Olet täällä

Nordea - 3.12.2020 11.34

Vaikka tuo vakuusrahasto hässäköinti onkin juuri Nordealle epäreilu, se voi silti hyötyä siitä. Tämän ajatuksen takana siis se, että Eurooppalainen pankkisektori ei enää olisi globaalissa mittakaavassa pelkkää kuraa. Voisi siis voittaa osana toimialaa ja tietysti jos Nordea on tuosta joukosta parhaimpia -> profit. Ymmärtääkseni Jenkkien ja EU:n ero finasektorin kehityksessä post 2008 on ollut melkoista.

Ja sitten tietysti tätä vastaan itselläni sotii se, että en usko oikein tuohon "Valtiot irti Pankkien veloista!" argumentointiin. Se on ihan sama mikä se oikeudellinen hässäkkä noissa on taustalla. Jos oikein menee päin helvettiä niin veronmaksajat ovat lopulta aina ne, joiden takuulla toimiala saadaan vakiinnetuttua. Jonkinalinen hypoteesi USA EU kehityksen eroille voisi jopa olla se, että siellä luotetaan keskusvallan bail outteihin jne enemmän, kun taas EU:n löyhempi liittovaltius tekee Euroopasta riskialttiimman, kun mahdollisen kriisin keskellä päätöksentekoon menee se vuosi - kaksi minimissään. 

Näytä koko viesti
Thunderful Group/ Lelumyynti Ky / Amo Oy IPO - 26.11.2020 02.09

Arpajaiset aina houkuttelee. Nopealla googlailulla Eurooppalaisten "Consumer Electronics" tukkureiden P/E:t 15 ja se etiäppäin katsova sama 23. Tiedä tekeekö näillä numeroilla tämän keissin kanssa mitään.

Näytä koko viesti
Nordnet listautumisanti - 25.11.2020 09.40

Lainoitusaste 0%. Vähän heikkoa kavereiden itseluottamus. Korjanneevat kunhan kaupankäynti alkaa. Tämä piensijoittajien nopea vivuttaminen on niitä asioita, joilla kuvittelen Nordnetillä olevan kilpailuetua.

Vähän väärä ketju mutta onko jollain sellaista tilkkariosaamista, että osaisi avata kuinka vapaasti Nordnetin kaltainen toimija voi tuota tehdä? Eli siis voivatko kuinka vapaasti "ostaa" Riksbankista rahaa -0,jotain ja myydä sitä sitten 1-2,5 pinnalla eteenpäin. Näihin tuntuu aina liittyvän Baseleita ja muita sen sellaisia kaukaisia kaupunkeja, jotka estävät liiketoiminnan kehittämisen puhtaasti pankkien oman riskikartoituksen suhteen.

Näytä koko viesti
Nordnet listautumisanti - 24.11.2020 04.21

Heikin Ashi kirjoitti:

 

Longrun kirjoitti:

 

wunderbra kirjoitti:

No nyt on ainakin merinnät tulleet salkkuun. Pitääkö olla huolissaan kun tuli täydet? 

 

Riippuu siitä paljonko merkkasit.

 

 

Tuskinpa tuli täysiä. Kun katsot tarkemmin, niin sinulla on todennäköisesti vasta anomus  eli "ansökan" vetämässä. näiden himoittujen papereiden saamiseksi. 

Näinhän se Akikin aina jaksaa opettaa, että toisen kotimaisen osaamisesta on hyötyä.

Näytä koko viesti
Nordnet listautumisanti - 24.11.2020 03.10

No nyt on ainakin merinnät tulleet salkkuun. Pitääkö olla huolissaan kun tuli täydet? 

Näytä koko viesti
Nordnet listautumisanti - 24.11.2020 02.51

Se on mennyt niin yli, että ovat rajanneet meidät porot pois omistajista? On kyllä vähän heikkoa viestintää, kun ottaa huomioon, että merkkaajissa on paljon aktiivisia piensijoittajia, jotka tykkäävät seurata näistä vähän kaikenlaista uutista. Pitäisihän niiden jo tietää miten nuo osakkeet allokoidaan.

Näytä koko viesti
Nordnet listautumisanti - 23.11.2020 09.44

Aki Pyysing kirjoitti:

 

Juha kirjoitti:

Antikonkareilta vinkkejä?

Mikäli suunnittelee merkitsevänsä about tuohon yleisö/instikkapuolen rajan tienoolle, onko selkeää että näistä kannattaisi valita toinen ja miksi?

Oma käsitys on että yleisön puolella saa sen mitä muutkin, ja että instikkapuolelta saa yleensä enemmän, mutta voi myös jäädä luu kouraan.

Lopullinen päätös merkinnästä pitäisi kypsytellä huomisen aikana.

 

Comexin 1987 merkinnän veteraanilta varma tieto: Riippuu täysin annista. Pitää laskea paljonko on allokoitu mihinkin ja mitä on mahdollisesti tulossa merkintöjä. Semikarvalakitkin ovat nyt jo löytäneet instikat, joten ei ole mitenkään varmaa, saako instikasta enemmän, jos asiat ovat niin, että yleisön pitää shipata heti ja instikat vain saadun mukaan jälkikäteen. Ajattelin pohtia ja selvitellä asiaa nukuttuani tarkemmin.

Hilpeää on, että olin muutama vuosi myöhemmin pankissa toimihenkilönä mukana saattohoitamassa Comexia kohti vääjäämätöntä konkurssia. 

https://www.hushhush.com/fi/Kellot/Rolex/asukas/Rolex-comex-merenranta1665/

Jengi sijoittanut väärään Comexiin. Näissä arvonnousu on ollut ihan kohdallaan.

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 21.11.2020 06.33

sijoituskilpikonna kirjoitti:

Vituttaa että rahat on jumissa Betfairilla.

Koittaisivat saada selvitettyä tuon markkinan.

En seiffaa koskaan.

 

Ei varmaan paranna mieltä mutta Unibet maksoi jo valitsijamiesvedotkin. Tietysti pienemmät laidat niin helpompaa mutta on toi betukan touhu suht uskomatonta.

Näytä koko viesti
Nordnet listautumisanti - 18.11.2020 02.57

Kuinkahan paljon Nordnet tienaa tällä annilla ylimääräistä kaupankäyntiä, kun kaltaiseni piensijoittajat tyhjentävät salkkunsa saadakseen likviditeettä? Tämä tulee vielä vähän yli kaksinkertaisena, kun se saatu viisi pinnaa halutusta myydään kiireellä ja sitten ostetaan vanhat takaisin. 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 18.11.2020 02.17

Voisikohan Betfair avata vedonlyöntikohteen siitä, milloin toteavat voittajan selvinneeksi? Ensi viikolla taitaa olla aika olennaisia osavaltiotason deadlineja mutta jotenkin näkisin, että ne eivät Betukalla saa tätä tämän vuoden puolella klousattua.

Näytä koko viesti