Olet täällä

Musti ja Mirri - 20.1.2020 06.54

Ala on tavattoman kilpailtu, näitä yrittäjävetoisia paikkoja löytyy joka nurkalta ja niillä asiakasuskollisuus on korkea. Lisäksi nettikaupan pitäminen on kovin helppoa. Tuttava piti sellaista viitisen vuotta ihan minimaalisilla tietokonetaidoilla. Valmis verkkokauppa-alusta, postin ja Klarnan kanssa sopparit ja tavara tukkureilta. Tosin aina jaksaa ihmetellä, kuinka kaikki nämä pysyvät pystyssä.

Itse tosin käyn Mustin kaupassa (Peten koiratarvike-brändillä) kun ne murkinat saa helpoiten sieltä kotimatkalla. Verkkokaupassa tulee aina toimitusten kanssa säätämistä eikä postista hakeminen ole yhtään sen helpompaa kuin siitä kauppakeskuksen yhteydessä olevasta kivijalasta. Tämän arvo on brändissä (jos sitä on) ja valmiissa myymäläverkossa.

 

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 17.1.2020 12.09

Kertokaapas tilaajat, miksi Akin turpa koristaa Kauppalehden uutista otsikolla "Sijoittajat katuvat kiinteistökiimaa"? Onko se miltä kiinteistökiima näyttää vai viitataanko uutisessa johonkin Akin kirjoitukseen?

 

Näytä koko viesti
Kamux - 18.11.2019 11.02

Eikös ne autokaupan arbitraasit hävinneet jo aikoja sitten, ainakin tämän klassikon mukaan.

 

Näytä koko viesti
Nokia - 31.10.2019 09.10

Jossakin Kauppalehden tai muulla anonyymillä keskustelupalstalla oli alkuvuodesta kirjoitus tyyliin "Nokian 5G on vielä täyttä paskaa ja kaukana toimivasta". Yleensä nämä nimettömät heitot pitää ohittaa nopeasti mutta tuo jäi jostain syystä kummittelemaan mieleen. Olisiko tuo ollut se kuuluisa "hiljainen signaali"? Tuskin kukaan näitä ihan lämpimikseen heittelee, siellä voi olla takana turhautunut Nokian insinööri tai asiakkaan työntekijä tai sellaisen avautumista tuopin äärellä kuunnellut.

 

Näytä koko viesti
Auton omistaminen vs yksityisleasing - 29.10.2019 12.30
J. C. kirjoitti:
Perustan kommenttini siihen, että keskimäärin vakuutusyhtiö laskee pelimerkkinsä oikein ja tekee asiakkuudellasi voittoa.

Toki, mutta vakuutuksessa maksetaan varianssin pienentämisestä. Vakuuttamatta jättäminen on vähän niinkuin käänteistä lottoa, yleensä voittaa tasaiseen mutta sitten kun osuu kohdalle niin sitten jää reilusti tappiolle. Pelkästään odotusarvomielessä kannattaa jättää vakuuttamatta ja tarpeeksi suurella organisaatiolla kuten esim. kunnat tai isommat yritykset varianssi on olematon kun tietty määrä vahinkoja on odotettavissa joka tapauksessa. Itse olen reilusti tappiolla tässä vedonlyönnissä ja pitäisikin lopettaa turhat vakuutukset. Tosin täysillä bonuksilla hintakin on kohtuullinen.

 

Näytä koko viesti
Auton omistaminen vs yksityisleasing - 23.10.2019 01.54

Samat laskelmat ovat leasing-firmat käyneet läpi ja lisänneet oman katteensa päälle. Leasing on kumminkin vaan yhden sortin rahoitusmuoto. Plussia on tuo helppous ja "huolettomuus", miinuksena se, että sitoudut sitten siihen autoon koko leasing ajaksi ja jos auton tarve muuttuu tänä aikana niin se käy kalliiksi.

Vaikka en nyt tiedä mitä huolia auton omistaminen (vs. rahoitusyhtiön omistama) aiheuttaa. Lähinnä kenties se, että leasing ajan päättyessä ei tarvitse itse huolehtia vaihdosta / myynnistä. Kaikilla uusilla autoilla on pitkät tehdastakuut ja kuluvat osat on hinnoiteltu leasing-hintaan. 

 

Näytä koko viesti
Ilkka - 25.9.2019 10.52

Sama lehtihän tuo käytännössä on ollut tähänkin asti, sama tuuba eri nimellä. Itse asiassa Aamulehtikin on pitkälle sama vaan eri paikallisuutisilla. Tilasin äidilleni aikaisemmin Aamulehteä kestotilaajalahjana mutta lopetin, kun ei ole mitään järkeä lukea samaa lehteä kahteen kertaan. Mutta mielikuvissa ero on varmaan vielä suuri, toinen on perinteisesti ollut vahvasti Vaasalainen ja kokoomuslainen, toinen Seinäjoelta ja entinen keskustan äänenkannattaja. 

Ison riskin ottavat, kun pienellä kustannuksella olisi voinut jatkaa "Vaasan painoksen" tekemistä vaan eri nimellä. Helsingin Sanomat kiittää, varmaan aika moni Vaasalainen vaihtaa Hesariin mieluummin kuin siirtyy Ilkan tilaajaksi.

 

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 16.9.2019 12.52
Alangolla kirjoitti:
Kun nyt itseäni jonkin sortin liberaalina pidän, vähän vaikea sanoa, pitäisikö pelikoneet ottaa pois kaupoista. Aika samanlainen kysymys kuin brenkun kanssa. Jos 5% on ongelmia, täytyykö kaikkien saatavuutta rajoittaa? Sen sijaan. Ajattelen niin, että täysi-ikäisillä kai oikeus halutessaan pelata, jos haluavat. Kunhan V tarjoaa tarpeeksi oikeaa informaatiota pelipäätöksen tueksi. Ensimmäisenä lätkäisisin automaatteihin isot kyltit, tyyliin: Kolikkopelejä pelaamalla häviät enemmän pelatessasi AINA. Mitä enemmän pelaat, sitä varmemmin ja enemmän häviät. Älä yritä voittaa hävittyjä rahoja takaisin. tai Pelaamalla 2 tuntia viikossa häviät 100€ viikossa, onko sinulla varaa siihen, veisitkö ennemmin perheen lomareissulle. -tyyliin.

Tähän mietiskelyyn auttaa muutama visiitti ulkomailla. Suomi on näiden pelikoneiden suhteen täysin ainutlaatuinen maa koko maailmassa.Kaikkialla muualla niiden sijoittelu on tarkasti valvottua ja säädeltyä ja Suomen kaltaista "kasino joka ainoassa kaupassa ja kioskissa" ratkaisua et löydä mistään muualta. Tähän nykyiseen tilanteeseen on päädytty nimenomaan siksi, kun ajatellaan rahojen menevän vaan hyvään tarkoitukseen ja pelaaminen on vähän niinkuin hyväntekeväisyyttä. Täällä hedelmäpelien keskellä kasvaneille tämä omalaatuinen tilanne on vaan "ihan normaalia"

 

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 13.8.2019 09.28

Mediatalot (ml. Sanoma) ainakin odottavat Veikkauksen monopolin purkautumista vesi kielellä. Vedonlyöntimainostus hurauttaisi varmaan saman tien pikavippimainoksien ohi ainakin TV-mainonnassa. Samoin urheiluseurat moninkertaistaisivat tulonsa nykyiseen Veikkaukselta saatavaan rahaan verrattuna.

 

Näytä koko viesti
Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute - 12.8.2019 10.04

Voisiko tuon kurssitietobännerin ottaa etusivulta pois? Ainakin mäkki pyörittelee rantapalloa n. 10-15 sekuntia aina sivulle tultaessa ja se on jokseenkin raivostuttavaa.

 

Näytä koko viesti