JR:n allokaatioblogi -

Jos tuo purjehtiminen enempi kiinnostaa, niin yksi tapa mennä lajiin ja piireihin sisään on ilmottautua esim. NJK:n järkkäämille kursseille. Löytyy täysin beginner taso ja kisoja on pari kertaa viikossa. Veneet talon puolesta. Mikään pakko ei ole noin paljon tietenkään harrastaa. Vaikutat tyypiltä, joka saattaisi tuohon lajiin hiukan hurahtaakin ja noiden kisailujen kautta rupeaa löytymään porukkaa, joiden kanssa tuollaista kesälomapurkkausta on hyvä harrastaa. Noissa on vähän se, että kun oppii tuntemaan porukkaa, niin asiansa hoitavalle kaverille rupeaa tulemaan kutsuja erilaisille purkkausreissuille. Ja asiansa hoitavalla tarkoitan sitä, että suunnilleen osaa kuunnella mitä kippari käskee eikä ole aivan täysi juoppo.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne -
PikkuPro kirjoitti:

...toki sit voi olla, että tulee tyyliin EU/USA hankinta-ukko ja sanoo notta voisko tätä jonojärjestystä Pikkasen rukata.

Mut yleisemmällä tasolla tää sitä samaa ilmiötä, mikä toistuu Ukrainan sodassa tosi monessa kohtaa. Eli tulee joku ongelma ja se sitten kelataan ilman vastavoima-aspektia loppuun asti eli "ei onnistu/häviää" tms. Tolle on varmasti joku sanakin, en tiedä, joku extrapolointi ehkä? (tarkastin, sehän se).

Anyhow, Ukrainan sodassa tää extrapolointi kaatuu toistuvasti siihen, että on niin paljon tahoja, joilla on kova moti auttaa ja kovasti resursseja. Niin sitten vain tähänkin joku line löytyy. Onko se sitten 1. vanhojen ostaminen, kunnostaminen ja lähettäminen 2. tilauskirjojen uudelleenjärjestely 3. uuden linjaston bygääminen vai mikä mut en nyt loppupeleissä näkis, että totaaliesteeksi tällä globaalilla motivaatiolla tulee se, että generaattoreihin ei saada löpöä.

Analogiaa muuten tähän voi kyllä hakea hyvinkin sieltä klassikosta - Talvisodasta. Esimerkiksi voisi sanoa, että peli on menetetty kun vastustajilla on tuhansia tankkeja, itsellä ei mitään eikä oikein edes panssarintorjuntaa. Että eiköhän luovuteta, no can do. Ai niin mutta onhan meillä viinatehdas! Tehdään hei puolimiljoonaa Molotovin Coctailia ensihätään. Motivaatio on aivan hirvittävän kriittistä sodassa ja niin lukemattomin tavoin. Yksi on se, että jos sulla ei motia niin kun tulee vaikea paikka, niin let's luovuttaa. Kuten Venäjä Kiovasssa, käärmesaarella, Hersonissa. Jos taas on kova moti ja selkä seinää vasten, niin jotain keksitään. Koska on pakko. Ei tohon sähköhommaan toki tule mitään täydellistä ratkaisua ja kyllä se löpökin jossain aina loppuu ja joku lapsi kuolee kylmään mutta ei tää mee niiin kuin Venäjä suunnitteli vaan tulee kaikenlaisia vastatoimia jotka auttaa sinnittelyssä. Ens talvenahan ollaan sit jo paljon paremmin varustautuneita jos sinne asti menee.

EDIT: tän motin merkitystä voi avata silläkin casella, että Suomi ja vielä isommin Viro lähettää ase-apua Ukrainaan. Suomeltakin lähtee nyt jo se kymmenes erä, 56miljoonaa. Ja tää siis kamaa mitä toki tarvittaisiin Suomessa tai Virossakin, varoiksi. Ei kai meillä mielin määrin ihan turhaa kamaa varastoissa ollut mikä jotenkin hyödyllistä Ukrainalle. Niin jos tosta ongelmasta mennään yli niin että heilahtaa ja enempiä draamailematta tai poliittisia irtopisteitä keräten (idealla et lähetetään omia, ostetaan velaksi uusia ja väliaikana toivotaan parasta, Venäjän rajanaapurina) niin löytyy muuten jostain maailmasta sen verran tankkeja, että kaikki generaattorit ei kuivu.

Ihan samaa mieltä ja ihmettelen, jos tuosta viestinvaihdosta ajattelit, että peli olisi jotenkin menetetty. Minusta nämä säiliöautot ovat vain yksi pieni osoitus lähinnä siitä, miten paljon asioita kulutussotaa käyvän ja terroripommituksista kärsivän maan tukeminen vaatii. Tässä on mennyt nyt se yhdeksän kuukautta ja talven tulon ja Kremlin hirviömäisyyden ei pitäisi olla minkäänlainen yllätys.

Kun hyökkäys alkoi, Saabin kurssi hyppäsi sen 50 pinnaa, koska tekee sota-asioita. Olisi kiinnostavaa ymmärtää markkinoiden kautta kuinka hyvin tämä siviiliyhteiskunnan korjaaminen ja lopulta uudelleen rakentaminen näkyy nyt eri firmojen arvossa. Ymmärrän, että tätä voi pitää makaaberina mutta tällainen analyysi antaisi pintatilanteen sijaan objektiivista dataa siitä, minkälaista loppua ja milloin tuonne tällä hetkellä hinnoitellaan.   

Ja sen verran pitää heti editoida, että se EU ukko ei kyllä käynnistele yhtään linjastoa minkään sortin kiireellä. USA:lta tuo onneksi onnistunee.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne -
Tinggeli kirjoitti:

 

wunderbra kirjoitti:

..... ja kuljetuskapasiteetti. Vähän tyylitöntä moista pohtia mutta mikähän firma niitä tankkiautoja mahtaa tehdä? Luulisi linjastolla olevan kiire, jos 40 miljoonan ihmisen maata ruvetaan varavoimalla ylläpitämään.

 

Jos tänään tilaat säiliöauton, niin se on käytössäsi vasta alkuvuonna 2024. Alustan toimitusaika on noin 9 -10 kuukautta ja sitten siihen päälle säilön rakentajan noin 2-3 kk. Jos siis päällirakentajan tuotannossa on tilaa ja slotti tuotantoon on tilattu riittävän ajoissa. Ja Suomessa on pari kolme merkittävämpää firmaa jotka tekevät säiliöautojen päällirakenteita eri alustoille. Niiden tilauskirjat ovat kuulema edelleen täynnä ja tuskin muuallakaan on eri tilanne (Suomi vie paljon mm. säiliöautoja ulkomaille).

Olin mukana työryhmässä joka tilasi säiliöauton (tosin vedelle) huhtikuussa 2018 ja se toimitettiin meille kesäkuun viimeisellä viikolla 2019. Toimitusaika oli siis 14 kk. Tosin ongelmia oli löytää päällirakentajan tuotannosta tilaa, tästä tuli n. 2 kk viive. Vaikka siis tuotantoon yritetiin saada varaus jo toukokuussa 2018 eli melkein vuotta etukäteen. Alusta tuli Suomeen tammikuussa 2019 ja päällirakentaminen alkoi maaliskuun lopulla 2019.

Tämä oli kiinnostavaa, kiitos. Ja samalla aika huolestuttavaa. Noillehan on tarvetta nyt kaikkialla, missä sähkönjakeluun voi tulla keskeytyksiä. Vaikeuttanee aika paljon olemassaolevan kapasiteetin lahjoittamista Ukrainaan.

 

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne -

Tuo on hienoa, että generaattoreita löytyy ja niitä toimitetaan. Yksi mikä askarruttaa on talvidieselin löytyminen niihin generaattoreihin ja kuljetuskapasiteetti. Vähän tyylitöntä moista pohtia mutta mikähän firma niitä tankkiautoja mahtaa tehdä? Luulisi linjastolla olevan kiire, jos 40 miljoonan ihmisen maata ruvetaan varavoimalla ylläpitämään.

Näytä koko viesti
USA presidentinvaalit 2024 -
Anssi A kirjoitti:

Kyllä sun pitäis pystyä laittamaan suoraan yksityisviesti Betfair Supportille. Oletko varma, että olet laitttanut twitterissä yksityisviestit sallituksi?

Kiitos! Olen näemmä tuossa vielä huonompi, kuin osasin uskoa. Nyt onnistui.

Näytä koko viesti
USA presidentinvaalit 2024 -
Artsipappa kirjoitti:

 

wunderbra kirjoitti:

Onko täällä muuten jollain kokemusta siitä, miten saisi oman ehdokkaan Betfairin listoille? Huvittaisi laittaa rahaa long shot ehdokkaalle sillä ajatuksella, että kerroin voisi tippua, kun aika kuluu ja Biden luopuisi uudelleenvalinnan tavoittelusta. En löydä edes sopivaa spostia millä olla yhteydessä ja chattipalvelussa on tuntien jono.

 

Twitterin kautta oon saanut omia kohteita.

Toi on mun mielestä hyvin selkeä markkina betfairin mittapuulla. 51 pitää olla tietystä puolueesta, ja nämä muut puolueet tosiaan tekee sen että no majority melko lailla saletti.

Kiitos, tätä jo kokeilin, kun olin tän juurikin Sijoitustiedosta oppinut. Ei vaan anna laittaa suoraan viestiä ja twittertumpelona tuntuu oudolta kirjoittaa twiitti ja bingata siihen sitten betafir. Jos siis tämä on se oikea toimintamalli. No 2024 on vielä aikaa eli ehkä minä tämän saan vielä aikaiseksi.

Näytä koko viesti
USA presidentinvaalit 2024 -

Onko täällä muuten jollain kokemusta siitä, miten saisi oman ehdokkaan Betfairin listoille? Huvittaisi laittaa rahaa long shot ehdokkaalle sillä ajatuksella, että kerroin voisi tippua, kun aika kuluu ja Biden luopuisi uudelleenvalinnan tavoittelusta. En löydä edes sopivaa spostia millä olla yhteydessä ja chattipalvelussa on tuntien jono.

Näytä koko viesti
USA presidentinvaalit 2024 -

Joo, oot varmasti ihan oikeassa. Itse ajattelin, että tuossa riittäisi enemmän senaattoreita ja dollarinkuvat silmissä luulin löytäneeni kultakaivoksen (eli kerroin enemmistölle noin 150 kun siinä ainoassa epäselvässä kerroin on alle viisi reb voitolle), kun tuo kahden independent hemmon olemassaolo saattaa hämätä aika isoakin osaa pelureista. Sinänsä perus betfairia, että niillä veikkaamiseni perustuu epäselviin sääntöihin ja sen hyödyntämisyrityksiin.

Näytä koko viesti
USA presidentinvaalit 2024 -

Mitä kohtaa betfairin säännöistä mä en tässä ymmärrä: senaatissa dem nyt 50 ja reb 49 ja yksi uusitaan. Kuitenkin niiden säännöissä itsenäisiä ei lasketa (vaikka kokoontuvatkin/caukustavat jommassa kummassa puolueessa) ja näitä itsenäisiä on kaksi, jotka molemmat identifioituvat dem. Eli tilanne pitäisi olla dem 48 ja reb 49 ja sitten se uusinta. Kerroin kuitenkin reb enemmistölle vajaa 200. 

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset -

Tämä olisi erinomaisen järkevä selitys mutta kaatuu mielestäni siihen, että hallituksella pitäisi olla kyky tällaisen asian ymmärtämiseen :)

Näytä koko viesti