Olet täällä

PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 2.6.2021 09.46

Optimismiasi aina ihailleena on tylsää kirjoittaa tällainen viesti mutta Laakson sairaalaa joskus läheisen kauttaa seuranneena ja kokeneena toivon, että arpoisivat sinut johonkin hiukan inhimillisempaan mestaan. Toisaalta, kun olet aina ollut elämästä ja asioista niin kovin kiinnostunut, niin tarjoaahan tuo kokemuksia. Tsemppiä toipumiseen!

Näytä koko viesti
Reddit Wallstreetbets - 10.3.2021 08.54

Never_too_old_to_rock kirjoitti:

GME on by the way taas viikon aikana ottanut uppia noin 100%. Onkohan tälle mitään järkiperäistä syytä?

Totta kai! Ovat pivotoineet businestaan ja rupeavat tekemään vedyllä lohkoketjuja sähköautoihin. Vain taivas on rajana!

Näytä koko viesti
TV-Viihde ja elokuvat - 5.3.2021 10.10

En tiedä onko jo ketjussa mainittu mutta ainakin Amazonilta löytyvä "Justified" on aika mainio joskin varsinkin pötkössä (binge?) katsottuna turhan verinen sheriffit vs. konnat sarja. Tässä siis eletään nykypäivää mutta Kentuckyn laitamilla eli pontikkaa ja punaniskoja piisaa. Erittäin hyviä näyttelijöitä ja viihdyttävä stimmungi. Taustalla on ollut ainakin jossain roolissa Elmore Leonard, jonka tekstien filmatisoinnit olivat joskus 10-20 vuotta sitten Hollywoodin kuuma juttu. Veijarimaista ja erittäin tylyä menoa siis. IMDB antaa tuolle 8,6 eli muutkin ovat tykänneet.

Ja jos Yhdysvaltojen valkoiset slummit viehättävät (ja miksi ihmeessa eivät viehättäisi!) niin astetta vakavampi "Winters Bone" on tuohon kontekstiin sijoittuvista filkoista ihan omaa luokkaansa. Siinä siis mukana myös John Hawkes, joka tekee kaikista leffoista hyviä. Tämä on siis se kaveri, joka pyöritti Deadwoodissa sekatavarakauppaa tuon jo aiemmin esiin nostamani "Justifiedin" päästaran kanssa. Olipas hieno Aasinsilta, hyvä minä!

Näytä koko viesti
TV-Viihde ja elokuvat - 4.3.2021 03.05

Druuge kirjoitti:

Katsoin eilen Disney +:lta sellaisen leffan kuin Unstoppable. Kertoo niinkin jännästä aiheesta kuin kuljettajalta karkuun päässyt juna. No elokuva on vallan mainio, etenee kuin juna (heh) ilman tylsiä takaumia tms. Mukaansa tempaava tarina, mielenkiintoisia roolihenkilöitä ja tavallaan aika lämminhenkinen, vaikka ei sitä mitenkään alleviivaakaan. Taustalla ilmeisesti tositapahtuma. Suosittelen.

 

Tää on muuten just sellainen perinteinen "iskä" leffa, jota on kiva katsoa myös muksujen kanssa, kun liika väkivalta ja yliluonnollisuus puuttuu. Denzel vielä perinteisessä tavissankarin roolissa. Pitääkin katsoa itsekin taas uudestaan. 

Näytä koko viesti
Remedy Entertainment - 19.2.2021 02.36

Turms kirjoitti:

Mikäs näitä pelifirmoja tänään painaa? Remedy -6% ja Rovio tuplaten.

 

Roviolla aika blaah osari ja Remedy myi 40 miltisllä osakkeita jollekin instikalle (tai toimarin kaverille) alennuksella. En olisi tuosta Remedystä niin huolissani eli jos ne haluavat itsenäisemmin julkaista tulevia tuotteitaan, ne tarvitsevat fyrkkaa. Jotkut piensijoittajat tuolla toki saa kimmastumaan plus ehkä tuon voi nähdä riskisemmän strategian valinnaksi. Itse oikeastaan ihan tyytyväinen tuohon mooviin eli tykkään, että niillä on nyt kassa kunnossa tavoitella kuuta taivaalta.

Näytä koko viesti
Qliro - 16.2.2021 09.03

Tämä on nyt tuplannut kurssinsa joulukuun jälkeen, joka taitaa olla tässä nykymarkkinassa suunnilleen keskiarvo ja indeksin mukaista toimintaa. Tänään tullut osari vaikuttaa itselleni ihan hyvältä mutta pörssien aukeamisen jälkeenhän tuon sitten näkee. Itse lähdin tähän mukaan, kun huomasin että Mandatum Life on tässä merkittävällä sijoituksella mukana ja fintech kiinnostelee.

Osaavatko asioista yleensä enemmän osaavat palstalaiset avata näkemyksiään tämäntyyppisistä firmoista enemmän vai olenko minä yksin näissä Klarnan kilpailijoissa mukana?

Näytä koko viesti
Etoro ja kaupankäynti ilman palkkiota - 3.2.2021 03.14

Hynägrande kirjoitti:

Onko kokemusta eTorosta? Kovasti mainostelee ihan suomeksi että tästä vaan käymään kauppaa nollapalkkiolla. Mutta onko asia oikeasti näin?

Pienellä painetun perusteella tämä ei koske kuin USA:n osakkeita, mutta kannattaako niihinkään harkita koskevansa tällaisen toroksen kautta? Vai käykö Robinhoodit ja huomaa joku päivä että osakkeelle on ilmestynyt ostorajoitus tai ostonappi on hävinnyt kokonaan :) 

Tälleen: "Älä ole vauveli". Ehkä parempiakin iskurepliikkejä olen joskus baarissa kuullut, mutta saahan sitä ehdotella.

 

Itse en tykännyt yhtään mutta olenkin boomeri. Yritetty pelillistää niin, että jengi treidaisi pää märkänä (tarjoaa myös aina vipua kun on jotain ostamassa). Kuluttomuus tarkoittaa hirmuista sprediä ja tarjoustasoja on hankala hahmottaa. Veroilmoitukseen pitäisi vissiin laskea kaikki itse (en ole varma). Jäänyt itselleni kryptopasianssien peluuseen pytyllä istuessa. 

Näytä koko viesti
Reddit Wallstreetbets - 28.1.2021 02.39

Tässä on ollut jotain puhetta, että laatujenkkiosakkeet olisivat nyt "halpoja", kun rahastot joutuvat myymään niitä kattaakseen shortteja. Voisiko tätä teoriaa soveltaa piensijoittajiin eli Nordnet jengi (kuten allekirjoittanut = full tuulipuku) myy hyviä pikkufirmoja kerätäkseen kassaa bull100X hypeosakkeisiin. Selittäisi esim. Smart Eyen ja Remedyn laskua.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 26.1.2021 02.10

Onko neuvoja minkälaisista lähteistä tätä reddit jne sekoilua voisi seurata. Siis jotain koontidataa kaipailisin. Itse löysin "Swaggy Stock" sivun (Upeita nää uudet talousmediat :)), joka kokoaa markkinasentimenttiä jollain klemmari/kuminauha algoritmilla mutta löytyisikö jotain muuta yhtä sekopäistä?

Ja ymmärrän tällaisella pelillä leikkimisen vaarat jne. Pikkusummilla on kuitenkin ihan rationaalista lotota (The Utility Analysis of Choices Involving Risk, Milton Friedman and L. J. Savage, Journal of Political Economy, Vol. 56, No. 4 (Aug., 1948), pp. 279-304 (26 pages), Published By: The University of Chicago Press)

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 20.1.2021 12.44

Rupes välittömästi soimaan päässä: "Reisijärvellä Repo Tuomas ensi kertaa, kun..."

Näytä koko viesti