Indeksifeedi sivuston alaosassa -

Estää sivuston käytön Mäkin Safari-selaimella. Mikään hiiren klikkaus ei mene perille eikä edes Adblockin poistaminen auttanut.

 

Näytä koko viesti
Fortum -

Velho wrote:

Windfall-asiasta olen Akin kanssa eri mieltä. Ei ollut vesi- tai ydinvoimaloiden omistajien ansiota, että Venäjä hyökkäsi Ukrainaan ja tästä seurasi energiakriisi, joka moninkertaisti sähkön hinnan. Energiakriisi on minusta malliesimerkki windfall-voitosta, joka kuuluukin verottaa pois

Windfall-vero energiakriisin takia ei ole perusteltua, kun se on ihan "normaali" markkinatilanne. Perusteltu Windfall-voiton verotus tulee silloin, kun tuotto syntyy poliittisten päätösten tai lainsäädännön takia. Tässä tapauksessa päästöoikeuskaupan tuottamat voitot olisi pitänyt voida verottaa jo aikoja sitten. Ne synnytettiin tyhjästä poliitikkojen päätöksillä ja poliitikkojen päätöksillä ne pitää pystyä verottamaankin. Tämän pitäisi koskea ainoastaan niitä investointeja, jotka on tehty ennen jotain tiettyä päivämäärää jja esim. Suomessa niiden pitäisi koskea ainostaan vanhaa vesivoimaa ja ydinvoimaa. Uudet investoinnit tehtäisiin sitten täysin markkinaehtoisesti.

Näytä koko viesti
Foorumille rekisteröityminen jatkossa -

Pieni eksklusiivisuus voi tehdä vaan hyvää. Parhaat kerhot ovat niitä, mihin kaikki tahvot eivät niin vaan pääse. Palstoista ainakin Jatkoaika, johon on tiukka seula ja moni joutuu hakemaan tunnuksia useammankin kerran ennen hakemus hyväksytään, porskuttaa ihan mukavasti. Laatu > määrä.

 

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju -

Raise Your Weapon wrote:

Jostain syystä admin poisti viestini? Itsekkin lopetin viaplayn viimeisen hinnannousun jälkeen ja siirryin iptvn maailmaan, halvempaa ja enemmän sisältöä joten miksi ei kun toinen vaihtoehto on kahdesti vuodessa hintaa nostava yritys joka pakottaa maksamaan muiden huveista

Toinen vaihtoehto puolestaan tekee bisnestä toisen omaisuudella ja piratismilla. Suomessa näiden katselu ei kuitenkaan ole laitonta mutta toki moraalisesti arveluttavaa ja luultavasti tämänkin viestisi ylläpito poistaa samasta syystä kuin edellisen. Joskus mietin, miksi TV-oikeuksien omistajat eivät tiukemmin tartu näihin IPTV tarjoajiin mutta ilmeisesti näissä on se määrän ongelma kun alustat ovat myynnissä ja helposti asennettavissa. Jos saat yhden yrittäjän jossain Aasiassa rautoihin niin jostain nousee aina kaksi tilalle. 

Länsimaissakin kiinnijäämisen riski on melko pieni. Briteissä jäi juuri kiinni yksi toimija, joka ehti pyörittää toimintaa useamman vuoden 2,4 miljoonan punnan liikevaihdolla. Linnaa tuli päätekijälle 11 vuotta.

 

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen -

Artsipappa wrote:

Nyt on toki hyvä hetki rummuttaa miten ne asuntojen hinnat voi tulla alaskin, mutta jos olet ostanut 1995 jälkeen niin ei siinä huonosti ole ainakaan kasvukeskuksissa käynyt (Paitsi tietty jos ostit 2021-2022 kovimmassa kiimassa uudiskohteen..). Toki on myös alueita joista ei omiaan pois saa. 

Koko aihe on oikeastaan aika väsyttävä, liikkuvia osia ja elämäntilanteita on niin paljon. 

Voihan sitä silti keskustella ja tosiaan tähän pitää erittäin pitkälle paikkansa se vanha viisaus "your mileage may vary". Sekä asuntojen että osakkeiden hinnat voivat toki tulla alas, mutta jos ei puhuta mistään kehittyvien maakuntien Suomen Perähikiän kämpästä vaan esim. 10 suurimman kaupungin sisällä niin kumpikin on aika taattuja. Helsingissä vuodesta 2015 asuntojen hinnat ovat nousseet 22%, eli luokkaa 3% vuodessa kun pelkästään OMX vuosituotto on ollut 13% luokkaa. Espoossa asunnot ovat nousseet enää 10% ja Vantaalla ollaankin aika lailla samassa tasossa kuin 2015. Toki nyt on vähän huono vertailuhetki, vielä viime vuonna Helsingin asunnot kävivät indeksissä 132 asti.

Inderesin arvio vuokra-asuntojen tuotosta pääomalle on luokkaa 5%, tuon siis vuokralla joutuu maksamaan, eli vielä senkin jälkeen jää OMX-indeksisijoitus 5 pinnan verran voitolle verrattuna Helsingistä ostettuun kerrostalo-osakkeeseen. Ja tuossakaan laskelmassa ei ole vielä mukana niitä remontteja ja iästä johtuvaa arvon alenemista.

Edit: Vielä tuli mieleen yksi tärkeä pointti. Asuntolainaa myönnetään helposti hyvillä ehdoilla. Samaa määrää sijoituslainaa tuskin mikään pankki olisi myöntänyt ainakaan yhtä hyvillä ehdoilla ja tuo 13% tuotto on enemmän virtuaalista kuin todellista.

 

Näytä koko viesti
Nokian Renkaat -
1UP kirjoitti:

Venäjän tehdas jatkaa pyörimistä. Onkohan siitä tiedotettu, saavatko NRE tuotekehityksen ja rengasmallit käyttöönsä vai onko tuolla uudella omistajalla omaa tuotekehitystä?

Rengasmuotteja oltiin keväällä tuomassa kovalla kiireellä takaisin Suomeen mutta rekat jäivät vähemmän yllättäen rajalle ja joutuivat kääntymään takaisin. Mitään ei ole varsinaisesti tiedotettu.

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -
Aki Pyysing kirjoitti:

Luulin kyllä pelin ollessa vielä kesken vievän, koska hyökkäyksen linjansa dominoi. Onneksi näin ei kuitenkaan käynyt, koska kannatin Kansas City Chiefsiä & Patrick Mahomesia.

Kummankin hyökkäyksen linjat pelasivat hyvin ja 70 säkin Eagles-puolustus ei juuri hipaissutkaan Mähöstä. Ketjun aiheeseen liittyen (tämä ei tainnut olla minkään toimiston prop bet-listoilla), Krypto-mainosten määrä mainoskatkoilla: 0.

 

Näytä koko viesti
Inission -
Aki Pyysing kirjoitti:

Mie luulin, että Inission on elektroniikan sopimusvalmistaja. Sen sijaan se tekeekin lehmien ja lampaiden kaulapantoja.:

Ei ole tullut vastaan EMS-toimittajaa, joka ei tarjoaisi myös box-buildia. Kun tuote on pääosin elektroniikkaa niin ei ole järkeä toimittaa sitä enää toiselle toimittajalle loppukokoonpanoon ja pakattavaksi. Yleensä nämä menevät yhdeltä luukulta myyntipakkaukseen asti. Se paketin päällä lukeva tuotteen "valmistaja" on sitten muutama insinööri ja lauma myynnin ja markkinoinnin osaajia. Alkuvaiheessa näitä startup-juttuja tosin kasaillaan aina jonkun autotallissa tai toimiston kahvipöydässä pienissä määrin ennen kuin volyymi kasvaa oikeaksi bisnekseksi. 

Sori, jos vastasin hassutteluun vakavalla naamalla.

 

Näytä koko viesti
Uusiutuva energia -
hauturi kirjoitti:

Missä ajassa lienee avainkysymys? Ts. onko tuo vaikkapa vuosibudjetti vai koko hankkeen budjetti esim. 50 vuoden aikana?

Iter projektissa rakennetaan siis fuusiovoimalaitos koekäyttöön. Kyseessä on yksi kalleimmista tieteellisistä projekteista koskaan, siksi "pienen mittakaavan puuhastelu" on ehkä lievä understatement. Sähköä tuo voimalaitos ei tule vielä tuottamaan, tuotettu energia hävitetään vielä taivaan tuuliin ja tuhlataan samalla 300 MW teholla sähköä, eli pienen ydinvoimalan verran. Rakennusprojekti alkoi 2013 ja valmista pitäisi olla 2025. Samalla rahalla olisi saanut rakennettua kolmen OL3:n verran ydinvoimaa. Jos kokemukset ovat hyviä niin seuraavan projektin on tarkoitus tuottaa myös sähköäkin, nykyaikataululla heti vuonna 2051.

 

Näytä koko viesti
Uusiutuva energia -
hauturi kirjoitti:

Itse olen ihmetellyt koska ruvetaan tosissaan kaatamaan rahaa fuusioenergian tutkimiseen. Se nyt kai kumminkin ratkaisisi aika monta ongelmaa jos saataisiin kunnolla toimimaan. Vai onko joku jossain todistanut ettei ole ylipäänsä mahdollista? - kyllähän sen kanssa kai edelleen puuhastellaan, mutta kokonaisuuden kannalta aika pienessä mittakaavasa.

Mitä tarkoittaa tosissaan? Monikansallisen ITER-projektin budjetti on 15 miljardia euroa (vai dollaria, tosin nykyään aika sama?) joka ei kuulosta enää puuhastelulta. Riski on siinä, että mikään ei takaa saadaanko tuolla 15 miljardilla fuusiovoimaa kehitettyä kaupalliseen käyttöön vai ollaanko sen jälkeen edelleen samassa pisteessä kuin aikaisemmin.

Edit: Nykyinen ITERin hinta-arvio näyttäisi kasvaneen 22 miljardiin euroon.

Näytä koko viesti