Olet täällä

Nokia - 5.2.2021 09.44

koirantoffee kirjoitti:

Eiköhän Solidiumin konttorilta lähdetä kotiin tasan 17:00 kun virka-aika päättyy.

 

17:00? Eiköhän ennemmin 15:00 kun on valtion laitoksesta kerran kyse.

 

Näytä koko viesti
Nokia - 27.1.2021 09.46

Tämän hulluuden ansiosta pääsin omistani eroon @4,20 ja osinkojen kanssa jäin varmaan vähän plussalle tästä tuulipukuhölmöilystä. Kiitos vaan internet, nyt alkaa maailman meno haista jo vähän siltä, että pitäisiköhän nämä rahat jättää tilille hetkeksi. 

 

Näytä koko viesti
Kone - 24.9.2020 04.57

Koneen nykytila on puhtaasti Alahuhdan ansiota ja perustuu pitkälti ihan samaan, kuin Nokian nousu aikanaan. Eli toimitusketjun viilaamiseen erittäin tehokkaaksi ja toimivaksi kokonaisuudeksi. 

 

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 3.9.2020 12.59

Aki Pyysing kirjoitti:

Jos nyt jostain syyystä haluat katsoa viimeistä viittä vuotta, on orahat olleet paremmin osakkeissa kuin käteisessä. Eli siis tavallaan turvallisemmin.

Käteinen ei ehkä ole hirveän vaarallista. Mutta silti se on vaarallisempaa kuin osakkeet. 

En oikein saa kiinni, mitä pitäisi perustella tai jopa pyydellä anteeksi. Osakkeiden suosittelemista käteisen sijaan??? Ei ole tulossa.

Haluutko tulla kurkkaamaan meikäläisen tuulipukusalkkua. Nordeat turskalla, Nokiat kanssa mutta ihan vähän vaan ja Oriolasta lähtenyt 35% ostohinnasta. Eli meikäläisen rahat olisivat olleet paremmin tallessa 0-korkoisella pankkitilillä. Harrastukset toki saa maksaa, ei siinä mitään.

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 4.6.2020 11.31

Arto kirjoitti:

Jos tämä sovellus toimii bluetoothilla, niin kuka sitä käyttää? Bluetooth syö kännykän akkua pirusti. Tämän huomaa jo nyt kun käytän "älykelloa", joka vastaanottaa viestit kännykästä blutoothilla. Toimiakseen hyvin korona-sovelluksen pitäisi olla koko ajan maksimaalisella bluetooth-lähetysteholla, mikä söisi akkua todella paljon.

Kuvittelisin, että se käyttää Bluetooth Low Energy (BLE) profiilia joka on nimensä mukaisesti vähemmän virtasyöppö kuin perinteinen Bluetooth. 

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 16.5.2020 01.00

hauturi kirjoitti:

Suosittelen lukemaan sen jutun. Tosin sinun tapauksessasi se taitaa olla hukkaan heitettyä aikaa, mutta muille.

Minä luin, eikä tuo kauheasti vakuuttanut. Salminen on lääketieteen ammattilainen, ei talouden, ja siksi siellä oli ihan poskettomia latteuksia tyyliin "Äkkiä näkee, mikä on vaikutus, jos talous ja ulkomaankauppa pysyvät kiinni vuoden loppuun asti. Sitten meillä ei yhtäkkiä ole rahaa ostaa sitä rokotetta, kun se joskus tulee.” Tuossa haastattelussa ei puututtu siihen, mistä Salmista on moitittu, eli täysin poskelleen menneisiin tilannearvioihin. Haastattelussa hän toteaa "Se on enemmänkin riskin arvioimista. Punnitaan hyötyjä ja haittoja. Usein kannattaa hyväksyä joitakin haittoja sen sijaan, että riski poistetaan kokonaan." Tämä on totta, mutta valitettavasti vaan hyötyjen ja haittojen arviointi on mennyt pahiten Salmisen ja THL:n kannanotoissa pieleen. Oli siinä haastattelussa paljon oikeaakin asiaa, mutta pääosin se olikin tuollainen kannustava hyvän mielen haastattelu, jossa ei kysytty niitä ikäviä kysymyksiä.

Luin eilen uudestaan nämä kuuluisat "Why we must act now" ja "The Hammer and The Dance" kirjoitukset, jotka on kirjoitettu yli kaksi kuukautta sitten heti tilanteen eskaloiduttua, ja  ne osuvat edelleen naulan kantaan. Valitettavasti THL:n tiede ei ole ollut yhtä laadukasta ja aikaa kestävää. Kaikeksi onneksi hallituksen toimet eivät ole perustuneet THL:n arvioihin.

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 14.5.2020 12.54

petteri kirjoitti:

Adaptiivista immuniteettia nimenomaan Covid-19:lle ei kyllä ole ilman sairastamista, mutta kyllä näyttää siltä, että aika suuri osa ihmisistä ei tautiin sairastu altistumisesta huolimatta eli  osalla luonnollinen yleinen immuniteetti tai risti-immuniteetti pitää taudin loitolla.

Kun hyvin voimakkaan viruskuormituksen oloissa vain osa sairastuu, se että osa on ollut sillä hetkellä immuuneja virukselle on looginen johtopäätös.

Toinen vaihtoehto on se, että virus ei oikeasti tartu niin helposti eli se näinä päivinä karmeasti väärinkäytetty R0-luku on ennemminkin siellä välin alareunassa kuin yläreunassa ja tarttumiseen vaativan virusaltistuksen määrä on sellainen, että hyvällä hygienialla ja hyvällä tuurilla pystyy tartunnan välttämään. Tästä voisi saada jotakin kuvaa näistä perheistä, joissa osa perheenjäsenistä ei ole tautia saanut vaikka on asunut saman katon alla. Näitä tarinoita on näkynyt useampiakin lehdissä. Jos näistä joku suostuisi altistumaan virukselle tahallaan niin saataisiin tälle teorialle vahvistusta.

Muutenhan tämä olisi kuin suoraan Tukikohta-kirjasta. Siinäkin pieni osa väestöstä oli luontaisesti immuuneja.

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 16.4.2020 09.27

petteri kirjoitti:

Näitä THL:n laskelmia on vielä tekemässä jotain professorimiehiä.  On kyllä vaikea keksiä miltä alalta voisi löytyä noin kyvyttömiä tai tieteellisesti selkärangattomia professoreja. 

Tässä pätee vanha kunnon wet-bias -efekti. Jos ennuste osoittautuu liian positiiviseksi, niin seuraus on paskasade omaan niskaan. Jos taas ennuste on pessimistinen, on luvattu sadetta mutta aurinko paistaakin, niin kaikki hymyilevät ja ovat oikein tyytyväisiä eikä ketään harmita se, että ennuste meni täysin pieleen.

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 2.4.2020 01.14

Aki Pyysing kirjoitti:

"Ellei pokerinpelaaja ymmärrä odotusarvoja, hänen urastaan tulee lyhyt tai kallis. Odotusarvojen ymmärtäminen taas auttaa pokerin ulkopuolisessa elämässä enemmän kuin siviilit yleensä aavistavatkaan. Koronakaranteenien aika sujuneekin pokeritaustaisilta lupsakammin kuin panoksensa tosi-tv:n seuraamiseen käyttäneiden."

Itse olen mainostanut tätä kaikille (jotka ovat jaksaneet kuunnella) luontoäidin käänteisenä lottona. Neljä oikein on tartunta kotona sairastettuna. Viisi oikein on sairaalareissu. Kuusi oikein pääsee teholle hengityskoneeseen, lisänumerolla munuaisvaurion tai vastaavaa ja päävoiton kaikki tietävät. Ja tässä lotossa 7 oikein osumia tulee luultavasti enemmän kuin lotossa vuodessa, pahimmassa tapauksessa jopa lotossa yhteensä vuosien mittaan. Kaikkien pitää osallistua, mutta on eri asia jättää muutama irtorivi kuin tehdä 12 rastin järjestelmä.

Tosin tämä analogia ei kauheasti taida auttaa, kun keskimäärin lottokansa ei ymmärrä lottovoiton todennäköisyyksistä yhtään sen enempää.

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 19.3.2020 11.10

Epidemia pysähtyy joko tukahduttamalla tai laumasuojalla. Kummassakin tapauksessa poikkeusolot jatkuvat pitkään. Muita vaihtoehtoja voivat olla rokote (vielä kaukana tulevaisuudessa), viruslääkkeet taudin lieventämiseksi, jolloin sairastuminen saadaan muutettua siksi kuuluisaksi "tavalliseksi flunssaksi", ja Darwin. Darwin siten, että virukset ovat herkkiä muuntelulle ja liian letaalit mutaatiot hiipuvat pois kun niiden kantajat eivät pääse niitä levittämään. Lievät ja oireettomat muunnokset leviävät tehokkaammin. Tällä hetkellä taudinkuvan erot taitavat johtua enemmän geneettisistä eroista immuunijärjestelmässä ja yleiskunnosta, mutta ajan kuluessa voi itse viruskin muuntua.

 

Näytä koko viesti