Olet täällä

Nokian Renkaat - 21.3.2022 03.03

B4D455 kirjoitti:

Nokian renkaat taas alamäessä, tosin kun firma lähtee tälläisessä tilanteessa markkinanvaltaus kulma edellä tiedottamaan näkymistä:

https://www.hs.fi/talous/art-2000008694620.html

Niin täytyy sanoa että sen verran ottaa itseä aivoon etten aio seuraavaan 10v hankkia Nokia Renkaita (jos niitä olisi saatavillakaan).

 

Osakkeella treidaamiseen en ota kantaa, itselle liian riskistä touhua, mutta pääsimpä avautumaan että itse tuotetta päätin boikotoida angry

 

En puolusta firmaa millään tavalla, mutta kannattanee pohtia olisiko tässä kärpäsestä kuitenkin kehkeytymässä härkänen: 

- YHTIÖN sijoittaja- ja mediasuhteista vastaava johtaja Päivi Antola sanoo, että yhtiö ei pyri hyötymään tilanteesta Venäjällä.

”Haluan korostaa tätä. Me emme myöskään pyri hankkimaan markkinaosuutta tilanteen takia. Analyytikkojen tekemät arvioit ovat heidän omaa tulkintaansa”, Antola sanoo.

Luulisi että analyytikkopuheluihin osallistuvat ihmiset on sen verran koulittua osastoa viestinnän suhteen että ymmärtävät olemaan lesottamatta markkinaosuuden kasvattamisella tällaisessa tilanteessa.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 27.12.2021 11.35

pannari kirjoitti:

Näin aloittelijana olisi muutama kysymys noista uusista kohteista. Itse siis tein tilin eToroon, jossa salkussa suurimpina ETH ja SOL ja vähän pienemmässä määrin DOT, AAVE, MATIC, MANA ja TRX. Ainakin tämä alku näyttänyt hyvältä, kun on ihan mukavasti plussalla. Mutta siis kiinnostaisi laittaa kokeilumielessä, jos tuuri kävisi, kiinni johonkin ihan uuteen vastatulleeseen coiniin 500-1000€. Niissä kun kuitenkin voi hyvällä onnella päästä mukaan todella kovaan nousuun ja jos siihen pääsee mukaan heti alkuvaiheessa, niin tuottoprosentit voi laskea tuhansissa. eTorossa ei kuitenkaan ole esim. tuota mainitsemaasi Metistä. Mistä hankit nuo METIS-osuutesi? Ja yleisemminkin, mistä voisi seurata ja halutessaan ostaa näitä uusia kohteita? Ne kun ilmeisesti tulevat näihin isompiin pörsseihin viiveellä?

Ihan hyviin kohteisiin olet laittanut aloittelijana rahasi kiinni, nousupotentiaalia varmasti kaikissa. TRX ehkä itselleni menee kategoriaan "menneen talven lumia", mutta kaikillahan näitä omia inhokkeja löytyy. 

Kysymykseen: Itse katson yleensä ensi töikseni kiinnostavan assetin tiedot Coingeckosta (coingecko.com), jonka tiedoista löytyy myöskin kauppapaikat. Näissä pienemmän market capin alteissa oikeastaan Gate.io ja Kucoin.com löytyy ehkä parhaat valikoimat. Metikseni ostin Gatesta. Nykyisellään myös Binance Smart Chainissa operoiva Pancakeswap (pannari kansan kielellä, toim. huom.) on alkanut myös listailemaan muiden ketjujen kolikoita, Metis ja miljoona muutakin tokenia on siellä kaupan. Pancake on kohtuu helppokäyttöinen, mutta vaatii erllisen kryptolompakon (Metamask, Trustwallet tai vastaava). En kylläkään tiedä tukeeko Etoro kryptojen siirtoja BEP20-standardissa (BSCn token standardi), joka vaaditaan että saat joko BNB:tä tai jotain stablecoinia lompsaan BSC-verkkoon kaupankäyntiä varten. Helpoimmalla ehkä pääset jos avaat tilin jompaan kumpaan noista ensin mainituista tai johonkin muuhun "pikkukolikoita" listaavaan pörssiin. Ja jos tuo pannaritouhu kiinnostaa niin youtubesta löytyy paljon matskua miten siinä pääsee alkuun.

Mikäli avaat tilin johonkin uuteen kryptopörssiin, kannattaa tehdä etukäteen tutkimusta googlen ja somen kautta millainen paikka on. Löytyy paikkoja, joissa on tiukempia regulaatiovaatimuksia tunnistautumisen suhteen, löytyy pörssejä joissa vaihto on olematonta ja saat ostotoimeksiannot huonolla prosentilla läpi. Löytyy pörssejä joista rahojen kotiuttaminen ja siirto on tehty todella hankalaksi. Nuo edellä mainitut Gate ja Kucoin ovat itselle pelittäneet kaikessa suhteessa mainiosti, ja ovat olleet kohtalaisen kauan myös markkinoilla.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 26.12.2021 08.52

Never_too_old_to_rock kirjoitti:

Enpä tästä enempää vuodattele, jos mielenkiinto heräsi niin sivut löytyy metis.io ja esim. twitteristä ja mediumista löytyy lisää tavaraa tätä koskien. Ostin tätä näissä alennusmyynneissä pikku bägin ja siirryn takavasemmalle odottelemaan mitä tapahtuu.

 

Kas, tämähän lähti kivasti kiipeämään, nyt noin +50% kirjoitushetkestä. L2 runi taitaa todella olla käsillä: Matic vetänyt myös hienosti viime aikoina. Mikäli puheet nykyisen syklin pitkittymisestä pitävät yhtään kutinsa, niin ensi vuosi tulee olemaan mielenkiintoista aikaa holdaajan näkökulmasta. 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 9.12.2021 11.45

Casteliero kirjoitti:

Tuli viimeviikolla mietittyä, että noita Ethereumin layer 2:sia vois ostaa muitakin kuin Polygonia, koska ne todennäköisesti on tässä kevään mittaan kovassa nosteessa. No nyt CryptoBanterkin on saanut saman ajatuksen päähänsä ja julisti sitä tänään. Sieltä alkaa degenit kohta apinoimaan noihin. Immutable X:ää ja Boba networkia vois ostaa, mutta pitäis tehdä niitä varten varmaan tili FTX:ään, enkä tiedä onnistuuko se edes Suomesta...

Hyviä ajatuksia L2:sta ylipäänsä ja jollain tapaa kieltämättä tuntuu loogiselta että L1-runin jälkeen tämä olisi se "next big thing". Tuon tässä kohtaa yhden mustan hevosen näiden tavanomaisten L2:sten sekaan nimeltä METIS.

L2-kisassa kun väännetään kättä ZK ja Optimistic rollupien kesken, tämä putoaa jälkimmäiseen. Optimismia on moitittu transaktioiden hitaudesta ja varsinkin L2-L1 siirrot ovat hitaita, vrt esim Arbitrum, jossa transaktion liikkuminen Arbista Ethiin saattaa kestää jopa viikon. METIS sanoo löytäneensä tähän ratkaisun ja väittävät että Q1/22 tulee päivitys jossa transaktionopeudet tippuvat näissä aluksi tunteihin ja lopulta minuutteihin. Voisi kuvitella tuovan boostia ekosysteemiin mikäli toteuttavat lupauksensa. Metis Mainnet (Andromeda) lähti pari viikkoa sitten käyntiin, ekosysteemistä löytyy jo mm. dexiä, wallettia jne. Kehityspanostukset ovat kohtuu jäätävää luokkaa; tämä 100mil market capissa kirjoitushetkellä oleva side chain julkaisi nimittäin mainnetin livetyksen yhteydessä myös 100mil kehitysohjelman. 

https://www.crowdfundinsider.com/2021/11/183165-metis-launches-platforms...

Suhteet lafkalla pitäisi olla kunnossa, esim. juuri käynnissä olevan hackathlonin taustajoukoista löytyy isoimpana nimenä Binance. Ja pienenä muttei niin vähäisenä knoppina: toinen Metiksen perustajista on Vitalik Buterinin äiti (Natalia Ameline). Luit oikein. :-D Toimii tällä hetkellä Metiksessä "Technology researcher" -tittelillä.

Enpä tästä enempää vuodattele, jos mielenkiinto heräsi niin sivut löytyy metis.io ja esim. twitteristä ja mediumista löytyy lisää tavaraa tätä koskien. Ostin tätä näissä alennusmyynneissä pikku bägin ja siirryn takavasemmalle odottelemaan mitä tapahtuu.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 4.12.2021 01.02

>Hei osaisiko joku neuvoa aloittelijaa? Onko jossain selkeästi suomeksi (tai englantikin käy) ohjeita miten saisi ethereumin käyttökuluja pienennettyä? Uniswapissa tokenien vaihtoon kuluisi 200$ arvosta etheriä mutta ilmeisesti tähän olisi halvempikin tapa?

 

Vaikea sanoa tältä kysymyksenasettelulta. Jos haluat Uniswapissa swapata jotain, ja lompsa on kireällä niin kannattanee seurata ETH gas feen hintaa, se heittelee vuorokaudenajoittain. Esim. tuolta kiinni: https://etherscan.io/gastracker

Sitten on tietty L2-ratkaisut esim farmaamiseen joissa transaktiokulut selkeästi halvemia, kuten esimerkiksi Arbitrum. Mutta jos haluat jotain tiettyä tokenia juuri nyt ostaa ja kaasut tuntuu korkeilta, niin tuolta gastrackerista kannattaa kyttäillä millon swappaus edullisinta. Ja kannattanee myös tsekata löytyykö token jostain toisesta ketjusta ETH lisäksi, yleisesti ottaen ETH kaasut on tällä hetkellä suurimmalta osin aikaa järjettömät mikäli pikkubetsiä meinaa laittaa.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 22.9.2021 05.03

Myönnettäköön, että itsellä on tällä hetkellä aika vahvat Fantom-silmälasit päässä. Siitä huolimatta, mielenkiintoinen artikkeli ylipäänsä millaisia käyttökohteita lohkoketjulla voi olla kaupunkiolosuhteissa:

https://www.coinspeaker.com/fantom-enters-into-a-blockchain-deal-with-th...

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 9.9.2021 11.10

Rape-55 kirjoitti:

Mitä mieltä Liero on Cardanosta?

Jos jaksat lukea tätä lankaa edes noin 3 sivun verran takautuvasti, niin tuosta löytyy kannanottoja.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 2.9.2021 11.38

vonenzo kirjoitti:

https://www.coindesk.com/tech/2021/08/30/ethereum-scaler-fantom-commits-...

Kiinnostava ilmiö, että monet layer-1 ratkaisut (Fantom, Avalance, Celo) ovat parin viikon sisään käynnistäneet kannustinohjelmia protokolladevaajille aivan valtavilla summilla. Suapi nähdä, johtaako tämä ekosysteemien fiksuun kasvuun vai ripuliprotokollien räjähdykseen. Fantom ainakin väittää ohjelman välttävän pahimmat sudenkuopat. 

EDIT: Binance Smart Chain ilmeisesti käynnisti insentiiviohjelman viime syksynä ja melkoinen villi länsi siitä kehkeytykin, liekö ohjelmalla ollut osuutta asiaan?

Noista nyt huudossa olevista layer1 -tuottajista ainakin tähän mennessä Fantom tuntuu olevan laadukkaimmasta päästä. Montaa projektia tuolla ei ole, mutta kohtuullisen kunnianhimoisia ja laadukkaita tuntuvat olevan kun vertaa esim. Avalanchen tai Polygonin vastaaviin. Esimerkkinä näistä vaikkapa Zoocoin, jossa yhteen platformiin on ympätty NFT:tä, Dexiä, karttatoiminnallisuuksia jne. Tällaiselle taviskäyttäjälle transaktioiden nopeus on myös yllättänyt positiivisesti. Ei ole sikäli yllätys että transaktiomäärä on alkanut näyttää yläviistoon ja rahaa liikkumaan ketjussa. 

Binancellahan oli joku Buidl-ohjelma tosiaan, ja ymmärsin että sisäänpääsijät joutuivat kulkemaan CZ:n tiukan seulan läpi. En kylläkään ole kuullut koko ohjelmasta sen jälkeen kun siihen oli haku päällä. BSC:stähän tuli ainakin aluksi ihan kilpailukykyisiäkin proggiksia varsinkin DeFi-kentälle, mutta jossain kohtaa kun pajeetit keksivät että kuka tahansa pystyy luomaan BEP20-tokenin niin homma meni "vähän" villiksi.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 11.8.2021 11.55

Casteliero kirjoitti:

 

Esim Ledgerin mukana tulee softa, joka toimii lohkoketjun ja sinun priva-avaimien välissä (hardware-walletit säilöö priva-avaimet, ei kolikoita) ja mahdollistaa sinun kolikoiden käytön. Eli käytännössä toimii lompakkona. Se on todella helppo käyttää.

 

 

Kyssäri Ledgeristä: miten kannattaa säilöä Ledgerin tukemattomia kolikoita? Mulla esim. NEO ja GAS löytyy foliosta, mutta Ledgerin Live ei noita tue. Onko Ledgerissä joku ominaisuus, tyyliin paperilompsapuoli minne nuo voi säilöä, vai pitääkö tässä alkaa tekemään useampi erillinen lompsa (esim. NEOlle omansa) että saa nuo säilöttyä järkevästi? 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 1.8.2021 10.16

Johannes Ankelo kirjoitti:

 

 

Stacks, STX

Oot sen verran tuota täällä pakottanut että pitää tässä jotain olla. :-D Ostin siivun Minaa ja STX kanssa käyn vielä tänä yönä kaupoilla. 50/50 siivut näitä niin ei mene munat yhteen koriin. Kiitti kaikille vastauksista. Dfinityä mulla oli pikkupossa jo ennestään.

 

Näytä koko viesti