Olet täällä

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 27.9.2022 12.39

Tämä olisi erinomaisen järkevä selitys mutta kaatuu mielestäni siihen, että hallituksella pitäisi olla kyky tällaisen asian ymmärtämiseen :)

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 27.9.2022 09.28

Aki Pyysing kirjoitti:

Onni on tänään 3x10x naisten voimapyörää ja 5x65 5x90 6x90 jalkakyykkyä. Onni ei ole, että Tallinnasta ja Tehosekoittimesta toipuminen siirsi salille paluun perjantaista keskiviikkoon asti. Optimi vaikuttaisi olevan täsmälihasten välissä juuri se seitsemän päivää, mitä olen pitkälti pitänytkin. Yhdeksän on liikaa ja kuusi liian vähän. Tämä siis näin, jos tekee 55-vuotiaana kovaa. Nuorempana (= vielä 29-vuotiaanakin) jätin yhden päivän väliin, jos oli vaúhti päällä. Peräkkäiset päivät samaa liikettä tuntuivat silloinkin liian kireältä tahdilta. Toki asiaa olisi voinut kohentaa steroideilla, mutta en nähnyt riski/hyöty -suhdetta riittävänä.

Lisäksi onni on ostaa halvemmalla takaisin myytyjä osakkeita. Ne alkavat olla tosin kohta lopussa. Sitten on toki jäljellä vielä työkaluvarastossa average down. Sadan pinnan sijoitusaste lähestyy ja yhdessä sijoitusyhtiössä on jo limiittikin liki tapissa.

Hassun monet ennustavat kuuden prosentin korkoja. Mitä ilmeisimmin kovin laajat kansalaispiirit eivät ole sisäistäneet, että eurokorot ovat EKP:n käsissä. Jenkeissä on eri tilanne, siellä voidaan vetää korkojarrua päälle paljon raskaammin, eikä Italia kaadu. Tosin olin itsekin väärässä, koska arvelin Euroopassa päästävän korkeintaan johonkin kahteen, mutta en ymmärtänyt EKP:n keksivän korkotasoitusasettaan, jonka nimeä en juuri nyt muista. Eli idea on, että jos Italian valtionkorot nousevat, EKP ostaa niitä ja myy Saksaa. Täm oli ilmeisesti liian monimutkainen härpäke EU-vastaisille mellakoitavaksi. Tosin jopa tällainen varovasti EU-myönteinen pitää tätä rivona tulonsiirtona asioitaan hoitavilta euromailta laissez faire -väelle.

 

Tämä on kieltämättä aika ruma mekanismi ja yllätyksekseni huomasin, että Suomi kuuluu tämän systeemin saajaosapuoliin. Tämähän ei johdu siitä, että olisi jotenkin hienosti neuvoteltu kansallista etua vaan siitä, että Suomen lainan keskimaturiteetti on euroalueen lyhyimpiä. Se, että miksi näin on, on jotain jonka haluaisin jonkun osaavan toimittajan selvittävän. Tämä päätös kun on ollut täysin kansallisissa käsissä ja itse päätettävissä. Se miksi tähän on päädytty on aika uskomatonta. Käytännössä joku on ottanut näkemystä, että korot olisivat menneet vielä nähtyä negatiivisemmiksi.  

Näytä koko viesti
Hauturin matkakertomuksia - Euroopan ytimessä - 3.6.2022 11.34

Näitä on hauska lukea, kiitos.

IKEAa aina mollataan mutta omat kokemukset ovat samankaltaisia. Kokoaminen on kilpailijoilla huomattavasti heikommin mietittyä.

 

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 2.6.2021 09.46

Optimismiasi aina ihailleena on tylsää kirjoittaa tällainen viesti mutta Laakson sairaalaa joskus läheisen kauttaa seuranneena ja kokeneena toivon, että arpoisivat sinut johonkin hiukan inhimillisempaan mestaan. Toisaalta, kun olet aina ollut elämästä ja asioista niin kovin kiinnostunut, niin tarjoaahan tuo kokemuksia. Tsemppiä toipumiseen!

Näytä koko viesti
Reddit Wallstreetbets - 10.3.2021 08.54

Never_too_old_to_rock kirjoitti:

GME on by the way taas viikon aikana ottanut uppia noin 100%. Onkohan tälle mitään järkiperäistä syytä?

Totta kai! Ovat pivotoineet businestaan ja rupeavat tekemään vedyllä lohkoketjuja sähköautoihin. Vain taivas on rajana!

Näytä koko viesti
TV-Viihde ja elokuvat - 5.3.2021 10.10

En tiedä onko jo ketjussa mainittu mutta ainakin Amazonilta löytyvä "Justified" on aika mainio joskin varsinkin pötkössä (binge?) katsottuna turhan verinen sheriffit vs. konnat sarja. Tässä siis eletään nykypäivää mutta Kentuckyn laitamilla eli pontikkaa ja punaniskoja piisaa. Erittäin hyviä näyttelijöitä ja viihdyttävä stimmungi. Taustalla on ollut ainakin jossain roolissa Elmore Leonard, jonka tekstien filmatisoinnit olivat joskus 10-20 vuotta sitten Hollywoodin kuuma juttu. Veijarimaista ja erittäin tylyä menoa siis. IMDB antaa tuolle 8,6 eli muutkin ovat tykänneet.

Ja jos Yhdysvaltojen valkoiset slummit viehättävät (ja miksi ihmeessa eivät viehättäisi!) niin astetta vakavampi "Winters Bone" on tuohon kontekstiin sijoittuvista filkoista ihan omaa luokkaansa. Siinä siis mukana myös John Hawkes, joka tekee kaikista leffoista hyviä. Tämä on siis se kaveri, joka pyöritti Deadwoodissa sekatavarakauppaa tuon jo aiemmin esiin nostamani "Justifiedin" päästaran kanssa. Olipas hieno Aasinsilta, hyvä minä!

Näytä koko viesti
TV-Viihde ja elokuvat - 4.3.2021 03.05

Druuge kirjoitti:

Katsoin eilen Disney +:lta sellaisen leffan kuin Unstoppable. Kertoo niinkin jännästä aiheesta kuin kuljettajalta karkuun päässyt juna. No elokuva on vallan mainio, etenee kuin juna (heh) ilman tylsiä takaumia tms. Mukaansa tempaava tarina, mielenkiintoisia roolihenkilöitä ja tavallaan aika lämminhenkinen, vaikka ei sitä mitenkään alleviivaakaan. Taustalla ilmeisesti tositapahtuma. Suosittelen.

 

Tää on muuten just sellainen perinteinen "iskä" leffa, jota on kiva katsoa myös muksujen kanssa, kun liika väkivalta ja yliluonnollisuus puuttuu. Denzel vielä perinteisessä tavissankarin roolissa. Pitääkin katsoa itsekin taas uudestaan. 

Näytä koko viesti
Remedy Entertainment - 19.2.2021 02.36

Turms kirjoitti:

Mikäs näitä pelifirmoja tänään painaa? Remedy -6% ja Rovio tuplaten.

 

Roviolla aika blaah osari ja Remedy myi 40 miltisllä osakkeita jollekin instikalle (tai toimarin kaverille) alennuksella. En olisi tuosta Remedystä niin huolissani eli jos ne haluavat itsenäisemmin julkaista tulevia tuotteitaan, ne tarvitsevat fyrkkaa. Jotkut piensijoittajat tuolla toki saa kimmastumaan plus ehkä tuon voi nähdä riskisemmän strategian valinnaksi. Itse oikeastaan ihan tyytyväinen tuohon mooviin eli tykkään, että niillä on nyt kassa kunnossa tavoitella kuuta taivaalta.

Näytä koko viesti
Qliro - 16.2.2021 09.03

Tämä on nyt tuplannut kurssinsa joulukuun jälkeen, joka taitaa olla tässä nykymarkkinassa suunnilleen keskiarvo ja indeksin mukaista toimintaa. Tänään tullut osari vaikuttaa itselleni ihan hyvältä mutta pörssien aukeamisen jälkeenhän tuon sitten näkee. Itse lähdin tähän mukaan, kun huomasin että Mandatum Life on tässä merkittävällä sijoituksella mukana ja fintech kiinnostelee.

Osaavatko asioista yleensä enemmän osaavat palstalaiset avata näkemyksiään tämäntyyppisistä firmoista enemmän vai olenko minä yksin näissä Klarnan kilpailijoissa mukana?

Näytä koko viesti
Etoro ja kaupankäynti ilman palkkiota - 3.2.2021 03.14

Hynägrande kirjoitti:

Onko kokemusta eTorosta? Kovasti mainostelee ihan suomeksi että tästä vaan käymään kauppaa nollapalkkiolla. Mutta onko asia oikeasti näin?

Pienellä painetun perusteella tämä ei koske kuin USA:n osakkeita, mutta kannattaako niihinkään harkita koskevansa tällaisen toroksen kautta? Vai käykö Robinhoodit ja huomaa joku päivä että osakkeelle on ilmestynyt ostorajoitus tai ostonappi on hävinnyt kokonaan :) 

Tälleen: "Älä ole vauveli". Ehkä parempiakin iskurepliikkejä olen joskus baarissa kuullut, mutta saahan sitä ehdotella.

 

Itse en tykännyt yhtään mutta olenkin boomeri. Yritetty pelillistää niin, että jengi treidaisi pää märkänä (tarjoaa myös aina vipua kun on jotain ostamassa). Kuluttomuus tarkoittaa hirmuista sprediä ja tarjoustasoja on hankala hahmottaa. Veroilmoitukseen pitäisi vissiin laskea kaikki itse (en ole varma). Jäänyt itselleni kryptopasianssien peluuseen pytyllä istuessa. 

Näytä koko viesti