Hieman erikoinen kuvio tässä ostotarjouksessa, jossa osa hallituksesta haluaa kaikki osakkeet itselleen ja loput hallituksesta suosittaa tätä omistajille.
"It is the responsibility of the Board to act in good faith and with due care, exercising their business judgement on an informed basis to strive for outcomes that they believe to be in the best interest of the Company and its shareholder community as a whole."
Kuinkahan tässä tilanteessa jääviyksiä ja sisäpiiritiedon käyttöä sovelletaan? Voisi äkkiä ajatella, että päätös pitäisi antaa yhtiökokoukselle, joka hallituksen on nimittänyt aivan muulla ajatuksella.
Joka tapauksessa ostajat lähtevät siitä, että yrityksen tuleva arvo on suurempi kuin tarjottu hinta (joka on kymmenen euroa alhaisempi kuin toki kotoilun ruokkima ATH, mutta onhan yritys pärjännyt varsin mukavasti inflaatiossakin).
Kilpaileva riippumaton tarjous olisi tervetullut.
P.P.S. Miksei YouTubesta löydy Jukka Lindströmin Sivuhistorian nerokasta ”Luovuta Pekka Haavisto” -biisiä? Kannattavatko ihan kaikki hilpeiden klippien tekijät Haavistoa?
https://areena.yle.fi/1-50944355?seek=1069
hm wrote:
Todennäköistä on, että Musti ja Mirri pääsee työllistämään ainakin juristikuntaa lähivuosina. Erilaisten valitusten sekä oikeuteen mahdollisesti menevien juttujen käsittelyaika voi olla 1-3 vuotta. Jos tuloksia erilaisista valituksista sekä vahingonkorvausvaatimuksista uutisoidaan tulevina vuosina medioissa sitä mukaa kun erilaisia ratkaisuja viranomaisilta ja tuomioistuimilta tulee, tapaus voi pysyä ketjun julkisuuskuvassa mainerasitteena jopa monta vuotta.
Tämän päivän tiedotteessa lupasivat myös korvata aiheutuneet eläinlääkärikulut. Tämä hyvä. Toki voi tulla sen yli vahingionkorvausvaatimuksiakin, mutta tuskinpa merkittäviä määriä. Vaikka lopetetuista koirista puhutaan mediassa monikossa, vain yksi tapaus on näkynyt uutisissa yksilöitynä. Se oli huonokuntoinen koira, jonka omistaja oli päättänyt jo aikaisemmin, että lopetus on edessä, jos kunto vielä heikkenee. Juristit saattavat hyvinkin jäädä nuolemaan näppejään. Sekin auttaa, että jatkossa kohdennetulla omavalvonnalla luvattiin estää samanlainen tapaus. Mielestäni M & M on toistaiseksi tehnyt vahingon rajoittamisessa oikeita siirtoja kummallakin puolella aitaa olevien omistajien kannalta.
Markkinat ovat puhuneet. Tässä vaiheessa koiranruoalle tuli "hintaa" noin 95 milj. euroa.
Vähättelemättä juttua vaikuttaa yliampuvalta, joskaan ei yllättävältä viikonlopun julkisuus huomioon ottaen.
”Tutkimme tuotteen ja kyseisen erän laboratoriossa Suomessa. Tulosten valmistumisessa menee arvioilta pari viikkoa aikaa. Tiedotamme heti, kun meillä on saatavissa lisätietoa asiasta”, Nelimarkka kertoo.
Edellistä kommenttia kompaten kannattaisi kenties tiedottaa ainakin viikottain sen alussa ja lopussa, vaikka merkittävää uutta ei olisikaan.
Juha wrote:
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009969428.html
Tässä taitaa olla aihetta jo kurssireaktiolle huomenna?
Varmaankin, ehkä kuitenkin lyhytaikaista.
M&M valmistaa uutisten mukaan ao. tuotteen sekoittamalla tehtaallaan neljästä eri maasta tulevat raaka-aineet. Samaten uutisten mukaan oireita saaneista koirista osa on pitkään syönyt samaa tuotetta ilman mitään oireita. Niinpä omistajatkaan eivät ensin osanneet sitä epäillä.
Todennäköisesti siis yksi neljästä komponentista on ollut pilaantunutta.
Poisvedosta päättäminen vei nelisen vuorokautta. Sen olisi voinut tehdä nopeammin. Lisäksi aika on laskettu virallisesta reklamaatiosta, eikä ole tiedossa, oliko koko viive merkittävästi pitempi. Mutta oliko näyttö ensimmäisenä päivänä niin ilmeistä kuin mitä jälkeenpäin näyttää?
Se että asiaa on ryhdytty selvittämään ruokaviraston, eläinlääkärien ja raaka-ainetoimittajien kanssa kuulostaa asialliselta. Syyllinen löytynee, koska epäilyksen alaista neljää erää on jäljellä. Pitkässä pelissä ratkaisee, miten pilaantuminen on tapahtunut ja olisiko se pitänyt huomata tuotetta pakatessa.
Oletettavasti vastuu raaka-aineen laadusta on sen toimittajalla.
Jos luki koko jutun, jonka otsikkona oli koira jouduttiin lopettamaan, siitä ilmenee, että koira oli heikkokuntoinen ja lopettamisesta oli jo päätetty, jos se heikkenisi lisää. Muut koirat näyttäisivät selvinneen hoidolla, joka tietysti aiheutti kustannuksia. Eläinlääkärikäynnit eivät ole erityisen halpoja. M&M kannattaisi ne epäilemättä korvata, summa tuskin nousee kuitenkaan yrityksen kannalta korkeaksi ja maksaja saattaa lopulta olla raaka-ainen toimittaja.
The Guardian brittien saunainnosta (Harviaa tai muutakaan valmistajaa ei mainita):
Uutisoitu tänään ulkomailla muussakin kuin bsuinessmediassa:
Finland’s Nokian Tyres has said it would continue production in Russia to retain control of its local factory.
Nokian Chief Executive Jukka Moisio told Helsingin Sanomat in an interview that the company did not want its Russian factory to end up “in wrong hands” to avoid its Russian factories being used to make tyres for the military.
“In our opinion it is better that the factory is in our control than in someone else’s,” Moisio told the paper.
Anne Kauranen reports for Reuters that shares in Nokian fell as much as 13% on Monday, after Finnish media reported that the company had seemed to tell analysts in a call last week that it would seek to win market share from rivals that are exiting Russia. Nokian denied this on Tuesday.
THE GUARDIAN
Lienee hiuksenhieno tasapaino siinä, mitä suunnitellaan ja mitä kerrotaan ulos, tavalla tai toisella kaikki mitä sanoo voi tulla bumerangina omaan nilkkaan.
Mahtaa Inderesin analyytikkoa jonkin verran ketuttaa, miten asian esitti:
Ei vain renkaat, vaan myös missä renkaat ovat kiinni:
https://www.theguardian.com/business/2022/mar/21/renault-moscow-russia-nestle
aliisan_avaimet kirjoitti:Kovin erilaiseen valoon laittaa esim. päivän kaupusteluaviisissa olleet valitukset tieteen leikkauksista ;)
Legitiimillä tutkimuksella, jolla luodaan pohjaa maan tulevalle menestykselle, vaikkapa lääketieteen perustutkimuksen ja kliinisen tutkimusken alalla, on pitkäaikainen hätä, koska sitä on hivutettu hivuttamalla jo vuosituhannen vaihteesta. Hallitus söi juuri lupauksensa. Orpo tekopyhästi moittii nykyhallitusta, ottaen huomioon että Kataisen ja Stubbin hallitukset leikkasivat enemmän.
Mutta tämän ketjun varsinaisen aiheen kannalta on äärimmäisen tärkeä ymmärtää, että Suomen Akatemia ei ole samalainen etevimpien tutkijoiden organsiaatio kuin tiedeakatemiat yleensä, vaan valtion virasto nimityskäytäntöineen. Sitä ei juuri muisteta, että meilläkin oli oikea tiedeakatemia, vuoteen 1970 asti. Silloin Kekkonen lakkauti "vanhan akatemian" ja perusti tämän nykyisen, joka on akatemia vain nimessä ja oikeammin valtion tieteen keskustoimikunta, jotta "sille myönnetyt varat olisi voitu myöntää tarkoituksenmukaisemmin tieteellisen tutkimuksen ja luovan työn edistämiseksi."
Ei pidä liikaa ihmetellä Suomen Akatemian nimellä kulkevan valtiota likellä olevan ja sen epäsuorassa ohjauksessa olevan viraston rahoituspäätöksiä.
Eikä niistä missään tapauksessa tule vetää suoria johtopäätöksiä akateemisen tieteen rahoituksen jakamisesta sen paremmin riittävyyden kuin sisällönkään osalta yleisemmin ottaen.
Turms kirjoitti:
Nefer kirjoitti:Mitä tämä tarkoittaa nyt tällaisen piensijoittajan kannalta? 10 % Dippi nyt...
Mutulla ostin erän. Kelana lähinnä, että ei kai pääomistajan myynti aina automaattisesti signaloi ongelmia. Ehkäpä myyjällä (suht pieni toimija) oli mielestään liikaa munia yhdessä ja samassa korissa, ja tämä riskienhallinta avasi nyt ostopaikan.
Jos ei ole varaa ostaa lisää, vaikka mieli tekee, niin sitten myydään - logiikkaa?
Iltasanomista:
"Suomalainen sauna on yksi vallitsevan pandemian harvoista voittajista ja Harvia kasvoi kansainvälisesti räjähtäneen kysynnän myötä ennätysvauhdissa yksisarvisluokkaan. Olimme tämän upean kasvun keskellä yksityisenä, verrattain pienenä perheyhtiönä kuitenkin haastavassa tilanteessa, Toivanen kertoo tiedotteessa ja jatkaa.
Olisimme halunneet kasvattaa osuuttamme Harviasta, mutta upean kiuas- ja spa-yhtiön valuaatio on noussut niin kovaksi, että rahkeemme eivät riittäneet haluamamme lisäosuuden ostamiseen."
Vaikka Onvestin alkuperäinen tarkoitus Harviassa oli pitkäaikainen, sijoitusyhtiö päätti kuitenkin luopua suuresta osasta osuuttaan voidakseen saavuttaa seuraavan päämääränsä.
"Kasvuamme ohjaa perheyhtiön intohimo seuraavien kestävien suomalaisten menestystarinoiden rakentamiseksi. Näistä esimerkkejä ovat kiinteistöhankkeemme Helsingin Vallilassa ja Vantaan Mittalinjalla, Toivanen kertoo."
Lisäsin myös aamusta jkv. Vastapuoli näki nykyhinnan asiallisena ostohintana.