Kryptovaluutat sijoituskohteina -

En tiedä paljonko on huhussa perää, mutta twitter huutaa tällä hetkellä Genslerin lyöneen eroanomuksensa tiskiin SEC:ssä. Hivenen toki arveluttaa; sunnuntaita kun eletään ja virastot ei käsittääkseni viikonloppuisin kovin syki. Ehkäpä huomenna ollaan viisaampia, toivotaan posaria. :-D

Näytä koko viesti
Nokian Renkaat -
Tinggeli kirjoitti:

Nokian Renkaat kertoo tiedotteessa, että se myy Venäjän toimintonsa Tatneft PJSC:lle. Kaupan velattoman arvon arvioidaan olevan noin 400 miljoonaa euroa. Kaupan toteutuminen vaatii vielä venäläisten viranomaisten hyväksynnän ja muiden edellytysten täyttymisen, 

120 miljoonaa lähti aikaisemmin tiedotetusta kauppahinnasta, hups vaan. No, hyvä että sentään jotain tuolta saatiin. Lopullinen alaskirjaussumma lienee mielenkiintoinen, saadaankohan sitä ikinä tietää?

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -
Indrid Cold kirjoitti:

CFTC Charges Binance and Its Founder, Changpeng Zhao, with Willful Evasion of Federal Law and Operating an Illegal Digital Asset Derivatives Exchange | CFTC

 

taitaa olla Binancen loppu, CFTC vaatii mm. rahavarojen takavarikointia, sakkoja ja kaupankäyntikieltoa

Ripple on käynyt SEC vastaan oikeudenkäyntiä kohta 3 vuotta, joten en usko että CZ imperiumi rojahtaa ihan oikeussalin ensimmäisessä istunnossa. Jenkkiasiakkaille, kuten muillekin on ollut olemassa KYC-menettelyt, käsitykseni mukaan Binance on tämän vienyt maaliin sen jälkeen kun jenkkireguloijat ovat tätä alkaneet vaatia. Sinällään syytteessä on melko monta kohtaa, mutta voisin kuvitella että kun regulointiin ei ole ollut aikaisemmin mitään sääntöjä niin aika helposti suurin osa tuohon regulointipuoleen menevästä hutusta on kumottavissa.

Syytekohdat rahanpesuun ja yhtiön epäreiluun toimintaan voiton maksimoimiseksi eivät yllättäne ketään. Jos firma jostain narahtaa, niin IMO tuosta.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -
Limonica kirjoitti:

 Mulla ei vielä ole, mutta on mulla TrustWallet ja MetaMask nyt toiminnassa eli näihin voisi rahaa siirtää.

Jos vain löytyy yhtään ylimääräistä taskun pohjalta niin hommaa ennemmin hardware-lompsa, esim. Ledger tai Trezor. Jos esim. pelkkään Metamaskiin säilöt, niin pitäisin riskiä kolikkojen menettämiselle jopa suurempana mitä Binancessa. Metamaskissa kuitenkin on periaatteessa huonommat turvatoimet ja jo yhden väärän mallisen älysopimuksen hyväksyminen voi taata kolikkojesi käyttöoikeuden jollekin muulle. Eli sekä pörssi että ”nettilompsa” ovat huonoja vaihtoehtoja mikäli kryptoilleen haluaa maksimaalista turvaa.

 

Itsellä käytössä Ledger ja siinä mielessä soiva peli että esim ETH ja muiden valikoitujen kryptojen steikkaaminen onnistuu samaan malliin kuin Binancen Earnissa.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Circle tiedotti 40 miljardin varannostaan reilun 3 mrd siivun olevan SVB:n hallussa. Mr. Markkina reagoi tähän ja USDC treilaa reilusti alle pegin tällä hetkellä. Pahintahan tässä on että SEC pystyy tekemään tästä keppihevosen kryptomarkkinoille eli mikäli heistä jää kiinni niin minkäänlaisia tukitoimia ei varmasti tule SVB:lle näkymään. Siitä en tosin ole varma mitä tuon pankin nurin meno tarkoittaa perinteiselle finanssialalle.

 

Ei välttämättä tilanne mihin olisin halunnut lauantaiaamuna herätä. Onneksi ei ole USDC:ssä kiinni latiakaan.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -
big bad bear kirjoitti:
Aika hönö liike spottihinnassa. Pöydällä 4% ilmaista rahaa mun nähdäkseni nyt.

Taitaa tuo viimeöinen korjausliike johtua Silvergate-pankin maksukyvyttömyydestä. Kytköksiä käsittääkseni ainakin Saylorin Microstrategyyn ja ilmeisesti myös jollain muotoa myös USDC:hen. Tuo jälkimmäinen kun kippaa niin sitten saadaan sitä 12k bitcoinia. En ole ollut koneella että pääsisi tarkemmin tutkailemaan keissiä; jos jollakin parempaa tietoa niin latu on vapaa!

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Ethereumin Shanghai-upgrade myöhästyy: https://cointelegraph.com/news/ethereum-core-developers-push-shanghai-upgrade-to-early-april/amp

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -
Casteliero kirjoitti:

Coinbase julkaisi oman L2 palvelun Ethereumin päälle: https://twitter.com/BuildOnBase

Sinällään ihan kiva, Coinbasen asiakkaat pääsevät matalalla kynnyksellä kiinni defipalveluihin ja rahalla varmasti saadaan kehittäjiäkin tuohon palveluun. Mistää desentraloidusta ketjusta on varmaan tässä vaiheessa ihan turha puhua, ja voipa olla että ketjuun pääsee kiinni ainoastaan KYC-menettelyin. Mutta ehdottoman bullish varsinkin Ethereumia kohtaan ja omalla tavallaan ennakkotapaus sille että Ethereumiin tullaan jatkossa instikkakäytössäkin luottamaan. Ja toki myös sille että palveluissa siirrytään käyttämään L2 -ketjuja.

Hauska nyanssi tuossa eilispäivän uutisessa oli, että BuildOnBase ilmoitti että erillistä tokenia ketjulle ei ole tulossa. Silti ticker $BASE (Base Protocol, ei mitään tekemistä Coinbasen ketjun kanssa) pumppasi hetkellisesti noin 500% nousut.

 

Itse jään innolla odottelemaan mitä tämä uusi ketju tuo tullessaan. Coinbasen ketju perustuu OP-stack -pohjaisíin työkaluihin/koodiin, joten sisarketjuille (OP, METIS, BOBA) tämän luulisi satavan suoraan laariin. Uuteen ketjuun koodatut Dappit kun pitäisi olla kohtuu helposti siirrettävissä myös näihin ketjuihin.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -
Antti Hyppänen kirjoitti:

Vertailuna: Google Trends "Buy Bitcoin" (globaali) on asteikolla 0-100 nyt lukemassa 9 (2004-2023) ja lukemassa 16, jos käyttää 5 vuoden dataa, jonka huippuna on kevään 2021 buumi. Antaa jotain ball park -osviittaa mielestäni nykymenosta kyllä.

 

IMO tuohon trendiin voi laimentavana tekijänä vaikuttaa myös se, että (top 10) kolikoiden ostamisesta on tehty mattimeikäläiselle jo kohtalaisen helppoa verrattuna muutama vuosi taaksepäin. En silti väitä että tässä oltaisiin mainstream-ilmiön äärellä, mutta käytännössä nykyään kaikki joilla on esim. osakesäästötili, pystyvät ostamaan kolikkoja esim. sertifikaatteina tai muina arvoon sidottuina instrumentteina. En usko että noihin 2017-2018 huippuihin tullaan enää koskaan menemään, koska tietoisuus, markkinointi ja kaupoankäyntimahdollisuudet ovat kasvaneet (onneksi) huomattavasti. 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Em. keskusteluun viitaten; tulipa tällainen tänään vastaan https://l2beat.com. Tuolta näkee kivasti keskeisimpien projektien TVL:n (total value locked) ja jokainen projekti on esitelty teknologioiltaan. Pureudutaanpa siellä myös turvallisuusuhkiin pintapuolisesti.  

Näytä koko viesti