65
forum
|

Artsipappa

+2052
Liittynyt:
14.7.2016
Viestejä:
1907

Eli Nordnet on listautumassa.

Täällä oli asiasta hyvää pohdistaan: https://omavaraisuushaaste.com/nordnetin-listautumisanti-analyysi/ 

Onko jengi osallistumassa? Hieman houkuttelisi itseä, mutta tuntuu että ollaan listautumassa just nyt kun voitto on mennyt katosta läpi koronainnostuksen myötä. V.2020 luvuilla P/E ei mikään älytön, mutta en ole varma miten realistista on kasvaa v.2020 luvuista..

0
0
17.11.2020 - 18:50

callo

+66
Liittynyt:
6.4.2020
Viestejä:
44

Jaahas,

Nordnet listautumassa. Houkuttelisi myös itseä osallistua. IPO:t yleensä ihan messeviä ja tässä on vielä tapauksessa ns. kansan brändi joten kiinnostusta varmasti on. Tuotekin on hyvä. 

Omasta kokemuksesta, voi sanoa että ainakin Suomessa Nordnetillä on kilpailuetu. Aloitin sijoittamisen reilu vuosi sitten ja Nordnet oli itselle ja vaimoille ilmiselvä valinta. Nyt kun on myöhemmin hieman halvempien kulujen perässä katsellut Degiro yms. niin on erinäisistä syistä päätynyt jäämään Nordnetiin. OST on myös avattu, joten jumissa ollaan.  Tätä palstaa kun lukee niin tutuvat lähes kaikki pitävän salkkuaan Nordnetissä, mikä kertoo paljon.

Pitäisi varmaan lukea laput tarkemmin, mutta omia kysymyksiä tämän osalta olisi:

 1. Mikä on kipailuasema Suomen ulkopuolella? Liiketoiminnasta kuitenkin vain 20% tulee Suomesta. Onko tilanne brändin ja helppouden osalta yhtä vahva kuin Härmässä?`
  1. Toki alakysymyksenä, onko yllä oleva n=1 kokemus validi edes Suomessa?
    
 2. Kuinka iso Korona boosti tällä toimialla on ja mistä se tarkalleen ottaen tulee? Kuinka nopeasti tämä katoaa eli ostaako ilmapallon joka kutistuu kun/jos Korona normalisoituu.
   
 3. Lainaa taitaa olla hopea yms. luotoissa todella paljon. Kuinka merkittävä tekijä tämä on tuloksen teon kannalta? Mitä näille tapahtuu, jos nähdään saman kaltainen romahdus, kun keväällä tai pidempiaikainen lasku.
   
 4. Miten tulot jakautuvat asiakaskunnan sisällä eli ollaanko riippuvaisia pienestä joukosta super aktiivisia traidereita vai tuleekko fyrkka isosta pohjasta?

Omia vastauksia noihin, lukematta Nordnetin lappuja (joissa näihin varmaan vastaillaan).

 • Ei aavistustakaan mikä on positio muissa maissa, miksi olisi huonompi kuin Suomessa?
   
 • Korona vaikuttaa positiivisesti, mutta asiakkaat jäävät (kuten allekirjoittanut) ja jatkavat sijoittamista. Koronan katoamisen vaikutus on pienempi kuin voimme pelätä. Jos Korona rajoituksen jatkuvat vielä ensi kesän esim. matkustamisen osalta tulee rahaa sisään kasvavissa määrin niiltä joilla on vielä duuni. Remontteja on rajattu määrä tehtäviksi ja sitten ylemmällä keskiluokkalla alkaa jäämään rahaa kun ei voi matkustaa.
   
 • Uskoisin, että vakuudet on kunnossa. Toki vaikuttaa palkkiovolyymiin negatiivisesti. Eli tämä on varmaan aika vivutettu operatiivisesti tämän ison velkaposan takia. Pörssi laskee à Vakuus arvot laskee à Vähemmän kauppaa kun asiakkailla vähemmän pääomaa à Vähemmän lainaa ulkona à Vähemmän korkotuloja.Toki tässä voi olla myös positiivinen vastasyklinen driveri, jos koron nousut tapauksissa jossa asiakas ei halua myydä nostavat tuottoja (super luotosta à Hopeaan, korko 1% à 5%).
 • Tuskin ongelma. Tilejä niin paljon. Jos laaja pohja, ollaan semi turvassa innovaatioilta ja kilpailulta sillä pienen osan asiakkaista häviäminen ei haittaa.

Trendi puolella tämän pitäisi olla helvetin hyvä sijoitus. Koroista ei saa tuottoa -> Lisää osake sijoittamista. Rahat siirtyvät nuoremmalle sukupolvelle --> Lisää sijoittamista. Eläkkeet epävarmoja --> Lisää sijoittamista. Tuloerot kasvaa (jos nyt edes totta) --> Lisää ihmisiä jolla varaa sijoittajaa, keskiluokka elää kädestä suuhun ”rikkailla” on rahaa sijoittaa.   Pankit kalliita ja kankeita --> Lisää asiakkaita Nordnettiin. Näiden pitäisi olla yleis pohjoismaalasia trendejä. 

Noh pitää varmaan lukea paperit ja yrittää löytää vastauksia yllä oleviin kysymyksiin. Lopulta nämä tulee aina hintaan ja arvostustasoon. Tossa hyvässä kirjoituksessa sanottiin kallis, mutta ei ökykallis.  Miten arvostukset on viime aikoina ollut näissä PE sijoittajien exiteissä? Ainakin Mustia hakuttiin kalliiksi, mutta hyvin se porskutti ennen koronaa ja erityisesti koronan jälkeen. 

 

0
0
17.11.2020 - 19:41

Hynägrande

+1758
Liittynyt:
21.8.2017
Viestejä:
1211

Harmittaa tämä hinnoittelu. Hinta on kohtuullinen jos 2021 tulos on samaa tasoa tai parempi kuin 2020, mutta mistäpä sen voi tietää? Pördessä on varmoja nakkeja samoilla P/E kertoimilla, kuten Sampo ja siinä ei ole samanlaisia epävarmuuksia. Sitten toisaalta..

Hyvin mahdollista että merkkaan, mutta myyntiliipaisimelle löydän sormeni kyllä jos näyttää että homma ei rullaa kasvu-uralla. Isoilla P/E kertoimilla hinnoitellaan kasvuyhtiötä, jota tämä toki on, mutta ei tämä nyt mitään hockey stickiä tule tekemään. User base ei voi kasvaa määräänsä enempää, eikä älyttömän nopeasti, vaikka kuinka tekisivät kaiken oikein.

 

0
0
17.11.2020 - 19:52

Pörssimörssäri

+1182
Liittynyt:
28.3.2020
Viestejä:
821

Kansankapitalismi varmasti lisaantyy koronan seurauksena pysyvasti. Mutta ala on pohjoismaiden ulkopuolella aivan kasittamattomasti kilpailtu, ja monet brokerit treideja ilmaiseksi - tehden rahansa oheistuotteilla.

En ymmarra miksi kilpailu ei kasvaisi myos Pohjoismaissa. Esimerkiksi jo nyt Interactive Brokersin treidit pohjoismaissa maksavat about 2EUR. Miksi ihmiset kayttavat Nordnettia?  Nordnetin on pakko leikata komissioita tulevaisuudessa. Not profit.

 

0
0
17.11.2020 - 20:57

Velho

+1475
Liittynyt:
26.6.2014
Viestejä:
562

Hmm. Osakeanniksi tätä ei pitäisi kutsua, koska yhtään uutta osaketta ei anneta, vaan ainoastaan vanhat omistajat myyvät isosti. Tän vuoden P/E 20, aiempien P/E jotain 60-100. Ollut muutaman vuoden pois pörssistä ja hinta siinä välissä nelinkertaistunut. Jos ottaisin tätä niin en kyllä arvostuksen vuoksi, vaan toivoisin suotuisassa markkinatilanteessa & yleisessä IPO-pulassa reipasta ylimerkintää ja listautumispomppua. Koska kyseessä on vain osakemyynti ja koko homma tuoksahtaa aavistuksen rahastukselta, saatan jättää tämän "annin" väliinkin. Tulee niitä vielä sellaisiakin anteja, joissa arvostus on ihan kohdallaan ja rahaa menee myös firman kasvuhankkeisiin.

E: Olen myös samaa mieltä siitä, että Nordnetin hinnasto on vähän treidaaville, pieniä ostoja tekeville kallis. Jos todellista kilpailua tulee niin hinnoissa on selvää painetta alaspäin. Private Bankingin puolella hinnasto on ihan kohtuullinen, eikä siinä vaiheessa välttämättä ole muutenkaan olennaisinta, kuka tarjoaa 0,01%-yks tai 1-2e halvemman välityspalkkion, vaan muu palvelukokonaisuus ratkaisee. 

0
0
17.11.2020 - 21:13

TuuriTuuli

+689
Liittynyt:
16.3.2020
Viestejä:
429

Nyt 2020 commission income noin tuplaantui Q1:stä eteenpäin, kun taas asiakaskunta kasvoi vain 27%. Antihinta on mitoitettu tämän 2020 hypähtäneen tuloksen mukaan. Aikaisempina vuosina tuloskasvut ja -laskut ovat olleet huomattavasti maltillisempia kymmenen prossan molemmin puolin. Kasvut luultavasti jatkavat samoissa lukemissa, mitä nyt 2020 oli koronan takia erikoistapaus.

Olen epäilevämpi sen suhteen, ovatko tulevien vuosien tulot samaa luokkaa tämän vuoden kanssa. Syynä ensinnäkin se, että nyt korona kuoppa on todennäköisesti kannustanut tekemään normaalia enemmän kauppaa. Ensi vuonna saatta käydä niin, että uusien sijoittajien rahat kulutettu ja on ihan mahdollista että uudet tuulipukuasiakkaat yrittävät tehdä päiväkauppaa, polttavat näppinsä ja luopuvat leikistä. Iso osa uusista asiakkaista säilyy, osa ei, kaupankäyntivolyymit normalisoituvat ja commission income putoaa jonkin verran ja tulos seuraa perässä tehden osinkotuotot, P/E:t ja muut tämän hetkisiä huonommiksi.

Ja mikäli oikein käsitin, niin suurimmat omistajat ovat myymässä annissa omiaan, joten todennäköisemmin nämä ovat pilkkimässä huippuhintoja sen sijaan että olisivat lahjoittamassa omistuksiaan pois.

Mutta on myös mahdollista, että kurssi vain raketoi annin jälkeen. Kyllä markkinat niin hulluja ovat ennenkin olleet, ja en ole lukenut firman raporttien satoja sivuja läpi josko siellä olisi kerrottu niin massiivisista yritysjärjestelyistä, että nuo nykyiset luvut tulisivatkin niistä ja olisivat täysin normaalitaso. En vain muista kuulleeni moisista järjestelyistä joten ainoa selitys tuloksen kasvulle tänä vuonna on koronapiikki.

Mutta joo. Itse en ota riskejä. Haluan olla varma tuotoista vähintäänkin osinkojen muodossa. Osinkotuotto on liian matala ja pelkään liikaa yllä maalaamaani skenaariota lähteäkseni mukaan.

0
0
17.11.2020 - 22:27

Anssi A

+442
Liittynyt:
29.3.2015
Viestejä:
448

Kannattaa muistaa, että Nordnethän jo kerran kävi pörssissä ja sitten ostettiin pois. Nyt sitä sijoitusta rahastetaan. Nordnetillä on mielestäni 2 selvää ongelmaa:

1) Maailmasta löytyy paljon välittäjiä jotka voivat tulla pohjoismaiden markkinoille.
2) Nordnet ei ole kilpailukykyinen pohjoismaiden ulkopuolella & Iso osa pohjoismaiden väestöstä jo asiakkaita -> rajallisesti kasvupotentiaalia.

Nämä yhdistettynä korkeaan arvostustasoon = PASS.

0
0
18.11.2020 - 12:22

Aki Pyysing

+12111
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6657
Velho kirjoitti:

Tän vuoden P/E 20

Tämä riitti. Pass. Toimialalla tuotot kroonisessa laskussa ja Nordnetilla on kovemmat hinnat kuin kilpailijoilla -> markkinaosuus ei voi oikein kasvaa. Kokonaismarkkina toki vielä kasvanee, kunhan erkkisinkot kuolevat ja Jukka Lepikön lapset alkavat treidailla omia salkkujaan.

Luin kuitenkin Karo Hämäläisen, joka on profiloitunut ipo-guruksi, analyysin aiheesta:

https://www.taloustaito.fi/Rahat/nykyomistajat-myyvat-nordnetia-kovalla…

Ei ota odotetusti Karokaan. Mie itse asiassa tykkään Karon analyyseistä, toisin kuin monen muun ipo-jutuista. Karon pohdinta iposta >> Inderesin ostettu analyysi listautuvasta yhtiöstä.

Kaiken tämän jälkeen tästä varmaan saa törkeät pikavoitot. Mutta joku muu kuin mie siis saa.

EDIT: Luin huolimattomasti: Karo aikoo yrittää pikiksiä.

0
0
18.11.2020 - 13:58

Heikin Ashi

+2421
Liittynyt:
9.2.2019
Viestejä:
843

Edellä olevissa viesteissä on ihan raakaa asiaa firmasta ja näkymistä. Omistajat myyvät (tässäkin tapauksessa) luonnollisesti juuri oikealla hetkellä (ilmeisesti irtoavalle fyrkendaalille löytyy näin ollen nyt tuottavampiakin kohteita)  ja me tuulipuvut  normaalin käytännön ja ipohypekutyymin mukaisesti ostamme, mitä ylhäältä annetaan. 

Kovansorttisesta  hintapyynnöstä huolimatta tämä varmaan ylimerkitään moneen kertaan (olisihan se Nordnetin ja järjestelijöiden maineen kannalta kovin noloa, jos näin ei tapahtuisi). Yksinkertainen kalkyyli valaisee asiaa: Nordnetilla on nyt 1.119.000 asiakasta Pohjoismaissa ja jos jokainen asiakas merkitsisi vain minimimäärän 100 osaketta, tulisi koko tarjottu potti lisäosakkeineen jo täyteen merkityksi. Todennäköisesti  nostetta  paperille "on järjestelty"  listautumisen jälkeen (jonkin aikaa). Eli näillä mennään.

 

0
0
18.11.2020 - 14:34

Longrun

+239
Liittynyt:
16.10.2018
Viestejä:
259

Expect the unexpected ja pikavoitot kiinnostaa, holdiin ei näillä hinnoilla ikinä. Muutama päivä vielä aikaa tuumailla. Tähän kuitenkin painetaan rahaa sekä Suomesta että Ruotsista, mutta myös annin koko on suuri. Mahdollisesti muiden välittäjien isompia asiakkaita kärkkyy osakkeita kaupankäynnin alettua.

0
0
18.11.2020 - 14:57

wunderbra

+66
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
130

Kuinkahan paljon Nordnet tienaa tällä annilla ylimääräistä kaupankäyntiä, kun kaltaiseni piensijoittajat tyhjentävät salkkunsa saadakseen likviditeettä? Tämä tulee vielä vähän yli kaksinkertaisena, kun se saatu viisi pinnaa halutusta myydään kiireellä ja sitten ostetaan vanhat takaisin. 

0
0
20.11.2020 - 10:25

Hynägrande

+1758
Liittynyt:
21.8.2017
Viestejä:
1211

Noh, mie painoin kiinni, mutta en uskaltanut merkitä kauheasti enempää kuin haluaisin saada. Tämä spekulointi ylimerkinnästä aiheuttaa päänvaivaa, koska olisi ikävää huomata omistavansa 4x haluamansa kokoinen pala ja huomata että se on voiton sijaan jotain haisevaa ydinjätettä...

Olisi varmaan pitänyt tuplata panos, mutta se on sitten jälkiviisastelua :) 

0
0
22.11.2020 - 18:54

Juha

+1316
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
1461

Antikonkareilta vinkkejä?

Mikäli suunnittelee merkitsevänsä about tuohon yleisö/instikkapuolen rajan tienoolle, onko selkeää että näistä kannattaisi valita toinen ja miksi?

Oma käsitys on että yleisön puolella saa sen mitä muutkin, ja että instikkapuolelta saa yleensä enemmän, mutta voi myös jäädä luu kouraan.

Lopullinen päätös merkinnästä pitäisi kypsytellä huomisen aikana.

0
0
23.11.2020 - 03:03

Aki Pyysing

+12111
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6657
Juha kirjoitti:

Antikonkareilta vinkkejä?

Mikäli suunnittelee merkitsevänsä about tuohon yleisö/instikkapuolen rajan tienoolle, onko selkeää että näistä kannattaisi valita toinen ja miksi?

Oma käsitys on että yleisön puolella saa sen mitä muutkin, ja että instikkapuolelta saa yleensä enemmän, mutta voi myös jäädä luu kouraan.

Lopullinen päätös merkinnästä pitäisi kypsytellä huomisen aikana.

Comexin 1987 merkinnän veteraanilta varma tieto: Riippuu täysin annista. Pitää laskea paljonko on allokoitu mihinkin ja mitä on mahdollisesti tulossa merkintöjä. Semikarvalakitkin ovat nyt jo löytäneet instikat, joten ei ole mitenkään varmaa, saako instikasta enemmän, jos asiat ovat niin, että yleisön pitää shipata heti ja instikat vain saadun mukaan jälkikäteen. Ajattelin pohtia ja selvitellä asiaa nukuttuani tarkemmin.

Hilpeää on, että olin muutama vuosi myöhemmin pankissa toimihenkilönä mukana saattohoitamassa Comexia kohti vääjäämätöntä konkurssia. 

0
0
23.11.2020 - 09:44

wunderbra

+66
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
130
Aki Pyysing kirjoitti:

 

Juha kirjoitti:

Antikonkareilta vinkkejä?

Mikäli suunnittelee merkitsevänsä about tuohon yleisö/instikkapuolen rajan tienoolle, onko selkeää että näistä kannattaisi valita toinen ja miksi?

Oma käsitys on että yleisön puolella saa sen mitä muutkin, ja että instikkapuolelta saa yleensä enemmän, mutta voi myös jäädä luu kouraan.

Lopullinen päätös merkinnästä pitäisi kypsytellä huomisen aikana.

 

Comexin 1987 merkinnän veteraanilta varma tieto: Riippuu täysin annista. Pitää laskea paljonko on allokoitu mihinkin ja mitä on mahdollisesti tulossa merkintöjä. Semikarvalakitkin ovat nyt jo löytäneet instikat, joten ei ole mitenkään varmaa, saako instikasta enemmän, jos asiat ovat niin, että yleisön pitää shipata heti ja instikat vain saadun mukaan jälkikäteen. Ajattelin pohtia ja selvitellä asiaa nukuttuani tarkemmin.

Hilpeää on, että olin muutama vuosi myöhemmin pankissa toimihenkilönä mukana saattohoitamassa Comexia kohti vääjäämätöntä konkurssia. 

https://www.hushhush.com/fi/Kellot/Rolex/asukas/Rolex-comex-merenranta1…

Jengi sijoittanut väärään Comexiin. Näissä arvonnousu on ollut ihan kohdallaan.

 

0
0
23.11.2020 - 09:59

hauturi

+3086
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2314
wunderbra kirjoitti:

Näissä arvonnousu on ollut ihan kohdallaan.

Varsinkin jos sattuu kuulumaan alkuperäisiin omistajiin.

0
0
23.11.2020 - 15:56

Aki Pyysing

+12111
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6657

Mie sitten lämpenin kuitenkin tekemään muutaman pienen merkinnän. Kelailimme, että Nordnet kyllä ampuu itseään iloisesti jalkaan, jos junailee tästä asiakkailleen pikahudat. Melko kalliina pidän joka tapauksessa.

Elämme taas sellaisia aikoja, että tulossa (tai ehkä jo menossakin) on ipoja, joissa myydään semityhjää kuorta nätisti pakattuna ipo-kiimaisille sijoittajille. En aio jäädä näillä hintatasoilla pitkäaikaissijoittajaksi ja olen henkisesti varautunut ottamaan myös pataan. Lisäksi epäilen, että listautumispäivänä on myyntilaidalla ruuhkaa. Kollegakierros kertoi, että joko eivät ota tai merkitsevät mutta aikovat myydä asap.

0
0
23.11.2020 - 16:44

callo

+66
Liittynyt:
6.4.2020
Viestejä:
44

Päädyin aivan samaan kun sivuston isäntä Nordnetin annin osalta.  Otin vähän, vaikka paperit luettua tuntuu kalliilta. 

Toki vähän viluttaa kun tämänkin keskustelun on lukenut ja moni on samassa veneessä.  Samat insightit omalta kolleegakierrokselta, joka tod. näk. on huomattavasti vähemman indikoiva kuin Akin. 

0
0
24.11.2020 - 13:27

Aki Pyysing

+12111
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6657

Näitähän voi alkaa tutkia merkinnän jo tehtyään. Ilmeisesti hinta ja jako tulee huomenna? Merkintää tehdessä  olin käsityksessä, että raha lähtisi tililtä jo tänään. Joka tuntuisi vaikealta, jos ei tiedä paljonko otetaan. Joku sanoi, että Ruotsissa ei saa Suomen tyyliin ottaa rahaa etukäteen ja sitten palauttaa. Pitääköhän tämä paikkansa?

 

Price range SEK88 – 104 SEK per share

Application period for the general public16 – 23 November 2020

Application period for institutional investors16 – 24* November 2020

Announcement of the price in the Offering25 November 2020

First day of trading in the Company’s shares25 November 2020

Settlement date27 November 2020

0
0
24.11.2020 - 14:51

wunderbra

+66
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
130

Se on mennyt niin yli, että ovat rajanneet meidät porot pois omistajista? On kyllä vähän heikkoa viestintää, kun ottaa huomioon, että merkkaajissa on paljon aktiivisia piensijoittajia, jotka tykkäävät seurata näistä vähän kaikenlaista uutista. Pitäisihän niiden jo tietää miten nuo osakkeet allokoidaan.

0
0
24.11.2020 - 15:59

Longrun

+239
Liittynyt:
16.10.2018
Viestejä:
259
wunderbra kirjoitti:

No nyt on ainakin merinnät tulleet salkkuun. Pitääkö olla huolissaan kun tuli täydet? 

Riippuu siitä paljonko merkkasit.

0
0
24.11.2020 - 16:03

Heikin Ashi

+2421
Liittynyt:
9.2.2019
Viestejä:
843
Longrun kirjoitti:

 

wunderbra kirjoitti:

No nyt on ainakin merinnät tulleet salkkuun. Pitääkö olla huolissaan kun tuli täydet? 

 

Riippuu siitä paljonko merkkasit.

 

Tuskinpa tuli täysiä. Kun katsot tarkemmin, niin sinulla on todennäköisesti vasta anomus  eli "ansökan" vetämässä. näiden himoittujen papereiden saamiseksi. 

0
0
24.11.2020 - 16:21

wunderbra

+66
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
130
Heikin Ashi kirjoitti:

 

Longrun kirjoitti:

 

wunderbra kirjoitti:

No nyt on ainakin merinnät tulleet salkkuun. Pitääkö olla huolissaan kun tuli täydet? 

 

Riippuu siitä paljonko merkkasit.

 

 

Tuskinpa tuli täysiä. Kun katsot tarkemmin, niin sinulla on todennäköisesti vasta anomus  eli "ansökan" vetämässä. näiden himoittujen papereiden saamiseksi. 

Näinhän se Akikin aina jaksaa opettaa, että toisen kotimaisen osaamisesta on hyötyä.

0
0
24.11.2020 - 16:52

Truewinner

+90
Liittynyt:
23.5.2016
Viestejä:
84

Ruotsalaisilla taloussivustoilla puhutaan moninkertaisesta ylimerkinnästä antihinnan lisäksi, mitään tarkempaa tietoa ei taida tulla ennen keskiviikko aamua ?.

 

Näkyykö muilla osakkeita tilillä ketä yritti instituution kautta, itsellä ei näy mitään osakkeita vielä ?.

0
0