that there are guarantees. People from southeast Ukraine will ask you, will ask us and the current authorities in Kiev: “Fine, the elections will be held on May 25, but do you want us to recognise their outcome? You’ll forget your promises the very next day and send new oligarchs to Donetsk, Kharkov, Lugansk, and so on. What about guarantees? We need answers.” I hope that an answer will be found."

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 7.2.2022 09.19

Casteliero kirjoitti:

Ei se ole. Uudet Bitcoinit tulee markkinoille mainareiden kautta, ja jos lohkopalkkioita pienennetään (kuten halving tapahtumassa käy neljän vuoden välein), niin se aiheuttaa kurssille nousupainetta, kun myydyistä kolikoista saatu tuotto ei kata sähkökustannuksia. Ja kun hinta nousee, niin lisää mainareita tulee kilpailemaan lohkopalkkioista. Tuo on sellainen itseään ruokkiva ympyrä.

Marginaalisesti kyllä. Käytännössä Bitcoinin vuotuinen inflaatioprosentti on nykyisellään karkeasti reilut 2%: 18 miljoonaa kierrossa ja jotain luokkaa 350 000 uutta louhittu vuodessa. Vaikka tuosta vähennetään Satoshin hautaansa viemät tai muuten taivaan tuuliin kadonneet kolikot niin puolituksen Bitcoinille tuoma arvonnousu on ihan toista suuruusluokkaa kuin puolitus, joka on nimensä mukaan 50%. Toki psykologisesti se voi olla enemmän, mutta tämä näin laskennallisesti.

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 7.2.2022 05.45

A kirjoitti:

Todellisuus tällä hetkellä on, että parempaa menetelmää ei nyt ole saatavilla, koska sellaista ei ole keksitty. Palataan asiaan sitten, kun sellainen keksitään. Ei varmastikaan ole ongelma Bitcoin-yhteisölle vaihtaa PoW johonkin parempaan, kunhan sellainen joskus sitten keksitään.

On se, pudotetaan louhintapalkkiota niin paljon, että kalliilla sähköllä louhijat putoavat pelistä. Kun kannattavan louhinnan sähkön hintaraja saadaan tiputettua tarpeeksi alas, sitä ei enää louhita kalliilla, luultavasti fossiilisilla polttoaineilla tuotetulla sähköllä vaan ainoastaan oikeasti "ylimääräisellä" sähköllä. Valitettavasti seuraava puolitus on tiedossa vasta 2024 ja Bitcoinin korkea hinta tekee sen louhinnan houkuttelevaksi korkeammillakin sähkön hinnoilla. Pikaisesti katsoen nyt raja on jossain 15 senttiä / kWH tienoilla. Tuosta kun saadaan pois 10 senttiä niin aletaan olla vihreällä puolella.

 

Näytä koko viesti
Mitä raha on? - 4.1.2022 09.55

Tämä edellisen kriisin aikainen Osmo Soininvaaran blogikirjoitus (ja sen kommentit) ajalta ennen keskuspankkisinkoa sopii hyvin tähän keskusteluun (ja tähän aikaan). Tuossa oleellinen pointti on nähdäkseni "Onhan koko rahajärjestelmän tarkoituksena palvella reaalitaloutta, siis ohjata tuotannon allokoinnissa.".

 

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 22.11.2021 09.40

Truewinner kirjoitti:

Kaveri kertoi perjantaina juuri samaa. Töissä finanssialalla, palkka 120k/vuosi. Halusi aika tuoreelle sijoitusyhtiölle (missä ei lainoja) 100k lainaa sijoitusasuntoa varten, pankki ilmoitti ettei anna ja neuvoi että hae omiin nimiin ja lainaa yhtiölle.

Tervetuloa PK-yhtiöiden pankkimaailmaan. Pk-sektorin lainat lasketaan vakavaraisuuslaskelmissa suurin piirtein arvottomiksi ja niitä eivät pankit halua yhtään ylimääräisiä taseeseensa, tästä kiitos Basel III säännöstön. Jos lainan pystyy ottamaan yksityishenkilönäkin niin pankkien intresseissä on painostaa ne sellaisiksi, silloin nämä yritysten "roskalainat" voidaan antaa oikeasti toimiville yrityksille. Mitään järkeähän tässä ei toki ole, mutta kun poliitikot päästetään asialle hyvine aikomuksineen niin tämä on yleensä lopputulos. Tässä kohtaa pankkien kädet ovat sidotut eikä tässä ole niinkään kyse laiskuudesta tai tyhmyydestä vaan käytännön pakosta.

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 12.11.2021 11.26

Antti Hyppänen kirjoitti:

Kannattaa huvikseen tsekata archive.org ja hakea coinmarketcap.com ja tsekkailla vaikka top 100 -listaa viiden vuoden takaa. Siitä saa jotain kuvaa siitä, miten moni listalla nyt olevista projekteista on hengissä pitkässä juoksussa.

Otin huvikseni yhden satunnaisen otoksen n. 5 vuoden takaa ja listan 18., 19. ja 20. sijan. Yksi oli totaalikuollut ja pari muuta käytännössä kuolleet (vaihtoa muutama tuhat dollaria ja listalla jossain tonnin paikkeilla). Tämä Coinmarketcapin gainers and losers lista on kyllä veikeä ja söpö. Kaikenlaisia koiria löytyy ja jokunen kissakin ja ainakin taiteilijat ja graafiset suunnittelijat saadaan työllistettyä kun kaikille uusille meemeille pitää tehdä houkuttelevat grafiikat. Oma suosikkini oli silti näin joulun alla Tipsy Santa. 

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 9.11.2021 02.26

Antti Hyppänen kirjoitti:

Ruotsissa Vattenfall on sitä mieltä, että Bitcoin-louhinta toimii erinomaisena bufferina energiantuotannossa, ja siihen voidaan ohjata tehokkaasti energiaa, joka menisi muuten hukkaan. Siinä vähän pohdittavaa myös Suomen Bitcoin-kriitikoille. Kannattaa tsekata tämä thread Twitteristä: https://twitter.com/ercwl/status/1457114531314995206

Voisi sillä ylimääräisellä energialla tehdä jotain hyödyllistäkin kuten hydrolyysillä vetyä, mutta Bitcoineista saa enemmän massia / kWh niin kai se kiinnostaa enemmän.

Sellainen kysymys näille kryptoentusiasteille: Kun digitaalisessa maailmassa voittaja vie yleensä kaiken, Google hakukoneissa, Facebook sosiaalisessa mediassa jne. niin miksi näitä kryptoja on toistakymmentätuhatta kun vain muutama voi olla VHS ja loput ovat vääjäämättä Betamaxeja? Onko tämä vedonlyöntiä, mikä hevonen tulee maaliin ensimmäisenä vai onko mitään järkevää syytä, miksi jollakin satunnaisella shitcoinilla voi olla miljardin taalan market cap? Paitsi tietty se ilmiselvä greater fool-periaate.  Miljardin raja taitaa mennä nyt jossain listan 110. sijan paikkeilla.

 

Näytä koko viesti
50 vuotta sitten dollari siirtyi kultakannasta fiat-fiaskoon - 20.8.2021 10.31

Aamulehden "50 vuotta sitten" palstalta on ollut mielenkiintoista seurata 1971 valuuttakriisin kehittymistä viimeisten viikkojen aikana. Vähän niinkuin seuraisi historiaa reaaliajassa.

Näytä koko viesti