Olet täällä

Nokian Renkaat - 22.3.2022 12.05

Uutisoitu tänään ulkomailla muussakin kuin bsuinessmediassa:

Finland’s Nokian Tyres has said it would continue production in Russia to retain control of its local factory.

Nokian Chief Executive Jukka Moisio told Helsingin Sanomat in an interview that the company did not want its Russian factory to end up “in wrong hands” to avoid its Russian factories being used to make tyres for the military.

“In our opinion it is better that the factory is in our control than in someone else’s,” Moisio told the paper.

Anne Kauranen reports for Reuters that shares in Nokian fell as much as 13% on Monday, after Finnish media reported that the company had seemed to tell analysts in a call last week that it would seek to win market share from rivals that are exiting Russia. Nokian denied this on Tuesday.

THE GUARDIAN

Lienee hiuksenhieno tasapaino siinä, mitä suunnitellaan ja mitä kerrotaan ulos, tavalla tai toisella kaikki mitä sanoo voi tulla bumerangina omaan nilkkaan.

Näytä koko viesti
Nokian Renkaat - 21.3.2022 08.31

Mahtaa Inderesin analyytikkoa jonkin verran ketuttaa, miten asian esitti:

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/nokian-renkaat-joutui-somemyrskyn-keskelle-analyytikkopuhelun-jalkeen-inderesin-analyytikon-mukaan-kyseessa-on-paha-ymmarrysvirhe/37794d08-20d5-4a72-a2be-154416db5d8b

Ei vain renkaat, vaan myös missä renkaat ovat kiinni:
 

https://www.theguardian.com/business/2022/mar/21/renault-moscow-russia-nestle

Näytä koko viesti
Kyllä maailmassa rahaa riittää ja lisää painetaan kovalla vauhdilla - 2.9.2021 09.40

aliisan_avaimet kirjoitti:

Kovin erilaiseen valoon laittaa esim. päivän kaupusteluaviisissa olleet valitukset tieteen leikkauksista ;)

Legitiimillä tutkimuksella, jolla luodaan pohjaa maan tulevalle menestykselle, vaikkapa lääketieteen perustutkimuksen ja kliinisen tutkimusken alalla, on pitkäaikainen hätä, koska sitä on hivutettu hivuttamalla jo vuosituhannen vaihteesta. Hallitus söi juuri lupauksensa. Orpo tekopyhästi moittii nykyhallitusta, ottaen huomioon että Kataisen ja Stubbin hallitukset leikkasivat enemmän. 

Mutta tämän ketjun varsinaisen aiheen kannalta on äärimmäisen tärkeä ymmärtää, että Suomen Akatemia ei ole samalainen etevimpien tutkijoiden organsiaatio kuin tiedeakatemiat yleensä, vaan valtion virasto nimityskäytäntöineen. Sitä ei juuri muisteta, että meilläkin oli oikea tiedeakatemia, vuoteen 1970 asti. Silloin Kekkonen lakkauti "vanhan akatemian" ja perusti tämän nykyisen, joka on akatemia vain nimessä ja oikeammin valtion tieteen keskustoimikunta, jotta "sille myönnetyt varat olisi voitu myöntää tarkoituksenmukaisemmin tieteellisen tutkimuksen ja luovan työn edistämiseksi."

Ei pidä liikaa ihmetellä Suomen Akatemian nimellä kulkevan valtiota likellä olevan ja sen epäsuorassa ohjauksessa olevan viraston rahoituspäätöksiä.

Eikä niistä missään tapauksessa tule vetää suoria johtopäätöksiä akateemisen tieteen rahoituksen jakamisesta sen paremmin riittävyyden kuin sisällönkään osalta yleisemmin ottaen.

Näytä koko viesti
Harvia - 2.9.2021 02.33

Turms kirjoitti:

 

Nefer kirjoitti:

Mitä tämä tarkoittaa nyt tällaisen piensijoittajan kannalta? 10 % Dippi nyt...

 

Mutulla ostin erän. Kelana lähinnä, että ei kai pääomistajan myynti aina automaattisesti signaloi ongelmia. Ehkäpä myyjällä (suht pieni toimija) oli mielestään liikaa munia yhdessä ja samassa korissa, ja tämä riskienhallinta avasi nyt ostopaikan.

Jos ei ole varaa ostaa lisää, vaikka mieli tekee, niin sitten myydään - logiikkaa?

Iltasanomista:

"Suomalainen sauna on yksi vallitsevan pandemian harvoista voittajista ja Harvia kasvoi kansainvälisesti räjähtäneen kysynnän myötä ennätysvauhdissa yksisarvisluokkaan. Olimme tämän upean kasvun keskellä yksityisenä, verrattain pienenä perheyhtiönä kuitenkin haastavassa tilanteessa, Toivanen kertoo tiedotteessa ja jatkaa.

Olisimme halunneet kasvattaa osuuttamme Harviasta, mutta upean kiuas- ja spa-yhtiön valuaatio on noussut niin kovaksi, että rahkeemme eivät riittäneet haluamamme lisäosuuden ostamiseen."

Vaikka Onvestin alkuperäinen tarkoitus Harviassa oli pitkäaikainen, sijoitusyhtiö päätti kuitenkin luopua suuresta osasta osuuttaan voidakseen saavuttaa seuraavan päämääränsä.

"Kasvuamme ohjaa perheyhtiön intohimo seuraavien kestävien suomalaisten menestystarinoiden rakentamiseksi. Näistä esimerkkejä ovat kiinteistöhankkeemme Helsingin Vallilassa ja Vantaan Mittalinjalla, Toivanen kertoo."

Lisäsin myös aamusta jkv. Vastapuoli näki nykyhinnan asiallisena ostohintana.

Näytä koko viesti
Berkshire Hathaway - 10.8.2021 05.19

Bingo53 kirjoitti:

Markkinoiden omituisuutta kuvaa se, että Berkshire Hathawayn market cap on 655,95 miljardia ja Coinbasen 73,46 miljardia.

ja sekin, että kotoisen Qt Groupin cap on tämän viimeisimmän nousun myötä 3,67 miljardia...puoli vuotta sitten puolet siitä ja vuosi sitten pyöreästi neljäsosa. Q2 liikevaihto 34 miljoonaa. Erinomainen yhtiö ja oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Silti...

Näytä koko viesti
Stockmann - 23.7.2021 02.44

Oli toki, pahoittelut typosta ,ja kiitokset

 

Oma pääoma/osake, euroa   2,63 Q2/2021   5,89 Q2/2020   2,90 2020

Näytä koko viesti
Stockmann - 23.7.2021 01.45

Ei kuitenkaan ole vielä uskottavia takeita, että Q3 ja Q4 menevät samalla lailla.

EPS samalla kaavalla: 2,63 * 75 101 769/154 436 944 = 1.28 euroa.

Toistaiseksi se on ollut kutistumassa (1-12/2020 2,90 laimentamattomana).

Näytä koko viesti
Stockmann - 23.7.2021 01.04

On myös huomattava: että koko konsernin positiivisesta tuloksesta edelleen vastaa pääasiassa Lindex. Stockmannin liiketoiminnan tulos oli edelleen tappiolla huhti-kesäkuussa ja tavaratalopuolen verkkokauppa supistui viime vuoteen verrattuna.

Osakemäärä hieman yli tuplautui verrattuna kesäkuun loppuun mainitussa 100 000 00 osakkeen annissa. Siinä merkittiin kaikkiaan 79 335 175 konversio-osaketta, joten kokonaismääräksi tuli 154 436 944. Kaupankäynti konversio-osakkeilla alkoi 7.7.2021. Merkintähinta oli 0,9106 euroa osakkeelta. Jäljelle jäävä osuus siitä yhtiön vahvistetun vakuudettoman saneerausvelan osasta ja hybridilainavelasta, joka olisi ollut oikeutettu osakekonversioon osakeannissa, leikataan saneerausohjelman mukaisesti. (Pörssitiedote 5.7.2021)

Osarissa ilmoitettu EPS laimeni siis heinäkuussa varmaankin samassa suhteessa. Osarissa on hieman harhaanjohtavasti seuraava taulukon alahuomautus:

* Osakekohtainen tulos vertailukausille on oikaistu vastamaan nykyistä osakemäärää..

Tarkkaan liitetiedoista lukien "nykyinen" tarkoitata kesäkuun loppua, siinä tarkoitetaan osakesarjojen yhdistämistä:

Osakekohtainen tulos -tunnusluku on oikaistu takautuvasti kaikilta esitettäviltä kausilta vastaamaan suunnatun maksuttoman osakeannin jälkeistä osakemäärää 75 101 769 kpl:ta.

Toisin sanoen, heinäkuun laimenemista ei ole huomoitu, joten Q2 kauden 0.25 tulos vastaa 0,25 * 75 101 769/154 436 944 = 0.1216 euroa

Odotettavissa:

Liikkeeseenlaskijalla on kuitenkin myös saneerausohjelmaan kuuluvaa ehdollista, enimmäismääräistä tai riidanalaista saneerausvelkaa, jonka maksuohjelman alainen määrä vahvistetaan myöhemmin ja jonka velkojat tulevat saataviensa vahvistuttua olemaan oikeutettuja konvertoimaan saatavansa osakkeisiin ja velkakirjoihin. (Pörssitiedote 5.7.2021)

Siitä aikanaan lisälaimenemista, mutta merkintähinta voi silloin olla korkeampi, mikä myös vaikuttaa lopulliseen määrään

Näytä koko viesti
Citycon - 8.7.2021 08.22

PikkuPro kirjoitti:

 

k70 kirjoitti:

 

Aki Pyysing kirjoitti:

En kyllä mitenkään hämmästyisi, jos Citykani jopa jossain lähivaiheessakin pomppaisi johonkin kasin päälle ilman mitään uutisia. Mutta sitä odotellessa voi tehdä aina jotain pikkutreidiä. Jos muuten tänään päätöshuutokaupassa päättää päivän ylimpään, niin se on aika vahva signaali.   

 

Pidän jokseenkin varmana, että yli 8 euron hintoja nähdään ennen syksyä. Citycon on jäänyt vähälle huomiolle mörnimisen johdosta. On kuitenkin selvää, että koronan väistyminen parantaa tilannetta. Kauppalehden uutinen tai kaksi, niin kurssi kiitää yli kasin.

Uskotko uusiin ostoihin tai projekteihin? Aika hiljaista on ollut uutisten osalta.  

 

Mäpä vastaan vaikka et kysynytkään - niin tylsää täällä sairaalassa.

Cityconin uuden strategian mukaisiin hybridikeskuksiin ilman muuta investoidaan ihan huomattavasti eli lähinnä asuntoihin. Myös tämä jää jatkuvasti jännän vähälle huomiolla vaikka musta on aika iso asia firmalle. Pelkästään näihin kyllä voi saada hybridilainen massit painettua, toivotaan ettei asuntojen trendi muutu niin vahvasti uskon yli kasiin itsekin. (plus osingot matkan varrella jotka sinälläänkin riittäisi). 

Itse asiassa vähän vituttaa, ettei ole enempää vaikka itselleni ihan huomattavat määrät onkin mutta tavallaan olisin halunnut vielä enemmän kun case niin itseä innostava. Ei nyt vaan oikein herkullista oston paikkaa eikä nouseviin viitsi kyllä yksityishenkilö lisäillä jo ihan FIFO-periaatteen takiakin.

Espoon paikallislehdessä Cityconin osin muokkautuvista suunnitelmista Lippulaivan osalta (avautuu 2022).

https://nakoislehti.media.fi/lansivayla/f31c944f-6f2e-4d27-b173-3d63fc75...

Näytä koko viesti