Olet täällä

Usa Vaalit 2020 - 14.9.2020 11.27

Akin hyvään kolumniin pakko kommentoida, että vaaliväittelyiden merkitys on (mm Silverin) useimpien analyysien mukaan aika pieni, koska niitä seuraavat vain molempien puolien uskovaiset. Ja näillä äänestyspäätös on jo tehty. Ja vanhempi Brunson tykkäsi ilmeisesti kovasti Bill Clintonista vaikka yleisemmin republikaani onkin. Etelävaltiolaisuus yhdisti enemmän, kuin edustettu puolue erotti.

Näytä koko viesti
TV-Viihde - 27.8.2020 09.34

En ole aivan samoilla linjoilla Downton Abbeyn laadun suhteen mutta se löytyy minusta Amazon Primesta, joka kolmen euron kuukausihinnalla taitaa olla yksi halvimmista suoratoistopalveluista. Sieltä löytyy myös aika hyvin kaikenlaisia vanhempia leffoja, joista ainakin iäkkäämmät palstalaiset saattavat tykätä. Ja se Clarksonin uusi autospedeily, joka sopii hyvin julkisissa ja krapulassa katsottavaksi.

Tuo Akin puffaama Godless pitää ottaa haltuun. Siinä esiintyvä Scoot McNairy (Narcos, True Detective) kuuluu omiin suosikkeihin ja kaverin tähdittämä "Halt and Catch Fire", imdb 8.4, on erinomainen sarja, jonka luulisi kiinnostavan varsinkin palstan tietoteknisesti valveutuneita lukijoita. Toimii kyllä erinomaisesti tällaiselle tumpelolle taloustieteilijällekin.

Näytä koko viesti
Remedy Entertainment - 14.8.2020 12.16

Nostellaanpa ketjua osavuosikatsauksen kunniaksi. Jenskin taisi tätä epäsuorasti hehkuttaa eli kiinostusta voisi sivustolla laajemminkin olla. Itse pienellä panoksella mukana ja nousut sillä nyt sen verran reippaat, että itsetunto alkaa kohota jo hiukan hälyttäviin lukemiin. Firman tunnusluvut omaan konservatiiviseen ajatteluun ovat aika kaukana nykyisestä kurssista mutta mitäpä minä näistä ymmärtäisin.

Joku tällä sivustolla aikanaan mainitsi puolalaisen "Witcher" pelin julkaisijan ja sen kuinka ei aikanaan saanut firmaa ostettua, koska säätäminen kyseisen markkinapaikan kanssa oli liian duunia. Nyt kyseinen lafka taitaa olla valuaatioltaan jotain 10 usd jaardin luokkaa. Sen verran ymmärrän, että Remedyllä osa tuotoista valuu muille julkaisijoille ja että heidän tuotteensa eivät ole (ainakaan vielä) samassa sarjassa mutta onko tällaisen pienehkön pelitalon silti mahdollista nousta tuollaiseen sarjaan, jos yksi sen tuotteista (control, en ole pelannut) on maailman huippua?   

Plus minkälaisella datalla palstalaiset näitä hevosia seuraavat? Itse innostuin tuosta Noituripuljusta ja kun wikipediasta pelin kehitystä seurasin, niin tuntui, että ajallinen kaari "ilmiöksi" voi joillain peleillä olla aika pitkä. Tuotteet eivät siis "kuivu" kovin nopeasti käsiin, jos niissä todella on jotain, joka poikkeaa positiivisesti kilpailijoista. Itse olin kuvitellut mistään mitään ymmärtämättä, että yksittäisten pelien elinkaari olisi kovin lyhyt.

Olisi kiva kuulla asioista paremmin ymmärtäviltä minkälaisen hevosen kyytiin tässä on päädytty.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 27.5.2019 02.10

HBO kai oli valmis maksamaan suht mitä vain täyspitkästä kaudesta mutta tekijäkaksikko halusi lyhyen kauden. Nyt sitten lähtevät tekemään Tähtien Sotaa. Insentiivit ristissä, kun toiset ovat saaneet sankarimaineen ja pääsyn oikeastaan mihin vain projekteihin. Helposti alkaa vanha työmaa tuntua nähdyltä. 

Tämä "hot take" lopetuksesta on aika onnistunut:

https://www.vox.com/culture/2019/5/26/18637091/game-of-thrones-targaryen-restoration-daenerys

 

Näytä koko viesti
Eduskuntavaalit 2019 - 20.12.2018 12.25

Niitä harvoja asioita, joissa Vihreät jaksavat saarnata markkinaliberalismia, on ydinvoima. Aina kun sitä tarjotaan vastaukseksi ilmastonmuutoksen torjuntaan, saa kuulla kuinka kannattamatonta se on. Heikkolahjaista touhua, kun vanhat mielipiteet sitovat enemmän, kuin pragmaattiset ratkaisukeinot.

Näytä koko viesti
Odotusarvojen ymmärtäminen parantaisi maailmaa - 13.6.2018 12.07

Meillä on Ilkka Oksalasta kovin erilainen näkemys. Tuo STM:n entinen virkamies ja Apteekkariliiton entinen toimari on omaan silmään näkynyt lähinnä olemassaolevien rakenteiden suurena puolustajana, kuin vapaan kilpailun asiamiehenä. Erityisesti jäi taannoin mieleen pääsykoejärjestelmän luja puolustus aina niin hienolla argumentilla siitä, miten muuten hänkään ei olisi päässyt korkeamman opin tielle.

Näytä koko viesti
Fondia - 27.3.2017 12.21

No voi perkele!:)

Onkohan tässä vielä joku pieni sauma, että lisäävät antia? Tuskin, jos kerran ovat jo tuollaisen viestin julkaisseet.

Näytä koko viesti
Fondia - 27.3.2017 11.05

Eikös tuolta luvattu (toki löytynee pientä pränttiä) 100 kappaletta kaikille eli leikkuri iskee sitten siihen ylimenevään osaan (johon se sitten tietysti iskee todella lujaa). Eli jos olen tuon ymmärtänyt oikein, niin etköhän sä saa kauapnkäyntikulut kuitattua (ja nehän saa sitten muutenkin vähentää verotuksesta).

Näytä koko viesti
Fondia - 20.3.2017 03.35

Silveri kirjoitti:

Aki, toteat kolumnissasi, että "asianajotoimistojen partnerit tykkäävät ymmärrettävästi jakaa rahat keskenään, eivätkä ole ulkopuolisten sijoittajien rahojen tarpeessa". Ainakin meillä Suomessa on niin, että Asianajajaliitto ei hyväksy, että asianajotoimiston osakas olisi joku muu kuin asianajaja. Siksi asianajotoimiston listaaminen pörssiin ei ole meillä edes mahdollista. Fondia ei ole asianajotoimisto, vaan lakitoimisto. Siksipä sen on mahdollista listautua pörssiin.

Tämäpä kiinnostavaa. Osaatko avata minkälaista ajattelua itsesääntelystä tässä on taustalla? Michael Lewis aikoinaan kirjoitti finassikriisin alkumetreillä kaiken menneen päin helvettiä sen jälkeen, kun investointipankit alkoivat listautua. Toisensa tuntevat osakkaat ottivat riskit tosissaan, kun taas omistuksen siirryttyä ovien ulkopuolelle, ketään ei enää kiinnostanut tarpeeksi. Ostan tuon hypoteesin osittain ja olisi mielenkiintoista, jos luottamukseen perustuvassa busineksessa tämä on ymmärretty alan omin voimin.   

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 8.2.2017 04.11

Hyvähän se vaan on, jos totuudenpuhumiseen on rahallinen insentiivi. Tästäkään syystä en ymmärrä miksi 2008 jälkimainingeissa shorttaamisesta tehtiin vaikeampaa.

Näytä koko viesti