Olet täällä

50 vuotta sitten dollari siirtyi kultakannasta fiat-fiaskoon - 20.8.2021 10.31

Aamulehden "50 vuotta sitten" palstalta on ollut mielenkiintoista seurata 1971 valuuttakriisin kehittymistä viimeisten viikkojen aikana. Vähän niinkuin seuraisi historiaa reaaliajassa.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 10.5.2021 05.24

Naganon-prinssi kirjoitti:

Vastahuomautuksena: myöskään kullalla ei ole loppupeleissä arvoa. Kullan arvo määritetään ihmisten kesken, aivan kuten bitcoinien arvo.

Käy kysymässä miltä vaan eläimeltä kumpi on arvokkaampi, kulta vai bitcoinit. 

Kullan ja Bitcoinin suurin ero on siinä, että toista on käytetty vaihdon välineenä tuhansia vuosia, toista viitisen vuotta. Periaatteessa meillä voisi vieläkin olla käytössä tulppaaninsipulit valuttana, seteleissä olisi vaan kauniita tulppaanin kuvia. Valitettavasti joku jossakin vaiheessa päätti, että niistä tulppaanioptioista ei kannata maksaa tolkuttomia kun ne ovat kumminkin vaan kukkia. GME-pörssikurssillakin on se riesa, että se tavallaan on edelleen kiinni siinä onnettomassa tappiota tekevässä firmassa. Bitcoin on niin reilusti irti kaikesta konkreettisesta niin, että tuollaista vaaraa niillä ei ole. Silti se psykologinen riski on, että jos jostain syystä Bitcoinin arvostus alkaa rapautua niin kun lumipallo lähtee vyörymään niin sille ei löydy pysäyttäjää.

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 26.4.2021 05.46

Mikäs on Bitcoin-transaktioiden hinta tällä hetkellä? En jaksa googlailla, mutta arvaisin tavallisten pankkien palkkioiden olevan jopa halvempia. Se siitä "tehokkaasta transaktiosta". Joku joskus mainitsi, että lohkoketjut ja tokenit tarjoavat ratkaisuja ongelmiin, joko todellisiin tai kuviteltuihin. Vahvempi tunne on, että painotus tuntuu olevan näissä kuvitelluissa ongelmissa. Minkä ihmeen ongelman ratkaisee asunto-osakkeiden tokenisoiminen lohkoketjuihin?

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 21.4.2021 01.13

Casteliero kirjoitti:

Xinjiangiassa blackout ja yli 40% Bitcoinin mainaustehosta alas. Eikös sen pitänyt olla jotenkin erityisen keskittämätön verrattuna muihin? Samalla tietty kurssi tuli alas, koska se korreloi vahvasti mainaustehon kanssa.

Tämä on se asia, joka POW-kryptoissa ainakin itseäni hiertää. Kiina ei ole sähkön tuottajana sieltä vihreästä päästä ja merkittävä osa siitä on tehty kivihiilestä lauhdevoimalla. Pelkästään Bitcoinin hiilidioksidipäästöt taitavat jo nyt olla suuremmat, kuin koko Suomen valtion ja tämä kehitys ei vaan voi jatkua pidemmällä tähtäimellä. Ajatus, että kun täällä yritetään tuputtaa sähköautoja ja julkista liikennettä ja saada aikaan marginaalisia pudotuksia päästöissä ja samaan aikaan poltetaan hiiltä ihan muuten vaan turhiin laskutoimituksiin saa ainakin itselläni veren kiehumaan. Toistaiseksi tähän ei ole vielä tartuttu, mutta sekin päivä vielä tulee.

 

Näytä koko viesti
Inflaatio - 13.4.2021 03.22

Kaikesta alkaa olla pulaa. Elektroniikan puolijohteet ovat tietenkin se isoin puute, joka on päässyt lehtiin asti, mutta samaa kuuluu vähän kaikesta. Polkupyörät, sahatavara, teräs, muovit jne. Toistaiseksi ovat joustaneet lähinnä toimitusajat, ainoana poikkeuksena näytönohjainten hinnat jotka ovat Bitcoinin hinnannousun siivellä pompanneet pilviin. Jossakin vaiheessa niukkuus siirtyy väistämättä hintoihin myös muissa tuotteissa.

 

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 9.4.2021 08.47

Itse olen kirkkoon kuuluva ateisti enkä pidä uskonto(j)a sinällään huonona asiana, niin kauan kuin niiden tekojen summa on positiivisella puolella. Varsinkin tämä meidän evankelis-luterilainen kevytversiomme on oikein mainio. Humaani, lämmin, lohduttava, avoin, länsimaiseen kulttuuriin ja omiin arvoihimme kiinteästi lomittunut versio. Ehkä se kaipaisi vähän lisää uskontoa, siis tietynlaista mystisyyttä ja ehkä myös ehdottomuutta ja tiukkuutta, nyt se on  laimentumassa lällyksi yleishumanismiksi ja se ajaa hörhömpiä erilaisiin lahkoihin eikä tyydytä uskonnonkaipuutamme.

Uskonto sinällään on ihmisluonnon perusominaisuuksia eikä maailmasta löydy uskonnotonta kolkkaa tai yhteisöä, edes sieltä viidakon periltä. Neuvostoliitosta sitä yritettiin turhaan kitkeä pois ilman suurta menestystä. Tämä ei siis kerro tai todista mitään jumalan olemasaolosta, sen sijaan se kertoo paljon ihmisestä ja ihmisen tarpeesta uskoa johonkin yliluonnoliseen. 

Ymmärrän hyvin sekä ateisteja että uskovaisia. Agnostikkoja en sitten ymmärräkään oikein pätkän vertaa. Joko uskoo tai sitten ajattelee järjellä ja näkee jumaluuden mahdottomuuden. Jos ei ole täysi idiootti, niin miten voi jäädä miettimään, että "ei sitä voi tietää"? Menee vähän samaan sarjaan, kun hopeaveden juojat ja rokotevastaiset. Onko se sitten perua siitä, että kun on koko lapsuus aivopesty siihen, että on jotain suurempaa, niin siitä ajatuksesta on kovin vaikea päästää kokonaan irti ja jäädään roikkumaan tuollaiseen limboon?

 

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 4.4.2021 05.32

Edit: Ei oikeastaan kuulu tänne.

 

 

Näytä koko viesti
Nokia - 5.2.2021 09.44

koirantoffee kirjoitti:

Eiköhän Solidiumin konttorilta lähdetä kotiin tasan 17:00 kun virka-aika päättyy.

 

17:00? Eiköhän ennemmin 15:00 kun on valtion laitoksesta kerran kyse.

 

Näytä koko viesti
Nokia - 27.1.2021 09.46

Tämän hulluuden ansiosta pääsin omistani eroon @4,20 ja osinkojen kanssa jäin varmaan vähän plussalle tästä tuulipukuhölmöilystä. Kiitos vaan internet, nyt alkaa maailman meno haista jo vähän siltä, että pitäisiköhän nämä rahat jättää tilille hetkeksi. 

 

Näytä koko viesti
Kone - 24.9.2020 04.57

Koneen nykytila on puhtaasti Alahuhdan ansiota ja perustuu pitkälti ihan samaan, kuin Nokian nousu aikanaan. Eli toimitusketjun viilaamiseen erittäin tehokkaaksi ja toimivaksi kokonaisuudeksi. 

 

Näytä koko viesti