Olet täällä

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 27.5.2019 02.10

HBO kai oli valmis maksamaan suht mitä vain täyspitkästä kaudesta mutta tekijäkaksikko halusi lyhyen kauden. Nyt sitten lähtevät tekemään Tähtien Sotaa. Insentiivit ristissä, kun toiset ovat saaneet sankarimaineen ja pääsyn oikeastaan mihin vain projekteihin. Helposti alkaa vanha työmaa tuntua nähdyltä. 

Tämä "hot take" lopetuksesta on aika onnistunut:

https://www.vox.com/culture/2019/5/26/18637091/game-of-thrones-targaryen-restoration-daenerys

 

Näytä koko viesti
Eduskuntavaalit 2019 - 20.12.2018 12.25

Niitä harvoja asioita, joissa Vihreät jaksavat saarnata markkinaliberalismia, on ydinvoima. Aina kun sitä tarjotaan vastaukseksi ilmastonmuutoksen torjuntaan, saa kuulla kuinka kannattamatonta se on. Heikkolahjaista touhua, kun vanhat mielipiteet sitovat enemmän, kuin pragmaattiset ratkaisukeinot.

Näytä koko viesti
Odotusarvojen ymmärtäminen parantaisi maailmaa - 13.6.2018 12.07

Meillä on Ilkka Oksalasta kovin erilainen näkemys. Tuo STM:n entinen virkamies ja Apteekkariliiton entinen toimari on omaan silmään näkynyt lähinnä olemassaolevien rakenteiden suurena puolustajana, kuin vapaan kilpailun asiamiehenä. Erityisesti jäi taannoin mieleen pääsykoejärjestelmän luja puolustus aina niin hienolla argumentilla siitä, miten muuten hänkään ei olisi päässyt korkeamman opin tielle.

Näytä koko viesti
Fondia - 27.3.2017 12.21

No voi perkele!:)

Onkohan tässä vielä joku pieni sauma, että lisäävät antia? Tuskin, jos kerran ovat jo tuollaisen viestin julkaisseet.

Näytä koko viesti
Fondia - 27.3.2017 11.05

Eikös tuolta luvattu (toki löytynee pientä pränttiä) 100 kappaletta kaikille eli leikkuri iskee sitten siihen ylimenevään osaan (johon se sitten tietysti iskee todella lujaa). Eli jos olen tuon ymmärtänyt oikein, niin etköhän sä saa kauapnkäyntikulut kuitattua (ja nehän saa sitten muutenkin vähentää verotuksesta).

Näytä koko viesti
Fondia - 20.3.2017 03.35

Silveri kirjoitti:

Aki, toteat kolumnissasi, että "asianajotoimistojen partnerit tykkäävät ymmärrettävästi jakaa rahat keskenään, eivätkä ole ulkopuolisten sijoittajien rahojen tarpeessa". Ainakin meillä Suomessa on niin, että Asianajajaliitto ei hyväksy, että asianajotoimiston osakas olisi joku muu kuin asianajaja. Siksi asianajotoimiston listaaminen pörssiin ei ole meillä edes mahdollista. Fondia ei ole asianajotoimisto, vaan lakitoimisto. Siksipä sen on mahdollista listautua pörssiin.

Tämäpä kiinnostavaa. Osaatko avata minkälaista ajattelua itsesääntelystä tässä on taustalla? Michael Lewis aikoinaan kirjoitti finassikriisin alkumetreillä kaiken menneen päin helvettiä sen jälkeen, kun investointipankit alkoivat listautua. Toisensa tuntevat osakkaat ottivat riskit tosissaan, kun taas omistuksen siirryttyä ovien ulkopuolelle, ketään ei enää kiinnostanut tarpeeksi. Ostan tuon hypoteesin osittain ja olisi mielenkiintoista, jos luottamukseen perustuvassa busineksessa tämä on ymmärretty alan omin voimin.   

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 8.2.2017 04.11

Hyvähän se vaan on, jos totuudenpuhumiseen on rahallinen insentiivi. Tästäkään syystä en ymmärrä miksi 2008 jälkimainingeissa shorttaamisesta tehtiin vaikeampaa.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 2.12.2016 02.05

Ihan kuin tuossa olisi vielä hetki sitten lukenut Terho eikä Heikki ja piti oikein tunnukset etsiä, että olisi päässyt viisastelemaan Akille tämän korkeasta iästä ja yleisesti kirjoittamisesta kohonneen verenpaineen vaikutuksen alaisena (vaikka eihän tuo nyt sentään mitään Sipilää ollut).

Saarikivestä tulee itselleni aina ensimmäisenä mieleen "Asiaton lehdistökatsaus", jossa Heikki ja silloinen kollegansa Tuukka Saarimaa jaksoivat ruotia tämänkin idiootin HS kolumneja. Nykyään herralta ei taida enää onneksi tulla kirjoituksia tuohon mediaan. Jos muistan oikein, niin hänen kolumninsa olivat vielä "Tiede" osastolla.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 17.11.2016 01.33

JR kirjoitti:

Luultavasti vastaukset on niin vaiketa tai rajoitettuja että kiinnostus jää akateemiseksi, mutta onko piensijoittajalla realistisia mahdollisuksia shortata tämmöistä oravaa, etenkin usean päivän yli? Periaatteessa tuntuisi +ev betsiltä puljuun jonka konkurssi on lähinnä ajan kysymys.

Jonkun yhden päivän sisäisen shorttauksen kai saa mahdolliseks ihan vaan vetelemällä rasteja nordnetin ruutuihin, joissa valehtelee ymmärtävänsä jotain riskejä, mutta se ei oikein kiinnosta, koska pelkään että semmoisessa lähinnä altistaa itsensä näppärämpien kavereiden kynittäväksi.

 

Pohdin samaa joskus puolitoistavuotta sitten tässä ketjussa ja käyttäjä "Tyyne" opasti seuraavaa:

"Jos on kiinnostunut shorttaamaan Oravaa, kannattaa ainakin kysellä Lago Kapitalista löytyykö heidän asiakkailtaan osakkeita lainaksi."

Itse en saanut mitään aikaiseksi (onneksi) mutta vinkki voi olla edelleen validi.

Näytä koko viesti
USA Vaalit 2016 - 25.10.2016 12.58

Työnvieroksujille ja muille lukemista kaipaaville ihan asiallinen juttu markkinoiden suhtautumisesta Trumppiin:

http://www.newyorker.com/business/currency/investors-think-president-trump-would-make-them-poorer

ja laitetaan vielä vaalien kiinnostavin skenaario:

http://fivethirtyeight.com/features/how-evan-mcmullin-could-win-utah-and-the-presidency/

Alimman linkin mukaan McMullinin kerroin (1000) on selkeästi pelikohde.

Näytä koko viesti