Tekoäly - 15.5.2023 - 19:00
piensijoittaja kirjoitti:
Sitten pitää kysyä, mitkä osakkeet pomppaavat kohta taivaisiin.

Ei se tiennyt, käski vaan seurata sijoitustieto.fi sivustoa.

Näytä koko viesti
Tekoäly - 15.5.2023 - 14:06

Niin, että aika 'tylsä' vastaus tekoälyltä. Useimmat ihmiset jotka kysyvät,  toivovat jotain osakkeiden nimiä, jotka pomppaavat kohta taivaisiin.laugh

Näytä koko viesti
Tekoäly - 15.5.2023 - 14:04

Tunnettu sijoittaja Kimmo Matikainen kysyi tekoälyltä, kuinka voisi rikastua. ChatGPT antoi kysymykseen tyhjentävän vastauksen.

Tekoälyn viiden kohdan vastaus kysymykseen: kuinka voisin rikastua?

Rikastumisen tulisi olla pitkäjänteinen prosessi, joka perustuu ahkeruuteen, säästäväisyyteen ja älykkäisiin taloudellisiin päätöksiin. Vaikka ei ole olemassa taikakeinoa varallisuuden saavuttamiseen, tässä on muutamia periaatteita, jotka voivat auttaa sinua rakentamaan vaurautta ajan mittaan:

1. Koulutus ja ammatillinen kehittyminen: Investoi omaan osaamiseesi ja koulutukseesi. Hanki tarvittavat taidot ja tiedot menestyäksesi haluamallasi alalla.

2. Taloudellinen suunnittelu ja budjetointi: Laadi realistinen budjetti, joka ottaa huomioon tulosi ja menosi. Säästäminen on avainasemassa, joten pyri välttämään turhaa tuhlaamista ja sijoita säännöllisesti.

3. Sijoittaminen: Tutki sijoittamisen perusteita ja harkitse pitkäaikaisia sijoituksia, kuten osakkeita, kiinteistöjä tai indeksirahastoja. Ole tietoinen riskeistä ja hanki tarvittaessa ammattimaista neuvontaa.

4. Yrittäjyys: Jos sinulla on luovuutta ja yrittäjähenkeä, harkitse oman yrityksen perustamista. Tämä voi tarjota mahdollisuuden ansaita enemmän ja luoda omaa vaurautta.

5. Monipuolista tuloja: Pyri hankkimaan erilaisia tuloja ja hajauttamaan riskiä. Tämä voi sisältää palkkatyön ohella esimerkiksi sivutoimisen liiketoiminnan tai sijoitustoiminnan.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että vaurastuminen ei ole tärkein tavoite elämässä. On tärkeää löytää tasapaino taloudellisen menestyksen ja henkilökohtaisen hyvinvoinnin välillä.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 13.5.2023 - 16:40

Lisäksi Bahmutissa eteneminen olisi kova isku henkisesti Venäjälle. Monta kuukautta hehkuttaneet miten se kohta vallataan. Ukraina tuntuu tietävän, mitä tehdä. (edit.vähän alusta ja sitä rataa... edellisessä viestissä jo asia analysoitu😆).

Näytä koko viesti
Eduskuntavaalit 2023 - 11.5.2023 - 09:22

Nyt tuli itselle yllätyksenä, että Orpo ei muka ollut tietoinen, että sotessa oli miljardivaje jo ennestään. Miten on mahdollista, ettei tiennyt, kun minäkin tiesin? Sehän kerrottiin TV:ssäkin suorassa lähetyksessä.

Näytä koko viesti
Tekoäly - 5.5.2023 - 11:27

Siinä mielessä tuollainen tekoäly voisi olla hyväkin apulainen, että tekisi päätökset faktapohjalta ja puuttuisi ihmiselle tyypilliset psykologiset virheet, hätäily ja panikointi.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 30.4.2023 - 16:09

Juu, ei kyllä Haagiin haastetun sotarikollisen kanssa tule mitään neuvotteluja. Katsotaan sitten kun valta vaihtuu Venäjällä. Toivottavasti Ukraina saisi Krimin haltuun ja Kertsin salmen sillan paskaksi, sitä ei Putin kestäisi.

Näytä koko viesti
Konkareilta vinkkiä nuorelle sijoittajalle ja hieman apua - 18.4.2023 - 22:00

OK, kiitos selkeästä vastauksesta.👍

Näytä koko viesti
Konkareilta vinkkiä nuorelle sijoittajalle ja hieman apua - 18.4.2023 - 20:58

En oikein ymmärtänyt, mikä tuossa Bingo53:n sinänsä hienossa systeemissä on se juju? Onko kyse siitä, että rahastoissa on sen verran isot potit, että niistä kertyvillä tuotoilla sitten kuulausittain ostetaan etf:iä? Mutta miksi, haluatko etf:llä jotain (parempaa tuottoa?), mitä ei pitämällä rahat rahastoissa saisi? Ja tuo automaattihan myy rahastoista osuutta pois myös silloin kun markkinat laskee. Vai tuon etf:ien pienemmän kulun takiako sinne siirretään rahastoista  tavallaan säästämistä?

Näytä koko viesti
Konkareilta vinkkiä nuorelle sijoittajalle ja hieman apua - 18.4.2023 - 08:51
  1. pk kirjoitti:
    Nordnetin rahasto on synteettinen (ei omista suoraan osakkeita), muut ovat fyysisiä (omistavat itse osakkeet). Siinä on minulle riittävä ero olla koskematta siihen. 
    Synteettinen on, mutta on mielenkiintoista että Nordnetin USA indeksissä on Amazon mukana kuin muissa yleensä ei. Ja on vielä ESG, joten ei voi siitäkään johtua.

 

Näytä koko viesti