Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 14.3.2023 09.17

Limonica kirjoitti:

 Mulla ei vielä ole, mutta on mulla TrustWallet ja MetaMask nyt toiminnassa eli näihin voisi rahaa siirtää.

Jos vain löytyy yhtään ylimääräistä taskun pohjalta niin hommaa ennemmin hardware-lompsa, esim. Ledger tai Trezor. Jos esim. pelkkään Metamaskiin säilöt, niin pitäisin riskiä kolikkojen menettämiselle jopa suurempana mitä Binancessa. Metamaskissa kuitenkin on periaatteessa huonommat turvatoimet ja jo yhden väärän mallisen älysopimuksen hyväksyminen voi taata kolikkojesi käyttöoikeuden jollekin muulle. Eli sekä pörssi että ”nettilompsa” ovat huonoja vaihtoehtoja mikäli kryptoilleen haluaa maksimaalista turvaa.

 

Itsellä käytössä Ledger ja siinä mielessä soiva peli että esim ETH ja muiden valikoitujen kryptojen steikkaaminen onnistuu samaan malliin kuin Binancen Earnissa.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 11.3.2023 09.24

Circle tiedotti 40 miljardin varannostaan reilun 3 mrd siivun olevan SVB:n hallussa. Mr. Markkina reagoi tähän ja USDC treilaa reilusti alle pegin tällä hetkellä. Pahintahan tässä on että SEC pystyy tekemään tästä keppihevosen kryptomarkkinoille eli mikäli heistä jää kiinni niin minkäänlaisia tukitoimia ei varmasti tule SVB:lle näkymään. Siitä en tosin ole varma mitä tuon pankin nurin meno tarkoittaa perinteiselle finanssialalle.

 

Ei välttämättä tilanne mihin olisin halunnut lauantaiaamuna herätä. Onneksi ei ole USDC:ssä kiinni latiakaan.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 3.3.2023 09.24

big bad bear kirjoitti:
Aika hönö liike spottihinnassa. Pöydällä 4% ilmaista rahaa mun nähdäkseni nyt.

Taitaa tuo viimeöinen korjausliike johtua Silvergate-pankin maksukyvyttömyydestä. Kytköksiä käsittääkseni ainakin Saylorin Microstrategyyn ja ilmeisesti myös jollain muotoa myös USDC:hen. Tuo jälkimmäinen kun kippaa niin sitten saadaan sitä 12k bitcoinia. En ole ollut koneella että pääsisi tarkemmin tutkailemaan keissiä; jos jollakin parempaa tietoa niin latu on vapaa!

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 3.3.2023 02.59

Ethereumin Shanghai-upgrade myöhästyy: https://cointelegraph.com/news/ethereum-core-developers-push-shanghai-upgrade-to-early-april/amp

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 24.2.2023 12.09

Casteliero kirjoitti:

Coinbase julkaisi oman L2 palvelun Ethereumin päälle: https://twitter.com/BuildOnBase

Sinällään ihan kiva, Coinbasen asiakkaat pääsevät matalalla kynnyksellä kiinni defipalveluihin ja rahalla varmasti saadaan kehittäjiäkin tuohon palveluun. Mistää desentraloidusta ketjusta on varmaan tässä vaiheessa ihan turha puhua, ja voipa olla että ketjuun pääsee kiinni ainoastaan KYC-menettelyin. Mutta ehdottoman bullish varsinkin Ethereumia kohtaan ja omalla tavallaan ennakkotapaus sille että Ethereumiin tullaan jatkossa instikkakäytössäkin luottamaan. Ja toki myös sille että palveluissa siirrytään käyttämään L2 -ketjuja.

Hauska nyanssi tuossa eilispäivän uutisessa oli, että BuildOnBase ilmoitti että erillistä tokenia ketjulle ei ole tulossa. Silti ticker $BASE (Base Protocol, ei mitään tekemistä Coinbasen ketjun kanssa) pumppasi hetkellisesti noin 500% nousut.

 

Itse jään innolla odottelemaan mitä tämä uusi ketju tuo tullessaan. Coinbasen ketju perustuu OP-stack -pohjaisíin työkaluihin/koodiin, joten sisarketjuille (OP, METIS, BOBA) tämän luulisi satavan suoraan laariin. Uuteen ketjuun koodatut Dappit kun pitäisi olla kohtuu helposti siirrettävissä myös näihin ketjuihin.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 3.2.2023 02.03

Antti Hyppänen kirjoitti:

Vertailuna: Google Trends "Buy Bitcoin" (globaali) on asteikolla 0-100 nyt lukemassa 9 (2004-2023) ja lukemassa 16, jos käyttää 5 vuoden dataa, jonka huippuna on kevään 2021 buumi. Antaa jotain ball park -osviittaa mielestäni nykymenosta kyllä.

 

IMO tuohon trendiin voi laimentavana tekijänä vaikuttaa myös se, että (top 10) kolikoiden ostamisesta on tehty mattimeikäläiselle jo kohtalaisen helppoa verrattuna muutama vuosi taaksepäin. En silti väitä että tässä oltaisiin mainstream-ilmiön äärellä, mutta käytännössä nykyään kaikki joilla on esim. osakesäästötili, pystyvät ostamaan kolikkoja esim. sertifikaatteina tai muina arvoon sidottuina instrumentteina. En usko että noihin 2017-2018 huippuihin tullaan enää koskaan menemään, koska tietoisuus, markkinointi ja kaupoankäyntimahdollisuudet ovat kasvaneet (onneksi) huomattavasti. 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 23.1.2023 12.42

Em. keskusteluun viitaten; tulipa tällainen tänään vastaan https://l2beat.com. Tuolta näkee kivasti keskeisimpien projektien TVL:n (total value locked) ja jokainen projekti on esitelty teknologioiltaan. Pureudutaanpa siellä myös turvallisuusuhkiin pintapuolisesti.  

Näytä koko viesti
Jalkapallon MM 2022 - Qatar - 4.12.2022 01.32

segesege kirjoitti:

Myönnän, ettei kyseessä ollut minkäänlainen faktatieto vaan ns. sinnepäin-arvio. Pointti on silti sama, homous on syystä tai toisesta miesten urheilumaailmassa äärimmäisen harvinaista, myös länsimaissa. 

Se ja sama, kaikilla ilmeisesti on tieto siitä että 7 miljardia päätä käsittävän pallon asukkailla ainoastaan länsimailla on oikeus ajaa homoseksuaalien etuja ja normalisoida samaa sukupuolta olevien ihmisten avioliitto?

En missään nimessä sano että tässä ollaan väärässä, mutta katsokaa Youtuesta vaikkapa 30 vuotta taaksepäin kun Häyrinen selostaa "Afrikan erityisen mustista neekereistä" jne. Hommat muuttuu, myös länsimaissa mutta hitaasti.

Itselläni ei ole mitään saman sukupuolisten pariutumista vastaan, mutta ehkä kannattaa ottaa myös valtion ja erityisesti kulttuurin tila huomioon ennen kuin alkaa jeesustelemaan mikä on oikein ja mikä väärin. Huomattava osuus maailman väestöstä kuuluu täysin "länsimaisen" opin ulkopuolelle niin uskonnollisesti kuin ajatusmaailmallisesti. Tulevat perässä hommien suhteen, verrokkina "neekeröinti", josta ollaan vasta viimeisen 10 vuoden aikana päästy länsimaissakin eroon. No, kumpi sitten on oikeassa? Se riippuu ihan täysin siltä keltä kysyy.

Jos minulta kysytään, niin ymmärrän ihan täysin miksi sateenkaarinauhat olivat pannassa. FIFAn toimintaa en silti ymmärrä miksi matelivat ja nöyristelivät rättipäiden hallinon edessä.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 9.11.2022 10.19

Husse72 kirjoitti:

No juu ei hyvältä näytä nyt 😣 oisko pohjat kuitenkin lähellä? Jälleen kerran 😁

Joo, no eipä se näytä vaativan kuin yhden twiitin Binancen CZ:lta että jälleen ollaan bullissa. Ehkä hieman karrikoitu heitto mutta hepulla on kyllä jo liian iso vaikutus markkinaan.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 9.11.2022 07.17

Casteliero kirjoitti:

Mikäli minä oikein huhuja ymmärsin, niin ilmeisesti siellä olisi tehty aika isojakin rikoksia FTX:n ja Alamedan toimesta ja nyt kun CZ on nähnyt tiedot, joutuu peruuttamaan kaupoista koska joutuisi silloin mukaan oikeussotkuihin uutena omistajana. SEC ja CFTC ilmeisesti jo aloittanut tutkimukset asiakkaiden varojen käytöstä. Katsotaan mitä muuta sieltä löytyy. Nuo siis tosiaan vasta huhuja nuo rikolliset touhut, mutta aika hyvin on viime aikoina huhut osuneet...

Joitain uutisia olen myös nähnyt että FTX:n Sam Bankman-Fried on ollut aika isolla siivulla tukemassa Bidenin vaalikampanjaa ja demokraatteja ylipäänsä. Mielenkiintoista nähdä saako poliittisella vaikutusvallalla jotain anteeksi tässä tapauksessa vai käsitelläänkö tätä normaalina talousrikoksena. 

Näytä koko viesti